10 foto saka strategypage.com tanggal 21 Mei 2014

43
1. Helikopter marine nglawan kebakaran alas


Marinir AS saka Skuadron Helikopter Laut Sedheng 364, Marinir 39 penerbangan tim saka 3rd Marine Aircraft Wing ing Marine Corps Base Camp Pendleton nyedhiyakake dhukungan udara kanggo nglawan kebakaran ing San Marcos, California 15 Mei 2014. 3rd Marine Aircraft Wing kerja sama karo Departemen Kehutanan lan Perlindhungan Kebakaran California kanggo nindakake upaya pemadam kebakaran udara ing sawetara kobongan kebakaran ing San Diego County. (Foto dening Kpl. Tyler C. Gregory, Korps Marinir AS)

2. F-35B lepas landas singkat


Sepasang pesawat uji F-35B nggawe lepas landas cendhak pisanan ing formasi cedhak tanggal 12 Februari 2014. Tes penerbangan ditindakake ing Naval Air Station Patuxent River, Maryland

3. Raptor


Kolonel Terry Scott mabur nalika latihan pesawat F-22 Raptor tanggal 9 Mei 2014, ing Pangkalan Gabungan Pearl Harbor-Hickam, Hawaii. Scott nindakake penerbangan final upacara. Scott pensiun sawise 33 taun layanan. (Foto dening Staf Sersan Alexander Martinez, Angkatan Udara AS)

4. Lockheed Martin Indago quadcopter


VTOL cilik tanpa awak saka Lockheed Martin iki bisa nyedhiyakake para pejuang ing lingkungan sing tantangan, rame lan kutha kanthi mripat sing bisa dipercaya ing langit sajrone sawetara menit. Indago nduweni kemampuan pengawasan sing luwih maju, nyedhiyakake informasi penting kanggo pelanggan militer, sipil lan komersial sing pengin pengintaian udara ing wilayah sing rame sing ora bisa diakses kanggo sistem pesawat tanpa awak. Muatan VTOL kalebu sensor elektro-optik lan inframerah lan desainer laser, nyedhiyakake kemampuan panning 360 derajat sing terus-terusan.

5. Dimuat kanggo kapasitas


Samudra Pasifik (12 Mei 2014) Pejuang Super Hornet F/A-18E basis operator saka Sunliners saka Skuadron Pejuang 81 njupuk saka dek kapal induk Carl Vinson (CVN 70). Carl Vinson lagi ngalami tes kualifikasi ing pesisir California Kidul. (Foto dening Spesialis Komunikasi Massa Kelas 2 John Philip Wagner, Jr., Angkatan Laut AS)

6. Tari ing langit


Tim aerobatik Thunderbirds Angkatan Udara AS munggah nalika penerbangan demonstrasi open house ing Pangkalan Bersama McGuire-Dix-Lakehurst 11 Mei 2014. (Foto dening Sersan Larry E. Reid Jr., Angkatan Udara AS)

7. Raptor ing Segara Arab


F-22 Raptor manuver menyang wilayah tanggung jawab Komando Pusat AS sawise ngisi bahan bakar saka KC-135 Stratotanker tanggal 25 April 2014. F-22 nduweni kemampuan canggih sing bisa nyedhiyakake Komando Angkatan Udara Gabungan kanthi kapabilitas tambahan kanggo njaga stabilitas lan keamanan ing wilayah kasebut. Wiwit taun 2009, Angkatan Udara wis kerep nyebarake F-22 menyang Pasifik lan kaping pirang-pirang menyang Asia Kidul-kulon. (Foto dening Staf Sersan Vernon Young Jr., Angkatan Udara AS)

8. Prajurit Jamrud


A Angkatan Udara AS CV-22 Osprey tiltrotor ndharat nalika Latihan Emerald Warrior ing Hurlburt Field, Florida, 8 Maret 2012. Tujuan utama latihan Emerald Warrior yaiku ngembangake katrampilan komandan pejuang operasi khusus ing lingkungan kutha lan operasi tempur sing ora teratur. Latihan "Emerald Warrior" njupuk pelajaran babagan Operasi Kebebasan Irak, Operasi Kebebasan Abadi lan liya-liyane sajarah pelajaran kanggo luwih ngajari lan nyiapake pimpinan kanggo pasukan operasi khusus

9. Mabur geni


Sepasang Sistem Roket Artileri Mobilitas Tinggi M142 sing ditugasake ing Brigade Dhukungan Kebakaran 41, Fort Hood, Texas, roket murub nalika latihan tembak langsung ing Udairi Range, Camp Buehring, Kuwait, 13 Maret 2014. Markas Baterai, Batalyon 3, Resimen Artileri Lapangan 16, Grup Taktis 2 tank Brigade, Divisi Infanteri 4 nyedhiyakake dhukungan radar kanggo Kompeni C, dene Batalyon 2, Resimen Infanteri 8, Grup Taktis Brigade Taktis 2 nyedhiyakake pangaturan geni. (Foto dening Sersan Marcus Fichtl, Angkatan Darat AS)

10. Paket Hemat


Samudra Pasifik, 23 April 2014. Tatanan pesawat AV-8B Harrier II mabur liwat kapal serbu amfibi USS Boxer (LHD 4). Boxer, nggawa Unit Ekspedisi Marinir kaping 13 (13 MEU), bali menyang pelabuhan asale ing San Diego sawise nyebarake wolung wulan menyang wilayah tanggung jawab Pasifik Kulon lan Komando Pusat AS. (Foto dening Spesialis Komunikasi Massa Kelas 2 Kenan O'Connor, Angkatan Laut AS)
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

43 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    23 May 2014
    Mabur saiki, aja mabur adoh banget, yen ora, sampeyan bakal kesasar lan ora bisa ditemokake mengko.
    1. -2
      24 May 2014
      Napa ana 10 foto kendaraan mungsuh? Apa kita ora duwe dhewe?
  2. +9
    23 May 2014
    Herrr profesor mutusake kanggo nyenengake kita kanthi mamang saben dina lan saben dina?
    Matur nuwun kanggo moyoki pikiran.
    Foto No. 1: Iki minangka "operasi" hasutan ing sawetara Afghanistan utawa ing wilayah Khorog.
    foto No.. 3: Ana rolas spesies padha ing Internet.
    Foto No. 7: Aku terus terang seneng karo konten ing teks "kesempatan kanggo njaga stabilitas lan keamanan ing wilayah kasebut. Wiwit 2009." Pitakonan: ing ngendi kertas toilet?
    foto No. 8: Ngguyu nganti aku hiccupped ing "Emerald Warrior" latihan dijupuk akun Piwulang saka Operasi Irak Merdika, Operation Enduring Freedom lan pelajaran sejarah liyane kanggo tujuan sinau sing luwih apik." Pranyata kabeh pertumpahan getih sing ana ing PENTAGON diarani "pelajaran sejarah", mung ing sedimen lan ah...Oh.
    Lan mesthi, kamulyan makutha kabeh pameran dudu foto No.Sepasang Sistem Roket Artileri Mobilitas Tinggi M142 sing ditugasake ing roket geni Brigade Dhukungan Kebakaran kaping 41 sajrone latihan tembak langsung ing jarak kasebut, 13 Maret 2014. Baterei Markas, Batalyon 3, Resimen Artileri Lapangan 16, Tim Taktis Brigade Lapis Baja 2, Divisi Infanteri 4 nyedhiyakake dhukungan radar kanggo Kompeni C, dene Batalyon 2, Resimen Infanteri 8, 2- Grup taktis XNUMX brigade tank nyetel geni."
    100500 mung santai!
    Utawa sing paling sokramental yaiku "ditugasake menyang Brigade Dhukungan Tembakan Artileri ke-41, Fort Hood, Texas, misil murub sajrone tembak langsung ing papan latihan Udairi Range, Camp Buehring, Kuwait"??
    Dadi, kita wis ngerti babagan iki, nanging kita ora rumangsa manawa wong-wong mau wis nggabung ing wates kita!

    Matur nuwun Profesor Herrr! hi
    1. +2
      23 May 2014
      Quote: Papakiko
      Herrr profesor mutusake kanggo nyenengake kita kanthi mamang saben dina lan saben dina?

      Saben uwong duwe pakaryan dhewe-dhewe. eseman
    2. -17
      23 May 2014
      apik

      Quote: Papakiko
      Herrr profesor mutusake kanggo nyenengake kita kanthi mamang saben dina lan saben dina

      Ban wong menyang neraka. Ayo dheweke nongkrong ing situs-situs Amerika-Yahudi lan ing kana ngunggahake semangat perang para pejuang "gedhe" Israel lan Amerika Serikat, sing wis tiba ing ngisor baseboard.
      1. + 33
        23 May 2014
        Kutipan saka Veter
        apik

        Quote: Papakiko
        Herrr profesor mutusake kanggo nyenengake kita kanthi mamang saben dina lan saben dina

        Ban wong menyang neraka. Ayo dheweke nongkrong ing situs-situs Amerika-Yahudi lan ing kana ngunggahake semangat perang para pejuang "gedhe" Israel lan Amerika Serikat, sing wis tiba ing ngisor baseboard.

        Ya, paling ora salah sawijining kritikus bakal nyuwek dheweke saka porno lan nggawe pilihan foto domestik kanthi katrangan babagan ngendi, sapa lan kepiye ing foto kasebut. Lan dadi mung blah blah blah ing saindhenging taun. Nyuwun
        1. ITT
          + 10
          23 May 2014
          Quote: profesor
          .. porno kurang ajar


          kutipan saka siji kartun:

          Ical wis dina nalika Internet kanggo porno, saiki iku kanggo telek
          1. +5
            23 May 2014
            Kutipan saka T.I.T.
            Ical wis dina nalika Internet kanggo porno, saiki iku kanggo telek

            apik
            Klasik kaya iki: Internet diciptakake kanggo porno ...
        2. -13
          23 May 2014
          Quote: profesor
          njupuk kula adoh saka saru

          Aja ngubungake kegiatan favorit kanggo wong liya.
          Quote: profesor
          Aku nggawe pilihan foto domestik kanthi katrangan babagan ngendi, sapa lan kepiye ing foto kasebut. Lan iku mung kanggo setahun.

          Lan apa hubungane karo kasunyatan manawa ana wong sing "makarya" kanthi kringet alis, ngumpulake foto awan lan wengi kabeh taun lan menehi komentar, lan wong liya bla bla bla ...? Apa sampeyan njupuk kredit kanggo "karya" iki?
          Sampeyan, "profesor," minangka wong Barat sing bias lan Russophobe sing jelas.
          1. + 15
            23 May 2014
            Kutipan saka Veter
            Aja ngubungake kegiatan favorit kanggo wong liya.

            Paling ora ing kene aku ngirim 435 artikel lan terjemahan sing digawe dening aku. Apa sampeyan bisa gumunggung? nglirik

            Kutipan saka Veter
            Apa sampeyan njupuk kredit kanggo "karya" iki?

            Telusuri Internet, kumpulake, kirim, banjur sampeyan bakal duwe hak milih.

            Kutipan saka Veter
            Sampeyan, "profesor," minangka wong Barat sing bias lan Russophobe sing jelas.

            Kanca enomku, goleki 435 artikelku, 9000 komentarku lan golek paling ora siji ekspresi Russophobic. Good luck nggoleki. hi
      2. +3
        23 May 2014
        Kowe kok nesu banget? dheweke mung ngirim gambar teknologi Amerika, mung gambar, dheweke ora ngalem, dheweke mung ngirim gambar! lan sampeyan kudu ngerti mungsuh kanthi ndeleng)) Miturut cara, foto kasebut apik, bakal menarik kanggo njupuk dolanan kasebut)))
      3. jet
        +4
        23 May 2014
        Kabeh wong bakal dilarang! Supaya sampeyan, minangka "patriot" sejati, bisa kanthi tenang seneng karo artikel "sarwa" babagan "Kyiv fasis", "negara Ukraina sing ora ana", Amerika Kulon lan bodho sing bosok? Wis wektune sumber iki diganti jeneng; meh ora ana artikel babagan senjata, nanging basa sing ora sopan marang negara liya wis dadi kredo utama. Karikatur ing gaya Kukryniks saka jaman Perang Dingin utamané nrenyuhake.
        P.S. matur nuwun kanggo koleksi)
  3. +1
    23 May 2014
    Hornet ing foto kaping lima njupuk kanthi resiko, gear landing nyurung nalika njupuk. Mung ora kejawab tandha karo ngidam lan sampeyan siyap kanggo nglangi.
    Rada adoh saka topik - ing awal nineties, ing jaman kekacauan umum, kita weruh sing padha ing Georgian, Armenian lan Abkhaz flights saka Adler. An-24 miskin, tinimbang 48 penumpang, nampa 60 wong ing kapal, kalebu kru (kabeh gratis, mesthi) + bagasi. Dadi wong-wong mau mlayu, nyopir nganggo pneumatik saka pager bandara ngguyu . Kabeh iki terus nganti salah siji pesawat kasebut kacilakan ing Georgia lan debriefing diwiwiti lan identifikasi sing melu registrasi penerbangan diwiwiti - miturut dokumen ana 48 penumpang + kru ing kapal, nanging nyatane 4 mayit liyane ditemokake ...
    1. ITT
      +2
      23 May 2014
      Nalika aku ngerti, ana catapult, lan inersia diwilang (nanging apa wae bisa kelakon, mesthi), long-rangers ngandhani carane njupuk ing dina panas panas ing steppes Kazakh amarga lengkungan bumi.
    2. +4
      23 May 2014
      umume takeoff normal. Mangkono mesthine, kanggo akselerasi maksimal nggunakake PDB kabeh, luwih aman.

  4. +3
    23 May 2014
    Foto sing apik, ringkesan peralatan AS. Nanging apa yen kabeh kamulyan iki kanggo kita?! Lan iki ngendi iku dadi.
    1. ITT
      +3
      23 May 2014
      Quote: dibusak
      lan kanggo kita?! Lan iki ngendi iku dadi.

      ana kaping, lan kahanan sing luwih elek saya tambah dadi angel dipercaya
    2. +3
      23 May 2014
      Quote: dibusak
      Foto sing apik, ringkesan peralatan AS. Nanging apa yen kabeh kamulyan iki kanggo kita?! Lan iki ngendi iku dadi.

      Ayo ... Iku skenario sing ora nyata ... Dheweke ora pengin apa-apa babagan Suriah ...
  5. +7
    23 May 2014
    Matur nuwun, foto sing apik banget. Kita ngenteni sing padha kanggo pesawat Rusia.
    1. +2
      23 May 2014
      Saka profesor? ora bisa ngenteni! lan foto ayu pesawat Russian bisa ditemokaké ing website russianplanes.net
  6. 0
    23 May 2014
    Foto sing apik. Aku ora utamané kaya Chinook minangka helikopter, katon. senajan mesthi karakteristik kinerja cukup normal. Kayane aku Yak kita bakal luwih ayu. lan apa helikopter transportasi anyar padha duwe. Utawa padha ngalih menyang konverter?
    1. +7
      23 May 2014
      Quote: Angin bebas
      lan apa helikopter transportasi anyar padha duwe. Utawa padha ngalih menyang konverter?

      Punika transporter "anyar" sing, cukup apik.

      1. 0
        23 May 2014
        MI-35 katon luwih ayu. Malah MI-8 katon luwih apik. Profesor, luwih apik yen dheweke ngirim foto saka darts udhara.
        1. +5
          23 May 2014
          aviadarts-2014 Preparation ing Maret.
        2. +5
          23 May 2014
          Kutipan saka jayich
          MI-35 katon luwih ayu. Malah MI-8 katon luwih apik. Profesor, luwih apik yen dheweke ngirim foto saka darts udhara.

          Aku ora nutupi teknologi Soviet/Rusia; ana wong liya tanpa aku.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. +1
        23 May 2014
        Apa modernisasi tiltrotor sing ana?
        1. +1
          23 May 2014
          Kutipan: Adipati
          Apa modernisasi tiltrotor sing ana?

          Dheweke wis modern, ing ngendi kita bisa modernisasi? Nyuwun
      4. Komentar wis dibusak.
  7. +3
    23 May 2014
    Foto normal..Sampeyan kudu ngerti mungsuh potensial dening ngarsane! Nonton, sinau, ngapalake..(professor ora sia-sia))) keprungu
  8. + 10
    23 May 2014
    Iki katon luwih apik
  9. +1
    23 May 2014
    Matur nuwun Prof kanggo foto-foto, lan sing paling penting terjemahan ... Aku pribadi tansah kesed kanggo nindakake iki (dadi aku mung kene liyane lan liyane kanggo srat nglirik )yu Dadi aku njupuk topi kanggo sampeyan kanggo usaha sampeyan hi
    1. +1
      23 May 2014
      Dadi aku njupuk topi kanggo sampeyan kanggo usaha sampeyan.
      ...Aku melu, matur nuwun Oleg hi
  10. Maksim...
    +1
    23 May 2014
    Pak Profesor! Apa sampeyan ngerti apa unit ing foto 9 njupuk karo apa?
    1. +4
      23 May 2014
      Kutipan: Maxim...
      Apa sampeyan ngerti apa unit ing foto 9 njupuk karo apa?

      Aku ngerti




      Sistem Roket Artileri Mobilitas Dhuwur (HIMARS) M142
      1. Maksim...
        +2
        23 May 2014
        Mungkin aku ora sijine iku cara? Wis jinis cangkang ing atine, mung kepingin weruh yen lagi nggunakake M26 saiki utawa wis padha wis pensiun?
        1. +3
          23 May 2014
          Kutipan: Maxim...
          Mungkin aku ora sijine iku cara? Wis jinis cangkang ing atine, mung kepingin weruh yen lagi nggunakake M26 saiki utawa wis padha wis pensiun?

          Padha temtunipun mandhap lan diganti karo M26A1.
          Lockheed Martin (Vought) MLRS Rockets (M26/M30/M31)
  11. +3
    23 May 2014
    Aku ora ngerti kenapa sampeyan nolak artikel iki? Ing forum asing sing darmabakti kanggo topik militer, dheweke kerep ngirim gambar tentara Rusia sing apik lan nulis komentar sing cukup ing ngisor iki.
    Kenapa VO luwih elek?
  12. Alexander 68
    -8
    23 May 2014
    Lah, dadi kepiye gambar-gambar? Apa aku kudu cum saka emosi, utawa telek dhewe saka wedi?
    1. zaazua
      +3
      23 May 2014
      Miwiti karo sing pertama, sampeyan bakal duwe wektu kanggo sing kapindho!
      1. Alexander 68
        +2
        24 May 2014
        Kutipan saka zaazua
        Miwiti karo sing pertama, sampeyan bakal duwe wektu kanggo sing kapindho!

        Nuwun sewu, mungkin dheweke salah paham (maksudku foto peralatan mungsuh) utawa aku pancen bodho: Aku ora ngerti kenapa ana kontra. belay
        1. +1
          24 May 2014
          Dadi, yen dheweke dadi mungsuh? Peralatan mungsuh ora bisa ngurmati lan nambah perhatian?
  13. +3
    23 May 2014
    Kutipan: Alexander68
    Apa aku kudu cum saka emosi, utawa telek dhewe saka wedi?

    Keselak awak saka bodho negatif
    P.S. Profesor - pilihan apik banget hi
  14. -4
    23 May 2014
    Profesor kasebut mung bajingan Barat kanthi tendensi Russophobic. Lan pacangan saka z.a.s.r.a.t.b. teknologi Rusian
    1. -4
      23 May 2014
      Ora ana kontra sing bakal ngganti pendapatku babagan profesor)))
  15. +3
    23 May 2014
    Kutipan: 0255
    ora bakal ngganti pendapatku babagan profesor)))

    Apa sampeyan wis nyoba nyakup logika? Situs kasebut diarani "Military Review", wong kasebut ngirim foto peralatan militer kanthi komentar. Lan apa sampeyan ora seneng?
    1. +1
      23 May 2014
      sampeyan ndeleng komentare? Yen artikel babagan Perang Patriotik Agung, dheweke ngomong karo kita babagan kontribusi paling gedhe saka Amerika kanggo perang, yen artikel kasebut babagan peralatan militer Rusia utawa Soviet, mula dheweke bakal ngilangi kanthi cara apa wae. Ing artikel babagan Suriah lan Israel, dheweke ngandhani yen Assad ala. Lan dheweke ngirim foto sing apik mung wong Amerika.
      Sampeyan ndhaptar ing situs kasebut 2 wulan kepungkur, bisa uga sampeyan ora weruh ***** sing ditulis ing komentar sadurunge - sampeyan bakal weruh ing mangsa ngarep. Aku ora duwe apa-apa maneh kanggo nambah. Yen maca komentar luwih, sampeyan bakal nggawe percoyo sing profesor iku bajingan US.
      Alexander68 nulis kanthi bener:
      Alexander68 RU Dina iki, 16:05
      Lah, dadi kepiye gambar-gambar? Apa aku kudu cum saka emosi, utawa telek dhewe saka wedi?
  16. -1
    24 May 2014
    Kualitas foto apik banget. Lan apa? Apa aku kudu wedi nalika ndeleng propaganda omong kosong? Lan ... kabeh liwat pasuryan!
  17. +2
    24 May 2014
    Foto sing apik banget Oleg, aja nggatekake.
  18. tiba
    -3
    24 May 2014
    Foto apik tenan!!!!!!!!!!!!!!!! Sampeyan uga nuduhake utamane babagan perang paling anyar ing Suriah! Bubar aku sengaja maca sing checker dijupuk mudhun 2! mig-25 taun 1982!!!!!! Lan padha ngandika unbreakable - omong kosong!
    1. +1
      24 May 2014
      MiG-25 uga nembak 2 F-15 Israel ing Libanon, MiG-23 uga nembak sawetara F-15 lan F-16:
      http://airwar.ru/history/locwar/bv/mig23liv/mig23liv.html
      Pracaya kurang omong kosong profesor
  19. tiba
    -1
    24 May 2014
    Aku miwiti maca kabeh 435 artikel, aku kudu sijine sawetara karo foto ing disk! Aku ora ngerti ana artikel kaya iki ....... HEBAT!
  20. 0
    25 May 2014
    AKU ORA NGERTI! Napa dheweke nolak review foto iki? Ing mratelakake panemume, apa iku pas karo format situs, utawa sampeyan sok dong mirsani "mungsuh" overtones politik kene? Apike yen "pelempar minus" kasebut duwe tangan sing cendhak, yen ora, jurnal "Review Militer Asing" wis suwe ditutup.
  21. +1
    26 May 2014
    Dadi, kanca-kanca perwira pertahanan udara, ayo ngelingi foto kasebut! Refresh memori saka pasuryan mungsuh nglirik
    prajurit Kita kudu nggunakake kabeh, malah propaganda mungsuh. nglirik
  22. +1
    26 May 2014
    Persis! Aja nglirwakake, sinau komposisi pertempuran, struktur lan taktik, gambar mung ora cukup - iki ditrapake ora mung kanggo pejuang anti-pesawat. Lah, "waving your saber" bakal diganti karo ngitung sobriety pikirane.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"