Kepala NASA: AS bakal bisa ngontrol ISS kanthi mandiri

104
Miturut RIA "Kabar", konferensi pers dianakake ing Berlin kanthi partisipasi kepala NASA Charles Bolden, sing ngumumake rencana ngirim astronot ing Stasiun Luar Angkasa Internasional nggunakake pesawat ruang angkasa pribadi, ngilangi kabutuhan pitulung saka Rusia ing taun 2017.

Bolden uga nyathet yen ISS dikontrol dening AS, Jepang, Rusia, Kanada lan Eropa lan ora ana peserta sing bisa mbatalake proyek kasebut kanthi panjaluke dhewe. Miturut Bolden, "ora ana negara sing ora bisa diganti ing ISS."

Perlu dielingake yen ing 13 Mei 2014, Wakil Perdana Menteri Rusia Dmitry Rogozin ngumumake yen sawise 2020 Rusia bakal melu proyek ruang angkasa sing luwih njanjeni tinimbang Stasiun Luar Angkasa Internasional, utamane amarga sanksi AS ora ngidini dheweke dianggep minangka mitra sing bisa dipercaya. .

Amarga krisis Ukrainia, NASA nundha kerjasama karo Rusia, mung nahan proyek sing menarik kanggo Amerika, utamane ISS. Ora suwe sawise iki, Rogozin ngirim ing Twitter manawa Amerika bisa "ngirim astronot menyang ISS nggunakake trampolin."

Stasiun Luar Angkasa Internasional wis dadi proyek ilmiah lan teknis paling gedhe ing jaman saiki. crita, ing ngendi 16 negara melu: Rusia, Jepang, Amerika Serikat, Italia, Kanada, Belgia, Denmark, Walanda, Prancis, Norwegia, Spanyol, Swedia, Jerman, Inggris Raya, Swiss lan Brasil.
  • http://ria.ru/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

104 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. AnakKuburanKuda
    + 35
    20 May 2014
    Nanging, dheweke mutusake nggunakake trampolin.
    1. + 17
      20 May 2014
      Aku krungu Pusat Manajemen Pusat lagi dibangun. (Aku ora mikir decoding dibutuhake) lol
      1. AVG
        +5
        20 May 2014
        Rogozin kudu luwih spesifik. Contone, kita ora kasengsem ing ISS sawise 2020, lan Amerika ora kasengsem ing trampolin, wiwit sesuk.
    2. + 10
      20 May 2014
      Aku setuju karo Rogozin, kabutuhan stasiun bakal ilang, proyek rembulan wis ana ing ngarep.
      1. +3
        20 May 2014
        proyek rembulan mesthi apik, nanging sing bisa ngomong carane nglindhungi dhewe saka radiation kosmik, Aku ngerti, iki minangka salah siji saka alesan utama kanggo mokal kanggo pesawat antarplanet.
        1. +4
          20 May 2014
          Amerika ati-ati lan kita bakal nutupi awake dhewe nganggo foil.
          1. +2
            20 May 2014
            Bolden uga nyathet yen ISS dikontrol dening AS, Jepang, Rusia, Kanada lan Eropa lan ora ana peserta sing bisa mbatalake proyek kasebut kanthi panjaluke dhewe.
            Rusia mung bisa mundur saka proyek kasebut lan menehi trampolin liyane. Nanging aku curiga yen sanksi ora mengaruhi Rusia, kerjasama bakal ngasilake. Tegese, sanksi kasebut fiktif, lan, kanthi mangkono, pengurangan kerjasama bakal dadi fiktif.
          2. +3
            20 May 2014
            Quote: Yun Klob
            Amerika ati-ati lan kita bakal nutupi awake dhewe nganggo foil.

            Ora ana radiasi ing Hollywood.
        2. Komentar wis dibusak.
        3. +5
          20 May 2014
          Kutipan saka snifer
          proyek rembulan mesthi apik, nanging sing bisa ngomong carane nglindhungi dhewe saka radiation kosmik, Aku ngerti, iki minangka salah siji saka alesan utama kanggo mokal kanggo pesawat antarplanet.


          supaya padha mabur ing wayah wengi nalika ora ana sinar matahari wassat
          1. +4
            20 May 2014
            Quote: Aryan
            supaya padha mabur ing wayah wengi nalika ora ana sinar matahari

            Banjur sampeyan kudu mabur ing rembulan purnama, yen ora, sampeyan bisa uga kantun rembulan ngguyu , sampeyan kudu ngenteni nganti sing anyar lair lol
        4. +3
          20 May 2014
          Ing rembulan, latar mburi radiasi ora luwih dhuwur tinimbang ing orbit bumi.
        5. Bangga karo Rusia
          +1
          20 May 2014
          Mung medan magnet utawa kubus timbal sing bisa nylametake sampeyan ... Ana akeh kesulitan karo pilihan pisanan lan kaloro.
        6. 0
          20 May 2014
          Dheweke bakal teka karo soko. Mungkin ora kabeh medeni kaya sing ora dicritakake. Pungkasane, bisa nggawe pangkalan ing rongga lan guwa alam, bagean saka radiasi bakal diserap dening watu, lan sing kapindho bakal dinetralake dening bahan modern. Kabeh bisa rampung lan neutralized. Sampeyan mung kudu mikir)
    3. Komentar wis dibusak.
    4. + 16
      20 May 2014
      Nah, iki mung nganti 2017! Sajrone telung taun, miturut logika, segmen Amerika dhewe bakal nongkrong ing angkasa ngguyu
      1. +6
        20 May 2014
        Nah, iki mung nganti 2017! Sajrone telung taun, miturut logika, segmen Amerika dhewe bakal nongkrong ing ruang ngguyu
        Ing wektu sing padha, rekor kanggo wong sing tetep ing orbit bakal disetel. Kendaraan mudhun uga digawe saka Rusia. Kayane ora ana alternatif?
        1. +9
          20 May 2014
          Kendaraan mudhun uga digawe saka Rusia.
          Dheweke uga luwih milih spacesuits kita ing siji wektu.
          Dheweke uga bisa nindakake eksperimen babagan bali ing kapal kargo. Kanggo instruksi rinci hubungi Bruce Williss
        2. +4
          20 May 2014
          Kutipan saka Hariva
          Kendaraan mudhun uga digawe saka Rusia. Kayane ora ana alternatif?

          Padha bubar parachuted saka stratosfer. Padha mbokmenawa dilatih. eseman
      2. +3
        20 May 2014
        iki mung nganti 2017! Sajrone telung taun, miturut logika, segmen Amerika dhewe bakal nongkrong ing ruang ngguyu

        Nanging astronot kasebut bakal ngrusak rekor donya amarga tekan gravitasi nol! ngguyu
        1. 0
          20 May 2014
          Proyek kasebut digawe minangka proyek internasional. Sawetara Amerika ora bakal kelet karo kanggo dangu, lan umume bakal cepet ilang kapentingan ing. Skylab sepisan uga ora suwe.
    5. +6
      20 May 2014
      Aku ora kelingan sing "mrentah" kita nalika DUNIA tenggelam!? D.e.b.i.l.s.........
      1. +5
        20 May 2014
        Aku ora kelingan sing "mrentah" kita nalika DUNIA tenggelam!? D.e.b.i.l.s.........

        Kabeh duwe pungkasan, malah planet ing papan, ora kanggo sebutno peralatan.

        Pahlawan Uni Soviet, kosmonot Alexander Serebrov, asring diamati saka jendhela stasiun orbit Mir tiba meteorit langit langsung ing papan. Dheweke duwe papat penerbangan lan akeh spacewalks ing sabuk.
        Nanging, Serebrov malah ora bisa mbayangno yen salah siji saka penerbangan bakal fatal kanggo dheweke. Alexander Serebrov ngelingi ekspedisi sing ala iki saben menit. Kosmonot sing dadi bagéan saka stasiun orbital Mir numpak kapal kasebut sawisé docking. Peralatan kru saka shift sadurunge tetep ing stasiun orbital. Iki kalebu spacesuits. Insinyur onboard Serebrov nyiapake peralatan kanggo spacewalk. Mbukak salah sawijining spacesuits, gelombang bledug ijo secara harfiah diwutahake menyang Serebrov. Yen bledug dumunung ing bumi, banjur ing njaba angkasa, ing kahanan bobot, bledug iki mung angel dipahami. Sawetara lapisan jamur dibentuk ing setelan kasebut. Tim stasiun orbital Mir ngresiki kabeh bledug iki kanthi cara improvisasi. Dheweke bisa ngumpulake kabeh jamur lan bledug lan dikirim menyang kolektor bledug. Rong dina sabanjure kita weruh yen banyu ing stasiun orbital duwe rasa pait sing ora nyenengake. Sawise minggu liyane, mambu sing cetha lan ora nyenengake katon ing kabeh kompartemen.

        Nalika para astronot mbongkar unit filtrasi, dheweke nemtokake manawa pompa kasebut kudu diganti. Nanging ora mbantu. Sawise pemeriksaan sing luwih rinci, Serebrov nemokake yen kabeh filter unit pompa disumbat karo remah-remah warna kuning sing beracun. Butiran sing ora dingerteni asale diresiki maneh menyang kolektor bledug. Ing kahanan iki, kru mutusake kanggo ngurutake ing lemah. Para astronot enggal mulih. Nanging penerbangan kasebut kanthi ora sengaja ditambah rong wulan. Para astronot ora duwe pilihan kajaba mbenerake kahanan kasebut dhewe. Banjur Alexander Serebrov dhewe mutusake kanggo mbongkar kolom kasebut. Nalika mbukak tutup kasebut, ing njero dheweke nemokake cacing sing diametere 8mm lan dawane setengah meter, ditutupi lendir kuning. Para astronot ngalami kaget banget saka apa sing dideleng. Kepiye makhluk sing ora dingerteni iki bisa mlebu ing sistem pipa orbit sing ditutup kanthi hermetis?
        Tim kasebut banjur nglaporake kedadeyan kasebut menyang pusat kontrol misi orbital. Tim kasebut kanthi cepet wiwit nyiapake kanggo mulih. Nanging kru ora duwe wektu sethithik. Siji bakteri, ing kahanan ruang, mutasi kanthi cara sing bisa dilahirake maneh dadi slug wutuh. Thanks kanggo efek radiasi kosmik, virus wiwit alon-alon numpes stasiun orbital Mir. Mboko sithik, siji-sijine, piranti sing paling penting gagal. Piranti ngoper, sing wis operasi tanpa gagal luwih saka 10 taun, gagal. Nalika mbukak tutup mburi, dheweke nemokake lapisan jamur ijo sing kandel ing njero. Lan ing panggonan sing insulasi rusak, pembentukan oksida tembaga katon.
        1. +4
          20 May 2014
          Rem nulis? fantastis
          1. +4
            20 May 2014
            Kutipan saka setan184
            Rem nulis? fantastis

            Kene acara sing ora diterangake kanthi lengkap, ing final, mutasi cacing slimy mbajak stasiun Mir menyang planet peteng, lan Kepemimpinan negara kita, supaya dadi ora kanggo kejut masyarakat donya, ngandika sing stasiun sank ing Samudra Pasifik. Nanging kita ngerti yen ...
      2. 0
        20 May 2014
        Aku ora kelingan sing "mrentah" kita nalika DUNIA tenggelam!? D.e.b.i.l.s.........

        De jure siji saka liberal kita, nanging nyatane Departemen Luar Negeri AS.
      3. 0
        20 May 2014
        Dheweke wis nggunakake sumber daya kanthi kapentingan lan klelep
      4. Bangga karo Rusia
        +1
        20 May 2014
        Aku njaluk sampeyan - dheweke wis mati sawetara taun kepungkur. Ketoke sampeyan wis lali babagan kacilakan sing terus-terusan? Akeh omong-omongan bab dodolan stasiun marang wong Tionghoa, nanging jebul omongane ora maju, lan wong Tionghoa padha ngrancang gawe stasiun dhewe.
      5. 0
        20 May 2014
        Kutipan saka nycson
        Aku ora kelingan sing "mrentah" kita nalika DUNIA tenggelam!? D.e.b.i.l.s.........

        Dheweke nindakake tujuane kanthi kapentingan, lan negara ekonomi Rusia, uga kemampuan mental "pemimpin" Rusia, akeh sing dikarepake.
    6. +5
      20 May 2014
      Ora, Rogozin mung ngomong akeh tinimbang nindakake. Akibaté, mungsuh wiwit nyiapake luwih dhisik kanggo apa sing bener-bener bakal dadi kejutan kanggo dheweke. Kasepen iku emas.
    7. 0
      20 May 2014
      Ora, dheweke bakal nggawe salinan ISS ing paviliun Hollywood lan siaran saka kana. Ing kene wong Amerika "teka" ing ISS, nanging ing kene ana "bumi ing jendela" lan liya-liyane.
  2. + 15
    20 May 2014
    Dheweke bisa ngontrol ISS dhewe! Pitakonan mung sapa sing bakal ngidini dheweke nindakake iki!? nglirik
    1. +5
      20 May 2014
      Kutipan saka: rasputin17
      Dheweke bisa ngontrol ISS dhewe! Pitakonan mung sapa sing bakal ngidini dheweke nindakake iki!?

      Dheweke nolak. Segmen Rusia mung bisa dikelola dening Rusia, kaya segmen Amerika mung bisa dikelola dening Amerika.
      1. +3
        20 May 2014
        Ya, dheweke ketoke entuk akeh sampah maneh lan saiki dheweke glitching, mikir yen kabeh wong ing saubengé iku Pokemon sing padha !!! ngguyu
      2. +1
        20 May 2014
        Kutipan saka: punk
        Kutipan saka: rasputin17
        Dheweke bisa ngontrol ISS dhewe! Pitakonan mung sapa sing bakal ngidini dheweke nindakake iki!?

        Dheweke nolak. Segmen Rusia mung bisa dikelola dening Rusia, kaya segmen Amerika mung bisa dikelola dening Amerika.

        Kita wis ngembangake cara kanggo medhot segmen stasiun Rusia saka liyane. Yen kita nyathet yen imbuhan orbital, yaiku, stasiun diunggahake menyang papan sing luwih dhuwur, sacara periodik ditindakake dening kapal Rusia, mula kita kudu nyimpulake yen umur stasiun tanpa segmen Rusia yaiku 3 wulan (pesimis). ramalan) nganti 1 taun (optimis banget). Mesthi, dheweke bakal bisa ngatur stasiun kasebut - yen ana sing kudu diatur.
    2. +3
      20 May 2014
      Kutipan saka: rasputin17
      Dheweke bisa ngontrol ISS dhewe! Pitakonan mung sapa sing bakal ngidini dheweke nindakake iki!?

      Ha ha ha! Ngguyu ati......Dikuwasani ora mung saka Rusia.....
      1. +2
        20 May 2014
        Kutipan saka nycson
        Kutipan saka: rasputin17
        Dheweke bisa ngontrol ISS dhewe! Pitakonan mung sapa sing bakal ngidini dheweke nindakake iki!?

        Ha ha ha! Ngguyu ati......Dikuwasani ora mung saka Rusia.....

        Aku terus-terusan ngguyu maca cathetan wong edan lan ide populis delusional saka Washington !!! ngguyu
  3. +8
    20 May 2014
    Mesthi bisa, lan uga mabur menyang "rembulan", badut
    1. -10
      20 May 2014
      Perlu dielingake yen ing 13 Mei 2014, Wakil Perdana Menteri Rusia Dmitry Rogozin ngumumake yen sawise 2020 Rusia bakal melu proyek ruang angkasa sing luwih njanjeni tinimbang Stasiun Luar Angkasa Internasional, utamane amarga sanksi AS ora ngidini dheweke dianggep minangka mitra sing bisa dipercaya. .

      Nanging iki mung mateni aku! am Kawitan gawe stasiun dhewe, banjur gawe statement kuwi! Apa sing bisa luwih njanjeni tinimbang ISS lan eksplorasi ruang angkasa?
      1. +7
        20 May 2014
        Kutipan saka nycson
        Kawitan gawe stasiun dhewe, banjur gawe statement kuwi! Apa sing bisa luwih njanjeni tinimbang ISS lan eksplorasi ruang angkasa?


        Luwih njanjeni tinimbang ISS bisa uga RKS - KS Rusia - lan eksplorasi ruang angkasa khusus kanggo kepentingan nasional.
        1. +2
          20 May 2014
          Kutipan saka andj61

          Luwih njanjeni tinimbang ISS bisa uga RKS - KS Rusia - lan eksplorasi ruang angkasa khusus kanggo kepentingan nasional.

          MIR - 2, ana sketsa lan tata letak ing TsPK
        2. 0
          20 May 2014
          Kutipan saka andj61
          Luwih njanjeni tinimbang ISS bisa uga RKS - KS Rusia - lan eksplorasi ruang angkasa khusus kanggo kepentingan nasional.

          Iku bener! Apa kita wis miwiti mbangun stasiun dhewe? Pisanan, ayo padha mbangun, banjur ninggalake ISS. Yen ora, bakal dadi kaya biasane. ...
      2. +2
        20 May 2014
        Kutipan saka nycson
        Apa sing bisa luwih njanjeni tinimbang ISS lan eksplorasi ruang angkasa?

        Contone, riset saka stasiun ruang angkasa stasioner ing Bulan. Sampeyan bisa nggawe luwih aman lan kurang rentan kanggo ninggalake orbit, mungguh. Lan sampeyan bisa mbangun saka lambung kapal kargo sing bisa digunakake ... uga, minangka pilihan! nglirik
    2. +1
      20 May 2014
      Delengen carane wong bodho 3,14 iki mabur menyang rembulan, nggatekake gendera, ing wiwitane nggandhol, kaya ing ngarsane gravitasi, banjur ngadeg kanthi cetha, horisontal (ora munggah, kaya ora ana gravitasi, utawa mudhun). , lan para astronot mlumpat kaya pentas pentas, lagune pancen apik tenan
      1. +3
        20 May 2014
        Kosmonot kita ora mangu-mangu babagan kasunyatan penerbangan Amerika menyang Bulan. Iki wis bola-bali dikonfirmasi kanthi cara kontrol USSR sing cocog.
        Nanging kanggo njupuk - iku, mesthi, bisa dipentasake.
        1. 0
          20 May 2014
          Ana akeh keraguan manawa Amerika ndharat ing Bulan, lan keraguan kasebut pancen bener. Ana akeh literatur khusus kanggo masalah iki.
      2. 0
        20 May 2014
        Nanging, luwih becik nonton kosmonot Rusia mlumpat ing Bulan.
  4. +7
    20 May 2014
    Inggih, nggih ... Aku kepengin weruh carane iki bakal dileksanakake ing laku ... Persis, trampolin bakal dadi cara sing paling progresif ngguyu
    1. + 12
      20 May 2014
      Bakal kaya mangkene:
  5. +9
    20 May 2014
    Ya, "trampolin" Rogozin, mesthi, apik, ora ana sing ngarepake Proton tiba lan iki sedih ...
    1. + 15
      20 May 2014
      Lan sakperangan alesan aku mikir sing ana wong sing nindakake soko reged. Iku painfully kabeh tiba iki dadi wektu kanggo soko.
    2. + 10
      20 May 2014
      Quote: Ireng lan kuning
      Ya, "trampolin" Rogozin, mesthi, apik, ora ana sing ngarepake Proton tiba lan iki sedih ...

      Lan padha tansah tiba karo satelit Glonass lan satelit komunikasi paling terkenal liyane. Aku wis suwe mikir yen kuping belang-belang ana ing mburi kabeh iki?
      1. Djein
        +1
        20 May 2014
        Aku wis ngusulake kanggo wong-wong sing gloated lan nuduh Rogozin sing ngirim ora tanggung jawab kanggo wong-wong sing korupsi kanggo Amerika utawa mung .... assemblers rudal, nanging sakperangan alesan panguwasa wewenang ...??? ora bisa ngatasi masalah iki... Kenapa......? Iku wektu kanggo ngerteni ...
      2. Djein
        +2
        20 May 2014
        Aku wis ngusulake kanggo wong-wong sing gloated lan nuduh Rogozin sing ngirim ora tanggung jawab kanggo wong-wong sing korupsi kanggo Amerika utawa mung .... assemblers rudal, nanging sakperangan alesan panguwasa wewenang ...??? ora bisa ngatasi masalah iki... Kenapa......? Iku wektu kanggo ngerteni ...
      3. 0
        20 May 2014
        Dadi pikirane uga njedhul ing pikiranku! Nah, piye wae kabeh curiga banget! Utawa, dhuwit "kita" lagi dicuci! hi
  6. +5
    20 May 2014
    Ayo ISS mabur. Nanging perlu stasiun ruang angkasa dhewe.
    1. +1
      20 May 2014
      Iku gampang lan inexpensive kanggo mbangun dhewe ing basis saka dhewe, bagean Russian saka ISS. Lan supaya NASA ngatur liyane saka scrap metal larang. Yen dheweke bisa.
    2. Komentar wis dibusak.
  7. PASUS
    +5
    20 May 2014
    Secara teoritis, pangguna bisa ngirim truk menyang ISS. Aku ora bisa ngelingi saiki apa ISS docking airlocks dirancang kanggo standar Amérika?
    Ayo padha nindakake dhewe; iku biaya tambahan kanggo wong-wong mau, lan bakal ngurangi anggaran militer.
    1. 0
      20 May 2014
      Halo - kita wis teka!!! Aku bisa uga salah, nanging yen memoriku bisa digunakake kanthi bener, kompatibilitas simpul docking digayuh sadurunge penerbangan Soyuz-Apollo ing taun 1975.
  8. +7
    20 May 2014
    Aku mikir wektu kanggo misahake segmen Rusia saka ISS saka pangkalan lan nggawe MIR-2.0. Rusia duwe pengalaman! Ayo liyane ngrokok.
  9. +5
    20 May 2014
    ... nggunakake pesawat ruang angkasa pribadi ...

    Lan saka sapa kapal pribadi bakal tuku mesin lan njupuk gambar hatch transfer? Utawa segmen Amerika bakal nambah lawang kayu?
  10. + 15
    20 May 2014
    Iki ora babagan "kontrol" ISS. Intine yaiku bagean Rusia saka ISS bisa dadi stasiun orbital kanthi mandiri, nanging segmen Amerika ora bisa. Utawa apa NASA nganggep yen kita bakal nyumbang segmen menyang ISS?
    Dadi sawise taun 2020, Amerika bakal ngrampungake segmen kasebut dadi stasiun lengkap, utawa bakal tuku segmen kita, utawa bakal nyusup cangkang Amerika-Jepang ing segara luwih awal saka jadwal.
    Sanksi minangka pedhang sing mata loro.
  11. +2
    20 May 2014
    "Ngumumake rencana kanggo mabur astronot ing Stasiun Luar Angkasa Internasional nggunakake pesawat ruang angkasa pribadi, ngilangi kabutuhan bantuan Rusia ing taun 2017."

    Ya, Naga mabur akeh banget ing wektu iki. Dadi ing mode kesenengan sejatine. Lha, mlaku-mlaku maneh.
  12. +1
    20 May 2014
    Ora luwih saka angan-angan!
  13. 0
    20 May 2014
    Perlu dielingake yen ing 13 Mei 2014, Wakil Perdana Menteri Rusia Dmitry Rogozin ngumumake yen sawise 2020 Rusia bakal melu proyek ruang angkasa sing luwih njanjeni tinimbang Stasiun Luar Angkasa Internasional, utamane amarga sanksi AS ora ngidini dheweke dianggep minangka mitra sing bisa dipercaya. .


    Apa sawetara proyek sing luwih janjeni? Apa kita bakal ngluncurake stasiun menyang orbit utawa mabur menyang Mars? Perlu klarifikasi.
    1. 0
      20 May 2014
      Segmen Rusia saka ISS minangka stasiun orbital sing wis siap. Iku mung perlu pedhot saka liyane saka ISS. Lan sabanjure ditambah karo modul ilmiah lan energi, sing ana ing tingkat kesiapan sing dhuwur.
    2. Komentar wis dibusak.
  14. +3
    20 May 2014
    Inggih, kita nindakaken piyambak..))) Mbok menawa wong Cina lan aku bakal duwe dhewe ... lan kita bakal nyelehake kabeh sing dikarepake ing kana tanpa instruksi.
  15. +5
    20 May 2014
    Wektu kanggo pindhah menyang penerbangan antarplanet berawak.
    Ayo ngenteni tug orbital nuklir. Ayo ngenteni acara peluncuran sing abot.
    Apa ora kita kudu nguripake maneh program stasiun tempur Salyut? Apa ora kudu nerusake program Polyus?
    Sial, aku kepengin weruh yen ing umur tuwa aku bakal weruh kapal perang kita ing orbit?
    "Kita wis miwiti nggarap jinis mesin anyar kanggo kita - mesin roket detonasi," Vladimir Gusev, wakil kepala departemen mesin ing NPO Energomash, ngakoni.

    Mesin detonasi bakal ngidini kanggo mabur luwih akeh lan nggawa luwih akeh kargo menyang angkasa. Iki minangka proyek anyar Energomash lan tantangan liyane kanggo pesaing Energomash percaya yen ing sawetara taun, tinimbang mock-up, dheweke bakal bisa menehi salinan nyata, sing bakal dadi kaca anyar ing astronautika.
  16. 0
    20 May 2014
    ))))) ora ana negara sing ora bisa diganti, nanging ana modul dhukungan urip! Kabeh modul dhukungan urip utama yaiku Rusia ...... mesthi, kabeh iki bodho .... ISS ora bakal bisa digunakake tanpa Federasi Rusia utawa tanpa Amerika Serikat, mula pernyataan kaya ngono populisme murni lan PR ....
    1. +2
      20 May 2014
      Tanpa AS - bagean Amerika lan Jepang saka ISS - segmen Rusia uga ana lan fungsi minangka stasiun orbit CAN. Amerika tanpa kita - ora.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. 0
      20 May 2014
      Lan sampeyan melas kanggo NASA! Populisme minangka tumindak "liberal" kanggo dilat bokong Amer. Lan wektune pungkasane ngerti apa sing diarani "internasional", yen dites, ternyata murni pro-Amerika. Ya, siji liyane: kita duwe pengalaman sing akeh babagan ngoperasikake Stasiun Angkasa, lan Amerika duwe sing cedhak karo ZERO, yen ora, dheweke bakal kerja sama karo kita. biaya khusus kanggo mulihake MIR- 2.0, kok mandheg lan minangka wong Prancis ngandika ing perang kaya ing perang, padha ora njupuk kita menyang akun, supaya apa kita kudu njupuk kapentingan sing. Minangka O. Bender ngandika: "Kabeh. ... menyang trampolin (oh ing Avtodor), lan Deleng, Amerika bakal teka karo soko malah sadurunge modul sing tiba menyang segara!
  17. +8
    20 May 2014
    Inggih, wektu wis teka kanggo nuduhake NASA lan Amerika Serikat khusus sing dadi bos. Cepet mungkasi kabeh jinis kerjasama ing sektor antariksa karo wong-wong sing ndhukung sanksi AS, lan ing 2017 mung siji memori bakal tetep saka ISS (banjur). ing dhasar Samudra Pasifik), amarga tanpa ngunggahake orbit karo Kemajuan kita, bakal rusak. Secara pribadi, aku ora seneng karo pasuryan mesem para astronot Amerika sing sadurunge njabat ing penerbangan berbasis operator lan ngebom negara sing tentrem! Dadi apa pitakonan purun saka Roscosmos, utawa sing digunakake kanggo kasunyatan sing Yankees bisa telek ing sirah karo impunity? Dheweke ujar manawa astronot Amerika ana ing trampolin. Dadi, janji sampeyan! Lan sing paling penting, nalika budhal, aja lali nyopot modul Rusia lan supaya wong-wong mau terus menehi wewenang!Lan mandheg nglawan negara sampeyan: mandheg nyediakake mesin roket kanggo mungsuh kita (aku njaluk ngapura marang "mitra")!
    1. 0
      20 May 2014
      Dadi, "kita bakal ngenteni lan ndeleng."
    2. Komentar wis dibusak.
  18. +2
    20 May 2014
    Inggih, ayo padha miwiti mabur ing umur 17, nanging saiki ayo padha latihan ing lemah, 60 ml ora kritis, supaya yen padha rodok olo kanggo wong-wong mau, padha ora bakal ragu-ragu kanggo Cut kesempatan kita kanggo fly menyang. panggonan!
  19. +8
    20 May 2014
    Tindak!!! eseman
    1. ipshum
      +3
      20 May 2014
      Aku ngetokke meriam kanthi kenceng lan mikir: "Aku bakal mbukak kanca."
      1. +2
        20 May 2014
        Kutipan saka ipshum
        Aku ngetokke meriam kanthi kenceng lan mikir: "Aku bakal mbukak kanca."

        Munchausen uga narik awake metu saka rawa kanthi rambute nganggo tangane dhewe. (Muga-muga kanthi cara iki sampeyan bisa tekan ISS wassat )
  20. +2
    20 May 2014
    Ayo ISS mabur. Nanging kita butuh stasiun ruang angkasa dhewe.

    Mesthi dibutuhake. Kaya sistem satelit GLONASS. Kaya pirang-pirang perkara liyane sing nggawe kita bebas saka politik AS. Nanging supaya kabeh iki kelakon, kita kudu ekonomi kuwat, kang industri kawruh-intensif bakal gumantung ing support negara.
  21. Ork-78
    +2
    20 May 2014
    NASA ngalami alangan lan saiki "nglebokake pasuryan sing apik ing game sing ala"!
  22. +3
    20 May 2014
    Donya wis ilang, saiki sampeyan bisa "njupuk proyek sing luwih janjeni"
  23. +2
    20 May 2014
    Asu uga mlebu NASA???!!!
  24. +3
    20 May 2014
    Lan suwene ISS mabur tanpa koreksi orbit? "Naga" dheweke ora cocog kanggo iki.
  25. +5
    20 May 2014
    Aku suggest sing kedhaftar nggunakake layanan saka daya spasi anyar: Banderia. Teknologi "Sapa wae sing ora mlumpat yaiku M.O.S.K.A.L." bakal nggawe bisa mbuwang nganti ... kapal lan ton kargo menyang orbit saben dina.
  26. 0
    20 May 2014
    Iku wektu dhuwur. Lan ora perlu melu "proyek" iki.
  27. +5
    20 May 2014
    "USA bakal bisa ngontrol ISS kanthi mandiri"
    Judhul ora sah. USA pengin ngontrol ISS kanthi mandiri.
    Kaya sing dikandhakake Bibi Sonya, adhedhasar pengalaman uripe, sing pengin lan sing bisa beda banget.
  28. +3
    20 May 2014
    Sembarang proyek gabungan karo partisipasi Amerika Serikat ora dikarepake. kaparingan angkuh lan lamis. Yen Amerika ngirim kosmonot kita, sing pertama bakal ditindakake yaiku nolak kiriman kasebut.
    Lan diwenehi manawa bagean tengah ISS yaiku Rusia, durung dingerteni sapa, tanpa sapa, bisa ngontrol ISS kanthi mandiri.
  29. Khalmamed
    +1
    20 May 2014
    tangisan najis kudu dirungokake kanthi ati-ati ..., badan manungsa individu sing dikontrol dening entitas infernal bla-blank informasi sing penting ... - kanca apik, info ..., tanggale pancen fantastis .., lan pengusaha pribadi, sial utawa ora, wis ngresiki kita ...
    uga bakal ana pengkhianat sing adol mesin ... mbok menawa bakal nggawe trampolin homo-trans kanthi tangane pengkhianat ...
    lan supaya sampeyan bisa "menehi adoh" bagean RUSIA ..., WE duwe jiwa karo Jokes ..., banjur ragi, banjur ing pager ibu-ing-hukum ..., banjur Papan ngarep ing pekarangan saka putih. wc... KITA wong kreatif lan guyon kita kasar.., ayo padha nangis.., amarga kepenak ing endi wae, RUSS, Rusia lan GDP sing disalahake....
  30. Vlad Gor
    +2
    20 May 2014
    spasi apa? Apa ISS? Amerika ora bisa ngasilake pejuang generasi kaping lima. Dheweke bakal nyithak dhuwit, nanging ing endi bisa entuk otak? Mung saka njaba. Ing negara, wong dadi dumber saben generasi. Lan mungkasi aliran otak saka njaba minangka tugas saka layanan intelijen China lan China. Yen sampeyan ora bisa ngyakinake, mesthi ana pilihan mundur. Pilihan es kanggo sapa wae sing pengin kerja ing Amerika Serikat. apik
  31. 0
    20 May 2014
    Kutipan saka snifer
    project lunar mesthi apik, nanging sing bisa ngomong carane nglindhungi dhewe saka radiation kosmik.

    Wis ana saran yen stasiun rembulan bakal dibangun ing lemah, lan radiasi ora bakal tekan.
  32. +1
    20 May 2014
    Rogozin sing apik!!! Kita ora butuh bantalan kasur, kita bisa mbangun, diluncurake menyang orbit lan nglayani stasiun ruang angkasa apa wae, lan mesthi kerja kanggo wong-wong mau, sawise kabeh, kita sing nguripake stasiun sing gagal, lan bajingan iki. ora bisa nindakake apa-apa, kabeh iku nganti wong-wong mau menyang dhuwit, supaya padha muter sak paling apik padha bisa! hi
  33. 120352
    +1
    20 May 2014
    Mungkin dheweke bisa nindakake. Sanadyan ora suwe. Nanging sapa sing bakal ngidini? Ayo padha tuku stasiun saka kita lan nindakake apa wae sing dikarepake. Mung peralatan kita kudu dijupuk metu saka iku.
  34. +1
    20 May 2014
    Aku bakal ngilangi hubungan karo ISS lan saka kru sabanjure bakal mandheg ngirim astronot menyang ISS, supaya dheweke njagong tanpa stasiun suwene 3 taun.
    Stasiun kasebut dumadi saka segmen lan modul, apa modul kasebut bisa dipérang? Ayo misahake modul Rusia lan gunakake minangka stasiun sing kapisah. Njaga modul minangka stasiun kapisah, lan supaya liyane nongkrong ing papan utawa diobong ing atmosfer. We kudu mencet iki Anglo-Saxon ing irung!
  35. +1
    20 May 2014
    Nah, saiki kirim klambi Indossia menyang Afghanistan nganggo ketapel ya
  36. +1
    20 May 2014
    nggunakake pesawat ruang angkasa pribadi

    Aku takon sampeyan, mesin sapa sing bakal nguwasani pesawat ruang angkasa pribadi? Mung bubar sawetara informasi metu, ujar manawa mesin Amerika modern kanggo kapal angkasa luwih elek tinimbang sing digawe ing Uni ing taun 70-an. nglirik .
  37. 0
    20 May 2014
    Nah, saiki kirim klambi Indossia menyang Afghanistan nganggo ketapel
  38. +1
    20 May 2014
    Nanging aku ora ngerti babar pisan apa sing ditindakake para astronot ing ISS ... apa sing ditindakake ing kono kabeh taun iki ??? Mungkin kenapa kita butuh dheweke ?? Wis wektune kanggo mabur menyang lintang sing adoh; dheweke isih akeh violet ing orbit.
  39. +1
    20 May 2014
    Ya, aku setuju, iki wektu kanggo nyelehake ing panggonane, ing ngendi wae, supaya padha ngerti pinggiran lan ora tiba!
  40. 0
    20 May 2014
    Rogozin - Zhirinovsky saka Komplek militèr-industri, ora tanggung jawab kanggo babbling, supaya statements kudu dianggep karo banyolan. ISS migunani kanggo kabeh wong, lan proyek sing duwe bathi ora mung ditinggalake. Kajaba iku, kita ora duwe alternatif nyata. Sawijining stasiun orbital larang regane, pambangunane butuh wektu akeh, durung ana sing kudu dilebokake ing orbit, lan yen dideleng saka sukses paling anyar, iku dudu kasunyatan manawa bakal sukses. Nanging kanthi serius njelajah rembulan tanpa duwe stasiun transfer ing orbit ana ing ranah fiksi ilmiah ekonomi. Kita bisa setuju kerjasama karo China; kita duwe tujuan umum. China duwe industri sing kuat, nanging ing bidang astronautika isih ana ing mburi kita lan bakal nampa pitulung ing kahanan sing normal kanggo kita, bisa uga kanthi syarat sing padha. Program penerbangan gabungan menyang rembulan bakal diwiwiti kanthi pangembangan kendaraan peluncuran kanthi paramèter sing dibutuhake. Sabanjure yaiku nggawe basis ing orbit lan pusat komunikasi ing lemah, peluncuran satelit komunikasi ruang angkasa jero, ndandani kapal, luwih becik duwe kosmodrom sing luwih cedhak karo khatulistiwa. Umumé, nggawe basis ing rembulan luwih akeh babagan ekonomi tinimbang teknologi. Luwih akeh kerjasama, luwih gedhe kemungkinan iki kabeh bakal kelakon.
    1. +1
      20 May 2014
      Kendaraan peluncuran Energia wis umur 25 taun, lan durung ana sing luwih apik, kapasitas muatane nganti 120 ton, bobote ISS yaiku 417 ton, mula ngitung jumlah peluncuran sing dibutuhake (4 potongan) kanggo mbangun. padha dhewe.
      Mesthi, ana ide sing apik kanggo miwiti ngembangake adhedhasar kapal selam (contone, Amur-950).
      Kapal TTX:
      Amur-950
      Crew 21 wong
      Dawane 56,8 m
      Dhiameter kasus kuat 5,65 m
      Pamindahan lumahing 950 t

      ) spaceships, masang reaktor nuklir menyang. Amarga Aku mikir sistem dhukungan urip kapal selam modern meh padha karo teknologi ruang angkasa. Awak digawe saka titanium, jarak antar awak diisi karo perlindungan termal lan biologis sing dibutuhake
      Rong kendaraan peluncuran Energia bakal bisa ngluncurake awak kira-kira 150-200 ton menyang orbit, banjur kompartemen sing wis dirakit (5 potongan) bobote kira-kira 120 ton, lan reaktor paling pungkasan kanthi sistem propulsi, docking boneka matryoshka iki. orbit, nanging tug orbital dibutuhake kanggo diluncurake maneh menyang situs konstruksi, wow, aku ngalamun ...
      Nanging peduli, aku duwe gagasan luwih saka setengah saka Roscosmos.
    2. Komentar wis dibusak.
  41. +1
    20 May 2014
    Kita kudu nolak ngidini dheweke ngirim kosmonot menyang stasiun, lan ayo ndeleng apa sing ditindakake. RUSIA ora bakal kelangan akeh saka iki. Nalika padha nindakake sanksi, kita uga nanggapi dheweke. apik
  42. kamuflase
    +1
    20 May 2014
    Miturut Bolden, "ora ana negara sing ora bisa diganti ing ISS."


    pasuryan apik kanggo game ala. ISS minangka bagéyan gedhé kutha ing orbit. Keuntungan saka iku praktis nol. Tanpa modul Rusia, bakal tiba ing sirah kita lan rauh. Bolden bakal diluncurake ing kendaraan pribadi. Oh inggih. Rusia ora perlu ISS iki, iku sampah dhuwit. Dheweke ora nindakake apa-apa sing anyar. supaya "mitra" iki dhewe nandhang omong kosong. ISS minangka dina sadurunge wingi ing astronautika.
  43. +1
    20 May 2014
    Mungkin aku ora ngerti apa-apa, Amerika Serikat minangka mungsuh potensial kita, terus-terusan nuduhake iki marang kita kanthi kepinginan kanggo numpes Rusia minangka negara. isih ditindakake, mula iki kudu dianggep minangka pengkhianatan kanggo kepentingan Rusia. Lan cathetan, kita ora miwiti iki.
  44. 0
    20 May 2014
    Inggih, aku ora. Yankees bengkong iki ngirim ora diijini malah cedhak setir.
  45. 0
    20 May 2014
    Wah akeh negara sing daftar. Mung juru tulis. Ya kabeh iki omong kosong, budhal lan pasang kabel trip supaya bajingan ora mlebu, sanajan ing mangsa ngarep ora ana sampah sing mlebu. . Ora ketompo carane padha mesem.
  46. 0
    20 May 2014
    Kutipan saka Victor1
    Aku bakal ngilangi hubungan karo ISS lan saka kru sabanjure bakal mandheg ngirim astronot menyang ISS, supaya dheweke njagong tanpa stasiun suwene 3 taun.


    Ana prajangjian sing ora ngidini tumindak bodho kuwi. Tumindak kudu bebarengan, amarga keputusan kaya "Jancok kowe kabeh!" bisa nyebabake akibat sing ora bisa ditebak.
  47. +2
    20 May 2014
    Kutipan saka Dimy4

    Lan saka sapa kapal pribadi bakal tuku mesin lan njupuk gambar hatch transfer? Utawa segmen Amerika bakal nambah lawang kayu?

    Sajrone "penerbangan menyang Bulan" sawetara dermaga direncanakake: nalika nyedhaki Bulan, copot kandang pitik, bali, dermaga maneh, menyang kandhang pitik, undock, ndharat ing Bulan, lepas landas saka Bulan. , dock, pindhah menyang Apollo lan pungkasanipun undock lan uncalan coop pitik metu saka dalan. Apa sampeyan wis ngira kerumitan acara kasebut? Lan sawise pengalaman kasebut, NASA ora mung bisa nyelehake kapal kasebut menyang ISS, nanging uga mlebu angkasa! Ya, ya, kita maca babagan Naga lan manipulator docking ...
  48. +1
    20 May 2014
    Kutipan saka anfil
    Banjur Alexander Serebrov dhewe mutusake kanggo mbongkar kolom kasebut. Nalika mbukak tutup kasebut, ing njero dheweke nemokake cacing sing diametere 8mm lan dawane setengah meter, ditutupi lendir kuning.

    Nah, iku sampah tingkat MK. Aku elinga ndeleng wawancara karo dheweke: dheweke ngomong babagan "cacing" sing digawe saka ganggang ijo! Filter kasebut mung diblokir karo ganggang sing akeh. Ora suwe, mesthine, crita iki bakal dadi crita yen jagad iki kebanjiran amarga monsters extraterrestrial! Lan ing bagean kapindho bakal nyusup metu saka segara (amarga padha ora mati nalika tiba wassat ) lan bakal miwiti ngganggu wong ...
  49. sang Punisher
    +1
    20 May 2014
    wassat Mbok menawa kita kudu nyopot segmen Amerika ing ISS, bebarengan karo astronot, lan supaya dheweke lelungan kanthi bebas. Iki bakal dadi lucu !!! wassat
  50. ayu
    0
    20 May 2014
    Inggih, dalan bakal dikuwasani dening sing mlaku (ing kasus iki, mabur). Umumé, penurunan tingkat eksplorasi ruang angkasa berawak AS nganti tingkat awal 60-an abad pungkasan minangka bukti ora langsung saka omong kosong rembulan kanthi "langkah cilik", safari ing rover, lsp.
  51. 0
    20 May 2014
    Dmitry Olegovich mesthi wong sing nyenengake. Seneng guyon! Mung iki ... Iki "Proton" kita, s.u.k.a. ambruk!!! Mungkin, tinimbang p.i.n.d.o.sov ing Twitter, luwih becik mulihake tatanan ing industri ruang angkasa sampeyan. Mungkin kanggo w.o.p.u. sapa sing kudu dijupuk, eh? Banjur, nalika kita njaluk kabeh tengen, lan kita kabeh bakal ngguyu bebarengan ing Amerika ... Paling kanggo titik u.s.r.a.h.k.i!!!
  52. 0
    20 May 2014
    Aku wonder ... carane padha mbayangno iki ... ayo ngomong Rusia decommissions modul sawijining ... lan iku bagean nyambungake ing desain stasiun lan apa ... apa liyane peserta bakal nindakake ???
    Pernyataan sing aneh banget saka pejabat
    1. +1
      20 May 2014
      Modul utama kita "Zarya" (saka wiwitan instalasi) kalebu ing AS, umume, ing 6 taun bisa nyiapake mothballing segmen kita.
      Nanging, jujur, aku ora mikir yen kita bakal ninggalake ISS. Kanggo kita, iki minangka pungkasan nyata saka program sing diawaki lan pamisahan saka ilmu internasional. Ngelingi manawa kedadeyan kasebut bubar, "ora apik" ing ruang angkasa, mula ora wicaksana kanggo medhot hubungan amarga politik. Stasiun kasebut wis dibangun, akeh dhuwit wis diwutahake - ora jelas karo Bulan, uga karo Mars-asteroid Amerika.
  53. seni
    +1
    20 May 2014
    Aku wedi yen proyek rembulan ora bakal padha karo proton pungkasan.
  54. Bashkaus
    0
    20 May 2014
    Ora ana pitakonan wong lanang! Apa sampeyan bakal ngluncurake astronot menyang orbit nggunakake pita karet sing digawe dowo? Dadi sampeyan ora duwe kathok sing cocog)))
  55. 0
    21 May 2014
    Kutipan saka andj61
    Kosmonot kita ora mangu-mangu babagan kasunyatan penerbangan Amerika menyang Bulan. Iki wis bola-bali dikonfirmasi kanthi cara kontrol USSR sing cocog.
    Nanging kanggo njupuk - iku, mesthi, bisa dipentasake.

    Ana akeh perkara sing ora ana ing rembulan. Siji cukup - spacesuits Yusov (ora kaya kita) ora duwe proteksi radiasi, sing diakoni sacara resmi dening NASA. Apa kesimpulane?
  56. Kelevra
    0
    7 2014 Juni
    Dheweke njupuk akeh!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"