Tank perang utama T-72B4

119


Bayangna sampeyan penggemar mobil Mercedes-Benz. Banjur metu model anyar sing pengin sampeyan tuku. Sisih polesan alus. mesin kuwat. rol 20 inci. Kisi-kisi radiator mengilap kanthi lintang telu. Lan saiki sampeyan wis nggoleki karo hawa nepsu ing "unit" iki, ing wektu sing padha kepingin weruh ngendi kanggo nyilih jumlah sing ilang. Nanging dumadakan perusahaan mutusake yen mobil kasebut larang banget, lan langkah-langkah kanggo nyuda biaya mobil diwiwiti. Apa mobil iki bisa mlaku tanpa bumper? Lan apa sing bakal lunga. Kita lagi syuting. Apa mobil iki bisa mlaku tanpa pangilon? Arep budal. Kita lagi syuting. Apa kita kudu 20-inch wheel karo 225 ban? Kita nyopot lan nginstal R13 sing dicap kanthi ban Taganka sing sempit lan dhuwur. Apa dheweke bakal lunga? Arep budal. Lampu ngarep uga mewah. Copot lan ganti nganggo colokan. Minangka asil saka "dandan" kuwi, sampeyan katon gumun ing pepelats asil, lan raos konflik ngluwihi nyawa.



Sampeyan ngalami sensasi sing padha nalika ndeleng salinan serial domestik paling anyar saka MBT sing diarani T-72B3. Kajaba iku, ora ana propaganda sing agresif utawa pernyataan kanthi semangat "ora kalah karo T-90" ora ngilangi perasaan sing ana ing endi wae. Punika tank:

Tank perang utama T-72B4

Unit iki upgrade saka kondhang tank T-72B model 1985. Tujuan modernisasi iki yaiku nggawa kualitas tempur tank T-72B menyang level tank T-90A kanthi biaya sing paling murah. Iki ditindakake kanthi cara sing padha. T-72B lawas digawa menyang tanduran lan disassembled menyang meneng. Bagean sing ora bisa digunakake diganti karo sing anyar, lan bagean sing cocog mung di resiki lan diurutake. Lambung, menara lan bagean awak liyane wis sandblasted, primed lan repainted. Sawisé iku, mriem 125-mm 2A46M5 anyar lan loader otomatis anyar diinstal, dicocogake kanggo nggunakake dawa BOPS saka generasi paling anyar "Lead-2". Gunner nampa sistem kontrol otomatis minangka bagéan saka ngarsane Sosna-U 4-saluran anyar lan sensor input anyar. Panglima nampa stasiun radio VHF anyar R-168-25U-2 "Aqueduct". Sistem perlindungan geni anyar (PPO) lagi dipasang. Komplek observasi komandan TKN-3M rada apik. Pranyata mode "Double" lan ditetepake minangka TKN-3MK. Tinimbang KNDZ "Kontakt-1", sing uga dilindhungi T-72B lawas, sawetara blok KVDZ "Kontakt-5" dipasang ing awak lan turret tank, padha karo sing dipasang ing T-72BM lan T- tank 80U saka 1985-87. Sawetara owah-owahan digawe kanggo sasis. Kabeh liyane tetep ora owah. Kalebu mesin. Kesenengan kira-kira 52 rubel. Rega saka T-000A anyar kira-kira 000 rubles, kang kaping pindho lan setengah.

Ing wayahe, nalisir syarat saka tanker, Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia ora gelem tuku tank T-90A anyar lan wis rampung ngalih kanggo nglengkapi tentara karo tank T-72B3. Ayo dadi nyoba kanggo ngevaluasi model iki impartially. Dadi ayo miwiti karo daya tembak. Daya penetrasi saka projectiles anyar wis tambah udakara 20% dibandhingake karo sing ditembakake dening T-72B biasa. Akurasi shooting tambah 1,7 kaping. Jarak tembak efektif ing wayah awan wis tambah kira-kira 1 km dibandhingake karo T-72B, lan jarak tembak wengi sing efektif wis tambah ping telu. Ing wektu sing padha, kemampuan telusuran saya tambah sithik - banjur mung amarga peralatan penembak. Salam kagem senapati TKN-3MK. Amarga introduksi mode "Double", wektu reaksi menyang target sing dideteksi dening komandan rada suda. Kajaba iku, komandan saka panggonane entuk kesempatan kanggo ndeleng apa sing ditemokake gunner, amarga dheweke diwenehi monitor sing kapisah saka FCS gunner. Panglima, bertentangan karo kapercayan populer, ora bisa njupuk meriam saka panggonane. Nalika sampeyan menet tombol, menara mung dadi ing ngendi piranti komandan katon, lan target tiba ing lapangan gunner. Kita isih duwe sistem kasebut ing tank abot IS-3, diprodhuksi ing taun 1945.

Keamanan tank tambah lan saya lemah ing wektu sing padha. Ing tangan siji, KVDZ "Kontakt-5" minangka pertahanan sing luwih serius tinimbang KVDZ lawas "Kontakt-1" T-72B. Ing tangan liyane, iku dipasang ing menara ing bêsik lan bagean, nanging ing layar sisih iku ora ing kabeh. Karakteristik mobilitas ora owah, amarga mesin lan transmisi tetep padha.

Umumé, desain tank T-72B3 menehi kesan hack sementara, lan durung rampung. Kesan iki utamané dikuwatake dening tampilan multi-saluran anyar "Sosna-U" sing dipasang kanthi cara supaya osteochondrosis gulu diwenehake marang penembak. Ing njaba, endhas pandelengan ditutup kanthi tutup bolted. Iku rampung mokal kanggo mbukak utawa nutup nalika ing pangayoman saka waja. Umumé, T-72B3 isih luwih murah tinimbang tank T-90A sing dirancang kanthi apik. Kajaba iku, ing sawetara cara iku rodok olo malah kanggo sawijining leluhur T-72B! Umumé, ing kasus iki kita maneh dealing with ketok hack-karya lan bakal nyoba kanggo ngerti apa.

Kanggo miwiti, iku worth nerangake maca ing driji carane katon tank lan rega sing kawangun. Pilihan siji. Pelanggan, sing diwakili dening Kementerian Pertahanan Federasi Rusia, nggawe istilah referensi (TOR), ing ngendi dheweke nggawe kabeh syarat kanggo tank anyar. Yen wong militer tartamtu sing nindakake iki kanca karo sirahe, banjur syarat referensi bakal bener. Menawi klenta-klentu atine, TK bisa uga kaya cathetane wong edan. Ing kasus kita, acara katon luwih cedhak karo pilihan kapindho.

Langkah sabanjure ditindakake dening kontraktor sing diwakili dening pabrik. Perwakilan kasebut mbentuk tawaran komersial sing diarani. Penawaran komersial iki ngemot dhaptar kabeh peralatan anyar kanthi spesifikasi teknis, biaya lan biaya kabeh operasi sing ana gandhengane. Sawise iku, rega final disepakati antarane pelanggan lan kontraktor.

Pilihan loro. Pelanggan, sing diwakili dening Kementerian Pertahanan Federasi Rusia, mung nyetel rega sing arep dibayar kanggo tank anyar, lan kontraktor, adhedhasar rega kasebut, wis nggawe tawaran komersial, adhedhasar gagasan dhewe. bab carane iki T-72 anyar kudu katon kaya.

Kanthi sembarang opsi iki, loro pihak tanggung jawab kanggo katon final saka tank. Yen pelanggan nulis omong kosong ing TOR, lan kontraktor nggawe ulang omong kosong iki ing logam, mula mung ana telung pilihan:

• Pelanggan iku bodho lan kontraktor dadi bodho.
• Pelanggan iku cilaka dhewe, lan kontraktor iku bodho.
• Pelanggan iku wong bodho, lan kontraktor iku cilaka dhewe.

Yen pelanggan ora nggawe TOR, nanging disetujoni omong kosong sing diusulake dening kontraktor, skema kasebut padha. Sandhungan ing kasus iki, mesthi, rega. Rega dibentuk saka:

1. Makarya ing bulkhead lan ndandani tank basa.
2. Biaya peralatan anyar.
3. Biaya pengiriman kanggo peralatan anyar.
4. Dianggo ing instalasi lan instalasi saka peralatan anyar.
5. Komisioning.
6. Fees kanggo macem-macem peserta ing proses iki (loro saka sisih contractor lan saka sisih customer. Minangka aturan, padha klebu ing rega peralatan).

Yen rega final pelanggan ora cocog, lan kontraktor ngadhepi masalah ngencengi rega, mula sampeyan kudu ngerti ing ngisor iki: ing kasunyatan saiki, biaya kasebut ora bakal kenceng banget. Nanging, tabungan kasebut bakal mengaruhi peralatan anyar.

Carane produk final bakal katon kaya, kang menehi kritik dening T-72B3, loro-lorone saka project iki ora koyone menehi peduli.

Ya, apa sing kudu ditindakake, tanker biasa, ing kasus iki? Meneng nampa lan nguwasani tank "anyar"? Ayo ngomong kanthi tegas "ora" kanggo wong sing ora sopan lan ora nggatekake urip lan kemampuan pertahanan Tanah Air. Cetha yen meh ora ana gunane kanggo ngomong babagan apa wae karo bocah-bocah sing ora duwe otak kanthi seragam, nanging buruh pabrik sing apik ing Urals, sawise jenenge motor kelas siji Rusia, kudu ngerti.

Mesthine, iki minangka bisnis lan "ora ana sing pribadi", nanging njupuk proyek kasebut mung nggawe anti-iklan kanggo sampeyan dhewe. Apa sampeyan pengin kabeh donya ngguyu ing sampeyan mengko? Lan pisanan, wong Tionghoa, sing saka T-72 padha nggawe tank tempur utama kelas siji Type-99A2. (Lan sanadyan akeh iku ora sampurna minangka kita.) Apa katon piyambak worth, nuduhake yen Cina wis kasebut kanthi teliti, nyedhaki desain tank iki.

TK ing T-72B4 saka tanker.
Njupuk T-72B3 dimodernisasi dening spesialis Serdyukov lan:

1. Tambah KVDZ "Kontakt-5" utawa "Relic" pamblokiran kanggo menara supaya padha nutupi kabeh proyeksi frontal lan ndhuwur menara banget tightly, tanpa kesenjangan. Sampeyan uga perlu kanggo nglindhungi topeng bedhil kanthi blok kaya "moncong babi" utawa "Wedge". Kabeh iki banget inexpensive.

2. Ganti rok sisih karet-kain flimsy kanggo layar waja normal digawe saka waja 10-15 mm nglukis. Bagean lipat. Ngisor kanggo wong-wong mau sampeyan kudu nyedhiyani mandeg. Carane nindakake iki, katon ing jinis tank "Centurion".

3. Sampeyan rampung nutupi layar anyar karo unsur KNDZ "Kontak-1", kang tetep sak bulkhead saka T-72B lawas. Kanggo buritan banget.

4. Pasang unsur sing padha saka KNDZ "Kontakt-1" menyang sheet hull aft lan motong ndhuwur lan pinggir menara karo wong-wong mau, ora dijamin karo kothak. Ora bakal biaya apa-apa. unsur KNDZ "Kontak-1" teka karo tank lawas.

5. Apa sampeyan mikir yen nglengkapi tank CIUS anyar "ora wajar"? Inggih, sijine paling mung GPS / GLONASS. Navigator layar lebar mobil dipasang ing jejere monitor FCS komandan lan biaya sekitar 30 rubel. Antena kasebut njaba.

6. Apa sampeyan mikir yen komandan tank, beda karo penembake, bisa karo piranti TKN-3 kuna, kaya mamut? Lan iku larang banget kanggo nginstal sistem kelangan saka T-90A ing tank? apik. Kamera video sing dikontrol kubah kanthi pangaturan perbesaran optik kanthi lancar 1-30x dipasang ing atap menara. Kaca protèktif kamera iki diganti nganggo waja utawa paling ora tahan vandal. Saka ngisor, ing gagang TKN-3M, kita nggoleki papan kanggo blok PTZ lan kontrol kamera ZOOM. Contone, padha KDM-6658, nanging luwih karo joystick. Ing TKN-3MK dhewe, sampeyan kudu masang monitor layar lebar kanthi indikator azimuth, ing ngendi gambar kamera kubah tingkat rendah bakal ditampilake. TKN-3MK dhewe tetep dadi cadangan. Biaya kabeh peralatan iki ora ngluwihi 150 - 000 rubles. A trifle mere dibandhingake rega kanggo kabeh tank.

7. Sing paling penting. Mbusak kabeh amunisi non-mechanized saka tank. Iki nambah volume tangki bahan bakar internal. Padha kudu digawe saka waja lancip 5 mm nglukis. Sampeyan nutup AZ dhewe (manungsa waé!) Kanthi "kaca" waja babak regane mudhun karo kekandelan waja 50-100 mm. Bukaan kanggo intake nampan karo nembak ing kaca iki kudu dilengkapi shutters otomatis sing mbukak mung kanggo durasi wacana tray lan langsung nutup sawise projectile lan daya dijupuk saka AZ. Loro bolongan kudu digawe ing loro-lorone saka kapsul wojo AZ, kang kudu dipasang saluran stopkontak gas. Saluran exhaust kudu metu ing sudhut saka sisih mburi ing gendheng saka awak ing sudhut menara lan dilengkapi flaps khusus. Ing kasus iki, kaslametan lan keamanan T-72B4 bakal luwih apik tinimbang tank sing ana saiki. Amunisi dumunung ing ngisor ing panggonan sing paling dilindhungi. Lan yen kanthi mukjizat sampeyan bisa nabrak, banjur saka loro-lorone ing pojok mburi menara bakal munggah ing langit loro kolom api raksasa, nanging tanker ing njero mung bakal ngetokake sethithik. Kasus bakal rampung paling apik kanthi ngganti AZ lan nggawe bolongan. Julukan nyerang T-72 "bokong goreng" pungkasane bakal dadi properti crita.

8. Mbangun kothak mburi spare parts lan aksesoris miturut dimensi. Supaya kang ngandika kanggo menara dening 1,5 meter. Ing kothak iki, gawe pengikat supaya sampeyan bisa nggawa amunisi tambahan lan barang-barang liyane ing kana. Pasang strip baja menyang telung kothak turret saka spare parts lan aksesoris, saka ngendi chain logam karo bal karet ing ends kudu digantung ing 5-7 cm tambahan. Bal-balan kudu nyeret sethithik ing atap lambung.

9. Instal Sosna-U multi-saluran ngarsane ing panggonan TPD-K1 ngarsane lan nyedhiyani karo tutup kontrol saka njero.

Iki jenis tank sing pengin dideleng lan dikuasai - tinimbang produk sing ora sukses saka sekolah kejuruan sing diarani T-72B3. Biaya ngowahi T-72B biasa dadi T-4B72 kira-kira 60 rubel. Biaya nggawa T-000B000 menyang standar T-72B3 ora luwih saka 72 rubel. Ing wektu sing padha, ing babagan keamanan lan kaslametan, T-4B8 bakal dadi tank paling apik ing donya kanthi timbal gedhe saka pesaing sing paling cedhak. Ing babagan daya tembak, ora bakal ngasilake T-000A. Lan babagan keamanan, malah bakal ngluwihi dheweke.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

119 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    31 May 2014
    Komentar kanggo bagean pisanan saka artikel: Pikiran saka unta: - "Lan kok neraka aku kudu kabeh tuning iki ing Arkhangelsk Zoo?"
    1. lapo32
      -12
      1 2014 Juni
      Utamane ing pertempuran modern, kendaraan tempur infanteri luwih relevan
      1. krang
        + 11
        1 2014 Juni
        Iki omong kosong maaf. Sampeyan ngandhani iki marang tanker Siria. Sing, ing kaleng timah sing diarani BMP-1 lan BMP-2, asring kudu maju bebarengan karo tank kanggo mudhun / ngumpulake prajurit infantri.
        1. Victor64
          0
          3 2014 Juni
          Wong Siria saka BMP-2 mung idola, supaya aja ngomong omong kosong. BMP-1 duwe, ing asas, 1 drawback - tank ing bokong. Ya, tank kita saka wong Siria padha cukup wareg. Ana video ing YouTube, nalika paling 72 tembakan RPG ditembak ing T3, lan dheweke nyopir, uga ana pendapat wong Siria, ya ana cacat, nanging sing ora duwe, nanging tank. prasaja, dipercaya, unpretentious.
          1. krang
            +3
            3 2014 Juni
            Ora ana sing nyembah. Ing ngendhaleni sopan santun ing pambiji BMP-1/2 ing mripat saka tanker Siria, diwaca sing iki komplong timah. Rasa seneng kaya saka T-72AV ing kasus BMP-2 ora cedhak.
  2. + 26
    31 May 2014
    Umumé, desain tank T-72B3 menehi kesan hack sementara, lan durung rampung.
    Sampeyan ora bisa ngomong luwih apik ... Dadi, ing masalah modernisasi, ana sawetara kepinginan, sampeyan kudu nyoba lan nyoba kabeh iki ..., ana akeh pitakonan ...
    ...Amarga iki, volume tangki bahan bakar internal mundhak
    Ora bakal nambah volume pengisian bahan bakar kanthi akeh, nanging bobote bakal saya tambah akeh ... Armor kene, armor ana ... Iku bakal luwih apik yen padha njupuk lan nggawe "body kit" kaya T90MS, lan langsung nyawiji kabeh. tank ... Ya, siji tank bakal dadi luwih larang, nanging thanks kanggo unifikasi, tabungan isih bakal metu ...
    1. +4
      31 May 2014
      Kutipan saka: svp67
      Armor ana, armor ana ...

      Sing mesthi! ngguyu
      Artikel kasebut minangka hodgepodge saka saran-saran sing wicaksana sing wis diucapake sadurunge lan fabrikasi anak-anak teoritis.
      Sawetara gagasan kaya ukara guyon kanca kanggo ngubengi Patriot karo bumper karet-logam nglukis, amarga nomer akeh kacilakan ing kutha, kaya mobil ing nitih lucu. lol
      1. Komentar wis dibusak.
      2. GARNET-19
        +8
        1 2014 Juni
        Ing ngisor iki gambar lan slogan sing bener kanggo nggodho para rekrut menyang pasukan tank sing gagah berani:
  3. + 20
    31 May 2014
    Aku maca lan ora ngerti carane ngevaluasi materi - kritis utawa alarmist? Aku bakal ngenteni komentar liyane, adhedhasar artikel kasebut, tank sing wis ngalami modernisasi ora ana gunane kanggo ngadhepi tank saka kemungkinan "mitra", lan saka iki, tentara ora entuk apa sing dibutuhake, nanging apa wis cukup dhuwit kanggo Mungkin kene langgeng jendhela klamben ing nomer uga muter peran, supaya mentri bisa apik negara - "Contone, 200 tank wis dituku", bakal equipping saka "Armata" tindakake prinsip padha? Mesthine bakal luwih larang tinimbang T-90. Minangka ironi ala, aku pengin suggest sing oligarki Rusia bakal uncalan piyambak ing kolom tank saka T-90, iku ora duwe bathi kanggo wong-wong mau lan populasi bisa nganggep wong patriot.
    1. + 13
      31 May 2014
       Kelabu 43
      Aku maca lan ora ngerti carane ngevaluasi materi - kritis utawa alarmist? Aku bakal ngenteni komentar liyane, adhedhasar artikel kasebut, tank sing wis ngalami modernisasi ora ana gunane kanggo ngadhepi tank kemungkinan "mitra"

      Aku mung bisa ngomong siji bab, sing tank iki bisa tahan tank saka "mitra kemungkinan", nanging modernisasi dening jinis: We wanted sing paling apik, nanging dadi metu minangka tansah, yen nambah kuwalitas pertempuran, banjur ora dening akeh. Kepiye tank kita mesthi beda karo tank Kulon? Kasunyatan sing kabeh murah lan nyenengake. sing. ing biaya minimal, kita digawe sawetara saka tank paling apik ing donya. Nanging ing kene aku ora ngerti apa-apa, ana biaya, nanging ing pungkasan - padha 72 karo dandan suntingan. Utawa kabeh wong ngenteni "Armata"? opo Dadi dheweke uga kudu diprodhuksi, lan iki wektune! hi
    2. + 12
      31 May 2014
      Wong mbuwang awake dhewe ing Perang Patriotik Agung ... siji lik tuku tank dhewe, sinau dadi pembalap mekanik lan perang, nuwun sewu, aku ora ngelingi jeneng mburi. Pahlawan saka USSR. Anumerta.
      1. + 34
        31 May 2014
        Kutipan saka balyaba
        Ing Perang Patriotik Agung, wong-wong padha melu.

        Iku kasunyatan. Sajrone Perang Donya II, mbah P.E. Borodina menehi kabeh tabungan kulawarga kanggo bagean tank. Ana telegram thanks saka Joseph Vissarionovich.
        1. + 31
          31 May 2014
          Kutipan saka: com.poser
          Sajrone Perang Donya II, mbah P.E. Borodina menehi kabeh tabungan kulawarga kanggo bagean tank. Ana telegram thanks saka Joseph Vissarionovich.

          Vadim, tulung tampanen kapal tankerku sing tulus hormat ing ngarepe mbahmu.
          tresna
          Jaga telegram, iku mulang sampeyan luwih saka propaganda patriotisme sejati.
          1. + 19
            31 May 2014
            Sajrone Perang, malah saka wilayah dikuwasani, wong chipped ing. Nalika aku maca carane imam lan cah wadon ngubengi parishioners lan diklumpukake apa padha bisa (sing engagement ring, sing gaji saka lambang kulawarga, sing liyane terkenal), aku ora bisa nahan nangis!
            Bisa ngatur penggalangan dana kanggo tank, sing tanker nyata bakal ngramu dhewe, lan ora dolbots. Ayo jagad tenang saka T-XX (N), N - saka wong. Lan ngatur kontrol rakyat babagan mbuwang dana rakyat. Sadawane dalan, akeh perkara sing ora bener bakal dicethakake sajrone implementasine tatanan pertahanan negara. Nanging, kanthi pribadi, aku ora bakal melas kanggo "menager sing efektif". Dheweke bakal melu karya sing migunani, mbangun pelabuhan ing segara lor kanthi tangane - kanggo nguwasani Arktik, keturunan bakal bangga.
    3. +2
      2 2014 Juni
      Kanthi 72B3, kaya mangkene, yen diterjemahake dadi sipil: "2005 aku tuku VAZ 2110 ing taun 2014 aku menehi AVTOVAZ, sing dibongkar, dicet maneh, lampu utama diganti, pelapis ditambahake AC. saka viburnum (dibandhingake karo T-90) lan oh!
      Aja isin tuku mung 1 kayu ... nanging sampeyan pengin pangembangan anyar iki kaya sing dikarepake !!!
  4. +5
    31 May 2014
    Lan sing minus artikel macet?
    jenenge?!
    1. +3
      31 May 2014
      dudu aku. Dina iki situs duwe artikel liyane babagan tank, wis ing 1999. dadi ana foto T-72 saka taun 1998. Dadi misale jek aku luwih dilindhungi tinimbang modernisasi saiki.
    2. +3
      31 May 2014
      ing umum, plus ana apa-apa kanggo sijine
      1. 0
        31 May 2014
        Anggaran pertahanan dudu karet. Apa sing luwih penting saiki? Tank utawa Armada, utawa liya?
        1. +3
          1 2014 Juni
          Kutipan: Denimaks
          Anggaran pertahanan dudu karet. Apa sing luwih penting saiki? Tank utawa Armada, utawa liya?

          Kowe isih takon???
          .............
          karet!!!
          sedulur
          .............
          imbangan.
          1. +1
            1 2014 Juni
            Aku setuju, iku kudu disebarake ing urutan wigati.
            Tegese kudu seimbang.
    3. -2
      31 May 2014
      Kutipan saka: ATA
      Lan sing minus artikel macet?
      jenenge?!


      Aku, contone, sijine. Amarga aku ora duwe alesan kanggo mangu-mangu kompetensi organisasi kasebut ("UKBTM", NPK "Uralvagonzavod", NII TM, NIITS BT 3 Institut Riset Pusat Kementerian Pertahanan Federasi Rusia, NII Steel lan liya-liyane.) ing babagan bangunan tank. Padha wis bola-bali mbuktekaken ing laku bener saka kaputusan desain diadopsi, kang aku ora bisa ngomong bab penulis artikel.
      1. Sledgehammer
        -1
        1 2014 Juni
        Amarga aku ora duwe alesan kanggo mangu-mangu kompetensi organisasi kasebut ("UKBTM", NPK "Uralvagonzavod", NII TM, NIITS BT 3 Institut Riset Pusat Kementerian Pertahanan Federasi Rusia, NII Steel lan liya-liyane.) ing prakara bangunan tank.

        Aku setuju.
        1. mbah Anisim
          0
          16 2014 Juni
          Ora ana sangsi babagan profesionalisme peneliti lan staf, nanging aku ora mangu-mangu manawa manajemen perusahaan rakus golek dhuwit kanthi gampang. kontrak modernisasi.Dhuwit lan kekuwatan wong korupsi.
      2. +1
        1 2014 Juni
        Kutipan saka srelock
        NPK "Uralvagonzavod", NII TM, NIITS BT 3 Institut Riset Pusat Kementerian Pertahanan Federasi Rusia, NII Steel lan liya-liyane) ing babagan bangunan tank.

        ora sarujuk. Nalika perusahaan diwenehi kerangka rega kanggo modernisasi produk, dheweke, kanthi kabeh kompetensi, kudu cocog karo kerangka iki, kanthi biaya "tuning" sing ditulis dening penulis. Apa sampeyan wis kaping telu spesialis sing mumpuni ing lapangan sampeyan, nanging kabeh diputusake dening pelanggan lan anggaran.hi
        1. +2
          1 2014 Juni
          Kutipan: Ingvar 72
          Nalika perusahaan diwenehi kerangka rega kanggo modernisasi produk, dheweke, kanthi kabeh kompetensi, kudu cocog karo kerangka iki, kanthi biaya "tuning" sing ditulis dening penulis. Apa sampeyan wis kaping telu spesialis sing mumpuni ing lapangan sampeyan, nanging kabeh diputusake dening pelanggan lan anggaran.


          Nalika ngrancang tank anyar utawa nganyarke tank lawas utawa obyek teknis liyane sing rumit, akeh faktor sing dianggep. Ekonomi - paling ora, nanging faktor penentu yaiku prinsip kecukupan sing cukup. Iki minangka karya gabungan pelanggan, desainer lan pemain sing rumit banget (kalebu rega).
          Conto: penulis ngusulake kanggo nutupi AZ kanthi "kaca" terbalik kanthi kekandelan tembok 50-100 mm. lan nyedhiyani karo saluran stopkontak gas karo "claps". Solusi iki (yen bisa kanggo ngleksanakake ing kabeh) bakal nambah saka 4 kanggo 8 ton kanggo massa mesin, plus saluran. Tambah ing massa saka tank entails Tambah ing massa saka sasis, transmisi lan daya engine kanggo njaga linuwih dibutuhake, maneuverability lan mobilitas. Iki, kanthi mangkono, nambah konsumsi bahan bakar saben kilometer, lan kanthi mangkono jumlah tanker ing unit pasokan, nambah personel, lan liya-liyane. Bakal mbutuhake owah-owahan ing departemen ndandani (apa? Aku malah ora bisa mbayangno), amarga ora ana sing mbatalake standar kanggo ndandani lan ngganti komponen lan bagean ... Lan iki mung ana ing permukaan. Apa "upgrade" kuwi bakal nyebabake kasunyatan, mung Gusti Allah lan NIITs BT 3 saka Institut Riset Pusat Kementerian Pertahanan Federasi Rusia (mantan Institut Riset kaping 38, yen ana sing ora ngerti).
          1. krang
            0
            2 2014 Juni
            Kutipan saka srelock
            Conto: penulis ngusulake kanggo nutupi AZ kanthi "kaca" terbalik kanthi kekandelan tembok 50-100 mm. lan nyedhiyani karo saluran stopkontak gas karo "claps". Solusi iki (yen bisa kanggo ngleksanakake ing kabeh) bakal nambah saka 4 kanggo 8 ton kanggo massa mesin, plus saluran.

            ya. Njupuk liyane. 20 ton sekaligus.
            1. +1
              2 2014 Juni
              Dear Krang, Aku ngerti lan nuduhake passion irresistible kanggo penemuan! Aja mandheg ing kono, ngupayakake kaunggulan!
              Lan mbok menawa penghargaan iki bakal nemokake pahlawan sabanjure:

              http://topwar.ru/uploads/images/2014/512/dqkd409.jpg

              Aku banget ngarep-arep lan muga-muga sampeyan sukses. hi
          2. Asam sulfat
            0
            4 2014 Juni
            Sampeyan bisa njlèntrèhaké ngendi 8 (?!) ton 100 mm piring waja bakal teka saka? Apa piring iridium bakal digawe?
            1. 0
              5 2014 Juni
              Bahan-baja.
              Bobot kaca yaiku 5-5,2 ton.
              Iki kudu ditambahake bobot saka owah-owahan ing tank needed kanggo njaga kaca ing Panggonan lan ora njupuk mati bebarengan karo menara. Iku luwih apik kanggo mriksa rincian desain sirkuit karo penulis artikel.
              Nomer 4-8 dijupuk "dening mripat".
          3. 0
            24 2014 Juni
            Kutipan saka srelock
            Nalika ngrancang tank anyar utawa nganyarke tank lawas utawa obyek teknis liyane sing rumit, akeh faktor sing dianggep. Ekonomi - paling ora, nanging faktor penentu yaiku prinsip kecukupan sing cukup. Iki minangka karya gabungan pelanggan, desainer lan pemain sing rumit banget (kalebu rega).

            Temenan, desainer ana ing "trap" peraturan, kelayakan ekonomi, syarat pelanggan, penyatuan, lsp. lsp. Dadi, nalika nganyarke platform T72, misale jek aku meh ora bisa ngrampungake asil dandan sing signifikan ing kinerja pertempuran, kanthi investasi minimal. Ya, lan wektune nggawe platform anyar (aku ngenteni armata)
  5. +2
    31 May 2014
    Apik banget. Nalika padha ngomong, "sembarang whim." Mesthi, aku ora tanker, nanging aku ngerti sethitik sing introduksi saka waja AZ bab sawetara ton kanggo 44.5 ton, lan plus kabeh limo sisih hinged, niche lan liyane, Mungkin perlu, nanging iku abot. mimpin kanggo siji - bobot saka tank bakal nyedhaki 60 ton. Inggih, ing kene ana kekurangan traksi lan kemampuan lintas negara kanthi kacepetan. Ing kene dheweke bakal nyusup - maneh bobot lan dimensi. Dadi, ayo padha mubeng-mubeng. Transportasi ing platform bakal mandheg saka lalu lintas sing bakal teka. Monster kasebut pungkasane bakal dadi ora kuwat. Kanthi upgrade elektronik, iki normal. Bobot ora patiya gedhe, nanging ana sing perlu, sanajan Glonas / Jeepirs, nalika perang, iku omong kosong. Bab sing kontroversial. Malah ing Georgia ing 08 padha ora utamané dipigunakaké. Dadi, kanggo orientasi, ora luwih. Lha, yen sampeyan serius murub????? Mung kertu bakal mbantu. Kabeh posisi iki bakal klelep ing mangsa panas langsung lan kanggo dangu. Panemu pribadi.
    1. +8
      31 May 2014
      Lha, yen sampeyan serius murub????? Mung kertu bakal mbantu. Yen suar banget, ora ana sing bisa mbantu! Ora bakal ana sing bisa nglawan, nanging ing game perang jinis lokal Georgia utawa dudu dewa konflik Ukrainia, lan glonass lan zhps bakal relevan banget, kaya tsatski liyane sing nambah efektifitas pertempuran nganti pirang-pirang persen ..
      1. +4
        31 May 2014
        Persis. Malah nganti 1%. Contone, ing wektu sing padha ora bakal ana "swarga satus", nanging 101 wong bodho swarga. Iku misale jek kaya trifle, nanging ing perang iku penting.
    2. 0
      17 2014 Juni
      Aku mung mikir yen posisi ora penting kanggo mobil penumpang, nanging kanggo tank iku ora kurang penting, amarga sampeyan ora perlu kanggo lay rute - sampeyan bisa drive ing azimuth. Cukup kanggo kontrol taktik. Lan ing perang ing ngendi satelit GLONASS / GPS ditembak mudhun, tank ora dibutuhake.
      Ana sawetara cangkang, mula mung mbusak cangkang "ekstra" ora bakal bisa. Ing kene kita butuh solusi sing luwih elegan.
      Bobot ekstra ing menara ing wangun kothak ageng spare parts lan aksesoris - kok? Apa ora luwih gampang mung las kothak ing MTO, ngendi iku ora ngganggu.
      Tank waja iku ala, mung bakal nambah efek bledosan dhuwur saka bledosan volume setengah kosong saka campuran udara-diesel. Iku isih ing WWII. Peralatan sing cukup kanggo ngisi gas buang.
      Minangka kanggo mortir ing tank, iku worth mikir bab, karo kaliber 50-82 mm. Iku bakal teka ing Handy ing kutha, iku ora njupuk munggah akeh papan, nanging bab iku migunani. Iku mung kudu diisi saka njero tank, sing bakal njupuk sawetara papan.
      Umumé, iku wektu dhuwur kanggo nggawe mriem karo Cairan propelling daya variabel, iku bakal apik kanggo nambah panggonan. OFS ngirim ora fly cepet lan ngirim ora duwe tembok kandel kuwi.
    3. Komentar wis dibusak.
  6. + 11
    31 May 2014
    Penulis, yen dudu tanker, apa maneh nginggahake garu utawa ngimpi ora mbebayani. Sawise kabeh, dheweke wis nyopot sampeyan menyang rak tank karo bata, lan menyang kothak spare parts lan aksesoris, lan menyang navigator Cina. Kene maneh bal ing awak. Ugh, ora ana tembung! Marang sapisan wis bab "pejuang pribadi"! Lan apa omelan uncalan metu laying non-mechanized? Minus!
  7. +2
    31 May 2014
    Nanging, penulis sing dikasihi, aku takon sampeyan ing artikel pungkasan ing ngendi sampeyan ngladeni, sampeyan ora nggatekake, aku yakin dudu tanker, yen "bokong goreng" cocog karo sampeyan luwih cedhak, utamane yen sampeyan mikir sampeyan numpak sepatu olahraga ing tank! http://topwar.ru/44844-nuzhen-li-v-sovremennom-tanke-avtomat-zaryazhaniya.html#c
    komentar-id-2337934
  8. +4
    31 May 2014
    Mbusak kabeh amunisi non-mechanized saka tank. Iki nambah volume tangki bahan bakar internal. Padha kudu digawe saka waja lancip 5 mm nglukis. Sampeyan nutup AZ dhewe (manungsa waé!) Kanthi "kaca" waja babak regane mudhun karo kekandelan waja 50-100 mm. Bukaan kanggo intake nampan karo nembak ing kaca iki kudu dilengkapi shutters otomatis sing mbukak mung kanggo durasi wacana tray lan langsung nutup sawise projectile lan daya dijupuk saka AZ.
    Aku nulis babagan rak tank, nanging ana lawang sing nutup jendela dispensing ing tank. Lan T-72B3 wis mlebu pasukan, modifikasi ora paling kuat, kene aku setuju, utamané sawise "80", nanging apa, lan aku ora setuju karo penulis, uga, carane subtleties kuwi bisa rembugan dening wong sing durung tau weruh!
  9. +2
    31 May 2014
    Lan sing minus artikel macet?
    jenenge?!
    Aku bisa duwe loro minus, aku bakal sijine!
  10. wanderer_032
    + 13
    31 May 2014
    Guys, ayo ngenteni "Tank Biathlon 2014", ora suwe maneh.
    Ing kana kita bakal bisa ndeleng T-72B3 ing tumindak lan mbandhingake karo kendaraan NATO, contone, ing syarat-syarat wektu kanggo ngarahake lan mbukak geni, uga ing syarat-syarat paramèter mlaku.
    Ing pertahanan, aku setuju karo penulis, kita kudu nindakake soko iki, lan ora mung ngomong. Topik iki wis bola-bali dibahas ing VO, lan Aleks TV sing dihormati malah nulis seri artikel babagan topik iki.
    Kayane wong lanang saka GABTU MO RF lan UVZ manawa kabeh aspirasi lan kepinginan kita dudu dekrit, umume dheweke nggawe kita gedhe lan lemu ...
    Nanging ing TV padha nyoba kanggo ngomong sing T-72B3 tank mod digawe njupuk menyang akun wishes saka tanker piyambak (laporan iki ditampilake ing Rusia 1, misale jek, ing wayah sore edition saka Vesti ing 21:00 lokal kita. wektu, 29 Mei), aku jujur ​​krungu iki nalika, aku meh keselak ing buter (saiki nalika aku nonton warta ing kothak warta, aku ora mangan) ngguyu .
    Muga-muga sajrone biathlon tank kabeh shoals iki mesthine apik tenan ... modifikasi bakal metu (lan padha rencana kanggo nggunakake 72s modifikasi tartamtu iki ing biathlon) lan Sergey Kuzhugetovich wong bakal masang piz apik ... lei kanggo kabeh wong. melu hack iki ... pasuryan.
    Iku tega kanggo wong lanang saka kru, nanging luwih apik kanggo crap dhewe ing biathlon saka kanggo diobong ing perang nyata.
    Kuwi panemuku.
    1. +4
      31 May 2014
      Kutipan: wanderer_032
      Ing kana kita bisa ndeleng T-72B3

      Aja katon. Tank sing disetel non-serial lagi diluncurake kanggo biathlon.
      1. wanderer_032
        +2
        31 May 2014
        Kutipan saka Kars
        Aja katon. Tank sing disetel non-serial lagi diluncurake kanggo biathlon.

        Bisa uga, aku ora bakal kaget yen ana.
        Nanging aku ngusulake kanggo nindakake analisis lan kesimpulan sawise acara kasebut.
      2. +1
        2 2014 Juni
        Kene sampeyan sebagéyan tengen. Sawetara mobil liyane nyiapake kanggo kompetisi, nanging iki ora tuning. Padha dilengkapi B-92s dipeksa, panorama gunner-komandan, lan T-90 uga ora duwe opsi iki. Liyane, kayata kontrol mesin komputer, kamera sesanti mburi, lan sapiturute, bisa digandhengake karo tuning.
        Modifikasi T-72 kanggo biathlon duwe indeks T-72B3 (kepiye bakal dibedakake mengko - nyatane, versi biathlon T-72 yaiku tank T-90 kanthi waja sing ditingkatake).
        1. +1
          2 2014 Juni
          Kutipan saka uwzek
          Padha dilengkapi B-92s dipeksa, panorama gunner-komandan, lan T-90 uga ora duwe opsi iki. Liyane, kayata kontrol mesin komputer, kamera sesanti mburi, lan sapiturute, bisa digandhengake karo tuning.
          Modifikasi T-72 kanggo biathlon mawa indeks T-72B3

          Apik... heh.
          Oh inggih.
          Matur nuwun kanggo info, Andrey Ivanovich.
        2. +1
          15 2014 Juni
          Kutipan saka uwzek
          Modifikasi T-72 kanggo biathlon duwe indeks T-72B3 (kepiye bakal dibedakake mengko - nyatane, versi biathlon T-72 yaiku tank T-90 kanthi waja sing ditingkatake).


          Iki ngendi asale ilmu "DEEP" !!!???
    2. 0
      31 May 2014
      NATO nolak tank biathlon.
      1. +1
        31 May 2014
        banjur ora gelem.Krungu yen Kuwait arep karo abrams
        1. 0
          1 2014 Juni
          Kutipan saka Kars
          Kuwait arep karo abrams

          Salam iki! hi Kowe krungu ngendi?
          1. +3
            1 2014 Juni
            Kutipan: Ingvar 72
            Kowe krungu ngendi?

            ing buletin kompleks militèr-industri, misale jek, lan bubar.
            1. krang
              +3
              1 2014 Juni
              Ayo padha teka. Iki minangka kompetisi sing sepisanan. Ing sajarah anyar, meh ora ana kasus nalika tank modern perang ing sikil sing padha. Wektu pungkasan yaiku perang Iran-Irak, nalika T-72M kita tanpa wates ngalahake "Kepala" Iran kaya anak kucing. Ing Timur Tengah, T-72 ora tau ketemu karo Merkav. Dadi kita bakal nonton kanthi minat. Sadurunge, isih ana kasus nalika T-54 lan T-55 diowahi dadi logam kethokan M48 (kuburan Patton-Naggers), nanging iki wis suwe karo tank lawas.
              1. +1
                1 2014 Juni
                Quote: Krang
                Wektu pungkasan - perang Iran-Irak nalika kita T-72M

                ngendi sampeyan maca iki?
              2. +1
                2 2014 Juni
                Lan rong perang Irak?
                T-72 ketemu Abrams profusely ing saben jinis pertempuran bisa mbayangno.
                1. krang
                  0
                  3 2014 Juni
                  Kutipan saka: voyaka uh
                  Lan rong perang Irak?
                  T-72 ketemu Abrams profusely ing saben jinis pertempuran bisa mbayangno.

                  Kayane aku wis nulis:
                  Quote: Krang
                  Ing sajarah anyar, meh ora ana kasus nalika tank modern perang ing sikil sing padha.
                  Ing endi sampeyan ndeleng lapangan level ing Perang Teluk?
                  1. +1
                    4 2014 Juni
                    Sajrone perang Irak ana perang tank utama kelas
                    "Temu kangen"
                    Sawetara wong TANPA nggunakake penerbangan (amarga
                    kahanan cuaca - badai bledug)
                    Ana brigade tank AS sing dilengkapi Abrams lan Pengawal Nasional Irak,
                    dilengkapi T-72.
                    Sampeyan, aku pracaya, ngerti babagan asil?
    3. Komentar wis dibusak.
  11. +2
    31 May 2014
    Aku rada ora setuju karo penulis bab bahan bakar tambahan ing Papan. Iku misale jek kula sing perlu kanggo ninggalake diesel V. Pinten sampeyan bisa cling kanggo. Truk manca kanthi enem in-line 800 hp. duwe. Yen sampeyan sijine mesin normal, perlu kanggo bahan bakar tambahan bakal ilang dhewe. Tipe goggle-eyed 99 sijine mesin diesel Jerman kanthi kapasitas 1500 hp. , lan video wong Tionghoa ora nuduhake knalpot sing kuat, kaya ing tank kita. tegese, mesine luwih irit tinimbang mesin kita.
    1. +1
      1 2014 Juni
      lan kanggo tukang mesin kita kayuk.Mesin manca mesthi luwih irit nanging uga luwih nuntut bahan bakar, lenga, lan liya-liyane. mbesuk, muga-muga para panguwasa ing negaraku duwe otak kanggo nggawe tentrem karo sampeyan lan terus ngasilake apa sing wis diasilake sadurunge lan nindakake perkara anyar sing mbebayani kanggo mungsuh.
  12. Palych9999
    0
    31 May 2014
    Ditulis kanthi pinter...
    A akèh kontroversial lan "abot" ing usulan-usulan.
    Pitakonan iki: apa upgrade kuwi nambah versi dhasar utawa ora?
    Yen ya, nanging ora kaya sing bisa ditindakake, banjur siji pilihan. Yen ora, banjur kooky sabanjuré "stools".
    Ayo ngenteni nganti Armata anyar tenan "teka".
  13. 0
    31 May 2014
    http://topwar.ru/44844-nuzhen-li-v-sovremennom-tanke-avtomat-zaryazhaniya.html#c

    komentar-id-2337934
    Aku nggawe kesalahan sethithik, aku njaluk ngapura, sawetara aspek wis dibahas, link sing bener yaiku http://topwar.ru/44844-nuzhen-li-v-sovremennom-tanke-avtomat-zaryazhaniya.html#c

    komentar-id-2337934
  14. krang
    +3
    31 May 2014
    Nalika maca komentar, sampeyan ngerti kanthi jelas manawa akeh wong sing manggon ing umum, kaya ing jagad sing beda. Inggih, ing urutan:
    Kutipan saka: svp67
    Armor ana, waja kene ... Iku bakal luwih apik yen padha njupuk lan nggawe "body kit" kaya T90MS, lan langsung nyawiji kabeh tank.

    Ora luwih apik. Tumit Achilles T-72 yaiku nalika amunisi diobong, kru ambruk lan langsung mati. Ngerti carane misahake waja tank saka survivability lan safety. Tujuane TKku mung kanggo nggawe tank bisa urip lan aman sajrone operasi. Kajaba iku, "body kit" njaba luwih murah lan ing wektu sing padha malah luwih apik tinimbang T-90MS.
    Quote: Sinyalman
    Mesthi, aku ora tanker, nanging aku ngerti sethitik sing introduksi saka waja AZ bab sawetara ton kanggo 44.5 ton, lan plus kabeh limo sisih hinged, niche lan liyane, Mungkin perlu, nanging iku abot. mimpin kanggo siji - bobot saka tank bakal nyedhaki 60 ton.

    Iki bakal nggawa bobot tank nyedhaki 48-50 ton.
    Quote: Sinyalman
    Inggih, ing kene ana kekurangan traksi lan patensi kanthi kacepetan.

    Kinerja nyopir kanthi mesin 840-daya kuda biasa, mesthine rada rusak, nanging ing kahanan sing paling hemat biaya, iki bisa ditindakake.
    Kutipan saka TELEMARK
    Aku nulis babagan rak tank, nanging ana lawang sing nutup jendela dispensing ing tank.

    Proteksi AZ standar sing dipasang ing T-90A lan T-72B3 mung nduweni fungsi anti-fragmentasi. Iku ora bakal nyimpen kru ing cilik saka kontak AZ. Waja ana lancip, lan ora ana saluran stopkontak gas. Nalika AZ diuripake, geni isih bakal nembus menyang BO lan tanker Khan.
    Kutipan saka TELEMARK
    Lan T-72B3 wis mlebu pasukan, modifikasi ora paling kuat, kene aku setuju, utamané sawise "80"

    T-80 malah luwih elek. Dheweke ora duwe apa sing ana ing T-72B3.
    Quote: Angin bebas
    Truk manca kanthi enem in-line 800 hp. duwe.

    Dadi apa? Lan mesin mobil Formula 1 uga menehi 1000 hp saben. Mesin saka truk, malah karo daya 800l.s. ora bakal nyedhiyakake tank kanthi akselerasi lan kinerja traksi sing dibutuhake. Dill wis nyoba iki nganggo mesin motor T-64.
    1. +1
      31 May 2014
      Mangga ngapura kula nanging. Engine Mersovsky OM nomer aku ora ngelingi. enem in-line karo turbocharger mrodhuksi 820 hp uphill lan tikaman watara 4 ton. Kita ing tank 840l.s. lan tikaman 2.200.
      1. 0
        31 May 2014
        Quote: Angin bebas
        Mangga ngapura kula nanging. Engine Mersovsky OM nomer aku ora ngelingi. enem in-line karo turbocharger mrodhuksi 820 hp uphill lan tikaman watara 4 ton. Kita ing tank 840l.s. lan tikaman 2.200.

        Tugas: Moskvich-412 lan GAZ-51 mesin kira-kira padha ing syarat-syarat daya kuda. Coba mbukak 2 ton ing sing pisanan, lan nyopir paling sethithik 120 meter ing sing kapindho kanthi kacepetan 200 km / jam. Sampeyan bisa ngganti mesin. Lan apa sing kedadeyan?
        1. +2
          1 2014 Juni
          *...Tugas: Mesin Moskvich-412 lan GAZ-51 kira-kira padha karo tenaga kuda. Coba mbukak 2 ton ing sing pisanan, lan nyopir paling sethithik 120 meter ing sing kapindho kanthi kacepetan 200 km / jam. Sampeyan bisa ngganti mesin. Lan apa sing kedadeyan?… "
          Pitakonan punika dawa rod nyambungake, heavy equipment perlu akèh torsi, lan ora ana gunane kanggo kacepetan dhuwur. mesin diesel Western generasi paling anyar - medeni capricious, diiseni karo electronics dipercaya larang kanggo ramah lingkungan. Apa perlu ing tank?
          1. 0
            1 2014 Juni
            kene! Ing taun Soviet, iki cetha malah kanggo siswa kelas 9. HP ora penting, nanging torsi.
  15. +1
    31 May 2014
    Nalika negara ora menehi dhuwit kanggo industri pertahanan, padha nyoba kanggo nindakake soko luwih apik kanggo awake dhewe lan kapentingan ing. Sawise dhuwit "wis", padha langsung makarya metu rencana ora licik kanggo nglereni lan ngidoni kabeh liyane.
    Kekacoan mung tuwuh, tes sing bakal teka saka "Mace", terus terang, nguwatirake.
  16. pravda2014s
    0
    31 May 2014
    Nanging piye karo armata??? kita wis ngenteni suwene!
    1. Komentar wis dibusak.
    2. -1
      31 May 2014
      Janji telung taun ngenteni. Kabeh kaya biasane - ora ana mbah putri.
  17. +4
    31 May 2014
    ing asas, ora ketompo carane pait iku kanggo maca artikel, iku luwih bener saka ora ... lan yen UVZ wis nguwasani dana negara, iku kudu nindakake iku qualitatively, iku kudu, lan ora carane dadi metu, amarga 1 minangka dana negara lan 2 kita ngomong babagan kemampuan tempur peralatan lan nyawa para prajurit ..... lan aku kaget yen kritik iki ora katon mung wingi, nanging isih ana, tank, kaya ngono. ana, tetep durung rampung lan mentah .... apa ora ana alesan kanggo ngganti personel ing UVZ ???
  18. +3
    31 May 2014
    Ing mratelakake panemume, kreng dear, nulis menyang UVZ lan nyatakake pendapat sampeyan babagan modernisasi tank, lan ngirim sing nomer loro menyang Wilayah Moskow lan kanthi cara iki, aku bakal nyatakake pendapat siji tanker-kolonel tentara sing akrab banget - kita ketemu ing Rostov limang sasi kepungkur lan ngandika sing modernisasi gegaman apa wae yen ora kanggo nggawa menyang negara obsurdity efektif mung kanggo wektu iki, lan tentara pancene kudu NEW MODERN HIGH-TECH lan EASY-TO- GUNA MESIN, lan ora ing sepuluh taun, nanging saiki.
  19. +2
    31 May 2014
    Aku ora bisa ngerti apa iku mokal kanggo gawé mesin tank modern. Apa sampeyan ora bisa tuku utawa nyolong, ing pungkasan, mesin sing dipasang ing tank Cina padha. Kanggo nginstal ing tank kita mesin sing produksi diwiwiti ing taun 1939. iki.......
  20. 0
    31 May 2014
    Sawetara omong kosong .... siji artikel mbantah liyane ...... http://topwar.ru/49936-ekipazhi-tankovyh-podrazdeleniy-cvo-oce
    nili-u
    luchshennye-harakteristiki-modernizirovannyh-tankov-t-72b3.html
  21. -1
    31 May 2014
    Dadi ing T-72B3 dipasang mesin anyar kanthi kapasitas 1130 hp.
    1. 0
      2 2014 Juni
      Mesine lawas...
  22. Komentar wis dibusak.
    1. Ujin61
      +1
      31 May 2014
      Kowe ora ngerti mulane ojo omong kosong, kabeh kuwi kosok baline.
      1. Metal Bro
        0
        1 2014 Juni
        ora, sebagéyan tengen. Kabeh AC lan kontrol iklim (hello armata) cetha ing negara kidul). Paling tank, aku ora ngerti liyane. India babar blas nagging ing kabeh.
        1. 0
          2 2014 Juni
          Ing iklim kita, AC dibutuhake telung wulan saben taun, sisa wektu beku ing tangki ...
    2. -1
      2 2014 Juni
      Kene sampeyan banget salah. Temenan, peralatan sing luwih elek dipasang ing senjata ekspor, yen babagan tank - mesthi ana waja sing luwih lemah
  23. +1
    31 May 2014
    Muga-muga ora ana sing mikir yen teknik sing diterangake mung ditrapake ing tank? Apa kabeh luwih apik ing industri pertahanan liyane? Nalika ngadhepi pejabat kompleks pertahanan, ana perasaan manawa umume ora percaya manawa produke bakal perang, utawa dheweke (paling apik) ora peduli apa sing bakal kedadeyan karo tentara, angkatan laut lan penerbangan. nalika tawuran pisanan. Kapentingan sing beda-beda.
  24. 0
    31 May 2014
    Katon ing kene
    http://phpforum.ru/uploads/post-133-1291394160.gif
  25. +7
    31 May 2014
    nginstal anyar 125-mm gun 2A46M5

    Ya, UVZ ngumumake instalasi A246M-5 ing T-72B3, nanging kanthi syarat ngirim 2A46M lawas uga bisa.
    Aku wrote ing forum kanggo dangu aku bakal ngirim botol horsemeat kanggo wong sing bakal menehi foto 2A46M-5 diinstal ing mesin SERIAL ing bagean LINEAR, lan ora ing mesin pameran. Durung ana wong sing gelem ngombe "daging jaran" ... sayangé.

    Komplek observasi komandan TKN-3M rada apik. Pranyata mode "Double" lan ditetepake minangka TKN-3MK.

    Ora mesthi kanthi cara kasebut.
    Mode "Double", sing kalebu panel kontrol remot lan monitor, minangka PILIHAN TAMBAHAN saka ngarsane penembak Sosna-U. Fungsi iki ora ana hubungane karo TKN-3MK. Huruf "K" tegese intensifier gambar generasi kaping 2 dilebokake lan nggedhekake bidang tampilan ing mode wengi.

    Amarga introduksi mode "Double", wektu reaksi menyang target sing dideteksi dening komandan rada suda. Kajaba iku, komandan saka panggonane entuk kesempatan kanggo ndeleng apa sing ditemokake gunner, amarga dheweke diwenehi monitor sing kapisah saka FCS gunner. Panglima, bertentangan karo kapercayan populer, ora bisa njupuk meriam saka panggonane. Nalika sampeyan menet tombol, turret mung nguripake menyang ngendi piranti komandan nggoleki,.

    Ana kebingungan.
    1. Wektu reaksi saka komandan tetep padha:
    - dheweke ndeleng ing monitor padha karo gunner,
    - lan yen dheweke mirsani ing TKN-3MK, banjur reaksine padha karo sadurunge (piranti ora owah).
    2. Panglima BISA murub saka mriem lan senapan mesin coaxial nggunakake peluncur remot Sosny-U ing mode Double.
    3. Nalika sampeyan menet "tombol"))) TKN-3MK menehi sebutan target miturut GN. Iki minangka fungsi piranti iki.

    Inggih, sijine paling mung GPS / GLONASS. Navigator layar lebar mobil dipasang ing jejere monitor FCS komandan lan biaya sekitar 30 rubel. Antena kasebut njaba.

    Ya, nanging kudu ditindakake kanthi cara sing beda:
    R-168-25U-2 "Aqueduct" ora mung stasiun radio. Ana akeh sing kedadeyan wiwit wiwitan.
    Tuladhane:
    - remot kontrol saka PC lan saka panel kontrol eksternal ing persimpangan C2;
    - panrima lan transmisi informasi digital saka peralatan terminal kanthi kacepetan 1, 2 nganti 16 kbps liwat antarmuka S1-FL utawa saka komputer eksternal liwat antarmuka RS-232C;
    Sing. stasiun radio saka seri iki duwe cadangan modernisasi lan wis bisa dilengkapi piranti tambahan, kayata panel rekaman kanggo nelpon lan input optik data radio (iki luwih cepet saka GLONASS), uga panel kontrol remot.

    Sabanjure:
    1. + 10
      31 May 2014
      Quote: Aleks TV
      Sabanjure:

      Terusane:


      Kamera video sing dikontrol kubah kanthi pangaturan perbesaran optik kanthi lancar 1-30x dipasang ing atap menara.
      Ing TKN-3MK dhewe, sampeyan kudu masang monitor layar lebar kanthi indikator azimuth, ing ngendi gambar kamera kubah tingkat rendah bakal ditampilake. TKN-3MK dhewe tetep dadi cadangan.

      Solusi sing menarik ...
      Cukup aja lali yen ing kasus iki, instalasi ZPU tertutup ora mungkin. Wiwit TKN-3, ing asas, ora kasedhiya kanggo kontrol senjata. Ora ana "output" kaya TKN-4S-01 sing kurang luwih anggaran.

      Mbusak kabeh amunisi non-mechanized saka tank.

      Ora perlu mbusak.
      Iku mung nalika nindakake musuhan, iku ora worth LOADING IT.
      Lan nalika mlaku ing PVD utawa nalika nggunakake tank ing "carousel murub", oh, pira amunisi sing dibutuhake ... Ie. non-mechanized numpuk kudu ngawula minangka gudang dhewe sak wentoro nalika ora nindakake musuhan.

      Sampeyan nutup AZ dhewe (manungsa waé!) Kanthi "kaca" waja babak regane mudhun karo kekandelan waja 50-100 mm.

      Menarik banget…
      Mung ana siji pitakonan: carane kita bakal layanan conveyor dhewe?
      Lan carane nglukis AZ kudu digawe supaya kabeh energi detonasi liwat saluran stopkontak gas?
      .......................................... ......

      Nanging umume - aku seneng karo artikel sampeyan, Ivan.
      Iki langit lan bumi dibandhingake karo sadurunge. Soko luwih utawa kurang bisa metu.
      Aku wis komentar karo kapentingan lan seneng.

      Mangga njupuk iki ora minangka manthuk condescending sandiora ateges), nanging mung minangka pendapat saka salah sawijining wakil Mazuta.

      Miturut cara, foto apik ing header:
      Iki minangka T-72 saka rilis pisanan, Obyek "resik" 172M kanthi rangefinder optik lan komputer balistik mekanik ... Leluhur T-72, supaya bisa ngomong ...

      .......................................... .......

      ps Sampeyan ngirim ora uncalan beda ekspresi kaya: "kvass", "bokong goreng" ... iku ora worth iku. Panggunaan jargon kasebut spesifik banget ing antarane tanker.
      nglirik
      1. +6
        31 May 2014
        Quote: Aleks TV
        Durung ana wong sing gelem ngombe "daging jaran" ... sayangé.

        Aku bakal sijine mudhun foto projectile karo elongation gedhe ing AZ saka tank serial ing bagean linear.
        1. 0
          31 May 2014
          Kutipan saka Kars
          kanggo foto projectile karo elongation gedhe ing AZ saka tank serial ing bagean linear.

          apik

          Salam Andrey.
          hi

          Carane cangkang? Isih ngenteni panuku?
          1. +3
            31 May 2014
            Quote: Aleks TV
            Carane cangkang? Isih ngenteni panuku?

            tindak pundi.
            1. +2
              31 May 2014
              Kutipan saka Kars
              tindak pundi.

              ngguyu
              Tulis, pliz, banjur - apa iku?
              Banjur aku kepengin weruh apa sing sampeyan adol ing Ukraina ing domain umum?
              nglirik

              Asumsi kasebut padha:
              "Proyektil pendidikan lan latihan" kanggo digunakake ing simulator lan praktik nggarap AZ menyang tank.
              1. +1
                31 May 2014
                Quote: Aleks TV
                Tulis, pliz, banjur - apa iku?

                Aku ora bakal njupuk, yen jujur, aku malah lali karo dheweke dina Senin lan Selasa aku bakal takon.
                Aku pengin BPS, lan mung kethokan dhewe.

                Nanging kanthi cara, isin Alex Romanova))) saka Jerman
        2. krang
          +2
          31 May 2014
          Tenang Kars. Kita durung ngrencanakake nyedhiyakake senjata abot kanggo para sedulur saka sisih kidul-wétan, kalebu. lan tank. Mung defensif entheng. Nanging kuat. Dadi menang tanpa tank. Menapa malih, mungsuh sampeyan nduduhake kekurangan lengkap ing panggunaan T-64 sing rusak.
      2. krang
        -2
        31 May 2014
        Quote: Aleks TV
        Solusi sing menarik ...
        Cukup aja lali yen ing kasus iki, instalasi ZPU tertutup ora mungkin.

        Aku ora ngetung. Iku ora bakal bisa ing budget.
        Quote: Aleks TV
        Ora perlu mbusak.
        Iku mung nalika nindakake musuhan, iku ora worth LOADING IT.

        Rak tank isih kudu digawe maneh. Kaping pisanan, AZ kaca lapis baja bakal njupuk sawetara volume. Kapindho, sampeyan butuh papan kanggo saluran outlet gas. Ana aspek sing penting banget - mobilitas. Nalika nindakake perang tank klasik "Blitzkrieg" Aleksey. Njupuk T-72B, T-80U lan Abrams. Formal, ing syarat-syarat kacepetan maksimum T-72B rodok olo kanggo loro. Saiki lengen dhewe nganggo kalkulator lan etung pira (njupuk konsumsi bahan bakar mesin kasebut lan volume tangki bahan bakar) puluhan kilometer ndhisiki bakal ana unit T-72B ing dina dibandhingake saingan lan pinten atusan kilometer, unit T-72B bakal ahead saka saingan ing sawetara dina. Martabat penting kuwi ora bisa ilang.
        Quote: Aleks TV
        Lan nalika mlaku ing PVD utawa nalika nggunakake tank ing "carousel murub", oh, pira amunisi sing dibutuhake ... Ie. non-mechanized numpuk kudu ngawula minangka gudang dhewe sak wentoro nalika ora nindakake musuhan.

        Yen kasebut kanthi teliti maca artikel, Aku disaranake kanggo liyane saka SM kanggo nglengkapi panggonan ing kothak spare parts dikembangaké konco menara.
        Quote: Aleks TV
        Lan carane nglukis AZ kudu digawe supaya kabeh energi detonasi liwat saluran stopkontak gas?

        Aku ngandika - 50-100mm kaca dhewe. Yen sampeyan nggawe saluran stopkontak gas saka bagean salib cukup. Ing ngisor tank ing AZ ditutup karo lawang ngisor teknologi gedhe minangka nglukis ngisor dhewe - 20mm. Ya, ora trep kanggo ngawula, nanging apa sing kudu dilakoni. Nanging mbayangno carane akeh kapercayan sampeyan bakal gain yen sampeyan ngerti cetha sing ora ketompo ngendi sampeyan njaluk menyang T-72B4, sampeyan ora bakal ngobong 95% lan ora bakal kelakon kanggo sampeyan.
        Quote: Aleks TV
        Nanging umume - aku seneng karo artikel sampeyan, Ivan.

        Bentenane yaiku ngemot usulan-usulan kanggo tanduran, lan ing sadurunge, apa sing bisa ditindakake kanthi teoritis dhewe.
        1. +1
          31 May 2014
          Quote: Krang
          kanggo liyane saka SM, nglengkapi panggonan ing kothak spare parts dikembangaké konco menara.

          Sing bener - anggaran ora ngidini.

          Quote: Krang
          Ora trep kanggo ngawula

          Aku ora ngritik, mung tanpa kamungkinan layanan, kabeh usaha apik iki bakal muspra.
      3. +1
        31 May 2014
        Iki dudu komentar. Iki komentar apik
    2. 0
      2 2014 Juni
      Alex! Omong kosong babagan bedhil 2A46M5 lan AZ anyar ing T72B3, yen memoriku ngladeni aku (aku wis nyoba bir), sampeyan sing nggawa menyang forum ...
      Iki kaping telune aku ujar manawa ora ana meriam 2A46M5 sing digunakake ing tank produksi, lan uga ora ana AZ anyar sing digunakake ...
      Modifikasi T-72B3 - ana kepinginan saka pamaréntah Federasi Rusia, saben tank modern - kendaraan rampung pertempuran-siap, lan ora tumpukan saka kethokan. Lan "senjata" lagi dibangun!
      1. 0
        2 2014 Juni
        Kutipan saka uwzek
        Alex! Omong kosong babagan bedhil 2A46M5 lan AZ anyar ing T72B3, yen memoriku ngladeni aku (aku wis nyoba bir), sampeyan sing nggawa menyang forum ...

        Andrey Ivanovich, aku kadhangkala nyenengi bir, apik banget,
        ya
        Mung sampeyan "rada" ora bener ...
        Babagan "mriem 2A46M5" lan "AZ anyar" iki dilebokake ing Internet dening "sing" sing paling gumunggung yen dheweke dadi sing pertama ngandhani babagan T-72B3 dhewe - "Bulletin of Mordovia". Ora perlu ngomong sapa sing nang mburi iki? Aku ora mikir iku perlu.
        Infa iki ditiru ing Internet.

        Aku tansah nandheske yen aku ora ahli ing tank, nanging tanker praktis prasaja, pengalaman ora dadi dhuwur - mung 10 taun.
        Lan mulane, nalika aku munggah menyang T-72B3, aku "rada" kaget nalika 2A46M lawas sing apik mesem karo aku ing menara ...
        Ya, aku ora ngerti kabeh kabijakan partai lan pamrentah sing wicaksana ... dumadakan entuk "anggaran" T-72B3?
        nglirik
        Lan ing artikelé:
        http://topwar.ru/35631-t-72b3chto-eto-za-zver-chast-1.html
        Tegese kaya mangkene, kutipan:
        ...- Senapan:
        Ing situs web UVZ, ing bagean "gun T-72 modern" isih ditulis: 2A46M utawa 2A46M-5. Muga-muga paling sethithik 72A3M-2 bakal terus diinstal ing T-46B5. ...


        Piye wae ... aku ora nggawe apa-apa sing mbebayani lan aku ora bakal nggawe alesan.
        Menapa malih, dangu kepungkur aku janji sebotol daging jaran (lan padha ing situs iki) kanggo wong-wong sing bakal nyiarake foto 2A46M-5 ing SERIAL T-72B3, dumunung ing unit militer LINEAR.
        Nganti saiki ora ana wangsulan. Alah.
        .........................................

        ps Tansah kanthi ati-ati lan kanthi minat aku maca komentar sampeyan. Gaya nuduhake yen sampeyan ora pejabat tank, nanging ana hubungane karo bangunan tank lan pangopènan.
        Mungkin nulis soko informatif ing wangun artikel? Aku mikir akeh sing bakal maca kanthi minat ... Ya, lan bakal migunani kanggo ngerti kabeh sofa kanggo maca kesehatan ...
        nglirik
        ombenan

        Ikhlas:
        Alexei.
        1. 0
          2 2014 Juni
          Quote: Aleks TV
          "Buletin Mordovia".

          http://www.vestnik-rm.ru/news-4-8394.htm
          Lan ing ngisor iki "quirks" anyar:
          ... Lan yen sadurunge ana sawetara tank kanthi pemandangan pencitraan termal, saiki tentara Rusia bisa uga minangka salah sawijining sing pertama ing Eropa ing indikator iki. Senajan, mesthi, akeh ahli militèr nganggep modifikasi T-72B3 dhewe banget ora sampurna. Mulane, katon versi anyar saka T-72, kang, miturut sawetara sumber, disebut T-72B3M, miturut liyane - wis T-72B4, iki tampi karo bungah. Saiki komandan tank Rusia duwe kemampuan kanggo ndeteksi lan target target ing tingkat senjata paling apik ing donya, awan lan wengi, ing cuaca sing ala ...
          Padha plough ing "ether" kaya Papa Carlo, tanpa mikir bab makna.
          Lan INI ditiru ing cathetan kaki ... lan ora ana sing bakal mikir babagan iki.
  26. +2
    31 May 2014
    PENULIS - RESPECT!
  27. +2
    31 May 2014
    Nanging, penulis sing dikasihi, aku takon sampeyan ing artikel pungkasan sing sampeyan lakoni, sampeyan ora nggatekake
    ,
    Proteksi AZ standar sing dipasang ing T-90A lan T-72B3 mung nduweni fungsi anti-fragmentasi. Iku ora bakal nyimpen kru ing cilik saka kontak AZ. Waja ana lancip, lan ora ana saluran stopkontak gas. Nalika AZ diuripake, geni isih bakal nembus menyang BO lan tanker Khan.
    , uga, kanthi jujur, mula dheweke bakal nyimpen sethithik saka apa wae, iki minangka "mriksa" cilik.
    T-80 malah luwih elek. Dheweke malah ora duwe apa ing T-72B3
    , bab iki, iku categorically inconsistent, Aku bisa ngrungokake "pitu puluh loro" lan setuju karo wong, nanging boten liya! Nanging
    Kutipan saka extankist
    Lan kenapa ora, aku ngliwati perang Chechen pisanan ing T-80 minangka komandan platoon tanpa kelangan kendaraan siji minangka standar.

    Iki ora amarga T-80 wis kabeh supaya karo pangayoman (ing gati, iku malah Samsaya Awon saka T-72, lan akeh liyane), nanging amarga ana begja. Mochilov serius ngliwati sampeyan lan matur nuwun marang Gusti Allah.
    lan liyane
    Kutipan saka: olegff68
    ZPU sing dikontrol jarak jauh.

    Dheweke ngomong omong kosong. Elektronik isih lawas. Ora ana monitor layar lebar. Kanggo kutha, luwih apik ZPU mbukak kanthi menara lapis baja (mbukak ing ndhuwur).
    1. krang
      +2
      31 May 2014
      Kutipan saka TELEMARK
      , bab iki, iku categorically inconsistent, Aku bisa ngrungokake "pitu puluh loro" lan setuju karo wong, nanging boten liya! Nanging

      Yen sampeyan ora setuju, sampeyan kudu duwe sawetara bantahan ing sih saka T-80. Siap ngrungokake kanthi teliti. Paling ora ing syarat-syarat firepower, T-72B3, kanggo kabeh incompleteness, isih luwih apik saka meh kabeh model T-80.
  28. +1
    31 May 2014
    Sepisan maneh aku takon, Krang, ngendi sampeyan ndeleng "72", saka sapa sampeyan krungu bab "80"?
    1. krang
      +1
      1 2014 Juni
      Aku wong nang BTR-60PB, BTR-80, T-34-85, KV-85G lan T-80BV. Aku piye wae ing waja saka T-72B, nanging aku sajujure ora menek nang.
      1. 0
        1 2014 Juni
        Aku wong nang BTR-60PB, BTR-80, T-34-85, KV-85G lan T-80BV. Aku piye wae ing waja saka T-72B, nanging aku sajujure ora menek nang.
        Matur nuwun, aku yakin bakal ketemu maneh! +
      2. 0
        2 2014 Juni
        Quote: Krang
        Aku wong nang BTR-60PB, BTR-80, T-34-85, KV-85G lan T-80BV. Iku piye wae ing waja T-72B,

        Aku uga munggah menyang kursi kiwa "Semangka", Su-24 lan "Esem"
        Malah lungguh ing dhampar AN-2 !!!
        Lan pirang-pirang manuk udara sing aku "rasa" nganggo tanganku ...
        Dadi aku ngeruk turnips lan mikir - kenapa aku dudu pilot?
        recourse
        Sampeyan kudu takon Sergey (vaf) utawa Sanya (aleks241) ...
        sedulur
        Dheweke bakal ngandhani aku, tanker sing sederhana ...
        ngguyu
        Dheweke-dheweke bakal menehi saran ...)))
        ya ya ya
  29. Oleg Gor
    + 11
    31 May 2014
    Ing cendhak, kabeh iku banget prasaja. Kita njupuk T-72B3, digunakake kanggo mbebasake Kharkov saka Nazi lan nyetel produksi T-84BM "Oplot" kanggo tentara Rusia Anyar lan Rusia. ngguyu
    1. krang
      +2
      31 May 2014
      T-90 luwih apik.
      1. +1
        31 May 2014
        Quote: Krang
        T-90 luwih apik.

        nggawe aku ngguyu))) Ing kene T-90 isin ora mamerake biathlon. T-72B3 tuningubt)))
        1. krang
          +1
          31 May 2014
          Sapa sing isin? Aja omong kosong.
          1. +1
            31 May 2014
            Quote: Krang
            Sapa sing isin? Aja omong kosong.

            Apa T-90 diumumake kanggo biathlon? Lan alesan manawa ora ana mesin kasebut ing Belarusians lan Kazakhs ora saluran)) uga ora duwe T-72B3.
            1. +2
              31 May 2014
              Nalika biathlon diumumake, iki babagan katrampilan kru, lan dudu kemampuan sistem elektron-optik. Aku ngerti yen ing T-72B iku sing paling gampang saka sing kasedhiya ing layanan, kang kok dipilih kanggo kompetisi.
              1. +1
                31 May 2014
                Kutipan saka samoletil18
                sing ing T-72B iku sing paling gampang ing layanan,

                Lan apa sing paling gampang? T-34 uga isih ilang. T-72B lagi dilayani karo kabeh negara sing melu biathlon taun kepungkur.
                1. +1
                  1 2014 Juni
                  T-34 ing distrik endi? Utawa ana sing aku ora ngerti? Ing pangkalan panyimpenan, ya, nanging ora ana ing bagean kasebut ing USSR.
            2. krang
              +3
              31 May 2014
              "Alasan" beda. T-72B3 ana liyane. Lan padha ing tentara paling aktif. T-90A ora umum. Iki pisanan. Lan kapindho, pertimbangan privasi. Napa mbukak kemungkinan kertu trump luwih dhisik? Yen T-90A diijini kanggo saingan ing biathlon karo aturan ana, padha gampang ngalahake 100 saka 100. T-90A bakal dilindhungi undhang-undhang kanggo kompetisi karo Abrams lan Leopards. Lan dheweke ora bakal kalah. Mobil keren. T-72 isih jenis.
              1. +1
                31 May 2014
                Quote: Krang
                T-72B3 ana liyane. Lan padha ing tentara paling aktif

                Ing endi, saliyane Federasi Rusia, isih ana T-72B3?
                Quote: Krang
                T-90A ora umum

                Oh ya? Aku ngerti paling ora 3-4 negara langsung. Aku heran kenapa wong India ora krungu ing biathlon tank)))
                Quote: Krang
                Lan kapindho, pertimbangan privasi

                T-90s wis adol gratis kanggo wektu sing suwe, lan wis suwe diukur dening kabeh layanan khusus sing kasengsem.
                Quote: Krang
                Yen T-90A diijini kanggo saingan ing biathlon karo aturan ana, padha bakal gampang ngalahake 100 saka 100.

                Impen iku impen, iku dongeng.
                Quote: Krang
                T-90A bakal disimpen kanggo kompetisi karo Abrams lan Leopards

                Dadi misale jek Kuwait teka karo Abrams.
                Quote: Krang
                T-72 isih jenis.
                iki persis tank mobilisasi simplified, kang nyuwil menyang wong mung amarga ambruk USSR lan pangayoman saka fellow countrymen.

                Ya, lan T-72B3, ing antisipasi biathlon, mutusaké kanggo nyetel soko, sanajan kanggo kula iku mung ridiculous. kaya ing bal-balan)))
                1. krang
                  0
                  1 2014 Juni
                  Kutipan saka Kars
                  Ing endi, saliyane Federasi Rusia, isih ana T-72B3?

                  Ora ana ngendi, nanging dudu titik kasebut. Sawise maneh aku ujar manawa tujuane kanggo nyoba kemampuan tank sing paling umum. Lan T-90A ditinggalake minangka "surprise" kanggo mungsuh.
                  Kutipan saka Kars
                  Oh ya? Aku ngerti paling ora 3-4 negara langsung. Aku heran kenapa wong India ora krungu ing biathlon tank)))

                  T-90A kita dilengkapi karo sawetara peralatan lan piranti sing dilarang kanggo ekspor. Ing T-90S padha ora.
                  Kutipan saka Kars
                  T-90s wis adol gratis kanggo wektu sing suwe, lan wis suwe diukur dening kabeh layanan khusus sing kasengsem.

                  Mung ekspor, versi sing dipotong.
                  Kutipan saka Kars
                  Impen iku impen, iku dongeng.

                  Iki kasunyatan Kars. Ing negara kita, peralatan digawe lan dikelola kanthi beda tinimbang ing negara "merdika" sing bangga.
                  Kutipan saka Kars
                  Dadi misale jek Kuwait teka karo Abrams.

                  Dadi dheweke duwe Abrams, iki dudu Abrams sing ana ing layanan karo Amerika Serikat.
                  Kutipan saka Kars
                  iki persis tank mobilisasi simplified, kang nyuwil menyang wong mung amarga ambruk USSR lan pangayoman saka fellow countrymen.

                  T-72 minangka tank paling apik saka trinitas Kars. Ya, ana bodho luwih rinci tinimbang ing T-64 ing gembong pitik lan mesin saka kreta motor.
                  1. +1
                    1 2014 Juni
                    Quote: Krang
                    T-90A kita dilengkapi karo sawetara peralatan lan piranti sing dilarang kanggo ekspor

                    Apa sampeyan, ora bisa))) baterei nuklir? AC sing ora katon?
                    Ing USSR, iki disiapake khusus kanggo ekspor.
                    Quote: Krang
                    Mung ekspor, versi sing dipotong

                    nakal
                    Quote: Krang
                    Ing negara kita, peralatan digawe lan dikelola kanthi beda tinimbang ing negara "merdika" sing bangga.

                    Ayo ndeleng Armata, lan T-90 minangka backlog Soviet, lan butuh 15 taun kanggo tekan tingkat T-80U / UD. Lan ora tekan Oplot, MS katon kaya dibongkar.

                    Quote: Krang
                    Dadi dheweke duwe Abrams, iki dudu Abrams sing ana ing layanan karo Amerika Serikat.

                    Tanpa uranium kurang, nanging liyane padha, lan modifikasi paling anyar saka sim 2 chi soko malah ing USA sethitik.
                    Quote: Krang
                    T-72 minangka tank paling apik saka trinitas Kars

                    ora, iki tank mobilisasi simplified kanggo penyebaran prajurit, tundhuk personel kurang dilatih disebut munggah saka cadangan.
                    Quote: Krang
                    Ya, ana bodho luwih rinci tinimbang ing T-64 ing gembong pitik lan mesin saka kreta motor.

                    Lan ing wektu sing padha, T-64 isih luwih apik, saben modifikasi saka T-72 rodok olo kanggo modifikasi padha saka T-64. Lan gembong - apa bisa ngomong ing T-72, bobot ana ngginakaken ing gembong abot, lan ing T-64 ing keamanan.
                    1. Komentar wis dibusak.
                      1. Komentar wis dibusak.
                  2. +2
                    1 2014 Juni
                    Quote: Krang
                    Ora ana ngendi, nanging dudu titik kasebut

                    Iku bisa ngandika ringkesan, sampeyan ora duwe pangertèn ngendi wae.
                  3. Metal Bro
                    0
                    1 2014 Juni
                    boten Cut mati ana, ing nalisir, ing panjalukan saka customer, isih tatu. Ora kanggo nyedhiyakake teh kanggo tentaramu, nanging kanggo ngedol dhuwit.
              2. 0
                31 May 2014
                Quote: Krang
                Alasan "beda. T-72B3 ana liyane.

                Omong kosong T-72B3 mung ana ing Federasi Rusia, wong Kazakh dhewe golek cara kanggo modernisasi T-72, malah wong Yahudi melu bisnis iki, Belarusia uga modernisasi tank dhewe, bantuan saka Israel.
                Matur nuwun kanggo nulis artikel. Kita wis kerja, nanging ora perlu salah informasi.
        2. +2
          31 May 2014
          Kutipan saka Kars
          Ing kene T-90 isin ora mamerake biathlon. T-72B3 tuningubt)))

          Andrei, biathlon ing tingkat Negara minangka "politik" ... Ora ana sing butuh BUSV ing kene.
          Ana akeh faktor ing kene.
          nglirik
          Aku bakal nyoba narik siji saka rawa "politik":
          - yen ora ana modifikasi T-72 ing kompetisi, biathlon ora bakal duwe status "internasional".
          Liyane saka omong kosong sabdhoning - kesed kanggo nulis, iku banget abstruse lan tedious ...
          Wektu iku melas...ya aku dudu ahli.
          ya
          1. +4
            31 May 2014
            Quote: Aleks TV
            - yen ora ana modifikasi T-72 ing kompetisi, biathlon ora bakal duwe status "internasional".

            72-k ing saindenging jagad. B3, apa wae sing bisa dikandhakake, minangka asil modernisasi. Sembarang kompetisi teknologi, pisanan kabeh, iklan kanggo teknologi iki. Tagil bakal nindakake kabeh kanggo menang B3, nanging ing pungkasan, sampeyan bisa nggawe dhuwit apik ing fine-tuning 72-k kanggo B3 Nyuwun Wiwit kuwi opo
            Alexey, Andrey hi
  30. 0
    31 May 2014
    Kanthi sembarang opsi iki, loro pihak tanggung jawab kanggo katon final saka tank. Yen pelanggan nulis omong kosong ing TOR, lan kontraktor nggawe ulang omong kosong iki ing logam, mula mung ana telung pilihan:

    • Pelanggan lan kontraktor.
    • Pelanggan ngrusak awake dhewe, lan kontraktor kasebut .
    • Pelanggan, lan kontraktor minangka cilaka dhewe.
    Ana jeneng lan teken tartamtu ing dokumentasi teknis, sing kudu dipublikasi. negara kudu ngerti "pahlawan" eseman
  31. 0
    31 May 2014
    Aku maca artikel, ora plus utawa minus, Dadi-dadi, m.dovye sobs, temenan, penulis ora malah njagong ing tank.
  32. +1
    31 May 2014
    T-90 ing layanan karo India.
    Miturut wong-wong mau, dheweke nggawe pawai gedhe banget,
    nanging ing njupuk ora kawentar banget, utamané ing wayah wengi lan
    adoh adoh. Arjunane, kosok balene, tembak apik,
    nanging break sak transisi. Mulane, wong India mutusake kanggo nambah
    ing tentara, nomer loro sing lan sing: Arzhun - minangka tank terobosan nimbali lan
    tank destroyer, lan T-90 minangka tank support infantri lan
    tank pangembangan nyerang (raids).
    1. 0
      1 2014 Juni
      Kutipan saka: voyaka uh
      Mulane, wong India mutusake kanggo nambah
      ing tentara, nomer loro sing lan sing: Arzhun - minangka tank terobosan nimbali lan
      tank destroyer, lan T-90 minangka tank support infantri lan
      tank pangembangan nyerang (raids).

      Alexey, wong India arep metu saka cara kanggo nggawe "bangga nasional" adhedhasar tanah ...
      Ora mung iki.
      nglirik
      1. +2
        1 2014 Juni
        Aku setuju karo sampeyan. Saben negara pengin unggul ing nggawe dhewe
        teknologi. Ana pesta ing tentara India nyurung Arjun,
        nanging ana uga partai mungsuh, kang ing sih tuku lisensi kanggo T-90.
        Dheweke nyoba kanggo "klelep" Arjun. Mulane min. pertahanan digawe sawetara komparatif
        tes. Ing wiwitan, Arzhun gagal lan dheweke pengin nutup pembangunane.
        Nanging panyengkuyunge tegang, ningkatake kualitas bangunan, lan nggawe sawetara owah-owahan penting.
        Ing tartamtu, padha tuku SLA, padha karo Merkava-4. Lan ing test sabanjuré
        Arzhun kurang mogok lan nembak kanthi akurat. Dheweke umume campuran internasional :): inggris
        bedhil rifled, elektronik Israel, diesel Jerman.
  33. +3
    31 May 2014
    Saben tank duwe pro lan cons, preduli saka pabrikan. Nelpon dhewe sing paling apik lan nyebar rot babagan wong liya, mung amarga iku wong liya, pendekatan ora profesional. Lan ora ketompo carane akeh padha ngomong, tank sembarang rentan. Iku kabeh gumantung ing faktor manungsa. kru sing ora dilatih. Asil bakal mundhut mobil. Lan kru sing berpengalaman bisa dadi sirah sanajan lungguh ing T-55))
  34. +2
    31 May 2014
    Penulis ora malah mencet minus - wong ing tank ora ngerti bab peduli lan ora tau lungguh ing. Gagasan tutup waja ing ndhuwur loader otomatis dikagumi: kepiye carane bisa ngladeni mesin otomatis iki ing tutup kasebut? desain padha karo awak tank karo diameteripun ngluwihi ukuran tali Pundhak turret?
    1. 0
      1 2014 Juni
      Kutipan saka uwzek
      Gagasan tutup waja ing ndhuwur loader otomatis nggumunake: kepiye dheweke bakal ngladeni mesin iki ing tutup kasebut?

      ngguyu
      Nanging ide kasebut apik ...
      Aku mung pengin menehi gendera ing tanganku kanggo bungah sing padha mikir kita ...
      sedulur sedulur sedulur
      Lan apa, Andrey Ivanovich? Mungkin iku worth ... mikir ...
      Aku wis mikir kabeh sore lan fuet iki ora pas karo snipe saka horseradish ing sembarang cara ...
      Aku kira aku dudu desainer ...
      Ya.
      ngguyu lol
    2. krang
      -1
      1 2014 Juni
      Kutipan saka uwzek
      wong ing tank ora ngerti telek lan ora tau lungguh ing.

      Adhuh.
      Kutipan saka uwzek
      Gagasan tutup waja ing ndhuwur loader otomatis nggumunake: kepiye dheweke bakal ngladeni mesin iki ing tutup kasebut?

      Sampeyan drive menyang flyover utawa trench. Utawa mung nyusup ing ngisor. Sampeyan mindhah hatch teknologi gedhe ing ngisor awak lan ngawula.
      Kutipan saka uwzek
      Lan kepiye carane (wong, desainer sing padha wis entuk aku karo "armata") kanggo nempelake ing lambung tank desain sing padha kanthi diameter ngluwihi ukuran tali bahu turret?

      Yen aku ngomong "tutup" - iki ora ateges sing kudu persis babak. Dheweke bisa menang maneh wangun awak. Contone, gabung karo waja 80mm sisih, yaiku, rada dipotong saka sisih. Yen desainer ora bisa teka karo IT. Banjur kudu diganti, kok padha lungguh? Lan tutup kudu dipasang ing awak kanthi welding.
  35. +2
    1 2014 Juni
    Aku ora bakal mbukak kanggo dangu, nanging paling ora menara penginderaan jarak jauh bisa digawe piye wae luwih kenceng!!! Kasunyatan yen B3 pancen modernisasi sing ora bisa diwaca! Pangarep-arep yen "Armata" isih ana ing tentara ing jumlah cukup.
  36. Erg
    0
    1 2014 Juni
    Aku ora spesialis ing tank, nanging aku temen maujud ana proyek modernisasi, contone, 1000 tank. Biaya saben meh setengah t90. Yen ora, tinimbang nganyarke, sampeyan bisa nggawe 400 tank anyar. Aku bakal nindakake mung sing (sawise kabeh, daya pertempuran saka unit anyar akeh unggul saka lawas), lan t72 kanggo remelting. Mungkin aku salah opo
  37. Erg
    +1
    1 2014 Juni
    Mungkin ngedol tank lawas kanggo sawetara "Lumumbia". Saperangan atus sing anyar bakal cukup
  38. 0
    1 2014 Juni
    apa debate? "Armata" ana ing dalan, mula T-72B3 murah dituku.
  39. zvo
    +1
    1 2014 Juni
    90% komentar kritis ngemot penilaian emosional tanpa argumentasi lan kontra. uga ngguyu kepinginan kanggo ngerti ngendi lan carane penulis artikel dilayani
  40. -2
    1 2014 Juni
    Lan artikel kasebut migunani!
  41. +2
    1 2014 Juni
    Lan kenapa ora ana pilihan: pelanggan ngrusak awake dhewe lan kontraktor ngrusak awake dhewe.
    1. krang
      -1
      1 2014 Juni
      Saking sopane.
  42. mikha.ru
    0
    1 2014 Juni
    nuwun sewu, nanging katon kaya pencucian dhuwit bonal saka adonan sing digantung nalika jaman Serdyukov.
  43. 0
    1 2014 Juni
    Kutipan saka awg75
    apa debate? "Armata" ana ing dalan, mula T-72B3 murah dituku.


    Bener omongane kancaku. Dheweke bakal nggawe "Armata", banjur bakal didol menyang sawetara jinis Angola.
    Sampeyan perlu kanggo ndhukung tanduran ing pilaf nganti pindhah menyang seri "Armata". Ana uga tank dhewe lan meriam lan pemandangan, etc. Sampeyan ora bisa mung njupuk pabrik lan mungkasi kanggo sawetara wektu.
    1. Komentar wis dibusak.
  44. Yurgens
    -1
    2 2014 Juni
    Ehh) kepiye penulis ora cukup ing pamrentahan)) sampeyan ngandhani aku siji-sijine, mesthine kudu mbuwang t90 (+ pangkalan MTO lan ndandani pasukan, + siklus pangopènan + nggabungake kendaraan kasebut menyang pasukan ... ..) yen dirancang lan sijine ing stream tank saka tingkat temen beda?
    1. krang
      0
      2 2014 Juni
      Pitakonan iki asring ditakoni ing kene. Aku nerangake. Tank perang utama Armata, yen digawe ing wektu, mesthi bakal larang banget. Aku ngira kabutuhan Federasi Rusia kanggo tank ora kurang saka 10-15 ewu unit. Apa sampeyan mikir yen sawise Armata dilebokake ing layanan, kabeh unit militer bakal langsung kebak? Ngendi sampeyan ndeleng iki karo kita sajrone 25 taun kepungkur? Malah kanthi kahanan sing stabil ing negara kasebut lan pembangunan ekonomi sing tetep, bakal mbutuhake pirang-pirang taun ngenteni tank Armata katon ing kabeh unit lan formasi tank. Kabeh wektu iki, T-72 lan T-90 bakal digunakake. Sawise kabeh, malah USSR, kanthi kekuwatane, ora bisa langsung sawise panemuan T-72 lan T-80 saturate kabeh bagean karo dheweke lan tank T-55 lan T-62 lawas wis suwe. lan dimodernisasi luwih saka sapisan (ing ngendi dheweke lagi dilayani nganti saiki). Inggih, angel nyana pilihan liyane kanggo pangembangan acara ing kasunyatan sing ana. Amarga tank Armata mesthi apik lan bakal apik yen dipasrahake kanthi tepat. Nanging iki ora ateges saiki, malah tanpa ndeleng tank anyar, iku perlu kanggo flog mriyang lan rampung skor kanggo nambah teknologi sing wis ana.
      1. +1
        2 2014 Juni
        Nalika Rusia ngedol lisensi kanggo ngumpulake T-90 menyang India, I
        manawa tanduran kasebut bisa digunakake kanggo rong tentara: India
        lan Rusia. Apa bedane ing ngendi iku dirakit? Ing rong negara ana
        bakal tank modern. Nanging, menara T-90 luwih gampang diatur,
        tinimbang T-72 lan kemampuan nyerang T-90 luwih dhuwur (dheweke duwe meriam, aku
        maca, luwih apik - kurang getaran tong minyak - sampeyan bisa njupuk luwih akurat ing gedhe
        jarak).
        Mesthi, carousel AZ cangkang tanpa perlindungan tambahan ...
        "Ora ana isine weteng", nanging siji bisa ngarep-arep sing Russian / Indian infantri ora
        bakal ngidini tank bakal hollowed metu saka RPGs bebas saka sisih, kaya mengkono ing Suriah.
  45. krang
    0
    2 2014 Juni
    Kutipan saka: voyaka uh
    Mesthi, carousel AZ cangkang tanpa perlindungan tambahan ...
    "Ora ana isine weteng", nanging siji bisa ngarep-arep sing Russian / Indian infantri ora
    bakal ngidini tank bakal hollowed metu saka RPGs bebas saka sisih, kaya mengkono ing Suriah.

    Ing Suriah, saiki mung ana kapal tanker paling apik ing donya. Padha wis jerked mati ana. Lan interaksi tank karo infantri ana dadi mapan sing ora tau ngimpi. Kita wis ilang pengalaman iki sawise Perang Patriotik Agung.
    1. +1
      2 2014 Juni
      Tanker apik, aku simpati karo dheweke. Nanging ana sing kurang lan luwih sithik.
      Uga tank. Kira-kira setengah saka T-72 wis ilang irretrievably ing 4 taun.
      Amarga operasi karo T-72 tanpa support infantri kandhel, utamané
      ing wilayah kutha, ora mungkin tanpa kerugian gedhe.
      Sampeyan bisa uga wis ndeleng ing video saka militan carane granat lan roket mlebu antarane
      gembong lan kothak pangayoman DZ ing sisih awak, igniting biaya saka AZ.
      1. 0
        2 2014 Juni
        Kutipan saka: voyaka uh
        Sampeyan bisa uga wis ndeleng ing video saka militan carane granat lan roket mlebu antarane
        gembong lan kothak pangayoman DZ ing sisih awak, igniting biaya saka AZ.

        Alexey, apa sampeyan mikir:
        yen 10 operator janggut film bledosan tank T-72, lan ing pungkasan mung 4 tank mandeg ... lan mung 2 saka wong-wong mau diunekake munggah karo detonation luwih ... carane akeh video bakal ing YouTube ???
        Kanan - 2. Lan padha - twist kaya terwelu mad.
        Apa pikirane cetha?
        1. 0
          2 2014 Juni
          Sing jelas, para militan nggawe video propaganda.
          Nanging mundhut 1/3 saka kendaraan lapis baja diakoni kanthi resmi dening panguwasa Siria
          Setengah taun kepungkur.
          Presiden Assad, sayangé, mung siji brigade tank - apik banget,
          didhawuhi sedulure dhewe. Lan siji artileri. brigade. Kabeh prajurit
          lan perwira - Alavtites, wong saka kang presiden piyambak. Lan pilot, mesthi.
          Uga Alawites. Brigade loro iki ditransfer saka panggonan menyang panggonan
          wilayah panas.
          Lan infantri direkrut saka Sunni. Ing awal perang sipil, kabeh prajurit mlaku utawa
          nilar utawa gabung karo militan. Mulane, kabeh infantri kudu
          rekrut saka Libanon utawa Syiah Irak. Padha perang apik, nanging Alawites
          nyepelekake lan ora gelem kabawah ing dhawuhe.
          Mulane, ing kabeh video sampeyan mung ndeleng tank Siria. Ora ana sing ndhukung.
          Infanteri Syiah bakal teka mengko (yen katon cocok :(
          1. 0
            2 2014 Juni
            Kutipan saka: voyaka uh
            Infanteri Syiah bakal teka mengko (yen katon cocok :(

            Alexey, Aku ora spesialis ing Suriah ... (Aku mung "bumped" karo Sunni lan Syiah).
            Lan apa sing sampeyan tulis ... nyedot.
            Matur nuwun kanggo info.
    2. 0
      2 2014 Juni
      Quote: Krang
      Lan interaksi tank karo infantri ana dadi mapan sing ora tau ngimpi. Kita wis ilang pengalaman iki sawise Perang Patriotik Agung.

      Ehem...
      Ivan, aja dadi percaya diri karo topik sing sampeyan lakoni NOL MUTLAK.
      Ya, aku ora sopan.
      Lan aku bakal tansah nindakake iki nalika wong-wong sing ora mambu nulis.

      Sampeyan ora ana ing Ceko-1 lan Ceko-2. Iki macem-macem.
      Cukup terusake artikel babagan impen sampeyan (wektu iki pancen menarik kanggo diwaca), nanging aja menyang ngendi ... sampeyan wis ngerti dhewe.
      Ora kepinginan kanggo sumpah.
  46. krang
    0
    2 2014 Juni
    Kutipan saka: voyaka uh
    Sampeyan bisa uga wis ndeleng ing video saka militan carane granat lan roket mlebu antarane
    gembong lan kothak pangayoman DZ ing sisih awak, igniting biaya saka AZ.

    Aku weruh, nanging biasane rekaman lawas. Saiki kita wis sinau. Saiki, kanggo siji tank ilang, ana 10 sing nindakake tugas lan udan militan ing kutha, njamin tumindak infantri. Mangkene carane dheweke gelut saiki:
    http://yandex.ru/video/search?text=танки%20мочать%20боевиков%20в%20сирии&filmId=
    CXYNTkRbUXI
    1. 0
      2 2014 Juni
      Aku nonton video ing link sampeyan.
      Tank, mesthi, bisa maneuver, saéngga nyegah peluncur granat
      ngarahake.
      Nanging, yen kita nglirwakake emosi perang:
      1) ora infantri siji, ora siji armor personel operator ing lurung-lurung.
      2) tank AJA murub bedhil mesin.
      Mbayangno sing gunner saka 125 mm tank gun ngarahake ing kutha?
      Upaminipun piyambakipun weruh militan ing jendhela. Siji dijupuk, siji wong.
      Apa beban amunisi saka tank? :)
      Sa adoh aku ngerti, T-72 nggunakake 2 jinis utama projectiles: dhuwur-mbledhos
      lan OBPS. Tilas mbanting tembok bata ngarep, nanging kamar mburi
      tetep utuh. Kapindho break liwat bangunan lan fly metu luwih.
      Sanadyan siji utawa liyane, minangka sampeyan dhewe ngerti, ora banget efektif marang
      militan manggon ing omah.
      1. krang
        +1
        2 2014 Juni
        Mula padha ora katon.
        Kutipan saka: voyaka uh
        1) ora ana infantri siji ing lurung-lurung

        Padha dioperasikake ing jero bangunan.
        Kutipan saka: voyaka uh
        2) tank AJA murub bedhil mesin.

        Dheweke mimpin, mung ora katon.
        Kutipan saka: voyaka uh
        Mbayangno sing gunner saka 125 mm tank gun ngarahake ing kutha?

        Yen sampeyan nonton, sampeyan kudu krungu komentator. Tank diwenehi sebutan target dening infantri ing njero bangunan. Lan padha njaluk mungsuh tengen liwat tembok omah.
        Kutipan saka: voyaka uh
        Sa adoh aku ngerti, T-72 nggunakake 2 jinis utama projectiles: dhuwur-mbledhos
        lan OBPS.

        Bener.
        Kutipan saka: voyaka uh
        Tilas mbanting tembok bata ngarep, nanging kamar mburi
        tetep utuh

        Radius kekalahan terus saka OFS yaiku 50m2. Plus maya pecahan sing mabur menyang kabeh jendhela, lawang lan retak liyane.
        Kutipan saka: voyaka uh
        Kapindho break liwat bangunan lan fly metu luwih.

        Minangka asil mecah tembok beton, awan pecahan dibentuk maneh. Kang kena mungsuh. Ing sawetara kasus, BOPS malah luwih efektif tinimbang OFS marang infanteri.
      2. +1
        2 2014 Juni
        Kutipan saka: voyaka uh
        1) ora infantri siji, ora siji armor personel operator ing lurung-lurung.
        2) tank AJA murub bedhil mesin.
        Mbayangno sing gunner saka 125 mm tank gun ngarahake ing kutha?
        Upaminipun piyambakipun weruh militan ing jendhela. Siji dijupuk, siji wong.

        Ehem...
        Alexey, perang ing kutha iku salah siji saka byaks paling angel.
        Pertempuran sing efektif ing kutha kasebut ora bisa ditindakake tanpa nggawe Grup Assault, ing ngendi INFANTRY bakal dadi basis klompok serangan iki, lan tank kasebut kalebu ing GROUP SUPPORT FIRE lan GROUPS Dhukungan LAIN.
        Yen sampeyan kasengsem, google mbangun "wit Natal" kendaraan lapis baja nalika perang ing kutha utawa ... mung maca BUSV, bagean 3 lan 2 ana ing internet.
        nglirik

        .............

        Miturut cara, T-72 nduweni jinis cangkang ing ngisor iki:
        - OF, ora "dhuwur-mbledhos" ... ana "pimp" ing sekring, kang nemtokaken - "apa lan kang kamar Smash menyang bledug."
        - Kumulatif (corong).
        - Sub-kaliber (linggis).
        - Radiantly larang UR.
        ya
        1. +3
          2 2014 Juni
          "Alexey, gelut ing kutha minangka salah sawijining perkara sing paling angel ditindakake."

          Ya aku ngerti.. Gusti Allah mboten sare. Perusahaan kita ora dijupuk
          ing wektu sing tepat: "ora cukup dilatih", sanajan dheweke wis ngrampungake kursus 2 dina sadurunge
          ing kutha khusus - "a la Syria / Palestine" :)
          Aku wis ora enom banget - panas lan, terus terang, ambegan lega.
          1. +2
            2 2014 Juni
            Kutipan saka: voyaka uh
            Perusahaan kita ora dijupuk

            Dadi ... supaya Gusti Allah nylametaké kowé, jeneng.
            Simpen urip kanggo sanak-sedulure.
            Urip kanggo wong-wong mau.
            Sugeng Riyadi - Sugeng Rawuh...
            ombenan
            1. +1
              2 2014 Juni
              Sugeng wengi Alexey lan sehat kanggo sampeyan! Roti panggang kanggo Senjata Rusia! ombenan
              1. +1
                3 2014 Juni
                Kutipan saka studentmati
                Sugeng wengi Alexey lan sehat kanggo sampeyan! Roti panggang kanggo Senjata Rusia!

                Wah...
                Hello Sasha!!!
                Sayange dheweke arang banget teka.
                mutualan! nyembur...
                ombenan
                Nanging aku wis "ambegan" - aku ngumbara ing alas sajrone rong dina, ngompa oksigen menyang paru-paru, yen infeksi ora ambegan ...
                ngguyu
                1. +1
                  3 2014 Juni
                  Quote: Aleks TV
                  Sayange dheweke arang banget teka.


                  Senajan langka, tegese ora ilang! Aja ngenteni! Kanggo Kamenangan senjata kita, Lyosh! ombenan
  47. 0
    2 2014 Juni
    Ana pitakonan saka teko.
    Lan kok "Masang Strip baja kanggo telung kothak turret saka spare parts lan aksesoris, saka kang rentengan logam karo bal karet ing ends kudu nyumerepi mudhun ing 5-7 cm tambahan. Bal-balan kudu nyeret sethitik bebarengan gendheng saka kasus ". ?
    Aku ora ngerti logika.
    1. krang
      +1
      2 2014 Juni
      Iki ditindakake ing tank Merkava. Kanthi gampang lan murah ing implementasine desain kasebut, layar anti-kumulatif sing apik sing nyegah penetrasi amunisi kumulatif ing ngisor oyod menara (titik sing paling rawan) lan ing wektu sing padha ora nyegah rotasi. saka menara lan ora nyegah mekanik driver metu liwat lawang ngisor (mung di-push rentengan lan iku) ).
      1. +1
        2 2014 Juni
        Matur nuwun kanthi sanget kanggo jawaban sampeyan.
  48. -1
    2 2014 Juni
    Lan sapa ing Rusia, saliyane UVZ, isih melu desain lan produksi kendaraan lapis baja? Sing, ora ana siji, ora ana kompetisi, Ural duwe plug cetha karo gagasan lan, sing paling Jahwéh, karo inkarnasi soko anyar menyang baja, nanging ora ana wong liya utawa ora ana sing krungu, lan sing paling kamungkinan garis umum partai ing perkara iki ....
    Mungkin Mei 2015. surprise tenan penake lan bungahaken?
  49. krang
    0
    2 2014 Juni
    Kutipan: STALGRAD76
    Lan sapa ing Rusia, saliyane UVZ, isih melu desain lan produksi kendaraan lapis baja?

    Omsk lan St.
  50. -1
    2 2014 Juni
    Lan sapa sing bakal perang karo tank iki? Mbokmenawa karo wong Papua.
  51. Komentar wis dibusak.
  52. Korsak
    -1
    15 2014 Juni



    Artikel apik tenan. Sadurunge, pendapatku babagan RF T72 sing diowahi cukup dhuwur. Aku kanthi tulus percaya yen dudu bedhil lan loader otomatis sing ganti, nanging kabeh menara !!! Lan ing video ing ndhuwur kasebut yen mesin kasebut jaran 1200. Saka ngendi dheweke entuk informasi iki??? Nanging tanpa kabeh iki dheweke sengsara.
  53. Korsak
    +1
    15 2014 Juni
    Kutipan saka lapo32
    Utamane ing pertempuran modern, kendaraan tempur infanteri luwih relevan

    Kendaraan tempur tank lan infantri kanggo macem-macem tujuan. Mbandhingake, apa maneh ngganti siji karo liyane iku bodho. Ana video sing mbahas panggunaan tempur loro-lorone kendaraan.
  54. +1
    17 2014 Juni
    Kutipan saka samoletil18
    kene! Ing taun Soviet, iki cetha malah kanggo siswa kelas 9. HP ora penting, nanging torsi.

    Torsi gerakane, iku steers kaya karakteristik ing kacepetan kurang, daya kuda bakal mbantu cepet. Kursus fisika sekolah. Kanthi mesin dirating ing 1500 hp. Iku bakal bisa kanggo njaga 50 km / h kanggo dangu tanpa matèni engine. Coba nyopir T-72 luwih cepet saka 40 km/jam lan rasakna bedane. Meksa jaran biasane dilakokaké miturut révolusi, lan iki perlu kanggo ngurangi bobot bagean obah. Iki wesi liyane, baja, pilihan kanthi ati-ati saka geometri bagean obah saka klompok piston, nyambungake rod. Kabeh ana regane. Nanging misale jek kula ing negara karo metalurgi dikembangaké, kita saged, malah kanggo ngganti karo titanium, utawa malah turbin.
  55. -1
    24 2014 Juni
    Inggih, sedih, sing khas, kita tansah duwe kabeh peralatan sing paling apik kanggo didol, kita nyimpen kabeh sampah kanggo awake dhewe. Contone, T-90MS apik ing kabeh, ora ketompo ngendi sampeyan katon ... lan T-72B3 sawetara jenis omong kosong ...
  56. 0
    Juli 29 2014
    Apa pancene angel banget kanggo nginstal remot kontrol ing menara tanpa kesenjangan lan nggawe layar normal karo remot kontrol ing sisih?
  57. denis fj
    +3
    Agustus 24 2014
    Aku pengin nambah babagan histeria babagan tank T-72b3, tank bakal dirampungake nganti level T-90s, iku sing diomongake ing pameran kasebut.

    Mulane, sajrone X International Exhibition of Arms, Military Equipment lan Amunisi Rusia Arms EXPO 2013 ing Nizhny Tagil, dilaporake yen ing 2014 direncanakake ngembangake tank T-72B3 sing diadopsi dening tentara Rusia. Direncanakake kanggo nginstal pemandangan panorama komandan, peralatan kanggo piranti lunak lan kompleks teknis sistem kontrol level taktis terpadu, uga peralatan kanggo ngontrol amunisi jarak jauh.
  58. denis fj
    +1
    Agustus 24 2014
    Aku pengin nambah babagan histeria babagan tank T-72b3, tank bakal dirampungake nganti level T-90s, iku sing diomongake ing pameran kasebut.

    Mulane, sajrone X International Exhibition of Arms, Military Equipment lan Amunisi Rusia Arms EXPO 2013 ing Nizhny Tagil, dilaporake yen ing 2014 direncanakake ngembangake tank T-72B3 sing diadopsi dening tentara Rusia. Direncanakake kanggo nginstal pemandangan panorama komandan, peralatan kanggo piranti lunak lan kompleks teknis sistem kontrol level taktis terpadu, uga peralatan kanggo ngontrol amunisi jarak jauh.
  59. 0
    31 Oktober 2018
    Lan pira bobote pungkasane? kaya abrash utawa markusha? ngguyu

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"