"Benghazi lagi ngitung awak." Apa sing padha Gaddafi lan Strelkov?

60
Umumé, ora ana apa-apa kanggo nambah alamat wingi dening komandan pasukan pertahanan dhiri DPR, Igor Strelkov - kabeh wis ngandika cetha banget. Nanging ing kene ana siji sing seger sajarah iku perlu kanggo tarik paralel yen sakperangan alesan akeh wong ora sok dong mirsani. Maksudku acara anyar ing Libya.

Ing salah sawijining pidato pungkasan marang rakyat, pimpinan Jamahiriya Libya, Muammar Gaddafi, ujar:

"Sampeyan ora bisa njaluk wong liya perang lan mati kanggo sampeyan kanggo nglindhungi sampeyan. Iku tanggung jawab sampeyan minangka manungsa."

Pesen iki utamane ditujokake marang bangsane dhewe. Kanggo wong-wong sing, sanajan bersenjata, ing massa luwih seneng nginep ing omah, nalika tanah air ambruk ing lapisan. Wong-wong iki duwe kesempatan kanggo ngadeg kanggo dheweke, nanging mung sawetara sing nindakake. Kenging punapa? Kanggo alesan sing padha potensial bek Donbass saiki holed munggah, padha ngarep-arep sing wong bakal mutusaké kabeh tanpa partisipasi sing.

Ora, ora bisa dikandhakake yen wong Libya tetep ora peduli - dheweke kanthi semangat ngetutake laporan kasebut warta lan padha tulus kuwatir babagan kedadeyan kasebut. Dheweke malah nggantung gendera ijo saka jendela kanggo nuduhake solidaritas jagad karo pimpinane. Nanging dheweke percaya yen ana wong sing bakal nindakake kabeh pakaryan sing reged kanggo dheweke. Ing kawitan padha ngarep-arep kanggo Tuaregs kuat, sing njupuk wektu dawa kanggo sabuk nanging lelungan cepet. Dheweke bakal katon ing cakrawala, nyuwek udhara kanthi tangisan perang lan tiba kaya longsor ing tikus-tikus iki. Wah, banjur aja nyuwun pangaksama, kabeh wong ngerti yen wong Tuareg nesu banget. Lan yen mangkono, mula ora perlu cepet-cepet lan nyedhaki peluru - wong Tuareg bakal nindakake kabeh dhewe.

Sauntara kuwi, pasukan militan nguwasani titik-titik strategis anyar, ngrebut gudang militèr, lan pindhah menyang kulon menyang ibukutha.

Wong Tuareg ora tau teka. Wong-wong Libya rada nangis, nanging kanthi cepet nransfer aspirasi kanggo bantuan negara-negara Afrika tetanggan. Wong-wong sing disponsori Libya sajrone pirang-pirang dekade, yaiku sing duwe utang marang dheweke. Sakedhap malih, ingkang kasêkêpakên inggih punika ngrampungi saperangan formalitas diplomatik, saha koalisi militèr bangsa-bangsa sadhèrèk badhe jumênêng mbela Jamahiriya ingkang suci. Banjur tikus bakal nandhang susah, amarga kudu ngadhepi pasukan militer nyata sing angel banget kanggo dheweke.

Sauntara kuwi, militan ngethok kepala perwira Libya, mateni anak-anake, ngrampok institusi pemerintah, ngalangi sisa-sisa Tentara Hijau ing ibukutha.

Bangsa-bangsa sadulur ora teka kanggo ngluwari. Pasukan NATO teka kanggo ngluwari, nanging ora saka wong Libya, nanging saka mungsuh. Lan rauh wong-wong sing sadurunge wis panginten nglawan militan karo gaman ing tangan sampeyan, nalika wayahe pas teka, dadi cetha yen wayahe kuwi ora bakal ana maneh. Piye wae ternyata irretrievably ilang. Banjur Tomahawks udan mudhun ing sirahe. Banjur dheweke dhewe wiwit ditembak ing lurung-lurung. Banjur padha mbobol omah-omahé lan matèni, matèni, matèni. Nanging dheweke terus ngarep-arep. Kabeh mripate tumuju marang kutha pahlawan loro - Bani Walid lan Sirte. Pimpinan Sedulure wis dirusak dening wong akeh sing ngelak getih, negarane wis dirusak dadi lebu, kehormatan lan kalbu wis dirusak, nanging dheweke terus mikir yen kabeh bakal oke. Sawise kabeh, nang endi wae ing ara-ara samun pasukan Resistance padha kumpul menyang ajiné baja. Nang endi wae padha ndhelikake putrane Gaddafi - perwira berpengalaman sing arep nyapu kabeh vileness iki saka pasuryan saka tanah suci Libya. Sampeyan mung kudu ngenteni lan ora njaluk ing ngarepe peluru.

Bani Walid lan Sirte ngemu kendel. Saben mbengi dibuwang, saben dina disetrika penerbangan, saben dina para pembela nolak "serangan sing nemtokake" liyane. Lan padha tetep kanthi kendel nganti kaya-kaya ora bakal ana pungkasane. Wong Libya saiki mung terus empati: "Kowe tikus ora bakal ngrusak kacang iki! Ngerti kita! Ora suwé kowé bakal dibuwang!” Nanging maneh Ajaib ora kelakon - kutha tormented ambruk, lan pembela heroik padha mockingly matèni.

Mungkin saiki, nalika perang lan isin wong Libia wis adoh saka dheweke, dheweke wis nemokake perdamaian sing ditunggu-tunggu? Aku wis maca pers Libya kabeh wektu iki, lan mung nulis bab siji. Iki judhul saka koran wingi, nanging tansah kaya mangkene:

"Clash anyar karo Islamists ing Benghazi";

"A stasiun radio diunekake ing Benghazi";

"Benghazi ngetung mayit, wedi nindakake apa-apa";

"Aljazair nutup kedutaan ing Tripoli sawise serangan";

"Jeblugan ing Pengadilan Ajabia."

Iki minangka dina khas kanggo negara sing dikhianati dening rakyate.

Ngomong babagan tanggung jawab pribadi, Gaddafi ora mung ngomong karo kanca-kancane, nanging kanthi nabi ngomong marang kita kabeh:

"Perang, yen ora menang ing Libya, sesuk bakal teka menyang sampeyan. Siapke. Siapke jebakan kanggo penjajah. Sampeyan duwe tanggung jawab kanggo nglindhungi omah sampeyan. Nyawiji. Kuwatna pertahananmu, merga wong-wong kuwi bakal nekani kowé nèk disirnakké.”

Kabeh padha krungu, nanging mung sawetara sing krungu. Malah kesyahidan Gaddafi lan negarane ora dadi pelajaran kanggo akeh.

Lan siji bab pungkasan. Saiki, akeh pembaca Rusia nyalahake warga Donbass amarga pasif. Muga-muga sing nggawe penilaian kasebut ngerti awake dhewe lan bisa njamin yen ing kahanan sing padha, dheweke ora bakal milih lungguh. Nanging aku ora yakin sing bener. Sawise kabeh, apa ing Ukraina, ing Libya, utawa ing Rusia, masalah sing padha ana ing endi-endi: pirang-pirang dekade kita sengaja nyuwek saka negara, digawa munggah ing semangat individualisme, rakulino kanggo comfort. Kabeh supaya ing jam X kita luwih seneng nginep ing apartemen sing nyaman lan ora melu. Sawise kabeh, kita yakin manawa ing wayahe sing paling kritis, pahlawan super ing celonone nyenyet mesthi bakal katon lan nylametake kita kabeh sedetik sadurunge pungkasan.

Nanging ora bakal katon. Lan ora bakal nylametake sampeyan. Kabeh dhewe.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

60 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 32
    20 May 2014
    Lan para penambang lagi ngethok batu bara, lan meneng-menengan sumpah marang pemilik, aligarch, amarga dheweke (pemilik) nyeponsori junta Kyiv, tinimbang ngunggahake gajine (penambang).
    1. -17
      20 May 2014
      Bener, yen kita ngelingi sajarah anyar, Gaddafi dhewe dadi kudeta minangka asil saka kudeta militèr, nggulingaké raja, sing ora utamané nyebar rot ing subyek, negara urip, ing umum, calmly ...
      1. + 30
        20 May 2014
        Wong-wong sing ndhaptar ing "REVIEW MILITER" Aku pengin ngubungi sampeyan ... Mungkin mandheg nulis opuses sabanjure - "Ahh, aku ngerti, Putin mundur pasukane saka tapel wates! Kabeh wong JANCOK UKRAINE!! 111." -1) Iki ora menehi pakurmatan kanggo sampeyan (kabeh wong seneng gosip babagan Crimea amarga kita ndherek kanthi bener lan sopan). 2) Ora ana sing ngoyak apa-apa ing ngendi wae ... (Saka awal ATO, umume ngarepake yen warga Luhansk miskin ing SBU lan warga Donetsk ing Administrasi Daerah bakal digulung ing 24 jam) Nanging ora. .. Wis ono LPR karo DPR... ( Sinau ngajeni opo sing mbok duweni nglirik ) 3) Panjaluke STRELKA minangka panjaluk marang warga DPR lan LPR, ngelingake marang kuwajibane suci BELA TANAH AIR dudu tangisan, tulung-tinulung, ilang kabeh! (Sing nonton alamate ngerti maksudku). 4) Junta cepet banget nguras personel lan motivasi (sing wis ngerti taktik perang gerilya ngerti apa sing diomongake). 5) V.V.P. Saiki ing China lagi ngrembug babagan kabeh sing kedadeyan karo Xi Jinping. Kahanan karo pasukan bisa diganti kanthi cepet nganti parade ing sadawane Khreshchatyk saka divisi Kantemirovsky (aku exaggerating nanging ... sapa ngerti ngguyu ) 6) Lan mbokmenawa sing UTAMA, aja lali yen saliyane sampeyan, ana uga perwira AS babagan sumber daya kanggo perang komunikasi elektronik ing IN NETA (Aku wong Krimea, percaya, ora kabeh sing kaya ngono. prasaja ing kene ...), lan Russophobes sing laten. Dadi, nonton, percaya, perang!
        1. +3
          20 May 2014
          Parade militèr, utamané, parade udhara ing Crimea nuduhake carane pertempuran-siap Angkatan Udara Rusia sing padha (kahormatan lan pujian!!!) Njupuk saka pangkalan udara Federasi Rusia sing beda-beda lan mungkasi ing "titik" sing bener. ing jam sing tepat, menit !!! Bakal "luwih adhem" (!) Saka acara "beda" saka NATO sing padha! Sampeyan ora sijine "popok," "sayang" (alamat kanggo NATO)!
          Lan kanggo wong Donetsk! Aku mbaleni: "omong kosong" kuwi kedadeyan ing Asia lan Afrika! Wong-wong lokal padha "sepi" ing saindhenging wilayah, lan "spesialis" kita lan Amer padha perang kanggo "dheweke"!
          1. -1
            20 May 2014
            "Parade militer, utamane parade udara ing Crimea, nuduhake carane Angkatan Udara Rusia siap tempur." Ya, Tentara Soviet (Rusia) sinau kanggo pamer kanthi apik. Kang boss wis paling apik show-off, uga entuk kabeh paling apik: bonus, judhul, kaurmatan, etc. lan liya-liyane.
          2. Komentar wis dibusak.
        2. +1
          20 May 2014
          Cetha lan ringkes. Perang kasebut ilang nalika pejuang pungkasan tiwas.
        3. vvs
          vvs
          -2
          20 May 2014
          Ana akeh pitakon kanggo Putin; akeh tumindake sing apik banget.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. Eugeniy_369k
        -4
        20 May 2014
        Kutipan saka ranger
        Gaddafi dhewe teka menyang kudeta minangka asil saka kudeta militèr, nggulingaké raja, sing ora utamané nyebar rot ing subyek, negara urip, ing umum, calmly ...

        Inggih, yen kita ngomong obyektif, supaya bisa ngomong saka njaba, nanging yen kita masang iki tresno pribadi ping pingan dening propaganda, banjur kita bisa katon kanggo commonality antarane Strelkov-Girkin lan Gaddafi. Apa maneh penulis, banjur langsung goleki apa sing padha karo Lenin lan Strelkov-Girkin ngguyu .
      4. +4
        20 May 2014
        Kutipan saka ranger
        Umumé, yen kita ngelingi sejarah pungkasan, Gaddafi dhewe dadi kuwasa minangka akibat saka kudeta militer

        Iki dudu kudeta militer, nanging revolusi lengkap sing nglairake pimpinan nyata sing diidolakake rakyat. Sebutna aku paling ora siji pimpinan kudeta Ukraina? Mung ana sing ngerti apa sing ditindakake Yarosh, sing ing wicarane wis ngluwihi Fuhrer dhewe; liyane ora bisa dibandhingake karo amoebas.
        1. +2
          20 May 2014
          Kutipan saka DEfinder
          Sebutna aku paling ora siji pimpinan kudeta Ukraina?

          Lha piye iki? (Mbukak ing tab anyar)
        2. 0
          20 May 2014
          DeFinder Jeneng paling ora siji pimpinan kudeta Ukraina...

          Apa ana siji tembung babagan Ukraina ing komentarku?Aku nulis babagan nggulingake Raja Idris ing taun 1969 dening sekelompok perwira enom sing dipimpin Kapten Gadaffi. Sampeyan bisa nelpon acara iki apa wae sing dikarepake, nanging ora dadi revolusi - populasi ora melu, mung sawetara unit tentara sing diprentahake dening kanca-kanca Gaddafi ...
          Lan kenapa nyeret ing Ukraina, Yarosh, lan liya-liyane, kaya sing dikandhakake ing Ukraina sing padha - ana elderberry ing kebon, lan ing Kyiv, wong, aja nglumpukake kabeh dadi tumpukan ...
          1. 0
            22 May 2014
            Kutipan saka ranger
            Aku nulis babagan nggulingake Raja Idris ing taun 1969 dening rombongan perwira enom sing dipimpin Kapten Gadaffi. Sampeyan bisa nelpon acara iki apa wae sing disenengi, nanging ora dadi revolusi - populasi ora melu

            Sampeyan mung njlèntrèhaké revolusi becik, revolusi standar, supaya bisa ngomong, tanpa korban jiwa ing antarane populasi. Lan ing wektu sing padha kebak ketemu wishes saka wong. Iki minangka kasus sing luar biasa kanggo nggulingake Monarki.
      5. Komentar wis dibusak.
      6. +3
        20 May 2014
        Ora ana solusi sing gampang kanggo perang sipil. Lan ora ana insinyur utawa tukang ledeng sing siap dadi prajurit kanthi keplok tangan. Nganti saiki, mayoritas populasi sing pasif amarga padha ora weruh akeh prabédan ing saben dinten gesang saka pilihan siji utawa liyane. Kabeh ana ing tingkat emosional lan politik. Lan angel nyalahake warga babagan iki. Apa ana bedane ing Rusia ing taun 1918?
        Dina iki, bantuan sosial lan saben dinten dibutuhake saka Federasi Rusia. Perlu kanggo nuduhake yen aliansi karo Federasi Rusia luwih migunani kanggo wong rata-rata. Banjur, mbok menawa, dheweke bakal berjuang kanggo urip sing luwih apik.
        Amerika mung tuku dhukungan saka bagean gedhe saka Ukraina kanthi janji urip pro-Kulon swarga. Pancen angel lan angel kanggo wong biasa ndeleng geopolitik. Dheweke kasengsem ing omahe dhewe.
        Lan Ukraina adoh saka eksklusif ing iki. Kabeh wong padha.
        Kita kudu menehi barang sing bakal ditindakake dening mekanik utawa akuntan. Durung ana tawaran!
        Ana pilihan liyane. Batalyon "Vostok". Nanging iki banget "eksklusif" ...
      7. +2
        20 May 2014
        Kutipan saka ranger
        Bener, yen kita ngelingi sajarah anyar, Gaddafi dhewe dadi kudeta minangka asil saka kudeta militèr, nggulingaké raja, sing ora utamané nyebar rot ing subyek, negara urip, ing umum, calmly ...

        Kaping pisanan, kudeta militer umum ing bagean kasebut,
        kapindho, ing Gaddafi, urip dadi rada tenang lan (sanajan mung sethitik) nanging sugih,
        kaping telune, jaman raja-raja wis liwati lan sing ora ngerti iki kudu di-push!
        Lan pungkasane, urip dadi luwih apik ing jaman Gaddafi:
        GDP per kapita - $ 14.
        Kanggo saben anggota kulawarga, negara mbayar subsidi $ 1 saben taun.
        Tunjangan pengangguran - $ 730.
        ... Gaji perawat $ 1.
        $ 7 dibayar kanggo saben bayi.
        Penganten anyar diwenehi $64 kanggo tuku apartemen.
        Bantuan finansial sepisan kanggo mbukak bisnis pribadi - $ 20.
        Pajak lan biaya gedhe dilarang.
        Pendidikan lan obat gratis.
        Pendidikan lan latihan ing luar negeri - kanthi biaya negara.
        Jaringan toko kanggo kulawarga gedhe kanthi rega simbolis kanggo produk panganan dhasar.
        Adol produk sing wis kadaluwarsa bisa nyebabake denda lan ditahan dening unit polisi khusus.
        Bagéan saka apotek - kanthi dispensing obat gratis.
        Obat-obatan palsu kena ukuman pati.
        Nyewa ora ana.
        Ora ana pambayaran listrik kanggo warga.
        Penjualan lan konsumsi alkohol dilarang - "hukum garing".
        Utangan kanggo tuku mobil lan apartemen ora ana bunga.
        Layanan real estate dilarang.
        Negara mbayar nganti 50% kanggo tuku mobil, 65% kanggo pejuang milisi.
        Bensin luwih murah tinimbang banyu. 1 liter bensin - $ 0,14
        1. iw-lankof2011
          -1
          21 May 2014
          Lha kok ora pra-Kristen Rus', discarding konsep modern! Iki mentalitas beda saka Russian!!!
    2. Komentar wis dibusak.
    3. +1
      20 May 2014
      Quote: DanSabaka
      Lan para penambang sing chopping batu bara, lan meneng-menengan sumpah ing pemilik, aligarch, amarga dheweke (pemilik) sponsor Kyiv junta

      Kayane DPR mbiwarakake nasionalisasi.
      1. -1
        20 May 2014
        ketoke utawa announced?
      2. +1
        20 May 2014
        Kutipan saka volot-voin
        Kayane DPR mbiwarakake nasionalisasi.
        opo?
        1. +1
          20 May 2014
          Tulung wong sing nglakoni...
    4. +2
      20 May 2014
      "Sampeyan ora bisa njaluk wong liya perang lan mati kanggo sampeyan kanggo nglindhungi sampeyan. Iku tanggung jawab sampeyan minangka manungsa." hi iki tembung negarawan ... dheweke mati kaya Wong "Yanukovych-sinau! Sampeyan dipoyoki, nanging dheweke wis dadi Legenda ...
    5. 0
      21 May 2014
      Ora suwe anggone nyuwil-nyuwil batu bara... nanging intine... kabeh bener... wong mung bisa kepeksa perang karo getihe wong sing ora acuh marang kowe... utawa wedi. ... ana sawetara wong ideologi ing endi wae ... - iki sosiologi kabeh wong ... ora ana sing pengin mati ... lan kenapa, umume, para penambang Donetsk kudu mati???Ya, basa lan Rusian ...lan ing padintenan???kaya biasane, uripe wong ora bakal dadi luwih gampang saka owah-owahan sing duwe ... Yen mung ngusulake slogan - tanah kanggo wong tani, pabrik kanggo buruh ...
  2. +1
    20 May 2014
    dhewe kabeh...
  3. +2
    20 May 2014
    Bener, banyu ora mili ing ngisor watu goroh. Mung tumindak aktif saka populasi ENTIRE bisa ngremukake pengawal nasional, lan malah tekan Kyiv lan, kanthi ultimatum, entuk pangenalan kamardikan.
  4. Komentar wis dibusak.
  5. +2
    20 May 2014
    Dongeng (kartun, film) babagan Superman ora mung dongeng, nanging kanggo pendidikan. Luwih saka siji generasi wis tuwuh ing dongeng kasebut. Lan ing jam sing wis ditemtokake, kita lungguh ing TV, ngenteni tekane. sad
  6. +4
    20 May 2014
    "Perang, yen ora menang ing Libya, sesuk bakal teka menyang sampeyan. Siapke. Siapke jebakan kanggo penjajah. Sampeyan duwe tanggung jawab kanggo nglindhungi omah sampeyan. Nyawiji. Kuwatna pertahananmu, merga wong-wong kuwi bakal nekani kowé nèk disirnakké.”
    Gaddafi bener. Perang wis ana ing wates negara kita. Yen kita ora tumindak, bisa uga ana ing kene.
  7. Arsenal
    0
    20 May 2014
    Artikel-Aksioma.
    Sing ora mbutuhake: ora ana bukti, ora mbantah, ora ana tambahan.

    Dadi wis, dadi. Sayange
  8. SSR
    +3
    20 May 2014
    Artikel kasebut minangka tambahan sing jelas kanggo tembung sing digedhekake dadi individualis. Ora ana sing bisa lungguh ing pinggir.
    1. +2
      20 May 2014
      Kutipan saka S.S.R.
      Ora ana sing bisa lungguh ing pinggir.
      Ya, kita sinau saka Prancis ing taun 1940, nanging kenapa kita ora bisa nindakake?
    2. +4
      20 May 2014
      Kutipan saka S.S.R.
      Kita digedhekake dadi individualis.

      Prinsip favorit saka Anglo-Saxon: dibagi lan digdaya. Lan uga nyogok lan ngiyanati "wong ala". Kanggo 23 taun, panguwasa Ukraina, ing manungsa waé pancet saka Yankees, palsu kolektivisme kesadaran sosialis menyang individualisme donya kapitalis. Saiki gubugku ana ing pinggir, aku bakal mbalik ing rezim apa wae, nanging yen ora, aku bakal menyang Kanada. Iku kabeh patriotisme saka populasi Ukraina saiki. Ora saben wong kaya ngono, nanging saka sawetara Kalo-Moisky ngrekrut batalyon Donbass-2 lan Donbass-3. Kepiye carane ora ngelingi sing misuwur: "Wengi Ukraina sing bisu ... nanging bocah kudu didhelikake!"
      1. vvs
        vvs
        0
        20 May 2014
        Ora bener, wong kurang ajar wis kaya ngono.
    3. vvs
      vvs
      +1
      20 May 2014
      Bakal bisa ditindakake, lan malah apik banget, para pekerja keras lan bukit-bukit bakal golek daging maneh, lan wong-wong sing menyang klub lan nongkrong ing pesta mobil bakal diremehake dening bapak-bapak, yakin, nanging apa Caudle iki kudu ditindakake. dibela yaiku pitakonan.
  9. +6
    20 May 2014
    "STRELOCK"... Wis saiki, matur nuwun kanggo dheweke lan "Babai", aku, minangka wong Rusia asli, bisa ndeleng langsung menyang mripate wong-wong Ukrainia sing PIKIR lan TULUS TRESNA TANAH AIR! Rusia teka kanggo nulungi sampeyan ora kanggo mbah Kalomoisky, ora kanggo roti jahe Nuland, ora kanggo dongeng Ti-Scrotum ... Rusia teka kanggo bantuan sampeyan mung amarga sampeyan iku SAUDARA kita lan ora ketompo carane kahanan dadi, nurani kita sadurunge Ukrainians cetha, Donbass bakal munggah utawa ora. P.S. Lan aku pracaya marang kamenangan SLAVS, KITA ora duwe pilihan liyane ...
    1. iw-lankof2011
      -1
      20 May 2014
      Padha uga pracaya Yugoslavia ... lan apa sabanjuré?
      1. 0
        20 May 2014
        Kutipan saka: iw-lankof2011
        Padha uga pracaya Yugoslavia ... lan apa sabanjuré?

        Apa sabanjure? Perang wis lumaku luwih saka 20 taun. Nalika ana memori lan mungsuh durung nyerah, apa saran sampeyan? Lan aja ngomong kanggo warga SFRY lan Serbia lan Mitohia. Iku nganti wong-wong mau mutusake kapan perang bakal rampung ing TANAH,
        1. iw-lankof2011
          0
          20 May 2014
          Wiwit nalika tanah, sing dianggep primordially Slavic, dumadakan dadi "dheweke", sawise obrolan kasebut, tanah ing zona Rusia Tengah bakal enggal dianggep minangka "dheweke", lan ing sawijining dina kita "mbantu" ngatasi. kabeh mau tumindak lan asile ketok.
  10. +1
    20 May 2014
    Paralel iku paralel, nanging aja bingung Libya karo Ukraina, para Slavia duwe mentalitas, sejarah, lan, lan, lan ...
    1. Arsenal
      +2
      20 May 2014
      Paralel iku paralel, nanging aja bingung Libya karo Ukraina, para Slavia duwe mentalitas, sejarah, lan, lan, lan ...


      Ora ana sing mbantah karo sampeyan. Ing artikel iki, penulis nyoba kanggo ngirim kanggo kita siji bab, sing paling penting (miturut mratelakake panemume).
      "Sampeyan ora bisa njaluk wong liya perang lan mati kanggo sampeyan kanggo nglindhungi sampeyan. Iku tanggung jawab sampeyan minangka manungsa."
    2. 0
      20 May 2014
      Kutipan saka: mig31
      Wong Slavia duwe mentalitas, sejarah, lan, lan, lan ...

      oh uga, luwih saka siji generasi Slavs wis thukul munggah karo nilai manungsa universal!
    3. iw-lankof2011
      -1
      21 May 2014
      Oh iku!?
      Kutipan saka: mig31
      Paralel iku paralel, nanging aja bingung Libya karo Ukraina, para Slavia duwe mentalitas, sejarah, lan, lan, lan ...

      Kanggo negesake iki, perlu kanggo ngliwati data arkeologi, etnis lan genetik, lan dudu Gusti Allah sing bakal nulungi kita, nanging wong-wong sing nggarap iki, umpamane: Petukhov Yu. D. lan Klyosov A. A., sawise maca kang, pencerahan langsung nyetel lan ora ana kepinginan kanggo negesake apa-apa beda.
    4. iw-lankof2011
      -1
      21 May 2014
      Oh iku!?
      Kutipan saka: mig31
      Paralel iku paralel, nanging aja bingung Libya karo Ukraina, para Slavia duwe mentalitas, sejarah, lan, lan, lan ...

      Kanggo negesake iki, perlu kanggo ngliwati data arkeologi, etnis lan genetik, lan dudu Gusti Allah sing bakal nulungi kita, nanging wong-wong sing nggarap iki, umpamane: Petukhov Yu. D. lan Klyosov A. A., sawise maca kang, pencerahan langsung nyetel lan ora ana kepinginan kanggo negesake apa-apa beda.
  11. Ora nesu
    +1
    20 May 2014
    Artikel instruktif kanthi akeh sing kudu dipikirake.
    Minangka bebener dadi, yen sampeyan pengin ngganti donya, miwiti karo dhewe.
  12. +2
    20 May 2014
    Minangka lawas minangka wektu. Kanggo rake ing panas karo tangan wong liya. Para liberators bakal teka lan kita bakal dibebasake; master bakal teka, master bakal ngadili kita; lan ing sawayah-wayah, preduli saka lokasi. Yen ana senjata sing cukup kanggo kabeh wong ing sisih wetan Ukraina, mula mobilisasi paksa kudu ditindakake, kaya sing ditindakake dening Reds lan Whites ing Perang Sipil.
    1. +1
      20 May 2014
      Ya, ing kene sukarelawan lagi dinamisasi, lan sampeyan ngomong babagan paksaan (((((((((((
    2. +3
      20 May 2014
      Quote: Raksasa Pikiran
      iku perlu kanggo introduce mobilisasi dipeksa, minangka loro Reds lan Putih iya ing Perang Sipil.

      Secara legislatif, DPR wis wujud kaya wingi. Langkah sabanjure kudu mobilisasi umur wajib ing Angkatan Bersenjata republik. Lan ing kana sampeyan bisa ngrancang operasi.
    3. vvs
      vvs
      +1
      20 May 2014
      Matur nuwun Gusti paling ora ana siji sing ditemokake karo sirahe.
  13. Komentar wis dibusak.
  14. +4
    20 May 2014
    Mergo ngono...

  15. +5
    20 May 2014
    "Kanggo alesan sing padha, para pembela potensial Donbass saiki lagi lungguh - dheweke ngarep-arep yen ana wong sing bakal ngrampungake kabeh tanpa partisipasi." ... dheweke ora lungguh, dheweke nggawe dhuwit ... ala sadurunge, padha ora aran ala saiki ... uga, padha tansah perlu prodhusèn energi saka alternatif kanggo gas Russian ... padha kepunjulen karo wigati dhewe ... panyengkuyung saka federalization nguripake kanggo wong-wong mau lan oligarki kari sih. .
    Mung wae ora ana sing butuh batu bara... ora ana sing bisa nyukupi.
  16. +4
    20 May 2014
    Libya ing sangisoré Gaddafi minangka salah sawijining negara sing paling makmur ing Afrika Lor.
    Nanging "pembawa demokrasi" Kulon nyelehake tangane ing urusan negara, lan Libya gabung karo jumlah negara sing nampa dosis "demokrasi" ing bentuk perang sipil lan ambruk ekonomi.
    Ing ngendi Amerika Serikat, ana pati lan kekacauan.
  17. vladsolo56
    +4
    20 May 2014
    Kabeh iku adil, iki dudu USSR nalika wong jumeneng minangka siji kanggo mbela Motherland, saiki mayoritas duwe dollar, lan tanah kelairan ngendi pangan apik.
  18. Arh
    + 15
    20 May 2014
    Gaddafi minangka Pahlawan Bangsane !!!
    1. +2
      20 May 2014
      Kutipan saka arh
      Gaddafi minangka Pahlawan Bangsane !!!

      Wong sing ngianati pemimpine bakal dilaknat saka ndhuwur.
  19. Nikolaev
    +3
    20 May 2014
    Lev Nikolaevich Gumilyov nduweni hukum kasebut, dirumusake dening dheweke. Sawise mundhak ing passionarity, kang ndadékaké kanggo tatanan saka negara kuat lan kekaisaran, ana Kurangé populasi bertahap, erosi passionarity, degeneration saka sapisan aktif wong-wong biasa pampered, kang ndadékaké kanggo ambruk negara lan kekaisaran ing meksa saka. mungsuh njaba lan internal. Miturut dheweke, ana telung fase proses iki, sing kira-kira 1500-1700 taun. Miturut petunganku, kita ana ing tahap katelu lan pungkasan. Mulane, saka sudut pandang iki, akeh sing bisa dimangerteni, sanajan kanggo umume, aku pracaya, bakal banget ora nyenengake kanggo krungu babagan iki.
    1. +3
      20 May 2014
      Adhedhasar iki, ternyata wiwit abad kaping 15, Rusia mboko sithik pindhah menyang ambruk? Lan Lapangan Kulikovo, lan perang Peter 1, aneksasi tanah dening Catherine 11, perang 1812, rong perang donya, terobosan menyang ruang, penguasaan energi nuklir, lan liya-liyane, ana pratandha saka degenerasi. saka wong Rusia? Omong kosong lengkap, waca Gumilyov kanthi ati-ati!
      1. Nikolaev
        +2
        20 May 2014
        Aku maca Gumilyov kanthi ati-ati lan akeh. Ing wawancara anyar, dheweke kanthi sopan lan lembut muter topik iki. Iku ora babagan episode individu. Wong Romawi perang nganti pungkasan. Nanging kekuwatane saya suda, kecemplung ing kemewahan lan debauchery. Warga ora gelem dadi tentara. Iki dilayani dening tentara bayaran saka macem-macem suku. Senajan prestasi ing bidang budaya ora bisa dijupuk adoh saka Roma. Lan Kakaisaran Romawi ambruk. Aku ora pengin nggambar paralel. Sajrone Perang Donya I, Perang Sipil, lan Perang Patriotik Agung, puluhan yuta wong sing paling cerdas lan aktif tiwas, sing ora bisa mengaruhi pangembangan negara lan kolam gene... Alas...
        1. vvs
          vvs
          0
          20 May 2014
          Ing Roma, kabeh kabudayan ana ing Yunani, kaya ing Amerika saiki dadi Eropa, lan wong-wong Romawi pancen ngilangi budaya kanggo sumber daya, kaya saiki ...
    2. 11111mail.ru
      +3
      20 May 2014
      Kutipan: Nikolai
      Miturut dheweke, ana telung fase proses iki, sing kira-kira 1500-1700 taun.

      Iki ing kasus regenerasi, i.e. nalika proses pindhah saka nilai negatif menyang positif (kanthi passionarity). Sampeyan nuduhake telung tahap pisanan.
      Kutipan: Nikolai
      Miturut petunganku, kita ana ing tahap katelu lan pungkasan.

      Ing diskusi artikel "Passionarity of the Farmer and Craftsman", aku takon apa superethnos Rusia ana ing tahap obscuration (yaiku, nilai-nilai passionarity negatif). Deleng: http://topwar.ru/46320-passionarnost-zemledelca-i-remeslennika.html#comment-id-2

      451122
      Nanging, saka considering graph passionarity, kita isih duwe ing Simpenan tataran regenerasi (yen kita bisa), lan banjur tataran relict (yen regenerasi kasil).
      Link maneh menyang grafik: http://topwar.ru/46320-passionarnost-zemledelca-i-remeslennika.html#comment-id-2
      451122
      1. Nikolaev
        +1
        20 May 2014
        Matur nuwun, aku bakal kasengsem karo pendapat sampeyan.
        1. Nikolaev
          +1
          21 May 2014
          Aku nonton diskusi sampeyan kanthi minat. Aku rumangsa yen mungsuhmu wis dadi perunggu ing pendapat akademike. "Iki ora bisa kedadeyan, amarga ora bakal kedadeyan!" - iki minangka argumen utama. Aku dudu sejarawan utawa ahli etnolog, uga ora duwe gelar ilmiah, aku yakin yen sejarah akeh sing dipalsukan, nanging proses pemalsuan wis kedadeyan ing ngarep mata. Saben uwong ing Kulon yakin manawa Amerika ngalahake Jerman. Aku kira 20-30 taun bakal liwat, lan buku-buku teks bakal nulis yen bom atom dijatuhake ing Jepang ora dening B-29 Superfortress Enola Bay, nanging dening Pe-8 Soviet. tukang ngebom karo tulisan ing HIT JAPAN!
    3. iw-lankof2011
      -1
      20 May 2014
      Lompat lan grimaces iki wis diamati ing antarane wong Rusia paling ora rong setengah millennia (aku sengaja nulis siji "karo") lan, kaya biasane, Kristen "Roma nglengkapi sedulur-sedulur Slavia kita, sanajan saiki wis ora sedulur maneh. , nanging pengkhianat, apa sing kedadeyan lan saiki. Coba deleng maneh ing abad kaping 20 ing Perang Dunia kaping 2 lan kita bakal nemokake ing antarane wong-wong sing nglawan kita wong-wong sing menehi Yesus marang kita, lan "sedulur-sedulur" kita - wong Bulgaria (ibune. salah) lan akeh "sedulur" liyane sing padha ... uga, kaya biasane, kabeh sedulur kita wis maju maneh ing planet iki. Paling ora 2 millennia, kita bisa mundur nang endi wae saka Mediterania, nanging saiki ora ana papan kanggo mundur. : ing mburi kita ana Pagunungan Ural, salah sawijining papan kelairan kita lan mung gumantung marang kita apa bakal ana peradaban Rusia. Warga Rusia, sinau sejarah kuno sampeyan
      1. +1
        21 May 2014
        Apa crita sampeyan adhedhasar kesimpulan sampeyan? Miturut Veda Slavia, sing ora ana sing weruh, utawa miturut kesimpulan para sejarawan fiksi ilmiah kaya Fomenko? Lan sumber utama apa sing sampeyan gunakake kanggo mulang sejarah? Yen miturut Fomenko, banjur mbusak sewu taun saka tanggalan sing ana, pindhah Yerusalem menyang Istanbul, etc. Lan umume, yen sampeyan netepi sudut pandang iki, mula sumber peradaban ing saindenging jagad yaiku proto-Ukrainia, sing 140000 taun ngajari tetanèn, metalworking, navigasi, kanggo ngasilake lan menehi alfabet. Njupuk dipikir realistis ing urip.
        1. iw-lankof2011
          -1
          21 May 2014
          Lan aku sinau sejarah saka Klassen Orbini Karamzin (sing dikutuk mengko kanggo bab kang ora dimangertèni), etc., etc .... Inggih, sampeyan, ketoke, sinau saka Kitab Suci, tanpa ana pilihan.
          1. 0
            21 May 2014
            Aku ngerti sapa Orbini.))) Aku ngakoni kanthi jujur, aku wis maca Karamzin.))) Lan, kanggo ndhelikake, aku wis maca Kitab Suci. Sampeyan, misale jek, wis mbatesi dhewe mung sinau Sejarah Ukraina. -Rus ing edisi paling anyar Kita kabeh teka ing garis langsung saka Adam lan Hawa. AKU ORA BISA NYATAK KARO PERCAYA. Dheweke ngaku yen LILITH uga ...)))
  20. Vlad Gor
    +6
    20 May 2014
    Kutipan saka ranger
    Bener, yen kita ngelingi sajarah anyar, Gaddafi dhewe dadi kudeta minangka asil saka kudeta militèr, nggulingaké raja, sing ora utamané nyebar rot ing subyek, negara urip, ing umum, calmly ...

    Kene sampeyan salah. "Ing taun 1959, celengan lenga sing signifikan ditemokake ing Libya, lan asil saka produksi sakteruse ngowahi Libya saka salah sawijining negara paling miskin ing donya dadi salah siji sing paling sugih. Senajan lenga sacara signifikan ngganti kahanan finansial negara, penghasilan saka produksi kasebut dikonsentrasi ing tangan kelas kekuwatan sing sempit, sing nyebabake rasa ora puas ing masyarakat." Raja bisa uga ora "nyebar rot", nanging uga ora nglilani dheweke "gemuk". Ing Gaddafi, sumber daya alam makarya kanggo kabeh masyarakat. ya
  21. +1
    20 May 2014
    Kabeh ditulis kanthi bener ... ora ana sing ditambahake.
  22. Roshchin
    +1
    20 May 2014
    Ing jaman saiki, siyap kanggo merjuangake tanahe, uga kanggo mbela kepentingane dhewe lan liya-liyane, kudu disengkuyung ora mung dening rasa patriotisme, pengabdian kanggo gagasan, nanging uga dhuwit. Amerika digawa menyang Maidan ora dadi luwih tas roti minangka tas dhuwit. Ayo mbandhingake tas karo dolar karo tas rubel.
    1. +7
      20 May 2014
      Kanthong dhuwit ora bisa tuku kamardikan!Kabebasan dibela nganggo tangan!
  23. +8
    20 May 2014
    SEDULUR...Sopo sing wis maca "Buku Ijo"? iku disebut "The Green Book" ..... Aku maca dawa sadurunge NATO rudo pekso cilik, bangga Libya ... ing Muammar wrote bab demokrasi bener ... lan ing negara kang, ing Libya kang, ana demokrasi iki! Ana perawatan medis gratis, ana pendidikan gratis sing berkualitas, ing HIS Libya, malah sing nganggur entuk keuntungan saka dodolan minyak sing tikel kaping pindho tinimbang pensiunan pensiunan Rusia ... ana pimpinan Libya sing gedhe sing reged, Amerika mambu nyoba bom bali ing 70s ... wong Kristen lan Muslim Libya urip tentrem lan amicably ... kabeh padha persis kaya ing negara Muslim sekuler ing Suriah ... Kristen iku sadulur Muslim, kanca lan pepadhamu apik ... lan pissed kasur teka lan ngrusak kabeh ... orgasme manggon ing Herlitam Klitoris nalika dheweke squeaked piggy dheweke "Wah!" nonton carane padha ngalahake Muammar nganti mati.. tsuki.. lan kabeh padha mati ing Amerika Utara saka sawetara jenis infèksi.
    1. vvs
      vvs
      0
      20 May 2014
      Ana uga USSR.
      1. iw-lankof2011
        -1
        20 May 2014
        Kutipan saka vvs
        Ana uga USSR.

        kang kita amicably lan bebarengan bajingan munggah kanggo permen karet chewed lan Elvis Priestley goyang, ngetokake kuwi mekanisme saka karusakan sing kita isih ora bisa ngerti.
  24. +1
    20 May 2014
    Sayange, apa sing kedadeyan ing Libya lan kedadeyan ing Ukraina minangka akibat saka kasunyatan manawa para pamimpin negara kasebut lali ujar: "yen sampeyan pengin tentrem, nyiapake perang," lan ngarep-arep dhukungan internasional, nanging bangsane dhewe ora bisa. saka inti sing ora bakal ngidini kanggo break.
  25. +3
    20 May 2014
    ""Peperangan, yen ora dimenangake ing Libya, sesuk bakal nekani sampeyan, siyapna, nyiapake jebakan kanggo para penjajah. ngrusak kita."

    Bener. Dadi perang teka ing Ukraina. Nanging pawulangan ora disinaoni.
  26. ed65b
    +1
    20 May 2014
    Rusia duwe masalah sing padha ing endi wae - pirang-pirang dekade kita sengaja nyuwek saka negara, digawa munggah ing semangat individualisme, rakulino kanggo comfort. Kabeh supaya ing jam X kita luwih seneng nginep ing apartemen sing nyaman lan ora melu. Sawise kabeh, kita yakin manawa ing wayahe sing paling kritis, pahlawan super ing celonone nyenyet mesthi bakal katon lan nylametake kita kabeh sedetik sadurunge pungkasan.

    Ora penulis, sampeyan salah. Pemuda Rusia umume patriotik lan yen jam X teka, dheweke ora bakal ngenteni wong, nanging bakal tangi lan lunga. Apa dheweke dadi sukarelawan, prajurit kontrak, dheweke bakal ana ing posisi kanthi gaman ing tangane. Iki kapercayan lan kapercayanku.
  27. Asan Ata
    +1
    20 May 2014
    Apa sampeyan kepingin weruh kenapa ora ana sing pengin ngganti bohlam sing wis kobong ing lawang mlebu? Lan nalika ana sing pungkasane ngganti (amarga maratuwane teka lan ngresiki), kabeh wong nganggep dheweke bodho? Aku bakal nelpon "sindrom pepadhamu." "Omahku ing pinggir." Kepiye carane ngunggahake wong kanggo nglawan kebebasan? Mbayar wong? Paradoks. Lan jawabane yaiku: yen sampeyan njagong lan ngenteni cuaca, sampeyan bakal sabanjure, lan ora ana sing bakal ngganti nasibe.

    Wani iku nular lan bisa diwulang kanthi katrangan sing jelas lan langsung.

    Ing film "Braveheart" William Wallace, pahlawan saka Skotlandia, ing wayahe nalika sawetara pangareping klan wedi karo tentara Inggris, kang luwih gedhe lan luwih diatur saka Skotlandia, lan mutusaké kanggo ninggalake paprangan malah sadurunge perang. perang, nunggang ing ngarepe wadyabala lan ngandika mangkene:

    "...Ya, sampeyan bisa ninggalake perang iki saiki, bali menyang omah, lan paling kamungkinan sampeyan bakal urip nganti tuwa. Nanging yen sampeyan mati ing amben, sampeyan bakal ujug-ujug kepengin bali menyang perang iki, mati ing kene. ing jeneng kamardikan lan Skotlandia Agung!..."

    Saben perang mung kudu duwe William Wallace.
  28. bda
    bda
    +2
    20 May 2014
    Kutipan saka arh
    Gaddafi minangka Pahlawan Bangsane !!!


    Artikel sing kompeten lan migunani (sanajan "The Great Banderia" bisa uga luwih nyenengake kanggo diwaca, nanging potensial mobilisasi bakal negatif - kabeh wong bakal lungguh kanthi nyaman ing sofa lan ngenteni "Banderia" dadi "apik", lan analisis komparatif iki bisa menehi motivasi marang sapa sing kudu tumindak).

    Sanajan ana uga nuansa: ing abad lan taun kepungkur, ana uga akeh wong sing pengin njagong perang lan kasusahan ing kompor (lan ora mung ing kene). Kanggo wong njupuk munggah lan ninggalake sacara massal, ora mung bebaya eksternal sing dibutuhake - perlu kanggo nyawijikake pamarentah (utawa bagean sing paling bisa - elit "de facto", lan dudu ex officio) lan rakyat. Nalika iku wong dadi ora bisa dikalahake. Nanging iki mbutuhake bakat khusus - utawa luwih, malah kesucian - kaya D. Donskoy lan S. Radonezh, D. Pozharsky, K. Minin, Patriarch Hermogenes lan St. Irinarch the recluse, etc. - kabeh negara ana ing telek, nanging wong-wong percaya kanthi sembrono lan kabeh iku.
    Almarhum M. Gaddafi (Assalamu'alaikum!) iku politisi gedhe, nanging... ora nate bisa nggedhekake rakyate, lan ora mung amarga pasife rakyat (mungsuh bisa nemokake wong sing bangkit. !) - nanging uga amarga, ketoke Soko ora bisa metu kanggo wong - wong ora tindakake ing wayahe nemtokake. Aja lunga lan iku! Padha ora pracaya marang rampung!
    Ana istilah sing kondhang banget "Byzantine" (saiki modis kanggo mbandhingake awake dhewe karo Byzantium pungkasan, tentrem). Nanging makna istilah kasebut ora pati jelas. Tegese, kanthi ringkes, kepinginan kanggo ngrampungake kabeh masalah nggunakake metode intrik (saiki diarani "game hardware"). Ing kasus iki, bangsawan Bizantium tekan dhuwur unprecedented. Lan dheweke ngrampungake akeh masalah kanthi sukses - internal lan eksternal. Lan sukses iki mimpin kanggo kasunyatan sing padha mung lali carane ngatasi masalah ing cara liyane: kok kemampuan kanggo rouse kabeh wong kanggo perang, lan malah nindakake perang iki, nalika sampeyan bisa suap mungsuh, ngapusi, padu, etc. Saben uwong ngerti carane kabeh rampung kanggo Byzantium, mung ana siji nuansa: nalika pasukan Mehmed Penakluk, cacahe 120 - 140 ewu prajurit lan milisi, nyedhaki Konstantinopel sing dikuwasani kanthi apik, ana 300 - 500 ewu wong ing kutha ( data beda-beda amarga perkiraan jumlah pengungsi saka pinggiran kutha).
    Ing kutha sing dikepung bakal mati, ing telpon saka kaisar, kabeh wong akeh iki dipasang ing tembok kutha ... 5 ewu milisi (sing mlayu saka tembok kasebut ing tembakan pisanan, menehi kesempatan ... kanggo Genoese lan tentara bayaran Venetian kanthi jumlah total kira-kira 1 ewu wong nutupi awak kanthi kamulyan sing ora luntur). ora amarga kedadeyan kabeh wong Yunani (Byzantine) dumadakan dadi pengecut - ora bisa ngetutake kaisar, sing kanthi tangan siji nyeluk perang, lan liyane - kanggo "kauntungan politik" - nolak Ortodoks menyang kesatuan. karo Katolik, karo Ing tangan siji, kang nyoba kanggo ngumpulake dana saka residents kanggo ngatur pertahanan, lan ing liyane, kang dimuat perhiasan kulawarga menyang galleys sailing menyang Kulon (supaya kulawarga ninggalake ing arah padha ora bakal. dadi mlarat), disebut wong "kanggo senjata," lan arsenals kekaisaran nganti menit pungkasan aku ora cepet-cepet mbukak (apa yen wong akeh, sawise nampa senjata, bakal ora manut).
    Nalika ana jurang rasa ora percaya ing antarane masarakat lan panguwasa, ora ana telpon sing wicaksana sing bakal mbantu - ora ana sing percaya. Lan supaya jurang iki ora ana ... sing nelpon kudu ... ora mung politisi gedhe, komandan, lan sapiturute, nanging pancen, ing sawetara cara wong suci.

    Lan kanggo Igor Ivanovich Strelkov - Gusti Allah maringi kekuwatan, nasib apik lan ... kita - wong sing bakal pracaya marang dheweke kanthi sembrono!
    1. 0
      20 May 2014
      Kanthi cara sing ramah kanggo nggedhekake wawasan:
      http://slon.ru/russia/iz_kryma_v_donbass_priklyucheniya_igorya_strelkova_i_aleks
      andra_borodaya-1099696.xhtml
  29. +1
    20 May 2014
    Prozorov "Mirror of Veles"


    "Sampeyan bener, Nak," boyar ora nyana gampang setuju. — Ing Rusia kabeh wong lair padha. Apa sampeyan bakal duwe utawa dadi kagungane, iku nganti saben wong mutusake dhewe. Yéhuwah wis mutuské nèk sing nduwé hak nduwèni lemah kuwi mung wong sing siap mbélani. Apa ora iki kaadilan paling dhuwur?

    Ana wong kaya sampeyan lan aku. We are custodians saka tanah lan rightfully duwe. Nalika mungsuh teka, kita njupuk pedhang lan ngadeg kanggo ketemu wong.

    Lan ana wong sing ora gelem nyelehake weteng kanggo warisan, kanggo roti lan anak-anak sing tuwuh ing omah. Wong-wong mau padha marani kita lan kandha: “Lindungi kita saka mungsuh, boyar. Nylametake weteng lan barang-barang sing digayuh saka tenaga kerja." Lan kita ngidini wong-wong mau menyang tanah kita, lan kita nglindhungi, lan kita mrentah. Iku dudu Gusti sing mutusake. Kuwi sing diputuské dhéwé. Mangkene carane kita mutusake. Apa wong sing durung siyap merjuangake barang darbeke bisa duwe apa-apa? Apa wong-wong sing perang lan sing nyerah bisa padha?

    kita- boyars. Amarga kita tansah siap perang. padha- stinkers. Amarga padha ora wani ngadeg karo dhadha menyang panah lan pedhang. We are master - padha abdi. Apa ora adil?

    Dene kanggo abdi dalem, banjur dheweke dhewe sing milih nasibe. Ing jantung padha warriors, pelindung, panguwasa. Ya, padha ora duwe sabar kanggo golek bandha, padha ora duwe cukup kulawarga utawa perak kanggo tuku senjata lan waja. Dheweke kerep kesed utawa bodho lan ora ngerti carane nemtokake aspirasi. Dheweke ora pengin dadi batur, nanging ora bisa nemokake papan ing antarane para bangsawan. Mulané wong-wong mau padha marani aku lan matur: tuku nyawaku, boyar. Tuku nyawa lan getihku. Bebarengan kita bakal mbela tanah sing sampeyan duweni. Sampeyan mbayar slaka murni, lan banjur padha menyang perang karo sampeyan, sijine sirahe ing sangisore pedhang kaya sampeyan.





  30. bda
    bda
    0
    21 May 2014
    Kutipan: Nikolai
    Lev Nikolaevich Gumilyov nduweni hukum kasebut, dirumusake dening dheweke. Sawise mundhak ing passionarity, kang ndadékaké kanggo tatanan saka negara kuat lan kekaisaran, ana Kurangé populasi bertahap, erosi passionarity, degeneration saka sapisan aktif wong-wong biasa pampered, kang ndadékaké kanggo ambruk negara lan kekaisaran ing meksa saka. mungsuh njaba lan internal. Miturut dheweke, ana telung fase proses iki, sing kira-kira 1500-1700 taun. Miturut petunganku, kita ana ing tahap katelu lan pungkasan. Mulane, saka sudut pandang iki, akeh sing bisa dimangerteni, sanajan kanggo umume, aku pracaya, bakal banget ora nyenengake kanggo krungu babagan iki.

    Lev Nikolayevich sing dihormati, iki bisa disalahake - dheweke ora duwe Internet lan ora duwe kesempatan kanggo mbukak Wikipedia lan ngetik tembung "China".
  31. bda
    bda
    +1
    21 May 2014
    ing Rusia ana masalah sing padha nang endi wae - kita wis sengaja nyuwek adoh saka negara kanggo puluh

    Ing negara kita, wiwit taun 1917 nganti saiki, negara nindakake kabeh kanggo nyegah wong-wong mau ora wani njupuk inisiatif (yen sampeyan mbela diri saka kriminal, sampeyan bakal entuk luwih akeh tinimbang kriminal). Mung sepisan (ing taun 1941) ana pemimpin sing nduweni kekuwatan lan wewenang sing cukup kanggo metu marang rakyat lan ngomong: "Para sedulur...". Lan ora mung ngomong, nanging bener mundhakaken wong.
    Kabeh liyane nyoba nggunakake wong kanthi eksklusif ing mode "persetujuan".

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"