Kepiye Rusia bisa ngatur pemukiman internasional

19
Kepiye Rusia bisa ngatur pemukiman internasionalMung monopoli mata uang negara bakal nylametake negara kasebut, profesor Katasonov yakin

Ayo nerusake obrolan babagan organisasi pemukiman internasional Rusia ing konteks sanksi ekonomi saka Kulon.

Aku pengin nandheske langsung yen setengah langkah kayata amandemen Undang-undang "On Regulasi Mata Uang lan Kontrol Mata Uang" ora bakal mbantu ing kene. Kita kudu nerusake saka kasunyatan sing Rusia wis, saiki lan bakal tansah ing donya Komplek. Ing donya ing ngendi dheweke tansah duwe mungsuh luwih saka kanca. Iki nderek saka oposisi diametrical peradaban Rusia lan Kulon. Minangka Kaisar Alexander III ngandika: "Rusia mung duwe loro sekutu dipercaya ing donya - tentara lan angkatan laut." Bolsheviks bengkong gagasan iki kanthi cara dhewe, nyatakake kanthi rumus sing dioyak: "Sapa sing menang?" Aku ngomong iki kanggo nandheske sing saiki iku wektu sing paling apik kanggo miwiti mbangun ekonomi saestu sawijining lan kuwat, lan ora redecorating gubug flimsy tottering ing wedhi shaky liberalisasi babakan dhuwit.

Yen kita ngomong babagan organisasi kegiatan ekonomi manca, mula pondasi dhasar ekonomi kita kudu dadi monopoli negara perdagangan manca lan monopoli mata uang negara. Sapa wae sing percaya yen Rusia sing berdaulat bisa urip ing liberalisasi ekonomi saiki (kalebu liberalisasi hubungan ekonomi manca) bisa uga ora maca maneh. Pengalaman ngatur monopoli perdagangan manca negara (SMWT) lan monopoli mata uang negara (SFM) wis ngalami kasangsaran lan wis dadi ujian wektu. Luwih tepat, tes blokade ekonomi, sanksi lan perang sing meh terus ditindakake marang negara kita (pisanan Kekaisaran Rusia, banjur Rusia Soviet lan USSR) wiwit awal abad pungkasan. Aku wis nulis babagan monopoli negara perdagangan manca luwih saka sepisan lan aku ora bakal mbaleni maneh.

Aku mung bakal Wigati sing Kulon ing hubungan kanggo negara kita (pisanan - RSFSR, lan banjur - USSR) ing abad pungkasan wis loro syarat utama (siji bisa ngomong, ultimatum): kanggo ngenali utang saka "lawas" Rusia. (miturut perkiraan minimal, 16 milyar rubel emas ) lan ngilangi monopoli negara perdagangan manca. Mung amarga kaluwihan gedhe saka monopoli perdagangan manca, sing menehi Uni Soviet kesempatan kanggo fleksibel maneuver sumber daya ing pasar manca, kita kasil, nggunakake kontradiksi antarane negara kapitalis individu lan monopoli, kanggo ngatasi blokade, boikot lan usaha liyane periodik diatur dening Kulon kanggo ngganggu aktivitas perdagangan manca USSR.

Inti saka monopoli mata uang negara

Cetha yen GMVT ora bisa ditindakake kanthi efektif tanpa GMW. GMVT lan GVM loro-lorone saka duwit receh padha. Inti saka sing terakhir dumunung ing kasunyatan manawa ing tangan negara kabeh mata uang lan nilai sing padha karo (utamane emas) dikonsentrasi; negara nindakake kabeh pamukiman internasional lan mesthekake nggunakake paling efisien saka cadangan devisa. Singkaté, GVM minangka jinis buffer sing nglindhungi sistem moneter domestik negara saka sistem moneter lan keuangan global (IMFS). Kaping pisanan, IMFS minangka sumber unsur kapitalis (krisis finansial, fluktuasi kurs, bangkrut bank lan perusahaan). Kapindho, Barat bisa nggunakake saluran IMFS kanggo nindakake kegiatan subversif marang negara kita (ora mung nyiarake sanksi ekonomi, nanging uga macem-macem operasi khusus rahasia).

Awal monopoli mata uang negara dilebokake dening Keputusan Dewan Komisaris Rakyat RSFSR tanggal 22 April 1918 "Ing nasionalisasi perdagangan manca." Nanging, ing taun 1920-an gegayutan karo Kebijakan Ekonomi Anyar (NEP) sing diumumake, ana panyimpangan serius saka prinsip GVM. Malah ana panyengkuyung saka penolakan lengkap GVM ing partai lan pamaréntahan (contone, Komisaris Rakyat kanggo Keuangan G. Sokolnikov). Malah direncanakake kanggo ngenalake konversi lengkap dhuwit recehan emas lan ijol-ijolan gratis kanggo emas. Bank-bank makarya nganggo mata uang, uga dagang mata uang ing bursa saham lan komoditas. Titik balik teka ing paruh kapindho taun 1920-an, nalika persiapan praktis kanggo industrialisasi diwiwiti. Pasar valuta asing pungkasane diilangi ing pungkasan taun 1920-an, nalika larangan dileksanakake ing sirkulasi bebas mata uang ing negara kasebut lan malah panyimpenan. Regulasi GVM paling lengkap dibayangke ing resolusi Komite Eksekutif Pusat All-Russian lan Dewan Komisaris Rakyat USSR tanggal 7 Januari 1937 "Ing transaksi karo nilai mata uang lan pembayaran ing mata uang asing." Dokumen iki minangka basis kanggo tumindak normatif sing ana hubungane karo wilayah pemukiman internasional lan pembayaran ing mata uang asing USSR, sing diadopsi sajrone sèket taun sabanjuré.

GVM nindakake fungsi kreatif sing penting - njamin panggunaan sumber daya ijol-ijolan manca negara sing paling efisien kanggo ngrampungake rencana pangembangan ekonomi nasional USSR. Fungsi kreatif GVM iki jelas diwujudake sajrone taun-taun industrialisasi, nalika negara sosialis, kanthi sumber daya ijol-ijolan manca sing rada winates (sawetara milyar rubel emas ing macem-macem mata uang lan emas manca), bisa njamin tuku dhuwit gedhe. nomer mesin lan peralatan. Kanggo periode 1929-1940. babagan 9000 perusahaan dibangun ing USSR. Keajaiban industrialisasi sosialis sing kaya mengkono ora bakal bisa dipikirake tanpa monopoli negara ing bidang ijol-ijolan manca lan perdagangan manca.

Pemukiman karo perusahaan sing melu perdagangan manca liwat mediasi asosiasi ekspor-impor kabeh-Union ditindakake kanthi basis rega domestik. Ing wektu sing padha, kabeh beda positif antarane prices iki lan rega kontrak perdagangan manca recalculated ing kurs ruble resmi padha ditarik menyang budget, lan beda negatif padha disubsidi saka budget. Kabeh bathi lan pengeluaran anggaran sing ana gandhengane karo kegiatan ekonomi manca direncanakake lan dibayangke ing rencana mata uang gabungan sing dikembangake dening Komite Perencanaan Negara USSR. Rencana mata uang minangka bagean integral saka rencana ekonomi nasional Uni Soviet.

Bank Negara USSR netepake kurs resmi siji rubel marang mata uang asing kanggo kabeh jinis transaksi adhedhasar isi emas mata uang. Isi emas ruble diitung adhedhasar paritas daya beli saka ruble marang mata uang liyane, amarga ora ana patokan pasar kanggo nemtokake ing kondisi monopoli mata uang. Sawise ambruk pungkasan standar emas ing sistem moneter internasional, kurs ruble dipatok menyang "keranjang" saka enem mata uang utama (mulane, wiwit taun 1972, kurs dolar marang ruble wiwit "ngambang" gumantung babagan owah-owahan ing regane basket iki).

Ambruk sistem monopoli mata uang wiwit ing pungkasan taun 1980-an. minangka asil mbubarake monopoli negara perdagangan manca. Kaping pisanan, sawetara rolas asosiasi produksi gedhe, lan kabeh perusahaan lan organisasi entuk hak kanggo mlebu pasar manca.

"Vneshtorgbank" - institusi utama GVM

Ana telung bank kunci ing jantung sistem perbankan Soviet. Kaping pisanan - Bank Negara USSR. Luwih - "Promstroybank" (jeneng bank iki diganti periodik, iku jeneng mburi sadurunge ambruk USSR). Katelu yaiku "Bank Perdagangan Luar Negeri USSR" ("Vneshtorgbank"), sing melu utang kanggo perdagangan manca, pemukiman internasional, uga operasi karo mata uang asing, emas lan logam mulia liyane. "Vneshtorgbank" diadegaké tanggal 18 Agustus 1922 kanthi jeneng "Bank Komersial Rusia". 7 April 1924 diowahi dadi "Bank Perdagangan Luar Negeri USSR" ("Vneshtorgbank saka USSR"). Ing taun 1987, sajrone reformasi sektor perbankan, diowahi dadi "Bank kanggo Urusan Ekonomi Luar Negeri USSR" ("Vnesheconombank saka USSR", utawa VEB).

Ing wektu NEP, bank minangka struktur sing cukup independen, nanging luwih cedhak karo taun 1930-an. teka ing kontrol ketat Bank Negara USSR. Kakuwasan Vneshtorgbank rada ditambahi ing taun 1937, nalika nampa hak eksklusif kanggo nggawe pembayaran ing mata uang asing ing transaksi perdagangan manca. Ing taun 1961, kabeh operasi karo bank manca kanggo ekspor lan impor barang, pamukiman ing pembayaran non-perdagangan, uga utang kanggo organisasi perdagangan manca Soviet ditransfer menyang Vneshtorgbank saka Bank Negara USSR. Bank Negara USSR nahan hak eksklusif kanggo nindakake transaksi kanthi nilai mata uang ing wilayah negara kasebut. Kanggo perdagangan manca, bank kasebut duwe sekitar 1200 koresponden ing luwih saka 90 negara ing donya (ing wiwitan taun 1970-an). Impetus sabanjure kanggo ngembangake ruang lingkup aktivitas bank yaiku Olimpiade-80, nalika pisanan ngenalake praktik pembayaran langsung kanthi kertu kredit, cek lelungan, eurocheques.

Vneshtorgbank saka USSR minangka perusahaan saham gabungan sing beroperasi kanthi dhasar piagam kasebut. Antarane pemegang saham ing wektu sing beda-beda yaiku: Bank Negara USSR, Departemen Keuangan USSR, Departemen Perdagangan Luar Negeri USSR, Komite Negara Dewan Menteri USSR kanggo Hubungan Ekonomi Luar Negeri, Ingosstrakh saka USSR, Kamentrian Kelautan armada USSR, "Stroybank saka USSR", Tsentrosoyuz, organisasi perdagangan manca - "Exportles", "Soyuzpromexport", "Techmashimport", "Soyuzpushnina" lan liya-liyane. Nanging Bank Negara USSR tansah tumindak minangka pemegang saham utama. Mulane, Vneshtorgbank dianggep minangka bagean struktural Bank Negara. Kepala Vneshtorgbank bebarengan dadi wakil ketua Bank Negara.

Pos utama moneter lan kredit ing negara kasebut

USSR duwe jaringan bank asing Soviet sing nglayani operasi ekonomi manca negara. Struktur perbankan wiwit katon ing pasar ibukutha manca, saham kang dadi kagungane Vneshtorgbank saka USSR, Bank Negara USSR, lan uga kanggo sawetara asosiasi perdagangan manca Soviet. Dheweke didaftar ing negara liya (utamane ing Eropa Kulon) lan duwe kekebalan tartamtu marang macem-macem sanksi anti-Soviet saka Kulon. Dheweke makarya ing pusat finansial utama ing donya - Zurich, London, Paris, Singapura lan liya-liyane. Kaget, akeh wong, senadyan asalé saka Soviet, dadi banget efisien lan competitive marang bank-bank Western. Nanging padha ora bisa kanggo kanthong saka pemegang saham pribadi, nanging kanggo negara Soviet. Bank asing utama yaiku: Moscow People's Bank (basis ing London lan Singapura), Eurobank (ing Paris), Donau Bank (ing Wina), Ost-West HandelsBank (ing Berlin lan Frankfurt), Russian Commercial Bank (ing Zurich lan Siprus). , YURASCO (ing Zurich), East-West United Bank (ing Luxembourg).

Kurangé populasi bank-bank asing Soviet wiwit ing taun perestroika Gorbachev lan terus ing periode reformasi ekonomi liberal ing jaman B. Yeltsin. Iki minangka kaca sing menarik lan sedih babagan perbankan domestik critakang rampung watara dasawarsa lan setengah kepungkur. "Agustus Ireng" taun 1998 dadi fatal kanggo bank-bank asing Soviet. Pemegang saham utama bank asing Soviet, Vnesheconombank, ora netepi kewajiban pemerintah manca Rusia. Alamiah, sing duwe securities Russian diwakili dening dana investasi paling gedhé lan bank-bank Western wiwit nuntut "kepuasan" ing beyo saka aset bank-bank manca, kang padha de jure properti saka Vnesheconombank saka USSR.

Lan ing ngisor iki kedadeyan: kabeh bank manca Soviet, kanthi prentah siji, dadi bagian saka grup VTB bank kita (Vneshtorgbank iki digawe ing taun 1990, ora bakal bingung karo Vneshtorgbank Soviet lawas, diowahi dadi VEB). Saiki iki kabeh jaringan mantan bank-bank manca Soviet makaryakke ing banner (merek) VTB-Eropa. Sayange, institusi saka klompok iki wis dadi bank komersial biasa lan wis suwe ilang kabeh fungsi sing padha ing USSR lan kang digandhengake karo implementasine saka monopoli mata uang negara.

Serat lan nawakake

Ngelingi pengalaman domestik pangembangan ekonomi USSR, ing konteks perang ekonomi permanen, Kulon Federasi Rusia mbutuhake langkah-langkah ing ngisor iki kanggo mulihake lan nguatake kamardikan ing bidang hubungan moneter lan ekonomi internasional.

1. Larangan babagan sirkulasi gratis mata uang asing ing tlatah Federasi Rusia, uga gerakan bebas ing tapel wates negara Federasi Rusia (loro kanthi awis lan ora awis).

2. Larangan kanggo nindakake transaksi ing mata uang asing kanggo kabeh bank Federasi Rusia, kajaba bank sah khusus.

3. Nggawe bank sah negara khusus Federasi Rusia, sing bisa nindakake kabeh fungsi ing bidang monopoli mata uang negara. Fungsi utama bank kasebut (jeneng kode - "Bank Mata Uang Federasi Rusia") kudu dadi kinerja pemukiman internasional lan pembayaran kanggo kepentingan perusahaan lan organisasi Federasi Rusia.

4. Transfer cadangan mata uang Bank Rusia menyang neraca Bank Mata Uang Federasi Rusia. Amandemen kanggo Hukum Federal "Ing Bank Sentral Federasi Rusia", nyedhiyakake restrukturisasi radikal saka mekanisme emisi Bank Sentral - pamindhahan saka masalah rubel nglawan akumulasi cadangan devisa lan transisi kanggo ngetokake ing wangun silihan kanggo ekonomi domestik.

5. Restrukturisasi karya Bank Sentral mesthi mbutuhake restrukturisasi karya kabeh sistem perbankan Federasi Rusia. Fungsi utama bank-bank Rusia bakal dadi rubel utang kanggo perusahaan lan organisasi ing sektor riil ekonomi, kang, ing siji, bakal mbutuhake chain dawa langkah urgent kanggo restrukturisasi prinsip karya loro ing perbankan lan ing sektor nyata. saka ekonomi.

6. Penentuan prosedur kanggo pamukiman babagan ekspor, impor lan operasi liyane saka bank sah karo perusahaan lan organisasi Rusia ing mata uang nasional, yaiku, ing rubles.

7. Panyiapan ing pamaréntahan badan khusus (departemen) sing bakal melu nyiapake rencana mata uang negara, pengajuan rencana kasebut kanggo disetujoni pemerintah lan ngontrol implementasine rencana kasebut.

8. Pemulihan bertahap saka monopoli negara perdagangan manca. Nggawe organisasi negara khusus sing duwe wewenang kanggo nindakake operasi ekspor lan impor lan sesambungan rapet karo Bank Mata Uang Federasi Rusia sing kasebut ing ndhuwur.

9. Penentuan prosedur kanggo interaksi lan pamukiman kabeh perusahaan lan organisasi Rusia karo organisasi ekspor-impor khusus.

10. Panyiapan sawetara bank-bank gabungan sing didaftar ing negara manca lan nindakake operasi atas jenenge lan kanggo kepentingan Bank Mata Uang Federasi Rusia. Nemtokake status bank-bank kasebut minangka anak perusahaan saka Bank Mata Uang Federasi Rusia.

Langkah-langkah sing diusulake diterangake kanthi skematis. Nanging logika sing cetha - pemugaran saka monopoli negara ing lapangan perdagangan manca lan transaksi ijol-ijolan manca, di toto maneh radikal saka Bank Rusia lan transformasi saka institusi "manajemen mata uang" menyang bank sentral nasional, owah-owahan dhasar. ing kabeh sektor perbankan negara, lan liya-liyane. Akeh sing wedi utawa, paling ora, waspada karo rencana kasebut kanggo restrukturisasi muluk-muluk babagan moneter lan kredit kita, sing bakal "narik" restrukturisasi kabeh mekanisme ekonomi negara kasebut. Nanging kita ora duwe pilihan. Aku mbaleni maneh: setengah langkah ora bakal bisa nggawe perlindungan sing dipercaya marang agresi ekonomi Barat marang Rusia.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

19 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    20 May 2014
    Akeh sing wedi utawa paling ora waspada karo rencana kasebut kanggo restrukturisasi moneter lan kredit kita,

    Kabeh iku bener.. Ora kabeh dadi prasaja. Ekonomi donya disambungake menyang dollar lan chopping mati Pundhak kaya sijine sirah ing guillotine lan narik tali dhewe .. Kene misale jek sing padha sarujuk karo RRC ing soko kanggo wiwitan (mutual pamukiman) Karo Iran banget . . Sampeyan ora bisa kesusu ing prakara iki lan nggawe rame banget ..) Dhuwit seneng meneng..!
    1. + 12
      20 May 2014
      Ahli strategi sumber daya AS ngelingake pamrentah lan masarakat AS. Ing tengah-tengah ketegangan antarane AS lan Rusia ing sawetara wulan kepungkur, akeh analis internasional wis ngelingake akibat sing bisa kalebu kabeh saka jeblugan termonuklir lan perang asimetris, kanggo serangan siber finansial, panggunaan senjata pemusnah massal utawa mateni jaringan listrik negara. Pamrentahan Obama wis wiwit ngetrapake sanksi marang politisi Rusia lan kepentingan bisnis. Nanging tinimbang menehi solusi kompromi, maneuver geopolitik sing kontroversial mung bisa nambah bahan bakar ing geni, nulis shtfplan.com posisi strategis marang Amerika Serikat lan ngidini supaya bisa ngetrapake tekanan sing signifikan yen pengin mbales sanksi. Negara iki sugih ing lenga lan gas. Dheweke nggunakake kauntungan iki luwih saka sepisan nalika negosiasi karo Eropa, mung ngancam bakal ngilangi pasokan gas yen panjaluke ora ditindakake. Ananging ana sing ora dimangerteni dening akeh wong, yaiku Rusia uga nguwasani sektor tanah jarang, yaiku pertambangan uranium. Yen Rusia mbatesi ekspor uranium, Katusa nerangake, urip kaya sing kita kenal ing Amerika Serikat bisa mandheg. Yen kedadeyan kasebut, lampu Amerika bakal mati. Lan sing bakal dadi pemadaman paling gedhe ing sejarah Amerika ... Ironis, John Kerry arep karo Obama lan dheweke ngomong babagan kabeh sanksi sing bakal ngukum wong Rusia. Nanging yen wong Rusia pengin, bisa numpes matriks energi Amerika, lan 20%, saben omah kaping lima ing Amerika bakal tetep tanpa listrik. Sampeyan kudu ngelingi kasunyatan ... Sampeyan bisa ngomong babagan pangarep-arep lan ngimpi babagan apa wae sing dikarepake, nanging kasunyatane yaiku siji saka limang omah ing Amerika gumantung marang bahan bakar Rusia.
      Sumber: http://ufoleaks.su/news nglirik
      1. 0
        20 May 2014
        Quote: Andrey Yurievich

        - Rusia lan Uni kaya boneka Matryoshka. Padha nandur modhal ing saben liyane. Ing kasunyatan, kita saingan karo Rusia, nanging ana ing wangun Uni, yaiku, bobot ageng ing sikil. Saiki Bobot iki wis dibusak sak ambruk Uni, Rusia bakal ngatasi masalah saiki lan dadi luwih ala lan kuat, lan uga bakal ngelingi saben wong sing gelo saiki. Lan aku kepéngin dadi Kanca Rusia sing padha karo Aku dadi Mungsuh Soviet.

        Sampeyan kudu nang ing jaran paling. Apa sampeyan pengin ngerti apa Gears dheweke duwe? Iki nomer - ana rong bolongan bottomless ing Uni, ngendi kabeh surplus budget mili - Agriculture lan Bantuan Sosial. Wiwit Rusia saiki bisa duwe penghasilan sing padha lan ora mbuwang dhuwit kanggo barang-barang sing ora nguntungake, ing taun-taun sing bakal teka bakal dadi luwih kuwat lan luwih mbebayani tinimbang USSR.

        - Aku ora ngerti - kenapa Rusia bisa ngethok belanja kanggo Bantuan Sosial lan Pertanian?

        - Iku kabeh ing nomer. Konsumen utama subsidi pertanian ing Uni ana ing Ukraina. Ukraina lunga - Rusia nutup "bolongan ireng" ing anggaran kanggo subsidi kanggo desa. Konsumen utama bantuan sosial yaiku ing Asia Tengah lan Transkaukasus. Amarga ora ana Uni, mula Rusia, sing dadi penghasilan utama anggaran Uni, mandheg menehi subsidi marang republik Muslim karo bocah-bocah. Lan banjur - aritmetika - Ukraina, Asia Tengah lan Transcaucasia nemokake defisit anggaran lan terjun menyang jurang keputusasaan, Rusia nemokake surplus anggaran lan treasury dadi luwih gedhe lan luwih kuat tinimbang Soviet. Banjur dheweke bakal bali kanthi kamenangan lan ngelingi kabeh kanggo kita, lan ekonomi kita wis ana ing wates wates - keuntungan nol. Sainganku Clinton janji bakal "ngrangsang ekonomi", sing tegese kita bakal utang, lan ekonomi kita ana ing negara sing ora bisa nyilih maneh. Iki tegese anggaran kita bakal negatif lan suwe-suwe kita, minangka negara, bakal dadi wuda lan tanpa alas kaki, lan Rusia bakal sugih lan kuat.

        Saka wawancara karo Bush Sr. 1992.
    2. +3
      20 May 2014
      Sing persis apa bener banget. Kabeh iku adil, adil lan kanggo keuntungan negara ing teori ... lan banget padha karo nasionalisasi Akhmetov ing DNR. Nanging, pisanan, timbangan liyane lan kaloro, akibat sing ora dikira ing jangka pendek. Lan kanthi cara iki, siji kudu cepet-cepet, alon-alon, kanthi ati-ati poking karo tongkat menyang "rawa" sistem finansial internasional. hi
    3. +1
      20 May 2014
      Aja wedi kanca! Yen negara iku berdaulat, negara kasebut duwe mata uang nasional dhewe. Rubel kita minangka chip tawar-menawar sengsara saka dolar Amerika, lan malah kanthi kemampuan winates. Ya, lan masalah kasebut gumantung saka kekarepan IMF. Apa bazaar babagan nalika Rusia ora duwe bank negara dhewe kanthi hak ngetokake? Gabung karo jajaran NOD kita!
    4. Komentar wis dibusak.
  2. +1
    20 May 2014
    Kayane wis dadi ... Nyuwun Perlu mbela! Iki ora bisa dipungkiri. apik .
    Nanging rekomendasi kasebut radikal banget ... 180 * giliran ...
    1. +2
      20 May 2014
      Aku setuju banget. ya, hubungan antar negara kudu diterjemahake menyang rubel, nanging sirkulasi volute ing negara kasebut kudu gratis. kaya ing saindenging jagad, matur nuwun marang Gusti Allah, kita ora manggon ing USSR
      1. 0
        20 May 2014
        Kutipan: v245721
        Aku setuju banget. ya, hubungan antar negara kudu diterjemahake menyang rubel, nanging sirkulasi volute ing negara kasebut kudu gratis. kaya ing saindenging jagad, matur nuwun marang Gusti Allah, kita ora manggon ing USSR


        Bener, nyekel lan ora ngeculake dudu pilihan sing paling apik.
        1. 0
          20 May 2014
          Kanggo sing kasengsem ing ngerti posisi V.Yu.Katasonov.

          http://www.youtube.com/watch?v=rWINgcX6xBE

          Bisa diakses, ringkes. (miturut artikel kasebut abot)
  3. +5
    20 May 2014
    Aku ora percoyo

    Kakehan nggunakake tembung "larangan"

    Kita kudu miwiti kanthi dhasar: produk dhewe (daging, susu, sayuran, woh-wohan), pariwisata dhewe (alhamdulillah ana ngendi), obat-obatan dhewe, pendidikan dhewe, lsp.

    Bagéan penting saka mata uang bakal tetep ing negara, plus, profesi spesialis bakal dikarepake, proyek bakal katon.

    Iku lucu amarga wong menyang Finland ing mangsa kanggo ngendhokke ing tlaga lan adus uap!

    Ageng kothak kosong, Meadows - sing ngendi sumber daya
    1. +2
      20 May 2014
      Artikel kasebut ora nuwuhake pitakonan babagan produksi. Mesthi, ana luwih akeh pitakonan tinimbang jawaban, nanging ana sing bisa disinaoni saka jaman Soviet. Sampeyan mung kudu mikir, alon-alon nganalisa pengalaman nggawe sirip. sistem USSR, lan njupuk kabeh positif menyang "persenjata".
  4. + 12
    20 May 2014
    Ing USSR, dheweke urip tanpa $$, lan saiki kita bakal urip!
    Kula wrappers Candy sing, Aku nuwun, TO THE FEN! Aku kudu pindhah nang endi wae, Aku bakal ngganti ing Bank Negara, nanging aku ora bakal ndhukung gelembung US! Ya, lan aku ora pengin lelungan ing ngendi wae kajaba ing Rusia!
  5. +6
    20 May 2014
    Aku bubar maca artikel kaya iki lan sing menarik ing..
    Sawise kamenangan Jerman (luwih utawa kurang wis mbalekake), cadangan emas USSR ana 2000 ton .., salah siji saka tentara paling kuat ing donya, bobot politik ing donya. Iran (lan ora mung dheweke) nawakake kita mbayar kanthi rubel. Dadi mikir .. Perlu lan urgent kanggo nyiyapake iki, nanging mung ora Cut saka Pundhak lan tanpa tantrums .. ( quietly , sistematis lan sing paling Jahwéh , nguatake ekonomi ) Iki iku aku . .
  6. 0
    20 May 2014
    Iku misale jek sing padha ngandika apik saka Kasatonov, nanging banjur nandhang sangsara
    1. +4
      20 May 2014
      Ya, kok nandhang sangsara, mung Comrade Katasonov nuduhake yen negara kita lan kita pengin urip ing bumi, kita kudu bali menyang path sosialis pembangunan, nanging wis ing tingkat anyar, yen ora, kita daging kanggo Amerika.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. +1
        20 May 2014
        saag, paling siji idea pinter. Aja wedi karo tembung kontra-revolusi! Iku wis obah saka kidul-wétan Ukraina. Struktur sosialis saka tatanan donya ora bisa dihindari miturut hukum evolusi masyarakat manungsa. Iku mung sing kita pisanan ing pengalaman iki. Ora gampang sinau mabur.
  7. +1
    20 May 2014
    Lha ya .. Iku kabeh wis ana ing negara kita ... iku ...
    Tinimbang nggawe ekonomi sing kompetitif lan dadi negara sing merdika kanthi dhasar kasugihan nasional, kita ditawani maneh kanggo pager saka jagad iki ... Ya, luwih gampang. Apa mung perlu? Apa wong Rusia entuk manfaat saka iki? Aku ora ngomong ora, nanging aku uga ora bisa ngomong ya.
    1. -1
      20 May 2014
      sebutna paling ora siji perusahaan Rusia sing mentas digawe kompetitif liyane saka prodhuksi minyak lan gas utawa dagang ing titanium
      1. +2
        20 May 2014
        Kutipan saka flex
        sebutna paling ora siji perusahaan Rusia sing mentas digawe kompetitif liyane saka prodhuksi minyak lan gas utawa dagang ing titanium


        Offhand, tanpa mikir - Kaspersky.
      2. 0
        20 May 2014
        Kutipan saka flex
        sebutna paling ora siji perusahaan Rusia sing mentas digawe kompetitif liyane saka prodhuksi minyak lan gas utawa dagang ing titanium

        Kanggo wong kaya sampeyan, ana situs "Digawe dening kita" contone:
        - Produksi Helikopter Rusia kaping telu
        - Pusat mesin anyar dipasang ing KMZ
        - Ringkesan prosesor 4-inti Rusia Elbrus-4C. Part 3: tes, comparison karo Intel.
        -JSC "Vorkutaugol" sijine menyang operasi pembangkit listrik termal gas-piston unik
        Aku nemokake judhul iki ing sawetara menit.
      3. 0
        21 May 2014
        Kutipan saka flex
        sebutna paling ora siji perusahaan Rusia sing mentas digawe kompetitif liyane saka prodhuksi minyak lan gas utawa dagang ing titanium


        Nyatane, ana sawetara sing akeh ... Mung akeh jeneng sing ora umum kaya, contone, Rosneft ..., lan ukurane luwih cilik - luwih kaya bisnis ukuran medium tinimbang sing gedhe. Aku bisa ngomong babagan iki kanthi yakin, amarga aku dhewe kerja ing salah sawijining perusahaan kasebut: BIG Filter, St. Produksi saringan mobil (lenga, udara, bahan bakar, salon). Setengah saka output diekspor lan didol ing Eropa dening perusahaan perakitan otomatis sing gedhe lan kondhang. Filter udara dikirim langsung menyang conveyor VW lan Skoda. Taun kepungkur, tawaran ditampa saka pabrik Bently, rembugan ditindakake babagan pasokan saringan udara kanggo mobil merek iki ... Kaya iki ... Kita bisa, yen kita pengin! Perusahaan kasebut pribadi, digawe ing St. Petersburg "saka awal" udakara 20 taun kepungkur ...
    2. 11111mail.ru
      +1
      20 May 2014
      Kutipan saka vadim
      maneh padha nawarake kanggo ngisolasi awake dhewe saka Donya ... Inggih, ya, luwih gampang. Apa mung perlu? Apa bakal entuk manfaat saka iki wong Rusia?

      Lan akeh wong Rusia entuk manfaat saka tutelage saka oligarki lan pejabat? ErEF ngluwihi kinerja ekonomi Federasi Rusia minangka bagéan saka USSR?
      1. 0
        20 May 2014
        Kutipan: 11111mail.ru
        Lan apa wong Rusia entuk manfaat akeh saka tutelage saka oligarki lan pejabat? ErEF ngluwihi kinerja ekonomi Federasi Rusia minangka bagéan saka USSR?

        Ngluwihi, ora mangu.
        1. 11111mail.ru
          0
          20 May 2014
          Kutipan saka Setra
          Ngluwihi, ora mangu.

          Inggih, yen ing skala korupsi lan "motong", sampeyan mesthi bener.
          1. 0
            20 May 2014
            Kutipan: 11111mail.ru
            Inggih, yen ing skala korupsi lan "motong", sampeyan mesthi bener.

            Amerika ing prakara iki ora ana sing bakal ngluwihi
            1. 11111mail.ru
              0
              21 May 2014
              Kutipan saka Setra
              Amerika ing prakara iki ora ana sing bakal ngluwihi

              3,14 Lawang kasur minangka barang individu, lan koloni uga minangka barang individu. Yen sampeyan mikir yen wong Rusia wis entuk manfaat saka tutelage saka oligarki lan pejabat, iki hak sampeyan. Para oligarki lan pejabat korup "tulus" percaya iki, lan media ErEF sing "sabar" kanthi seneng setuju karo dheweke.
          2. 0
            21 May 2014
            Kutipan: 11111mail.ru
            Inggih, yen ing skala korupsi lan "motong", sampeyan mesthi bener.


            Lan introduksi monopoli negara ing mata uang bakal nylametake kita saka korupsi lan pemotongan??? Nanging, bakal menehi dorongan anyar kanggo pangembangan ...
            Iki wis kedaden ing USSR, nalika masyarakat dipérang dadi patricians ngakoni ing palung manca (perdagangan manca, pandhu arah manca, lelungan bisnis manca, etc.) lan plebeians hunchbacked ing Fatherland kanggo "kayu" rubles ...
  8. PRN
    +4
    20 May 2014
    Sawise ninggalake dolar, sampeyan bisa mikir babagan mbangun kanal
  9. +2
    20 May 2014
    Rencana sing apik yen ana perang. Iku kudu dijupuk menyang akun ing sistem GO.
  10. +2
    20 May 2014
    100% wektu kanggo nindakake! Lan luwih cepet tahapan kasebut dilewati, luwih cepet Rusia bakal kuwat kanthi finansial lan politik ... Ingkang utama yaiku para liberal ora diidini kanggo roaming.

    Lan bakal kaya ing Ukraina (((Kanggo mateni negara kasebut sajrone 24 taun ....
  11. +2
    20 May 2014
    Aku mikir owah-owahan gedhe nunggu kita, ing ngendi peran Rusia bakal nemtokake ...
  12. +3
    20 May 2014
    Kabeh iki bisa ditindakake nalika kita njupuk oligarki kita
  13. SBC
    SBC
    +2
    20 May 2014
    1. Kita kabeh tundhuk marang hukum.
    2. Hukum utama yaiku Konstitusi Federasi Rusia.
    3. Miturut Konstitusi Federasi Rusia, sing utama babagan dhuwit yaiku Bank Sentral Rusia.
    4. Bangunan Bank Sentral Federasi Rusia duweke Rusia, lan liyane dadi milik Federal Reserve AS!
    5. Kesimpulan : .........
  14. +3
    20 May 2014
    Ayo, wong-wong, kita bakal ngisi dolar iki cepet utawa mengko .. (ingkang utama yaiku kabeh liwat kerugian minimal kanggo Rusia) Banjur sawetara negara seneng banget mbenerake lan nyetabilake keuangane kanthi biaya .. Wektu iki ora bakal bisa!
  15. Palych9999
    +3
    20 May 2014
    1. Transisi kanggo pembayaran ing rubles kanggo sumber energi. Minyak lan gas dudu kentang, ana kontrak jangka panjang sing ora bisa dibaleni kanthi sepihak, butuh wektu suwe kanggo ngganti sing anyar, ditambah ngganti sing saiki.

    2. Ngalih menyang ngutip rega energi ing rubel (kanggo dagang ing rubel) ing ijol-ijolan Rusia minangka tugas sing pancen infernal, yen mung amarga ora ana sing nindakake apa-apa kaya iki nganti saiki.

    3. Sistem pembayaran dhewe

    4. Persiapan substitusi impor utawa nggawe karya karo pemasok Asia (ora ing mode darurat)
  16. +2
    20 May 2014
    Iki kabeh sing dituduhake ing artikel bisa dianggep minangka salah sawijining pilihan, amarga ana usulan-usulan liyane sing wicaksana saka wong sing dihormati.
  17. Anton Sed
    0
    20 May 2014
    Siji tembung. Nalika bakal padha nindakake?
  18. Timmir
    +2
    20 May 2014
    Wis wektune para ekonom kita ngatur maneh otak kanggo kamardikan. Padha mikir cara padha diwulang ing sekolah Kulon. Iki, mesthi, ora ala, nanging tanpa wawasan dhewe babagan kahanan, dheweke ora bakal dadi sing pertama, kaya negara kita.
  19. +3
    20 May 2014
    Reformasi perbankan perlu. Kabeh krisis sing kedadeyan ing Rusia minangka akibat langsung saka cacat ing sistem finansial lan ekonomi. Ing wayahe, sektor perbankan ora bisa digunakake, nanging melu operasi riba lan spekulasi ing silihan. Iki minangka tautan sing ora produktif ing ekonomi negara, amarga nandur modal bank-bank kasebut ora kasengsem ing pangembangan nyata industri, luwih nguntungake kanggo adol maneh kredit Barat sing murah.
  20. 0
    20 May 2014
    Aku ora mikir yen bali menyang struktur lan mekanisme sirkulasi mata uang lan perdagangan manca iku sing kita butuhake.
    Iki masalah banget, banget kontroversial.
    GM lan GMT ing USSR nglayani sistem konco Tirai wesi ora kanti awon, apa kita kudu saiki iku pitakonan amba.
    Akeh sing wis owah, meh kabeh, pira saiki bakal setuju karo watesan mata uang sing ana ing USSR?
    Contone, saben turis sing lelungan menyang "negara ibukutha", lan mung ing basis saka tiket demo resmi, diijolke rubles kanggo int. mata uang ing tingkat mung $ 30, supaya nganggo, mung kanggo katon lan ngombe kopi. Mulane, meh kabeh "wisatawan Rusia" nggawa sawetara barang sing bisa diowahi kanggo didol, contone, rong botol vodka (ora diidini maneh), boneka matryoshka, utawa wesi Soviet sing abot. Piye kabare para mudha, sliramu kuwi? Ing titik iki, malah kanggo Turki, lan malah banjur ing kuota ketat, kajaba kanggo "kabeh klebu" sistem, sampeyan ora bakal pindhah.
    Kajaba iku, ing njero negara, kajaba sing digunakake ing toko komisi, ora bisa tuku apa-apa sing diimpor sing ora dituku kanthi impor dening organisasi perdagangan manca negara khusus kanggo didol menyang umum. Yaiku, apa lan pira sing dibutuhake populasi ora diputusake, nanging dening pejabat. Aku kelingan banget carane aku lan kanca-kanca menyang "bongkahan" kanggo ndeleng Grundiki lan Sonya. Apa ing kene, utamane, perdagangan Internet?
    Apa kita kabeh siap kanggo nyerah mobil manca lan ngalih menyang GAZs, VAZs lan IZHs (kanthi cara, aku duwe Zhiguli), sadurungé isih Moskvichs (pamanku wis siji, kang nggawa "ekspor" siji saka Kuba) lan "Zaporozhets" " (saka bapake kaya "kuping", lan kancane duwe "bongkok").
    Lan emas mung bisa diduweni ing bentuk perhiasan utawa dhuwit recehan (winates).
    Ing mratelakake panemume, Nanging, ing tataran saiki, iku perlu kanggo golek mekanisme liyane kanggo kamardikan financial lan ekonomi saka negara, kalebu perdagangan manca istimewa ing rubles, saka bali saka struktur lan mekanisme Soviet (GM lan GMT), utamané. awit kamardikan mutlak isih durung kelakon.
    Saben sistem wis loro Pros lan cons. Dadi, kabeh iki kontroversial, oh, kontroversial!
  21. 0
    20 May 2014
    Cukup, kanggo wiwitan, kanggo nyuda dolar AS saka status mata uang sing bisa diowahi kanthi bebas ... Nanging ora perlu ngenalake larangan lengkap.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. tukang pos
      0
      21 May 2014
      Kutipan saka Tektor
      kanggo miwiti, nyuda dolar AS saka status mata uang sing bisa diowahi kanthi bebas.

      Kepiye sampeyan mbayangake?
  22. 0
    20 May 2014
    Saiki, ora duwe sistem moneter lan perbankan sing berdaulat lan, umume, ekonomi, Rusia bener-bener mbayar pajeg ijol-ijolan manca menyang Sistem Cadangan Federal AS. Kanggo wiwitan, mesthi, sampeyan kudu nyelehake ranté kasebut. Lan monopoli perdagangan manca, kanthi eksekusi non-korupsi sing wicaksana, bakal nyedhiyakake panggunaan mata uang sing luwih rasional: kita ora bakal nglilani omong kosong kaya "sikil Bush" utawa barang konsumen beracun saka China menyang pasar domestik. Lan regulasi mata uang ngirim ora tekan absurdity kaya 30 USD. kanggo trip luar negeri! Kanthi manajemen ekonomi sing wicaksana, negara bakal "munggah" kanthi kaget banget!
    1. tukang pos
      0
      21 May 2014
      Kutipan saka PValery53
      Saiki, ora duwe sistem moneter lan perbankan sing berdaulat lan, umume, ekonomi, Rusia

      Kepiye carane aku ngerti iki?
      1. Kontrol babagan tumindak transaksi valuta asing ing Rusia ditindakake dening Bank Sentral Federasi Rusia.
      2. Undang-undang negara kita ora nyedhiyakake operasi konversi tanpa wates gratis.
      3. Amarga peculiarities saka itungan lan tax aturan, dealing pusat kedhaftar ing Rusia biasane ora duwe hak legal kanggo nyedhiyani layanan financial.
      bebener lan MINUS IS-Umume pusat transaksi gedhe umume duwe registrasi asing, lan kantor perwakilan lokal ora tanggung jawab hukum utawa ora duwe registrasi resmi.
      4. "Komisi kanggo regulasi hubungan peserta ing pasar finansial" (KROUFR)
      5. Layanan Federal kanggo Pasar Keuangan Rusia
      6. Kamentrian Keuangan Federasi Rusia
      7. Aktivitas organisasi Rusia sing nyedhiyakake layanan dealing kanthi lengkap tundhuk pajak Rusia.
      8. Hukum Federal Federasi Rusia tanggal 25 November 2009 N 281-FZ, owah-owahan wiwit 2010 saka Kode Pajak Federasi Rusia
      ====================
      Babagan ekonomi
      Kutipan saka PValery53
      lan, ing umum, ekonomi
      ) Aku ora bakal ngomong apa-apa

      Sampeyan manggon ing ngendi? Ing topvar utawa apa?
      1. 0
        21 May 2014
        Kanthi arrogance - kanggo masak ngarep.
        1. tukang pos
          0
          21 May 2014
          Kutipan saka PValery53
          Kanthi arrogance - kanggo masak ngarep.

          Apa juru masak bener?
          1. Ora ana angkuh. Mendhung
          2. Sampeyan duwe kabodhoan, amarga sampeyan ngucapake omong kosong.
          kanggo ngadili topik sing sampeyan gunakake, perlu (paling ora)
          - "maca" Undang-undang Federal No. 10.12.2003-FZ tanggal 173 Desember 10.12.2003 "Ing Regulasi Mata Uang lan Kontrol Mata Uang" (kaya sing diowahi dening Undang-undang Federal No. 173-FZ tanggal 26.07.2006 Desember 29.06.2004 (kaya sing diowahi tanggal 58 Juli 18.07.2005), No.. 90 saka 26.07.2006 Juni 131) -FZ, tanggal 30.12.2006 No.. 267-FZ, tanggal 17.05.2007 No.. 83-FZ, tanggal 05.07.2007 No.. 127-FZ, tanggal 30.10.2007. FZ, tanggal 242 No.. 22.07.2008-FZ, tanggal 150 .15.11.2010 No.. 294-FZ, No.. 07.02.2011-FZ tanggal 8 Juli 11.07.2011, No.. 200-FZ tanggal 18.07.2011. Nopember 236-FZ, No. 21.11.2011 Februari 327, No 06.12.2011-FZ tanggal 406 Juli 06.12.2011, No. 409 No.. 14.03.2013-FZ, tanggal 29 No.. 07.05.2013-FZ, tanggal 102 No.. 02.07.2013-FZ, tanggal 155. 23.07.2013 No.. 251-FZ, tanggal XNUMX XNUMX Juli XNUMX No. XNUMX,-FZ.
          - nggawe paling sethithik sapisan PS, sertifikat transaksi mata uang, sertifikat dokumen pendukung.
          Disaranake kanggo "nyepeng" ing tangan kontrak kegiatan ekonomi manca lan deklarasi barang.
          LAN bleat
  23. tukang pos
    0
    21 May 2014
    Quote: Pengarang Valentin Katasonov
    Akeh sing wedi utawa, paling ora, waspada karo rencana kasebut kanggo restrukturisasi moneter lan kredit kita, ...

    1. Penulis "nyebul atap", bebarengan karo Prof Kasatonov.
    2. iki wis kedaden (kabeh CMEA, com lawas China, sadurunge Nixon, DPRK saiki ana: oke, ora bakal ana kertas jamban, ora ana sing bisa dipangan (kaya ing DPRK)
    3. Mbokmenawa Valentin Katasonov lan Prof Kasatonov, uga 2 klompok kanca sing kasengsem "mikir dhewe ing KEPALA
    Quote: Pengarang Valentin Katasonov
    organisasi ekspor-impor khusus.
    .
    Aku elinga snickering hogs saka kabeh limo "perdagangan manca (meth, khusus, etc.) impor.
    Karyawan kasebut, kanthi cara, kabeh "duwe" jenenge "Ivanov", lan "Sidorov". Aku bakal meneng babagan kewarganegaraan
    Implementasi program iki:
    - stagnasi
    -korupsi, nepotisme, maling, kekurangan
    -gaji manajer saka $ 50 saben taun, oh ya, aku kelalen, ing rubel mesthi
    -paspor manca lan ijin metu ONLY, sawise maringaken Komisi, lan bali itungan lan gaji sawise trip.
    - maneh polisi pinter bakal sculpt artikel kanggo penipuan itungan
    - introduksi saka mriksa mata uang.
    Lan minangka asil, stratifikasi (liyane) masyarakat
    ==============
    iku perlu? maneh ing rake!
  24. 0
    21 May 2014
    Pisanan, sampeyan kudu ngatasi masalah karo kabeh jinis "elit" birokrat lan oligarki sing perlu Rusia mung kanggo kumpa metu dhuwit, lan piyambake wis kabeh manggon liwat gunung kanggo dangu lan bakal ngaco metu saka negara ing. sembarang kekacoan. Apa wae, reformasi sing paling apik kanggo negara, nanging mengaruhi kapentingane, bakal dialang-alangi ing kabeh cara, kena dipoyoki lan dicela, lan pungkasane ora ditindakake. Sampeyan uga perlu kanggo njupuk kabeh media gadhahanipun ing kontrol ketat. Nalika ndeleng "elit" saiki, aku luwih ngerti cara-cara Comrade Stalin lan sing ditindakake dening China saiki.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"