Masalah ngoptimalake struktur organisasi lan kepegawaian unit senjata gabungan

20
Masalah ngoptimalake struktur organisasi lan kepegawaian unit senjata gabungan


Aku kudu nulis artikel babagan topik kasebut sawise maca sawetara artikel liyane sing ngusulake modernisasi struktur organisasi modern. Sejatine, artikel iki propose kanggo bali negara Soviet lawas saka senapan motorized lan tank divisi. Mayoritas nyaranake yen struktur kasebut adhedhasar klompok taktis batalyon - tank sing dikuatake utawa batalyon bedhil bermotor kanthi artileri full-time, pertahanan udara, teknik, kimia lan cabang liyane saka unit dhukungan militer, pertempuran, teknis lan logistik. Kajaba iku, dheweke ngusulake, nyalin prinsip NATO, kanggo ngenalake batalyon artileri, perusahaan pengintaian lan akeh unit liyane sing asring ora dibutuhake batalyon minangka unit struktural menyang staf batalyon senjata gabungan.

Ing wektu sing padha, batalyon kasebut dadi abuh banget lan kikuk, ora ana sing bisa ngomong babagan mobilitas. Aku nganggep pendekatan iki pancen salah. Kepiye cara metu saka kahanan iki tanpa nyuda kemampuan tempur unit lan ing wektu sing padha nambah mobilitas lan kontrol?

Kaping pisanan, aku arep ngomong yen ekspresi ayu "kelompok taktis batalyon" (BTG) sacara sakabehe ora liya mung frasa sing apik. Iku, mesthi, sacara teoritis minangka sistem sing paling fleksibel lan minimal sing kalebu unit heterogen. Nanging batalyon kasebut ora duwe markas lengkap lan sistem komando lan kontrol sing cukup kanggo ngatur macem-macem unit. Kabeh mung adhedhasar prinsip lan hubungan sing apik antarane komandan batalyon lan komandan unit terlampir.

Ya, miturut Pedoman Pertempuran RF NE, komandan unit sing dipasang kudu nurut lan nindakake prentah saka komandan batalyon sing dipasang. Nanging, misale jek ora bisa dingerteni sapa lan kepiye carane ngrancang tumindak unit sing ditugasake sadurunge perang, ngatur interaksi ing perang, nyedhiyakake amunisi, bahan bakar, materiel, ngatur pangopènan senjata lan peralatan militer, ngevakuasi peralatan sing rusak, lan liya-liyane. sistem umum operator waja personel. Panglima lan pangareping staf batalyon, sanajan ana pitung jengkal ing bathuk, sajrone perang ora bakal bisa ngatur "hodgepodge" unit heterogen kasebut, ora bakal duwe cukup wektu kanggo nganalisa kahanan kasebut. nggawe keputusan sing berkualitas, nggawe tatanan pertempuran, nggawa menyang subunit, komando operasional pertempuran lan kontrol geni saka subunit lengkap lan terlampir, lan komandan subunit sing dipasang ora bakal bisa menehi pitulungan lengkap, adhedhasar preoccupation karo nyiapake kanggo pertempuran lan pengawasan langsung saka subunit sing.

Longkangan kuwi ing struktur biasa riflemen motorized kapenuhan apa sing disebut "karsa komandan", kang fraught karo overstrain gemeter lan fisik lan lemes awal saka komando batalyon. Iki adoh saka kedadean positif, entailing losses ing wong lan peralatan ing perang.

Ing wektu sing padha, aku adoh saka mikir yen longkangan iki bakal diisi dening komando lan kontrol badan senapan motor utawa tank brigade, kang, ing siji, overloaded karo solusi saka sawetara tugas operasional-taktis. Operasi tempur dudu latihan ing ngendi kabeh wong tanpa prentah lan prentah ngerti maneuver sing dipelajari ing lapangan latihan sing akrab, iki minangka kahanan sing beda-beda, sampeyan ora bisa ngaso operasional lan sampeyan ora bisa setuju karo perantara.

Ing kahanan kaya mengkono, aku nganggep perlu kanggo duwe siji liyane tingkat komando lan kontrol unit - resimen. Ora kaya struktur resimen Soviet, sing padha karo struktur biasa senapan motor utawa brigade tank, kanggo kontrol lan mobilitas sing paling gedhe, aku percaya yen kudu duwe unit full-time sing luwih cilik sing kalebu ing komposisi kasebut. Aku ngusulake kanggo ngenalake 2-3 resimen mekanik menyang brigade, kalebu siji tank lan siji batalyon bedhil bermotor saka patang perusahaan, divisi artileri lan anti-pesawat, anti-tank, baterei jet, insinyur-sapper, pengintaian, komunikasi perusahaan, peleton flamethrower kimia, ndandani lan tutuk support materi. Brigade kasebut uga kudu nyakup resimen artileri (BrAG) saka komposisi rong divisi, batalyon jet, resimen rudal anti-pesawat, batalyon pengintaian lan unit liyane sing padha karo sing kalebu ing brigade saiki.

Staf sing ditemtokake bakal duwe unit sing luwih cilik tinimbang staf divisi senapan bermotor Soviet, kaping pindho, nalika dilengkapi sistem kontrol modern, bakal nyedhiyakake mobilitas lan kontrol sing luwih gedhe. Ing inti, resimen mechanized iki bakal padha karo armored personel operator modern, nanging ing tingkat kualitas sing luwih dhuwur, gadhah biasa, sistem kontrol uga-fungsi kanggo loro senapan motorized lan tank, lan Unit saka angkatan bersenjata. Dadi, contone, komandan batalyon tentara meriem sajrone perang bakal nampa komando kontrol ora saka markas batalyon bedhil motorized, kang asring kurang versed ing nggunakake artileri, nanging langsung saka pangareping tentara meriem saka resimen. sing nduweni pengintaian artileri lan sarana kontrol ing sangisore komando. Apa wae sing bisa dikandhakake, resimen minangka organisme, unit militer kanthi layanan lan mburi dhewe.

Sabanjure, kita bakal manggon ing perlu kanggo duwe struktur papat-perusahaan tank lan batalyon bedhil motorized saka resimen. Iki dudu penghargaan kanggo fashion NATO. Komposisi kasebut bakal ngidini ngatur rong operator personel lapis baja ing resimen - tank lan senapan motor, nransfer siji perusahaan tank saka batalyon tank menyang batalyon bedhil motorized, lan siji perusahaan bedhil motorized batalyon bedhil motorized menyang batalyon tank. Yen perlu, sampeyan bisa duwe komposisi imbang batalyon - loro tank lan loro perusahaan bedhil motorized ing saben.

Umumé, kanthi basis unit resimen, bakal bisa mbentuk nganti 6 klompok taktik perusahaan sajrone periode permusuhan, 3 ing saben batalyon. Gumantung saka tumindak arah serangan utama utawa arah sekunder, pambentukan tatanan perang resimen mekanis bakal dadi siji utawa loro eselon, sing bakal njamin kasenengan misi tempur kanthi maksimal.

Aku percaya yen owah-owahan kasebut ing struktur organisasi brigade bedhil motorized (tank) bakal ngrampungake masalah lawas babagan kontrol lan mobilitas formasi.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

20 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 12
    21 May 2014
    Revisi struktur organisasi lan owah-owahan menyang divisi kudu ditindakake sanalika bisa. Kita dudu negara, ora ana brigade sing cukup kanggo perang ing ruang terbuka! Ora mungkin brigade bedhil bermotor nolak divisi senjata gabungan! Padha lumaku lan ora weruh. Kanggo konflik lokal, sistem brigade cocok, nanging kanggo aksi skala gedhe, asosiasi dibutuhake. Nanging, kanthi sistem manajemen lan dhukungan sing fleksibel, struktur unit lan divisi sing optimal. Keseimbangan pasukan lan sarana sing cukup!
    1. -2
      21 May 2014
      sso-250659 RU Dina iki, 09:46 anyar
      Suwene suwene divisi ninggalake papan penyebaran permanen ?? Lan pira brigade.
      1. +6
        21 May 2014
        222222 "Lan pirang-pirang brigade.??? Sifat maneuverable lan konsep transfer pasukan saka siji distrik lan malah teater liyane ... apa sing katon ing latihan paling anyar saka Angkatan Bersenjata RF .."
        Mbuwang apik banget!))) Lan mung yen mungsuh ngidini sampeyan.))) Mungsuh sing normal lan lengkap kanthi kemampuan sing padha.))) Lan yen iki minangka koalisi negara?))) Ing endi lan apa sing bakal sampeyan transfer. ?
        Lan yen dheweke nglawan Georgia, mesthine brigade bakal pas. Nglawan Latvia uga.)))
        Kayane aku butuh brigade lan divisi ora kena ditinggalake. Iku babagan proporsi apa sing sampeyan butuhake lan pira. Tanpa prejudis kemampuan pertahanan negara.
      2. +5
        21 May 2014
        Kutipan: 222222
        Suwene suwene divisi ninggalake papan penyebaran permanen?

        Lan iki wektu!
        Kacepetan nggawa kesiapan pertempuran ditemtokake utamane dening tingkat kepegawaian unit (sambungan) lan latihan personel.
        Apa hubungane antarane divisi (yaiku, sawetara resimen, brigade) lan unit?
        Kaya kabeh ing jagad iki, formasi militer digawe kanggo ngrampungake macem-macem masalah. Nang endi wae sampeyan butuh unit senjata gabungan, lan ing ngendi batalyon infanteri "partisan" sing dikuatake utawa ora bisa dikuatake
        Iku ketok, contone, ing Chechnya bakal luwih apik kanggo duwe 3 MSDs full-blooded, kang uga bisa ninggalake bagéan saka tank, rudal anti-pesawat, Unit RkhBZ ing aturan lalu lintas kanggo pangayoman saka tatanan prefabricated lan markas. .
        Struktur pasukan wis cukup apik dening wektu. Kita mung bisa ngomong babagan nambah staf senjata lan peralatan militer lan l / s. Yaiku, pinten lan jinis senjata apa sing kudu diduweni lan jumlah unit militèr "ing sangisore" sing dibutuhake.
        1. 0
          22 May 2014
          Aku setuju banget!
      3. _CAMOBAP_
        +4
        21 May 2014
        Kutipan: 222222
        sso-250659 RU Dina iki, 09:46 anyar
        Suwene suwene divisi ninggalake papan penyebaran permanen ?? Lan pira brigade.???

        Yen kita ngevaluasi kritéria kasebut, batalyon bakal ninggalake luwih cepet, lan platoon umume bakal "mabur". Ya, lan divisi ora metu kabeh "rame", nanging ing resimen lan unit kapisah (subdivisi). Pitakonan beda - apa tugas bisa lan kudu ditanggulangi dening divisi lan brigade (nyatane - dikiataken, lan malah banjur ora tansah - resimen). Lan manajemen minangka salah sawijining divisi full-time, ing ngendi komandan divisi ngerti komandan resimen, ing ngendi CST biasa dianakake, lan liya-liyane. lan cukup liyane - telu utawa papat brigade, sanajan padha kuantitatif "luwih kuat."
      4. +1
        22 May 2014
        Iku ora babagan wektu! Ora ana gunane kanggo mindhah pasukan saka kulon menyang wétan lan kosok balene. Kabeh kudu seimbang ing garis strategis. Lan kita duwe kekurangan pasukan lan sarana ing siji arah sing diimbangi karo liyane. Minangka dokter militer, aku bakal ujar manawa divisi kasebut duwe OMEdB, tahap perawatan medis sing mumpuni, sing mbuktekake kabutuhan kanthi kringet lan getih, dokter lan prajurit. Saiki ing brigade ana dokter medis, dirancang kanggo perawatan medis 1, banjur ana link rumah sakit. Nanging ora ana rumah sakit lapangan, lan ora jelas babagan kapasitas lan kepiye perawatan medis kudu diwenehake. Yen, kaya Amerika, kita duwe akeh helikopter transportasi kanggo ngevakuasi wong sing tatu menyang pangkalan rumah sakit, mula aku bakal setuju karo reformasi struktur organisasi, yen ora mbantah akal sehat. Ya, nanging ing kene padha break kabeh bebarengan, nanging mulihake ing bagean. Lan kaya biasane, prajurit lan perwira unit akar umbi mbayar.
        PS Lan ing Course saka gedhe-ukuran tumindak, ing mratelakake panemume, brigade kudu cadangan Highly mobile kanggo ngembangaken sukses ing wilayah duwe bathi, utawa mbusak breakthroughs.
    2. 0
      Agustus 4 2014
      Aku ngusulake kanggo ngenalake 2-3 resimen mekanis menyang brigade, sing kalebu siji tank lan siji batalyon bedhil bermotor saka papat perusahaan, divisi artileri lan anti-pesawat,



      Brig kuwi bakal dadi divisi.
  2. 0
    21 May 2014
    Aku mangertos sethitik, nanging muni mestekake, artikel punika plus
  3. +1
    21 May 2014
    Kanthi anane sarana karusakan anyar, struktur TNI mesthi bakal owah. Nanging ngganti struktur unit militèr lan subunit kudu nyedhaki banget kasebut kanthi teliti, amarga kombinasi sukses saka pertempuran lan subunit mburi kanggo sawetara kahanan ora bisa ditrima kanggo liyane. Nindakake langkah-langkah organisasi lan reguler saka unit militer kanggo ngganti komposisi kasebut nuduhake yen sajrone taun unit militer bakal ora bisa, nindakake sakumpulan langkah kanggo ngenalake owah-owahan kasebut ing strukture. Struktur sing wis ana saiki ngidini kita ngrampungake kabeh tugas sing diadhepi Angkatan Bersenjata. Kit ngarep lan tentara ngidini kanggo ngiyataken formasi lan unit militèr ing arah utama ing wektu paling cendhak. Kanggo markas brigade, ora ketompo carane akeh batalyon lan divisi sing bakal dadi bagian saka brigade, uga jumlah unit sing dipasang lan ndhukung - metodologi markas kasebut ora owah. Struktur brigade miturut unit tempur sajrone operasi tempur bisa uga luwih gedhe tinimbang divisi full-time. Struktur divisi luwih dinamis kanggo wektu tentrem amarga jumlah unit lan subunit militer mburi sing seimbang.
    Cetha yen penulis kepengin Angkatan Bersenjata kita dadi sing paling apik eseman Nanging nalika ngusulake owah-owahan ing struktur organisasi lan staf sing ana ing Angkatan Bersenjata kita, bebarengan karo nambah kemampuan tempur unit militer, kita kudu mikir babagan kelayakan finansial lan ekonomi saka langkah kasebut lan malah babagan jeneng komandan batalyon, sing duwe loro bedhil motorized lan loro perusahaan tank - komandan tank utawa batalyon bedhil motorizedeseman
  4. albolo
    +6
    21 May 2014
    Iku mung ora masuk akal nalika Rusia banget menehi saran kanggo mbangun tentara miturut "model Eropa", miturut "standar NATO." Nyuwun pangapunten, nanging kenapa? ana sing bisa ngeling-eling sawetara perang "gedhe", perang "gedhe" sing bakal ditindakake dening tentara Barat lan MENANG ??? Iki ora kedadeyan sajrone 200 taun kepungkur! Apa sing bisa kita sinau saka Barat? Sanajan, ora, Kulon kudu sinau saka panyedhiya senjata lan nganyari maneh sing pas wektune! Dhukungan finansial lan logistik. Minangka kanggo liyane, Rusia kudu nerusake saka pengalaman pertempuran kamulyane. Lumrahe. kita kudu cepet bali menyang struktur divisi lan resimen. Penulis ngomong babagan BTG, babagan masalah interaksi antarane unit sing dipasang. Lan masalah iki gampang diilangi nalika ana bos umum sing cedhak - komandan resimen. Komandan divisi ngilangi kabeh masalah interaksi antarane resimen! Lan ing ukuran divisi lan resimen, gumantung ing kahanan, macem-macem kelompok taktik bisa digawe - loro batalyon lan perusahaan.
    Miturut cara, Kulon, saka ngendi kita nyoba sinau, ora nolak divisi utawa resimen! Ana divisi ing ALL negara utama ing Kulon lan China. Lan Smerdyukov lan Makarov mbangun tentara miturut conto Georgian, nderek conto operetta Amerika Selatan lan negara-negara Afrika, sanksi Western saiki marang Rusia cetha konfirmasi aktivitas KRIMINAL saka Smerdyukov-Makarovs ing sengaja ambruk saka tentara Rusia. Mbayangno yen kabeh wis apik. carane prabot lapangan pengin lan Rusia meh rampung ngalih menyang tuku senjata ing Kulon? Kajaba iku, senjata ala! Aku cukup pinter kanggo nyerah idiocy iki ing wektu! iku wektu kanggo nglirwakake idiocy Smerdyukov ing struktur organisasi.
  5. +1
    21 May 2014
    Jerman ing WWII ngrampungake masalah iki kanthi cara ing ngisor iki. Klompok perwira sing paling cerdas diatur saka markas korps utawa divisi, perwira sing duwe wewenang sing mbuktekake awake dhewe ditunjuk, lan saka divisi utawa korps dibentuk klompok batalyon lan perusahaan kanggo tugas tartamtu. Luwih, sambungan asil dibuwang kanggo nindakake tugas utama, lan liyane saka Unit makarya ing support lan tutup. Sawise rampung tugas, grup kasebut bubar nganti sabanjure. Cetha yen klompok kasebut ora duwe staf, sing menehi keluwesan. Kita uga nyoba soko padha, disebut grup gabungan. Ing wiwitan, ora saka urip sing apik lan dadi ala, banjur, kaya sing wis dikuasai, digunakake kanthi sukses. Tabel Staffing apik kanggo printah lan recruitment ing wektu tentrem, utawa karo kaunggulan akeh banget ing perang. Lan yen pasukan kasebut kira-kira padha utawa luwih murah, mung keluwesan ing distribusi pasukan lan kemampuan kanggo nggarap bakal mbantu. Nanging kudu ana unit taktis, batalion, divisi, skuadron, lan ing kene ana meja staf sing stabil. Muga-muga kabeh wong ngelingi yen korps Jerman kira-kira tentara kita, lan bageane yaiku korps kita.
    1. +2
      21 May 2014
      Lha kowe ngerti divisie, korps kita, iku omongane kontroversial banget (kalih divisi kita kira-kira kaya mangkene, banjur kanthi regane .... rada siji setengah)
    2. _CAMOBAP_
      +2
      21 May 2014
      Kutipan saka chunga-changa
      Tabel Staffing apik kanggo printah lan recruitment ing wektu tentrem, utawa karo kaunggulan akeh banget ing perang.

      Tabel Staffing - padha uga "ora saka buldoser" disusun. Kanggo kelompok "konsolidasi", iki dudu masalah staf, nanging manajemen sing kompeten lan inisiatif sing cukup. Conto, loro positif - lan negatif - pepeteng iku peteng. Penulis, miturut pendapatku, ngrampungake masalah ngatur BTGr - mung nalika nglatih petugas saka sekolah, luwih akeh perhatian kudu dibayar kanggo organisasi interaksi, utamane ing praktik. Umumé, penulis ora ngyakinake aku - topik, kaya grizzo, "ora dibeberke."
  6. StrategiG
    0
    21 May 2014
    Taktik sing paling apik yaiku taktik sing slamet. Mungkin kita ora kudu ngganti apa sing wis sukses kita perang lan apa sing wis sukses digunakake kanggo wektu sing suwe?
    Mesthi, aku ora ahli babagan iki, mula aku ngarepake kritik.
  7. +6
    21 May 2014
    Artikel sing menarik.
    Thanks kanggo Evgeny Alekseev kanggo topik dina.

    batalyon ora duwe markas lengkap lan printah lan sistem kontrol cukup kanggo ngatur macem-macem Unit.

    BTG minangka unit TACTICAL.
    Umume, iki minangka tinju kejut universal sing bisa mbales tumindak mandiri kanthi lengkap miturut rencana sing disetujoni sadurunge dening markas sing luwih dhuwur.
    Ing cendhak, BTGr bisa ndhukung dhewe karo geni lan nglindhungi dhewe bypassing markas sing luwih dhuwur.
    Aja nuntut apa-apa liyane saka BTG. Dheweke ora butuh unit sing paling sithik, markas ing pangertèn klasik.
    Lan BTGr ora panacea kanggo kabeh gerah, nanging mung unit TEMPORARY digawe, Yen perlu kanggo nindakake tugas TACTICAL tartamtu.
    BTGr "feed" lan "dhawuh" brigade ibu utawa resimen.

    Aku nganggep perlu kanggo duwe siji tingkat tambahan manajemen bagean - resimen.

    Akeh ahli setuju karo sampeyan.
    Resimen minangka struktur organisasi ideal saka formasi linear. Ing resimen, kaya ing Yunani, ana EVERYTHING. Iki pancene minangka unit militèr mandhiri minimal.
    Brigade modern sing padha minangka resimen kanthi kapabilitas sing ditingkatake kanthi menehi meh kabeh "buntut" unit divisi kasebut.
    Ya, 2 UKM lan TP dibuwang metu saka divisi lan ... nampa "brigade saka tampilan modern." A sethitik exaggerated, nanging bener, mbandhingaké OshS sing.


    Aku ngusulake kanggo ngenalake 2-3 resimen mekanis menyang brigade, sing kalebu siji tank lan siji batalyon bedhil bermotor saben papat perusahaan,

    Sampeyan kanthi intuisi pengin nggawe BTGr sing padha, mung luwih gedhe lan duwe markas ...
    Titik iku divisi permanen FULL-BLOODED biasa dibutuhake.
    Divisi iki bisa:
    - Tumindak kanthi mandiri
    - Gawe saka staf Brigade komposisi sing dibutuhake kanggo teater perang tartamtu (téater perang). Iki bisa dadi brigade modern lan sing sampeyan tawakake.
    - Nggawe nomer sing dibutuhake operator personel lapis baja, tumindak ing konser ing instruksi saka markas REGIMENTAL (!!!).
    - Apa wae, adhedhasar kasunyatan saka teater operasi iki.

    Kesalahan Staf Umum kita yaiku nggawe siji OshS ing saindhenging wilayah Federasi Rusia - brigade tampilan anyar ... Nanging OshS kaya mengkono ora bisa gawe marem kabeh teater potensial operasi, lan padha beda karo kita! Mung digawe luwih gampang.
    Malah ing USSR ana beda ing divisi OShS adhedhasar téater operasi:
    * ing Kelompok Pasukan Kulon - divisi tank,
    * ing ZabVO - PoolADs,
    * Pasukan Respon Rapid - DSHB.

    Komposisi kasebut bakal ngidini ngatur rong operator personel lapis baja ing resimen - tank lan senapan motor, nransfer siji perusahaan tank saka batalyon tank menyang batalyon bedhil motorized, lan siji perusahaan bedhil motorized batalyon bedhil motorized menyang batalyon tank.

    - Staf UKM tansah duwe batalyon tank sing dikuatake.
    - TP tansah duwe UKM ing staf.
    Lysaped wis suwe ditemokake. Kita kudu ora lali kabeh pengalaman priceless iki.
    .................................
    Umumé, Eugene
    matur nuwun kanggo pikirane.
    Muga-muga dhiskusi artikel sampeyan bakal menarik lan migunani.
    hi
    1. albolo
      +1
      21 May 2014
      Setuju karo sampeyan. Aku tau njabat ing divisi. korps tentara lan distrik ing ZakVO! Mula malah saben resimen duwe bedane dhewe-dhewe. Ing divisi sing dumunung ing pegunungan ing saben regimen bedhil motorized, resimen bedhil motorized 1 iku gunung. Ing batalion gunung iki, kompi 1 yaiku Alpine! Kanthi latihan sing cocog, kanthi peralatan sing cocog. Meh kabeh meh 80 regimen bedhil motorized padha beda - ing syarat-syarat nomer personel, senjata. lsp.
    2. 0
      21 May 2014
      Aku setuju. Apik banget.
    3. 0
      22 May 2014
      Quote: Aleks TV
      2 UKM lan TP dibuwang metu saka divisi lan ... nampa "brigade penampilan modern."

      Iku tansah luwih gampang kanggo mesthekake koordinasi pertempuran unit lan subunit saka divisi, amarga komandan unit lan subunit luwih utawa kurang akrab karo saben liyane. Lan nyuwek tank utawa brigade artileri ing bagean bedhil bermotor utawa mesthekake interaksi kasebut mbuwang wektu lan gaweyan.
  8. + 10
    21 May 2014
    Lan ing appendage bitterness sethitik:

    1. Saiki kita duwe sistem telung bintang:
    Brigade - Komando Operasional - Kab.
    Ora ana rahasia manawa sajrone latihan ditemokake yen brigade sing kapisah sesambungan karo siji liyane tinimbang resimen SATU divisi ...

    2. Ing wayahe, link "Komando Operasional" (markas tentara) nyatane nindakake fungsi - markas lan kontrol DIVISION ...

    3. Lan pitakonan sing isih durung bisa wangsulan:
    Ing kene dheweke (pungkasane) nggawe maneh sawetara divisi, kepiye carane kalebu ing jaringan komando lan kontrol gabungan saka Angkatan Bersenjata RF?
    Minangka Brigade utawa minangka Komando Operasional?
    ...........
    ps dhingklike kaya kapak sing dicincang, tukang furnitur wis kurang ajar ing pawon.
  9. Lyoshka
    +1
    21 May 2014
    perlu kanggo nambah komposisi
  10. 0
    Juli 15 2014
    Umumé, ana Staf Umum Departemen Pertahanan Federasi Rusia, lan apa sing ana hubungane karo Review Militer ??? kanggo sapa apa sing ditawakake ing kene ??? ... sayang, iki populisme lan promosi diri..
  11. RSU
    0
    Juli 15 2014
    Nanging aku kepengin weruh apa pendapat masyarakat babagan divisi loro resimen (maksudku resimen tempur utama, ora kalebu resimen artileri lan resimen pertahanan udara). Saiki aku duwe informasi, divisi kasebut ana ing pasukan udara, uga loro resimen Taman lan Kantemirovite. Ing mratelakake panemume, divisi loro-resimen apik mung kanggo nambah jumlah jenderal ing tentara, lan ora efektif ing syarat-syarat pertempuran. Apa sing dipikirake masyarakat?
  12. 0
    April 2 2015
    Artikel sing ora apik - ora ana tata letak kanggo formasi mburi, amarga minangka basis kanggo sukses formasi kasebut. Yen kita ngetung mburi miturut standar, brigade kuwi bakal luwih gedhe tinimbang divisi sadurungé.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"