Sawijining dina

57
Events ing Ukraina ngatur kanggo nyampur munggah akeh SIM, lan kelompok saka Segara Ireng armada - ora pungkasan mau. Ing wengi ulang tahun kaping 231 saka Armada Segara Ireng, transisi saka posisi tamu sing ora dikarepake (kanggo Kyiv) menyang posisi pemilik lengkap wis meksa owah-owahan serius ing rencana pangembangan armada. . Nanging, rusak cetha sakteruse ing hubungan karo NATO janji owahan malah luwih serius. Kepiye kasunyatan politik anyar bakal mengaruhi tampilan armada kasebut durung jelas, nanging wis jelas manawa volume tugas sing diadhepi bakal nambah sacara dramatis - lan iki ora bisa mengaruhi komposisi sing direncanakake.

Rencana-2009

Tampilan prospektif saka Armada Laut Ireng, sing bisa diadili saka pernyataan pimpinan angkatan laut Rusia ing 2009-12, kasedhiya, pisanan kabeh, nggawe "armada ngarsane" sing dirancang kanggo nglindhungi kepentingan Rusia ing Mediterania lan ing. Waters Afrika - loro ing Atlantik lan lan ing Samudra Hindia. Conto referensi kegiatan kasebut bisa dianggep minangka patroli anti-pembajakan biasa ing Teluk Aden lan segara sing cedhak. Ing kene, ing salah sawijining rute segara sing paling sibuk, mesthi ana kapal ing sangisore bendera Rusia utawa diduweni dening perusahaan Rusia. Lan anané ing wilayah Angkatan Laut Rusia, bebarengan karo kapal-kapal angkatan laut negara-negara NATO, nggawa keuntungan sing cukup nyata: saka ngurangi jumlah premi asuransi kanggo mbebasake kapal sing wis dicekel bajak laut.

Watch off pesisir Afrika digawa dening kapal saka Pasifik, Lor, lan kadhangkala armada Baltik. Ing wektu sing padha, Armada Segara Ireng, sing paling cedhak karo lokasi acara kasebut, ora nate ngirim kapal patroli sajrone limang taun misi anti-pembajakan Rusia kanthi alasan sing ora jelas: kekurangan akut unit tempur modern. Ing kasunyatan, ing 2010, cruiser Moskva tetep siji-sijine kapal perang saka Armada Segara Ireng sing bisa nindakake tugas kanthi rutin lan adoh saka pangkalane. Iki uga minangka salah sawijining kapal Angkatan Laut Rusia sing paling "ngambang" - geografi kampanye saka Sevastopol ngluwihi saka Vladivostok menyang Corinto Nicaraguan.

Nanging, siji cruiser, sanajan iku banget siap perang, senadyan umur 30 taun, ora bisa ngganti armada, liyane saka kapal gedhe kang malah luwih dihormati. Rencana nganyari maneh melu, pisanan kabeh, panggantos prau patroli lungse lan kapal anti-kapal selam gedhe saka Armada Segara Ireng karo enem frigates project 11356R / M. Proyèk iki minangka pangembangan saka seri enem (telu + telu ing kontrak 1997 lan 2006) frigat saka jinis Talwar, dibangun kanggo ekspor kanggo Angkatan Laut India, kang, ing siji, digawe ing basis saka project 1135 akeh. digunakake ing Angkatan Laut Soviet, gabungke senjata lan peralatan sing cukup modern karo komponen utama lan perakitan. Kapal timbal saka seri anyar, frigate Admiral Grigorovich, diluncurake ing Kaliningrad ing mangsa 2014, kudu teka ing Segara Ireng taun iki.

Sawijining dina

Frigate "Admiral Grigorovich"


Ing wektu sing padha, mesthine kanggo modernisasi (nyatane, kanggo nggawe maneh) pasukan kapal selam Armada Segara Ireng, saka siji-sijine kapal selam B-871 Alrosa proyek 877V Halibut, uga dikenal minangka Varshavyanka, tetep nganti saiki. . Ing wektu sing padha, B-871 dhewe bisa urip ing wektu kekurangan dhuwit, utamane amarga patronase saka perusahaan Yakut kanthi jeneng sing padha, sing dibayangke ing jenenge. Rencana anyar kasebut mbutuhake pambangunan enem kapal selam Project 636, versi Varshavyanka sing wis dimodernisasi. Kapal utama, B-261 Novorossiysk, uga kudu teka ing Armada Segara Ireng ing taun iki.

Ing tataran sabanjure, penguatan pasukan pendaratan armada kasebut diumumake, kalebu kanthi kemungkinan transfer menyang Armada Segara Ireng saka salah siji saka rong kapal pendarat universal (UDC) saka jinis Mistral sing dibangun kanggo Angkatan Laut Rusia lan panggantos saka moral lan fisik kapal kebangkrutan gedhe (BDK) bangunan Soviet. Wiwitan nganyari maneh pasukan cahya - rudal cilik, kapal anti-kapal selam cilik lan prau saka macem-macem jinis diturunake nganti pungkasan taun 2010-an.

Ing wektu sing padha, kabeh rencana anyar ana ing ancaman gagal amarga status basis armada utama (Sevastopol) sing durung ditanggulangi lan kesulitan politik kanthi ngganti komposisi kapal sanajan sawise perjanjian Kharkov 2010. Konstruksi pangkalan ing Novorossiysk kira-kira 80 milyar rubel, nanging isih ora bisa ngganti Sevastopol kanthi lengkap, amarga lokasi sing kurang trep lan amarga fitur karakteristik meteorologi lokal kanthi angin musim gugur-musim dingin sing sengit.

Kesulitan karo basing duweni pengaruh sing kuat banget kanggo pangembangan pasukan kanggo nglindhungi wilayah banyu lan pertahanan pesisir Angkatan Laut: pangkalan angkatan laut Novorossiysk, sing dilindhungi dening pasukan Rusia, ora cocok minangka pangkalan utama armada, lan Sevastopol. , digunakake minangka kuwi, ora bisa andal dilindhungi amarga watesan ing penyebaran prajurit Rusian ing Crimea. Iki sebagéyan diimbangi dening kasunyatan sing ancaman kanggo dhasar lan pesisir minangka kabèh dianggep sepele: nganti sasi anyar, Segara Ireng ing asas ora dianggep minangka téater potensial saka operasi militèr.

Kasunyatan-2014

Owah-owahan sing cetha ing kahanan politik ing wilayah kasebut meksa kita ngevaluasi maneh tugas armada lan prospek nganyari maneh, lan ing kabeh wilayah potensial aplikasi - saka segara nganti pesisir. Owah-owahan kasebut wiwit sadurunge Crimea - Suriah dadi "panggilan tangi", ing ngendi armada Rusia, kanggo pisanan sawise pungkasan Perang Dingin, dipeksa nindakake tugas khusus kanggo periode konfrontasi global: pangiriman. saka kargo militèr kanggo allies ing pasuryan saka cooling cetha saka hubungan politik karo NATO, kang ndhukung konflik sisih ngelawan. Ing mangsa panas 2013, ing puncak pangarepan militèr, ngarsane Rusia ing Mediterania njupuk wangun organisasi ing wangun mentas digawe "Navy Task Force ing Mediterania", kang mung disebut "Mediterranean Squadron".

Pendinginan ora berkembang dadi konfrontasi bersenjata, nanging kudu dimangerteni manawa ana konflik nyata karo Aliansi Atlantik Utara, alat militer Moskow ing Mediterania bakal banget winates. Ngandelake pasukan nuklir strategis ora njamin ora mungkin bentrokan lokal sing nggunakake arsenal nuklir ora bisa ditrapake.

Mangkono, nalika Siria, lan banjur krisis Ukrainia, sawetara tugas potensial saka Armada Segara Ireng lan skuadron Rusia ing Mediterania mboko sithik diganti, lan pungkasanipun teka ing wangun ing ngisor iki. Ing zona segara lan segara sing adoh, armada kasebut mbutuhake potensial sing cukup kanggo ngimbangi / mblokir / netralake / mateni, yen perlu, 1-2 grup serangan kapal induk Angkatan Laut AS sing operasi kanthi dhukungan saka sekutu NATO. Ing Segara Ireng, kalebu ing perairan pesisir Crimea lan Kaukasus, masalah nglindhungi pesisir lan pangkalan tiba-tiba muncul, nalika ana konflik militèr hipotetis lan amarga kemungkinan nambah kegiatan kasebut. layanan khusus lan organisasi teroris.

Owah-owahan radikal ing rencana kanggo pambangunan Armada Segara Ireng, nanging ora kedadeyan, kalebu amarga karakteristik kapal generasi anyar. Sistem tembak kapal universal (UKKS) ngidini frigat anyar, yen perlu, kanggo ngatasi tugas apa wae - saka nglawan target pesisir kanthi rudal jelajah jarak jauh nganti nyerang kapal induk nggunakake misil anti-kapal supersonik. Dipimpin dening "Moscow", kang ing taun teka nunggu kanggo ndandani karo modernisasi, lan karo dhukungan saka penerbangan lan pasukan cahya, enem frigates anyar makili luwih saka pasukan serius ing Segara Ireng, lan bisa dadi inti saka skuadron Mediterania. Kajaba iku, ing mangsa ngarep, Armada Segara Ireng bakal nampa paling ora rong penghancur janji sing bisa ngganti Moskva.

Kanthi pasukan kapal selam, kahanan kasebut luwih gampang - kanggo "Varshavyanka" anyar, tugas nglawan Angkatan Laut mungsuh potensial ditetepake minangka sing utama sanajan sadurunge ana exacerbations, lan dina iki mung ana enem prau anyar. bakal cukup kanggo Armada Segara Ireng, utawa apa nomer iki kudu tambah. Nalika anggit ing skor iki durung ditulis, Nanging, iku bisa sing ing kahanan anyar Armada Segara Ireng bakal nampa kapal selam luwih saka sadurunge panginten.

Owah-owahan sing luwih serius nunggu pasukan entheng armada, penerbangan lan pasukan pertahanan pesisir. Saiki, pilihan kanggo ngenalake kapal rudal cilik (RTO) pisanan saka jinis Buyan-M menyang Armada Segara Ireng, sing wiwitane dibangun kanggo Flotilla Caspian, wis dianggep. Kapal iki bisa ngganti RTO lan prau rudal sing dibangun Soviet, lan panggunaan sing padha karo frigat, UKKS, ndadekake Buyans-M universal, kajaba sing ora ana, amarga nyederhanakake lan murah kapal, kemampuan kanggo nglawan kapal selam.


UDC "Vladivostok"


Perang nglawan kapal selam kemungkinan bakal dipasrahake marang proyek 22160 corvettes sing janjeni, pesenan sing durung suwe saya tambah khusus kanggo Segara Ireng lan Mediterania.

Nasib pasukan pendaratan Armada Segara Ireng isih dadi pitakonan, ora mung amarga pendapat Kementerian Pertahanan sing isih ora jelas, nanging uga amarga nasib kapal jinis Mistral, sing isih durung jelas, sanajan kabeh njamin.

Panglompokan udara lan lemah ing Crimea, kalebu pasukan Angkatan Laut lan cabang Angkatan Bersenjata Rusia liyane, kudu diganti kanthi radikal. Penyebaran sistem pertahanan udara S-300PM2 lan sistem rudal pesisir Bastion ing Crimea wis menehi sawetara gagasan babagan ukuran owah-owahan. Langkah sabanjure kudu nganyari penerbangan Rusia ing Crimea, sing nganti acara anyar diwakili dening siji resimen pengebom Su-24 sing lungse ing pangkalan udara Gvardeyskoye, lan siji resimen helikopter ing kendaraan angkatan laut Ka-27 sing adhedhasar ing Kacha. Saingan sing paling mungkin kanggo pangkalan Crimean yaiku pejuang Su-30SM lan pengebom Su-34, sing aktif dituku dening Kementerian Pertahanan. Kanthi helikopter laut, kahanan kasebut luwih rumit, nanging ndandani sing wis ana bisa ngidini wektu nganti mesin anyar saka kelas iki katon.

Iku banget awal kanggo menehi ramalan lan prakiraan. Nanging, ketok yen owah-owahan kahanan uga ngganti tujuan armada. Implementasi rencana anyar bakal menehi Rusia alat sing dipercaya kanggo nglindhungi pesisir dhewe, ing jarak sing cedhak lan ing jarak sing adoh. Antarane akeh peran saka Armada Segara Ireng, meh ora bisa nemokake sing luwih sinau.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

57 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 26
    15 May 2014
    Rusia mung duwe loro sekutu dipercaya - Angkatan Darat lan Angkatan Laut. Yen sampeyan ora pengin menehi panganan marang tentara liya, sampeyan kudu menehi panganan dhewe eseman
    1. MVS
      MVS
      + 33
      15 May 2014
      Kutipan saka: ksv500
      Rusia mung duwe loro sekutu dipercaya - Angkatan Darat lan Angkatan Laut. Yen sampeyan ora pengin menehi panganan marang tentara liya, sampeyan kudu menehi panganan dhewe

      Bubar, 2 liyane - lenga lan gas. Dheweke pancen apik banget amarga kanthi bantuan Eropa bisa dicemplungake ing Zaman Batu tanpa nembak.
      1. + 21
        15 May 2014
        Lan iku bakal becik yen soko break mati saka bathi, lan wong umum, lan ora mung oligarki. Mungkin, ing cahya saka acara anyar, padha pungkasanipun bakal ngerti sing padha ora ana ngendi kanggo mbukak, padha kudu manggon lan bisa ing Rusia, lan kanggo urip tentrem, soko kudu rampung kanggo wong .... Ukraina iku sawijining wulangan kanggo kabeh wong - Bender, fascism - iki kamulyan kita Ora ana Gusti Allah, nanging ing kono wong-wong ing wiwitan wungu marang maling sing ora duwe isin, lan banjur wiwit ....
        1. +3
          15 May 2014
          Raja Louis seneng mlaku-mlaku ing Taman Fontainebleau,
          Lan yen wong tani keluwen lan ora .... lo.
          ("alligator", dheweke uga aligarh ing Afrika)
        2. +2
          16 May 2014
          Quote: Akulina
          nanging ing kono wong-wong ing wiwitan padha nglawan maling sing ora duwe isin, banjur wiwit ....

          Wong-wong ora ana hubungane karo acara kasebut ing Kyiv (Maidan), wiwitane diatur dening Ukrainia sing diarani. oposisi, Partai Batkivshchyna, Svoboda lan Udar, pimpinan Turchynov, Tyahnybok lan Klitschko, pisanan ndhukung integrasi Eropa Ukraina, lan banjur, nalika Presiden incumbent Yanukovych ora gelem mlebu Perjanjian Asosiasi Eropa, lan mbusak dheweke saka kekuwatan. Ing iki pejabat saka EU lan Amerika Serikat njupuk bagéyan aktif, sing digunakake kahanan teka menyang daya saka pamaréntah ing kontrol padha ing dipengini) Miturut cara, nalisir mratelakake panemume umum sing kabeh wis dicolong ing Yanukovych, Iki adoh saka kasus. Ana akeh konstruksi, rekonstruksi sekolah, dalan, nyoba kanggo ngenalake teknologi hemat energi, pensiun lan gaji karyawan negara tambah, utamane, pensiun saya tambah kanggo 350 hryvnia. acara iki dianakaké ing latar mburi stabilitas rega lan hryvnia, kang katahan ing 8: 1 kanggo kabeh patang taun. Saiki kabeh konstruksi beku, hryvnia wis ambruk 13: 1.
    2. +6
      15 May 2014
      Musim salju wis liwati, "Beruang Rusia" wis tangi ..... wektune wedi karo wong sing pengin cilaka!
      1. + 18
        15 May 2014
        Matur nuwun kanggo artikel.
        Laksamana Grigorovich
        1. 0
          16 May 2014
          katon nyengsemaken...
      2. RBLipetsk
        +2
        15 May 2014
        Musim salju wis liwati, "Beruang Rusia" tangi ..... wektune wedi karo wong sing pengin cilaka.
        ya, mangsa wis rampung. "Burung" tangi ... luwe lan nesu ... nanging padha, dolbodons, diburu, bakal rampung, psak dielingake - aja kondhang ...
    3. +5
      15 May 2014
      Kita kudu menehi kontribusi pribadi kanggo nggayuh tujuan kasebut !!!
      1. +3
        15 May 2014
        Kutipan saka: Coffee_time
        Kita kudu menehi kontribusi pribadi kanggo nggayuh tujuan kasebut !!!

        Aja ragu-ragu, kita nindakake!
      2. +1
        16 May 2014
        Sampeyan menehi sms-sumbangan kanggo kabutuhan tentara !!! ngguyu
    4. +6
      15 May 2014
      Sekutu - TELU. Sampeyan kelalen Pasukan Rudal Strategis!
      1. +2
        15 May 2014
        Morgan, bebener sampeyan. Ayo nggawe kasepen ing endi wae ing jagad iki!
    5. +1
      15 May 2014
      Aku nemtokake: Tentara lan Angkatan Laut (segara lan udhara). Dheweke mung sekutu setya Rusia lan ora bakal ana liyane!
    6. +1
      15 May 2014
      Kita ngaco. We wedi nang endi wae. kita malah wedi kanggo nglindhungi Rusia. Kok aku ngomong ngono.
      Kadhangkala sampeyan kudu mendem lan njotosi saben wong ing pasuryan. diantemi bakal meneng ing gombal. Para oligarki lan liya-liyane bakal nandhang kabijakan kaya ngono. Apa iku wong?
      Dadi yen wedi karo kahanane, pranyata awake dhewe wis kaya Amerika. Conchita
    7. +1
      16 May 2014
      Nuwun sewu, kula badhe njlentrehaken ... amargi tegesipun ical - nyukani dhengkul (wong liya)
    8. +2
      16 May 2014
      Lan sawetara wektu ana papat sekutu. Angkatan Udara lan Pasukan Rudal Strategis wis ditambahake.
    9. +2
      16 May 2014
      Aku seneng mangan tentaraku, nanging aku ora pengin mangan Serdyukov lan Vasiliev!
  2. + 25
    15 May 2014
    Ing zona segara lan segara sing adoh, armada kasebut mbutuhake potensial sing cukup kanggo ngimbangi / mblokir / netralake / mateni, yen perlu, 1-2 grup serangan kapal induk Angkatan Laut AS sing operasi kanthi dhukungan saka sekutu NATO.
    Tugas sing pantes! Aku wis suwe ora krungu statement langsung kaya ngono!
    1. +6
      16 May 2014
      Ya, aku pengin kaya ing USSR:
      -Pesen TASS - "Armada Amerika kaping 6 ilang tanpa tilak ing Samudra Pasifik. Ora ana kerugian ing sisih kita"
      Nah, babagan traktor sing mbajak kanthi tentrem ... prajurit
  3. + 12
    15 May 2014
    Supaya cooling ora berkembang dadi konfrontasi potensial, perlu kanggo nambah kemampuan potensial kita. Aku seneng banget kaya ngono.
  4. +8
    15 May 2014
    Sing perlu, sanalika bisa, kanggo nguatake Armada Segara Ireng, iki ora jelas. Lan luwih becik ngilangi Ukraina saka Segara Ireng, mula keselarasan kasebut umume dadi jujur ​​​​ing kita. Ayo mbantu Novorossiya tuwuh nganti ukuran kasebut, saka Don nganti Rumania.
  5. + 10
    15 May 2014
    Aku seneng banget karo artikel kasebut amarga ringkes. Sedhela, to the point and to the point.
    Aku seneng maca artikel sing padha, lan ora mung babagan Armada Segara Ireng.

    Pendinginan ora berkembang dadi konfrontasi bersenjata, nanging kudu dimangerteni manawa ana konflik nyata karo Aliansi Atlantik Utara, alat militer Moskow ing Mediterania bakal banget winates. Ngandelake pasukan nuklir strategis ora njamin ora mungkin bentrokan lokal sing nggunakake arsenal nuklir ora bisa ditrapake.

    Iku apik yen paling ora ana sing nulis kanthi realistis, tanpa kabeneran politik liberal

    pengarang Prokhor Tebin
  6. +6
    15 May 2014
    Luwih, luwih jelas yen Rusia mung duwe loro kanca sing bisa dipercaya - ARMY lan FLEET!
    Malah medeni kanggo mbayangno apa jenis ... Rusia yen presiden saiki dudu Putin, nanging, ayo ngomong, wanita ...
    Merit Putin uga dumunung ing kasunyatan sing njupuk munggah re-peralatan saka Tentara lan Angkatan Laut ora nalika "jago" pecked, nanging, lagi ngomong, "ahead saka wektu."
    1. SSR
      +1
      15 May 2014
      Kutipan saka ia-ai00
      Luwih, luwih jelas yen Rusia mung duwe loro kanca sing bisa dipercaya - ARMY lan FLEET!
      Malah medeni kanggo mbayangno apa jenis ... Rusia yen presiden saiki dudu Putin, nanging, ayo ngomong, wanita ...
      Merit Putin uga dumunung ing kasunyatan sing njupuk munggah re-peralatan saka Tentara lan Angkatan Laut ora nalika "jago" pecked, nanging, lagi ngomong, "ahead saka wektu."

      Little ora sakabehe bener.
      Putin mung njupuk munggah Tentara nalika padha ora bisa Recruit unit tempur-siap nglawan militan, kang miwiti saka ngeruk, saka Dagestan karo invasi ana.
  7. +5
    15 May 2014
    Kasus Admirals Ushakov lan Senyavin ana ing tangan sing pantes. Gendéra St. Andrew ing Mediterania dadi.
  8. srawung
    + 16
    15 May 2014
    Kanggo netralake / ngimbangi armada mungsuh sing potensial, 6 frigat anyar jelas ora cukup. Amerika kaya iki duwe 60-aneh. Plus rolas utawa luwih operator pesawat saiki. Moskow mesthi kapal sing apik, aku weruh kanthi mripatku dhewe maneuvers Armada Segara Ireng cedhak Anapa. Nanging kita mung duwe siji. Bakal njeblug. Ing tambang lan apa sabanjure? Sampeyan butuh 6 kayata Moskow lan rolas utawa rong fregat anyar lan udakara rong lusin kapal selam. Lan pesenan kompleks militer-industri, lan popok NATO. Siji "pembunuh kapal induk" dudu armada, malah nembak aku.
  9. +4
    15 May 2014
    Ing kasus iki, sampeyan kudu ngelingi babagan LIMIT HARD TIME ...! prajurit Wektu ndandani - maksimal setahun! Inggih, ing watesan - 1,5-2 taun ...
    Rencana lan program kasebut apik, nanging saka topik: "Nyekel tas - stasiun lunga!" Nanging, apa ana - lan kanggo iku, matur nuwun!
    Nalika modernisasi Moskva, luwih becik menehi pilihan kanggo ngrampungake EMERGENCY kanggo ndandani lan ngatur kapal ing sawetara wulan. Aku wedi, kaya biasane, dheweke bakal dipisahake "menyang lemah ..." kanthi dhasar "non-justification" saka wiwitan PERIODE ANCAMAN, lan kapal perang bakal dadi target ing dermaga . .. mlyn! sad prajurit
    Oh, mesthine 10 taun kepungkur ...
  10. +3
    15 May 2014
    Inggih, kabeh babagan Armada Segara Ireng dilebokake ing rak-rak, isih rada ringkih ... Prospek kasebut, nanging menehi inspirasi ...
    1. 0
      17 May 2014
      Kutipan: Roman1970
      Inggih, kabeh babagan Armada Segara Ireng dilebokake ing rak-rak, isih rada ringkih ... Prospek kasebut, nanging menehi inspirasi ...

      Ing kasus iki, Flotilla Caspian bakal ngiyatake Armada Segara Ireng (miturut pendapatku, iki luwih apik tinimbang apa-apa) ...
  11. ivantitanium
    +3
    15 May 2014
    kita duwe telung armada liyane, lan siji armada, muga-muga ora bakal dilalekake ...
  12. +2
    15 May 2014
    Quote: Morgan

    Sekutu - TELU. Sampeyan kelalen Pasukan Rudal Strategis!

    Ora. Katelu yaiku Gazprom.
  13. angin topan7
    +1
    15 May 2014
    Artikel sing apik banget lan menarik. Ing cahya saka acara anyar, program kanggo rearmament saka Tentara lan Angkatan Laut bakal dianyari lan banget serius. Angkatan Laut butuh kapal lan prau anyar kaya udhara. Aku pancene pengin katon ing modern "Admiral Nakhimov", "Peter Agung", "Moskva" lan utamané karusakan Russian anyar.
  14. +7
    15 May 2014
    Barat mikir ing taun 1991 yen dheweke ngalahake kita,
    Nanging kita ora bisa rusak.
    Kita lara sethithik ing taun 90-an
    nanging saiki kita tangi, nanging kepiye carane tangi!
    Kita bali tentara, industri pertahanan,
    lan sing paling penting - patriotisme, katresnan lan bangga ing tanah air.
  15. +3
    15 May 2014
    Apa ana sing bisa nerangake kenapa sethithik utawa ora ana perhatian marang sistem pertahanan udara ing kapal anyar? Kanthi serangan udara simultan sing gedhe, serangan rudal lan akeh umpan sing ditembakake dening mungsuh - SETIAP kapal ing skuadron kudu duwe gaman otomatis sing bisa nembak target apa wae! Mistral lan Samudra BSK anyar - loro "Broadsword" lan angkatan laut "TOR"? Ora ana papan? Dadi, mungkin ana sing ora perlu, mula iki dudu sistem pertahanan udara! Nerangake, yen sampeyan ngerti - ngendi aku salah?
  16. +3
    15 May 2014
    Kutipan saka kocclissi
    Musim salju wis liwati, "Beruang Rusia" wis tangi ..... wektune wedi karo wong sing pengin cilaka!
    Anggota NATO wis wedi, lan padha ngubengi bear kaya nyamuk, nresep karo sanksi sing ora pati penting!
  17. +1
    15 May 2014
    Bakal menarik kanggo maca babagan Kaspia. Ing kana, Timur Tengah gampang digayuh. Lengen iku otote kaya ngono...
  18. Babakan235
    +1
    15 May 2014
    Armada Rusia bakal kuwat !!! Ing sawetoro wektu, kang Aviation-Brother bakal nutupi !!!
  19. Komentar wis dibusak.
  20. nicollider
    +6
    15 May 2014
    Aku seneng iki - aku ora ngerti saka ngendi
    1. +1
      16 May 2014
      Iki tutup buku, penulis, ing mratelakake panemume, Zorin, nanging aku bisa salah. Buku kasebut fantasi, nanging menarik.
      1. 0
        16 May 2014
        Alexander Zorich. Nanging nyatane - duet (tandem) Yana Botsman lan Dmitry Gordevsky.
        A sawetara liyane saka seri padha.




  21. SHI69
    +2
    15 May 2014
    hore! Sevastopol maju!
  22. Kelevra
    +2
    16 May 2014
    Nganti saiki, aku ora weruh masalah khusus kanggo armada lan penerbangan ing Crimea, mesthi, akeh sing kudu ditindakake, Crimea, iki minangka kue sing gedhe banget lan akeh krim sing dibutuhake.
  23. +3
    16 May 2014
    Kutipan: RONIN-HS
    Ing kasus iki, sampeyan kudu ngelingi babagan LIMIT HARD TIME ...!


    Iki minangka galangan kapal Nikolaev, luwih cepet luwih apik.
  24. +3
    16 May 2014
    Kanthi Crimea, jelas kapan kita bakal njupuk Odessa?
  25. Repty
    +1
    16 May 2014
    [quote = Adipati] Adipati Wingi, 23:10 ↑ Anyar
    Matur nuwun kanggo artikel.
    Laksamana Grigorovich[/ quo


    Sing ayu!!!!
  26. +2
    16 May 2014
    Angkatan Laut minangka otot Rusia lan kudu berkembang. Cukup kanggo ngrusak, wektune kanggo maju. Wektu kanggo nuduhake kabeh wong yen Rusia minangka kekuwatan! Lan sing sapa nekani kita nganggo pedhang, bakal mati dening pedhang!
  27. +1
    16 May 2014
    Kutipan saka Bark235
    Armada Rusia bakal kuwat !!! Ing sawetoro wektu, kang Aviation-Brother bakal nutupi !!!

    Iku bakal migunani ...
    Nanging saiki, sampeyan mung bisa ngandelake tutup sistem pertahanan udara adhedhasar lemah.
    Ing kasus kahanan sing serius, penerbangan dhewe kudu ditutupi.

    Lan kita duwe masalah karo pambangunan penerbangan anyar lan armada anyar sajrone 20 taun ...
    sawise kabeh, bab 500 kapal lan 5000 pesawat tempur dibutuhake.
    1. +1
      16 May 2014
      Kutipan: Sergey S.
      sawise kabeh, bab 500 kapal lan 5000 pesawat tempur dibutuhake.


      Kanggo Armada Segara Ireng utawa kanggo kabeh Angkatan Laut ing umum?

      Sesanti saka Armada Segara Ireng iku kudu dadi armada sing relatif cilik kanggo nyekel kabeh Segara Ireng + skuadron jarak adoh cilik. Pancen, yen ana konfrontasi militer sing mbukak karo NATO, Turki bisa kanthi gampang mblokir selat kasebut lan kita ora bakal bisa mlebu ing Mediterania. Nanging ing Segara Ireng, kita kudu lan bakal dadi master, utamané saiki kita duwe basis kaya Crimea.
      1. 0
        17 May 2014
        Kutipan saka: mamont5
        Pancen, yen ana konfrontasi militer sing mbukak karo NATO, Turki bisa kanthi gampang mblokir selat kasebut lan kita ora bakal bisa mlebu ing Mediterania.

        ing kasus iki, Turki minangka negara bakal mandheg ana amarga radiasi prawan ing wilayah kasebut ...
        Klompok perusahaan P-1000 "Moscow" nyakup kabeh Turki lan setengah Eropa, lan yen sampeyan nglengkapi "gunung berapi" saka Warheads Khusus, wong Turki sing urip, kaya geir.opeytsy, bakal tetep mung enclave cilik ing saindenging jagad . ..

  28. +1
    16 May 2014
    Obama kok jengkel karo artikel-artikel kaya ngono, wis dadi putih sedhih!
  29. +1
    16 May 2014
    "... rusak banget ing hubungan karo NATO njanjeni owah-owahan sing luwih serius."

    Sampeyan bisa uga mikir yen hubungan iki luwih apik sadurunge.
  30. +2
    16 May 2014
    Nganyari terus-terusan !!! Apa game worth lilin??? 5-8 taun lan maneh padha Rake. Apa worth mbuwang dhuwit kanggo sampah? Pabrik dimuat ing 50%, lan anyar anyar !!!
  31. +1
    16 May 2014
    Inggih, ya, aja mangan kita madu, menehi kita kangelan. Kaping pisanan, tentara kudu dirusak, lan banjur urip maneh.
  32. Komentar wis dibusak.
  33. stranik72
    +2
    16 May 2014
    Impotensi kompleks industri militer, ora ana ilmu pengetahuan, ora ana teknologi modern, kekurangan personel nyebabake degradasi produksi. Nanging "pengawas" kanggo kompleks industri militer ora metu saka tweeter. Kayane Proton tiba, saiki dheweke bakal kelingan babagan trampolin maneh. Dadi karo armada, dhuwit serius, lan barang kanggo kelas 2 meh ora metu, sing bakal kita wedi.
  34. +1
    16 May 2014
    Kanggo njamin keamanan, kita kudu ngisi ceruk ing pasukan strategis kanthi misil jarak menengah - nganti 5500 km, yaiku RS-10 kita. Iskander (nganti 500 km) rada ringkih (Aku wonder yen iku gampang kanggo nambah sawetara?), Ing laku, senjata iki meh paprangan, Topol-2m (11000 km) kanggo Amerika Serikat. Kita ora entuk apa-apa saka Eropa saiki, uga, bisa uga, kajaba Tu-22M2, M3.
    Ing taun 80-an, Gorbachev ngurangi misil jarak menengah - (1000-5500 km), nanging ora jelas apa sing dirusak minangka misil hangover kanthi jarak nganti 1000 km.
    Ngrawat senjata, tentara, lan angkatan laut saiki dadi kabutuhan penting kanggo Rusia!
  35. +1
    16 May 2014
    umume, seneng yen armada dikuatake, kaya sing dikandhakake - wektune ... mung pitakonan - apa ana cukup dhuwit lan kekuwatan, kapal (malah sing cilik) dudu perahu dayung ...
  36. 0
    16 May 2014
    A artikel apik, pleasantly pleased, lagi ngomong: loro pikirane lan mata. Singkat, manis, cetha! Penulis apik! Matur nuwun kanggo artikel. Informasi sing menarik lan migunani sing disorot. Lan siji-sijine dheweke seneng yen pabrik perbaikan helikopter Sevastopol isih bisa digunakake. Wong bakal duwe proyek, lan armada bakal duwe helikopter!
  37. 0
    16 May 2014
    Nganyari armada mesthi apik, nanging kapal lan kapal selam (lan Moskva modern) dibutuhake paling ora dina iki, lan ora ing 2018. Lan aku uga wonder yen padha "Grigorovich" lan "Rostov-on-Don" bakal diijini menyang Segara Ireng?
  38. Prokhor Tebin
    0
    29 May 2014
    Mesthi, aku seneng, nanging artikel iki dudu aku, nanging kanca apikku Ilya Kramnik saka Lenta.ru. Aku kaya topvar kanggo mbayar manungsa waé liyane kanggo apa persis panggonan lan ing jeneng kang. Yen sampeyan pengin nyumerepi artikelku, sampeyan bisa nggatekake iki, contone, http://www.globalaffairs.ru/number/Morskaya-mosch-na-fone-politicheskoi-buri-165
    96

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"