Teori perang

40
Teori perang


Perang minangka fenomena sosial sing kompleks, sing minangka kelanjutan perjuangan politik negara, bangsa, kelas kanthi kekerasan bersenjata. Isi utama perang yaiku perjuangan bersenjata sing diatur. Ing wektu sing padha, wangun liya saka perjuangan (politik, ekonomi, ideologis) digunakake akeh, kang ing kahanan perang ndarbeni karakter paling dramatis lan fitur tartamtu (pemutus hubungan diplomatik, blokade, sabotase, cara khusus kanggo disintegrating mungsuh. tentara lan mburi, lsp).

Kabeh sejarah manungsa sejatine minangka sejarah perang lan konflik bersenjata. Ilmuwan wis ngetung sing liwat 5,5 ewu taun kepungkur ana kira-kira 14,5 ewu perang gedhe lan cilik. Ing wektu sing padha, perang beda, lan, miturut teori perang, uga beda.

FLASHBACK SEJARAH

Perang kaya kasebut muncul kanthi munculé tatanan budak. Bentrokan bersenjata ditindakake kanthi tujuan kanggo ngrebut kasugihan, wilayah, budak liya. Salah sawijining teori perang pisanan digandhengake karo jeneng komandan Cina kuna lan ahli teori militer Sun Tzu, penulis risalah sing misuwur babagan seni perang, ing ngendi dheweke nliti hubungan antarane perang lan politik, faktor kamenangan, strategi lan taktik.

Miturut Sun Tzu, transubstansiasi perang paling dhuwur yaiku ngrusak rencana mungsuh; banjur numpes sekutuné; banjur - kanggo break tentara; sing pungkasan yaiku nyerang kutha-kutha sing benteng. Nanging, perang kaping satus lan menang kaping satus dudu sing paling apik.

Sing paling apik yaiku ngalahake tentara liyane tanpa perang. Lan sing wis sukses ing urusan militer, nelukake tentara asing tanpa melu perang, ngrebut kutha-kutha asing tanpa ngepung, lan ngrusak negara manca tanpa perang sing dawa.

Ing Abad Pertengahan ing Eropah Kulon, sajrone periode anarki feodal lan dominasi Gréja sing ora dipérang, ilmu, kalebu ilmu militer, didorong menyang sel monastik. Skolastik lan dogmatisme sing ndominasi filsafat abad tengahan ora kalebu kamungkinan sinau teoritis babagan praktik pertempuran. Antarane ahli teori militèr ing abad tengahan Eropah Kulon, siji bisa mung jeneng politisi Italia Niccolo Machiavelli, sing mbatesi ing risalah "On the Art of War" pranata utama organisasi, latihan lan persenjataan tentara, uga syarat. kanggo komandhan.

Pandangan strategis Machiavelli ora konsisten. Dheweke nggawe perang sing nemtokake utawa kekeselen mungsuh minangka cara utama kanggo nggayuh kamenangan. Machiavelli nyilih akeh pranata saka Vegetius, asring mechanically nransfer pengalaman tentara Roma Kuna menyang jaman temen beda. Dheweke nemtokake tujuan langsung saka perjuangan bersenjata kaya ing ngisor iki: "Saben wong sing pengin perang nggawe siji tujuan - supaya bisa ngadhepi mungsuh ing lapangan lan ngalahake dheweke ing perang sing nemtokake."

Dene seni militèr wong Arab, wong Turki Ottoman lan para penakluk Mongol, iku dibédakaké karo licik lan cidra. Perang padha perang ing massa gedhe saka kavaleri, lan tumindak strategis ditondoi dening kepinginan kanggo nyingkiri perang pitched. Kawicaksanan kasebut utamane kanggo nambah kontradiksi internal mungsuh, nyirnakake rakyat lan pamarentah, nyirnakake pasukane lan nyuda kekarepane mungsuh.

Isi sing paling penting saka strategi kasebut yaiku disorganisasi pertahanan mungsuh kanthi subversi internal lan teror; evasion saka perang nglawan pasukan mungsuh gedhe diatur, bypassing lan jotosan jero kanggo pusat penting negara; karusakan saka pamaréntah lan komando dhuwur saka pasukan mungsuh. Ing donya modern, ahli teori lan sejarawan militer Inggris Liddell Hart mbuktekake kabijakan kasebut minangka strategi aksi ora langsung.

WAKTU ANYAR

Pangembangan ilmu pengetahuan lan teknologi minangka prasyarat sing dibutuhake kanggo muncule metode perang lan pertempuran anyar. Panggunaan bubuk mesiu kanggo tujuan militer ing Eropa lan panemuan senjata api ing abad kaping XNUMX gaman nemtokake peculiarities saka perang anyar, kang tentara massa saiki melu. Ruang lingkup spasial, sengit lan durasi perang saya tambah.

Ing pungkasan abad kaping XNUMX - awal abad kaping XNUMX, perang sing ditindakake dening Napoleon I Bonaparte nduweni pengaruh sing signifikan marang perkembangan seni militer. Fitur utama seni militèr iku kombinasi organik saka kaputusan politik lan militèr-strategis, kreatifitas jero, decisiveness saka tumindak karo konsentrasi maksimum pasukan lan artileri kanggo serangan utama. Nalika perang, Napoleon dadi tujuane kanggo mutusake asile kanthi perang umum. Saka perang, ujar Napoleon, "gumantung nasibe tentara, negara utawa kepemilikan tahta." Sawise numpes tentara mungsuh ing siji utawa luwih perang, dheweke ngrebut ibukutha lan ndhikte syarate.

Ora kaya Napoleon, ahli teori militer Prusia, Heinrich Bülow, percaya yen perang bisa dimenangake kanthi tumindak pesen, ngindhari perang. Kanggo nglawan strategi maneuvering mungsuh, sisih mbela ngadegake benteng-benteng sing kuat kanthi garnisun sing kuwat lan cadangan materi gedhe ing simpul komunikasi sing penting. Kabeh pasukan sing kasedhiya saka tentara mbela dumunung ing sadawane wates ing alangi tipis (cordon), kanthi tugas kanggo nutupi arah paling kamungkinan saka tumindak pasukan mungsuh. Wadyabala kang maju ora wani nembus garis beteng mungsuh, wedi yen komunikasine ana ing bebaya. Cara pasif perang iki diarani "strategi kordon".

Ahli teori lan sejarawan militer, Jenderal Infanteri Heinrich Jomini, ing Wacana babagan Aksi Militer Agung ... lan Esai babagan Seni Perang, ngusulake teori remuk strategis mungsuh liwat serangan sing nemtokake. Nanging, dheweke nggawe stereotip cara Napoleon kanggo tumindak strategis lan ora nggatekake kahanan anyar kanggo nglakokake perang sing saiki wis ana.

Panglima Rusia gedhe, Field Marshal Mikhail Kutuzov, sing ngalahake tentara Napoleon, ngunggahake seni perang menyang tingkat pangembangan anyar sing luwih dhuwur. Dheweke entuk tujuan strategis kanthi konsentrasi pasukane ing arah sing nemtokake lan ngalahake mungsuh ing sistem pertempuran lan pertempuran sing berturut-turut tinimbang siji perang umum.

Ahli teori militer Jerman, Mayor Jenderal Karl Clausewitz, ing karya utama "On War", nemtokake tugas strategi kanggo ngatur perang umum, sing dianjurake kanggo konsentrasi kabeh pasukan lan sarana: "Kanggo menang, sampeyan kudu ketemu sing utama. pasukan mungsuh ... Pertempuran mung cara efektif kanggo nindakake perang; tujuane yaiku ngrusak pasukan mungsuh minangka sarana kanggo mungkasi konflik kasebut."

Tokoh lan teoretis militer Prusia lan Jerman, Field Marshal Moltke the Elder, nyengkuyung gagasan-gagasan babagan perang sing ora bisa dihindari, serangan kejutan lan kekalahan kilat saka mungsuh kanthi ngepung. Pimpinan militer Prancis lan ahli teori militer Marsekal Ferdinand Foch nganggep perang minangka syarat sing penting kanggo nglancarake perang: "Peperangan modern, kanggo nggayuh tujuan utama ... mung ngakoni siji cara, yaiku: karusakan saka pasukan musuh sing diatur. ."

Ing pungkasan abad kaping XNUMX, ahli teori angkatan laut Amerika, Laksamana Muda Alfred Mahan, bebarengan karo ahli teori angkatan laut Inggris, Wakil Laksamana Philip Colomb, nyiptakake teori kekuwatan angkatan laut, miturut pasukan angkatan laut nduweni peran penting ing perjuangan bersenjata, lan dominasi penaklukan ing segara minangka syarat utama kanggo kamenangan ing perang. Sabanjure, ahli teori militer Italia, Jenderal Giulio Due, ing awal abad kaping rongpuluh, nggawe teori babagan peran utama. penerbangan, sing bisa nemtokake asil perang ("doktrin Douai"). Miturut Douai, aviation, wis menangaké supremasi udhara, piyambak bisa entuk kamenangan ing perang dening serangan marang negara lan pusat ekonomi mungsuh. tentara lan armada main peran pendukung. Perang Donya Kapisan lan Kapindho mbuktekake kegagalan total saka loro teori kasebut.

Perang kilat, utawa "blitzkrieg" - teori perang armada, digawe ing awal abad kaping 1909 dening Marsekal Lapangan Jerman Alfred von Schlieffen. Pandangan Schlieffen (sing nampa status resmi "Doktrin Schlieffen") paling lengkap ing artikel "Perang Modern" sing diterbitake dening dheweke ing taun XNUMX. Doktrin kasebut adhedhasar rencana kanggo ngalahake mungsuh kanthi kacepetan kilat ing siji perang gedhe (operasi) kanthi pukulan sing nggegirisi saka tinju kejut sing kuat ing salah sawijining sisih ngarep strategis. Perang Donya II mbantah klaim kasebut.

Konsep perang total, dikembangake dening ahli teori militer Jerman ing awal abad kaping XNUMX, adhedhasar sudut pandang perang modern minangka perang bangsa, dudu tentara. Mula, kanggo menang, ing satunggal tangan, perlu kanggo nggerakake kabeh sumber daya bangsa "dhewe", lan ing sisih liya, pengaruh sing komprehensif marang bangsa sing musuhan supaya bisa ngilangi semangat lan nggawe. njaluk supaya pemerintah mungkasi perlawanan. Pengalaman saka rong perang donya nuduhake dhasar teori iki uga.

NUKLEAR ROCKET AGE

Penciptaan jinis senjata dhasar anyar ing abad pungkasan nyebabake owah-owahan radikal ing gagasan sadurunge babagan perang lan modifikasi formulir, cara lan cara kanggo nindakake operasi militer. Iki difasilitasi kanthi nggunakake pasukan lapis baja, penerbangan lan pasukan kapal selam saka armada, munculé senjata rudal nuklir ing tengah abad kaping XNUMX, lan perkembangan teknologi informasi lan komunikasi kanthi cepet wiwit pungkasan abad kaping XNUMX.

Mbalik ing 20s abad pungkasan, ahli teori militer Rusia sing pinunjul, Mayor Jenderal Alexander Svechin, nentang absolutisasi teori perang total lan mbela kebutuhan kanggo nggabungake macem-macem bentuk perang - perang ngremukake lan perang kekeselen ( attrition), kalebu ing pungkasan ora mung tumindak pertahanan ing pangerten militèr-politik sing wiyar, nanging uga unsur "tumindak ora langsung". Ing wiwitan taun 1930-an, dheweke nulis yen mung perang attrition, kanthi tujuan sing winates, sing cocog kanggo USSR, lan wektu kanggo perang proletar sing ngremukake durung teka. Banjur paukuman Profesor Svechin iki ditolak kanthi kritik sing cetha marang dheweke, nanging 1941 dikonfirmasi bebaya.

Ing taun 1920-an, ahli teori militèr lan sejarawan Inggris Liddell Hart wiwit nerbitake ing pers populer strategi tumindak ora langsung, sing kudu ngindhari konfrontasi sing nemtokake karo mungsuh. Miturut Liddell Hart, ing Course saka perang iku paling expedient kanggo disarm mungsuh, tinimbang kanggo numpes wong ing perjuangan hard. "Strategi sing paling masuk akal ing kampanye apa wae," ujare, "yaiku kanggo nundha perang, lan taktik sing paling masuk akal yaiku kanggo nundha wiwitan serangan nganti morale mungsuh wis rusak lan kahanan sing apik wis digawe. pukulan sing nemtokake."

Sanalika sawise Perang Donya II, Amerika Serikat nganggo doktrin perang nuklir, banjur dibayangke ing kabeh konsep strategis resmi Amerika Serikat lan NATO. Doktrin militer USSR uga nyedhiyakake peran penting senjata rudal nuklir ing perang. Ing tataran kapisan dianggep mung kamungkinan saka perang nuklir umum, kang ditondoi dening unlimited, massive lan wektu-konsentrasi nggunakake kabeh jinis senjata nuklir marang target militèr lan sipil.


Teori angkatan laut Amerika Laksamana Muda Alfred Mahan.


Nanging, ana kamungkinan sing unleashing saka perang kuwi bakal mimpin kanggo pati saka peradaban manungsa, mulane, ing separo kapindho 1950s, konsep perang nuklir winates diajokake ing Amerika Serikat. Banjur, konflik kasebut wiwit dianggep minangka perjuangan bersenjata kanthi nggunakake macem-macem jinis senjata, kalebu senjata nuklir taktis lan operasional-taktis, panggunaan sing winates ing ruang lingkup, wilayah aplikasi lan jinis senjata nuklir. Ing kasus iki, senjata nuklir digunakake kanggo numpes target militèr lan militèr-ekonomi sing paling penting saka mungsuh.

Ing taun 1961, amarga tambah potensial nuklir USSR lan kira-kira imbangan saka pasukan sing wis dikembangaké, pimpinan AS pindhah menyang strategi respon fleksibel - admissibility nggunakake senjata nuklir ora mung ing total, nanging uga ing. konflik militèr winates. Lan ing taun 1971, Amerika Serikat ngumumake strategi pencegahan realistis (realistis deterrence), sing nahan pranata dhasar saka strategi sadurunge, nanging menehi aktivitas lan keluwesan sing luwih gedhe kanggo mbangun lan nggunakake kekuwatan militer Amerika Serikat lan sekutu-sekutune. .

INFORMASI WAR

Wiwit pungkasan Perang Dingin, bebaya perang nuklir ing saindenging jagad wis suda. Ing perang modern, tesis yen faktor moral lan psikologis ngluwihi karusakan fisik mungsuh dadi luwih umum. Perang, sanajan ing wangun tradisional, katon dening ahli militèr minangka ora mung lan ora dadi akeh tawuran militèr ing paprangan minangka teknologi informasi Komplek, kognitif-psikologis, virtual-nyata fenomena.

Miturut panemune ahli teori militer Rusia Mayor Jenderal Vladimir Slipchenko: "Ing perjuangan bersenjata ing mangsa ngarep, kamenangan bisa digayuh utamane mung kanthi ngrusak potensial ekonomi mungsuh. Kajaba iku, yen mungsuh sing mbela dadi ora siyap kanggo perang ing mangsa ngarep, lan, kaya ing jaman biyen, nggawe kabeh taruhan ing pasukan darat, mula, kaya sing wis kacathet, ora perlu ngrusak wadyabalane. . Dheweke, kajaba serangan balas dendam, ora menehi ancaman marang panyerang lan, ing kahanan ekonomi sing rusak, mesthine bakal ilang kemampuan tempur, lan banjur ambruk. Ing kahanan kaya mengkono, sistem politik mesthi bakal ambruk.

Analisis Mayor Jenderal Alexander Vladimirov babagan fitur perang ing kahanan modern ngidini dheweke nggawe kesimpulan ing ngisor iki: "Perang modern bisa dideleng minangka perjuangan ideologi kanggo dominasi ing manajemen jagad, kanthi agresif ditindakake dening bangsa (negara) liwat geopolitik. teknologi sing disedhiyakake karo informasi, kaunggulan ekonomi lan militèr kanthi nggunakake périodik sarana perang (bersenjata) nyata.

"Perang modern ditindakake ing tingkat kesadaran lan gagasan, lan mung ana lan kanthi cara iki kamenangan paling lengkap sing diraih. Perang kasebut ditindakake kanthi cara operasional anyar sing katon kaya teknologi geopolitik modern sing sifate informasi. Produk (woh saka kamenangan) teknologi informasi minangka kahanan kesadaran manungsa (nasional)," ujare Mayor Jenderal Vladimirov.

Sabanjure, Presiden Akademi Ilmu Militer, Jenderal Angkatan Darat Makhmut Gareev, nggawe asumsi ing ngisor iki babagan perang ing mangsa ngarep: "Kaping pisanan, kita weruh yen perang nuklir global lan perang skala gedhe umume dadi kurang. lan kurang kamungkinan. Lan ora mung amarga akibat bencana saka perang kasebut, utawa amarga ana wong kanthi sewenang-wenang mbatalake perang kasebut. Bentuk konfrontasi internasional liyane sing insidious lan rada efektif mung ditemokake, yen bisa ditindakake kanthi ngeculake perang lokal, konflik, ngetrapake sanksi ekonomi lan finansial, tekanan politik-diplomatik lan informasi-psikologis, macem-macem jinis tumindak subversif, kayata ana ing Yugoslavia, Irak, Georgia, terus-terusan ngalahake lan nggawa menyang negara-negara recalcitrant urutan donya umum, tanpa resorting kanggo perang gedhe.

Miturut ahli Barat, perang modern minangka perang informasi, lan dimenangake dening wong sing sistem informasi luwih sampurna. Istilah "perang informasi" muncul ing pertengahan 80-an gegayutan karo tugas anyar Angkatan Bersenjata AS sawisé pungkasan Perang Dingin lan resmi dilebokake ing arahan Departemen Pertahanan AS tanggal 21 Desember 1992. Lan ing Oktober 1998, Angkatan Bersenjata AS ngetrapake "Doktrin Operasi Informasi Terpadu", yaiku pernyataan konsentrasi saka pandangan pimpinan militer AS babagan sifat lan organisasi dampak ing sumber informasi saka mungsuh lan pangayoman sumber informasi dhewe saka pengaruh padha. Kaya sing kasebut ing pambuka doktrin kasebut, kemampuan Angkatan Bersenjata AS "kanggo ngantisipasi utawa nyegah krisis lan konflik ing wektu tentrem, uga menang ing mangsa perang, gumantung banget marang efektifitas operasi informasi ing kabeh tingkat perang lan ing kabeh spektrum operasi militer."

Nemtokake fitur perang informasi, pakar keamanan pamaréntah AS Richard Clarke ngenalake konsep "perang cyber". Miturut dheweke, "perang cyber yaiku tumindak siji negara bangsa kanthi nyusup komputer utawa jaringan negara-bangsa liya kanggo nggayuh tujuan nyebabake karusakan utawa karusakan." Miturut salah sawijining analis keamanan cyber Amerika, butuh rong taun lan kurang saka 600 wong kanggo nyiapake serangan cyber sing bakal mateni komputer lan lumpuh Amerika Serikat, lan biaya kurang saka $50 yuta saben taun.

Ngerti pentinge perang informasi, bali ing Juni 2009, AS nggawe komando cyber, sing tanggung jawab kanggo keamanan jaringan komputer Departemen Pertahanan AS, nindakake intelijen komputer, nyegah serangan cyber ing AS lan ngirim serangan preemptive marang mungsuh sing nyiapake. tumindak kuwi. Saiki, tentara cybernetic kaping 24 saka Angkatan Udara lan armada cybernetic kaping 10 Angkatan Laut wis dibentuk. Udakara 10 spesialis cybersecurity kerja ing Pusat Studi Strategis lan Internasional minangka bagean saka program Tantangan Siber AS. Saliyane ing Amerika Serikat, udakara 100 negara liyane ing donya duwe unit ing angkatan bersenjata kanggo nindakake operasi ing jagad maya.

Konsep liya saka perjuangan bersenjata ing mangsa ngarep, sing adhedhasar panggunaan teknologi informasi, yaiku konsep perang jaringan-sentris, sing dikembangake ing pungkasan taun 90-an dening ahli teori militer AS Wakil Laksamana Arthur Sebrowski, peneliti Pentagon John Garstka lan Laksamana Jay. Johnson.

Iki adhedhasar paningkatan total daya tempur formasi militer kanthi nyambungake menyang jaringan siji, sing ditondoi dening rong ciri utama: kacepetan kontrol lan sinkronisasi diri. Kacepetan manajemen digayuh liwat keunggulan informasi liwat introduksi sistem kontrol anyar, pelacakan, pengintaian, kontrol, lan model komputer. Akibaté, mungsuh ora duwe kesempatan kanggo nindakake operasi sing efektif, amarga kabeh tumindak bakal ditundha. Kanthi sinkronisasi diri tegese kemampuan struktur organisasi formasi militer, bentuk lan cara nindakake misi tempur kanggo ngganti miturut kawicaksanan dhewe, nanging sesuai karo kabutuhan komando sing luwih dhuwur. Akibaté, aksi militèr arupa aksi berkecepatan tinggi (operasi, aksi) kanthi tujuan sing nemtokake.

Jaringan kasebut ngidini pasukan sing kasebar sacara geografis saka macem-macem jinis lan jinis pasukan bisa digabungake ing rencana operasi siji lan, amarga keunggulan informasi, digunakake kanthi efisiensi sing luwih gedhe kanthi njamin kesatuan pandangan para komandan (komandan) pasukan heterogen. (pasukan) ing isi, peran lan panggonan interaksi ing operasi, uga dening sinkronisasi poto tumindak ing kapentingan kanggo nampa goal sakabèhé saka operasi.

Kritik saka teori perang jaringan-sentris keprihatinan, pisanan kabeh, bias menyang teknologi, lan penulis kritik cukup rightly nyatet sing wong isih ing tengah perang, bakal lan perang ora "jaringan-sentris. ”. Iku salah siji "manungsa-pusat" utawa ora duwe pusat ing kabeh.

Analisis babagan permusuhan sing ditindakake dening Amerika Serikat sajrone 15 taun kepungkur nuduhake yen konsep perang jaringan-sentris apik ing konflik militer kanthi intensitas rendah lan medium nglawan mungsuh sing ora ngerti. Lan isih kudu dideleng kepiye konsep perang jaringan-sentris bakal ditindakake nalika ana pertandhingan antarane tentara sing kuwat kanthi pengalaman sejarah sing sugih ing perang utama, sistem intelijen ruang, perang elektronik, senjata presisi dhuwur, kalebu sing jarak jauh. , uga macem-macem platform pertempuran saka macem-macem generasi.

SUNTZI ING CARA ANYAR

Apa munculé teori-teori perang paling anyar ing jaman saiki tegese teori klasik sing dikembangake dening Sun Tzu, Clausewitz lan ahli teori militer liyane kudu ditinggal? Mesthi ora. Michael Handel - salah siji saka pandherekipun Sun Tzu modern, Clausewitz - pracaya sing sanajan teori klasik perang mbutuhake adaptasi kanggo lingkungan owah-owahan ing jaman informasi, padha tetep dhasar bener. Logika perang lan pamikiran strategis minangka universal lan tanpa wates kaya alam manungsa dhewe.

Kasunyatan manawa ing antarane panyiapan militer Barat ana kapercayan sing cukup kuat yen teknologi, utamane teknologi informasi, bakal ngidini pihak nggunakake kanggo luwih efektif ngatasi masalah ngurangi utawa ngilangi "kabut perang", ngomongake babagan immaturity Teori militer Barat, utamane ing Amerika Serikat. Tantangan intelektual sing diadhepi teori militer, ahli teori militer lan profesional ing awal abad XNUMX yaiku ora "ngirim Clausewitz menyang tong sampah sejarah. Nanging, tantangane yaiku sinau babagan cara ngatasi spektrum konflik kanthi efektif.

Nanging, pimpinan militer Amerika kanthi aktif ngenalake pranata yen perang ing mangsa ngarep bakal, minangka aturan, dadi jaringan-sentris lan non-kontak, nggunakake senjata utamane sing dipandu presisi. Tujuan saka kabijakan kasebut yaiku kanggo nanem ing saindenging jagad gagasan penolakan lan ora ana gunane kompetisi militer karo Amerika Serikat. Mulane, teori perang Barat ora bisa dianggep minangka siji-sijine sing bener lan bener. Yen ora, kita bakal nyiapake perang ing ngendi kita ora duwe kesempatan kanggo menang (sing diarani kekalahan sing diprogram).

Sampeyan kudu eling yen "tugas Angkatan Bersenjata AS lan tentara kita ora sacara radikal bertepatan. Wis pirang-pirang dekade, Amerika Serikat lan sekutu NATO wis nindakake, minangka aturan, operasi militer nyerang ing njaba wilayahe, tansah duwe inisiatif kanggo ngetokake perang, lan nglawan mungsuh sing lemah. Mulane, pengalaman dheweke ora khas kanggo kita. Kaping pisanan, kita kudu njamin perlindungan wilayah kita, mula, ing wiwitan perang, kita kudu nindakake operasi pertahanan nglawan mungsuh sing luwih kuwat, beda-beda ing saben teater operasi.

Perlu kanggo ngembangake lan ningkatake teori, bentuk lan cara nggunakake klompok pasukan (pasukan) dhewe - utamane, teori interaksi antarane pasukan, dikembangake dening penulis wiwit taun 90-an pungkasan abad.

Teori interaksi pasukan minangka teori perang sing berkembang, kaya sing ditetepake:

- sumber daya militer anyar sing ana gandhengane karo panggunaan sinergis, multiplikatif lan kumulatif saka kabeh kemampuan pasukan (pasukan) ing kabeh tingkat;

- carane nggabungake panggunaan pasukan lan sarana saka macem-macem jinis Angkatan Bersenjata lan senjata tempur sing ana hubungane karo pihak sing nentang;

- carane numpes koalisi saka sisih nglawan, ngganggu rencana lan netralake sekutu potensial;

- kepiye interaksi pasukan sing kuat nambah stabilitas lan kacepetan komando;

- carane kerjasama nyedhiyakake keluwesan ing komando lan kontrol pasukan (pasukan);

- carane kesadaran gabungan pasukan nyuda wektu nggawe keputusan, nyedhiyakake efek sing nemtokake ing operasi (perang, pertempuran);

- kepiye subunit, unit lan formasi bisa mlaku kanthi otonom, nanging kanggo kepentingan nindakake misi tempur umum;

- carane adaptasi karo dinamika permusuhan;

- carane entuk Kapadhetan pasukan tempur lan sarana ing wektu sing tepat lan ing panggonan sing bener;

- carane entuk kauntungan liwat pasukan mungsuh massed karo pasukan buyar;

- carane complicate tugas goal-nyetel mungsuh.

Ing kasunyatan, teori interaksi antarane pasukan nyesuekake teori klasik perang karo kahanan modern perang. Pranata utama kasebut diterangake ing karya penulis "The Theory of Force Interaction", diterbitake ing 2002 lan diterbitake maneh ing 2006. Nanging, senadyan umpan balik positif lan tumindak implementasi sing ditampa saka implementasine asil riset individu, teori interaksi antarane pasukan durung nemokake pangerten ing Kementerian Pertahanan RF.

Nganti saiki, akeh pimpinan militer nganggep interaksi pasukan minangka salah sawijining prinsip dhasar seni militer, nanging ora minangka teori. Nanging, ing kahanan modern, perlu kanggo mbentuk pamikiran strategis, operasional lan taktik anyar ing antarane personel militer. "Sampeyan ora bisa tetep nganggo pola lawas," ujare Alexander Svechin. - Yen konsep kita ora owah sesuai karo kemajuan urusan militer, yen kita mandheg ing titik beku, banjur, nyembah hukum immutable, kita bakal mboko sithik ilang ngarsane kabeh inti saka fénoména. Gagasan jero bakal dadi prasangka sing mbebayani: simbol kita bakal kelangan isi batine; bakal ana cangkang kosong njaba, brahala tanpa nyawa.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

40 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    25 May 2014
    Kabeh ahli teori iki ora kudu lali yen sabar Rusia entek, iki serius banget.
    Kanthi sappers bakal tekan muhosr ... nskov, senadyan informasi lan kecanggihan teknologi. Kaya sing wis ana.
    Muga-muga Gusti Allah ngapura aku amarga mbuwang topi kanthi terang lan yakin.
    1. + 16
      25 May 2014
      Kutipan: Baikal
      Kanthi sappers bakal tekan muhosr ... nskov,


      Nalika teka karo sappers "menyang muhosr ... nskov" ?!
      Yen padha nindakake, iku ora nganggo tangan kosong, lan ora amarga sabar wis entek.
      Yen kita ora duwe tank lan pesawat nalika Perang Patriotik Agung, kita ora bakal tekan ngendi wae. Lan topi ora bakal mbantu.

      Dadi "informasi lan kecanggihan teknologi" penting banget.
      1. + 27
        25 May 2014
        Aku bakal njawab karo crita sing aku sinau kene ing VO.
        Mung salah siji saka conto langgeng.

        Uprising ing beteng Badaber.
        Tanggal 26 April 1985, jam 21.00:XNUMX, nalika sholat magrib, sekelompok tawanan perang Soviet saka pakunjaran Badaber (ing tlatah Pakistan - S.T.) ngilangi enem penjaga saka depot artileri lan, sawise ngilangi kunci ing. arsenal, bersenjata piyambak, nyeret amunisi kanggo instalasi anti-pesawat kembar lan senapan mesin DShK, dipasang ing gendheng. Peluncur granat mortir lan RPG diwaspadai. Prajurit Soviet dikuwasani TCTerms tombol beteng: sawetara menara sudhut lan bangunan arsenal.
        Weker kasebut diangkat dening kabeh personel pangkalan - udakara 3000 wong, dipimpin dening instruktur saka Amerika Serikat, Pakistan lan Mesir. Padha nyoba kanggo nguwasani beteng dening badai, nanging padha ketemu karo geni abot lan, wis nandhang losses abot, padha dipeksa kanggo mundur. Ing 23.00, pimpinan Masyarakat Islam Afghanistan, Burhanuddin Rabbani, ngunggahake resimen Mujahidin Khalid ibn Walid, ngubengi benteng lan mrentah para pemberontak nyerah, nanging nampa panjaluk respon kanggo nelpon perwakilan kedutaan USSR, Republik Demokratik Afghanistan, Palang Merah lan PBB. Serangan kapindho diwiwiti, sing uga ditanggulangi dening prajurit Soviet. Medan perang ing wektu iku diblokir dening dering telung encirclement, dumadi saka dushmans lan servicemen saka tentara Pakistani, kendaraan lapis baja lan artileri saka Korps Tentara 11 saka Angkatan Bersenjata Pakistan. Ing udhara, pesawat tempur Angkatan Udhara Pakistan padha nglangi.
        Pertempuran sengit terus ing wayah wengi. Serangan nututi serangan, pasukan pemberontak saya sirna, nanging mungsuh uga nandhang kapitunan nyata. Ing tanggal 27 April, Rabbani maneh njaluk nyerah lan ditolak maneh. Dheweke mrentah supaya nggawa artileri abot kanggo ngarahake geni lan nyerang benteng. Persiapan artileri diwiwiti lan banjur serangan, ing ngendi artileri, peralatan abot lan link helikopter Angkatan Udara Pakistan melu.
        Nalika pasukan nyuwil menyang bètèng, tawanan perang Soviet tatu isih nyebul arsenal, padha mati lan numpes pasukan mungsuh pinunjul.
        Ing pemberontakan melu lan mati, miturut macem-macem perkiraan, saka 12 nganti 15 prajurit Soviet.
        Mujahidin Rabbani lan Korps Tentara Pakistan kaping 11 tumindak nglawan wong-wong mau, kerugian sing ana:
        - sekitar 100 Mujahidin,
        - 90 tentara reguler Pakistan, kalebu 28 perwira,
        - 13 wakil saka panguwasa Pakistan,
        - 6 instruktur Amerika,
        - 3 instalasi "Grad"
        - 40 unit peralatan militer abot.


        Daftar pahlawan sing saiki dikenal saka pemberontakan Badaber:
        Letnan Saburov S.I., lair taun 1960, Republik Khakassia;
        ml. letnan Kiryushkin G.V., lair ing taun 1964, wilayah Moscow;
        Sersan Vasiliev P.P., lair ing taun 1960, Chuvashia;
        Swasta Varvaryan M.A., lair ing 1960, Armenian;
        ml. letnan Kashlakov G.A., lair ing taun 1958, wilayah Rostov;
        ml. Sersan Ryazantsev S.E., lair ing taun 1963 Rusian;
        ml. Sersan Samin N.G., lair taun 1964, Kazakhstan;
        Kopral Dudkin N.I., lair taun 1961, Wilayah Altai;
        Pribadi Rakhimkulov R.R., lair ing taun 1961, Tatar, Bashkiria;
        pribadi Vaskov I.N., lair ing taun 1963, wilayah Kostroma;
        Pavlyutenkov pribadi, lair ing taun 1962, Wilayah Stavropol;
        Pribadi Zverkovich A.N., lair ing taun 1964, Belarus;
        Pribadi Korshenko S.V., lair ing taun 1964, Ukraina;
        karyawan saka tentara Soviet Shevchenko N.I.;
        pribadi Levchishin S.N., lair ing 1964, wilayah Samara.
        1. + 20
          25 May 2014
          Kutipan: Baikal
          Letnan Saburov S.I., lair taun 1960, Republik Khakassia;
          ml. letnan Kiryushkin G.V., lair ing taun 1964, wilayah Moscow;
          Sersan Vasiliev P.P., lair ing taun 1960, Chuvashia;
          Swasta Varvaryan M.A., lair ing 1960, Armenian;
          ml. letnan Kashlakov G.A., lair ing taun 1958, wilayah Rostov;
          ml. Sersan Ryazantsev S.E., lair ing taun 1963 Rusian;
          ml. Sersan Samin N.G., lair taun 1964, Kazakhstan;
          Kopral Dudkin N.I., lair taun 1961, Wilayah Altai;
          Pribadi Rakhimkulov R.R., lair ing taun 1961, Tatar, Bashkiria;
          pribadi Vaskov I.N., lair ing taun 1963, wilayah Kostroma;
          Pavlyutenkov pribadi, lair ing taun 1962, Wilayah Stavropol;
          Pribadi Zverkovich A.N., lair ing taun 1964, Belarus;
          Pribadi Korshenko S.V., lair ing taun 1964, Ukraina;
          karyawan saka tentara Soviet Shevchenko N.I.;
          pribadi Levchishin S.N., lair ing 1964, wilayah Samara.


          Kenangan wong lanang, ora iso lali...

          Internasional, bajingan ... Apa sampah sing bakal nulis apa-apa marang USSR ????
          1. +4
            25 May 2014
            Yen dheweke nulis, dheweke ora bakal "mlumpat" suwe;)
          2. +2
            25 May 2014
            pribadi Vaskov I.N., lair ing taun 1963, wilayah Kostroma;
            Inggih nifiga kula piyambak, zema kula wonten ing ngriku.... 4 taun langkung tua saking kula. Kratoning langit dumateng panjenenganipun lan bumi tentrem...
            Sial, aku malah ora ngerti crita iki.
          3. 0
            25 May 2014
            Internasional apa iku? Kasuksesan saka perlawanan diterangake dening kasunyatan sing paling Rusia lan mung siji Ukrainia lan Armenia siji, nanging uga prajurit wani, yen ana liyane ukrov, padha isih ing panangkaran.
        2. +2
          25 May 2014
          Ana ekspresi kaya mangkene:
          - "Aja ngelingi asmane Gusti kanthi muspra" - salah sawijining makna saka ungkapan iki yaiku - "Aja sumpah tanpa prelu marang Gusti Allah (sumpah).
          Punika conto sampeyan, iku kira-kira saka padha "opera".

          Lan contone mung nglawan sampeyan:

          Kutipan: Baikal
          Kanthi sappers bakal tekan muhosr ... nskov


          Ana prestasi, nanging wong lanang ora tekan ngendi wae ...
          Dadi aku mbaleni - "informasi lan kecanggihan teknologi" iku penting banget.
          1. -6
            25 May 2014
            Wah, kepiye carane urip tanpa sampeyan - matur nuwun kanggo mbukak mripatmu, Cap.
            Aku iki ngomong bab soko temen beda. Lan, diwenehi komentar bodho sampeyan, ora ana sing kudu dirembug.
            Nanging, pura-pura dadi luwih, celonone cocog karo sampeyan ing njaba ngguyu
            1. +3
              25 May 2014
              Kutipan: Baikal
              Wah, kepiye carane urip tanpa sampeyan - matur nuwun kanggo mbukak mripatmu, Cap.
              Aku iki ngomong bab soko temen beda.


              Alasan wis diwiwiti ...
              Carane nyebar banjir bab sappers, supaya eroy, lan nalika padha kesandhung karo irung, banjur langsung ayo *opy twist - padha ngomong, kang ngandika bab sing beda banget.
          2. +6
            25 May 2014
            Kutipan saka: rkkasa 81
            Ana prestasi, nanging wong lanang ora tekan ngendi wae ...


            Opo artine "JANGAN TEKAN"???? Ya, aku bakal ngganti uripku saka "sofa" dadi iki! Ora ana tembung, sial ... Kabeh nesu ...
            1. +2
              25 May 2014
              Kutipan saka skifd
              Ora ana tembung, sial ... Kabeh nesu ...


              Lan wiwit cilik, provokator bajingan wis nesu aku, sing pisanan nyebabake konflik, banjur ndhelik ing mburine wong tuwa.
              Semono uga iki Baikal - pisanan dheweke nulis omong kosong, banjur ndhelikake ing mburine wong lanang sing nindakake prestasi kasebut.
              1. +4
                25 May 2014
                Kutipan saka: rkkasa 81
                Lan wiwit cilik, provokator bajingan wis ngganggu aku,


                Sampeyan ngerti, provokator bajingan saiki digedhekake miturut buku pelajaran "Amer". Iku angel kanggo perang. Nanging aku nyoba. Anak lanang wis gedhe, padha ngerti apa-apa. Saiki aku nggedhekake putu. Aku nyoba kanggo ngerti. Aku nyoba kanggo tresna tanah air. Nanging iki USSR.
                1. +3
                  25 May 2014
                  Kutipan saka skifd

                  Sampeyan ngerti, provokator bajingan saiki digedhekake miturut buku pelajaran "Amer". Iku angel kanggo perang. Nanging aku nyoba. Anak lanang wis gedhe, padha ngerti apa-apa. Saiki aku nggedhekake putu. Aku nyoba kanggo ngerti. Aku nyoba tresna marang tanah air. Nanging iki USSR.


                  Kanggoku, Tanah Air isih dadi USSR lan Rusia (apa wae Motherland anyar iki).
                  Aku mung mbantah Baikal dudu babagan Tanah Air, lan dudu babagan eksploitasi.
                  Sampeyan ndeleng, ana artikel, lan aku pengin maca normal, komentar praktis (jujur, aku "nglangi" ing prakara iki).
                  Lan fluders clog forum karo omong kosong, lan kadhangkala tangan ora tekan komentar normal.
                  1. +3
                    25 May 2014
                    Kutipan saka: rkkasa 81
                    fluders clog forum karo omong kosong, lan kadhangkala malah tangan ora tekan komentar normal.

                    Alex, sampeyan kudu sabar.
                    Sawetara ora duwe pendhidhikan sing cukup kanggo ngrembug masalah teoretis, sing liyane ora ana ing subyek, nanging dheweke pengin ngomong, mulane omong kosong sing emosional, utawa "Uryakanie", cepet-cepet. Nanging iki uga minangka cara kanggo nanggapi apa sing diwaca.
                    Miturut cara, sanajan posisi Baikal, aku seneng banget karo critane. Aku krungu ing siji wektu bab uprising iki, nanging piye wae tangan ora tekan. Ya, ing merit saka regejegan, Baikal salah, nanging sawise maca komentar, aku wong enriched dhewe karo kawruh lan bangga ing wong lanang. Kanggo sing aku pribadi matur nuwun banget lan plus ageng, sanajan ing inti regejegan aku menehi wong minus ageng padha.
                    PS Sinau maca diagonal, nyaring banjir, banjur bakal ana wektu kanggo biji-bijian pikiran.
                    1. 0
                      25 May 2014
                      Quote: Boa constrictor KAA

                      Alex, sampeyan kudu sabar.

                      Quote: Boa constrictor KAA
                      PS Sinau maca diagonal, nyaring banjir, banjur bakal ana wektu kanggo biji-bijian pikiran.


                      Ya, aku setuju ing tangan siji.
                      Lan ing tangan liyane, sajujure, kadhangkala ala njupuk nalika sampeyan nggawe dalan liwat iki "thickets". Lan ora saben wong bisa liwat. Mbandhingake paling sethithik jumlah rating ing kita Baikal regejegan lan nomer saben komentar ing sisih ngisor kaca. Nanging mung ana review migunani (IMHO).

                      Quote: Boa constrictor KAA
                      Aku seneng banget critane.


                      Crita dhewe bener, nanging minangka JAWABAN komentarku, ora.
                      Lan ing umum, iku ora becik kanggo mbenerake dhewe "cepet" conto kuwi. A feat kudu dianggep luwih hormat, scrupulously, utawa liyane.
                      Kaya yen sampeyan takon Mikhalkov kok nyebul babagan ewu cuttings saka shovels, lan kanggo nanggepi bakal miwiti kanggo pirembagan bab nimbali saka Brest Brest.
                  2. +1
                    25 May 2014
                    Kutipan saka: rkkasa 81
                    Sampeyan ndeleng, ana artikel, lan aku pengin maca normal, komentar praktis

                    Artikel iki angel diomentari. Utamané - efisien. Iku kabeh banget rame.
                    Ngemot karya dhasar dadi SATU paragraf gampang ... Ya, aku ora ngerti.
                    Contone, aku sinau babagan Sun Tzu nalika isih cilik, saka Pelatih ing ... polo banyu. Miwiti karo "Kita bakal grapple - karo perang tengen. Menang - karo maneuver, "lan sateruse. Aku seneng - aku seneng. Puluhan taun wis liwati, nanging aku ora bakal nindakake "siji paragraf".
                    Ing tentara padha "ngenalake" Clausewitz - crita padha.

                    Kutipan saka: rkkasa 81
                    (jujur, aku "nglangi" ing perkara iki).

                    Saben wong ngambang ing pitakonan iki. Lan sapa sing ngomong yen dheweke kuwat - utawa bodho, utawa ngapusi.
                    PS IMHO, mesthi.
                    PPS ... la, aku lara kabeh. Pikiran militèr diterangake warata lan luntur. Ana informasi sing dipercaya manawa Sun Tzu sinau banget ing sekolah bisnis Jepang. Kanggo apa? Ya, aku ngerti dheweke wong Tionghoa. Nanging aku duwe informasi khusus babagan Jepang.
      2. +2
        25 May 2014
        Kutipan saka: rkkasa 81
        Kutipan: Baikal
        Kanthi sappers bakal tekan muhosr ... nskov,


        Nalika teka karo sappers "menyang muhosr ... nskov" ?!
        Yen padha nindakake, iku ora nganggo tangan kosong, lan ora amarga sabar wis entek.
        Yen kita ora duwe tank lan pesawat nalika Perang Patriotik Agung, kita ora bakal tekan ngendi wae. Lan topi ora bakal mbantu.

        Dadi "informasi lan kecanggihan teknologi" penting banget.

        Bener, nanging kita uga duwe komandan militer sing duwe bakat sing ngerti carane ngembangake lan ngetrapake teori militer, tanpa iki, tank lan pesawat padha topi, mung larang banget. Lan ana uga perancang lan pengatur produksi sing apik, lan buruh ngarep ngarep khusus liyane sing ngasilake kabeh tank lan pesawat kasebut.
    2. +2
      25 May 2014
      Kutipan: Baikal
      Muga-muga Gusti Allah ngapura aku amarga mbuwang topi kanthi terang lan yakin.

      Lan apa hubungane Gusti Allah?
    3. Filipus
      0
      26 May 2014
      yen sabar saka Rusia pecah, iki serius banget
  2. +6
    25 May 2014
    Sampeyan ora bisa tetep nganggo pola lawas ...
    Ora ana sing bisa mbantah. Nanging, padha tetep. Iku uga Churchill sing nyatakake "Jenderal tansah nyiapake perang pungkasan". Dheweke wis ing atine kasunyatan praktis obyektif: nalika nyiapake kanggo konflik militèr bisa, pimpinan militèr, minangka aturan, nerusake saka pengalaman kepungkur lan, ing pangertèn tartamtu, bener nyiapake kanggo perang "sadurunge", amarga ora ana pengalaman. mangsa, bisa perang.
    Makna ekspresi: ing pembangunan militèr, siji kudu njupuk menyang akun kabeh faktor paling anyar saka kamenangan (ilmu, teknologi, politik, psikologi, etc.), kang jenderal konservatif asring cenderung nglirwakake.
  3. +2
    25 May 2014
    Donya modern kaya organisme, ana sing lara ing endi wae, lan abses bakal ana ing papan liya sing ora dikarepake.
    Dominasi global NATO nandheske iki. Mulane, dina iki perlu kanggo ngawasi kesehatan negara supaya tumor onkologis (kolom kalima) ora kelakon.
  4. 0
    25 May 2014
    Iki lakune tangga-tanggane nganti saiki!
  5. +4
    25 May 2014
    "Perang kaya mengkono muncul kanthi munculé tatanan budak."

    Ya, perang wis lawas kaya jaman. Ana perang sadurunge masyarakat sing duwe budak.
    1. +4
      25 May 2014
      Kutipan saka: mamont5
      "Perang kaya mengkono muncul kanthi munculé tatanan budak."

      Ya, perang wis lawas kaya jaman. Ana perang sadurunge masyarakat sing duwe budak.

      Theorist kudu piye wae substantiate kabeh kanthi alesan ekonomi sejatine sifate!
      Lan sadurunge sistem budak, ora ana perang, mung bentrok!
      Lan bakal dadi luwih menarik carane A. Macedonia (sistem budak) perang karo Scythians (hubungan suku, ora ana perbudakan). Dheweke nindakake perang, lan dheweke, ternyata, ora?
      Uga perang nglawan wong India ing Amerika Serikat.
  6. +1
    25 May 2014
    Nanging, tumindak Rusia sajrone tumindak permusuhan ngrusak kabeh gagasan para ahli teori Barat babagan perang, lan kanthi konsistensi sing nyenengake! lol
    1. lor
      +3
      25 May 2014
      Kepinteran prajurit iku apik, akeh crita babagan iki, lan ana alesan sing apik.
  7. 11111mail.ru
    +3
    25 May 2014
    Quote: utara
    Kepinteran prajurit iku gedhe

    Ya, kapinteran iki isih duwe pengalaman, nanging senjata kasebut cocog ...
    1. lor
      +2
      25 May 2014
      Pengalaman lan skill iku kudu. Kabeh miturut Suvorov.
  8. +3
    25 May 2014
    Operasi militer ... iki minangka lapangan profesional khusus lan mbutuhake basis teoretis sing apik ...
    Teori perang kudu terus dikembangake lan ditingkatake ... teori kasebut kudu cocog karo jagad modern ... nggatekake sifat senjata sing digunakake ... metode lan cara nindakake operasi militer ... lan sing paling penting, njupuk menyang akun apa kualitas prajurit lan perwira kudu ... pimpinan militèr paling dhuwur.
  9. +5
    25 May 2014
    "We, CyberBerkut, minangka protes marang legitimization saka Kadurjanan junta Kiev, rampung numpes jaringan lan infrastruktur komputer saka Komisi Pemilihan Tengah saka Ukraina. Kita negesake kanthi tanggung jawab lengkap sing Unified Information and Analytical System "Pemilu" digawe ing kontrol lengkap Amerika Serikat wis mandhek kanggo ana.
    Kita duwe korespondensi surat tertutup saka anggota CEC Ukraina:
    http://filefactory.com/file/2hhlueo8k067/emails1.7z
    http://filefactory.com/file/8fcalizvvl9/emails2.7z

    http://www.mediafire.com/download/nv3tm7j7bu3fvzw/emails1.7z
    http://www.mediafire.com/download/33scil16ax7x2a0/emails2.7z

    Dokumentasi teknis kanggo administrator sistem CEC lan komisi pemilihan kabupaten:
    http://filefactory.com/file/k9vx1qmgoo5/tech.7z
    http://www.mediafire.com/download/exka9sfyy9yd3jg/tech.7z

    Laporan hack:
    http://www.filefactory.com/file/2e3s7kestivr/razb_vzlom.docx

    We are CyberBerkut! Kita ora bakal lali! Kita ora bakal ngapura! "

    Sapa sing ora ngerti, ana wong lanang sing kaya ngono, peretas..

    "Pungkasan wengi, salah sawijining admin situs web pribadiku avakov.com, para panyerang nyusup menyang email, entuk akses menyang situs kasebut lan ngirim sawetara pernyataan palsu kanggo pihakku babagan topik pemilihan. Pernyataan kasebut ora ana ing alam - iku palsu," tulis Avakov dina Minggu ing kaca Facebook sampeyan.
  10. +1
    25 May 2014
    Kanthi lumakune wektu, persenjataan tentara ganti, nyedhaki tumindak permusuhan lan taktik ganti. Kapabilitas pesawat ganti ing arah sing mundhak. Mula, taktik perang mesthi ganti luwih cepet tinimbang strategi.
  11. 0
    25 May 2014
    Ing pangertèn, siji kudu sympathize karo politisi Ukrainia ing, kang piyambak buta huruf, ing pangertèn harfiah saka tembung, padha tak melu ing confrontation karo GIANT. Apa kita seneng karo V.I. Lenin utawa ora, dheweke nggawa kawruh marang saben wong sing arep ngatur komunitas manungsa. Ilmu sosial iku kawruh, lan sing ora sinau ora ngerti carane ngatur wong. Asilé konfrontasi sing digawé dhéwé, lan saiki ora ngerti asalé saka ngendi masalahé. Inggih, saka teori perang, aturan utama yaiku yen mungsuh luwih ringkih tinimbang sampeyan, banjur numpes dheweke ...
    1. +1
      25 May 2014
      Kutipan saka gridasov
      ... Apa kita seneng karo V.I Lenin utawa ora, dheweke nggawa kawruh marang saben wong sing arep ngatur komunitas manungsa. Ilmu sosial iku kawruh, lan sing ora sinau ora ngerti carane ngatur wong. Asil kasebut yaiku konfrontasi sing digawe dhewe, lan saiki dheweke ora ngerti saka endi masalah kasebut ...

      Sayange, Lenin ora ninggalake sekolah ilmiah utawa pandherekipun pantes. Wong-wong sing njupuk posisi dheweke ngowahi teori saka ilmiah-praktis menyang agama-dogmatis, lan dheweke dhewe dadi ikon emasculated. Asil, lagi ngomong, ing pasuryan.
  12. 0
    25 May 2014
    Miturut panemune ahli teori militer Rusia Mayor Jenderal Vladimir Slipchenko....

    Siji bisa uga mikir yen negara-negara nggunakake karya para ahli teori militer kita kanthi lengkap ing urusane sing kotor.
  13. +2
    25 May 2014
    Perang minangka cara kanggo ngrampungake konflik ing ngendi kaslametané mungsuh ora dianggep minangka syarat wates sing perlu.
    Liddell Garth
    1. +1
      25 May 2014
      Bisa debat.
      Elingi malah penghancur Angkatan Laut AS "Donald Cook" ing ngendi ora ana sing lara - iman sing ora bisa dikalahake ing kekuwatan Amerika Serikat.
      Lan kepiye Perang Donya 1? Nalika kabeh front ora dirusak, nanging mung ...
      ilang ing pengaruh propaganda.
      Senajan aku umume setuju.
  14. +2
    25 May 2014
    "Sampeyan ora bisa tetep karo pola lawas," Alexander Svechin nuding metu. ilang kabeh inti saka fenomena. Ide sing jero bakal dadi prasangka sing mbebayani: simbol-simbol kita bakal kelangan isi batin; bakal tetep ana cangkang kosong njaba, brahala sing ora ana nyawa "
    Iki ditrapake ora mung kanggo teori militer. Iki persis sing kasebut ing ndhuwur, nanging ing hubungane karo teori komunis, sing ngrusak CPSU lan USSR lan sekutu-sekutune, iki uga ngrusak Partai Komunis Federasi Rusia, nyegah dheweke dadi partai rakyat sing sejatine, ora bisa ngrusak. mung entuk kekuwatan, nanging uga, ing mangsa ngarep, dijamin bakal terus lan digunakake kanggo kabecikan rakyat.
    Sawise ngowahi Komunisme dadi agama semu sing hardened lan resmi, meh saka alam sektarian, Bolsheviks dhewe menehi kamenangan marang mungsuh sing ora bisa didamaikan - liberalisme, Islamisme, lan liya-liyane kanthi tangane dhewe. lan liya-liyane.
  15. +3
    25 May 2014
    Ilmu militer nduweni gradasi kanthi tingkat. Strategi, seni operasional (Barat nolak), taktik. Strategi ing ndhuwur yaiku politik lan geopolitik. Cara lan cara anyar kanggo nindakake database mengaruhi sifat perang. Nanging saiki cara anyar komunikasi, koleksi lan pangolahan informasi, bahan lan jinis energi katon. Nalika dikenalake ing Angkatan Bersenjata, dheweke ngganti cara perang. Kabeh iki biasane cocog karo teori manajemen database, dialektika perang.
    Apa sing ditindakake Amerika. Dheweke mbuwang jaringan informasi global menyang medan perang lan nglairake perang jaringan-sentris. Duwe kemampuan teknis, dheweke njamin panrimo informasi ing medan perang ing wektu nyata. Supaya ora tiba ing jotosan saka mungsuh, padha buyar pasukan kanggo sawetara saka nggunakake gegaman, ngalih menyang perang non-kontak, nyimpen pasukan saka bentrokan langsung. Lan kabeh katon OK. Nanging padha lali babagan informasi lan countermeasures geni, kamuflase lan countermeasures marang R-T pengintaian. Kanthi mungsuh saka bebaya tingkat kapindho lan katelu kanggo Angkatan Bersenjata AS, iki bisa ditindakake. Nanging apa sing kudu ditindakake yen komunikasi ing sistem iki rusak (perang elektronik, penindasan fisik), yen penyamaran lan pasukan IEP langsung menyang arah liyane? Nalika kabeh satelit wis ngilangi, lan EMP dhuwur-dhuwur bakal mungkasi komunikasi karo pasukan saka 4 kanggo 24 jam. Apa sing bakal ditindakake para komandan nalika ilang gadget sing biasane? Semangat kanggo sisih teknis masalah kasebut mbebayani kanggo kesehatan pasukan ing medan perang. Kanggo ngilangi pengambilan keputusan ing medan perang, Amerika ngunggahake tingkat komando lan kontrol, ngunggahake menyang markas formasi. Pejuang diwenehi prentah minangka asil saka keputusan komandan. Amerika ora pracaya marang prajurite, ngerti apa iku. We sing ngelawan. Tuladhane yaiku Pristina.
    Dadi, ing kabeh kasus, wong tetep dadi instrumen utama perang. Kualitas materi manungsa, bebarengan karo peralatan teknis lan latihan pasukan, minangka kondisi sing nemtokake kanggo kamenangan ing perang apa wae. Ngandelake mung ing kauntungan teknis ora ana gunane.
  16. 0
    25 May 2014
    Kaya ing sawijining wektu, sawise kegagalan Amerika ing Somalia ing Operasi Mulihake Pangarep-arep, Jenderal Van Riper ujar babagan tesis (perang informasi) "Yen sampeyan ndeleng medan perang, sampeyan menang perang." Panjenenganipun ngandika; "Aku uga bisa ngomong yen aku ndeleng papan catur, aku menang game. Nanging, iki ora nganti master maneh smashes kula kanggo smithereens. "(p. 142 I. Popov Amerika marang kabeh)
  17. 0
    25 May 2014
    Kutipan saka: rkkasa 81
    Dadi "informasi lan kecanggihan teknologi" penting banget.

    Sampeyan mung kudu ora lali bab utama - WAR ekonomi. Poroshenko sing padha, sanajan dheweke dadi miliarder, bakal dibuwang kaya gelembung sabun yen sayap "ijo" dipotong, lan yen swiwine dipotong kanggo kabeh MANDATES, mula ora bakal ngrokok cahya putih kanggo dawa.
  18. +1
    26 May 2014
    Penulis kelalen kanggo sebutno - perang asimetris.
  19. 0
    26 May 2014
    Ana siji aturan invariable - jenderal wis siyap kanggo perang kepungkur. Artikel kasebut ora nyebutake anane jinis senjata anyar ing negara utama, sanajan kasunyatane senjata kasebut wis diuji kanthi aktif ing panggung donya. Iki minangka senjata layanan khusus. Iki minangka senjata anyar lan cara para prajurit - IKLIM (kekeringan ing Moskow), GENETIK (flu burung), SEISMIK (Jepang), BIOLOGIS (AIDS buatan ngilangi Afrika), REVOLUSI ORANGE (Libya, Suriah, Ukraina) lsp. psi lan radiasi gelombang elektro.

    Jendral sing ora ngerti babagan jinis konfrontasi iki ora bakal dadi marshal.
  20. Filipus
    0
    26 May 2014
    Ora, bisa uga Moltke minangka Clausewitz lan malah Bismarck, nanging TUKHACHEVKY lan muride Gudarian ora.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"