Ayo dadi kenek propaganda karo bebener!

29
Wartawan kondhang Pepe Escobar, sing kerja ing Asia Times, bubar ngomong babagan topik propaganda Amerika. Kajaba iku, dheweke malah ngajak Sekretaris Negara John Kerry kanggo ngrembug babagan propaganda ing saluran televisi internasional utama. Escobar diikuti dening Lawrence Davidson (consortiumnews.com) sing ngomong babagan carane pamrentah AS ndhelikake bebener saka wargane.

I. Iki perang

Ing pungkasan April, nanggapi tuduhan AS marang saluran TV "RT", wartawan internasional P. Escobar ngundang John Kerry kanggo ngrembug propaganda karo dheweke ing saluran televisi internasional utama. Miturut dheweke, RT nyathet, iku media Amerika sing nandhang sangsara saka liputan siji-sisi acara. Kajaba iku, sudut pandang alternatif wedi. Akibate, pandangan liyane sing diungkapake ing udara RT dianggep propaganda dening politisi kaya Kerry.

Comrade Escobar ngandika, "Iki bener perang informasi. AS wedi banget amarga saiki jagad iki ora mung ditutupi CNN, kaya nalika perang ing Bosnia utawa nalika perang pisanan ing Irak. Saiki ana RT, Al Jazeera, France24, Deutsche Welle, CCTV. Sawijining dina uga bakal ana saluran TV Brasil sing nyiarake ing saindenging jagad, ora mung Portugis. Wong Amerika wedi karo Press TV Iran, sing uga siaran nganggo basa Inggris, mula wis dilarang ing endi wae. Yen sampeyan, kaya RT, duwe pendapat alternatif, sampeyan bakal dilarang. Dheweke ora bakal ngomong karo sampeyan amarga wedi."

Saluran TV internasional utama, kaya sing dicathet dening Escobar, makarya miturut skenario sing wis disiapake: "Nalika sampeyan kerja ing saindenging jagad, sampeyan ndeleng kepiye media bisa digunakake ing saindenging jagad. Aku ndeleng cara kerja BBC, CNN lan Fox News, contone, ing bioskop perang utawa nalika wawancara karo perdana menteri. Kabeh wis disiapake sadurunge, kabeh dadi miturut skenario dhewe. Lan yen sampeyan nggarap skenario alternatif, kaya sing ditindakake RT, mula sampeyan bakal ala. Dheweke ora bakal ngomong karo sampeyan. Kenging punapa? Padha wedi!

Miturut wartawan, dina iki media propaganda Amerika ora ngrungokake pendapat salah siji saka populasi Rusia-speaking Ukraina utawa sing nentang rezim Kyiv. Pendapat umum Rusia babagan masalah Krimea uga ora ngganggu. Posisi propagandis Amerika tansah sepihak, kaya ing Irak, Afghanistan, Pakistan ...

Topik one-sidedness, amarga kebebasan wicara dilanggar kanthi serius ing Amerika Serikat, dikembangake dening publicist Lawrence Davidson.

II. accomplices

Ing artikel dawa diterbitake ing portal konsistenium.com 9 Mei (tanggal simbolis), Lawrence Davidson, Profesor crita ing West Chester University ing Pennsylvania, disebut produksi sistem propaganda Amérika. Pesen umum artikel kasebut kaya mangkene: propaganda ditujokake kanggo manipulasi kesadaran warga liwat aplikasi censorship awal kanggo bahan sing ora cocog.

Akeh wong Amerika nganggep, panulis nyathet, manawa pamrentahane ngandhani "kayekten" marang wargane lan nglindhungi hak konstitusional kanggo "kebebasan ngomong." Ing sisih liya, mesthine mesthi ana mungsuh Amerika Serikat, sing mung nggunakake alat propaganda lan censor "kayekten".

Ing laku, iki ora sakabehe bener, cathetan Comrade Davidson. Washington lan pamrentah negara bisa, kaya sing dikandhakake, censor kanthi lengkap. Iki minangka conto: boikot institusi akademik Israel (institusi sing melu riset pemerintah sing nyengkuyung ekspansi ilegal pemukiman lan panggunaan sumber banyu Palestina) disensor. Nanging kepiye babagan kebebasan ngomong? Dheweke biasane diabaikan. Nanging, kita entuk "knee-jerk," tulis wartawan. Saklawasé saben politisi Amerika ngomong babagan kudu nutup debat kasebut, nganti para legislatif negara ngancam perguruan tinggi lan universitas umum kanthi potongan dana. Sing terakhir bakal kedadeyan yen institusi pendhidhikan wiwit ngomong babagan boikot kasebut.

Sensor Amerika wis suwe saya akeh babagan Iran. Ilmuwan saka negara iki, sing dianggep ora ramah karo Amerika Serikat, uga disensor ing sawijining wektu. Nalika ngetrapake sanksi marang Iran ing taun 1980, AS nyakup larangan banget babagan nuduhake data ilmiah akademik. Mengko, sawetara anggota kongres ngupayakake amandemen sing ngidini "perdagangan bebas ide", nanging Departemen Keuangan AS mbatalake upaya kasebut.

Pamrentahan iki nglanggar semangat amandemen ing Kongres. Watesan dicabut, nanging sadurunge, editor jurnal sing duwe risiko nerbitake manuskrip Iran bisa didenda lan malah dipenjara. Sawetara organisasi, kalebu American Publishers Association, nuntut pamaréntah AS babagan masalah iki ing taun 2003. Ing taun 2004, masalah iki dirampungake ing njaba pengadilan, hak nggunakake prosedur standar dibalekake menyang penerbit nalika nggunakake bahan tulisan tangan sing ditampa saka Iran.

Nanging, aneh, Departemen Keuangan AS gagal "resmi ngumumake owah-owahan aturan iki." Akibaté, akeh editor jurnal sing ora ngerti yen peraturan kasebut wis direvisi. Akeh sing isih "ora njupuk risiko" lan mung mbalekake bahan Iran sing ditandhani "ditolak amarga sanksi."

Lan wis tekan titik iki: Dina iki, panyedhiya layanan Internet Yahoo, sing digunakake dening 63% wong Iran kanggo korespondensi, wis mutusake yen wiwit saiki ora bakal ngidini wong Iran nggawe akun email.

Akibaté, mungkasi akses menyang Yahoo bakal meksa akeh wong Iran kanggo ndhaftar alamat ing server mail sing diwenehake dening pemerintah Iran - sing, mesthi, bakal langsung nguripake censorship sambungan. Mangkono, wartawan nyathet, "Yahoo" dadi accomplice ing sabab censorship global.

III. Propaganda minangka bagéan saka sistem

Nanging censorship paling brutal, kang wis dadi bagéan saka budaya umum, mbokmenawa tatanan saka spektrum sempit saka panemu dijamin ing akèh-akèhé saka media Amérika. Beda alur crita lan beda panemu ing "warta» saluran populer "ABC", "CBS", "NBC" lan "CNN" utawa koran lan majalah utama, mung ora pati penting. "News" lan panemu ing "Fox TV" penulis umume nelpon wewatesan karo goroh. Panemu sing sempit sing ditawakake media resmi nggawe "gangguan latar mburi seragam" sing ora bisa dirungokake siaran alternatif.

Kanthi tembung liyane, Davidson nyimpulake, praktik media kasebut nggawe sensor de facto.

Menapa malih, produksi propaganda wis debugged kanggo titik sing editors warta lan wartawan piyambak, lan sawise wong-wong mau mayoritas masyarakat, ora éling sing kabeh bebarengan padha nglanggar hak konstitusional kanggo kamardikan ing pers.

Nanging, Davidson nemokake siji pangecualian kanggo aturan kasebut. Pranyata Amerika bisa nonton acara populer karo John Stewart ing Comedy Central. Acara nasional iki kabeh babagan ngritik pamrentah AS lan kebijakane. Bener, kabeh iki ditindakake mung ing wangun sindiran sing lucu.

Panemu sing umum ing pamrentah AS yaiku manawa media kudu njamin pendekatan khusus babagan perkara kasebut, amarga masarakat bakal nampa kabar kasebut kanthi "wangun sing bisa ditampa."

Davidson terus ngomong babagan "wahyu" sing muncul ing laporan anyar dening organisasi hak asasi manusia Amnesty International. Kita ngomong babagan pengadilan sing diarani "Cuban Five" (lima warga Kuba ing Florida dicekel minangka mata-mata Kuba).

Miturut laporan Amnesti resmi, pangrungon kasebut nyatakake yen pamrentah Amerika Serikat mbayar wartawan sing memusuhi Kuba kanggo nutupi pengadilan ing media lokal, nyedhiyakake sikap negatif marang wong sing dituduh lan ngonfirmasi kesalahane.

Kanthi pendekatan iki, penulis terus, "pers bebas" wis dadi mesin kanggo propaganda pemerintah, sing, ing siji, "umume devalued hak kebebasan wicara."

Davidson ngelingi yen ing pungkasan taun kepungkur, Komite kanggo Nglindhungi Wartawan nerbitake laporan ing ngendi Presiden Barack Obama, sing nduweni reputasi minangka liberal ing spektrum politik AS, dituduh meksa wartawan.

Kepiye Obama menehi tekanan marang wakil pers Amerika sing bebas? Pranyata dheweke "nyerang publikasi, nganakake pengawasan, nggawe atmosfer wedi lan miwiti penuntutan pidana." Miturut laporan kasebut, administrasi Obama ngajokake tuntutan hukum kaping pindho amarga diduga bocor informasi rahasia ... kaping pindho tinimbang sapa? Saka kabeh administrasi sadurunge digabungake!

Minangka asil saka kegiatan censorship rampant iki, indeks kebebasan media global, sing disusun saben taun dening organisasi konservatif Freedom House, wis dropped ing Amerika Serikat. Freedom House nyatakake yen ing 2014, kebebasan pers lan hak warga negara ditindhes ing Amerika Serikat. Para aktivis percaya yen pamrentah nyoba nyuda kebebasan, dipandu dening "masalah keamanan nasional."

Nanging, ing wektu sing padha, wartawan nyathet, Pak Obama ngritik ing pidato kasebut marang pamrentah asing sing mbatesi kebebasan pers lan kebebasan ngomong.

Nanging iki minangka salah sawijining rincian penting: mayoritas Amerika ngrungokake presiden pamrentahan manca tanpa rasa disonansi. Sawise kabeh, mayoritas iki ora ngerti yen iku korban propaganda lan manipulasi kesadaran.

Kepiye carane? Pranyata stereotipe budaya tartamtu wis dibentuk: kapercayan yen Amerika Serikat minangka basis kebebasan lan bebener. Lan warga Amerika ora nyoba verifikasi apa sing dikandhakake para propagandis media.

Miturut Comrade Davidson, ora ana sing unik ing "self-censorship" saka Amerika. Kabeh negara lan kabeh budaya, kanggo siji derajat utawa liyane, praktek manipulasi kesadaran iki ing lingkungan informasi. Akibaté, kita duwe distorsi kasunyatan.

Nanging pitakonane yaiku: apa kita bisa ngaku yen Amerika Serikat minangka "pembela agung kebebasan konstitusional dhewe"? Davidson njawab pitakonan kasebut. Ya, kita bisa, nanging mung yen proteksi kasebut "selaras karo tujuan kebijakan kasebut." Yen iki ora kelakon, "munafik menang".

Sistem kang propaganda thrives makaryakke cukup sukses, amarga meh kabeh wong, karo sawetara pangecualian, wis dawa wis rakulino kanggo ora ngeweruhi siji-sidedness ing pers. Manipulasi kesadaran massa mbantu supaya masyarakat tetep kohesif lan ing wektu sing padha nggawe kahanan ing ngendi kebencian gampang ditanam lan akeh wong sing siap mbayangake bedhil mesin mungsuh ...

IV. Pejuang kanggo cita-cita

14 Mei ing sumber "Echo saka Kaukasus" (divisi kreatif Radio Liberty, sing nyebarake ing basa Rusia ing Internet), cathetan muncul kanthi judhul "Propaganda Rusia ora cocog karo bebener - Wakil Sekretaris Negara AS."

Teks kasebut nyebutake tembung Sekretaris Negara AS kanggo Diplomasi Umum Richard Stengel, sing menehi wawancara menyang Radio Liberty edisi Ukraina. Wong lanang kandha yen "ing prekara urip lan pati, babagan kamardikan lan babagan pilihan wong ing mangsa ngarep, angel dadi diplomatik."

Miturut Richard Stengel, pimpinan Amerika - saka presiden nganti sekretaris negara - rumangsa setya karo cita-cita kasebut, mula dheweke "ninggalake basa diplomatik kanthi dhukungan saka warga Ukraina, sing milih masa depan."

Pak Stengel percaya yen propaganda Rusia ing pirang-pirang kasus ora dibebani karo bebener. Nanging Amerika Serikat bener karo bebener: "Sampeyan mesthi angel kanggo nglawan iki, amarga kita percaya yen kita kudu netepi bebener, kita kudu tetep setya marang bebener lan kasunyatan. Ing pungkasan, aku mikir yen kasetyan kanggo bebener bakal menang, nanging nganti saiki kahanane angel banget.

Ing kene siji saka loro, kita bakal nambah saka awake dhewe. Salah siji Richard Stengel asalé saka lapisan budaya Amerika, sing kasil dipengaruhi dening propagandis berpengalaman saka sumber "pers bebas" kasebut ing ndhuwur, utawa dheweke (kanthi pendhudhukan) mung sensor sing intelligible nerangake media carane lan apa " bebener" kudu "bungah".

* * *


Ing kesimpulan, aku kudu ngomong sawetara tembung babagan situs consortiumnews.com, sing bahan-bahane mesthi kudu digatekake.

Sing apa Panjenenganipun nyerat babagan aktivitas situs, editor Robert Parry: "Consortiumnews.com terus karya penting - nantang propaganda sing asring ana ing warta ing media AS."

Materi sing diterbitake ing kaca publikasi elektronik iki asring nglawan posisi resmi Gedung Putih lan dibedakake kanthi obyektif.

Dideleng lan diterjemahake dening Oleg Chuvakin
- khusus kanggo topwar.ru
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    29 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +3
      15 May 2014
      Lan dheweke nyoba ngajari kebebasan ngomong lan demokrasi
      1. +8
        15 May 2014
        comprochikos
        Ya, "lan wong-wong iki ngalang-alangi aku kanggo milih irungku ...." Johnny cilik.
        1. +1
          15 May 2014
          Inggih, padha nindakake trolling ing kabeh wong, lan censorship dikenalaké kanggo wong sing ngomong bebener.
          1. +4
            15 May 2014
            Aku wong sing educated lan waras, sing tetep bisnis, produksi, etc. ora dianggep serius dening media mainstream iki. Iki kanggo ibu rumah tangga bodho sing terus-terusan njagong ing serial karo zombie lan loafers cilek sing ora keganggu sinau sajarah, sastra lan geografi ing sekolah.
          2. 0
            15 May 2014
            Penulis sing wani lan jujur ​​ora dibutuhake dening manajemen saluran. Dheweke butuh tampilan, PR, box office. Padha adol bebener biyen kanggo 30 keping perak.
        2. +1
          15 May 2014
          Enggal nambah dana kanggo RT, kanca!
      2. +5
        15 May 2014
        Kutipan saka comprochikos
        Lan dheweke nyoba ngajari kebebasan ngomong lan demokrasi


        Minangka V. Mayakovsky ngandika:
        "Kanggo sapa bagel, kanggo sapa bolongan donat minangka republik demokratis."
      3. + 10
        15 May 2014
        ... Gambar cilik saka kasunyatan Amerika. Jinis campuran skizofrenia tresna marang hukum kanthi bener politik. Perusahaan sawetara Rusia lan siji Amerika lungguh ing bar. Prawan Rusia, sanajan umur 26, katon enom banget. Alkohol miturut hukum Amerika bisa dikonsumsi mung saka 21 taun. Bartender ora malah duwe hak kanggo ngedol bir kanggo wong ing umur 21, digunakake - dendo, mundur total saka lisensi, lan ing sawetara negara pakunjaran. Mulane, kanggo njlentrehake umur cah wadon, dheweke njaluk sawetara dokumen sing bisa ngonfirmasi "umur alkohol" dheweke. kahanan normal. Nganti saiki kabeh wis mlaku kanthi logis. Lan banjur ing téater Amérika saka absurd develops ing munggah.
        Supaya ora isin cah wadon karo manungsa waé kanggo wong, bartender takon dokumen bab umur saben wong ing perusahaan. Malah wong Amerika sing rambut abu-abu, sing umure 21 taun sadurunge Perang Dunia II. Lan iki minangka praktik umum - para bartender mriksa omben-omben kabeh perusahaan, yen ana paling ora siji wong, sing umure bisa diragukan. Supaya ora gawe isin. Kanggo nuduhake jinis: sampeyan ora mung siji sing katon enom banget. Luwih luwih. Rusia nuduhake paspor, sing, miturut kebiasaan Moscow-Cop, saben wong duwe. Wong Amerika sing rambut abu-abu ora duwe dokumen apa-apa. Akibaté, kabeh wong Rusia nggawa bir, nanging wong Amerika lawas, sing malah bakal diijini menyang metro Moscow tanpa sertifikat pensiun, ora diwenehi bir. Amarga yen sampeyan menehi, bakal langsung dadi cetha yen bartender takon paspor kabeh perusahaan mung kanggo katon. Iki wis jelas kanggo kabeh wong, nanging ora bisa ditampilake. Mulane, triumphs absurd - Amérika lawas kiwa tanpa bir. Ing wektu sing padha, kabeh wong sing hadir pura-pura yen kabeh apik ...
        1. 0
          16 May 2014
          Mulane, triumphs absurd - Amérika lawas kiwa tanpa bir. Ing wektu sing padha, kabeh wong sing hadir pura-pura yen kabeh apik ...

          ngguyu, marang ayu, nanging
          nol bebener kene, yen sampeyan ana ing Amerika lan sampeyan cukup begja kanggo pindhah menyang bar, banjur sampeyan langsung ngerti absurdity saka kiriman.
          Id mung dijaluk yen dicurigai ana ing sangisore 21, wektu. Dadi, ing perusahaan kita uga - ora kanggo kabeh wong ing akeh, yaiku kanggo kewan enom - aja digawa karo dongeng "saka Zadornov" bebener luwih nyenengake.
          Dadi aja kuwatir - wong tuwa ngombe bir
      4. Kisel
        +2
        15 May 2014
        apa sing sampeyan tambahake ing kene?
        1. 0
          16 May 2014
          sing mesthi, Korea Lor negara paling free ngguyu
          1. +1
            16 May 2014
            Dadi Korea Utara ora pirembagan bab kamardikan, ora krungu soko. Paling ora 1 tembung Korea ing 100 Amerika. Kurang luwih kaya iki.
          2. Kisel
            +1
            16 May 2014
            atalef hi
            makarya karo tukang saka Korea Utara ... luwih prayoga saka akeh pengunjung kanggo bisa ing Rusia
    2. +3
      15 May 2014
      Ora ana wonder Lavrov ujar manawa jaman anyar wis diwiwiti (kaya, aku ora ngelingi persis, nanging pikirane kaya ngono). Saiki Barat ngerti kepalsuan sisteme.
    3. +4
      15 May 2014
      Sepira bosok kabeh ing donya iki! Apa bakal ana reresik? Lan yen ya, adhedhasar moralitas apa jagad anyar bakal dibangun?
      Aku ora pengin pracaya, nanging paling kamungkinan kita bakal numpes dhéwé lan bal iki amarga saka srakah lan kabodhoan kita dhewe!
    4. +5
      15 May 2014
      soko padha ana banget intelligently argue! Kene ing Ukraina - kabeh cetha lan pas! Dadi langsung lan nelpon! "Aja nonton saluran Rusia! Iku kabeh goroh lan falsifications!" Ya, lan "bukti" nyoba nggawa! Contone, video kasebut, nalika konfrontasi, dheweke mbukak geni marang para demonstran "pro-Rusia", lan ana wong sing nyusup kanthi sikile ditembak. "Iki ora bisa! Pementasan! A provokasi dening saboteurs Rusia!" Lan ora ana keraguan utawa pikirane babagan "kebebasan ngomong"!
    5. +4
      15 May 2014
      Amerika wis dadi kamp konsentrasi sing gedhe, contone demokrasi, nyatane, dadi kediktatoran nyata perusahaan militer, muga-muga ing sawijining dina kita bakal nemokake bebener babagan tragedi 9/11. bisa uga minangka tumindak teror dening taipan finansial lan badan intelijen marang rakyate
    6. +1
      15 May 2014
      Saiki sing utama kanggo kita yaiku ngenalake wiji keraguan menyang jiwa wong-wong Kulon, lan nalika tunas lan sprouts, banjur kabeh sistem ngapusi para penguasa Barat bakal mulai ambruk!
      1. + 17
        15 May 2014
        Quote: Prapor Afonya
        Saiki sing utama kanggo kita yaiku ngenalake wiji keraguan menyang jiwa wong-wong Kulon, lan nalika tunas lan sprouts, banjur kabeh sistem ngapusi para penguasa Barat bakal mulai ambruk!

        Sejarah dhewe sijine kabeh ing panggonane
        1. 0
          15 May 2014
          Kutipan saka bif
          Quote: Prapor Afonya
          Saiki sing utama kanggo kita yaiku ngenalake wiji keraguan menyang jiwa wong-wong Kulon, lan nalika tunas lan sprouts, banjur kabeh sistem ngapusi para penguasa Barat bakal mulai ambruk!

          Sejarah dhewe sijine kabeh ing panggonane

          Ya, lan yen sampeyan isih bisa nyepetake pendo, mula Prancis pungkasane ngrampungake pornografi ...
        2. +2
          15 May 2014
          Ya, ironi ing kasunyatan sajarah.

          Prancis ngumumake perang marang Jerman tanggal 3 September 1939, nanging ora nindakake permusuhan aktif (sing diarani Perang Aneh). Siji-sijine upaya kanggo pengaruhe perang yaiku Serangan Saar.

          Ing tanggal 10 Mei 1940, 93 divisi Prancis [sumber ora ditemtokake 836 dina], 10 divisi Inggris lan 1 divisi Polandia disebarake ing sisih lor-wétan Prancis.

          Nalika tanggal 10 Mèi 1940, wadyabala Prancis dumadi saka 86 divisi lan cacahé luwih saka 2 yuta jiwa lan 3609 tank, udakara 1700 bedhil lan 1400 pesawat.[1]

          Jerman njaga 89 divisi ing tapel wates karo Walanda, Belgia lan Prancis [sebutake].
          Kampanye Prancis taun 1940
          Artikel utama: kampanye Prancis

          Tanggal 10 Mèi 1940, wadyabala Jerman nyabrang tapel wates antarané Walanda lan Belgia. Ing dina sing padha, pasukan Prancis mlebu ing Belgia. Langsung ing tapel wates Jerman-Prancis, permusuhan ora ditindakake. Bentrokan pisanan pasukan Jerman lan Prancis dumadi ing 13 Mei ing Belgia. Ing dina sing padha, pasukan Jerman nyabrang ing tapel wates Belgia-Prancis.

          Ing tanggal 25 Mèi, Panglima Angkatan Bersenjata Prancis, Jendral Weygand, ngendika ing rapat pamaréntahan, yen Jerman kudu dikon nyerah.

          Tanggal 8 Juni, pasukan Jerman tekan Kali Seine. Tanggal 10 Juni, pamaréntah Prancis pindhah saka Paris menyang wilayah Orleans. Paris resmi diumumake minangka kutha mbukak. Ing esuk tanggal 14 Juni, pasukan Jerman mlebu Paris. Pamrentah Prancis mlayu menyang Bordeaux.

          Ing tanggal 17 Juni, pamaréntah Prancis njaluk gencatan senjata marang Jerman. Ing tanggal 22 Juni 1940, Prancis nyerah marang Jerman, lan Gencatan Senjata Compiègne kaping pindho rampung ing Hutan Compiegne. Asil gencatan senjata yaiku divisi Prancis dadi zona pendhudhukan pasukan Jerman lan negara boneka sing dipimpin dening rezim Vichy.

          Permusuhan resmi rampung tanggal 25 Juni. Tentara Prancis minangka akibat saka perang ilang 84 wong sing tiwas lan luwih saka siji yuta tawanan. Pasukan Jerman ilang 000 tiwas, 45 tatu lan 074 sing ilang.


          Dadi wong Prancis isih prajurit)))
    7. +2
      15 May 2014
      Kaputusan sing bener yaiku kanggo nguatake strategi media kita, lan ndhukung media Barat sing ora nari ing nada Pentagon (ing negara pasif, ora bisa nolak informasi "demokratis" gelombang Amerika Serikat. ).
    8. +3
      15 May 2014
      Nanging sing weruh Bebener iki!?? Sing media lokal, sing kita - kabeh padha duwe siji tugas:
      propaganda ditujukan kanggo manipulasi pikiran warga ...

      Lan carane bakal diwenehi kanggo sampeyan, supaya sampeyan bakal mikir lan ngomong lan nyebar "Bebener" kanggo wong liya.
      Kabeh sing didorong menyang sirah kita kudu disaring, yen ora otak bakal njeblug !!!
    9. +1
      15 May 2014
      Apa ana kanggo ngrembug, edan tekan takeran unthinkable nalika Amerika Serikat ora setuju karo skor game Hockey, iki watesan saka bodho.
    10. Komentar wis dibusak.
    11. + 11
      15 May 2014
      propaganda)))
      1. +1
        15 May 2014
        Kita kudu nggantung poster kaya iki ing saindenging Eropa. Kita, kanthi cara, uga ora lara. ngguyu
    12. Alf
      +1
      15 May 2014
      Apa wong liya mikir yen ana media "mandiri" ing kasur? Ing kasus iki, ana paribasan apik banget sing nggambarake inti saka samubarang - "Sapa sing mbayar, banjur pesen musik."
    13. +1
      15 May 2014
      Peperangan informasi tresna marang Departemen Negara!
    14. XYZ
      +2
      15 May 2014
      Apa bedane apa sing diarani - "BBC", "CNN", "Fox News", lsp. Materi teka tho saka feeder padha lan beda-beda ing publikasi saka saben liyane minangka akeh minangka perlu kanggo katon ing paling sethitik prayoga ing mata nonton. Iki saiki dadi "kebebasan" pers - sampeyan mung bisa njupuk setengah langkah menyang sisih.
      1. alex 241
        +4
        15 May 2014
        "Pak Stengel pracaya kasetyan kanggo bebener bakal menang, nanging nalika iku arep hard." Popular kawicaksanan: Yen sampeyan ora menek, sampeyan kudu slobber. ngguyu
        1. 0
          15 May 2014
          - Bapak, aja ski...
          - dadi ing krinka karo krim sing ora nguntungke makni ...
          - aja ski ing krinka ...
        2. ar-ren
          0
          15 May 2014
          Benteng Ukraina - Kekuwatan!
          1. 0
            16 May 2014
            Jumlahe 1 (siji) ...... lol
            1. 0
              16 May 2014
              Kutipan: podpolkovnik
              Jumlahe 1 (siji) ......

              86 bêsik ing tentara Ukraina, supaya persis 86 kaping luwih.
              1. 0
                19 May 2014
                Kutipan saka No Nick
                Kutipan: podpolkovnik
                Jumlahe 1 (siji) ......

                86 bêsik ing tentara Ukraina, supaya persis 86 kaping luwih.

                Apa sampeyan nemokake iki ing Wikipedia?
                "Yen kandhang kebo muni "Gajah" - aja percaya karo mripatmu.
        3. Komentar wis dibusak.
        4. +1
          16 May 2014
          Wong lanang, paling ora mikir karo sirahmu nek posting koyok lodemotivator.....iki "Oplot"...
    15. parus2nik
      +1
      15 May 2014
      Lan kapan lan ing ngendi kebebasan wicara ..? Kabeh duweke wong .. Kaya sing dikandhakake, sapa wae sing nedha bengi karo bocah wadon nari karo dheweke ...
    16. +3
      15 May 2014
      Saran saka Snowdon kanggo "Svidomo":
    17. +5
      15 May 2014
      Irritating kadhangkala presentation saka informasi dening media kita, Aku ora ngomong bab Ukrainia, siji-sidedness sawijining. Kabeh informasi ing ireng lan putih. Iki wong apik lan iki wong ala. Yen dheweke apik, mula dadi apik, yen ala, mula mual. Iku misale jek sing infa diwenehi dirancang kanggo wong bodho lan panah. Lan aku bisa duwe humor sethitik, sarcasm sethitik, nuduhake wong lan acara saka sudhut sing beda? Panemu saka penambang saka Donetsk bisa dingerteni, nanging ana 7 yuta wong sing manggon ing kana. Lan apa sing dipikirake wong sing duwe penghasilan sing beda-beda, macem-macem bagean saka populasi, remaja lan wong tuwa? Yen ora, kabeh gambar disigar kaya kapak. Ana sawetara profesional ing ngarep iki, lan mulane ora ana kamenangan ing perang informasi. Bener, iki produk apik, nanging sampeyan isih kudu bisa kanggo saiki.
    18. +1
      15 May 2014
      Mbela bebener sajrone pasulayan mesthi luwih angel tinimbang ngapusi. Wong sing ngomong sing bener iku winates banget, lan sampeyan bisa nindakake sembarang omong kosong lan sak senenge ....
    19. +4
      15 May 2014
      Iku prasaja: Ancaman paling gedhe kanggo keamanan nasional AS, wangsulane Gates, yaiku rong mil persegi sing ngadeg ing Capitol lan Gedung Putih.
    20. 0
      15 May 2014
      http://lenta.ru/news/2014/05/15/nato/ лучше любой "пропаганды" хотели в нато? - получите и убедитесь - как на самом деле относятся к вам ваши хозяева!
    21. Mih
      0
      16 May 2014
      Akeh wong Amerika nganggep, panulis nyathet, manawa pamrentahane ngandhani "kayekten" marang wargane lan nglindhungi hak konstitusional kanggo "kebebasan ngomong."
      Aku mung yakin yen iki sing aku wedi mikir.
      Aku dadi sadar yen aku ora ngerti apa-apa.
      Ing jagad iki, hakekat, sing rusak ... nglirik
    22. 0
      17 May 2014
      Situs sing apik banget ing negara sing apik banget. Lan apa prabédan kanggo kula apa "biasa" Amerika nganggep bebener apa media US laporan (ora langsung lan ing wong siji). Aku ora seneng karo kabijakan luar negeri Amerika Serikat, mung siji pitakonan - kenapa diplomat lan politikus isih ngomong karo dheweke, lan dudu psikiater?

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"