Asil karya antiteroris ing Dagestan ing April 2014

26
Asil karya antiteroris ing Dagestan ing April 2014


Senadyan kasunyatan sing tradhisional ing spring urip saka Wahhabandits revives, lan dina dadi luwih suwe, laporan kita saya cendhek. Karyawan lembaga penegak hukum nindakake sing paling apik kanggo cepet netepake tatanan hukum ing tanah Kaukasus Lor. Woh-wohan sing sukses saka karya sing efektif wis katon saiki. Ana akeh pasuryan sing luwih cerah ing dalan, wong biasa wiwit lali yen serangan teroris bisa kedadeyan ing cedhak omah kapan wae lan mboko sithik bisa digunakake kanggo urip sing diukur.

Nanging, senadyan kabeh perkembangan positif, isih ana akeh karya sing kudu ditindakake. Lan fokus utama kanggo dina iki terus ing Dagestan. Penyangga utama "wani" Dagestan "mujaid" dina iki mimpin menyang wilayah pegunungan lan alas, ngendi sengsara "amirs" lan "naibs" sing ndhelik ing burrows, ajeg wedi retribusi adil.

Ing jam 6 esuk tanggal 2 April, ing distrik Makhachkala Soviet, kanggo nyegah ancaman teroris, uga kanggo ngupayakake informasi operasional sing ditampa sadurunge babagan panggonan sing bisa didhelikake lan rute kanggo gerakan geeks bokong. , rezim CTO dikenalake. Minangka bagéan saka KTO, sawetara panelusuran ditindakake, nanging ora ana jejak anane anggota bandit ing njero lemah.

Ing 05:30 ing dina sing padha ing Buynaksk, sajrone ORM, FSB lan Kementerian Dalam Negeri Rusia mblokir nomer rumah tangga 81 ing Chekhov Street, ing ngendi ana 3 anggota grup bandit "Buinakskaya". . Ngrasa ana sing salah (kenapa?), kira-kira jam 07:10, wong-wong sing kalah ing latihan geni nyoba nyabrang.

Ing iki lan rampung orane ridiculous sing. 10 menit sawise wiwitan operasi, kabeh telu kriminal dirusak, sing sadurunge diidentifikasi minangka:
- Magomedisaev Ruslan Nabilaevich, lair ing taun 1978;
- Samadov Gusein Asanalievich, lair ing taun 1991;
- Abdulkhalimov Magomed Gimbatovich, lair ing taun 1981

Nalika mriksa lokasi tawuran, ditemokake lan dicekel: 5,45 mm AK-74 - 1 unit, 5,45 mm RPK - 2 unit, 7,62 mm PK - 1 unit, revolver - 1 unit, diowahi ing shooting karo cilik- cartridges kaliber, granat F-1 - 5 pcs., RGD-5 - 5 pcs., VOG-17 shots - 15 pcs bal - 5 pc., plastid mbledhos lan digunakake, 1 majalah kanggo senjata api gaman, watara siji setengah ewu puteran saka macem-macem kaliber.

Sajrone bentrokan kasebut, ora ana korban jiwa saka lembaga penegak hukum lan warga sipil.

Tanggal 3 April, jam 10, 3 kilometer sisih lor desa Shushanovka, Distrik Kizilyurt Republik Dagestan, karyawan FSB lan Kementerian Dalam Negeri Rusia, ing alas, nemokake cache sing dikubur ing lemah, sajrone pemeriksaan sing dicekel: kartrid kaliber 7,62 mm 5,45 mm - 260 lembar, tembakan VOG-25M - 19 lembar, granat F-1 - 1 potong, toko kanggo AK - 3 lembar, seragam kamuflase - 1 set, amonium nitrat - 5 kg.

Tanggal 3 April, jam 13:1, 50 km sisih wetan desa Gurik, distrik Tabasaran Republik Dagestan, nalika operasi kasebut, cache militan ditemokake, kalebu tong plastik 4 liter, saka panganan lan XNUMX senter dicekel.

Sajrone kegiatan luwih lanjut, ing sacedhake desa Akka, distrik Tabasaran Republik Dagestan, petugas penegak hukum nemokake cache liyane, sing kalebu tong plastik 200 liter, sing dicekel: kaliber 5,45 mm. cartridges - 96 pcs. 1 pc., ponsel Nokia - 1 pc., amonium nitrat - 5 kg., bubuk aluminium - 4 kg., Pangan lan obat.

Uga, ing April 3, ing kutha Khasavyurt, sak ORM, polisi nahan Khasukhadzhiev Ramazan Ibragimovich, lair ing taun 1985, sing 13 Januari 2014, ing jaringan sosial Odnoklassniki, ing. warta tape ninggalake komentar vulgar karo telpon kanggo aktivitas teroris, uga incitement saka gething utawa memungsuhan, uga ngeyek martabat manungsa. Sajrone panelusuran ing kluwarga ing panggonan panggonan semi-bodho Khasukhadzhiev R.I., telpon seluler, kertu SIM lan peralatan komputer ditemokake lan disita. Kasus pidana wis diwiwiti miturut Part 1, Art. 205.2, 282 saka KUHP Federasi Rusia. Khasukhadzhiev R.I. dicekel miturut Art. 91 Kode Prosedur Pidana Federasi Rusia.

April 5, ing pinggiran desa Matseevka, Distrik Kizilyurt Republik Dagestan, ing ORM, perwira FSB lan Departemen Dalam Negeri Rusia nyoba kanggo mungkasi mobil VAZ-2109. Nanging, para penjahat sing ana ing njero mobil kasebut nembak petugas penegak hukum. Nalika nyoba uwal saka adegan tawuran, kanthi mukjizat sing luar biasa, wong-wong moron kasebut ditahan urip. Padha dadi:
- Asludinov Magomed Sirazhudinovich, lair ing taun 1978, penduduk desa Shamkhal, distrik Kirovsky Makhachkala;
- Asludinov Abdurakhman Sirazhudinovich, lair ing taun 1987, uga penduduk desa Shamkhal, distrik Kirovsky Makhachkala (dina sabanjure, nalika nggoleki omahe, petugas penegak hukum uga nemokake granat RGD-5).

Saka adegan tawuran, barang-barang ing ngisor iki dicekel: pistol kerajinan 9 mm - 2 unit, kaliber 9 mm kaliber - 9 pcs., kasus kaliber 9 mm - 3 pcs., grenade F-1 - 1 pc. , tembakan VOG-25 - 3 pcs. , bubuk aluminium - 2 kg, amonium nitrat - 2 kg, detonator - 1 pc., baterei - 5 pcs., 0,5 liter botol plastik kanthi potongan fitting.

Kasus pidana diwiwiti marang para sedulur miturut sawetara artikel KUHP bebarengan. Ora ana korban jiwa ing antarane aparat penegak hukum.

Kira-kira jam siji esuk tanggal 6 April, ing titik papriksan Jembatan Gerzelsky, sopir mobil VAZ-21073 ora netepi panjaluk sing sah saka petugas polisi kanggo mandheg lan nabrak polisi sing lagi lelungan bisnis, sawise kang ora mandheg lan mlayu saka pemandangan ing arah saka desa Nozhay-Yurt (Republik Chechen).

Kanggo nahan kendaraan, alat khusus "Diana" lan "Barrier" digunakake, lan senjata otomatis ditembakake ing gembong mobil. Nanging, amarga wektu sing peteng, pelaku kanggo sementara bisa lolos. Sakcepete ditetepake yen Akhmedov Arsen Aisaevich, lair ing taun 1978, sing wis dadi anggota bandit lemah wiwit taun 1999, nyopir mobil. Ing taun 2006, piyambakipun amnesti ing hubungane karo nyerah sukarela, manggon ing desa Solnechnoye, distrik Khasavyurt Republik Dagestan. Wong bodho ditahan lan digawa menyang departemen polisi ing distrik Novolaksky Republik Dagestan.

Polisi sing patah sikil digawa menyang rumah sakit.

Ing jam 5 esuk tanggal 7 April, ing alas antarane pemukiman Gedzhukh, distrik Derbent Republik Dagestan lan Magara, distrik Tabasaran Republik Dagestan, ing ngendi kegiatan anggota "Kidul" grup bandit iki nyatet, regime CTO ngenalaken.

Ing 21:30 tanggal 7 April ing desa Semender, salah sawijining wong bodho saka grup bandit "Makhachkala", kanggo medeni lan ngedol, mbuwang granat tangan menyang loteng lantai 2 omah sing diduweni karyawan. Kementerian Reklamasi Tanah. Akibat bledosan, kaca ing omah pecah lan lawang loteng rusak. Ora ana korban jiwa. Reklamasi bakal terus!

Ing dina sing padha, kira-kira jam 22 ing Makhachkala, ing A. Magomedtagirov Street cedhak omah No. 48 ing kabin Toyota Land Cruiser-200, mayit ditemokake kanthi tatu ing sirah lan dhadha Murtazaliev. Magomeddibir Omargadzhievich, lair ing 1957. r., sing makarya minangka manager saka cabang Rosselkhozbank OJSC. Dicekel saka situs shelling: RGD-5 granat - 1 pc. (dumunung ing mobil) lan peluru kaliber 9 mm. Salah sawijining versi prioritas saka investigasi uga mbales dendam saka anggota grup bandit "Makhachkala" amarga ora mbayar dhuwit (ing Januari 2014, upaya wis ditindakake marang dheweke, sing ora dilapurake menyang hukum. lembaga penegak).
Nanging, cepet ditetepake yen angkara iki ditindakake dening Isaev Khanpasha Magomedrasulovich, lair ing taun 1960, sing mung utang Murtazaliev siji lan setengah yuta rubles lan ora pengin bali ing sembarang cara.

Sajrone panelusuran ing kluwarga Isaev ing dalan. Buganova d.15 "i", ditemokake lan dicekel: 7,62 mm carbine SKS SP No. 4221, ijin saka RoHa No. kutha Makhachkala (miturut data AORI, ora katon), 0488778 mm PM VP No. 19.09.1999 karo rong majalah diisi karo 9 cartridges kaliber 3882 mm, ijin No. 16 diterbitake tanggal 9 September 022226 dening Departemen Distrik Kazbek. saka Internal Affairs (ora kadhaptar miturut AORI), pistol traumatik IZH-21.09.1999-79t seri RA No. 9 karo siji majalah dilengkapi karo 0633735041 cartridges saka cal.8 mm, lisensi LOa No. Departemen Dalam Negeri ing distrik Kazbekovsky (miturut data AORI, ora katon), granat RGD-9 No. 1474052-21.11.2006-5 lan 254- 16-91 - 5 pcs., sekring UZRGM 4, 66 -2 lan UZRGM 583, 134-86 - 583 pcs, F-133 No.. 77-2, 1-110-77 lan 386-56-59 - 386 pcs, RGN No.. 1-73-3 - 254 pc ., sekring UDZ 24 f-84-1, UDZ 350-8-84 - 334 pcs., cartridges kaliber 2 mm - 91 pcs., 2 mm - 9 pcs. .180 gauge - 7,62 pcs. Kh. Isaev ditahan lan ngakoni tumindake.

Kira-kira jam 23 tanggal 7 April ing Kaspiysk, sawijining kriminal sing ora dingerteni, sing katon butuh otak lan dhuwit, nyuwil kaca sisih mobil resmi Toyota Camry karyawan Kementerian Konstruksi Arsitektur lan Perumahan lan Utilitas. Republik Dagestan, mbuwang botol plastik karo koktail Molotov menyang kompartemen penumpang, minangka asil saka kursi ngarep sebagian burned metu. Sadurunge, M. Abdulkarimov lan anggota kulawargane uga nampa ancaman kanggo extort dhuwit kanggo mbiayai aktivitas teroris geng ing lemah.

Tanggal 8 April, jam 11:45, 1 km saka desa Darvag, distrik Tabasaransky Republik Dagestan, sajrone kegiatan pengintaian lan telusuran sing ditindakake dening FSB lan Kementerian Dalam Negeri Rusia, benturan karo bandit. klompok nganti 4 wong njupuk Panggonan ing alas, kang siji saka perwira polisi ana Letnan Polisi Senior Davudov Mutaalim Gadzhiyevich, lair ing 1973, tatu lan tilar donya nalika evakuasi.

Petugas liyane sing tatu, sawise menehi pertolongan pertama, tetep ana ing formasi pertempuran lan melu kegiatan luwih lanjut.

Ing situs tawuran kasebut, papan parkir musim panas ditemokake ing ngendi ana: IED - 2 potong, sing dumadi saka rong ember galvanis 10 liter sing diisi bubuk aluminium amonium nitrat kanthi kabel sing dicopot lan diisi umpluk sing dipasang, kanthi kapasitas kira-kira 9 kg ing TNT padha karo, 4 tas ransel karo pangan lan sandhangan wanita.

Ora dikecualian dening pasukan keamanan yen ing grup bandit iki ana pimpinan sing diarani. "Sektor Kidul" Gasan Abdullayev lan wanita sing ora dingerteni Wis diidentifikasi).

Wiwit jam 22 ing tanggal 9 April, rezim CTO dikenalake ing wilayah wilayah Botlikh.

Ing 09:20 ing 9 April ing Makhachkala, ing desa Novy Kyahulai, sajrone ORM, telusuran ditindakake ing kluwarga Gamazanov Shamil Magomedrasulovich, lair ing taun 1978, minangka asil ing ngisor iki ditemokake lan dicekel: 9 mm PM (ora ana nomer) - 1 unit, bedhil mburu Saiga-M3 - 1 unit, kartrid kal. 9 mm. - 8 pcs., 7,62 mm. - 23 pcs.
Gamazanov ditahan lan digawa menyang departemen polisi.

Adulaev Sh.Tanggal 9 April jam 17 ing desa Shamkhal, distrik Kirovsky Makhachkala, sajrone ORM, petugas FSB lan Kementerian Dalam Negeri Rusia nahan vakhakretin Abdulaev Shakhmir Dzhalilovich, lair ing taun 1991, sing ana ing Internet, yaiku ing YouTube, wahhabiring ganas, dikirim video karo telpon kanggo aktivitas extremist lan melu aktivitas parasitic liyane ing jaringan. Abdulaev ditahan, kasus pidana diwiwiti.

Ing tanggal 9 April, telusuran uga ditindakake ing omah loro Wahabi liyane saka antarane warga distrik Kizlyar ing Dagestan:

- Khabibulaev Akhmed Sapiyulaevich, lair ing taun 1990, minangka asil ing ngisor iki ditemokake lan dicekel: cartridges saka kaliber 5,45 mm - 99 pcs., 400-gram blok TNT - 1 pc.
- Zirailaev Abdurakhman Magomedovich, lair ing taun 1991, minangka asil saka barang-barang ing ngisor iki ditemokake lan dicekel: granat F-1 - 1 pc., Tas polimer kanthi massa suket warna ijo kanthi mambu tartamtu saka "ganja" bobot. 110 gram.

April 9, ing desa Mikrakh, distrik Dokuzparinsky Republik Dagestan, sak ORM, perwira polisi ing kluwarga Subkhanverdiev Timur Gadzhievich, lair ing taun 1975, ketemu lan dicekel: pistol kerajinan - 1 unit, pistol gas - 2 unit. (IZH-79-8, TRN No. 0732; "Agen" kanthi nomer sing wis dibusak), kartrid 9 mm - 11 pcs. Subkhanverdiev T.G. dicekel lan digawa menyang kantor polisi.

Ing 9 April, ing Makhachkala, sajrone ORM, para perwira polisi nahan Abuev Yusup Kadyrovich, lair ing taun 1981, saka ngendi, nalika nggoleki pribadi, dheweke nemokake lan dirampas: kartrid kaliber 5,45 mm - 29 pcs., kaliber 9 mm - 16 pcs.

Ing 23:15 tanggal 10 April, ing desa Nechaevka, distrik Kizilyurt ing Republik Dagestan, loro bandit saka geng Kizilyurt, nganggo topeng lan bersenjata kanthi gaman otomatis, mlebu liwat akses gratis menyang kluwarga ing ngendi imam saka Masjid deso manggon, Zakaryaev Magomed Musaevich, lair ing taun 1982. lan ngobongi wong mau, lan banjur mati ing panggonan sing tatu.

Tanggal 10 April, jam 11:45, 3 kilometer sisih kulon desa Mugarty, distrik Derbent Republik Dagestan, sajrone RPM, personel militer nemokake kemah sementara anggota bandit ing jero lemah seminggu kepungkur, ing ngendi ana kosong. komplong pangan kaleng - 10 bêsik, pambungkus saka Snickers bar, produk kesehatan feminin lan semi-brewed tampaks. Dianggep manawa papan parkir sing dituduhake minangka anggota geng ing lemah sing padha, sing kudu dilawan tanggal 8 April.

April 10, ing Course saka implementasine saka informasi operasional ditampa saka anggota investigasi lan dipenjara saka bandit lemah Eldar Kamilovich Ramazanov, lair ing taun 1990. (dianakaké ing SIZO-1, Lefortovo, Moskow), perwira FSB lan Kamentrian Dalam Negeri Rusia nemokake lan ngrusak papan sing ndhelik, sing dicekel: kartrid kaliber 7,62 mm - 381 lembar, kaliber 9 mm - 9 bêsik, kothak PC - 1 pc.

April 12, ing desa Burshi, distrik Laksky Republik Dagestan, sajrone ORM, ing kluwarga Arsen Yusupovich Kakraev, lair ing taun 1977, ing ngisor iki ditemokake lan dicekel: granat RGO - 1 pc., RGD- 5 - 1 pc., cartridges kaliber 5,45 mm - 50 pcs., majalah kanggo AK-74 - 1 pc., komponen kanggo nggawe IEDs (wêdakakêna aluminium, bubuk putih), tas turu - 1 pc., celana kamuflase reged.

April 13, ing Makhachkala, sajrone nindakake operasi-search lan aktivitas investigasi, perwira polisi nyekel Abduragimov Yusup Ibragimovich, lair ing taun 1994, sing, saka Januari nganti Desember 2013, nyedhiyakake bantuan, ing wangun pendanaan, kanggo anggota. saka grup bandit "Buinakskaya", ing pimpinan B. Sheikhov (sing ora ngelingi, stinker iki dirusak tanggal 20 Agustus 2013). Kasus pidana wis diwiwiti marang Abduragimov.

Ing 14 April, perwira polisi netepake yen Salakhudinov Ramazan Magomedovich, lair ing taun 1976, saka Agustus 2012 nganti Januari 2014, nyedhiyakake bantuan kanggo anggota geng Khasavyurt, yaiku transportasi liwat dalan lan layanan liyane.

April 14, ing desa Shamkhal, warga lokal, ing basis saka hubungan musuhan pribadi, nembak nembak saka bedhil mburu 12-gauge ing Magomedov Kurban Osmanovich, lair ing taun 1955, dikenal kanggo kabeh desa minangka "Wahabi" , ing sawijining wektu aktif mbantu kelompok bandit "Shamkhal". Kanggo layanan marang wong Dagestan, Magomedov digawa menyang rumah sakit kanthi diagnosa: pirang-pirang tatu tembak ing lengen tengen lan setengah tengen pelvis, fraktur lengen tengen.

Ing 06:15 ing 15 April, ing wilayah masyarakat dacha "Palmira" (distrik Leninsky Makhachkala), pasukan keamanan mblokir alamat karo anggota grup bandit "Makhachkala". Ing tawaran tradisional (utawa luwih "tugas") kanggo nyelehake tangane lan nyerah marang para pengawal, para parasit mbukak geni tanpa pandang bulu.

Ing 13:XNUMX, fase aktif saka operasi khusus diwiwiti, sajrone papat kethek padha ugandos lan diidentifikasi minangka:

- Suleymanov Shakhrudin Magomedovich, lair ing taun 1988 (dheweke ana ing daftar wanted federal amarga dicurigai nindakake kejahatan miturut Pasal 317 lan Artikel 222 KUHP Federasi Rusia, minangka salah sawijining wakil paling padhang saka Kambulatoria);
- Suleymanov Ramid Sultanmagadovich, lair ing taun 1983 (dheweke ana ing dhaptar sing dikarepake federal amarga dicurigai nindakake kejahatan miturut Artikel 317 lan Artikel 222 KUHP Federasi Rusia, uga penduduk Kambulatore sing wis suwe);
- Suleymanov Rustam Sultanmagadovich, lair ing taun 1981 (dheweke ana ing daftar wanted federal amarga dicurigai nindakake kejahatan miturut Artikel 317 saka KUHP Federasi Rusia, cambulator);
- Magomedov Shamil Magomedovich, lair ing taun 1985, penduduk kutha Makhachkala, Novy Kyakhulai, cormorant biasa lan, bebarengan, pemilik saka kluwarga.
- Magomedov Timur Magomedovich, lair ing taun 1988, penduduk Makhachkala, Novy Kyakhulay, accomplice saka grup bandit "Makhachkala", dadi sukarelawan kanggo nuduhake kluwarga sing mesthine kosong, minangka asil saka Wahhabi padha pisanan sijine mudhun.

Sajrone bentrokan, uga minangka asil saka pemicu IED nalika mriksa rumah tangga, 2 petugas FSB tatu.



Sajrone inspeksi kluwarga tetanggan, petugas penegak hukum nemokake mayit Magomedov Ibragim Abdulaevich, lair ing taun 1977, accomplice aktif saka grup bandit "Makhachla", sing, ing kebingungan unprecedented lan clouding atine, nglalu kanthi mbukak urat tangan lan sikile.

Nalika mriksa lokasi tabrakan, ditemokake lan dicekel: 7,62 mm AKM No. 773382, 1976. (miturut database Pusat Informasi Kementerian Dalam Negeri Republik Dagestan, ora katon); 7,62 mm AKM No. FKh 1914, 1968 (miturut database Pusat Informasi Kementerian Dalam Negeri Republik Dagestan, ora katon); 7,62 mm TT No. KS 1588, 1948 (miturut database Pusat Informasi Kementerian Dalam Negeri Republik Dagestan, ora katon); 9 mm APS No. AG 1251, 1955 (miturut database Pusat Informasi Kementerian Dalam Negeri Republik Dagestan, ora katon); 9 mm APS No. SA 992K, tanpa gr. (miturut database Pusat Informasi Kementerian Dalam Negeri Republik Dagestan, ora katon); cartridges kaliber 9 mm - 45 lembar, majalah kanggo AKM - 6 lembar, cartridges kaliber 7,62 mm - 68 lembar; granat RGD-5 - 2 pcs., grenade gawean "khattabka" - 1 pc., (dirusak dening bledosan).

Ing 11:50 April 15 ing desa Kuli, distrik Kulinsky Republik Dagestan, sak ORM, polisi nggolèki kluwarga saka Shakhramazan Yusupovich Ramazanov, lair ing 1986. (ditahan ing 14 Februari taun iki), minangka asil sing ditemokake lan dicekel: 7,62 mm senapan Mosin No. (tanpa kartrid), detonator listrik - 280485 pcs., amonium nitrat - 1 kg, kabel listrik - 7,62 m.

Ing 22:30 tanggal 15 April, Magomedov Magomedali Magomedovich, lair ing taun 1956, sing manggon ing desa Gimry, distrik Untsukulsky Republik Dagestan, lan kerja minangka insinyur ing pembangkit listrik tenaga air Irgai, ditrapake ing unit tugas saka polisi ing distrik Soviet saka Makhachkala sing ing persis noon ing tengah Makhachkala, tengen ing tlatah Dagestan State Technical University, wong ora dingerteni diculik putrane - Magomedov Magomed Magomedalievich, lair ing 1991. lan nggawa dheweke menyang arah sing ora dingerteni.

Nanging, turunane wis dawa wis kadhaptar ing perwira penegak hukum lan dikenal kanggo views extremist kang, ing sambungan karo kang prioritas ing versi pementasan poto kidnapping lan infus M.M. Magomedov. ing grup bandit "Makhachkala".

Kaya sing dikarepake, dina sabanjure, jam 21 bengi tanggal 16 April, sajrone ORM, ing plataran omah No. 70 ing Imam Avenue, petugas polisi Magomedov M.M. ditahan. Kajaba iku, sajrone langkah-langkah sing ditindakake, ditetepake yen wiwit Desember 2012, bocah cilik bocah cilik wis nyedhiyakake pitulungan, ing wangun tuku pangan lan sandhangan, kanggo anggota grup geng "Gimrinsky" Nustapaev Abdul Magomedovich, lair. ing 1979, (ana ing dhaftar wanted Federal kanggo anggepan saka tumindak Kadurjanan miturut Artikel 222, 223 281 saka Code Criminal Federasi Rusia). Babagan Magomedov M.M. kasus pidana diwiwiti kanthi alasan kejahatan miturut Part 1 Art. 208 saka KUHP Federasi Rusia. Bapak ora bakal seneng.

Ing 16:15 tanggal 3,5 April, 8 kilometer sisih lor desa Agachkala, distrik Buynaksky Republik Dagestan, nalika nindakake operasi telusuran, petugas polisi nemokake cache ing alas sing dadi anggota ". Grup bandit Buinakskaya" - M. Ibragimov (dirusak ing 18 Februari taun iki ing Makhachkala), sing dicekel: peluncur granat RPG-2 - 7 unit, PG-1V - 5,6 unit, revolver krasan 2 mm - 25 unit, VOG-80 babak - 1 unit, granat F-2 - 7,62 pcs., cartridges kaliber 880 mm LPS - 7,62 pcs., 1943 mm (sampel 275) - 5,45 pcs., 185 mm - 9 pcs., 16 mm - 5,6 pcs., 33 mm - 95 lembar, detonator listrik - 3 lembar, majalah kanggo AKM - XNUMX lembar, seragam kamuflase, obat-obatan lan panganan.

Ing 6 am ing 16 April ing Makhachkala, sajrone ORM, FSB lan Kementerian Dalam Negeri Rusia nahan gibbon bodho Magomedov Murad Galibovich, lair ing taun 1988, sing isih ana ing 7 Desember 2013 ing jaringan sosial "VKontakte" ing kaca dheweke kanthi julukan "Murad Salafit" ngirim video kanthi telpon kanggo nuwuhake rasa sengit utawa permusuhan, uga ngremehake martabat manungsa. Sajrone panelusuran ing apartemen Magomedov M.G. Ditemokake lan disita: kertu SIM, ponsel, peralatan komputer. Kasus pidana wis diwiwiti miturut Part 1 Art. 282 saka KUHP Federasi Rusia.

Jam 8 esuk tanggal 17 April, ing pinggiran kutha Khasavyurt, ing 1 kilometer saka dalan gedhe Khasavyurt-Babayurt, vahabandit sing durung dingerteni, saka kompartemen penumpang mobil Lada Priora putih sing liwat, murub ing Lexus LX ireng. -470 mobil ing ngendi dheweke dadi Anggota Majelis Rakyat Republik Dagestan - Wakil Ketua Komite Anggaran, Keuangan lan Pajak saka partai Rusia Bersatu, Islavov Musa Abdulmalikovich, lair ing taun 1962 lan sopiripun.



Minangka asil saka shelling, M. Islavov digawa menyang Rumah Sakit Central City kanthi macem-macem tatu bedhil, ing ngendi dheweke tilar donya tanpa eling. Sopir sing tatu tembak ing rongga weteng uga digawa menyang unit perawatan intensif rumah sakit kutha. Jumlah casing cangkang nuduhake yen wakil kasebut ditembak paling ora telung barel. Mangkono, barang-barang ing ngisor iki dicekel saka situs shelling: kasus kartrij 5,45 mm - 22 pcs., kaliber 7,62 mm - 4 pcs., kaliber 9 mm - 13 pcs.

Njupuk menyang akun kasunyatan sing Islavov bola-bali nampa ancaman saka wakil saka geng ing lemah, lan ing April 2, 2013, nyoba wis digawe ing wong (banjur nampa ciloko relatif cilik ing sikil lan lengen), versi utama - a. serangan dening anggota geng Khasavyurt. Nanging, sawetara wektu mengko, aparat penegak hukum nglaporake yen dheweke wis nglacak penyelenggara kejahatan kasebut, nanging jeneng lan jenenge saiki ora diungkapake kanggo kepentingan penyelidikan.

Ing 17 April ing Makhachkala, sajrone ORM, polisi nemokake manawa Bagandova Sharipat Magomedgadzhievna, lair ing taun 1984, saka Januari nganti April 15, 2014, nyedhiyakake bantuan ing wangun nyediakake omah lan panganan kanggo para peserta geng "Makhachkala", numpes dina sadurunge.
Bagandova ditahan, kasus pidana diwiwiti marang dheweke miturut Art. 126 ("Penculikan") lan Art. 163 saka KUHP Federasi Rusia ("Extortion").

Ing 17:30 ing 17 April, mburu nyata ditindakake ing dalan-dalan ing Derbent. Sajrone implementasine informasi operasional, perwira penegak hukum nyoba nahan Akhmed Magomedovich Sultanov, lair ing taun 1991. Nanging, dheweke luh lan nyoba nggunakake senjata, nyelehake pistol. Sawise iku, simpul isih ilang. Polisi kudu marem karo pistol gas sing dirampas nomer 0533727616-2005, diowahi dadi amunisi langsung (dilengkapi 4 butir kaliber 9 mm).

Jam 5 esuk tanggal 18 April ing Makhachkala, impen operator SPBU ing Gagarin Street, omah nomer 1, diganggu dening pecandu narkoba sing ora dingerteni. Nothok-thothok cendhela, wong bodho nom-noman kasebut nyelehake pistol ing kono lan njaluk dhuwit. Nanging, Yusup, 52 taun, ngirim dheweke menyang neraka lan menehi perlawanan sing apik. Nanging, bajingan kasebut bisa nembak wong diwasa kanthi pistol traumatik, sing nyebabake cedera tangan. Bajingan kasebut mlumpat menyang mobil lan mlayu saka lokasi kejahatan.

Ing 01:40 ing 19 April ing Khasavyurt, petugas polisi, nalika patroli lurung-lurung ing sisih tengah kutha, ing persimpangan st. dalan gedhe Makhachkala lan st. Kirov, mobil Volvo S 60 mandheg kanggo mriksa dokumen, nalika nggoleki pribadi salah sawijining penumpang, Magomedov Sharip Paizulaevich, lair ing taun 1984, 9 mm PM karo rong majalah sing dilengkapi karo 16 kartrid 9 mm ditemokake lan dicekel. Nanging, Sharip ora kelangan sirahe lan langsung nguripake "wong gemblung", kandha, "Aku lan bocah-bocah iki bener-bener nemokake batang iki ing pinggiran desa Siukh lan kita bakal nyerahake." Ora ana sing percaya omong kosong, Sharip ditahan.



Ing 07:30 tanggal 21 April ing Makhachkala, ing Hamidov Avenue, cedhak omah No. 59, wong sing ora dingerteni lelungan nganggo mobil VAZ-2107 putih (GRZ "A 645 MS 05 rus") murub ing mobil Infiniti, ing kontrol polisi, ngiring menyang panggonan layanan. Jalaran saka bledosan, polisi kasebut kena tatu ing pupu lan sikil tengen, banjur digawa menyang rumah sakit. Sajrone pemeriksaan adegan, ditemokake lan dicekel: 9 mm PM - 1 unit. (karo nomer dibusak), PBS - 1 pc., 9 mm lengen klambi - 2 pcs. Informasi kasebut lagi ditemtokake. Dianggep yen shelling ditindakake dening para peserta Makhachkalinskaya BG, nanging "urutan" kanggo sawetara tumindak ora ditolak (utamane, tong sing dibuwang ing TKP nuduhake sifat kejahatan sing beda).

Ing 10:20 tanggal 23 April, 3 kilometer ing sisih kidul desa Almak, distrik Kazbekovsky Republik Dagestan, sajrone aktivitas pengintaian lan panelusuran, bolongan bandit sing anyar digali ing jero lemah ditemokake.

Ing 00:50 tanggal 24 April ing Makhachkala, ing Irchi Kazak Street, omah No. 40, anggota grup bandit "Makhachkala" murub marang Osmanov Gadzhimurad Omargadzhievich, lair ing taun 1972, sing dadi pengusaha individu. Minangka asil saka shelling, Osmanov digawa menyang rumah sakit Makhachkala kanthi tatu bedhil ing sisih kiwa dhadha, patah balung loro sikil tengen, lan tatu bedhil tangensial ing pupu tengen. Para bandit kasebut diduga mlayu nganggo Lada Priore ireng.

Ing 07:40 ing 24 April ing kutha Khasavyurt, sajrone acara sing ditargetake, FSB lan Kementerian Dalam Negeri Rusia ing dalan 13th line, ing nomer kluwarga 19, diduweni dening Isaev Vakha Mingibatirovich, lair ing taun 1974. (urip ing luar negeri), anggota grup bandit "Khasavyurt" diblokir, sing, kanthi tawaran nyerah, mbukak geni marang petugas penegak hukum. Sajrone rembugan, bandit ngeculake bocah loro saka rumah tangga.



Minangka asil saka bentrokan sakteruse, papat scum padha numpes, kang sadurunge dikenali minangka:
- Temirbulatov Ismail Abdulbasirovich, lair ing taun 1982, dadi-disebut wakil. "Amir" saka grup bandit "Aukhovskaya" (sadurunge kadhaptar minangka numpes tanggal 14 Februari 2014 ing Novogagatli, distrik Khasavyurt Dagestan);
- Khanigov Zalimkhan Khasanovich, lair ing taun 1987, asli lan penduduk kutha Khasavyurt, sadurunge tumindak ing grup bandit Hussein Gakaev ing distrik Vedensky Chechnya;
- Ibragimova Ruzana Akhmadiyevna, lair ing taun 1991, Wahhabi rereged ing Chase "Salma", asli saka desa Kizlyar, distrik Mozdok, North Ossetia-Alania, sadurunge iku, dheweke wis jinis karo sing disebut. "Amir" saka "Sektor Lor" - jaran Tural Ataev (ditemtokake kanggo sampah tanggal 25 Maret 2014);
- Abdulkhadzhieva Milana Khamzatovna, lair ing taun 1995, mung wong bodho bodho sing cohabited karo accomplice Islam Muradov, sing oncat sadurunge wiwitan operasi khusus.

Ora ana korban utawa tatu ing antarane petugas penegak hukum.

Dicekel saka adegan tabrakan: 5,45 mm AK-74M No. 3272779, 1984 (miturut Pusat Informasi Kementerian Dalam Negeri Republik Dagestan, ora ana ing daftar sing dikarepake), kartrid kaliber 5,45 mm - 425 pcs., 7,62 mm AKMS No. 217639 1972 lan sabanjure. (miturut Pusat Informasi Departemen Dalam Negeri Republik Dagestan, kadhaptar minangka wanted minangka ilang wiwit 16 Agustus 2011 dening Nozhai-Yurtovsky Departemen Dalam Negeri Republik Chechen), majalah kanggo AKMS - 11 pcs., Kartrid kaliber 7,62 mm - 170 pcs., 9 mm PM No. RO0463 , 1965 terus (miturut Pusat Informasi Kementerian Dalam Negeri Republik Dagestan, ora ana ing dhaptar sing dikarepake), toko kanggo PM - 4 pcs., kartrid kaliber 9 mm - 30 pcs., granat F-1 - 1 pc., RGD-5 - 1 pc.

Ing 22 pm tanggal 24 April ing Makhachkala, ing Ataev Street, perwira polisi nahan Gazimagomedov Gamzat Hiramagomedovich, lair ing taun 1982, saka sapa, nalika nggoleki pribadi, 9 mm PM No. OR-8865 ditemokake lan dicekel, majalah kanggo PM - 1 unit, kartrid kaliber 9 mm - 8 pcs. Miturut Gazimagomedov, dheweke nemokake tong minyak kasebut lan uga "mung" kepengin nyerahake menyang polisi. Iki uga ora nylametake dheweke (kaya Sharip) lan dheweke ditahan.

Ing 08:15 tanggal 25 April, ing desa Shamilkala, distrik Untsukulsky Republik Dagestan, cedhak bangunan lima lantai, polisi, nalika mriksa mobil pribadi VAZ-2110, nemokake obyek logam ing ngisor ngisor. sisih driver kang, kang katon kaya IED, kang ponsel ditempelake, sawise kang pindhah menyang kadohan aman. Tumindak petugas kasebut pancen pas wektune, amarga IED njeblug jam 08. Ora ana korban jiwa. Temenan, jumlah militan gunung-gunung sing saya suwe saya suwe saya nyoba kanggo meden-medeni aparat penegak hukum kanthi upaya mateni kanthi diam-diam.

Jam 12:30 tanggal 25 April ing kutha Derbent, sajrone ORM, para perwira polisi nahan mobil VAZ-2112 kanthi diduga accomplices saka grup bandit "Kidul". Sajrone panelusuran pribadi saka driver mobil - Babaev Murad Fazilievich, lair ing taun 1991. Granat F-1 ditemokake lan dicekel. Nalika nggoleki pribadi penumpang Artur Musaevich Bedevov, lair ing taun 1993, polisi uga nemokake lan ngrebut granat F-1. Loro-lorone ditahan, kasus pidana miturut Art. 222 saka KUHP Federasi Rusia.

Ing jam 16 sore tanggal 26 April ing Derbent, sajrone ngleksanakake informasi operasional sing ditampa, karyawan FSB lan Kementerian Dalam Negeri Rusia, ing Collective Street, kepemilikan omah No geni ing petugas penegak hukum. Sajrone perang sabanjure, salah sijine pejabat SOBR saka Kementerian Dalam Negeri Rusia kanggo Republik Dagestan tatu ing lengen.

Geni bali numpes papat vahaebks, sing identitase sadurunge ditetepake minangka:
- Kavusov Milam Galimovich, lair ing taun 1988, (dheweke ana ing dhaftar wanted Federal ing latar saka angkara ing Artikel 208 saka Code Criminal Federasi Rusia), iku pimpinan saka grup bandit Khiva;
- Mamaliev Arif Askerovich, lair ing taun 1971, anggota bandit lemah;
- Jayziev Jamal Nabievich, lair ing taun 1987, anggota bandit lemah;
- Vakhasamka saka sampel sing ora dingerteni (mayit bakar).

Nalika dipriksa ing TKP, ditemokake lan disita: Winchester Bekas kaliber 12 - 1 unit, 7,62 mm AKM No. MD 1965, (miturut Pusat Informasi Kementerian Dalam Negeri kanggo RD, ora kadhaptar minangka wanted) , 5,45 mm AK -74 1984 No. 3410227, (miturut Pusat Informasi Kementerian Dalam Negeri Republik Dagestan, ora dikarepake), 9 mm PM - 2 unit, kartrid kaliber 7,62 mm - 66 pcs., 5.45 mm - 34 pcs., 9 mm - 7 pcs., majalah kanggo bedhil mesin - 6 pcs., majalah kanggo PM - 3 pcs., kantong kanggo bedhil mesin - 1 pc., holster kanggo PM - 1 pc., Samsung laptop - 1 pc ., sastra agama - 5 buku.

Ing jam 16:10, ing panggonan sing padha ing Derbent, ing G. Saidov Street, omah No. Minangka asil saka tawuran cendhak, jerks padha numpes lan tentatively dikenali minangka:

- Balakerimov Balakerim Kasimovich, lair ing taun 1984 (dheweke kadhaptar minangka penganut gerakan agama Wahhabisme). Sajrone inspeksi adegan tawuran, ing ngisor iki dicekel: pistol gas kanthi nomer sing wis dibusak, diowahi dadi amunisi langsung kaliber 9 mm - 1 unit, granat F-1 kanthi sekring - 1 pc., cartridge kasus kaliber 9 mm - 39 pcs., 7,62 mm - 42 pcs.
Bandit kapindho, ninggalake mobil, ilang ing garasi ing omah nomer 156 sing ditinggal ing dalan. Rybnikov lan mbukak geni marang perwira penegak hukum. Iki dirusak dening geni bali lan diidentifikasi minangka:
- Ismailov Marat Mutalimovich, lair ing taun 1985, ora ana ing daftar bandit lemah. Sajrone inspeksi adegan tawuran, ing ngisor iki dicekel: pistol gas kanthi nomer sing wis dibusak, diowahi dadi amunisi langsung kaliber 9 mm - 1 unit, kasus kartrij kaliber 9 mm - 3 pcs., 7,62 mm - 63 pcs., 5,45 mm - 52 pcs.

Sajrone inspeksi interior mobil VAZ-2114, ditemokake lan dicekel: kasus kartrij 9 mm. - 3 pcs., Nokia phone - 2 pcs., baterei saka telpon - 2 pcs., pistol holster - 1 pc., mburu piso (souvenir) - 1 pc., Kosmetik, sandhangan wanita, Koran ing kasus kulit, Flash kertu.
Akibat bentrokan kasebut, siji polisi tatu ing tangane.

Ing 11:00 tanggal 26 April, ing desa Matseevka, distrik Kizilyurt Republik Dagestan, 500 meter saka dalan gedhe Kizilyurt-Glavsulak, sajrone operasi pencarian, polisi nemokake cache anggota kelompok bandit Kizilyurt ing sawijining alas, saka ngendi ing ngisor iki dicekel: RPG-26 - 1 unit, nembak VOG-25 - 12 pcs., 200-gram TNT checkers - 6 pcs., cartridges kaliber 7,62 mm (sampel 1943) - 16 pcs., 7,62 mm (LPS) - 3 pcs. , 5,45 mm - 222 pcs., Bom kumelun - 2 pcs., Detonator karo kabel sing digawa metu - 1 pc., baterei Kodak - 4 pcs.

Ing jam 14 sore tanggal 26 April ing desa Guni, distrik Kazbekovsky Republik Dagestan, dening perwira polisi, nalika nggoleki ing kluwarga Aitemirov Idris Saidbegovich, lair ing 19.07.1961. Item ing ngisor iki ditemokake lan disita: Saiga-410 mburu smoothbore gun No. terus)) - 00243453 pcs., 1 mm LPS - 1 pcs., 3 mm - 7.62 pcs., 1943 mm - 24 pcs., 7.62 mm - 25 pcs.

April 26, sak ORM, perwira polisi dikenali liyane accomplice saka mantan grup bandit Levashinsky - Ilyasov Arsen Gamzatovich, lair ing taun 1982. kang ing taun 2013 menehi pitulungan panyengkuyung arupa transportasi liwat dalan, nyedhiyakake pangan, obat-obatan, sandhangan lan barang-barang rumah tangga, uga menehi informasi babagan aparat penegak hukum.

Ing 19:30 tanggal 26 April, 6 kilometer saka desa Teletl, distrik Shamilsky Republik Dagestan, ing wilayah "Mashda", kanthi 4 tatu ing sirah, mayit Gitinomagomedov Magomed Aliaskhabovich, lair ing taun 1980, ditemokake. ingkang nyambut damel dados direktur kesenian rumah budaya desa. Kanthi m / p dicekel: 3 cangkang lan 1 kartrid saka kaliber AK 5,45 mm. Kasus pidana dibukak kanthi dhasar unsur kejahatan miturut Art. 105 lan 222 saka KUHP Federasi Rusia. Anggota bandit lokal ing njero lemah dicurigai nindakake kejahatan iki.

Ing 21 April jam 26:1953, ing desa Stalskoye, Distrik Kizilyurt Republik Dagestan, direktur Gasanguseinov Gadzhi Mukhumayevich, lair ing taun XNUMX, ninggalake kompleks produksi pertanian ing mobil Chevrolet Niva lan ora bali.

Ing 10 April jam 27, siji lan setengah kilometer saka desa Temirgoe ing distrik Kumtorkalinsky Republik Dagestan, mobil Chevrolet Niva lan direktur dhewe, Gasanguseinov G.M., ditemokake.



Miturut data sing kasedhiya kanggo pejabat penegak hukum, ing November 2013, Gasanguseinov G.M. wis ana ancaman saka bandit sing nuntut supaya dibayar jutaan rubel gratis kanggo nindakake kegiatan perusakan.

Ing 09:30 tanggal 27 April ing Derbent, sajrone ORM, dening FSB lan Kementerian Dalam Negeri Rusia, ing garasi ing Agasiev Avenue, omah No. 10 "v", diduweni dening warga lokal umur 40 taun. penduduk (miturut dheweke, dheweke nyewa wiwit Desember 2013), laboratorium nyata kanggo nggawe IED ditemokake, sing ngemot: 2 IED sing siap digunakake, kalebu rong ember galvanis 12 liter sing diisi campuran bubuk aluminium. lan amonium nitrat, kanthi detonator ing bentuk jarum suntik kanthi aseton peroksida, unsur sing nggegirisi ing bentuk potongan tulangan, weker mobil "Tomahawk", diisi ing ndhuwur nganggo busa sing dipasang kanthi kabel sing ditarik metu, kanthi kapasitas udakara 10-12. kg ing TNT saben.
Jam 15.20 IED dinetralake dening spesialis bahan peledak.

Sajrone pemeriksaan tambahan ing garasi, barang-barang ing ngisor iki ditemokake lan dicekel: proyektil 30 mm kanggo meriam 2A42, kartrid 7,62 mm (mburu) - 60 pcs., AK buttstock - 1 pc., komponen kanggo IED (amonium nitrat 50 kg). , wêdakakêna aluminium 4,5 kg, kabel, busa poliuretan - 3 pcs., weker mobil "Tomahawk", unsur striking), ponsel, nganggo kabel, silinder gas kanthi kapasitas 50 liter - 2 pcs., ember logam kanthi a kapasitas 12 liter - 5 pcs., ember plastik kanthi kapasitas 15 liter, piring registrasi negara kanggo mobil, kompor gas portabel, timbangan elektronik genggam, wesi solder listrik, respirator - 2 pcs., berbentuk tablet magnet - 7 pcs., kabel listrik saka macem-macem ukuran, pangan, sandhangan.

Uga ing 27 April ing Derbent, nalika nggoleki omah Balakerimov sing sadurunge dirusak, petugas penegak hukum ditemokake lan dicekel: 5,45 mm AK-74 No. 1047365, 1985. (miturut Pusat Informasi Kementerian Dalam Negeri, dheweke ora dikarepake), majalah AK-74 - 1 lembar, kartrid 5,45 mm - 48 lembar, ponsel Nokia-500.

Ing 01:35 tanggal 28 April ing Makhachkala, ing Korkmasov Street, ing plataran Bar Hookah, Adaev Magomedrasul Magomedsharipovich, lair ing taun 1990, warga Makhachkala, dipecat dening wong sing ora dingerteni. Para penyerang mlayu saka papan. Adayev digawa menyang rumah sakit republik kanthi kondisi serius.

Jam 10 esuk tanggal 28 April ing Makhachkala, ing ngisor mobil Toyota Landcruiser-200, pengusaha lokal nemokake obyek sing meh padha karo IED. Nalika mriksa mobil kasebut dening ahli bom sing teka, ditemokake yen IED iki minangka boneka, sing dumadi saka sabun cuci lan magnet. Mangkono, bajingan sing isih ana ing grup bandit "Makhachkala" nerusake aktivitas parasit saka intimidasi lan pemerasan dhuwit saka pedagang lokal.

Tanggal 29 April, sawise nyiapake kanthi ati-ati, pasukan keamanan miwiti macem-macem kegiatan ing wilayah distrik Karabudakhkent Republik Dagestan, yaiku ing desa Ullubiyaul.

Ing wayah esuk, sajrone kegiatan sing ditargetake, rumah tangga Dagirov Magomed Shiravovich, sing lair ing taun 1980, sing dicurigai mbantu anggota kelompok bandit Karabobhkent, diteliti, minangka asil ditemokake lan dicekel: 5,45 mm AK-74 No. 1055547, 7,62 ,10130446 mm Saiga carbine No. - 5,54 pcs. Dagirov ditahan, kasus pidana diwiwiti marang dheweke.



Ing wektu sing padha, para spesialis nggarap alas sing cedhak. Ing 16:50, 2 kilometer ing sisih kulon desa Ullubiyaul, distrik Karabobhkent Republik Dagestan, sajrone aktivitas pengintaian lan panelusuran, pasukan khusus nemokake kemah musim panas wong sing ora duwe omah kanthi jejak anyar, sing ana mburu. tarub lan sandhangan.

Ing RPM luwih lanjut, ing 16:50, pasukan khusus nemokake kamp militan sing dilengkapi kanthi apik, sing ngemot: kanopi sing digawe saka film poliethelin, silinder gas 27 liter, tenda wisata - 2 pcs., pemindai radio. - 1 pc., tong plastik 80 liter - 2 pcs. (banyu ing siji, pangan ing liyane), karpet wisata - 2 pcs., sleeping bag - 1 pc., 200-gram TNT checkers - 4 pcs., detonator listrik - 8 pcs., (4 pabrik lan 4 omah-digawe. ), IED - 3 pcs IED, obat-obatan, barang-barang kebersihan pribadi.

Ing 18:15 rada ing sisih kulon saka rong temuan pisanan, pasukan keamanan nemokake cache saka anggota bandit ing lemah, saka ngendi sing dicekel: RPG-26 - 2 unit, RPO - 1 unit, 7,62 mm AKM - 2 unit, 5,45 mm AK-74 - 1 unit, tas ransel turis - 7 pcs., rompi unloading - 8 pcs., seragam militer - 8 set, tas turu lan karpet wisata.


Melikov R.


Ing 22:30 April 30, ing desa Kasumkent, distrik Suleiman-Stalsky Republik Dagestan, ushlepk, isih ora dingerteni kanggo ilmu forensik, murub ing perwira polisi, lair ing taun 1969, sing ana ing plataran omahé. kluwarga. Akibat saka bledosan kasebut, karyawan kasebut ngalami tatu 7 ing macem-macem bagian awak lan digawa menyang rumah sakit kabupaten.

Miturut kolega saka perwira tatu, perokok herbal lokal Melikov Robert Romirovich, lair ing taun 1985, sadurunge dihukum miturut Part 2 of Art. 161 "Rampokan").

Uga ing April, adhedhasar asil saka aktivitas panelusuran operasional, ditetepake yen ing Juli 2013, Magomedov Magomed Huseynovich, lair ing taun 1989, penduduk desa Balakhani, distrik Untsukulsky Republik Dagestan, gabung karo Gimry. grup bandit (dheweke ana ing daftar wanted federal ing bagean .1 artikel 208, 317, 209, bagean 2 artikel 222, 158 saka Code Criminal Federasi Rusia). Saiki Magomedov M.G. dumunung ing Suriah minangka bagéan saka organisasi teroris internasional.

Kajaba iku, ing 18 April ing Makhachkala, Magomedov Zainulabidi Magomedovich, lair ing taun 1993, ninggalake omah lan ora bali, sing, mbok menawa, gabung karo Kambulatorium. Wong enom banget, kesel urip ing donya iki.

Tandha: Dhuwur 165-170 cm, umur 22 taun, awak kuru, pasuryan lurus, mata ijo peteng, rambute peteng. Dheweke nganggo jaket olahraga ireng, jins biru muda, kaos oblong biru, sepatu olahraga kain abu-abu-ijo kanthi tlapak sikil putih. Dheweke duwe paspor lan SIM karo dheweke.

Sapa wae sing duwe informasi babagan Zainulabidi, hubungi lembaga penegak hukum utawa administrasi situs.

Asil aktivitas anti-teroris ing April 2014:

Dirusak dening roh ala Wahabi - 18 makhluk;
Anggota kelompok bandit sing ditahan - 3 wong bodho;
Wong kapitunan lan pengecut sing ditahan (yaiku accomplices) - 11;
Ditahan "cyberwahadebils" - 3;
Ana bentrok karo sektarian - 6;
Petugas penegak hukum sing tiwas - 1;
Petugas penegak hukum padha tatu - 6;
Dug-out lan kemah militan ditemokake - 5;
Wahabi stash (papan ndhelik lan caches) ketemu - 7;
Warga sipil mati ing tangan Wahabi - 5;
Nampa ciloko sipil - 2;
Pancen rampog marang warga sipil - 3;
bledosan setya saka IEDs - 2;
IED dideteksi (nyatane, serangan teroris dicegah) - 8.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

26 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    12 May 2014
    Asu, asu mati!
    1. +4
      12 May 2014
      iku dudu asu, asu ajag lan mati kaya asu ajag, lan bakal diobong ing neraka, ditipu yen bakal mlebu suwarga, panggonane naraka lan ora bakal ana pangapura tumrap wong-wong kang merangi bangsane.
  2. +1
    12 May 2014
    scum Wahabi sing rusak iki kudu dituduhake marang duraka Maidan.
  3. +2
    12 May 2014
    Dijogo. Kita luwih apik tinimbang dheweke tinimbang kita.
    Embed bajingan.
    1. 0
      12 May 2014
      Kutipan saka mojohed2012
      Embed bajingan.

      Kajaba iku, perlu kanggo nglawan pikirane bocah-bocah, remaja, kanggo nglindhungi saka iki. Lan diwenehi sekolah modern lan metode pendidikan, kita entuk apa sing kita entuk. Saka bangku sekolah, sampeyan kudu nuwuhake patriot, lan ora fanatik pseudo saka macem-macem jinis. Lan iki ditrapake ora mung kanggo Kaukasus, nanging uga kanggo gema saka rawa, etc.
  4. 0
    12 May 2014
    Coba warta anyar. Sawijining sumber ing intelijen Saudi marang para wartawan yen dheweke wis wiwit ngirim pejuang saka Suriah menyang Ukraina. sinyal weker.
    1. 0
      12 May 2014
      Ya, lan Israel "nyatakake zona perang" saka Golan, ing ngendi sumber banyu, i.e. nyerang Suriah, lan sing bengok-bengok sing "... tentrem ala luwih apik karo Suriah saka perang apik ..." - kene sampeyan duwe pihak kasengsem ing konflik Siria - senjata kimia padha dijupuk metu lan Israel langsung tak menyang Suriah!
  5. +1
    12 May 2014
    Foto sing nggumunake, ana praktik kanggo nyegah kacilakan dalan - ngadeg kanthi foto kacilakan - nggawe stand sing padha, kepiye teroris mungkasi uripe !!!
  6. 0
    12 May 2014
    Perang karo pasukan khusus.. ora kaya nembak wong sing ora bersenjata ing mburi, banjur peluru mabur minangka respon.

    Miturut artikel kasebut, aku nyathet yen ana sawetara militan sing berpengalaman kanthi latihan tempur serius ing DAGESTAN lan, minangka aturan, dheweke nyoba ora sumunar ing serangan teroris.

    Lan trifle sing ora dilatih sing terus-terusan teka ing jaring kasebut cepet dibubarake, kayane para militan duwe cadangan tenaga kerja cilik ... ora duwe wektu kanggo ngimbangi kerugian sing ditindakake ... jangkah padha.
  7. +5
    12 May 2014
    nalika iku wong Kaukasus bakal menehi komentar babagan warta iki kanthi cara sing padha! kaya kita ing kene, mula kita bisa ngomong babagan sukses.
    1. +1
      12 May 2014
      Ya ... sukses pasukan khusus kudu dikuatake ing ngarep ideologi ... iki aksioma.
  8. qwertynsan
    +1
    12 May 2014
    Alignment ala 18 nganti 5
  9. +2
    12 May 2014
    Sampeyan kudu ngremukake reptil iki supaya ora ana papan sing teles! Stsuki, akeh wong lugu sing mati amarga sampeyan!
  10. 0
    12 May 2014
    Lemah kobong ing ngisor sikile wedhus.l.o.p.aces!
  11. pink
    0
    12 May 2014
    Inggih rampung! nindakake proyek apik. Lan luwih akeh sing kudu ditindakake!
  12. +1
    12 May 2014
    Wong-wong sing nglawan wong-wong mau ora kena karusakan alon-alon ing papan kasebut tanpa nyoba utawa diselidiki, supaya para geeks iki bisa nyoba kanggo menehi urip, kita duwe pengacara kaya ngono sing bakal nylametake Hitler dhewe saka gantungan kanggo rampokan. Wong lanang saka organ kerja keras, matur nuwun banget.
  13. 0
    12 May 2014
    Karya sing nyengsemaken. Sampeyan kudu ngenalake perkiraan eksekusi ing papan kasebut kanggo dadi anggota kelompok teroris. Aku seneng ukara "papat kethek padha numpes." Kaya sadurunge, kabeh wis tenang, aku kanthi tenang, diiringi salah siji anggota Pemerintah Republik utawa kepala perusahaan, ngubengi Republik. Perlu, minangka wong sing dipercaya, kanggo ngomong karo para pinituwa lan populasi nalika pemilihan kanggo Supreme Soviet saka USSR-Menteri minangka wakil. Dheweke nggawe lan ngatur perusahaan, lembaga riset ilmiah ing Makhach Kale, Derbent, Khasavyurt, Dylym. Sampeyan bisa ngunjungi segara lan gunung kanthi aman. Republik iki banjur dadi siji-sijine poster "Padha dadi aib kanggo kutha kita" ing dalan-dalan. Ana foto lan data babagan nglanggar hukum lan ketertiban. Dheweke ora kejawab, amarga Gorbachev lan Yeltsin, urip normal kabeh wong.
  14. +1
    12 May 2014
    Matur nuwun kanggo karya! Take care guys. Sampeyan bakal urip kanggo ndeleng putu! prajurit
  15. kosh
    0
    12 May 2014
    Iki minangka asil kerja keras saben jam pasukan keamanan kita. Sawise maca laporan April iki, sampeyan ngerti apa proyek gedhe, risking urip, pasukan keamanan kita. Numpes 18 kov ora worth siji tepak getih kita wong lanang, utamané urip. Kula minangka wakil saking sedaya, kula ngaturaken bela sungkawa dhumateng kulawarga polisi ingkang sampun seda. Muga-muga Gusti Allah paring kesembuhan sing cepet kanggo staf sing tatu. Many thanks kanggo kabeh karyawan FSB lan Kamentrian Dalam Negeri Rusia kanggo karya anti-teroris.
  16. 0
    12 May 2014
    Dijogo . Daya mangertos mung daya.
  17. 0
    12 May 2014
    Iki kanggo pitakonan apa sing bakal kelakon yen kita "spesialis" tenan makarya ing Ukraina. Inggih cah lanang!
  18. 0
    12 May 2014
    Kerja apik.
    Sampeyan kudu terus nyekel teroris lan accomplices nganti karusakan lengkap bandit ing lemah lan sensus jeneng lan pengawasan (nganti mati) accomplices.
    Memori langgeng kanggo wong-wong sing tilar donya ing tangan scum.
  19. 0
    12 May 2014
    Good luck kanggo awak kita ing ngenali lan numpes shortcomings iki.
  20. kalodhangan
    +1
    12 May 2014
    Maturnuwun sanget atas kerja keras panjenengan, mugi Gusti paring kesehatan lan kesuksesan!!!
  21. Lyoshka
    0
    12 May 2014
    uga rampung
  22. 0
    12 May 2014
    foto pungkasan yaiku gulungan kertas TOILET lol Simpenan ing panyimpenan uga
  23. Kelevra
    0
    12 May 2014
    Asil nyengsemaken! Pasukan keamanan nindakake pakaryan sing apik!
  24. 0
    12 May 2014
    Isih akeh gaweyan. Lan wong lanang nindakake kanthi wani, kadhangkala ora nylametake nyawane. Kesehatan kanggo YOU, sukses operasional-pertempuran lan sukses!!!!!!!!!
  25. 0
    17 May 2021
    Ora ketompo sing ala ... spesialis nyambut gawe kaya sing dikarepake ... sing utama ora kena diganggu kanggo ngrampungake karya kasebut.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"