Chimeras saka Normanisme

8
Chimeras saka Normanisme


Taun iki minangka mengeti 1150th saka negara Rusia. Ing taun 862, sawetara suku Slavia lan Finlandia diarani Pangeran Rurik saka sebrang segara karo Varangians-Rus, lan wiwit dinasti sing bisa nggawe kekuwatan gedhe. Nanging ing karya sejarawan manca lan domestik "Westerners" saka XNUMX-XNUMX abad. Acara kasebut dituwuhake karo komentar sing apik: Viking Skandinavia teka ing Rus, nggawa dhasar peradaban lan nggawe dhasar negarane dhewe. Lan sadurunge Varangians, ora ana apa-apa sing pantes digatekake ing tanah kita. Ana sawetara suku - siji tembung iki langsung ndadekke atine gambar savages ing kulit kewan.

Teori iki, disebut Normanisme, didominasi ing Rusia pra-revolusioner lan migrasi menyang ilmu Soviet. Ing luar negeri, isih diakoni minangka ora bisa dibantah. Lan ing sastra Rusia wis dikembangaké stereotype kuwat sing dadi banget angel kanggo numpes.

Senajan negara wis ana ing tlatah negara kita wiwit jaman kuna. Herodotus lan penulis Yunani liyane uga nggambarake karajan Scythian sing kuat. Saiki wis dibuktekake kanthi jelas manawa kalebu Proto-Slavs. Kajaba iku, ing Scythia, dheweke ora dadi wong sing ora duwe kekuwatan. Arkeologi nuduhake yen desa-desa petani ing wilayah Dnieper lan Bug ora dipageri, lan wong Scythians ora dadi mungsuh. Proto-Slavs tumindak minangka sekutu lan nuduhake rampasan perang padha - ing desa padha akeh piala saka kampanye ing Transcaucasia, Asyur, lan Timur Tengah ditemokake. Akeh dhuwit recehan lan produk Yunani uga ditemokake: petani duwe kesempatan kanggo ngedol produk kanggo ekspor.
Ing abad II. BC. Scythia Agung tiwas, nanging ing sisih kidul Rusia saiki ana karajan Iazyges, Roxolans, Alans, lan Crimean Scythia. Lan ing pungkasan jaman kita wiwit pemukiman gedhe-gedhe saka Slavs, wong Romawi disebut Wends. Padha dikuwasani Eropah Tengah, wilayah Carpathian, pesisir kidul Baltik - ing peta Romawi segara iki ditetepake minangka Teluk Venesia. Lan ing Baltik, penulis kuna nyathet negara sing cukup maju: kekuwatan turun temurun saka "raja", armada sing kuwat, arsenal negara, saka ngendi populasi ditampa. gaman.

Tradhisi ujar manawa ing abad kaping 1. St ngunjungi tanah mangsa Rus '. Rasul Andréas sing Kapisan Ditimbali. Dheweke ngedegake komunitas Kristen ing Crimea, minggah ing Dnieper, mberkahi panggonan ing ngendi Kyiv bakal njedhul, weruh adus uap antarane Novgorodians lan gumun ing wong-wong mau, lan banjur bali menyang Roma liwat Segara Baltik. Biasane legenda iki dideleng kanthi skeptisisme. Nanging, yen sampeyan ndeleng, banjur ... ora ana sing luar biasa. Mesthi, Veliky Novgorod durung ana. Nanging ing Crimea, kutha Naples-Scythian ngrembaka, Naples diterjemahaké Novgorod. Wis adus uap; padha ditemokake nalika penggalian. Dalan banyu liwat Dnieper lan Volkhov wis digunakake. Sampeyan bisa nyabrang Segara Baltik, kapal Venedia nyabrang. Lan kutha-kutha ing Wends minangka pusat perdagangan internasional; para pedagang Romawi teka ing kene kanggo tuku amber sing larang regane.

Ing abad II. Negara-negara Baltik Vandal, Karpet (alias Rus, Ros, Ruten) lan liya-liyane dirusak dening Jerman Gotik. Sawetara wong Rus mundur menyang wilayah Segara Ireng lan gabung karo Slavia lokal lan Sarmatians-Roxolan. Akeh data, arkeologi lan ditulis, nuduhake yen padha duwe negara umum. Iku longgar, cendhak, lan ing abad kaping 3. wong Goth ngalahake dheweke. Para penakluk nggawe kekaisaran gedhe. Antarane wong liya, suku-suku Finlandia Chud, Ves, Merya dadi subyek raja Gotik. Yaiku, kekaisaran uga kalebu wilayah Rusia Tengah lan Lor-Kulon. Sawetara suku Slavia dadi sekutu Goth, lan bebarengan karo wong-wong mau padha nyerang Romawi. Liyané padha ditundukaké.

Babad Romawi nyebutake pangeran emigrant Rusia ing pengadilan Constantine Agung. Lan ing abad kaping 4. Goths diserang dening wong anyar saka wétan, Hun, lan, minangka contemporaries nyatet, pangeran saka Rosomons (diterjemahake minangka "wong Ros") teka ing sisih. Akèh-akèhé suku Slavik liyané uga ndhukung mungsuh-mungsuhé para abdiné. Goths nandhang asor ngremekake, kekaisaran padha diganti dening Hun. Raja Balamber nganggep wong Slavia kanthi becik, lan ing sangisore panguwasa dheweke dibentuk persatuan suku Antes. Dheweke nahan pamrentahan internal; para sejarawan ing jaman kasebut diarani pangeran Anta Busa lan para pinituwa sing dieksekusi dening raja Gotik Amal Vinitar sing mbrontak.

Wong Hun nomaden umume nganut budaya Slavia. Duta Besar Bizantium nggambarake ibukutha Attila, sing ana ing Dnieper, sawijining kutha sing éndah kanthi arsitektur kayu Slavik, istana sing diukir, lan menara. Dheweke uga nyebutake tembung "Hunnic" - "madu", "kvass", "strava" (panguburan). Ing tengah abad kaping 5, sawisé Attila séda, kekuwatané ambruk ing perang brutal. Wiwit wektu iki, Slavs dadi tetanggan langsung ing Byzantium, tekan wates ing wilayah amba.

Gambaran Bizantium babagan uripe nggambarake bukti sing jelas babagan organisasi negara: hierarki bangsawan, divisi administratif. Sebutake "raja" - pangeran suku; ing ndhuwur ana "raja" utawa "raja" - pimpinan asosiasi gedhe. Pamrentahan para pangeran ditambah karo institusi veche, rapat umum, ing ngendi masalah sing paling penting dirampungake. Pamrentahan Antes tekan tingkat sing paling dhuwur. Dheweke wis ngembangake tetanèn lan duwe kutha-kutha sing cukup gedhé.

Padha dilindhungi dening ramparts kuat, tembok kayu lan palisades. Padha manggon omah-omahé panguwasa, regu militèr, lan tukang manggon lan makarya. Contone, ing pemukiman Pastyrskoe, pandhe wesi ngelas wesi lan nggawe arit, arit, lan shovel. Ing sacedhake ana bengkel tukang tembikar, tukang perhiasan, lan tukang bedhil. Prajurit kasebut duwe senjata sing apik, surat rantai, lan helm. Pedhang lurus dawa kanthi kualitas paling dhuwur dianggep minangka ciri saka semut. Ing arkeologi, dheweke menehi jeneng kabeh kelas produk sing padha, "pedhang jinis semut." Malah ing puisi Anglo-Saxon Beowulf, para pahlawan perang karo pedhang Semut, sing paling apik kanggo wektu kasebut.

Umumé, wong Slavia ora perlu ngenteni 300 taun nganti Viking teka lan mulang bab sing migunani. Amarga para tamu saka Kulon ora bisa mulang apa-apa, nanging Bizantium dumunung ing cedhak - pusat budaya maju ing jaman kasebut. Antia njaga hubungan sing kuat karo dheweke lan dadi sekutune. Pasukan semut minangka bagéan saka tentara Bizantium; garnisun Semut dipasang ing kutha Tiras Yunani ing Dniester.

Ing abad VI. Antia ambruk ing pukulan saka Avar Khaganate. Dheweke numpes lan ngrusak suku-suku sing bisa digayuh, lan migrasi massa Slavia. Sawetara wong pindhah menyang Balkan. Wong-wong Slovenia, Krivichi, Polochan lunga menyang sisih lor, lan Vyatichi lan Radimichi menyang sisih wétan. Lan ing abad kaping 7. daya saka Avar Kaganate iki undermined, iku wiwit ambruk, lan alangan sing terus pembangunan Slavs ilang. Padha njupuk posisi dominan ing Eropah Tengah lan Wétan.

Rantai pamaréntahané mbentang ing pesisir kidul Baltik. Ing sikil Semenanjung Jutland ana barang darbeke wong Obodrite. Nearby lay negara Vagr. Malah luwih wétan ana Rugievs. Saka Oder nganti Vistula urip wong Pomeranian. Lan antarane wong-wong mau lan wong Lithuania ana wong Prusia. Ing tlatah Jerman modern saka Labe (Elbe) kanggo Havel lan Spree, buttercups urip. Ing sakidule ana tanahe wong Lusa. Polen saiki dipérang dadi wong Mazovian, Polandia, Vistula, lan Slovin.

Ceko, Moravia, lan Pannonia manggon ing Eropah Tengah; Serbia, Kroasia, lan Horutan manggon ing Balkan. Lan wong-wong sing kita kenal saka babad manggon ing saindhenging Eropah Wétan. Ing Volkhov - Slovenia. Saka Lake Pskov kanggo Smolensk - Krivichi. Ing Belarus - Polochans, Dregovichi. Ing wilayah Carpathian ana Kroasia putih. Ing Ukraina Kulon - Volynians. Sadawane Dniester - Tivertsy, sadawane Bug Kidul - lurung-lurung. Ing Polesie - Drevlyans. Ing wilayah Dnieper ana glades, Radimichi, ing Desna lan Oka - Vyatichi. Lan ing sisih wétan glades, saka Dnieper menyang Don, dumunung ing tanah saka lor.

Sampeyan mung kudu nyathet yen jeneng kasebut ora mung nuduhake suku, nanging uga negara, lan ing tingkat sing padha ora kalah karo negara Eropa liyane. Antarane Slavia Wétan, wong Arab ngenali telung negara sing paling kuat: Cuiaba, Arasania lan Slavia. Cuiaba - Kyiv, pamrentahan Polandia, Slavia - Slovenia kanthi pusat ing Ladoga (Novgorod durung ana). Arasania dianggep minangka panguwasa ing sisih lor. Manuskrip Persia saka awal abad kaping 9. ngedika babagan struktur sosial glades: "Salah sawijining bagean yaiku ksatria. Imam diajeni dening wong-wong mau. Wong-wong mbayar pemerintah saben taun sepersenga saka penghasilan lan bathi dagang. Kutha Cuiaba minangka papan panggonane raja...” Kaya sing kita deleng, ana pamrentah lan bangsawan, lan pajak sing ditetepake kanthi jelas diklumpukake.

Ibn-Rust nulis babagan Vyatichi: "Sirahe, sing diarani kepala kepala, diarani "swiet-malik." Lan dheweke luwih unggul tinimbang supanej, lan supanej dadi timbalane. "Malik" tegese "raja" ing basa Arab. Temenan, judhul kasebut kaya "pangeran sing diberkahi." Lan "supanej" iku zhupan. Voivode sing dipimpin zhupa, klan. Ing antarane wong Obodrite, negara dadi federasi, kalebu Rarog, Varang lan sawetara suku liyane, padha duwe pangeran dhewe, lan kepala serikat yaiku Adipati Agung. Jerman kanthi hormat nyebut dheweke "raja" lan para pangeran suku "adipati". Lyutichs, wong lor, duwe piranti sing padha.

Pamrentahan Ceko, Moravia Agung, lan Pannonia muncul ing Eropa Tengah, lan pamrentahan Horutan ing Balkan. Sawetara wong Bulgaria nomad, sing dikalahake dening Khazars, uga mundur ing kene, nggabungake Slavia lokal ing saubengé, lan karajan Bulgaria muncul, yaiku Slavic ing budaya lan komposisi populasi. Macem-macem sumber nyebutake pangeran antarane Drevlyans, Dregovichs, lan Ulichs. Pangeran Pomeranian asale saka salah sawijining putrane Attila - dinasti kasebut suwene udakara 500 taun! Wong-wong Slovenia duwe sejarah sing luwih dawa; pangeran-pangeran kasebut asale saka pangeran Anta Busa.

Kadhangkala ana misunderstandings - ngendi wong Rusia lunga, sing menehi jeneng kanggo negara lan wong? Ing kebingungan migrasi, dheweke dipérang dadi sawetara bagéan. Sawetara tetep ana ing Baltik - suku Rarogs, Rugis, lan Prusia. Liyane manggon ing Austria, ing ngendi ana karajan cilik, lan sabanjure para adipati Austria nglacak keturunan saka "raja Rusia." Cabang liyane gabung karo wong Slovenia. Lan sing kaping papat manggon ing Don lan Donets, gabung karo persatuan suku saka wong lor. Macem-macem sumber nyebutake Rus ing kene wiwit pertengahan abad kaping 6. Ing aliansi karo Khazars, padha mungkasi expansion Arab ing sisih lor lan nindakake serangan ing Transcaucasia. Diplomat Cina weruh duta Rusia ing pengadilan kagan Turki. Geografi Bavarian awal abad kaping 9. kadhaptar macem-macem cabang saka Rus - "Attros", "Viliros", "Zabrosy", "Khoziros". Dheweke dianggep loro sing utama, Baltik lan kidul. Lan ahli geografi Persia Ibn-Khordabeg nerangake yen "Rusia minangka suku Slavia."

Peradaban Slavia, sanajan ing paganisme, tekan kamakmuran paling dhuwur kanggo jamane. Kutha-kutha gedhe lan sugih tuwuh: Arkona, Zwerin (Schwerin), Wolin, Rarog (Rerik), Starigrad (Oldenburg), Michelin, Dymin, Kodansk (Gdansk), Ratibor (Ratzenburg), Branibor (Brandenburg), Retra, Prague, Velegrad, Krakow, Gnezdno, Ladoga, Kiev, Chernigov, Smolensk, Polotsk. Arkeolog nemokake sisa-sisa benteng, papan suci, lan dalan-dalan wis dilengkapi trotoar kayu nalika iku. Ing kutha-kutha iki manggon prajurit, tukang besi sing trampil, tukang kubah, pengecoran, tukang ukir balung, tukang perhiasan, lan tukang tenun. Sajrone penggalian, produk lan barang impor sing larang ditemokake. Penulis Jerman nglaporake babagan "hak sipil" saka Slav lan ing aristokrasi kutha.

Nanging pamrentahan Slavia ora manunggal. Sawetara mlebu aliansi, liyane perang ing antarane awake dhewe. Akibaté, wong lor, Polans, Vyatichi, Radimichi ambruk ing pamaréntahan Khazars. Lan ing Baltik ing pungkasan abad kaping 8. Viking padha ngeculke. Dheweke nyerang Ladoga, ngalahake Pangeran Burivoy, menehi upeti marang Slovenes, Krivichi, suku Finlandia Chud, Ves, lan Meryan. Nanging kanggo pirembagan bab sawetara jinis misi budaya lan pendidikan sing bakal mung ridiculous. Deleng dhaptar pamimpin flotilla Skandinavia: Skull Cleaver, Viper, Insidious, Bloody Axe, Belly Shaker, Robber, Babi, Flayer, Lousy Beard, Arsonist. Iki padha rampok biasa, lan padha mung kasengsem ing MediaWiki.

Slavs lan Finns ora ngidinke wong-wong mau kanggo dangu. Ana pemberontakan ing pimpinan putrane Burivoy Gostomysl, lan Viking diusir. Lan suku-suku sing melu perang mardika manunggal dadi aliansi. Ketoke, iku kekuwatan Gostomysl sing nampa jeneng Kaganate Rusia, dikenal ing Byzantium lan ing Jerman. Hubungan uga dikuwatake karo pamrentahan Slavia Baltik, utamane karo Obodrite. Perbandhingan babad Novgorod, babad Jerman lan legenda nuduhake yen Gostomysl nikah karo putriné Umila karo Godolub, pangeran saka suku Rarog, sing dadi bagéan saka federasi Obodrite. Rarogs duwe pelabuhan paling gedhe ing Baltik, Rerik, lan kekancan karo dheweke penting banget kanggo perdagangan.

Kita wis nampa akeh informasi babagan Obodrite saka sejarawan Jerman. Raja Frankish Pepin the Short lan Kaisar Charlemagne njaga aliansi sing kuat karo kerajaan iki lan perang bebarengan nglawan Saxon lan Lutichians. Wong Frank nyebut wong Obodrite "Slav kita". Nanging ing 808, raja Denmark Gottfried nyerang wong-wong mau lan narik wong Lutichians. Adipati Agung Obodrit sing kalah, Drazhko, mlayu lan tiwas. Wong Denmark njupuk Rerik, dicekel lan digantung Godolub, sing mbela kutha kasebut.

Kabeh data sarujuk yen Rurik, panguwasa Rus ing mangsa ngarep, iku putrane Godolub lan Umila. Mbok menawa iki dijenengi miturut kutha sing ilang lan Falcon Rarog, totem saka suku. Kepriye lan ing ngendi masa kanak-kanak pangeran ora dingerteni. Ing taun 826, sedulur Harald lan Rurik muncul ing pengadilan Kaisar Louis the Pious. Padha dibaptis lan janji ndhukung. Nanging kekaisaran Frankish wis ambruk, lan konflik wiwit ing jerone. Lan kanggo bocah-bocah yatim piatu lan wong sing dibuang ing Baltik, dalan langsung dibukak dadi Viking utawa Varangian. Istilah iki ora nuduhake warga negara, nanging pendhudhukan: free warriors, pirates utawa mercenary. Pangkat-pangkat kasebut diisi maneh dening para daredevil saka macem-macem bangsa, lan wong Varangian saka Rus ora luwih misuwur tinimbang kanca-kanca Skandinavia. Dheweke njupuk Seville sing ora bisa dikalahake lan malah ngrusak Swedia lan Denmark.

Rurik muncul minangka salah sawijining pimpinan Varangian sing paling trampil lan sukses. Skuadron-skuadron ing sangisoré komandhané nggawe tandha kuwat ing Prancis, Spanyol, Inggris, lan Jerman. Ngandelake wewenang sing wis diraih lan akumulasi kasugihan, ing taun 853-854 dheweke nyoba ngrebut maneh pamrentahane bapake. Wiwitane sukses, nanging Denmark isih menang.

Lan ing wektu sing padha ana acara penting ing Ladoga. Gostomysl tilar donya tanpa ahli waris langsung. Kuwasane ambruk, suku-suku padha perang. Tangga-tanggane ora gagal njupuk kauntungan. Meryan ditaklukaké déning Khazar. Lan ing taun 852, Viking Denmark teka saka segara lan nggawa omah sing akeh banget. Ing 854, Pangeran Swedia Eric remuk lan dileksanakake upeti marang tanggi Slovenia: Kurs, Estonians lan Finns.

Bebaya kasebut nggawe kita lali karo squabbles. Para pinituwa Slovenia, Rusichs, Krivichis, lan Chuds wiwit ngomong babagan manunggal maneh. Padha mutusake: "Ayo padha golek pangeran sing mrentah kita lan mrentah kita kanthi bener." Tegese ngatur lan ngadili kanthi adil. Nanging ngendi kanggo nggoleki pangeran kuwi? Nikon Chronicle nglaporake manawa sawetara usulan disuaraake: "Sampeyan saka kita, utawa saka Kazar, utawa saka Polyany, utawa saka Dunaichev, utawa saka Varangians." Pilihan "saka Varangians", pencalonan Rurik, menang ing diskusi. Dheweke optimal ing kabeh cara. Rurik minangka putu saka Gostomysl liwat garis putri, prajurit misuwur, jenenge gludhug ing Baltik. Lan ing ndhuwur kabeh liya, dheweke dadi wong sing dibuang. Pangeran tanpa pamrentahan! Dheweke kudu nyambungake awake dhewe karo tanah air anyar.

Iki minangka "panggilan wong Varangian" kedadeyan. Rurik teka ing Ladoga karo regu Varangians motley lan "karo kabeh kulawargane" - para imigran sing wis lunga karo dheweke. Lan kudu dakkandhakake, para pinituwa ora salah milih. Pendhiri dinasti perang karo Khazars perang menang, njupuk saka wong-wong mau saka tanah Meryans lan Moromans, kutha Rostov lan Murom. Dheweke wiwit "nyiyapake kutha", nguatake wates. Lan pungkasane, Rus dadi siji-sijine negara sing nduweni akses menyang segara sing ora ngerti maneh babagan invasi Viking sing nggegirisi kabeh Eropa ing jaman iki.

Menapa malih, iku worth kang lagi nyimak: regejegan sakteruse antarane Normanists lan anti-Normanists dadi rampung ... di sedot metu saka hawa lancip. Loro-lorone ing luar negeri lan ing Rusia kanggo dangu padha eling ngendi "Varangians-Rus" padha disebut. Jerman ing abad kaping 10 Grand Duchess Olga dijenengi "Ratu Karpet". Ing abad kaping 16 Ivan the Terrible nyebataken bilih wangsa Rurik asalipun saking Pruss legendaris - ingkang dipunturunaken para pangeran Slavia Baltik. Lan ing abad kaping 18. rekan kondhang Peter I, Alexander Menshikov, nggawe silsilah palsu, ing ngendi kulawargane "saka Obodrites".

Apa sampeyan mikir Menshikov pancen ngerti sapa wong Obodrit? Ya, dheweke buta huruf. Lan pamrentahan Obodrites pungkasane ilang 500 taun sadurunge, ditaklukake dening Jerman. Ora mungkin juru tulis sing ngarang silsilah pangeran krungu apa-apa. Dheweke mung nindakake pesenan supaya luwih "ngerti", nyalin saka silsilah kulawarga aristokrat paling kuna. Nalika Menshikov diadili, titik iki dieling-eling marang dheweke; dakwaan kasebut nyatakake "akeh kulawarga bangsawan sing asale saka Obodrites."

Nanging ing abad kaping 18. tradhisi kuna wis rusak. Kelas boyar dibuwang, silsilah diturunake lan dilalekake. Babad sing disimpen ing perpustakaan biara dicolong dening para ilmuwan lan amatir, ilang, lan dirusak. Lan profesor Jerman wewenang teka ing Rusia ing jumlah gedhe lan, metu saka ngendi wae, nglairake teori Normanisme. Obodrites, Rugii, Pomorians lan Slavs Baltik liyane wis ora ana ing donya kanggo dangu, lan ora ana sing keganggu kanggo ngelingi - profesor sinau ora idea bab wong-wong mau. Mulane, padha wiwit ngenali "Varangians-Rus" karo sapa, nanging ora karo Rusia. Sanajan ora ana siji suku Skandinavia lan Jermanik kanthi jeneng "Rus" ing crita ora kadhaptar.

Lan para ilmuwan Barat modern ora adoh saka para leluhure. Minangka bukti, dheweke nyebutake, contone, kutipan saka Tale of Bygone Years: "Sampeyan nyebut Sitsa Varag-Rus, amarga Druzii diarani Svee, Druzii yaiku Ourmani, Inggris, Inii lan Gothe, Tako lan Si. .” Mula, kesimpulane ditarik: bebarengan karo "Varangians-Rus" wong Swedia (Swee), Norwegia (Norman), Inggris, lan Goth dijenengi. Ora ana wong Denmark - tegese "Rus" iku. Inggih, sing isih ana yaiku simpati karo para sejarawan kaya ngono, amarga padha ora ngerti yen ing abad kaping 9. ora ana jejak wong Inggris, lan Angles minangka salah sawijining suku sing manggon ing Denmark. Temenan, dheweke uga ora ngerti manawa bagean penting ing Jerman saiki dikuwasani dening wong-wong sing tilar donya ing abad kaping 12 - 13. negara Slavic. Nanging wong-wong mau ora bosen ngomentari babagan budaya lan negara sing digawa menyang Slav saka Kulon. Ing tembung, iki minangka conto sing jelas lan khas babagan carane bebener bisa dikubur ing ngisor aliran kertas sampah "ilmiah".
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

8 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    29 May 2014
    Ora ana sangsi yen sajarah Kievan Rus bisa diwiwiti karo Rurik. Mung penulis rada ora mbukak topik KENAPA lan WHO ngajak Rurik.
    1. Kenapa. Ora ana sangsi babagan anane negara ing wilayah sing dibahas sanajan sadurunge Rurik teka. Ana referensi kanggo perang internecine gedhe. Sing. Ana perang sipil liyane ing wilayah Rus. Lan dheweke butuh calon sing wibawa nanging ora melu padu.
    2. Sapa. Sederek, mesthi. Nanging ngundang sedulur sing adoh, sanajan kulawarga pangeran, mung kanggo golek dhukungan ing antarane kelas penguasa. Nanging, ana konflik internal. Mung wong saka wong sing padha bisa diundang.
    Yen sampeyan mbayar manungsa waé kanggo Polabian Rus, ana ing wektu sing pembantaian Slavs wiwit. Gelombang emigrasi ing sisih wétan teka siji-sijine.
    1. -2
      29 May 2014
      Carane swayed kabeh spekulasi iki - ora mung bab sing ngundang sapa lan ing ngendi, nanging uga babagan ekspresi - "perang internecine liyane." Padha perang kanggo urip, supaya kutha-kutha padha diobong, nanging padha "ngundang sedulur" lan mlumpat - lan kutha-kutha padha langsung dibalèkaké utawa dibangun saka ngeruk lan kabeh dadi gedhe.

      Sampeyan kudu nemtokake status Rurik, banjur sampeyan bakal ngerti yen teori "perang internecine" minangka bilai.
      1. +5
        29 May 2014
        Aku ora ngerti komentar sampeyan ... Apa sampeyan mikir yen ora ana perang internecine nalika iku?
    2. Komentar wis dibusak.
    3. 0
      31 May 2014
      Kutipan saka Gorinich
      Kasunyatan bilih sajarah Kievan Rus bisa diwiwiti karo Rurik

      Kievan Rus - ya. Nanging sadurunge Kievan Rus ana negara Rusia Lawas Gardariki - Negara Grads (kutha, ora MLRS). ngguyu ).
  2. +3
    29 May 2014
    Artikel punika ateges film dening M. Zadorny "Rurik. Lost kasunyatan."
    1. -3
      29 May 2014
      Film iki minangka sumber sing "dipercaya".
  3. + 14
    29 May 2014
    Aku ngucapake matur nuwun marang penulis kanggo karyane, nanging babagan fakta sejarah, sampeyan kudu nggawe referensi kanggo dokumen sejarah, mula sejarawan sing gumantung karo norma bakal tetep bisu ing kain, lan tanpa iki.
    bisa mbuwang ember rereget ing penulis.
  4. +5
    29 May 2014
    nggih, nanging ing ngriki punika....sapertos kula mangertosi, yen saiki kita nyawiji kabeh sedulur Slavia, sing asale saka kita, mula jagad liyane ing bumi bakal dadi sempit, ya? :))) lan dening cara, Aku narik kawigaten manungsa waé sing , carane raja-raja sauntara nambani Slavs)))) padha tresna marang wong-wong mau, menehi kamardikan ... ora ngelingake sampeyan apa-apa? Ing asas iki, leluhur kita banjur mbangun NEGARA MULTINASIONAL Ageng Rusia kanthi akeh BUDAYA, UMAT, TRADISI))))) kaya iki))
  5. +6
    29 May 2014
    Sakabèhé, gambar sing cukup banget; Aku pengin ana sing padha ing buku teks ...
  6. +2
    29 May 2014
    Luwih sampeyan pindhah menyang ambane saka abad, dokumen sajarah kurang sampeyan duwe, luwih papan ana kanggo penerbangan saka apik. Yen kita njupuk, contone, sajarah abad ka-500, iku angel kanggo fantasize, amarga meh kabeh acara wis nyathet, kabeh bisa gampang dicenthang lan pindho dicenthang, gumantung ing akeh sumber. Nanging babagan IX, sampeyan wis bisa nggawe akeh perkara lan, sing paling penting, angel mbantah fantasi kasebut, amarga ana sawetara fakta lan data sing ditulis. Lan yen sampeyan nggali maneh XNUMX taun luwih jero, banjur ing kene, kajaba sawetara pecahan saka panci kamar sing rusak lan sawetara merek charred, kita asring ora duwe apa-apa, lan ing kene sampeyan bisa nulis crita tanpa wates, sampeyan bisa, kaya Tolkien, mbangun. kabeh jagad, nyritakake babagan carane Proto-Slavs, bebarengan karo elf lan hobbit, ngalahake orc ala lan goblin liyane.
    Umumé, para sejarawan percaya yen babad Rusia wis dipercaya wiwit ing endi wae ing abad kaping 11, lan kabeh sing kedadeyan sadurunge minangka campuran saka acara sejarah sing nyata karo kabeh legenda, mula ora gampang ngerti ngendi ana bebener lan ing ngendi. ana fiksi. Iku apik yen acara diterangake dikonfirmasi dening sumber independen liyane. Lan yen ora? Iki ngendi kabeh jinis hipotesis lan fantasi diwiwiti.
    1. +1
      29 May 2014
      Umumé, para sejarawan percaya yen babad Rusia bisa dipercaya wiwit saka abad kaping 11, lan kabeh sing sadurunge.
      Umumé, para sejarawan ora nganggep babad kasebut bisa dipercaya sanajan sawise abad kaping 11. Ora siji asli, mung salinan.
  7. +1
    29 May 2014
    kabeh bisa didebat, contone, wong Goth ora mbentuk negara, nanging minangka kesatuan antar suku, tembung kasebut Med-Gothic, dudu Hun. Ya, lan kanthi cara kasebut, desa pungkasan kanthi populasi Gotik lan basa Gotik dibantai ing Crimea mung 150 taun kepungkur dening Tatar Krimea tanpa istiméwa.
  8. +1
    29 May 2014
    Nanging nyatane, sapa sing mangu-mangu yen gambar sakabehe wis cukup, ayo rembugan ...
    1. +2
      29 May 2014
      Oh, Oleg, aku wedi yen kita ora duwe diskusi sing cukup; spesialis wis nggegirisi tenggorokan wong liya sajrone atusan taun babagan topik iki.
  9. +1
    29 May 2014
    Uv. muginov2015-Ok, nanging aku iki kok ana komentar ing kene kanggo mratelakake panemume, ana komentar kanggo penulis sing ana sawetara link .... sing aku ngerti, padha tegese argumen FOR, supaya bisa diijolke ...
    1. 0
      29 May 2014
      mangga, Oleg. Offhand, saka memori, telung penulis, telung panemu:
      Rahasia segara saka Slavia liyane. S Dmitrienko
      Aryan Rus.A. Burovsky.
      Sumber utama Rusov.Yu. Petukhov
      1. +1
        29 May 2014
        Uv. muginov2015, apa sejatine sampeyan ora setuju karo penulis babagan argumen kontra ... Buku teks sejarah saiki uga nggambarake gambar sing beda banget ...
  10. +3
    29 May 2014
    Ilmu modern nerangake legenda ing jaman biyen. Riset dening Profesor A. Klyosov mbuktekaken asal Slavic saka Rurik (Rorekh, Rorik ora inti). Sampeyan ora bisa mbantah karo genetika.
    Lan archaeolinguistics mung konfirmasi iki. Rügen minangka pulo karpet.
    Kita isih nggunakake kriya "sold" ing saben dinten gesang, yaiku, ngomong karo wong saka posisi kekuatan, ing swasana ati imperative, utawa menehi lisan "lyula".
    Miturut akeh sumber, Rugs minangka "suku pangeran". Saka wong-wong mau, akeh suku Slavia lan serikat suku nampa "manajer ndhuwur" - wong sing ngerti carane perang, perdagangan lan ngatur.
    1. +1
      29 May 2014
      Uv. Vladimir, pitutur marang aku carane gaib Prof Klesov rampung munggah karo materi genetik (balung, Aku Upaminipun) saka Rurik piyambak?
      1. +3
        29 May 2014
        Uv. muginov2015 - nanging kasunyatane materi genetik turunane cukup gampang, muga-muga sampeyan setuju? Nanging, apa sampeyan ora setuju? Lan kenapa?
        1. -1
          29 May 2014
          Uv. Oleg, apa sampeyan ngerti mesthi garis kulawarga Rurik, turunane modern, utawa kuburan anak, putu, lan sedulur liyane?
          1. +1
            29 May 2014
            Uv. muginov2015, Apa sampeyan pengin mbuktekaken impossibility FUNDAMENTAL kanggo nemtokake apa ana ing ambane saka taun kepungkur?
            "Dadi, "Rurikovich", yaiku para pangeran, anggota Majelis Noble Rusia sing nganggep awake dhewe minangka Rurikovich, sejatine duwe rong haplogroup utama - R1a lan N1c1.
            http://pereformat.ru/2013/02/ryurikovichi/
            Aku setuju bab ora ngusapake bali menyang UKRAM kuna, nanging aku uga mikir iku perlu kanggo "wisuh" sajarah superficialities lan kawulo, sajarah kita umum karo Ukrainians lan Belarusians. Nanging penulis umume cukup nyukupi....
            1. 0
              29 May 2014
              Dadi, "Rurikovichs", yaiku para pangeran, anggota Majelis Bangsawan Rusia ...
              LOL Mikhalkov uga, yen memoriku bener, nggawe kertas perangko kanggo awake dhewe. Nanging, aku ngerti, kulawarga Rurik rampung karo Ivan the Terrible. Apes.
              ... ing kasunyatan padha duwe loro haplogroups utama - R1a lan N1c1.
              Sampeyan bakal kaget, nanging kabeh Slav liyane (dudu anggota RDS) uga duwe, mula iki dudu bukti.
              Miturut cara, 98% saka Tatar Volga uga duwe persentase deviasi cilik, nanging sing luwih nggumunake, dheweke uga duwe haplogroup umum karo Prancis, sanajan aku ora ngelingi sing endi.
              1. 0
                29 May 2014
                Uv. muginov2015, supaya R1a dianggep minangka tandha Slavic, haplogroup N1c1 ing kasus iki Baltik Kidul. Rurikovich iku salah siji operator saka haplogroup R1a, Slavs, utawa operator saka Baltik Kidul, cabang Slavic saka haplogroup N1c1.
                ndeleng argumen rinci http://pereformat.ru/2013/02/ryurikovichi/
                1. +1
                  29 May 2014
                  sampeyan ora krungu aku Oleg, aku wanted kanggo ngomong sing aku uga bisa nggawe dhewe kertas karo segel njamin sing aku turunan langsung saka, ngomong, Khan Giray, nanging aku ora duwe kepinginan amarga lack of inflated ajining dhiri. lan anane andhap asor digabungake karo waras Pramila, kula pitados bilih wontenipun kertas punika sanes bukti asal usul mulya.
                  1. +1
                    29 May 2014
                    Uv. muginov2015, sampeyan bisa nggawe sembarang jenis kertas, nanging ana sawetara genera sing wis unquestioned asal saka Rurik dening sejarawan, utamané miturut prof. Klesova:
                    -Sapa sing duwe haplogroup R1a? Calon paling serius kanggo "Rurikovichs" - klompok papat wong - Pangeran Obolensky, Pangeran Volkonsky, Pentakosta / Volkonsky, Pangeran Baryatinsky.
                    - pangeran saka haplogroup N1c1 - Shakhovsky, Massalsky, Rzhevsky, Lobanov-Rostovsky, Koribu-Voronetsky.
                    Umumé, tindakake link, Aku ora bisa ngomong ing 2 tembung asil lan kemajuan sinau gedhe.
                    1. 0
                      29 May 2014
                      Rurikovichs iki rolas repes, malah Pushkin lan Leo Tolstoy padha. Lan iki liyane http://russia-today.narod.ru/past/des_rur/des.htm
    2. 0
      29 May 2014
      Miturut cara, ana akeh studi menarik sing mbuktekake yen Rügen minangka Pulo Buyan sing legendaris (elinga crita Pushkin babagan Tsar Dodon?) Lan mulane dadi kerajaan cilik Rusia.
      1. 0
        29 May 2014
        Aku ora mangu-mangu apa sing diomongake, nanging sing endi?
        1. 0
          29 May 2014
          kene sampeyan kudu dig sethitik, Aku sajujure ora ngelingi.
  11. +5
    29 May 2014
    Kita kudu ngerti lan mbela sejarah sewu taun.
    Lan aku ngelingake Eropa ... kabeh diwulang dening wong-wong sing dianggep wong barbar kanthi sombong ... contone, wong Arab ngajar ngumbah tangan sadurunge mangan ... nggunakake saputangan ... nggunakake sendok garpu ... Ing Rus', wiwit jaman kuna, padha tetep resik awak nggunakake adus (nalika ing Eropah padha klelep metu bau karo parfum) .... Lan kabeh Educated lan Budaya World menehi luwih akeh ... kanggo Little Eropah.
    1. +1
      29 May 2014
      Iki minangka fakta sing ditampa umum sing dikonfirmasi dening dokumen sejarah. Ora ana sing mbantah babagan iki. Obrolan ing kene babagan sing rada beda, waca artikel kasebut kanthi luwih teliti.
  12. +2
    29 May 2014
    Kabeh nyekel iku kita duwe ing tangan kita mung document asli paling awal, "The Tale of Bygone Years" dening Nestor, kang wis buktiaken saka abad 9-10. Lan apa kedaden sadurunge iku, sayangé, guesswork, hipotesis.
  13. +3
    29 May 2014
    Ing desa Golubitskaya, distrik Temryuk, wilayah Krasnodar, penggalian ditindakake ing taun 1981, adhedhasar asil penggalian kasebut, ana artikel gedhe ing koran Izvestia, wis ana ing rong kaca. ical... Lan ciri khase wiwit iku ora ana penggalian maneh..
    1. +2
      29 May 2014
      Ana akeh penggalian sing kaya mengkono, minangka asil saka karire wong-wong sing dipotong cendhak lan wong-wong dibuwang, sing maneh mbuktekake carane politik nulis sejarah.
  14. +1
    29 May 2014
    Uv. parusnik, penasaran, artikel apa iki?
  15. 0
    29 May 2014
    wong lanang, maca komentar pisanan, Aku ora nyebut disagreement karo apa-apa, Aku wong emg kaya Zadornov karo patriotisme sehat, nanging argumentation ora cukup, minangka akeh penulis minangka akeh panemu, nanging bebener nang endi wae cedhak. Pramila kula aturaken dhumateng panjenengan sedaya panganggit ,m.b. Yen ana sing ngerti, yen ora, aku nyaranake. Yen kita dipandu dening "kita sing paling keren", mula kita ora bakal adoh saka puncak karo "suku kuno Ukrainia" sing asale saka kabeh wong.
  16. 0
    29 May 2014
    Kanggo sapa wae babagan asal Skandinavia saka Rurik ing umum (argumentasi0 ora tahan kanggo kritik....
    1. +1
      29 May 2014
      Ing kene aku mbokmenawa setuju. Ana bukti sing ora diragukan manawa ing wektu iku negara-negara Baltik didunungi dening wong Slavia.
  17. 0
    29 May 2014
    Babagan Normans: yen ing abad kaping 10-12 kabeh Eropah ndedonga kanggo kawilujengan saka invasi Normans, banjur ing Rus' dianggep apik kanggo pindhah menyang Skandinavia, ngresiki pasuryan, ngrampok kanggo kesenengan, lan mulih karo rampasan sing pantes!!! Dadi wong sing moncong diiseni ora diijini mrentah !!! Bushkov nduweni sejarah sing diterangake kanthi apik babagan Gerbang Emas ing Katedral St. Sophia ing Novgorod. Langsung saka kono! Bener, wong-wong Norman diusir dening wong Estonia nalika iku, nanging amarga wong Chukhonians bisa nindakake iki, banjur para pemenang dirampok dening wong Novgorodian, mula wong-wong Norman kanthi jelas "ora duwe wewenang" ing Rusia!
    1. +2
      29 May 2014
      Aku ora menehi saran supaya sampeyan nampa karya Bushkov minangka bebener sajarah.
  18. +3
    29 May 2014
    Penulis pisanan nyetel jebakan kanggo awake dhewe kanthi nyebutake PRA-Slavs "...Herodotus lan penulis Yunani liyane uga nggambarake karajan Scythian sing kuat. Saiki wis dibuktekake kanthi jelas manawa kalebu Proto-Slavs ...
    Upaya khas dening akeh "sejarawan" sing mentas digawe kanggo nggedhekake wilayah pemukiman sejarah lan tampilan SLAVS, nalika saka konteks kasebut jelas yen "...Iazyges, Roxolans, Alans..." lan Kasogs, uga Wends lan Antes, yen padha melu katon saka Slavs, banjur ora ana jejak sing tetep.
    Lan "nulis sejarah" adhedhasar GUESSES iku sembrono, paling ora. Kanthi sukses sing padha, kita bisa nyebat penduduk Mesir saiki minangka keturunan Proto-Mesir, Italia - keturunan Proto-Romawi ...
    Lan ora ana sing bakal ngangkat tangan kanggo nyebut wong Yunani keturunan langsung saka Hellenes ...
    Ing tembung, ana kepinginan sing jelas saka penulis kanggo dadi kaya penulis sejarah kuno, penulis "The Tale of Bygone Years ..." kanthi upaya kanggo "ngembangake" kekerabatan Slavia menyang suku Yafet. .. sedulur
  19. 0
    29 May 2014
    Inggih, apa sing bakal kelakon yen Rus' ora nampa Ortodoks, lan panyengkuyung saka paganisme bakal menang, kayata Pangeran Svyatoslav, sing, sawise bali saka kekalahan saka Bizantium saka cedhak Dorostol, ngirim pesen kanggo Kiev kanggo ngobong. pasamuwan-pasamuwan lan prajanji kanggo "ngrusak" everyone marang bali Kristen Rusian. Ketoke, Kyiv saka kutha sugih lan budaya bakal dadi kastil ksatria perampok kaya Brann Bor (saiki Brandenburg) utawa basis bajak laut karo kultus Svyatovit, kaya ing pulo Ruge (saiki Rügen). Nanging banjur Rus bakal nandhang sangsara saka Western Slavs: Lyutichs, Bodrichis lan Pomeranians, sing terus-terusan perang karo tanggi lan antarane piyambak. Kanggo iki Slavs wani, ora mung Jerman lan Danes, nanging kabeh tanggi padha mungsuh, lan iku mokal kanggo manggon tanpa kanca. Mulane, padha ora bisa mbentuk negara dhewe, malah sawise repelling Perang Salib ing 1147, Slavs Kulon ora bisa nyawiji: Khizhans lan Kerezpenyans ora gelem manut Bodriches. Jerman ngrebut tanah Slavia: Berlyn dadi Berlin, Lübech-Lübeck, Lipszyn-Leipzig, lan liya-liyane. Ing tanah Bodrichis, Kadipaten Mecklenburg jumeneng, dibangun ing struktur Kakaisaran Romawi Suci. Kaya karo Jermanisasi House of Pomerania ing sisih wétan, dinasti Slavic Nikloting/Niklotich degenerated dadi raja feodal Jerman sing khas. Basa Slavik Polabian mboko sithik diganti nganggo basa Jerman, utamane ing kutha-kutha sing mbutuhake karya kantor ditulis Jerman. Polabsky lingers ing kutha-kutha ing kelompok marginal sosial lan profesional tartamtu, contone ing antarane nelayan. Ing pulo Rügen, Polabian ilang ing abad kaping XNUMX, lan ing wilayah "Venland", dialek Draveno-Polabian ana nganti abad kaping XNUMX.
  20. 0
    29 May 2014
    Versi Turki, ora luwih.
    Saperangan mutiara sing jelas:
    "Ing abad kaping 2 SM, Great Scythia tiwas, nanging ing sisih kidul" - ora ana sing lunga, kabeh wong urip, manggon ing sisih lor. Paling ora ndeleng riset lan penggalian DNA.
    "Yen ing abad kaping 1, tanah Rusia sing bakal teka ditekani dening St. Rasul Andrew sing Disebut Pertama lan didegake" - mesthine ana sumber babagan Kakaisaran Romawi Wétan (Karajaan Armenia, luwih tepate) kasedhiya kanggo umum. Apa sing ditandhani ana ing abad XNUMXst??? Apa wae, Moskow ora dibangun dening mbah D. Dudayev?
    lol Luwih - luwih elek. Aku ora bakal rampung maca murzilka iki.
  21. +1
    29 May 2014
    Uv. stalkerwalker, Sampeyan nolak konsep banget Proto-Slavs. Nanging sampeyan kudu ngakoni iki ora logis. Tanpa bapak, ora bisa ana anak. Saka sudut pandangku, katon akeh suku Slavia saka NOWHERE ing Eropah tengah mung ora masuk akal. Ing wektu sing padha, sawetara penulis abad pertengahan, Rusia lan Polandia, lan liya-liyane, nyambungake asal-usul Slavia karo Scythians lan Sarmatians. Miturut cara, miturut genetika, dheweke uga R1a, sing paling ora nuduhake hubungan langsung ....
    1. +3
      29 May 2014
      Sampeyan uga, misale jek kula, nyoba kanggo ngapusi formal
      logika:
      1) Ya, mesthi, ana Proto-Slavs ("bapak").
      2) Ya, ana (ing wilayah sing padha) Scythians lan Sarmatian.
      3) Saka rong fakta pisanan ora bisa ditarik kesimpulan
      bilih Proto-Slavs padha Scythians utawa Sarmatian.
      Kanggo nggawe kesimpulan kasebut, sampeyan butuh materi genetik
      (saka kuburan) utawa mbandhingake artefak (hiasan, piranti
      tenaga kerja) uga saka kuburan: a) Slavia b) Scythians c) Sarmatian.
      1. +1
        29 May 2014
        Uv. voyaka uh, aku setuju nanging, TAPI:
        -Slavs minangka turunan genetis saka Scythians, kanggo riset, ndeleng artikel. prof. Klesova Sapa wong Scythians, sing dadi leluhur lan turunane? sing ditemtokake ing panguburan wong Scythians)
        -Slavs lan Scythians duwe omah sing padha. Sajrone penggalian ing Naples-Scythian ing Crimea (dirusak ing taun 275 Masehi), para arkeolog nemokake manawa wong Scythian manggon ing omah-omah kanthi atap gable, ing pucuk-pucuk sing dihiasi nganggo ukiran kayu-kayuan saka kepala jaran sing katon ing arah sing beda. Apa iki ngelingake sampeyan apa wae? Coba pikirake, kenapa basa Rusia nyebutake bagian ndhuwur gendheng minangka gerbong?
        Slavs, kaya wong Scythians, ngubur sanak-sedulure sing mati ing ngisor gundukan. Ing wong-wong mau padha ngrayakake riyaya panguburan lan glethakaken metu dhaftar padha item karo wong mati. Menapa malih, ing Ukraina, ing Belgorod, Kursk lan wilayah liyane ing Rusia dikenal klompok mounds kuwi, pisanan kang diwutahake ing 3 ewu SM, lan tanggal pungkasan bali menyang wektu Adoption saka Kristen ing Rus '( 47). Tegese, proses iki terus-terusan, berturut-turut, lan pedunung ing Abad Pertengahan nganggep gundukan kuno minangka kuburan leluhure. Yen ora, dheweke ora bakal ngubur sanak-sedulure ing jejere kuburan sing asing kanggo dheweke. Malah ana gundukan ing ngendi, ing antarane wong Scythians sing tilar donya sadurunge jaman kita, sing mentas tilar donya saka pungkasan Abad Pertengahan diselehake. Lan iki kedaden ing wektu nalika Slavs wis andal manggon ing wilayah Segara Ireng.
        Antropologi (wangun padha tengkorak) lan keramik padha, lan akeh liyane, kang bisa ditemokaké ing karya saka penulis modern, ngandika bab kekerabatan Scythians, Sarmatians lan Slavs.
        Umume, kaya iki ....
        1. +3
          29 May 2014
          Fakta sampeyan menarik.
          Nanging ana sudut pandang liyane. Contone, dikenal yen wong Sarmatian (kaya wong Scythians)
          nomad, padha jaranan, karo kultus saka jaran. Slavs minangka wong sing ora aktif,
          mbangun pirang-pirang kutha lan kutha ing pinggir kali. Ora pas, piye wae.
          Linguistik uga dadi masalah. Akeh jeneng panggonan kuna
          Slavs pungkasan ing "a", "sha". Sing cocog karo jeneng suku barat laut,
          Great-gedhe Finns, supaya ngomong. Sing, ana kemungkinan kuwat sing Proto-Slavs
          teka saka lor, lan ora saka tanah Arya, kaya wong Sarmatian.
          Ing kasus apa wae, kabeh sejarawan setuju yen Rusia kuna ing abad 9-12
          negara maju, ora kalah karo negara Eropa.
          1. 0
            30 May 2014
            Uv. voyaka uh, ora kabeh dadi prasaja, amarga miturut Herodotus ana plowmen Scythian, sing asring katon minangka Proto-Slavs + sajarah ngerti kasus nalika wong pindhah saka cara urip nomad menyang sedentary siji lan mburi. Dene nama-nama wau, kathah-kathahipun ing sisih lor, ingkang asalipun saking basa Sansekerta, inggih punika saking basa Arya kuna...
  22. klim717
    +1
    29 May 2014
    "Ya, lan sing pungkasan
    desa karo populasi Gothic lan
    ngandika Gothic ana
    mung diukir ing Crimea
    150 taun kepungkur Crimean
    Tatar tanpa pangecualian." Apa iki nalika Perang Krimea?
  23. +3
    29 May 2014
    Kutipan: Oleg1
    Sampeyan nolak konsep Proto-Slavs.

    SW. Oleg.
    Kayane sampeyan penulis artikel ... Lan aku ora nulis sing ... Aja misinterpret kula.
    Ayo kula nerangake.
    Yen aku ora bisa nglacak silsilahku ing ndhuwur generasi kaping 3 utawa 4, mula aku ora nyathet kabeh kutha ing ngendi aku lair lan gedhe dadi sedulurku, kaya wong tuwa lan simbahku.
    Lan yen, Gusti Allah ngalang-alangi, sanak-sedulurku dadi wong Afrika-Amerika, apa aku kudu kalebu wong India Sioux kanthi cara sing padha?
    Ora ana dokumen - ora ana alesan kanggo diskusi.
    Spekulasi minangka jinis ramalan babagan kopi.
    1. 0
      30 May 2014
      Uv. stalkerwalker
      Kutipan saka: stalkerwalker
      Kayane sampeyan penulis artikel ... Lan aku ora nulis sing ... Aja misinterpret kula.

      Ora, aku dudu penulis artikel, nanging aku tansah kasengsem ing sejarah. Kanggo kawruh asal-usul, kita wong modern ora ngerti leluhur kita luwih saka 3-4 generasi, wong sadurungé ngerti paling ora 10-20 generasi leluhur, nanging kasunyatan manawa wong Scythians ana ing antarane leluhur Slavia uga ditampa. dening ilmu resmi. Aku mikir, kanggo alasan, ndeleng ndhuwur, iku basis saka etnogenesis saka Slavs.
  24. Gusti_Raven
    +2
    29 May 2014
    Artikel kasebut menarik, nanging ora ana hubungane karo kasunyatan. Bener, Normanisme klasik ora ana maneh peran ing ilmu sejarah modern, nanging para publisitas kita sukses terus nglawan mandheg
    1. +1
      30 May 2014
      Kutipan saka: Lord_Raven
      Bener, Normanisme klasik ora ana maneh peran ing ilmu sejarah modern, nanging para publisitas kita sukses terus nglawan

      Aku ora mikir, deleng buku-buku pelajaran, dheweke wis jenuh banget karo Normanisme, amarga sawetara alasan, contone, sejarah Prancis asale saka Galia sing nglawan wong Romawi, sing meh ora ana sing padha karo Prancis modern. ora basa utawa budaya, lan iki alesan kanggo bangga kanggo Prancis. Lan sajarah Rusia saka Rurik, lan sadurunge iku mesthine savagery.....
      1. 0
        30 May 2014
        Normanisme, ora ing Kulon utawa ing versi Rusia, ngomong babagan budaya
        kaunggulan saka Viking Norman. Ing nalisir, padha barbar ing hubungan kanggo
        marang bangsa Eropah Kulon lan Rus'. Nanging wong barbar sing kuwat militer.
        Apa padha ngrebut kutha, utawa nyewa regu kanggo layanan, utawa
        komandhane padha diundang dadi "pangeran". Pangeran ing jaman kang atos kuwi kudune
        jawata kuwat sukses, ora politisi wicaksana. Viking teka menyang wong liyo
        tanah tanpa wanita, supaya padha kudu cepet dicampur karo pribumi
        populasi panggonan kasebut lan nampa agama lan budaya. Iki uga kedadeyan ing Rus.
  25. +2
    29 May 2014
    Lomonosov pisanan ngritik teori Norman ing taun 1749 ing komentar babagan disertasi G.-F. Miller babagan "Asal Jeneng lan Wong Rusia." Dheweke luwih ngembangake pranata kasebut ing "The Brief Russian Chronicler" lan "Ancient History".
    Teori Norman mbantah asal-usul negara Rusia Kuna minangka asil pangembangan sosio-ekonomi internal. Normanists digandhengake awal negara ing Rus' karo wayahe Varangians padha disebut kanggo mrentah ing Novgorod lan penaklukan saka suku Slavic ing Dnieper basin. Dheweke percaya yen wong Varangian dhewe, "kang Rurik lan sedulur-sedulure, ora saka suku lan basa Slavia ... wong Skandinavia, yaiku, wong Swedia." (Lomonosov. PSS, jilid 6)
    Lomonosov ngritik kabeh pranata utama konsep iki genesis saka Rus Kuno '. Negara Rusia Lawas, miturut Lomonosov, wis ana dawa sadurunge nelpon Varangians-Rusia ing wangun serikat buruh pedhot lan pamaréntahan kapisah.
    Pucuking dhiskusi, ingkang dipunwiwiti saking skripsi G.-Z. Bayer, wis
    Pitakonan yaiku apa wong Varangian sing diarani Novgorodian minangka cabang genetis saka salah sawijining suku Slavia utawa apa wong Skandinavia. Lomonosov nggambar garis sing cetha ora mung antarane wong Skandinavia lan wong Varangian-Rusia, nanging uga misahake wong Varangian minangka grup sosial saka wong Varangian-Rusia. Kahanan sing terakhir biasane ora ana ing bidang panemune peneliti, dene sing penting banget ilmiah. Varangian, Lomonosov percaya, dudu klompok etnis, nanging klompok sosial. "Sapa sing ngarani jeneng Varangian kanggo wong siji, mbantah kanthi salah," tulis Lomonosov. Akeh bukti sing kuat sing njamin manawa dheweke saka suku lan basa sing beda-beda lan mung digabungake karo perampokan umum ing segara.
    Varangian-Rusia, Lomonosov percaya, minangka salah sawijining suku Slavia sing manggon ing sadawane pesisir wétan-kidul Segara Varangian antarane Vistula lan Dvina. Mulane, iku ora ngagetne sing Novgorodians nguripake kanggo tanggi Slavic.
    1. 0
      1 2014 Juni
      Hipotesis Lomonosov babagan asal-usul Slavia Viaryag
      dina iki ora dianggep ngyakinake. Ana akeh bantahan nglawan.
      Contone, sing paling prasaja yaiku jeneng pangeran. Kenapa Slavs
      nelpon anak-anak sampeyan kanthi jeneng Skandinavia asli:
      Oleg/Olga, Igor...? Dibandhingake karo Slavic mengko
      jeneng pangeran: Svyatoslav, Vladimir, Vsevolod.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"