"Kita nyimpen kanggo dina udan, nanging kita manggon karo gendheng bocor"

89
"Kita nyimpen kanggo dina udan, nanging kita manggon karo gendheng bocor"Panguwasa kudu nggunakake cadangan akumulasi kanggo ngatasi stagnasi

Media nerbitake sawetara pesen lan statistik, saka ngendi para ahli nggawe kesimpulan babagan stagnasi sing muncul ing ekonomi Rusia.

Apa ana bebaya "pertumbuhan nul"? Yen mangkono, apa sebabe fenomena iki lan ing ngendi golek insentif anyar kanggo pembangunan ekonomi?

Pitakonan KM.RU iki dijawab dening Presiden Institut Strategi Nasional, Mikhail Vitalievich Remizov.

Ora tau ana utangan murah kanggo usaha menengah lan cilik

"Ekonomi kita stagnasi. Kita dudu Amerika Serikat utawa Eropa Kulon, sing wis nguwasani prasarana, mula sanajan kita entuk wutah 1-2%, bakal dadi ala, amarga kita ora bisa mbayar kacepetan sing kurang.

Apa sebabe kahanan iki? Akeh banget.

Ayo kula miwiti kanthi ujar manawa kemungkinan utangan kanggo bisnis Rusia diwatesi. Sadurunge, pengusaha domestik gedhe nyilih dhuwit relatif murah ing Kulon. Saiki sumber iki wis saya ringkih, lan ora tau ana utangan murah kanggo bisnis menengah lan cilik. Cetha yen iki minangka salah sawijining cacat model ekonomi Rusia.

Alesan kapindho yaiku nyuda konsumsi domestik. Nganti saiki, sanajan ing krisis, boom konsumen tetep, nanging bubar bank-bank lan perusahaan dagang nganggep yen wis rampung.

Alesan katelu yaiku biaya produksi sing dhuwur banget ing perusahaan gedhe swasta lan umum. Gegandhengan iki masalah korupsi lan kurang insentif kanggo ngurangi biaya. Posisi angel Bank Sentral uga nyumbang kanggo masalah stagnasi. Ora mung bank-bank kita ing tekanan saka luar negeri, nanging Bank Sentral uga ngencengi regulasi.

Ana akeh alasan liyane, nanging penting banget. Ya, pejabat nyatakake gambar sing sedhih, nanging ora menehi resep kanggo ngganti kahanan.

Kanggo pembuat keputusan, likuiditas gratis minangka simbol kekuwatan

Bener, ana siji pangecualian: ide kasebut ditulis kanggo nyuda aturan anggaran. Kita ngomong bab sijine kurang dhuwit ing cadangan, nanging padha ora pindhah kanggo sing uga. Kenging punapa? Ya, amarga wiwit pungkasan taun 90-an, kabijakan ekonomi wis didikte amarga wedi kekurangan dana kanggo ngrampungake masalah saiki. Sindrom hoarding digandhengake karo kasunyatan manawa kanggo para pembuat keputusan, likuiditas gratis minangka simbol kekuwatan, kemampuan kanggo ngatasi masalah saiki.

Akibaté, kita kaya kulawarga sing nabung kanggo udan, nanging urip kanthi gendheng bocor. Infrastruktur kasebut kurang nandur modal, lan aku mikir yen dhaptar cadangan kudu ditindakake. Ya, iki wis kedadeyan: monetisasi ekonomi saya mundhak. Iki minangka gerakan ing arah sing bener, nanging isih durung ana dhuwit sing murah.

Ing kahanan kaya mengkono, kemungkinan kanggo wutah ekonomi mung bakal digandhengake karo belanja pemerintah. Nanging insentif iki ora cukup: negara ngirim ora mung nglampahi dhuwit dhewe, lan efficiency apik lan ngurangi biaya domestik, nanging uga nggawe kahanan kanggo bisnis. Iki mbutuhake mangkat saka kabijakan kredit sadurunge, yen ora, para pengusaha ora bakal bisa nampa silihan kanthi tingkat bunga sing bisa ditampa.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

89 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 19
    18 May 2014
    Nyetak cadangan ... Lan kepiye carane nyetak nalika akeh wong ing pamrentah mung ngenteni wektu kanggo ngrampok iki? Investasi ing ekonomi minangka barang sing migunani banget. Nanging - ing ngarsane supaya. Lan iku mung miwiti kanggo mbangun munggah.
    1. + 13
      18 May 2014
      Kutipan: Baikal
      . Lan kepiye carane nyetak nalika akeh wong ing pamrentah mung ngenteni wektu kanggo ngrampok iki?

      Lan padha ora duwe cukup budget ing mratelakake panemume, budget kita ora telung kopecks.
      1. +4
        18 May 2014
        Kutipan: Alexander Romanov
        Lan padha ora duwe cukup budget ing mratelakake panemume, budget kita ora telung kopecks.

        Pitakonan iku rodo sing kang tanpa celonone, nanging ing Mercedes luwih elek saka ing celonone, karo stash apik lan ing "Tiger".
      2. 0
        18 May 2014
        Ora bakal cukup. liyane.
      3. + 16
        18 May 2014
        Kanthi anggaran, sejarah minangka Kudrin bajingan (sing 7 taun kepungkur, kanthi rega minyak $ 130, dhuwit kita nandur modal ing ekonomi EU lan AS. Dheweke ora ngidini dhuwit dibuwang ing njero negara, uga ing apa wae, utawa ing BRZhK, utawa ing dalan.
        Lan wingi dheweke ngrungokake dheweke, dheweke ujar:
        -Rusia bakal kelangan dhuwit, 210bn-lan ora bakal bisa gawe dalan (!)Apa sampeyan nggawe dalan dhewe?
        Lan ahli ekonomi liberal bisa nyurung topik kasebut - babagan "rumah kaca" kanggo bisnis, iki minangka ide Siluanov, wakil sing padhang saka tim Kudrin.
      4. +1
        18 May 2014
        Apa sampeyan naif utawa soko - ora ketompo carane akeh asu ajag sampeyan feed, padha pengin gobble munggah malah luwih
    2. -3
      18 May 2014
      Kutipan: Baikal
      Nyetak cadangan ... Lan kepiye carane nyetak nalika akeh wong ing pamrentah mung ngenteni wektu kanggo ngrampok iki? Investasi ing ekonomi minangka barang sing migunani banget. Nanging - ing ngarsane supaya. Lan iku mung miwiti kanggo mbangun munggah.

      Ing mratelakake panemume, iku ora sakabehe bener. Investasi ing bisnis cilik meh padha karo mbuwang. Usaha cilik meh ora mbayar pajak. Lan luwih nguntungake kanggo nandur modal dhuwit iki ing sistem kredit kanthi tingkat kapentingan sing luwih dhuwur. Ora ana sing ngerti apa sing bakal ditindakake, lan anane bantalan finansial luwih strategis tinimbang utangan sing murah. Ing wangun apa cadangan iki disimpen minangka pitakonan sing kapisah.
      1. Wajar, 2,3
        + 20
        18 May 2014
        Usaha cilik-cilik kemrungsung?.Lha wong bodho, pemerintah uga mikir.Lha kerjaan opo?Lan nyatane PBOYuL njagong nganggo tarif tetep.
        1. +1
          18 May 2014
          Kutipan: Cukup, 2,3
          Bisnis cilik mudhun saluran?

          Iku bener kanggo kabeh 100 apik
        2. 0
          18 May 2014
          Kutipan: Cukup, 2,3
          .Iki wong bodho, ing pamaréntahan, padha uga mikir.

          Pamrentah ora mikir. Ing pamaréntahan (kanthi sawetara pangecualian) padha nindakake Konstitusi lan perjanjian internasional sing ditulis kanggo kita dening Anglo-Saxon)).
      2. + 17
        18 May 2014
        Paling nguntungake kanggo nandur modal ing proyek infrastruktur, dalan, jembatan, terowongan, lsp. Iki bakal langsung nyegerake industri - bahan bangunan, mesin, wong sing dilatih dibutuhake, bakal ngidini manajemen wilayah sing luwih efisien, lsp. Mung mrikso utama dalan penting ana karo rekonstruksi ing akeh arah mung perlu. Kabeh iki langsung nambah pajak ing perusahaan lan individu. wong.
        1. + 14
          18 May 2014
          Kutipan saka Mitek
          Investasi ing bisnis cilik meh padha karo mbuwang.

          Kutipan: Cukup, 2,3
          Bisnis cilik mudhun saluran?

          Kutipan saka andj61
          Paling nguntungake kanggo nandur modal ing proyek infrastruktur, dalan, jembatan, terowongan, lsp. Iki bakal langsung nyegerake industri - bahan bangunan, mesin, wong sing dilatih dibutuhake, bakal ngidini manajemen wilayah sing luwih efisien, lsp.

          Siji uga bisa ngomong yen perlu kanggo nandur modal ing pangembangan bangunan mesin, ing industri cahya, ing nggawe personel qualified, lan ing. lan liya-liyane. Nanging!!!
          Dheweke mutusake kanggo milih sing paling wicaksana saka wong-wong sing wicaksana. Padha ditutupi mripate kabeh, sijine gajah ing ngarepe lan ngajak ngomong apa sing ana ing ngarepe.
          "Ula!" - ngandika siji, kroso gedhe kang.
          "Tali!" ngandika liyane, kroso kanggo buntut.
          "Kolom!" - ngandika sabanjuré, kroso wentis.
          Kang kaping papat, sing dijupuk munggah ing undhak-undhakan, lan kroso sisih, ngandika - "Tembok!"
          Lan ora ana sing weruh gajah kasebut.
          Kita butuh rencana sing jelas kanggo pangembangan ekonomi, ing ngendi kudu ana papan kanggo Avtovaz lan IP Ivanov, Petrov, Sidorov, lan Universitas Negeri Moskow lan Sekolah Vokasional No. 16 ing Prokopyevsk, lan sepur Taishet-Kyzyl, lan dalan gedhe menyang desa Gadyukino. Ing ekonomi, sampeyan fokus ing siji bab - sampeyan ora kejawab kabeh.
          1. +7
            18 May 2014
            Quote: Rufina
            ...
            Lan ora ana sing weruh gajah kasebut.
            Kita butuh rencana sing jelas kanggo pangembangan ekonomi, ing ngendi kudu ana papan kanggo Avtovaz lan IP Ivanov, Petrov, Sidorov, lan Universitas Negeri Moskow lan Sekolah Vokasional No. 16 ing Prokopyevsk, lan sepur Taishet-Kyzyl, lan dalan gedhe menyang desa Gadyukino. Ing ekonomi, sampeyan fokus ing siji bab - sampeyan ora kejawab kabeh.

            Dheweke duwe rencana siji - negara ora kudu ngurus ekonomi, ujare, iki bisnis pasar.
            Bajingan ambisi!
            Padha mung bakal ngumpulake pajak, nggunakake lan iku penting kanggo inflate pipi, lan malah yen "ireng" (wong) bisa, amarga saka sudut pandang, padha ora maneh wong, nanging celestials liwat wong lan padha. dudu abdine rakyat, nanging malah. Dheweke percaya yen sababe yaiku politik sing dhuwur, sing ora diwènèhaké kanggo wong ngerti (ndeleng ekspresi ing pasuryan Chubais utawa Kudrin), sing wis sinau kabeh bebener, lan liyane wis ora diwasa mental. wong-wong mau. Nyatane, padha militan undeservedly dhuwur-pangkat mental lan spiritual kesed dullness.
            1. +3
              18 May 2014
              Kutipan saka: PENZYAC
              Dheweke duwe rencana siji - negara ora kudu ngurus ekonomi, ujare, iki bisnis pasar.


              Nanging supaya pasar bisa ngatasi bisnis iki, kredit bisnis sing murah lan TERJANGKAU dibutuhake. Saiki iku praktis ora ana. Lan utang kanggo wiwitan meh ora mungkin.
            2. Wajar, 2,3
              0
              18 May 2014
              Ora perlu mutusake carane urip.
          2. +1
            18 May 2014
            Quote: Rufina
            Kita butuh rencana sing jelas kanggo pangembangan ekonomi, ing ngendi kudu ana papan kanggo Avtovaz lan IP Ivanov, Petrov, Sidorov, lan Universitas Negeri Moskow lan Sekolah Vokasional No. 16 ing Prokopyevsk, lan sepur Taishet-Kyzyl, lan dalan gedhe menyang desa Gadyukino. Ing ekonomi, sampeyan fokus ing siji bab - sampeyan ora kejawab kabeh.

            Dadi sampeyan kudu bali menyang Komisi Perencanaan Negara. Nanging iki paku liya ing peti mati kapitalisme.
        2. +4
          18 May 2014
          Kutipan saka Mitek
          Investasi ing bisnis cilik meh padha karo mbuwang.

          Kutipan: Cukup, 2,3
          Bisnis cilik mudhun saluran?

          Kutipan saka andj61
          Paling nguntungake kanggo nandur modal ing proyek infrastruktur, dalan, jembatan, terowongan, lsp. Iki bakal langsung nyegerake industri - bahan bangunan, mesin, wong sing dilatih dibutuhake, bakal ngidini manajemen wilayah sing luwih efisien, lsp.

          Siji uga bisa ngomong yen perlu kanggo nandur modal ing pangembangan bangunan mesin, ing industri cahya, ing nggawe personel qualified, lan ing. lan liya-liyane. Nanging!!!
          Dheweke mutusake kanggo milih sing paling wicaksana saka wong-wong sing wicaksana. Padha ditutupi mripate kabeh, sijine gajah ing ngarepe lan ngajak ngomong apa sing ana ing ngarepe.
          "Ula!" - ngandika siji, kroso gedhe kang.
          "Tali!" ngandika liyane, kroso kanggo buntut.
          "Kolom!" - ngandika sabanjuré, kroso wentis.
          Kang kaping papat, sing dijupuk munggah ing undhak-undhakan, lan kroso sisih, ngandika - "Tembok!"
          Lan ora ana sing weruh gajah kasebut.
          Kita butuh rencana sing jelas kanggo pangembangan ekonomi, ing ngendi kudu ana papan kanggo Avtovaz lan IP Ivanov, Petrov, Sidorov, lan Universitas Negeri Moskow lan Sekolah Vokasional No. 16 ing Prokopyevsk, lan sepur Taishet-Kyzyl, lan dalan gedhe menyang desa Gadyukino. Ing ekonomi, sampeyan fokus ing siji bab - sampeyan ora kejawab kabeh.
        3. +1
          18 May 2014
          Kita mung duwe eksentrik ing kepemimpinan kanthi huruf m ing babagan pembangunan ekonomi.Conto: Aku ora ngerti carane ing Rusia, nanging ing wilayah Bryansk, sawise Adoption saka Forest Code, meh kabeh kehutanan bangkrut, alas sing disewakake saka pamilik pribadi, "telung lumpuh" kerja ing kehutanan.Ing ngisor: perusahaan sing mbayar pajak ditutup (leshozes sing ora bisa saingan karo pedagang pribadi sing meh ora mbayar pajak), sawmills wis tuwuh ing kabeh pemukiman sing wong kerja ilegal, amarga nyewo cilik lan co-tenant, buruh ing alas uga makarya ilegal.Nanging manajemen alas ing kawitan iku nglawan kode, nanging banjur temen maujud sing bener ora bakal tanggung jawab kanggo apa-apa lan ambruk bisu. Lan aku mikir ing akeh. posisi, kanggo nindakake supaya nampa gaji negara lan ora duwe apa-apa kanggo njawab. Ayo njupuk conto Sochi, yen padha dibangun saka bahan bangunan kita , buruh kita, iki bakal menehi impetus kanggo ekonomi. Lan dadi bagéan saka dhuwit kanggo bahan bangunan liwat kertu, kaya gaji "tamu saka Asia Tengah", malah dhuwit sing dicolong ing akun liwat gunung.
      3. + 18
        18 May 2014
        Iki persis apa sing ditindakake para liberal lan lulusan HSE sajrone 23 taun, kabeh dhuwit ana ing bank-bank Barat kanthi kapentingan, lan negara, populasi, lan infrastruktur sing shish !!!
        !
        1. +7
          18 May 2014
          Kutipan saka JACTUS RECTUS
          Iki persis apa sing ditindakake para liberal lan lulusan HSE sajrone 23 taun, kabeh dhuwit ana ing bank-bank Barat kanthi kapentingan, lan negara, populasi, lan infrastruktur sing shish !!!
          !

          Penganut sekte "liberal" pracaya siji bab, dumunung ing Kulon, kang bakal bantuan kita, investasi, investasi, investasi. Kanggo mesthekake investasi Western, iku perlu kanggo nggawe kahanan kanggo iki, kalebu. padha narik dhuwit saka ekonomi supaya ora ana inflasi dhuwur. Iki padha karo carane ibu mbungkus munggah lan ora nglilani anak kanggo mlaku-mlaku amarga dheweke lara, kakebalan anak weakened lan tambah lara. Nanging iki minangka salah sawijining sebab!
      4. +7
        18 May 2014
        Investasi ing bisnis cilik meh padha karo mbuwang. Usaha cilik meh ora mbayar pajak.
        Pendekatan iki nyebabake kasunyatan manawa barang-barang sing diimpor ana ing rak-rak ing toko. ing 2012, setengah yuta IP ditutup minangka asil saka kasalahan ing kontribusi pensiun. Umume SP iki wis dadi bayangan.
      5. +5
        18 May 2014
        Kutipan saka Mitek
        Investasi ing bisnis cilik meh padha karo mbuwang. Usaha cilik meh ora mbayar pajak.

        Panggabungan bisnis cilik lan menengah ing PDB Rusia kira-kira 21-22%, nalika ing AS angka iki 50%, ing China - luwih saka 60%. Apa sampeyan pancene mikir yen Amerika Serikat, negara perusahaan trans sing misuwur ing donya, bakal ngasilake parasit ing sistem ekonomi? Utawa - China, dikenal kanthi pragmatisme? Lan iki minangka pimpinan ekonomi donya! Iki dudu artikel "bener" pisanan dening para ekonom babagan topik iki, nanging nganti saiki ora ana keputusan politik - gerobak bakal terus diseret dening wong sing kesel, sing padha ngupayakake panganan nganggo minyak.
        1. -1
          18 May 2014
          Kutipan: 1812 1945
          Kutipan saka Mitek
          Investasi ing bisnis cilik meh padha karo mbuwang. Usaha cilik meh ora mbayar pajak.

          Panggabungan bisnis cilik lan menengah ing PDB Rusia kira-kira 21-22%, nalika ing Amerika Serikat angka iki 50%, ing China wis luwih saka 60 persen ... Iki ora pisanan "bener" artikel dening ekonom ing topik iki, nanging nganti saiki ora ana solusi politik - cart bakal terus diseret dening jaran kesel, kang padha usaha kanggo Feed karo lenga.

          Siji pitakonan: kok ana wong mutusaké sing Kulon wis nemokke kabeh, kalebu struktur ekonomi sing bener, lan mangu iki tegese reinventing setir? Apa bukti sing ora bisa dibantah babagan iki, ora owah ing wektu lan geografi?
      6. +7
        18 May 2014
        "Usaha cilik ora mbayar pajak." ngapusi. Usaha cilik mbayar pajak sing akeh banget, mung dheweke asring nyamar nganggo jeneng liya. Contone, nyewa 2500 rubles saben 1 sq.m. saben sasi utawa lisensi. Iku ora kanggo apa-apa sing liwat taun kepungkur 600 pengusaha resmi mandhek kegiatan sing, nanging nyatane tindak menyang bayangan amarga dobel tax siji-wektu. Pancen, kanthi gendheng bocor, sampeyan uga bisa nindakake riba. Kashchei, ibune.
      7. +5
        18 May 2014
        Kutipan saka Mitek
        Kutipan: Baikal
        Nyetak cadangan ... Lan kepiye carane nyetak nalika akeh wong ing pamrentah mung ngenteni wektu kanggo ngrampok iki? Investasi ing ekonomi minangka barang sing migunani banget. Nanging - ing ngarsane supaya. Lan iku mung miwiti kanggo mbangun munggah.

        Ing mratelakake panemume, iku ora sakabehe bener. Investasi ing bisnis cilik meh padha karo mbuwang. Usaha cilik meh ora mbayar pajak. Lan luwih nguntungake kanggo nandur modal dhuwit iki ing sistem kredit kanthi tingkat kapentingan sing luwih dhuwur. Ora ana sing ngerti apa sing bakal ditindakake, lan anane bantalan finansial luwih strategis tinimbang utangan sing murah. Ing wangun apa cadangan iki disimpen minangka pitakonan sing kapisah.

        Aku sebagéyan setuju karo bisnis cilik, silihan sing murah banget kanggo bisnis cilik bisa nyebabake godaan kanggo nglampahi ora mung kanggo pembangunan lan, minangka asil, nyebar inflasi (uga utang konsumen), nanging uga, kaya saiki, silihan kasebut. ora bisa prohibitive, banjur iki fiction , lan ora silihan (kaya ana kesempatan, nanging sampeyan ora bakal njupuk).
        Nggawe bathi saka nerbitake silihan minangka tujuane bank-bank komersial, lan dudu bisnis Bank Sentral, yen Bank Sentral nindakake iki, mula pimpinane ana ing papan sing salah.
        Mesthine, bantalan finansial dibutuhake, nanging diwatesi, ora luwih saka nem sasi, setahun force majeure. Yen ora, iku mung dadi jenis insurance kanggo Kepemimpinan Bank Central lan Pemerintah kanggo kamungkinan saka pengarepan pasif saka kahanan pasar external sarujuk. Dheweke percaya yen investasi apa wae kudu nyebabake inflasi. Omong kosong sing buta huruf! Yen dhuwit sing dipikolehi dibuwang ing ngendi entuk, banjur saka ngendi asale inflasi? Tuku teknologi sing kita butuhake kanggo dolar lan euro lan nyewakake menyang perusahaan kita, saka ngendi inflasi bakal teka? Nanging dheweke luwih seneng nandur modal ing "bantal" kanthi tingkat kapentingan ing ngisor inflasi nyata (malah kanthi risiko politik), lan bisnis bakal njupuk silihan (yen bisa) kanthi tingkat bunga sing luwih dhuwur tinimbang inflasi lan bakal dipeksa kanggo ngimbangi kerugian kanthi mundhakaken prices lan kanthi mangkono nyepetake inflasi.
        Napa nandur modal dhuwit ing ekonomi sampeyan, melu pangembangane, yen ana bantal gedhe kanggo mung nyolok bolongan?
        Kredo panguwasa finansial saka jinis Kudrin yaiku supaya "Pasar" ("sapi suci" kabeh liberalis) nindakake kabeh dhewe, lan kita bakal ngenteni kanthi tenang ing pinggir.
        Singkatnya, pemodal-monetaris liberal kita minangka kolom kaping 5 sing kondhang.
      8. IGS
        +1
        18 May 2014
        Aku setuju karo sampeyan, aku kesel karo topik iki. Yen kita ora duwe stash iki, ora bakal ana ... Crimea. Dheweke sing nggawe akeh sanksi marang kita ora ana gunane lan mbebayani ing arah sing ngelawan. Lan VERY akeh pengin mbusak airbag iki saka kita. Usaha cilik bisa lan kudu dirangsang kanthi cara liya. Paling ora, kanggo ngelingi registrasi liwat Internet.
        Sampeyan bisa nimbang masalah mbuwang ora bagean utama saka ibukutha iki ing panyiapan produksi, nanging malah luwih apik ing produksi sarana produksi, industri mesin padha.
        Bisnis cilik utamane melu perdagangan.
      9. 0
        18 May 2014
        Kutipan saka Mitek
        Investasi ing bisnis cilik meh padha karo mbuwang. Usaha cilik meh ora mbayar pajak. Lan luwih nguntungake kanggo nandur modal dhuwit iki ing sistem kredit kanthi tingkat kapentingan sing luwih dhuwur. Ora ana sing ngerti apa sing bakal ditindakake, lan anane bantalan finansial luwih strategis tinimbang utangan sing murah.

        Apa pajak? Ing sistem nilai-nilai Kulon (lan saiki ana ing kana), yaiku: "Jean Simond de Sismondi (1819): "Pajak minangka rega sing dibayar dening warga kanggo kesenengan sing ditampa saka ketertiban umum, keadilan sing adil, individu. kamardikan lan hak properti Kanthi bantuan pajak, biaya taunan negara ditutup, lan saben wajib pajak melu ing biaya umum sing digawe kanggo kepentingane lan kanggo warga negara.
        Apa bisnis cilik entuk saka pajak sing dibayar? Meh ora ana! Menapa malih, kanthi kawontenan ekonomi ingkang ambruk, pamarentah nindakaken usaha kangge mindhahake beban punika boten dhateng usaha komoditas ingkang ageng, ananging dhateng ingkang alit-alit, lajeng kesasar. Lan aku ngerti wong-wong mau, iku luwih apik kanggo mbayar langsung, kanggo pulisi nyata, fireman, lan bantuan nyata (sanajan iku njupuk cilik) saka kanggo mbayar kanggo budget lan duwe NOTHING.
        Sejatine, kita ora perlu mbuwang airbag. Ekonomi DEMONITIZED dening paket liberal lan kita bisa PRINT dhuwit, nanging mung bisa diarahake kanggo pangembangan REAL produksi, yen ora bakal ana inflasi. NANGING sistem kekuwatan negara sing ana ora bisa, kabeh bakal ilang ing dalan. We njaluk zugzwang nalika liberalisme ndadékaké menyang bolongan, lan introduksi saka sistem liyane wis alangan dening vertikal korupsi! hi
      10. +1
        18 May 2014
        Kutipan saka Mitek
        Investasi ing bisnis cilik meh padha karo mbuwang. Usaha cilik meh ora mbayar pajak.

        Ora bener! Bisnis cilik mbayar pajak, bisa uga ora lengkap, nanging bisnis gedhe asring ora mbayar pajak, luwih seneng ing lepas pantai. Ya, bisnis nggawe lapangan kerja, sing nyuda beban anggaran, tunjangan pengangguran sing dibayar
      11. 0
        18 May 2014
        Kutipan saka Mitek
        . Bisnis cilik meh ora mbayar pajak

        Sampeyan salah, kabeh biaya lokal kutha cilik lan medium didhukung dening pajak bisnis cilik. Perusahaan gedhe luwih seneng ndhaptar ing ibukutha lan wilayah lepas pantai lan mbayar pajak ing kana.
    3. +1
      18 May 2014
      Kutipan: Baikal
      Lan kepiye carane nyetak nalika akeh wong ing pamrentah mung ngenteni wektu kanggo ngrampok iki?
      Aku sangsi sing ora ana siji kelet snout menyang cadangan, lagi nunggu soko.
      1. +2
        18 May 2014
        Bank Sentral nindakake perkara sing bener kanthi nyuda macem-macem bank sing ora ana gunane, luwih gampang ngontrol jaringan sing gedhe-gedhe, lan liyane supaya menyang rak kanggo kerja utawa ing lapangan, yen ora, adonan dicolong lan bank dibukak. supaya luwih gampang nyolong. Masalah ana ing endi wae. 14 taun kepungkur kita duwe ekonomi kaping 71, saiki dadi 5. Tingkat pertumbuhan mudhun kanggo kabeh wong, sanajan ing China karo negara, Eropa wis ditambahake amarga nyolong negara-negara Eropa anyar. Lan kanthi biaya stagnasi, umume, omongan kasebut nesu, amarga mung sumber daya, kita ora bisa ngalami stagnasi sajrone 10 taun sabanjure, mesthine.
        1. +1
          18 May 2014
          Lan kanthi biaya stagnasi, umume, omongan kasebut nesu, amarga mung sumber daya, kita ora bisa ngalami stagnasi sajrone 10 taun sabanjure, mesthine.
          Ora dadi prasaja. Ya, kaya ngono, kahanan ing Ukraina nuduhake yen kasur nyoba nyepetake Federasi Rusia metu saka pasar gas Eropa lan mbengkongake gas kanggo awake dhewe.
          1. +1
            18 May 2014
            Kutipan saka: jktu66
            Ora dadi prasaja. Ya, kaya ngono, kahanan ing Ukraina nuduhake yen kasur nyoba nyepetake Federasi Rusia metu saka pasar gas Eropa lan mbengkongake gas kanggo awake dhewe.

            Ya, iki umume tetes ing segara, lan nalika padha nyetel gas iki ana, ing cendhak, mung ana minus. Peralatan Eropa ora bakal bisa nggarap shale bisu iki, lan iki minangka tetes ing samodra, ing wektu iku kita bakal duwe pipa menyang kabeh retakan ing kabeh negara ing donya. Slate meh ora mbayar. iku mung ono gunane kanggo wong-wong mau sing ing Ukraina tanah ora duweke dhewe kanggo numpes, nanging listrik karo pipa gas wis ana, ing umum Ukraina iku dhuwit kanthong kanggo Mason, plus padha kudu menehi telek kanggo nyawa kita lan nemtokake. pasukane ana ing kono, paling ora pribadhi nalika padha mlayu ngubengi Novorossia. Lan banjur kita bakal bisa nyelehake rega uga, lan isih kita bakal ing lemak.
          2. Komentar wis dibusak.
        2. 0
          18 May 2014
          Kutipan: ZU-23
          Bank Sentral nindakake perkara sing bener kanthi nyuda kabeh jinis bank sing ora ana gunane ...

          Ya, ing perkara iki, aku setuju yen Bank Sentral nindakake perkara sing bener (paling ora ing sawetara cara).
          Tingkat pertumbuhan mudhun kanggo kabeh wong, sanajan ing China karo negara, Eropa wis ditambahake amarga nyolong negara-negara Eropa anyar.

          Iki minangka bukti liyane yen model ekonomi Barat (China uga nyalin) ora sampurna.
          Lan kanthi biaya stagnasi, umume, omongan kasebut nesu, amarga mung sumber daya, kita ora bisa ngalami stagnasi sajrone 10 taun sabanjure, mesthine.

          Secara objektif, ora ana stagnasi, nanging ana, mula alasane mung subyektif: kabodhoan, kesed, nyolong, sabotase - kanggo milih.
          1. +1
            18 May 2014
            Kutipan saka: PENZYAC
            Secara objektif, ora ana stagnasi, nanging ana, mula alasane mung subyektif: kabodhoan, kesed, nyolong, sabotase - kanggo milih.

            Stagnasi minangka tembung sing kuwat banget kanggo ekonomi kita, stagnasi yaiku Korea Lor, lan resesi cukup nyata ing sawetara industri. Tegese, aku bakal nerangake kanthi ringkes marang penulis sing padha yen dheweke maca. Stagnation punika tepak ing wutah ekonomi ing minus, pengangguran massa lan PHK massa saka buruh, sing banjur mung ora ono kanggo malah bisa, nanging kita duwe paling telung proyek kanggo saben, yen ana kepinginan. Ya, resesi minangka kalem ekonomi, sing gumantung banget marang pasar sekitar, yaiku, umpamane, pertumbuhan GDP 2%, wis dadi 1%, sesuk China bakal njupuk gas saka kita, ekonomi bakal dadi 3%. dadi kurang ngrungokake pseudo-ekonom kiwa, malah Kudrin dadi bajingan ing industri iki, nanging dheweke bakal ngrungokake Putin, mesthi kerja lan berkembang lan ora ngremehake awake dhewe minangka ahli. Stagnasi bisa dideleng kanthi mata telanjang, iki taun 90an, nanging saiki aku ora weruh cedhak.
          2. Komentar wis dibusak.
      2. Komentar wis dibusak.
    4. +7
      18 May 2014
      Kutipan: Baikal
      Nyetak cadangan ... Lan kepiye carane nyetak nalika akeh wong ing pamrentah mung ngenteni wektu kanggo ngrampok iki?

      Mesthine kudu nyetak, nandur modal ing sektor teknologi dhuwur lan tetanèn. Pitakonan, kepiye carane nglacak? Apa pancene ora ana pemimpin sing jujur ​​ing negara kita, apa pancen kabeh padha mimpin kanggo rampokan. rampokan dana negara kudu padha karo treason lan branded , karo paukuman sing ora bisa dihindari sing cocog miturut standar sing paling dhuwur. Ing negara kita, ora bakal bisa dadi almond. Kamulyan kanggo Rusia!
    5. +4
      18 May 2014
      akeh sing seneng ngomong bab nyolong, nyolong iku njijiki, worth iku, paukuman, mugi-mugi kita urip kanggo ndeleng iku, nanging menehi dhuwit kanggo paman liyane ing skala luwih gedhe, iku disebut politik ekonomi, kesederhanaan luwih ala tinimbang nyolong!
    6. 0
      18 May 2014
      Inisiatif kanggo ngenalake upah minimum paling gedhe ing donya kalebu Asosiasi Serikat Pekerja Swiss. Iki ngusulake kanggo netepake upah saben jam paling sethithik 22 francs (25 dolar), sing tegese gaji saben wulan 4 francs (4,5 dolar).
      Napa ora nggawe upah minimum ing Rusia???
    7. 0
      18 May 2014
      Kutipan: Baikal
      Lan kepiye carane nyetak nalika akeh wong ing pamrentah mung ngenteni wektu kanggo ngrampok iki? Investasi ing ekonomi minangka barang sing migunani banget.

      Yen padha banget mbatesi ekspor ibukutha menyang luar negeri kanggo birokrat saka macem-macem pangkat, malah ibukutha dicolong bakal nggawa keuntungan tartamtu kanggo negara. Paling ora, bakal nambah omzet perdagangan, nggawe permintaan konsumen tambahan, sing banjur ngrangsang manufaktur kanggo ngembangake produksi.
    8. Filipus
      -1
      18 May 2014
      Yoska ora ana ing dheweke. Sing siji wis kabeh tengen.
  2. pengembara
    + 11
    18 May 2014
    Kanca-kanca, elinga wiwitan krisis finansial global ... ing ngendi Putin wiwit mbuwang jutaan???? ... kanggo bank-bank, ora kanggo menehi pitulungan kanggo pabrik, pabrik ngendi mayuta-yuta wong kerja, yaiku kanggo bank-bank .... lan saiki, sing periodik ngawasi wilayah iki, iki bank-bank padha bledosan ing batch saben dina. (mungkin rada metu saka topik).
    1. +9
      18 May 2014
      Offshore dijamin lan mulane bledosan. Lan ora duwe bathi kanggo mlebu ing negara sampeyan, sampeyan ngerti, hukum kita ora kanggo dheweke. Akeh bank njaluk kickbacks kuwi kanggo silihan sing wong salah siji nyerah idea utawa nyoba kanggo ngapusi bank mengko. supaya ora menehi jarahan.
    2. +1
      18 May 2014
      lan saiki, sing periodik ngawasi wilayah iki, bank-bank padha bledosan saben dina. (mungkin rada metu saka topik).
      Ya, kabeh ana ing topik. Pembayaran ing celengan asalé saka bank negara padha. Lan bankir duwe kesempatan sing apik kanggo anget tangan nalika nutup bank. 700 ewu ing simpenan bali. A kanca saka 15 taun hard karya ing armada iwak entuk apartemen, sijine 2 yuta menyang akun bojoné ing bank investasi kanggo mbayar kanggo omah sambungan, lan bank jenis grunted. kanggo 700 ewu mesthi ora bakal tuku apartemen
      1. yur
        yur
        0
        18 May 2014
        Kutipan saka: jktu66
        Ya, kabeh ana ing topik. Pembayaran ing celengan asalé saka bank negara padha.
        Ora cara iki. Badan Asuransi Deposit minangka struktur negara, nanging dhuwit sing dibayar DIA marang para penyimpan sing kena pengaruh yaiku premi asuransi saka bank-bank kasebut.
    3. +2
      18 May 2014
      Gregory, aku setuju! Lan AVTOVAZ? Ponty ing kuning "Kalina" ... Lan hipotek pati. Nyimpen ora ana gunane, pensiun (yen ora nganggo seragam) lan mati ing 6 hektar. Mung ing kene pensiunan menehi anak lan putu nganti pungkasan. Urip ing siji tembung!
    4. 0
      18 May 2014
      Nganti bank sentral wis dinasionalisasi, nganti nyatane diprentahake dening Washington, nganti ana dana sing cukup kanggo usaha menengah, ora bakal ana pitulung sing tepat kanggo tanduran lan pabrik. Yen kita ora nglakoake lan nyebarake sarang Gaidar, mula kita bakal mandheg ing sak panggonan ing ekonomi!
  3. Erg
    +7
    18 May 2014
    Aku ora ngerti akeh babagan keuangan. Nanging aku ngerti yen bank sentral ora dadi bawahan pemerintah, dadi vasal FRS. Maca statute. Malah konstitusi negara duwe artikel babagan bank sentral. Malah presiden ora bisa nyingkirake ketuane saka jabatan kasebut.¿Percetakan ngetokake dhuwit ekstra, mula bank sentral lan struktur sing padha ing pirang-pirang negara digawe supaya bisa ngompa lan bali menyang tanah air." Mekanisme iki angel kanggo aku ngerti, nanging yen sampeyan kasengsem, ana akeh materi ing Internet babagan topik iki. Pitakonan kapindho yaiku babagan tingkat bunga. Iku bakal logis kanggo ngurangi wong-wong mau (kaya ing Jepang) kanggo 2-4 persen. Usaha cilik lan menengah bakal munggah. Apa ora padha ngedhunaké? Apa kita isih gumantung ing negara?
    1. +6
      18 May 2014
      bank sentral ing negara ora subordinate kanggo pamaréntah, iki ngidini kanggo nindakake kabijakan financial sawijining lan nindakake tugas diutus kanggo iku (kontrol inflasi, contone, liwat masalah dhuwit). lan FRS wis boten apa karo. lan kanggo silihan, tingkat Bank Sentral ora bisa luwih murah tinimbang inflasi ing negara kasebut. nalika inflasi mudhun, uga tingkat diskon
      1. +1
        18 May 2014
        Kutipan saka buzuke
        bank sentral ing negara ora subordinate kanggo pamaréntah, iki ngidini kanggo nindakake kabijakan financial sawijining lan nindakake tugas diutus kanggo iku (kontrol inflasi, contone, liwat masalah dhuwit). lan FRS wis boten apa karo. lan kanggo silihan, tingkat Bank Sentral ora bisa luwih murah tinimbang inflasi ing negara kasebut. nalika inflasi mudhun, uga tingkat diskon

        Kabeh iku bener, mung ngelawan uga bener - Tambah ora wajar (salah sabdho) ing tingkat ndadékaké kanggo Tambah ing inflasi, lan tingkat ing ndhuwur nilai tartamtu matèni silihan dawa kanggo sektor nyata lan nggawe mung operasi spekulatif duwe bathi.
      2. -1
        18 May 2014
        The Fed pancen bener! Yen bank sentral ngadeg ing negara kasebut lan dikontrol dening Fed, mula kabijakan finansial independen apa sing bisa ditindakake?
    2. +3
      18 May 2014
      Kutipan saka Erg
      Iku bakal logis kanggo ngurangi wong-wong mau (kaya ing Jepang) kanggo 2-4 persen. Usaha cilik lan menengah bakal munggah. Apa ora padha ngedhunaké?

      Ora mungkin nyuda silihan ing ngisor tingkat inflasi nyata saiki + 1-3%, lan iki bakal dadi silihan ora kanggo wong, nanging kanggo bank gedhe. Adhedhasar iki, bank sentral nyetel tingkat refinancing.
      Kepiye silihan bisa kurang saka 10% yen bank-bank saling ngutangi 9%?
      Bank Sentral lan pemerintah kudu cepet-cepet mbatesi napsu monopoli lan bener-bener nglawan inflasi, tundhuk pangembangan produksi wajib.
      1. yur
        yur
        0
        18 May 2014
        Kutipan saka andj61
        Kepiye silihan bisa kurang saka 10% yen bank-bank saling ngutangi 9%?
        Ya, yen silihan ana 10-11%, banjur, nyuwun pangapunten, para peminjam bakal ngambung para bankir ing bokong. Banjur padha njupuk menyang Bank Sentral ing 8,5%, lan ngetokake silihan kanggo bisnis ing 20-25%.
        Kutipan saka andj61
        Bank Sentral lan pemerintah kudu cepet-cepet mbatesi napsu monopoli
        Lan ing kene sampeyan pancen bener, nanging luwih dhisik kudu mbatesi napsu BANK.
        1. 0
          18 May 2014
          Good wishes ora matesi napsu bank-bank. Kita kudu nyelehake dheweke ing kontrol negara. Kontrol sing ketat!
  4. +7
    18 May 2014
    Wutah ekonomi apa sing bisa diarepake yen awake dhewe meh ora ngasilake apa-apa, kita ngimpor kabeh saka China utawa Eropa. Liyane saka energi lan gaman, NOTHING, yen kita pirembagan bab jumlah MediaWiki pantes sebutno.
    1. +1
      18 May 2014
      Wutah ekonomi apa sing bisa diarepake yen awake dhewe meh ora ngasilake apa-apa, kita ngimpor kabeh saka China utawa Eropa. Liyane saka energi lan gaman, NOTHING, yen kita pirembagan bab jumlah MediaWiki pantes sebutno.
      Ya, produksi kita ora duwe bathi. Kabeh ditindakake kanggo nggawe produksi ora nguntungake - lan silihan larang, lan pasokan dhuwit ora cukup ing sirkulasi, lan pajak dhuwur, lan pajak bahan bakar saya tambah akeh, lan akibate, transportasi barang dadi luwih larang. Sapa sing ngerti, sampeyan bisa nambah
  5. +2
    18 May 2014
    Ora angel mbuwang cadangan sampeyan. nanging padha kudu nguwasani minangka irit sabisa, lan iki masalah gedhe. lan ora mung babagan nyolong, asring ora ana proyek praktis lan pemain
  6. + 10
    18 May 2014
    Nuwun sewu, nanging bisnis cilik ora tau dadi lokomotif kemajuan, mula iku cilik, lan mulane nggunakake sisa industri gedhe. Mula, nggawe tatanan hukum lan ngembangake industri abot sing larang regane kanthi dhukungan ilmiah lan teknik sing nyedhiyakake minangka arah utama tumindak negara. Lan mbokmenawa kabeh wong ngerti yen bank-bank kudu nindakake fungsi mung kanggo njamin aktivitas negara, perusahaan lan wong. Mulane, sing luwih duwe bathi bank, luwih parasitizes ing kita.
    Bankir ora mbangun lan ora mangan, dheweke ngrampok! Dhuwit ora kudu nggawe dhuwit, dhuwit nggawe karya!
    1. +1
      18 May 2014
      Dhuwit ora kudu nggawe dhuwit, dhuwit nggawe karya!

      Aku setuju banget! Struktur bank kita paling kamungkinan disalin saka kulon, kang nemokke kanggo ngisep lan nuthuk metu saka wong. Yen bank kita ora ngganti apa wae ing sistem kasebut, mula bakal mbaleni nasibe tukang ngebom nyilem.
    2. +6
      18 May 2014
      sampeyan salah, ing ekonomi maju, bisnis cilik kudu manggoni paling ora 50% saka populasi dipunginaaken saka negara lan kira-kira jumlah iso dibandhingke saka potongan tax. ing akèh negara angka iki tekan 70%. lan bathi bank ditemtokake dening efisiensi, ora kanthi idleness. bank iku sistem sirkulasi negara, tanpa wong ing sembarang cara. sampeyan mung kudu ngontrol kanthi bener, sing ditindakake dening Bank Sentral
      1. +2
        18 May 2014
        Aku setuju, nanging tanpa akses kanggo sumber kredit mirah, bisnis cilik bakal ora mung cilik, nanging uga banget frail.
      2. 0
        18 May 2014
        Bank Sentral kita ora dikontrol dening Rusia, nanging dening Amerika Serikat, kanthi subordinasi de facto menyang Fed!
    3. +3
      18 May 2014
      lokomotif kemajuan.tembung apa. njupuk farms cilik padha, padha bisnis cilik. diprodhuksi lan didol menyang pepadhamu. lan tangga-tanggane padha kebak lan dheweke dhewe wis akeh. Sing sampeyan butuh utangan kanthi bunga sing cukup. ora kaya saiki.
    4. Komentar wis dibusak.
    5. Komentar wis dibusak.
    6. 0
      18 May 2014
      Ing Rusia, bankir ngrampok lan bakal ngrampog kita anggere dheweke ora dikendhaleni lan ora manut marang negara. Bank Sentral kita dadi bawahan Washington nalika ngadhepi Fed! Iwak bosok saka sirah!
  7. +3
    18 May 2014
    awaké déwé iki koyok keluarga sing nabung pas udan-udan, tapi urip karo gendheng bocor.

    Setuju! 7,5 triliun ngapusi ora ana gunane ... Lan dhuwit kudu bisa (ing negara) ..
    1. +1
      18 May 2014
      Quote: MIKHAN
      Lan dhuwit kudu bisa (ing negara) ..

      Apa ana saran tartamtu?
      mung aja kurban saben wong kanggo menehi padha
      1. 0
        18 May 2014
        tegese ora?
    2. 0
      18 May 2014
      Lan aku pancen setuju
    3. 0
      18 May 2014
      Lan aku pancen setuju
  8. Erg
    +6
    18 May 2014
    Nilai ijol-ijolan "diciptakake" dening wong tartamtu ing London. Rega lenga mung diatur sacara artifisial (minangka Amerika Serikat nglawan Uni kanthi ngedhunake rega). Mung ana siji "negara" ing donya, sing ora duwe utang marang sapa wae, nanging kabeh wong duwe utang - iki FRS. Yen presiden dadi kuwasa ing "Zimbabwe" apa wae, dheweke "ditawakake" kanggo njupuk silihan (sing nyatane bakal nggawe negarane dadi utang sing langgeng). Yen penolakan minangka peluru. Sabanjure bakal luwih akomodatif. Senajan ing urip, panguwasa tame siap-digawe dadi kuwasa ing negara. Alasan kanggo perang paling anyar ing sisih wétan, sing ditindakake dening Amerika Serikat, yaiku ancaman marang dolar. Asor infèksi ijo iki, lan negara bakal ambruk
  9. +8
    18 May 2014
    Supaya bisa sukses ing ekonomi, perlu kanggo ngganti model ekonomi liberal iki, dileksanakake ing Rusia ing 90s dening kasur, uga pamaréntah sing mimpin ekonomi kita kanggo ora ono. Banjur sampeyan bisa ngarep-arep sukses.
    1. 0
      18 May 2014
      Sampeyan perlu kanggo ngebom tanker Arab Saudi kanggo serangan teroris ing Volgograd, banjur rega lenga bakal skyrocket lan bakal ana dhuwit. Nanging kanthi serius, kita duwe belanja militer gedhe ing industri pertahanan, mesthine bakal duwe efek, flywheel industri creaking, nanging muter munggah. Lan mesthi, silihan murah kanggo bisnis cilik iku kudu, Aku wis mesthi wis pegel sing kita nyimpen dhuwit ing treasuries Amérika ing 2%, lan aku ora bisa njaluk silihan ing 21% kanggo perusahaan, ing umum, kita kudu dawa. dhuwit mirah, lan kita ngirim menyang dossia pin.
  10. +3
    18 May 2014
    Kutipan saka Erg
    Alasan kanggo perang paling anyar ing sisih wétan, sing ditindakake dening Amerika Serikat, yaiku ancaman marang dolar. Asor infèksi ijo iki, lan negara bakal ambruk

    Omonganmu bakal kupinge Gusti...
  11. +7
    18 May 2014
    Aku kerja ing produksi. Produksi berkembang sacara eksklusif kanthi biaya sumber daya internal lan penghasilan dhewe. Manajemen ora ngubungi silihan ... Larang lan beboyo.

    Produksi gegandhengan karo tetanèn.

    Aku wis suwe percaya yen iki wektu kanggo nyithak kabeh jinis dana stabilisasi lan ngutangi industri Rusia kanthi tarif sing murah lan suwe.

    Perusahaan Rusia butuh "dhuwit dawa" kaya udara.

    Lan yen negara wedi... Sampeyan bisa ngenalake limiter ing ngisor iki nalika ngutangi: menehi dhuwit kanggo perusahaan kanthi 100% ibukutha Rusia - sing nduweni - wong alami lan / utawa entitas legal kudu eksklusif Rusia.
    1. +1
      18 May 2014
      Quote: Enot-poloskun
      Aku wis suwe percaya yen iki wektu kanggo nyithak kabeh jinis dana stabilisasi lan ngutangi industri Rusia kanthi tarif sing murah lan suwe.

      dicetak lan ...
      Quote: Enot-poloskun
      kanggo ngetokake dhuwit kanggo perusahaan mung karo 100% ibukutha Rusia - sing nduweni - individu lan / utawa entitas legal kudu eksklusif Rusia.

      diwenehi slyness saka wong kita, proposal katon ridiculous.
      sanajan zona bebas dikenalake kanggo kita kanggo pangembangan wilayah kasebut, banjur kabeh dipikolehi liwat sak panggonan, minangka aturan, asil nol dhuwit ora nandur modhal ing pangembangan produksi, minangka idea saka zona free tabet, nanging stupidly milked kanggo Moscow padha, nanging ing wektu sing padha pajak kanggo treasury ora tumindak.
      lan kanggo nyetak cadangan kanthi pendekatan iki, tegese smear keuangan kanthi lapisan tipis sing asile bakal dadi 0.0000000 (0)
      1. 0
        18 May 2014
        Kita butuh proyek infrastruktur gedhe sing nyurung pangembangan produksi. Dadi wedi nandur modal ing dhewe lan ing wektu sing padha nandur modal ing wong liya iku bodho. Banjur bakal luwih gampang kanggo Bank Sentral ngetokake silihan kanggo populasi ing 10% saben taun - kanggo tuku barang Rusia: loro panjaluk bakal didorong lan produksi bakal tuwuh. Lan bathi luwih akeh tinimbang karo simpenan ing obligasi pemerintah manca.
        1. 0
          18 May 2014
          Kutipan saka andj61
          Dadi wedi nandur modal ing dhewe lan ing wektu sing padha nandur modal ing wong liya iku bodho.

          padha ora wedi, nanging mikir, nandur modal ora masalah, sing utama yaiku investasi kasebut ora mudhun.
        2. 0
          18 May 2014
          Nganti Bank Sentral dadi bawahan Pemerintah Rusia - aja ngarep-arep apa-apa sing positif!
  12. + 13
    18 May 2014
    A trifle, nanging ora ana sing ngelingi formulasi klasik "komoditas-duit-komoditas"ngendi dhuwit manggoni posisi layanan penengah. Dhuwit dudu sarana utawa obyek produksi.

    Saiki kabeh wis kuwalik. Dhuwit wis dadi unsur sing nemtokake ing ekonomi lan digunakake kanggo reproduksi dhewe. Tingkat reproduksi nemtokake ruang lingkup aplikasi - perdagangan, riba ing bentuk silihan, spekulasi mata uang lan kejahatan. Iki minangka dalan Amerika lan kabeh Kulon.

    Bank kudu tumindak minangka mekanisme transmisi, ora controller utawa prosesor. Gear ngirim ora nemtokake cara kanggo nguripake. hi
  13. Erg
    +3
    18 May 2014
    Mungkin ana sing bakal nerangake kenapa Emirates, dagang minyak, mbangun negara kasebut, nanging ora. Napa kita ora bisa mbuwang dhuwit kanggo tetanèn, mbangun perusahaan, kilang minyak, lsp. Aku ngerti sing ana alasan kanggo iki, lan padha paling kamungkinan ing bal katergantungan financial kita ing "adhi".
    1. +3
      18 May 2014
      amarga emirat wis nggawe dana investasi sing kuat saka bathi minyak lan ngatur kanthi cekap. nandur modhal ing saindenging jagad, entuk bathi sing apik
    2. +1
      18 May 2014
      Kutipan saka Erg
      Mungkin ana sing bakal nerangake kenapa Emirates, dagang minyak, mbangun negara kasebut, nanging ora. Napa kita ora bisa mbuwang dhuwit kanggo tetanèn, mbangun perusahaan, kilang minyak, lsp.


      Jawaban kanggo pitakonan pisanan: Saka wiki:
      Populasi Uni Emirat Arab kira-kira 8,5 yuta wong, sing etnis Arab mung katelu, lan pribumi - 11%. Liyane saka Pakistan, India, Bangladesh, Sri Lanka, Nepal lan negara-negara Asia Kidul liyane lan Filipina sing pindhah menyang UAE minangka buruh sementara. 85% wong sing manggon ing negara kasebut dudu warga UAE.

      Duwe kira-kira 1 yuta wong pribumi lan 140 yuta - beda-beda. Kita duwe, ketoke, 1 yuta wong sing ana hubungane karo industri minyak lan urip kanthi apik.
      Lan mulane kita ora nandur modal ing industri nyata - iki minangka rahasia gedhe!
      1. 0
        18 May 2014
        Kutipan saka andj61
        Lan mulane kita ora nandur modal ing industri nyata - iki minangka rahasia gedhe!

        Fitur bisnis nasional.
    3. Bandingake wilayah Emirat lan Federasi Rusia. Punapa malih, kathahipun arta ingkang dipun tampèni dening para emirat, kedahipun manggèn ing griya-griya mas lan katimbang kaliyan mas..t. Nanging, iki ora ana, 1 kutha dibangun maneh lan iku. Dadi copot kaca tingal mawar-colored, padha nyolong ana, Gusti Allah ngalang-alangi - kita ora tau ngimpi.
  14. +3
    18 May 2014
    Aku ora setuju karo andr 327! Usaha cilik kudu dikembangake, luwih variatif, nanging negara ora nggatekake, ora ana program negara kanggo pangembangan usaha cilik lan menengah. kudu IZHMASH, nanging uga Kulibins kapisah kanggo piecework, produksi unik!
    1. 0
      18 May 2014
      Kutipan: Putih53
      Usaha cilik kudu dikembangake, luwih variatif

      iku perlu kanggo berkembang, nanging ora kamungkinan kanggo nggawe panacea metu saka iku
    2. 0
      18 May 2014
      Saiki, bisnis cilik ora bisa ngetrapake pembangunan revolusioner saka awal. Kulibin apik ing abad kaping 99, nanging sanajan Kulibin dhewe nyambut gawe kanthi biaya umum. Aku ora bakal ngomong kanggo Rusia, nanging ing Belarus XNUMX% bisnis cilik minangka pedagang. Lan panelusuran kanggo makhluk murah kanthi otomatis njupuk metu saka negara. Akibate, utange bakal dadi pitulungan kanggo China.
  15. +7
    18 May 2014
    Iki minangka grafik visual. (Aku wis nyedhiyakake) Ing kene sampeyan bisa ndeleng sapa sing urip lan "ngrembaka" kanthi biaya sapa. Yen kita nyithak dana stabilisasi, kolom wong bakal mudhun. keprungu Dadi mikir..
    1. +1
      18 May 2014
      Gambar iki ora sakabehe objektif lan ora sakabehe bener. Sampeyan perlu kanggo njupuk akun ora mung akun kebayar, nanging uga akun receivable, i.e. imbangan utang umum sakabèhé. Lan njupuk menyang akun bagean utang domestik ing imbangan utang sakabèhé. Tanpa iki, ora bisa ngomong sapa sing luwih utang. Kanggo wong Amerika sing padha, 42% saka utang nasional minangka utang domestik, dene kanggo wong Yunani angka iki cedhak karo nol.
      Kajaba iku, utang umum Rusia kira-kira 8-10% saka PDB, lan ora 2,5%.
      Singkatipun, omong kosong, dudu gambar.
    2. 0
      18 May 2014
      Apa sampeyan ngerti sapa sing duwe rintisan iki. dana kasebut dumunung? Iki soko!
  16. +2
    18 May 2014
    Utangan kaya ngono ... Sluggish lan mlayu ing luar negeri. Lan ora tanggung jawab. Kerangka legislatif kudu digawe dhisik lan mekanisme kanggo kontrol lan bali. Yen ora, kabeh utangan bakal disebarake menyang sedulure lan ilang.
    1. 0
      18 May 2014
      Kepiye sampeyan mbayangno? Dadi wong njupuk utang, banjur apa? Nyetel dheweke ing pengawasan lan nglarang dheweke lelungan ing luar negeri? Aja mikir. Kajaba iku, ana tanggung jawab. Ora ana sing bakal menehi dhuwit gedhe "kaya iku." Iki biasane ditindakake marang keamanan properti kasebut. Ora ana sing bakal menehi 10 yuta dolar kanggo nakal. Apa, dheweke ora bakal menehi sampeyan 10000. Ora ana wong bodho ing organisasi kredit.
      .Basis Legislatif pisanan kudu digawe lan mekanisme kanggo kontrol lan bali

      Ana uga hukum. Mlayu ing luar negeri? Rusia ana ing Interpol. Nanging iki minangka ukuran sing ekstrim. Kaya sing wis dakcritakake, dhuwit gedhe diwenehake UNDER Bail. Mlayu menyang ngendi wae, nanging properti sampeyan bakal didol lan utang sampeyan dibayar.
    2. 0
      18 May 2014
      Aku setuju - utamané amarga kita duwe bisnis cilik lan medium-ukuran, paling mau ephemeral ... negara nindakake eksperimen - menehi 50 ewu liwat ijol-ijolan pegawe tanpa kapentingan kanggo bisnis cilik, lan - padha ngirim laporan nul kanggo setahun lan ditutup massal ... nanging padha tuku jas wulu kanggo wanita .. kita bisa ngomong sing iki crumbs, mesthi, 50 ewu ora dhuwit .. nanging apa kanggo menehi langsung kanggo lyama greenery ???? Lan umume, mratelakake panemume yen sampeyan ora entuk utangan, mula iki dudu bisnis ...
  17. +6
    18 May 2014
    Lan ing kene tembung Stalin nerangake kabeh kanthi apik.
    1. +2
      18 May 2014
      Ya, apa masalahe, ing Rusia kapitalisme ana, lan PDB minangka konduktor, arbitrator. duwe ide anyar?
      1. 0
        18 May 2014
        Kutipan saka saag
        Ya, apa masalahe, ing Rusia kapitalisme ana, lan PDB minangka konduktor, arbitrator. duwe ide anyar?

        Inggih, jenis.. keprungu ternyata..
  18. -1
    18 May 2014
    Apa penulis iki duwe kapinteran? GRU? FSB? Liyane?
    Apa dheweke duwe think tank sing kuat kaya Putin?
    Ekonom kursi. Nduwe shreds informasi nanging ora kabeh gambar pitfalls lan bebaya.
    Ora ana anjir sing ngerti babagan rencana mungsuh, sing dingerteni para perwira intelijen kita lan, miturut Putin.
    Ing artikel jamban!
  19. +2
    18 May 2014
    Kahanan ing industri kasebut ala, produksi truk mudhun 26% taun kepungkur dibandhingake 12 taun. Saka kahanan sing ora becik ing negara kasebut, kita ditawani supaya ora ngganggu. Lan dheweke ngomong babagan Olimpiade, babagan Suriah, saiki ana Ukraina. Lan apa sing kedadeyan ing njero negara? Ya, kabeh apik karo kita, kabeh apik, yen ana sing ala, mula Amerika sing disalahake. Nemtokake sanksi.
    1. 0
      18 May 2014
      Amerika ora kudu disalahake. Nyalahke bodho kita dhewe! Sampeyan kudu mikir babagan menehi dana stabilisasi lan ngontrol aliran finansial menyang Amerika! Dadi ora ana sing kudu disalahake. Ora perlu kaya wong Ukrainia Maydanut sing kudu disalahake kanggo kabeh. Sampeyan kudu ngurus omah sampeyan dhewe. Lan aja nyalahake Amerika, nanging pikirake keuangan sampeyan dhewe!
  20. +4
    18 May 2014
    Bisnis?????? Dheweke ora pengin apa-apa kajaba bathi. Mung entuk, njupuk menyang panggonan terpencil. Wis wayahe ngerti yen kita ora duwe pasar, kita duwe pasar. Mulane, kita duwe akeh oligarki lan negara pengemis. Sampeyan ora perlu kanggo privatisasi, nanging nasionalisasi subsoil, industri skala gedhe, energi, lan komunikasi. Banjur, kanthi bantuan Bank Sentral, sampeyan bisa nyuda bunga utangan. Lan kanggo bisnis, ya, kanggo Gusti Allah, bank komersial, karo kapentingan sing. Menehi industri entheng kanggo bisnis, supaya padha jahitan blus karo jins. Taksi pribadi. negara pesawat. Nganti tatanan dibalèkaké lan industri ora wungu.
  21. pink
    0
    18 May 2014
    Maneh mréntahaké pitung taun kepungkur kanggo nglampahi tabungan. Sadurunge, komunis banget ndhukung iki, nanging saiki dheweke wis ngerti yen kita ora bisa urip ing krisis siji tanpa tabungan. Ketoke, penulis kelalen acara patang utawa limang taun kepungkur, nalika, senadyan krisis ing Rusia, kabeh lingkungan sosial ora mung ambruk, nanging, ing nalisir, tansaya. VV tau ngandika, Kulon nawakake kita: "Ayo, Rusia, pisanan kita bakal nglampahi sampeyan, lan banjur saben dhewe." Sampeyan kudu manggon ing cara sampeyan. Sing luwih gedhe stash, luwih yakin wong lanang keprungu
  22. +3
    18 May 2014
    "Kita nyimpen kanggo dina udan, nanging kita manggon karo gendheng bocor"


    Dheweke nyimpen SO MUCH kanggo dina udan sing saiki ora bisa ngenteni kode teka!


    Ora cukup kanggo apartemen
    Kanggo mangan - akeh
    Dadi ayo ngombe!
  23. +2
    18 May 2014
    Ing papan kerja, sawijining dina kerja nulungi Crimea.
    1. +2
      18 May 2014
      Sing sabanjure mbokmenawa bakal ana ing akun pitulungan kanggo Republik Rakyat Donetsk.
  24. +2
    18 May 2014
    Ana akeh penasehat, malah luwih anti-ROSS, kita dhewe karo kumis ...
  25. +3
    18 May 2014
    Nanging, kaya sing sampeyan bayangake, ora kabeh dadi rosy ing ekonomi Rusia saiki. Ora ana kebetulan yen rapat Pamrentah Federasi Rusia tanggal 15.05.2014 Mei 2014, babagan ramalan kahanan makroekonomi ing negara kasebut kanggo 2016-XNUMX. rampung diklasifikasikaké. Mung PREDIKSI! Dadi ana sing kudu dirahasiakake.
  26. +2
    18 May 2014
    Presiden Institut Strategi Nasional
    Apa judhul proyek gedhe! 90% ing artikel sing kudu disalahake, lan 10% apa sing kudu ditindakake. Agak lemah...
  27. +3
    18 May 2014
    Wong sing duwe resep kanggo kamakmuran ekonomi ... akeh banget ... menyang pasar apa wae, mung ana siji ...

    Aku nambani wong kaya penulis lan mratelakake panemume karo ironi tartamtu lan wariness ... pitakonan tansah ing sirah - sing makarya kanggo wong, sing mbayar wong gaji saben wulan (mratelakake panemume independen saka alam Fantasi). Sawise "spesialis luar biasa" ing ekonomi a la Gaidar lan tim (sawetara wong, mesthi, ditanggulangi kabeh masalah financial saka alam pribadi ... billionaire P. Aven, contone), ing Nilai saka bayangan analitis kuwi kurang.
    Yaiku yen ana wong njupuk bokong sutra ... dilebokake ing kursi Menteri Keuangan ... banjur bakal katon apa sing apik kanggo ngrampungake tugas sing saiki lan strategis (sepuluh taun) negara. .
    1. +1
      18 May 2014
      Kutipan saka silberwolf88
      Wong sing duwe resep kanggo kamakmuran ekonomi ... akeh banget ... menyang pasar apa wae, mung ana siji ...

      Aku bakal nambah liyane. Iku luwih gampang lan luwih manteb ing ati kanggo pirembagan bab ekonomi saka wong sing durung entuk mobil prayoga, lan umume mung bisa chatting, ora bisa. Kabeh iku prasaja kanggo wong-wong mau - kanggo milih lan nasionalisasi, lan banjur dibagi kabeh income antarane meri lan bodho kapitunan, kang iki wong pinter. Iki impene.
      Lan artikel punika plus. Penulis mikir ing arah sing bener. Sayange dheweke mung nyentuh babagan investasi ing infrastruktur. Kita butuh investasi ing substitusi impor, utamane ing industri pertanian. Iki luwih penting.
  28. +1
    18 May 2014
    A kanca saka 15 taun hard karya ing armada iwak entuk apartemen, sijine 2 yuta menyang akun bojoné ing bank investasi kanggo mbayar kanggo omah sambungan, lan bank jenis grunted.

    Mesthine luwih wicaksana. Napa ora nyimpen tabungan ing bank-bank sing beda ing 3 akun?
  29. -1
    18 May 2014
    Quote: fly fishing
    A kanca saka 15 taun hard karya ing armada iwak entuk apartemen, sijine 2 yuta menyang akun bojoné ing bank investasi kanggo mbayar kanggo omah sambungan, lan bank jenis grunted.

    Mesthine luwih wicaksana. Napa ora nyimpen tabungan ing bank-bank sing beda ing 3 akun?

    Bener.. tapi luwih becik digulung ing toples lan dikubur ing lemah ing wayah wengi (iki sing paling dipercaya..)
  30. -3
    18 May 2014
    Akibaté, kita kaya kulawarga sing nabung kanggo udan, nanging urip kanthi gendheng bocor. Infrastruktur kasebut kurang nandur modal, lan aku mikir yen dhaptar cadangan kudu ditindakake

    .Ing bagean Eropa, 50% -60% listrik diasilake ing pembangkit listrik tenaga nuklir (NPW Leningrad, NPP Kalinin, NPP Smolensk, NPP Kursk, NPP Rostov, NPP Balakovo, NPP Kola ..).
    Coba tebak kapan lan sapa sing dibangun? Apa sampeyan pengin pitunjuk! Bagian utama dibangun dening warga Soviet ing pertengahan 80-an abad pungkasan. Umur layanan unit NPP ing proyek kasebut yaiku 30 taun. Yen USE durung rampung ngalahake otak, sampeyan bisa ngetung nalika pamblokiran kudu decommissioned. Mesthi, bisa ngluwihi istilah kasebut, nanging pembengkakan radiasi bahan minangka proses sing ora bisa dibatalake kanthi prosedur birokrasi.
    Lan saiki pitakonan kapindho. Apa utangan lan bisnis apa sing bisa nindakake elektrifikasi anyar negara? Jawabane ketok. Mung Bank Negara lan mung Perusahaan Negara sing bisa nindakake program kasebut.
    Aku makarya kanggo sasi ing Slavutych (ChNPP) lan weruh omah-omahé ditinggalake, dachas, atusan mobil, segara kabeh peralatan nilar. Menarik ing ngendi 8-10 yuta plankton kantor Moskow bakal njeblug, kanthi manajer lan oligarki sing efektif, yen kalebu, contone, saka pabrik tenaga nuklir Smolensk. Kabeh kraton ing Rublyovka, Bentleys, Porsche ... lan omong kosong liyane bakal dikubur sewengi. Lan pak wong kaliren bakal njelajah wilayah tengah lan ngrampok, amarga padha ora ngerti cara kerja.

    MIKHAN SU  Dina iki, 08:38 Anyar


    Lan ing kene tembung Stalin nerangake kabeh kanthi apik.
    .

    Aku uga yakin yen kapitalisme minangka panyebab utama kabeh masalah ing ruang pasca-Soviet.
    1. +1
      18 May 2014
      Kutipan saka coolvoldik
      Aku uga yakin yen kapitalisme minangka panyebab utama kabeh masalah ing ruang pasca-Soviet.

      Lan ing papan Soviet, apa sabab utama kabeh masalah?
      Utawa banjur ora ana alangan?
    2. Komentar wis dibusak.
    3. 0
      18 May 2014
      [quote=coolvoldik].
      Menarik ing ngendi 8-10 yuta plankton kantor Moskow bakal njeblug, kanthi manajer lan oligarki sing efektif, yen kalebu, contone, saka pabrik tenaga nuklir Smolensk. Kabeh kraton ing Rublyovka, Bentleys, Porsche ... lan omong kosong liyane bakal dikubur sewengi. Lan wong-wong sing keluwen bakal ngumbara ing wilayah tengah lan ngrampog, amarga dheweke ora ngerti cara kerja.

      Iku misale jek yen ana sing ngerti carane bisa kanthi cara iki, mesthine sampeyan, lan ora ana wong liya ... Lan ing Moskow, kajaba plankton kantor, isih ana sawetara yuta pensiunan sing plowed kabeh urip, ana perusahaan lan situs konstruksi sing kerja keras, dokter, guru (ora kanggo sebutno bocah-bocah) ... Ya, apa gunane ngandhani bebener sing umum ...
      Kanthi gampang, nalika maca komentar kaya sampeyan, ora sengaja ngelingi aphorism: "Luwih apik kanggo meneng lan katon kaya wong bodho tinimbang ngomong lan ngilangi kabeh keraguan babagan perkara iki." am
  31. 0
    18 May 2014
    Kutipan saka Mitek
    .... Nandur modal ing bisnis cilik meh padha karo mbuwang. Usaha cilik meh ora mbayar pajak. Lan nandur modal dhuwit iki ing sistem kredit luwih nguntungake kanthi tingkat bunga sing luwih dhuwur .....



    Mesthine, nyewa mesthi luwih nguntungake lan luwih gampang urip, nganti titik tartamtu. Nanging babagan pembangunan negara, serikat pekerja, sampeyan pancen salah.
  32. +1
    18 May 2014
    Kutipan: Baikal
    Nanging - ing ngarsane supaya. Lan iku mung miwiti kanggo mbangun munggah.

    Nyuwun pangapunten, nanging apa sing ditindakake dening para pamarintah sajrone 10 taun kepungkur?
  33. 0
    18 May 2014
    Dideleng saka reaksi, pamikiran anyar menang. Manajer generasi modern ora nyekel apa-apa sing luwih abot tinimbang mouse komputer ing tangane. Ketoke padha mikir sing gulungan tuwuh ing wit sukun, lan listrik ing stopkontak teka saka rubbing bokong ing kursi.
    Saka gesekan karo kuldi ing kursi, mung wates perdagangan kanggo kabeh jinis produk marketable mundhak. Persis margin lan tunjangan sing kelas parasit kasil ana. Lan alat utama sing njamin distribusi sing bener yaiku kertas ijo kanthi potret ... horseradish.
    1. 0
      18 May 2014
      Kutipan saka coolvoldik
      Persis margin lan tunjangan sing kelas parasit kasil ana.

      Iku prabédan antarane prices Grosir lan eceran ing USSR sing tundhuk sing disebut. "pajak turnover", sing ngidini kelas parasitizing saka panggedhe komunis ana mulyo, sing pungkasanipun pecah negara kanggo smithereens lan ora mangsuli apa-apa.
      Lan saiki keturunan parasit iki mambu ing Internet, nggambarake "pesona" saka scoop lan posing minangka manajer angel. Amarga isin lan nurani wong cilik iki pancen ora ana.
  34. +2
    18 May 2014
    Kanthi silihan kanggo wirausaha individu lan barang cilik kaya LLC, ora kabeh gampang banget. Kita nampa silihan kanggo truk saka dana, nanging padha diwenehi ing keamanan properti. Dadi wong manca utawa rampokan ora bakal bisa. Sampeyan bisa ngetokake silihan sing diamanake dening peralatan utawa mesin, nanging sing paling elek yaiku ora ana apa-apa kanggo bisnis cilik. Kanggo layanan pasar lokal mung. Bata, slab paving, blok lempung sing ditambahi, layanan mobil, toko roti lan liya-liyane. Produksi serius ora bisa ditarik, teknologi dhuwur banget, junk junk China interrupts karo barang murah, lan pancen China wis aturan nang endi wae. S / X bisa, nanging umume ana alas sing peteng. Carane njaluk tanah, carane lan apa jenis mesin, traktor kanggo tuku, ngendi kanggo nyimpen crops panen, ngedol mau, ngendi kanggo njaluk dhuwit kanggo miwiti lan carane akeh dhuwit dibutuhake ing umum, lan panguwasa pengawasan. Sampeyan ngerti pejabat kita, sing bisa njaluk menyang ngisor soko, narik metu sawetara jenis dekrit 124/23:67 tanggal ... karo edition 47/34:76 lan miturut kang sampeyan isih kudu mbuktekaken sing sampeyan nyata. petani sing wis nampa pendidikan sing luwih dhuwur lan sing wis lulus kursus majeng ing Moscow lan nganti sampeyan mbuktekaken melu ing tetanèn lan perdagangan ing produk sampeyan ora bisa. Ing kene, mratelakake panemume, rem paling gedhe yaiku pejabat kita, sing nampa gaji ora kanggo pertumbuhan indikator lan paningkatan standar urip, nanging mung amarga dheweke lungguh ing pakaryan. Ora ana sing takon pejabat kanggo bisnis, nanging mung laporan. Lha lak yo lak lak lak ngrungokne laporan, surat kementrian sing pesen nggo langkah-langkah keselamatan dalan, koyo aku duwe armada kendaraan mung 2 truk. Ya, kita nulis laporan kanthi serius. Sanadyan wong-wong mau ora padha marani awake dhewe utawa awake dhewe pancen ora nindakake apa-apa. Nanging ana laporan, pejabat gaji kerja. Kene nafig. Apa dheweke dibutuhake kabeh? Mung dheweke mbuwang wektuku lan entuk gaji saka pajakku. Lan liyane ora luwih apik, miturut kula, mung sing bener mimpin organisasi, pabrik utawa perusahaan sing kudu dijupuk minangka pejabat. Sanajan makalah kasebut ora bakal ditransfer (
  35. 0
    18 May 2014
    Iku prabédan antarane prices Grosir lan eceran ing USSR sing tundhuk sing disebut. "pajak turnover", sing ngidini kelas parasitizing saka panggedhe komunis ana mulyo, sing pungkasanipun pecah negara kanggo smithereens lan ora mangsuli apa-apa.

    Aku ora krungu omong kosong kasebut sanajan saka pimpinan partai (padha duwe pendhidhikan Soviet). Negara iki rusak dening crap-perestroika Gorbachev, bebarengan karo crap-crats padha, Shushkevich, Yeltsin, lan Kravchuk.
    Dheweke nggawe negara kasebut, nindakake industrialisasi pisanan - buruh lan inteligensia teknis. Ana uga Comrade Stalin, sing nyoba nyingkirake negara saka pimpinan partai borjuis Trotsky, Bukharin Kamenev, ... para ahli teori utama NEP. Saiki Chubais Kudrins, Smerdyukovs, lan pengusaha liyane.
  36. bidjoev
    +1
    18 May 2014
    Kanthi silihan terjangkau, bunder ganas dipikolehi - tingkat refinancing ora bisa luwih murah tinimbang inflasi, lan tingkat utang bank gumantung. , ora bakal mundhakaken kapentingan? Iki cagak-bloodsuckers lungguh ing bokong roto-roto lan ora kasengsem ing apa liyane saka superprofits. Lan Kudrin sing "agung", sing kudune wis suwe diusir amarga pitutur "wicaksana", bakal terus ngrengek "kabeh ala ing negara lan dheweke ngelingake." Lan whining dheweke didhukung dening akeh ekonom liberal ing media lan ing TV. Wong awam nonton lan ngrungokake kabeh iki lan ngipat-ipati Putin ing Internet.
  37. Palych9999
    +1
    18 May 2014
    Cara sing bener kanggo mbuwang dhuwit negara yaiku nandur modal ing infrastruktur: mbangun dalan, omah sosial, kompleks industri kanggo produksi sapi ing skala industri, pelabuhan ...
    Kabeh jinis "dalan cepet" minangka fatamorgana lan penggelapan langsung, apa gunane kanggo njupuk saka St. Kanthi sepur biasa - kabeh apik: aku lungguh ing wayah sore, teka ing wayah esuk.
    Bandara ing negara kasebut kudu dibangun lan dikembangake penerbangan regional (yen kabeh Siberia mabur liwat Moskow, nganti Omsk-Novosibirsk), mulihake transportasi banyu penumpang cilik, dalan.
    Proyek dalan gedhe "Wewatesan Kulon Belarus-Rusia-Kazakhstan-China" bakal apik
  38. 0
    18 May 2014
    Nalika negara duwe cadangan, iki menehi daya tarik kanggo negara liya, iki "daya alus". Iki nuduhake yen kebijakan moneter sing wicaksana ditindakake ing negara tartamtu. Negara-negara kasebut, kanthi cadangan, minangka minoritas, lan ing jaman owah-owahan, bisa diitung nganggo driji. Iki minangka kekuwatan gedhe sing bisa narik wong sing ragu-ragu. Cadangan ora bisa dileksanakake, ing pangertèn sing bisa, nanging cukup: kudu tumindak minangka instrumen sing duwe bathi, i.e. digunakake karo bali lan bali sing bisa dadi cilik banget. Wangsulan: Bab ingkang utama iku bali, i.e. manajemen sing wicaksana. Negara kudu sinau kanggo nandur modal kanthi bathi, ing ngendi bathi dudu perkara utama, sing utama yaiku nggawe kahanan kanggo bisnis sing duwe bathi. Lan kanggo iki, perlu nyetel gol sing kompeten, i.e. gol kudu ditingkat miturut prioritas lan resiko (kesempatan ing wektu tartamtu: goal bisa ngrambah sawise sawetara interval karo akeh kurang investasi lan resiko).
  39. 0
    18 May 2014
    Kutipan saka mirag2
    Kanthi anggaran, sejarah minangka Kudrin bajingan (sing 7 taun kepungkur, kanthi rega minyak $ 130, dhuwit kita nandur modal ing ekonomi EU lan AS. Dheweke ora ngidini dhuwit dibuwang ing njero negara, uga ing apa wae, utawa ing BRZhK, utawa ing dalan.


    Kudrin wangsulan! Iki dudu kelalaian pidana, iki minangka kegiatan anti-negara!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"