Perang ing Ukraina: sisih endi sing njupuk sisih tengen lan kiwa ing jagad iki

33
Acara ing Ukraina, sing wis bisa diterangake kanthi yakin minangka perang sipil, nyebabake reaksi campuran saka masyarakat donya. Kanggo reaksi negara minangka subyek utama politik donya, kabeh wis jelas ing kene. Ana blok anti-Rusia sing cetha sing wis dibentuk ing saindhenging Amerika Serikat, utamane bekas republik Soviet ing negara Baltik, Polandia, lan sawetara negara Eropah Wétan. Ana uga negara-negara Uni Eropa sing anti-Rusia. Umume negara ing donya cenderung njupuk posisi netral lan ngenteni lan ndeleng. Lan, pungkasane, sawetara negara sing ora wedi nduduhake dhukungan kanggo Rusia nalika bali saka Crimea. Nanging, ing artikel iki, kita ora bakal ngomong babagan posisi resmi negara-negara tartamtu ing donya, nanging babagan persepsi acara ing Ukraina dening partai politik lan gerakan.

Perang ing Ukraina: sisih endi sing njupuk sisih tengen lan kiwa ing jagad iki


Kaping kabeh, ayo kang mbayar manungsa waé kanggo lack of interpretasi unambiguous saka acara Ukraina dening masyarakat politik donya. Ing babagan Ukraina, posisi partai lan gerakan ing saindenging jagad ora dipérang adhedhasar beda ideologis. Dadi, ing antarane tengen lan kiwa, siji bisa ketemu loro panyengkuyung ardent saka Maidan lan (ora langsung) daya diadegaké ing Kyiv, lan ora kurang aktif mungsuh saka iku, sing ndhukung loro bali saka Crimea kanggo Rusia lan "Rusia". spring" wilayah Donbass lan Luhansk.

Wiwit nasionalis Ukraina saka Sektor Kanan radikal, konglomerat organisasi nasionalis lan sosialis nasional kaya Stepan Bandera's Tryzub, dadi pasukan mogok Maidan, nggulingake rezim Yanukovych lan pambentukan rezim Kyiv anyar ing ngendi hak Ukrainia. occupies posisi banget kuat ketemu karo disetujoni akeh hak Eropah. Anti-Sovietisme tradisional kanggo hak Eropah (lan Rusia umume digandhengake karo Uni Soviet malah luwih saka rong puluh taun sawise ambruk terakhir) ing kahanan saiki gampang rubah menyang Russophobia, ditutupi dening slogan "mbela identitas nasional" .

Kanggo sawetara organisasi nasional-radikal Eropa, gagasan "depan kesatuan identitas" nglawan neoliberalisme lan multikulturalisme minangka tren anyar. Intine boils mudhun kanggo kasunyatan sing kekaisaran ing donya modern kudu ora ana, saben bangsa wis uniqueness dhewe lan, patut, siji kudu usaha kanggo interaksi loropaken komunitas nasional ing perang nglawan mungsuh umum - tatanan donya neoliberal ing. tangan siji lan rencana "imperialis" negara kaya Rusia, ing sisih liya. Sudut pandang iki, utamane, dituduhake dening organisasi Italia Casa Pound, sing dijenengi miturut penulis terkenal Ezra Pound. Ideologi Casa Pound minangka variasi saka "cara katelu" saka "tengen anyar" Eropa, kanthi jumlah "leftism" tartamtu, nanging uga tanpa simpati sing jelas kanggo rasisme lan Nazisme. "Sektor Kanan", yen kita bisa ngomong babagan iki minangka fenomena politik tunggal, mung ngugemi ideologi sing padha. Iki minangka kombinasi saka gagasan nasionalis lan sosialis kanthi kecenderungan sing jelas menyang "anti-imperialisme", sing ing laku gampang diganti dadi Russophobia biasa.

Kanthi Dhiskusi saka identitas perang nglawan tatanan donya utawa kekaisaran modern, iki bagéan saka hak Eropah, Nanging, wis dadi alat ing tangan saka politisi Amérika padha. Sing terakhir wis suwe ngerti yen kahanan ing negara liya kudu ora stabil ora kanthi nggunakake wargane dhewe minangka "pakan meriam" (Vietnam minangka pelajaran sing apik!), Nanging kanthi ngandelake radikal kabeh garis. Ing Suriah lan Mesir, padha fundamentalis Islam lokal. Ing Ukraina, peran "oposisi anti-otoriter" sampurna dimainake dening "Sektor Tengen" - para pengikut Bandera lan Shukhevych.

Miturut cara, babagan "ngarep identitas". Kanggo sawetara alasan, identitas pedunung Crimea utawa Donbass ora ana hubungane karo hak pro-Kiev Eropa utawa Rusia. Mangkono, "united front of identity" nyatane dadi standar ganda khas Amerika. Ing Crimea lan Donbass, ana "separatis" lan "teroris", marang kang worth ndhukung Kyiv. Ing Kosovo utawa Suriah - "pahlawan" lan "revolusioner". Yagene wong Kosovar duwe hak kanggo nemtokake dhewe, dene wong Krimea ora? Panyengkuyung saka "ngarep identitas" ora bisa njawab pitakonan iki. Dheweke mung bisa ngomong babagan intrik imperialisme Rusia lan nuduhake yen kabeh protes ing Donetsk utawa Luhansk diilhami saka njaba dening panguwasa Rusia.

Ing tangan liyane, ing antarane bagean waras saka tengen Eropah, ing nalisir, simpati kanggo posisi Rusia ing Ukraina mundak akeh. Utamane, pimpinan Front Nasional Prancis, Marine Le Pen, ngomongake ndhukung federalisasi Ukraina lan kanthi kategori ngritik sanksi marang Rusia. Nanging Front Nasional minangka pasukan politik konservatif sayap kanan sing paling pengaruh ing Prancis. Nasionalis Yunani saka Golden Dawn (Chrisi Avgi), organisasi radikal sayap tengen paling gedhe ing negara kasebut, uga njupuk posisi sing padha. Kanggo partai Jobbik radikal sayap tengen Hungaria, pimpinane Gabor Vona ora mung ngritik rezim Kyiv, nanging uga nyatakake solidaritas karo perjuangan pembebasan rakyat ing Tenggara, ndhukung referendum ing Donetsk lan Luhansk. Mesthine, faktor Hungaria ing Ukraina Kulon uga nduweni peran ing dhukungan Jobbicom kanggo netepake diri ing Tenggara: nganti 200 etnis Hungaria manggon ing wilayah Transcarpathian, sing uga ngetung kanggo entuk otonomi sing wiyar.

Mangkono, kita weruh yen ing antarane hak Eropa ora ana kesatuan pendapat babagan acara ing Ukraina. Lan kabar apik yaiku sing luwih terhormat lan diakoni ing politik negarane, pasukan kaya Front Nasional utawa Jobbik solidaritas karo posisi Tenggara.
Kanggo spektrum kiwa, ora kabeh cetha ing kene. Sosialis Eropa lan demokrat sosial wis suwe dadi partai borjuis biasa, beda karo partai liberal mung ing jeneng lan sawetara nuansa ideologi lan praktik. Elinga yen umume Demokrat Sosial Eropa wiwit wiwitan ndhukung agresi NATO ing Yugoslavia, lan kampanye kanggo nggulingake Muammar Gaddafi, lan pambrontakan anti-Assad ing Suriah. Iku cukup alami yen bagean kiwa Eropa iki, sing minangka salah sawijining konduktor tatanan donya anyar lan nuduhake gagasan multikulturalisme, legalisasi perkawinan sejenis, lan advokat kanggo pangembangan migrasi, ndhukung pamrentahane. ing politik anti-Rusia ing Ukraina uga.

Logika kiwa ekstrim, Trotskyists lan anarkis, sing ndhukung Maidan, senadyan kasunyatan sing padha muter tombol "biola" ana, wis specificity khusus. sajarah Lawan iku ultra-tengen. Sampun dangu dipunmangertosi bilih kathah kelompok kiwa ing Éropah, lan ing Rusia, satemene mung minangka bagéyan ngarep tatanan donya neoliberal. Demonstrasi sing jelas babagan iki yaiku resepsi anyar "Pussy Wright" dening anggota kongres Amerika. "Mad Pisi" kaya wong punk lan wong kiwa, banjur kenapa dheweke bakal sujud ing panyiapan Amerika, menyang borjuis sing kudu disengiti lan ditolak?

Nanging, ora kabeh wong kiwa njupuk sisih "ala donya" ing acara Ukraina. Dadi, miturut penulis, aktivis RCAS - Konfederasi Revolusioner Anarcho-Syndicalists - melu milisi saka Kidul-Wétan. Iki minangka organisasi anarko-sindikalis paling gedhe ing Ukraina Wétan, sing beda karo anarkis liyane amarga ora fokus ing pemuda subkultur, nanging ing buruh, utamane para penambang Donetsk lan buruh industri. Mesthine, jumlah wong kiwa sing melu perlawanan anti-Banderist ing Ukraina ora akeh, nanging sing melu kudu dihormati. Iki Aleksey Albu, wakil Dewan Daerah Odessa, lan Andrey Brazhevsky, aktivis Borotba, sing tilar donya ing House of Trade Unions. Saka tokoh radikal sayap kiwa sing wigati ing donya, perjuangan rakyat Tenggara didhukung dening pejuang sing misuwur ing donya Jeff Monson - sing ora mung atlet, nanging uga filsuf anarkis.

Ing kasus apa wae, kita weruh yen posisi pasukan politik ing acara-acara ing Ukraina polarisasi, lan sudut pandang aktivis politik utawa organisasi tartamtu ora tansah pas karo garis umum sing dianut dening pendukung ideologi politik tartamtu. Divisi utama adhedhasar sikap nyata, ora deklaratif marang model Amerika saka "tatanan donya anyar" lan sistem nilai sing dileksanakake ing negara lan bangsa ing donya.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

33 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 19
    20 May 2014
    Mantan Sekutu kita, sing kita wutahake getih ing EROPA (Polandia, Rumania, Negara Baltik, lan sapiturute) dadi mungsuh paling gedhe ing RUSIA. Kang dina lan wengi ngasah lading ing kita lan mung mikir carane ngatur trick sethitik liyane reged kanggo kita. Ora malah ing Jerman. Iki ora bakal dilalekake nalika nggarap dheweke. Lan ngapura wong-wong mau ngiyanati iki, banget. Kabeh generasi kudu ngerti lan ngelingi iki. prajurit
    1. ar-ren
      -26
      20 May 2014
      Kutipan saka: cerbuk6155
      Mantan Sekutu kita, sing kita wutahake getih ing EUROPE (Polandia, Rumania, negara Baltik, lan liya-liyane) dadi mungsuh paling gedhe ing RUSIA. Kang dina lan wengi ngasah lading ing kita lan mung mikir carane ngatur trick sethitik liyane reged kanggo kita.


      Sing carane kelangan USSR steered blok wétan, sing padha sengit marang Rusia saiki ... Padha elinga ana taun 1948 (blokade Berlin), lan 1956 (invasi Hongaria) lan 1968 (invasi Cekoslowakia). Ojo lali.
      1. + 14
        20 May 2014
        Kutipan saka ar-ren
        Padha ngelingi ana taun 1948 (blokade Berlin), lan 1956 (invasi Hongaria) lan 1968 (invasi Cekoslowakia). Ojo lali.

        Aku ora bakal ngomong apa-apa bab Berlin.
        Hongaria (Hungaria Fasis) iku sekutu kuat Nazi Jerman (11 taun wis liwati wiwit perang).
        Cekoslowakia - entheng ambruk ing Nazi Jerman kanthi persetujuan Polandia, Prancis lan Britania Raya. Sadurunge pembebasan (sanajan bisa didebatake yen iki minangka "pembebasan" kanggo wong Ceko lan Slowakia), kanthi produktif nyedhiyakake senjata Jerman Nazi, lsp.
        Dadi kita nggawe kesimpulan.
        1. ar-ren
          -7
          20 May 2014
          Pitakonan punika unprofessionalism wildest saka politisi USSR, sing dadi ora bisa kanggo ngatur camp sosialis kanthi cara murni politik. Lan padha kudu nggawa tentara.

          Nanging Amerika Serikat, umpamane, nalika njupuk FRG kanthi bal, mula nganti saiki kanselir, nalika njupuk jabatan, mabur dhisik menyang Amerika Serikat lan mung banjur sumpah ing Jerman. Amerika Serikat ora kudu ngatur pasukan ing Jerman.

          Utawa, contone, ana wong sing mabur saka Swiss menyang Putin ing kana, mung ngobrol. Lan iku, Putin pancen capitulated.
          1. +3
            20 May 2014
            Ya, karo sekutu kaya ngono, ora perlu mungsuh. Pranyata sekutu kudu diowahi dadi budak lan terus-terusan nyopot raine dadi kotoran ....
          2. +8
            20 May 2014
            Ora perlu mung kanggo ngandhani babagan non-profesionalisme alam bébas. Kabeh negara ing ndhuwur dianggep Uni kanthi ngormati masalah nasional lan ekonomi lan sadurunge wis liberal sadurunge acara kasebut. Lan yen padha nandur kanggo tumindak iki, banjur ora scum siji scum muni.
            1. ar-ren
              -2
              20 May 2014
              Kutipan saka yush
              Uni nganggep kabeh negara ing ndhuwur kanthi ngormati masalah nasional lan ekonomi.


              Dadi dihormati sing tank ndamel lan murub ing demonstran. Rasa hormat iku saka ati! Pitakonan, kepiye carane USSR beda karo junta Ukraina? Junta uga nyopir tank lan nembak para demonstran.
              1. Medved
                0
                21 May 2014
                Ora perlu lagu, sayangku! Tank ora nembak sapa wae! Iki kabeh fantasi fashion sing nyaman ing musim iki.
            2. Komentar wis dibusak.
          3. 0
            20 May 2014
            Gusti Allah ngalang-alangi, yen inisiatif para ekonom kita liwat: Glazyev, Khazin lan sawetara wong liya sing ngarahake ningkatake ekonomi domestik, kabeh negara Baltik iki, Ceko, lan liya-liyane, bakal nyusup. lsp. , lan kenapa??? Lan amarga proyek iki tegese ninggalake pitungan ing ekonomi donya sing dipatok karo dolar, mung siji sing kudu dicathet, Amerika menehi panganan para elit kanthi apik lan dheweke setya ... opo maneh????
          4. +3
            20 May 2014
            Kutipan saka ar-ren
            Amerika Serikat ora kudu ngatur pasukan ing Jerman.
            iya ta? Aku kepengin weruh apa sing ditindakake pangkalan militer AS ing wilayah Jerman?
            1. ar-ren
              -2
              20 May 2014
              Kutipan saka Azzwer
              iya ta? Aku kepengin weruh apa sing ditindakake pangkalan militer AS ing wilayah Jerman?


              Punika prabédan. Tentara AS ngadeg ing Jerman, nanging ora nembak wong Jerman. Beda karo USSR...
            2. Komentar wis dibusak.
            3. 0
              21 May 2014
              Kutipan saka Azzwer
              Kutipan saka ar-ren
              Amerika Serikat ora kudu ngatur pasukan ing Jerman.
              iya ta? Aku kepengin weruh apa sing ditindakake pangkalan militer AS ing wilayah Jerman?


              Apa mung ing Jerman?
              Iku luwih gampang kanggo ngetung negara sing ora ana
          5. 11111mail.ru
            +3
            20 May 2014
            Kutipan saka ar-ren
            Lan iku, Putin pancen capitulated.

            Umum mratobat? mundur? Diproklamasiake minangka "kursus oligarki anyar" kanggo ndhukung inisiatif AS? Apa ora ana ing otak sampeyan "mesthi sarwa" manawa Rusia bakal duwe barang sing praktis lan penting saka Swiss? Politik minangka seni sing bisa ditindakake.
          6. 0
            21 May 2014
            ing Jerman ana luwih saka 200 pangkalan AS, 50 ewu kontingen Amerika. Lan Prancis, pasukan Inggris. USSR mundur pasukane ing 1989, nanging padha tetep. kanggo mrentah" kanggo Putin?
            1. ar-ren
              0
              21 May 2014
              Wacanen aku kanthi ati-ati! Amerika Serikat nguwasani Jerman, nanging tumindak kanthi cerdas nganti ora kudu nggunakake pasukan! Lan supaya padha ora nampa gething saka Jerman!
              1. Medved
                0
                21 May 2014
                Sing, mung fault saka panguwasa Soviet ora bisa njupuk mesin tik saka negara ing wektu? Dadi pendhudhukan iku apik? Utawa sampeyan pancene yakin yen Jerman "tresna" negara-negara kasebut mung amarga dheweke ora digodhog sawise perang dadi reruntuhan? Sampeyan takon wong Jerman biasa kepiye perasaan babagan pendhudhukan AS sing dawa?
          7. Medved
            0
            21 May 2014
            Apa Putin nyerah? Kahanan iku kosok baline. Sing diarani sampeyan. "Eropa" kanthi ati-ati, kanthi mripat marang Putin sing nyerah, nyoba nylametake, lan ora ditinggal tanpa celana! Sugeng pasrah!
        2. +1
          20 May 2014
          Para elit negara kasebut kanggo kerjasama karo Nazi mbayar kanthi mundhut kekuwatan lan properti. Wong-wong biasa ing Cekoslowakia nampani kita ing taun 1945 minangka pembebas, lan ing taun 1968 kanthi sengit. Apa wong Ceko kudu disalahake amarga owah-owahan ing kahanan? Lan ing Hongaria ing 1956 kita mbela kapentingan geopolitik kita (zona pengaruh kita), apa wong Hungaria kudu disalahake maneh? Wong-wong Slowakia ing pungkasan perang nglawan pambrontakan marang Hitler. Ing Republik Ceko lan Slowakia, dheweke terus ngurmati para prajurit sing mbebasake lan ngurus kuburane. Dadi sampeyan ora kudu nambani kabeh wong nganggo sikat sing padha.
          1. 11111mail.ru
            +2
            20 May 2014
            Kutipan saka: skeptic2999
            Wong-wong Slowakia ing pungkasan perang nglawan pambrontakan marang Hitler.

            Maksudmu pemberontakan "nasional" Slovak? Njupuk kapentingan dhewe ing topik iki: sing persis diatur lan mimpin pemberontakan iki? Aku bakal menehi tip: Heinrich Hoffmann. "Jenderal ireng" Sapa sing Dayan Bayanovich Murzin?
      2. Komentar wis dibusak.
      3. +6
        20 May 2014
        ar-ren
        Ngapusi ora apik, ana wong melek ing kene.
      4. +1
        20 May 2014
        Kutipan saka ar-ren
        Ojo lali.
        Ya, lan x..r karo wong-wong mau, elinga sing borjuis!
      5. 11111mail.ru
        +2
        20 May 2014
        Kutipan saka ar-ren
        dadi saiki dheweke sengit karo Rusia ing kana ...

        Iki brainwashed Rusia sengit ora ngelingi apa kedaden dina sadurunge wingi yen euroogYeisk Media ora bakal ngelingake dheweke.
      6. Medved
        0
        21 May 2014
        Apa sampeyan mikir yen ora ana sing kudu dieling-eling? Yen kita wiwit ngelingi, banjur Great Hike bisa rampung ing pesisir Atlantik! Memori sing dipilih saka "Eropah" sampeyan!
    2. +2
      20 May 2014
      cerbuk6155
      Polandia, Romania, sekutu kita? Romania nglawan kita. Lan ing pesawat Jerman bensin sing mabur lan tank mlayu? ing ROMANIA.
      1. 0
        20 May 2014
        Romania wiwit Agustus 1944 perang nglawan Jerman lan Hongaria (dipeksa dening karsane kahanan). Raja Mihai minangka siji-sijine sing manggon ing Ordo Kamenangan (kanggo sababe - prasaja banget - handout simbolis menyang sekutu sing ora dikarepke - Stalin ora bakal menehi penghargaan)
  2. ar-ren
    -6
    20 May 2014
    Apa sing penulis rokok? Panjenenganipun kadhaptar strictly mungsuh saka Rusia - kiwa, kadhaptar allies saka Rusia - tengen, lan langsung nyatakake yen padha "dibagi merata"!
    1. 11111mail.ru
      +2
      20 May 2014
      Kutipan saka ar-ren
      langsung nyatakake yen dhewekedibagi padha"!

      Sampeyan ngomong, tembung iki ora ana ing artikel! "Distorsi", kaya sing diomongake!
  3. +1
    20 May 2014
    Kabeh mantan sekutu kita wedi nganti gumeter ing dhengkul kita bakal teka maneh ...)))
    1. angolaforever
      0
      20 May 2014
      Mesthi wae, aku njaluk ngapura, nanging kenapa akeh artikel sing nyebutake pendapat saka Marie Le Pen minangka bagean saka Prancis, amarga partai dheweke menang suara kanggo siji wakil kursi kanggo dheweke, iki bisa diabaikan lan swarane ora bisa ngomong saka Prancis kanthi cara apa wae, ana iku sikap temen ngelawan kanggo kabeh kajaba homoseksual lan bioskop nasional.
  4. +3
    20 May 2014
    Nalika watu dibuwang ing banyu, bunderan kasebut menyang kabeh arah. Kulon kudu ngerti yen apa sing kedadeyan ing Ukraina bakal resonate ora mung ing sisih wétan (ing Rusia), nanging uga ing sisih lor, kulon lan kidul. Saiki negara-negara iki wis duwe "Maidans" dhewe, sing isih cilik, lan sing wis gedhe. Nalika iku nengen lan ngiwa. Ing tengah kudu dadi kepala lan akal sehat, ora kaget karo Amerika.
  5. +1
    20 May 2014
    Kutipan saka ar-ren
    Apa sing penulis rokok? Panjenenganipun kadhaptar strictly mungsuh saka Rusia - kiwa, kadhaptar allies saka Rusia - tengen, lan langsung nyatakake yen padha "dibagi merata"!

    Lan uga "kelalen" bab orane komunis lan jenis Ukrainia oligarki ngerti-carane - Partai Wilayah.
  6. +7
    20 May 2014
    Nemokake info, bener utawa omong kosong?
    link:http://etoonda.livejournal.com/101982.html

    Babagan sing diarani. "Union of Defense of the East" pancen yakin yen iki minangka "mundur" saka junta, sing cocog karo konteks pidato saiki dening bajingan Yatsenyuk. Disiapake sadurunge lan saiki diluncurake kanggo massa. Sing, wiring kanggo disorientation lan pisah saka wong goblok sing siap kanggo pracaya sapa apik ngandika tembung tengen, ing paling piye wae meh podho "pimpinan kuwat" lan nelpon kanggo nyawiji kanggo Resistance kanggo Nazisme.
    Singkate, junta nawakake wedhus ing sisih kidul lan wetan.
    Nanging mung wedhus wedhus lanang sing ngetutaké wedhus.
    Kaya dina iki, wong-wong padha teka. Lan akeh wong teka kanggo ngluwari! Nanging dheweke diuripake maneh dening hama, wong Akhmetov sing jenenge Khodakovsky. Wis dianalisis kanthi rinci dening Lev Vershinin http://l-stat.livejournal.net/img/userin...putnik1. Ing wayah wengi iki wis dikenal babagan 8 klompok pejuang, sing Khodakovsky ujar manawa ora dibutuhake ing Slavyansk - lan dikirim maneh. Ketoke, Akhmetovsky "mole" iki ditinggalake minangka pilihan pungkasan kanggo ngurangi pertahanan Slavyansk.
    Ing wektu iki, Renat Akhmetov ninggalake wilayah Donetsk, nyoba kanggo ngatur regu karyawan manut saka Enterprises, lan sijine meksa ing wong sing mangu-mangu dening ancaman buyaran, kaya Mariupol. Sadurunge lunga, dheweke nambah keamanan lan nyebarake bedhil mesin anyar, kalebu tentara bayaran ing staf keamanan.
    Dhèwèké mènèhi prentah kanggo nembak wong kanggo matèni nalika arep nyerang wilayahé. Ing wektu sing padha, dheweke disebut warga Donetsk, sing nglawan junta Kyiv, separatis sing bakal dirusak.
    Ing omah ibune geek-kapitalis, pengawal dipasang kanthi jumlah enem penembak mesin. Akhmetov, kanthi dhukungan saka sawetara regional, ngatur kontra-revolusi, ora perlu salah siji DPR utawa Novorossia, dheweke butuh vassal lan babu ing negara pribadine.

    15-00 Ing Donetsk, detasemen pasukan khusus Ukraina "Jaguar" nyerah
  7. +3
    20 May 2014
    Kutipan saka ar-ren
    Kutipan saka: cerbuk6155
    Mantan Sekutu kita, sing kita wutahake getih ing EUROPE (Polandia, Rumania, negara Baltik, lan liya-liyane) dadi mungsuh paling gedhe ing RUSIA. Kang dina lan wengi ngasah lading ing kita lan mung mikir carane ngatur trick sethitik liyane reged kanggo kita.


    Sing carane kelangan USSR steered blok wétan, sing padha sengit marang Rusia saiki ... Padha elinga ana taun 1948 (blokade Berlin), lan 1956 (invasi Hongaria) lan 1968 (invasi Cekoslowakia). Ojo lali.

    Dadi ana sing kudu ditindakake. Ora kabeh dadi prasaja lan ora ambigu. Lan kabeh wis rampung ana ora tanpa CIA. Lan iki minangka wiwitan saka Maidan saiki. Lan ana wong sing ora marem ing lan ing panguwasa lan pamarentah. Bebener iku prasaja - aja nindakake kabecikan, supaya ora ngerti ala. Ora suwe AS bakal ngerti uga.
  8. +1
    20 May 2014
    Wong Eropa mbangun ide babagan Ukraina utamane adhedhasar propaganda pro-negara, aku ora mikir dheweke pengin ghouls ing topeng lan klub kanggo ngobong ban ing lurung-lurung nganti pirang-pirang wulan. Nanging ora ana propaganda sing bakal nggawe omah dadi panas ing musim dingin yen "para demonstran sing tentrem" njupuk gas saka pipa transit.
  9. -1
    20 May 2014
    Kutipan saka ar-ren
    Pitakonan punika unprofessionalism wildest saka politisi USSR, sing dadi ora bisa kanggo ngatur camp sosialis kanthi cara murni politik. Lan padha kudu nggawa tentara.

    Nanging Amerika Serikat, umpamane, nalika njupuk FRG kanthi bal, mula nganti saiki kanselir, nalika njupuk jabatan, mabur dhisik menyang Amerika Serikat lan mung banjur sumpah ing Jerman. Amerika Serikat ora kudu ngatur pasukan ing Jerman.

    Utawa, contone, ana wong sing mabur saka Swiss menyang Putin ing kana, mung ngobrol. Lan iku, Putin pancen capitulated.

    Kanca, aku bisa mabuk esuk utawa njupuk dosis? Nyuwun Sepisan maneh, njaluk supaya ora cokotan buntut, ora bakal bisa, sampeyan kudu mikir karo sirah, lan ora karo sirah ing kathok cendhak wong bodho
  10. MG42
    +2
    20 May 2014
    18 05 2014 Agitator saka Sektor Kanan sing ngrekrut bocah-bocah kejiret ing cedhak Lugansk Apa sing didhelikake ing tas ransel? gendéra ireng abang PS
    1. MG42
      +5
      20 May 2014
      Timah! pravosek dibenturi watu dijupuk, apa kang ngandika bab lan ing basa apa wassat , senajan nganggo basa sing lancar, aku meh ora ngerti sawetara tembunge >>
      1. +1
        20 May 2014
        Lan ing mratelakake panemume ana wicara manca pipis Ukrainia lan Rusian. Mungkin dheweke teka saka Geyropa kanggo mbantu para homo.
      2. 0
        21 May 2014
        Ing delirium iki sampeyan bisa krungu
        Tembung Rusia lan Ukrainia dicampur karo Polandia.

        Iku pangenalan menarik - kanggo pitakonan sing sampeyan - mangsuli - Zoo-Ukrainia.

        Dadi Crimea begja bisa uwal saka menagerie.
  11. +7
    20 May 2014
    Rusia mung duwe rong sekutu: tentara lan angkatan laut
    Tembung Kaisar Rusia Alexander 3 the Peacemaker (1845-1894), ing ngendi dheweke nyatakake akidah kabijakan luar negeri.
    Minangka Adipati Agung Alexander Mikhailovich (1991-1866), sing dadi pamane Tsar Rusia pungkasan Nicholas II, nyerat ing "Book of Memoirs" (1933), ukara iki asring dirungokake nalika Alexander III ngumpulake rombongane: "Ing ing saindenging jagad kita mung duwe loro sekutu sing setya," dheweke seneng ngomong marang para menteri, "tentara lan angkatan laut kita. Kabeh liyane, ing kesempatan pisanan, bakal ngangkat senjata nglawan kita.
    "Pengalaman pahit ing abad ka-1848," Grand Duke Alexander Mikhailovich nyerat ing panggonan sing padha, "ngajari Tsar sing saben-saben Rusia njupuk bagéyan ing perjuangan saka sembarang koalisi Eropah, dheweke banjur mung getun getun. Alexander I nylametake Eropa saka Napoleon I, lan asile nggawe Jerman sing kuwat lan Austria-Hongaria ing wates kulon Kakaisaran Rusia. Eyang kakungipun Nicholas I ngirim tentara Rusia menyang Hongaria kanggo nyegah revolusi 1870 lan mulihake Habsburg menyang tahta Hongaria, lan minangka rasa syukur kanggo layanan iki, Kaisar Franz Joseph nuntut ganti rugi politik amarga ora melu-melu nalika Perang Krimea. Kaisar Alexander II tetep netral ing taun XNUMX, saéngga netepi janjiné marang Kaisar Wilhelm I, lan wolung taun sawisé, ing Kongres Berlin, Bismarck nyingkiri Rusia saka woh-wohan saka kamenangané nglawan Turki.
    Prancis, Inggris, Jerman, Austria - kabeh, kanthi derajat sing beda-beda, nggawe Rusia minangka alat kanggo nggayuh tujuan egois. Ing Alexander! II ora duwe perasaan ramah marang Eropa. Tansah siap kanggo nampa tantangan, Alexander III, Nanging, ing saben kesempatan digawe iku cetha sing mung kasengsem ing bab kesejahteraan saka 130 yuta populasi Rusia.

    www. bibliotekar. en/encSlov/19/19.htm

    Ora ana sing kudu ditambahake, ora ana sing diganti ing wektu iki
    1. +1
      20 May 2014
      Kutipan saka Slovek
      Kita mung duwe loro sekutu sejati ing saindenging jagad, "dheweke seneng ngomong marang para menteri," tentara lan angkatan laut kita.
      Dadi pranyata tentara lan angkatan laut kudune njaga kepentingane tsar lan menteri kapitalise, kalebu ing perang nglawan mungsuh internal?
  12. Komentar wis dibusak.
  13. Komentar wis dibusak.
  14. Assad
    -3
    20 May 2014


    Kramatorsk ngusir para separatis
    1. +1
      20 May 2014
      Video sing keren, mung pementasan sing nggegirisi))))) lan promotor sing nggegirisi))) lan umume aneh banget)))) nanging umume, apa ana sing ndeleng apa-apa kajaba refleksi ing mobil ???? )))) lan separatis apa????? endi senjatane? ))))) nyenengake)))) kaya Belyakov, sing ngomong karo TV, sanajan ing kene karo Gazelle)))))
    2. +2
      20 May 2014
      Ora Kramatorsk drive wong, nanging saperangan saka mbah pro-Ukraina. Kamera, elinga, wis diuripake sadurunge tumindak iki. Mulane, paling kamungkinan iku provokasi.
    3. Medved
      0
      21 May 2014
      Video sing apik kanggo sawetara. Iklan Gazelle. Aku kepengin weruh ngendi lik arep nelpon ing SBU? Kanggo Kiev?
  15. +1
    20 May 2014
    Kutipan saka ar-ren
    Nanging Amerika Serikat, umpamane, nalika njupuk FRG kanthi bal, mula nganti saiki kanselir, nalika njupuk jabatan, mabur dhisik menyang Amerika Serikat lan mung banjur sumpah ing Jerman. Pasukan AS ora kudu dikontrol ing Jerman
    1. Assad
      -5
      20 May 2014
      Kaya Serge Sargsyan kanggo lagu Rusia
      1. Komentar wis dibusak.
      2. +1
        20 May 2014
        sampeyan ing ngisor sapa? utawa independen?
  16. Assad
    -3
    20 May 2014
    Separatis iki ing sisih wétan Ukraina uga ing whim Putin.
    1. campursari
      0
      20 May 2014
      Lan ing sisih kulon Ukraina padha nari, lan padha secara harfiah nari kanggo tune saka amers lan ora ndhelikake, cookie minangka conto lan conto tari, sing ora mlumpat sing Maskal.
  17. 11111mail.ru
    0
    20 May 2014
    Divisi utama adhedhasar sikap nyata, ora deklaratif marang model Amerika saka "tatanan donya anyar" lan sistem nilai sing dileksanakake ing negara lan bangsa ing donya. Pengarang Ilya Polonsky

    Cekakipun, kanca-kanca "maydaun" punika "kasur katahan wanita", mungsuh saka "maydauns" sing mardika lan pinter.
  18. +2
    20 May 2014
    Ora perlu mung kanggo ngandhani babagan non-profesionalisme alam bébas. Kabeh negara ing ndhuwur dianggep Uni kanthi ngormati masalah nasional lan ekonomi lan sadurunge wis liberal sadurunge acara kasebut. Lan yen padha nandur kanggo tumindak iki, banjur ora scum siji scum muni.

    Aku setuju banget, utamane babagan wong Ceko. Pakdhe tindak mrana karo wadyabala ing sersan wajib 68, lan matur marang aku. Pelacur iki, miturut dheweke, utamane wedi karo wong Jerman (saka GDR), padha ora ngadeg ing upacara karo wong-wong mau ing slightest. Dheweke dadi juru sinyal, lan kabel kasebut dipotong kanthi periodik. Lan bagean saka NPA ngadeg ing cedhak - paling ora sapisan! Nalika lètnan kita takon marang wong Jerman kenapa kaya mengkono, dheweke ujar kanthi serius yen dheweke langsung ngelingake wong Ceko: dheweke bakal nembak wong sing kabel kasebut dipotong. Lan padha bakal dijupuk! Lan wong Ceko ngerti banget iki ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"