"Gas" whining saka Ukraina

79
Dina iki, rembugan "gas" ditindakake antarane Rusia lan Ukraina liwat mediasi perwakilan Uni Eropa, ing ngendi kahanan kasebut kudu dadi luwih jelas ing sawetara aspek sekaligus: bakal Rusia pungkasane ngalih menyang sistem prabayar kanggo pasokan, apa bagean saka utang bakal Ukraina mbayar mati lan apa iku bakal mbayar mati ing paling sawetara bagean Umumé, ing rega apa Gazprom bakal sumber bahan bakar biru kanggo Ukraina ing mangsa cedhak?

Kepala Departemen Energi Rusia, Alexander Novak, sawise babak sabanjure negosiasi trilateral, ujar manawa Uni Eropa wis njupuk posisi sing ora jelas: Ukraina, ing kerangka kontrak saiki, kudu mbayar utang sing akumulasi. Total utang Ukraina menyang Rusia ing awal Mei kira-kira $ 3,5 milyar. Miturut Novak, Kyiv nganti saiki siap mbayar $ 2,5 milyar. Kajaba iku, Ukraina janji bakal mbayar maneh 2 milyar ing 28 Mei, lan 500 yuta ing 7 Juni. Sisih Rusia, ketoke, siap kanggo pilihan iki kanggo mbayar utang, nanging ing siji syarat: sing Kyiv saiki bakal menehi jaminan resmi kanggo transfer setengah milyar ing 7 Juni.

Kepala delegasi Uni Eropa ing negosiasi kasebut, Gunther Oettinger, Komisioner Energi Eropa, ngomong babagan rumus iki kanggo mbayar utang Ukraina menyang OJSC Gazprom:

$ 2 milyar ing Kamis lan $ 500 yuta ing 7 Juni. Negara Ukraina kudu setuju kanggo transfer dhuwit iki. Ukraina minangka negara merdika, keputusane lan dewan Naftogaz.


Yen Ukraina ora miwiti mbayar utang ing dina Jumuah, 30 Mei, Rusia ora bakal mbatalake sistem prabayar, miturut Ukraina nampa dhuwit "ing esuk" lan Rusia nampa gas "ing afternoon." Sistem prabayar bakal adhedhasar pilihan saben wulan, yaiku, contone, Kyiv kudu mbayar pasokan gas Juli ing wulan Juni. Lan kanggo jumlah sing bakal disumbang dening Ukraina, Rusia bakal nyedhiyakake jumlah gas sing ditemtokake kanthi ketat.

Kanggo alasan sing jelas, sistem kasebut ora cocog, utamane, ora akeh Ukraina dhewe minangka Uni Eropa. Sawise kabeh, kabeh wong ngerti kanthi becik yen sawise transisi pungkasan Rusia menyang sistem prabayar, gas Rusia ora bakal ilang saka pipa Ukrainia, amarga liwat pipa iki uga mili menyang Eropa. Lan, dipandu dening kasunyatan saka tangan bola-bali Kyiv ing gas Rusia dimaksudaké kanggo Uni Eropa, kita bisa nganggep yen nyolong ing bagean saka panguwasa Ukraina bakal mujudake dhewe wektu iki uga. Mulane Ettinger ora kurang kasengsem tinimbang Novak kanggo mesthekake yen Ukraina mbayar bahan bakar biru - EU jelas ora seneng nggawa kahanan kasebut menyang negara ing ngendi wong Eropa ora bakal nampa gas sing wis dibayar.

Nanging, Ukraina ora cepet-cepet mbayar utang. Nglawan latar mburi panjaluk Rusia lan Uni Eropa babagan pemenuhan kewajiban ing bagean Ukraina, Pak Yatsenyuk, sing isih dadi "Perdana Menteri", njupuk lantai. Kutipan Yatsenyuk LB.ua:

Kita pengin krungu jawaban saka Rusia, kalebu masalah bali menyang Ukraina 2,2 milyar meter kubik gas sing dicolong Federasi Rusia liwat Chernomorneftegaz ing wilayah Republik Otonomi Crimea. Iki ing prices Gazprom Rusia - $1 milyar.


Tegese, "pemerintah" Ukraina ora bisa pindhah saka retorika Maidan sing paling disenengi: nanggapi invoice lan klaim finansial kanthi invoice lan klaim dhewe. Aku elinga yen durung suwe Kyiv nuntut atusan milyar dolar saka Moskow minangka "kompensasi kanggo aneksasi Crimea," ketoke uga arep nyang-nyangan karo asil referendum Crimean. Saiki kita ngomong babagan milyar ...

Yatsenyuk, sampeyan ndeleng, kepengin krungu babagan gas "dicolong" dening Rusia, nanging apa wong lanang iki ora pengin krungu babagan jumlah bahan bakar biru sing dicolong panguwasa Ukraina sadurunge saka Rusia lan konsumen Eropa sajrone kabeh taun kamardikan sing dihargai? Yen dheweke nyuarakake volume nyata nyolong ing Ukraina, banjur kanggo dhuwit iki Rusia bisa tuku Naftogaz, Yatsenyuk 10 kali (sanajan kita dhewe bakal nyingkirake "barang" sing padha), utawa malah kabeh Square ...

Dadi, ing tangan siji, ana trilateral Berlin rembugan gas kanggo Ukraina, ngendi Kiev diwakili dening Menteri Energi Yuriy Prodan, ing tangan liyane, Kiev wis Yatsenyuk, sing ora bisa nolak voicing panjaluk dhewe, ketoke wis immensely pracaya ing. dhewe sawise Poroshenko ngumumake kelanjutan karya Arseny ing posisi saiki. Lan nalika Yatsenyuk ana ing mburi negosiator, lan ing mburine, ana organisasi kaya Washington Office of the Universe, mula ora ana sing bisa diarepake saka negosiasi kasebut. Mungkin dheweke bakal mbayar bagean saka utang, nanging liwat whining, whining lan nggawe claims delusional. Ing asas, whining wis diwiwiti.



Bareng Pak Prodan metu nemoni para wartawan sawise pirang-pirang jam rembugan, ing wektu sing diomongake babagan kesepakatan babagan pembayaran utang, dheweke langsung miwiti organ laras Maidan sing wis akrab. Pranyata Prodan nganggep dhiskusi Berlin meh ora ana asile... kutipan Prodan EU-plus:

Kita durung krungu proposal sing jelas saka pihak Rusia. Aku percaya yen ora ana persetujuan khusus sing ditindakake dina iki, nanging muga-muga konsultasi bakal terus. Yen kita ora setuju, banjur owah-owahan ing kontrak bakal kelakon liwat pancasan ing Arbitrase Stockholm. Nganti kaputusan saka Arbitrase Stockholm, Ukraina siap kanggo nggawe pembayaran ing rega cedhak pasar lan padha. Rega pungkasan sing diduweni Ukraina yaiku 268,5 dolar.


"Duwe" lan "mbayar" iku rong perkara sing beda. ora?

Nanging politisi sing menarik wis ana ing Ukraina ... Ing kene dheweke "ora krungu", ing kono dheweke "ora weruh"... Lan budheg lan wuta nyerang dheweke mung yen inti saka kontak dumunung ing a pitakonan prasaja: nalika sampeyan arep menehi dhuwit? Tegese, padha budheg lan wuta marang tembung "bali" utawa "menehi", nanging mung bisa ndeleng lan kuping nalika "njupuk". Kanggo Prodan lan bose Yatsenyuk, diagnosis iki dikonfirmasi maneh.

Kanggo iki politisi Ukrainia padha, sing nandhang sangsara marga saka penyakit tartamtu, ditambahake dadi-disebut Mentri Keuangan saka Independent Alexander Shlapak. Dheweke ujar manawa Ukraina mesthi bakal mbayar utang yen mung Rusia nandheske rega gas kanggo masa depan. Ing wektu sing padha, Rusia, miturut Kyiv, kudu "konfirmasi" mung 268,5 dolar saben 1000 meter kubik (rega karo diskon ing perjanjian Kharkov lan ing pembayaran pas wektune kanggo gas).
Wigati dimangerteni yen rong sasi iki perjanjian Kharkov sing padha ora ditrapake ing hubungane karo penyatuan maneh Crimea lan Sevastopol karo Rusia, lan Ukraina durung mbayar sen kanggo gas wiwit taun kepungkur.

Lan yen dheweke ora ngonfirmasi, mula Ukraina, sampeyan ndeleng, ora bakal mbayar utang, lan malah bakal nuntut Rusia. wah!

Aku ora ngerti kepiye babagan "masalah gas sing dhuwur" lan kewajiban milyar dolar, nanging ing urip biasa, nyuwun pangapunten, wong "peteng" njaluk raine diantemi. Inggih, nyatane: angel mbayangno yen pirang-pirang wulan berturut-turut ing toko toko mung diwenehi barang sing dikarepake wong kanthi tembung "oke, sampeyan bakal mbayar", lan nalika "mengko" teka, iki "Panuku" uga nyatakake yen dheweke mung bakal mbayar yen rega barang sing wis dituku dikurangi kira-kira kaping pindho ... Pengadilan Rusia sing paling manusiawi ing donya mung bakal ngarepake "panuku" kasebut kanggo ngajukake statement saka pratelan, lan bakal luwih semangat kanggo nyukupi kabeh tuntutane menyang toko eceran ...


Luwih angel mbayangno kahanan penduduk rata-rata ing pedalaman Rusia, sing pipa gas Gazprom ora tekan, utawa tekan, nanging warga kudu mbayar puluhan pensiun sing digayuh kanggo nggawa gas menyang omah. , ora lali mbayar bensin dhewe ben ora dipateni.

Ing Kiev padha nambani kita kaya wong bodho, lan kita isih nggandhol karo iki "slags sold out" ... Yen padha ora pengin nindakaken ing cara amicable, banjur supaya Ettinger utawa Obama mbayar gas Ukrainia "weirdos". ” saka kanthonge dhewe. Arbitrase Stockholm bakal mbantu dheweke ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

79 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 35
    28 May 2014
    Ya, suwene sampeyan bisa ngrungokake "ukrovka" iki, amarga dheweke ujar yen kita bakal ngilangi gas tanpa mbayar lan persetujuan - tegese kita kudu MUTU. Ayo padha bungah ing "swarga coklat"
    1. + 10
      28 May 2014
      Kutipan saka: svp67
      Ayo padha bungah ing "swarga coklat"
      - sampeyan bisa ngumpulake bungkus permen lan klelep karo wong-wong mau! ngguyu
      1. + 10
        28 May 2014
        Kutipan saka Dazdranagon
        - sampeyan bisa ngumpulake bungkus permen lan klelep karo wong-wong mau!


        Lan nutup pabrik permen ing negara kita supaya padha ora klelep karo kertas kita.
        1. + 15
          28 May 2014
          Pabrik babi ROSHEN ing Rusia wis ora beroperasi wiwit pertengahan Maret 2014, lan akun kasebut dicekel. Sadurungé (musim panas 2013), Roszdravnadzor nglarang penjualan produk ROSHEN ing Rusia amarga ora nyukupi standar sanitasi.
          1. Anton Sed
            +2
            28 May 2014
            Kebetulan ngganggu)))
          2. +4
            28 May 2014
            Kutipan saka xenod55
            Pabrik babi ROSHEN ing Rusia wis ora beroperasi wiwit pertengahan Maret 2014, lan akun kasebut dicekel. Sadurungé (musim panas 2013), Roszdravnadzor nglarang penjualan produk ROSHEN ing Rusia amarga ora nyukupi standar sanitasi.


            Aku ora ngerti apa padha bisa utawa ora, apa Roszdravnadzor wis begalan ana - nanging bojoku nggawa permen Roshen saka toko wingi.
            1. +2
              28 May 2014
              Kutipan saka dkflbvbh
              Bojoku nggawa permen Roshen saka toko wingi.
              - selundupan!!! ngguyu
              1. +2
                28 May 2014
                Sing taun wingi digeret saka gudhang arep didol, mbok menawa.
                Kita ora duwe roshen ing sembarang toko.
              2. +2
                28 May 2014
                Kutipan saka Dazdranagon
                penyelundupan!!!

                Tundha.
            2. +4
              28 May 2014
              Kutipan saka dkflbvbh
              Lan bojoku nggawa permen Roshen saka toko wingi.

              Sampeyan pancene pengin racun kula? wassat
          3. 0
            29 May 2014
            Produk "ROSHEN" kualitase kurang, aku durung tuku sadurunge lan ora bakal tuku ing mangsa ngarep!
          4. 0
            29 May 2014
            Produk "ROSHEN" kualitase kurang, aku durung tuku sadurunge lan ora bakal tuku ing mangsa ngarep!
        2. +4
          28 May 2014
          Kutipan saka dkflbvbh
          Lan nutup pabrik permen ing negara kita supaya padha ora klelep karo kertas kita.

          ora kanggo nutup (kok mbuwang wong metu menyang dalan), nanging kanggo requisition lan diwènèhaké menyang United Confectioners ... padha bakal nemokake nggunakake kanggo pabrik ...
          siji bab bakal mandheg nglanggar teknologi ...

          Nah, iki ... conto Moscow Privat kanggo mbantu confectioners ...
          1. -3
            28 May 2014
            Ora ana gunane kanggo menehi panganan oligarki sampeyan.
            1. +2
              28 May 2014
              Kutipan saka dkflbvbh
              Ora ana gunane kanggo menehi panganan oligarki sampeyan.

              Apa sampeyan mikir babagan wong sing kerja ing pabrik iki?

              utawa sampeyan mikir mung ing cliches lan slogans?
    2. +8
      28 May 2014
      Yaitsenyuk ngetung pasokan gas mbalikke, nanging sing bakal menehi dheweke, iku bolongan ireng - ora ketompo carane menehi, kabeh bakal ilang.
      1. +5
        28 May 2014
        Kutipan saka MOISEY
        Yaitsenyuk ngetung pasokan gas mbalikke, nanging sing bakal menehi dheweke, iku bolongan ireng - ora ketompo carane menehi, kabeh bakal ilang.


        Ya, Slovakia wis nolak pasokan kasebut. Dheweke ngerti yen sampeyan ora bakal entuk apa-apa saka Ukraina mengko.
      2. +1
        28 May 2014
        Kutipan saka MOISEY
        Yaitsenyuk ngetung pasokan gas mbalikke, nanging sing bakal menehi dheweke, iku bolongan ireng - ora ketompo carane menehi, kabeh bakal ilang.

        Yatsenyuk ngandelake yen kita bakal ketaman ...
      3. Anton Sed
        +6
        28 May 2014
        Mung obat kasebut ora ngidini dheweke ninggalake Maidan.
        Kemah sing ala, ora ana tembung. Langsung mateni gas! Ayo Eropah Feed iki ... Padha ninggalake CRIMEA tanpa banyu, non-manungsa, padha ora mikir kaping pindho! Nalika pamaréntahan kita bakal weruh cahya?
      4. timer
        +1
        28 May 2014
        Aku utamané kasengsem ora ing komentar saka eggheads iki a la Yaytsenyuk, nanging ing liyane - KENAPA GAZPROM ngidini kenaikan kaya longsor ing utang gas UKRAINE menyang RUSIA? Mesthine wis dadi pitakonan serius - apa sampeyan bakal mbayar. BAKAL TRANSFER menyang BAYARAN ADVANCE. LAN BASTA!
        OPO SING NYOBA NANG TOKO LUR BAYAR SEPEDA, TURONGGO ROTI, LUH?WONG RUSIA KANGEN BAYARAN, KANGGO. LAN KARO GAS, LAN PUTEN KITA SENENG MEMBERI GAS GAS GRATIS KHOKHLAS?!Iki opo DUWE? Apa aku nyopir kaya sing dakkarepake? Wong-wong Rusia milih dheweke, ing umum yen dheweke lali. Aku ora peduli babagan crests yen padha nggunakake dhewe kaya sapi dening macem-macem Yushchens, Yanukovychs lan crooks liyane! Aku posisi kita ing rembugan kudu cetha - PAY UTANG Panjenengan kanggo gas diwenehake, lan luwih -PO P\O. AYO AMERIKA LAN EROPAH mecahaken masalah wayang-wayang menika piyambak. Sawise kabeh, dheweke mrentah ing UKRAINE, lan yen dheweke bakal mbengkongake, dheweke pancen pantes dadi politikus lan minangka kepala RF!
    3. +1
      28 May 2014
      Kutipan saka: svp67
      pembayaran lan persetujuan - iku tegese kita kudu Cut metu. Ayo padha bungah ing "swarga coklat"

      Aku curiga bensine ora pedhot.... Kidul-Wétan dadi sandera dill.... kenek banter...
      1. + 11
        28 May 2014
        Kutipan: sergey72
        Aku curiga bensine ora pedhot.... Kidul-Wétan dadi sandera dill.... kenek banter...
        Ya, bakal kenek, lan para pekerja bakal nemokake awake dhewe ing dalan, nanging gumantung saka katrampilan negara kita - kanthi slogan apa sing bakal ditemokake ing kono ...
        1. 0
          28 May 2014
          Kutipan saka: svp67
          nanging ing kene gumantung saka katrampilan negara kita - kanthi slogan apa sing bakal ana ing kana ...

          Nganti saiki kita ora duwe katrampilan babagan iki ...
        2. +2
          28 May 2014
          Dheweke bakal cepet metu saka tambang lan njupuk pertahanan, aku mikir Rusia bakal ngutangi gas menyang Novorossiya
      2. +7
        28 May 2014
        Kutipan: sergey72
        Aku curiga bensine ora pedhot.... Kidul-Wétan dadi sandera dill.... kenek banter...


        Mesthine 20 taun kepungkur ditutup, yen ora dipangan lan dipangan, lan dicokot tangane wong sing nyusoni. Ayo padha mlumpat tanpa gas, padha ngethok banyu menyang Crimea lan ngapa bokong Eropa lan belang-belang padha meneng, ilat ing bokong ... Lan supaya Donbass lan liyane tetep ing dalan (kabeh dhuwit padha entuk. dening Poroshenkos lan Kolomoiskys), mbok menawa dheweke bakal sadar, nyusup metu saka tambang lan gubug (sing saka pinggir) lan kanthi gaman bakal perang kanggo masa depan, lan ora ngarep-arep yen pamane bakal nindakake kabeh kanggo dheweke. .
      3. nicollider
        +5
        28 May 2014
        Ayo kula nerangake sethitik. Gazprom bisa ngilangi gas kanthi fisik. ing tapel wates Federasi Rusia. nanging banjur konsumen Eropah bakal ngiwa tanpa gas. Mulane, ora bakal ana pilihan kasebut, nanging ing ngisor iki: 100 yuta meter kubik wis dikontrak kanggo Eropa - bakal dipompa menyang pipa. Bakal ana 50 sing isih ana ing tapel wates kulon, sing tegese liyane dicolong dening crests.

        lan amarga Sanadyan Gazprom utawa Federasi Rusia ora tanggung jawab kanggo sistem transportasi gas Ukrainia, supaya ora ana klaim marang wong-wong mau (mesthi bakal ana, nanging ing tingkat emosi, ora arbitrase)
        1. 0
          28 May 2014
          Kutipan saka: nicollider
          Sanadyan Gazprom utawa Federasi Rusia ora tanggung jawab kanggo sistem transportasi gas Ukrainia, supaya ora ana klaim marang wong-wong mau (mesthi bakal ana, nanging ing tingkat emosi, ora arbitrase)

          Nanging apa kita ora wajib njamin pasokan menyang sistem transportasi gas ing Slovenia?
          Titik transfer dumunung ing kono ...
          1. waf
            waf
            0
            28 May 2014
            Kutipan saka DanaF1
            Nanging apa kita ora wajib njamin pasokan menyang sistem transportasi gas ing Slovenia?


            Yen Kontrak ditandatangani ing syarat-syarat pangiriman kaya sing sampeyan tulis, banjur ... sing nandhatangani ora mung kudu digantung dening siji item ing cabang sing dhuwur banget, nanging uga ..... umume, diusir !! ! prajurit
            1. 0
              28 May 2014
              Kutipan saka waf
              Yen Kontrak ditandatangani ing syarat-syarat pangiriman kaya sing sampeyan tulis

              kaya sampeyan krungu babagan iki kanggo pisanan ...

              Miturut pendapat sampeyan, apa perang gas sadurunge karo Ukraina?
        2. lor
          +1
          28 May 2014
          Federasi Rusia tanggung jawab kanggo pasokan gas menyang tapel wates EU.
      4. Anton Sed
        0
        28 May 2014
        Lan saiki dheweke ngalahake sampeyan kanthi alus? Padha ngluwihi kabeh watesan.
      5. +3
        28 May 2014
        Kutipan: sergey72
        Kutipan saka: svp67
        pembayaran lan persetujuan - iku tegese kita kudu Cut metu. Ayo padha bungah ing "swarga coklat"

        Aku curiga bensine ora pedhot.... Kidul-Wétan dadi sandera dill.... kenek banter...

        Lan padha isih nggebug wong. Lan kanthi nyedhiyakake gas menyang junta "gratis", Rusia nyatane nyedhiyakake dhukungan materi.
        Yen ora ana gas ing sisih kidul-wétan, masalah bakal muncul kanggo industri. Nanging iki bakal ngrusak buruh? Pabrik ora duwe buruh !!! Kanthi utawa tanpa gas Rusia, wong-wong sing kerja ing Timur Kidul bakal nandhang susah ing kasus apa wae.
    4. +9
      28 May 2014
      Kutipan saka: svp67
      Ayo padha bungah ing "swarga coklat"
    5. 0
      28 May 2014
      Kutipan saka: svp67
      Ya, suwene sampeyan bisa ngrungokake "ukrovka" iki, amarga dheweke ujar manawa kita bakal mateni gas tanpa mbayar lan persetujuan - tegese kita kudu MUTU

      Apa, dheweke durung ngalangi? belay
    6. Komentar wis dibusak.
    7. +1
      28 May 2014
      Geyropa bakal seneng banget nalika wong-wong Ukrainia sing gedhe wiwit ngetokake kompor kanthi gas.
    8. +1
      28 May 2014
      mblokir transfer dhuwit menyang Ukraina, iku kabeh!
      1. 0
        28 May 2014
        Lan aku mikir yen tawar-menawar ora cocog ing kene !!!
    9. waf
      waf
      0
      28 May 2014
      Kutipan saka: svp67
      Iki tegese sampeyan kudu nutupi. Ayo padha bungah ing "swarga coklat"


      +! Nanging Vladimir Vladimirovich..mikir beda..beda Nyuwun Aku mung ngrungokake pidatone kanthi teliti ing rapat babagan masalah iki.....2kita kudu nyoba..supaya ora ngenalake sistem prabayar..mitra sing bisa dipercaya. belay lan kanca-kanca belay lsp. lan ing semangat sing padha " recourse

      Mulane, Kaping pisanan kanggo wartawan sing dihormati, Pak Alexey Volodin nyetel MINUS..ora kanggo artikel.no. nanging khusus kanggo..judhul artikel.

      Amarga iku kudu muni (ing mratelakake panemume, mesthi) kaya iki "Gas" ngakak...(Aku mung ora bisa ngerteni luwih lanjut)..utawa Gazprom utawa Rusia prajurit

      Iki IMHO prajurit , mula aku takon marang "patriot beragi" ... "ora ngganggu sampeyan karo ..slogan sampeyan" wassat
    10. 0
      29 May 2014
      "Peas in chocolate" - permen anyar saka Parashenka. Kita bakal duwe gas dhewe, mandheg!
  2. +5
    28 May 2014
    Ing Kyiv padha njupuk kita kanggo wong bodho
    - lan padha wedi ngomong 1 ing 1 karo manajemen kita! TK "Kozyulka" ... wassat
    1. +2
      28 May 2014
      Iki Prodan malah ora bisa ngomong apa-apa ing dhewe, dheweke blathers apa Eureka marang dheweke. Pancen ora bisa ngontrol kahanan. Kaya putri sirkus rambut abang saka Departemen Negara. Iku ora cetha sing kita nyoba kanggo teka menyang persetujuan karo?
  3. +9
    28 May 2014
    We kudu strangle wong-wong mau..cukup nari kanggo tune kanggo 23 taun, menehi silihan, menehi gas, menehi lenga..kanggo nanggepi..sukarelawan Ukraina ing Chechnya, Georgia lan nanggepi ora ngukur..nanging mung siji tutul, lan ana pira ?wis akumulasi..wangsulane..
  4. + 13
    28 May 2014
    Aku ngerti kabeh, Ukrainians bakal gawé gas piyambak ngguyu
    1. 0
      28 May 2014
      Sing tuku kacang polong akeh.
    2. Komentar wis dibusak.
  5. +2
    28 May 2014
    Wong bodho umur telu likur taun, anggere bisa nyengkuyung dheweke, ayo entuk lan mbayar tagihan dhewe ...
  6. Majorloms
    0
    28 May 2014
    Iku ora prasaja. Yen. menang arbitrase, banjur Gazprom, sayangé, bakal nandhang losses saka puluhan milyar dolar. Iku ora kanggo apa-apa sing junta supaya persistently, manteb ing ati lan malah mockingly nuntut diskon. Eh dipanasake ula... Ojo gawe kabecikan - ora bakal ala.
    1. 0
      28 May 2014
      respon asimetris mesthi bakal ngetutake sawise Crimea, Eropa lan bantalan kasur isih ora bisa dipindhah, sing utama yaiku terus-terusan pindhah menyang tujuan Medvedev wis nyatakake yen Rusia ora njamin integritas dill - kaya iki
    2. +1
      28 May 2014
      Kutipan saka Majorloms.
      Yen. menang arbitrase

      lan kenapa dheweke bakal menang?

      Iki minangka regejegan ekonomi murni, lan yen Ukraina menang, sanajan hak ana ing sisih perusahaan negara, mula ora ana sing bakal ana hubungane karo Eropa, amarga dheweke bakal ngerti manawa konflik ekonomi ana gandhengane karo politik. ...

      Apa sampeyan mikir perusahaan Tionghoa utawa Korea bakal mutusake kerja ing ngendi dheweke bisa kelangan luwih akeh tinimbang entuk?
  7. 0
    28 May 2014
    Aku ora bisa pracaya janji, padha mbokmenawa stalling kanggo wektu.
  8. Kaigal
    +4
    28 May 2014
    Utangan apa wae kaya ngethok celonone nalika kadhemen nalika sikilmu beku recourse
  9. Dbnfkmtdbx
    0
    28 May 2014
    Sailboat, aku setuju banget karo sampeyan, ayo mbatalake dekrit Lenin lan puncak bakal kanthi otomatis dadi Rusia lan kita bakal cepet mulihake tatanan ing omah, kabeh Siberia bakal nganggo basa Ukrainia kanthi aksen manca lan mung digawe panas nganggo kayu. mandheg
  10. Palych9999
    +1
    28 May 2014
    Sampeyan kudu perdagangan gas karo kuwi "kanca Slavic" strictly miturut prinsip: "Dhuwit ing wayah esuk, kursi ing wayah sore."
    Bisa uga sebaliknya, TAPI "dhuwit maju"
  11. 0
    28 May 2014
    Kutipan saka: svp67
    Ya, suwene sampeyan bisa ngrungokake "ukrovka" iki, amarga dheweke ujar yen kita bakal ngilangi gas tanpa mbayar lan persetujuan - tegese kita kudu MUTU. Ayo padha bungah ing "swarga coklat"

    Aku setuju banget! Pateni gas lan supaya geyropa ngatasi masalah dill dhewe! Kaya sing dikandhakake guru pendhidhikan jasmani: "Sampeyan ora bisa ngalahake dheweke, mula aku nglawan saben liyane! Iki normal!"
  12. +3
    28 May 2014
    inget joke:
    - Bu, sampeyan pengin iwak goreng?
    -pengen..
    -banjur digoreng.
    -Endi padha dijupuk?
    -tuku ing pasar.
    - Aku ora duwe dhuwit, apa aku ora duwe dhuwit?
    - mung turu lan ora rewel.
  13. +1
    28 May 2014
    Ing kasus apa wae, gas kanggo Ukraina ora bakal dipotong, pasokan gas alam ngliwati sistem transportasi gas Ukraina menyang EU, lan ing dalan bakal nyolong, dheweke wis nindakake iki, mula ora angel mbaleni maneh. Utang ora bakal dilunasi, paling ora enggal lan ora kabeh. Mula, perlu nambah volume liwat Nord Stream lan entuk konstruksi pungkasan South Stream, yen ora, kahanan sing padha bakal bola-bali saben 5 taun.
  14. +1
    28 May 2014
    Kudu ana siji prinsip - pisanan mbayar utang kabeh, nerusake pasokan produk militer miturut perjanjian sing wis ana, banjur negosiasi. Napa ing bumi kudu ana diskon ing tengah-tengah tangisan?
    1. Elena Pavlova
      0
      28 May 2014
      Luwih-luwih marang sapa???
    2. Elena Pavlova
      0
      28 May 2014
      Luwih-luwih marang sapa???
  15. +3
    28 May 2014
    Gas bakal dicolong 100%. Mung ora Rusia, nanging Eropah - tanggung jawab kanggo transit dumunung ing sisih Ukrainia. Pungkasane, Rusia mung bisa mungkasi transit liwat Ukraina tanpa wedi marang sanksi saka wong Eropa, amarga Ukraina bakal dadi pemicu. Sawise kabeh, gas minangka sumber daya alam sing ora bisa dianyari sing bakal ana panuku ing kasus apa wae.
  16. ed65b
    +2
    28 May 2014
    siji bab ora cetha kanggo kula. IMF ngetokake utangan menyang Ukraina tanpa njupuk bagean kasebut sadurunge. Yagene dheweke ora bisa ngetokake silihan lan ngethok bagean kasebut sadurunge kanggo gas kanggo Rusia, paling ora bagean sing ora ana keraguan ing EU. Ing hubungan karo Rusia, Gazprom ora apa-apa lan kita warga biasa ing Rusia kudu mbayar metu saka kanthong dhewe kanggo loro nyolong gas dening Ukop lan nyolong gas dening Kaukasus Lor kita. (Ora rahasia manawa utang saka pelanggan ing Kaukasus Lor mung gedhe banget.)
  17. XYZ
    +2
    28 May 2014
    Sing nggumunake dudu kasunyatan maling gas sing bakal teka, iki wis kedadeyan. Sing luwih nggumunake yaiku kapercayan lan arrogance sing ora bisa diganggu ing semangat "Amerika ana ing mburi kita." Tegese, miturut junta, yen dheweke nindakake prentah Amerika, mula pengadilan apa wae ing planet iki kudu terus-terusan njupuk sisih lan bodho nindakake pesenan kasebut. Ing panemuku, iman marang kekuwatan Amerika luwih dhuwur tinimbang iman Amerika dhewe.
  18. 0
    28 May 2014
    Ukraina, sampeyan ndeleng, ora bakal mbayar utang, malah bakal nuntut Rusia

    Penipu lan wong litigasi. Ing bab liya, wong iku pikirane ciut.
  19. 0
    28 May 2014
    Adhedhasar asil kasebut, kita uga bakal ngerteni sapa sing luwih penting ing Rusia, Miller utawa Putin. Kapentingan Rusia bakal dikorbanake kanggo Gazprom, utawa kosok balene.
    1. 0
      28 May 2014
      Kutipan saka chunga-changa
      Kapentingan Rusia bakal dikorbanake kanggo Gazprom, utawa kosok balene.

      opo ?
  20. +2
    28 May 2014
    Thanks Alex kanggo artikel! hi
    Pak Yatsenyuk, sing isih tetep dadi "Perdhana Mentri" saka Independen, njupuk lantai. Yatsenyuk dipetik dening LB.ua:

    Kita pengin krungu jawaban saka Rusia, kalebu masalah bali menyang Ukraina 2,2 milyar meter kubik gas sing dicolong Federasi Rusia liwat Chernomorneftegaz ing wilayah Republik Otonomi Crimea. Iki ing prices Gazprom Rusia - $1 milyar.
    -nanging dheweke uga nambahake yen wiwit saiki Ukraina lagi rembugan karo Gazprom mung ing ngarsane wakil saka EU lan Amerika Serikat ... Mekaten ... Ora suwe dheweke ora bakal bisa menyang ngendi wae tanpa kontrol.. .
  21. 0
    28 May 2014
    Nanging, nglereni gas bisa duwe pengaruh sing nyenengake ing prilaku Eropa lan Ukraina.
    Lan saiki dadi metu sing sawetara teka karo moralizing sing, nalika liyane squeezing gas lan dana sing kudu diparengake kanggo Gazprom digunakake kanggo nyuda South-East.
    Aku uga elinga tembung Lavrov: "bangkrut ora bisa njaluk - mung bisa takon." Iki tegese saiki akeh banget panjaluk sing dirungokake saka Ukraina menyang Rusia.
    Ayo padha mbayar gas ing rega pasar, banjur njaluk ...
  22. +6
    28 May 2014
    Kita kudu ngirim wong liya menyang negosiasi ngguyu
  23. +1
    28 May 2014
    Kutipan saka xenod55
    Pabrik babi ROSHEN ing Rusia wis ora beroperasi wiwit pertengahan Maret 2014, lan akun kasebut dicekel. Sadurungé (musim panas 2013), Roszdravnadzor nglarang penjualan produk ROSHEN ing Rusia amarga ora nyukupi standar sanitasi.

    Mulane babi iki mad!
  24. mihasik
    +1
    28 May 2014
    Aku uga mikir babagan iki ..) Mungkin aku kudu mandheg mbayar bensin? Lan banjur dikarepake saka cabang Gazprom lokal kanggo ngurangi rega saben meter kubik? Ukrokh.trash isih bakal menehi diskon mengko (padha tansah nindakake iki). Apa aku "gundul"?!)
    1. 0
      28 May 2014
      Persis gundul. Kita kabeh botak ing kene. Ukraina nampa diskon, lan kita nampa ganti rugi kanggo losses.
  25. -4
    28 May 2014
    Yen Ukraina ora miwiti mbayar utang ing dina Jumuah, 30 Mei, Rusia ora bakal mbatalake sistem prabayar, miturut Ukraina nampa dhuwit "ing esuk" lan Rusia nampa gas "ing afternoon."

    Yen dheweke ora miwiti, Rusia bakal mbatalake! Kang Maha Agung wis manunggal! Ora bakal ana sanak
    1. 0
      28 May 2014
      Kutipan saka tandha 2
      Yen dheweke ora miwiti, Rusia bakal mbatalake! Kang Maha Agung wis manunggal! Ora bakal ana sanak

      Dadi kaya BULAN BARU lan dudu BULAN FULL?! Yagene kita padha merengek? Apa sampeyan njupuk conto?
      Impen, impen, nanging nyatane _
  26. +1
    28 May 2014
    Aku mung pengin nuntut saka pimpinan Rusia: dudu tetes gas, dudu GRATIS, utawa kanthi rega sing disenengi kanggo dill
  27. 0
    28 May 2014
    Kowe lan aku ngerti kabeh. Penyimpangan Volodin babagan "outback" lan gas saka GazMiller utamane apik. Apa kita bakal weruh posisi sing mantep? Utawa bakal isih ana vornavoresiditirukom kabeh watara?
    1. 0
      28 May 2014
      Lan ndeleng pariwara babagan kasugihan rakyat, pikirake sapa sing tiba ing kanthong (aku dhewe ora nganggep aku sugih), lan setengah negara mung ngimpi babagan gasifikasi.

      Aku mikir sampeyan kudu mungkasi takon pitakonan bodho.

      Kajaba iku, ing negara kita mung posisi lan pesenan sing diwenehake kanggo nyolong ... Lan iki ana ing ngarep kabeh negara.
  28. 0
    28 May 2014
    Supaya kabeh kekacoan iki rampung ... sampeyan kudu bodho (lan ing kahanan iki minangka keputusan sing paling cerdas) mateni katup ... lan ora ngomong karo sapa wae nganti rampung mati ... Ayo Eropa dhewe ngremukake maling sing mandhiri... pakan dhewe ... supaya dheweke njupuk langkah dhewe.
  29. +2
    28 May 2014
    Pira Rusia kudu nambah pasokan banyu amarga pamblokiran kanal, sing nyebabake karusakan ing tetanèn? Lan pinten Ukraina ngirit pensiun lan keuntungan kanggo Crimeans? Kanggo sawetara alasan ana bisu babagan iki. Posisi Rusia babagan gas luwih saka ora jelas. Saliyane goyangake udhara kanthi bebaya sing cukup mboseni kanggo kabeh wong - ora ana apa-apa. Kayane ora kabeh resik ing "kraton gas" kita.
  30. D.V.
    +6
    28 May 2014
    Aku ora ngerti kapan kekacauan iki bakal rampung? Sial, aku pengin urip kaya iki! Padha ora mbayar bensin, supaya njupuk uga. Padha ora solvent; apa sampeyan bakal dadi apikan kanggo njupuk utang? Nah, paling ora kabeh diterjemahake. Apa sing kita tindakake? Kayane ora ana papan kanggo nyelehake dhuwit. Iku bakal becik yen dhuwit iki bakal sijine kanggo nggunakake apik, digunakake mung bakal ilang menyang sing ngerti apa. Lan gas kudu dipateni. Lan aja murah regane. Tampilake keteguhan. Kuwasa gedhe nduweni hak kanggo nindakake iki. Lan supaya wong-wong mau cipratan karo idu setengah setengah, kaya sing diomongake, asu-asu ngubur lan kafilah terus maju. Dheweke bakal nggawe rame lan mandheg. Lan aku mikir sanksi bakal entuk manfaat kanggo kita. Mungkin kita bisa miwiti kanggo nambah tetanèn? Lan tanpa sumber daya kita ora bakal tahan suwe.
  31. Sigismund
    +2
    28 May 2014
    Sampeyan mung kudu mandheg kabeh omong-omongan. Kabeh wis diomongake. 3 Juni, ora ana dhuwit, ora ana gas. Kencengake katup. Banjur kita bakal weruh.
  32. +1
    28 May 2014
    Aku kanggo sawetara ombone pemerintah kita uga kanggo nyalahke kanggo coddling wong karo kontrak, mestekake wong-wong mau kanggo nganakake rapat-rapat, ora dhuwit, ora gas, RUSSIAN gas, kita nindakake apa wae kita arep, ing watesan saka kontrak rampung. Ora ana dhuwit kanggo mateni keran ing tanggal 2 Juni, supaya wong Eropa ngurusi Ukrainia, ana prajanjen transit, kanthi jelas nyatakake sapa sing tanggung jawab. Mungkasi harping ing topik minangka harshly sabisa, kita wis diwutahake luwih saka 250 milyar menyang Banderlogs iki, mung ngomong saka posisi kekuatan lan iku kabeh, supaya padha ora pengin tetep tanpa gas utawa nyolong gas Eropah lan menehi hasil karo.
  33. 0
    28 May 2014
    Saiki, lagi pamer, amarga musim panas wis ngarep, lan nalika musim gugur lan mangsa teka, dheweke ora bakal ngomong kanthi brazenly maneh. Ayo padha nerangake marang wargane kenapa ora ana gas ing negara kasebut lan menyang ngendi dhuwit IMF, sing kalebu pembayaran utang Rusia.
  34. 0
    28 May 2014
    kaya sing dicritakake, yen sampeyan duwe utang 100 rubel, mula masalah utange, yen 100 yuta, mula masalah sampeyan ...
    lan babagan arbitrase, Ukraina nuduhake diskon kanggo basis ing Crimea, nanging nyatane Crimea saiki durung ngakoni kita.
  35. +1
    28 May 2014
    Sembarang kompromi babagan rega gas minangka pitulungan langsung marang rezim lan bandit pro-fasis.
  36. Polarfox
    0
    29 May 2014
    Para sedherek, aja ngremehake kahanan. Ora mung Ukraina lenggah ing pipa iki, nanging uga EU. Lan padha long-sangsara Serbia lan loropaken Bulgaria. Lan Jerman biasa, Italia lan Prancis sing ndhukung hubungan apik karo Rusia. Mulane, sampeyan ora bisa mung mateni pipa. Sampeyan mung bisa nyedhiyakake jumlah gas sing dibayar dening Uni Eropa, lan tanggung jawab kanggo kekurangan kasebut bisa diselehake ing negara transit - Ukraina.

    Sepisan maneh, wit anggur universal bakal diunggahake babagan pemerasan gas ing Ukraina, nanging apa pancen apik kanggo wong-wong sing kita ala?
  37. 0
    29 May 2014
    Kutipan saka MOISEY
    Yaitsenyuk ngetung pasokan gas mbalikke, nanging sing bakal menehi dheweke, iku bolongan ireng - ora ketompo carane menehi, kabeh bakal ilang.

    Fasilitas panyimpenan gas Crimean mung 1 milyar meter kubik, pamrentah Ukrainia wis nggawe kesalahan maneh ing statement palsu.
  38. Polarfox
    0
    29 May 2014
    "Sadurunge katon saka persetujuan Cina, posisi EU iku" dudu sampeyan, utawa kita. Ukraina kanggo mbayar utang marang Rusia kanggo gas kanggo 2013 lan kuartal pisanan 2014. Uni Eropa lan IMF bakal mbantu Ukraina mbayar utang kanthi menehi silihan sing kudu dilunasi. Nanging Uni Eropa ora bisa mutusake maneh. lan rembugan karo Rusia ing rega gas anyar kanggo Naftogaz - minangka Ukraina kepengin "bakal. Negara-negara EU pisanan kabeh mikir bab piyambak lan bab rega gas kanggo residents biasa lan industri saka Uni Eropah, lan kanggo residents lan pabrik saka Ukraina, nyatane, Ukraina katon mung ditinggalake maneh karo monopoli gas "ngelak getih" ing Rusia," ujare ahli.

    "Nanging ana bebaya sing luwih gedhe kanggo Ukraina. Persetujuan Gazprom karo China nyedhiyakake yen Rusia isih bakal nampa investasi ing produksi gas kanthi jumlah $ 20 milyar saka China, uga advance $ 25 milyar. Dana iki bakal ngidini Gazprom "Kanggo miwiti pambangunan South Stream tanpa dhukungan awal Uni Eropa. Lan iki ngancam Ukraina kanthi mundhut aliran transit taunan ing mangsa ngarep nganti 40-50 milyar meter kubik gas," Korolchuk nyimpulake.

    Sumber: http://www.regnum.ru/news/polit/1804859.html#ixzz333dR8Kyt

    Kayane aku Yatsenyuk durung ngerti yen sepur wis lunga, lan ora ana sing bakal nari karo rekaman ultimatum sing wis rusak.
  39. 0
    29 May 2014
    lan wong Jepang ana ing kono http://www.gazeta.ru/business/2014/05/28/6050593.shtml
    Jepang pengin gas Rusia
    jebul politik isih prostitusi wassat
  40. 0
    29 May 2014
    Artikel ing tingkat pawon Dhiskusi ... Ora kabeh iku supaya prasaja ... Iku durung dikenal liwat kang fault Rusia melu kontrak karo Eropah ngendi titik pungkasan saka pangiriman gas punika titik BEHIND Ukraina (cathetan ora IN Ukraina, nanging FOR) lan kahanan iki nuduhake, transit liwat Ukraina iku GAZPROM'S CONCERN! Lan sapa sing bisa nindakake tumindak bodho kuwi? Yeltsin? Chernomyrdin? Vyakhirev? Miller? Katutup ing pepeteng rahasia ... Nanging kabeh iki ora nyedhiyakake KESEMPATAN kanggo ngobrol karo Ukraina saka posisi KEKUATAN. Utawa mung ing kasus CATASTROPHIC EXTREME ... Katon yen kasus iki wis teka kanggo Rusia ... Nanging sisih sing kalah ing menang iki bakal Rusia. Kenging punapa? Amarga Eropah, Duwe provokasi Ukraina ora mbayar kabeh dhuwit kanggo mbiayai jaman Bendery, bakal njupuk denda saka Gazprom ... Lan malah nolak gas Rusia ... lan Ukraina pancene ora bakal mbayar lan ora bakal (!). Iki sing kudu ditindakake dening pimpinan Rusia ... Katon wektune wis teka kanggo CUT TO THE LIVE karo kabeh masalah lan biaya.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"