Tsarist Rusia: kabisat kanggo keagungan donya

40
Tsarist Rusia: kabisat kanggo keagungan donyaIng panyuwunan para pamaca, kita nerusake seri artikel sing dikhususake kanggo pra-revolusioner crita negara kita

materi dina pengabdian kanggo negara ekonomi, ilmu lan pendidikan ing Tsarist Rusia ing Kawa saka Perang Donya I. Ing taun 1910, ana acara sing bisa dianggep minangka wiwitan program atom Rusia pra-revolusioner. ING lan. Vernadsky nggawe laporan ing Akademi Ilmu babagan topik "Tugas dina ing bidang radium."

"Saiki, nalika manungsa wis mlebu jaman anyar sing sumringah - atom - energi, kita, lan dudu wong liya, kudu ngerti, kudu ngerti apa sing disimpen ing lemah negara kita babagan iki," ujare Vernadsky.

Lan apa sampeyan mikir, "birokrat kraton" ngidoni genius sing sepi, lan wawasane tetep ora diklaim? Ora kaya iki. Ekspedisi geologi dikirim kanggo nggoleki celengan radioaktif lan nemokake uranium; riset ing bidang fisika nuklir berkembang kanthi cepet. Duma ing taun 1913 nganggep inisiatif legislatif ing bidang sinau celengan radioaktif saka kekaisaran ... Iki minangka urip saben dina saka "bast-foot" Rusia.

Saben uwong ngerti jeneng ilmuwan pra-revolusioner sing luar biasa kayata D.I. Mendeleev, I.P. Pavlov, A.M. Lyapunov lan liya-liyane. Crita babagan kegiatan lan prestasie bakal njupuk volume kabeh, nanging saiki aku ora pengin ngomong babagan dheweke, nanging kanggo nyebutake sawetara fakta sing langsung ana hubungane karo 1913.

Ing taun 1913, tes pabrik "Crab", M.P. lapisan tambang jero banyu pisanan ing donya, diwiwiti. Naletova. Sajrone perang 1914-1918. "Crab" minangka bagéan saka Segara Ireng armada, tindak ing kampanye militèr, lan, dening cara, iku ing tambang sing gunboat Turki Isa-Reis diunekake munggah.

Ing taun 1913, kaca anyar ing sajarah dibukak penerbangan: Pesawat papat mesin pisanan ing donya njupuk. Nitahake yaiku desainer Rusia I.I. Sikorsky.

Insinyur pra-revolusioner liyane, D.P. Grigorovich, ing taun 1913 mbangun "prau mabur" M-1. Keturunan langsung saka M-1 minangka salah sawijining pesawat laut paling apik ing Perang Dunia I - M-5.

Ing taun 1913, tukang bedhil V.G. Fedorov wiwit nyoba bedhil otomatis. Pangembangan gagasan iki nalika Perang Dunia I yaiku senapan serbu Fedorov sing misuwur. Miturut cara, V.A. makarya ing pimpinan Fedorov ing siji wektu. Degtyarev, sing banjur dadi desainer misuwur.

Ing awal abad kaping XNUMX, negara kita ana ing boom ekonomi. Kangge mbuktekaken skripsi punika, sumangga langkung rumiyin tumuju panaliten dhasar saking Doctor of Sciences, Profesor V.I. Bovykin "Ibukutha Keuangan ing Rusia ing Kawa Perang Donya I."

Malah kanggo negara paling maju ing donya, awal abad kaping 1909 isih dadi periode "batu bara, lokomotif uap lan baja"; Nanging, peran lenga wis cukup gedhe. Mulane, tokoh sing nggambarake kahanan ing wilayah kasebut minangka dhasar. Dadi, produksi batu bara: 23,3659 - 1913 yuta ton, 31,24 - 33,7 yuta ton, wutah - 1909%. Produksi produk minyak bumi: 6,3079 - 1913 yuta ton, 6,6184 - 4,9 yuta ton, wutah - 1909%. Peleburan wesi: 2,8714 - 1913 yuta ton, 4,635 - 61,4 yuta ton, wutah - 1909%. Produksi baja: 3,1322 - 1913 yuta ton, 4,918 - 57 yuta ton, wutah - 1909%. Produksi baja gulung: 2,6679 - 1913 yuta ton, 4,0386 - 51,4 yuta ton, wutah - XNUMX%.

Produksi lokomotif uap: 1909 - 525 unit, 1913 - 654 unit, wutah - 24,6%. Produksi mobil: 1909 - 6389 unit, 1913 - 20 unit, wutah - 492%.

Umumé, statistik nuduhake yen ing periode 1909-1913. Nilai dana industri saya tambah akeh. Bangunan: 1909 - 1,656 milyar rubles, 1913 - 2,185 milyar rubles, wutah - 31,9%. Peralatan: 1909 - 1,385 milyar rubles, 1913 - 1,785 milyar rubles, wutah - 28,9%.

Minangka kanggo kahanan ing tetanèn, total panen gandum, rye, barley, oats, jagung, millet, buckwheat, kacang polong, lentil, spelt, kacang buncis gunggunge 1909 yuta ton ing taun 79, ing 1913 - 89,8 yuta ton, nambah - 13,7%. Kajaba iku, ing periode 1905-1914. Rusia nyumbang 20,4% saka panen gandum ing donya, 51,5% rye, 31,3% gandum, 23,8% gandum.

Nanging mbok menawa, ing latar mburi iki, ekspor saka crops kasebut ing ndhuwur uga mundhak banget, minangka asil saka konsumsi domestik wis suda? Inggih, ayo mriksa tesis lawas "kita ora bakal ngrampungake panganan, nanging kita bakal ngekspor" lan ndeleng angka ekspor. 1909 – 12,2 yuta ton, 1913 – 10,4 yuta ton. Ekspor wis nolak.

Kajaba iku, Rusia nyumbang 10,1% saka produksi bit lan gula tebu ing donya. Angka absolut katon kaya iki. Produksi gula pasir: 1909 - 1,0367 yuta ton, 1913 - 1,106 yuta ton, wutah - 6,7%. Gula olahan: 1909 - 505 ton, 900 - 1913 ton, wutah - 942%.

Kanggo nggambarake dinamika nilai dana pertanian, aku bakal menehi angka ing ngisor iki. Bangunan ekonomi: 1909 - 3,242 milyar rubles, 1913 - 3,482 milyar rubles, wutah - 7,4%. Peralatan lan persediaan: 1909 - 2,118 milyar rubles, 1913 - 2,498 milyar rubles, wutah - 17,9%. Ternak: 1909 - 6,941 milyar rubel, 1913 - 7,109 milyar rubel, wutah - 2,4%.

Informasi penting babagan kahanan ing Rusia pra-revolusioner bisa ditemokake ing A.E. Snesareva. Paseksene luwih penting amarga dheweke dadi mungsuh "tsarisme busuk". Iki bisa dideleng saka fakta biografine. Mayor Jenderal Tsar dadi lètnan jenderal ing Oktober 1917, mimpin Distrik Militer Kaukasus Utara ing sangisoré Bolshevik, ngatur pertahanan Tsaritsyn, manggoni jabatan kepala Akademi Staf Umum Tentara Merah, lan dadi Pahlawan. Buruh. Mesthine, periode penindasan ing taun 1930-an ora ngliwati dheweke, nanging ukuman pati diganti karo istilah ing kamp. Nanging, Snesarev dibebasake awal, lan iki maneh nuduhake yen dheweke ora asing karo rezim Soviet ...

Dadi, Snesarev ing buku "Military Geography of Russia" makaryakke karo data ing ngisor iki dating bali menyang awal abad kaping 79. Jumlah roti lan kentang sing diklumpukake saben wong (ing poods): USA - 47,5, Rusia - 35, Jerman - 39, Prancis - 20,751. Jumlah jaran (ing mayuta-yuta): Eropah Rusia - 19,946, USA - 4,205, Jerman - 2,093 , Inggris Raya - 3,647, Prancis - 1885. Wis saka tokoh kasebut bisa dideleng nilai klise umum babagan petani "keluwen" lan kepiye jaran "ora cukup" ing peternakan. Ing kene kudu ditambahake data saka pakar Western utama, Profesor Paul Gregory, saka bukune "Pertumbuhan Ekonomi Kekaisaran Rusia (pungkasan abad kaping 1889 - awal abad kaping 1897). Petungan lan perkiraan anyar." Dheweke nyathet yen antarane 1901-51 lan 17-XNUMX. biaya gandum sing ditinggalake dening petani kanggo konsumsi dhewe ing rega konstan tambah XNUMX%. Ing wektu iki, pedunung deso mundhak mung XNUMX%.

Mesthi, ing sajarah akeh negara ana akeh conto nalika wutah ekonomi menehi dalan kanggo stagnasi lan malah mudhun. Rusia ora istiméwa, lan iki menehi orane katrangan sudhut kanggo pilihan tendensious saka kanyatan. Ana tansah kesempatan kanggo narik munggah tokoh saka periode krisis utawa, ing nalisir, nggunakake statistik hubungane sawetara saka taun paling sukses. Ing pangertèn iki, bakal migunani kanggo njupuk periode 1887-1913, sing ora prasaja. Ana gagal panen sing abot ing taun 1891-92, lan krisis ekonomi global taun 1900-1903, lan Perang Rusia-Jepang sing larang regane, lan serangan massal, lan operasi militer skala gedhe sajrone "revolusi 1905-07," lan terorisme merajalela.

Dadi, kaya sing kacathet dening Doctor of Historical Sciences L.I. Borodkin ing artikel "industrialisasi pra-revolusioner lan interpretasi," ing 1887-1913. rata-rata tingkat pertumbuhan industri yaiku 6,65%. Iki minangka asil sing luar biasa, nanging para kritikus "rezim lawas" mbantah manawa Rusia ing jaman pemerintahan Nicholas II ambruk luwih lan luwih saka papat negara paling maju ing donya. Dheweke nuduhake yen perbandingan langsung tingkat pertumbuhan antarane ekonomi sing beda-beda ukurane ora bener. Kira-kira, supaya ukuran siji ekonomi dadi 1000 Unit conventional, lan liyane - 100, karo wutah saka 1 lan 5%, mungguh. Nalika sampeyan bisa ndeleng, 1% ing istilah Absolute padha karo 10 Unit, lan 5% ing kasus kapindho mung 5 Unit.

Apa model iki bener kanggo negara kita? Kanggo njawab pitakonan iki, kita bakal nggunakake buku "Russia and World Business: Deeds and Fates. Alfred Nobel, Adolf Rothstein, Hermann Spitzer, Rudolf Diesel" ing sangisore jenderal. ed. ING lan. Bovykin lan buku referensi statistik lan dokumenter "Rusia 1913", disiapake ing Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia dening Institut Sejarah Rusia.

Pancen, ing wayah wengi Perang Donya I, Rusia ngasilake produk industri 2,6 kaping kurang saka Inggris, 3 kaping kurang saka Jerman, lan 6,7 kaping kurang saka Amerika Serikat. Lan iki carane limang negara mbagekke Enggo bareng ing produksi industri donya ing 1913: USA - 35,8%, Jerman - 15,7%, Great Britain - 14%, Prancis - 6,4%, Rusia - 5,3%. Lan ing kene, ing latar mburi telung ndhuwur, indikator domestik katon andhap asor. Nanging apa bener Rusia wis ambruk luwih lan luwih saka pimpinan donya? Ora bener. Kanggo periode 1885-1913. Jarak Rusia karo Inggris wis suda kaping telu, lan Jerman nganti seprapat. Ing babagan produksi industri bruto absolut, Rusia meh padha karo Prancis.

Ora nggumunake yen bagean Rusia ing produksi industri donya, sing ana ing taun 1881-1885. 3,4%, tekan 1913% ing taun 5,3. Supaya adil, kudu diakoni yen ora bisa nutup celah karo Amerika. Ing taun 1896-90. bagean US ana 30,1%, lan Rusia ana 5%, yaiku, 25,5% kurang, lan ing 1913 longkangan tambah kanggo 30,5%. Nanging, celaan kanggo "tsarisme" iki uga ditrapake kanggo telung negara "Lima Besar" liyane. Ing taun 1896-1900 Panggabungan Britain ana 19,5% lawan 30,1% kanggo Amerika, lan ing taun 1913 - 14 lan 35,8%, mungguh. Longkangan mundhak saka 10,6 kanggo 21,8%. Kanggo Jerman, angka sing padha katon kaya iki: 16,6% versus 30,1%; 15,7 lan 35,8%. Longkangan mundhak saka 13,5 kanggo 20,1%. Lan pungkasanipun, Prancis: 7,1% versus 30,1%; 6,4 lan 35,8%. Jurang saka Amerika Serikat ana 23%, lan ing taun 1913 tekan 29,4%.

Senadyan kabeh nomer iki, skeptics ora nyerah, nyoba kanggo gain foothold ing baris sabanjuré nimbali. Ngenali kasuksesan Tsarist Rusia sing nyengsemake, dheweke ujar manawa kasuksesan kasebut digayuh utamane amarga utang luar negeri sing gedhe banget. Inggih, ayo mbukak buku referensi "Rusia 1913".

Dadi, ing taun 1913, negara kita mbayar 183 yuta rubles kanggo utang manca. Ayo mbandhingake karo total pendapatan anggaran domestik ing taun 1913: sawise kabeh, utang dibayar saka penghasilan. Pendapatan anggaran ing taun kasebut udakara 3,4312 milyar rubel. Iki tegese mung 5,33% saka bathi anggaran digunakake kanggo pembayaran manca. Apa sampeyan ndeleng kene "ketergantungan enslaving", "sistem finansial sing lemah" lan pratandha sing padha karo "tsarisme sing bosok"?

Iki bisa dibantah kanthi cara ing ngisor iki: bisa uga Rusia njupuk silihan gedhe, digunakake kanggo mbayar utang sadurunge, lan penghasilane dhewe cilik.

Ayo dipriksa versi iki. Ayo njupuk sawetara item saka revenue budget ing 1913, kang dikenal wis kawangun ing biaya ekonomi kita dhewe. Akun ing yuta rubles.

Dadi, pajak langsung - 272,5; pajak ora langsung - 708,1; tugas - 231,2; regalia pamaréntah - 1024,9; income saka properti negara lan ibukutha - 1043,7. Aku mbaleni sing iki ora kabeh item income, nanging ing umum bakal nyedhiyani 3,2804 milyar rubles. Ayo kula ngelingake yen pembayaran manca ing taun kasebut ana 183 yuta rubel, yaiku, 5,58% saka item revenue utama anggaran Rusia. Ora perlu dikandhakake, sepur negara mung nggawa anggaran 1913 813,6 yuta rubel! Kados pundi anggenipun nyinau, kados pundi anggenipun ngrembag bab punika, boten wonten tilasipun punapa kemawon ingkang dipun pendhet dening para kreditur manca.

Saiki ayo pindhah menyang parameter kasebut minangka investasi produktif ing sekuritas Rusia (wirausaha saham gabungan, sepur, layanan kotamadya, silihan hipotek pribadi). Ayo maneh nggunakake karya Bovykin "Modal Keuangan ing Rusia ing Kawa Perang Donya I."

Investasi produktif domestik ing sekuritas Rusia kanggo periode 1900-1908. gunggungipun 1,149 milyar rubel, investasi manca - 222 yuta rubel, lan total 1,371 milyar. Mangkono, ing periode 1908-1913. investasi produktif domestik tambah kanggo 3,005 milyar rubles, lan investasi manca kanggo 964 yuta rubles.

Wong-wong sing ngomong babagan katergantungan Rusia marang ibukutha manca bisa nandheske yen bagean dhuwit "manca" ing investasi ibukutha wis tambah. Iki bener: ing 1900-1908. iku 16,2%, lan ing 1908-1913. diganti dadi +24,4%. Nanging elinga yen investasi domestik ing 1908-1913. 2,2 kaping luwih dhuwur tinimbang volume total investasi (domestik plus manca) ing periode sadurunge, yaiku, ing 1900-1908. Apa ora iki bukti nguatake ibukutha Rusia dhewe?

Ayo saiki pindhah menyang nyorot sawetara aspek sosial. Saben uwong krungu bantahan standar babagan topik "carane tsarisme sing dikutuk ora ngidini" anak-anak masak "masak" sinau. Liwat pengulangan tanpa wates, klise iki wiwit dirasakake minangka kasunyatan sing nyata. Ayo kita pindhah menyang karya Pusat Riset Sosiologi ing Universitas Moscow, sing nganakake analisis komparatif saka "potret" sosial mahasiswa MSU ing 2004 lan 1904. Pranyata ing taun 1904, 19% siswa institusi pendidikan bergengsi iki asale saka desa (desa). Mesthine, kita bisa ngomong yen iki anak-anak saka pemilik tanah desa, nanging ayo dipikirake yen 20% siswa Universitas Moskow teka saka kulawarga kanthi status properti ing ngisor rata-rata, lan 67% kalebu ing strata tengah. Kajaba iku, mung 26% siswa sing duwe bapak sing duwe pendidikan sing luwih dhuwur (6% duwe ibu sing duwe pendidikan sing luwih dhuwur). Saking menika saged dipunmangertosi bilih saperangan pinunjul saking para siswa menika saking kulawarga ingkang miskin lan miskin, kulawarga ingkang sederhana.

Nanging yen iki kahanan ing salah siji saka universitas paling apik ing kekaisaran, iku ketok sing alangan kelas ing Nicholas II ana bab kepungkur. Nganti saiki, sanajan ing antarane wong-wong sing mamang babagan Bolshevisme, prestasi pamrentah Soviet ing bidang pendidikan dianggep ora bisa dipungkiri. Ing wektu sing padha, tacitly ditampa sing pendidikan ing Tsarist Rusia ing tingkat banget kurang. Ayo goleki masalah iki, gumantung ing pakaryan spesialis utama - A.E. Ivanova ("Sekolah Tinggi Rusia ing pungkasan abad kaping XNUMX - awal abad kaping XNUMX") lan D.L. Saprykin ("Potensi Pendidikan Kakaisaran Rusia").

Ing Kawa revolusi, sistem pendidikan ing Rusia njupuk wangun ing ngisor iki. Tahap pisanan - 3-4 taun pendidikan dhasar; banjur 4 taun maneh ing gimnasium utawa kursus ing sekolah dhasar sing luwih dhuwur lan institusi pendidikan kejuruan liyane sing relevan; tataran katelu liyane 4 taun lengkap pendidikan menengah, lan, pungkasanipun, institusi pendidikan sing luwih dhuwur. Sektor pendidikan sing kapisah kalebu institusi pendidikan kanggo wong diwasa.

Ing taun 1894, yaiku, ing awal pemerintahan Nicholas II, jumlah siswa ing tingkat gimnasium ana 224 wong, yaiku 100 siswa saben 1,9 pedunung negara kita. Ing taun 1000, jumlah absolut siswa tekan 1913 wong, yaiku 677 saben 100. Nanging iki ora njupuk menyang akun sekolah militèr, swasta lan sawetara institusi pendidikan departemen. Sawise nggawe pangaturan sing cocog, kita entuk sekitar 4 siswa ing tingkat gimnasium, sing menehi 1000 wong saben 800.

Kanggo mbandhingake, ayo njupuk Prancis ing jaman sing padha. Bener, data kasebut ora kanggo 1913, nanging kanggo 1911, nanging iki minangka barang sing bisa dibandhingake. Dadi, ana 141 "siswa sekolah menengah" ing Prancis, utawa 700 saben 3,6. Kaya sing kita deleng, "bast Rusia" katon nguntungake sanajan ing latar mburi salah sawijining negara paling maju ing kabeh wektu.

Saiki ayo pindhah menyang mahasiswa universitas. Ing pungkasan abad kaping 1899 - awal abad kaping 1903. Indikator mutlak Rusia lan Prancis kira-kira padha, nanging ing istilah relatif, kita ketinggalan adoh. Yen ing 10-000 kita mung 3,5 siswa saben 9 pedunung, banjur ing Prancis - 8, ing Jerman - 6, ing Great Britain - 1911. Nanging, wis ing 1914-8. kahanan wis diganti dramatically: Rusia - 8, Great Britain - 11, Jerman - 12, France - 1911. Ing tembung liyane, negara kita wis suda banget longkangan karo Jerman lan Prancis, lan wis rampung kejiret munggah karo UK. Ing nomer Absolute, gambar katon kaya iki: nomer mahasiswa ing Jerman ing 71 ana 600, lan ing Rusia - 145.

Kemajuan eksplosif sistem pendhidhikan domestik jelas, lan utamane katon jelas ing conto tartamtu. Ing taun akademik 1897/98, 3700 siswa sinau ing Universitas St. Petersburg, ing 1913/14 - wis 7442; ing Universitas Moscow - 4782 lan 9892, mungguh; ing Kharkovsky - 1631 lan 3216; ing Kazansky - 938 lan 2027; ing Novorossiysk (Odessa) - 693 lan 2058, ing Kievsky - 2799 lan 4919.

Sajrone Nicholas II, manungsa waé serius wis mbayar kanggo latihan personel engineering. Asil nyengsemaken uga wis ngrambah ing wilayah iki. Dadi, 1897 wong sinau ing Institut Teknologi St. Petersburg ing 98/841, lan 1913 ing 14/2276; Kharkov - 644 lan 1494, mungguh. Sekolah Teknik Moskow, sanajan jeneng kasebut, kalebu institusi kasebut, lan ing kene data kasebut kaya mangkene: 718 lan 2666. Institut Politeknik: Kyiv - 360 lan 2033; Riga - 1347 lan 2084; Warsaw - 270 lan 974. Lan ing ngisor iki ringkesan siswa saka institusi pendidikan tinggi pertanian. Ing taun 1897/98 ana 1347 siswa, lan ing taun 1913/14 - 3307.

Ekonomi sing berkembang kanthi cepet uga mbutuhake spesialis ing bidang keuangan, perbankan, perdagangan lan liya-liyane. Sistem pendidikan nanggapi panjaluk kasebut, sing digambarake kanthi statistik ing ngisor iki: ing enem taun, saka 1908 nganti 1914, jumlah siswa ing spesialisasi sing relevan tambah 2,76 kali. Contone, 1907 siswa sinau ing Moscow Commercial Institute ing taun akademik 08/1846, lan 1913 ing 14/3470; ing Kievsky ing 1908/09 - 991 lan 4028 ing 1913/14.

Saiki ayo pindhah menyang seni: sawise kabeh, iki minangka ciri penting saka negara budaya. Ing taun 1913 S.V. Rachmaninov ngrampungake puisi musik sing misuwur ing donya "The Bells", A.N. Scriabin nggawe Sonata gedhe kang No.. 9, lan I.F. Ballet Stravinsky "The Rite of Spring", musik sing wis dadi klasik. Ing wektu iki, seniman I.E. kerja kanthi apik. Repin, F.A. Malyavin, A.M. Vasnetsov lan akeh liyane. Teater ngrembaka: K.S. Stanislavsky, V.I. Nemirovich-Danchenko, E.B. Vakhtangov, V.E. Meyerhold - iki mung sawetara jeneng saka baris master utama. Awal abad kaping XNUMX minangka bagéan saka periode sing disebut Silver Age of Russian puisi, kabèh kedadean ing budaya donya, wakil kang pantes dianggep klasik.

Kabeh iki wis ngrambah ing Nicholas II, nanging isih adat kanggo pirembagan bab wong minangka tsar incompetent, biasa-biasa wae, banget. Yen mangkono, ora cetha kepiye carane, miturut ratu sing ora pati penting, Rusia bisa entuk asil sing luar biasa, sing bisa dibuktekake kanthi bukti sing ana ing artikel iki. Jawaban iki ketok: Nicholas II difitnah dening mungsuh saka negara kita. Apa kita, wong abad XNUMX, ngerti apa PR ireng?..
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

40 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    13 May 2014
    penulis, shove diare lisan ngendi iki banget "Race gedhe" tindak, sanalika perang gedhe pecah. Sadurunge revolusi, petani wis keluwen suwene 50 taun. Lan tentara ing perang wis ana ing ambang kekalahan wiwit taun 1915, nalika cadangan mobilisasi entek, lan ora bisa ngatur produksi senjata lan amunisi kanthi signifikan. skala.

    Ing taun 1913, kaca anyar ing sajarah penerbangan dibukak: pesawat papat mesin pisanan ing donya njupuk. Nitahake yaiku desainer Rusia I.I. Sikorsky.


    Nanging omong kosong iki minangka conto favoritku. Nglebokake 4 mesin impor ing kayu lapis domestik, mesthine isih kudu dipikirake, wah, dheweke ora ngerti yen pesawat kasebut bisa mabur; konstruksi pesawat isih cilik. Nanging banjur mung 80 (wolung puluh!) saka cilik "unparalleled" iki dibangun. Ing luar negeri, pesawat sing padha ing pungkasan perang dibangun ing seri atusan pesawat, lan ing babagan karakteristik kinerja, dheweke wis nutupi Ilyushka kaya sapi lanang. Mengko, ing wektu tentrem, Bolsheviks bisa mbangun nganti 212 pengebom saka jinis TB-1, lan banjur 800+ TB-3 lan nindakake tanpa elit bangsa sing emigrasi ing "kapal filosofis".

    Secara total, Republik Ingushetia mbangun 3000+ pesawat sajrone perang, dibandhingake karo pesawat 40k ing kabeh Jerman lan Inggris, iki mung tokoh sing isin.

    Pangembangan gagasan iki nalika Perang Dunia I yaiku senapan serbu Fedorov sing misuwur.


    Iku mung dadi produksi ing Bolsheviks. Manajer sing efektif ora duwe efisiensi.

    Prestasi prodigies individu ing industri sing ing tataran pecandu ing garages kudu ngevaluasi ur. pembangunan negara, pinunjul sethitik kurang saka ora ana. Luwih penting yaiku kemampuan negara kanggo ngatur karya industri sing paling kompleks kanthi atusan perusahaan.

    Ora perlu kanggo break menyang lawang mbukak Republik Ingushetia ing WWII, iku nandhang asor banget, loro ing ngarep, ngendi ana mung ora cukup bedhil, mung bab sing nylametaké kita saka mundhut cepet iku ngarep dhewe ana secondary kanggo Jerman, lan nang negara, iki kasunyatan sajarah. Upaya kanggo nyalahake kabeh Bolsheviks, sing ora ana sing krungu sadurunge 17, padha karo histeris modern para politisi Ukraina sing ndeleng tangan Moskow lan Putin sacara pribadi ing kabeh, nanging ora akibat saka 20+ taun kabijakan fasis. menyang populasi Rusia. Inggih, sekelompok agen kakuwasan manca, utawa kerusuhan pelaut mendem, ora bisa ngrusak kekaisaran gedhe. Miturut definisi, ora bisa. Ing abad kaping 19, Republik Ingushetia mung bosok, kaya CPSU, sing mrentah USSR, bosok ing taun 80-an. Pungkasan ing loro kasus kasebut alamiah, ing kasus sing sepisanan, wong-wong mau ngrusak pamrentahane sing wis lawas, sing kaping pindho, pamarentah ora mung pengin jabatan, nanging uga properti, nyerahake negara kasebut kanggo tujuan iki, lan wong-wong padha mlumpat kanthi bungah lan mlebu. ekstasi masokistik.
    1. +1
      13 May 2014
      Kutipan saka EvilLion
      penulis, shove diare lisan ngendi iki banget "Race gedhe" tindak, sanalika perang gedhe pecah.


      Kutipan saka EvilLion
      RI mung bosok ing abad kaping 19,


      Aku bakal nambah sethithik:

      Siji bisa mbantah nganti suwe babagan persentase literasi lan pertumbuhan industri, sebutake angka lan data referensi minangka conto - lan kabeh iki bener ing tangan siji. Nanging ana kanyatan sing ora bisa dipungkiri saka kabeh dongeng iki babagan kekaisaran gedhe sing cepet-cepet mlayu ing mangsa ngarep, nyapu kabeh sing ana ing dalane.
      Maksudku kekuwatan militer, sing kanthi ora langsung menehi gambaran babagan carane negara maju. Ora ana wadyabala kang kuwat tanpa pendhidhikan, ngelmu, kasarasan, indhustri, tetanen, yaiku tentara kang kuwat = negara maju. Ayo kula ngelingake sampeyan:
      - 1853-56 kalah ing PERANG CRIMEAN;
      - 1877-78, kanthi angel banget, kamenangan dimenangake saka TURKI, ing wektu iku adoh saka negara sing paling kuat;
      - 1904-05 kalah ing perang RUSIA-JAPANESE;
      - 1914-17 pasukan mungsuh utama diikat ing KULON lan Republik Ingushetia ngalami kekalahan lan mundur.
      Aku mbaleni, kasunyatan kasebut, luwih apik tinimbang statistik apa wae, menehi gambaran babagan RUSSIA "sing ilang".
      1. +2
        13 May 2014
        Ciri khas yaiku sadurunge perang taun 1877-78, Rusia nyuwek Turki kaya gombal, malah kanthi kaunggulan angka sing terakhir kaping 2, utawa malah luwih, mung kanthong ana ing sangisore Peter I lan ana kaunggulan ing pasukan. soko ing urutan 4: 1 EMNIP, banjur tentara Rusia kudu rembugan syarat mundur. Suvorov njupuk Izmail sing dikuwasani banget tanpa kaunggulan ing tenaga kerja, bisa uga minangka serangan paling apik ing benteng ing sajarah. Nanging kamenangan pungkasan dumadi ing taun 1829.
    2. +7
      13 May 2014
      ora, Republik Ingushetia ing Alexander Katelu ana ing prima lan, aku mikir, yen dheweke ora seda luwih awal tinimbang perlu, mesthine dheweke bakal menang perang Rusia-Jepang lan ora bakal melu ing Perang Dunia I utawa ora melu babar pisan, utawa bebarengan karo Jerman, kaya sing kudune (ing ideal geopolitik). Lan ing kasunyatan, kabeh prestasi luwih - inersia saka warisan, kang rama Nikolashka. Kepiye Federasi kita saiki ing basis saka USSR.
      Lan iki kesimpulan
      Jawaban iki ketok: Nicholas II difitnah dening mungsuh saka negara kita. Apa kita, wong abad XNUMX, ngerti apa PR ireng?..
      salah. Nikolai minangka politisi sing ringkih lan ngaco kabeh bledosan, kalebu. lan revolusi, kang dadi asil alam.
    3. +3
      14 May 2014
      Evilion, sampeyan commie lan bantahan sampeyan commie! Setan, kepriye reaksimu marang Sang Prabu Suci!
      1. 0
        3 May 2021
        Môngka kawontênaning panjênênganipun, awit saking wicaksana anggènipun nêdya nêdya rêmên. Lan ngomong apa sampeyan pengin, nanging iku bebener. Lan ora perlu nyalahake layanan intelijen asing amarga kasunyatane dheweke nggawe revolusi ing negara kita. Sing padha mbantu, aku ora mbantah. Nanging wong-wong nggawe revolusi amarga padha kentekan niat amarga mlarat lan ora duwe hak. Ngomong-ngomong, saiki kahanane meh padha (lan iki medeni) - sampeyan nguripake TV, kabeh apik karo kita, kita tambah sugih saben dina. Nanging nyatane..... Isih padha mlarat. Apa pemerintah ora weruh lan ngerti iki?
  2. 225 teh
    +4
    13 May 2014
    Nanging revolusioner donya numpes negara ageng. Kaum Bolshevik nandatangani Perjanjian Brest-Lithuania lan nyerahake wilayah sing akeh banget.
    Mung Stalin, sawise numpes Trotskyists dicokot dening dicokot, wiwit mboko sithik mulihake Rusia gedhe lan daya.
    1. + 11
      13 May 2014
      225 teh
      Jeblugan pati Republik Ingushetia ditindakake ing 17 Februari .... lan dudu Bolshevik - nanging pangeran murni lan counts - sing numpes tentara kanthi urutan No. , paceklik wiwit ing negara senadyan appropriation pangan, industri lan transportasi teka mandeg , ing negara ing spring saka 1 ana bab 17 uprisings petani, asring dipimpin dening bangsawan .... lan banjur Bolsheviks teka, sing bener disimpen. negara, ora nyisihake getihe dhewe utawa wong liya ...
      Nalika Lenin nandatangani Perjanjian Damai Brest. dheweke duwe kira-kira 120 ewu bayonet lan sabers ing tangan - kanggo comparison - ing Finlandia piyambak. kang dibantu ksatria putih kanggo nyuwek negara sing dibela dening Bolshevik, ana luwih saka 100 ewu bayonet....ora ana sing mbela negara saka Jerman....Kanthi perjanjian iki Lenin nylametake kita.... lan setengah taun sabanjure, nalika Bolshevik saya kuat, kita mbatalake Perjanjian Brest-Litovsk ...
      Lan umume, sampeyan duwe sawetara kebingungan ing sirah - kene sampeyan ngipat-ipati Perjanjian Damai Brest-Litovsk ... lan Trotskyists ... perjanjian? Ana ekspresi kasebut - Turu nalar nglairake monster ... Aku bakal nambah saka aku - buta huruf uga ....:)))
      1. 225 teh
        +1
        13 May 2014
        Kutipan saka: eseman
        sampeyan ngipat-ipati Perjanjian Perdamaian Brest-Litovsk ... lan Trotskyists ... apa sampeyan ora ngerti yen Trotsky sing dadi mungsuh sing kuat kanggo perjanjian iki? Ana ekspresi kasebut - Turu nalar nglairake monster ... Aku bakal nambah saka aku - buta huruf uga ....:)))

        Aku ngipat-ipati Trotskys lan Parvus lan kabeh wong sing melu ambruk Rusia, uga scum sing numpes USSR ing 91. Apa sing ora jelas?
        Pasuryan sing padha "makarya" ing 17, keturunan lan panyengkuyung sing padha makarya ing 91.
        Lan sampeyan bisa ngalembana lan ngukum sing "ala" lan "becik", nanging sejatine wong-wong sing ora sopan iku padha, sanajan dheweke ngganti penyamaran.
        Sing padha saiki wis dadi kuwasa ing Ukraina.
        Apa sampeyan mikir Ora?
        1. 0
          13 May 2014
          225 teh
          Ora. Sepira nglirwakake kabeh, kabeh campur aduk ... Nuwun sewu, nanging sampeyan katon kaya Mamba, sing sengit marang kabeh wong....:))) Apa ora kelingan yen kita kabeh iki turunan saka wong-wong sing urip sadurunge lan sawise Revolusi, lan turunane padha ngancurake Uni ... elinga sing turunane Gaidar degenerated menyang? Aku males malah padu karo kowe....ngapunten. Sampeyan mung kudu ngomong akeh banget. Mungkin sampeyan luwih apik maca sumber sing beda-beda dhewe?
          1. 225 teh
            +1
            13 May 2014
            Kutipan saka: eseman
            Apa sampeyan ngelingi sapa sing dadi keturunan Gaidar?


            Kanggo kula, loro gaydars scum lan algojo.
            Kutipan saka: eseman
            Apa sampeyan ora ngerti yen kita kabeh keturunan wong-wong sing urip sadurunge lan sawise Revolusi, lan keturunane ngrusak Uni ...

            ora leluhurku utawa aku numpes Rusia lan USSR.
            Aku yakin sampeyan bisa urip ing kapitalisme lan sosialisme. lumrah lan ora predator utawa birokrasi.
            Sampeyan bisa nelpon kula mamba utawa yumba,
            Ing 17, ing gelombang discontent populer, scum pecah menyang daya.
            sing padha karo pasuryan utawa jeneng sing beda, nanging sing padha ngatur kudeta ing taun 91.
            kanthi skenario sing luwih getih, nanging miturut rencana wong sing padha, Yugoslavia sing biyen makmur ambruk lan isih getihen.
            Ing 93, scum, consolidating sukses sing, dijupuk saka Supreme Council saka bedhil tank.
            Scum padha, ing gelombang dissatisfaction karo aturan maling ', ngrebut daya ing Ukraina.
            Saiki wong loro paseduluran padha pitting bathuk karo siji liyane, rubbing tangan bebarengan kanggo nunggu hasil apik.
            Aku ora pengin wong Slavia nyekel tenggorokan saben liyane kanthi genggeman pati kanggo seneng-seneng scum donya. kabeh arep menyang iki, lan ketoke sampeyan seneng ...
            Lan sampeyan bakal ngomong carane apik Sverdlov, Tukhachevsky, Trotsky lan algojo liyane saka negara Soviet?
            1. +1
              13 May 2014
              225 teh
              Lan apa sing dakkandhakake babagan carane apik Sverdlov lan Tukhachevsky? :)))) Lan apa, sampeyan bisa uga ngutip aku? Pak, apa sampeyan ora mikir yen iki kakehan ... wah, sampeyan ora bisa ngomong kaya ngono ... sampeyan ora perlu nyopot kabeh sing sampeyan tutul ... ora perlu, sampeyan bisa. Aja ngapusi kaya ngono, amarga sampeyan dadi wong sing umum banget ... Singkate, luwih becik ngapusi, sayang ... apa bisa?
              1. 225 teh
                +1
                14 May 2014
                Kutipan saka: eseman
                ngapusi, amarga sampeyan dadi kakehan saka wong biasa..... Cekakipun, iku apik kanggo ngapusi, dear.... apa sing bisa?


                Aku ngerti, Pak Pitbull, sampeyan, kaya Cerberus, mlaku-mlaku ngubengi situs-situs barking ing wong kanggo nyegah dissent ing mratelakake panemume, makarya mati gaji FSB ing pangkat jurusan maksimum Kontrol arah ideologi.
                nanging sampeyan minangka ideologi sing lemah. KGB minangka pasukan
                nanging ndhuwur iku rusak lan scum didol, kaya padha didol USSR Aku elinga banget carane perestroika wiwit ing sauce ayu karo glasnost lan omong kosong demokrasi lan apa iku kabeh mimpin kanggo.
                Lan ing 17, lan ing 91 lan 93, lan ing Ukraina, bendarane, sing sampeyan mulyakake kene, dadi kuwasa.
                Dadi nyanyiake lagu-lagu pseudo-abstruse kanggo Nashists enom, swampers, lan penyayang Dom-2
              2. 225 teh
                +1
                14 May 2014
                Kutipan saka: eseman
                kowe kleru kabeh sing didemek......ora prelu, kowe ora iso ngapusi kaya ngono, mergane kowe kakehan wong biasa.....Cekak, ngapusi kuwi apik, sayang. ...opo iku?


                Sing ngerti mung ngapusi, ngapusi lan ngapusi maneh ...
                Sampeyan njupuk dhewe minangka conto lan ngadili dhewe.
                Ngendi sampeyan nampa gaji ing Fino regional, utawa ing Kremlin dhewe?
                Elingi lan marang pemilik:
                Wong nyetujoni soko (contone, Crimea), nanging ana akeh omong kosong lan ketidakadilan ing negara. Takon wong biasa, kayata wong tani.
                Kita kudu ndandani. Iku luwih apik kanggo fokus ing iki lan karya, tinimbang dadi pinter karo instruksi mirah. Tumedhak ing bumi
            2. 225 teh
              +1
              14 May 2014
              Kutipan saka: eseman
              "Elinga turunane Gaidar dadi sapa?"[/quote]

              Panjenengan scribbler misuwur Gaidar, sing ditunjuk kanggo mrentah resimen, histeris, psychopathic "prajurit", wis getih nganti elbows. Ora ngerti? Pira wong sing dipateni kanthi saber nalika panas banget? Lan Khakassia miskin isih wedi karo prau edan iki, pira sing ditegor ing kono. Ana bocah-bocah wedi kaya neraka kanthi jeneng Gaidar. Lan para prajurit lan perwira Tentara Putih sing nyerah lan nyelehake tangane, sing pracaya marang tembung "jujur", nembak wong sing ora nganggo senjata mesin.
              Aku nemokake wong kanggo menehi conto - scum ...
          2. 225 teh
            +1
            14 May 2014
            Kutipan saka: eseman
            Aku males malah padu karo kowe....ngapunten.

            Ya, santai wae, tulungi aku, ora perlu
      2. +1
        14 May 2014
        Iku misale jek sing artikel kuwi cetha mbabarake inti saka akeh. Penolakan lengkap babagan fakta sejarah utawa akal sehat.
      3. 225 teh
        +1
        14 May 2014
        Kutipan saka: eseman
        kene sampeyan ngipat-ipati Prajanjian Damai Brest-Litovsk ... lan Trotskyists ... nanging sampeyan ora éling sing Trotsky sing mungsuh ardent saka prajanjian iki?


        Kancamu Trotsky iku gandura komplit.
        Iki paling ora kanggo wong Rusia sing pengin dibuwang ing geni revolusi,
        lan kanggo "abdi putih" lan kali getih saka bangsa kita,
        Aku ora isin nyebat dheweke dadi bajingan
      4. 225 teh
        +1
        14 May 2014
        Kutipan saka: eseman
        Jeblugan pati Republik Ingushetia ditindakake ing 17 Februari .... lan dudu Bolshevik - nanging pangeran murni lan counts - sing numpes tentara kanthi urutan No. , paceklik wiwit ing negara


        Oh nggih!!!
        Saka Orde 1 lan pembubaran polisi, paceklik wiwit ing negara?...
        Apa sampeyan metu saka atine "sejarawan")))))) melek!
        Kutipan saka: eseman
        Lenin nandatangani Perjanjian Brest-Litovsk. dheweke duwe sekitar 120 ewu ing tangan


        Kutipan saka: eseman
        Kanthi persetujuan iki, Lenin nylametake kita ... lan setengah taun sabanjure, nalika Bolshevik kuwat,


        "Jiwa paling apik" sampeyan Lenin nuntut supaya bisa nembak ulama, bangsawan lan kelas liyane, minangka kelas lan mungsuh pribadine, iki kaya mbales dendam kanggo sedulur teroris sing dieksekusi ...
        Lan kenapa dheweke njupuk kabeh kulawarga kraton, bebarengan karo anak-anake lan wong-wong sing setya marang dheweke, ing ruang paling ngisor saka Ipatiev House, sijine rata-rata pitung peluru menyang saben wong tanpa nyoba utawa diselidiki, ing pandhuan saka "paling jujur" liyane. wong” Ya.M. Sverdlov kanthi kawruh V.I. Lenin (telegram banjur dijupuk saka operator telegraf dening pelaku pembunuhan, Yurovsky, Goloshchekin, Vibard, supaya ora ninggalake bukti, lan numpes?
        Ya, aku ngerti Nicholas 11, nanging dheweke wis nolak, dheweke ora dadi sapa-sapa, mung warga Romanov ... lan kenapa bocah-bocah ora salah lan cedhak?
        Apa iki ora sadis, algojo?
        Mulane Rusia kebanjiran ing getih wong, sing ghouls lan algojo sing smilies-pitbulls-Cerberus dilindhungi lan dilindhungi kaya-kaya sedulure padha kuwasa.
      5. 0
        3 May 2021
        "Setengah taun sabanjure, nalika Bolshevik dadi kuwat, kita mbatalake Perjanjian Damai Brest" Ora bener. Prajanjian Brest-Litovsk dibatalake sawisé "revolusi" ing Jerman. Nalika tanah sing diwènèhaké bali? Setengah taun sawise mlebu, mbok menawa?
    2. dmb
      +1
      13 May 2014
      Iku menarik, apa sampeyan nulis iki kanggo gawe uwong yakin dhewe iki, utawa sampeyan ngarep-arep sing liyane uga ora maca apa-apa kajaba tulisan saka Pak Zykin lan liyane kaya dheweke. Saka karya analitis sampeyan, a) Stalin dudu Bolshevik, b) dheweke seneng nerusake perang, c) yen ing perkara iki dheweke ndhukung Trotsky, d) Ukraina, Transcaucasia, Belarus lan Don bali. sawise 37 (dhuwur represi Stalin). Sampeyan bisa ndeleng sepira "masterpiece" sampeyan cocog karo sejarah nyata saka buku apa wae.
    3. +1
      13 May 2014
      Babagan perdamaian Brest lan Bolshevik mung dina liyane, Comrade. Pykhalov nggawe video.
  3. +1
    13 May 2014
    Iku kabeh Lelin bodho lan infèksi liberal numpes Kakaisaran Rusia.
  4. +7
    13 May 2014
    Kutipan saka EvilLion
    penulis, sijine lisan

    Singa kasebut sejatine ala, amarga miturut penulis, dheweke nitih trek spiked.
    Ateges: kabeh sing ana ing artikel kasebut apik, nanging kesimpulan sing digambar ora bener. Nikolai Alexandrovich sing kudu disalahake kanggo ambruk Rusia, lan iki minangka aksioma. Autocrat, sampeyan ngomong? Iku kabeh sing kudu dilakoni kanggo daya. Sawise kabeh, dheweke dadi pimpinan luwih saka 20 taun; ora masuk akal kanggo ngubungake kegagalan ing kabijakan manca lan domestik kanggo PR ireng. Pemilihan personel negatif saka personel komando senior nyebabake pati tentara lan angkatan laut, lan karo dheweke kekaisaran; korupsi ngrampungake tugas kasebut.
    Kaya sing wis dingerteni, "ora becik nyembah marang Gusti apa sing bisa ditindakake dening polisi sing apik" (c).
    1. +1
      13 May 2014
      Autocrat, sampeyan ngomong? Kuwi panjalukmu!!!!
    2. 0
      13 May 2014
      Kutipan saka: inkass_98
      Nikolai Alexandrovich sing kudu disalahake kanggo ambruk Rusia, lan iki minangka aksioma.

      Pancen bener
      Yen mangkono, ora jelas kepiye, ing sangisore raja sing ora pati penting, Rusia bisa entuk asil sing luar biasa.

      Kabeh prestasi sing kadhaptar ing artikel punika rodo ing éwadéné Nikolai, lan ora thanks kanggo wong. "Kesalahan" iki yaiku wong Rusia lan hadiah kanggo nggawe sing unik, kanggo urip lan berkembang sing bertentangan karo logika lan akal sehat.
  5. +3
    13 May 2014
    Minangka tansah lan nang endi wae ana loro apik lan ala ing Kakaisaran Rusia. Nanging revolusi ora bisa njedhul metu saka endi wae, salah siji kanggo alesan sing ana dissatisfaction umum antarane kelas (kajaba bangsawan lan aristokrat) karo daya tsarist lan daya iki hampered pembangunan negara. Dheweke dhewe ora bisa reformasi sajrone wektu sing diwenehake sejarah, lan kesapu dening revolusi. Lan ing taun 1915, kabeh ana ing urutan karo tentara Rusia, ana gagal lokal, nanging ora mundhut saka kontrol lan gupuh. Terobosan Brusilov ing taun 1916 minangka bukti. Tanpa fermentasi internal, perang iki bakal rampung ing Berlin.
    1. +2
      13 May 2014
      Kutipan saka: svskor80
      Minangka tansah lan nang endi wae ana loro apik lan ala ing Kakaisaran Rusia. Nanging revolusi ora bisa njedhul metu saka endi wae, salah siji kanggo alesan sing ana dissatisfaction umum antarane kelas (kajaba bangsawan lan aristokrat) karo daya tsarist lan daya iki hampered pembangunan negara. Dheweke dhewe ora bisa reformasi sajrone wektu sing diwenehake sejarah, lan kesapu dening revolusi. Lan ing taun 1915, kabeh ana ing urutan karo tentara Rusia, ana gagal lokal, nanging ora mundhut saka kontrol lan gupuh. Terobosan Brusilov ing taun 1916 minangka bukti. Tanpa fermentasi internal, perang iki bakal rampung ing Berlin.

      Para bangsawan lan bangsawan ana ing ngarep sing ora marem, sanajan rasa ora puas amarga rasa kenyang, padha dibebani dening kekuwatan tsarist lan pengin nguwasani Rusia dhewe, iki minangka alesan utama kanggo revolusi Februari.
    2. 0
      13 May 2014
      svskor80
      Ya, ora ana apa-apa - tentara Rusia meh ora duwe artileri abot - mung sawetara atus bedhil, biasane digawe Prancis - kira-kira limalas kaping kurang saka Jerman, Rusia ora tau bisa nguwasani produksi pesawat tempur, malah ora. bisa nemtokake jumlah bedhil sing dibutuhake. sing dituku saka Jepang tekan Meksiko - wadyabalane duwe kira-kira enem bedhil beda karo kartrid sing beda-beda. Ora ngasilake mortir ... nanging apa sing bisa kita ucapake, yen pasukan ora bisa ngatur pangiriman cangkang. sing cukup digawe...sialan, tuku kapal lan gaman lan peralatan militer umume ing luar negeri luwih murah, kadhangkala 2-3 kaping luwih murah tinimbang kapitalis patriotik kita ... wis taun 16 kepeksa ngenalake apropriasi surplus, amarga ajiné patriotik. , oh sing tiligence nangis banget, rotted gandum, luwih seneng mbuwang tinimbang ngedol ing rega non-spekulatif - wong-wong celaka iki bener nggawe Paceklik ing negara ... nanging Jerman disiplin kabeh wong kanggo kepentingan kamenangan. Mikhel malah ora wani mateni pitik - dheweke nyerahake kabeh menyang negara ...
      Ya, kabeh apik ... kabeh apik, marquise ayu ...:)))
    3. +2
      13 May 2014
      Nalika prajurit ing trenches njagong tanpa gaman, lan mungsuh duwe kaunggulan gedhe ing artileri, sembarang sukses lokal cepet sirna. Iki kedaden luwih saka sapisan ing WWII; ana cukup jenderal qualified, nanging operasi kasil dibukak mung macet.
  6. -1
    13 May 2014
    Judhul punika inti: "ROYAL Rusia". Tsar-Court-Nobles, Sekretaris Jenderal-Politburo-CPSU, Presiden-Keluarga (Kanca-kanca)-Partai Kekuwatan: "endhog sing padha, tampilan sisih." Mungkin kita ora kudu nggegirisi karo sifat Rus, nanging luwih gampang kanggo ngetrapake.
  7. +3
    13 May 2014
    Oh, kita seneng nangisi Rusia, "sing wis ilang"! Nah, ayo dideleng. Nganti taun 1917, kita nduwèni monarki ing Rusia, lan Tanah Air kita disebut Kekaisaran Rusia. Kutha iki dipimpin déning kaisar saka dinasti Romanov, sawijining dinasti sing wis mrentah Rusia luwih saka 300 taun nganti wektu iku.
    Rusia duwe raja lan kaisar sing beda-beda: ana sing nggegirisi sing mbela wong Rusia nganggo geni lan pedhang lan meksa kabeh wong ing Rusia ngladeni wong Rusia; ana sing licik ("sing paling tenang") sing meksa kabeh wong nglakoni sing padha, nanging ora akeh swara; ana sing gedhe-gedhe sing, ing wektu cendhak, banget mbuwang Rusia maju ing dalan kemajuan; Nanging ana wong tengah sing ngerti yen dheweke, para tsars, minangka abdi pisanan ing Rusia, yen dheweke kanggo Rusia, lan dudu Rusia kanggo dheweke. Mesthi wae ana sing ora ngerti, nanging wis suwe ora nata. Lan padha ora manggon. Nanging, liwat wektu, kulawarga kekaisaran Romanov dadi effeminate lan bosok, lan bebarengan karo bangsawan Rusia dadi effeminate lan bosok, kang, miturut posisi, kapekso kanggo ngawula Rusia lan ing siji wektu bisa matèni tsar. , lali yen dheweke kudu ngladeni Rusia, lan dudu awake dhewe. Lan ing pungkasan, wiwit awal abad pungkasan nganti 1917, Rusia dikuwasani dening Nicholas II Romanov, kaya sing diucapake saiki, wong suci lan, kaya sing dikandhakake ing jaman kasebut, wong sing apik banget. Nanging "wong sing ditresnani" ora dadi posisi, lan, sawise njupuk posisi kaisar, Nicholas diwajibake ing posisi iki kanggo nindakake apa sing ditindakake dening mbah kakung lan mbah putri. Nanging Nikolai ora cukup kanggo iki. Mesthi wae, dheweke seneng dadi tsar, seneng ngurmati lan ngurmati universal, seneng duwe pirang-pirang kraton, yacht gedhe, rong atus seragam kanggo nampa parade pasukan Rusia. Dheweke seneng kabeh iki, lan dheweke tresna marang garwane, dheweke tresna marang anak-anake, dheweke pancen seneng njupuk foto kabeh wong lan nyenengi idleness sing nyenengake. Dheweke pancen apikan, nanging ora seneng kerja lan ora ninggalake jabatane kraton.
  8. +2
    13 May 2014
    Tegese anane bangsawan yaiku ing pertahanan gegaman Tanah Air. Para priyayi minangka prajurit, lan raja minangka jenderal. Ing jaman biyen, kanggo nyukupi siji wong sing, amarga sibuk, ora bisa nampung awake dhewe kanthi kerja langsung ing tetanèn, paling ora 10 rumah tangga petani. Amarga produktivitas tenaga kerja sing kurang ing kahanan sing angel ing Rusia, mung sawetara wong sing nyedhiyakake produk tambahan sing cukup kanggo panganan, sandhangan lan gaman siji prajurit. Mulane, para pangeran lan raja banjur menehi tanah lan omah-omah karo petani kanggo prajurit. Iki ndadekake pangertèn: mercenary prasaja, yen sampeyan mbayar dhuwit mung, aran katresnan mung kanggo dhuwit lan bisa pindhah menyang sapa wae sing bisa mbayar dhuwit luwih. Bangsawan Rusia mbela ora mung negara, nanging uga tanah lan petani. Kanggo merit, pangeran utawa tsar ditugasake akeh tanah lan petani kanggo bangsawan bentenaken, nanging bangsawan kuwi banjur perang karo detasemen dhewe pejuang. Malah ing jaman Suvorov, layanan priyayi turun temurun nganti umur tuwa minangka pribadi utawa sersan iku umum, lan yen bangsawan iku buta huruf, mula wajib.
    Nanging Tsar Peter III, sing mutusake kanggo njupuk negara-negara "beradab" ing Eropah minangka model, ing 1762 mbebasake para bangsawan saka ngawula Rusia. Kasus unprecedented - transformasi kelas menyang parasit kedaden dening pasukan - saka ndhuwur. Saiki bangsawan Rusia, amarga alasan sing ora dingerteni, duwe budak lan tanah (judul bangsawan - pangeran - duwe akeh), nanging dheweke ora bisa ngladeni! Dheweke njupuk, nanging ora kudu menehi!
    Kanggo pakurmatan para bangsawan, proses ngowahi wong-wong mau dadi parasit ora ditindakake kanthi cepet, lan ing wiwitan abad kaping rong puloh, kabeh wis tekan titik, sanajan ing korps perwira tentara Rusia, luwih sithik. saka katelu saka bangsawan turun-temurun tetep. Mulane, layanan militèr wis ditambahi kanggo bangsawan, kang ana isin yen sampeyan ngerti sing bangsawan, nanging ing wiwitan Perang Donya I (1914), saka 48 ewu perwira lan jenderal saka tentara Rusia, bangsawan turun temurun. digawe mung babagan 51%. Wigati dicathet: ing taun 1700 ana 50 ewu bangsawan ing tentara, ing taun 1914 ora ana 25 ewu.
    1. +1
      13 May 2014
      Ing Tentara Putih, sing mesthine perang "kanggo hak istimewa", persentase bangsawan malah luwih murah tinimbang ing tentara tsarist.
      Punika data saking buku anggitanipun R.M. Abinyakin "Korps Perwira Tentara Sukarelawan":
      Bali menyang komandhan unit kadhaptar, kita nemokake sing saka 13 Kornilovits, siji saka bangsawan, loro saka bangsawan-perwira kulawarga, loro saka ulama, telu saka burghers, papat saka petani lan siji saka Cossack; saka 17 Markovite, lima saka birokrasi, asal layanan lan 12 wong biasa; saka sangang Drozdovites, enem padha bangsawan (kalebu lima sing wis gained sih), loro pedagang lan siji petani. Angka kasebut wis dikutip lan umume nuduhake 35,9% wong saka lingkungan bangsawan-birokrasi-militer, kalebu ora luwih saka 10-12% saka wakil saka kulawarga bangsawan lawas lan ora siji saka bangsawan judhulé.
      Ing buku sing padha, data babagan staf komando paling dhuwur ing Tentara Merah:
      Yen kita mbandhingake karo elit militer Tentara Merah, mula kita bakal weruh persentase sing luwih dhuwur saka wong saka lingkungan layanan bangsawan! 41,4% (1922), 46,2% (1923), 41,7% (1924), lan penurunan mung dumadi ing taun 1925. (34%)
      statistik menarik.
    2. +1
      13 May 2014
      Kutipan: demotivator
      Mulane, layanan militèr ditambahi kanggo bangsawan

      Wajib militer dadi universal (kalebu kanggo bangsawan) ing taun 1874, lan ora ing wiwitan abad kaping rong puloh.
  9. +4
    13 May 2014
    Ing taun 1903, kanggo 2696 kolonel tentara Rusia mung ana 24 pangeran lan 11 cacah; kanggo 1392 jenderal - 25 pangeran lan 23 counts, i.e. ing tentara tingkat judhul, bagéan paling sugih saka bangsawan terus ambruk ajeg (ana kurang saka gelar bangsawan antarane kolonel saka jenderal). Ing wektu sing padha, para bangsawan kanthi gelar duwe kauntungan ora resmi ing tentara - rata-rata, padha munggah pangkat 3 taun sadurunge.
    Mulane, ora kebeneran yen perang, sing ditindakake dening Rusia ing taun 1914, ora nuwuhake rasa patriotik ing antarane massa parasit bangsawan: ora ngrusak rasa nurani utawa rasa tanggung jawab. (Kaya ambruk USSR ora nglarani raos ing antarane massa sing diarani "komunis.") Wong-wong sing ora peduli ora ngerti perasaan kasebut. Ing wiwitan taun 1917, ana 115 ewu perwira ing tentara - nomer sing bisa gampang lan kaping pirang-pirang ngisi 2,5 yuta bangsawan Rusia. Nanging, ing taun iki, contone, ing Sekolah Militer Irkutsk, saka 279 kadet, ana mung 17 anak bangsawan. Yen sampeyan ngomong yen ana sawetara bangsawan ing Siberia, banjur ana data kanggo Sekolah Militer Vladimir: saka 314 kadet, 25 anak bangsawan. Ing ngarep, prajurit munggah pangkat dadi perwira jaminan: 80% perwira perwira petani, 4% bangsawan. Dadi, goleki tokoh-tokoh iki sing lètnan Golitsyn lan cornets Obolensky sing kondhang banget, sing nyanyi ing lagu White Guard. Lan kelas iki, rusak dening parasitism lan evasion saka layanan kanggo Motherland, dadi salah siji saka alasan kanggo tiba saka House of Romanov.
  10. +2
    13 May 2014
    Aku ora ngerti, bisa uga yen ora amarga perang, Rusia bakal narik panguwasa sing lemah kaya Nicholas II, sampeyan bisa ngomong akeh babagan dheweke, aku ora ngerti carane akeh pendidikan, pinten. basa-basa sing diomongake, nanging miturut pendapatku, kabeh iku prasaja banget, Nicholas II pancen banal, sawise kabeh, yen wong wis sinau lan maca kanthi apik, iki ora njamin yen wong kasebut ora bakal ngerti. , nalika, kok, malah pimpinan ora-dadi-pinunjul minangka Kaiser Wilhelm II katon urutan gedhene luwih saka Nicholas, Nicholas wis koyo sing urip ing sawetara jenis donya fiksi, kaya sawetara jenis wong autis, ngendi dheweke minangka "Bapak Tsar sing apik" lan ing saubengé ana bocah-bocah sing apikan lan tresna sing mung arep menyang Padaleman Suci lan ngucapake rasa setya marang Tsar. dieksekusi, bisa uga wis surup ing dheweke, nanging, kaya sing dikandhakake, wis kasep. Kakaisaran Rusia ing abad kaping 100 wis dadi dinosaurus sing kudu berkembang (ora bisa) utawa mati. ngerti apa tembung sumpah Lenin digunakake. , nalika dheweke temen maujud warisan saka "Rusia sing kita ilang," lan Lenin, mbok menawa, ora kaya Rusia, iku mestine kanggo dadi "alat" kanggo nggawa revolusi kanggo Eropah, nanging Rusia wektu iku malah ora bisa dadi "alat", lan banjur kita kudu ora tentrem "berkembang" kaya negara-negara ing donya, kang wis nindakake iki ing saindhenging abad kaping 20, nanging ing biaya gedhe tenan efforts lan kurban. ora ing XNUMX taun, nanging ing XNUMX. We kasil kanggo ing paling nyekel munggah karo West. Lan ing pungkasan, wong sing disimpen Rusia peradaban saka karusakan, apa wae bisa ngomong, nanging sing disimpen, wong iki " Tiran lan maniac getih," lan wong autis kanthi sirah ing mega lan nembak kucing lan manuk pipit nganggo bedhil minangka "wong suci."
  11. vladsolo56
    +3
    13 May 2014
    Dadi, adhedhasar artikel kasebut, Rusia saya mundhak, nanging siji perkara sing ora jelas: kepiye Rusia sing makmur bisa urip nganti revolusi? Iku aneh kanggo ngomong paling. Kapindho, produksi, ayo goleki apa sing diprodhuksi Rusia, lan sing paling penting, sing diprodhuksi ing Rusia. Umume perusahaan kasebut minangka perusahaan Eropa utawa perusahaan kanthi kauntungan saka ibukutha Eropa. Ora rahasia kenapa kapitalis nandur modal ing industri ing luar negeri? Mung ana siji alesan kanggo entuk bathi luwih akeh tinimbang ing tanah air. Kepiye entuk bathi gedhe? bocah sekolah ngerti, amarga tenaga kerja sing murah lan bahan mentah sing murah. Dadi, buruh ing Rusia dibayar luwih murah tinimbang buruh ing Eropa. Iku naif kanggo pracaya sing investor katahan bathi padha digawe ing Rusia. Yen ana produksi murni Rusia, ana sawetara sing padha ora ngrampungake masalah utama, ekonomi sawijining. Malah banjur, Eropah diutus Rusia peran appendage bahan mentahan, utawa, minangka Resor pungkasan, kanggo transfer kabeh industri reged lan mbebayani kanggo wilayah sawijining.
  12. +2
    13 May 2014
    Dadi, buruh ing Rusia dibayar luwih murah tinimbang buruh ing Eropa.
    buruh trampil urip cukup uga, utamané sing saka St.
    Iki ora babagan karyawan, nanging babagan kualitas manajemen. lan iku sial
    1. vladsolo56
      +1
      13 May 2014
      Kutipan: Hort
      Dadi, buruh ing Rusia dibayar luwih murah tinimbang buruh ing Eropa.
      buruh trampil urip cukup uga, utamané sing saka St.
      Iki ora babagan karyawan, nanging babagan kualitas manajemen. lan iku sial

      Dibandhingake karo sapa sing dibayar kanthi apik? karo wong tani utawa tukang kebon. Lan carane akeh buruh kuwi ana ing St. Petersburg, lan ing saindhenging negara?
      1. +3
        13 May 2014
        dibandhingake karo apa sing umum dipercaya babagan dheweke. Miturut cara, janitors urip banget
  13. parus2nik
    +4
    13 May 2014
    Ya, dheweke nggawe akeh lokomotif uap, lan pirang-pirang traktor sing diprodhuksi - kanthi cara, penemu yaiku Cherepanov Rusia ... Iku uga menarik sing mesin pesawat mabur, pesawat Sikorsky, kapal mabur Grigorovich, lan fakta menarik liyane: nalika Tsar Tank Lebedenko dibangun, padha sijine ing mesin tank iki saka pesawat Jerman mudhun, sing carane akeh airships perlu ditembak mudhun kanggo nggawe produksi massal tank...
    Simbah kula, kulak, tuku peralatan pertanian ing Amerika Serikat, luwih murah lan kualitase luwih apik ... Lan putrane lima banjur perang kanggo kekuwatan Soviet ...
    1. +1
      13 May 2014
      Ing kalodhangan iki, Mukhin ujar manawa para petani bakal ngrusak rezim iki sanajan tanpa perang ing taun 1925, amarga traktor Amerika saya murah lan sing duwe tanah bisa tuku kanthi jumlah sing luwih gedhe tanpa kuwatir menyang ngendi para petani sing wis ora perlu. Akibaté, akeh wong bakal nglumpukake ing kutha-kutha sing bledosan sosial ora bisa dihindari. Nyatane, nang endi wae ing Amerika Latin, mantan pizants, diganti dening traktor, isih manggon ing slums, tanpa karya ing kutha-kutha. Bab sing padha ditulis ing novel Amerika "The Grapes of Wrath", nanging sakperangan alesan, Yankees ora nganggep kedadeyan ing taun-taun kasebut, nalika mayuta-yuta wong Amerika, sing ninggalake tanahe kanggo apa-apa, tetep ana ing kuburan pinggir dalan. minangka soko isin. Kepiye babagan kolektivisasi?
  14. +2
    13 May 2014
    Ing negara sing sukses ora ana telu REVOLUSI sajrone 13 taun !!! Nikolashka minangka mediocrity, lan iwak rots saka sirah! Lan babagan "sukses teknis," ing dina liyane ing VO ana artikel babagan Alexander Popov lan radio sing diciptakake. Yen ora amarga kabodhoan "wong sing cedhak karo kaisar," jagad iki ora bakal krungu babagan Marconi Italia, NAMUN !!! Iki minangka negara maju kabeh, nanging babagan wong-wong, dikenal manawa para rekrut mlebu tentara (lan 95% saka petani), akeh sing nyoba daging kanggo pisanan ing tentara ...
  15. -2
    13 May 2014
    Artikel kasebut ora kuwat.
    Aku ora bakal menehi salah siji minus utawa plus.
    Kesimpulan sing salah digawe adhedhasar fakta sing bener.
    Pancen, tingkat pertumbuhan ekonomi Rusia ing pungkasan abad kaping 19 lan awal abad kaping 20 dhuwur banget.
    Iki nyaranake kesimpulan sing prasaja - alasan ambruk Republik Ingushetia ora ana ing bidang ekonomi, nanging ana sing liya. Dadi perlu kanggo nganalisis sebabe ambruk.
    Nanging, penulis muji Nicholas II, sing ora ana hubungane karo mundhake ekonomi. Matur nuwun kanggo ora mandheg dheweke berkembang. Nanging ora ana inisiatif siji saka dheweke ing bidang ekonomi, dheweke ora kasengsem.
    Kutipan saka EvilLion
    Secara total, Republik Ingushetia mbangun 3000+ pesawat sajrone perang, dibandhingake karo pesawat 40k ing kabeh Jerman lan Inggris, iki mung tokoh sing isin.

    Apa USSR bakal nggawe akeh pesawat ing 40s tanpa pasokan aluminium saka AS? Waca memoar saka Shakhurin, Komisaris Rakyat Industri Penerbangan.
    Iki senadyan kasunyatan sing fuselages saka akeh pesawat digawe utamané saka kayu.
    Lan mesin diesel tank digawe saka aluminium padha. Sawise kabeh, USSR banget kurang ing wektu iku.
    Kaya karet, tanpa sampeyan ora bakal bisa perang banget. Meh kabeh karet lan kabeh karet mentah nalika perang ing USSR yaiku Lend-Lease.
    Yen ana, banjur luwih saka setengah saka armada kendaraan tentara adoh saka domestik. Studebaker, Dodge lan Willys ora digawe ing USSR.
    Kaya mayoritas stasiun radio sing digunakake dening Tentara Abang nalika perang.
    Lan sampeyan ora ngerti apa liyane. Kemunduran industri ora diatasi.
    Bolsheviks ngatur kanggo nemtokke disiplin ing tentara, kang leluhur padha gagal kanggo nindakake. Iki minangka kaluwihan utama. Nanging dheweke ora entuk terobosan ekonomi. Tingkat pertumbuhan industri ora ngluwihi tingkat pra-revolusioner. Amarga saka Perang Sipil, negara rampung boroske 7 taun. Jaringan sepur ing taun 1941 ing USSR meh padha karo taun 1914. Ing taun-taun rencana limang taun sadurunge perang, dalan Gorky-Kirov, Petropavlovsk-Karaganda lan Turksib dibangun. Mriksa dhewe apa iki akeh utawa sethithik.
    Kutipan saka EvilLion
    Sadurunge revolusi, petani wis keluwen kanggo 50 taun

    Ana cukup mogok keluwen sakwise. Ibuku isih urip, isih ana sing ngandhani carane ing Stalin mangan quinoa lan kulit wit.
    Kutipan saka vladsolo56
    Nanging siji bab ora cetha: banjur carane Rusia makmur urip nganti revolusi?

    Kepiye carane USSR sing makmur bisa urip nganti "perestroika"? Ing kene kira-kira padha. Kakaisaran Rusia ambruk minangka asil saka 1) perjuangan kanggo panguwasa ing elit penguasa; 2) tuwuhing separatisme nasional; 3) mundhut panguwasa ing panguwasa; 4) posisi destruktif saka intelligentsia. Kanggo alasan sing padha, USSR ambruk.
    1. +2
      13 May 2014
      RI ora bakal dibangun 100k pesawat yen padha diwenehi ing paling sawetara aluminium, utawa, ing dina, plywood. Miturut cara, M. Solonin sing padha, kanthi kabeh keanehan kesimpulane, ora setuju karo kekurangan aluminium. Lan umume, angel mbantah ujare yen "ora duwe cukup minangka properti sumber daya." Paceklik pungkasan ing USSR ana ing taun 1933, banjur traktor nambah produktivitas tenaga kerja lan sadurunge Perang ora ana keluwen. kabeh wong ana ing wangun ala lan populasi ora nyoba ngendi wae - kanggo golek yum, kang ing kondisi paceklik gedhe-gedhe mung aggravates masalah, lan everyone mangertos sing ana ora ana pangarep-arep kanggo negara ing perang. Paceklik ing taun 47 minangka echo saka Perang.

      Kepiye carane USSR bisa urip nganti perestroika? Inggih, ana Khrushchev karo "wahyu" lan ana sing pengin cocog properti wong, lan uga keturunan saka "innocently repressed".
      1. 0
        13 May 2014
        Kutipan saka EvilLion
        lan uga anak-turune "ditindhes tanpa dosa".

        Apa iki babagan Gorbachev lan Yakovlev? Babagan Shevardnadze? Utawa bab sapa?
        Kutipan saka EvilLion
        darbeke wong

        Ora ana barang kasebut ing USSR, iki goroh. Properti minangka barang sing bisa dibuwang. Ana barang milik negara, nanging ora tau duweke rakyat. Yen ana apa-apa, properti negara lan wis ana ing endi wae lan tansah, sanajan ing sangisore firaun Mesir. Nanging kanggo nyebut "nasional" iku ora-brainer. Ing Kakaisaran, luwih saka 70% ril sepur kasebut diduweni negara. Apa iki uga "darbeke wong"?

        Kabeh iku prasaja kanggo sampeyan. Republik Ingushetia ambruk amarga alasan obyektif, lan USSR dirusak dening sekelompok cilik wong sing jahat. Apa jenis negara bosok iki sing bisa ditumpes dening kelompok cilik? Banjur pranyata negara sing kaya ngono kuwi mesthine ora ana. Yagene perlu yen setengah rolas "agen pengaruh" bakal ngrusak dadi pecah? Iki tunggul bosok, dudu negara.
        1. +2
          13 May 2014
          Bathi saka properti negara menyang negara, lan ora kanggo yacht wong liya. Lan direktur negara Tanduran iki ora duwe hak kanggo tanduran iki, nanging iki sing dikarepake, lan aset kasebut kudu ditinggalake kanggo bocah-bocah.
    2. 0
      25 May 2014
      Ora nguntungke
      Keluwen beda karo keluwen.
      Ing Tsar, paceklik tetep, tambah akeh kematian bayi sing dhuwur, Republik Ingushetia minangka papan pertama ing kematian saka penyakit infèksius utama, sifilis massive - minangka asil, nyuda populasi Rusia ing latar mburi nambah jumlah. wong liya, degradasi fisik, lan standar urip sing kurang.
  16. zav
    +2
    13 May 2014
    Aja mikir yen ana sing luwih pinter tinimbang Tsar Nicholas utawa pejabat tsar. Kita kabeh pinter miturut kahanan kita. Rusia dikembangake persis kaya lokasi geografis, mentalitas wong lan posisi internasional ngidini. Ing tembelan mulyo Eropah, karo tekan dhisikan saka sumber daya materi (batu bara, bijih wesi), Gusti Allah piyambak dhawuh pangembangan industri. Eropa wiwit nindakake iki luwih saka 200 taun sadurunge Rusia. Ana segara ing sisih, lan Eropah mbangun kapal kanggo tujuan tartamtu, bebarengan ngembangaken teknologi lan ilmu dhasar. Lan Rusia sing ageng dhewe duwe Siberia sing ora ana telas ing sisih pinggire, ing sadawane dalan sing abuh karo permafrost mung diluncurake nganggo kreta utawa giring. Pira sing sampeyan lakoni kanthi cara iki mindhah barang? Lan sateruse, alasan kanggo lag Rusia wis dingerteni. Kaya alasan kanggo kabisat paksa Rusia dadi pimpinan jagad yaiku Perang Krimea sing ilang. Para raja lan birokrat kraton ngerti yen dheweke kudu ngimbangi wektu sing ilang lan ngembangake industri, "yen ora, kita bakal remuk."
    1. 0
      13 May 2014
      Kutipan saka zav
      Rusia dikembangake persis kaya lokasi geografis, mentalitas wong lan posisi internasional ngidini

      ora sarujuk.
      Ora ana sing ngalangi kita ngilangi perbudakan 50 taun sadurunge. Kabeh prasyarat kanggo iki ana, nanging ora ana kekarepan politik. Lan banjur Rusia bakal mlebu ing abad kaping 20 kanthi kesempatan sing beda-beda.
      Iki bakal dadi negara industri, kanthi populasi kutha gedhe. Mulane, revolusi apa wae bakal gampang ditindhes, kaya sing ditindhes ing Jerman ing taun 1918 utawa ing Prancis ing taun 1871. Amarga revolusi sosialis mung menang ing negara-negara pedesaan kaya Rusia, Mongolia, China, Kuba utawa Kampuchea.
      Ing negara industri siji-sijine ora ana kiwa radikal sing bisa dadi kuwasa. Iki minangka aturan sing ora ana pangecualian. Eropa Timur ora diitung; sosialisme teka ing waja tank kita.
      1. zav
        0
        14 May 2014
        Ora ana sing ngalangi kita ngilangi perbudakan 50 taun sadurunge.


        Napa ora 100 taun sadurunge utawa 150? Yagene serfdom katon ing Rusia lan ana kanggo sawetara abad? Apa ora ana wong sing duwe kuwasa ndeleng mbebayani fenomena iki lan nyoba nyingkirake?
        Panyebaran wong sing ora bisa dikendhaleni ing saindhenging tlatah Rusia sing wiyar, lan dudu kepentingan pribadi lan kabodhoan panguwasa tsarist lan pemilik tanah, minangka alasan sing bener kanggo munculé perbudakan. Tegese, ora ana sing mbela Rusia. Inggih, nalika agresi Crimean saka negara-negara sing sijine perang ing pijakan industri kedaden, Tsar Rusia milih kurang saka loro evils - kang mbebasake petani. Lan mbukak lawang kanggo revolusi.
  17. parus2nik
    +2
    13 May 2014
    Kutipan saka EvilLion
    Kepiye babagan kolektivisasi?

    Kita tresna, kita keplok kuping ing pipi kita ... Omong-omong, babagan mbah buyutku ... Aku mikir yen tani individu iku buntu ... Nalika taun 1918 ana komune ing desa, aku dadi salah siji sing pertama mlebu kono nyumbang seeders, winnowers, nanging ... komune manajemen, ora apik ... ora ngrungokake mbah buyut karo sarane ... meh nulis dadi contriki ... banjur wong-wong putih padha teka lan nggawa anak-anake karo wong-wong mau ... Nalika dheweke bali, meh wuda, karo siji filly sethitik, sing jumlahe lemah wis ora ana maneh, iku kabeh Dheweke uga wungu farm nalika dheweke ana ing. .. Dheweke dadi sugih.. wis tekan wektune tegalan kolektif.. kulak dibuwang.. nanging ora dibuwang.. nanging dicathet minangka mungsuh rakyat.. Ora suwe ana buruh saka St. Petersburg. tekan komando peternakan kolektif.. lan peternakan kolektif sing terakhir.. langsung takon, sopo sing ngerti soal tanah? Wong-wong mau nuding simbah kakung... wonge karo wonge, deweke langsung sowan mbah buyut... Dadi tipe agronomi... budhal tani kolektif..
    1. 0
      13 May 2014
      Akeh wong mbingungake konsep "tani cilik" lan "tani pribadi". Sawetara wong nyampurake perkara sing ora dipikirake, liyane kanthi sengaja.
      Tani cilik pancen mandheg ing wiwitan abad kaping 20. Amarga nyegah panggunaan teknologi anyar.
      Nanging nyatane yen properti pribadi ing tetanèn, liyane sing padha, mesthi luwih efektif tinimbang properti negara, ora dadi topik diskusi kanggo aku. Iki wis dibuktekake kanthi sejarah USSR, lan uga China.
      Ora ana sing bisa mbuktekake manawa kebon kolektif sewu hektar bisa digunakake kanthi efisien kaya kebon pribadi sing sewu hektar. Panen, asil susu, lan upah ing peternakan kolektif bakal luwih murah.
      1. +1
        13 May 2014
        Aku bakal nerangake sampeyan kanthi prasaja babagan bedane properti pribadi karo properti negara. Ing kepemilikan pribadi, pemilik duwe yacht, lan ing kepemilikan negara, pemilik duwe gaji. Iku kabeh, lan dongeng babagan efisiensi iku omong kosong. Ora ana alesan kanggo pracaya yen direktur tanduran kanthi gaji, uga, 1 yuta bakal mimpin luwih elek tinimbang pemilik sing njupuk milyar kanggo awake dhewe.

        Lan, kanthi cara, ing Rusia modern, kabeh aset utama dikontrol dening negara, kabeh sing bisa ditindakake dening pamilik pribadi yaiku mbuwang.
    2. +2
      13 May 2014
      Gampang. Lan utamané bab dispossession, sawise kabeh, mung majelis deso bisa dispossess, lan ana akeh wong meri ing kono.
  18. 225 teh
    -1
    14 May 2014
    Kutipan: 225chay
    Kutipan saka: eseman
    Jeblugan pati Republik Ingushetia ditindakake ing 17 Februari .... lan dudu Bolshevik - nanging pangeran murni lan counts - sing numpes tentara kanthi urutan No. , paceklik wiwit ing negara


    Oh nggih!!!
    Saka Orde 1 lan pembubaran polisi, paceklik wiwit ing negara?...
    Apa sampeyan metu saka atine "sejarawan")))))) melek!
    Kutipan saka: eseman
    Lenin nandatangani Perjanjian Brest-Litovsk. dheweke duwe sekitar 120 ewu ing tangan


    Kutipan saka: eseman
    Kanthi persetujuan iki, Lenin nylametake kita ... lan setengah taun sabanjure, nalika Bolshevik kuwat,


    Iki "SAVIOR"
    "Jiwa paling apik" sampeyan Lenin nuntut supaya bisa nembak ulama, bangsawan lan kelas liyane, minangka kelas lan mungsuh pribadine, iki kaya mbales dendam kanggo sedulur teroris sing dieksekusi ...
    Lan kenapa dheweke njupuk kabeh kulawarga kraton, bebarengan karo anak-anake lan wong-wong sing setya marang dheweke, ing ruang paling ngisor saka Ipatiev House, ing wayah wengi, nyelehake rata-rata pitung peluru menyang saben wong, tanpa nyoba utawa diselidiki, ing pesenan saka liyane "wong paling jujur" Ya.M. Sverdlov kanthi kawruh V.I. Lenin (para pelaku pembunuhan, Yurovsky, Goloshchekin, Vibard, njupuk telegram saka operator telegraf supaya ora ninggalake bukti lan numpes?

    Ya, aku ngerti Nicholas 11 ...
    nanging dheweke wis nolak, dheweke wis ora dadi sapa-sapa, mung warga Romanov ... lan kenapa bocah-bocah padha lugu? lan wong sing ditresnani?
    Apa iki ora sadis, algojo?
    Mulane Rusia kebanjiran ing getih wong, sing ghouls lan algojo sing smilies-pitbulls-Cerberus dilindhungi lan dilindhungi kaya-kaya sedulure padha kuwasa.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"