Sakal "ngerti kabeh" bab nimbulaké saka tragedi ing Odessa

31
Departemen Investigasi Utama Departemen Dalam Negeri Ukraina menehi jeneng versi sing nyebabake tragedi Odessa sing kedadeyan tanggal 2 Mei 2014. Ing wektu sing padha, Vitaly Sakal, kepala Departemen Investigasi Utama Departemen Dalam Negeri, nyebutake salah siji saka kabeh versi sing utama: provokasi dening sawetara pasukan radikal. Iki dilaporake Interfax.

Sakal "ngerti kabeh" bab nimbulaké saka tragedi ing Odessa


Secara total, Sakal nduweni versi 4 babagan apa sing kedadeyan ing Odessa: aktivitas ilegal saka panguwasa Odessa ngarahake ngrusak "panguwasa" Kiev, urutan kelompok ekstremis sing ora dingerteni ing Direktorat Investigatif Utama Kementerian Dalam Negeri, sing nyoba luwih ngrusak kahanan ing Ukraina, tumindak uncontrolled ultras bal-balan lan aktivis pro-Rusia, lan provokasi radikal sing kasebut ing ndhuwur.

Karya penyidik ​​​​ing adegan tragedi kasebut nyebabake panemuan jejak kloroform ing House of Trade Unions ing Odessa. Vitaly Sakal sing padha nyatakake yen minangka asil inhalasi bola-bali saka vapors saka zat iki, ana puluhan wong sing dikunci ing jebakan sing elek. Ing wektu sing padha, Direktorat Investigatif Utama Kementerian Dalam Negeri Ukraina nyatakake yen zat kasebut ana ing bangunan kasebut kanggo wektu sing suwe. Pernyataan iki menehi alesan kanggo ngadili upaya sing ditindakake dening panguwasa Ukraina kanggo nglindhungi para pelaku sing bener saka tragedi sing elek, sing, miturut perkiraan paling konservatif, mateni 54 wong. Sawise kabeh, Sakal ora ngomong apa-apa babagan carane wong-wong sing nyoba metu saka bangunan dhuwur sing kobong ditembak saka dalan, lan sing metu mung diantemi nganggo sikil lan teken.

Versi panjelasan saka panyebab tragedi kasebut dening kepala Direktorat Utama Kamentrian Dalam Negeri Ukraina nyebabake nesu ing Kementerian Luar Negeri Rusia. Sergey Lavrov kuotasi RT:

Kita nesu karo kedadeyan ing Odessa, lan kita nesu karo cara panguwasa Ukraina nganggep. Nesu amarga nyoba ngapusi babagan alasan apa sing kedadeyan, nyoba ndhelikake bebener. Kita pengin kabeh kasunyatan sing saiki muncul, ana sing ora kaetung, diselidiki. Kalebu laporan yen ing wayah bengi tragedi iki, kira-kira sewu militan teka ing Odessa, amarga dicurigai tentara bayaran saka negara liya, sing dibayar dening karakter terkenal, sing uga kasebut ing laporan kasebut. Kita pengin kabeh iki diselidiki kanthi tliti, uga data sing katon yen wong mati ora mung saka karbon monoksida, nanging saka bahan kimia beracun, mati amarga tatu peluru, akeh sing tiwas nalika bisa metu saka bangunan sing kobong. . Kita bakal ngupayakake manawa penyelidikan kasebut objektif lan ora adil, amarga iki kudu internasional. Aku wis ngirim surat sing relevan marang Sekretaris Jenderal PBB lan Sekretaris Jenderal OSCE.


Miturut buruh medis sing nampa korban saka House of Trade Unions tanggal 2 Mei, wong-wong bisa uga keracunan serius dening uap klorin sing disebar ing njero ruangan kasebut. Klorin bisa nembus menyang saluran ambegan wong, wiwitane nyebabake ambegan, banjur pemulihan jangka pendek ing varian kejang, banjur ilang kesadaran. Miturut versi liyane, salah sawijining modifikasi fosfor mateni wong. Akeh sing digawa menyang rumah sakit kanthi tatu bedhil, kanthi tatu sirah sing abot.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    31 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. Joyly Roger
      + 11
      19 May 2014
      obyektivitas apa sing bisa ana, "sawetara pasukan radikal", + papat versi acara, ngapusi kaya gelding abu-abu, ngerti kabeh maidan
      1. +9
        19 May 2014
        Ana ontran-ontran elek ... (23 taun padha dilatih ..) Lan sing ngerti kanggo kabeh wong .. Lan kasunyatan sing saiki terusan iki kedaden ing Tenggara .. (nalika wong kaya Strelkov ing printah ana) Lan apa yen pembantaian bakal ngeri..
        1. +4
          19 May 2014
          Quote: MIKHAN
          Ana pembantaian sing nggegirisi..

          farce liyane
      2. +7
        19 May 2014
        Swara 4 versi. Apa ora limang? Sampeyan umume bisa nyalahake kabeh sing kedadeyan ing alien. Tva.ri, padha ngapusi lan ora isin. Puncak junta kabeh korup, tutup bokonge (ngapunten!) Ora ana apa-apa, yen Gusti ora diajeni ngukum wong-wong mau, wong-wong bakal nulungi.
      3. +4
        19 May 2014
        Kalima lan paling dhasar ora voiced - iki nalika panyengkuyung saka federalization ngobong awake dhewe, nembak piyambak lan ciloko sirah abot ing awake dhewe. junta iki tenan ghouls, lan padha swara versi iki asring banget lan ing prakara liyane.
      4. +3
        19 May 2014
        Ing kene, kajaba basa saru, ora ana sing bisa diomentari - kabeh goroh iku standar, sinis lan wis suwe dikenal.
    2. + 22
      19 May 2014
      Aku seneng karo komentar Zhirinovsky babagan iki: "Sampeyan bakal diadili lan ora diadili ing Den Haag utawa malah ing Moskow. Pengadilan Rostov nunggu sampeyan." Tembung emas!
      1. +7
        19 May 2014
        Kutipan saka SHILO
        Aku seneng karo komentar Zhirinovsky babagan iki: "Sampeyan bakal diadili lan ora diadili ing Den Haag utawa malah ing Moskow. Pengadilan Rostov nunggu sampeyan." Tembung emas!


        Lan luwih apik Tambov ...
      2. Komentar wis dibusak.
      3. +5
        19 May 2014
        Kutipan saka SHILO
        Aku seneng karo komentar Zhirinovsky babagan iki: "Sampeyan bakal diadili lan ora diadili ing Den Haag utawa malah ing Moskow. Pengadilan Rostov nunggu sampeyan." Tembung emas!

        sampeyan isih kudu manggon nganti titik iki, nanging saiki kabeh budaya dadi tinimbang humor, kaya-kaya bakal lucu yen ora nggawe medeni, lan ora mung akeh wong lugu sing tiwas (sakit iki). teka menyang urip, kedaden kaya iki), nanging alam bébas, boorish cynicism lan hypocrisy karo kang Odessa diselidiki dening panguwasa Eropah.
      4. kamulyan45
        +4
        19 May 2014
        Aku pancene pengin, nanging ora mungkin. Deleng, NATO ngerti carane nggawa pasukan, dudu pasukan, nanging sawetara komisi kanggo ngawasi pembangkit listrik tenaga nuklir, sanajan iki adoh saka kompetensi. Lan saiki ora ana siji lan ora ana sing bisa nahan kekuwatan iki saka sewenang-wenang, lan kanthi Amerika Serikat, kekalahan total bakal diwiwiti kanthi umum.
      5. +4
        19 May 2014
        Pengadilan Rostov nunggu sampeyan." Tembung emas!

        Anehe, nanging mung retorika Zhirinovsky sing saiki nganggep wajah sejatine panguwasa Ukraina ...
        Kremlin resmi ... kajaba pejuang LAVROV, bisa uga meneng, utawa ngeculake bunder kaya ... kaya kerikil kali ... komentar sing kadhangkala sampeyan kudu ngeruk makutha nganti suwe sadurunge ngerti ... bab apa!
        Ana apa? Lan kepiye, kaya dering, kaya sumpah, slogan - "RUSSIAN DO NOT Abandon their own!"???? Ora perlu ngirim pasukan! Sampeyan bisa nuduhake kasetyan kanggo tembung iki lan pitulungan lengkap ... kalebu sejatine sifate kamanungsan (pangan, panganan bayi, lan sing paling penting - obat-obatan ... etc.) ... Wingi ing "Minggu ing ..." ing V Solovyov, wakil saka mbrontak South-East pait ngandika sing meh saben dina Rusia ngirim bantuan kamanungsan dening pesawat, mobil lan kapal kanggo kabeh sudhut donya, lan meh ora nemu kanggo wong-wong mau ... mung liwat sumbangan pribadi ... Lan ketua The Komite Duma Negara babagan Pertahanan lan Keamanan ... ora tau bisa ngomong apa-apa sing bisa dingerteni lan optimis marang wong-wong sing nglawan pembantaian ... Nanging Kremlin wis resmi ngakoni yen bencana kamanungsan ana ing SVU!
        Lan Kulon, Kangge, ora ndhelikake kasunyatan sing menehi pitulungan ora mung kanggo struktur negara lan badan negara Ukraina, nanging uga kanggo Nazi "Sektor Tengen" ....
        1. +1
          19 May 2014
          SHILO
          Aku seneng karo komentar Zhirinovsky babagan iki: "Sampeyan bakal diadili lan ora diadili ing Den Haag utawa malah ing Moskow. Pengadilan Rostov nunggu sampeyan." Tembung emas!

          Aku bakal nggedhekake geografi:
          Ruang rapat - taiga
          Jaksa iku bruwang!
          Lan saben bokong gundhul ing anthill - ing "urip"!
        2. Komentar wis dibusak.
      6. Komentar wis dibusak.
      7. 0
        19 May 2014
        Sugeng dalu Kostya! Carane ing baris ngarep?
    3. + 11
      19 May 2014
      Sakal - he is JACKAL!
      1. 0
        19 May 2014
        papas-57
        Sakal - he is JACKAL!

        Sakal?....
        Lan ora "jackal" lan ora "sokal"? Nyuwun
        Soko ing antarane - "IT". Apa dheweke salah sijine kanthi kasempatan?
      2. Komentar wis dibusak.
    4. +5
      19 May 2014
      Kaya biasane, kabeh wong sing disalahake nanging ora aku !!! Katon kaya sing diarani pasukan pro-Rusia nyopir dhisik, banjur diracun, diobong, dipateni (((Lan kaya biasane, identitas pelaku sing DITEMBOT ING KAMERA ora dingerteni ...
      1. +6
        19 May 2014
        Kutipan saka Shaber
        Kaya biasane, kabeh wong sing disalahake nanging ora aku !!! Katon kaya sing diarani pasukan pro-Rusia nyopir dhisik, banjur diracun, diobong, dipateni (((Lan kaya biasane, identitas pelaku sing DITEMBOT ING KAMERA ora dingerteni ...

        lan Sashko Bily dijupuk piyambak karo 2 dijupuk ing dodo, lan peralatan Ukrainia kuna mbledhos ora saka umur tuwa, nanging amarga sabotase dening m.o.s.k.a.l.e.y, lan prasasti UNO ing Mi-24 iku khayalan optik. wong bodho Padha ngerti carane teka munggah karo alesan edan kanggo awake dhewe am
    5. +5
      19 May 2014
      ngenteni menit, dadi klorin utawa kloroform vapors? Microdoses pisanan wis katon
    6. +6
      19 May 2014
      Dheweke, banderlog, ora bakal ngadili awake dhewe. Luwih Bandera ngapusi, luwih katon inti kejahatane. Bebener bakal nemokake dalane!
    7. DimDimych
      +6
      19 May 2014
      Saben uwong sing melu mateni warga sipil ing Odessa ngenteni "House of Trade Unions" dhewe ...
    8. +3
      19 May 2014
      aktivis pro-Rusia

      uga, ngendi bakal tanpa wong-wong mau recourse Apa dheweke dhewe ora bosen karo lagu sing monoton iki? Delengen ing pangilon lan deleng panyebabe masalah Ukraina!
    9. +2
      19 May 2014
      Dheweke terus mundur, andhap asor, Putin sing kudu disalahake! Kepiye yen tanpa dheweke.
    10. +3
      19 May 2014
      Omongan apa sing bisa ditindakake? Ngresiki kabeh perusahaan gop iki. Aku bisa mbayangno carane njijiki Lavrov kanggo komunikasi karo sing diarani "diplomat" iki. .Ngajeni lan ngurmati.
    11. +3
      19 May 2014
      Pati kanggo fasis lan munafik Kyiv. Makhluk ngenteni sampeyan ing pengadilan lan ora adoh.
    12. +1
      19 May 2014
      Lan tanpa dheweke, sayap-sayap tengen alon-alon wiwit ngethok, wiwitan alangan wiwit ... nanging luwih becik, mesthi, ing pengadilan ...
      1. +2
        19 May 2014
        Kutipan: alex-sp
        Lan tanpa dheweke, sayap-sayap tengen alon-alon wiwit ngethok, wiwitan alangan wiwit ... nanging luwih becik, mesthi, ing pengadilan ...

        Lan sapa ing antarane dill sing bakal pracaya ing pengadilan sing adil saiki? Ing kahanan iki, iku mung konyol. Mulane, untu kanggo untu, getih kanggo getih. Mung ing tingkat siji kanggo sepuluh, lan iku bakal adil. donya Rusia!
    13. +3
      19 May 2014
      Miturut definisi, ora ana penyelidikan obyektif ing Ukraina modern. Ora ana sing bakal ndemek Maydanuts, lan dheweke minangka panyebab utama kedadeyan ing Odessa, dheweke bakal nyedhot switchmen saka driji, lan nggawe kabeh jagad seneng karo penyelidikan iki.
    14. buser
      +3
      19 May 2014
      apa sing ditulis ing kertas, dheweke maca ... Apa biaya kanggo njupuk pemain lan unwind kabeh chain ??? Sing nyutradarai, sing mbayar, sing syuting??? Sajrone kerusuhan, "undercover" operatives tumindak ing wong akeh, padha ngrekam kabeh, padha film kabeh ... Iki klasik. Lan ing kene dheweke lungguh lan ngukir omong kosong nganggo cangkir sing ora sopan.
    15. Babakan235
      +4
      19 May 2014
      Delir liyane.Korchat saka awake dhewe... Ub...ki!
    16. +2
      19 May 2014
      Mungkin pati amarga inhalasi uap kloroform kudu ditetepake dening dokter nalika otopsi, jejak ing paru-paru lan getih. Lan minangka asil, panyebab pati ditetepake, sawise telung minggu dheweke nemokake eter sing molah malih ing sampah, langsung nguap ing papan sing mbukak.
      Forensik sing menarik
      1. +2
        19 May 2014
        "Kloroform rada ora stabil. Ing cahya, dioksidasi dening oksigen, mbentuk klorin, asam klorida, lan fosgene utamané beracun.
        ... saka penguapan - inflamasi kanthi pembentukan blisters. Uap kloroform kurang iritasi, nanging nalika dihirup, bisa nyebabake macem-macem refleks sing ngganggu gerakan pernapasan, aktivitas jantung, lan fungsi liyane.
        Keracunan sing dhuwur saka zat kasebut bisa nyebabake aritmia jantung, owah-owahan dystrophik ing miokardium, sirosis lan atrofi ati.
        .. Ing membran mukus, efek irritant malah luwih jelas lan ingestion kloroform bisa nyebabake karusakan abot ing weteng, muntah getih lan diare.

        RIA Novosti http://ria.ru/spravka/20140519/1008423567.html#ixzz32B1trMKc
        Lan peluru ing sirah uga saka asap ???
    17. +4
      19 May 2014
      bayangan ing pager wattle .. sawetara pasukan radikal))) ngomong terus - sektor tengen ing instruksi Kolomoisky lan Kyiv resmi)))
    18. +9
      19 May 2014
      Ya wis ora menarik maneh ngrungokake omongane junti. dudu tembung sing bener
    19. Arh
      +3
      19 May 2014
      Nalika junta dibuwang banjur Kyiv bakal ngomong bebener!!!
    20. MG42
      +5
      19 May 2014
      Ing wektu sing padha, Direktorat Investigatif Utama Kementerian Dalam Negeri Ukraina nyatakake yen zat kasebut ana ing bangunan kasebut kanggo wektu sing suwe.

      Omong kosong, yaiku, wong Kulikovo, sing wis suwe nguwasani House of Trade Unions, dhewe nggawa wadhah karo gas iki menyang loteng, amarga luwih abot tinimbang hawa, mesthine kudu dilebokake saka ndhuwur miturut logika. nanging ing sisih liya, apa pravosek siji ora nandhang sangsara
      Video iki mbantah kabeh >>
      Ing endi bisa nonton versi lengkap opo Banjur padha nyuwil liwat ngleboke sisih, nalika siji tengah diobong lan padha cetha wiwit ngresiki munggah kabeh kantor, rampung mati saben wong ing saurutan, nuthuk metu lawang.
      1. +2
        19 May 2014
        Iki minangka link menyang artikel saka wong sing nglumpukake akeh data video.
        https://vk.com/kontrmaydan или здесь http://youtu.be/ZEab0L9BODg
        1. 0
          19 May 2014
          MUNG LUPA GOOGLE SEARCH,
    21. +3
      19 May 2014
      Kanthi "pamarentah" iki ... kanthi dominasi Nazi lan penjahat ing Rada ... kita ora bakal ngerti bebener ...
      Aku ora mikir PBB bakal mbantu ing kene ... mung ora bakal nyelidiki apa-apa lan iku ...
      Lan Odessans .. kanggo aku ora ana maneh ... mung kanthi idin sing diam-diam lan karo partisipasi anak-anake, kejahatan ditindakake ... nanging ora bisa.
    22. vvs
      vvs
      0
      19 May 2014
      Anak-anak, nanging bocah-bocah ora diadili, dicela lan ora diijini main ing komputer, lan ora bisa ngalahake dheweke, ora miturut Eurogeysi.
    23. +2
      19 May 2014
      Sampeyan perlu kanggo ngremuk asu ajag. Ya, supaya dheweke ora ana ing buku abang. prajurit
    24. Komentar wis dibusak.
    25. +2
      19 May 2014
      Kabèh asu asu lan asu asu liyané bakal diobong ing naraka. Mugi enggal.
    26. +2
      19 May 2014
      Odessa minangka asil konversi pemuda Ukrainia. Nanging asil katon kaya iki
    27. Komentar wis dibusak.
    28. +3
      19 May 2014
      "Kita nesu apa kedaden ing Odessa, lan ngamuk carane panguwasa Ukrainia nambani. Ngamuk "
      Ngamuk??? Kaya wong remuk pager ing negara? Nganti 100 mayit lan ngamuk????? S-ki
    29. +1
      19 May 2014
      jackal, mesthi, ngerti bebener - sawise kabeh, scum dhewe nglakokaké ontran-ontran sing ngisin-isinaké kanthi ngobong wong urip, nanging saiki padha mutusaké kanggo nyamar dadi hoses - kita ora ana ing bisnis, kita mung mlaku liwat nalika iku kobong. , kita mutusake kanggo mangan ... ngunci kabeh geng lan kalamakaku iki ing lumbung lan diobong urip - aku ora ngelak getih, nanging pangeran - pati kanggo pati - kudu ditindakake kanthi ketat.
    30. +1
      19 May 2014
      Aku mikir, yen sampeyan maca kanthi teliti apa sing diomongake Lavrov, .... Bebener sing kaya mengkono ... ora dibutuhake N AND K O M U!
      Sanadyan AS, utawa EU, utawa Dewan Keamanan, (Aku meneng babagan Ukraina, amarga panemune ora ana kapentingan kanggo sapa wae ing donya, utamane ing ndhuwur). hi
    31. +6
      19 May 2014
      Kutipan saka Ruswolf
      Aku mikir, yen sampeyan maca kanthi teliti apa sing diomongake Lavrov, .... Bebener sing kaya mengkono ... ora dibutuhake N AND K O M U!
      Sanadyan AS, utawa EU, utawa Dewan Keamanan, (Aku meneng babagan Ukraina, amarga panemune ora ana kapentingan kanggo sapa wae ing donya, utamane ing ndhuwur).

      Lan padha ora mbutuhake bebener apa wae. ngapusi nang endi wae.
    32. 0
      20 May 2014
      ... Kepala Direktorat Utama Kementerian Dalam Negeri Vitaly Sakal ...

      - Apa ora ngucapake huruf "Sh"?

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"