Milyar kanggo senjata pinter

23
Milyar kanggo senjata pinter


Wartawan NVO ngunjungi fasilitas sing aman sing produke nyebabake diskusi ing media lan jaringan sosial sing ana hubungane karo overflight saka penghancur Amerika Donald Cook ing Segara Ireng dening pesawat Su-24 Rusia. Ninggalake fantasi jurnalistik saka 27 pelaut Amerika sing ditekan amarga kasunyatan manawa bom Rusia bisa nyuda sistem Amerika. gaman, kalebu informasi tempur multifungsi kapal lan sistem kontrol "Aegis". Ing pabrik ing Stavropol, ing ngendi peralatan perang elektronik (EW) diprodhuksi, ora ana sing ngonfirmasi utawa mbantah informasi manawa produk perusahaan kasebut melu kedadeyan kasebut. Nanging ing wektu sing padha, kabeh buruh pabrik katon kaya ulang tahun.

Aku digawa menyang kamar anechoic, ing ngendi dheweke ngukur peralatan radio-elektronik kanggo kompatibilitas elektromagnetik, lan ditawani ndeleng layar ponselku. Telpon ora nemokake sinyal saka stasiun. "Saiki sampeyan ngerti apa sing dideleng para pelaut Amerika ing layar radar," ujare salah sawijining karyawan perusahaan kanthi tampilan misterius. Iki carane legenda lair. Sawise kabeh, kamar anechoic mung apa sing dibutuhake kanggo nglindhungi peralatan saka sumber radiasi elektromagnetik njaba nalika nyetel.

Saka KETTLE menyang KHIBIN

Regime rahasia khusus sing ditetepake ing pabrik kasebut ora ngidini rincian teknis piranti kasebut lan tujuan fungsional saka peralatan perang elektronik (EW). Nanging malah apa kita wis katon iku nyengsemaken. Utamane, peralatan digawe ing kene kanggo kompleks L-175V Khibiny-U paling anyar, sing diadopsi dening Keputusan Presiden Federasi Rusia tanggal 18 Maret 2014. kanggo marga saka sajarah Ing keadilan, kudu njlentrehake manawa kompleks kasebut ditujokake kanggo para pengebom tempur Su-34, mula ora bisa dadi bagean saka senjata elektronik Su-24, sing mabur watara kilometer saka Donald Cook. Nanging, sampel pisanan produk L-175V "Khibiny" diselehake ing pesawat lan dites ing udhara ing Januari 1995, supaya sapa ngerti yen model wis outdated wedi pelaut Amérika.

Museum perusahaan nyimpen conto peralatan rab, sing diprodhuksi pabrik ing wektu sing beda-beda luwih saka 36 taun. Antarane produk militer, contone, udhara penerbangan stasiun L091 "Los", liya saka pangayoman radio saka rudal anti-kapal cruise saka Komplek "Granit" 3B-47 "Quartz", stasiun kanggo pangayoman saka pesawat aviation garis ngarep "Gardeniya-1FU", etc. Panggonan khusus ing museum dikuwasani dening peralatan kanggo nggawe decoys, kang diinstal ing rudal jarak antar benua balistik. Minangka salah sawijining ahli sing ana ing museum kasebut nerangake marang aku, peralatan iki nggawe gambar langit berbintang ing layar locator, ing ngendi saben "tanda bintang" minangka target palsu, ing antarane ora bisa ndeteksi hulu ledak kanthi muatan nuklir. .

Bagean eksposisi sing kapisah dikhususake kanggo produk-produk sing diprodhuksi sajrone taun-taun perestroika lan periode tanpa wektu lan anarki sing diterusake. Ing rak ana wesi, switch lan regulator voltase kanggo mobil VAZ lan barang konsumen liyane sing ora pantes kanggo perusahaan teknologi tinggi.

Ing taun nol, kanggo nyenengake para buruh sing sadurunge durung nampa gaji, lan kanggo entuk manfaat saka negara, tanduran wiwit pulih saka karusakan perestroika. Peralatan maneh teknis skala gedhe diwiwiti, sing ndadekake bisa nguwasani produksi produk tujuan khusus generasi anyar - stasiun jamming aktif ing pita 1-4 GHz SAP-14, perlindungan pribadi ing 2-18 GHz band SAP-518, modul KSE saka produk L265V kanggo pejuang Su-34, etc.

Ing taun 2011, pabrik kasebut nguwasani produksi sistem deteksi lan reproduksi frekuensi (SOVCH) kanggo produk 1L269 (Krasukha-2) lan 1RL257 (Krasukha-4). Lan ing 2012, dheweke miwiti produksi massal produk L265M10 kanggo pesawat Su-27SM lan Su-35S. Kanggo nindakake iki, perlu kanggo nambah modal sah kanthi nyelehake saham tambahan kanggo ngumpulake dana. Dana sing dipikolehi kanthi cara iki digunakake kanggo nganyarke basis teknologi kanggo produksi sirkuit terpadu hibrida broadband (GIS) lan microassemblies (MSAs) ing jarak gelombang mikro lan milimeter. Taun kepungkur, produksi serial komplek intelijen radio (ROC "Moscow-1") diwiwiti, prototipe sistem kanggo nglindhungi pesawat saka MANPADS diprodhuksi minangka bagéan saka ROC "Skan". Volume produksi ing 2013 mundhak 44%. Ing 2014, tatanan pertahanan negara tambah luwih saka 20%. "Taun ngarep bisa tikel kaping pindho," ujare kepala perusahaan. Urutan paling anyar yaiku nggawe peralatan kanggo kompleks L-175V Khibiny paling anyar kanggo pesawat tempur-bomber Su-34.

PERTAHANAN EMAS

Saben produk sing diprodhuksi dening perusahaan unik lan ora bisa diulang kanthi cara dhewe. Iki nggabungake teknologi dhuwur lan bahan sing paling modern. Antarane produk tanduran yaiku microassemblies hibrida nggunakake teknologi film tebal lan tipis lan deposisi vakum. Engineer utama perusahaan Alexei Belevtsev nuduhake lan ngandhani carane lapisan resistor digawe ing Papan, kang banjur bakal diinstal ing peralatan fighter modern. Chrome ditrapake ing piring tembaga ing vakum, banjur tembaga dilanjutake kanthi galvanis, photolithography rampung, sawise papan kasebut diukir lan dilapisi nikel, lan ing ndhuwur nganggo emas. Nikel dibutuhake supaya emas ora nyebar menyang tembaga. Loro unsur iki interpenetrasi banget uga. Papan sing disiapake kanthi cara iki ditransfer menyang area editing digital, ing ngendi dioda dipasang ing mikroskop. Welding ditindakake kanthi kawat emas kanthi ketebalan 40 mikron (ketebalan rambut manungsa) lan 20 mikron. Jumpers digawe saka foil emas. Microassemblies rampung diselehake ing kasus logam, sing dilas nganggo laser. Udara dievakuasi saka microassembly, nggawe vakum, lan diisi karo argon. Ing lingkungan netral iki, papan, ing tembung Alexei Belevtsev, "mabur kabeh urip kerjane." Prinsip operasi peralatan perang elektronik uga katon gampang nalika ahli menehi katrangan. Sawise nampa sinyal gelombang mikro analog saka target, stasiun ngowahi dadi digital, ngolah, ngganggu, ngowahi maneh dadi bentuk analog lan "mudu" ing target. Mekaten: gamanipun mengsah punika "buta".

Saiki, luwih saka 85% saka total volume produksi yaiku peralatan perang elektronik kanggo pesawat, helikopter, sistem rudal taktis operasional kayata Iskander, misil strategis, lan pesawat ruang angkasa. Ing mangsa cedhak, pabrik bakal nyuplai stasiun perang elektronik Himalaya pisanan kanggo pesawat tempur T-50 generasi kaping lima. "Kita wis nggawe conto pisanan," ujare CEO. Miturut kepala keprihatinan, ing telung taun sabanjure direncanakake kanggo nandur modal 1,3 milyar rubel ing peralatan teknis pabrik lan produksi model peralatan anyar. Iki bakal njamin tuwuhing revenue saka produksi produk pertahanan sing kompetitif nganti 5 milyar rubel. ing taun.

Ing rapat dewan keprihatinan, sing kalebu kira-kira satus lembaga riset lan perusahaan khusus ing produksi peralatan perang elektronik, Sergey Chemezov, direktur umum perusahaan negara Rostec, ngumumake rencana kanggo nyelehake pesenan pertahanan negara kanggo 4,3 milyar rubel. perusahaan. kanthi eksekusi ing 2015-2016.

Wakil Perdana Menteri Federasi Rusia, Ketua Komisi Militer-Industri ing Pamrentah Federasi Rusia, Dmitry Rogozin, sing ana ing rapat kasebut, nyathet yen produk tanduran lan keprihatinan bakal dikarepake ing mangsa ngarep. taun. Kaping pisanan, iki amarga rencana kanggo nglengkapi maneh tentara, kalebu peralatan perang elektronik: ing 2015 - 30%, lan ing 2020 - 70%, lan ing pasukan nuklir strategis - 100%. "Yen ana sing duwe roket teyeng, mula mesthi ora ana karo kita," ujare Dmitry Rogozin.

Ngandika ing rapat dewan, Wakil Perdana Menteri maneh ngelingake yen industri pertahanan Rusia kudu luwih ngandelake pasukane dhewe. Dheweke fokus ing kabutuhan "nalika milih supplier, mitra strategis kanggo nyedhiyakake alat mesin, pangkalan bangku, uga komponen kanggo produk kompleks, katon kanthi teliti supaya bisa ngetrapake kebijakan substitusi impor sing sadar lan konsisten."

Swara 12 taun kepungkur, pabrik wis tuku lan nguwasani piranti mesin berteknologi tinggi. Miturut manufaktur, sampeyan bisa sinau geografi: Austria, Israel, AS, Taiwan, Swiss, Korea Selatan, akeh alat mesin saka Jerman. Mesin paling anyar yaiku rilis 2014. Kanthi angel banget, aku kudu njaluk mesin panggilingan CNC saka Jepang, sing bisa ngolah bagean kanthi presisi mikron.

BANTUAN INDIVIDU AS

Yen kahanan karo armada alat mesin ing pabrik lan ing industri nimbali minangka kabèh saiki tingkat mati, banjur iki ora bisa ngandika bab industri microelectronic domestik, kang lags konco saingan donya ing akeh kristal lan manufaktur transistor gelombang mikro. Miturut kepala perusahaan, bagean komponen elektronik sing diimpor ing peralatan perang elektronik domestik ora ngluwihi 20%. Pangiriman ditindakake utamane saka Asia Tenggara. Nanging, koresponden NG weruh komponen sing ditandhani Xilinx ing toko perakitan, lan iki minangka perusahaan Amerika sing kondhang ing San Jose (California). Saiki implementasine saka rencana kanggo produksi senjata pinter bisa akeh kalem mudhun, minangka Washington announced sanksi anyar marang Federasi Rusia ing hubungan karo kahanan ing Ukraina. "Kita bakal fokus ing sawetara wilayah ekspor pertahanan berteknologi tinggi sing ora kita pikir bisa ditindakake ing iklim saiki," ujare Barack Obama.

Bener, ora jelas kepiye carane Gedung Putih bisa nindakake ancaman kasebut. Sawise kabeh, Rusia tuku saka Amerika Serikat ora Piece barang, nanging jenis barang konsumen, sanajan banget teknologi maju. Contone, produk saka perusahaan California manggoni 51% saka pasar microelectronics. Lan ora perlu tuku komponen Xilinx sing padha langsung ing AS.

Nanging sanajan ora ana akibat nyata saka imposisi sanksi AS, kita kudu nyegerake industri mikroelektronik kita dhewe. “Kaping pisanan, taruhan ing kekuatan dhewe. Amarga, kaya ing abad kepungkur, nalika Kaisar kadhaulatan ujar manawa Rusia ora duwe sekutu, kajaba tentara lan tentara. armada, dadi saiki padha. Mung kita, saliyane tentara lan angkatan laut, uga duwe Pasukan Rudal Strategis, sing rada nyenengake, "ujare Dmitry Rogozin.

Kamentrian Perindustrian lan Perdagangan wis ngembangake strategi kanggo pangembangan industri radio-elektronik Rusia nganti 2030. Wakil Menteri Perindustrian lan Perdagangan Yuri Slyusar ngomong babagan iki ing konferensi "Mikroelektronik Rusia: prospek pembangunan", sing ditindakake ing Moskow tanggal 22 April. "Ing dokumen kasebut, kita njupuk tugas kanggo nggawe sistem inovasi Federasi Rusia, sing digarisake ing keputusan Mei Presiden Federasi Rusia 2012," ujare Yuri Slyusar.

Kepiye carane ora bisa ngeling-eling frasa kasebut: wong Rusia nggunakake wektu suwe, nanging cepet-cepet. Iki direncanakake, utamane, kanggo nambah output sistem perang elektronik saka 228 milyar rubel. ing 2012 kanggo 1,6 triliun rubles. ing 2030. Nanging pengalaman pirang-pirang dekade sadurunge nuduhake manawa ana jarak gedhe saka rencana kanggo implementasine. Kathah ing rencana anyar Kamentrian Perindustrian lan Perdagangan ora bisa nanging nimbulaké badhan kanggo nasib microelectronics Russian. Contone, ing taun 2030, panggabungan produser domestik ing segmen prioritas pasar domestik direncanakake bakal tambah mung 43% (ing taun 2012, angka iki 25%). Penurunan bertahap ing bagean investasi umum ing riset lan pangembangan (R&D) saka 50% dadi 15%, uga transisi peran dominan pendanaan menyang perusahaan, uga nguwatirake. Sampeyan kudu ngerti - saka anggaran dhewe, sing isih kurang kapentingan.

Masalah kudu dirampungake. Lan luwih cepet, yen ora, rencana gedhe kanggo nggawe "senjata cerdas", kanggo implementasine sing wis dialokasikan milyaran rubel anggaran, bakal tetep mung ing kertas.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

23 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -3
    21 May 2014
    Aku digawa menyang kamar anechoic, ing ngendi dheweke ngukur peralatan radio-elektronik kanggo kompatibilitas elektromagnetik, lan ditawani ndeleng layar ponselku. Telpon ora nemokake sinyal saka stasiun. "Saiki sampeyan ngerti apa sing dideleng para pelaut Amerika ing layar radar," ujare salah sawijining karyawan perusahaan kanthi tampilan misterius. Iki carane legenda lair.

    Sampeyan tuku jammer ponsel Cina kanthi rega $20 lan wartawan kasebut seneng banget.

    1. +9
      21 May 2014
      kamar anechoic minangka conto sing ora sakabehe bener; kanggo ngilangi pengaruh njaba, bener-bener dilindhungi, yaiku. Ing kono, telpon seluler biasa, ing asas, ora kudu nyekel jaringan.
      1. garing
        + 11
        21 May 2014
        Yo-my, kabeh wong golek jambs ing artikel penulis. Yen sampeyan ngerti apa sing dimaksudake dening penulis babagan kamar anechoic, dheweke mung diwenehi tandha yen peralatan Amerekos ora weruh apa-apa, kaya telpon penulis ing kamar iki.
        1. +4
          21 May 2014
          yen dheweke ora weruh apa-apa, carane pesawat kapindho ditemokaké? lan saluran optik uga ngetung? malih, Yankees wis mripat powdery lan padha ora weruh apa-apa ing pylons Su24 ing kabeh (sanajan Khibiny wadhah hanging). luwih cendhek saka 3,5 kW (daya saka vakum luwih resik) rampung ulig 5 MW ngrusak, lan malah ing zona mati kanggo dhewe. 27 wong nesu lan mandheg? Lan kita uga nulis nganggo potlot ing papan, ta?
          Wis tangi..
        2. tukang pos
          +4
          21 May 2014
          Quote: garing
          dheweke mung diwenehi tandha yen peralatan ameriko ora weruh apa-apa,

          Iki kabeh omong kosong ("ora weruh").
          nganggo silet mbah Occam
          1. Energi Donald lan Su-24
          SU-24: Dipasang ing pesawat loro generator gantian saiki GT30P48B, voltase dirating kang 200/115 Volt, frekuensi 400 Hz, daya saben generator 30 KVA. Generator GSR-ST-12 / 40a nyedhiyakake voltase dirating saiki langsung, yaiku 28,5 Volt, daya saben generator punika 12 kW.
          USS Donald Cook (DDG-75): Pembangkit listrik utama kasusun saka papat mesin turbin gas General Electric LM2500-30 kanthi total kapasitas 75 MW., daya listrik kanggo "kabutuhan" 30-40% = 22,5 MW
          +
          Ing kapal kabeh seri ana 3 mesin turbin gas siaga Allison 2500 (masing-masing kanthi daya 2,5 MW),
          2. Ukuran antena ANY SU-24 (lan Khibiny), dibandhingake karo antena Donald ANY

          sing (saben) meh ukurane SUMBER Su-24

          AN / SPY-1 daya puncak 4-6 MEGA W
          3. EW Donald:

          AN / SLQ-32 v3 (ing donald) = tingkat daya interferensi total bisa beda-beda saka sawetara kW nganti 1 MW. Kacepetan sistem: 1-2 s. Nduwe 4 array bertahap sing tumpang tindih sektor saben 90 °. Sistem EW saka modifikasi iki bisa macet nganti 80 radar bebarengan karo gangguan. Jinis gangguan sing dioptimalake dikirim menyang saben obyek countermeasure, njamin efisiensi penindasan maksimal
          1. rol
            rol
            +2
            21 May 2014
            Quote: tukang pos
            nganggo silet mbah Occam

            Ah, nuwun sewu pitakon sing ora wicaksana, saka ngendi asale lading Okamma?????????
            ENTIA NON Multiplicanda Prawan) Oke, iki lirik. Ayo nerusake luwih.
            A sethitik babagan "kuwoso" Aegis. Unsur utama sistem kasebut yaiku stasiun radar AN / SPY-1, yaiku kombinasi saka papat susunan antena fase datar sing dipasang ing sisih pinggir superstruktur penghancur. Spy bisa kanthi otomatis nggoleki ing azimuth lan elevasi, njupuk, klasifikasi lan nelusuri atusan target udhara, program autopilots rudal anti-pesawat ing peluncuran lan Maret bagean lintasan. Panggunaan radar multifungsi siji wis bisa kanggo menakake koleksi lan analisis informasi, uga kanggo ngilangke gangguan bebarengan sing dumadi ing kapal liyane nalika nomer akeh stasiun radar operasi.
            Nanging, ing mburi keuntungan sing katon saka SPY-1, ana masalah teknis sing paling angel: Kepiye carane ngajar radar kanthi efektif ndeteksi target ing jarak sing adoh lan cendhak ing wektu sing padha? Gelombang Decimeter ("Spye" dianggo ing pita S) uga dibayangke saka lumahing segara - gangguan saka gangguan ndadekake angel kanggo ngenali pluru mabur liwat banyu dhewe, nggawe pemusnah rampung defenseless marang supersonik rudal anti-kapal. Kajaba iku, lokasi kurang saka antena SPY-1 nyuda sawetara deteksi wis cilik saka target mabur kurang, njupuk detik larang regane saka kapal, kang luwih perlu kanggo nanggepi ancaman. Ora ana wong ing donya sing wani mbaleni fokus Amerika kanthi "radar multifungsi tunggal" - ing proyek kapal perang sing digawe ing negara liya, saliyane radar deteksi umum, instalasi radar khusus kanggo ndeteksi target sing mabur murah tansah kasedhiya. :
            - "Daring" Inggris (survey decimeter S1850M centimeter SAMPSON)
            - Franco-Italia "Horizon" (S1850M centimeter EMPAR)
            - Japanese "Akizuki" (dual-band FCS-3A karo lampu aktif. Nyatane - loro radar (range C lan X), united ing jeneng umum). Nanging nemokake ora ateges ngrusak. Sasaran kudu dijupuk kanggo ngiringan, ngarahake gaman lan ngontrol kabeh proses penerbangan rudal menyang target. Kanggo kapal AS, iki ditindakake, kaya biasane, dening radar multifungsi AN / SPY-1, ditambah karo telung radar iluminasi target. Super-radar Spy bisa ngontrol nganti 18…20 rudal anti-pesawat kanthi bebarengan: nemtokake posisi ing angkasa lan kanthi otomatis ngirim pulsa koreksi menyang autopilot SAM, ngarahake menyang sektor langit sing dikarepake. Nanging, sistem Aegis kanthi ati-ati ngawasi manawa jumlah rudal ing bagean pungkasan lintasan ora ngluwihi telung unit. . Trik kasebut yaiku sistem pertahanan udara angkatan laut sing paling modern (kalebu Stenderd lan S-300F) nggunakake metode pandhuan semi-aktif: radar khusus "madhangi" target, sirah rudal nanggapi "kuma" sing dibayangke.
            1. rol
              rol
              +7
              21 May 2014
              Kutipan saka rolik
              sirah roket nanggapi kanggo dibayangke "kuma".

              Ora ngidini situs nulis komentar sing dawa (((((( kudu dipotong ((((()

              Kabeh iku prasaja. Nanging jumlah target sing ditembakake bebarengan diwatesi karo jumlah radar iluminasi. Pangrusak Amerika mung duwe telung radar AN/SPG-62. Sudut judhul ditutupi siji, buritan - loro, saka sisih - kabeh telu bebarengan. Ing papan Orly Berkov, paling apik dipasang sepasang bedhil anti-pesawat Phalanx otomatis, yaiku set meriam 20 mm enem laras lan radar kontrol geni kompak, dipasang ing siji gerbong. Gegayutan karo upaya kanggo nyuda biaya konstruksi, seri paling anyar saka kapal perusak Angkatan Laut AS umume ora duwe sistem pertahanan diri anti-pesawat.
              Sejatine, Orly Burke ora entuk akeh perkara - penghancur Aegis sing apik banget, dipanggonke dening Pentagon minangka kapal perang pertahanan udara / rudal sing paling apik, ora duwe radar khusus kanggo ndeteksi NLC utawa jumlah radar pencahayaan target sing cukup. . Iki sing nerangake "lancar" tambahan lan ora ana antena "ekstra" sing nyenengake mripat.
              Su-24 mestine duwe loro generator 30 kVA GT48P12B. Plus loro generator cilik. "Khibiny" mbutuhake ora luwih saka 3.6 kVA. Tim perang elektronik ing latihan kasebut ujar manawa kanggo umume tugas ana daya sing cukup 1-3 kW. Jammer GPS 4-watt macet pandhu arah ing radius 100 km utawa luwih. Cetha yen kuwi ora bakal ngalahake CICS ing kapal, nanging cukup bisa kanggo nganggep Aegis ora njupuk target kanggo ngiringan. Lan titik kene ora malah dadi luwih ing kakuwasan ngelawan, nanging ing kacepetan tuning frekuensi lan kakebalan gangguan Aegis banget iki. Lan kasunyatan sing rawan overload saka versi paling awal iku kasunyatan hackneyed.
              Ing kono kabeh uyah. Sistem kasebut ora "dipotong" nanging ora bisa nangkep target. Sing bener kabeh. Kaya ing gulat nalika salah siji saka pegulat wis greased. Mungsuh ora bisa ndandani ing panangkepan. Dadi ing kene, SU 24 sing "lunyu" ora kejiret. Sistem kasebut terus rusak, nabrak lan sumpah)))))) lan saiki prajurit kasur ora ngguyu maneh. Yen sampeyan ndeleng target kanthi visual, nanging rudal lan phalanx ora bisa ngunjungi. Sasaran terus-terusan metu saka kunci lan terus ngowahi maneuver serangan. Pancen ora ana prakara ngguyu ing kene. Lan pancen ora masuk akal, kanggo ngukur energi kapal lan pesawat))))))) Ing kene ora ana masalah babagan rasio daya-kanggo-bobot, nanging ing titik aplikasi energi kasebut dhewe. Minangka Archimedes lawas, menehi kula fulcrum .... nah, banjur ))))))))
              1. tukang pos
                0
                21 May 2014
                Kutipan saka rolik
                Sajrone latihan, anggota EBO nate ujar manawa kanggo umume tugas, kekuwatan 1-3 kW cukup.

                Ayo?
                1. hukum kuadrat kuwalik
                Apa sing bisa ditindakake 1 kW ing jarak 100m (malah)?
                Daya radiasi ing titik pemusnah (disederhanakake) bakal dadi) 0,01 kW = 10 W (100 kaping kurang)
                Apa 10W kanggo Donald?
                Sampeyan telpon satelit Iridium Bisu donald?
                "Aku disiksa karo keraguan sing ora jelas"

                Kutipan saka rolik
                Jammer GPS 4-watt macet pandhu arah ing radius 100 km utawa luwih.

                Kocak
                Ayo kula nerangake, iku MUNGKIN (!) Iku bakal drown metu yen sampeyan jammer GPS lan nyeleh obyek m / y (10 km pesawat dhuwur) lan satelit (25000 km). Salah siji cedhak satelit utawa cedhak obyek. YES, PESAN kanggo direktur mesthi podo karo obyek utawa satelit.
                Yen ora - asil ZERO

                Mobilku ora bisu sanajan ing gerbang HF
                Kutipan saka rolik
                sing Aegis ora njupuk Doel kanggo ngiringan - iku cukup bisa

                Aegis bakal njupuk (ora masalah) jammer kanggo ngiringan CAM, sistem pertahanan udara bakal ngrusak (direktur) TANPA masalah (kaya Harma)

                Kanggo drown metu Donald, sampeyan kudu link B-52REB, lan malah karo tatanan cocog ing urutan.
                Kutipan saka rolik
                mung ora bisa nangkep target.

                Saliyane "dongeng" saka wartawan, aku ora bisa, ora ana apa-apa, lan donya ngguyu ing dongeng kasebut. Ora perlu kaya dill kanggo censor.nte (Koroliv minangka wong Ukraina sing lair, pencipta, aku muzzle Nazi, sejarah roket, dheweke (K) dhewe ora bisa nindakake apa-apa)

                Kutipan saka rolik
                pancen ora masuk akal, kanggo ngukur energi kapal lan pesawat)))))))

                Iki ora absurd. ing iki
                Kutipan saka rolik
                kabeh uyah.

                Aja macet radar pertahanan udara nganggo jammer manual.
                Peperangan elektronik pesawat garis ngarep ora bakal klelep radar, perang elektronik penghancur.
                "hukum kekekalan massa lan energi2

                Kutipan saka rolik
                , nanging ing titik aplikasi saka energi dhewe.

                Nah, ngendi "titik"?
                Apa sampeyan ngerti prinsip ngatur perang elektronik?
                Emisi, pola radiasi?
                Cone serangan, awan cahya.
                Apa sampeyan tau ndeleng "susu" ing layar radar?
                (Aku wis weruh)
                1. +1
                  21 May 2014
                  Rampung buta huruf lan salah paham ora mung dhasar teknik radio lan radar, nanging uga teori sinyal, prinsip pangolahan sinyal digital .... etc., etc. Lan punika daya saka pemancar ngrusak, uga, Aku mung ora bisa ngerti yen radar destroyer, kajaba daya muntahake, uga kudu nampa sinyal dibayangke bener lan banget banget, lan njupuk luwih ing wektu?
            2. tukang pos
              +1
              21 May 2014
              Kutipan saka rolik
              Ah, nuwun sewu pitakon sing ora wicaksana, saka ngendi asale lading Okamma?????????

              Jawaban:
              Kutipan saka rolik
              ojo ngakehake hakekat ngluwihi kabutuhan

              Cekakipun: mbuang sampah lan omong kosong, utamané wartawan buta huruf
              Kutipan saka rolik
              A sethitik babagan "kuwoso" Aegis

              Ora perlu, aku dheweke och. Aku ngerti banget.
              lan kabeh sing kapacak ing ngisor iki, apa hubungane karo bunch: Su-25 lan Donald?
              1. rol
                rol
                +1
                21 May 2014
                Quote: tukang pos
                Ora perlu, aku dheweke och. Aku ngerti banget

                Dirancang dening ??????
                Quote: tukang pos
                : Su-25 lan Donald?

                Apa SU 25 mabur mrana?????????
                Kabeh iki dikandhakake yen ora perlu duwe rasio daya-kanggo-bobot sing dhuwur supaya bisa nyebabake akeh masalah ing sistem panuntun mungsuh. Aku mbaleni sepisan maneh, kabeh titik ora drive bodho daya menyang output energi. Lokomotif uap, sanajan katon apik banget, nduweni efisiensi (yen ora salah) 7.5 persen, lan bola lampu pijar duwe 15 persen. Dadi ing kene, sanajan energi padhet saka steamer kasur, mungsuh bersenjata daya sing luwih sithik bisa nyuda sistem panuntune. Iku kabeh babagan pendekatan banget kanggo counteraction lan titik aplikasi pasukan ing titik maksimum kanggo aplikasi iki.
                1. Komentar wis dibusak.
                2. tukang pos
                  +2
                  21 May 2014
                  Kutipan saka rolik
                  Dirancang dening ??????

                  1. Sinau mungsuh potensial
                  2. Kaping pirang-pirang aku ana ing F-220, sanajan ora ana Aegis, nanging SEWACO-FD.
                  Mung ana siji esensi (counter electronic warfare of attacking aircraft)
                  Kutipan saka rolik
                  Apa SU 25 mabur mrana?????????

                  Oh nggih. 24. Padha ngajak nedha bengi.
                  Lan ora preduli sapa sing "mabur" ing kana: 24 utawa 25.
                  AN / SLQ-32 ing versi v3, yen serangan perang elektronik dicoba, mung bakal mangan, tanpa uyah. Aku nganggep yen pilot malah bakal kelangan mercusuar lapangan udara. Lan aku kudu navigasi ONLY visual 9 yen sirah ora ngganggu)
                  Kutipan saka rolik
                  kudu duwe sumber daya dhuwur,

                  kudune. 3kw, ora bakal nindakake 7 megawatt
                  Persenjataan energi ALL + mesthi dimensi saka lapangan antena.

                  Minangka conto prasaja jamming, ing USSR, "Voice of America" ​​​​lan "Voice of Europe"
                  Kutipan saka rolik
                  ora ing drive bodho daya menyang output energi.

                  ing kethul lan ing titik initialization saka liya saka perang elektronik ("hukum kothak kuwalik") lan ing ukuran antena lan ing construction saka pesenan kanggo pesawat perang elektronik (nanging ora kene)
                  Kutipan saka rolik
                  Iku kabeh babagan pendekatan banget kanggo counteraction lan titik aplikasi pasukan ing titik maksimum kanggo aplikasi iki.


                  Inggih, nggih, nggih. Outline (jancok ing driji) carane sampeyan ndeleng dhewe?
                  (Aku ngerti mung siji cara kanggo "nerapake titik" saka PRR saka jinis AGM-88 HARM, dilengkapi tinimbang karo warhead-UVI (contone, karo unit "kompresi" kanggo kristal tunggal cesium iodide dening converging. gelombang bola), kanggo nggayuh target kanthi radiasi elektromagnetik frekuensi radio (RFEM).
                  DIRECOMMENDED kanggo FLY munggah "CLOSER" ing 10m, contone
                  1. 0
                    21 May 2014
                    "wajib. 3KW, ora bakal nindakake apa-apa kanggo 7 MEGAWATMS" Ibu - aja kuwatir! Spesialis ing elektronika lan teknik radio! Wong gedhe bisa dipateni nganggo jarum tipis! Iki kanggo khusus "spesialis radio".
                3. +1
                  21 May 2014
                  Sawise kabeh, sinyal sing dibayangke mlebu cilik banget! Ora kanggo sebutno trik aneka liyane.
          2. +1
            21 May 2014
            Minangka insinyur radio kanthi pendhidhikan, aku pengin nyathet manawa daya pemancar lan sensitivitas panrima beda-beda, lan uga ana konsep kayata selektivitas jalur, sawetara dinamis, lsp. Dadi ora perlu daya mrica, kanggo medeni wong sing ora ngerti babagan teknik radio lan nggawe bayangan ing pager wattle.
            1. tukang pos
              0
              22 May 2014
              Kutipan saka: scorpiosys
              Minangka insinyur radio kanthi pendidikan,

              Yen dudu "insinyur elektronik radio" - nanging sing ngaku REVERSE?
              pitakonan kanggo
              Kutipan saka: scorpiosys
              Minangka insinyur radio kanthi pendidikan,
              Apa daya saka sinyal ditampa saka panrima Piye wae related kanggo daya saka pemancar?
              Ngelingake?
              = 1/R1 ing sq. * 1/R2 ing sq. utawa (yen R1 \u2d R1, kanggo V kurang (akeh) C) \u4d XNUMX / R ing XNUMX tbsp)

              Desain:

              Pr minangka daya sinyal ing terminal antena panampa;
              Pt minangka kekuwatan pemancar radio;
              Gt punika gain saka antena transmisi;
              Ar (kadhangkala S) minangka area efektif (aperture) saka antena panampa, Ar = G * λ²/4π, ing ngendi G minangka gain antena panampa, λ yaiku dawa gelombang.
              σ minangka area panyebaran efektif saka target ing sudut tartamtu;
              F minangka faktor mundhut nalika panyebaran sinyal;
              Rt yaiku jarak saka pemancar menyang target;
              Rr minangka jarak saka target menyang panrima.

              Ora ana hubungane?

              Kutipan saka: scorpiosys
              Dadi aja

              1. ora perlu ngomong omong kosong, dheweke njerit nalika dheweke "insinyur elektronik radio" nggawa dheweke!
              (saiki aku ngerti kenapa kita ana ing elektronik radio ... ing mburi China
              2. Aku ora medeni sapa wae, aku mung mbantah KEBODOHAN nggunakake kawruh dhasar saka kelas 1 ..
              uga ora
              Kutipan saka: scorpiosys
              insinyur radio kanthi pendidikan,
              I.. Lan matur nuwun Gusti
          3. 0
            26 May 2014
            Ora bener kanggo mbandhingake energi kapal lan pesawat, kaya-kaya luwih alus. Rentang deteksi gumantung ing daya saka pemancar. "Rentang deteksi langsung proporsional karo daya," Aku isih elinga awal saka hukum dhasar saka radar. Nanging sinyal dibayangke cilik banget, supaya padha mask iku. Lan ora perlu kanggo ngremukake panrima kanthi lengkap, cukup nggunakake gangguan sing ndadékaké kacepetan, yaiku, ngganggu tracking otomatis (AC) Lan iki ora bakal ngidini panggunaan senjata.
      2. +2
        21 May 2014
        Umumé, padha sudo penulis kanggo apa-apa ... Ora ana maneh kampanye kanggo nulis babagan ilmu.
    2. +7
      21 May 2014
      Ya, pas tekane, dheweke mlayu menyang pasar kanggo jammer Cina. Siji bab sing ora bisa dingerteni, Pak Profesor, yen sampeyan ora seneng kabeh, kenapa sampeyan menek situs iki?
      1. +8
        21 May 2014
        Siji-sijine sing ora bisa dingerteni, Pak Profesor, yen sampeyan ora seneng kabeh, kenapa sampeyan menek situs iki?


        Puji awakmu!!! Dheweke duwe sing paling apik.
    3. +3
      21 May 2014
      Bener, wartawan kasebut nulis manawa telpon kasebut ora kena ana ing kamar anechoic, lan manawa buruh pabrik pengin rada bingung. maca ora nasib? Pipimu langsung nyembur? Swara sing metu saka pipi kuwi rada isin....
    4. 0
      21 May 2014
      lan pelaut saka kapal Amérika uga - lan bisnis kanggo 20 dolar ngguyu
    5. waf
      waf
      +3
      21 May 2014
      Quote: profesor
      Sampeyan tuku jammer Cina kanggo $ 20 lan wartawan ing ecstasy.


      +! ombenan
      Lan kanggo afftor ... murni kanggo marga saka .... "kaadilan sajarah" wassat

      kutipan artikel:"Kanggo keadilan sejarah, perlu kanggo njlentrehake manawa kompleks kasebut ditujokake kanggo pengebom tempur Su-34, mula ora bisa dadi bagian saka senjata elektronik Su-24, sing mabur kira-kira kilometer saka Donald Cook. Nanging, sampel pisanan saka produk L-175V Khibiny "diselehake ing pesawat lan dites ing udhara ing Januari 1995, supaya sing ngerti yen model wis outdated wedi pelaut Amérika."

      Ing taun 1995, pesawat eksperimen kapindho L-175V "Khibiny" sing "mabur" ing pesawat Su-34.
      L-175V muncul amarga kasunyatan sing L-175 dhewe, amarga bulkiness lan "kapasitas", MUSTAKA "disambungake" menyang pesawat tempur sing resik, nanging mung ing pesawat khusus, mulane L. -175V digawe (ing versi wadhah) khusus kanggo pesawat su-34 .. amarga iku .. amba sedulur (Mulane Khibiny uga bisa ditemokake ing Su-27SM3, Su-35S, Su-30SM) nanging ora ing pesawat MiG.
      Saiki, miturut Su-24, amarga kahanan ing ndhuwur, ing jinis iki .. uga, ora ana cara kanggo "kelet" (lan malah luwih ing MP) Komplek iki .. kajaba ana ing weteng . .nanging iki mung bakal dadi sampel siji-stasiun (sing pungkasane bisa ditindakake) banjur .. ing mobil sing bakal diekspor (kita duwe kabeh amarga ekspor .. lan Shells lan Su-30SM lan Su-35S lan Mig-35 ... dadi Hephaestus lan "nglereni" padha didorong minangka pilihan kanggo Su-24MK / MK2 wassat ).
      Nanging Hephaestus banjur .. "ilang", nanging "cut-off" ing jeneng stasiun jamming aktif KS-418E tetep mung ing pangembangan riset lan pangembangan lan ora luwih.


      Inggih, tata letak ... kita tansah bisa nggawe tata letak lan nyedhiyani kanggo .. review sedulur

      1. tukang pos
        0
        21 May 2014
        Kutipan saka waf
        Saiki, miturut Su-24, amarga kahanan ing ndhuwur ing jinis iki .. uga, ora ana cara kanggo "kelet"

        Serge, sanajan VSANDALILIT (diikat, dilas, keling).
        ENERGI kanggo Khibiny Su-24 ora bakal nyedhiyakake !!!
        1.SU-24: Pesawat dilengkapi loro generator arus bolak-balik GT30P48B, voltase nominal 200/115 Volt, frekuensi 400 Hz, daya saben generator 30 KVA. Generator GSR-ST-12/40a nyedhiyakake arus langsung kanthi tegangan nominal 28,5 Volt, daya saben generator yaiku 12 kW.
        2.SU-34: 2x generator GP-23, kanthi total daya 120 KV•A (120kW) + APU
        Ya, sampeyan dhewe ngerti kekuwatan (digunakake) Khibiny (U) (aku ora belay )
        3. Khibina (U) ora bakal nindakake apa-apa karo REO Donald Cook, bisa uga (ing ngisor)
        Ing kene B-52 dibutuhake (utawa "bear"), ya luwih becik ora piyambak
        1. waf
          waf
          -2
          21 May 2014
          Quote: tukang pos
          Serge, sanajan VSANDALILIT (diikat, dilas, keling).


          Halo, Vasily, +! ombenan jaman biyen.nalika "pesen-uria delusional" iki mentas metu, dheweke langsung nulis kanggo kabeh.. Su-24 ora bakal narik para KHIBIN amarga kasedhiyan kekuwatane! 9 Sing jelas sampeyan .. ombenan
          Mula, ing "narasi" dheweke nerangake apa sing sejatine kedadeyan lan apa sing dilebokake.. lan kepiye.!
          1. tukang pos
            0
            21 May 2014
            Kutipan saka waf
            jaman biyen.nalika "pesen-uria delusional" iki mentas metu, dheweke langsung nulis kanggo kabeh.. Su-24 ora bakal narik KHIBINS amarga rasio daya-kanggo-bobot!

            prvt. Aku moaned bab iku banget, kakehan, kakehan.
            Mangkene apa sing sampeyan pikirake, apa bener: miturut prakiraan amatirku (ing dhengkul), Khibiny (U) ora bakal bisa klelep Donald, malah diselehake ing Su-34.
            Inggih, dheweke ora bakal narik, lan ora bakal narik kanthi impuls, lan ora bakal narik kanthi sempit.
            1. "Kategori bobot" beda banget.
            Khibiny (U) - "medan perang": MBT, BMP, RDM, MLRS, Iskander-type RU, sistem pertahanan udara resimen, tentara, sistem komunikasi resimen, lsp.
            Nanging ora kaya perusak, kanthi perpindahan 9000 ton, kanthi pembangkit listrik = 4 unit turbin gas General Electric LM2500-30
            2. Hukum kothak kuwalik: kanggo njaluk soko (Khibiny), sampeyan kudu praktis nyedhaki Donald ...
            Lan sapa sing bakal nglilani dheweke menyang tlatah?
            nglirik
            ===
            ???
            1. waf
              waf
              0
              21 May 2014
              Quote: tukang pos
              Mangkene apa sing sampeyan pikirake, apa bener: miturut prakiraan amatirku (ing dhengkul), Khibiny (U) ora bakal bisa klelep Donald, malah diselehake ing Su-34.


              Vasily.kanca ombenan ojo nglanggar instruksi PDITR keprungu
              Gusti Allah ngluwari manungsa, sing nylametake awake dhewe. lan ora ngati-ati.. njaga konvoi wassat (pah-pah. supaya ora jinx).
              kowe ngerti aku ngerti... nggih, matur nuwun Gusti ombenan
              1. Komentar wis dibusak.
              2. tukang pos
                0
                21 May 2014
                Kutipan saka waf
                . lan ora diawasi kanthi tliti.. para punggawa iring-iringan (pah-pah. supaya ora jinx).

                Sampeyan duwe bantahan sing kuwat. Aku arep ngombe bir, ndeleng barang-barang kaya ngono ing wayah wengi..
                =======
                344082, kab. B. Sadovaya 31, omah abu-abu kuwi
                1. 0
                  23 May 2014
                  Apa ing pojok karo Liteiny?
    6. tukang pos
      +1
      21 May 2014
      Quote: profesor
      Sampeyan tuku jammer ponsel Cina kanthi rega $20 lan wartawan kasebut seneng banget.

      sampeyan bisa ngirit $20
      1. Aku lunga menyang ruang paling ngisor (ZhB) - ora ana sambungan
      2. Menyang sembarang kamar faraday (Pusat Medis kanggo NMR diagnostik) - ora sambungan
      Nanging apa hubungane karo perang elektronik lan Khibiny lan Donald? (uga, kajaba ana 1 + 2 tes lan nyoba komponen ing pabrik)
      1. 0
        21 May 2014
        Aku bakal nambah.
        Wilayah jangkoan ing hemisfer mburi lan ngarep yaiku sektor +-45 derajat, mulane, kanthi kabeh kepinginan fisik, dheweke ora bisa terus-terusan njaga penghancur ing "balok" sajrone penerbangan.
        Artikel sing apik babagan khibiny.
        http://militaryrussia.ru/blog/topic-802.html
        Ya, lan ing karusakan ana Mk-15 flanks lan RIM-116 sing bisa kanggo panas lan panuntun dhumateng awak.
        Sampeyan bisa njupuk EA-18G kanggo mbandhingake, sing paling ora ana 5 potongan ing skuadron EW, lan ora ana sing ngaku malah bisa mateni kapal Rusia, nanging pesawat iki, sing digantung karo wadhah kaya Natal. wit lan sing spesialisasine ing EW lan RTR
        1. tukang pos
          0
          22 May 2014
          Kutipan saka iwind
          Artikel sing apik babagan khibiny.

          Eh, KUNCI:
          Kompleks REP nyedhiyakake pangayoman pesawat saka senjata anti-pesawat lan penerbangan.
          LAN? apa-apa bab "jamming" Donald lan liyane.
          Cathetan: kanggo tujuan "liyane" - antena ing pylon
          Kutipan saka iwind
          Ya, lan ing karusakan ana Mk-15 flanks lan RIM-116 sing bisa kanggo panas lan panuntun dhumateng awak.

          RIM-116 ora duwe tele-tuntunan
          -Mark 15 Phalanx CIWS ora duwe panuntun dhumateng ECO
          "Degradasi" penghancur "Arleigh Burke"
          ... Ing rong puluh lima taun, Vasya wis rampung tenggelam lan ilang makna urip. Keturunan ala lan nyuda pitulungan finansial saka wong tuwa sing sugih main guyon sing kejam: umume, wong sing apik, miturut tanggi lan kenalan, dheweke pungkasane "metu saka daur ulang" lan kecanthol ing jarum. Balung kurus kanthi rai abuh iku kabeh sing isih ana ing mantan atlet, calon master olahraga ing gulat gaya bebas.
          Kutipan saka iwind
          , lan ora ana sing ngaku malah bisa mateni kapal Rusia,

          bener. Tugase (18) yaiku nyegah, nyegah peluncuran rudal anti-kapal saka Tu
  2. +4
    21 May 2014
    Tak kira iku artikel biasa .. nanging penulis ketarik karo legenda urban babagan "Masak"
    1. angolaforever
      +3
      21 May 2014
      Yen sampeyan ngulang omong kosong nganti suwe, wong akeh bakal percaya.
      1. 0
        21 May 2014
        lan sampeyan, kaya aku ngerti, pimpinan, sapa iki, wong akeh, sampeyan ora bakal nerangake utawa, uga, getih biru, lan sampeyan ora bakal mbungkuk ngomong karo sapi.
  3. 0
    21 May 2014
    Wis suwe, suwe banget kanggo mutusake, nanging ora mutusake apa wae, kabeh wong duwe anggaran
  4. +2
    21 May 2014
    Ora kudu "Cina" - ana sistem penindasan Rusia.
    ... Lan wartawan kanthi cepet kudu nambah katrampilane ing bidang ejaan - ditulis "diffuses", saka tembung "difusi".
  5. +3
    21 May 2014
    Swara 12 taun kepungkur, pabrik wis tuku lan nguwasani piranti mesin berteknologi tinggi. Miturut manufaktur, sampeyan bisa sinau geografi: Austria, Israel, AS, Taiwan, Swiss, Korea Selatan, akeh alat mesin saka Jerman. Mesin paling anyar yaiku rilis 2014. Kanthi angel banget, aku kudu njaluk mesin panggilingan CNC saka Jepang, sing bisa ngolah bagean kanthi presisi mikron.

    Pira negara kasebut minangka sekutu AS lan ndhukung sanksi AS? KABEH.
    Masalah kudu dirampungake. Lan luwih cepet, yen ora, rencana gedhe kanggo nggawe "senjata cerdas", kanggo implementasine sing wis dialokasikan milyaran rubel anggaran, bakal tetep mung ing kertas.

    Apa naivety. Masalah iki ora bisa diatasi ing kahanan saiki.
    1. +1
      21 May 2014
      Sampeyan ngerti, kancaku ing USSR kerja kanggo nyedhiyakake peralatan elektronik kanggo kapal nuklir. Ing wektu iku, ana uga sanksi, ora nyedhiyakake peralatan berteknologi tinggi. ) Dadi aku ora mikir masalah.
  6. +4
    21 May 2014
    Minangka insinyur elektronik, aku bisa nganggep yen perang elektronik sing dipasang ing pesawat sing padha ora nggawe pesawat ora katon, amarga iki ora bisa ditindakake (utamane kanggo SU-24), nanging mung ngganggu sinyal saka radar, menehi. metu minangka sinyal dinuga dibayangke saka pesawat, minangka asil, Yankees ndeleng ing radar ora ngerti apa (Aku mung bisa nganggep sing padha ndeleng sawetara Doel ing panggonan siji Doel).
    1. +2
      21 May 2014
      Sampeyan ora bisa guess.
      Prinsip operasi peralatan perang elektronik uga katon gampang nalika ahli menehi katrangan. Sawise nampa sinyal gelombang mikro analog saka target, stasiun ngowahi dadi digital, ngolah, ngganggu, ngowahi maneh dadi bentuk analog lan "mudu" ing target. Mekaten: gamanipun mengsah punika "buta".

      Sampeyan mung bisa maca.
      1. tukang pos
        0
        21 May 2014
        Kutipan: michael3
        Mekaten: gamanipun mengsah punika "buta".

        Yen kabeh iku prasaja....
        Iki minangka prinsip-prinsip mengaruhi hulu ledak penyerang (BG) rudal anti-kapal, sistem pertahanan udara, BR kanthi cara perang elektronik ing zona sing dilindhungi, nalika kekuwatan sumber perang elektronik ora luwih murah (lan biasane sawetara). kaping luwih dhuwur) tinimbang daya radar AGS (utawa sinyal sing dibayangke sing ditampa dening wong sing golek).
        Lan sanajan, gangguan iki gampang banget dilewati babagan wektu tundha lan distorsi sinyal.
        Perang elektronik nglawan kapal sing nyerang pesawat yaiku nggawe "awan" gangguan sing nutupi obat-obatan sing nyerang: ngganggu nargetake (paling ora siji koordinat), CA, ndhelikake peluncuran rudal sing nyerang
        Kutipan: michael3
        diowahi dadi wangun analog lan "spit" ing target


        ANTENNA DIGITAL ARRAY:
        - Radar saka Nizhny Novgorod NIIRT 55Zh6U
        -Radar 1L119 (Sky SVU)
        -Radar S1850M
        -Versi majeng Anzac lan Tipe 45 frigate = SAMPSON radar
        - Radar jarak APAR X (Hollandse Signaalapparaten, Raytheon Naval and Maritime Systems kanggo pertahanan udara kapal kelas frigate)
        ==========
        AN/SPY-1 saluran radio digital! kalebu SM-3 bvttn loro-arah saluran komunikasi digital karo kapal operator
        1. 0
          21 May 2014
          Toko-toko saiki ngedol "piring sabun" cilik kanggo jendhela, sing muffle swara saka dalan sing beda banget karo kekuatan lan asale. Lan padha ora larang!
          1. tukang pos
            +1
            22 May 2014
            Kutipan saka: scorpiosys
            Toko-toko saiki adol "piring sabun" cilik

            Ing Jerman, ana Tes bodho kanggo wong sing ora nyukupi, sing gagal duwe kemungkinan sethithik kanggo njupuk posisi sing paling penting lan meh 0 kemungkinan bali VU.
    2. 0
      21 May 2014
      Lan ing kene ana pendapat sing luwih cedhak karo tujuan babagan prinsip urusan digital.
    3. tukang pos
      0
      22 May 2014
      Kutipan saka IZUM
      nanging mung ngganggu sinyal saka radar, menehi minangka sinyal sing dibayangke saka pesawat, minangka asil, Yankees ndeleng ing radar ora ngerti apa

      Carane?
      1. Sinyal teka, part iki digunakke, part dissipated lan "PERLU" bagean menyang panrima.
      2. Ing wektu (pico detik) perang elektronik sampeyan kudu ing wektu:
      - ndandani sinyal
      - kanggo sinau (daya, amplitudo, arah, encoding)
      - "proses" iku (mbokmenawa ing saluran energi "ring".
      -generate sinyal gangguan "masking" ing utama, referensi
      - radiate menyang arah radar irradiator.

      Opo kuwi? Ora kuwat?
      Yagene dheweke "disiksa" - proyek "Athena" !. mung ngirim sinyal karo PI / 2 shift phase menyang sisih radar, langsung, lan?
      Lan sinyal sing dibayangke bakal dipateni.
      Kok ora katon?
      Bad luck: menehi RS, lan generator, kang bisa nindakake iki kanggo PICO SECOND!


      Kutipan saka IZUM
      asil, Yankees ndeleng ing radars ora ngerti apa (Aku mung bisa nganggep sing padha ndeleng sawetara Doel ing panggonan siji Doel).

      Hee hee.
      Paling ora, kanggo ndeleng target "multiple", sampeyan kudu duwe akeh pemancar.
      Utawa apa sampeyan (bebarengan karo wartawan sing nulis omong kosong iki) sinau kanthi sewenang-wenang ngasilake sumber EMW ing angkasa, adoh saka generator fisik?
      Kutipan saka IZUM
      minangka insinyur elektronik


      eh...
  7. +4
    21 May 2014
    Artikel buta huruf, wartawan malah ora mriksa ejaan. Aku ketemu "dibedakake" ing teks, blus sandi meh unbuttoned saka rzhach, uga, carane difusi bisa diijolke kanggo abstrak "diferensiasi". Apa jenis gema sing bisa ditindakake saka sumber eksternal ing kamar sing terpencil??? Ing cendhak, kabeh sing dijupuk saka press release saka pabrik-pabrik ing artikel iku bener, kabeh liyane - blunder khas saka wartawan modern. Ora gumun Dekan Fakultas Jurnalisme ing Universitas St Petersburg ngendika yen kualitas wartawan modern wis mudhun banget. Saka TV, katon ora profesionalisme sing padha, mung wartawan potongan sing nyoba ngerteni materi sing diomongake. Iki ditrapake kanggo kabeh: politik, olahraga, lan utamane ilmu pengetahuan. Mungkin mulane meh ora ana laporan babagan dheweke, topik sing ora populer, lan malah ngrusak kemungkinan meh 100%. Aku sijine + ing artikel, amarga padha ora nulis bab ilmu ing kabeh, lan nyoba isin iki sambutan.
    1. 0
      21 May 2014
      Lan ing bidang apa kita wis nambah spesialis bubar? Aku ngerti mung siji.. Iki "wong PR" kanggo push kabeh limo sampah ing sembarang tingkat lan ing sembarang lapangan kegiatan, lan iku kabeh..
      1. 0
        21 May 2014
        Saiki ana akeh spesialis "pancen kabeh masalah" ing klompok umur ngisor rata-rata. Dheweke pancen ngerti kabeh lan uga ngerti carane nindakake kabeh, lan uga nindakake bisnis apa wae (maneh, dheweke rumangsa "spesialis" wis diwiwiti saka taman kanak-kanak).
  8. Tyundey
    +5
    21 May 2014
    Kutipan saka angsa
    ... blusku meh mbukak kancing saka rzhach ...

    Lan sampeyan bisa saiki ing serangan ngguyu sabanjuré? :))

    Kutipan saka angsa

    ...Saka TV padha katon
    ...
    Yen sampeyan uga sijine dhingklik ing TV, sampeyan bisa ndeleng akèh iku menarik. Dhuwur posisi tampilan bakal nambah.
    Lan yen iki ora kaya sing dakkira, mula bakal bener - "Ing TV".
    Ora nglanggar, oke?
  9. -2
    21 May 2014
    Kasunyatan mabur ngubengi kapal Amerika - ya.
    Amerika mbantah sing padha ing lengkap f... - ora.
    Kesimpulan - senjata Rusia efektif. Titik.
    1. +1
      21 May 2014
      Apa sampeyan duwe logika wanita?
      Punika Orion ndhuwur kita. Napa kita ora nabrak? Nesu? - Ora! Remuk dening gangguan? - Ora! ora katon? - Ora! Ternyata lengkap..? - Ora!

      Cukup Kebebasan Navigasi - sampeyan wis krungu babagan iki? Lan aja maca artikel kuning
      1. tukang pos
        +3
        21 May 2014
        Kutipan: tlauicol
        Cukup Kebebasan Navigasi - sampeyan wis krungu babagan iki? Lan aja maca artikel kuning

        tengen:
        1. Sajrone konfrontasi antarane USSR lan Amerika Serikat, overflights kasebut dening pesawat saka kapal saka loro kakuwasan padha digawa metu ing meh saben patemon mungsuh potensial. Lan "ora ana" metu!

        2. Mung kanggo 20+ taun Yankees REMBUNGsing bisa nyedhaki wong-wong mau liwat udhara lan (ya Allah) mabur liwat wong-wong mau.
        Trukhanuli (malah ing banyu netral, lan malah ing SEA BLACK (Armada Laut Ireng cedhak, pangkalan Angkatan Udara cedhak, lan kahanan rumit).

        Ayo padha njaluk digunakake kanggo iku, berkembang refleks kahanan.
        Lan babagan "jamming" Aegis "- Tales
      2. 0
        21 May 2014
        Lan kenapa Cook ora pindhah menyang Sevastopol, amarga - kamardikan ...
        1. tukang pos
          +1
          22 May 2014
          Kutipan saka: scorpiosys
          Lan kenapa Cook ora menyang Sevastopol,

          Dheweke wedi banget karo Su-24 sing:
          1. Presiden Romania Traian Basescu sak riko kanggo ngrusak US "Donald Cook", kang mbayar riko menyang port Romania Constanta, ujar manawa kapal perang Amerika liyane bakal teka ing Segara Ireng.
          2. Layanan pers Staf Umum Angkatan Laut Rusia nglaporake manawa komando Angkatan Laut AS terus mundhak Kapal perang Amerika ing Segara Ireng.
          "Dina Selasa, frigat Taylor saka Angkatan Laut AS nyabrang zona Selat Segara Ireng lan mlebu Segara Ireng," ujare layanan pers Staf Utama Angkatan Laut Rusia.
          3.Panguwasa Prancis terus nambah ngarsane ing Segara Ireng. Kaya sing wis dingerteni, Kamentrian Pertahanan negara iki mutusake kanggo nguatake potensi militer kanthi ngirim kapal fregat anti-kapal selam Dupleix ing kana.
          4. Saiki kapal perang Angkatan Laut Prancis "Alize" ana ing pelabuhan Bulgaria Varna.
          5. Staf Umum Angkatan Bersenjata Rusia dina iki ngonfirmasi informasi yen detasemen kapal perang Cina mlebu ing Segara Ireng. “Ya pancen. Dina iki, kapal Cina mlebu ing Segara Ireng (perusak rudal Qingdao lan kapal patroli Yantai minangka bagéan saka klompok kapal Cina) ing undhangan saka Ukraina", - wakil saka Staff Umum ngandika.

          =========
          Aku ora bakal nyimpen wong-wong mau saka wong-wong mau, supaya wedi khibiny, wedi sing rod lan rod
    2. tukang pos
      0
      21 May 2014
      Kutipan saka Hitrovan07
      Amerika mbantah sing padha ing lengkap f... - ora.

      dibantah:
      http://www.defense.gov/news/newsarticle.aspx?id=122052
      lan ngguyu
      Kutipan saka Hitrovan07
      Kesimpulan - senjata Rusia efektif. Titik.

      1. Ora kasunyatan (paling ora nimbang basis unsur)
      2. Colon (mb catch up and overtake)
  10. +2
    21 May 2014
    Tanggaku ora mbantah utawa ngonfirmasi informasi apa wae. Ing omah, sawise mudhun menyang ruang paling ngisor kanggo njupuk kentang, aku kaget yen ponselku saiki ora bisa digunakake, ora tau bisa digunakake ing ruang paling ngisor, aku kelingan pasuryane tanggane sing mabuk, dheweke ora ulang tahun, aku kelingan. Banjur aku mikir. lan apa sing dialami wong Amerika nalika weruh yen telpon ora bisa digunakake kanggo dheweke. Dr Rogozin utamané pleased. Thanks kanggo kesehatan sing apik, dheweke cepet pulih saka terobosan heroik saka kuburan Moldavia. lan wis menehi pitunjuk marang industri pertahanan sing ora sopan yen perlu dikuatake, sanajan kasunyatane yen tambah akeh milih pasangan kudu diawasi kanthi ati-ati, sanajan mesthine ana pasukan rudal strategis sing rada nyenengake.
  11. +4
    21 May 2014
    Aku tansah seneng karo diskusi singkat babagan masalah perang elektronik sing profesional lan diklasifikasikake. Kajaba iku, materi promosi asring dibahas sing ora ana hubungane karo kasunyatan. Yen kita ngomong babagan perang elektronik ing umum, iki minangka salah sawijining jinis senjata lan peralatan militer sing terus-terusan ditingkatake ing loro-lorone "pager". Sapa sing bakal nyusul sapa ing kompetisi iki lan suwene kita ora ngerti. Utawa bisa uga ora perlu. Ayo dadi pasrahake perkara iki menyang spesialis. Lan rawa, sing, sing sampeyan ngerti, minangka anugerah kanggo mata-mata, kadhangkala muter ing situs iki. Apa nggawe urip luwih gampang kanggo mata-mata sing padha. Sawise kabeh, dheweke dibayar akeh dhuwit saka kas. Ayo padha bisa metu.
  12. Unmercenary
    +2
    21 May 2014
    Megawatt (banjur daya impuls) mabur menyang transmisi, lan mil saka watt sing dibayangke teka. Kanggo mbukak dalan panrima, lan nguripake layar radar menyang susu, daya dibutuhake dening pesenan saka gedhene kurang. Ingkang utama yaiku pangolahan sinyal sing mlebu lan ngetokake sinyal interferensi pas wektune. Lan kanggo mbandhingake sinyal sing dibayangke lan sing ditularake, kaya bledosan ing episentrum lan gema sing adoh.
    1. tukang pos
      +1
      21 May 2014
      Nggih
      1. Iki minangka lampu (spotlight, meja) kanthi lampu pijar 100W - Iki minangka radar (emitor)

      Entuk sorotan 1000W sing luwih apik (kanggo njaga proporsi) 7 Megawatt radar Donald lan 3 Kw BREO KHIBIIN)

      2. Punika potlot senter kanggo sampeyan - THIS IS EW LA

      daya 3 W
      3. Punika lembar kertas (utawa karton) kanggo sampeyan - iki pesawat iradiasi, uga, utawa njupuk model pesawat

      4. Punika watt photocell (baterei solar) - iki panrima radar.

      Lampu sorot (lampu) No 1, panggonan No. 4 ing sacedhake
      -madhangi No.. 3 karo sorotan No.. 1
      nyoba nggawe "gangguan" #2 (mlaku-mlaku, nggoleki
      Kutipan saka rolik
      titik aplikasi saka energi dhewe
      kanggo ngrusak arus output No. 4 kanthi cara apa wae (nyolong sinyal sing ditampa)
      Inggih, kados pundi kedadosanipun?
      Tuladha kasebut digedhekake, nanging bener! Kanggo referensi, gelombang cahya minangka gelombang EM sing padha, miturut hukum sing padha.
      1. tukang pos
        0
        21 May 2014
        Quote: Unmercenary
        lan mil saka watt dibayangke teka.

        ORA BENER!!!
        Persamaan radar dhasar



        "teka" Watts lan malah Kw
        Lan miliwatts minangka ambang sensitivitas ngisor, lan ora kanggo kabeh wong
        Quote: Unmercenary
        Lan mbandhingake sinyal sing dibayangke lan sing dikirim

        Iku kabeh gumantung ing POWER saka sinyal awal
      2. 0
        21 May 2014
        Tuladha sing salah! Amarga kurang pangerten. Cahya lampu 3 kW ing endhas pertandhingan saka jarak 10 m, lan ngenteni nganti murub. Nalika iku kita bakal ngomong!
        1. tukang pos
          0
          22 May 2014
          Kutipan saka: scorpiosys
          Cahya lampu 3 kW ing endhas pertandhingan saka jarak 10 m, lan ngenteni nganti murub.

          ? opo iki nang kene?
          Apa sing dakkandhakake babagan "hyperboloid I. Garin"?
          Prinsip lokasi (lan apa wae gelombang radio utawa sinar utawa gema)!
          Kutipan saka: scorpiosys
          Nalika iku kita bakal ngomong!

          bab apa? babagan Sabuk Oveline?
          VUS sistem pertahanan udaraku S-200, K3-V khusus
    2. 0
      21 May 2014
      Inggih - punika, pungkasanipun! Paling ora ana wong sing cedhak karo "lokasi" ditemokake.
  13. +1
    22 May 2014
    Ora dadi spesialis ing senjata elektronik lan nglawan wong-wong mau, aku bakal ngomong siji-sijine: kabeh uripku aku kaget karo wong-wong sing percaya yen dheweke ngerti kabeh utawa ahli mutlak ing bidang iki utawa kasebut, lan sing ora mangu-mangu kawruh kasebut. iota. Lan titik kasebut ora ana ing "Masak" lan "garing", nanging nyatane yen kanthi tampilan donya kaya ngono, pangembangan ilmu pengetahuan (kalebu ilmu militer) ora bisa ditindakake. Ing sawijining wektu, biksu Katulik Copernicus ora diadili dening Inkuisisi sing padhet (nalika padha mlebu ing sirah kita), nanging dening para ilmuwan sing paling misuwur - astronom ing wektu kasebut, "luminaries ilmu", sing ora percaya karo Ptolemy. sistem, lan pengadilan Inquisition kapilih minangka alat kanggo mbales marang "charlatan saka ilmu". Mung hakim Gréja Katulik dadi luwih manungsa tinimbang rekan-rekan ing bengkel ilmiah, lan tinimbang paukuman pati sing dituntut dening para astronom Eropa, Copernicus dihukum telung sasi penjara ing dacha saka uskup lokal, ing ngendi ana ana perpustakaan ilmiah ageng. Iki tegese "ana akeh rahasia ing donya, kancaku Horatio, sing ora diimpi dening wong wicaksana."
  14. 0
    22 May 2014
    Nyuwun pangapunten kanggo kesalahan browser ... Aku ngirim komentar siji, telu muncul ... Mesthi, siji locator kanggo kabeh kapal iku ngageti.
  15. 0
    22 May 2014
    Iku misale jek kula sing ora ana regejegan kene ... Kanggo madhangi papan gedhe, sampeyan kudu akèh daya, lan kanggo wuta wong, laser kanthong cilik cukup, sing paling penting kanggo njaluk ngendi sampeyan kudu. , yaiku, menyang mripat. Aku sing ana soko padha, utamané amarga kita duwe CYCLOP ageng lan kuat karo mripat siji. Iku bakal luwih saka wong-wong mau (kaya spider, contone, 8) bakal luwih angel kanggo wuta. Hit ing mripat lan kalah metu Cyclops.
  16. Komentar wis dibusak.
  17. Unmercenary
    0
    22 May 2014
    Kutipan saka samuel60
    Ora dadi spesialis ing senjata elektronik lan nglawan wong-wong mau, aku bakal ngomong siji-sijine: kabeh uripku aku kaget karo wong-wong sing percaya yen dheweke ngerti kabeh utawa ahli mutlak ing bidang iki utawa kasebut, lan sing ora mangu-mangu kawruh kasebut. iota. Lan titik kasebut ora ana ing "Masak" lan "garing", nanging nyatane yen kanthi tampilan donya kaya ngono, pangembangan ilmu pengetahuan (kalebu ilmu militer) ora bisa ditindakake. Ing sawijining wektu, biksu Katulik Copernicus ora diadili dening Inkuisisi sing padhet (nalika padha mlebu ing sirah kita), nanging dening para ilmuwan sing paling misuwur - astronom ing wektu kasebut, "luminaries ilmu", sing ora percaya karo Ptolemy. sistem, lan pengadilan Inquisition kapilih minangka alat kanggo mbales marang "charlatan saka ilmu". Mung hakim Gréja Katulik dadi luwih manungsa tinimbang rekan-rekan ing bengkel ilmiah, lan tinimbang paukuman pati sing dituntut dening para astronom Eropa, Copernicus dihukum telung sasi penjara ing dacha saka uskup lokal, ing ngendi ana ana perpustakaan ilmiah ageng. Iki tegese "ana akeh rahasia ing donya, kancaku Horatio, sing ora diimpi dening wong wicaksana."

    Iki tentara. Luminium vs wesi tuang. Kabeh liya iku pseudo-ilmiah ifbdakabizm.
  18. MBA78
    0
    23 May 2014
    apa bener Drying nyerang saka roto katelu

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"