Paris. Agustus 1944

45
Foto warna asli (ora diwarnai) Paris sing dijupuk ing Agustus 1944 dening wartawan foto Franck Seschel.


Truk tentara Amerika pindhah mudhun Avenue Champs-Elysées sedina sawise mardika Paris




Parisians salam Amerika


Paris. Agustus 1944


Warga nggantung gendera Amerika lan Prancis saka jendela. Avenue Champs Elysees




tank Amérika ing Arc de Triomphe



Parisians isih ing pit



Wanita Prancis karo prajurit Amerika



Prajurit Amerika ing jejere monumen Perang Dunia I



Demonstrasi Parisians sawise mardika kutha



Poster ngluhurake Sekutu



Arakan. 26 Agustus 1944 Senajan pasukan Soviet ora melu mbebasake Paris, gendéra USSR, bebarengan karo Amerika lan Inggris, uga melu ing parade.









Wong Parisi ngadeg tank sekutu ing Hotel de Ville, mengeti kamardikan ibukutha




poster propaganda



Prancis nggawa gendéra Amérika lan Inggris ing dina pawai ing Paris. 26 Agustus 1944



Pejuang perlawanan Prancis Simone Segouin, uga dikenal minangka Nicole Mine. Dheweke lair ing taun 1925. Bocah wadon iki misuwur ing perang Chartres lan Paris. Ing Chartres, dheweke dhewe nyekel 25 prajurit Jerman, lan ing Paris, mimpin detasemen cilik, dheweke ngatur, sadurunge pasukan Sekutu, ngusir Jerman metu saka wilayah cilik. Kanggo wani lan dedikasi sing luar biasa ing taun 1946, dheweke dianugerahi Salib Militer dening de Gaulle lan nampa pangkat letnan, sanajan dheweke ora tau dadi tentara.



Wong Paris menehi salam marang sekutu ing Champs Elysees, cedhak Arc de Triomphe



Jenderal George Marshall, Kepala Staf Angkatan Bersenjata AS, salaman karo Brigadir Jenderal Charles de Gaulle. 26 Agustus 1944



Wong Prancis gedhe pungkasan yaiku Charles de Gaulle. 26 Agustus 1944
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

45 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 11
    24 May 2014
    Paris ora dibebasake dening pasukan Sekutu.
    Tanpa ngenteni Amerika, ing tanggal 18 Agustus 1944, para pejuang Perlawanan Prancis nganakake pemberontakan ing Paris. Pemberontakan nyapu kabeh kutha, Nazi, sing manggon ing benteng-benteng, nawakake tambah resistance, kang padha pungkasanipun ngatur kanggo break karo pendekatan saka tank Corps General Leclerc saka pasukan saka Fighting France, dipimpin déning De Gaulle. Mangkono, ing tanggal 24 Agustus, Paris rampung mardika dening pasukan Prancis piyambak.
    1. +3
      24 May 2014
      Mangkene babagan pembebasan kutha Paris http://samlib.ru/n/nikolaj_b_d/mg-2429f.shtml Ana liyane babagan senapan mesin Prancis, informatif banget ..
    2. + 13
      24 May 2014
      "Parisians welcome Amerika" - padha uga ketemu Nazi!
      1. +8
        24 May 2014
        Ya, lan Cossack kita disambut kaya ing taun 1814
        1. +4
          25 May 2014
          Dadi saka Cossacks Rusia muncul tembung "bistro".
      2. Komentar wis dibusak.
      3. Cossack23
        +7
        25 May 2014
        kabeh Prancis ........... malah Jerman ngandika, wong iki uga ngalahake kita. kamenangan kita lan ora perlu kanggo enggo bareng karo sapa, kabeh padha lungguh kanggo 4 taun lan mirsani carane yuta anak Russian saka tanah sing mati kanggo apa-apa. iku dudu perang donya, iku perang kita nglawan fasisme sing dipangan dening Barat.
      4. 0
        25 May 2014
        Kutipan saka: makst83
        "Parisians welcome Amerika" - padha uga ketemu Nazi!


        Detektif alternatif sing wasis.
        Apa ana bukti sing nyata ora palsu?
    3. +8
      24 May 2014
      Kutipan: Siberian Wulu
      Paris ora dibebasake dening pasukan Sekutu.

      Dadi ujare "Pasukan Amerika Esuke sawise pembebasan Paris!"))) Kaya tentara Amerika mlebu Perang Dunia II sawise kamenangan USSR, pasukan Amerika ngebom Berlin sawise Uni Soviet njupuk, lan liya-liyane))) freeloaders, lol....
    4. +2
      24 May 2014
      Pancen bener. eseman
    5. +1
      26 May 2014
      Alas, dongeng ayu sing diciptakake dening De Gaulle mengko. Para partisan wiwit gelut
      ing lurung-lurung, nanging iki ora kabeh digambar kanggo mardika kutha.
      De Gaulle lan Leclerc malah ndharat ing Normandia mung liwat
      minggu sawise wiwitan operasi.
      Ora dheweke pengecut, nanging banget touchy lan ambisius -
      dadi ing komando Inggris lan Amerika luwih murah saka
      kamulyan.
  2. + 16
    24 May 2014
    Sayange, ya, "paling apik" !!!Yen malah kanggo sawetara menit weruh iki kanthi cepet "ditindhes" masyarakat Prancis, misale jek kula sing mung mati saka sungkowo tengen ana !!!
    1. +7
      24 May 2014
      yen Napoleon ngerti apa sing bakal kelakon ing Prancis lan kabeh Geyropa, banjur wis tekan Rusia, dheweke bakal langsung nyerah karo pasukane lan bakal manggon ing kene :))))))
      1. zavesa01
        +2
        25 May 2014
        Malah sadurunge dadi kepala Prancis, dheweke kepengin ngladeni Rusia.
    2. +3
      25 May 2014
      Dheweke mati kaya ngono, sedhih.
      Dheweke uga ujar manawa angel mrentah negara kanthi luwih saka 200 jinis keju.
      Nalika tingkat lair ing Prancis mudhun ing taun 50-an, poster muncul ing dalan-dalan kanthi isi ing ngisor iki: Aja ngombe anggur luwih saka 1 liter (!) Sedina, elinga turunane.
      Wong Prancis sing nyenengake.
      1. 0
        25 May 2014
        Kutipan saka Turkir
        Dheweke mati kaya ngono, sedhih.
        Dheweke uga ujar manawa angel mrentah negara kanthi luwih saka 200 jinis keju.
        Nalika tingkat lair ing Prancis mudhun ing taun 50-an, poster muncul ing dalan-dalan kanthi isi ing ngisor iki: Aja ngombe anggur luwih saka 1 liter (!) Sedina, elinga turunane.
        Wong Prancis sing nyenengake.


        Ya, kaya Hitler, wong-wonge nyegah dheweke. Dheweke ora pengin mati kabeh amarga dominasi Eropa sing dikarepake Napoleon.
        ngguyu
  3. +8
    24 May 2014
    Aku luwih seneng foto ing ngendi Berlin kita dibebasake ...
  4. + 13
    24 May 2014
    Soko ing 41 padha ora ngupaya kanggo mbebasake Paris, nanging ing 44 nalika Tentara Abang arep menyang Berlin.
    1. 0
      25 May 2014
      Kapethik saka: ruslan207
      Soko ing 41 padha ora ngupaya kanggo mbebasake Paris, nanging ing 44 nalika Tentara Abang arep menyang Berlin.


      Iku ing mangsa panas 1944 sing Tentara Abang menyang Berlin? Lan apa ora ing 1942, 1943? ngguyu
      1. +2
        26 May 2014
        Inggih, piyambakipun nyerat leres. Where liya Tentara Abang nggawe cara? Ora kanggo Washington. Waca nalika titik balik Perang Dunia II teka.
  5. +1
    24 May 2014
    Kapethik saka: ruslan207
    Soko ing 41 padha ora ngupaya kanggo mbebasake Paris

    Sapa wong Amerika utawa apa, lan kapan perang karo Jerman?
    1. +1
      24 May 2014
      Dadi apa sampeyan ora melu luwih cepet?
      1. +1
        24 May 2014
        Kapethik saka: ruslan207
        Dadi apa sampeyan ora melu luwih cepet?

        Dadi kita wiwit ngebom Berlin saka 41, lan ora saka 39. Saben negara nggoleki kepentingane dhewe-dhewe.
        1. +2
          24 May 2014
          Sampeyan bener babagan "kapentingan".
        2. 0
          25 May 2014
          Quote: Aron Zaavi
          Kapethik saka: ruslan207
          Dadi apa sampeyan ora melu luwih cepet?

          Dadi kita wiwit ngebom Berlin saka 41, lan ora saka 39. Saben negara nggoleki kepentingane dhewe-dhewe.


          Padha ora miwiti bombing, nanging padha bombing sethitik. Isih, serangan massal ing Berlin minangka Angles lan taun wiwit 1943. Sadurunge, propaganda kita lan Angles, ora ana maneh.
      2. 0
        25 May 2014
        Kapethik saka: ruslan207
        Dadi apa sampeyan ora melu luwih cepet?


        Nganggep ora ana sing nyerang, kenapa kudu gabung sadurunge akhir taun 1941 ???
        Kita uga, nganti 21 Juni 1941, minangka salah sawijining pemasok utama bahan mentah strategis kanggo Jerman ...
    2. 0
      24 May 2014
      Dadi apa sampeyan ora melu luwih cepet?
      1. 0
        25 May 2014
        Kapethik saka: ruslan207
        Dadi apa sampeyan ora melu luwih cepet?


        Negara apa wae perang adhedhasar kepentingane dhewe. Dadi kenapa Amerika kudu perang sadurunge dadi kepentingane ???
  6. +2
    24 May 2014
    Foto sing menarik. We digunakake kanggo katon mung ing ireng lan putih. Ana rasa ora nyata ing kene. mirunggan.
    1. +3
      24 May 2014
      Ana rasa ora nyata ing kene.

      Sampeyan wis nyathet kanthi bener. Kanggo Amerika Serikat ngeculake wong, kayane ora realistis .....
      1. 0
        25 May 2014
        Kutipan saka IZUM
        Ana rasa ora nyata ing kene.

        Sampeyan wis nyathet kanthi bener. Kanggo Amerika Serikat ngeculake wong, kayane ora realistis .....


        Kabeh Italia, Prancis, Benelux nganggep Amerika minangka pembebas.
        Ana monumen kanggo Shermans nang endi wae.
        Uga Filipina, Korea Selatan, bagéan saka Indonésia.
    2. 0
      25 May 2014
      Kutipan: 30143
      Foto sing menarik. We digunakake kanggo katon mung ing ireng lan putih. Ana rasa ora nyata ing kene. mirunggan.


      Saiki gambar warna urip Moskow ing taun 1931 nyebar ing Internet. Umumé, kabeh katon ora biasa. ngguyu
  7. padonok.71
    +8
    24 May 2014
    Amerika ing kyubelwagen - lucu. Nanging wong Paris ora peduli karo sapa, durung suwe ana foto-foto karo Wehrmachtmann sing padha "mesra". Kodhok - apa wae sing dijupuk.
    1. zavesa01
      0
      25 May 2014
      Ngapunten.. bebek. Apa padha lan tetep.
  8. + 10
    24 May 2014
    Sawisé perang, Prancis ngeksekusi luwih saka 6000 wanita, kanggo cohabitation karo Jerman, ora kanggo kerjasama karo Jerman, ora kanggo aktivitas anti-Prancis, ora kanggo kejahatan marang warga, nanging cohabitation. Ing USSR, mesthi, padha ora stroke sirah kanggo iki, nanging padha ora njupuk manawa. Mesthi, foto-foto kasebut apik banget. banget mboten umum kanggo ndeleng kualitas modern ing taun.
    1. +1
      25 May 2014
      Quote: Angin bebas
      Sawisé perang, Prancis ngeksekusi luwih saka 6000 wanita, kanggo cohabitation karo Jerman, ora kanggo kerjasama karo Jerman, ora kanggo aktivitas anti-Prancis, ora kanggo kejahatan marang warga, nanging cohabitation. Ing USSR, mesthi, padha ora stroke sirah kanggo iki, nanging padha ora njupuk manawa. Mesthi, foto-foto kasebut apik banget. banget mboten umum kanggo ndeleng kualitas modern ing taun.


      Ing USSR, wanita sing manggon karo Jerman ditembak lan dilebokake ing kemah nganti 1956. Kasunyatan sing ora tundhuk diskusi.
  9. parus2nik
    +5
    24 May 2014
    Amerika, kaya biasane, gratis ... kaya mbebasake Paris ...
    1. 0
      25 May 2014
      Kapethik saka: parus2nik
      Amerika, kaya biasane, gratis ... kaya mbebasake Paris ...


      Normandia, Falaise, Cannes iku gratis, ya ...
  10. +2
    24 May 2014
    Kolam paddling iki nampani wong Jerman ing taun 1940, wong Amerika ing taun 1944, lan saiki wong Arab !!! Kita siyap nampani sapa wae, mung ora berjuang kanggo awake dhewe lan negara ...
  11. 0
    24 May 2014
    Aku ora ngerti artine artikel kasebut .. wah, gambar, dadi apa ... ?? apa sing pengin dikandhakake penulis marang kabeh wong? :))) kanggo nuduhake maneh yen wong Amerika seneng banget ngrebut gratis? entuk minyak, emas, wilayah lan KEMENANGAN wong liya kanthi gratis? :))))
    Aku disenengi foto "Parisians nyumerepi metu saka windows kasur belang pipis liwat telung taun perang, Avenue Champs Elysees" .. garing)))
    1. +1
      25 May 2014
      Foto ngomong dhewe. Wis sejarah.
      Kanggo kula, efek saka ngarsane iku penting.
      Foto kasebut nggambarake swasana ing jaman semana.
      Iki kadhangkala luwih apik tinimbang akeh tembung..
  12. +2
    25 May 2014
    Aku maca memoar saka prajurit Amérika, minangka kang sijine iku, padha felt kaya raja, padha duwe rokok, coklat, permen karet, dolar Amerika, ana mung kakehan karo wanita, wektu paling enom kang! ombenan
    1. +1
      25 May 2014
      Kutipan saka Rubon
      Aku maca memoar saka prajurit Amérika, minangka kang sijine iku, padha felt kaya raja, padha duwe rokok, coklat, permen karet, dolar Amerika, ana mung kakehan karo wanita, wektu paling enom kang! ombenan


      Inggih ... lan rokok, lan coklat. Ya, lan mung sawetara wong lanang sing nggantheng sing nganggo seragam, lucu, liberators, dheweke pancene ora duwe hang-up ing bocah-bocah wadon :-)))
      Aku maca ing endi wae yen ing taun 50-an, jumlah bocah karo Prancis saka salah sawijining wong tuwa ing kulawarga ing Amerika Serikat tikel kaping pindho sadurunge perang. ngguyu
  13. +3
    25 May 2014
    Pejuang perlawanan Prancis Simone Segouin, uga dikenal minangka Nicole Mine.

    Aku pengin narik kawigatosan para pembaca TopWar babagan kasunyatan manawa rok mini wis muncul ing taun 1944!
    Aku dhewe ora ngerti. aran
    1. AX
      +3
      25 May 2014
      Dheweke nganggo kathok cendhak ... hi
  14. +1
    25 May 2014
    Foto lan caption pungkasan nggambarake kasunyatan modern - "Wong Prancis gedhe pungkasan - Charles de Gaulle. 26 Agustus 1944."
    1. 0
      25 May 2014
      Kutipan: La-5
      Foto lan caption pungkasan nggambarake kasunyatan modern - "Wong Prancis gedhe pungkasan - Charles de Gaulle. 26 Agustus 1944."


      Nah, piye kabare Chirac?
  15. +1
    25 May 2014
    Kapethik saka: ruslan207
    Dadi apa sampeyan ora melu luwih cepet?


    Padha mlebu nalika favorit cetha katon, digunakake ana risiko totoan ing jaran salah.
    1. 0
      25 May 2014
      Kutipan: Munchausen
      Kapethik saka: ruslan207
      Dadi apa sampeyan ora melu luwih cepet?


      Padha mlebu nalika favorit cetha katon, digunakake ana risiko totoan ing jaran salah.


      Ora mesthi kanthi cara kasebut. Nalika nunggu tanpa melu perang, kamungkinan kanggo njupuk kauntungan saka kamenangan wis wiwit ngancam.
      Apa, nyatane, minangka conto kawicaksanan maksimal Roosevelt
  16. Gedhe52
    +1
    25 May 2014
    Kabeh padha, apa perang beda kita wis lan padha duwe ... Dibandhingake karo kutha-kutha ing Eropah Wétan, Paris ora nandhang sangsara. Ya, dheweke duwe akeh wong sipil ing dalan!
    Deleng gambar lawas kita - mung wanita, wong tuwa lan bocah-bocah sing ketemu pasukan.
    Nalika perang, Jerman piyambak ing Prancis kaya preian ... banjur menyang Rusia kanggo pati utawa panangkaran.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"