Kerusuhan anti-Cina ing Vietnam nyebabake evakuasi 4 warga China

70
Kacarita ITAR-TASS, luwih saka patang ewu warga Tionghoa kudu dievakuasi saka Vietnam, ing ngendi pogrom anti-Cina nyapu negara minggu kepungkur.

Kerusuhan anti-Cina ing Vietnam nyebabake evakuasi 4 warga China


Media lokal nulis manawa pamrentah RRC ngirim kapal khusus lan ngatur sawetara penerbangan kanggo ngungsi warga menyang tanah air.

Sawijining dina sadurunge, Kamentrian Luar Negeri China ujar manawa kerusuhan sing kedadeyan ing Vietnam ngrusak hubungan Sino-Vietnam sing ana, ngrusak semangat lan kahanan kerja sama.

Salajengipun, gegayutan karo kahanan saiki ing Vietnam, pamrentah RRC menehi saran supaya ora lelungan menyang negara kasebut sedhela. Miturut Kamentrian Luar Negeri China, implementasine sawetara program bilateral karo Vietnam uga bakal ditundha nganti kahanan kasebut normal.

Perusahaan lelungan ing China ngajak kanca-kancane supaya mandheg ngrencanakake preian ing arah kasebut. Sawetara agensi malah mandheg adol lelungan menyang Vietnam. Miturut pawartos, tiyang Tionghoa kalih ingkang tiwas lan langkung saking satus ingkang tatu jalaran saking gêgaman wau.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    70 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +4
      19 May 2014
      Apa perang Sino-Vietnam teka maneh?
      1. + 16
        19 May 2014
        A provokasi, "pogrom" kuwi ora kedadeyan dhewe.
        1. vladsolo56
          + 10
          19 May 2014
          Mesthi wae, aja menyang mbahmu, goleki wong sing entuk manfaat lan sampeyan bakal ngerti sapa sing ana ing mburi iki
          1. Teknisi MAF
            +3
            19 May 2014
            Mbokmenawa ngalihake perhatian saka Ukraina. Kasur ing peran sing! Padha resiko tangi bruwang lan macan! IQ saka Merikos ing ngisor kalen kutha!
            1. +1
              19 May 2014
              Ora mungkin nglalekake Ukraina kaya wong liya sing lali kapal karo penumpang sing "ora kejawab" ing tengah segara. wassat
              1. AnakKuburanKuda
                0
                19 May 2014
                Yen Asia Tenggara murub, Ukraina bakal dilalekake ing donya bebarengan, nanging ora kita, mesthi.
            2. Komentar wis dibusak.
        2. Luzhichanin
          + 12
          19 May 2014
          Kutipan saka Draz
          A provokasi, "pogrom" kuwi ora kedadeyan dhewe.

          China dhewe ora gelem nggawe lemah kanggo tumindak kasebut.
          "Pogrom" sing diprovokasi dening wong Tionghoa ing Vietnam, ing China dhewe, bakal diwenehake minangka tumindak agresi supaya bisa nuduhake Vietnam minangka ngelak getih lan kanthi mangkono mbenerake marang wong Tionghoa biasa operasi militer sing bisa ditindakake marang Vietnam. Lan ing kene, sampeyan ndeleng, lemah sing subur ing antarane wong Tionghoa wis disiapake lan propaganda ora dibutuhake.
          Dadi iki pitakonan liyane sing perlu provokasi !!! China ora duwe argumentasi konkrit sing dikuatake kanggo mbela klaim "eksklusif" babagan sumber daya Nusantara, kajaba kekuwatan!

          Lan Vietnam minangka sekutu kita, sing dadi kemewahan sing ora terjangkau. Sekutu ing semangat!
          1. vladsolo56
            +4
            19 May 2014
            Apa gunane perang kaya ngono kanggo China? mung luwih rinci. Ing Vietnam, durung ana sumber daya strategis kanggo China. Kita ora duwe sekutu spiritual kanggo wektu sing suwe. Wiwit runtuh Uni. Rusia minangka negara kapitalis. mung duwe kapentingan dhewe, lan ngidoni sawetara jinis roh. Kasunyatan bilih akeh kita isih manggon ing USSR ora ateges apa-apa, panguwasa lan pejabat wis kapitalis ing wangun murni. Lan padha duwe semangat kapitalis.
            1. 0
              19 May 2014
              Oh Rekan! Pulo-pulo iku sekunder - papan banyu lan kontrol, lan, anehe, rak, dadi salah, kanthi kasugihan.
            2. 0
              20 May 2014
              Ing Vietnam, durung ana sumber daya strategis kanggo China.


              Ana akeh banget. Padha nuduhake Segara Cina Kidul! Republik Rakyat Cina ngandika: awit iku disebut "Chinese", iku ateges kita. Lan ora bisa ana perairan teritorial lan zona ekonomi.
              Lan ing segara - kothak lenga.
              Para ahli minyak kita wis teka liwat Vietnam. Ing kene dheweke bakal duwe sirah antarane loro "sekutu".
              Artikel iku omong kosong! Kaya "Aku krungu muni, aku ora ngerti ngendi dheweke" lan "mung dheweke nyolong, mung dheweke nyolong."
        3. Komentar wis dibusak.
        4. ajaib
          +7
          19 May 2014
          iku malah aneh carane crapcrats "dhuwur moral" ngatur kanggo nglakoake konflik ing macem-macem bagéan donya.
        5. +1
          19 May 2014
          Kutipan saka Draz
          Provokasi, "pogrom" kuwi ora kedadeyan dhewe

          Nanging, sadurunge masalah kasebut, wakil khusus AS ngunjungi Vietnam lan Filipina, lan kanthi cara sing ora bisa dingerteni, ketegangan langsung diwiwiti ing hubungan China karo negara kasebut.
          Iku mung keajaiban....
      2. 0
        19 May 2014
        Aku ora mikir bakal teka, elinga sawetara sasi kepungkur ana gambar sing padha ing China karo pogrom properti Jepang, alon-alon, kabeh tenang kanggo wektu.
    2. Khalmamed
      +4
      19 May 2014
      degradasi ..., adoh kita lunga ... sing angel mangertos endi inti infernal katon ing awak manungsa obamandos lan wiwit ana ...
    3. +6
      19 May 2014
      The Yankees lagi muddying banyu ...
    4. PASUS
      +2
      19 May 2014
      alesan kanggo aliansi China karo Rusia, Rusia ing peran peacemaker.
    5. +2
      19 May 2014
      Kita kanggo sapa? Kanggo China utawa Vietnam?
      1. +7
        19 May 2014
        We are for Peace! Luwih becik ing saindenging jagad.
        1. Associate Professor
          +2
          19 May 2014
          Kutipan: a52333
          We are for Peace! Luwih becik ing saindenging jagad.

          Kita butuh tentrem! Luwih seneng kabeh)) guyon, mesthi
          1. Oleg1964
            +2
            19 May 2014
            Ing saben dhahar lelucon, andum lelucon..
      2. Svd
        +7
        19 May 2014
        Sing kerumitan kahanan. Rusia duwe hubungan loropaken sing wis suwe karo Vietnam, lan hubungan tetanggan sing apik karo China. Lan ing konfrontasi antarane Vietnam lan China, kita kalah ing kasus apa wae. Kita mung entuk manfaat saka solusi tentrem kanggo masalah kasebut. Lan Anglo-Saxon mesthi bakal nambah bahan bakar ing geni.
      3. +2
        19 May 2014
        Kutipan saka Riperbahn
        Kita kanggo sapa? Kanggo China utawa Vietnam?



        Kita pengin kekancan karo kabeh wong, lan saiki ana pamrentah anyar ing India

        Rusia kudu kekancan karo kabeh wong, nanging pesenan senjata bakal dadi luwih cilik ...
        1. 0
          20 May 2014
          Kita kanggo sapa? Kanggo China utawa Vietnam?

          "Vasil Ivanovich, apa sampeyan? Kanggo Bolshevik, utawa kanggo Komunis?"

          Ing kono padha. Ora ana sing luwih elek - kanggo rukunake kanca: siji mesthi bakal dadi mungsuh.
      4. 0
        19 May 2014
        Kita, sayang, Kanggo awake dhewe!
      5. 0
        19 May 2014
        Rusia ora duwe sekutu liyane, mung Tentara lan Angkatan Laut! Lan aja lali babagan iki, liyane yaiku diplomasi.
    6. +2
      19 May 2014
      Katelu ing perselisihan iki yaiku Rusia, kita butuh kawicaksanan, sing akeh ...
    7. +4
      19 May 2014
      Lelucon iku ala karo wong Vietnam ... lan wong Tionghoa kudu luwih ati-ati nalika ngaku menyang wilayah sing disengketakan.
    8. +4
      19 May 2014
      Ya, kayane kuping Amerika uga ana ing kene ... Saiki ing jagad tanpa dheweke, ora ana kedadeyan sing ala.
    9. +2
      19 May 2014
      Iku ora kanggo apa-apa sing Vietnam bubar wiwit intensif rearms .. Dheweke wani karo wong Tionghoa ..)))
      1. Arsenal
        +1
        19 May 2014
        Dheweke kendel karo wong Cina ..)))

        Dheweke ing omah ...
    10. Arh
      +1
      19 May 2014
      Wong Vietnam luwih seneng perang tinimbang wong Tionghoa, wong Tionghoa minangka penjajah lan agresor ing hubungane karo Tibet, Uighur, Mongolia Dalam, lsp. !!!
      1. Arh
        -1
        19 May 2014
        Supaya wong ngerti sapa wong Tionghoa: padha mateni biksu, wanita, kuil diobong, desa, ing tembung, fasis ing hubungane karo Tibetan Damai !!!
        1. arch_kate3
          +2
          19 May 2014
          Ora perlu kuwatir banget babagan Tibet - malah para obscurantists!
          1. Arh
            0
            19 May 2014
            Ya, obscurantist dhewe, amarga sampeyan mbenerake fasisme !!!
            1. 0
              20 May 2014
              Putih lan gembul mung ana ing dongeng.
    11. +4
      19 May 2014
      punika peta regejegan
      1. +5
        19 May 2014
        Dideleng saka peta sampeyan, pulo sing disengketakan (Kapuloan Paracel) umume ana ing zona ekonomi RRC, mung siji ing Vietnam. Lan kabeh liyane (Scarborough, Spratly) ora ana hubungane karo China lan Vietnam. Tionghoa salah ( Scarborough, Spratly), lan wong Vietnam uga. IMHO hi
    12. +7
      19 May 2014
      Wong Tionghoa lan Vietnam duwe sejarah sing ora seneng lan sengit.
    13. +2
      19 May 2014
      Ora ana sing apik sing bakal ditindakake! Katon kaya tutup kasur mutusake kanggo ngatur musim semi liyane, nanging saiki ing teater Pasifik !!!

      Lan apa sing ngalangi kita saka ngatur spring ing bawana Amérika Lor??? Contone antarane Meksiko lan negara Texas ??
      1. Oleg1964
        +2
        19 May 2014
        Ide sing apik, aku bakal nambah Kanada. Ya, masalah kasebut ana ing rong sisih ..
    14. Vlad Gor
      +2
      19 May 2014
      Kutipan: Profesor Madya
      Kita butuh tentrem! Luwih seneng kabeh)) guyon, mesthi

      Ing saben guyon ana mung pecahan saka guyon. ya
    15. +2
      19 May 2014
      ..... saiki tes bakal teka ... MOMENT OF TRUTH ... carane Kamentrian Luar Negeri Rusia bakal metu ... kahanan ora prasaja, sanajan iku wis samesthine saka RRC, Federasi Rusia. babagan masalah Ukrainia didhukung, mula ora ana wong liya sing nesu kajaba Amerika Serikat. ... keprungu
    16. Ork-78
      0
      19 May 2014
      Wektu kanggo wong Tionghoa ngerti yen prilaku kekaisaran ora bakal bisa digunakake karo Vietnam!
    17. +1
      19 May 2014
      Lha, China uga dibujuk-bujuk gawe kacau, iki "pantang ing PBB." Sampeyan ora bisa tetep adoh salawas-lawase! Saiki China bakal dadi konflik.
    18. +1
      19 May 2014
      Kerusuhan anti-Cina ing Vietnam nyebabake evakuasi 4 warga China

      Dadi, kepiye sampeyan bisa dadi kanca karo wong loro? Lavrov mbokmenawa wis pecah kabeh sirahe.
    19. +3
      19 May 2014
      Rusia nemu sirah liyane.
    20. +1
      19 May 2014
      Kutipan saka gandalf
      The Yankees lagi muddying banyu ...

      Anehe, luwih becik yen ngono. Nanging aku wedi yen Merikane ora ana hubungane ...
      Kanca saka Saigon nulis yen saiki wis dadi luwih apik. Aku ora ngerti apa sing ana ing atine - salah siji ombak mung mati, utawa faktor iritasi ing pasuryan saka Cina ilang (kabeh kiwa) ... Ayo ndeleng.
      Aku ndeleng peran kita ing kahanan iki mung minangka mediator ing negosiasi. Peran angel.
      1. ..Dmitry..
        0
        19 May 2014
        ana informasi ing media - ing wayah wengi kekacoan iki, yen BH Abamov nggawe tur negara-negara Asia ...
        iki asile.
    21. -1
      19 May 2014
      Yen arep dimangerteni sapa sing entuk manfaat, sapa sing ngojok-ojoki... deleng poster-poster kasebut... nganggo basa apa.
    22. 0
      19 May 2014
      Ya, aku ora ngerti, China, mesthi, ora ana tembung, lan ing babagan iki luwih kuat, nanging semangat Vetnam bakal luwih kuwat, dheweke mbuktekake saka AS!
    23. 0
      19 May 2014
      Vietnam, India lan Jepang minangka insentif kanggo nyegah ekspansi China menyang Rusia. Ayo padha ngatur urusane dhewe. Iki minangka peradaban umume.
    24. 0
      19 May 2014
      Ing taun 1979, akeh wong Tionghoa sing tiwas ing tapel wates Vietnam. Dheweke berjuang kanthi angka, dudu kanthi skill ...
      1. +2
        19 May 2014
        Nah, kaya iki. PLA sawise "hungweibing" padha karo tentara DPRK saiki (ing kasus paling awon) - taktik "satus ewu ing gelombang", lan Vietnam duwe pasukan bersenjata sing ngliwati (lan menang) perang. karo salah siji saka loro tentara paling siap tempur ing wektu iku.
      2. 0
        19 May 2014
        Aku uga pengin ngliwati sampeyan, nanging nyatane sampeyan ora seneng banget karo konflik kasebut, mula sampeyan nggawe kesimpulan sing cepet-cepet. Sinau materi, rekan!
      3. Komentar wis dibusak.
      4. 0
        19 May 2014
        Yen wong Tionghoa "ngalembana" ing baris sewu wong saben detik, ora bakal entek. ngguyu Kabeh iku temen beda ana. Sing utama kanggo wong-wong mau yaiku endi sing "mandarin". Primitif, rampung. Nanging nang endi wae kaya ngono.
    25. 0
      19 May 2014
      Banjur ana latihan Rusia-Cina tanggal 21 Mei ing Segara China Kidul ...
      1. Komentar wis dibusak.
      2. 0
        19 May 2014
        Piwulang kasebut luwih migunani tumrap wong Cina ing ngarep p*ndos. Nanging nyatane - iki minangka pangkalan militer sing padha ing ndhuwur. Sampeyan ndeleng, petugas bakal mandheg dhewe sawise ndeleng latihan kasebut. ngguyu
    26. 0
      19 May 2014
      Maneh amarga Kepulauan Spratly?
    27. -1
      19 May 2014
      Ora suwe, pangkalan kapindho Angkatan Udara AS ing Vietnam (((
    28. +1
      19 May 2014
      Muga-muga kabeh bakal rampung ing skandal diplomatik, ora bakal perang, yen liburan ing Vietnam nangis). Aku kira aku isih ana ing sisih Vietnam, amarga ora ana klaim teritorial marang Federasi Rusia. Muga-muga China ora ngremehake Vietnam.
      Luwih prihatin babagan konflik ing Ukraina, langsung mengaruhi Rusia. Lha, wong Tionghoa lan Vietnam dhewe bakal ngurutake.
    29. 0
      19 May 2014
      Kutipan saka: firefox090
      Ora suwe, pangkalan kapindho Angkatan Udara AS ing Vietnam (((

      Aja mikir. Wong Vietnam isih ngelingi bom Amer.
    30. +3
      19 May 2014
      Ing China, pogrom anti-Jepang ditindakake saben taun ing dina mardika China, iki cukup umum - ngeculake wong miskin, sikap para panguwasa Vietnam (yaiku panguwasa) marang kita keren banget. Mbokmenawa kabeh padha, Amerika nindakake batch iki
    31. RAF
      0
      19 May 2014
      Maneh makhluk belang muddied! Nalika negara sialan iki, kekaisaran ala, bakal ditelan dening hyena murub?!
    32. -1
      19 May 2014
      Aku uga disiksa dening pitakonan iki - nalika tutup kasur iki bakal mungkasi peracunan donya kabeh, padha urip saka perang, lan iki ora wektu. am apa arep ngatur perang ing wilayahe! opo
    33. +1
      19 May 2014
      Kutipan saka raf
      Nalika negara sialan iki, kekaisaran ala, bakal ditelan dening hyena murub?!

      Aku mikir yen Yellowstone wahing. Ing kasus apa wae, Rusia kudu dadi kanca karo China nglawan Amerika Serikat, karo India nglawan Amerika Serikat lan China .... sampeyan kudu ora diskon Vietnam cilik sing ramah, Kuba, Venezuela, Argentina, lsp.
    34. nyabrang
      +1
      19 May 2014
      CROS Dina iki 14:53

      Rusia ora butuh konflik antarane China lan Vietnam, butuh solusi kompromi kanggo masalah kasebut.
    35. 0
      19 May 2014
      Mungkin Amerika wis muddied, utawa bisa uga ora, nanging Vietnam bakal bokong sirah karo China muspra. Mungkin dheweke bakal mutusake kanthi tentrem, kanthi tenang? Ora ana sing butuh konflik kasebut ing wilayah kasebut, kajaba Amerika Serikat.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. +1
        19 May 2014
        Ing Vietnam, ora ana sing nganggep pedunung. Nanging luwih saka 100 yuta. Menapa malih, Rusia perang kanggo China ing perang pungkasan. Udakara 70 taun kepungkur. Nalika Jepang dadi kekaisaran lan China ora ana apa-apa. Saiki ayo mbandhingake Vietnam lan China sing wis siap perang sing kembung karo korupsi.
    36. +3
      19 May 2014
      Lan apa babagan Amerika? Tionghoa nyeret, ngebor, lan miwiti pembangunan ing banyu sing ora duweke Cina kanthi cara apa wae. Nalika pulo kasebut direbut dening China, nelayan Vietnam tiwas. Umume wong Tionghoa ora nampa bangsa liya. ing China, kabeh bangsa liyane mboko sithik numpes. wilayahe wong Uighur sing padha didunungi dening mayuta-yuta wong Tionghoa. saiki cacahe wong Uyghur terus saya suda. Werna kuning dhewe wis nyebar menyang kabeh negara sing cedhak, lan meh ora nate nyampur karo penduduk lokal. Ing sawetara negara, jumlah wong Tionghoa wis nyedhak nomer negara tituler. Wong Tionghoa, wong Han. udakara 95% saka populasi Tionghoa. Tanah sing diduweni langsung ora ngluwihi 28% saka kabeh wilayah Cina. Kabeh tanah liyane padha mboko sithik dijupuk dening China liwat resettlement bertahap saka kuning-faced lan reproduksi uncontrolled ana.
    37. Stopper
      -2
      19 May 2014
      Sawise kabeh, wong Tionghoa meh siji-sijine sing penting
      sekutu
      1. +3
        19 May 2014
        China, kaya Inggris cilik, ora duwe kanca utawa sekutu, mung ana kepentingan. Palmerston, mesthi, iku bajingan kelas siji, nanging ngandika, bajingan, banget bener.
    38. 0
      19 May 2014
      padha tresna siji liyane ... jancok! cepet utawa mengko konflik smoldering bakal dadi geni mbukak kang siji saka negara iki bakal kobong.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. 0
        19 May 2014
        Ya, ora ana sing bakal kobong ing kana. Ana pitakonan babagan manajemen lomba kuning. Wis ana siji saka papat wong bumi. Lan padha ora bakal ngidinke lomba liyane, utawa mung minangka abdi.
    39. 0
      19 May 2014
      Konflik sing terus-terusan ... kaya kabeh ing wilayah iki ... nyebabake perselisihan wilayah lan anane sumber daya alam ing zona sing disengketakan.
      Alasan kasebut bosok ing sejarah ... kadhangkala ilang ing jaman.
    40. +1
      19 May 2014
      Wong Cina lan Korea ora seneng karo Jepang. Tionghoa ora seneng karo wong Korea. Kabeh wong ora seneng karo wong Tionghoa. Amarga ambisi gedhe lan akeh pemukiman ing wilayah kasebut. Ya, China ora mung ora seneng karo Vietnam, nanging uga wedi. Lan ana alesan, skirmishes lan discontent bab pancet, lan malah nasionalisme Asia khas superimposed ing kabeh. Mulane Hanoi nyoba kekancan malah karo Amerika Serikat lan cepet-cepet bersenjata - Beijing duwe kekuwatan saya tambah akeh, lan yen wis gatel nyoba. Lan ing kene tetanggan kidul Kakaisaran Celestial mung minangka pilihan sing cocog kanggo perang cilik sing menang.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"