NANHhorsemen saka Apocalypse

20
Ing taun-taun pungkasan, Departemen Pertahanan AS, miturut program NNI, wis nyeponsori akeh pembangunan sing ana gandhengane karo nanoelectronics, nanophotonics, lan nanomagnetic material. Istilah kasebut relatif anyar, wis ngganti jeneng teknologi sing kepungkur. Nanging, sanajan kasunyatane saiki nanodevices kaya cornucopia, isih durung ana standar ing donya sing kanthi akurat nggambarake apa nanoteknologi lan produk nano.

saka situs web ISN


Ing program federal Amérika NNI ("Inisiatif Nanoteknologi Nasional", "Inisiatif Nanoteknologi Nasional") akeh struktur sing melu sing ndhukung wilayah khusus riset nano. Nanging, militer AS duwe peran sing penting ing kana, minangka pusat investasi kanggo pangembangan nanoteknologi ing saindenging jagad. Nyatane, dheweke minangka unsur infrastruktur riset nanoteknologi nasional Amerika (Jaringan Infrastruktur Nanoteknologi Nasional) lan jaringan nanoteknologi komputasi (Jaringan kanggo Nanoteknologi Komputasi).

Khususe, CRDF Global (organisasi nirlaba independen sing nyengkuyung pangembangan kerjasama ilmiah lan teknis internasional) lan INTAS (International Non-Profit Association for the Promotion of Cooperation with Scientists of Newly Independent States of the Mantan Uni Soviet) didhukung kanthi finansial (uga bahan lan bantuan teknis) Institut Magnetisme (IMAG) saka NAS lan Universitas Nasional Taras Shevchenko ing Kiev (Departemen Radiofisika). Peneliti saka universitas Kyiv nyumbang kanggo nanosains Amerika lan kerja sama karo ilmuwan saka Amerika Serikat, akeh sing teka saka republik pasca-Soviet. Lan ing laporan riset kasebut dituduhake manawa sponsor kasebut yaiku Angkatan Darat AS (Angkatan Darat AS TARDEC, 6501 East Eleven Mile Rd, Warren, Michigan 48397-5000). Uga, pangembang nano sing sadurunge njabat utawa terus ngabdi ing Angkatan Bersenjata AS kerja bareng karo dheweke ing perusahaan umum.



Foto saka situs web Institut Magnetisme Akademi Ilmu Pengetahuan Nasional


Contone, Thomas Meitzler, Senior Fellow, Jurusan Fisika, Universitas Auckland (Departemen Fisika, Universitas Oakland, Michigan, AS), porsi ing tank pasukan AS. Lan wiwit taun 2004 nganti 2008 dheweke kerja dadi insinyur riset ing Kennedy Space Center karo Angkatan Darat AS. Miturut informasi sing dikirim ing Internet, Meitzler, bebarengan karo pakar Ukraina, saiki melu nanoelectronics lan spintronics. Ing dhaerah-dhaerah kasebut, NNI bubar nambah minat.

"Hyperstealth" lan "Photo-Stealth":
kamuflase digital, tank siro lan pluru


Spintronics lan Nanoelectronics ngarahake ngembangake piranti elektronik generasi anyar sing nyedhiyakake, saliyane, kacepetan lan daya sing luwih dhuwur, uga ora katon. Mung ing Universitas Michigan, kanthi basis laboratorium sing kuat, dheweke bingung babagan nggawe "jubah kahuripan" universal. Lan ora mung kanggo wong, nanging uga kanggo peralatan militer.


Video saluran TV Amerika CNN, ngomong babagan teknologi "hyperstealth". "Kahuripan Jubah", saged ndhelikake saka tampilan ora mung wong, nanging uga peralatan militèr.

Foto saka www.hyperstealth.com


Lan ing Alma Mater Teknologi Massachusetts ana Institut Nanoteknologi Angkatan Darat (Institut Nanoteknologi Prajurit), digawe kanthi inisiatif lan dhukungan saka Angkatan Bersenjata AS sing padha. Asil riset lan pangembangan wis digunakake dening infanteri, angkatan laut lan angkatan udara Amerika Serikat kanggo nambah kemampuan tempur tentara. Iki kalebu sing diarani "kamuflase digital", sing bubar digunakake kanthi resmi dening Tentara AS ing Afghanistan lan Suriah. Prajurit Amerika nganggo seragam militer bunglon sing digawe saka bahan anyar sing bisa ngganti "werna" supaya cocog karo warna medan:

saka www.hyperstealth.com




saka www.hyperstealth.com


saka www.hyperstealth.com



Video. Rahasia saka kamuflase.

Amerika Serikat uga akeh ngiklanake prestasi nano medis (dibiayai, antara liya, dening Institut Kesehatan Nasional). Mesthine, riset ing bidang nanoteknologi bisa digunakake ora mung kanggo diagnosis, pencegahan, perawatan penyakit mbebayani lan pangembangan peralatan biomedis anyar, nanging uga kanggo tujuan militer. Miwiti saka "luka sing cepet pulih", adhedhasar rekayasa jaringan, lan dipungkasi karo nanobacteria sing ora dirusak dening antibiotik, patogen, utawa radiasi gamma.

Miturut cara, fitur nanoteknologi sing nggumunake, ing antarane kaluwihan liyane, yaiku panggunaane ing industri apa wae. Iki tegese ing akeh kasus penemuan digawe kanggo tentrem, tujuan sipil bisa gampang Applied ing industri militer, lan kosok balene. Contone, pangembangan militer tartamtu ana hubungane karo jinis katalis, sensor, panel surya, piranti energi lan sarana perlindungan kimia, biologi utawa radiologis sing paling anyar. gaman.

Foto. Nggunakake "Photo-Stealth" ing conto pesawat militer (saka www.automopedia.org)


Apa peneliti sing nyumbang kanggo NNI ngerti yen riset kasebut wis ditrapake utawa bakal ditrapake ing militer? Aku iku cukup. Ing sawijining wektu, ing taun 1945, pitakonan iki "serigala ing sandhangan wedhus" dadi topik debat panas sawise Amerika Serikat, ing tahap pungkasan Perang Donya II, ngeculake bom atom ing Hiroshima lan Nagasaki. mengko, Ing taun 1973, Amandemen Mansfield diterbitake, kang wis diselehake Watesan ing akeh riset mbiayai liwat DARPA (asline ARPA), agensi Departemen Pertahanan AS sing tanggung jawab kanggo ngembangake teknologi anyar sing digunakake dening militer. Kanthi tembung liyane, Departemen Pertahanan AS ora duwe hak legal kanggo mbayar proyek lan riset "murni ilmiah". Mulane, kabeh perkembangan nanoteknologi ditujukan khusus kanggo tujuan militer.

Foto. Tragedi Jepang (saka www.peremeny.ru)


Bodho sing ora bisa diapura yen revolusi teknologi mung kanggo kemajuan umume manungsa. Prestasi ilmiah, kaya biasane, entuk manfaat mung siji, dene liyane nandhang karusakan lan kerugian. Sponsor AS saka akeh pusat lan program sing nyinaoni nanoteknologi nuduhake manawa iki minangka jinis panggilan sing ora diucapake kanggo nggunakake nanoteknologi ing konflik militer. Lan Washington, yen pengin, bakal ngatur kanthi cepet - ana pengalaman.

Nanonews militer paling anyar

Komando Angkatan Darat AS wis mlebu kontrak karo perusahaan Amerika Lockheed Martin kanggo pangembangan, produksi lan uji coba laser serat tempur kanthi daya 60 kilowatt, ujare perusahaan kasebut. Ing mangsa ngarep, gaman kasebut bakal digunakake kanggo numpes roket, cangkang artileri, tambang mortir lan kendaraan udara tanpa awak.
***
Advanced Tactics Inc. nggawe pesawat test pisanan saka AT Black Knight Transformer mobil mabur.




***
Raytheon wis nggawe chip anyar kanggo generasi sabanjure sistem visi wengi miniatur. Bisa digunakake ing aplikasi sing meh ora ana watesan, saka kamera dolanan bocah nganti sistem kontrol mobil sing cerdas.
***
Spesialis NASA rencana nyoba pesawat kanggo ngirim astronot lan muatan menyang Mars; pesen babagan iki ana ing situs web NASA. Piranti kasebut duwe wangun saucer lan dirancang kanggo njamin deceleration pesawat ruang angkasa ing atmosfer Mars rarefied.
***
Visteon Corporation wis ngrancang, mbangun lan nampilake menyang publik prototipe panel instrumen otomotif sing diarani Horizon. Panel iki nggabungke telung teknologi sing relatif anyar, kalebu pangenalan spasial saka sadurunge nyeret manungsa lan obahe tangan, kang duweni potensi kanggo revolutionize cara sopir bisa ngontrol fungsi tartamtu lan sistem kendaraan.
***
Ilmuwan sing kerja ing kerangka proyek internasional FANTOM5, sing melu luwih saka 250 peserta saka 20 negara sing beda-beda, wis nggawe "peta" sing paling akurat lan ekstensif sing nuduhake kabeh fungsi gen individu lan bagean saka genom manungsa.
***
Peneliti ing Korea Selatan wis nggawe piranti elektronik cilik sing fleksibel sing bisa disintesis ing siji proses lan dipasang ing macem-macem makhluk urip, kalebu serangga lan tanduran. Diowahi dadi cyborg, makhluk urip iki bisa tumindak minangka sensor urip sing bisa ndeteksi macem-macem bahan kimia lan ngawasi kahanan lingkungan.




***
Para ilmuwan ing Institut Standar lan Teknologi (NIST) wis ngembangake nanotube karbon sing bisa dadi pertahanan efektif nglawan senjata kimia.
***
Perusahaan Amerika Logos Technologies wis nampa dana saka Pentagon Advanced Research Programs Office (DARPA) kanggo ngembangake motor listrik hibrida bisu sing dituju kanggo panggunaan militer. Minangka asil saka implementasine saka program iki, militèr kudu duwe kendaraan roda loro sing bakal ngidini wong-wong mau ora mung kanggo cepet pindhah ing jarak adoh, nggunakake kaluwihan saka sistem propulsi hibrida, nanging uga quietly lan imperceptibly. pindhah liwat wilayah sing dikuwasani mungsuh, obah kanthi traksi listrik.


Sumber:
http://www.dtic.mil/get-tr-doc/pdf?AD=ADA582732 — совместная исследовательская работа ученых Украины и США
http://www.automopedia.org/2009/08/17/10-amazingly-beautiful-stealth-vehicles-of-death/ — использование «Photo-Stealth»
http://www.hyperstealth.com/ — Department of Physics, Oakland University, Michigan, USA
http://isnweb.mit.edu/ — Institute for Soldier Nanotechnology
http://www.inesap.org — INESAP
http://books.google.ru/books?id=jcK6AAAAQBAJ&pg=PT226&lpg=PT226&dq=%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F+%D1%81%D1%88%D0%B0+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%B8%D1%80%D1%83%D0%B5%D1%82+%D0%B8%D1%81%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%BE&source=bl&ots=phhy1Sx-81&sig=s1R0y3OL1bNkqajVlWXkypCIFvo&hl=ru&sa=X&ei=wD56U5zvDuKE4gT68oHACQ&ved=0CCwQ6AEwAQ#v=onepage&q=%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F%20%D1%81%D1%88%D0%B0%20%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%B8%D1%80%D1%83%D0%B5%D1%82%20%D0%B8%D1%81%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%20%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%BE&f=false — книга Л. Фостер «Нанотехнологии. Наука, инновации и возможности» в переводе на русский язык
http://science.mit.edu/research/institute-soldier-nanotechnologies — ISN
http://www.aps.org/meetings/calendar.cfm — APS
http://www.dailytechinfo.org/military/ — warta saka bidang nanoteknologi
http://www.nanonewsnet.ru/news/2014/armiya-ssha-zakazala-razrabotku-boevogo-volokonnogo-lazera — сайт о нанотехнологиях в России
http://open-dubna.ru/science/13-nauka/741-kto-pervym-osedlaet-vertlyavyj-spin.html — статья «Кто первым оседлает вертлявый спин?»
http://im.imag.kiev.ua/ru/aboutru.html — Институт магнетизма (ИМАГ) НАН
http://www.linkedin.com/pub/thomas-meitzler/29/168/b43 — Thomas Meitzler
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

20 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    22 May 2014
    Sawise subsoil lan produksi ing wilayah "demokratisasi", Amerika njupuk alih tangan ilmuwan lan teknologi.
    1. +2
      22 May 2014
      Inggih, iku ora bakal "karat" konco amers! Apa siji von Braun worth! Lan pira akeh sing "mapan" ing mburi "genangan"?!
    2. +7
      22 May 2014
      Apa sing kudu ditindakake. AS minangka salah sawijining negara paling enom (lan umure 250 taun). Carane nggedhekake bocah sing ora manut. Sing bener - sabuk ing bokong sing ora sopan. Lan ora suwe, tali Rusia-Cina bakal teka kanggo ngunjungi bocah hooligan.
      1. +4
        22 May 2014
        Kutipan saka MOISEY
        Lan ora suwe, tali Rusia-Cina bakal teka kanggo ngunjungi bocah hooligan.

        Luwih becik nyopot dolanan sing mbebayani saka bocah, nyelehake bungkus permen ijo lan mesin cetak lan dikirim menyang kebon TO KARYA kanggo entuk manfaat kanggo awak dhewe lan wong!
        1. Komentar wis dibusak.
        2. +2
          22 May 2014
          lali babagan kuku backlit Jepang
          kanggo ndeleng apa wong Jepang ing wayah wengi ing peteng belay
    3. +2
      22 May 2014
      Dheweke njupuk para ilmuwan ing tangane biyen ...
  2. +7
    22 May 2014
    Inggih ... kita kudu soberly netepke kemungkinan wektu anyar ... lan nyiapake jawaban sing nyukupi ...
    Salah sijine bisa dadi pulsa elektromagnetik sing kuat ... sing mateni kabeh elektronik radio ... kabeh nanorobots iki ...
    Wigati dicathet ... yen sing ora katon ing siji spektrum ... bisa ditemokake kanthi sampurna ing kisaran liyane ... dadi kabeh babagan respon sing cukup kanggo ancaman lan tantangan wektu kasebut.
  3. +7
    22 May 2014
    Chubais kudu dikirim menyang wong-wong mau, supaya EVERYTHING s @ shit!
  4. 0
    22 May 2014
    Aku maca, aku njupuk kanthi cepet! Ilmu, kaya kaendahan, minangka kekuwatan sing nggegirisi! Luwih elek, kabeh sing anyar dadi pisanan menyang "industri pertahanan", lan mung banjur, sawise wektu sing rada suwe, dadi digunakake umum! Sedih carane! Luwih becik, luwih apik, luwih manusiawi nggunakake kabeh "kawruh" kanggo kabutuhan manungsa: produksi, obat, kahanan urip ...! Ya, sampeyan ora ngerti! Nanging ketoke, aku mung ngimpi, mung ngimpi sing ora bisa diwujudake, aduh!
    1. saber1357
      0
      23 May 2014
      Artikel cilik iki ora ana hubungane karo ilmu. Lan uga karo teknologi. Lan urusan karo PR ora pati penting sing padha - kaya sing diarani. SDI "Star Wars" sistem ing 1980s. Dadi ngendi dheweke, SOI? Ora, nanging "panguwasa" USSR saka SDI wedi lan saiki ora ana USSR. Video kasebut nuduhake model kerajinan saka barang, wis ditampilake 10 taun, ngalahake hibah.

      Kanca-kanca, sampeyan ora ngerti wong Amerika, utamane jinis paranoid saka DARPA. Yen pancene duwe apa-apa, dheweke bakal njaga kapercayan sing paling ketat lan nambah produksi. Yen ora, banjur kita maca artikel kasebut, amarga perang informasi uga perang. Utawa babagan laser sing, ing jarak 3 m, ngrusak proyektil sing dipasang ing pigura, lsp.
  5. 0
    22 May 2014
    Ya, ora ana sing nglarang fantasi :)
  6. +4
    22 May 2014
    Lan apa sing bakal dikandhakake Comrade Chubais?
    1. +1
      22 May 2014
      Quote: Bayonet
      apa bakal comrade Chubais ngomong
      nanoteknologi ing tangan sing apik - aja uwal!
  7. +1
    22 May 2014
    Kita duwe NANOTolik ing NANHorsemen of the Apocalypse,
    ing apokolapsisah ugi mboten sae.
  8. +1
    22 May 2014
    Oh, pirang-pirang panemuan sing apik sing disiapake dening semangat pencerahan kanggo kita - genius A.S. Pushkin. Ilmu iku maju, aja nganti ketinggalan.
  9. 0
    22 May 2014
    Pikirane Raksasa
    Oh, pirang-pirang panemuan sing apik sing disiapake dening semangat pencerahan kanggo kita - genius A.S. Pushkin. Ilmu iku maju, aja nganti ketinggalan.

    Thanks kanggo sanksi, aku mikir yen "Kita bakal nyekel lan nyusul"!
    Tuku saka ora ana. Iku wektu kanggo nindakake dhewe. Cukup kanggo ngapusi ing kompor lan ngenteni wong apik sing bakal ngedol apa wae.
  10. 0
    22 May 2014
    Perlombaan nanoteknologi kaya SDI nalika Perang Dingin. Mbok menawa iki goblok, ngarahake kanggo mesthekake yen Rusia ngarahake dana menyang proyek sing ora janji.
    1. +2
      22 May 2014
      -made13: Mungkin iku goblok...
      Ora, ora kosong. Ing 10 taun, ora bakal padha. Ing sawijining wektu, komputer dianggep padha karo fiksi ilmiah. Nanging Kulon, pisanan kabeh, nggunakake prestasi iki kanggo provokasi lan set-up.
    2. Komentar wis dibusak.
  11. +1
    22 May 2014
    Sumber daya sing paling penting lan penting ing bumi yaiku staf ilmiah, yaiku sing kudu sampeyan perang lan sapa sing kudu nandur modal, lan bahan mentah alami mung materi.
  12. 0
    22 May 2014
    Lan kepiye carane nanoteknologi kita ana, apa Donkey Red durung nyolong kabeh milyar, utawa DAM terus ngisi feeder?
  13. +1
    22 May 2014
    Apa sampeyan ngerti yen Prokhorov, sing bocor Yo-mobile, saiki wis mlebu dewan direksi Rosnano?!!!!!!!!
  14. -1
    22 May 2014
    Aku katon bab mobil mabur, editing video, kaya kabeh liyane, ing ara-ara samun tanpa bledug, njupuk mati lan lungguh, uwuh.
  15. 0
    22 May 2014
    ya, lan Rusia tanpa voucer wis pembangunan apik, nanging sayangé, karo birokrasi kita, iku kabeh mung bajingan munggah lan ora pindhah menyang urip sipil, ora menyang tentara.
  16. 0
    22 May 2014
    Sing siji anget. Dheweke ora bakal sukses. Lan iki "imigran" saka Rusia bisa gampang dadi "enterers" bali. Yen Rusia kuwat lan merdika, kabeh wong bakal ketarik. Amarga "neponyatki" zadolbali! Ugh, ugh - nalika kabeh mlaku ing arah sing bener.
  17. Svd
    0
    22 May 2014
    Ngurangi dolar lan mungkasi kabeh riset, para ilmuwan bakal mbuwang, banjur kita bakal weruh kartun apa sing bakal ditampilake ...
    1. INFOLegioner
      0
      23 May 2014
      idea gedhe. Miturut cara, China lan Rusia jelas kerja sama kanggo iki. lan ing ngendi para ilmuwan mbayar luwih akeh, dheweke bakal pindhah menyang kana. buktiaken kanggo abad.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"