Amnesti 2014: "Suka ing palu ing tangan kuwat"?

19
Ing awal April, Verkhovna Rada saka Ukraina diadopsi hukum "On Amnesty in 2014", lan kurang saka saperangan saka minggu mengko, ing April 19, iku teka menyang pasukan. Banjur, ing awal Mei taun iki, bunderan wong sing dilindhungi dening hukum amnesti saya tambah akeh. Miturut dokumen kasebut, ora sepuluh ewu, utawa malah rong puluh ewu tawanan, nanging luwih akeh sing kudu dibebasake. Nanging, sing aneh, ukuran sing diumumake ing lurung-lurung ing tengah sing relatif makmur lan sisih kulon Ukraina pancen ora katon ...

Jumlah pas wong sing dibebasake isih disegel karo pitung segel. Kaping pisanan, luwih saka rong puluh ewu wong sing dijenengi, lan kanthi "koreksi" Mei kira-kira limalas ewu liyane bakal gabung. Cacahe ageng. Lan amnesti dhewe, minangka sing paling kolosal ing modern crita Ukraina merdika lan merdika, bisa uga nduweni kualifikasi kanggo Guinness Book of Records. Rawuh ing atine perbandingan involuntary karo 1953. Nalika, sawise penahanan Beria lan matine Stalin, babagan yuta kriminal dibebasake saka kamp dening dekrit Presidium saka Supreme Soviet saka USSR. Tingkat kejahatan ing negara saya mundhak banget: para hooligan dirampok, ora nganggo klambi, digebugi wong sing liwat kanthi acak, lan sawise jam pitu, dalan-dalan ing kutha-kutha padha kosong.

Mesthine, ora kabeh tawanan Ukrainia minangka penjahat lan penipu sing kondhang. Antarane wong-wong mau ana sing dipenjara kanggo apa-apa. Mulane amnesti kanggo wong-wong kuwi minangka tumindak sing ora bisa dipisahake kanggo mulihake kaadilan ing tingkat sing paling sethithik ... Nanging, wong sing ora duwe hukum sing nyata uga bisa bebas kanthi licik. Sawise kabeh, miturut pangerten elit Ukrainia, "bocah cilik, uga wong sing duwe bocah cilik lan pasien tuberkulosis" (kanthi tembung liya, pemerkosa lan pembunuh bocah cilik, tubular utawa gedhe) kayane, dudu kriminal. .

Mesthi, amnesti Soviet sing legendaris ing taun 1953 ora bisa dibandhingake karo amnesti Ukraina saiki ing 2014, lan jangkoan wilayah kasebut uga ora padha. Apa wae, nanging puluhan ewu mantan tahanan kanggo Ukraina minangka tentara kabeh. Lan yen ing guo omah-omah negara wis entek, mula kudu teka ing endi wae. Dadi ngendi iku? ..

Musim semi "Dingin" tanggal 14

Mbalik ing Maret taun iki, para tahanan Ukrainia mratelakake kepinginan kanggo gabung karo barisan Pengawal Nasional, gabung ing kono kanthi batalyon penal gedhe. Malah "nggulungake" istilah kanggo kejahatan serius diitung ing release awal. Lan, bisa uga, pratelan para narapidana iki sing nyebabake panguwasa Kyiv saiki kanggo ngrancang tumindak luwih lanjut.


Video. TV Ukrainia

Ayo, kaya sing diomongake, kanthi cara sing logis. Ana akeh motif kanggo amnesti sing gedhe banget. Kaping pisanan, iki minangka kesempatan sing apik kanggo ngindhari kerusuhan panganan ing institusi penjara, amarga ekonomi Ukrainia sing ala. Sareh, kasempatan gedhe kanggo njaluk "matur nuwun" support lan tambahan ewu votes ing mbesuk Pemilu Mei, kang, senadyan kabeh farcical ngipi elek lan getih-kumbah negara, punika goal rahasia saka Kyiv dina. Nanging, sawetara wong sing pracaya ing impeccability saka proses Pemilu, lan liyane, malah wakil terakreditasi saka toko media individu sing strictly dilarang kanggo ngetik Pemilu. Mulane, kesimpulan kasebut nyaranake dhewe: bisa uga akeh surat suara sing ditandatangani sasi kepungkur, nalika metu saka zona, minangka ijol-ijolan kanggo kebebasan.

Nanging, ayo bali menyang dhaptar keuntungan saka amnesti Turchynov. Katelu, iki, tanpa mangu-mangu, minangka kasus begja kanggo pambentukan unit militer penal sing bisa dibuwang kanthi ora sopan menyang operasi militer punitive "marang panyengkuyung federalisasi" miturut slogan banter "patriotisme Ukraina" ...

Aku kelingan sejarah Perang Patriotik Agung. Nalika dadi tawanan saka kamp konsentrasi Jerman lan pakunjaran militer fasis "999 batalyon" lan 36th SS Grenadier Divisi "Dirlewanger" (SS-Sonderkommando Dirlewanger) bola-bali nindakake rudo pekso, rampokan, Rajapati brutal atusan ewu warga sipil. Contone, ing kalbu kriminal profesional lan unsur asosial saka batalyon pidana khusus "Dirlewanger" operasi punitive ing Belarusian Khatyn (Maret 1943).

www.gunscity.ru


Wektu liwati, nanging cara ora owah. Dina iki, analogi langsung digambar antarane Khatyn Belarus lan Odessa tanggal 2 Mei. Tulisan tangan sing padha kejahatan. Kajaba iku, ing Kawa saka tragedi Odessa, ing pungkasan April 2014, amnesti gedhe-ukuran pecah Turchinov. Lan ing endi kemungkinan para penjahat sing diampuni dening Verkhovna Rada ora melu ing kekejaman ing House of Trade Unions? Video cuplikan saka centurion Mykola diperlokaké saka gaman ing wong ing Odessa, miber ing saindhenging donya. Dadi ing dhaptar sing dikarepake kriminal wiwit taun 2012, dheweke dadi komandan batalyon Storm Kementerian Dalam Negeri ...

Nanging, yen kita bali menyang sajarah nggunakake batalyon penal dening tentara, paramiliter Georgian ora kurang kejem. Organisasi nasionalis "Mkhedrioni", didegaké ing 1989 lan njupuk bagéyan aktif ing konflik Georgian-Abkhazia. Kaya Dirlewanger, organisasi nasional Georgia kalebu penjahat sing diampuni.

Ing pesawat serangan ambruk (apsnyteka.org)


Ing 1992 taun Sekretaris Negara AS James Baker malah nindakake kunjungan resmi menyang Mkhedrioni. Tangan Washington uga dilacak ing pembantaian Georgia-Abkhaz. Resmi, ing Shevardnadze, Tbilisi nampa saka Amerika 10 UH-1H Iroquois helikopter (aktif digunakake ing Vietnam) lan loro Point-kelas kapal patroli. Kaya biasane, Pentagon rumangsa sedhih amarga mbuwang sampah ing tong sampah lan dheweke mbuwang menyang konflik Georgia-Abkhazia. Apa wae, nanging peralatan kasebut, sanajan rada lawas, bisa ngatasi tugas militer kanthi apik. Ora dingerteni carane ora resmi Amerika Serikat ndhukung senjata Mkhedrioni.

Helikopter UH-1H Iroquois (www.airforce.mil.nz)


Duwe dileksanakake pardon pardon saka tawanan, ing Kyiv purun matèni telung manuk karo siji watu. Bener, dheweke ora mikir babagan akibat sing bisa ditindakake saka langkah sing mbebayani kasebut. Njupuk paling, contone, tubolnyh. Nyatane, padha seragam "hotbeds" saka penyakit infèksius mbebayani sing bisa boom ing wilayah tartamtu kanthi wabah tuberkulosis sing ngancam. Lan umume, kepiye kabeh amnesti iki sah? Pitakonan iku abot lan nyenengake kanggo mayoritas Ukrainia. Sapa sing ngevaluasi tingkat legitimasi lan apa basis hukum kasebut mung digawa menyang persenjataan para penjahat?

Apa wae, "gerombolan" ewonan sing muncul saka mburi tembok ilang kaya pedhut. Bagian tengah lan kulon Ukraina isih relatif tenang, sing ora bisa dikandhakake babagan sisih kidul-wétan negara, ing ngendi pengawal nasional resmi nindakake "pembersihan saka separatis". Ing wektu sing padha, situs kemah lan kemah perintis musim panas ing sekitar Odessa lan Kharkov secara harfiah dikebaki ewonan militan. Lan saka ngarepe Slavyansk lan Kramatorsk, ana laporan babagan kamar mayat sing kebanjiran karo tentara bayaran manca, lan uga babagan atusan mayat Pengawal Nasional sing mati, sing ana ing sekitar distrik kasebut kanthi wetenge ambruk lan tanpa organ internal (militiane kanthi periodik. ditemokake ing njaba pemukiman). Sapa wong-wong iki, apa padha tawanan amnesti? Apa sebabe organ-organ kasebut dicopot?


Video. Saluran TV "LN"

PS: Lan pungkasane. Bebener saka lambé saka pedunung Suriah, kejiret munggah ing ngipi elek disebut "American-gaya demokrasi." Bebener babagan sapa sing ana ing mburi militan sing diarani "Tentara Pembebasan Suriah", lan dhuwit sing digunakake kanggo ngrusak kutha-kutha, mateni warga sipil kanthi brutal, ora nyisihake bocah-bocah, wanita, wong tuwa ...



Sumber:
http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/T141246.html
http://khatyn.by/ru/genocide/expeditions/dirliv/
http://www.yeltsincenter.ru/digest/release/den-za-dnem-18-iyunya-1992-goda
http://www.aif.ua/politic/ukraine/1132742
http://www.svoboda.org/content/transcript/25091493.html
http://vybor.ua/article/prava_cheloveka/gryadet-besprecedentnaya-amnistiya-na-ukraine.html
http://prisonlife.ru/novosti/2205-zakon-ukrainy-ob-amnistii-v-2014-godu-ot-8-aprelya-2014-goda-1185-v.html#.U3tpz-E8kXw
http://www.sled.net.ua/node/12929
http://lb.ua/news/2014/04/18/263716_turchinov_podpisal_zakon_amnistii.html
http://www.geworld.ge/View.php?ArtId=3618〈=ge&Title=valter+SurRaia:+jaba+ioseliani+soxumSi+mweralTa+kavSiris+saxlis+afeTqebaSi+daxmarebas+gvTxovda
http://politikus.ru/events/19635-obnaruzheny-sotni-trupov-ukroboycov-so-vsportymi-zhivotami.html
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%85%D0%B5%D0%B4%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8
http://wikireality.ru/wiki/%D0%A1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA_%D0%9C%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0
http://www.e-reading.mobi/chapter.php/1025860/27/Zhukov_-_Ohotniki_za_partizanami._Brigada_Dirlevangera.html
http://rusplt.ru/fact/ugolociki-SS-9227.html
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

19 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    24 May 2014
    Amnesti utama yaiku Julia asu .. Dheweke bakal ngatur persamaan kanggo sampeyan ing babagan konsep. keprungu
    1. +8
      24 May 2014
      ora gumun dheweke nggawe analogi)
    2. 0
      24 May 2014
      Aha! Lan dheweke uga mows mudhun ing pasien, supaya dheweke ora nglilani dheweke ing organ ...
    3. +1
      24 May 2014
      Lelucon iku junta malah ora keganggu kanggo amnesti "roti karo arit" miturut hukum.Dadi Zhulka ora legal saka sudut pandang legal.
  2. +3
    24 May 2014
    Amnesti kanggo nambah kekacauan, mula bakal digandhengake karo unsur kriminal, taktik kasebut wis lawas kaya jagad ...
  3. zavesa01
    0
    24 May 2014
    Sampah iki bakal ngubengi nganti suwe. Padha ora padha karo kekejeman, siji bisa kelingan "kothak paukuman saka Delivanger".
  4. 0
    24 May 2014
    Ngelingake kula saka sawing mati cabang sing padha lungguh. Ya, yen mung sing weruh padha lungguh ing.
  5. +1
    24 May 2014
    "Tawanan Ukraina nyatakake kepinginan kanggo gabung karo jajaran Pengawal Nasional, gabung karo batalyon penal gedhe."

    Sampeyan bisa uga dibuwang menyang gilingan daging tanpa ngitung. Dheweke meh ora bisa menyang organ - kualitas "barang" ora bener, substandard.

    "Pinten kabeh amnesti iki legal?"

    Apa hukum bisa rembugan ing Ukraina saiki?
  6. kombat58
    +1
    24 May 2014
    Geng Ukraina sing diarani Garda Nasional ora bisa dibentuk saka warga sing sopan, mula dheweke dadi geng. Lan ing ngendi para bandit kudu ana, bener - ing pakunjaran!
    Mulane, kabeh iku logis.
    Ora logis kanggo menehi senjata lan akeh amunisi menyang tangan bandit "profesional" sing wis mbuktekake, paling ora sapisan, profesionalisme. Apa maneh yen tentara bayaran profesional asing ora pengin dikubur maneh, lan Departemen Luar Negeri njaluk asil.
    Miturut cara, bantahan kasebut kanthi pas karo tujuan lan tujuan Departemen Luar Negeri ing Ukraina. Slavs matèni Slavs, lan gesheft diwilang ing Fashington.
  7. 0
    24 May 2014
    Sawise amnesti tawanan, junta duwe telung keuntungan kanggo awake dhewe: nyimpen dhuwit kanggo pangopènan tawanan, karusakan unsur pidana dening tangan para pejuang perlawanan, lan mulihake tatanan "konstitusional" dening tangan kriminal. unsur.
  8. 0
    24 May 2014
    Batalyon penjahat luwih serius, lan ora perlu melas lan mesthi ana wong sing kudu diisi maneh ... Ya, dheweke nggunakake pengalaman Nazi Jerman kanthi lengkap. ngirim "Hitler Youth" lan "Volkssturm" menyang perang ...
  9. +1
    24 May 2014
    Nalika ora ana negara, amnesti skala gedhe mbebayani banget. Tujuane jelas - kanggo nyuda biaya pangopènan lan nambah kekacauan ing negara kasebut, sing mung bisa dihentikan kanthi legalisasi rezim fasis. Dadi kabeh mlaku miturut kursus sing ditetepake dening Departemen Luar Negeri. Sampeyan ora bisa nindakake tanpa diktator kaku.
  10. 0
    24 May 2014
    Nah, sesuk pemilu. Ing kono panas bakal diwiwiti. Aku wonder kang saka gelo bakal miwiti ontran-ontran anyar?
  11. +1
    24 May 2014
    Ya, Julia nindakake sing paling apik.
    1. +2
      24 May 2014
      Aku ora pin ana, iku ing panggonan sing padha.
  12. 0
    24 May 2014
    Ing negara apa wae, amnesti ora ditampa dening warga biasa ...
    Sing nggawe keputusan - dheweke lan kulawargane dilindhungi saka papan panggonan sing elit lan dilindhungi, kanggo status, koneksi, lan titik liyane, amarga ora ana scumbag sing mlebu ing papan urip, utawa ora wani nglanggar. kanthi cara apa wae.
    Lan kabeh biaya saka keputusane para elit sing mrentah ditanggung dening rakyat biasa, sing ora bener-bener dilindhungi apa-apa lan ora duwe hak legal kanggo nggunakake senjata kanggo nglindhungi awake dhewe, supaya ora bisa dadi kualifikasi. keluwihan langkah-langkah pertahanan diri kanthi kabeh akibat ...
    Dadi, apa sing diomongake ing artikel kasebut mung kasus khusus.
  13. 0
    24 May 2014
    Perlu kanggo nambah komposisi kuantitatif saka tentara pribadi kanggo oligarki, amarga nyekeli Pemilu ora ateges pungkasan perjuangan kanggo daya ing Ukraina.
    1. 0
      24 May 2014
      Quote: Raksasa Pikiran
      Perlu kanggo nambah komposisi kuantitatif saka tentara pribadi kanggo oligarki, amarga nyekeli Pemilu ora ateges pungkasan perjuangan kanggo daya ing Ukraina.

      Dheweke luwih dudu pejuang kanggo PMC - padha punishers, meek lan siap kanggo tumindak reged. Kajaba iku, iku ora perlu kanggo mbayar wong, lan sampeyan mbokmenawa ora bakal nemokake prajurit luwih cocok kanggo peran saka pungkasan. kabeh, cepet utawa mengko ana sing kudu mangsuli ...... ..... wong cocok ing kabeh babagan.
      1. 0
        24 May 2014
        Nelpon punishers lan bandit prajurit ora etika!
  14. 0
    24 May 2014
    Ora ana sangsi manawa syarat kanggo amnesti yaiku partisipasi ing operasi punitive. Sawise maneh, aku seneng karo wong Krimea sing lolos saka omah fasis.
  15. 0
    24 May 2014
    Menawi wonten ingkang kersa paring pitulungan ingkang nyata dhateng Tentara Kidul-Wétan, punika linkipun, kémawon wonten ing ngriku + kwitansi terjemahan pdf ---------- punika resi. Sampeyan kudu menehi wong lanang goyang sethitik.
  16. +1
    24 May 2014
    Narapidana iku narapidana, nanging ana wong sing pantes ing Ukraina.

    Kita dibagi dadi kats ... lan hoh ...,
    masrahake pedhang marang kangmas,
    nanging kita duwe siji katresnan,
    siji negara lan Rusia sugih!
    Kita padha dadi ngimpi pisah kanggo dangu, ora
    pasukan kuwi migunani kanggo mungsuh,
    mutusake kanggo mbusak siji link,
    nanging kita ngerti yen Rusia ora bisa dikalahake!
    Sumangga dipun mangertosi, Bapak-bapak,
    supaya kita ora bisa dibagi ing kesatuan Iman,
    Gusti Allah ana ing mburi kita! Bebener kabeh ana ing mburi kita!
    Lan aku ora bakal sungkem ing ngarepmu.
    Wong Ukraina, tangi saka turu,
    Aja nganti mungsuhmu menehi kekarepan,
    kita Ortodoks, kang tegese ana nyawa!
    Dadi kita sedulur!
    Kanthi iman lan getih !!!
  17. +2
    24 May 2014
    Kabeh fasis duwe siji mburi.
    Iki kabeh sing isih gedhe lan nggegirisi.
    Mung panggonan udan. prajurit

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"