Napa Irak isih duwe Angkatan Udara "nyedhot".

21
Napa Irak isih duwe Angkatan Udara "nyedhot".


Angkatan Udara Irak, kanthi gampang, ora efisien banget. Lan ora ana upaya kanggo nggawe dheweke luwih apik - pamrentah Irak mbuwang milyaran dolar kanggo tuku pesawat anyar, peralatan tambahan lan gaman (kalebu misil Hellfire). Masalahe dudu kekurangan dana, nanging rakyat. Sajrone dekade pamaréntahan minoritas Sunni (pamimpin Sunni pungkasan yaiku Saddam Hussein), wong Sunni wis monopoli sebagian besar posisi teknis. Iki kalebu personel penerbangan lan teknis. Sawise Saddam digulingake, akeh wong Sunni iki mlayu saka negara kasebut, lan akeh sing tetep ora seneng karo kapercayan mayoritas Syi'ah (sing nguwasani pamaréntahan Irak saiki). Syiah saiki duwe akses gratis menyang kabeh posisi teknis lan manajerial sing sadurunge dimonopoli dening Sunni. Masalahe yaiku ora cukup Syi'ah kanthi katrampilan utawa pengalaman sing dibutuhake kanggo nangani teknologi dhuwur. Militer wis ngalami kekurangan katrampilan iki paling akut, amarga perusahaan komersial bisa mbayar rega pasar sing dhuwur kanggo sawetara teknisi Syiah sing kompeten. Kajaba iku, korupsi negara paling dirasakake kanggo wong-wong sing dadi tentara, lan ana sing paling mbebayani (utamane kanggo awak pesawat).



Kahanan iki ora unik ing Irak, ana ing ngendi-endi kanggo kabeh negara minyak ing Teluk Persia. Luwih elek ing Irak amarga konflik Syi'ah-Sunni lan Irak ora gelem nyewa akeh spesialis asing (asring Barat) kanggo pangopènan pesawat lan karya teknis liyane sing dibutuhake supaya angkatan udara tetep operasional. Negara-negara minyak Arab liyane ora duwe masalah rekrut akeh wong manca kanggo posisi teknis. Nanging, ing laku, Irak uga nyewa akeh spesialis Barat kanggo bisa, nanging mung beda sing padha resmi mung kanggo nglatih Syi'ah carane nindakake pakaryan. Latihan kasebut bisa nganti pirang-pirang taun, lan pamrentah Irak ora gelem mabur pesawat sing bisa nabrak amarga perawatan sing ora apik, lan "instruktur" Kulon nyatane asring nindakake persiapan pesawat dhewe utawa mriksa kanthi teliti apa siswa Irak lan mbenerake. kabeh malfunctions ditemokaké sadurunge pesawat.



Nanging ing wektu sing padha, meh kabeh pilot militèr Irak, lan mulane kuwalitas mabur ninggalake akeh sing dikarepake. Akeh wong sing nembe dilatih, lan sawetara wong Sunni sing duwe pengalaman tetep ing layanan kasebut diawasi kanthi rapet. Mangkono, ana kekurangan akut pilot, lan sawetara sing bisa mabur banget winates ing kemampuane. Contone, mung telung pesawat sing dilengkapi rudal Hellfire amarga mung sawetara pilot sing bisa nggunakake.

Kahanan saya mundhak alon banget, sebagian amarga pamrentah pengin F-16 Irak siap tempur. Kanggo tujuan iki, 36 F-16 dipesen lan luwih akeh prajurit Irak dipilih kanggo latihan ing pesawat sing luwih canggih iki. F-16 ora bakal siap tempur ing limang taun sabanjure, lan ing sauntara, angkatan udara kudu ngandelake pesawat lan helikopter sing digerakake baling-baling mesin siji lan kembar kanggo nyedhiyakake dhukungan udara kanggo pasukan. Prajurit Irak kangen banget karo dhukungan udara Amerika.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

21 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 16
    30 May 2014
    Sing luwih ringkih tentara, sing luwih gedhe lintang ing tali bahu perwira junior.
    1. +1
      30 May 2014
      Ing tong minyak mesiu, ayo padha mabur.)
      1. +9
        30 May 2014
        Apa ora umum? Banana Independent Republic of Okrayna! apik
        1. +2
          31 May 2014
          Kutipan saka: sgazeev
          Apa ora umum? Banana Independent Republic of Okrayna!

          Ora umum. Minimal - Marshal saka Armored Aviation. ngguyu .
  2. +7
    30 May 2014
    Apa bedane - pilot Sunni utawa Syiah? Yen tangan tuwuh saka panggonan sing padha asalé saka sirah, lan kabeh iki tuwuh saka panggonan sing biasane padha mikir lan njagong ing wektu sing padha, mula luwih gampang bear mulang pesawat kanggo mabur. Sawise kabeh, saliyane kemampuan kanggo mabur lan ndharat, sampeyan butuh liyane sing ora diduweni umume flyer Timur Tengah. mentalitas, nanging. Ya, dheweke uga duwe pilot sing apik, nanging iki minangka pangecualian sing mbuktekake aturan kasebut. Kanggo sawetara alasan, pilot Vietnam, Cina, Israel (sujud marang Profesor kanggo usahane) ora duwe pitakonan kaya ngono, dheweke ora ngerti hubungan agama lan partai spesialis - dheweke yaiku Buddha, Maoist, Yahudi ortodoks utawa wong Shinto Jepang. Padha mabur, perang apik - iku kabeh ciri.
    Lan kanca-kanca Irak, Mesir, Siria lan Yaman liyane mung bisa gelut karo jinise dhewe. Aku ora ngetrapake pendapatku marang sapa wae, nanging retrospektif konflik Timur Tengah mbuktekake iki. Ora mungkin perang Iran-Irak sing cukup gedhe bakal tahan nganti pirang-pirang taun yen salah sijine pihak ing konflik kasebut, contone, Jerman utawa Israel.
    1. darwis 65
      +1
      30 May 2014
      Iku mung babagan pendidikan.
    2. +4
      30 May 2014
      Iku ditulis ing artikel. Biyen kabeh ana ing sangisore Sunni, saiki kabeh ana ing sangisore Syiah. Sampeyan kudu nglatih pilot anyar, kanthi paralel kanggo nglatih teknisi. Aku ora bakal kaget yen ing podo karo iku perlu kanggo nglatih guru sing kudu nglatih pilot lan teknisi. Latihan pilot 5 taun (3 taun ing sisih kulon), banjur ing pasukan kanggo 3-4 taun. Teknik minangka lagu sing padha, nanging guru dilatih kabeh urip.
      Ditambah klan. Upaminipun kepala layanan njupuk iku wong X, pisanan kabeh, sederek X dijupuk menyang kabeh panggonan, preduli saka kabisan. Yaiku, dheweke njupuk bocah lanang umur 16-17 taun sing angon unta lan maca suku kata, lan dheweke wiwit nglatih pilot tempur utawa petugas teknis. Lan sederek Wu saka seri padha sinau nggunakake aviation modern ing wektu iki, asil dituduhake ing artikel.
    3. StolzSS
      0
      13 2014 Juni
      Ana bedane sapa sing mbayar bakhshish, dheweke ora duwe pilot sing paling apik, lan wong-wong sing duwe sambungan sing cukup kanggo iki ora kepengin banget mlebu neraka, amarga luwih trep kanggo mlaku-mlaku karo lintang-lintang sing urip tinimbang mati ing ngisor. bendera...
  3. +6
    30 May 2014
    Ha, amused ... Spesialis, teknisi, pilot teka saka ngendi,
    kapal tanker. Endi arep njupuk industri lan ekonomi???
    Negara apa wae sing demokratisasi dening Amerika Serikat dadi Papua!
    Lan taun kudu liwati, tanpa pengaruh Amerika, supaya ing paling soko
    tambah apik...
  4. -WAYANG-
    0
    30 May 2014
    ya, mumet...
    lan sengit!!!
    minus saka aku
  5. +2
    30 May 2014
    Iku tetep melas kanggo pilot Irak, sing wis pirang-pirang taun ora bisa nggawe sekolah penerbangan, sapa sing ngarep-arep paman bakal gumantung marang dheweke, sampeyan kudu nglatih spesialis dhewe, banjur kru pesawat bakal katon. sunites iku sheites, iki kabeh warga Irak, nalika padha ngerti iki banjur bakal ana masalah bakal kurang!
  6. +2
    30 May 2014
    Militer sing paling akut ngalami kekurangan personel sing mumpuni.
    Situevina kaya ing Afrika Kidul. Gampang nyebarake personel, nanging tuwuh ...
    Kajaba iku, kanca-kancane saiki cukup puas karo Angkatan Udara sing ora apik
    1. +1
      30 May 2014
      Quote: Denis
      Situevina kaya ing Afrika Kidul. Gampang nyebarake personel, nanging tuwuh ...

      Inggih, iku ora dadi ala. Wong bule ora minggat massal. Langsung, meh 100% panggantos personel, lan bakal njupuk akèh wektu kanggo nggawe "lapisan" spesialis. Amarga faktor korupsi, iki bakal saya suwe saya suwe.
      1. Alex_Popovson
        +2
        30 May 2014
        Sampeyan wis lali yen kanggo latihan personel, ora cukup mung duwe instruktur lan peralatan lan persediaan. Sampeyan kudu duwe sing disebut "basa teknis". Sing Arab ambruk ing katresnan karo iki banget basa kanggo sisih paling, sing Afrika Kidul. Saiki ing Afrika Kidul, monyet-monyet iki sing wis mudhun saka wit kurma sawise "apartheid" njaluk meh dialek dhewe dadi dominan, lan Ynglish lan Walanda, kaya-kaya, ora perlu. Saiki ayo dipikirake kepiye carane wong Arab utawa Moomba-Yumba ngucapake "pemancar gelombang pendek" ing basane.
      2. +1
        30 May 2014
        Kutipan saka Nayhas
        Inggih, iku ora ala

        Lha, ora apik. Saka senjata nuklir kanthi sukarela, kaya sing diarani mung kanggo tentrem, dheweke ora nolak urip sing apik. Lan akeh program senjata sing apik ora mati.
  7. Tunggul Tunggul
    +1
    30 May 2014
    amarga kuldi ora bisa mabur)
    1. +3
      30 May 2014
      IMHO apa jenis pembalap, padha pilot. Nalika padha nitih kuldi, kabeh wis rapi, kuldi mikir kanggo wong-wong mau. Saiki dheweke dhewe wis lungguh ing mburi setir, nanging ora sinau mikir.
      Ora ana disiplin, sistematis, logika lan kualitas liyane sing dibutuhake kanggo pilot.

      PS
      Anggere obat Angkatan Udara bakal dibentuk miturut prinsip etnis, nepotisme, lan liya-liyane, Angkatan Udara bakal nyedhot.
      1. Sing sabar
        -1
        30 May 2014
        Cah wadon sing apik. Ora wonder sampeyan duwe paman iki ing gambar profil Panjenengan. Tansah tandha plus liberal apik
  8. 0
    30 May 2014
    Kader wis nyiapake pirang-pirang dekade ... iki minangka salah sawijining pitakonan.
    Perlu ana pangerten bebarengan ing antarane para spesialis, nanging ora kaya ngono.
    Perpecahan... Sunni-Syiah, iku masalah utama.
    Kajaba iku, Barat ora banget ngupayakake Angkatan Udara Irak supaya bisa bebas saka wong-wong mau, iki dudu dhuwit cilik lan tali supaya bisa dipriksa.
  9. +4
    30 May 2014
    Situevina kaya ing Afrika Kidul. Gampang nyebarake personel, nanging tuwuh ...

    Iku mung ing Afrika Kidul, lan ana wong pinter! Menteri pertahanan pisanan ing pamaréntahan "ireng" yaiku ... putih (!!!) Ronnie Castleris, salah sawijining komandan "Umkhonto we sizwe", sayap militer ANC. lan kanthi cara, anggota Komite Pusat Partai Komunis Afrika Selatan. Iku kang ora ngidini kolega utamané semangat kanggo ngatur massive "purge personel", utamané ing Angkatan Udhara lan pasukan khusus. Sanajan, mesthi, kabeh jinis "batalyon kebo" tentara bayaran langsung dibubarake.
    Asil? Afrika Kidul duwe angkatan bersenjata sing paling siap tempur "kidul Sahara"! Aku bakal ngomong luwih akeh: kompleks industri militer bisa ngasilake (uga, utawa modernisasi) meh kabeh senjata konvensional. Helikopter dhukungan geni "Royvalk", contone, ora luwih elek tinimbang "Apache" utawa "Tiger".
    Lan babagan wong Arab (karo kabeh hormat marang wong Siria), ana wong ing komentar kasebut kanthi bener: apa wae sing sampeyan ora menehi, badut bersenjata kabeh padha ...
  10. +1
    30 May 2014
    Pendhidhikan pilot minangka proses sing dawa, lan pambentukan Angkatan Udara negara kasebut luwih suwe tinimbang pambentukan negara kasebut dhewe ...
  11. 0
    30 May 2014
    Omar Khayyam, miturutku, nulis kaya ngono, yen dheweke ditakoni sapa dheweke, dheweke bakal mangsuli "dudu kuldi Sunni, utawa asu Syiah." Apa bedane?
  12. -1
    30 May 2014
    Pilot bisa uga katon sombong, nanging bakal pilot F-16 paling anyar lan neutered sing wis ana.
  13. 0
    31 May 2014
    Ya, mesthine duwe kuldi, lan ing ndhuwur - unta gelut!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"