"Dheweke pengin nutupi kita kanthi getih!"

106

Kutha Izium, wilayah Kharkov. Prajurit Ukraina ngadeg karo mburi menyang pager. Dheweke nyawang wong-wong sing metu saka pekarangan tetanggan. Dheweke nganggo klambi khaki. A balaclava tucked-up ana ing sirah.

"Dina iki bocah-bocah wajib ditembak kaya partridges," ujare. "Kita ora ngerti kanthi jelas ing ngendi teroris kasebut." Tiyang-tiyang kula sapunika sami matur kados ingkang dipun ucapaken dening tiyang-tiyang Berkut: kula wangsul saking Maidan, sami mbucal lendhut, mbikak kasus pidana tumrap kula. Kanthi dhasar apa kita saiki ana ing kene? Kita njaluk supaya hukum militer dienalake ing wilayah tartamtu. Undhang-undhang darurat militer kanthi jelas bakal misahake wong dadi rukun lan accomplice. Sing penembake wis dituntut. Mulane kita wedi nggunakake gaman. Kita ora duwe basis legal kanggo iki. Kepiye kedadeyane saiki? Kita nyedhaki pos papriksan kanthi kendharaan, para separatis langsung mlebu ing alas, mung ana sing ora bersenjata. We nyedhaki, padha nyerah. Nanging pas kita lunga saka pos papriksan, para separatis metu saka alas maneh. Iki taktik ... Kita mung bisa nembak miturut hukum polisi - nalika padha nembak kita. Kuwi omong kosong. Sacara sah, kita bakal mbebasake kutha sawise kutha. Nanging kanggo iki kita kudu ngerti: yen kita nggunakake senjata, ora bakal kelakon kanggo kita.

Wektune ing pager wis entek. Ndelok sekitar, dheweke cepet-cepet mlayu.

***

Restaurant "Pitu Angin". Wong lanang sing ora pati ngerti lan gagah nganggo jaket olahraga lungguh ing meja sabanjure. Dheweke mangan sedhela, ngombe anggur abang.

— Kolega, aku njaluk sampeyan saka ngendi? - wong enom ceking karo untu gedhe lan badge dangling ing dhadha nerangake kula. Lencana kasebut nyatakake yen wong sing nyedhaki yaiku wartawan Kharkov.

- Aku ora mikir kita kolega."," Aku mangsuli, lan dheweke, sawise ijol-ijolan glances karo wong ing meja sabanjuré, ninggalake.



iklan

Wong lanang dhewe wis dibusak. Ora nganti limang menit, wong papat nganggo seragam polisi katon ing interior restoran sing peteng, sing dianggep paling larang ing kutha Izyum.

"Tulung tuduhake dokumen sampeyan," salah sijine noleh marang aku.

- Apa sampeyan pengin mriksa dokumen nalika aku nedha awan? - Aku takon marang.

- Kutha iki ana ing hukum militer. Sampeyan ora ngerti?

- Aku ngerti yen ora ana hukum militer.

- Mangga nuduhake dokumen, utawa sampeyan kudu numpak karo kita. - Dheweke ngubengi mejaku.

- Apa yen sampeyan minangka teroris sing nyamar? - Ngaranku. - Mangga tuduhake dokumen sampeyan dhisik.

Padha nolak. Kanggo sawetara wektu, kita mbaleni frasa sing padha: Aku ora gelem nuduhake dokumen nganti nuduhake dokumen kasebut. Ing pungkasan, padha njupuk crusts saka kanthong, lan aku njupuk kertu penet saka tas.

Dheweke ninggalake restoran, ijol-ijolan tembung: "Iki, wong Rusia. Yagene kabeh wong padha kesusu? Ing rong menit dheweke bisa nyeluk kita kanthi mental ... "

***

Rute sing cedhak karo "Angin Pitu". Aku mlaku bareng, wedi nelpon taksi. A mobil karo polisi padha drive dening. ndhelikake. Kendaraan lapis baja katon. Mandheg ing pinggir dalan. Nalika aku nyedhaki, lawang mbukak. Wong militèr sing dakkandhakake ing pager katon metu saka iku, menehi isyarat supaya cepet lungguh ing kono. Ana loro maneh ing ngarep. Siji njupuk helm saka sirahe lan nyerahke marang aku. Ana bedhil mesin, waja awak lan peralatan militer liyane ing lantai.

Mobil mlebu kemah lan mandheg ing cedhak tenda khaki. Wajib lan wakil saka pertahanan diri Maidan, sing gabung karo pengawal nasional, ngubengi dheweke. Ing sisih kiwa ana armor personel operator (gendéra Ukraina flutters ndhuwur siji). Ana helikopter ing mburi. Wong sing nganggo jaket olahraga mlaku liwat tenda.

- Aku mung ndeleng dheweke ing "Seven Winds", Aku ngomong. — Dheweke mangan cutlet lan ngombe anggur.

"Iki Rudnitsky," wangsulane prajurit pasukan khusus. - Kerivnyk ATO (komandan operasi anti-teroris. - "RR"). Bajingan, bajingan, lan bajingan. Esuk iki wadya-balane wis remuk, lan dheweke ngombe anggur. Apa tegese wong sing dipateni kanggo dheweke? Dheweke ora peduli. Schmuck iki diarani metu saka pensiun. Dheweke pancen letnan jenderal. Sadawane uripe, dheweke mrentah pasukan internal. Clueless kanggo titik edan. Sampeyan bisa mbayangno tugas apa sing diwenehake kanggo kita: "Sampeyan nyopir ing dalan iki menyang arah kasebut. Ing kana bakal ana checkpoint. Sampeyan bakal nyopir lan ditembaki.” Kita mangsuli: "Inggih, oke. Apa ana separatis sing diidentifikasi kanthi jelas ing kana?" - "Ora, ana pos papriksan, tegese mungsuh kita ana." - "Oke banjur. Apa maneh yen ana wong sing ngadeg nganggo tongkat utawa nganggo helm?” - "Ngrungokake, aja takon pitakonan bodho! Drive lan njupuk! - "Ora, Letnan Jenderal, yen sampeyan butuh, banjur tembak dhewe."

- Apa sampeyan duwe hak ora nindakake pesenan? - Aku takon, nalika sing lungguh ing mobil tindakake "kerivnyk" karo mripat. Ora ana rasa sengit utawa gething ing mripate, mung kaget.

- Kita ora peduli. Nah, apa sing bakal ditindakake kanggo kita? Apa dheweke bakal dipecat saka perang? Langsung saka garis ngarep? Kita nyoba kanggo nerangake marang wong bodho kita, "kenalanku nods ing Rudnitsky," sing ana rong cara kanggo nindakake operasi militer: karo Intelligence lan nomer. Dheweke pengin perang karo nomer. Yaiku kerugian manungsa. We njupuk wong-wong mau, Pick metu saka bangunan iki dikuwasani, lan kanggo wong-wong mau ana amnesti otomatis ... We offer pilihan luwih profesional. Nanging dheweke butuh dhuwit. Lan siji iki, sing wisuh mudhun cutlets karo anggur, wedi nelpon ing ndhuwur lan laporan sing mbutuhake dhuwit kanggo ngrampungake tugas. Wong-wong mau padha takon marang Panjenengané saka ndhuwur, "Yagéné kowé padha daklebokaké ing kana? Sampeyan ora bisa ngatasi." Mulane, nggawe tampilan ngrampungake tugas.

- Piye?

- Kanthi bantuan saka media. Apa sampeyan ora krungu siaran wingi? Slavyansk ana ing kontrol pasukan keamanan.

- Apa ora mangkono?

- Mesthi ora! Visibilitas dibutuhake kanggo investor Eropa kanggo menehi dhuwit.

— Apa Berkut lan Alpha ing kene uga?

- Kasus pidana wis dibukak marang Berkut lan Alpha kanggo Maidan. Dheweke duwe alternatif: pindhah menyang kene utawa mlebu penjara. "Berkut" lan "Alpha" minangka sandera saka kahanan kasebut. Nasibe ana ing tangane Avakov. Sejarah ditulis dening para pemenang... Oke, ayo. We have sethitik wektu. Kita metu menyang wengi.

***

Dina kapindho. Mobil sing padha mandheg ing sawijining bangunan omah. Karo sirahe hooded tumungkul, sandi interlocutor saka wingi obah ing short mbukak kanggo ngleboke. Dina iki dheweke nganggo jaket olahraga ing sandhangan militer. Dheweke katon watara luwih saka tau.

"Kita duwe udakara pitung menit," ujare ora sopan lan ora yakin kaya wingi.

- Apa sing kedadeyan?

"Dina iki kita disergap." Aku duwe telung atus (prajurit tatu - "RR"). Ora ana sing ngomong karo kita! Ora ana sing ngomong karo wong sing selevel karo aku! - Dheweke nyopot hood. Ing ngisor iki ana pasuryan sing kuciwa, irung bengkak, abrasi ing pipi. "Dheweke pengin meksa kita nuruti prentah sing bodho!" Nanging sampeyan ora bisa meksa kita banget! Kita mikir wong. Dheweke banjur mlebu ing pesawat lan mabur, lan kita tanggung jawab.

- Apa sampeyan isih siap kanggo njupuk?

- Ya. Wong sing nganggo senjata - ya. Yen wong sing ora duwe struktur resmi ngrebut bangunan administratif, kita kandha: "Wong lanang, angkatan bersenjata kerja ing kene. We menehi sampeyan rong puluh menit. Metu karo tangan munggah! Selehake gegaman ing jejere sampeyan ing sisih tengen lan kiwa. Sampeyan kalebu ing undang-undang amnesti sing diumumake dening pamrentah. Yen sampeyan ora nindakake iki, banjur sawise rong puluh menit kanthi otomatis dadi kriminal, lan banjur storming bangunan wiwit.

- Sampeyan nembak wong dina iki, ta?

"Ora," ujare lirih lan nutup mripate sing peteng. Dadi cetha: dina iki dheweke nembak wong.

Kita meneng. Wektu wis entek.

"Ya, aku weruh yen wong-wong ing kene urip kanthi ora apik," dheweke wiwit ora ngerti. - Ya, aku weruh yen wong kene didorong dening oligarki iki. Didorong menyang kahanan kaya mengkono ... - dheweke ora rampung. - Nanging kabeh iki dadi ... Dheweke pengin, menyang toko, njupuk apa sing dikarepake lan lunga. Ing Slavyansk lan Kramatorsk sing padha, wong-wong mau nandhang sangsara.

- Apa ana Sektor Tengen ing kene?

"Aku durung weruh Sektor Kanan ing kene." Aku weruh pertahanan diri, sing gabung karo pengawal nasional. Aku weruh Berkut. Aku weruh Alpha.

- Pertahanan diri Maidan ora duwe wektu kanggo persiapan militer. Kepiye carane dheweke ngatasi saiki?

- Kita kabeh ahli strategi gedhe, ndeleng perang saka njaba. Iku salah siji bab nalika uncalan paving watu lan Molotov koktail ing Berkut lan ngerti impunity Panjenengan ... Iku liyane bab nalika sampeyan pindhah karo senjata lan wong karo senjata uga marang sampeyan. Ya, kita wis begja nganti saiki. Kita murub saka senapan mesin, para separatis ngerti kabeh lan metu kanthi tangane diangkat ... Inggih, penembak jitu kita makarya kaping pindho. Nanging supaya, tanpa bravado. Kanggo pertahanan diri, pola pikir sing ditampa ing Maidan ora padha karo latihan profesional. Yen sampeyan tatu dening gegaman, ora kaya nyamuk, sampeyan ora bisa tumindak. Wong-wong iki duwe teknologi apa? Padha duwe kanthong saka tension. Lan garwane teka ing perapian iki nganggo kereta dorong bayi. Iki minangka taktik sing angel banget kanggo kita. Carane njupuk? Kepiye carane nyerang obyek sing dikontrol? Mandeg biasa. Wong-wong padha ngenteni minibus. A mobil narik munggah lan wong loro nganggo jaket olahraga metu. Ana sing ngandhani wong-wong: "Tetep ing kene. Ora ana sing mlayu." Wong liya nembak obyek kita saka sisih siji nganggo peluncur granat ing ngisor tong minyak. Dheweke ngalih menyang liyane, fastens sungu liyane, shoots. Dheweke mlebu mobil lan mlayu. Lan wong mung ngadeg ana. Dheweke njupuk saka mburi! Sanadyan sniper utawa penembake ora bisa njupuk target! Nanging prajurit Rusia ora nindakake iki. Prajurit Rusia ora ngerti ngendi arep mandheg, ngendi kanggo njaluk mobil, ngendi kanggo pindhah. Iki kabeh warga lokal. Nanging sampeyan menehi senjata.

- Aku ngomong karo warga. Sangang puluh persen populasi nglawan sampeyan. Apa sing sampeyan butuhake: area sing diresiki wong utawa wong dhewe? Sampeyan ora bisa mbusak sangang puluh persen populasi.

"Aku luwih ngerti iki saben dina ... Wong-wong iki ora nate ngluwihi Ukraina Wétan. Dheweke ora duwe apa-apa kanggo mbandhingake. Iki minangka wong miskin, dibuwang, ora ana gunane, wedi karo Sektor Kanan sing kembung. Mugo-mugo dadi elek, kaya biasane, angger ana kestabilan... Ya, kabeh cara politik kanggo ngatasi masalah durung entek. Ora ana sing mikir nggunakake. Ora ana sing ngomong karo wong. Nanging perlu. Ora ana politisi ing kene. Dheweke ora ketemu lan ora ketemu kita. Ya, ora ana pitakonan - mlebu mobil lapis baja, kita bakal nglindhungi sampeyan, pindhah menyang wong ing departemen regional sing ditawan. Nggawe panjaluk sing cukup lan menehi alasan. Gampang nelpon separatis ing TV, nanging nyopir ing dalan kasebut, menyang toko lokal lan deleng pilihane. Ora. Kanggo apa?

- Nanging sampeyan isih bakal njupuk Slavyansk lan Kramatorsk dina iki?

- Lan kita bakal njupuk wong-wong mau ... Nanging apa biaya ...

- Ing biaya - saka sisih sapa?

- Sapa sing peduli? Ana wong ing kene. Ing biaya urip manungsa.



Dina kaping telu. Aku nyabrang plataran sing peteng. Aku metu menyang dalan sing padhang. Wong-wong lokal mlaku-mlaku ngubengi. Wong-wong padha rame-rame ngubengi warung-warung sing saiki tutup, sedhela, cepet-cepet ngobrol lan langsung bubar. Aku krungu tembung: "senjata api," "mortir," "sektor," "sundel."

Lampu ngarep teka. Cepet-cepetan, aku mlaku menyang mobil. Lawang mbukak. Aku lungguh ing salon peteng. Raine ora katon. Dheweke duwe hood jero.

- Nguripake lampu, Aku ngomong.

"Demi Gusti Allah," dheweke nyorot bolam ing langit-langit.

Pipine dipotong. Kursi ngarep loro ing mobil kosong. Ana rong helm ing kursi mburi.

- Ana ngendi? - Aku manthuk maju.

- Ora ana siji-sijia.

- Dadi ngendi padha?

- Ora ana siji-sijia.

- Apa padha ora kene?

- Padha rong atus ... Kita padha ambushed. Carane mediocrely kabeh wis ngrancang! Dadi biasa-biasa wae nganti ora bisa mbayangake," dheweke mateni lampu. Swara kesel teka saka pepeteng: "Kaping pisanan, aku ngira manawa wong-wong biasa kaya ngono ora bisa diangkat dadi pimpinan, nanging saiki aku ngerti manawa dheweke khusus milih wong-wong sing ora bisa nindakake apa-apa sing konstruktif." Lan padha nindakake pakaryan ora nindakake apa-apa kanthi profesional. Saiki aku ngerti kenapa dheweke butuh kita.

- Kanggo apa?

- Kanggo nutupi kita ing getih.

- Lan sampeyan dadi reged?

"Nooo," ujare, lan saka swarane aku ngerti maneh yen dheweke ngapusi. "Kita mung nembak nalika dheweke nembak kita."

- Padha ora kanggo nyalahke.

- WHO?

- Wong sing ditembak. Ora salah yen dheweke digawa menyang urip sing kaya ngono, banjur dheweke langsung mateni laras bedhil. Apa sampeyan nembak wong-wong mau? Ing tanahe dhewe.

"Lungguh kene, aku bakal bali," ujare karo mbukak lawang. - Aku kudu laporan yen aku wis bali. Blokir dhewe. Aku bakal nothok kaca kaping lima yen aku bali,” dheweke metu saka mobil lincak. "Iku Cut kula,"Panjenenganipun nerangake.

Sawise setengah jam, padha nuthuk ing kaca - kaping lima. Aku mbukak lawang. Dheweke mlebu. Lungguh. Dheweke nguripake lampu lan katon kanggo dangu ing sawijining titik - ngendi wingi wong sing menehi kula helm wis lungguh.

"Dheweke kaget ..." ujare ora sopan.

- WHO? Kenging punapa?

"Manajemenku kaget yen aku bali urip. Dheweke njaluk aku nulis cathetan panjelasan.

- Babagan apa?

— Babagan carane aku bisa metu saka loro ambushes. Pak jenderal-jenderal sing luwes iki pengin supaya kita nerangake marang dheweke kepiye cara ajaib kita bisa metu saka serangan. Apa sampeyan ngerti yen dheweke ora ngarepake kita urip?

- Ninggalake perang iki.

- Iki dudu perangku. Nanging aku prajurit. Aku anggota ATO. Aku ora bisa ngomong: "Iki, perang wis rampung kanggo aku, aku lunga."

- Sesuk jenderal iki bakal diadili ...

- We mandheg ing checkpoint, diblokir dening tank karo bahan bakar. Nalika kita wiwit nyedhaki, padha murub kita saka peluncur granat. Kita uga nembak maneh. Kita nglewati checkpoint iki. Ayo dadi siji maneh. Kita mlebu ing gedung administrasi lan ngresiki. Awake dhewe mulai budhal, wis akeh wong sing padha kumpul ing kana. Padha mlumpat menyang waja lan lunga. Nalika kita nyedhaki checkpoints, padha wis nunggu kita. Dheweke duwe jaringan agen - kabeh kutha. Banjur padha lunga njupuk wong-wong sing padha disergap. Dene padha diterusake telu telung atus loro rong atus. Awake dhewe padha disergap.

- Kepiye dheweke katon?

- Koyo biasane. Dheweke mung ngobong ban ing sawetara larik. Kita mandheg, aku ngresiki omong kosong sing kobong iki. Dheweke nembak kita saka peluncur granat, nanging maneh dheweke salah mikir: peteng. Aku mung ana ing ngarep, lan wong lanang ana ing mburi, ya ... kaya ngono, "ujare kanthi bisik. - Wong lanang padha tatu.

- Piye perasaanmu?

"Ora ana apa-apa," ujare tanpa emosi. "Ing panas perang, sampeyan ora ngrasakake apa-apa." Ing panase perang, mung naluri sing bisa.

- Kang?

- Sampeyan krungu banget - kabeh. Sampeyan ndeleng soko sing ora katon ing urip tentrem. Sampeyan bisa ndeleng liwat grumbulan. Sampeyan nggoleki bebaya ing endi wae. Krungu krasa klèru klèrèt ing waja, lan krungu dhawuhé para pinituwa. Nanging psyche durung pulih. Sampeyan ora ngerti apa iki ... Lan beban pengkhianatan uga ngebotake aku.

- Kang?

- Pengkhianatan wong-wong sing nyatakake perkara sing beda. Sing kudu mbantu tinimbang ngiyanati. Kita kerja kanggo mulihake tatanan konstitusional. Lan sadurunge kita duwe wektu kanggo njagong ing waja, kita langsung pasrah.

- Sapa sing nyewa?

- Kita. Aku luwih yakin babagan iki.

- Kepiye carane sampeyan bisa urip?

- Sengaja…

- Apa sampeyan ngerti manawa ora ana pakurmatan kanggo nembak warga lan mbabarake pejuang sampeyan?

- Apa sing bisa daklakoni yen dheweke dadi prajurit?

***

Padha arep lunga. Lan ora mung wong-wong mau. Unit elit uga lunga, ora gelem nembak wong sing ora dingerteni. Nyebutake kasunyatan manawa dheweke ora bisa mbedakake wong sipil saka tentara bayaran. Nuntut kanggo nyedhiyakake basis legal kanggo anané pasukan khusus ing zona ATO. "Kita ora duwe hak kanggo nindakake perintah pidana," ujare. — Pengalaman "Berkut" wis nuduhake yen wong sing ngetutake pesenan dadi ekstrem. Lan para pemimpin ilang ing endi wae.

Sawetara dina sabanjure dheweke bakal ngirim pesen marang aku: "Dheweke meres kita. Dheweke meksa sampeyan menyang titik panas sabanjure - utawa, jujur, menyang gilingan daging. Taktik detasemen NKVD jelas: maju utawa kita bakal nembak sampeyan. Ing wektu sing padha, panjalukan kanggo peralatan maneh ora digatekake. Lan sing paling penting sing ora digatekake yaiku hukum militer.

Saiki investigasi internal ditindakake marang wong militer iki lan akeh liyane.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

106 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 48
    14 May 2014
    Sawetara dina sabanjure dheweke bakal ngirim pesen marang aku: "Dheweke meres kita. Dheweke meksa sampeyan menyang titik panas sabanjure - utawa, jujur, menyang gilingan daging. Taktik detasemen NKVD jelas: maju utawa kita bakal nembak sampeyan. Ing wektu sing padha, panjalukan kanggo peralatan maneh ora digatekake. Lan sing paling penting sing ora digatekake yaiku hukum militer.

    Sawise tembung-tembung kasebut, apa sampeyan ngrasakake? Ora, nyuwun pangapunten....Dheweke milih nasibe dhewe-dhewe, saiki lagi rengek-rengek....
    1. +2
      14 May 2014
      Nalika sadulur nembak sadulure, iku pengkhianat, lan pengkhianat kudu digantung ing kutub telegraf!
      1. +7
        14 May 2014
        Kutipan saka karal
        Yen sedulur nembak sedulure kuwi pengkhianatan

        Dheweke dudu sedulur kita ...
        1. + 47
          14 May 2014
          Aku maca komentar lan aku kaget ... Bener, kabeh wong ngerti apa sing kudu ditindakake nalika lagi lungguh ing kursi sing anget, musim semi ing njaba jendela ... Lan ana roti isi sing digawe panas ing gelombang mikro ...
          Nyatane, militer lan meh kabeh wong sing melu ing ATO sialan iki kekacoan sing ora bisa metu saka iku, ing tangan siji, meres panguwasa (jujur, akeh perwira ngerti apa iku. iku - salah siji kanggo panggonan panas utawa kanggo pengadilan), lan ing liyane, sipil. Cetha yen akeh wis getih ing tangan, iku cetha yen kabeh wong bakal ngomong, "Aku ora nembak, utawa aku nembak. ing sirahe.” Cetha yen dheweke saiki duwe balaclava ing sirahe (sanajan virtual) kanggo urip ...
          Tentara lan pasukan keamanan ing ATO ambruk ing ngarepe kita. Mung amarga pejuang ora kudu perang, nanging perang. Lan menang. Nanging ing kene luwih kaya game. Dheweke nangkep lan mundur ... Kalah ing loro-lorone, nanging ora ana sing menang.
          Aku mikir yen sabar bakal entek banget. Kerusuhan, kegagalan massal kanggo netepi prentah lan desertion bakal diwiwiti. Malah ing ancaman 5 taun penjara lan paukuman liyane.
          1. +4
            14 May 2014
            Kutipan saka domokl
            Aku maca komentar lan aku gumun..

            opo?
            Ing mratelakake panemume, penulis ngirim esai tartamtu saka rapat-rapat karo akeh personel militèr, cukup consonant ing isi, aku ora wedi kanggo ngomong, karo bab Afghan Prokhanov.
            Nanging ana nuansa tartamtu, pita putih.
          2. + 12
            14 May 2014
            Saiki iku penting kanggo misahake gandum saka chaff.
            Nylametake wong-wong sing bisa disimpen, numpes mungsuh sing nyata.
            Sawise kabeh, akeh wong sing ora pengin njupuk utawa njupuk ing lapangan mbukak bakal teka ing sisih kita. Dheweke butuh bantuan babagan iki.
            Yen dirusak, mula perang sipil bakal diwiwiti.
            Lan saiki iki minangka perang antarane pengkhianat, Departemen Luar Negeri lan rakyat - iki minangka kesempatan kanggo ngindhari pertumpahan getih.
            Perlu kanggo ngenali unit-unit sing bener-bener nyebabake ancaman, sing wis ngrusak awake dhewe karo getihe kanca-kancane, lan numpes wong-wong mau. Efek saka pendekatan selektif kasebut bakal jelas. Tentara (konskrip, cadangan) ora bakal weruh kita minangka mungsuh lan kudu teka ing sisih kita karo senjata!
            1. Ora nesu
              0
              14 May 2014
              Kutipan saka: nikolaev
              Saiki iku penting kanggo misahake gandum saka chaff.
              Nylametake wong-wong sing bisa disimpen, numpes mungsuh sing nyata.
              Sawise kabeh, akeh wong sing ora pengin njupuk utawa njupuk ing lapangan mbukak bakal teka ing sisih kita. Dheweke butuh bantuan babagan iki.
              Yen dirusak, mula perang sipil bakal diwiwiti.
              Lan saiki iki minangka perang antarane pengkhianat, Departemen Luar Negeri lan rakyat - iki minangka kesempatan kanggo ngindhari pertumpahan getih.
              Perlu kanggo ngenali unit-unit sing bener-bener nyebabake ancaman, sing wis ngrusak awake dhewe karo getihe kanca-kancane, lan numpes wong-wong mau. Efek saka pendekatan selektif kasebut bakal jelas. Tentara (konskrip, cadangan) ora bakal weruh kita minangka mungsuh lan kudu teka ing sisih kita karo senjata!



              Bener. Kayane ana siji perkara ing kahanan iki: sing ngerti apa sing kedadeyan lan siyap pindhah, mesthine wis suwe pindhah, nanging ora bisa amarga kulawargane dadi sandera junta lan ora bakal ngeculake.
          3. 0
            14 May 2014
            Nyatane, militer lan meh kabeh sing melu ing ATO sialan iki ana ing kotoran sing ora bisa metu maneh.


            Sampeyan bisa, lan ing Perang Sipil iku banget prasaja. Sampeyan pindhah menyang sisih liyane lan iku.
      2. + 11
        14 May 2014
        Kutipan saka karal
        Yen sedulur nembak sedulure kuwi pengkhianatan

        Ing kahanan kasebut, saben wong sing melu ATO luwih wedi marang kekuwatane dhewe-dhewe, kabeh padha ngerti kanthi becik yen bedane ATO lan pembunuhan iku mung syarat.
        Nalika panguwasa nggoleki pelakune, kabeh wong bisa nuduhake nasibe Berkut!
        1. +6
          14 May 2014
          Kutipan saka APAS
          Ing kahanan kasebut, saben wong sing melu ATO luwih wedi marang kekuwatane dhewe.

          Iku misale jek yen ide kasebut pancen apik. Panguwasa saiki nindakake fungsi shaketager, utawa ngalangi detasemen ... Mlaku maju utawa mundur, asile isih padha - peluru. Mung kanthi pilihan maju. Apa paling ora ana kemungkinan hantu kanggo slamet ...
          1. +9
            14 May 2014
            Padha kudu nguripake lan njupuk daya iki! Banjur bakal ana kasempatan ora mung kanggo urip, nanging kanggo urip kanthi kamulyan, tanpa tangi kringet kadhemen saka pengeling-eling mateni warga sipil.
            1. +6
              14 May 2014
              Kutipan saka obraztsov

              obraztsov


              Dina iki jam 07:29

              ↑ ↓ Anyar


              Padha kudu nguripake lan njupuk daya iki! Banjur bakal ana kasempatan ora mung kanggo urip, nanging kanggo urip kanthi kamulyan, tanpa tangi kringet kadhemen saka pengeling-eling mateni warga sipil.


              Setuju! saben wong kudu tanggung jawab marang Gusti Allah kanggo tumindak, perang minangka ujian.
        2. GRUN
          +2
          14 May 2014
          Iku katon kaya ...
        3. 0
          14 May 2014
          ngadeg ing sisih bebener
          https://www.youtube.com/watch?v=ysrk9BKfEGQ
      3. +5
        14 May 2014
        Iki perang sipil. Padha njupuk, kalebu ing sipil, lan nyoba kanggo golek alesan kanggo awake dhewe. Bener, kita kudu ngakoni manawa awake dhewe ana ing antarane watu lan papan sing atos.

        Mung pangenalan resmi Republik Rakyat Donetsk lan Lugansk, uga hubungan sing luwih apik karo wilayah kidul Ukraina liyane, bisa mungkasi kekacauan iki. Yen ora, Ukraina bakal mandheg ana kabeh.
      4. +3
        14 May 2014
        Kutipan saka karal
        Nalika sadulur nembak sadulure, iku pengkhianat, lan pengkhianat kudu digantung ing kutub telegraf!

        Tembung sing bener, karal ! Mung, kita kudu ngelingi manawa ora ketompo carane canggih rencana ala Amerika Serikat, manajer langsung beroperasi ing kene! Lan iki oligarki sing nganggo pin ... piyambak hard kerah mung supaya padha dadi - oligarki. Lan iki ora mung Ukrainia, nanging uga "Darwins" Rusia. Ukrainians njaga geni ing tungku kremasi ing Ukraina, nanging ing kene Rusia nindakake kabeh kanggo mesthekake yen ora ana gerakan dadakan sing bisa mateni tungku iki ing salawas-lawase!!! Luwih akeh wong Rusia sing mateni Rusia, luwih akeh jaminan kanggo kesejahteraan saka "master", sing nyekel tali kabeh bungkus ing tangane. Nganti Rusia nyingkirake kapitalisme oligarki, ora bakal nyingkirake kontrol eksternal, lan Rusia bakal mateni Rusia. Ora ing Ukraina, nanging ing panggonan liya padha ngatur gilingan meat.
      5. +1
        14 May 2014
        Nah, kaya ing urip sipil kita, sapa sing paling menang? Ingkang paling ngganggu, inggih punika, ingkang sami apus-apusi, lan tiyang-tiyang Kalomois lan sasaminipun, ingkang inten kapengin, botên rêmên dhatêng tiyang, Ukraina sampun rêkaos, lajêng sathithik tiyang, Kyiv Fuhrers. lan bendarane bakal luwih apik, lan kabeh liya ekstremisme lan negara ngrungokake Dheweke mung dipandu dening swara demokratis sing bener lan kepentingane dhewe.
        1. +4
          14 May 2014
          Kutipan: Arhipenko Andrey
          Nah, kaya ing urip sipil kita, sapa sing paling menang?

          Sing ngusulake ide sing menang.
          Tanah kanggo wong tani, pabrik menyang buruh.
          Dadi ing kene: sing duwe ide sing cocog karo mayoritas bakal menang.
      6. +2
        14 May 2014
        Abad kaping 21 wis nyedhaki kita, lan manungsa ing endi wae saya tambah ngremehake. Lan metu ora katon nganti Amerika Serikat ambruk. Kabeh piala ing planet iki asale saka srakah lan permissiveness.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. +2
      14 May 2014
      Kutipan: sergey72
      Sawise tembung-tembung kasebut, apa sampeyan ngrasakake? Ora, nyuwun pangapunten....Dheweke milih nasibe dhewe-dhewe, saiki lagi rengek-rengek....


      Ya wis. Nanging isih serem kanggo maca. Muga-muga enggal tekan wong-wong mau, nanging saiki jumlah mayit mung saya akeh.
    4. +1
      14 May 2014
      Lan dheweke bakal lunga, iku kasunyatan.
    5. +5
      14 May 2014
      Upamane dhawuh kudu dituruti, upamane dhawuh kang ora sah ora bisa dileksanakake, nanging katetepake drajat kang ora sah sawise tumindak. Mulane, pesenan kudu ditindakake ing kasus apa wae, watesan kasebut mung ana ing babagan sikap moral lan kemauan para pemain. Dadi, wong sing luwih jujur ​​​​lan prayoga, luwih ora bisa dikendhaleni lan ora cocog kanggo layanan. Saiki iki bener kanggo Ukraina.
      1. +2
        14 May 2014
        Quote: Sipil
        Jarene pesen kudu dileksanakake, ayo pesen sing ilegal ora bisa ditindakake,

        Gagal netepi prentah ing kahanan pertempuran bisa diukum kanthi eksekusi ing papan utawa pengadilan, sing ing prinsip padha. Hak iki diwenehake marang komandan ing perang. apa wae sing penting.Mulane sawise perang ana akeh korban jiwa ing antarane warga sipil .Aturan pisanan saka pejuang sing apik yaiku: Yen sampeyan ora ngerti, tembak ...
        1. +3
          14 May 2014
          Kutipan saka domokl
          Gagal netepi prentah ing kahanan pertempuran bisa diukum kanthi eksekusi ing papan kasebut utawa dening pengadilan, sing prinsipe padha.T

          Aku setuju yen pesenan diwenehake dening panguwasa sing sah. Utawa junta Kyiv wis sah?
        2. +1
          14 May 2014
          Kutipan saka domokl
          Gagal netepi prentah ing kahanan pertempuran bisa diukum kanthi eksekusi ing papan utawa pengadilan, sing prinsipe padha, hak iki diwenehake marang komandan ing perang.

          Mung iki dudu perang kanggo pejuang, nanging ATO kanthi status sing ora jelas.
        3. +3
          14 May 2014
          Apa syarat tempur? Saka ngendi asale?
          Prajurit kudu duwe sirah, dudu barang topi.
          Sampeyan bisa nindakake sawetara perkara kanthi gampang: njupuk, njupuk, yen sampeyan ora ngerti, njupuk uga.
          Yen ora ana sing bisa dingerteni, mula beda.
          Iki minangka filosofi algojo, dudu prajurit.
        4. +4
          14 May 2014
          Kutipan saka domokl
          Mulane sawise perang ana akeh korban jiwa ing antarane warga sipil

          Quote: Sipil
          Mulane, pesenan kudu ditindakake ing kasus apa wae, watesan kasebut mung ana ing babagan sikap moral lan kemauan para pemain.

          Aku wis kasebut Guatemala karo "Squads Pati". Banjur adoh saka kita lan dangu - ing 80s saka abad pungkasan.
          Saiki - ing tangan lan saiki. Nanging kabeh padha.
        5. 0
          14 May 2014
          Kutipan saka domokl
          Gagal netepi prentah ing kahanan pertempuran bisa diukum kanthi eksekusi ing papan utawa pengadilan ...
          Aturan pisanan saka pejuang sing apik yaiku: Yen sampeyan ora ngerti, tembak ...

          Bener, ing kahanan pertempuran. Nalika prajurit perang karo kang wong-wong kang padha sumpah setya, iku angkara. Mulane, prajurit nduweni hak kanggo nembak wong sing menehi prentah pidana.
    6. +1
      14 May 2014
      Sawise tembung-tembung kasebut, apa sampeyan ngrasakake? Ora, nyuwun pangapunten....Dheweke milih nasibe dhewe-dhewe, saiki lagi rengek-rengek....
      dheweke duwe pilihan, dheweke bisa pindhah menyang sisih wong, kaya wong liya.
    7. +4
      14 May 2014
      Gusti Allah pareng sampeyan nemokake dhewe ing kahanane, aja ngadili, muga-muga sampeyan ora diadili. Nanging dheweke uga kudu nggawe keputusan sing padha sumpah setya, kanggo Fuhrers saka Kyiv utawa kanggo wong Ukraina, kanggo kabeh wong lan ora mung kanggo Western. Aku ora mbenerake wong-wong mau, nanging aku uga ora wani ngadili, nanging Kyiv Fuhrers kudu dipateni amarga ngorganisir perang sipil lan pembantaian bangsane kanggo ngresiki wilayahe wong kanggo para master.
    8. 0
      14 May 2014
      "Banyu" tanpa karep!
      1. +2
        14 May 2014
        Dheweke minangka prajurit militer karir lan sumpah kasebut dudu tembung kosong kanggo dheweke! Kita ora duwe hak kanggo ngadili dheweke amarga nuruti prentah (sanajan pidana!) Pitakonan liyane: bakal lan kapan wong militer iki bisa ngerti yen dheweke wis tekan ambang? Ing pinggir nalar, nganti wates, kanggo pesenan pungkasan sing diwenehake marang dheweke, sing bakal mungkasi lan ngowahi kesadaran ing arah sing ngelawan, menyang sisih sing ora ana prentah kanggo mateni kabeh wong amarga "padha kabeh separatis."
        Wektu. Wektu bakal ndandani, wektu bakal nambani kabeh.
    9. +4
      14 May 2014
      Kita kerja kanggo mulihake tatanan konstitusional.
      1 Ing ngendi dheweke karo pesenan ing Maidan setengah taun kepungkur? Yagene sampeyan ora seneng banget kanggo dheweke ana?
      2 Pranyata dheweke ora nembak wong biasa, nanging yen dheweke menehi alesan sing sah, mula dheweke bisa nindakake kanthi gampang.
    10. +5
      14 May 2014
      Tentara bayaran saka Tentara Nasional lan liya-liyane bakal sengaja diatur supaya ora mbayar, pancen dibutuhake supaya luwih akeh getih.
      Sumpah apa kita ngomong? Tentara sumpah setya marang rakyat, dudu marang sing kuwasa. Dene manawi ingkang gadhah panguwasa meksa tiyang kangge nembak, mila kuwajibanipun wadyabala kangge malih gamanipun nglawan kakuwatan punika. Yen ora - nglanggar sumpah, ngiyanati, pati inglorious kanggo kapentingan penjahat lan pengkhianat.
      Titik wiwitan, tengara bebener yaiku asil referendum, kaya Kamenangan ing Perang Dunia II.
      Kanthi bantuan saka pedoman iki kabeh liyane ditemtokake.
      Saiki kita bisa ndeleng ngendi wong-wong mau lan ing ngendi para pengkhianat lan mungsuh.
    11. -2
      14 May 2014
      Aku ATO saiki mangerténi carane pasukan Federal perang ing Chechnya, persis padha, njupuk saka mburi mburi warga sipil, ambush, ora weruh mungsuh, lan ing.
      1. +3
        14 May 2014
        Kutipan saka: Max_Bauder
        Aku mikir ATO saiki ngerti carane pasukan federal perang ing Chechnya,

        Hmm? Apa sampeyan yakin banget?

        Wah...

        Aku mung gumun karo mbandhingake kaya ngono.
        Banjur sambat marang pasukan Napoleon, yen petani ora sijine ing pitchforks "miturut aturan militer" ... apa gunane nulis ing keyboard, supaya scribbling ing skala grand.
        ya

        Telpon aku kanggo kasar.
        Nyuwun
        1. -1
          14 May 2014
          Quote: Aleks TV

          Aleks tv


          Dina iki jam 10:23

          ↑ ↓


          Quote: Max_BauderAku mikir ATO saiki ngerti carane pasukan federal perang ing Chechnya, hmm? Apa sampeyan yakin banget?


          Aku njaluk ngapura yen aku nyasarké kowé. Maksudku yen ATO ngadhepi apa sing diadhepi wong Rusia ing Chechnya.

          Lha kowe ngerti, pas lagi nembak ing pos papriksan saka desa nganggo penembak jitu, wong-wong lanang teka, lan ana wong tuwa lan wong wadon.

          Nanging Napoleon kanthi jujur ​​nyerang lan kanthi jujur ​​entuk lyuli. Kabeh bener.
          1. +1
            14 May 2014
            Kutipan saka: Max_Bauder
            Maksudku yen ATO ngadhepi apa sing diadhepi wong Rusia ing Chechnya.

            Isih, aku ora bakal mbandhingake ... "padha" ing tampilan, nanging ora bisa dibandhingake.
        2. +1
          14 May 2014
          Quote: Aleks TV
          Aku mung gumun karo mbandhingake kaya ngono.

          apik
    12. +2
      14 May 2014
      Kutipan: sergey72
      Sawise tembung-tembung kasebut, apa sampeyan ngrasakake? Ora, nyuwun pangapunten....Dheweke milih nasibe dhewe-dhewe, saiki lagi rengek-rengek....

      Lan aja ngomong yen dheweke ora ngerti menyang ngendi? Wong-wong padha ngira yen bakal ditindakake kanthi ora sopan, nanging deleng kepiye kedadeyane, nanging pahit ngakoni. Lan ana luwih akeh 200. Donya Rusia bakal menang!
  2. + 18
    14 May 2014
    Mbukak trunks lan kabeh bakal tiba ing panggonan
    1. +5
      14 May 2014
      Iki mung keputusan sing bener.
    2. alex 241
      + 21
      14 May 2014
      Kabeh luwih prasaja lan luwih prosaic. Dheweke janji mlaku-mlaku sing nyenengake, lan mbayar dhuwit, kaya ngoyak wong sipil, banjur dumadakan teka kanggo nanggepi.
    3. +8
      14 May 2014
      Kutipan saka: mig31
      Mbukak trunks lan kabeh bakal tiba ing panggonan


      Sawise ketutup getih, ora mungkin dheweke bakal ditampa ing sisih liya. Iki sing dikarepake para pamimpin ATO - wong-wong sing wis nembak para pemberontak bisa gampang dituduh apa wae, lan gagal nuruti prentah, yen dheweke ujar manawa dheweke ora pengin perang karo warga sipil. lan mateni warga sipil - iki yen dheweke butuh nutupi bokongmu ...
      Ya, dheweke duwe pilihan, nanging mung nganti tembakan pisanan ditembak. Saiki mung pasrah dadi tawanan perang...
    4. deathfa
      +1
      14 May 2014
      Kok padha sambat-sambat montor ing ngisor bokong, lungguhe banjur mlayu, arep mulih utawa njaluk dukungan.
    5. +3
      14 May 2014
      Kutipan saka: mig31
      Mbukak trunks lan kabeh bakal tiba ing panggonan

      Iku prakara wektu, nanging liyane bedhil diuripake marang wong-wong mau, liyane preman padha bakal Recruit menyang pengawal nasional. Amnesti wis ditindakake, 15 wis siyap gabung.
      1. +2
        14 May 2014
        Kutipan: Alexander Romanov
        Kutipan saka: mig31
        Mbukak trunks lan kabeh bakal tiba ing panggonan

        Iku prakara wektu, nanging liyane bedhil diuripake marang wong-wong mau, liyane preman padha bakal Recruit menyang pengawal nasional. Amnesti wis ditindakake, 15 wis siyap gabung.


        Saka sing amnesti, rong pertiga bakal mlayu saka pamrentah nasional. njaga ing kesempatan pisanan. Dheweke ora butuh kebebasan kanggo mati sapa ngerti sebabe.
  3. + 28
    14 May 2014
    Aku mung pengin nangis militèr Ukrainia sing jujur, amarga padha ora pengin njupuk lan ora pengin break sumpah ... Lan sampeyan ora bakal bisa mangan iwak lan njagong ing sak panggonan. Lan mbandhingake Pravoseks karo detasemen NKVD pancen ndemek. Perbandingan serigala karo wong Kulon sing ora cocog. Apa jenis pro sampeyan banjur yen punk saka Maidan sing urging sampeyan ing? Artikel iki luwih akeh babagan penyayang sado-maso ing Ukrainia. Tangis Yaroslavna, kaya bakal mbuwang SU ki, dheweke bakal mbuwang. hi
    1. +8
      14 May 2014
      Aku setuju, kanca. Lan wong militèr arep ngomong ing ngisor iki. Sapunika sampeyan nemokake dhewe ing kahanan sing padha karo Chechen pisanan, mung ana pilot helikopter tawanan sing sirahe Cut mati lan ora diwenehi pitulungan. Apa angel kanggo sampeyan, wong militer? Ora ngerti sapa sing arep ditembak? Apa sampeyan nuntut martial law? Lan banjur, kaya, iku bisa, bener? Ayo, tembak. Banjur, ora preduli marang sanksi apa wae, tentara kita bakal teka, lan ora bisa ditembak maneh kanthi ora bisa dihukum. Lan sampeyan, kanthi kemungkinan dhuwur, bakal mati. Iku ora pribadi, mung karya. Apa sing kudu dilakoni? Iki, nuwun sewu, aku ora ngerti. Saben uwong nduweni nurani dhewe-dhewe. Aku ora bakal nelpon kanggo desertion. Aku dhewe minangka perwira lan ngundang perwira liyane, malah dadi mungsuh sing potensial, supaya sumpah kasebut salah. (IMHO). Ing sisih liya, sampeyan kabeh ngidini iki kedadeyan ing negara kasebut.
      Umumé, artikel kasebut kaya karya NTV lan Novaya Gazeta, sing ditulis ing jaman Chechen pisanan "saka sisih liya". Minus.
  4. victorTT
    +2
    14 May 2014
    Ya, medeni apa sing kedadeyan. TAPI! Ing tanggal 17 Agustus, Gusti Allah bakal nentremake kabeh lan nentremake kahanan iki. Kabeh sing bakal tetep yaiku ekonomi sing rusak lan parut gedhe ing atine akeh wong sing ora peduli karo tragedi sing kita deleng ing antarane wong-wong persaudaraan kita ing antarane wong-wong sing kejiret saka untruths lan goroh sing metu saka layar. Aku propose kanggo ndedonga marang Gusti Allah kanggo wong Ukraina supaya padha ngerti carane adoh padha lunga saka Gusti Allah, carane kabeh Ukraina wis ninggalake Gusti Allah lan dadi negara godless! Padha ngiyanati Gusti Allah, padha ngiyanati imane marang Gusti Allah, padha ngiyanati sadulure lan nyebut kanca mungsuh lan mungsuh kanca. Iki sing ditindakake dening bapak goroh, setan - misahake wong lan ngrusak persahabatan lan katresnan.
    1. +4
      14 May 2014
      Aku arep takon, kanggo nambah pendidikan: apa sing bakal kelakon ing 17 Agustus?
    2. +1
      14 May 2014
      Kutipan saka victorTT
      TAPI! Ing tanggal 17 Agustus, Gusti Allah bakal nentremake kabeh lan nentremake kahanan iki.

      ya, Victor, critakna apa sing bakal kelakon tanggal 17.08.2014 Agustus XNUMX. carane banget menarik?!
      1. 0
        14 May 2014
        KS! belay
        Aku mung ora ngelingi nomer seri apa, nomer kasebut gedhe banget ... ngguyu
  5. +4
    14 May 2014
    Wong lanang nemoni kahanan sing angel, mung ana siji cara metu, giliran 180 derajat.
  6. + 11
    14 May 2014
    Artikel mud.
    1. deathfa
      +1
      14 May 2014
      Ana sing salah.
    2. +1
      14 May 2014
      Kutipan saka jagdpanzer
      Artikel mud.


      Artikel nuduhake tampilan saka sisih liyane. Ternyata melas, lan apa sing dimaksudake - kanggo nuwuhake simpati. Nanging sakperangan alesan iki ora nuwuhake simpati. Para pejuang iki dhewe ngerti yen digunakake minangka kondom lan banjur dibuwang; padha kapapar geni lan mati, nanging ing tembe bakal, ing paling apik, ora diganjar, nanging mung lali; lan ing kasus paling awon - pakunjaran utawa mbales adil ing bagean sing padha dijupuk ing. Dheweke duwe telung pilihan - dadi setya marang pamrentah ilegal iki nganti pungkasan, sepi lan mlayu, utawa pindhah menyang sisih para demonstran.
      Dene manawi merengut, nanging dèrèng milih, botên nuwuhakên welas asih, nanging nistha, awit botên purun setya dhatêng panguwaos ingkang damêl, nanging têtêp setya.
    3. SVT
      + 12
      14 May 2014
      wartawan, cah wadon, nedha awan dhewe ing restoran sing larang, dheweke dicedhaki, kanthi gerakan alis tipis, dheweke ngenali provokator kanthi untune gedhe, banjur ing meja sabanjure dheweke ndeleng komandan ATO ing wilayah iki. , kabeh letnan jenderal, nedha awan piyambak, banjur karo dheweke kanggo 3 - dina saurutan, perwira pasukan khusus komunikasi, lan ing wektu iki ngandhani akeh Rahasia - ngendi padha lunga, pira padha ilang, ateges pour metu. nyawa lan kanggo sapa - reporter? Sawise perang karo mundhut pejuang, perwira pindhah menyang kutha, meh menyang apartemen - menehi katrangan saka blok karo kios lan wong, iki jelas dudu pusat pamaréntahan kutha, sanajan ana akeh kismis. , nanging Nanging, ngendi kang laporan kanggo printah lan 30 menit ing advance , nyerat cathetan panjelasan (ora ana 1,5 jam bolak-balik nalika dheweke ngomong babagan asil operasi, diterangake bentrokan, menehi kesimpulan)
      Umumé, conto tulisan sing dudu kualitas paling dhuwur saka wartawan anyar.
      Dheweke teka karo pitakonan dhewe lan mangsuli dhewe. Pendapat pribadiku yaiku artikel kasebut diciptakake dening wartawan ing puncak dina.
  7. +7
    14 May 2014
    Piyambakipun mangertos bilih piyambakipun nindakaken prentah pidana, sambat lan golek alesan kanggo awake dhewe. Dadi padha karo carane kriminal Nazi nyoba kanggo alesan piyambak.
    1. 0
      14 May 2014
      Sampeyan kudu mikir karo sirah sadurunge, nanging saiki wis kasep, getih ana ing sampeyan! Siji-sijine pilihan kanggo "rehabilitasi" kanggo sampeyan yaiku ngremukake Sektor Tengen, nyebarake Maidanists lan menyang Kyiv, "dumunung" ing kana! Lan luwih becik ora pindhah menyang Kidul-Wétan: bakal ngrusak sampeyan dadi "okroshka"!
  8. +2
    14 May 2014
    Kabeh iku prasaja ing kene. Ana algoritma sajarah kuwi: yen Nazi katon nang endi wae kobong wong, ora ketompo apa sing diarani, sawise sawetara wektu tentara Rusia katon ing kono lan numpes Nazi. Lan ing kene ora penting apa sing diarani tentara iki: "abang", "Soviet", "Russian" utawa mung "militia rakyat Donbass".
  9. +7
    14 May 2014
    Wong Bendera iki kewan. Njaluk metu wong lanang. Aja nuruti prentah pidana.
    Wiwit saiki, wiwit Maret 2014, ora ana Konstitusi ing Ukraina.
    Iki ora netepake tatanan konstitusional - iki sengaja nyebabake perang sipil nganggo tangan sampeyan dhewe.
    Metu: mateni Sektor Tengen lan Banderaites, menyang Kyiv. Nasib lan masa depan negara ana ing tangan sampeyan. Remuk reptil ing pucuk - sampeyan bakal duwe stabilitas. Tembak jenderal kriminal saka Lvov lan Ivano-Frankivsk.
  10. +8
    14 May 2014
    "... Pungkasane, dheweke njupuk kerak saka kanthonge, lan kertu persku metu saka tas.

    Dheweke ninggalake restoran, ijol-ijolan tembung: "Iki, wong Rusia. Yagene kabeh wong padha kesusu? Ing rong menit dheweke bisa nyeluk kita kanthi mental ... "........."


    Apa sing dikarepake?...
    Wong wadon kanthi bebener ing tangane, lan sanajan dheweke ora dadi wartawan, dheweke luwih adhem tinimbang polisi ... Iki aksioma!

    Nanging, jujur, pasukan khusus junta iki ujar akeh banget ...

    Materi kasebut katon ora ala, nanging: - Aku ora percaya! Kaya Stanislavsky ...
    1. +1
      14 May 2014
      Kutipan: Tartarius
      Materi kasebut katon ora ala, nanging: - Aku ora percaya! Kaya Stanislavsky ...

      Kabeh iku adoh banget kanggo nuduhake tampilan acara sing dikarepake. Lan kaya artikel kasebut ditulis ing restoran iki "Pitu Angin", tanpa ninggalake meja ...
  11. + 14
    14 May 2014
    Ana sing angel dipercaya ... Ing zona pertempuran, Marina Akhmetova sing wani nindakake APA? Miturut presentasi - fiksi, nyatane - 50 persen ngapusi: "... Swara sing kesel metu saka pepeteng... Ing sawetara dina dheweke bakal ngirim pesen menyang aku ... Dina kaping telu. Nyabrang plataran sing peteng...." Omong kosong kanggo wong sing ringkih.
    1. +4
      14 May 2014
      99 persen
    2. 0
      14 May 2014
      Iku uga angel pracaya!
    3. 0
      14 May 2014
      Kutipan saka TRex
      Ana sing angel dipercaya ...

      Dadi iki perlu kanggo lingkungan. Klasik saka genre. Minangka Zadornov ngandika: "Iku dadi peteng ..."
  12. +1
    14 May 2014
    Sawetara dina sabanjure dheweke bakal ngirim pesen marang aku: "Dheweke meres kita. Dheweke meksa sampeyan menyang titik panas sabanjure - utawa, jujur, menyang gilingan daging. Taktik detasemen NKVD jelas: maju utawa kita bakal nembak sampeyan. Ing wektu sing padha, panjalukan kanggo peralatan maneh ora digatekake. Lan sing paling penting sing ora digatekake yaiku hukum militer.

    Sawise tembung-tembung kasebut, apa sampeyan ngrasakake? Ora, nyuwun pangapunten....Dheweke milih nasibe dhewe-dhewe, saiki lagi rengek-rengek....

    NKVD uga nggawa !!! Prajurit...
    1. +1
      14 May 2014
      Kutipan saka voveim
      NKVD uga nggawa !!! Prajurit...

      Ya, paling kamungkinan, wartawan dhewe nggawa babagan NKVD - spekulasi penulis, supaya ngomong.
  13. +5
    14 May 2014
    Miturut pendapatku, iki dudu artikel, nanging sawetara omong kosong!
    1. deathfa
      0
      14 May 2014
      Iku fantasi apik lan sampeyan ora kudu menyang ngendi wae.
  14. Khalmamed
    0
    14 May 2014
    ing dina-dina kang angel iki, wong lanang sing duwe Kersa lan Roh kudu milih CAHAYA utawa pepeteng...
    minangka aturan, ana sawetara roh jahat ..., komplotan cilik ... lemes ing roh lan bakal, setengah melek ... diprentah dening sosiopat lan psychos langsung ...
    "ora ngerti lan buta huruf ndadékaké perbudakan" ... sawise karo tangan sampeyan dhewe padha matèni Sedulur-sedulur YOUR ... apa sing freaks iki kanggo sampeyan lan kulawarga ...
  15. pengembara
    +4
    14 May 2014
    Salah sawijining alasan kenapa Revolusi Sosialis Oktober Agung menang yaiku transisi tentara menyang sisih rakyat. Para agitator ing pasukan kerjane kanthi apik)))
    1. -1
      14 May 2014
      Quote: pengembara
      Para agitator ing pasukan kerjane kanthi apik)))

      Mesthine .... Dheweke duwe paling ora telung taun kanggo nindakake iki, kekurangan "internet", lan kekejaman "geovolusioner gedhe" kasebut luwih ora manusiawi tinimbang saiki ...
    2. 0
      14 May 2014
      Quote: pengembara
      Salah sawijining alasan kenapa Revolusi Sosialis Oktober Agung menang yaiku transisi tentara menyang sisih rakyat. Para agitator ing pasukan kerjane kanthi apik)))

      Yen ora ana 3 taun perang "imperialis" lan ngiyanati RI ndhuwur kepentingan RI, muter miturut cathetan Prancis lan Inggris lan pati yuta prajurit, ora ana agitasi bisa meksa tentara kanggo. massively pindhah menyang sisih wong. Aku ora pengin analogi karo 1917, nanging ing kasus iki, massa sobering munggah militer Ukrainia bisa uga dumadi ing 2017. Mbayangno apa sing bisa dirusak sajrone wektu iki. Saiki, ing wiwitan dalan getih, tentara isih bisa mandheg lan mungkasi wong liya. minangka Mao ngandika: "Senapan nglairake daya,"Lan paling gedhe" bedhil" iku tentara.
  16. +1
    14 May 2014
    Dheweke ... ora ... Dheweke nembak, ora nembak ... bakal nggawe medali "Dilumuri Darah" ... kabeh wong bakal menehi bonus, mung sing duwe getih. adonan bakal entuk dhuwit sing luwih akeh, mung sing ngerti ... dheweke bakal resmi didaftar minangka pewaris perintah Sonder ... bakal menehi keuntungan ... jumlah getih sing padha ing tangane bakal beda-beda. gelar ... nanging resmi kabeh wong bakal katon padha ... karo insignia padha ... lan pembunuh ... lan pacifists.
  17. +2
    14 May 2014
    Iki minangka wong miskin, dibuwang, ora ana gunane, wedi karo Sektor Kanan sing kembung.
    Nalika aku ngerti, iki babagan warga Donetsk? Yagene, siji-sijine tim KHL (dudu liga sing ora apik) saka Ukraina diarani "Donbass"
    1. 0
      14 May 2014
      Dheweke uga durung krungu babagan Donetsk Shakhtar. nglirik
      1. 0
        14 May 2014
        teka lan ndeleng carane wong manggon ing kutha-kutha cilik ... ing Gorlovka contone.
      2. +1
        14 May 2014
        Quote: Winih
        Dheweke uga durung krungu babagan Donetsk Shakhtar. nglirik

        Teks kasebut saka penulis, nanging wartawan iki bisa uga ora kasengsem ing bal-balan utawa hoki, lan, kanthi mangkono, ora ngerti babagan HC Donbass lan FC Shakhtar.
  18. +2
    14 May 2014
    Koyo utekmu nol, apa pancen ora jelas sapa sing menehi prentah mateni wong ing negaramu.... Pateni sedulur, pateni warga sipil negarane....
    Mbukak mripat - deleng, kupinge - rungokna, pikirake - sapa lan apa sing ditindakake.........
  19. +1
    14 May 2014
    Divisi Ukrainia Carlsberg wis mandheg ngedol bir ing Kramatorsk lan Slavyansk ing wilayah Donetsk. ITAR-TASS nglaporake iki kanthi referensi menyang statement saka layanan pers perusahaan bir.

    Pangiriman, miturut perwakilan perusahaan, ditundha "supaya karyawan ora njupuk risiko." Carlsberg janji bakal nerusake dodolan bir sanalika kahanan stabil.

    "Kahanan saiki ing sisih wétan negara ora bisa duwe efek positif ing bisnis apa wae," ujare agensi kasebut.

    Calrsberg-Ukraine ndarbeni pabrik ing Zaporozhye, Kyiv lan Lviv lan rangking nomer loro ing pasar bir Ukrainia (pamimpin AB InBev).


    Sing, gaya urip sober teka kanggo Kramatorsk lan Slovyansk. Kabeh sing isih ana yaiku ngombe vodka lan mangan lemak babi.
  20. +2
    14 May 2014
    Aku ora ngerti kenapa artikel iki ditulis, kanggo nuwuhake rasa welas asih marang para prajurit Ukrainia sing mlarat kaya ngono, utawa kanggo nuduhake keputusasaan perang nglawan rakyat. welas asih marang wong kang matèni, yèn kang pungkasan, perang nglawan rakyat tansah kalah.
    1. +2
      14 May 2014
      Kutipan saka: A1L9E4K9S
      Aku ora ngerti sebabe artikel iki ditulis, kanggo nggawe kita melas kanggo militer Ukrainia sing mlarat utawa kanggo nuduhake keputusasaan perang nglawan rakyat.

      Artikel iki, pisanan, dialog. Dialog damai karo pihak lawan. Iki ora bengok-bengok, ora ngina, ora ngancam wong sing teka ing omahmu nganggo senjata. Iki minangka upaya kanggo ngerti sebabe, kenapa lan apa tujuane prajurit Ukrainia biasa nuding bedhil ing populasi sipil. Utawa sampeyan ngusulake kanggo "nglereni" kabeh wong? Nanging wong-wong padha ngadeg ing sisih ngelawan saka barikades. Mungkin padha mung kudu krungu saben liyane. Krungu tenan. Mungkin iki pancen kekurangane prajurit sing durung diwasa, supaya bisa ngerti sapa sing didorong mati. Lan Marina apik banget. Ora saben wong wani nindakake wawancara kaya ngono.
      Ndhuwur ing komentar aku maca manawa iku omong kosong, fiksi, lsp. Apa sampeyan kudu ngirim laporan garing saka interogasi pejabat penegak hukum sing dicekel kanthi ngetok untu lan nyiksa? Wis luwih saka cukup getih. Cepet utawa mengko, saben wong kudu nyelehake senjata lan katon ing mripat. Kamenangan ing perang sipil ora dirayakake.
      Lan artikel kasebut normal. Apik kanggo maca lan ngerti. Sing wedok mung takon, tanpa negesake apa-apa. Wong lanang nggawe kesimpulan dhewe, alasan kanggo awake dhewe. Piyambakipun (tanpa sadhar) njelasaken bilih piyambakipun boten dipunremeni kados tiyang-tiyang sayap tengen, nanging namung salah lan winates. Aku sing wong lanang kuwi bisa nambani. Dheweke mung butuh bantuan. Lan paling ora bakal ana kurang pati ing Ukraina.
      1. 0
        14 May 2014
        Quote: mbah pribumi
        Lan artikel kasebut normal.

        Iki kaping pindhone aku nemokake tembung artikel!
        Iki minangka karya seni, karya seni!
        Mungkin bakal ana buku!
    2. Aku setuju banget, artikel kasebut digawe khusus lan melas. Saka kene cetha yen pertahanan diri SLAVYANSK mung sethithik kanggo ngrampungake, lan bakal mlaku kaya wong Swedia ing Poltava.
  21. +2
    14 May 2014
    Wong lanang, sampeyan kudu mutusake kepiye! Bandera tansaya 23 taun - saiki, kaget, para pejuang kamardikan nyembelih rakyat! Nem wulan kita mlumpat ing Maidan, mangan cookie Amerika - saiki putrane Biden bakal dadi tanggung jawab Ukrgas! Saiki wis wayahe ngerti - cookie gratis mung ana ing jebakan tikus! Dadi mikir babagan iki - ngendi sampeyan bakal teka karo EGG SIDES?
  22. 0
    14 May 2014
    Dheweke merengut, tegese dheweke rumangsa bakal ana paukuman!
  23. +3
    14 May 2014
    Aku tak roso kesengsem sing wong militèr iki wis perjuangan ing sirah antarane kalbu lan kepinginan kanggo ngreksa kang... tsa. Nganti saiki *oops menang.

    Mbokmenawa angel kanggo wong sing wis biasa ngetutake pesenan kanggo ngatur maneh pikirane kanggo analisis dhewe babagan kahanan: sapa sing menehi prentah lan adhedhasar apa.

    Akeh wong sing duwe kekacauan ing sirahe ...
    1. +3
      14 May 2014
      ora kabeh, ora ana kalbu ing kene, mung wedi biasa kanggo siji ... urip. Dheweke ora peduli yen dheweke nembak wong utawa ora. Sing paling apik yaiku dheweke ora bakal diadili mengko ... utawa dipateni saiki. separo negara kaya kiye...:(
  24. +5
    14 May 2014
    Sawetara jenis omong kosong. Total refleksi. Kita, mesthine, putih lan alus. Kita kanggo wong, nanging kita dipeksa. Ugh! Aku maca lan kaya aku wis jumangkah menyang kutha karo boot sandi. njijiki. Sawetara jinis slug, IMHO.
  25. + 13
    14 May 2014
    Cathetan kanggo wong Ukrainia, utamane sing mbela junta nganggo senjata ...
  26. +4
    14 May 2014
    Apa sing ngalangi sampeyan ora pindhah menyang sisih pertahanan diri, utawa mung mbuwang dokumen sampeyan lan bali menyang kampung halaman? Aku iki mung masalah dhuwit, anggere padha mbayar lan padha bakal njupuk lan njaluk getih.
  27. yulka2980
    +4
    14 May 2014
    Nyabrang menyang sisih liya! Sawise kabeh, "Berkut" bisa nindakake! Aku ora krasa sedhih karo sing diarani prajurit iki sing nembak ibu, bocah, lan wong tuwa dhewe! Ayo sadar sadurunge kasep... wong bodho
  28. gih
    gih
    +4
    14 May 2014
    Omong kosong opo to? Omong kosong iki dudu tulisane KYIEV? Aku manggon nang DPR lan weruh kabeh, njijiki diwaca!
  29. 0
    14 May 2014
    Quote: Sipil
    Mangkono, wong sing luwih jujur ​​​​lan prayoga, luwih ora bisa dikendhaleni lan ora cocog kanggo layanan.


    Yen kita setuju karo iki, banjur ana akeh (!) wong sing ora jujur ​​lan ora jujur ​​ing tentara kita ... Nanging aku ora setuju karo iki !!!

    Quote: Sipil
    Saiki iki bener kanggo Ukraina


    Yen mung ing konteks iki.
  30. +3
    14 May 2014
    Wis wayahe militèr mutusaké tentara karo sapa lan ora ngeluh yen lagi nembak sampeyan, sampeyan sambat marang atasan, nanging ora ngerti apa-apa kajaba mangan potong, yen ora. pengin mati kaya asu, aja nembak wong - iki minangka aksioma kanggo wong militèr sing jujur, kabeh ora ana gunane. lan nalika padha miwiti njupuk, padha ngrengek
    1. +1
      14 May 2014
      Padha tresna kanggo njupuk piyambak, nanging nalika padha njupuk ing wong, oh, sing mokal, Aku ora muter kaya.
      Bener kowé. Akeh komentar sing nggawe rambutku ngadeg: ana sing ngomel babagan peraturan lan tugas.
      Simpati perusahaan kanggo mercenary lan algojo.
      Sing ngladeni KRIMINAL IKU DIRI KRIMINAL. Lan ora ana referensi sing diarani pesenan sing bener.
      Lan yen sampeyan nganggep awake dhewe minangka prajurit lan ngetutake dhawuhe para panguwasa pidana, mula KOWE KRIMINAL PERANG.
      Lan kabeh liyane chatting.
  31. +1
    14 May 2014
    The Maidan iku siji bab, nanging kene ing Timur iku bab liyane nakal nanggepi.
  32. +4
    14 May 2014
    Iki sing dipotong...
    Saka ngendi dheweke sugih banget?

    "Ya, aku weruh yen wong-wong ing kene urip kanthi ora apik," dheweke wiwit ora ngerti. - Ya, aku weruh yen wong kene didorong dening oligarki iki. Ditemokake ing kahanan kaya ngono ...
    "Aku luwih ngerti iki saben dina ... Wong-wong iki ora nate ngluwihi Ukraina Wétan. Dheweke ora duwe apa-apa kanggo mbandhingake. Iki minangka wong miskin, dibuwang, ora ana gunane, wedi karo Sektor Kanan sing kembung. Ayo dadi ala, kaya biasane, anggere ana stabilitas ...
  33. +3
    14 May 2014
    Kita kerja kanggo mulihake tatanan konstitusional.

    Konstitusi sampeyan dibakar ing Maidan bebarengan karo Berkut kanggo cookie lan "nilai Eropa." Lan saiki kanggo junta Kyiv sampeyan mung panganan meriam sing kudu "didol" (utawa dilayani) menyang sponsor saka "Eropah sing beradab lan panitia fasis." Lan "daging kudu disuguhake getih."
  34. +1
    14 May 2014
    Wong wadon iku wani. Sampeyan ora bisa ngomong apa-apa. Lan artikel kasebut menarik, minangka tampilan "ing njero".
    Mung iki jarred:
    Taktik detasemen NKVD jelas: maju utawa kita bakal nembak sampeyan.
    Ora perlu nyeret apa sing sampeyan ora ngerti.
    1. +1
      14 May 2014
      Quote: pensiunan
      Lan artikel kasebut menarik, minangka tampilan "ing njero".

      Halo Yuri.
      Apa artikel! Iki minangka kutipan saka karya fiksi, sadurunge _
      1. 0
        14 May 2014
        Sugeng sonten, Vladimir! hi
        Quote: Sinis
        Apa artikel! Iki minangka cuplikan saka karya fiksi
        Nah ngono OH... Nyuwun
      2. jeneng kode49
        0
        14 May 2014
        Tabrakan loro Peradaban Kulon lan Timur!!!Kulon ngitung teknologi, Timur iku spiritual, budaya, tradisional, hirarkis!
  35. +2
    14 May 2014
    Mulane Donetsk lan Lugansk ora disambungake menyang Federasi Rusia. Lagi nunggu tentara kanggo rampung rot morally. Sarehne meh kabeh wadyabala Ukrainia dumunung ing sisih kidul-wetan, mulane yen padha melu, padha kudu ngadhepi wadyabala mau. Munculé mungsuh tartamtu bisa micu proses crystallization tentara lan masyarakat ing Ukraina. Putin ngenteni kabeh dadi bosok lan mlayu. Kapan wong-wong Ukrainia bakal ngerti sapa sing kuwasa lan tujuan apa sing dituju. Napa kita butuh 2 wilayah ing Ukraina yen kita kudu perang karo akeh wilayah liyane ing ngendi Rusia padha manggon. Apa kita bakal mateni warga Kharkov, Odessa lan liya-liyane kanggo Donetsk lan Lugansk? Iku worth iku? Apa kita butuh? Kita kabeh kudu ngenteni sethithik lan sabar, Federasi Rusia lan Donetsk lan Lugansk. Iki perang gedhe, Lugansk lan Donetsk ora malah ngarep, padha mung perang kapisah pinunjul lokal. Lan ana perang gedhe lan akeh getih ing taruhan. Apa kita bakal nuduhake kawicaksanan lan kekuwatan lan bisa ngalahake wong cilik, utawa bakal melu ing getihen lan kali-kali bakal dadi abang?
  36. Rusin Dima
    0
    14 May 2014
    Aku ora melas marang wong militer iki utawa kanca-kancane sing wis mati, aku mesakake wong-wong Timur Kidul sing ngorbanake tanahe, mbelani saka busuk sing pengecut, ndhelikake tembung "Lha, apa? bisa, aku iki prajurit”
  37. Roshchin
    +6
    14 May 2014
    Artikel kasebut bener lan konsisten ideologis. Nanging luwih becik yen penulis M. Akhmedova ngunjungi ora mung kantor nganggo laptop, nanging uga panggonan acara sing diterangake. Aku ngelingi tulisan-tulisan saka tumindak balancing Soviet, nalika petani saka desa Guinean ngandika politik intelligently bab kekancan Soviet-Guinean, lan mantan dushman Afghan wiwit sinau pancasan sajarah saka Plenum sabanjuré Komite Sentral CPSU. nyengsemaken carane dheweke, pisanan ing restoran lan banjur ing wayah wengi ing werna, intimidated 4 -x pulisi. Ing wektu sing padha, aku bakal dijupuk cutlet- lan anggur-maha dill lètnan jenderal. Inggih, interlocutor misterius, sawise rapat-rapat iso lali karo Marinka, wiwit sinau pancasan sajarah United Russia.
    1. +2
      14 May 2014
      Kutipan: Roshchin
      Artikel kasebut bener lan konsisten ideologis.

      Nyengir.
      Matur nuwun kanggo komentar, aku kesed nulis dhewe.
      apik

      Crita sing apik kanggo wong biasa, sing perlu. Pancen - PERLU.
      Nanging ... gagal "militer" lengkap lan mutlak.
  38. 0
    14 May 2014
    Iki tentara! Sing utama yaiku njaluk printah lan njupuk! Ngendi, kanggo sapa, ora masalah. Aku kepengin weruh yen dheweke ngirim aku menyang omah anggota kulawarga, apa dheweke bakal nyanyi kanthi cara sing padha???
    Umumé, iki minangka kerugian paling gedhe ing industri pro-pharma - dheweke bakal njupuk dhuwit! Malah marang kalbu, yen kasedhiya.
  39. BAT
    0
    14 May 2014
    crita menarik. Dene aku, kabeh diciptakake saka wiwitan nganti pungkasan. Nanging kabeh iki digawe. 100%.
  40. 0
    14 May 2014
    Iku menarik kanggo maca, kaya sing sampeyan ngerti, saben penulis karya seni duwe hak kanggo fiksi.
  41. +1
    14 May 2014
    Iki dudu artikel. Iki minangka karya fiksi. AKU ORA PERCAYA.
  42. +1
    14 May 2014
    Downvoted artikel kasebut. Buaya nangis. Upaya kanggo nuwuhake simpati marang "sub-Maidans" - wong sing ngerti yen dheweke nindakake perkara sing salah. Dheweke melu perang nglawan bangsane dhewe amarga luwih gampang kanggo dheweke, kekuwatane isih ana ing Maidanists. Pengecut. Pancen angel ngajeni wong sing kaya ngono, lan malah simpati karo dheweke.
    Lan pirang-pirang algojo sing dihukum ing Nuremberg mumbled - ... Aku dadi prajurit, aku nuruti prentah ...
    Sampeyan pisanan kabeh wong, dudu wedhus.
  43. +1
    14 May 2014
    karya seni. Minangka asil saka dhiskusi ing sawetara forum, uga-maca wong ngeweruhi pitunjuk saka plagiarism teks saka buku bab Perang Chechnya pisanan, mung panggonan acara iki diganti Ukraina.
  44. mihasik
    0
    14 May 2014
    Pengkhianatan wong-wong sing nyatakake perkara sing beda-beda. Sing kudu mbantu tinimbang ngiyanati. Kita kerja kanggo mulihake tatanan konstitusional. Lan sadurunge kita duwe wektu kanggo njagong ing waja, kita langsung pasrah.

    - Sapa sing nyewa?


    Iki sing paling penting, nanging ora jelas ing obrolan:Kita kerja kanggo mulihake tatanan konstitusional!
    Penulis kudu takon wong militèr iki mung siji pitakonan lan iku - otak dheweke bakal dadi edan.
    Apa urutan utawa hukum? Sawise kudeta, ora ana hukum sing sah. Ana begal sing ngenggoni kantor pemerintahan. Apa dheweke ngakoni kudeta bandit minangka pamrentah sing sah? Banjur dheweke dadi kriminal lan pembunuh! Lan ora ana welas asih kanggo wong sing kaya ngono yen ora duwe otak!
  45. +2
    14 May 2014
    Aku ora seneng lolongan Prokhanov. Lan aku uga ora seneng karo artikel iki. Wong militer ora mikir. Fantasi jurnalistik.
  46. 0
    14 May 2014
    Ora masalah kanggo kula apa artikel kasebut bener utawa ora, aku mikir ana sing ana ing antarane. Kanggo kula, dudu titik kasebut, kabeh prajurit Ukrainia iki kanggoku minangka fasis biasa amarga padha ngabdi marang rezim fasis ing Kiev. ora tetes rasa welas utawa simpati.
  47. Simonov
    0
    14 May 2014
    Kutipan saka: nikolaev
    Saiki iku penting kanggo misahake gandum saka chaff.
    Nylametake wong-wong sing bisa disimpen, numpes mungsuh sing nyata.
    Sawise kabeh, akeh wong sing ora pengin njupuk utawa njupuk ing lapangan mbukak bakal teka ing sisih kita. Dheweke butuh bantuan babagan iki.
    Yen dirusak, mula perang sipil bakal diwiwiti.
    Lan saiki iki minangka perang antarane pengkhianat, Departemen Luar Negeri lan rakyat - iki minangka kesempatan kanggo ngindhari pertumpahan getih.
    Perlu kanggo ngenali unit-unit sing bener-bener nyebabake ancaman, sing wis ngrusak awake dhewe karo getihe kanca-kancane, lan numpes wong-wong mau. Efek saka pendekatan selektif kasebut bakal jelas. Tentara (konskrip, cadangan) ora bakal weruh kita minangka mungsuh lan kudu teka ing sisih kita karo senjata!

    Kabeh luwih utawa kurang unit siap tempur ana ing sisih wétan.
    Saiki iki wektu kanggo nggawe serangan wengi ing Kyiv:
    1. Reconnoiter kahanan ing Kyiv - lokasi markas Nazi, Batkovshchina, apartemen Messrs Ya., T., A., nyiapake koridor uwal.
    2. Muat 3-4 kendaraan tempur infanteri kanthi amunisi lengkap lan 30-40 raiders kanthi akeh RPG menyang trailer.
    3. Sampeyan bisa nindakake serangan wengi cepet ing Kyiv (ora ana checkpoints ing ngleboke Kyiv) ing Trailer, ing guise prajurit Ukrainia. Ing wayah esuk, markas Nazi, Departemen Pertahanan, Batkovshchina, lan apartemen para priyayi sing kasebut ing ndhuwur dirusak nganggo bedhil lan RPG.
    4. Sawise njupuk amunisi, ngobong peralatan lan ninggalake Kyiv ing kelompok 2-3 wong menyang titik koleksi njaba kutha. Sabanjure - cepet ngarep ing peralatan disiapake.
    Efek kasebut bakal nggumunake, kaya pamboman Berlin ing taun 1941.
  48. 0
    14 May 2014
    MOSCOW, 14 Mei - RIA Novosti. Milisi Slavyansk arep ngalih saka taktik pertahanan menyang sing nyerang, sekretaris pers "walikota rakyat" kutha Stella Khorosheva marang RIA Novosti.
  49. tokin1959
    0
    14 May 2014
    padha arep nutupi kita ing getih

    kanggo smeared karo getih utawa ora - saben wong bisa milih dalan dhewe.
    Yen sampeyan milih kanggo smear dhewe, banjur iku pilihan sampeyan.
  50. +2
    14 May 2014
    Dheweke ninggalake restoran, ijol-ijolan tembung: "Iki, wong Rusia. Yagene kabeh wong padha kesusu? Ing rong menit dheweke bisa nyeluk kita kanthi mental ... "

    Sayange aku ora ngrusak pad pemanas kaya Tuzik
  51. 0
    15 May 2014
    Elinga carane ing Suriah kabeh wiwit kaya wegah. Ya, wong Siria ora gelem perang. Lan asil reruntuhan ing saben giliran lan ora kaetung mati.
    Wong militèr iki njupuk sisih Mordor, ora ana alesan sing bisa mbantu, bisa uga bakal weruh cahya, bisa uga bakal mratobat, nanging ora ana luh sing bisa ngilangi tumindak sing salah. Sing paling penting yaiku yen ing jiwane dheweke ngerti manawa dheweke salah, nanging dheweke golek alesan kanggo awake dhewe, nanging ora ana.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"