Pembersihan internasional minangka jawaban kita kanggo ndhikte moneter lan finansial Amerika Serikat.

15
Pembersihan internasional minangka jawaban kita kanggo ndhikte moneter lan finansial Amerika Serikat.V. Katasonov: "Rusia butuh aliansi integrasi karo negara tetangga"

Ing artikel sadurunge, kita ngomong babagan alternatif kanggo sistem pemukiman internasional saiki Federasi Rusia. Kita nyathet yen sistem alternatif pemukiman internasional kudu adhedhasar monopoli mata uang negara (GFM). GWM minangka syarat sing perlu nanging ora cukup kanggo sistem pemukiman internasional sing optimal ing Rusia. Iku seng di pengeni sing sistem iki ora mung mesthekake mobilisasi lan efisien nggunakake itungan manca ing framework saka kegiatan ekonomi manca negara, nanging uga nyilikake katergantungan negara ing dolar AS lan mata uang cadangan liyane, kang piye wae kontrol dening Washington. Kanggo ngatasi masalah iki, sampeyan kudu nggunakake metode sing wis diuji wektu - ngresiki.

Mbusak mata uang: definisi, jinis

Clearing minangka konsep sing wiyar. Clearing minangka sistem pembayaran non-tunai bebarengan kanggo barang, sekuritas lan layanan sing diwenehake, adhedhasar akuntansi kanggo klaim finansial lan utang (kewajiban). Ana macem-macem jinis kliring: komoditas, perbankan, ijol-ijolan, mata uang. Contone, kliring bank minangka sistem pemukiman non-tunai antar bank sing ditindakake liwat omah kliring lan adhedhasar saling ngimbangi pembayaran sing padha. Mbusak bank ditindakake ing meh kabeh negara kanthi infrastruktur perbankan sing maju. Mbusak komoditas nduweni ciri countertrading, sing wis kita rembugan sadurunge.

Kita kasengsem ing ngresiki, sing nyedhiyakake pemukiman ing bidang perdagangan internasional. Iki diarani kliring mata uang. Mbusak mata uang minangka sistem pemukiman antarane peserta ing perdagangan manca adhedhasar perjanjian antar negara bagian. Tegese, dadi wajib kanggo kabeh eksportir lan importir negara sing melu perjanjian kliring. Minangka asil ngimbangi counterclaims lan kewajiban, imbangan kliring muncul. Unsur penting saka ngresiki mata uang yaiku ngresiki bank-bank, sing menehi hasil karo akuntansi lan ngimbangi tuntutan lan kewajiban kasebut, lan uga bisa ngutangi para peserta ing operasi kliring.

Persetujuan antar negara nemtokake syarat kanggo pambentukan imbangan lan cara kanggo mbayar maneh. Watesan utang ing imbangan akun kliring gumantung saka ukuran perdagangan lan biasane tetep ing 5-10% saka volume, uga ing fluktuasi musiman ing pasokan komoditas (ing kasus iki, watesan luwih dhuwur). Persetujuan kasebut nemtokake jinis mata uang sing digunakake kanggo mbayar maneh, istilah mbayar maneh, kemungkinan lan cara ngkreditake utang sing muncul (keseimbangan).

Mbusak kredit ing prinsip bebarengan, nanging ing laku kredit sepihak dening negara karo imbangan positif saka pembayaran kanggo negara karo imbangan pasif saka pemukiman internasional menang. Clearings bisa nyedhiyakake konversi gratis saldo dadi dhuwit dening negara kreditur (kliring konversi). Nanging cara iki arang digunakake. Bisa uga ana pilihan sing nyedhiyakake kanggo mbayar maneh saldo ora mung ing dhuwit, nanging uga ing pasokan barang. Pembersihan kasebut kaya mekanisme countertrade sing wis kita rembugan. Yen 100% jangkoan imbangan ing barang dianggep, mula iki bakal dadi countertrade ing wangun sing paling murni.

Gumantung saka jumlah negara sing melu, kliring unilateral, bilateral, multilateral lan internasional dibedakake. Ing babagan volume transaksi, ana kliring lengkap, nutupi nganti 95% saka turnover pembayaran, lan kliring sebagean, nyakup transaksi tartamtu.

Pengalaman nggunakake kliring mata uang ing luar negeri

Boom ing ngresiki mata uang ambruk ing periode 30-50s abad rong puloh. Impetus kanggo pangembangan ngresiki mata uang diwenehake dening krisis ekonomi sing diwiwiti ing taun 1929. Nalika krisis berkembang, sistem standar emas wiwit ambruk, sing dipulihake kanthi angel sawise Perang Dunia I. Perdagangan internasional wiwit nyuda. Ora ana mata uang sing cukup kanggo mbayar impor penting. Watesan mata uang sing abot ditindakake. Reaksi kanggo kahanan sing angel iki yaiku munculé kliring, sing ngidini nylametake mata uang. Hubungan antarane peserta ing transaksi perdagangan manca lan kliring bank dibangun ing basis saka mata uang nasional. Tegese, eksportir nampa mata uang nasional menyang akun saka kliring bank, nalika importir, sebaliknya, aken mata uang nasional kanggo ngresiki bank.

Persetujuan kliring pisanan rampung ing taun 1931 antarane Swiss lan Hongaria. Ing Maret 1935, 74 perjanjian kliring ditandatangani, ing taun 1937 - 169. Padha nutupi 12% saka volume perdagangan internasional. Clearing nduwe bagean penting saka perdagangan internasional nalika Perang Dunia II. Sawise Perang Donya II, amarga krisis imbangan pembayaran, "keluwen dolar", tambah inflasi lan watesan mata uang, nyuda cadangan emas lan ijol-ijolan manca ing negara-negara Eropa Kulon, jumlah kliring bilateral tambah saka 200 ing 1947 kanggo 400 ing 1950. Padha nyumbang kanggo 2 / 3 perdagangan antarane negara Eropah. Umumé, ing sistem ekonomi kapitalis donya ing pertengahan 1950-an. kanthi bantuan ngresiki mata uang, 50% kabeh pemukiman internasional dilayani.

Ing taun 1950-an, akeh negara wiwit maju menyang nggawe omah kliring multilateral. Ing Eropah Kulon, iki minangka European Payments Union (ENP) saka 17 negara, sing digawe ing Juni 1950 lan tahan nganti Desember 1958. ENP digawe kanthi inisiatif lan kanthi dhukungan saka Amerika Serikat, sing dianggep minangka kliring multilateral iki. minangka sarana kanggo ngatasi watesan mata uang kanthi cepet lan nggawe ing Eropah Kulon ruang ekonomi lan moneter siji kanggo penetrasi ibukutha Amerika sing luwih aktif lan imposisi dolar ing Eropa, sing nampa status mata uang internasional ing konferensi Bretton Woods. .

Perlu dicathet yen ana ing Eropa akeh kliring mata uang bilateral ora menehi Washington kesempatan kanggo nyadari kanthi lengkap keuntungan sing ditampa dolar AS ing konferensi kasebut ing 1944. Rencana Marshall mbiayai ibukutha inti saka ENP ($350 yuta) lan defisit ing neraca pembayaran sawetara negara ($189 yuta). Wiwit Juni 1950 nganti Juli 1954, Amerika Serikat nyumbang $1 yuta kanggo ENP, lan banjur mandhegake investasi modal langsung, mbatesi dhewe kanggo nyedhiyakake bantuan lan mbayar pesenan militer. Perwakilan Amerika melu panitia administratif ENP kanthi kapasitas penasehat. Ora sengaja, mata uang supranasional muncul ing kerangka ENP. Iki minangka unit mata uang akuntansi internasional, sing diarani "eunit".

Wigati dicathet yen unit pambayaran Eropa iki nduweni isi emas sing padha karo dolar AS (0,888671 g logam murni). ENP digawe minangka organisasi regional negara-negara Eropa Kulon, kanthi basis Uni Moneter Eropa banjur muncul.

Fungsi ENP diwenehake dening Bank for International Settlements (BIS) ing Basel. Ing ENP, ana offset multilateral saben wulan saka kabeh pembayaran dening negara peserta karo utang utang winates ing beyo negara karo surplus. Wiwitane, adhedhasar asil kuitansi lan pambayaran, imbangan saben negara ditampilake. Banjur informasi iki ditransfer menyang BIS, lan saben negara mlebu hubungan kredit karo. Wiwit jumlah saldo positif lan negatif bertepatan, minangka asil, BIS nindakake peran khusus minangka agen (perantara) ing kliring multilateral. Ing tahap pungkasan, saldo pasif lan aktif ing akun kliring negara-negara peserta diatur miturut kuota. Jumlah total kuota ing ENP luwih saka 4 milyar epunits. Kuota disetel gumantung saka volume pambayaran internasional negara: kanggo Inggris Raya - 1 milyar epunites, Prancis - 520 yuta, lsp.

Ora kaya IMF, kuota ing ENP ora dibayar lan dilayani kanggo ngatur keseimbangan negara-negara sing melu kliring multilateral. Ing watesan kasebut, bagean pembayaran ing emas lan bagean saka silihan sing negara-negara kanthi imbangan aktif pembayaran sing diwenehake marang wong sing duwe utang ditemtokake. ENP diganti dening European Monetary Agreement (EMU), sing uga nyedhiyakake pemukiman ing antarane negara anggota. Nanging yen kabeh syarat lan kewajiban negara peserta liwat ENP, banjur mung bagean saka pamukiman bebarengan wiwit digawa metu liwat EMU, lan ajeg sudo amarga penghapusan watesan mata uang dening paling negara Eropah Kulon. Penghapusan ENP menehi dorongan kanggo dollarisasi ekonomi Eropa sing cetha.

Mbusak mata uang ing pemukiman internasional USSR

Ing taun-taun pasca perang pisanan, USSR mbangun pemukiman karo akeh negara tanggane kanthi basis reresik bilateral. Orane ing Uni Soviet saka ekonomi ngrancang lan monopoli negara ing bidang perdagangan manca lan operasi ijol-ijolan manca nyumbang kanggo organisasi saka pemukiman. Miturut cara, perjanjian kliring kuwi "narik" tanggi kita kanggo pangerten sing kondisi kanggo perdagangan sukses lan kerjasama ekonomi - organisasi ekonomi ngrancang lan monopoli negara ing lapangan kegiatan ekonomi manca. Mesthine, sawetara imbangan kliring wis mesthi ana, nanging pambayaran kasebut ditindakake utamane ora ing emas utawa mata uang, nanging ing pangiriman komoditas. Yaiku, omah kliring taun 1940-an. wis pratandha saka counter perdagangan. Clearings nyatane minangka bagean integral saka perjanjian perdagangan bilateral antarane USSR lan negara-negara sing ing taun-taun kasebut diarani "negara demokrasi" (negara sosialis ing Eropah Wétan). Kaping pisanan, perjanjian kasebut dirampungake sajrone setahun, lan banjur dirampungake sajrone 3-5 taun.

Ing taun 1949-1951. nomer akeh kliring tripartit karo partisipasi saka USSR muncul. Salah sawijining modifikasi saka kliring kasebut yaiku transfer saldo saka akun saka siji kliring bilateral menyang akun kliring bilateral liyane (alami, adhedhasar persetujuan tripartit antarane USSR lan rong negara liyane). Banjur persetujuan wiwit katon sing wiwitane kasedhiya kanggo organisasi pemukiman kliring tripartit. Ing macem-macem kombinasi, USSR rampung persetujuan karo Polandia, Cekoslowakia, Bulgaria lan Finlandia.

Pungkasan, ing taun 1957 ing Warsawa, sajrone sesi kaping wolu Dewan Bantuan Ekonomi Bersama (CMEA), persetujuan ditandatangani babagan organisasi kliring mata uang multilateral. Pakaryan praktis babagan pemukiman dipasrahake menyang Clearing House, ing ngendi bank-bank resmi negara-negara peserta mbukak akun kliring. Watesan utang saben bank menyang Clearing House ditemtokake ing 3% saka jumlah total ekspor barang miturut perjanjian perdagangan bilateral (utawa jumlah ekspor barang kanggo taun sadurunge tanpa persetujuan).

Minangka bagéan saka pemukiman kliring USSR karo negara sosialis liyane, ruble kliring digunakake, sing tumindak minangka mata uang pemukiman lan mata uang regional. Ing wiwitan taun 1964, ruble kliring diganti karo ruble sing bisa ditransfer, unit moneter supranasional saka pemukiman internasional negara anggota CMEA.

Rubel kliring lan ruble sing bisa ditransfer minangka dhuwit non-awis, lan ora digunakake kanggo nglayani pemukiman internal negara-negara sing melu. Rubel kliring ora digunakake ing pemukiman karo negara katelu. Clearing (uga bisa ditransfer) rubel diijolke kanggo mata uang nasional ing tingkat resmi. Gerakan ngresiki rubel dibayangke ing wangun entri ing akun ing bank sing sah. Jumlah entri ing akun ing rubel ngresiki ditemtokake dening pengiriman barang bebarengan lan panyedhiya layanan dening negara-negara sing melu perjanjian kasebut.

Mbusak lan rubel sing bisa ditransfer duwe akeh sing padha. Dadi, loro unit babakan dhuwit duwe isi emas padha - 0,987412 g saka logam murni (alami, ora kliring utawa ruble ditransfer kanggo emas). Bentenipun antarane ruble kliring lan ruble sing bisa ditransfer yaiku sing pisanan digunakake ing basis perjanjian bilateral antarane negara, lan sing terakhir adhedhasar persetujuan internasional multilateral antarane negara anggota CMEA. Yen pamukiman ing rubrik kliring digawe mung liwat bank-bank nasional, banjur pemukiman ing rubel sing bisa ditransfer ditindakake liwat pusat siji - Bank Internasional kanggo Kerjasama Ekonomi (IBEC).

Rubel kliring ing pemukiman antarane negara CMEA diganti karo ruble sing bisa ditransfer wiwit 1 Januari 1964. Nanging ruble kliring ora ilang; terus digunakake ing pemukiman karo DPRK. Kajaba iku, ing taun 1970-an ana kliring mata uang bilateral saka USSR - Finlandia, ing ngendi ruble kliring sing padha minangka mata uang. Kita dagang karo negara kapitalis tanpa nggunakake dolar Amerika lan mata uang liyane sing bisa diowahi kanthi bebas. Preseden iki jengkel banget musuh geopolitik kita, Amerika Serikat.

Perlu dikandhakake yen USSR nggunakake pemukiman kliring kanggo mesthekake perdagangan uga karo negara sing ora dadi anggota CMEA utawa malah ora dadi bagian saka kamp sosialis. Mata uang kliring liyane digunakake ing kana. Kaping pisanan, iki minangka negara donya katelu. Contone, ana kliring bilateral karo India, mata uang kliring yaiku rupee India. Persetujuan sing padha digawe karo Pakistan, kanthi rupee Pakistan minangka mata uang kliring. Miturut cara, sawetara negara sosialis liyane perdagangan karo India lan Pakistan nggunakake pemukiman clearing karo bantuan saka Indian lan Pakistani rupee.

Yugoslavia manggoni panggonan khusus ing antarane negara-negara sosialis. Iku dudu anggota CMEA, ora gabung karo persetujuan babagan panggunaan ruble sing bisa ditransfer, lan duwe orientasi ekonomi sing cukup jelas ing Kulon. Uni Soviet karo Yugoslavia ing taun 1970-an. hubungan perdagangan lan ekonomi dibangun ing basis saka pamukiman kliring, lan dollar AS minangka mata uang. Hubungan kita karo China uga ora gampang nalika iku. Nanging, negara kita mlebu persetujuan babagan pemukiman kliring, ing ngendi franc Swiss minangka mata uang kliring.

Federal Reserve: 'kebencian kelas' omah-omah kliring internasional

Ndherek conto USSR lan negara sosialis liyane, akeh negara donya katelu nyimpulake perjanjian clearing antarane piyambak. Sampeyan kudu eling yen ngresiki pemukiman ing dekade pasca perang minangka cara penting kanggo negara sosialis lan negara berkembang kanggo nyimpen mata uang cadangan, utamane dolar AS. Bebarengan karo cara kayata perdagangan barter lan "kesepakatan ganti rugi" (conto "kesepakatan ganti rugi" yaiku perjanjian "pipa-gas" sing dirampungake Uni Soviet karo sawetara negara Eropa Kulon ing pungkasan taun 1970-an). Wangun kerjasama internasional sing kaya mangkene nggawe angel kanggo Amerika Serikat ngetrapake sanksi ekonomi marang USSR lan mitra. Sawise kabeh, kerjasama kasebut ditindakake tanpa penyelesaian dolar, sing tansah ngliwati sistem perbankan AS lan Washington bisa gampang diblokir.

Kajaba iku, pemukiman kliring lan skema tabungan mata uang liyane nyuda permintaan saka peserta transaksi dolar AS. Nanging iki kenek banget ing kapentingan sing nduweni saka US Federal Reserve System, sing "nyetak" iki dolar padha lan nampa premium nuduhake gedhe saka saben "kertas ijo".

Ing taun 1970-an Amerika Serikat kanthi sepihak nolak kewajiban kanggo ijol-ijolan dolar kanggo emas, nyatane, mbubarake sistem Bretton Woods pasca perang. Mangkono, "brake emas" dibusak saka "printing press" saka FRS. Nanging iki ora cukup. Sampeyan uga perlu kanggo nggawe dikarepake kanggo "kertas ijo" - produk saka "printing press". Perjanjian kliring, loro bilateral lan multilateral, ngalangi ekspansi dolar AS.

Sawise kamenangan AS ing Perang Dingin, globalisasi aktif lan liberalisasi ekonomi wiwit ing saindenging jagad. Ing taun 1990-an ing tekanan saka Amerika Serikat lan IMF, perjanjian kliring internasional wiwit dibongkar, negara-negara kanthi cara "sukarela-wajib" wiwit ngalih menyang pemukiman langsung ing dolar AS. Clearings dadi ora cocog karo kapentingan pemilik saka Fed lan gol dollarization global.

Mbusak pemukiman minangka respon kanggo sanksi ekonomi

Dina iki Rusia nyoba kanggo mulihake posisi ekonomi ing donya. Salah sawijining arah penting yaiku nggawe serikat pekerja integrasi karo negara tetangga. Miturut cara, kira-kira rong puluh taun kepungkur, ing taun 1994, Rusia lan sawetara negara liyane ing cedhak luar negeri nandatangani persetujuan kanggo nggawe Uni Pembayaran CIS. Nyatane, iki babagan nggawe kliring multilateral. Sayange, persetujuan dadi "masih lair", mung spesialis ngelingi dina iki.

Mbokmenawa, ora ana kahanan politik lan ekonomi sing cukup kanggo nggawe Union Payments. Saiki, ing konteks sanksi ekonomi sing luwih angel marang Rusia, integrasi karo negara-negara tanggane dadi relevan banget. Langkah-langkah ditindakake kanggo nggawe Uni Pabean lan Uni Ekonomi Eurasia. Bener, sayangé, langkah-langkah kasebut banget isin. Salah sawijining faktor sing ngalangi pangembangan perdagangan lan hubungan ekonomi antarane negara-negara CIS yaiku ora seimbang karo perdagangan bebarengan, uga proporsi dolar lan euro sing dhuwur ing pemukiman bebarengan.

Ana langkah-langkah sing jelas kanggo mbenerake kahanan sing ora normal iki. Kaping pisanan, sing jelas yaiku perlu kanggo nyimpulake perjanjian perdagangan antarane negara kanthi volume ekspor lan impor, lan luwih becik ora kanggo setahun, nanging luwih suwe. Nanging implementasine langkah kasebut mung bisa ditindakake yen ekonomi dikelola kanthi terencana lan ana monopoli negara perdagangan manca. Utawa, paling ora, peraturan negara sing ketat babagan perdagangan manca.

Mbok menawa wis teka wektu kanggo mulihake Departemen Perdagangan Luar Negeri, sing rusak ing panas "reformasi demokrasi" minangka pangeling-eling monopoli negara perdagangan luar negeri.

Lan sawise karya preparatory kuwi, Rusia bisa lan malah kudu bali menyang laku mapan saka ngresiki mata uang. Kanggo miwiti paling ora kliring bilateral. Iku seng di pengeni sing padha "pegged" ora kanggo dollar utawa euro, nanging kanggo mata uang nasional negara-negara sing melu perjanjian ngresiki. Lan ing wektu sing luwih suwe, bisa uga pindhah menyang sistem pemukiman multilateral nggunakake mata uang regional supranasional kayata "rubel sing bisa ditransfer".
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

15 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 13
    21 May 2014
    Akeh sing wis diomongake lan akeh sing wis ditulis, nanging durung rampung.
    1. +6
      21 May 2014
      bener ngeweruhi
      1. jj
        +2
        21 May 2014
        Kanggo lelungan sewu kilometer, sampeyan kudu njupuk langkah pisanan.
        Terjemahan gratis saka ekspresi Cina sing misuwur
  2. +7
    21 May 2014
    Dina iki Rusia nyoba kanggo mulihake posisi ekonomi ing donya.


    Nanging apa sing bisa dakkandhakake - akeh perkara liyane ing Rusia sing kudu dipulihake lan diuripake maneh. Njupuk, contone, tetanèn.
    1. MBA78
      +3
      21 May 2014
      mesthi akeh sing kudu ditindakake ...
  3. + 14
    21 May 2014
    Cekakipun, makna artikel punika "kanggo mudhun dollar kanggo apa-apa" dening ngalih kanggo ngresiki pamukiman bebarengan (kaya bakal karo China), nanging mboko sithik, kanggo ngilangi ambruk ekonomi donya (kajaba kanggo Amerika Serikat, mesthi) ..
    1. + 12
      21 May 2014
      Cepet alon-alon - pepatah Rusia lawas. Lan Amerika Serikat piye wae mangertos yen final dollar ora tanning, Empu revolusi werna, lan, miturut, kabeh nistha sing gawan.
    2. 0
      21 May 2014
      ya wis. Intine saiki Amerika Serikat lagi ngedol pembayaran internasional. Lan sapa sing bakal ana ing kliring? We? On clearing - MBVR, bank internasional kanggo transaksi valuta asing. Lan sapa sing bakal nggawe bank iki? Ing kene dheweke bakal ...
  4. Arh
    +1
    21 May 2014
    Sampeyan kudu nggawe Rusia minangka ekosistem supaya ekonomi mandiri !!!
  5. +4
    21 May 2014
    Mbusak pamukiman
    Ganti jeneng pitungan dadi luwih euphonious eseman
    1. +1
      21 May 2014
      Kutipan saka: jktu66
      Mbusak pamukiman
      Ganti jeneng pitungan dadi luwih euphonious eseman

      Mikir babagan Rusia ing kene lan dudu babagan wanita)))) ngguyu
  6. +3
    21 May 2014
    Yen nggunakake ngresiki bakal bantuan kanggo overwhelm dollar, banjur lampu ijo kanggo operasi iki.
  7. +5
    21 May 2014
    Bank Internasional BRICS wis digawe, kudu diwiwiti musim gugur iki, tahap sabanjure yaiku nggawe pusat kliring kanggo negara-negara BRICS pisanan kabeh, banjur kanggo kabeh wong, adhedhasar bank iki.
    1. +1
      21 May 2014
      Kutipan: Andrey 447
      Bank Internasional BRICS wis digawe, kudu diwiwiti musim gugur iki, tahap sabanjure yaiku nggawe pusat kliring kanggo negara-negara BRICS pisanan kabeh, banjur kanggo kabeh wong, adhedhasar bank iki.

      Bener! Pakaryan kasebut ditindakake tanpa swara lan swara banter .. Mesthine, angel kanggo nolak massa ijo sing gedhe banget. Iku ora ngidini "sawetara kanca sing dudu kanca kita" kanggo mimpin kabeh usaha iki. keprungu
  8. +7
    21 May 2014
    Nah, iki proposal nyata saka ahli ekonomi. Banjur, "Ayo padha nyalahke kabeh, preduli."
    Pitakonan iku beda. opo Amarga ana model ekonomi liberal (monetaris utawa apa wae), mula kudu ana sing anti-liberal. Apa iki ora krungu babar pisan? Sanajan sekolah ekonomi kita ora "menyang kapitunan", pangembangan ekonomi sing direncanakake "digunakake" ing saindenging jagad. Endi perjuangan bebas panemu. Nganti saiki, mung stagnasi sing katon ing latar mburi rega minyak sing dhuwur lan aliran dhuwit sing digoleki ing bukit. Ana sing salah ing omah ora .
    1. +2
      21 May 2014
      Kutipan saka grbear
      . Amarga ana model ekonomi liberal (monetaris utawa apa wae), mula kudu ana sing anti-liberal. Apa iki ora krungu babar pisan? Sanajan sekolah ekonomi kita ora "kapitunan", pangembangan ekonomi sing direncanakake "digunakake" ing saindenging jagad.


      Ekonomi wis suwe campur. Ora ana ekonomi "pasar" utawa "direncanakake" sing steril. Kapitalis wis sinau kanggo ngrancang kanggo "ngalancarake" krisis overproduksi lan nyegah kekacauan pasar. Sosialis utawa panyengkuyung monopoli negara nyadari yen ekonomi negara sing direncanakake kanthi murni ora cukup "fleksibel" lan ora bisa njupuk kabeh kabutuhan konsumen sing terus-terusan ganti, lan sing paling penting, bakal cepet ngatur maneh kanggo ngasilake barang sing dikarepake. Mulane, model ekonomi saiki bisa diarani "hibrida". Pasulayan saiki antarane "liberal" lan "anti-liberal" bab liyane. Yaiku babagan derajat pasar "keterbukaan" utawa "tertutup". Ing kene uga, pendekatan sing seimbang dibutuhake. Penulis, sayangé, "nyekel" telat. Sistem kliring isih bisa digunakake ing taun 90-an. Nanging, saiki, ing jaman pembayaran "elektronik", katon kaya anakronisme. Saiki, kita mung bisa ngomong babagan nggawe unit pembayaran utawa mata uang universal, sing bakal ana kontrol internasional sing efektif. Dolar ora cocog karo akeh, yen mung amarga "pemilik" wis ilang kabeh rasa proporsi lan kesopanan. Padha kerep nyenengi "sanksi" marang wong sing ora dikarepake, nglanggar aturan dhewe lan ngrusak kapercayan ing sistem pembayaran.
      1. +1
        21 May 2014
        Carane sampeyan nerangake kabeh kanthi cetha..Cekak lan cetha! Aku setuju
        Kutipan: Suvorov
        Dolar ora cocog karo akeh, yen mung amarga "pemilik" wis ilang kabeh rasa proporsi lan kesopanan. Padha kerep nyenengi "sanksi" marang wong sing ora dikarepake, nglanggar aturan dhewe lan ngrusak kapercayan ing sistem pembayaran.
      2. Komentar wis dibusak.
    2. Komentar wis dibusak.
  9. +3
    21 May 2014
    Wis wektune kanggo siram Amerika nganggo bungkus permen dhewe lan nguatake ruble.
  10. 0
    21 May 2014
    Artikel saka wingi.
  11. 0
    21 May 2014
    Iki minangka salah sawijining pilihan kanggo mbayar dhuwit. Nanging. Kanggo nindakake iki, karya gedhe lan rada dawa karo negara "sekutu" perlu, sayangé ora cukup wektu kanggo iki. Nyatane, BRICS minangka "ngulu" pisanan. Ayo padha ngarep-arep.
  12. Palych9999
    0
    21 May 2014
    Skema iki makarya ing 50-70s karo "negara persaudaraan", malah ana Komite Negara kanggo Hubungan Ekonomi Luar Negeri.
    Kapabilitas kasebut diwatesi dening macem-macem pasokan counter (utamane nyedhiyakake senjata): obat-obatan lan barang-barang konsumen saka India, gula saka Kuba, pisang garing lan balm asterisk saka Vietnam, kopi saka Angola, lsp.
    Minangka counterbalance kanggo "pi-ndos" iku ora ala, nanging teknis angel, lan ora ana spesialis - ora ana "kickbacks" ana ...
    Ya, lan kita butuh mata uang - kanggo ngimpor "grub" lan peralatan berteknologi tinggi.
    Skema iki saiki - "ora bakal bisa"
  13. +3
    21 May 2014
    Pungkasane sirip ngapusi. Sistem Amerika wis cedhak. Insya Allah, lan Fed bakal ora duwe dhuwit kanggo mbayar listrik kanggo mesin cetak!
  14. 0
    21 May 2014
    Kutipan saka: jktu66
    Mbusak pamukiman
    Ganti jeneng pitungan dadi luwih euphonious eseman

    Ora, uga, iku gumantung ing konteks apa .. Kene, contone: Comrades! Ayo jiwit ngresiki endhog pin.dosovskie!
  15. +1
    21 May 2014
    Apa ngresiki, sampeyan biasane bisa nulis - pemukiman bebarengan. Clearing dijarwakake minangka reresik, Aku panginten sing artikel iki bab laundering dhuwit.
  16. +1
    21 May 2014
    Valentine, matur nuwun kanthi sanget kanggo artikel kasebut, yen ora, akeh sing ora ngerti artine "gerakan awak" mata uang saiki!
  17. buser
    +1
    21 May 2014
    ngresiki ora panacea, nanging salah siji saka cara kanggo njaluk watara katergantungan ing babakan dhuwit lan financial dictates saka Amerika Serikat. Senajan idea iku swara. Nanging integrasi karo pasar cedhak ing luar negeri ora bakal ngganti kahanan. Pasar cilik banget. Sampeyan perlu kanggo break liwat menyang pasar wilayah Asia-Pasifik, Timur Tengah, ing cendhak, menyang pasar negara karo multi-yuta populasi. Padha mangan lan ngombe kabeh!!! Lan kentang Belarusia lan gandum Kazakh lan lenga Rusia ...
    1. +1
      21 May 2014
      ngresiki ora panacea, nanging salah siji saka cara kanggo njaluk watara katergantungan ing babakan dhuwit lan financial dictates saka Amerika Serikat. Senajan idea iku swara. Nanging integrasi karo pasar cedhak ing luar negeri ora bakal ngganti kahanan.


      Vladimir Putin: "Ing asas, kita ora duwe kabotan kanggo nimbang kamungkinan kanggo ngedol sumber daya energi kita kanggo rubles, nanging iki tegese partners Cina kita kudu rubles iki. Kita siyap kanggo tuku soko kanggo yuan, nanging imbangan perlu kene. . Lan iki minangka pitakonan sing kudu ditliti ing tingkat pakar, ing kerangka Organisasi Kerjasama Shanghai, kita sarujuk yen ing mangsa ngarep, rapat menteri keuangan lan ketua bank sentral kudu dianakake ing Kazakhstan mung kanggo ngrembug masalah kaya ngono.
  18. +2
    21 May 2014
    Kutipan saka buzer
    Pasar cilik banget. Sampeyan perlu kanggo break liwat menyang pasar wilayah Asia-Pasifik, Timur Tengah, ing cendhak, kanggo pasar negara karo multi-yuta populasi. Padha mangan lan ngombe kabeh!!! Lan kentang Belarusia lan gandum Kazakh lan lenga Rusia ...

    Kasunyatan iku kanggo break liwat .. Dheweke ora nglilani kita mlebu (sanajan produk tetanèn kita alam lingkungan alam. (pedagang ora nglilani mlebu.. konon ngetokne regane ) terus dodolan "kenguryatin" busuk dicelup nang kono.. Wis suwe aku ora mangan sosis asli lan roti wangi.. (lan kelingan rasane) Lan krim sing ora nguntungke krasan .. butter kuning ing spring .. Lan vodka "Gandum" oh peduli drooling mili ..))) Pasar kudu ditaklukaké saiki kaya ing perang nyata ...
  19. +1
    21 May 2014
    Kene iku mung tengen ora ngomong bab ngresiki, nanging ngomong bab reresik wis. Iku wektu kanggo miwiti "wedge" 5, 6, etc. kolom, penasehat demokratis bebarengan karo liberal, duit, korupsi, KUHP karo Code Sipil, lan iku wektu kanggo mbenerake Konstitusi. Banjur bakal ana kedaulatan.
  20. 0
    21 May 2014
    Sampeyan kudu pindhah menyang pamukiman bebarengan pisanan kabeh karo China. Kita pantry donya, China pabrik donya. Liyane saka donya iku parasit ing awak kita. (yen dideleng sacara global)
  21. +1
    21 May 2014
    Inggih, ya, ngresiki ... Menang, karo Belarus ing Uni Pabean, banjur kita nindakake pemukiman ing dolar. Yen padha pengin, padha bakal ngenalaken kaya "rubel convected" dawa ago, nanging padha ora ... Clearing punika, pisanan kabeh, kapercayan lan kontrak long-term, kang ing short supply ing donya modern. . Kajaba iku, kliring didhukung dening ora luwih saka emas, lan nyatane, clearing iku dagang kanggo emas, mung ing wangun veiled.
  22. 0
    21 May 2014
    Kuliah sing apik kanggo mahasiswa universitas. Nanging kanthi pribadi, aku kesel maca lan nyelidiki, lan ora ana wektu sing cukup kanggo nliti saben artikel kasebut. Luwih becik panulis mbukak topik kasebut kanthi basa sing luwih cendhek lan luwih gampang dingerteni. Tema dhewe bener. Lan aku mikir yen akeh sing wis ditindakake ing arah iki.
  23. 0
    21 May 2014
    ing tembung prasaja barter!!! We menehi lenga Iran, kita menehi railways, mata uang mung perlu kanggo netepke imbangan.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"