Serangan teroris ing pipa gas minangka biaya feodalisme?

52
Serangan teroris ing pipa gas minangka biaya feodalisme?Ing latar mburi laporan saben jam babagan carane ATO ana ing sisih wétan, aku uga kesasar. kabar iku saka wilayah Ivano-Frankivsk - babagan bledosan bagean saka pipa gas utama "Urengoy - Pomary - Uzhgorod". Jeblugan, minangka ternyata, ana telu. Lan SBU wis nggolongake minangka tumindak teroris. Alasane ora dingerteni. Nanging ora resmi dheweke ujar manawa iki minangka trik warga lokal. Ora separatis, nanging patriot tulus, lan ora dadi luwih saka Ukraina minangka kabèh, nanging ing desa ing tartamtu. Dituduhake, dheweke pengin dibayar langsung menyang dheweke kanggo transit gas liwat wilayahe. Bisa dianggep kepinginan kasebut minangka anekdot nganti pungkasan taun kepungkur. Saiki iki minangka salah sawijining masalah sing diasilake dening proses tektonik "feodalisasi" negara.

Sawise maneh babagan kahanan darurat ing Carpathians. Minangka agensi warta kacarita, ing Mei 12, ing 19:45, sajrone karya kanggo ngilangi akibat saka bocor gas ing pipa gas Urengoy-Pomary-Uzhgorod ing distrik Rozhnyatovsky ing wilayah Ivano-Frankivsk, jeblugan dumadi 30 meter saka pipa gas Bohorodchany-Dolina (diameteripun 1400 mm, tekanan 50-54 atm.). Ora ana sing tatu utawa korban. Mengko, gubernur wilayah Ivano-Frankivsk, Andrei Trotsenko, ujar manawa ana telung bledosan ing pipa gas. Lan kabeh telu wis direncanakake.

SBU wis mbukak proses pidana ing kasunyatan saka bledosan, kualifikasi minangka serangan teroris. Iki nyatakake ing layanan pers kantor jaksa wilayah Ivano-Frankivsk. Prosiding mbukak miturut Part 2 saka Artikel 258 saka KUHP Ukraina (tumindak teroris). Lan kantor jaksa wilayah Ivano-Frankivsk ngandika ing statement sing bledosan dumadi ing macem-macem bagean saka pipa gas, padha disebabake bahan peledak, lan saiki "kabeh tumindak investigasi sing perlu ditindakake, bunder saka wong. melu kadurjanan wis ditetepake."

Pipa gas utama saiki dijaga kanthi rezim sing luwih apik. Karyawan departemen kehutanan lan perburuan regional uga melu perlindungan. Panguwasa lokal, kanthi pretext kanggo nyegah serangan teroris anyar, nggawe batalion dhewe, padha karo Dnipro lan Donbass. Minangka Andrei Trotsenko nyatakake, "tugas kita yaiku nggawe unit lengkap adhedhasar batalyon pertahanan teritorial. Iki minangka batalyon sing bakal njamin hukum lan ketertiban ing wilayah kita lan bakal nglawan tumindak teroris kasebut.

Kasunyatan manawa Prykarpattya nggawe angkatan bersenjata dhewe kanthi logis cocog karo konteks kahanan saiki. Iki minangka tren saiki. Gubernur sing ora duwe wadyabala dhewe iku ala. Ora mung ala, nanging ala. Amarga ing sembarang wayahe wilayah sawijining bisa dibukak dening khusus nyewo separatis-raiders, kanggo perang kang salah siji National Guard saka tengah utawa (mbok menawa malah Samsaya Awon) sawetara pasukan ngarep gubernur liyane bakal dikirim kanggo perang. Contone, Dnepropetrovsk. Lan dheweke bisa, saka pakulinan lawas, ngontrol ora mung fasilitas militer, nanging uga sipil. Utamane komersial. Banjur ora sengaja nulis maneh ing struktur dhewe.

Mula, saben wong butuh tentara subordinasi regional. Lan turis Transcarpathia lan Prykarpattia, karo tanah sing wis wungu banget ing rega sawise pisah saka Crimea, kudu telung. Lan ing babagan iki, sing direncanakake, minangka Gubernur Trotsenko ngandika, bledosan, "sing ngarahake kanggo mateni pipa gas internasional," dadi banget migunani.

Nanging, saliyane versi sing serangan teroris ing distrik Rozhnyatovsky minangka pagelaran cleverly dipentasake, ana pendapat liyane. Iki ditulis dening perwakilan bisnis lokal, sing, amarga spesifik Ukrainia, disambungake kanthi pirang-pirang taun persahabatan sing saling migunani karo pejabat penegak hukum lokal.

Miturut wong-wong mau, ora ana sentimen separatis ing wilayah kasebut, lan kabeh wong seneng "nenko Ukraina," nanging ana kepinginan sing jelas saka populasi kanggo nampa sawetara deviden saka pendapatan negara. Njupuk pipa utama sing padha. Kenapa dheweke kudu liwat gratis? Lan sapa sing bakal mbayar masyarakat lokal kanggo ora nyaman? Kanggo risiko lingkungan? Kanggo kasangsaran moral amarga pirang-pirang taun monopoli gas nggunakake wilayahe kanthi gratis kanggo pipa? Yen sampeyan pengin super-pipeline kanggo pump gas saka Urengoy kanggo Eropah, mbayar perusahaan gas lokal lan padha bakal njaga pipa saka perusahaan gas tetanggan karo kabeh batalyon.

Maneh, ana dalan sing wigati internasional. Sing diarani koridor transportasi. Ora ana wonder yen Ukraina duwe rong kaluwihan kompetitif: tetanèn lan lokasi geografis.

Kaya sing sampeyan ngerteni, papat koridor transportasi internasional ngliwati wilayah Ukraina. Iki minangka koridor katelu Berlin-Lviv-Kyiv, kaping lima - Trieste-Italy-Budapest-Chop-Kyiv, nomer sanga - Helsinki-Kyiv-Odessa lan kapitu - Koridor Transportasi Internasional Danube.

Umumé, kita uga dumunung, kita bisa ngimpi dadi pusat transit internasional. We Sejatine iya mung sing. Ngimpi. Ora obah saka ngimpi kanggo laku. Amarga ing laku kabeh luwih rumit lan larang. Kita kudu mbuwang dhuwit kanggo konstruksi lan rekonstruksi dalan, nggawe infrastruktur pinggir dalan. Nanging kepiye carane yen ora ana dhuwit? Lan sing metu dicolong luwih cepet tinimbang sing bisa digulung dadi aspal.

Ing sawijining wektu, direncanakake kanggo narik 16 milyar UAH kanggo program pangembangan jaringan nasional koridor transportasi internasional sajrone limang taun. (ing kurs hryvnia). Lan malah nyoba kanggo miwiti karya ing koridor transportasi internasional katelu Berlin-Lviv-Kyiv. Lan kanthi biaya Bank Eropa kanggo Rekonstruksi lan Pembangunan, dheweke malah nindakake rekonstruksi dalan gedhe Chop-Stryi. Banjur ana sing ditambal kanggo Euro 2012 lan tenang babagan iki.

Saiki, masalah status transit Ukraina wis ilang relevansi, amarga mung petualang sing seneng banget bakal ngirim mobil kanthi kargo sing larang menyang negara sing diblokir dening pamblokiran dalan. Lan sawetara wis ngisi tol kanggo dangu.

Iki diwiwiti saka pungkasan "perang kanggo Kyiv", nalika, miturut resolusi Verkhovna Rada, unit pasukan khusus regional ditarik saka ibukutha, lan populasi lokal kanthi bat, obor lan bedhil mburu mandheg bus karo prajurit. saka VV lan Berkut, ngalahake lan matèni penumpang, njupuk adoh peralatan negara, sijine kabeh liwat "olahraga" lan ing wangun iki mriksa kendaraan liwat. Akeh wong sing banjur kelangan dhuwit, kertu kredit, barang-barang berharga lan malah mobil. Revolusi, sampeyan ngerti, ora rampung nganggo sarung tangan.

Saiki separatis wétan nggunakake pengalaman migunani saka patriot Maidan. Wong-wong ngomong yen ing Konstantinovka padha nyetel beya kanggo ngliwati checkpoint - 2000 UAH. Kanggo jumlah sing padha, sampeyan bisa nelpon polisi. Banjur dhuwit sampeyan bakal niru tumindak kasar saka lembaga penegak hukum.

Umumé, nalika ing TV padha mbaleni "Negara Serikat" minangka pandonga, lan bagean politis ngangap populasi chants "Ninggalake lan Zahid bebarengan!", Aku ngerti sing kita pancene "sabanjure". Amarga kekuwatan utama sing ndadekake rakyat kita yaiku ide. Gagasan babagan carane nggawe dhuwit saka hawa tipis, uga narik metu saka "alien acak".
Cukup kanggo kelingan carane Chevron misuwur dikembangke kanggo "investasi ibukutha lokal" saka alam coercive dening dewan regional wilayah Ivano-Frankivsk lan Lvov, "didunungi" dening wakil saka "Svoboda". Dheweke heroik mbela lapangan Oleskoye saka investasi Barat, lan malah angka $ 25 milyar ing total investasi ibukutha sing diduga perusahaan dimaksudake kanggo nandur modal ing pembangunan lan produksi gas saka watu shale ora nyawiji ati para wakil. Dheweke pengin injeksi tambahan kanggo "dribble" khusus ing papan-papan sing duwe kepentingan komersial (utawa pemilihan) kanggo wong-wong mau. Chevron kudu menehi UAH 10 yuta. kanggo ngawasi lingkungan produksi gas shale ing wilayah Oleska, lan keributan mangan sing ora sehat langsung diwiwiti babagan dhuwit iki.

Para sedulur Ukrainia Wétan saka Galicia tumindak kanthi cara sing padha. Perusahaan Shell, sing nginstal menara ing distrik Pervomaisky ing wilayah Kharkiv, cedhak desa Vesele, pisanan ora ngerti carane nglindhungi saka intrik aktivis lokal. Nanging sawise dheweke mbayar 50 ewu UAH. nyewakake marang sing duwe bagean tanah, sing ana ing zona pengeboran sumur, kabeh tiba ing panggonane. Manajemen perusahaan mung duwe wektu kanggo mlebu pembayaran, nggawa listrik lan gas menyang desa-desa, nyetel ayunan ing papan dolanan lan nyedhiyakake macem-macem layanan sing padha kanggo panguwasa lokal.

Ing asas, saben proyek investasi ing negara kita ora lengkap tanpa "sosial raiding" saka panguwasa lokal, kang seeks kanggo mbatalake sawetara jumlah saka pengusaha ing sih. Lan kadhangkala - malah kanggo entuk manfaat saka masyarakat. Lan dawa sadurunge revolusi, gagasan ing babagan iki terus-terusan dikembangake dening kabeh dewan lokal.

Ing Kyiv, umpamane, dheweke pengin ngisi daya mlebu menyang pusat kutha nalika awan. Sawetara kutha ngenalake pajak wisata utawa nggawe potongan tambahan kanggo bisnis ing anggaran lokal kanggo jinis kegiatan wirausaha tartamtu. Kabeh iki cukup standar kanggo praktik donya.

Nanging proses divisi saka Ukraina dadi "zona feodal" exaggerated aturan tradisional game. Nang endi wae padha ngomong babagan mbayar kesempatan kanggo sawetara oligarki kanggo nindakake bisnis, transportasi produk utawa bahan baku liwat wilayah liyane. Kasunyatan manawa keamanan kiriman dijamin dening wong sing dilatih khusus saka formasi militer ilegal saka macem-macem jinis, gumantung saka "geografi". Ya, lan kanggo tumindak bisnis sing sepi tanpa "kejutan" sing ora nyenengake sampeyan uga kudu mbayar pajak revolusioner.

Lan kabeh iki dadi sistem perpajakan paralel, sing ora bisa ditindakake dening departemen fiskal, utawa konsultan manca, utawa layanan khusus. Utawa padha ora pengin. Ing kasus apa wae, gratis (utamane layanan rahasia). Dadi, aku wedi, ora mung bledosan amatir ing pipa gas utama, nanging uga nunggu acara sing luwih serius. Biaya feodalisme, supaya bisa ngomong ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

52 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 32
    17 May 2014
    Ing tembung, Makhnovshchina!
    Saben kodhok dadi putri ing rawa dhewe!
    1. + 17
      17 May 2014
      Quote: Ireng lan kuning
      Ing tembung, Makhnovshchina!
      Saben kodhok dadi putri ing rawa dhewe!

      Luwih, "partisanism", nanging carane cleverly iku nemokke ...
      Ora separatis, nanging patriot tulus, lan ora dadi luwih saka Ukraina minangka kabèh, nanging ing desa ing tartamtu. Dituduhake, dheweke pengin dibayar langsung menyang dheweke kanggo transit gas liwat wilayahe.
      Abad Pertengahan, amarga ana Abad Pertengahan - Maidan, tycoons ... uga, pira sing bakal metu saka "telek" iki saiki, aku nganggep meh kabeh wong duwe unit tangan cilik ing tangane .. .
    2. + 13
      17 May 2014
      Quote: Ireng lan kuning
      Ing tembung, Makhnovshchina!
      Saben kodhok dadi putri ing rawa dhewe!

      Kaya daya - serangan teroris kuwi.
    3. +6
      17 May 2014
      Quote: Ireng lan kuning
      Ing tembung, Makhnovshchina!

      Lan ing bledosan ing pipa gas iki ana berkah sing nyamar.
      Paling ora panggedhe Eropah (lan populasi, dening cara, banget) cetha ndeleng unreliability saka transit gas liwat wilayah saka sawijining lan urgent perlu kanggo nyepetake construction saka South Stream.
    4. +1
      18 May 2014
      Duryndy, saka impotensi dadi edan.
    5. +2
      18 May 2014
      katon edan banget kanggo aku. ngethok cabang sing sampeyan lungguhi ora pinter
      1. +1
        18 May 2014
        Mung ing negara sing ambruk, sistem klan-suku diuripake maneh, sing saben tegalan dadi negara. Ora suwe, pajak dalan bakal dibayar kanggo ngliwati desa Gromkopukalovka. Umumé - meh kaya ing Libya, Irak utawa Afghanistan. keprungu
  2. + 12
    17 May 2014
    Iki ngendi CTO kudu ngenalaken, lan teroris nyata kudu katon kanggo. Senajan aku mikir ing sly, pseudo-panguwasa nyolong saperangan yuta meter kubik gas, lan bakal ngomong: "Sajrone DTA, iku ilang!"
    1. Komentar wis dibusak.
  3. amba kurang
    +8
    17 May 2014
    nanging kahanan iki nduweni sisih liyane.. Watesan resmi ditutup karo Crimea kanggo dhuwit lan, luwih-luwih, relatif cilik, mbukak banget ... Ora suwe ana pengalaman kreatif lelungan menyang Mariupol saka Crimea, lan ternyata sampeyan bisa nyopir sanajan tanpa pengawasan ...
    1. +5
      17 May 2014
      sing paling utama yaiku mesthekake yen potongan sing bener yaiku ... nanging ora bocor, liyane diobati.
  4. Arh
    +6
    17 May 2014
    Kethek-kethek iki ora mikir kaya manungsa!!!
    1. +1
      18 May 2014
      Kanggo mikir, sampeyan kudu paling sethithik duwe piranti sing cerdas. Lan, yen atrophied wiwit lair, banjur - karo lagu lan mlumpat ing wit kurma. keprungu
  5. + 13
    17 May 2014
    "Eropah" Ukraina dadi "Afrika", karo suku-klan lan hukum galak sawijining.
    1. + 16
      17 May 2014
      Alexander! hi
      Aku ora bisa ora setuju karo sampeyan! Teori Darwin njeblug ing lapisan! Évolusi wis diwiwiti! Nanging cepet banget! Pranyata butuh millennia dadi wong lanang, lan bali maneh ... 20 taun hi
      1. +7
        17 May 2014
        Alex. hi
        Gambar kasebut langsung menyang titik. Aku bakal nambah. Cukup kanggo ndeleng apa sing ditindakake ing tengah Kyiv (ing Maidan) lan mlumpat karo nangis "sing ora mlumpat ..." - uga, ora galak ?!, luwih tepat, galak agresif!
    2. Komentar wis dibusak.
  6. +6
    17 May 2014
    Lagu iki saka seri sing padha karo upaya kanggo nangkep pembangkit listrik tenaga nuklir. Energi lan keamanan nuklir minangka panggonan sing nyebabake Eropa. Tujuan saka tumindak kasebut yaiku mlebu pasukan NATO menyang wilayah Ukraina kanthi pretext kanggo nglindhungi pipa gas / pembangkit listrik - nggarisake sing perlu. Kanthi licik, borjuis bakal bisa ngrebut potongan sing enak kanggo awake dhewe. Paling ora Hongaria bakal ngrebut wilayah mung ing Carpathians.
    Kasunyatan sing nganti saiki ora ana sing wani nggunakake pasukan militer mung nyatakake yen ora kabeh cetha banget ing Uni Eropa.eseman
    1. +4
      17 May 2014
      padha katon ing saben liyane - sing bakal trample pisanan.
  7. +3
    17 May 2014
    Kaya ing geyropa kuna. Pissed on my nass..., oh, vassal of my vassal is not my vassal... Ora suwe kita ngarepake privatisasi ing gaya Svidomite. kanggo sing slamet, liyane .... am ) wassat
  8. +4
    17 May 2014
    Saiki aku nonton NTV "Gop Guard" - ora ana tembung! Aku pengin njupuk ......
    1. +1
      17 May 2014
      Aku pengin sawise rong puluh taun dilalekake - ana akeh kita - kita mung tangi - / perwira Angkatan Bersenjata USSR / = fasis sengit .....
  9. +6
    17 May 2014
    Quote: Ireng lan kuning
    Ing tembung, Makhnovshchina!
    Saben kodhok dadi putri ing rawa dhewe!

    Aja mangan kaya ngono?
  10. s1n7t
    +3
    17 May 2014
    Apa sampeyan ngompa lenga ing wilayah kasebut? Gawe dalan, papan dolanan, ndandani sekolah - sial, meh kaya Uni! ngguyu Ora, kapitalisme ora kanggo kita. ombenan
  11. +1
    17 May 2014
    Wilayah ora wedi wong bodho.
  12. + 16
    17 May 2014
    gawe hemoroid dhewe!!
  13. +3
    17 May 2014
    "Bogorodchany - Lembah" (diameteripun 1400 mm, tekanan 50-54 atm.)

    Aneh ... Tekanan standar ing g / n diameteripun punika 75. Lan kasunyatan sing warga sengaja nyebul iku ora kaget. Dheweke ngrusak kabeh negara, ora ana sing nulungi ... Dadi: kenapa ana pipa gas ...
  14. parus2nik
    +2
    17 May 2014
    100% maneh Rusia bakal disalahake ..
  15. + 11
    17 May 2014
    Babagan 2000 kanggo ngliwati pos papriksan ing Konstakh, penulis ngapusi! Ing 11 Mei, bojoku lunga menyang wong tuwane ing Donetsk, lan ora ana apa-apa, dheweke ora mandheg ing kabeh blok. supaya padha nyipta kabeh jinis omong kosong babagan milisi!
  16. +1
    17 May 2014
    Quote: Ireng lan kuning
    Ing tembung, Makhnovshchina!
    Saben kodhok dadi putri ing rawa dhewe!

    Lan ora ana sing kepengin nyambut gawe, nanging nampa gratis
  17. 0
    17 May 2014
    Gelombang crita medeni kanggo geyropa wis diwiwiti, mangsa wis cedhak, nanging bear cub ...
  18. +1
    17 May 2014
    Yen ora luwih dhisik bisa dikandhakake babagan Ukraina yen ngetutake pilihan Siria, saiki Libya wis jelas digarisake.
  19. +1
    17 May 2014
    Banderostan wiwit ngompa hak.
  20. 0
    17 May 2014
    Sabenere, apa neraka Ukraina united, kene feodalisme blatant. Ora suwe saben wilayah (tengah lan kulon mesthine) bakal duwe pamarentah, tentara, layanan pajak.
  21. +3
    17 May 2014
    Inggih, iku wis diwiwiti! Wong tuwa Makhno lagi "ngaso"! Saiki saben desa dill bakal njaluk ragad kanggo transit! Ayo, ing cendhak! Ora ana "sentralisasi" kekuwatan! Iki kabeh kekacauan !!! Kulon! Ora suwe sampeyan bakal "nangis" luh pait! Banjur kabeh wong bakal takon - sapa sing nulis?! penulis kene! Mripat isin iki ditutup, wong Eropa gay - dadi, sing AUTHOR ?! Nyuwun
    1. +2
      17 May 2014
      Sapa sing ngomong yen dheweke lokal? Artikel iki jelas dadi gangguan.
      Ing NPP Zaporizhzhya, dheweke diduga nampa wakil saka sektor tengen sing teka kanggo "nglindhungi stasiun" - kepiye sampeyan ngerti yen dheweke dadi sayap tengen?
      -Mungkin karo tembung?
      -Mungkin amarga padha ketemu simbol saka sektor tengen?
      Saiki sampeyan wis ngerti neraka, amarga padha dirilis, mula, SBU ora bisa rampung tanpa SBU=CIA.
      Aku mikir yen tumindak kasebut minangka prasyarat kanggo intervensi.
  22. +1
    17 May 2014
    Utawa mungkin sampeyan kudu nyuplai gas mbalikke menyang Rusia? (KUALITAS HARGA)
  23. +1
    17 May 2014
    "... Panguwasa lokal, kanthi pretext kanggo nyegah serangan teroris anyar, nggawe batalion dhewe sing padha karo "Dnepr" lan "Donbass"

    Dadi wong bodho iki bakal melu nglindhungi pipa gas saka saben liyane ing "Bandera". Lan aja jancok karo Novorossia!
  24. +2
    17 May 2014
    mung princep, tangane dhewe, gusti, dilebokake ing ukroine minangka sing dominan, lan inti saka pitakonan, apa raja-raja lokal bakal tenang? Sayange, iki ora ditrapake kanggo Ukraina
  25. +2
    17 May 2014
    Kutha pahlawan Slavyansk, Kramatorsk, ya bakal ana pusat kejahatan kanggo junta.
  26. +1
    17 May 2014
    Ing mratelakake panemume, "zapadentsev" wis "kehilangan sirahe" - DELIVER FEVER saka Maidan nyapu kabeh wilayah ...
  27. +2
    17 May 2014
    Bedouins, Berbers lan Tuareg wis dibagi kabeh wilayah ing ara-ara samun padha manggon ing antarane suku, lan padha njupuk pembayaran saka saben kafilah sing liwat tanah - kanggo "perlindhungan", kanggo banyu - dhewe.
    Yen padha "urutan" ditetepake ing Ukraina - gas ing Eropah bakal dadi "emas", njerit - padha dhewe entuk iki.
  28. +1
    17 May 2014
    maidan ukuran desa, ban kurang.
  29. +2
    17 May 2014
    Kekuwatan dudu dolanan sing ditinggal suwe. Nek pusate ngeculke, warga enggal-enggal ngangkat lan nggunakke kanthonge.
  30. Ivan 63
    +1
    17 May 2014
    Supaya cepet tekan loro kulon lan Ukrainians, cepet introduce South Stream lan cabang sabanjuré saka Lor, lan Ukrainians ora discounts, dhuwit ing advance lan paukuman karo kapentingan, wewatesan dikunci.
  31. Komentar wis dibusak.
  32. +8
    17 May 2014


    Banding Menteri Pertahanan DPR!
    1. +4
      17 May 2014
      Muga-muga saiki bakal dadi jelas kanggo kabeh wong kenapa Putin ora ngirim pasukan lan njaluk negosiasi?
      Kabeh Donbas lenggah ing gubug. Kabeh padha marem.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. Tanechka-pinter
      +5
      17 May 2014
      Kutipan saka repytw

      Banding Menteri Pertahanan DPR!


      Mentri Pertahanan DPR, ingkang sampun mbuktèkaken, bilih piyambakipun punika WONG HURUF HURUF, tiyang ingkang tanggel jawab dhateng pangandikanipun, gagah prakosa lan gagah prakosa - matur dhateng para priyayi Tanah Air - namung kula anggep muspra. Wingi katon manawa para penambang minangka kekuwatan lan dhukungan saka Donbass - nanging dina iki dadi jelas yen ora kaya ngono. Dina iki, egoisme lanang - kulit dhewe luwih cedhak - dadi metu ukuran lan, umume, ora peduli karo anak-anake - malah ora mbayar alimony. Donbass ora padha maneh. Aku elinga ing Rusia taun 90-an, nalika kabeh kasusahan masalah saben dinten tiba ing pundhak wanita. Wong lanang ninggalke kulawargane, ora mbayar nafkah - siji ibune bapake sing umure 30 taun kuwi ngeluh marang aku yen uripe anake susah, lan mantune wadon ora becik amarga butuh dhuwit kanggo tuku. roti kanggo bocah-bocah. Ya, mbok menawa Strelkov bener - amarga ora ana wong lanang ing Donbass, wanita kudu ngadeg ing sangisore tangan lan nglindhungi anak-anake - lan wong lanang bakal nonton proses iki ing TV nganggo bir, banjur, kaya Makarevich, nyipta lagu babagan wani lan wani
    4. +1
      18 May 2014
      Sedih lan sedhih!Wong-wong mau ana ing prinsip gubugku ing pinggir, mbok menawa bakal mbledhos lan kabeh bakal mapan.Lan uga saben bangsa pantes pemerintah sing duwe utawa pemerintah duwe! Yen seneng plebs lan terus-terusan. manggon ing wedi, banjur gendéra ana ing tangane lan drum ing gulu. Sampeyan ora bisa nyana Rusia ngirim pasukan, iku ora bakal, paling ing mangsa cedhak, sanajan sampeyan isih kudu manggon kanggo ndeleng mangsa iki. , lan ing cahya saka mréntahaké pungkasan Pak Strelkov banget masalah. bakal nindakake kabeh karya hard kanggo sampeyan!
  33. +2
    17 May 2014
    negara tiba ing jaman watu. apa mesakake.
  34. +5
    17 May 2014
    Off topik.
    Aku ninggalake mantan panggonan kerja kene - aku mos.kal. Dheweke ora ngandel, aku manggon ing kono dhewe, aku nerangake, aku menehi conto - dheweke ora percaya - ana pasukan khusus Rusia lan Putin .. Dheweke ngimpi lemak babi ing Rusia, ora ana daging ing kana, kabeh wong thumps, kabeh wong. kesed, roket tiba. Malah yen sampeyan ngeruk akeh ... Bodho, populasi zombie, utamane sing melu perdagangan, kayata bisnis cilik.
    Wong sabangsane masrahake udakara 5 kg (ora salahku yen lair ing Siberia). Salmon jambon lan kira-kira 3 kg kaviar abang saka Timur Jauh. (Khokhlov diwenehi 50 dolar ing bea cukai) - tanggi wis mangan ing mlayu lan ora ngelingi Rusia sing mlarat. , lan karo apa kangelan Rusia njaluk iku kabeh.

    Pitakonan iki - ON, RENA kita-pipa gas sampeyan? Rusia pengin njeblug, mesthine wis suwe banget.. Ora suwe kita bakal ngilangi gas kabeh. LAN JANCOK KARO SALOM!
  35. +2
    17 May 2014
    Ing mangsa padha bakal ngomong sing nasib dadi apes, nanging ipat-ipat tansah babras.
  36. +3
    17 May 2014
    Kutipan: Barracuda
    ..Sebentar lagi kita matikan gas saja. LAN JANCOK KARO SALOM!


    Bakal mlumpat lan bengok-bengok, sapa sing ora mlumpat bakal beku.
    Ing rong sasi ora ana dhuwit, lan ora ana sing bisa dipangan, mula dheweke bakal mlumpat.
  37. Tanechka-pinter
    +2
    17 May 2014
    "..dheweke pengin dibayar langsung marang wong-wong mau kanggo transit gas liwat wilayahe .." - lan apa, kanthi cara dhewe, dheweke bener. Nyatane, ora ana negara kaya Ukraina maneh, nanging mung ana "Old Man Makhno" - pamrentahan Maydanuts lan bocah-bocah saka "Bapak" - "Sektor Tengen" + Pengawal Nasional. Lan wilayah Ukraina wis dadi lapangan mlaku-mlaku, ngendi saiki saben desa wis pamaréntah lan tentara dhewe, lan daya liwat tangan siji menyang tangan liyane.
    Amerika ora bisa ngerti mentality kuwi - nalika ana siji Ukrainia, lan ana loro panggedhe, padha ora bisa setuju ing antarane piyambak. Mulane, aku wong malah ngerti wong desa banget - gas liwat desa, lan bathi saiki disedhiyakake dening Kyiv impostors, kang wong ora milih, lan malah Amerika Serikat saiki deigned kanggo sijine sawijining "eksklusivitas" ing properti iki. - lan maneh liwat wong. Tymoshenko dielingake babagan partisanship kuwi - dheweke dhewe kaya - dheweke ora seneng yen dheweke nglangi liwat - bisa uga diatur kabeh iki. Mungkin dheweke wis mimpin detasemen partisan ing Ivano-Frankivsk. Aku maringi pitutur marang Nalivaichenko kanggo njupuk dipikir nyedhaki ing lady - dheweke wis cukup pengalaman ing perang gang. Iki mung wiwitan, lan yen posisi presiden floats kepungkur, Aku iku bakal pindhah menyang tumindak aktif
  38. Komentar wis dibusak.
  39. +2
    17 May 2014
    Kutipan: Barracuda
    ..Sebentar lagi kita matikan gas saja. LAN JANCOK KARO SALOM!
  40. +2
    17 May 2014
    Apa ..... y, ........ n United Ukraina !? Iku ambruk dadi pamrentahan cilik, karo tentarane, karo wong-wong sing ringkih, sampeyan bisa nindakake apa wae sing dikarepake, amarga sampeyan wis dadi kewan pengecut, sampeyan ora bisa ngomong liyane. Lan yen mangkono, banjur "elemen kriminal" bakal njupuk daya menyang tangane, amarga sanajan padha bosok, padha duwe sawetara jinis organisasi. Menapa malih, unsur pidana padha lungguh ing Kyiv, mung karo napsu luwih serius. Lan telek padha wanted kanggo mulihake lan ngatur urip negara. Dheweke ora dibayar kanggo iki saka luar negeri. Dheweke pengin getih Rusia lan ora peduli karo Ukraina. Ing kalodhangan iki, aku kelingan kasunyatan ing ngisor iki: nalika Amerika ngrebut Irak, dheweke nuduhake museum kasebut dijarah dening para rampog lan militer Amerika nonton kanthi ora peduli karo raine sing ora peduli. Iki inti saka USA kanggo wong-wong mau .... kanggo kabeh kajaba dhuwit, iki tuhan lan becik, lan mati karo iki .....
  41. +1
    17 May 2014
    Kahanan ing Ukraina luwih kaya film "Wedding in Malinovka". Ing kono, ing pungkasan film, kita mlayu ...
  42. 0
    18 May 2014
    Ya, ora luwih apik karo kita. Aku ora ngerti kepiye ing kutha-kutha gedhe. Nanging contone kuthaku ngelingake film-film Amerika kaya Rimbaud - getih pertama. Sheriff sing duwe kabeh kekuwatan. Kahanan kita yaiku padha. r biaya plot kanggo construction tekan 17t. kene kasugihan nouveaux lokal lan tuku kabeh. lan dokumen ing badan negara bakal liwat siksa lan sampah dhuwit. kita manggon telek padha, kita mung ora pengin ngaku
  43. Vlad Gor
    +1
    18 May 2014
    Wiwit pamaréntahan ing Kyiv ora sah, Gazprom kudu ngumumake kompetisi. Sembarang tatanan bersenjata ing Ukraina bisa melu ing. Sapa sing ngontrol "pipa" kudu mbayar transit. keprungu
  44. 0
    18 May 2014
    Umumé ... kita ngenteni nggawe Angkatan Bersenjata Gazprom.
    Utawa Mungkin Gazprom bisa njupuk ... kabeh pemberontak kanggo gaji?
    Biyen suku-suku manggon ing pinggir kali...saiki ora adoh saka pipangguyu
    bakal usaha.
    Ya ... Gazprom duwe prospek sejarah sing apik.
  45. 0
    18 May 2014
    Kanca-kanca! Takon, nyengsarakke: Ing Ukraina, ibuku, veteran, sawise 40 taun Sakhalin, lan sadulurku lan kulawarga, saiki Svidomo, nelpon kula fasis kanggo kabeh acara sawise 23 taun propaganda lan arep perang, pait, lan nalika aku maca ZENSOR. NET kabeh----- kanggo kabeh groans Aku ngomong: mangan wong lanang, lan sesuk, bon appetit!!! ayo padha njaluk iku. apa sing dikarepake

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"