Biaya militer kanggo pra-conscripts minangka interaksi antarane departemen pendidikan lan militer

34
Ing Mei, siswa sekolah menengah lan siswa saka institusi pendidikan kejuruan menengah ing wilayah Voronezh njupuk bagéyan ing kamp latihan militèr mingguan, kang dianakaké ing kerjasama karo Departemen Pendidikan, Ilmu lan Kabijakan Pemuda regional lan Kamentrian Pertahanan Rusian. Federasi. Latihan militer kanggo pre-conscripts ditindakake minangka bagean saka kursus pendidikan umum babagan safety urip kanthi penekanan utama babagan pangembangan praktis katrampilan kanggo nangani. gaman, peralatan protèktif pribadi, bor lan latihan fisik.

Biaya militer kanggo pra-conscripts minangka interaksi antarane departemen pendidikan lan militer






Sajrone latihan, sawetara atus murid lan siswa, sing ing mangsa cedhak kudu pindhah menyang layanan militèr ing conscription, minangka bagéan saka platoons kawangun, wis kenalan karo urip wong militèr modern, ngunjungi lokasi pejuang saka. salah sawijining unit Angkatan Udara Rusia sing dipasang ing wilayah Voronezh. Para sersan lan perwira mulang kabeh pra-conscripts, kawruh sing ora bakal ngganggu kinerja layanan militer sing nyata: saka kawicaksanan nggawe amben, nyelehake barang-barang pribadi ing meja bedside, jahitan sing bener saka chevrons lan collars kanggo crita babagan tumindake prajurit sing mlebu rasukan saben dina.

Puncak kamp latihan kasebut diluncurake saka senjata otomatis ing lapangan latihan militer, sing nyebabake emosi positif ing antarane para siswa lan siswa, lan ing wektu sing padha, ora ing kabeh kasus - emosi positif ing antarane para pamimpin penembakan lan wakil saka depot amunisi.









Perwira Wigati sing wakil saka generasi enom modern, karo kang padha kudu menehi hasil karo ing latihan militèr, kanggo sisih paling nuduhake kapentingan cukup dhuwur ing urusan militer. Nanging prajurit profesional uga nyatakake yen tingkat latihan pre-conscription, sayangé, akeh sing dikarepake.

Tangane siswa kelas sepuluh goyang nalika njupuk bedhil mesin, nanging lungguh ing komputer, wong sing padha, tanpa ragu-ragu, nembak kabeh wong tanpa pandang bulu saka senjata virtual.
,-
ujare salah sijine perwira sing ngawasi latihan militer.

Guru sekolah lan sekolah teknis konfirmasi tembung militer. Alesan utama penurunan tingkat latihan pra-conscription ora ana hubungane karo kasunyatan sing "generasi saiki ora saiki" (yaiku, alesan kasebut luwih disenengi digunakake ing kalangan tartamtu), nanging kanthi kasunyatan sing pawulangan modern saka safety urip (BZh, BZhD), iku kudu ngandika langsung, wis sethitik ing umum karo pawulangan saka latihan militèr dhasar (NVP), kang uga dikenal kanggo wakil saka generasi lawas lan tengah.

Iku latihan militèr sing manggoni panggonan sing andhap asor ing antarane kabeh topik sing spesialis saka Kementerian Pendidikan lan Ilmu pengetahuan saturate disiplin kasebut minangka nglindhungi safety urip (kegiatan urip). Panggonan utama ing program kursus adoh saka sinau peralatan senjata lan dhasar panggunaan efektif, lan ora malah pendidikan patriotisme. Bosses saka pendidikan ing siji wektu mutusaké sing negara wis ora mungsuh, lan mulane iku dumadakan ternyata iku luwih apik kanggo introduce sinau saka penyakit menular seksual lan hukum safety menyang program ... Ora ana sing mbantah - topik topikal ... nalika sinau saka STDs perlu kanggo mbayar manungsa waé liyane kanggo program saka, contone, kanggo assembling lan disassembling mesin, iki tabet sing program tenan perlu "soko" kanggo didandani ... Kasus saka STDs, miturut data buruh medis, durung suda akhir-akhir iki, sanajan tambah akeh pelajaran babagan topik "infèksi", banjur ana liyane "dhengkul goyang" sadurunge wiwitan njupuk ing antarane wong enom. Umumé, program, kanggo sijine iku diplomatically, supaya adoh ndadékaké kanggo asil dubious.

Nanging cukup sedhih ... Ana uga aspek positif, ing antarane yaiku kasunyatan kebangkitan kerja sama sing kurang produktif antarane panguwasa pendidikan lan departemen militer, kanthi tujuan kanggo ningkatake tingkat latihan militer siswa SMA lan siswa saka macem-macem institusi pendidikan profesional (saiki padha organisasi). Nanging mung sawetara taun kepungkur, pimpinan saben bagean sing ditunjuk nyoba narik "selimut" ing awake dhewe, sing nyebabake gangguan lengkap ing hubungan kualitas lan, nyatane, penghapusan lengkap latihan militer praktis pre-conscription kanggo wong enom. Dina iki, langkah-langkah menyang rapprochement antarane posisi sistem pendhidhikan lan departemen pertahanan katon - sanajan langkah-langkah kasebut banget, banget isin, nanging isih maju.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

34 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 12
    23 May 2014
    Aku mung "kanggo" - NVP kudu dibalèkaké. Iki menarik lan migunani kanggo bocah lanang ing kabeh babagan. prajurit
    1. +4
      23 May 2014
      Uga dikarepake, kaya ing jaman Soviet, kanggo mulihake sistem TRP ing fasilitas sipil, kanthi dorongan sing cocog ing tingkat negara.
      1. +4
        23 May 2014
        Aku bakal melu acara kuwi, mung umur pra-wates 17 taun.
        1. +4
          23 May 2014
          Aku ora bisa urip tanpa acara kuwi, umur mung sawise konsep 45 taun nglirik
      2. +2
        23 May 2014
        Kutipan saka MOISEY
        Uga dikarepake, kaya ing jaman Soviet, kanggo mulihake sistem TRP ing fasilitas sipil, kanthi dorongan sing cocog ing tingkat negara.

        "Siap kanggo tenaga kerja lan pertahanan USSR" (TRP) - program pendidikan jasmani ing pendidikan umum, organisasi profesional lan olahraga ing USSR, dhasar ing sistem pendidikan patriotik pemuda sing manunggal lan didhukung negara. Ana wiwit taun 1931 nganti 1991. Katutup populasi umur 10 kanggo 60 taun. Ing 2014, Presiden Federasi Rusia Vladimir Putin nandatangani dekrit babagan bali saka sistem Siap Buruh lan Pertahanan. Miturut Menteri Pendidikan Dmitry Livanov, wiwit taun 2015, asil ngliwati kompleks TRP bakal dianggep nalika mlebu institusi pendidikan sing luwih dhuwur.
    2. 0
      24 May 2014
      Aku isih kelingan karo latihan telung dina ing kelas 10. Dina 1st - akomodasi, kenalan karo bagean. Ing 2 - dalan alangan lan "gas". Lan ing dina kaping 3 dheweke ngidini njupuk saka "Kalash" REAL !!! Pimpinan tembak sing ala ... Tangan apa * opy kita ... nglirik
    3. +1
      26 May 2014
      Pengalaman migunani. Wong lanang utawa wadon kudu pindhah menyang Angkatan Darat kanthi katrampilan tartamtu. Kajaba iku, aku percaya yen MO kudu ngawasi, sponsor lan ngatur olahraga sekolah. Aku ora ateges pendidikan jasmani. Kabeh wis jelas karo iki: saka kelas pisanan, dhasar senam, atletik, ski, nglangi. Saka kelas 6-7 kanggo ngolah olahraga terapan: kanggo bocah lanang nglangi, basket, bal tangan, seni bela diri, ski. Kanggo bocah-bocah wadon, koreografi apa wae (lan paling ora aerobik ing wangun apa wae) utawa ing panyuwunan karo lanang. Maksudku lomba olahraga sekolah. Ing sekolah aku melu nglangi, scuba diving, segara kabeh-mubeng. Migunani ing urip. Nganti kelas 5, aku kerep lara, nglangi mbantu: nganti umur 25 taun, aku ora lara apa-apa, sanajan aku khusus nyoba nandhang kadhemen sadurunge kontrol. Ing segara kabeh-mubeng, lanang milih stroke. Sapa sing numpak prau, dheweke ngerti. Umumé, olahraga menehi kula kuwalitas penting: pangerten sing kamenangan tim luwih penting tinimbang pribadi, asil penting - lan ora gaweyan, kepinginan kanggo nggawa menyang mburi, tanggung jawab. Lan umume, komunikasi karo wong lanang militèr disiplin. prajurit
  2. Komentar wis dibusak.
  3. +4
    23 May 2014
    Biaya militer kanggo pra-conscripts minangka interaksi antarane departemen pendidikan lan militer
    Prakara iki apik banget, ing prinsip, dalane prajurit enom bisa uga rampung ing kamp-kamp pelatihan iki, luwih-luwih yen latihan militer wiwitan njupuk Panggonan sing bener ing kurikulum sekolah. Bisa uga ana akal kanggo nggawe pendidikan jasmani sekolah luwih cedhak karo latihan fisik tentara.
  4. +5
    23 May 2014
    warta sing positif banget - Aku ndeleng foto lan ngelingi aku ing bursa ing jarak tembak. Luwih asring, kemah latihan kasebut bakal dianakake
  5. +2
    23 May 2014
    Dina iki, langkah-langkah menyang rapprochement antarane posisi sistem pendhidhikan lan departemen pertahanan katon - sanajan langkah-langkah kasebut banget, banget isin, nanging isih maju.
    Isin banget langkah maju
    Biyen, biaya kasebut sawise kelas 10 wajib, lan ora ana sing khusus.
    Nalika ana NVP, apa ora wektu kanggo ngelingi?
    1. +4
      23 May 2014
      Quote: Denis
      Biyen, biaya kasebut sawise kelas 10 wajib, lan ora ana sing khusus.
      Aku langganan. Kita duwe kamp latihan ing unit ing taun 1985, ing kelas 9, bali ing GSVG. Aku isih kelingan.
      1. 0
        23 May 2014
        Kutipan saka: Basilevs
        kita duwe biaya ing bagean ing taun 1985

        Aku ora pass wong, Aku ora pass NVP-sertifikat kadewasan ora kanggo ndeleng
        Kadewasan normal, ora kaya puber saiki
      2. Komentar wis dibusak.
      3. Komentar wis dibusak.
  6. +3
    23 May 2014


    MOBILISASI Umum TOP RUSSIA ing CIS! (Maksimum Repost)
    23 Mei 2014, Empire
    Wong lanang, saben wong sing pengin lan bisa mbantu sedulur-sedulur ing Ukraina!

    Saben uwong ngerti yen iki minangka perang bankir internasional lan perusahaan transnasional karo Rusia, Rusia, Slavia, karo kabeh ras putih. Kita sengaja diadu kanggo nggawe kita luwih cilik. Kita uga ngerti iki, nanging nganti kita menehi asu iki ing untu, supaya kabeh padha mabur metu, padha ora bakal tenang lan bakal terus lan nambah iki lawlessness getih.

    Saben kita mung WAJIB, sadurunge awake dhewe, garwane lan anak-anak, sadurunge putu lan generasi Slavia sing bakal teka, kanggo ngadeg kanggo mbela omahmu.

    Saiki aku ana ing Rostov, aku bisa nyedhiyakake koridor lan "kabeh sing sampeyan butuhake" kanggo iki. Akeh sing duwe kulawarga lan sanak keluarga ing Ukraina, wong ora bisa tetep ing omah nalika kedadeyan kasebut, lan dheweke lunga menyang klompok cilik 4,5-10 wong, pindhah menyang sing ora dingerteni kanthi tangan kosong !!

    Ayo nggawe FIST BESI lan kenek sapisan lan kanggo kabeh!! Tentara ora bakal nglawan rakyat, lan kulit korup kasebut ora bisa nindakake apa-apa (iki dituduhake kanthi serangan ing pos papriksan Stanytsia Luhanska: saka 60 PS sing nyerang, 40 ana 20 lan 300 tawanan, tawanan kita ora entheng XNUMX ), dadi kamenangan bakal dadi milik kita. Pitakonan karo PMC, nanging apa kita duwe sawetara "spesialis" sing apik??!

    Saiki kabeh scum ing wangun mercenary wis padha ngumpul ing Ukraina kanggo matèni sedulur-seduluré kanggo dhuwit, supaya ayo padha ngilangke metu saka bumi karo siji IRON FIST !!

    Kontak kanggo koordinasi:

    Skype: sonnar44, Krasnodon
    Email: [email dilindhungi]
    Megafon: +79381274891
    MTS Ukraina: +380999011411
  7. +3
    23 May 2014
    Tangane siswa kelas sepuluh goyang nalika njupuk bedhil mesin, nanging lungguh ing komputer, wong sing padha, tanpa ragu-ragu, nembak kabeh wong tanpa pandang bulu saka senjata virtual.

    Iku opo iku))) ngguyu Ragad kasebut dibutuhake kanggo negara. tingkat kanggo nyetujoni lan nindakake kanthi sistematis. (utawa luwih apik, ngenalake NVP ing sekolah lan guru supaya ana petugas cadangan biasa sing gajine apik) ..
  8. +1
    23 May 2014
    Nah, pungkasane ngerti!
    1. +1
      23 May 2014
      Quote: gratis
      Nah, pungkasane ngerti!

      Dheweke wis suwe mikir babagan iki, mung ing bilai kaca wong ireng sing ditindhes (saiki mrentah) tiba-tiba dadi kanca, dheweke njerit yen iki militerisme, dheweke ngilangi saka kurikulum sekolah.
      Contone, ing Kazakhstan, NVP bali menyang sekolah ing 2004, rampung
  9. +3
    23 May 2014
    "Tangan siswa kelas sepuluh goyang nalika njupuk senapan mesin, nanging lungguh ing komputer, wong sing padha, tanpa ragu-ragu, nembak kabeh wong kanthi ora sengaja saka senjata virtual.
    ,-
    ujar salah sawijining perwira sing ngawasi latihan militer."

    Nah, apa sing dikarepake? Mateni wong ing urip nyata, ndeleng mripate, kanggo pisanan, ora tugas sing gampang. Kita duwe mekanisme safety sing ngalangi tumindak kasebut.

    "Ana uga Tambah ing" dhengkul goyang "sadurunge miwiti shooting antarane enom."

    ora ngerti. Ing sawijining wektu, nalika kita nembak pisanan ing kelas 9 (ing jaman Soviet kanthi AKM 7,62), kita ngalami kasenengan, bungah, kepinginan kanggo nggayuh target, nanging dhengkul kita ora goyang. Matèni iku prakara liya, nanging njupuk karo senjata militèr iku apik.
    1. +1
      23 May 2014
      Kutipan saka: mamont5
      nanging dhengkulku ora goyang

      Sampeyan mung kudu ngajari bocah-bocah njupuk paling sethithik saka pneumatik, supaya ora wedi njupuk tong minyak. Aku uga nembak saka AKM kanggo pisanan ing sekolah ing kamp latihan, nanging sadurunge aku njupuk saka bedhil udhara ing ngarep, lan ing NVP kita dijupuk ing sawetara shooting saka iku cilik. Mula ora ana rasa wedi. Lan aku uga ngajari anak-anakku kanggo njupuk karo pneumatik kanggo wektu iki - pistol lan rong bedhil (Aku ora nyekel senjata api nganti aku weruh perlu). Kadhangkala kita njupuk Saiga-410 saka mertuaku lan nglatih bocah-bocah kanggo njupuk saka iku.
  10. +3
    23 May 2014
    Perlu, kudu ..... malah bocah-bocah wadon ing negara kita ngerti carane mbongkar lan ngrakit AKM ing sekolah ............... Apa wae kontrak utawa ora tentara ... .. Wong lanang kudu bisa nyekel senapan mesin lan shovel sapper!
    1. alex 241
      +2
      23 May 2014
      [
      Quote: FREGATENKAPITAN
      Perlu, kudu ..... malah bocah-bocah wadon ngerti carane mbongkar lan ngrakit AKM ing sekolah.

      Biyen ya kaya ngono.
      1. 0
        23 May 2014
        Injih pak..! Ana wektu .. (Garkushin A. Aku wis pejabat Staff (cadangan) minangka guru saka NVP kanggo dangu wis, nanging aku elinga kabeh ..) Dheweke ndamel kita medeni .. lan nalika ing jarak shooting militèr kanggo pisanan kang murub saka Kalash saka telung Doel, loro ing titik katelu aku njupuk sethitik kurang .. (9 babak padha lan isih tetep ing bursts singkat) .. Ing cara padha mulang ..!
  11. +3
    23 May 2014
    lan iku bener! ing 1994 aku umur 14 taun lan thanks kanggo gerakan militèr-patriotik ing sekolah kita sak iki 14 taun aku ngerti kanthi ati, nglumpuk lan mbongkar senapan serbu Kalashnikov karo mripat ditutup, ngerti kabeh anti-personil lan anti-tank tambang. sing ana ing wektu iku, meh kabeh peralatan militer USSR-Rusia, wis latihan fisik apik. Saben telung sasi digawa menyang unit militèr kanggo njupuk ... Kita duwe instruktur sing dijuluki "Afghan" sing mimpin kabeh, sing setengah saka prostheses, amarga dheweke teka ing geni mortir ing Afghanistan. Nanging iki sisa-sisa .. kaya energi sawise jaman Soviet utawa liya-liyane .. banjur kabeh dadi tenang, wong Afghan lunga lan para pemuda wiwit nindakake apa sing ditindakake meh kabeh pemuda ing taun 90-an - lungguh ing bir, vodka. , obatan, tindak menyang maling lan banjur setengah kanggo perang ing Chechnya lan setengah kanggo pakunjaran. Tak kira Rusia bakal sirna, rakyate ilang, para mudha ora bakal gedhe kaya ngono....nanging ora....kabeh dadi luwih apik kanthi tenang.. isih akeh sing kudu ditindakake, akeh banget. pegawe manungsa, nanging aku pracaya yen kabeh bakal maneh kaya sadurunge - XO- RO-SHO! lan TRP bali kanthi bener lan safety urip ing sekolah ... sing utama ora dadi mamah taunan nganti kelas 11 yen dumadakan ana bledosan nuklir ing sisih kiwa, sampeyan kudu ngiwa lan delok)) kapan maneh iso ndelok omong kosong ngono :)))
    1. +2
      23 May 2014
      lan kita wis ora duwe NVP, lan ora ana bedhil mesin utawa jarak tembak ing OBZH ..
  12. Dbnfkmtdbx
    +1
    23 May 2014
    Aku elinga game Zarnitsa, wektu paling apik ngginakaken kanggo aran kaya prajurit, pembela Motherland nglirik
  13. +2
    23 May 2014
    Ya, petir durung lulus, aku lulus sekolah ing taun 2011 lan ana kemah latihan, petir kaping pindho ing musim semi lan musim gugur kanggo siswa kelas 9-11, lan umume, sing dakelingake, militèr asring teka karo sawetara program (pendidikan patriotik, ing dina mundur total pasukan saka Afghanistan, etc.)
  14. +3
    23 May 2014
    Pengurangan istilah layanan ing wajib militer dadi setahun wis nyebabake kasunyatan manawa tentara lan angkatan laut ilang kontingen sing bisa nindakake tugas sing ditugasake. Nanging kahanan iki bisa didandani yen latihan militèr dhasar wis ngenalaken ing institusi pendidikan khusus secondary sesuai karo profil institusi. Contone, ing sekolah teknis transportasi banyu, staf komando rata-rata dilatih kanggo armada kali lan segara, lan amarga profesi teknisi navigasi lan mekanik kapal minangka registrasi militer, ing kasus kasebut, ngenalake departemen militer ing babagan iki. institusi pendidikan lan ing kasus kaya mengkono salah siji saka tatanan saka Angkatan Laut bakal nampa anak siap kanggo layanan ing Keahlian ngumumaké. Iku misale jek kula iki pancene bakal bisa kanggo Ngartekno nambah kemampuan tempur angkatan bersenjata Rusia. Lan latihan lapangan militèr limang dina kaya sing diwenehake dening Standar Pendidikan Negara Federal miturut program safety urip ora menehi asil sing dikarepake amarga akeh alasan objektif lan subyektif.
  15. +1
    23 May 2014
    Aku mung ngelingi carane, kanggo kemah latihan, aku ngethok model senapan serbu Kalashnikov saka papan pinus, lan aku nggawe template dhewe, mesthi, ora ana sing menehi bedhil mesin, bapakku mbantu ing pabrik kanggo motong. nyimpen metu saka Papan banget ... Aku nglumpuk iku, dicet liwat model iki karo Paint ireng, kang bis kreteg sing dicet ing pabrik, Aku dicet Simpenan lan ngarep-mburi karo yodium, varnished ... Ternyata sing tata letakku pancen pas karo dimensi senapan mesin nyata, mung aku nggawe tong minyak rada suwe ... Umume, tata letak paling apik sing digawe ... Iki taun 1986 ...
    Lan ing camp latihan, kita jenis manggon ing tarub kanggo siji wengi, sinau skills militèr primitif - narik kabel komunikasi, ngeduk trench (ora ing wutah lengkap, mesthi), gendéra lan cahya semaphore ... We murub ing sawetara tembak saka barang-barang cilik lan ing jarak taktis, kayata tembakan taktik, dheweke nembak tong minyak 200 liter saka dhuwur saka AKM ... Bocah-bocah wadon padha sanitizing nang endi wae, lan dheweke terus-terusan mbutuhake "tatu", sing padha dibungkus kaya mumi Mesir ... "Ora ana sing pengin tatu, padha karo boneka ... ngguyu
  16. +1
    23 May 2014
    Kutipan saka gandalf
    Aku mung "kanggo" - NVP kudu dibalèkaké. Iki menarik lan migunani kanggo bocah lanang ing kabeh babagan. prajurit

    Yen sampeyan pengin tentrem, nyiapake perang!
  17. +1
    23 May 2014
    Lha nek NPS ora diowahi dadi STD, percoyo, aku wis suwe ngerjakake kesehatan remaja, malah ora kelingan pira taun kepungkur awake dhewe diundang menehi kuliah pencegahan marang siswa SMA. senajan uga ora mbebayani (amarga pancen akeh infeksi lan iki minangka salah sawijining panyebab infertilitas). Nanging aku duwe pitakonan kaya ngono - kenapa ing situs web patriotik, artikel sing darmabakti kanggo promosi layanan militer, ana iklan kontekstual babagan carane mow mudhun saka tentara. Iki dudu sing sepisanan aku ngerteni iki, sanajan, jujur, aku ora nate njaluk panjaluk kasebut ing mesin telusur apa wae. Iklan ora dimoderasi?
    1. lars
      0
      23 May 2014
      Conrrabota ana lan bakal. Prakara liyane kanggo nglacak lan nyaring pariwara, lan ora ngoyak dhuwit sing isin. Aku ora ngerti carane iku ing situs iki, nanging ing kontrak kadhangkala sampeyan ora ngerti persis apa persis "liwat sampeyan" bakal diiklanake. Inggih - administrator lan pengacara duwe soko apa.
      Nanging kita kudu menehi upeti - kepiye cara kerjane!
    2. 0
      23 May 2014
      turu. ;) iklan adhedhasar riwayat telusuran ing internet :)
    3. Komentar wis dibusak.
  18. +1
    23 May 2014
    Bojoku kandha yen dheweke duwe Zarnitsa lan kelase malah menang lelungan menyang Moskow. Kita ora duwe sing ing sekolah. Maksimal dijupuk sapisan menyang papan latihan kanggo nggawe 10 tembakan saka Kalash.

    Minggu ngarep, ana biaya ing sekolah anakku (aku wis rampung kelas 10). Ayo ndeleng apa sing bakal kelakon. Ing sawetoro wektu, tinimbang Zarnitsa, sampeyan bisa mbukak airsoft. Nanging kesenengan kasebut ora murah - regane senjata kaya senjata api nyata. Nyewa uga ora murah.
  19. 0
    23 May 2014
    Kutipan: Dokter-2
    Nanging aku duwe pitakonan kaya ngono - kenapa ing situs web patriotik, artikel sing darmabakti kanggo promosi layanan militer, ana iklan kontekstual babagan carane mow mudhun saka tentara.
    mbok menawa iki tilak saka panjalukan sadurungé nglirik utawa iklan google
  20. +1
    23 May 2014
    Aku ketemu ing sekolah ing USSR. Biaya sepuluh dina lan kaping pindho rong minggu. Kanthi tembak, ngeduk trenches lan marching karo mbalang ing OZK lan topeng gas, kelip-kelip pancet saka tengen, banjur saka kiwa, munggah-mburi. Wiwit resimen kita saka infanteri, padha nindakake tumindak saka platoon ing pertahanan lan nyerang, ing wayah sore padha lagi wae crawling. Umumé, cukup angel, aku luwih seneng ngapusi ing pantai. Wangsulan: Bab ingkang paling menarik ing tentara luwih gampang, padha ndamel kurang, maksimum telung dina lelungan, padha nindakake ing mobil, kaendahan. Ketoke, kita mung duwe keluwihan ing lemah.
    1. 0
      23 May 2014
      Aku ngunjungi 81. Pyatidnevka. Bapak-bapak komandan rada kesed, padha nembak sepisan. Telung babak. We menyang resimen tank, ing dolan. Nanging ana tenan akeh menarik kanggo ndeleng!
  21. Psychoker
    0
    23 May 2014
    Aku ana ing kamp pelatihan militer iki kira-kira pitung taun kepungkur. Aku pancen ora ngerti apa sebabe aku lunga mrana. Mung siji pejuang sing rada bingung lan iku, bedhil mesin ora dibongkar. Ing shooting, padha menehi saben telung babak, lan sing, aku saiki ngerti, padha siji ngguyu
    Aku ndhukung yen kabeh serius. Yen kaya mine - uga, nafig wong.
  22. ruslan 56
    +2
    23 May 2014
    Ngajari OBZH ing kuliah, kurikulum banget cethek, ringkes. Murid-muride biasa wae, seneng karo sejarah, urusan militer, nanging ora ana tingkat dasar. Sampeyan perlu kanggo mulihake sekolah Soviet pendidikan + NVP.
  23. +2
    23 May 2014
    Ayo mulihake NVP ing sekolah saiki - nylametake nyawa anak-anak kita sesuk!
  24. zakindex
    0
    23 May 2014
    sampeyan bener babagan sesuatu..
  25. Volkhov
    0
    23 May 2014
    Dadi menehi bedhil mesin kanggo bocah-bocah sekolah - dheweke bakal cepet sinau lan terus-terusan njaluk bedhil mesin.
    Senjata diwatesi kanggo wong, nanging kanggo panguwasa - kanggo ngajar bocah-bocah, Strelkov nelpon wanita kanggo perang ...
  26. 0
    23 May 2014
    Banget. Dijogo. Ana ing siji wektu kuwi. Saka telung tembakan, 26 asil - papan katelu. Banjur aku entuk rasukan kanggo macem-macem omong kosong - aku ndudhuk trench profil lengkap. Iku banget migunani mengko ing urip. Sawetara pro, aku bakal ngomong.
  27. msta-s
    0
    23 May 2014
    Quote: Denis
    Dheweke wis suwe mikir babagan iki, mung ing bilai kaca wong ireng sing ditindhes (saiki mrentah) tiba-tiba dadi kanca, dheweke njerit yen iki militerisme, dheweke ngilangi saka kurikulum sekolah.

    Denis. Lan sampeyan ngerti apa sing ana ing pendidikan ing awal 90s. Carane ora menehi TOZ padha 8 menyang tangan ora cetha kanggo sapa? Lan kepiye model AKM ukuran bobot? Sampeyan ora bisa langsung nemtokake pengeboran ing ndhuwur batang. Lan tanpa atribut kasebut, NVP apa sing bisa diomongake?
  28. 0
    24 May 2014
    NVP - apik, TRP - gedhe ... Nanging ana masalah, utawa luwih, ora ana program lengkap pendidikan jasmani kanggo siswa ing institusi pendidikan umum. Ana program kanggo taun, ana kelas kapisah, nanging ora ana sistem siji. Pilihan sing paling apik sing njupuk kabeh faktor: loro NVP lan TRP lan latihan fisik umum, miturut pendapatku, bakal ngganti pelajaran pendidikan jasmani (pendidikan fisik) kanthi macem-macem jinis pertempuran tangan-tangan, sing kalebu:
    1. Program latihan multi-taun lengkap;
    2. Macem-macem olahraga komponen (athletik lan angkat bobot, senam lan akrobat, suplex);
    3. Wilayah pangembangan tambahan (pariwisata, ski).
    Nanging aku wis nyatakake perkara sing paling penting ing kabeh iki - wiwit saka kelas siji, siswa bakal digawa kanthi sistematis lan metodis.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"