Proyek 22100 kapal patroli wates Okean lagi dibangun ing Zelenodolsk

26
sumber daya bisnis Tatarstan "BISNIS ONLINE" nerbitake artikel babagan pambangunan serial kapal patroli tapel wates gedhe proyek 22100 "Ocean" kanggo Coast Guard of the Border Guard Service saka FSB Rusia ing Pabrik Zelenodolsk sing dijenengi sawise A.M. Gorkovy, kang bagéan saka Ak Bars Holding.

Proyek 22100 kapal patroli wates Okean lagi dibangun ing Zelenodolsk


Miturut publikasi, pabrik ing Zelenodolsk nampa pesenan kanggo limang kapal liyane saliyane kanggo kapal timbal sing wis dibangun, kang dilebokake ing Mei 30, 2012.

Direncanakake yen peluncuran kepala "Samudra" bakal ditindakake sadurunge akhir Mei. Iki bakal dadi kapal patroli peringkat 1 sing dibangun khusus kanggo penjaga perbatasan. Senadyan tenggat wektu sing nyenyet, bisa entuk "panglipur sing durung nate katon ing Rusia." Kajaba iku, dicathet yen "Samudra" ora duwe analog saka segi ciri teknis.

"Ana kapal kanthi kacepetan 20 knot, ana kapal kelas es, ana kapal sing jarake nganti 12 mil, kanthi otonomi 60 dina, nanging ora ana kapal ing donya sing duwe kabeh ciri kasebut. sanalika, "perancang kapal saka JSC TsMKB ngandika. Diamond "ing St. Petersburg.

Kapal patroli proyek 22100 Okean bakal melu operasi ngluwari lan nggoleki lan ndhukung karya pasukan khusus FSB ing sisih lor-kulon Samudra Pasifik, segara Arktik lan non-Kutub ing Federasi Rusia. Iki dilengkapi helikopter onboard saka jinis Ka-27, uga prau sing bisa diluncurake lan dijupuk nalika obah.

Persenjataan kapal kasebut kasusun saka gunung artileri 76-mm lan rong senapan mesin pedestal Sting. Kajaba iku, bakal dilengkapi sistem intelijen lan pengawasan elektronik anyar.
  • http://www.business-gazeta.ru/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

26 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 17
    15 May 2014
    Galangan kapal kebak pesenan. Apa ana sing duwe informasi? Apa ana saham gratis utawa kabeh kebak?

    Nalika aku ngerti, karya ing kabeh galangan kapal? Utawa ana sing nganggur?
    1. +3
      15 May 2014
      Tinimbang minus, dheweke bisa nggambarake kahanan kasebut. Kepiye kerjane para tukang kapal, apa ana wektu sing ora duwe pengarep-arep utawa kerjane wis rampung?

      Kepiye carane mbangun galangan kapal ing St. Lintang soko dibangun ing Timur Jauh
    2. Komentar wis dibusak.
    3. + 16
      15 May 2014
      Aku sing galangan kapal ing Kerch ora dimuat. Nanging aku yakin iki sak wentoro! ngguyu
      1. +2
        15 May 2014
        Aku sing galangan kapal ing Kerch ora dimuat. Nanging aku yakin iki sak wentoro!

        Galangan kapal ing Kerch bakal dimodernisasi.
    4. + 20
      15 May 2014
      Sampeyan bakal kaget, nanging galangan kapal bisa digunakake sanajan ora ana sing ngarepake. Aku makarya kanggo 2,5 taun ing tengah distrik wilayah Nizhny Novgorod Kovernino, tetanggan distrik Sokolsky, pusat distrik Sokolskoye stands ing reservoir Gorky, colloquially "Gorky Sea" lan malah ora Suspect sing ana galangan kapal ana. Saiki wis dimuat karo pesenan pertahanan mbangun kapal target kanggo Angkatan Laut, lan pesenan teka siji-sijine, ora cukup wong lan saiki lagi ngrekrut buruh ing distrik Koverninsky.
      Galangan Kapal JSC Sokolskaya wis ngrampungake pambangunan tameng kapal gedhe liyane (BKShch) - kapal target kanggo Angkatan Laut Rusia. Tanggal 1 November, BCS miwiti transisi ing sadawane saluran banyu daratan menyang stasiun tugas. Iki minangka tameng kapal kapindho proyek iki, dibangun ing Sokolskaya Shipyard ing 2013.
      Kapal target BKShch dawane 68 meter lan ambane 8 meter. Kothak reflektif khusus dipasang ing kapal target, sing katon ing peralatan khusus. Jaring kasebut kudu dituju nalika latihan. Nanging, sanajan nempuh awak kapal, kapal kasebut kudu tetep ngambang.

      http://minprom.government-nnov.ru/?id=25116


      Kajaba iku, kapal komunikasi proyek 1388NZ uga dibangun, lan 2 wis dibangun: siji kanggo Armada Lor (ing layanan), liyane kanggo Armada Laut Ireng (ing testing)
      - dawa sakabèhé - 48,66 m;
      - jembaré sakabèhé - 9 m;
      - dhuwur sisih amidships - 4,18 m;
      - pamindahan lengkap - 419 ton;
      - seaworthiness - nganti 5 TCTerms;
      - kacepetan lengkap - ora kurang saka 16 knots.

      ngluncurake prau komunikasi proyek 1388 NZ

      project 1388NZ prau komunikasi kanggo Black Sea Fleet ing trials ing Novorossiysk
      1. +6
        15 May 2014
        Iku apik. Aku krungu desas-desus sing saiki kabeh wis crammed karo pesenan, nanging aku pengin kasunyatan kaya sampeyan) Aku ana tukang kapal ing situs
        1. +7
          15 May 2014
          Galangan kapal rame banget nganti sawetara pesenan wis diwiwiti ing negara liya, sanajan ing negara anggota NATO:
          Contone, ing Bulgaria, ing Varna, didandani kapal pendaratan gedhe proyek 775 "Caesar Kunnikov" karo Armada Segara Ireng. Ndandani kapal perang Angkatan Laut Rusia ing Varna bakal ditindakake kanthi biaya utang negara Bulgaria menyang USSR lan bakal njupuk 2 taun, wiwit tanggal 6 Juli 2013.
          http://www.blackseanews.net/read/66984




          BDK "Caesar Kunnikov" mlebu Varna kanggo ndandani
          Taun kepungkur, kapal latihan proyek 887 "Perekop" saka Armada Baltik tindak ana, sing bakal ngalami perbaikan rata-rata lan spesialisasi maneh kanggo barak ngambang.
          Kontrak kanggo ndandani kapal latihan Armada Baltik "Perekop" ditandatangani tanggal 18 Juli kanthi pesenan saka Kementerian Pertahanan Federasi Rusia. Diposaken bakal dileksanakake ing pengawasan technical saka Russian Maritime Register of Shipping (RS) ing galangan kapal Flotsky Arsenal (Varna, Bulgaria). Komplek karya RS kalebu pengawasan technical saka ndandani awak, mekanisme, peralatan listrik lan piranti kapal, partisipasi ing mooring lan nyoba segara.

          Inggris "Perekop" ngliwati Selat menyang Segara Ireng
          1. avt
            +3
            15 May 2014
            Kutipan: Rum 1977
            ngluncurake prau komunikasi proyek 1388 NZ

            apik ngguyu Iku katon kelangan, kaya partisans mbangun kapal lan break liwat saluran menyang segara. Miturut cara, sampeyan bisa enlighten nasib kapal isih saka Angkatan Laut ing Crimea? Iku slipped ing situs Ukraina - sing isih kanggo utang kanggo kapal perusahaan repair lan supplier saka Belarus kalem mudhun Apa padha tenan pancing ing Unit paling migunani?
          2. 0
            15 May 2014
            Kutipan: Rum 1977
            Taun kepungkur, kapal latihan proyek 887 "Perekop" saka Armada Baltik tindak ana, sing bakal ngalami perbaikan rata-rata lan spesialisasi maneh kanggo barak ngambang.

            Matur nuwun kanggo informasi!
            Apa sampeyan krungu jinis "Gangut" sing padha?
            1. +2
              15 May 2014
              Kutipan saka avt
              Iku slipped ing situs Ukraina - sing isih kanggo utang kanggo kapal perusahaan repair lan supplier saka Belarus kalem mudhun Apa padha tenan pancing ing Unit paling migunani?

              Sayange, kayane bakal menehi kabeh marang ukram ...
              Miturut publikasi Armada Ukraina, kapal kontrol Slavutich, korvet Lutsk lan Ternopil, korvet rudal Pridneprovye, lan kapal selam Zaporozhye bakal ninggalake Crimea sing dikuwasani Rusia menyang pelabuhan Ukraina.
              Tenggat wektu transfer kapal menyang sisih Ukrainia uga ditundha wiwit tanggal 17 Mei nganti 19 Mei.
              Kapal pendaratan gedhe Olshansky bakal ditarik miturut rencana sing kapisah sawise dalan gedhe Lake Donuzlav rampung diblokir.

              Yaiku, dheweke menehi kapal Angkatan Laut sing paling siap tempur. Secara pribadi, aku mikir iki sampah edan, utamane saiki, nalika saben kapal diitung ing Piala Dunia. Proyek IPC 1124M "Lutsk" lan "Ternopil" minangka kapal pungkasan proyek kasebut ("Lutsk" ditugasake ing taun 1994, "Ternopil" ing taun 2006), minangka perbandingan, 6 IPC proyek iki ditugasake menyang armada ing taun 1982- 1989. .

              "Slavutich" uga kapal rampung modern, lan project 12411T "Pridneprovye" RCA, senadyan kasunyatan sing bersenjata karo "Termit" rudal anti-kapal, bisa digunakake ing paling minangka kapal latihan. Olshansky kapal kebangkrutan gedhe, ora ana sing bakal nantang kabutuhan urgent kanggo BDK kanggo armada kita, diwenehi kasunyatan sing malah Project 1171 kapal saiki digunakake (Saratov dipasrahake menyang armada ing 1966). Senadyan kasunyatan sing Ukrainians ngrusak mesin sawijining, iku bisa didandani utawa ing paling digunakake minangka "donor" kanggo kapal saka desain padha.
              Katon kaya kita tumindak miturut prinsip A. V. Suvorov
              ya, supaya njupuk bedhil, aku bakal menehi wong lan liyane sandi, yen mung cepet mudhun

              Kutipan saka Drednout
              Apa sampeyan krungu jinis "Gangut" sing padha?

              Dhuh, nyuwun pangapunten ingkang "Gangut" ingkang panjenengan maksud. Ora ana kapal kanthi jeneng iki ing antarane 3 Proyek UK 887 saka jinis Smolny - Khasan, Perekop lan Smolny dipasrahake menyang armada. "Khasan" ing taun 1999 dipotong dadi jarum, "Perekop", kaya sing aku tulis ing ndhuwur nalika ndandani ing Bulgaria, "Smolny" nyiapake lelungan menyang Prancis karo kadet (udakara 400 wong) menyang Saint-Nazaire kanggo UDC "Vladivostok". .

              project UDC 887 "Smolny" lan "Perekop" ing Kronstadt
              Yen sampeyan ngomong babagan kapal latihan jinis Grom saka proyek 12441U, banjur diarani Borodino, lan sanajan ana keputusan kanggo ngrampungake, ora rampung, konstruksi wis beku.

              katon miturut omongane uwong saka proyek UK 12441U "Borodino"
              1. 0
                15 May 2014
                Roman, maksudku "Gangut" - kapal latihan sing dipasrahake dening Angkatan Laut menyang Layanan Perbatasan Federal taun 97. Alamiah ing Kronstadt. Gedhe banget kanggo MCHPV. Mungkin dheweke nggawe pin lan jarum? Proyek kaya 1886U. Kaya Borodino. Nanging ing gambar pungkasan, mesthine sampeyan duwe barang cilik sing luwih apik.
                1. +1
                  15 May 2014
                  Ngerti, sampeyan maksud proyek 1886U kapal latihan. Secara total, miturut proyek iki, ing Nikolaev, dibangun loro kapal "Borodino" (1970) lan "Gangut" (1971).
                  "Gangut" ing taun 1996 ditransfer menyang pengawal tapel wates minangka kapal kontrol wates, nanging ora dileksanakake ing taun 1998.
                  "Borodino" decommissioned ing taun 1993
                  Data kinerja kapal latihan proyek 1886U
                  Pamindahan: standar 5270 ton, reged 7980 ton
                  Sakabèhé dawa: 144,8 meter
                  Dawane ing DWL: 135,46 meter
                  Jembar sakabèhé: 17,8 meter
                  Dhuwur sisih irung: 18,22 meter
                  Papan dhuwur ing tengah kapal: 15,3 meter
                  Dhuwur mburi: 9,63 meter
                  Dhuwur awak: 5,96 meter
                  Pembangkit listrik: 2 DG saben 1470 kW lan 2 HED PG-112 saben 2000 hp, 2 baling-baling RSH, 1 setir.
                  Sistem daya: AC 380 V, 50 Hz, generator diesel 4 x 500 kW, generator diesel 2 x 300 kW.
                  kacepetan Travel: lengkap 16 knots, ekonomi 9 knots
                  Jarak jelajah: 11500 mil ing 9 knot
                  Seaworthiness: nganti 7 TCTerms nalika nggunakake senjata
                  Otonomi: 40 dina
                  Persenjataan: .
                  artileri anti-pesawat: 4x2 turret 57-mm AK-725 senapan serbu kanthi radar MR-103 "Bars",
                  2x1 universal 45-mm semi-otomatis 21-KM.
                  hydroacoustic: 2 under-wing GAS "Pegas-2" lan GAS MG-10 "Kola",
                  1 sonar komunikasi jero banyu MG-26 "Khosta"
                  teknik radio: 1 radar deteksi umum MR-302 "Rubka", panemu arah radio,
                  1 radar pangenalan negara "Nichrom".
                  pandhu arah: 2 radar navigasi "Don" lan "Tesla", 1 gyrocompass "Kurs", 1 echo sounder NEL-5,
                  1 log MGL-50, BIUS "Tablet-1886"
                  kimia: anti-nuklir (PAZ) lan anti-kimia perlindungan (PCP)
                  Awak: 591 (18 perwira, 30 guru, 350 kadet)
                  http://and-kin2008.narod.ru/pr1886.html

                  1. 0
                    16 May 2014
                    Matur nuwun Roman. Mesakaké. nangis Sialan 90an.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. 0
        15 May 2014
        ya seneng kapal :-)
      4. +1
        16 May 2014

        OJSC Sredne-Nevsky Shipbuilding Plant nawakake pelanggan siklus lengkap karya ing construction saka kapal lan prau saka baja kurang Magnetik, aluminium lan fiberglass, miwiti karo dokumentasi karya lan pungkasan karo pangiriman prau. Program produksi tanduran kalebu kapal lan kapal kanggo macem-macem tujuan: prau rudal (korvet), kapal anti-tambang, kapal patroli, kapal kerja lan penumpang kanthi ukuran ing ngisor iki: dawane nganti 110 meter, ambane nganti 16 meter, konsep. nganti 6 meter, ngetokake bobot nganti 2500 ton. Pabrik kasebut uga nawakake macem-macem karya teknis babagan mesin, gauging, pangolahan poster sheet, fiberglass lan degaussing.
        Dina iki OJSC "Sredne-Nevsky Shipbuilding Plant" minangka salah sawijining perusahaan utama ing industri galangan kapal Rusia, khusus ing pambangunan kapal lan kapal generasi anyar saka fiberglass kanthi nggunakake prestasi lan pangembangan teknologi paling anyar. Ing taun 2004, tanduran kasebut kalebu ing program target Federal "Pengembangan kompleks militer-industri", amarga entuk dhukungan finansial gedhe kanggo rekonstruksi aset tetep. Kajaba iku, tanduran kasebut kalebu ing Program Target Federal "Basis Ilmiah lan Teknologi", ing kerangka kasebut wiwit nggawe produksi pilot kanggo nguji teknologi kanggo nggawe struktur lambung kapal saka bahan polimer. Saiki, karya ditindakake kanggo ngenalake teknologi paling anyar kanggo mbangun lambung kanthi cara infus. Kanggo implementasine sukses teknologi iki, peralatan modern lan piranti lunak dituku saka manufaktur anjog ing donya. Sawise nguwasani lengkap teknologi kasebut, perusahaan kasebut bakal dadi siji-sijine ing Rusia, sing bisa nggawe kapal lan kapal monolithic saka fiberglass nganti dawane 80 meter.
  2. +3
    15 May 2014
    Iki bab, tapel wates Rusia kita kudu dilindhungi dening senjata modern ...
    1. 0
      15 May 2014
      Sayange mung kapal kasebut ora duwe sistem pertahanan udara lan umume pertahanan udara.
      Ya, lan 10 rudal anti-kapal bisa ditambahake saben.
      1. +2
        15 May 2014
        Napa kapal tapel wates mbutuhake rudal pertahanan udara lan anti-kapal?
  3. +5
    15 May 2014
    Inggih rampung ing Tatarstan, ngandika lan rampung!
    Para penjaga tapel wates pancen butuh, nanging kanggo saben "mangan" wong liya, ana "Sting" dhewe !!! apik
  4. +1
    15 May 2014
    Wernane ana ing foto mesthi wae .... Ceria :)))
    1. jj
      +1
      15 May 2014
      Saiki iki: lambung biru kanthi tricolor, superstruktur putih, dek, yen tanpa lapisan anti-slip khusus, yaiku terracotta (iki minangka warna primer)
      1. 0
        15 May 2014
        Ya, mungkin para pengawal, nanging para penyelamat butuh! Kreatif :)))
    2. 0
      15 May 2014
      Penjaga perbatasan saiki kabeh dicet kaya ngono. Apa dek ora mesti rambute abang. Dadi, miturut standar internasional, kapal Coast Guard kudu dicet miturut struktur superstruktur putih lan skema lambung biru. Inggih, iku cetha ngendi asale belang tricolor :) Kita wis kabeh PSKRs repainted kanggo sepuluh taun wis.
  5. 0
    15 May 2014
    Tentara sing kuwat iku negara sing kuwat !!
  6. 0
    15 May 2014
    Kanthi gaman, iku piye wae rada ringkih kanggo kapal kelas 1, yen kapal iku normal.
    1. 0
      15 May 2014
      Kutipan: Vedmed_23
      Kanthi gaman, iku piye wae rada ringkih kanggo kapal kelas 1, yen kapal iku normal.

      Kanggo PSKR normal. Dheweke ora butuh TA.
  7. Idolum
    +2
    15 May 2014
    Wektu nuduhake yen perlu kanggo nggawe gandhewo sing kuwat lan landhep saka prau tapel wates (batang).
    1. 0
      15 May 2014
      menarik. Kepiye wektu nuduhake ketajaman lan kekuwatan kapal tapel wates? Inggih, kajaba kanggo guyon. Saka ngendi kesimpulan iki, kancaku?
  8. +2
    15 May 2014
    Pengawal tapel wates wis suwe mbutuhake kapal kasebut. Kasus wis maju, luwih becik telat tinimbang ora nate. Aku bisa mbayangno kepiye para penjaga perbatasan saiki nggosok tangan kanthi seneng.
  9. +3
    15 May 2014
    Inggih Tatar!
    1. +3
      15 May 2014
      Tatar ora ana apa-apa. lol
  10. vkrav
    +5
    15 May 2014
    Ing Feodosia, dheweke njupuk direktur Khokhlyatsky saka tanduran "More" dening batang. Dheweke nyoba mbuwang dheweke ing gunung lan njupuk sawetara dokumen sing isih ana ... Dadi ana wong sing mangsuli dokumentasi babagan Bison sing didol menyang Cina :) Leres, mung papan sing isih ana saka tanduran kasebut dhewe :(
    1. 0
      15 May 2014
      Yen mung panggonan saka pabrik, banjur ing ngendi Zubrs kumpul? Ing Venus?
    2. +4
      15 May 2014
      Kutipan saka vkrav
      Bener, mung papan sing isih ana saka pabrik kasebut dhewe :(

      Sampeyan, Vkrav, ora duwe informasi sing bener babagan kahanan tanduran Fiolent, mantan PO More. Pabrik kasebut lagi digunakake, mula dheweke ngrampungake pembangunan 2 MDK proyek 12322 Zubr kanggo Angkatan Laut China, sing sampeyan sebutake. Saliyane kapal kasebut, pabrik saiki duwe 2 MPK proyek 11451, nomer serial 503 lan 504 "Lugansk" (mantan MPK-231) lan "Lviv" (bangunan pungkasan proyek 11451). Kapal kasebut ana ing tingkat kesiapan sing cukup dhuwur, sing bakal nambah jumlah IPC proyek iki ing Piala Dunia dadi 3.

      Proyek IPC 11451 "Lugansk" (mantan MPK-231)


      Proyek IPC 11451 "Lviv"
  11. VADEL
    +1
    15 May 2014
    Kutipan: Rum 1977
    Kapal target BKShch dawane 68 meter lan ambane 8 meter. Kothak reflektif khusus dipasang ing kapal target ...

    lan 4 ICBM nglirik
  12. -7
    15 May 2014
    Wigati dicathet menawa "Samudra" ora duwe analog saka segi ciri teknis.
    ngguyu
    minangka biasanipun, ora ana analog ing donya, ahead saka planet.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +7
      15 May 2014
      sing duwe gendéramu wis ngobong tentara Rusia luwih saka sepisan ngguyu

      Ing Berlin, isih ana prasasti ing tembok Reichstag ing basa Rusia =]

  13. 0
    15 May 2014
    Serius, apik tenan. Nanging uga 6 pcs. banget sethitik kanggo Rusia. Pengawal wewatesan mbokmenawa ora perlu mriem 76mm, iku bakal luwih apik yen padha sijine loro 630s ing tank. Miturut cara, miturut proyek kasebut, kapal iki bisa dilengkapi rudal anti-kapal Uranus. Dadi ing kasus iki ora bakal ana untu.
    1. 0
      15 May 2014
      Kutipan: Marconi41
      iku bakal luwih kanggo sijine loro 630 ing tank.

      Inggih, AK-630 punika gluttonous painfully nglirik . Lan AK-176 minangka "hiasan" normal kanggo tank sing lucu.
  14. 0
    15 May 2014
    nanging carane drive tongkang karo Course 20-nodal?
  15. 0
    15 May 2014
    Apa ora cukup senjata, kanggo tentara meriem lan bedhil mesin iku ora bakal ala kanggo sawetara jenis sistem pertahanan udhara.
  16. 0
    15 May 2014
    Kapal kasebut katon apik banget. Isih bakal ana papat wong kanggo nglindhungi "produksi gratis sumber daya iwak" ing Atlantik lan sak Afrika, supaya macem-macem Senegals ora pindhah menyang ngendi padha ora takon. Lan kanggo NSR, iku bakal luwih apik yen ketoke icebreakers bersenjata nyedhaki, kabeh padha, 80 cm saka es ora cukup kanggo kahanan ing kono. Sanajan uga ora jelas sapa sing kudu nyekel es, pemecah es wong liya?)
  17. LIS 25
    0
    15 May 2014
    kita mbangun alon-alon, wates kudu dikunci, kalebu segara. Apa ora wektu kanggo mulihake kapasitas gawe kapal ing jaman USSR?
  18. vtel
    0
    15 May 2014
    "Ana kapal kanthi kacepetan 20 knot..."


    Nanging ora cukup kanggo dina iki. Nado steeper luwih cepet lan luwih dhuwur.
  19. 0
    15 May 2014
    Barang apik tenan!!!!!
  20. +1
    15 May 2014
    Iku apik yen galangan kapal wis overloaded. Lan ala yen galangan kapal kakehan beban. Amarga padha overloaded umumé amarga pigura wektu exorbitant kanggo mbangun kapal. Apa sing kudu dibangun ing 2-3 taun, kita mbangun ing 5-8 taun. Galangan kapal kakehan beban, lan kapal anyar ora akeh. Ana pesenan, ana dhuwit, nanging ora ana papan kanggo mbangun ... Cetha yen ing gawe kapal kita ana bilai ing produksi lan personel. Masalah kasebut ora ditanggulangi sajrone setaun utawa rong taun. Nanging wektu kanggo muter flywheel produksi, yen ora, kita bakal nemokake dhéwé tanpa armada. Kapal-kapal Soviet, apa wae sing bisa dikandhakake, bakal dibuwang, lan kudu ngenteni suwe kanggo ngganti kanthi cepet. Ana kahanan sing padha ing penerbangan, nalika pabrik pesawat ngrakit 2-4 pesawat kanthi angel banget sajrone setahun, lan saiki wis digawe puluhan. Muga-muga ing sawetara taun gambar sing padha bakal ana ing Angkatan Laut.
  21. +2
    15 May 2014
    Sampeyan pindhah menyang situs web Review Militer lan banjur bakal menehi kabeh rahasia negara kanggo sampeyan, mung takon! Nyuwun Lan ora perlu cepet-cepet golek sumber! keprungu
    1. -2
      15 May 2014
      kene padha bakal lay metu kabeh rahasia negara kanggo sampeyan, mung takon!

      plus.
      yen sampeyan duwe prau non-analogoff ing donya kudu meneng wae ... kabeh iki nggumunake, wong Jerman luwih disiplin ing babagan iki, supaya saben wong mikir yen kabeh iku ala, iki mung plus.
      1. 0
        15 May 2014
        Buddy 290980, rahasia apa sing bisa dibukak ing kene? Lan kasunyatan manawa wong Jerman luwih disiplin - aku ora mbantah. Nanging kok padha ora nelukake kita - gouging? Lan Bundeswehr wis lengkap...? Nanging, pancen, wujude ana ing endi wae sing dikarepake. Ketoke saka disiplin aran .
        1. 0
          15 May 2014
          Jerman saiki seneng-seneng ing tentara - kanggo nantang pesenan sing unggul)

          ing basis hukum)
        2. Komentar wis dibusak.
        3. Komentar wis dibusak.
  22. +2
    15 May 2014
    Muga-muga kabeh bisa kawujud kanggo kabecikan Tanah Air.
  23. +1
    15 May 2014
    Iki minangka latihan busana kanggo pambangunan kapal domestik saka kelas "Mistral Kristen".
  24. Palych9999
    0
    15 May 2014
    Ora dadi ala.
    Tambah instalasi MANPADS jarak cendhak (jinis Pantsyr-S) lan 2 potongan kaya peluncur torpedo nalika Perang Dunia II, nanging modern.
  25. Lyoshka
    0
    15 May 2014
    ngendi persis padha bakal dikirim menyang Segara Kaspia utawa nang endi wae liya

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"