"Wong mati ing kuburan iki nguwuh marang jagad." Kuburan militer Jerman cedhak Kursk

66
Rong puluh menit drive saka Kursk - kutha Kamulyan Militer - ora adoh saka desa Besedino, ana Komplek memorial nyengsemaken ing memori saka prajurit Jerman sing tilar donya nalika Perang Patriotik Agung ing lemah Soviet. Kira-kira 40 ewu jeneng diukir ing papan kuburan peringatan "Kursk-Besedino", sing resmi dibukak 5 taun kepungkur - ing 2009 kanthi kerjasama aktif saka pihak Rusia lan Jerman.

"Wong mati ing kuburan iki nguwuh marang jagad." Kuburan militer Jerman cedhak Kursk


Ing ngarep lawang kuburan militèr, sing tansah mbukak, ana slab karo garis ing ngisor iki:

Kuburan prajurit minangka pengkhotbah perdamaian sing gedhe (Albert Schweitzer, pemenang Bebungah Nobel).

Kuburan perang kanggo prajurit sing tilar donya ing Perang Donya II dibangun dening Persatuan Rakyat Jerman kanggo Perawatan Kuburan Perang antarane 2006 lan 2009. atas jenenge pamaréntah Republik Federal Jerman. Pangopènan lan perawatan kuburan ditindakake dening Persatuan Rakyat kanthi biaya sumbangan lan sumbangan. Mbantu para pengasuh lan mbangun jembatan interaksi yaiku wong enom saka kabeh Eropa sing melu kemah pemuda internasional.

Kanthi entri menyang pasukan saka Agreement Jerman-Rusia ing Perang Graves ing 1992, basis legal digawe supaya iku bisa kanggo mbangun ing 4,5 hektar iki cedhak Kursk kuburan kolektif tentara Jerman sing tilar donya ing perang ing Kursk. Gembul. Pamaréntah Rusia nyumbang plot kanggo pembuangan saka Republik Federal Jerman.

Ing taun 2005, transfer sisa-sisa prajurit Jerman menyang kuburan Kursk-Besedino diwiwiti. Sadurunge katerangan kuburan ing taun 2009, Uni Rakyat ngubur maneh luwih saka 24000 sisa-sisa personel militer saka atusan kuburan ing wilayah Oryol, Kursk, Tula, Voronezh, Lipetsk lan Belgorod. Sawise rampung karya kasebut, kira-kira 40000 prajurit Jerman sing mati bakal nemokake tentrem lan papan perlindungan pungkasan ing kene.

Komplek iki diresmikake tanggal 17 Oktober 2009. Wong mati ing kuburan iki nangisi jagad.




Iki minangka salah sawijining papan panguburan tentara Jerman paling gedhe ing Distrik Federal Tengah, sing entuk status kompleks peringatan. Ing sawijining wektu, nalika mbukak kuburan Jerman cedhak Kursk, Duta Besar Jerman ing Rusia, Walter Jurgen Schmid, ujar manawa sejarah mulang wong supaya ora mbaleni kesalahane getih lan golek kontak anyar kanggo berkembang kerjasama lengkap. Pembukaan memorial Kursk-Besedino diarani delegasi Jerman minangka tonggak penting ing kerjasama antarane Jerman lan Federasi Rusia.



Kesatuan Rakyat Jerman (NUG) kanggo ngurus kuburan personil militer ing luar negeri wis kerja kanggo pemerintah Jerman persis 60 taun. Organisasi sing padha, motto utama yaiku "Rekonsiliasi ing kuburan minangka karya kanggo perdamaian," minangka salah sawijining organisasi publik paling tuwa saka jinis iki ing Eropah. Wiwit taun 1919, NSG wis ngatasi masalah pemakaman militer lan perlindungan kompleks peringatan. Karyawan permanen NSG, bebarengan karo sukarelawan, ngurus, antara liya, kuburan prajurit Soviet sing istirahat ing Jerman.



Kepala organisasi umum nyatakake yen para prajurit Perang Dunia II lan kabeh korban perang kasebut nduweni hak kanggo ngaso, lan ora kena dilalekake.

Bantuan ing bukaan kuburan memorial lan reburial sisa-sisa prajurit Jerman diwenehake ora mung dening panguwasa Jerman lan Rusia, nanging uga dening sederek saka prajurit Jerman sing tilar donya nalika Perang Patriotik Agung.







Warga Jerman Eva Leer, putu saka Robert Ebers, sing tilar donya tanggal 27 Juli 1943 ing pertempuran ing Kursk Bulge, ngandika:

Miturut mbahku, mbahku dikirim menyang Front Timur ing Mei 43. Dheweke ana ing posisi nalika iku. Tanggal 26 Juli, ibuku lair, lan sawetara dina sakwisé kuwi keluargané ngerti nèk Robert (mbah kakungé) wis séda. Dheweke ora malah rong puluh. Suwe-suwe awake dhewe ora bisa nemokake pesareyane mbah kakung. Lan mung amarga inisiatif gabungan saka organisasi publik Rusia lan Jerman, lembaga pemerintah, kita bisa ngerteni babagan papan panguburan Robert Ebers lan ngunjungi kuburane cedhak Kursk. Kula botên sagêd ndhèrèk pambukaning pêpêtêngan, ananging ing taun ingkang kaping kalih, kula lan anak kula sami rawuh ing mriki minangka perangan saking golongan Persatuan Rakyat saperlu mèlu ngrumat pêngingêtan sesarengan kaliyan para relawan saking Rusia. Kaya sing sampeyan ngerteni, aku durung nate ndeleng mbah kakungku, lan mulane kesempatan kanggo ngurus kuburan massal sing dilebokake utamane kanggo aku. Sayange ibu lan mbah putri ora urip nganti saiki.






Sisih Jerman nglaporake yen wiwit bukaan resmi kuburan militer memorial cedhak Kursk, luwih saka sewu sederek korban wis ngunjungi.





A sawetara negara sing nelpon piyambak miwiti ing dalan demokrasi, nanging ing wektu sing padha melu ing perjuangan aktif nglawan memori saka sasi, kudu mbayar manungsa waé kanggo positif lan luwih saka pengalaman demokratis kerjasama antarane Rusia lan Jerman ing prakara. saka sikap kanggo sajarah umum.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

66 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 13
    27 May 2014
    Aja lali marang prajurit sing tiwas ing perang, sanajan perang ing sisih liya. Ayo Sejarah sing ngadili, lan kita bakal meneng.
    1. + 18
      27 May 2014
      Aku ora setuju karo sampeyan lan tetep meneng - simbahku ilang ing taun 1944 ing Belarus lan aku ora ngerti ngendi kuburane. ?? Aku bisa uga setuju karo iki nalika aku tiba ing edan lan memoriku ilang, nanging saiki aku ngelingi babagan 27 000 0000
      1. -2
        27 May 2014
        ing sawetoro wektu, aku kelingan babagan 27

        Miturut cara, ing awal 50s, nalika Stalin isih urip, padha ngetung korban saka sisih Soviet lan ana 7 yuta wong, kanggo Brezhnev angka iki tambah kanggo 20, ing wayahe 27, apa sing bakal kelakon sabanjuré?
        1. +2
          27 May 2014
          Kutipan: 290980
          ing sawetoro wektu, aku kelingan babagan 27

          Miturut cara, ing awal 50s, nalika Stalin isih urip, padha ngetung korban saka sisih Soviet lan ana 7 yuta wong, kanggo Brezhnev angka iki tambah kanggo 20, ing wayahe 27, apa sing bakal kelakon sabanjuré?

          Dheweke ngetung wong-wong sing tiwas ing pertempuran sajrone pusat tahanan sementara. Ing IVS lan isih nganggep kerugian Jerman mung ing Angkatan Bersenjata (ora kalebu populasi sipil lan sekutune)
          Iki cocog karo laporan.
          Kita uga kudu ngetung kerugian ing ngarep Prancis, Denmark, lsp.
          20-27 yuta njupuk menyang akun sipil.
        2. +1
          29 May 2014
          Aku mikir manawa kompleks monumen peringatan Jerman ing cedhak Kursk kudu ditambah karo prasasti ing lawang:
          "Wong-wong Jerman sing ana ing kuburan iki teka ing Rusia minangka penjajah kanggo ngabdi marang Rusia lan mati kanthi cara sing ora sopan.
          Elinga, sing teka ing kene, luwih becik kekancan karo Rusia tinimbang perang"
          .
      2. +8
        27 May 2014
        Aku setuju karo sampeyan!!Negara kita isih ora bisa pulih saka pirang-pirang wong sing dibunuh, disiksa dening bajingan iki lan dheweke isih bakal mangsuli!
        OPO ORA LUWIH, OPO ORA LUWIH!!!!!!!!!!! am prajurit
      3. Komentar wis dibusak.
      4. +1
        27 May 2014
        Kutipan saka flex
        Aku ora setuju karo sampeyan lan meneng - mbah kakungku ilang ing Belarus taun 1944 lan aku ora ngerti ngendi kuburane. ??

        Nuwun sewu, nanging mesin telusur kita lan mesin telusuran nggoleki (sampeyan bisa gabung lan (bisa uga) nemokake papan panguburane mbahmu).
        Kita duwe kewajiban bebarengan.
        Dheweke ngurus kuburan kita, kita ngurus kuburane.
        Ora ana keluhan babagan wong Jerman lan Hungaria.
      5. Mih
        0
        28 May 2014
        Lan iki sawise kabeh nistha.
        Ing sawetoro wektu, aku kelingan babagan 27. am
      6. 0
        28 May 2014
        Akeh sing wis ilang.
    2. +2
      27 May 2014
      Mung supaya kuburane tetep ana ing kono! Mungkin malah monumen kanggo wong-wong mau wiwit erect? Sijine memorials ing urutan.
      1. +3
        27 May 2014
        Penjajah sing tiwas kabeh kudu dikubur maneh ing Jerman - bakal ana sing dipikirake dening penduduk lokal. Mesthine, ora mokal kanggo moyoki wong mati, nanging aku pribadi melas bumi kita.
        1. +2
          27 May 2014
          Miturut sejarah kita, kita kudu nggali kabeh Rusia, mula akeh mungsuh kita sing ana ing kene. Lan Finns lan Austria lan Prancis lan Cina lan kabeh kabeh

          Ayo padha ngapusi. Ngaso ing tentrem kanggo wong-wong mau.
          1. 0
            27 May 2014
            Che tegang, banjur. Panguburan militèr iku umum, supaya awu dumunung ing tanah kelairan lan ngelingake urip apa wis rampung.
          2. +4
            27 May 2014
            Nanging, ana maling lan pembunuh mlebu ing apartemen sampeyan - diobong, dipateni lan dirudopekso. Sampeyan mandheg dheweke - mungsuh mati ing apartemen sampeyan. Ya, wong ora bisa duwe kepinginan kanggo ngubur dheweke ing kamar sing isih ana. - Inggih, tumindak kaya manungsa - tanpa moyoki, menehi sisa-sisa marang sanak-sedulure mungsuh supaya padha eling lan aja nganti sampeyan. Lan aja la-la - kaya padha dipeksa lan tanah air disebut - ya, kabeh wis mutusaké kanggo wong-wong mau - nanging iku sing matèni lan padha tanggung jawab kanggo Kadurjanan marang wong saka USSR.
          3. +6
            27 May 2014
            Lan aku bakal ngomong luwih akeh. - Iku mbebayani banget lan umume ora mungkin kanggo nyelehake prajurit-pembela kita ing tingkat sing padha karo prajurit pasukan pendhudhuk Eropah. Nalika wates wiwit cetho, bangsa maneh wiwit keselak getihe dhewe.
        2. 0
          27 May 2014
          Miturut sejarah kita, kita kudu nggali kabeh Rusia, mula akeh mungsuh kita sing ana ing kene. Lan Finns lan Austria lan Prancis lan Cina lan kabeh kabeh

          Ayo padha ngapusi. Ngaso ing tentrem kanggo wong-wong mau.
    3. 0
      28 May 2014
      Perang ora bakal rampung nganti prajurit pungkasan dicekel!
    4. +2
      28 May 2014
      Sejarah ora kudu ngadili, nanging kita !!! Sapi iki teka kanggo mateni, ngrampog, ngobong, ngrusak! Kita dianggep minangka abdi sing potensial! Lan kanggo nyelehake kuburan kanggo wong-wong mau ???!!! Saka wong-wong mau lan tilak ing tanah kita ngirim ora tetep! Lan balunge, sing ditemokake ing bledug, kudu digiling kanggo fertilize bumi !!! USSR ing ngarep ilang udakara 8 yuta prajurit, sisa 19 yuta bocah mati, wanita, wong tuwa - "merit" wong-wong iki sing ana ing sangisore piring, ngrusak tanah kita!
      1. +1
        28 May 2014
        Kabeh kuburan mungsuh ing tanah Soviet sawise rawuh saka pasukan Soviet padha plowed munggah lan kabongkar, lan mratelakake panemume iku bener. Penjajah iki ora bisa diapura kanggo kabeh kekejeman sing ditindakake ing tanah kita. Ngidini pemakaman kasebut, kita kaya para prajurit lan warga sipil, pembela negara, karo pembunuh lan algojo. Wong-wong sing ngidini pengetan-pengeling kasebut yaiku wong-wong sing wis lali karo sejarah negara lan pengorbanan sing ditindakake ing perang.
  2. + 17
    27 May 2014
    Lan ing Eropah padha moyoki monumen kita, supaya kita wong, lan padha ora cetha sapa
    1. +7
      27 May 2014
      D U R A K O V cukup nang endi wae. Aja nyalahke bangsa. Pasukan payung Jerman nawani nggawe batalion sukarelawan kanggo mbantu Donetsk lan Luhansk. SAPA SING?
      1. + 12
        27 May 2014
        dheweke dudu Jerman nanging Rusia, mula aja bingung
        1. +6
          27 May 2014
          Dheweke wong Jerman, lair ing Rusia, sing njabat ing SA lan emigrasi menyang Jerman ing awal 90s, kaya kanca lan kanca kelasku, sing njabat ing divisi Tula. Utawa wong Jerman sing urip sadurunge ing Kazakhstan, Tajikistan lan liyane. Iki minangka akeh "paratroopers Jerman". Sinau materi. hi
          1. malikszh
            -7
            27 May 2014
            Ora ana Nenet ing Tajikistan.
            1. +1
              27 May 2014
              Tulis alamat: wilayah Leninabad, pos. Chorukh-Dairon, st. Zoya Kosmodemyanskoy, omah 20\1. Kakangku urip ing 20/2. Saiki sadulurku karo aku ing Urals, lan tanggane ana ing Jerman.
              Sinau mat. bagean, dear malikszh! hi
              Z.Y. Aku lali - kabupaten Kairakorum. Index - Aku ora ngelingi! hi
            2. Komentar wis dibusak.
            3. +1
              27 May 2014
              Sampeyan yakin??? Aku mung bisa jeneng 2 rolas wong saka bunderan kanca-kanca sing teka saka kono.
              1. 0
                27 May 2014
                Gerdt V.G. ora ing bunder sampeyan? hi
              2. Komentar wis dibusak.
        2. Komentar wis dibusak.
    2. +9
      27 May 2014
      Paradoks, sabenere wong-wong sing dibebasake saka fasisme sing moyoki. Lan Jerman tetep obelisk lan memorials kita supaya.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. malikszh
      -5
      27 May 2014
      Mungkin ing sawetara negara ing Eropah nanging ora ing Jerman, siji kudu ngelingi iki!
    5. +1
      27 May 2014
      Kutipan saka Lyubimov
      Lan ing Eropah padha moyoki monumen kita, supaya kita wong, lan padha ora cetha sapa

      Sing sneers, kanggo sing nanggepi.
      Jerman ngurus.
      Sawise mulihake bangunan Reichstag, padha ninggalake sawetara prasasti.
      Padha ngerti yen kita bisa mulihake kabeh prasasti
  3. +5
    27 May 2014
    Sampeyan ora bisa lali bab korban perang, nanging sampeyan kudu tansah nulis ing ngleboke memorials "padha teka karo kita karo pedhang", kabeh padha, iki kudu dadi aturan lan piwulang kanggo Fuhrers anyar lan para sycophants karo sirah panas.
    1. +2
      27 May 2014
      Sayange, sejarah ora mulang apa-apa marang Napoleon sing mentas dicithak, lan mulane kita saben-saben kudu pindhah menyang panggonane.
      1. + 10
        27 May 2014
        Ing Eropah, ana sing nyenengake - sapisan ing 100 taun, kumpul kabeh lan ... njaluk lyuley saka Rusia lol
        1. +1
          27 May 2014
          Ing mangsa ngarep, kita kudu luwih pinter lan ora ninggalake Paris utawa Berlin (kutha Rusia lawas) sawise dibebasake saka lendhut. Napa Berlin luwih ala tinimbang Kaliningrad, umpamane?
          1. +2
            27 May 2014
            krechet-1978
            :))) Kaliningradku isih luwih apik tinimbang Berlin.
            Kaping pisanan, ana sawetara wong Jerman ing Berlin.
            Kapindho, miturut wong Jerman dhewe, luwih akeh wong Turki lan Albania tinimbang wong Jerman.
            Inggih, apa sih sing Berlin nyerah marang kita? :)))
  4. +6
    27 May 2014
    Aku kaya donya kanggo marang ing tingkat cekap dhuwur bab negara kuburan prajurit (malah aggressors - Jerman, Hungaria) lan sikap kanggo memorials ing Polandia lan negara Baltik. Ing panemuku, malah Jerman dhewe luwih prayoga tinimbang "negara" kasebut.
  5. 0
    27 May 2014
    Ing sawijining wektu, ngandika ing bukaan saka kuburan Jerman cedhak Kursk, Duta Besar Jerman ing Rusia Walter Jurgen Schmid, ngandika sing sajarah mulang wong supaya ora mbaleni kesalahan getih lan golek kontak anyar kanggo berkembang kerjasama lengkap.
    Sejarah nuduhake yen Jerman duwe memori paling cendhak. hi
    1. 0
      29 May 2014
      Duta besar kasebut ujar babagan apa sing dipikirake ing saindenging Eropa "ora mbaleni kesalahane getih" ... Yaiku, mbesuk ora bakal salah ...
  6. +9
    27 May 2014
    Ya, kene ing Rusia, mbokmenawa luwih saka setengah saka tentara Jerman disarèkaké, ing pungkasan padha teka kene "kanggo tanah" lan padha entuk siji cara utawa liyane, mesthi, mbokmenawa ora ing wangun padha wanted.
    1. +7
      27 May 2014
      Telung perempat, kerugian Wehrmacht, ing sisih wétan (USSR) hi
      1. +1
        27 May 2014
        Kanggo nggali maneh kabeh wong ing Jerman - supaya wong Jerman modern manggon ing kuburan ...
  7. +8
    27 May 2014
    "Wong mati ora duwe isin," ujare Pangeran Svyatoslav, lan iki pancen bener! Padha perang, tiwas, iku urusane prajurit! Lha kok padha dipateni, sing nomer loro, sing utama turune ngerti lan ora mbaleni!
    1. 0
      27 May 2014
      Apa padha mati - bab pisanan! Ana sing bener lan ana sing salah.
  8. +9
    27 May 2014
    Aku sajujure ora ngerti, nanging paling kamungkinan aku ora pengin ngerti iki. Tembung panuntun saka museum ing Stalingrad: Sadurungé, wong Jerman ing dolan kasebut ujar "ya, kita salah", lan generasi mudha sing teka akhir-akhir iki ujar "mbah kakung kita, apa sing salah ora ngremehake sampeyan. " Mbok menawa ora kabeh wong Jerman duwe sikap kaya ngono, nanging kasunyatane.
    1. 0
      29 May 2014
      Lan sadurunge lan saiki, lan ora mung Jerman, ALL EUROPE (!) panginten lan mikir sing wis rampung salah, amarga padha ora tresna iku ... Copot kaca tingal mawar-colored lan katon nyata ing vile, meri, korupsi, cilik, spiteful wong wadon lawas Eropah ... Ing jaman Soviet, padha wedi, mulane padha ngomong "ya, kita padha salah", saiki padha ora wedi lan THINKING ABOUT REVENGE!
  9. +9
    27 May 2014
    Simbahku disarèkaké ing Weimer. Aku ora duwe kesempatan kanggo lelungan menyang Jerman asring, nanging kuburan dijaga lan tansah ana supaya - thanks kanggo Jerman kanggo iki. Ana kuburan Marinir ing Vladivostok - wong Ceko putih lan Jepang dikubur ing kono - lan ing kono tansah resik lan rapi. Kuburan prajurit dibutuhake - iki minangka memori. "Sapa sing ora ngelingi sejarah ora duwe masa depan" - negara Baltik mbuktekake iki.
    1. +1
      27 May 2014
      Ing kene aku duwe pitakonan - apa ana akeh peringatan militer kanggo prajurit kita ing donya yen fasis Eropa wis menang perang?
      1. +2
        27 May 2014
        [kutipan] Ing kene aku duwe pitakon - apa ana akeh peringatan militer kanggo para prajurit ing saindenging jagad yen fasis Eropa menang perang? [kutipan] Minangka conto - negara Baltik. hi
      2. 0
        27 May 2014
        [kutipan] Ing kene aku duwe pitakon - apa ana akeh peringatan militer kanggo para prajurit ing saindenging jagad yen fasis Eropa menang perang? [kutipan] Minangka conto - negara Baltik. hi
    2. +1
      27 May 2014
      Simbahku disarèkaké ing Weimer. Aku ora duwe kesempatan kanggo lelungan menyang Jerman asring, nanging kuburan dijaga lan tansah ana supaya - thanks kanggo Jerman kanggo iki.
      Siji bisa ngomong thanks kanggo Jerman yen padha ora nguripake kita ing 22.06.1941/XNUMX/XNUMX. lan padha ora kudu ngurus kuburan mbah kakungmu, lan sampeyan bakal bisa ndeleng wong urip, lan ora saka foto. hi
    3. Komentar wis dibusak.
  10. Morgan761
    +2
    27 May 2014
    Kutipan saka albai
    "Wong mati ora duwe isin," ujare Pangeran Svyatoslav, lan iki pancen bener! Padha perang, tiwas, iku urusane prajurit! Lha kok padha dipateni, sing nomer loro, sing utama turune ngerti lan ora mbaleni!


    Ya, kuburan kuwi ing Rusia, kanggo edification saka turun-temurun, bisa diatur supaya saka kuburan iki kabeh negara. wates bisa digambar. Supados mengsah wungu, mirsani, lan ... ngalih piyambak ing griya, dene peranganing badan wonten ing papan ingkang sampun kasedhiya dening alam.
    1. 0
      29 May 2014
      Mung wong bodho bodho bisa ajrih mungsuh adoh karo kuburan ... Nawakke ajrih adoh mungsuh, pluru lan, paling Jahwéh, MORAL ROH tentara ... lan sampeyan ajrih karo kuburan ... Apa sampeyan ngrokok?
  11. +1
    27 May 2014
    Aku ora duwe hak moral kanggo ngadili prajurit (nanging ora sadists saka macem-macem Sonderkommandos). Dheweke mung nindakake tugas militer biasa. Lan padha mati - jujur, fertilizing kita (kanggo wong, wong liya) Bumi. Mung ing siji wektu, sawetara ghouls mecut loro bangsa gedhe - Jerman lan Rusia. Lan perlu kanggo kita, anak turunan, kanggo nyegah kedadeyan kasebut ing mangsa ngarep.
    1. dmb
      +4
      27 May 2014
      Marang kula, apa ana kuburan kapisah kanggo sadists, utawa padha ngapusi iki. Apa tugas lan kanggo sapa sing ditindakake ing tanah kita? Wong-wong sing netepi kuwajibané marang wong Jerman disirnakaké ing kamp-kamp konsentrasi bebarengan karo tawanan perang kita. Intine beda-beda, dikubur lan dikubur, kok kleru-kleru ing koran kabeh. Nguatake kekancan karo wong Jerman ora kudu diungkapake ing babagan iki. Lan kita isih bisa menehi pesenan marang para pangripta kuburan para penjajah.
    2. Alf
      +2
      27 May 2014
      Quote: Dhukungan
      Aku ora duwe hak moral kanggo ngadili prajurit (nanging ora sadists saka macem-macem Sonderkommandos). Dheweke mung nindakake tugas biasa saka wong militèr. Mung ing siji wektu, sawetara ghouls mecut loro bangsa gedhe - Jerman lan Rusia.

      Iki "prajurit" lan "non-sadists saka Sonderkommandos" digawe ala lan sungkowo ora kurang saka SS saka Einsatzgruppen. "Wong-wong sing hebat" iki dhewe nglangkahi kita, ndhukung "mein liber führer". Lan ora ana monumen kanggo wong-wong mau ing tanah Rus Agung. Lan turis saka Jerman kudu digawa menyang kuburan militèr, digawa menyang jurang lan ngandika: Punika dumunung superhumans Panjenengan. Dheweke kepengin tanah, dheweke entuk. Mangkono uga kabeh wong sing teka karo kita karo pedhang!
    3. +3
      27 May 2014
      Dhukungan
      Adhuh. mung ora tiba kanggo alesan memoir saka underachievers, dongeng Jerman modern bab prajurit jujur. Padha ngomong - meh rong puluh yuta warga sipil Soviet lan tawanan perang padha ora numpes dening kita, iku kabeh SS, Sing SS ngomong - ora, iku dudu kita - iki kolaborator, Nazi Falti lan Vizhzhat Bandera kang padha perang kanggo kamardikan. , lan Rusia numpes wong disguised commissars.
      Lan kasunyatan kaya ing ngisor iki - iku prajurit Jerman prasaja sing. sing ngandika, padha nindakake tugas biasanipun saka wong militèr, lan nindakake akeh saka atrocities wildest. Lan aja crita babagan iki. sing kabeh getih ana ing akun Einsatzkommandos - ana ora dadi akeh wong, padha mung ora bisa ngrampungake. Miturut cara, bali ing spring saka 41 pesenan padha ditanggepi ing tumindak bebarengan saka Wehrmacht karo Einsatzgruppen. Padha tansah dikuwatake lan diwenehake karo tumindake dening unit "prajurit biasa".
      Iki digawa menyang saben pangkat lan file saka Wehrmacht sing kudu dirusak tanpa ribut, kanthi tandha ora manut ... Aku seneng banget karo garis pesenan sing diterbitake ing musim panas (kanggo nggoleki kesed) - muni soko. kaya iki - kanggo nggunakake insufficiently nemtokake senjata api lan senjata edged nalika nggawa kanggo manut populasi lokal, prajurit bakal dicekel tanggung jawab.
      Dheweke malah nyebutake senjata gegeran kanthi kapisah. Ujug-ujug, "prajurit biasa" bakal lali yen bocah ora bisa ditembak, nanging ditusuk nganggo bayonet utawa diremuk ing sirah kanthi bokong. Kaya iki.
      Lan "prajurit biasa" ora isin babar pisan. Mulane, kabeh mau dadi pak algojo lan pembunuh nyata, kanthi pengecualian langka.
  12. padonok.71
    +6
    27 May 2014
    Aku sengit saben serat saka nyawa Kaukasia. Aku perang karo wong-wong mau lan yen perlu (lan mbokmenawa rauh) Aku bakal maneh matèni wong-wong mau (utawa padha kula). Nanging Aku ora bakal najisake kuburane mungsuh. Dheweke pantes diajeni. Dheweke kuwat, aku luwih kuwat. Dheweke cepet - aku luwih cepet. Dheweke nggawe aku wedi marang dheweke - aku nggawe dheweke nangis saka medeni kewan ing ngarepku. Sing luwih manis kamenanganku. Lan ngremehake kuburan mungsuh, sampeyan ngremehake kamenanganmu.
    Simbah kakungku perang ing patang perang, simbah kakungku loro liwat crucible Perang Dunia II. Lan nalika, minangka bocah umur patang taun, aku nyoba nulis ing kuburan Jerman cedhak Chern, mbah kakung ngalahake aku karo crutch karo perang kira-kira. Matur nuwun mbah ilmu.
    Ngormati mungsuh mati. sengit marang wong urip.
    1. +3
      27 May 2014
      Aku sengit saben serat saka nyawa Kaukasia. Aku perang karo wong-wong mau lan yen perlu (lan mbokmenawa rauh) Aku bakal maneh matèni wong-wong mau (utawa padha kula). Nanging Aku ora bakal najisake kuburane mungsuh. Dheweke pantes diajeni. Dheweke kuwat, aku luwih kuwat. Dheweke cepet - aku luwih cepet. Dheweke nggawe aku wedi marang dheweke - aku nggawe dheweke nangis saka medeni kewan ing ngarepku. Sing luwih manis kamenanganku. Lan ngremehake kuburan mungsuh, sampeyan ngremehake kamenanganmu.
      Simbah kakungku perang ing patang perang, simbah kakungku loro liwat crucible Perang Dunia II. Lan nalika, minangka bocah umur patang taun, aku nyoba nulis ing kuburan Jerman cedhak Chern, mbah kakung ngalahake aku karo crutch karo perang kira-kira. Matur nuwun mbah ilmu.
      Ngormati mungsuh mati. sengit marang wong urip.


      Aku bakal ngajeni. tembung Men, Aku langganan saben tembung. Pejuang karo wong mati kanggo kula, pugs barking ing singa.
    2. +2
      27 May 2014
      Iki tembung saka prajurit Rusia nyata. salaman. "Kita wong Rusia, seneng banget!" A.V. Suvorov
      1. 0
        29 May 2014
        Omong kosong! Ora ana sing nglawan wong mati! Ananging DIRI IKI NGELING-ELING KEWAN TETAP ING BUMI (!) iku angkara marang BUMI BAPAK DEDOV! Sawise ngeling-eling kewan-kewan, sampeyan mung siji langkah saka JUSTIFIKASI ... dear, sampeyan "mZchina nyata" kita ...
  13. +6
    27 May 2014
    Digawe kanthi apik, rapi ing basa Jerman. Peringatan kanggo wong-wong sing nganggo lengen klambi sing digulung, mlaku-mlaku ing desa lan kutha kita, ninggalake kobongan kobongan lan mayit ibu, bocah, wong tuwa. prajurit uga duwe monumen. Nanging prajurit-liberator kita Bebener bisa Jerman, Romania, Magyar, Polandia, Italia, etc. Nanging, sing bener iku siji, lan kita ngerti.
  14. Alf
    +2
    27 May 2014
    Ing Samara, dheweke uga pengin ngedegake monumen kanggo wong Ceko Putih. Sawise apa sing ditindakake, ora mung monumen, nanging kabeh memori dheweke pengin dibusak.
  15. +1
    27 May 2014
    Ayo padha ngapusi. Ora ana maneh sing kudu disalahake, dheweke wis kebak ... Jerman uga ngurus kuburan prajurit kita ing Jerman, mula ora ana perang karo wong mati, pendapatku.
    1. 0
      29 May 2014
      Nehru kanggo najisake tanah sampeyan kanthi ngeling-eling para Kewan sing teka ing kene kanggo nyirnakake bangsa kita! Lan aku nyaranake mbenerake pendapatku babagan topik iki sawise maca ACARA NYATA lan KORBAN NYATA. Ketoke sampeyan mung ora ngerti apa biaya saka karusakan saka kéwan iki ... Nanging muspra yen sampeyan nggolongake dhewe minangka anggota saka donya Rusia, sampeyan kudu paling njaluk kenalan karo iki, lan ora nonton film modern edan bab perang sing. ...
  16. +3
    27 May 2014
    Topik sing lunyu ... Banget. Mbalik ing pertengahan taun 90-an, piye wae aku miwiti obrolan babagan topik sing padha ing salah sawijining perusahaan tartamtu. Kaya ngono, para prajurit nuruti prentah, lan omong kosong liyane. Lan sampeyan kudu ngormati, paling sawetara jenis tandha. Padha nyawang aku, kaya wong bodho, padha ngandika: Kita ora nelpon kene. Cetha lan dingerteni. Apa sampeyan bisa mbantah? Saka Palang Merah Polandia, ditandatangani dening Janos Przymanowski (Patang tanker lan asu), babagan lokasi kuburan bapakne. Wilayah Polandia. Kabeh katon ana ing kono.
    Ana tugu cedhak Feodosia. Ing dalan gedhe E-97, menyang Kerch, Antarane desa Primorskoye lan desa Batalnoye. para pembela sing lying watara, kasebar ing Kerch ... Ora siji puluhan ewu! Lan Gusti Allah ngalang-alangi, yen paling ora loro saka telung atus diidentifikasi. Utawa steppe. Kanggo cakrawala. Ana prasasti. jeneng kulawarga). Aku umume meneng babagan alas Gzhatsky! Apa sing bisa dakkandhakake babagan kabeh iki? Apa sing kita ucapake marang wong-wong mau. lanang, 1942 taun, wong 500 taun, bapak saka kulawargané 18 taun, sing dumunung cedhak Stalingrad, Leningrad, near Murmansk, "Away, ngluwihi Vistula ngantuk .."? Kaya, kita rukuna?
  17. +3
    27 May 2014
    Memori kita cendhak. Saiki, pejuang saka loro-lorone padha mati ing Ukraina wétan. Cepet utawa mengko, monumen milisi sing gugur bakal didegake ing Novorossiya. Apa sampeyan bisa mbayangno dina iki yen monumèn kanggo prajurit sing gugur saka Sektor Kanan lan Pengawal Nasional bakal didegaké ing Donetsk? Nanging bisa uga yen ing 50 taun bakal ana pirembagan babagan rekonsiliasi, yen kabeh wong mati iku wong Ukrainia, sing nuruti prentah ...
  18. 0
    27 May 2014
    Wong mati ing kuburan iki nangisi jagad.


    Yen wong mati iki ora "nangis", nanging mratobat saka piala sing ditindakake, mesthine isih bisa ditampa.
    Lan supaya. "Proklamasi" dudu rem kanggo wong bodho.
  19. 0
    27 May 2014
    Atusan taun wis liwati karo Jerman Drang nach Osten, lan memori saka Jerman gagal maneh. Bismarck ora cukup kanggo wong-wong mau. Jerman tangi! Mungkasi ndeleng menyang cangkeme Saxon sing ora sopan!
  20. +1
    27 May 2014
    Kuburan militer kita ing Jerman dijaga luwih apik dening Jerman tinimbang karo Rusia. Kenging punapa? Lan ing antarane personel kuburan, aku kerep ndeleng para veteran Wehrmacht ing sawijining wektu. Sayange, kita ora ngreksa kuburan Jerman ing jumlah gedhe ing paprangan. Nanging muspra. Padha ora ngerti sing kene pendidikan, lan patriotisme, lan sambungan kaping, lan entuk manfaat bebarengan saka komunikasi saka Rusia lan Jerman ing panggonan memori. Kita kudu saben liyane. Kajaba iku, iki minangka bukti nganti pirang-pirang abad lan asil saka karya tempur para leluhur lan mbah kakung kita, sing tetep ana ing sawah kanthi jutaan. Dheweke ora nglawan hantu. Tentara paling apik ing donya nalika iku disetrika lan kita diwarisake supaya bubuk mesiu tetep garing. Kita duwe papan kanggo kabeh wong. Malah Pushkin ngandika: "Dadi ngirim, vitii, > Putra-putramu sing embittered!> Padha duwe panggonan ing lapangan Rusia> Ing antarane peti mati sing ora asing kanggo wong-wong mau!" Lan nalika sampeyan ana ing luar negeri, aja lali takon marang wong Jerman, "Endi kuburane prajurit Rusia?" Njupuk sawetara kembang kanggo wong sing utang kita kabeh dina iki.
  21. Mih
    0
    28 May 2014
    40 ewu jeneng ukir ing slabs saka kuburan memorial "Kursk-Besedino", kang resmi dibukak 5 taun kepungkur - ing 2009 karo kerjasama aktif saka sisih Rusia lan Jerman.
    Aku ngerti kabeh, nanging sing nelpon wong kene? mandheg
    Saiki, ing euro.
    Dadi kita duwe akeh tanah - cukup kanggo kabeh wong, iku bakal dadi kuwatir. tresna
    Kuburan bakal diwenehake kanggo kabeh, prajurit sing wani, aja ragu-ragu prajurit
  22. Mih
    0
    28 May 2014
    Kutipan: krechet-1978
    kabeh kudu dikubur maneh ing Jerman

    Jerman ora bakal setuju karo iki - ora ana tanah. Burghers ngerti carane ngetung dhuwit, kaya wong Amerika - padha bakal mati kanggo sen, amarga padha Protestan (
    BAP - putih, Anglo-Saxon, Protestan) belay
  23. +3
    28 May 2014
    Iki kuburan kanggo dirayakake !!!??? Cakep karo keturunane??? Ya, balunge kudu digiling dadi bledug lan disemprotake ing angin!
    1. -3
      28 May 2014
      Iki kuburan kanggo dirayakake !!!??? Lisp karo turunane?
      sampeyan kudu katon ing kene karton bodho http://www.diletant.ru/articles/4425076/
  24. +2
    28 May 2014
    Carane aku bisa sijine iku, sikap kanggo prakara iki ora unambiguous, aggressors lan invaders lan monumen kanggo wong-wong mau ing tanah Rusia .... Ing awal 60s, cedhak desa Dretun, distrik Polotsk, wilayah Vitebsk, BSSR, bulldozers. leveled kuburan Jerman gedhe. Aku sok-sok malah mikir sing pendekatan tengen, razed menyang lemah, metu saka ngarsane lan ora kanggo elinga, nanging kanggo sederek bakal cukup yen dheweke ilang nang endi wae ing expanses jembar Rusia, lan supaya padha elinga kanggo mangsa. .... prajurit
  25. Morgan761
    +1
    28 May 2014
    Kutipan saka mih
    Kuburan bakal diwenehake kanggo kabeh, prajurit sing wani, aja ragu-ragu


    Saka opera: Ing ngendi aku arep ngubur sampeyan?))))

    Lan babagan kasunyatan manawa dheweke dadi prajurit, dheweke ngetutake prentah lan bla bla bla ... Ayo kula ngelingake sampeyan manawa akeh hakim Jerman fasis nyoba nutupi awake dhewe sajrone proses kasebut kanthi ukara sing tumindak miturut hukum negara. Apa ora ngelingake sampeyan apa-apa?
    Sesuk dheweke bakal nyanyi babagan sing padha ing Avakov independen lan liya-liyane kaya dheweke ... Inggih, kanggo wong-wong mau, Strelkov, aku ora bakal nyisihake sakepel bumi, lan aku bakal ndhukung dheweke ing impuls iki kanthi paling apik .. .
  26. Ankarrakhtyn
    0
    28 May 2014
    Kutipan: Alf
    Quote: Dhukungan
    Aku ora duwe hak moral kanggo ngadili prajurit (nanging ora sadists saka macem-macem Sonderkommandos). Dheweke mung nindakake tugas biasa saka wong militèr. Mung ing siji wektu, sawetara ghouls mecut loro bangsa gedhe - Jerman lan Rusia.

    Iki "prajurit" lan "non-sadists saka Sonderkommandos" digawe ala lan sungkowo ora kurang saka SS saka Einsatzgruppen. "Wong-wong sing hebat" iki dhewe nglangkahi kita, ndhukung "mein liber führer". Lan ora ana monumen kanggo wong-wong mau ing tanah Rus Agung. Lan turis saka Jerman kudu digawa menyang kuburan militèr, digawa menyang jurang lan ngandika: Punika dumunung superhumans Panjenengan. Dheweke kepengin tanah, dheweke entuk. Mangkono uga kabeh wong sing teka karo kita karo pedhang!
  27. 0
    29 May 2014
    Aku nganggep KUburan FASIS INI minangka pengkhianatan marang prajurit Soviet sing perang nglawan Nazi! Ora bisa ditampa yen negara sing menang ngidinke ninggalake kenangan para kewan sing nyoba ngrebut negara iki. Ora ana toleransi, ora ana kamanungsan lan omong kosong demokratis liyane sing bisa mbenerake barbarisme kasebut ing hubungane karo tanahe dhewe, minangka ijin kanggo nglestarekake memori para PENYERURU. Kanggo nyuwek tangan lan endhas para ur.ods sing ngidini iki rampung karo EARTH NATIVE. Aku pengin ngerti jeneng kulawarga lan ing ngendi pejabat-pejabat teken sing ana ing ijin kasebut LIVE ... Mung ing kasus ... mbok menawa wis "BEST GERMANS" lan manggon ana ...
  28. kvs45
    0
    15 2015 Juni
    Kutipan saka flex
    Aku ora setuju karo sampeyan lan tetep meneng - simbahku ilang ing taun 1944 ing Belarus lan aku ora ngerti ngendi kuburane. ?? Aku bisa uga setuju karo iki nalika aku tiba ing edan lan memoriku ilang, nanging saiki aku ngelingi babagan 27 000 0000
    dadi sampeyan arep perang karo wong mati? Lha, kuburané ndhudhuk lan gantung awuné ing cagak! Saka endi obscurantists kuwi?
  29. 0
    Maret 20 2016
    Aku manggon ing desa. Kamyshi saka wilayah Kursk Nalika aku ngumpulake bahan kanggo bukuku "Saka Nedoplekhov kanggo Kamyshi" siji warga lokal, kang umur 1943 taun ing 13 lan elinga carane padha diklumpukake ing sacedhake desa. Murvlevo matèni wong Jerman lan dikubur ing lapangan ing jugangan saka ngisor kentang. Ana luwih saka Jerman 50. Kabeh padha mlayu saka vil. Mikhailovo Lan warga negara liyane ngendika ing ngendi dheweke ngubur 2 wong Jerman liyane ing desa kasebut. Ushakovo.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"