Napa Richard Morningstar ngancam Azerbaijan karo Maidan

43
Napa Richard Morningstar ngancam Azerbaijan karo MaidanSawetara dina kepungkur, Duta Besar AS kanggo Baku Richard Morningstar, menehi wawancara menyang layanan Azerbaijan Radio Free Europe / Radio Liberty, nggawe pratelan saka kategori manawa para diplomat biasane ora ngidini awake dhewe. Wong Amerika nyaranake manawa salah sawijining piwulang sing kudu ditindakake Baku saka kedadeyan ing Ukraina yaiku yen Maidan bisa diulang ing Azerbaijan yen, ujare, masyarakat sipil dilanggar hak-hake ing kana ...

Richard Morningstar minangka advokat kondhang kanggo kepentingan perusahaan energi Barat. Sadurungé diangkat dadi duta besar kanggo Azerbaijan, dhèwèké njabat dadi utusan khusus Sekretaris Negara AS kanggo masalah energi ing Eurasia. Sawise mlebu jam tangan diplomatik ing Baku ing Juli 2012, Morningstar melobi kanthi iman sing apik kanggo pambangunan rute kanggo pasokan hidrokarbon Azerbaijan menyang Kulon "nglewati Rusia."

Pernyataan diplomat Amerika babagan kemungkinan "Azerbaijani Maidan" kudu dianggep bebarengan karo pidato ketua ketua Amerika Grup Minsk babagan penyelesaian konflik Nagorno-Karabakh, James Warlick, sing sadurunge. Penampilan kasebut ditindakake tanggal 7 Mei ing Carnegie Endowment ing Washington. Pandangan sing diucapake dening Warlick, lan dheweke kanthi tegas ngusulake bali menyang kahanan ing konflik Nagorno-Karabakh menyang kahanan ing pungkasan taun 1980-an, ditemoni kanthi ngendhaleni banget ing Yerevan.

Tujuan apa sing ditindakake Washington nalika menehi saran supaya diplomat kasebut nggawe pernyataan sing jengkel siji-sijine marang Yerevan lan Baku? Mei iki nandhani 20 taun wiwit panyiapan gencatan senjata ing Nagorno-Karabakh. Miturut sawetara pratandha, ing Washington, ing pangaribawa saka proses disintegrasi Ukraina lan reunifikasi Crimea karo Rusia, padha teka menyang kesimpulan sing njaga status quo ing zona konflik Nagorno-Karabakh ora ana maneh ing. kepentingan Amerika. Yen iki bener, banjur iki pikirane mbebayani banget. Utamane yen konco iki, minangka ahli suggest, ana upaya kanggo meksa Armenia kanggo nggawe percoyo saka "gerah-conceivedness" saka kaputusan kanggo gabung karo Uni Customs lan sijine Rusia ing pasuryan saka "gagal ing Kaukasus".

Pitungan ahli strategi Amerika yaiku eskalasi ketegangan anyar ing sekitar Nagorno-Karabakh bakal nyurung Azerbaijan menyang NATO kanthi prospek mbentuk "sumbu" Ankara-Tbilisi-Baku (Ankara wis duwe paket perjanjian karo Baku babagan jaminan keamanan lan mutual. pitulungan). Ing pranala tripartit hipotetis iki, komponen militer-politik wis dibangun kanthi intensif ing taun-taun pungkasan. Georgia minangka instigator kanggo nambah tingkat interaksi antarane tanggi ing bidang militer. Turki lan Azerbaijan ngendhaleni banget ing kene, amarga ngerti kabeh risiko nggawe aliansi regional sing ora ramah ing zona kepentingan strategis Rusia. Nanging, pelanggaran status quo ing zona konflik Nagorno-Karabakh bisa diganti akeh.

Saka papat negara asosiasi GUAM sing meh dilalekake (Georgia-Ukraine-Moldova-Azerbaijan), sing bakal digabung karo Turki ing tahap-tahap tartamtu kanggo nguji gagasan geopolitik Amerika iki, saiki mung Azerbaijan sing durung ngonfirmasi aspirasi Euro-Atlantik. Minangka sawetara ahli Barat cenderung pracaya, alesan kanggo ati-ati kasebut yaiku "lingkungan sing angel" Azerbaijan karo Rusia lan Iran.

Faktor Caspian nduweni peran sing kapisah ing rencana AS kanggo menehi proses politik ing wilayah kasebut minangka tampilan konfrontasi. KTT kaping papat negara-negara Kaspia sing bakal teka ing Astrakhan kira-kira bertepatan karo KTT NATO September ing Wales ing babagan wektu. Ing Washington, tugas kasebut disetel kanggo nyegah keputusan terobosan ing patemon September lima Caspian. Penyelesaian masalah sing isih durung rampung babagan status Segara Kaspia ora cocog karo rencana Amerika kanggo njaga ketegangan ing wilayah kasebut. Mulane, dheweke bakal nyoba ora ngidini Azerbaijan ngrampungake masalah karo Iran (ing Rusia kasengsem) babagan delimitasi sektor nasional Segara Kaspia. Washington uga nolak nggawe limang mekanisme Kaspia kanggo njaga keamanan ing tlaga segara khusus dening negara pesisir. Azerbaijan sadurunge ora menehi respon positif marang usulan Moskow kanggo nggawe grup interaksi operasional angkatan laut gabungan (CASFOR) ing Kaspia, nanging saiki Baku ora dadi kategoris, lan iki mung ngganggu para ahli strategi Amerika.

Crita provokatif independen ing wicara Morningstar yaiku diskusi babagan topik "invasi" tartamtu ing Azerbaijan. Duta Besar Amerika mratelakake pitunjuk, mula, mula Rusia lan Iran bisa tumindak minangka intervensionis potensial ing Azerbaijan. Ing babagan iki, dheweke kaping pirang-pirang takon marang pitakonan retorika: sapa, yen ora Amerika, bakal bisa nulungi Azerbaijan ing kasus iki - "sawise apa sing ditindakake Rusia karo Crimea lan Ukraina"?! Ing Baku, tokoh-tokoh wicara saka diplomat Amerika nanggepi kanthi kamulyan: pejabat Azerbaijan saka administrasi presiden lan saka departemen kabijakan luar negeri nganggep iki minangka campur tangan ing urusan internal negarane.

Nanging, pamrentah AS ngluncurake balon uji coba. Lan iki ditindakake sawetara dina sadurunge rapat sabanjure ing 29 Mei ing Astana Dewan Ekonomi Eurasia Tertinggi, ing wayah wengi penandatanganan Perjanjian ing Uni Ekonomi Eurasia dening para pamimpin Rusia, Belarus lan Kazakhstan.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

43 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Maximus ora
    + 15
    29 May 2014
    Bangsa pitenah, Lintang lan Belang iki...
    1. +5
      29 May 2014
      Lan Amerika liyane lan liyane asring ngelingake kula saka tim Mishka Kvakin
    2. +4
      29 May 2014
      Sepira bisa nandhang wong Amerika sing bodho, ora duwe otak, ora sopan, ora duwe prinsip lan edan iki! Dheweke dudu manungsa, nanging sawetara jinis makhluk. Padha nempelake irung ing endi wae. Dosuyutsya liya dina - Cut mati ing utomo!
      1. 225 teh
        0
        30 May 2014
        Kutipan saka starshina78
        Sepira bisa nandhang wong Amerika sing bodho, ora duwe otak, ora sopan, ora duwe prinsip lan edan iki! Dheweke dudu manungsa, nanging sawetara jinis makhluk. Padha nempelake irung ing endi wae. Dosuyutsya liya dina - Cut mati ing utomo!

        Sampeyan kudu dipotong luwih asring supaya ora kesel.
        Luwih becik sapisan! lan kapak, luwih kuat, ing gulu ...
        1. +2
          30 May 2014
          Wong lanang, tenang. Padha mbela kapentingan lan urip ing biaya liyane donya, padha munggah ing biaya Eropah sawise perang lan terus nyoba kanggo njaga posisi ing donya. Iku wektu kanggo ngelingi kapentingan kita lan nggunakake sawetara cara. Perang info, nyurung pasukan ramah menyang kekuwatan negara liya, lan liya-liyane, minangka perang ing mangsa ngarep lan kita kudu bisa nindakake.
    3. +4
      29 May 2014
      Bangsa kasebut relatif normal kajaba "ewu emas". Nanging pimpinan - mateni lampu - bajingan nganti tumit. keprungu
      1. Sing sabar
        +1
        30 May 2014
        Mantap, bajingan apik Nyekel plus.
    4. max422
      +1
      30 May 2014
      Kaya-kaya ana keraguan babagan bangsa - mula saben rabble sing ngrusak negara-negara Amerika sing nyata: Apaches, Iroquois ...
  2. + 10
    29 May 2014
    Ayo dheweke ngancam, bakal diganti liyane, Amerika wis nandur modal seket milyar dolar ing ekonomi Azerbaijan, lan panguwasa saiki dadi penjamin. lan oposisi ora duwe basis sosial.
    1. 0
      29 May 2014
      Quote: sepi
      Ayo dheweke ngancam, bakal diganti liyane, Amerika wis nandur modal seket milyar dolar ing ekonomi Azerbaijan, lan panguwasa saiki dadi penjamin. lan oposisi ora duwe basis sosial.

      Yen dideleng saka nada, mesthine dheweke kasengsem ing kabeh spektrum, saka masalah kanggo Rusia lan Iran sajrone ngatur kerusuhan, nganti minyak Baku. ing Azerbaijan? Apa jenis pengaruh ing pamaréntahan, industri, struktur bisnis, media, massa tenan bisa padha saiki?Sing ombone ekonomi Azerbaijan disambungake langsung menyang Amerika Serikat??
      Mangga nuduhake pendapat sampeyan
      1. +5
        29 May 2014
        Ing sawijining wektu, EBN ora gelem ngembangake rak-rak Kaspia, dheweke mung kasengsem ing Yerevan, mula dheweke kudu ngrampungake kontrak karo Anglo-Saxon ing taun 1994. Dheweke nandur modal atusan milyar, njupuk dhuwit, dheweke pengin nyuda produksi. , nanging kita nuduhake panggonane. Lan saiki akeh investasi teka saka pemerintah lan sektor swasta. Miturut cara, dheweke dhewe wis mulai nandur modal ing Turki, ing Balkan, ing CIS, malah ing Rusia, pemerintah. saluran wis nandur modhal babagan 1 milyar dolar ing Kaukasus Lor lan ing Astrakhan utamané, mesthi, ana pengaruh, nanging ora kuwat kaya, ngomong, 15 taun kepungkur, mundhut saka Kaukasus. bab revolusi, nalika kita pancene wiwit mencet ing wong-wong mau, padha periodik wiwit babakan. Kita wis digunakake kanggo iku. Dadi sampeyan wis digunakake kanggo iku))
  3. mad
    +9
    29 May 2014
    Lan apa, Azerbaijan ora ngirim duta wulu lintang iki ing 24 jam ???
    1. +9
      29 May 2014
      Padha ora ngirim metu, nanging padha ngandika saperangan saka tembung kuwat saka tingkat paling dhuwur
  4. +5
    29 May 2014
    Lagi kedutan limang taun maneh, banjur ora bakal nganti.
    Ing taun 2020, dheweke ora bakal bisa ngrampok sapa wae
  5. 0
    29 May 2014
    Yen Azerbaijan miwiti (kanthi instigation saka Amerika) perang anyar kanggo Karabakh, banjur prajurit Rusia kita sing ditugasake ing Armenia bakal dadi sing pisanan tiba ing millstones .... malih, Azerbaijan bakal perang nglawan prajurit Rusia nganggo senjata Rusia. ....
    1. +8
      29 May 2014
      DanSabaka
      Kita ora bakal minggah ing Karabakh, lan Azerbaijan, yen ana perang sing sukses, ora bakal munggah menyang Armenia.
      Amarga ora ana sing bakal nembak kita. Napa Azerbaijan kudu ngalami alangan? Apa sing bakal digayuh kanthi nindakake iki?
      Senajan ora perlu ngomong babagan sukses ing kene. Yen ana konflik militer skala lengkap, mung Amerika sing bakal menang. Wong liya bakal kalah. Kita uga.
  6. +3
    29 May 2014
    Kumis wis mlebu, Amrika p..dets! Flywheel pangembangan Rusia entuk momentum! Ora suwe kabeh wong bakal njaluk ngapura lan njaluk ngapura! Lan KITA bakal mutusake karo sapa sing bakal dadi kanca lan sapa sing kudu nyopir ing gulu!
  7. +2
    29 May 2014
    http://haqqin.az/news/23210
  8. Sing sabar
    +2
    29 May 2014
    Ayo.. Lintang Esuk iki numpak sak karepe. Dheweke bakal miwiti muddy banyu, dheweke bakal entuk tusuk ing bokong sing seneng kebebasan lan ayo pamit. Ilmu bakal sabanjure.
  9. 0
    29 May 2014
    Mad Richie "Morning Star" minangka tansah stupidly nderek postulates politik kasur - "sampeyan duwe lenga, nanging ora ana demokrasi - banjur kita menyang sampeyan." Lan yen diplomat asing kuwi cocog karo Aliyev, banjur padha arep ana. Nanging Azerbaijan ora bakal perang karo kita, malah karo dhukungan saka kasur. Akeh banget sing pengin nyepetake wates. Rusia ora butuh tanahe, lan Aliyev ngerti banget.
    1. +7
      29 May 2014
      Kutipan saka staryivoin
      "Sampeyan duwe minyak, nanging ora ana demokrasi - banjur kita menyang sampeyan."
      Lan nganti satus taun! Ora ana sing anyar ...
  10. +2
    29 May 2014
    Duta Besar Amerika mratelakake pitunjuk, mula, mula Rusia lan Iran bisa tumindak minangka intervensionis potensial ing Azerbaijan.

    Ing sisih kulon, Rusia lan Ukraina mabur liwat, saiki teka ing sisih kidul - Azerbaijan. Sapa sing sabanjure?
    Iki carane dheweke tekan China. Iku apik yen ing kutub utara beruang ora bakal teka ing Maidan!
  11. +1
    29 May 2014
    "Morningstar kanthi temen-temen lobi kanggo nggawe rute kanggo pasokan hidrokarbon Azerbaijan menyang Kulon" ngliwati Rusia ""
    Umume konflik saiki melu hidrokarbon - Libya, Suriah, Ukraina, saiki, paraphrasing paribasan Prancis, sampeyan bisa ngomong "goleki gas" yen ana kedadeyan :-)
  12. +7
    29 May 2014
    Richard iki bener bab siji - sampeyan ora bisa njagong ing loro kursi, i.e. dadi "kanggo sampeyan lan kita", sing wis dilakoni Heydar Aliyev sajrone 5 taun kepungkur. Bisa uga kaya Yanukovych. Aku mikir. mandheg
    1. Sing sabar
      +4
      29 May 2014
      Mungkin Ilham? opo
    2. +3
      29 May 2014
      Quote: Lelek
      Richard iki bener bab siji - sampeyan ora bisa njagong ing loro kursi, i.e. dadi "kanggo sampeyan lan kita", sing wis dilakoni Heydar Aliyev sajrone 5 taun kepungkur.

      Ora ngerti, Heydar Aliyev wis seda ing umur 11 taun. Kita duwe kursi siji. Kita duwe kursi dhewe. Kita nindakake apa sing migunani kanggo kita. Sampeyan mikir ala.
      1. Sing sabar
        +2
        29 May 2014
        Ing kene, kayane mung ana kawruh sing kurang babagan topik diskusi. Lan artikel kasebut, umume, ora ana apa-apa.
        1. +2
          29 May 2014
          artikel sing sabar babagan carane Yankees nyoba golek bolt sing gedhe banget lan landhep ing bokonge, lan, ing sadawane dalan, mung siji langkah adoh saka nemokake ...
          1. Sing sabar
            0
            29 May 2014
            Dheweke ora biasa. Dheweke seneng-seneng - lan maneh nggawe pasuryan sing ora bisa diganggu. Kaya ora ana kedadeyan sedulur
    3. +5
      29 May 2014
      Ilham lan dudu Heydar. Heydar nylametake negarane lan ing sangisore dheweke Azerbaijan wiwit urip luwih apik tinimbang Vezirov lan tokoh liyane saka "front populer", nanging aspek agama ing hubungan ora bisa dibuwang, lan acara ing NKAR lan Sumgayit lan Baku sakteruse ora ninggalake. tandha gedhe babagan hubungan antarane Azerbaijan lan Rusia (Gorbachev ngenalake bahan peledak menyang Azerbaijan kanggo mulihake ketertiban lan ora mung wong Armenia nanging uga Rusia sing kudu disalahake kanggo kabeh), ing cendhak, Amerika + humpbacked nindakake bisnis.
      Aku pracaya ing hubungan tetanggan apik antarane Azerbaijan lan Rusia
  13. +1
    29 May 2014
    Siji-sijine sing bisa ngatur Maidan ing Baku yaiku korupsi, nyogok ing endi wae. Lan ing aspek urip liyane ana urutan. Oposisi ora duwe lemah.
    1. +1
      29 May 2014
      Kita duwe sikap khusus marang korupsi, rakyat mung manunggal ing masalah Karabakh, iki tumit Achilles, lan para panguwasa bakal nindakake kabeh kanggo bali menyang wilayah sing dikuwasani.
  14. +3
    29 May 2014
    P.indos - dheweke ana ing Afrika p.indos lan ing Azerbaijan.
  15. +2
    29 May 2014
    Duta iki dibutuhake ing 24 jam saka Baku kanthi sen ing bokong.
  16. +1
    29 May 2014
    Ing Baku, tokoh-tokoh wicara saka diplomat Amerika nanggepi kanthi kamulyan: pejabat Azerbaijan saka administrasi presiden lan saka departemen kabijakan luar negeri nganggep iki minangka campur tangan ing urusan internal negarane.


    Apa sing dikarepake ing Departemen Negara sawise apa sing ditindakake ing alun-alun? Baku nanggepi kanthi cekap. Aku mikir sing Azerbaijan bakal njupuk menyang akun pengalaman Turki.
  17. +2
    29 May 2014
    Sawise pratelan kasebut, Azerbaijan kudune nyatakake dheweke persona non grata.
  18. +1
    29 May 2014
    Munafik kuwi mung mateni! Bangsa sampah iki sing dibuang ing saindenging jagad, mutusake manawa kabeh diidini?! Ngeculake getih ing saindenging jagad, nggawe revolusi warna, nyalahake kabeh bangsa amarga dosane! Ya, lan ngancam kanthi skenario kaya ngono, negara kasebut SETIA marang dheweke! Aku ora duwe tembung !!!
    Saiki aku ngerti politisi kuno sing mungkasi saben pidato kanthi tembung - Carthage kudu dirusak. Aku setuju karo Senator Cato - Washington kudu numpes!
  19. +1
    29 May 2014
    Elang Aliyev nyerang AS ing udara Rusia (video)
    29 Mei 2014, 18:16

    Ketua panitia parlementer babagan kabijakan hukum lan bangunan negara saka Milli Majlis Ali Huseynli ngandika ing saluran TV Rusia 24 kanthi kritik sing cetha babagan aktivitas Duta Besar AS kanggo Azerbaijan Richard Morningstar. A. Huseynli uga ngukum kabijakan AS ing Azerbaijan sing tujuane ngrusak stabilitas politik.
    http://haqqin.az/news/23207
  20. Bormental
    0
    29 May 2014
    Ahuevshaya esuk 3.14zda.
  21. 0
    29 May 2014
    ...Maidan bisa diulang maneh ing Azerbaijan yen, ujare, masyarakat sipil dilanggar hak-hake ing kana ...

    Carane wis iki "peacekeepers saka kabèh bumi" bajingan!
    Nalika wis keselak RACUN, "merpati saka DUNIA", sial ... SHIT lan SHIT!
  22. 0
    29 May 2014
    Baku uga duwe Freedom Square! Ora angel percaya yen Amerika bakal nyoba nggawa wong-wong mau.
    1. +4
      29 May 2014
      pungkasan wektu nyoba mundur rampung kanthi kasunyatan manawa Pasukan Khusus ngresiki wilayah kasebut saka 15 ewu wong ing 3 menit, nyekel sapratelune. Penyelenggara nampa syarat nyata. Wiwit iku, mung parade militer sing dianakake ing kana)))
  23. 0
    29 May 2014
    Apa yen Azerbaijan gabung karo EAEU? Lan ora ana Maidan sing medeni. Kanthi Armenia, kanthi mediasi Moskow, dheweke bakal entuk splurge, ing kasus sing ekstrem - ing neraka, karo Karabakh, luwih becik menehi bagean tinimbang ilang kabeh. Daya energi liyane ing aliansi kita! Yankees bakal nyingkirake nesu impoten!
    1. +2
      29 May 2014
      Kutipan: Komisaris NKVD
      Kanthi Armenia, kanthi mediasi Moskow, dheweke bakal entuk splurge, ing kasus sing ekstrem - ing neraka, karo Karabakh, luwih becik menehi bagean tinimbang ilang kabeh. Daya energi liyane ing aliansi kita! Yankees bakal nyingkirake nesu impoten!

      Dadi, aku menehi saran supaya sampeyan menehi Kaliningrad marang Jerman lan para perokok marang Jepang, wilayah kasebut dudu chip tawar-menawar, Dene EAEU, ing ngendi Armenia, kita ora duwe apa-apa kanggo nyekel, cukup parasit kita. ora ana liyane kanggo Feed iki.
  24. 0
    29 May 2014
    Aliyev Jr., aja ngremehake sing luwih tuwa, Heydar! Yen tembung kasebut kedadeyan ing ngarsane, duta besar mesthi wis mlaku nganggo koper menyang tapel wates Azerbaijan.
  25. 0
    29 May 2014
    umume, kanggo perkara sing kaya ngono, umume nyatakake diplomat persona non grata lan ngusir dheweke saka negara kasebut. preduli saka posisi.
  26. 0
    30 May 2014
    regejegan dening regejegan, nanging sampeyan kudu ngrungokake star-belang siji lan nyiapake ing advance supaya Maidan ing negara liya, iki menek ora kanggo kesenengan, nanging kanggo pati, malah kasur lan stucco nanging mbah putri mutusaké kabeh, yen dheweke dadi bangkrut ing cepet, kang bakal mbuwang uripe metu saka jendhela saka pencakar langit , kanggo nindakake reresik saka kabeh oposisi ing advance, kanggo neutralize kabeh pengkhianat lan banjur supaya wong-wong mau ing paling reged, karo pitunjuk bab Maidan. , padha scum lan kuldi ... bakal padha scum. Nuwun sewu, aku ora bisa nahan awakku.
  27. max422
    0
    30 May 2014
    Dadi insolent saka impunity sing padha blackmailing negara karo kudeta ...
  28. 0
    30 May 2014
    ahha)) tutup kasur iki wis ditanduk)) nyodok kono, nyodok kene, wong mlarat menek endi-endi karo demokrasi kasur sing ngamuk)) enggal-enggal godhok bakal pecah)))) mutan

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"