Kendaraan pemulihan waja Amerika M88

9
Ing pungkasan taun 1950-an, insinyur Amerika ngembangake kendaraan pemulihan lapis baja M88 (BREM). Tujuan utama kendaraan iki yaiku kanggo ngevakuasi kendaraan lapis baja sing rusak saka medan perang, kalebu ing geni mungsuh. Kajaba iku, M88 uga bisa digunakake minangka transportasi kanggo mekanika, pangiriman peralatan welding, alat lan spare parts. Kajaba iku, BREM bisa digunakake kanggo nyedhiyakake sing ana ing lapangan. bantuan kanggo kru tank ing pangopènan lan ndandani tank, bedhil self-propelled, kendaraan tempur infanteri, lan kendaraan tempur liyane.



История saka kendaraan Recovery iki wiwit karo kesimpulan saka kontrak antarane US Army lan Bowen-McLaughlin-York Inc (BMY) kanggo construction saka telung prototipe. Mobil anyar diwenehi sebutan T88. Miturut syarat-syarat referensi, iku perlu kanggo nggunakake jumlah maksimum komponen saka tank M60 ing mesin. Iki diterusake kanthi pesenan kanggo nggawe 10 kendaraan kanggo uji coba militer. Produksi seri diwiwiti ing 1959 nalika BMY nandatangani kontrak karo Angkatan Darat AS kanggo 1075 kendaraan, kanthi pangiriman M88 pisanan ing Februari 1961. Desain kendaraan anyar kasebut kabukten kanthi apik lan praktis banget, mulane Armored Recovery Vehicle (ARV) ditambahake ing dhaptar militer ing pirang-pirang negara minangka jinis kendaraan lapis baja wiwit taun 1960.

Nalika nggawe mesin iki, komponen lan rakitan saka tank M48 lan M60 digunakake akeh. M88 mlebu layanan ing taun 1961. Secara total, luwih saka 1964 kendaraan evakuasi M1000 diprodhuksi nganti taun 88. Mesin iki digunakake ora mung karo Angkatan Darat AS, nanging diadopsi dening Jerman, Yunani, Portugal, Israel, Korea Selatan, Austria lan Mesir.

Lambung M88 dilas saka piring waja baja sing digulung. Iki menehi perlindungan kanggo kru lan peralatan saka pecahan cangkang lan peluru. Kanggo akses kru, lawang lapis baja digawe ing sisih pinggir. Kanggo ditinjau, papan kerja driver lan komandan kendaraan dilengkapi piranti ndeleng. Sopir lan mekanik ana ing ngarep awak, hatches digawe ing ndhuwur papan kerja lan periskop dipasang. Ing sisih tengah awak ana kompartemen peralatan hidrolik, kompartemen transmisi mesin ing buritan.

Kendaraan pemulihan M88 dilengkapi peralatan ing ngisor iki: crane kanthi kapasitas angkat 23 ton, duwe boom berbentuk A, hinged ing sisih ndhuwur awak ngarep (dilipat maneh ing posisi sing disimpen); winch utama (daya traksi 40 ton); winch tambahan; agul-agul dozer karo drive hydraulic; peralatan welding; macem-macem piranti soyo tambah.



Persenjataan pertahanan saka kendaraan pemulihan lapis baja M88 yaiku senapan mesin 7,62 mm sing dipasang ing ndhuwur lawang ing ndhuwur kendaraan. Amunisi - 1300 babak. Kajaba iku, ana peralatan kanggo nyetel layar kumelun.

Ing taun 1973 M88 didesain ulang. Mesin diesel lan transmisi anyar dipasang ing kendaraan pemulihan anyar. Mesin tambahan 11 tenaga kuda uga dipasang. M88 sing ditingkatake nampa sebutan M88A1. Ing taun 1985, 1427 kendaraan pemulihan lapis baja M88A1 ​​diprodhuksi, lan 876 kendaraan M88 dianyari.

Sawise tank M1 Abrams diadopsi, ternyata ora bisa ditarik nganggo siji M88, nanging loro dibutuhake. Nanging, masalah iki ora ditangani kanggo 10 taun, lan mung ing taun 1991 iki mutusaké kanggo nggawe mesin bisa nggeret tank abot. 6 taun sabanjure, versi mesin sing luwih apik dikembangake, sing ditunjuk M88A2 Hercules HERCULES (Sistem Angkat Utilitas Tempur Pemulihan Peralatan Berat lan Sistem Evakuasi - sistem kanggo evakuasi lan ndandani peralatan militer tujuan umum sing abot). Hercules dileksanakake ing taun 1997, lan ing taun sabanjuré dheweke isih diijini nggeret Abrams piyambak.

Modifikasi M88A2 dikuatake waja ing ngarep awak, mesin AVDS-1790-8DR sing luwih kuat lan transmisi XT-14105A dipasang, unsur sistem rem lan suspensi wis apik, winch diganti karo pasukan luwih traktif, lan crane boom A-shaped iki lengthened.

Kanthi bobot reged 63,5 ton (140 ewu kilogram) kanthi tenaga mesin 1050 hp. HERCULES bisa nggeret kendaraan liyane kanthi kecepatan nganti 42 km/jam (26 mph), bobote 63,5 ton. BAE Systems nyatakake jarak dalan gedhe 480 km (300 mil). M88A2 uga bisa munggah 60% slope, 1 meter (42 in) tembok dhuwur, 2,6 meter (103 in) trench amba.



Ing 2013, Angkatan Darat AS ngrancang tuku 31 kendaraan M88A2 sing regane $108 yuta, lan ing Maret 2014, 14 kendaraan liyane.

Senadyan kasunyatan sing BREM iki wis ing layanan kanggo luwih saka sèket taun, iku lungse lan ora bisa ngiringi nawakke, awit iku rodok olo kanggo wong-wong mau ing syarat-syarat nyopir kinerja, M88 isih ing layanan karo tentara Amérika - program. kanggo nggawe BREM adhedhasar Abrams tau dipun ginakaken.

Karakteristik taktis lan teknis:
M88:
Dawane - 8,26 m.
Dhuwur - 2,9 m.
Jembar - 3,4 m.
Bobot ing posisi pertempuran - 50,8 ton.
Crew - 4 wong
Pembangkit listrik: 750-daya kuda (55 kW) mesin bensin sing adhem cair.
Kacepetan maksimal ing dalan gedhe yaiku 42 km / jam.
Cruising ing dalan gedhe - 360 km.
Kapasitas angkat crane yaiku 23 ton.
Traksi gaweyan saka winch - 40 ton.
Persenjataan - senapan mesin anti-pesawat kaliber 12,7 mm.

M88A1:
Crew - 3 wong.
Pembangkit listrik: mesin diesel 750-daya kuda (55 kW).
Kacepetan maksimum - 42 km / h.
cadangan daya - bab 480 km.

M88A2:
Dawane - 8,58 m.
Jembar - 3,65 m.
Dhuwur - 3,14 m.
Reresik lemah - 0,40 m.
Bobot ing posisi pertempuran - 63,5 ton.
Pembangkit listrik: mesin diesel 1050 tenaga kuda.
Kacepetan maksimum - 42 km / h.
cadangan daya - bab 480 km.

















Disiapake saka:
armoredgun.org
weaponvideo-en.livejournal.com
www.fas.org
www.globalsecurity.org
www.inetres.com
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

9 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    12 May 2014
    sampeyan butuh liyane mesin iki! nalika peralatan bakal numpes! bakal reforged menyang plowshares! sanajan sampeyan mung bisa njerit asu!
  2. +1
    12 May 2014
    Amers duwe masalah karo kendaraan teknik, tank M1 wis digunakake wiwit taun 1980, lan ARV adhedhasar durung digawe, wanita tuwa sing digawe adhedhasar Patton mung ora bisa ngladeni Abrams kanthi lengkap.
  3. 0
    12 May 2014
    Ora mobil ala !! kapasitas mbukak apik. Aku mung ora bisa ngerti apa kru 3-4 wong? Siji utawa loro cukup. Nah, bulldozer ing mesin iki ... omong kosong lengkap
    1. CPA
      0
      12 May 2014
      Quote: Angin bebas
      Aku mung ora bisa ngerti apa kru 3-4 wong?

      Driver, operator crane, slinger ngguyu
      1. 0
        13 May 2014
        Bener, komandan iku manajer.
  4. 0
    12 May 2014
    Mbok menawa wong Israel bener yen dheweke mung buldoser super lapis baja. Lan nalika aku ditarik metu saka rawa dening catopile.
  5. wanderer_032
    +1
    12 May 2014
    BREM kita luwih apik tinimbang Amer ing kabeh babagan.





  6. 0
    13 May 2014
    Isih, ya, BREM Soviet lawas sing ana ing Resimen Tank Latihan luwih apik
  7. cyberdamn
    0
    13 May 2014
    Aku ngelingake Mad Max
  8. 75 mijil
    0
    14 May 2014
    Ing Ukraina, ana uga BREM apik "Atlet", digawe ing basis saka T-80UD.
    Mesin kasebut dirancang kanggo ngrampungake macem-macem tugas dhukungan teknis kanggo unit tank sajrone nindakake kabeh jinis operasi pertempuran, ing macem-macem kahanan cuaca lan iklim. Kanthi bantuan, tugas ing ngisor iki ditanggulangi:

    nganakake pengintaian teknis ing paprangan rina wengi
    penarikan sampel kendaraan lapis baja sing rusak lan rusak menyang papan perlindungan sing paling cedhak lan menyang titik pengumpulan kendaraan rusak (SPPM)
    miwiti mesin mesin sing dilayani kanthi cara listrik lan pneumatik
    bantuan kanggo kru ing nindakake ndandani saiki
    operasi ngangkat
    narik metu sampel macet lan sunken saka kendaraan wojo karo kabeh jinis jamming
    meksa alangan banyu ing sisih ngisor
    kinerja welding lan nglereni karya
    karya penggalian nalika nglengkapi SPPM, mlebu lan metu, self-digging, etc.

    Atlet BREM digunakake minangka bagéan saka kelompok ndandani lan evakuasi kanggo ngunci teknis kolom ulat ing pawai, titik perakitan kanggo kendaraan sing rusak, bagean lan formasi, kelompok penyelamat lan evakuasi nalika meksa alangan banyu, titik pengamatan teknis, lan liya-liyane. kanthi peralatan dhukungan teknis seluler kanggo batalyon tank, brigade mekanis, divisi lan unit lan formasi liyane sing dilengkapi kendaraan sing dilacak abot.

    Rincian liyane ing situs web Biro Desain Kharkov kanggo Teknik Mesin
    jenenge A.A. Morozov - http://www.morozov.com.ua/rus/body/brem.php?page=def2

    Nanging, kaya biasane, pasukan kasebut isih ilang.
  9. Komentar wis dibusak.
  10. Komentar wis dibusak.
  11. Komentar wis dibusak.
  12. ngakak
    0
    Juli 19 2014
    Lucu!!!!!!!!!!!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"