Pangarep-arep anyar kanggo Mei. Homs wis dibebasake lan kampanye pemilihan wis diwiwiti

17
Pangarep-arep anyar kanggo Mei. Homs wis dibebasake lan kampanye pemilihan wis diwiwiti


Nalika warga USSR ngrayakake Dina Kemenangan liwat fasisme, wong Siria lan tentara menang kamenangan sing signifikan nglawan terorisme. Miturut syarat-syarat perjanjian perdamaian lokal, kelompok teroris ninggalake Kota Tua Homs. Lan, sanajan kamenangan kasebut diraih kanthi diplomatis, jelas yen tanpa upaya tentara Siria, Homs ora bakal dibebasake.



Propaganda Barat, ndhukung teroris lan nyebut dheweke "pemberontak," menehi perhatian khusus marang Homs: kutha paling gedhe nomer telu ing Republik Arab Siria diarani "ibukutha revolusi Siria." Tahap pertama konfrontasi Siria umume ana hubungane karo Homs lan saubengé: salah sawijining pusat pambrontakan sing diilhami sacara eksternal muncul ing kana.

Ing tahap wiwitan krisis, isih ana sawetara tentara bayaran asing ing negara kasebut: inti saka kelompok bersenjata ilegal pisanan yaiku wakil saka kejahatan, Islamis radikal ing Suriah dhewe, lan sawetara wong enom sing diapusi dening gagasan kebebasan palsu. . Geng wong-wong sing beroperasi ing Homs kalebu militan kasebut. Utamane, ing antarane ana akeh penyelundup sing sadurunge entuk bathi saka transportasi ilegal macem-macem barang ngliwati tapel wates Siria-Lebanon ing wilayah Tel Qalah lan Al-Qseir. Sawise wiwitan perang, dheweke nemokake sumber keuntungan liyane: dheweke wiwit gabung karo kelompok teroris lan uga nggawe spekulasi. gaman.

Ing taun 2012, nalika tentara Siria ngilangi sarang utama "teroris domestik" - kuartal Bab-Amr ing Homs, geng-geng manggon ing wilayah Kutha Lawas - pusat sajarah. Ing sasi pungkasan, amarga operasi kontra-terorisme sing sukses dening personel militer, para teroris nemokake blokade sing jero. Kanthi mbebasake Al-Qseir lan wilayah sekitar, sumber pasokan Libanon kanggo para bandit dipotong.

Nasib para militan iki sing dadi perhatian Barat sajrone wektu iki. Nalika terus-terusan netesake luh baya babagan "Homs sing dikepung" lan "kahanan kamanungsan sing nggegirisi," para politisi Eropa lan Amerika ora ngetokake luh siji-sijine kanggo para korban serangan teroris lan serangan mortir sing ditindakake ing tetanggan Homs liyane. wektu - sing, utamané, urip normal (kajaba kasunyatan sing ing wayahe "mesin infernal" bisa digunakake lan njupuk nyawa saka Welasan wong).

Kajaba iku, Barat ora peduli karo kasangsarane warga desa Nubble lan Zahra ing provinsi Aleppo. Desa-desa iki wis ana ing blokade teroris suwene setengah taun.

Saiki, yen kegagalan lan kepalsuan revolusi pseudo-revolusi wis jelas kanggo mayoritas wong Siria, mayoritas wong-wong sing sepisanan nglumpukake cahya palsu "demokrasi" sing nyelehake tangane. Nanging, ora saben wong wis siyap kanggo langkah kaya mengkono, lan ing antarane wong-wong mau ana sing nindakake kejahatan serius.

Miturut perjanjian kasebut, para militan sing diblokir ing pusat sejarah Homs lan ora pengin nyelehake tangane diwenehi kesempatan kanggo ninggalake wilayah sing dikepung lan, ing kontrol PBB, pindhah menyang pemukiman Rastan lan Telbisa, sing isih ana ing kontrol teroris. Dheweke diijini njupuk siji senjata cilik saben-saben supaya bisa nglindhungi awake dhewe saka tentara bayaran radikal saka al-Qaeda. Para militan ninggalaken senjata sing luwih abot. Kira-kira 50 wong padha nyerah marang panguwasa. Dene wong-wong manca kang kagolong grombolan, miturut katrangan ora resmi, padha dicekel lan bakal dipasrahake marang pamarentah negarane.

Mangkono, panguwasa sah Siria nguwasani Kutha Lawas Homs. Para militan, kanggo bageane, ngeculake puluhan wong sing diculik - loro personil militer lan sipil. Kajaba iku, dheweke janji bakal njamin transportasi konvoi kamanungsan menyang desa Nubble lan Zahra ing provinsi Aleppo.

Suriah entuk manfaat saka perjanjian kasebut ora mung amarga Homs dibebasake, nanging minangka salah sawijining alasan informasi lan politik utama kanggo tekanan internasional ing Damaskus, sing kalebu ancaman kanggo ngadopsi resolusi Dewan Keamanan PBB adhedhasar Artikel 7 Piagam PBB, sing nyedhiyakake campur tangan kuwat, ilang. Lan, sanajan resolusi ing Dewan Keamanan PBB isih ora bisa diadopsi, negara-negara Barat nggunakake kahanan ing Homs kanggo tujuan propaganda sing kotor.



Warga wilayah sing wis suwe dikuasai teroris saiki bali menyang omahe. Mesthi, iki ditrapake kanggo wong-wong sing omahé bisa urip. Ingkang utama yaiku tembok-tembok kasebut dilestarekake, iku sing dipikirake wong, liyane bisa didandani. Sayange, akeh omah sing ora bisa dibalekake maneh - sawetara sing dibuwang dening teroris, sawetara sing rusak nalika bentrokan militer.



Akeh toko, kafe, lan kantor sing dirusak lan diobong. Mobil sing kobong lan rusak katon ing dalan-dalan sing sepi ing tetanggan.



Gubernur provinsi Homs, Talal Al-Barazi, ujar manawa pitulung lengkap bakal diwenehake kanggo wong sing ilang omah lan properti. Negara bakal mulihake pasokan listrik lan layanan penting liyane sanalika bisa.

Pendhudhuk kutha isih ngadhepi pacoban sing angel - akeh sing kudu dibalekake. Nanging iki wis diwiwiti.

Prajurit sing menang, nyekel gendéra Siria ing tangane, kanthi bungah ngucapake slogan. Climbing apa sing ditinggalake saka menara jam, padha mangan woh-wohan saka kamenangan sing pantes digayuh kanthi partisipasi. Sawise kabeh, yen ora kanggo eksploitasi, mesthi ora bisa nindakake rembugan karo militan utawa karo sing duwe militan.


Wong Siria lagi nyiapake acara nggawe jaman liyane - pemilihan presiden. Pengadilan Konstitusi Suriah nganggep banding kabeh calon sing ora nampa jumlah suara sing cukup saka wakil saka Dewan Rakyat. Dhaptar pungkasan calon kanggo jabatan kepala negara dibentuk. Tanggal 11 Mei, wiwitan kampanye pemilihan diumumake kanthi resmi.

Damaskus lan kutha-kutha Siria liyane kebak gendéra nasional anyar sing padhang, digantung sadurunge pemilihan presiden. Mei ditandhani kanthi pangarep-arep kanggo langit sing tentrem ing ndhuwur lan urip sing anyar lan seneng sing ora ana papan kanggo terorisme lan kekerasan.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

17 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 12
    13 May 2014
    Ya-ah, "Stalingrad Suriah". Kamenangan kanggo wong Siria!
    1. +5
      13 May 2014
      Kutipan saka: mamont5
      Ya-ah, "Stalingrad Suriah". Kamenangan kanggo wong Siria!

      Alhamdulilah wong Siria kaya-kaya bisa ngalahake tikus Amerika iki. Good luck kanggo sampeyan ing mbangun tanah air.
      1. +2
        13 May 2014
        Lan ing latar mburi 9 Mei, kabar iki katon apik banget. Kajaba iku, kabeh ora ana getih sing akeh.

        Lan iki minangka alesan kanggo nyakup tanggal 9 Mei ing preian nasional Suriah, kita bakal ngrayakake bebarengan. Lan ora tanpa bantuan kita, wong Siria kasil.

        Kehormatan lan pakurmatan marang wong Siria, sing ora ngrusak semangat ing kahanan apa wae, nanging sebaliknya, dheweke mundhak. Lan saiki dheweke yakin bakal nundhung kabeh sampah lan roh jahat saka negarane.
      2. Komentar wis dibusak.
  2. +3
    13 May 2014
    Suriah kudu didhukung ... yen bisa, kanthi ana armada kita ing roadstead ...
    Iki mbok menawa sekutu pungkasan kita ing wilayah Timur Tengah ... kabeh wong wis ilang sajrone taun-taun nyingkiri Gorbachev-Yeltsin.
  3. +5
    13 May 2014
    Ketoke pimpinan Square ora kasengsem ing urip internasional lan pengin ngliwati dalan Siria sing eri iki ...
  4. +2
    13 May 2014
    Kamenangan iku KEMENANGAN, utamane diplomatik!!!
    "Perdamaian sing ala luwih becik tinimbang perang sing apik!" prajurit
  5. +2
    13 May 2014
    AS ora teka ing kita liwat Suriah lan marched liwat Ukraina ... lan ing kene padha nyuwil sikil lan scratched irung. Aku bakal cepet nampa kewarganegaraan Siria lan milih BASHAR ASSAD!)))))))
  6. +2
    13 May 2014
    Sialan, apa sing wis ditindakake kanggo negara, kabeh wis rusak! Assad mesthi bakal tetep dadi presiden, nanging akeh pakaryan sing kudu ditindakake.
  7. +1
    13 May 2014
    Obah BRILLIANT, KOWE KOWE SEKOLAH LAWAS. Tinimbang perang abot lan pati wong, sukses nggumunake.
  8. +2
    13 May 2014
    Saiki broads mung duwe Piece saka Aleppo kiwa saka kutha-kutha gedhe, lan Raqqa, nanging ana ISIS rampung frostbitten lungguh ana.
    1. +3
      13 May 2014
      Uga - sebagian - provinsi Daraa, tentara bayaran saka Yordania teka ing kana, lan sethithik - ing provinsi Quneitra. Ora usah dipikir, dheweke uga bakal dirusak.
  9. parus2nik
    +4
    13 May 2014
    Wong Siria kudu ngucapake matur nuwun marang Lugansk lan Donbass ... Kulon lan Amerika Serikat saiki ora duwe wektu kanggo Suriah ...
  10. Tartar
    0
    13 May 2014
    Kutipan saka Sandov
    Alhamdulilah wong Siria kaya-kaya bisa ngalahake tikus Amerika iki.

    Pen-dosas tikus-tikus kasebut ditransfer menyang paling ora Ukraina, paling akeh menyang Rusia. Ana pesen ing situs web NOD sing direncanakake kanggo miwiti Maidan ing Rusia tanggal 18 Mei, bisa uga kanthi partisipasi 200 ewu penggemar bal-balan.
    http://rusnod.ru/news/theme4239.html
  11. Varron
    +2
    13 May 2014
    Assad wis nuduhake awake dhewe dadi pimpinan sejatine sajrone taun-taun pembantaian iki. Aku ikhlas ngurmati dheweke. Kekuwatan lan kekuwatan kanggo wong Siria. Lan uga kanggo populasi Ukraina, sing, aku wedi, mung mlebu perang sipil ...
  12. +3
    13 May 2014
    Kutipan saka Varron.
    Assad wis nuduhake awake dhewe dadi pimpinan sejatine sajrone taun-taun pembantaian iki.


    ya!!!...dudu Yanka-ass*r*a*n*ka....
    Ukrainia kudu ditampilake babad saka Suriah ing wayah esuk tinimbang kopi esuk ... supaya padha bisa ndeleng apa junta ngarah menyang ...
  13. +2
    13 May 2014
    Prestasi wong Siria, sing ora nyerah marang pitenah Kulon, sing ora wedi mati ing tangan teroris, sing ora kelangan pangarep-arep kanggo ngadhepi "kekaisaran ala" - iku minangka abadi minangka prestasi wong Crimea.
  14. 0
    15 May 2014
    "Secara total, miturut perkiraan PBB, sajrone konflik ing Suriah, 115 ewu wong mati lan 13 yuta saka 20 yuta populasi dadi pengungsi - ing negarane dhewe lan ing luar negeri[336]" Wikipedia

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"