Perang kanggo buffer Ukrainia. "Borderlands: Lanskap Strategis Anyar" - George Friedman

23
Perang kanggo buffer Ukrainia. "Borderlands: Lanskap Strategis Anyar" - George FriedmanTanggal 6 Mei 2014, artikel liyane dening ilmuwan politik Amerika George Friedman diterbitake ing sumber informasi pusat analitik Stratfor.

Friedman cukup jujur ​​babagan geopolitik AS ing bawana Eurasia. idea Friedman iku ngremenaken sing krisis saiki ing Ukraina, lan, Akibate, ora langsung, kabeh privasi sing disebut. "Kemitraan Timur" Uni Eropa dadi sabab kanggo nggabungake aliansi militer ing sangisore naungan Amerika Serikat ing wilayah buffer iki. Kabijakan iki nduweni tujuan kanggo nglestarekake dominasi AS ing Eurasia kanthi njaga keseimbangan lan ngalangi kemungkinan munculé hegemon lokal ing kana. Saka sudut pandang iki, kudu dicathet yen kabijakan AS ing buffer geopolitik ing tapel wates Eropa diarahake ora mung marang Rusia, nanging uga marang Jerman. Friedman percaya yen proses geopolitik iku objektif. Dheweke ngakoni yen ing krisis geopolitik ing Ukraina, Rusia mbela kepentingan keamanan dhewe. Iku durung cetha kanggo ilmuwan politik Amérika carane adoh Rusia siyap kanggo nggawe maneh buffer keamanan dhewe ing tapel wates karo Eropah. Nanging, ketoke, dheweke wis siyap ngakoni transfer Ukraina ing kontrol Rusia kanthi syarat Rusia mandheg ana lan ngakoni kontrol AS ing wilayah penyangga liyane. Penjamin tambahan iki, saka sudut pandang Amerika Serikat, bisa uga dadi arming negara-negara penyangga lan nggawe "aliansi kerja" ing kene ing sangisore naungan Amerika Serikat.

George Friedman: Frontierlands: Lanskap Strategis Anyar

Minggu iki aku arep ngunjungi klompok negara sing saiki terdampar ing garis ngarep antarane Rusia lan Semenanjung Eropa: Polandia, Slowakia, Hongaria, Rumania, Serbia lan Azerbaijan. Tur iki ngidini sampeyan ndeleng rincian crita. Nanging ora mungkin ngerti rincian kasebut metu saka konteks. Sing luwih akeh aku mikir babagan kedadeyan anyar, luwih ngerti yen kedadeyan ing Ukraina mung bisa dimangerteni babagan geopolitik Eropa wiwit taun 1914 - Perang Dunia Pertama sing diwiwiti satus taun kepungkur.

Ing Guns of August, Barbara Tuckman nulis akun sing apik banget lan akurat babagan carane Perang Dunia I diwiwiti. Babagan para pemimpin, lan sing ana ing crita dheweke yaiku gagasan yen Perang Donya I minangka akibat saka salah kalkulasi lan salah paham. Aku percaya yen sampeyan fokus ing rincian, mula perang bisa katon kaya bencana lan kedadeyan sing ora bisa dihindari. Aku beda pendapat. Perang Donya I wis ora bisa dihindari wiwit penyatuan Jerman ing taun 2. Nalika iku kedaden, lan carane kedaden, iku mbok menawa ngluwihi saka karsane pembuat keputusan. Sing kedadeyan iki minangka kabutuhan geopolitik. Lan pangerten apa kabutuhan geopolitik yaiku sing menehi dhasar kanggo ngerti apa sing kedadeyan ing Ukraina lan apa sing bakal kedadeyan ing wektu sabanjure.

masalah Jerman

Penyatuan Jerman nggawe negara-bangsa sing dinamis banget. Ing wiwitan abad kaping XNUMX, Jerman tekan tingkat ekonomi Inggris. Nanging, ekonomi Inggris disambungake menyang kekaisaran, sing dibangun kanthi jeneng kepentingan Inggris. Jerman ora duwe kekaisaran kaya ngono. Iki entuk paritas liwat pertumbuhan domestik lan ekspor kompetitif. Iki mung dadi salah sawijining masalah ing Jerman. Sistem ekonomi internasional adhedhasar sistem dominasi kekaisaran sing digabungake karo industrialisme Eropa. Jerman ora duwe barang-barang kasebut lan ora duwe kontrol militer-politik ing pasare. Nalika ekonomine padha karo Inggris, risiko Jerman luwih dhuwur.

Risiko ekonomi saya tambah akeh amarga risiko strategis. Jerman dumunung ing Dataran Eropah Lor - sawijining wilayah sing rata, kanthi mung sawetara kali sing mili saka kidul menyang lor, minangka penghalang alam. Jerman duwe Rusia ing sisih wétan lan Prancis ing sisih kulon. Moscow lan Paris dadi sekutu. Yen padha bebarengan nyerang Jerman ing sembarang wektu sing milih, banjur Jerman bakal ing meksa abot. Jerman ora ngerti babagan maksud Rusia-Prancis, nanging dheweke ngerti babagan kemampuane. Ing acara perang, Jerman kudu nyerang pisanan ing siji arah, entuk kamenangan ing kono lan langsung nransfer akeh pasukan menyang arah ngelawan.

Yen ana kemungkinan perang, asile tetep ora mesthi, apa wae strategi sing pungkasane dipilih dening Jerman. Nanging beda karo panemune Tuckmann babagan perang, perang sing diwiwiti kanthi serangan Jerman ora bisa dihindari. Perang kasebut dudu asil saka salah paham. Nanging, iki minangka asil saka kasunyatan ekonomi lan strategis.

Jerman nyerang Prancis luwih dhisik, nanging ora bisa ngalahake. Mulane, padha kepepet ing perang ing loro ngarep, kang padha wedi, nanging paling padha kebak mobilized pasukan lan bisa nglawan. Kesempatan kaping pindho kanggo ngetrapake strategi kasebut teka ing musim dingin 1917, nalika pemberontakan wiwit nglawan Tsar Rusia, sing wis turun tahta tanggal 15 Maret 1917. Jerman, nyatane, nyetel dalan revolusi ing Maret kanthi mbalekake Lenin menyang Rusia liwat gerbong sing disegel. Ana rasa wedi banget yen Rusia bakal mundur saka perang, mula kekuwatan militer Jerman bakal saya tambah. A kamenangan Jerman ketoke ora mung bisa, nanging kamungkinan. Yen kedadeyan kasebut, lan yen pasukan Jerman saka Rusia dikirim menyang Prancis, mesthine bisa ngatur serangan kanggo ngalahake Inggris lan Prancis.

Ing April 1917, Amerika Serikat ngumumake perang marang Jerman. Ana sawetara alasan, kalebu ancaman manawa kapal selam Jerman bisa nutup Atlantik menyang kapal Amerika, nanging sing utama yaiku wedi yen amarga kedadeyan ing Rusia, Jerman bisa ngalahake Sekutu. Amerika Serikat nduweni karep banget kanggo mesthekake yen bawana Eurasia ora kena dikuwasani negara siji wae. Tenaga kerja, sumber daya lan teknologi ing kontrol Jerman bakal ngluwihi Amerika Serikat. Kamenangan Jerman ora mungkin, lan akibate, sajrone setaun, AS ngirim luwih saka siji yuta prajurit menyang Eropa kanggo mbantu nglawan kemajuan Jerman sawise Revolusi Oktober 1917 ngilangake Rusia saka perang. Ing prajanjèn perdamaian, Rusia nyerahake Ukraina marang Jerman, sing ndadekake Rusia ing bebaya yen Jerman ngalahake aliansi Inggris-Prancis. Pungkasane, campur tangan Amerika ing Eropa ngalahake Jerman lan Rusia nguwasani Ukraina maneh.

Campur tangan Amerika dadi faktor sing nemtokake lan nemtokake strategi AS ing Eurasia sajrone seabad. Iki ndadekake iku bisa kanggo njaga imbangan daya antarane kakuwasan. Nalika imbangan ganti, Washington nambah bantuan, lan yen ana darurat, campur tangan kanthi tegas ing konteks aliansi militer sing ana lan efektif.

Perang Donya II ditindakake kanthi cara sing padha. Jerman maneh nggawe posisi precarious dening sekutu karo Soviet, ngamanake perang ing siji ngarep. Wektu iki dheweke ngalahake Prancis. Ing wektu sing tepat, Jerman nglawan Rusia ing upaya kanggo entuk dominasi sing nemtokake ing Eurasia. Amerika Serikat wiwitane netral, nanging menehi pitulungan marang Inggris lan Rusia. Lan malah sawise mlebu perang ing Desember 1941, Amerika Serikat ngempet saka tumindak nemtokake nganti wayahe pungkasan. Amerika Serikat pancen nyerang Afrika Lor, Sisilia, lan Italia liyane, nanging iki minangka operasi marginal ing pinggiran pamaréntahan Jerman. Pukulan sing nemtokake ora nganti Juni 1944, nalika tentara Jerman saya lemah banget dening tentara Soviet, sing nampa pasokan penting saka Amerika Serikat. Kampanye sing nemtokake ing Eropa Lor kurang saka setahun lan menang kanthi kerugian winates kanggo AS dibandhingake karo pejuang liyane. Iki minangka intervensi militer ing konteks aliansi militer sing kuat.

Sajrone Perang Dingin, Uni Sovyèt mapan dhiri kanthi mbangun buffer jero. Dheweke njaga Baltik, Belarus lan Ukraina minangka garis pertahanan pertama. Eselon pertahanan kaloro kalebu Polandia, Cekoslowakia, Hongaria, Rumania lan Bulgaria. Kajaba iku, buffer Soviet dumunung ing tengah Jerman ing Plain Jerman Lor. Diwenehi pawulangan sajarah, Soviet dianggep perlu kanggo nggawe minangka jero buffer sabisa. Lan garis iki, nyatane, ngilangi serangan ing Uni Soviet.

Tanggepan Amerika luwih aktif tinimbang ing rong perang pisanan, nanging ora nemtokake. Amerika Serikat nyebarake pasukan ing Jerman Kulon ing konteks aliansi militer sing kuwat. Aliansi iki paling ora cukup kanggo mblokir serangan Soviet. Amerika Serikat njanjeni ngirim pasukan tambahan yen ana perang, lan uga njamin yen perlu, dheweke siap nggunakake senjata nuklir. gaman kanggo mungkasi serangan saka USSR.

Model kasebut padha ing pangertèn iki. Pitungan kasebut kanggo njaga keseimbangan kekuwatan kanthi paparan Amerika sing paling tithik. Yen imbangan rusak, Amerika Serikat siap ngirim pasukan luwih akeh. Paling awon, Amerika Serikat mbantah, dheweke wis siyap nggunakake kekuwatan sing nemtokake. Wigati dicathet yen Amerika Serikat nduweni kemampuan kanggo nguatake tenaga nuklir.

Uni Sovyèt ora tau nyerang, sebagian amarga ora perlu - ora ana bebaya, lan uga amarga risiko serangan sing dhuwur banget. Mangkono, Amerika Serikat ngupayakake strategi sing konsisten ing telung perang kasebut. Kaping pisanan, padha nyingkiri overruns biaya kanthi mbatesi kehadirane kanthi minimal sing dibutuhake. Amerika Serikat ora melu ing Perang Donya I nganti wayahe pungkasan. Ing Perang Donya II, keterlibatan Amerika nyebabake operasi periferal kanthi biaya sing relatif murah. Sajrone Perang Dingin, dheweke nggawe pasukan kanggo ngyakinake Soviet babagan maksud Amerika. AS tansah njaga konflik kasebut lan tansah siap campur tangan kanthi lengkap ing wektu paling anyar lan paling pas kanthi korban minimal lan ing konteks aliansi militer sing efektif.

Ambruk Uni Soviet lan révolusi 1989 nyapu buffer sing direbut Soviet nalika Perang Donya II. Posisi strategis luwih elek tinimbang sadurunge Perang Donya utawa malah wiwit abad kaping 100. Yen ana buffer internal saka Baltik, Belarus utawa Ukraina dadi musuhan lan bagean saka sistem aliansi Kulon, ancaman kanggo Rusia bakal gedhe banget. Negara-negara Baltik ditampa ing NATO, lan aliansi kasebut saiki kurang saka 250 mil saka St. Yen Ukraina lan Belarus bakal ngetutake rute sing padha, kutha Smolensk, ing jero Uni Soviet lan Kakaisaran Rusia, bakal dadi kutha tapel wates, lan Moskow bakal XNUMX mil saka wilayah NATO.

Faktor mitigasi yaiku NATO lemah lan pecah. Nanging iki ora menehi panglipur marang Rusia, sing weruh Jerman pindhah saka negara sing ringkih lan pecah ing taun 1932 menyang kekuwatan sing kuat ing taun 1938. Ing ngendi ana basis manufaktur, kemampuan militer bisa dibangun kanthi cepet lan niat bisa diganti sewengi. Mangkono, minangka acara sasi anyar wis ditampilake, kanggo Rusia, nyegah panyerepan saka Ukraina dening sistem Western aliansi iku penting banget.

pendekatan AS

Strategi Amerika ing Eropa tetep padha kaya ing taun 1914 - supaya keseimbangan kekuwatan Eropa bisa ditindakake. Pratelan umum ing sisih kasebut nuduhake yen Amerika Serikat kepenak karo kelemahane kekuwatan Eropa sajrone Rusia uga ora kuwat. Ora ana ancaman munculé hegemon. Strategi Amerika, kaya biasane, supaya keseimbangan ndhukung dhewe, lan campur tangan kanthi bantuan sing dibutuhake kanggo njaga keseimbangan, lan campur tangan militer ing konteks aliansi sing bisa dipercaya ing wektu sing nemtokake, nanging ora sadurunge. Iku nderek yen Amerika Serikat ora siyap kanggo nindakake luwih saka melu ing efforts token saiki. Militer Rusia bisa njupuk alih Ukraina, sanajan masalah logistik serius. Nanging Amerika Serikat ora bisa masang pasukan pertahanan sing ditemtokake ing Ukraina. Owah-owahan ing imbangan kekuwatan Eropa adoh saka nemtokake, lan Amerika Serikat duwe wektu kanggo ndeleng kepiye kahanan kasebut.

Ing wekdal punika, Amerika Serikat paling kamungkinan wis siyap kanggo nggedhekake akses menyang senjata saka negara-negara aku ngunjungi, bebarengan karo Bulgaria lan negara Baltik. Nanging masalah kanggo Amerika Serikat yaiku strategi sejarahe adhedhasar anane pasukan militer sing signifikan - aliansi kerja sing kalebu sawetara negara. Ora ana gunane yen Amerika Serikat nyedhiyakake senjata menyang negara-negara sing ora bakal kerja sama lan ora bisa ngetrapake kekuwatan sing cukup kanggo nggunakake senjata kasebut.

Sawise kedadeyan ing Ukraina, akeh negara Eropa ngrembug babagan nambah belanja pertahanan lan kerjasama. Durung jelas yen NATO minangka kendaraan kanggo kerjasama iki. Kaya sing wis kita deleng ing rapat-rapat antarane Presiden AS Barack Obama lan Kanselir Jerman Angela Merkel, kekarepan Jerman kanggo tumindak nyerang diwatesi. Krisis ekonomi isih rame ing Eropah kidul. Kepinginan kanggo melu dening Inggris lan Prancis, utawa "Iberians" diwatesi. Pancen angel ditampa manawa NATO main peran militer sing efektif.

Amerika Serikat ndeleng iki minangka kahanan ing ngendi negara-negara sing rawan kudu tumindak tegas. Ora ana darurat kanggo Amerika Serikat dhewe. Kanggo Polandia, Slovakia, Hongaria, Rumania, Serbia lan Azerbaijan, bebarengan karo negara liya sing ana ing sadawane garis buffer, kahanan kasebut durung darurat. Nanging bisa diwujudake kanthi kacepetan sing luar biasa. Wong Rusia ora patiya kuwat, nanging luwih kuwasa tinimbang negara-negara kasebut, utawa malah kabeh digabungake. Kanthi strategi Amerika, Amerika Serikat bakal siyap miwiti menehi pitulung, nanging pitulung sing signifikan mbutuhake tumindak sing signifikan saka negara-negara penyangga.

Perang Donya Kapisan lan Kapindho yaiku babagan status Jerman ing Eropa. Iki minangka inti saka apa sing ana ing Perang Dingin, sanajan dibingkai kanthi beda. Kita sepisan maneh ngrembug babagan status Jerman. Dina iki ora dadi ancaman kanggo Kulon. Ancaman Timur lemah. Pasukan sing mimpin Jerman dadi rong perang donya wis ora ana maneh. Secara logis, ora ana alesan kanggo njupuk risiko.

Wedi Amerika marang hegemon Eurasia uga adoh. Rusia adoh saka ancaman kasebut. Dheweke isih berjuang kanggo mbalekake susu. Kaya Jerman, ora siyap tumindak agresif. Dadi Amerika Serikat bisa nerusake strategi mbatesi risiko umure nganti suwe. Ing wektu sing padha, negara penyangga ngadhepi ancaman potensial sing kudu disiapake kanthi wicaksana.

Nanging, durung jelas kepiye ancaman Rusia bakal kedadeyan. Sampeyan uga ora jelas babagan apa Rusia, ngluwihi retorika, duwe kekarepan politik kanggo tumindak kanthi tegas. Solusi optimal kanggo negara-negara buffer bakal dadi intervensi NATO sing akeh. Ora bakal kelakon. Pilihan paling apik kaloro kanggo wong-wong mau bakal dadi intervensi Amerika sing akeh. Nanging, iki ora bakal kelakon. Negara buffer pengin ngirim biaya pertahanan marang wong liya - strategi sing rasional yen bisa entuk iki.

Pasukan geopolitik sing ora pribadi nyeret Rusia kanggo nyoba ngrebut maneh wilayah tapel wates sing penting banget. Ing proses kasebut, wong-wong sing wewatesan karo kekuwatan Rusia ora bakal ngerti sepira adohe Rusia bakal ngupayakake perkara iki. Kanggo Rusia, luwih jero buffer, luwih apik. Nanging luwih jero buffer, luwih dhuwur biaya kanggo njaga. Rusia ora siap kanggo pamindhahan kasebut. Nanging suwe-suwe, amarga kekuwatan lan kapercayan saya mundhak, tumindake bakal dadi ora bisa ditebak. Nalika ngadhepi ancaman eksistensial sing potensial, tumindak sing wicaksana kudu luwih responsif. Negara buffer butuh senjata lan sekutu. Amerika Serikat bakal menehi dhukungan, ora preduli apa sing ditindakake Jerman, lan mulane NATO. Nanging kaputusan dhasar ana ing tangan Polandia, Slowakia, Hungaria, Romania, Serbia lan Azerbaijan, bebarengan karo negara buffer liyane. Sawetara wong, kaya Azerbaijan, wis mutusaké kanggo lengen piyambak lan looking kanggo aliansi. Sawetara, kaya Hongaria, nonton lan ngenteni.

Mark Twain dipercaya wis ngandika, "Sajarah ora mbaleni dhewe, iku sajak." Ana sajak sing bisa kita krungu. Proses kasebut ana ing tahap awal lan wis ana ing dalan sing padha karo sing ditemokake ing Jerman ing taun 1914. Pasukan wiwit kumpul, lan yen proses wis diwiwiti, mula ora bakal dikendhaleni kanthi apik. Ing perjalanan, aku bakal ngrungokake sajak iki. Aku kudu ndeleng dheweke, yen dheweke ana. Lan yen ngono, aku kudu mesthekake yen wong sing paling beresiko uga krungu sajak iki. Aku bakal ngandhani yen aku krungu saka dheweke.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

23 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 19
    13 May 2014
    Ing kahanan kaya mengkono, kita bisa ngandelake persis apa sing bakal dadi REVENGE sing ora bisa dihindari kanggo Amerika Serikat - kekuwatan pasukan nuklir kita. Aku Perimeter ana ing tugas, iku ora kanggo apa-apa sing iki supaya aktif eling bubar.
    1. + 15
      13 May 2014
      Kutipan saka Silkway0026
      bakal REtribusi INEVITABLE kanggo AS - daya saka pasukan nuklir kita.
    2. AVG
      +5
      13 May 2014
      Kesalahan ilmuwan politik iki amarga sawetara alasan dheweke percaya yen imbangan kekuwatan bakal tansah ana ing Amerika Serikat. Lan iku ganti, lan luwih cepet saka kasur samesthine. Lan dina ora adoh nalika padha kudu mbangun buffer ing sadawane Great Lakes ing Texas.
      1. GRUN
        0
        14 May 2014
        Minangka tansah, dheweke ora tau nulis ing endi wae ... Iku sabenere AS wedi munculé hegemon anyar sing ndadékaké kanggo tumindak kanggo weaken Rusia ing wayahe, miturut penulis ...
  2. + 14
    13 May 2014
    Minggu iki aku arep ngunjungi klompok negara sing saiki terdampar ing garis ngarep antarane Rusia lan Semenanjung Eropa: Polandia, Slovakia, Hongaria, Rumania, Serbia lan Azerbaijan.

    Ing kene, langsung jelas yen sing kadhaptar dudu Eropa. dadi, daging wulu lan clurut kanggo nyobi politik. lan kabeh jinis Chukhon, Estonia, lan sing durung dakcritakake ing kana, mesthine bakal kesel nangis
  3. +8
    13 May 2014
    Pakdhe George, sampeyan d.u.r.a.k.? Oh, Friedman iku ngimpi.
  4. buser
    + 12
    13 May 2014
    Nanging, apa penulis licik ... Pranyata yen NATO ora siap perang, lan Amerika Serikat ora siap, lan Jerman pungkasanipun ora pengin, banjur Rusia ora perlu buffer saiki ??? Sawetara jenis logika Jeziut ... Lan tembung apa ??? Buffers ... Iku apik yen padha ora disebut bumpers.
  5. + 10
    13 May 2014
    Saka x.kuping kupingmu.... Pungkasane hegemoni Amer ora bisa dihindari.....
  6. +1
    13 May 2014
    Tampilan menarik ing acara sajarah ing satus taun pungkasan. Artikel nggawe sampeyan mikir. Artikel plus.
  7. Ork-78
    +3
    13 May 2014
    ...lan ninggalake Transnistria? .UY kowe, .UY!
  8. +7
    13 May 2014
    DUU DUU IKI GOLIMATE LANGKA KOE, nang endi wae ing tengah aku mandheg maca.
    1. +2
      13 May 2014
      Lan aku meh turu! Ana akeh omong kosong kuwi ing sisih kulon! Kabeh mau "pembela", "radeyut" kanggo perdamaian donya! "Caring" sampeyan duwe kita! Saka "perawatan" sampeyan "mbeta" mil adoh perang, bombing, mati sipil! Mbuwang "prihatin" sampeyan ing zadn.i.ts.u sampeyan, Friedman sing dikasihi, lan "kaya" sampeyan! ngguyu
    2. 0
      14 May 2014
      Lan aku sawise tembung

      Pungkasane, campur tangan Amerika ing Eropa ngalahake Jerman,


      Zadornov "foreva".
  9. +4
    13 May 2014
    Ora ana sing nggumunake: Amerika Serikat tansah ngupayakake pakan meriam wong liya kanthi bathi sing dhuwur ing produksi. Lan sing diarani "buffer" yaiku mie ing kuping Eropa, sing mung sebagian matur nuwun marang Rusia (yen sing terakhir "nyeret chestnut" saka geni saka macem-macem perang Eropa utawa cabals): iki saka "Sejarah". Negara Rusia" (500 seri acara sing rada nyenengake)
  10. +2
    13 May 2014
    Riwayat kita ugi sajak-sajakipun sajak-sajakipun perang ing Paris utawi Berlin, manawi tiyang-tiyang Éropah Gay ngersakaken kita sami sajak, mangga, margi ing ngriku sampun katumpes dening simbah kakung saha simbah buyut. lan yen ana wong sing pengin sajak babagan Washington, bendera Rusia kita bakal katon apik banget ing Capitol.
  11. +4
    13 May 2014
    Apa Amerika peduli. Kabeh padha mikir babagan donya, ing saindhenging donya wong miskin dangle nyimpen donya. Kepiye kuwatir babagan buffer antarane Rusia lan Eropa Kulon.
    Ayo padha mikir bab liyane.
    Antarane Rusia lan China, AS ora duwe buffer. Banyu durung dadi alangan karo senjata modern. Lan Selat Bering sempit.
  12. +2
    13 May 2014
    ing cendhak, pilihan siji-USA kanggo numpes lan dissolve Ukraina wassat
  13. PRN
    +7
    13 May 2014
    Apa buffer ora nggawe, nanging sampeyan ora bakal ilang konco puddle! Sanadyan ing acara saka perang, utawa ing acara saka krisis financial gedhe, iku bakal telat kanggo (ndeleng foto).
  14. +6
    13 May 2014
    Lan Selat Bering sempit.
    Selat kasebut minangka penghalang sementara kanggo pasukan darat. Dheweke ora mbatesi triad nuklir
  15. +4
    13 May 2014
    Wong Rusia ora patiya kuwat, nanging luwih kuwasa tinimbang negara-negara kasebut, utawa malah kabeh digabungake.

    Lha, kowe ngaco! Nanging aku kudu ngakoni yen NATO mung ora narik Rusia ("Rusia ora duwe kekuwatan gedhe" ...), nanging iki cukup kanggo ngumbah Geyropa kanthi yushka getih!
    Sabanjure, sampeyan kudu wedi:
    Kanthi strategi Amerika, Amerika Serikat bakal siyap wiwit menehi pitulung, nanging pitulung sing signifikan mbutuhake tumindak sing signifikan saka negara-negara penyangga.

    Ing tembung liyane - sampeyan perang, lan kita, minangka tansah, bakal teka kanggo skim krim ing mburi! Carane Amerika, Anglo-Saxon, Aku bakal ngomong!
    Uga ora jelas kepiye wong Rusia, ngluwihi retorika, duwe kekarepan politik kanggo tumindak kanthi tegas.

    Inggih, sampeyan cukup lemes ing sirah! Apa - Suriah, Crimea durung yakin babagan kesiapan WFP kanggo mungkasi !? Nanging dheweke dipercaya luwih saka 70% populasi diwasa ing negara kasebut! Iki dudu rating Obama!
    negara buffer butuh senjata lan sekutu. Amerika Serikat bakal menehi dhukungan, ora preduli apa sing ditindakake Jerman, lan mulane NATO.

    Aku nerjemahake menyang Rusian: kita kudu ngeculake bedhil, pesawat, kapal. Mulane, neophytes! sampeyan kudu tuku saka kita, dudu saka Jerman utawa sapa wae saka NATO.
    Lan pangenalan larang banget:
    kanggo Rusia, nyegah Ukraina saka kang nguntal munggah dening sistem aliansi Western wigati. Militer Rusia bisa njupuk alih Ukraina, sanajan masalah logistik serius. Nanging Amerika Serikat ora bisa masang pasukan pertahanan sing ditemtokake ing Ukraina.
    Lan iku! Daya super tanpa ngeculake 3 MB ora bisa ngatasi kahanan kasebut! RUSIA MULAI LANGSUNG!!! Iki dudu ARAB kanggo sampeyan, iki RUSIA!!! Lan Otto von Bismarck uga ujar: "Ora cukup kanggo mateni wong Rusia, dheweke isih kudu dibuwang!" IMHO.
    1. 0
      14 May 2014
      Wingi, ing salah sawijining sumber, aku maca pernyataan saka tentara bayaran Amerika babagan tentara lan prajurit saka macem-macem negara. Babagan kutipan Rusia: yen wong Rusia mundur, mesthine dheweke mlayu kanggo kartrid ... siji prajurit Rusia sing tatu bisa, ora kudu mercenary (profesional) bisa nahan maju perusahaan mungsuh ... kiwa piyambak, kang bisa njupuk saka sembarang jinis gegaman , malih, kaya-kaya wis mesthi wis melu iki ... lan bakal nggawa mudhun pesawat karo shovel sapper.
  16. kosh
    +1
    13 May 2014
    Ya, omong kosong iku langka.
  17. 3vs
    +2
    13 May 2014
    Kabeh iki tabet idea - kanggo ngiyataken triad nuklir ing Timur Jauh lan
    ngomong karo Kuba...
  18. +1
    13 May 2014
    Apa pendekatan Marxis iki a. Lan siji-sisi. Padha katon ing donya mung saka sudut pandang keuntungan, tanpa njupuk menyang akun sajarah, budaya, etnografis lan fitur saka negara Eropah beda. Alasan kanggo wiwitan Perang Dunia I yaiku ekonomi - ya, bener - pasar dodolan, lan liya-liyane, nanging ana uga proses konfrontasi liyane sing luwih jero antarane Kulon lan Rusia. Slogan "drang nah osten" pisanan muni sakdurunge perang diwiwiti, ora suwe miturut standar sejarah. Iki minangka prinsip dhasar filsafat Pan-Germanisme. Para filsuf domestik nglawan teori pan-Slavisme - konfederasi Slavia saka Adriatik nganti Samudra Pasifik.
    Umum mung tentara, angkatan laut lan mata uang. Saben uwong duwe pamrentahan dhewe-dhewe.
    Inggris saka prospek kuwi langsung ngatur lan nganakake nyoba matèni ing Sarajevo, meksa Rusia kanggo perang Jerman lan Austria-Hongaria. Lan kita kudu uncalan Turki menyang Bosphorus, lan mung banjur menehi hasil karo Austria. Lha, oke, iki masa lalu.
    Dheweke ora bakal metu. Banget Romania lan Hungaria, lan psheks "tresna saben liyane."
    Nanging, aku sok-sok gumun karo tingkat amatir para pejabate.
    Demi Gusti, akeh murid kelas telu sing luwih ngerti.
    Iki menehi kita kesempatan apik ing geochess. Sekolah catur Soviet tansah paling apik.
  19. yulka2980
    0
    14 May 2014
    Aku ora nguwasani kabeh artikel edan iki, pranyata kita isih kudu ngucapake matur nuwun marang Amerika Serikat amarga ora pengin perang. Sawetara omong kosong! Umume duwe otak lemak saka kentang goreng lan hamburger utawa liya-liyane? Kita Aja duwe kekuwatan, kekuwatanku cukup kanggo sampeyan, dudu ombak am tindak!
  20. 0
    14 May 2014
    Amerika Serikat ora langsung perang karo mungsuh sing kuwat lan ora bakal perang. Sapa sing saiki siap perang karo Rusia kanggo ngetrapake geopolitik negara, nanging ora ana sing nyatane. Amerika kudu miwiti nguatake Jerman minangka pengimbang potensial kanggo Rusia, nanging Jerman sing kuwat banget iki bakal cepet metu saka kontrol lan ora ana sing ngerti carane bakal rampung. Umumé, tumindak kanthi progresif lan kompeten, Rusia bisa mbela kepentingané.
  21. 0
    14 May 2014
    Lan sampeyan kudu udan
  22. 0
    14 May 2014
    Kutipan saka avg
    Kesalahan ilmuwan politik iki amarga sawetara alasan dheweke percaya yen imbangan kekuwatan bakal tansah ana ing Amerika Serikat. Lan iku ganti, lan luwih cepet saka kasur samesthine. Lan dina ora adoh nalika padha kudu mbangun buffer ing sadawane Great Lakes ing Texas.

    Nanging, sawetara analis intelijen liyane, contone, Yakov Kedmi (Israel), uga ujar manawa Rusia bakal ngidini pemilu tanggal 25 Mei utawa ora lan bakal dadi jawaban kanggo kasunyatan kekuwatan Rusia kanggo mungsuh lan sekutu lan pasukan kasebut. gumantung ing Rusia.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"