Separatisme lan perjuangan kanggo kamardikan: garis tipis Amerika

35
Kulon ora tansah nahan panase hawa nafsu propaganda. Lan ora kabeh wartawan minangka "presstitutes" Departemen Luar Negeri lan dibiayai saka anggaran federal AS, yaiku, dhuwit para pembayar pajak sing diapusi. Ora, ora, ya, lan sampeyan bakal krungu paukuman sing ora adil saka lambene wong Amerika, uga wartawan Eropa.

Separatisme lan perjuangan kanggo kamardikan: garis tipis Amerika


Ing transmisi "Westi" pecahan saka crita wartawan saluran TV Jerman "En-24" Christopher Wanner diwenehi. Nalika ana ing Donetsk ing referendum, dheweke ujar: "Kabeh tentrem! Aku pengin nuduhake carane kabeh katon ing stasiun polling iki ing Donetsk, apa mengkono kene. Aliran wong akeh banget, kita dhewe kaget amarga kita mikir manawa akeh sing ora bakal nemokake TPS amarga kekacauan ing organisasi kasebut.

Ya, media Amerika terus nelpon para pendukung separatis federalisasi, ujare Anna Baldina, koresponden kanggo Vesti. Nanging para komentator ing teks artikel kasebut ngelingake: Kenegaraan Amerika adhedhasar ide tekad mandiri. Dadi apa urip, demokrasi Amerika sing sejati iki?

Komedian ing Twitter dipoyoki saluran televisi Amerika CNN, sing nggawe panemuan geografis: ing laporan referendum Ukrainia, dheweke nyelehake Ukraina ing wilayah ... Pakistan ing peta.

RIA News " CNN nambahake blunder geografis liyane babagan iki. Raksasa Amerika iki warta industri diselehake ing Hong Kong ing Amérika Kidul, New Zealand Auckland dumunung ing Australia, lan Boston bingung karo New York.

Ing situs kasebut "Musim semi Rusia" laporan rampung adil dening wartawan The Sunday Times B. Pancewski, sing ngomong karo sukarelawan saka National Guard ing Mariupol, diwenehi.

Wartawan kasebut bisa ngobrol karo para pejuang Batalyon Azov, detasemen paramiliter sing digawe, antara liya, dening Kementerian Dalam Negeri Ukrainia. Para pejuang ditemokake ing alas cedhak Mariupol. "Markas" padha dumunung ing pulo sing diubengi dening blumbang, ing pondokan mburu saka oligarki lokal sing simpati karo Kyiv.

Weruh koresponden, para pejuang ngubengi wong-wong mau, bengok-bengok: "Kepiye sampeyan ngerti babagan kita?", "Apa sampeyan mata-mata Rusia?" Wartawan diancam gaman.

"Kita ana ing mburi garis mungsuh, kabeh wong nglawan kita: polisi, tentara, rakyat. Kita ora ngandel sapa wae, "salah sawijining pejuang kanthi tato ing lengen ing bentuk simbol Nazi nerangake rasa gugup.

Sadurungé, siji saksi nerangake Panzewski carane "pria ing ireng" mbukak geni ing demonstran sipil ing kutha. Kaping pisanan, anggota paramiliter iki wiwit nembak ing udara lan banjur menyang para demonstran.

"Iku kekacauan," ujare salah sawijining Azov. Lan dheweke nambahake: "Klompok paramiliter sing beda-beda gagal koordinasi, sing nyebabake bencana. Kuwi revulsion antarane warga lokal kanggo getihen sing Mariupol saiki "ilang" kanggo separatiss.

Analis politik panemu Robert Parry nerbitake "Reedus" kanthi pranala menyang Consortiumnews.com. Miturut pakar, warga AS biasa ora ngerti bebener babagan acara ing Ukraina. Dheweke ora ngerti amarga media Amerika saiki sibuk karo propaganda.

Parry nyerat sing kolega sing bisu bab kasunyatan sing geng bersenjata neo-Nazis melu ing rebutan kuwasa ing Kyiv. "Rezim Kyiv ngirim apa sing disebut" pertahanan diri "Maidan, dibentuk saka neo-Nazis, menyang kidul-wétan Ukraina kanggo mateni lan ngobong wong Rusia ing omah-omahé, lan wong Amerika biasa ora ngerti apa-apa. iku," tulis wartawan.

Parry, sing duwe pengalaman ekstensif ing analisis politik lan makarya ing taun 1980-an. ing Amerika Tengah, nandheske yen iki dudu pisanan Departemen Luar Negeri nggunakake ekstremis lokal kanggo nggayuh tujuane ing negara tartamtu. Ing Amerika Tengah, "skuad pati" digandhengake karo rezim pro-Amerika lan direkrut saka organisasi neo-fasis. Ing Afghanistan, CIA ngrekrut ekstremis Islam. Miturut skenario sing padha, pamrentah AS tumindak ing Ukraina, ahli percaya.

Lan Michel Chossudovsky, pangadeg Pusat Studi Globalisasi lan profesor ekonomi ing Universitas Ottawa, ujar manawa media Barat supaya ora nggunakake konsep "Nazi" ing materi sing dikhususake kanggo acara Ukraina. Contone, dheweke nyebut anggota "Sektor Tengen" "patriot", ultra-konservatif - "pejuang kebebasan." Nanging kabeh mau, profesor nyathet, nggunakake simbol Nazi lan nyebut Bandera idola.

Malah G. Kissinger percaya yen Putin ora nyerang Ukraina. Dheweke kandha, "Sampeyan kudu takon dhewe pitakonan ing ngisor iki: dheweke mbuwang $ 60 milyar ing Olimpiade. Ana upacara pembukaan lan penutupan Game sing ngupayakake Rusia minangka negara maju. Ora bisa dipercaya yen telung dina sabanjure dheweke bakal nyerang Ukraina.

Akhire, minangka situs ngandika 2000.net.ua, New York Times, sing diwakili dening koresponden staf ing Donetsk, Andrew Kramer (karo dheweke ana telung wartawan liyane), yakin karo kasunyatan referendum lan anane akeh wong ing stasiun polling.

"Suasana ing stasiun polling ing Donetsk, ibukutha wilayah kasebut, riyaya: lawang mlebu dihiasi balon, lan lagu-lagu jaman Soviet diwutahake saka speaker. Kulawarga sing duwe anak ngadeg ing baris dawa kanggo ngenteni ing baris kanggo milih.

Akeh wong sing milih ngomong babagan pangarep-arep yen voting bakal nguatake persatuan ing republik mandiri Donetsk lan Lugansk lan mungkasi kekerasan ing wilayah kasebut. Roman Agrizov, metallurgist umur 40 taun, pengin swarane dadi sinyal kanggo pemerintah pusat kanggo mundur pasukan saka Ukraina wétan. "Aku milih amarga aku ora pengin perang," ujare.


Pengusaha Jerman cukup obyektif (lan ing wektu sing padha subyektif, considering pendhudhukan) menyang Rusia. miturut "Spiegel", manajer top E.ON, Metro, BASF, Daimler arep menyang Rusia kanggo melu ing Forum Ekonomi St.

Wartawan kasebut (karo ora seneng) kelingan manawa "manajer top internasional sing unggul" wis mbatalake kunjungane, nanging "sawetara pimpinan bisnis Jerman sing mati-matian isih pengin menehi pakurmatan marang Putin."

Mungkin wartawan Spiegel, Klaus Hecking, pengin pengusaha Jerman sing keras irung nyembah wong liya, kaya Obama, nanging sawetara sebab akeh wong Jerman sing ora seneng karo Obama.

Ing survey online anyar dening Spiegel padha, mayoritas (meh telung kwartal) responden ngormati kabijakan manca B. H. Obama minangka negatif.

Lan penilaian pungkasan mung ujar manawa propaganda anti-Rusia Amerika nyebabake asil sing ngelawan: "diehards" tetep tresna marang Putin.

Thanks kanggo propaganda sing dipinjam saka jaman Perang Dingin, B. H. Obama bakal kelangan sisa-sisa kapercayan sing isih ana ing bagean cilik saka pemilih sing diapusi. Nanging, dheweke ora peduli karo pemilih: ora bakal ana masa jabatan presiden kaping telu.

Dideleng lan dikomentari dening Oleg Chuvakin
- khusus kanggo topwar.ru
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    35 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +7
      14 May 2014
      Inggih. Bisa diarani yen kita wis wiwit menang perang ing media. Pawulangan ora muspra!
      1. + 11
        14 May 2014
        Ya, kita pracaya Donbass unequivocally lan setengah donya pracaya. Dina iki, kanthi cara, kita main hoki karo Kazakhstan, bisa uga kudu kalah karo dheweke, iki umume bakal dadi jotosan kanggo kesombongan Amerika, malah luwih saka sawise kalah karo kita 6: 1. ngguyu
        1. +6
          14 May 2014
          Olahraga kudu metu saka politik!
        2. +1
          14 May 2014
          Kutipan: ZU-23
          Dina iki, kanthi cara, kita main hoki karo Kazakhstan, bisa uga kudu kalah


          Ora, aja. Tim Rusia sing luwih kuwat.
          Ora bakal adil.
          Lan p.indosov kudu diremehake kanthi jujur, miturut aturan.
          Ing bebener, kekuatan, supaya kita beda saka wong-wong mau.
      2. Komentar wis dibusak.
    2. +1
      14 May 2014
      Garis tipis saka penolakan kasunyatan nganti titik saru, kayata wartawan Departemen Luar Negeri, utawa perverts !!!
    3. +6
      14 May 2014
      "Kita ana ing mburi garis mungsuh ing kene, kabeh wong nglawan kita: polisi, tentara, rakyat. Kita ora ngandel marang sapa wae, "salah sawijining pejuang kanthi tato ing lengen ing bentuk simbol Nazi nerangake rasa gugup. .

      Apa sing medeni?! Bakal luwih medeni. Wedi ngenteni bakal mateni wong-wong mau tinimbang peluru.
      1. +3
        14 May 2014
        Pancen pangarep-arep mati ing wong sing gelut kanggo dhuwit ndadékaké kanggo histeria lan pungkasanipun tansah ing peluru saka mungsuh. Wong sing berjuang kanggo tujuan sing adil, kanggo kebebasane, ora mikir babagan pati, lan paling kerep dheweke duwe kesempatan luwih akeh kanggo urip, amarga otak ora bingung karo rasa wedi mati. Kaya paribasan, "Peluru wedi marang sing wani, bayonet ora njupuk sing wani."
    4. +2
      14 May 2014
      Wartawan kasebut (karo ora seneng) kelingan manawa "manajer top internasional paling dhuwur" wis mbatalake kunjungan kasebut, nanging "sawetara pimpinan bisnis Jerman sing mati-matian isih pengin menehi pakurmatan marang Putin.
      ----------------------
      Lan carane menehi hasil karo wutah dodolan, yen sampeyan ora grease klien? Politisi ora nindakake pakaryan "lapangan", mung ngirim kuitansi pajak menyang bisnis ... Alami, pengusaha normal bakal cepet-cepet menyang Putin, nanging paling ora menyang neraka karo wong botak kanggo dhuwit, utamane saiki ...
    5. +6
      14 May 2014
      Sampeyan ora bisa ndhelikake awl ing tas, lan bebener pricks mata liyane lan liyane insistently. Ora ketompo carane akeh wartawan dilat Obama, ora ketompo carane hard padha nyoba kanggo saiki dheweke minangka "putih lan alus", nanging garang - iku garang ing Afrika, lan kawicaksanan AS dhewe terus terang stinks saka belerang.
    6. vlum
      +1
      14 May 2014
      Isih, menarik banget carane sukses pengaruh ing opini publik kanthi nyebarake informasi liwat akun ing Twitter, Facebook, Google +, lsp. ing basa manca. Kita maca blogger. Apa padha maca "ana" lan carane efektif alat iki pengaruh informasi?
    7. mnbv199
      + 14
      14 May 2014
      http://forum.dnestra.com/uploads/images/00/07/93/2014/05/14/0325b6b092.jpg
      1. +2
        14 May 2014
        Uji kucing ... Ing wiwitan, aku ora ngerti kenapa dheweke katon kaya tawon ... ngguyu wong bodho
        1. +2
          14 May 2014
          dipikir anyar - kotorad ngguyu
    8. arch_kate3
      +3
      14 May 2014
      Informasi kanggo pikiran:

      Resolusi UN
      Tanggal 20 Desember 2010, Majelis Umum PBB ngadopsi resolusi sing diusulake dening Rusia, sing ngajak negara-negara anggota organisasi kanggo nglawan kaluhuran fasisme. Amerika Serikat minangka siji-sijine kekuwatan utama kanggo milih nglawan resolusi kasebut, sing didhukung lan diadopsi dening 129 negara (voting nglawan diterangake dening hak konstitusional kanggo mbebasake wicara - diplomat AS ora duwe hak kanggo menehi tandha resolusi sing bertentangan karo konstitusi AS).
      1. +2
        14 May 2014
        Ya! Tutup pendanaan kebebasan pidato, dhukungan kanggo Bandera! negatif
      2. +2
        14 May 2014
        ..nanging opo maneh propaganda narkoba, pedofilia... Tumrape wong sing ora ngerti norma-norma moral, kabeh mau diarani bebasan ngomong. Propaganda fasisme kudu disamakan karo skizofrenia ing tahap serius - kanthi watesan sing cocog, paling ora kanggo "perawatan" sing dipeksa lan mesthi dibebasake saka kabeh posisi sing dicekel.
    9. Alf
      +4
      14 May 2014
      Apa wong Amerika biasa kudu ngerti bebener? Dheweke duwe pilar asli - McDonald's, snn, panemuan lan Amerika, papan kelairan gajah. Iki bangsa sing pengin mangan, telek lan jancok. Liyane ora menarik kanggo wong-wong mau.Conto urip. Sajrone Perang Teluk pisanan, simposium dianakake ing universitas Amerika babagan topik-Napa donya ora seneng Amerika. Iki kanggo apa ombone idiocy ..isme lan stupidity kudu tekan supaya kaget - kita nyuwil menyang omahe pepadhamu, nyuwil kabeh ana, dianiaya .. bajingan kabeh sing manggon ing kono lan "kenapa sampeyan sengit marang kita." Wong-wong biasa urip ing jagade Rukun Tiga lan ora pengin ngerti apa-apa. Sing ngatur komplotan iki pinter, nanging isih urip ing taun 70-an. Lan, ing umum, negara, kaya ing kaleng timah, ditutup saka njero lan cepet-cepet dening inersia, ora ngelingi yen "dalan wis rampung" lan gerakan wis meh mandheg. Banjur mung ana rong pilihan - salah siji bakal gouge saka njero utawa perang njaba bakal diatur. Nanging game perang bakal wis karo roti vigorous.
    10. + 20
      14 May 2014
      Ing Kyiv, ana wong weruh asu sing nyerang bocah wadon. Dheweke kenek asu lan dheweke mati. Wartawan Channel 5 wawancara karo dheweke:
      - Pahlawan saka Kiev nylametake bocah wadon saka asu gila!
      Wong lanang nyelani:
      - Aku ora saka Kiev!
      Wartawan:
      - Wong manca nylametake bocah wadon kasebut ...
      sing lanang:
      - Aku dudu wong manca! Aku saka Donetsk!
      Wartawan:
      - Teroris mateni asu sing ora salah sing lagi dolanan karo bocah wadon ...
      1. Alf
        +1
        14 May 2014
        Mung ora "Channel 5", nanging "Echo of Matzo".
        1. alex_valent
          +2
          14 May 2014
          iki saluran 5 kita ... lysis, saluran sing
      2. alex_valent
        +1
        14 May 2014
        Teroris nyerang asu sing ora salah ... wassat
    11. +3
      14 May 2014
      Saluran televisi Amerika CNN, sing nggawe panemuan geografis: ing laporan referendum Ukrainia, nempatake Ukraina ing peta ing wilayah ... Pakistan.
      Amerika Serikat nggarap masalah ing skala kosmik, amarga padha "luar biasa", saengga kesalahan ing lokasi Ukraina ing peta donya sawetara ewu kilometer saka sing nyata bisa disalahake lan ora penting. Penting yen dheweke ngerti babagan Ukraina, elinga lan mikir babagan iki. Wangsulan: Bab ingkang utama ora kantun ing sumur pengeboran kanggo extraction saka shale gas, iki sawetara ewu kilometer ngguyu
    12. +3
      14 May 2014
      Pengusaha Jerman banget dagang - ora ngidini nyuda penghasilan. Lan dheweke ora seneng karo Obama. Mungkin dheweke bakal diumumake dadi Nazi, bakal gampang karo Pindos.
    13. +1
      14 May 2014
      sawetara pimpinan bisnis Jerman sing mati-matian isih pengin menehi pakurmatan marang Putin

      Politik lan bisnis iku rong perkara sing beda.
      1. 0
        14 May 2014
        Politik minangka kelanjutan ekonomi. Bisnis iku ekonomi.
    14. +3
      14 May 2014
      "Separatisme lan Perjuangan kanggo Kamardikan: Garis Fine Amerika"
      Garis tipis Amerika iki tansah dijahit nganggo benang putih lan disiram getihe wong liya lan getih prajurit Amerika-Amerika biasa.
      1. Sisih siji garis tipis..
      "14 Mei 2014, ITAR-TASS
      Presiden AS Barack Obama, ing patemon karo kepala Koalisi Nasional Oposisi lan Pasukan Revolusioner (NCORS) Suriah, Ahmed al-Jarba, ngendika yen dheweke nganggep pemilihan presiden sing direncanakake ing Republik Arab dadi ilegal.
      "Presiden Obama nggarisake ilegalitas rencana pemilihan rezim lan nuduhake yen Amerika Serikat ngadeg karo oposisi moderat lan wong Siria ing upaya kanggo mungkasi konflik lan ngamanake transisi politik," ujare Gedung Putih ing pratelan.
      http://www.imperiya.by/news.html?id=135128
      2. Sisih kapindho garis tipis ..
      \u25d "Pamrentah AS ngrancang, sesuai karo panjaluk Kyiv (???), kanggo melu karyawan organisasi non-pemerintah khusus ing organisasi pemilihan presiden awal sing dijadwalake tanggal XNUMX Mei ing Ukraina.
      http://www.imperiya.by/news.html?id=135129
      \u8d 23 Mei 50:XNUMX Warta Ukraina lan Donya
      Asisten Sekretaris Negara AS kanggo Urusan Eropa lan Eurasia Victoria Nuland ngandhani Dewan Perwakilan Rakyat yen AS bakal menehi bantuan finansial lan teknis marang Ukraina, uga ngirim luwih saka 3,3 ewu pengamat menyang pemilihan presiden ing Ukraina tanggal 25 Mei, utamane. , administrasi AS nyedhiakke $ 11 yuta kanggo ndhukung aktivitas organisasi umum sak Pemilu.
      "Saliyane 100 pengamat OSCE sing dikirim dening Amerika Serikat, kita uga ndhukung 255 pengamat jangka panjang lan luwih saka 3,3 ewu pengamat jangka pendek," ujare V. Nuland.
      http://pressorg24.com/news?id=39376
      Garis kasebut tipis banget .... lan fluktuasi ing fase karo kepentingan strategis nasional Amerika Serikat ..
      1. +1
        14 May 2014
        Garis tipis Amerika iki tansah dijahit nganggo benang putih lan disiram getihe wong liya lan getih prajurit Amerika-Amerika biasa.
        - Aku bakal nyoba kanggo ora setuju karo pendapat: antarane "prajurit Amérika biasa" nuduhake singa ora Amerika sing (latin dreamers lan kabeh) pengin urip kaya Amerika nyata ing Amerika. Lan wong-wong mau sing asli Amerika teka ing tentara kanggo dhuwit utawa kanggo kamardikan (narapidana). Pisanan (sing kanggo rampokan) siyap nembak sapa wae, mung kanggo tetep urip lan nyekel. PATRIOT SEJATI Endi??? bisnis Amérika matèni (ora ketompo sing) kanggo ngatur!
    15. +4
      14 May 2014
      Rogozin mateni GPS, mula saiki padha salah karo koordinat)) wassat
    16. +4
      14 May 2014
      Sepira aku pengin para produsen kasur ngalami kulit lan ing kutha-kuthane kabeh sing ditindakake ing Yugoslavia, Irak, Libya lan apa sing ditindakake ing Ukraina.
    17. +2
      14 May 2014
      Amerika entuk kanthi demokrasi! Teka ing jajak pendapat, milih, demokrasi wis rampung ... Kita menehi kebebasan kanggo negara ing pemilihan. Dadi "saenipun").
    18. 0
      14 May 2014
      "... dheweke ora peduli karo pemilih: ora bakal ana masa jabatan presiden katelu." - supaya sampeyan mikir karo medeni sing bakal njupuk Panggonan B. Obama, amarga Mungkin malah Samsaya Awon bakal teka.
      1. +2
        14 May 2014
        "... dheweke ora peduli karo pemilih: ora bakal ana masa jabatan presiden katelu." - supaya sampeyan mikir karo medeni sing bakal njupuk Panggonan B. Obama, amarga Mungkin malah Samsaya Awon bakal teka.
        - sing utama ora bzdit! sapa sing teka! padha ora ngerti kita.
    19. +4
      14 May 2014
      Eh, bisa uga sanksi kita bakal ditepangake? Kanggo ngumumake ilegal deklarasi kamardikan 1776 ing negara-negara, amarga wong-wong dadi kuwasa sawise kudeta bersenjata (separatis), kanggo nuntut introduksi peacekeepers ing PBB sing kalebu wakil saka Irak, Iran, Suriah, Yugoslavia, Vietnam, Korea. , Libya, Meksiko, Kuba, Venezuela, Panama, Grenada, Afghanistan, Pakistan ... Ukum pembantaian wong India, lan milih presiden saka leladen, lan nyuda hak milih liyane.
    20. +1
      14 May 2014
      Kucing kuwi... kaya tawon. Dipikir apik. Iku perlu kanggo Paint kabeh kucing kaya, supaya endhog freak metu!
    21. +1
      14 May 2014
      malah jeneng negara separatis ing Amerika wis nerangake sapa sing sampeyan tindakake lan mung pasukan kasar sing dibutuhake kanggo negara kasebut, yen ora, dheweke ora bakal ngerti.
    22. 0
      14 May 2014
      Kutipan: ZU-23
      Ya, kita pracaya Donbass unequivocally lan setengah donya pracaya. Dina iki, kanthi cara, kita main hoki karo Kazakhstan, bisa uga kudu kalah karo dheweke, iki umume bakal dadi jotosan kanggo kesombongan Amerika, malah luwih saka sawise kalah karo kita 6: 1. ngguyu

      Luwih becik yen menang olimpiade kaya ngono! Banjur padha kalah karo saben wong sing bisa lan sing ora bisa!
    23. +1
      14 May 2014
      Celana favorit Turchinov)))
    24. +1
      14 May 2014
      Kita bakal miwiti menang perang media nalika numpes "American Dream". Nganti saiki, ora lemak. Anggere kita nolak, kita urip! Kita bakal urip (kanggo ala mungsuh) !!!
    25. 0
      15 May 2014
      Media minangka media ... Ana sawetara sanksi ana ... Ekonomi USSR sajrone sing diarani. Sajrone Perang Dingin, iki diisolasi saka negara liya. Iki minangka pasar sing berkembang kanthi cepet lan akeh perusahaan sing ora bakal ngidini pamrentah negarane ngrusak bathi ... PENGENALAN PASUKAN RUSIA menyang TIMUR UKRAINE ora bisa dihindari ...

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"