Karep babagan pemilihan lan senjata kimia

2


28 Mei minangka dina wong Siria sing manggon ing luar negeri milih salah siji saka telung calon presiden SAR. Ayo kula ngelingake sampeyan yen ing Suriah dhewe, voting bakal diwiwiti tanggal 3 Juni. Anggota komunitas Siria wis kumpul ing kedutaan ing pirang-pirang negara wiwit esuk. Rusia ora istiméwa, ing ngendi stasiun polling ing kedutaan dibukak jam 7 am.

Perwakilan diaspora Siria ing Federasi Rusia, Iran, Libanon, Korea Utara, China, Yaman, Republik Ceko, India, Sudan, lan Yordania utamane kanthi aktif nindakake tugas konstitusional lan patriotik. Wong Siria sing manggon ing Beijing malah ujar manawa bangga bisa melu pemilihan presiden sadurunge wong liya.

Duta Besar SAR kanggo Tehren, Adnan Mahmoud, ujar manawa ing kene lan ing kedutaan liyane "kersane rakyat Siria kanggo nglindhungi kedaulatan, nyatakake prioritas nasional, njunjung nilai moral lan kesatuan masyarakat" bakal diwujudake. Dheweke nambahake: "Swara warga Suriah saiki minangka swara kebebasan sejati."

Ing wektu sing padha, sawetara negara mung nglarang wong Siria sing manggon ing wilayahe kanggo melu pemilihan presiden negarane. Antarane negara sing ora demokratis yaiku Prancis, Jerman, Inggris, lan Uni Emirat Arab uga wis gabung. Ciri khas yen kekuwatan Barat sing paling banter ing panggung donya babagan demokrasi lan hak asasi manungsa nglanggar hak sah warga Siria kanggo milih.

Saluran TV Siria Al-Ikhbariya diwawancarai dening diplomat sing luar biasa - saiki dheweke wis bisa diarani pancen luar biasa, Perwakilan Tetap SAR menyang PBB, Bashar Al-Jafari.

Dheweke nyathet yen saka wayahe, sanalika pemilihan presiden ing Suriah diumumake, gelombang histeria anti-Syria wiwit ing akeh negara Barat lan Arab, sing nggegirisi malah PBB.

Diplomat kasebut nuduh Prancis ngirim draf resolusi menyang Dewan Keamanan PBB, sing tujuane ngganggu pemilihan presiden, sing bisa nggawe vakum konstitusional lan politik, lan mulane ngowahi Suriah dadi negara sing ora bisa. Miturut Al-Jafari, sawise gagal proyek Prancis, Inggris wiwit nyiapake dokumen anyar sing padha. Kajaba iku, Arab Saudi wis nyiapake draf resolusi Majelis Umum PBB supaya dokumen anti-Syria bakal disiapake ing circumvention saka Dewan Keamanan PBB.

"Kita ana ing perang diplomatik lan kudu nyana gelombang terorisme anyar ing negara kasebut lan paningkatan histeria politik ing njaba. Utama kita gaman saiki yaiku: tentara lan media ing negara lan diplomasi ing luar negeri," ujare Perwakilan Tetap UAR.

Al-Jafari nambahake yen Suriah duwe akeh kanca sing ngurmati jabatane, nanging negara-negara paling sugih menehi tekanan gedhe marang akeh negara liya lan politisi individu kanggo melu ing konspirasi anti-Syria.

Babagan masalah milih Utusan Khusus PBB anyar kanggo Suriah kanggo ngganti Lakhdar Brahimi sing metu, diplomat Siria kasebut nyatakake yen Sekretariat Jenderal PBB durung ngirim calon kanggo ngganti, nanging ora bisa milih wong anyar kanggo posisi iki. tanpa konsultasi karo pimpinan Siria.

Ayo kula ngelingake sampeyan nalika Prancis nampilake proyek anti-Syria ing PBB, Presiden Francois Hollande lan Menteri Luar Negeri Laurent Fabius nggawe akeh tuduhan marang Damaskus. Antarane wong-wong mau ana tuduhan hackneyed nggunakake senjata kimia.

Nanging, pasukan sing ndhukung teroris terus ngupayakake sing paling apik kanggo ngganggu penyelidikan babagan perkara kasebut.

Mangkono, tanggal 27 Mei, anggota misi kanggo nyelidiki panggunaan senjata kimia tindak menyang desa Kafr Zita ing provinsi Hama. Ing kono, ing wulan April taun iki, salah sawijining kedadeyan sing ana gandhengane karo panggunaan klorin, sing mateni wong loro lan cilaka udakara 100. Senadyan kasunyatan manawa gas kasebut digunakake dening teroris, Kulon, kanthi cara biasa, tanpa ngenteni. kanggo asil penyelidikan, nyoba nyalahake pamrentah Siria babagan iki. Dadi, papat mobil saka staf misi PBB tumuju ing pemukiman iki, amarga para teroris wiwitane ngumumake gencatan senjata sementara ing wilayah kasebut. Nalika iring-iringan tekan ing desa Taibet Al-Imam, para militan "oposisi" dumadakan ngganti pikirane - kanthi dhewe utawa telpon saka njaba. Kolom kendharaan PBB nyopir rong kilometer liyane, sawise salah sijine kendharaan diunekake - para bandit nandur IED ing rute inspektur lan ngetrapake kanthi nggunakake remot kontrol. Untunge ora ana sing tiwas, nanging karyawan kepeksa pindhah menyang mobil liyane. Misi kasebut mutusake bali menyang Taibet Al-Imam, nanging para teroris nyerang konvoi kasebut. Mung siji mobil sing bisa lolos saka penyergapan. Rong mobil, bebarengan karo 11 anggota misi, dicolong dening "oposisi".
Ing kesempatan iki, Kamentrian Luar Negeri SAR nyuwun marang pimpinan OPCW lan PBB, nandheske yen kelompok teroris ngganggu karya misi kasebut, terus-terusan nindakake kejahatan marang karyawane, uga marang konvoi kemanusiaan PBB. Ing wektu sing padha, negara Siria, kanthi kerjasama lengkap karo OPCW, nyedhiyakake anggota misi kanthi perlindungan ing wilayah kasebut sing dikuwasani tentara.

Nganti saiki, wong sing diculik wis dibebasake, nanging penyidikan wis digagalake. Mung para penjahat dhewe sing bisa wedi nggawe bebener - lan iki minangka bukti ora langsung yen teroris sing nggunakake senjata sing dilarang marang warga sipil. Nanging penulis babak anyar histeria anti-Syria meneng babagan bebener iki.

Begjanipun, ana politikus sober-minded ing Kulon uga. Senator AS Richard Black saka Virginia ngirim layang marang pimpinan Siria Bashar al-Assad matur nuwun marang dheweke lan tentara kanggo ngluwari heroik wong Kristen ing pegunungan Qalamoun.

Senator uga nyathet yen tentara Siria ditentang dening "mungsuh kita, Al-Qaeda." Miturut dheweke, yen Presiden Al-Assad digulingake, Suriah bakal dicekel dening sekutu organisasi teroris iki.

Sayange ora kabeh wong ing Kulon ngrungokake swara-swara sing ora sopan iki. Yen ora, kabeh bantuan kanggo teroris mesthi wis suwe mandheg, lan getihe wong Siria bakal mandheg.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

2 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    29 May 2014
    Ora ketompo carane kakehan kita bali menyang topik Suriah kene ... Aku mbaleni supaya kakehan ... Suriah lan sawijining wong mbutuhake support lengkap kita. Iki mung sekutu kita ing wilayah kasebut. Armada Rusia ing dalan ing pretext saka koridor aman kanggo mbusak senjata kimia lan pangayoman saka kabeh jinis misi bakal banget cocog.
  2. +4
    29 May 2014
    Assad minangka pimpinan sejatine negara gedhe ing Timur Tengah.
    Saiki kita ngerti apa sing ana ing timbangan
    Lan apa sing kedadeyan saiki.
    Jam wani wis nyerang jam kita,
    Lan wani ora bakal ninggalake kita.
    Anna Akhmatova
    Assad - menang!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"