Kemajuan ing urusan militer lan intelijen militer

43
Kontroversi sing terus-terusan ing kaca publikasi khusus manca babagan pentinge pengaruh revolusi ing urusan militer (RVD) ing proses reformasi angkatan bersenjata ora bisa nanging mengaruhi wilayah penting kaya intelijen, sing minangka unsur penting ing fungsi sukses "mesin militer" saka negara apa wae sing ngaku minangka "nasib arbiter umat manungsa" utawa paling ora bagean kasebut.

INTELLIGENCE ING FOKUS

Salah sawijining ahli teori lan praktisi intelijen militer Amerika, James Fitzsimonds, ing karyane "Intelligence and Revolution in Military Affairs" nandheske: "Intelligence tegese tansah ndadekake komandan bisa ngontrol kahanan ing medan perang. ; sistem pangolahan informasi saiki, ing asas, njamin pangiriman cepet saka printah lan akselerasi saka jangkah saka operasi pertempuran, lan tliti dhuwur long-range gaman ngijini sampeyan kanggo covertly numpes target. Akibaté, miturut Fitzsimonds, "iki lan pembangunan liyane bisa lan kudu radikal malih ngganti wangun lan cara perang ...".

Iki, ing intine, minangka makna revolusi ing urusan militer. Kajaba iku, kauntungan penting saka pengintaian sing diatur kanthi apik yaiku ngidini komandhan ora mung ngerti apa sing ditindakake dening mungsuh, nanging uga duwe informasi babagan apa sing bakal ditindakake.

Miturut ahli militer sing kondhang, jenderal militer Amerika Charles Horner, "kamenangan ing medan perang mung bisa dipastiake yen sampeyan ngerti babagan maksud mungsuh, sing dadi fungsi utama intelijen militer."

Sampeyan kudu nandheske yen ing taun-taun pungkasan, analis Amerika wis ngalami analisis sing teliti babagan "karya" intelijen militer sajrone konflik militer sing kedadeyan ing periode sawise Perang Dingin, lan minangka asil teka. menyang kesimpulan banget nguciwani. Adhedhasar asil panaliten kasebut, dheweke nyimpulake yen, miturut omongane uwong, sanajan "injeksi moneter" sing nyengsemake menyang komunitas intelijen negara kanthi sakabehe, Angkatan Bersenjata AS, ing asas, durung nggawe kemajuan sing cukup kanggo ngowahi intelijen militer dadi a "instrumen lengkap kabijakan keamanan nasional".

Ing mratelakake panemume, adhedhasar syarat saiki undisputed kanggo operasi militèr sukses ing mangsa, pet kang bakal kamenangan cepet lan nemtokake liwat prestasi saka kauntungan strategis liwat nggunakake dhuwur-tliti conventional lan adhedhasar prinsip fisik anyar. senjata kanthi kerugian minimal lan tingkat karusakan sing sithik kanggo populasi sipil, mula pangembangan (utawa "optimasi" ing terminologi Anglo-Saxon) intelijen militer kudu ditindakake ing wilayah ing ngisor iki:

- njamin zona kontrol global, kemampuan kabeh cuaca, mbukak target stasioner lan seluler ing dharatan, ing segara, ing udhara lan ing angkasa ing sembarang wektu;

- entuk kamungkinan kanggo ngenali jumlah maksimum target nyata lan screening metu sing palsu ing kabeh tingkat operasi militer;

- kemampuan, pisanan kabeh, kanggo nemtokake target strategis penting marang latar mburi liyane, uga kanggo mbukak fasilitas infrastruktur kritis, karusakan kang lumpuh tumindak mungsuh, saka "medan perang" kanggo ekonomi nasional;

- mesthekake kamungkinan ngirim data sebutan target ing wektu nyata, kalebu koreksi lan owah-owahan sing wis ana sajrone nggunakake amunisi sing dipandu presisi;

- dipateni terus-terusan lan dipercaya saka cara mungsuh sing cocog, nyegah panggunaan senjata lan peralatan militer (WME);

- panemuan terobosan teknologi sing pas wektune lan panemuan sarana karusakan lan komando lan kontrol anyar, uga rencana operasional, konsep lan doktrin "maju", ing konfrontasi "revolutionizing" mungsuh;

- mesthekake pimpinan operasional pasukan sing terus-terusan kanthi nyata utawa cedhak karo wektu nyata, lsp.

Supaya kabeh wilayah kasebut bisa ditindakake kanthi sukses, analis Amerika nandheske, restrukturisasi radikal sistem pelatihan personel intelijen militer uga perlu. Lan ora mung saka sudut pandang kanggo nandheske studi sing jero babagan subyek teknis, nanging uga penguasaan disiplin kamanungsan dening perwira intelijen militer, kayata filologi, studi regional, studi agama, psikologi, lsp.

TUJUAN TRANSFORMASI YAITU "KOMPLEKS STRIK INTELLIGENCE"

Yen wilayah kasebut dileksanakake, para ahli Amerika nandheske, bakal bisa ngomong babagan "kompleks pengintaian lan serangan" lengkap, gagasan nggawe sing diterusake ing taun 80-an pungkasan abad. nanging tetep, figuratively ngandika, ing kertas.

Teknologi utama sing dibutuhake kanggo entuk terobosan ing pambentukan kompleks kasebut ing angkatan bersenjata, ing asas, wis kasedhiya utawa mesthi bakal katon ing mangsa ngarep. Sajrone konflik militer ing taun-taun pungkasan, utamane ing Afghanistan lan Irak, ora mung eksperimen, nanging uga "uji coba pertempuran" antarmuka platform serangan kanthi peralatan pengintaian remot ing wektu nyata. Nanging, ahli Amerika sing kasebut Fitzsimonds nyatakake, potensial saiki isih ora cukup kanggo nggawe "kompleks pengintaian lan serangan" lengkap sing bakal nyedhiyakake komunikasi "sensor - senjata" ing wektu nyata antarane kabeh target lan kabeh senjata api ing. area operasi utawa ing téater operasi minangka kabèh.

Ing negara-negara sing paling maju kanthi militer, utamane ing Amerika Serikat, wis ana macem-macem alat deteksi sing bisa nyedhiyakake informasi sing penting banget kanggo perintah kasebut. Nanging, kapisah diwenehake dening wong-wong mau lan malah analytically diproses informasi mung confuses komandan karo turah mbrawah saka data asring mbantah. Wis pirang-pirang taun, pimpinan militer Amerika Serikat wis ngadhepi tugas ora mung nambah jumlah alat lan platform deteksi, sing mesthine uga dikarepake, nanging kanggo nggayuh konsistensi ing proses nggoleki target, identifikasi sing jelas lan distribusi kanggo karusakan sakteruse.

Unsur kritis kanggo nyedhiyakake data sing terus-terusan, akurat lan dipercaya saka macem-macem cara deteksi menyang konsumen yaiku konvergensi awal (sintesis) dadi gambar siji ing wektu nyata. Iki mbutuhake ora mung kemampuan interoperabilitas saka macem-macem sarana pengintaian ing teater operasi ing wektu nyata, nanging uga otonomi dhuwur ing proses milih target kapentingan saka massa pinunjul saka data sisih. Sepisanan, misale jek saiki kemungkinan sintesis informasi wis dileksanakake lan umume gumantung ing karya operator analis sing tepat. Nanging sabenere iki kadhangkala nyuda tingkat kualitas kabeh karya rampung, awit iku pirso jumlah cukup subyektivitas. Akibaté, ahli militèr - panyengkuyung saka gumantung kabeh ing teknologi, nandheske sing terobosan teknologi nyata ing lapangan ngumpulake data intelijen, dijupuk kalebu kanthi cara technical, mung bisa digayuh yen model komputer dinamis analisis, pilihan lan distribusi saka macem-macem target digawe, sing ngidini sampeyan nemokake kerentanan kanthi otomatis - obyek saka infrastruktur kritis mungsuh lan senjata langsung karusakan.

Ing babagan iki, ana masalah liyane - komunikasi data sing selektif menyang panguwasa sing nggawe keputusan. Kita ngomong babagan informasi intelijen "kunci" sing wis diverifikasi, lan dudu babagan macem-macem data mentah, utamane saka peralatan intelijen. James Fitzsimonds nandheske manawa "presentasi cerdas" informasi kasebut ing wektu nyata, langsung saka sarana deteksi menyang konsumen, mbutuhake otomatisasi meh lengkap kabeh proses. Ing wektu sing padha, ahli Amerika terus, "sistem sentralisasi" sing dibentuk kanthi cara iki kudu nyedhiyakake kemungkinan nyebarake operasi ing antarane simpul sing beda-beda kanggo ngindhari kerentanan simpul tengah siji, yaiku, kita ngomong babagan " sistem jaringan”.

Owah-owahan ing STRUKTUR ORGANISASI

Kajaba iku, introduksi sistem operasional sing ora kompatibel kanggo nggawa informasi menyang konsumen menyang arsitektur intelijen militer sing disebut, para ahli manca, mesthi bakal mbutuhake owah-owahan organisasi sing jero, sing tanpa babagan apa wae bisa diarani revolusi nyata ing intelijen.

Kaping pisanan, mesthine kudu nyana konsekwensi saka proses sing muncul kanggo nggabungake fungsi-fungsi badan sing ana ing analisis informasi sing mlebu ing wektu nyata lan pangiriman langsung informasi sing diproses menyang panguwasa sing ana gandhengane. Iki mbutuhake tingkat interoperabilitas sing dhuwur lan, nyatane, standarisasi tugas pengumpulan, analisis, panyimpenan, pengambilan lan pelaporan intelijen. Dadi, kedadeyan, prosedur lan "aliran dokumen" sing ora cocog karo "arsitektur" intelijen anyar sing anyar bakal diilangi utawa mati dhewe.

Wangun laporan langsung, sing nuduhake dalane intelijen saka sarana kanggo ndeteksi menyang konsumen ing wektu nyata, mesthi bakal ngilangi kabutuhan anane badan penengah lan kiriman. Kamungkinan ing mangsa ngarep bakal ana, yen ora dadi penggabungan lengkap, banjur ngilangi bedane tradisional antarane fungsi "intelijen" lan "komando". Profesi sing padha karo "unit intelijen" minangka signalman, penemu arah, kriptografi, operator-analis, lan liya-liyane, bisa digabung dadi siji struktur informasi.

Akibaté, ing wangun konseptual pungkasan, "kompleks reconnaissance-strike" bakal dadi sistem komputer sing ngatur dhewe, ing ngendi subsistem sing kapisah - pengintaian lan serangan - bakal mlebu ing sistem kontrol virtual saka kompleks kasebut lan banjur metu. Komplek kasebut dhewe bakal bisa nemtokake algoritma tumindak sing optimal kanggo saben sarana pengintaian lan karusakan: aktivasi, mateni, sebutan target lan nargetake kanthi efek maksimal. Kajaba iku, dheweke bakal nindakake iki luwih cepet tinimbang wong. Wigati dimangerteni manawa Amerika wis njupuk langkah penting kanggo ngetrapake ide kasebut. Konsep Unified of Cooperative Engagement Capability, sing diformulasikan lan diadopsi ing taun 1987, ing wiwitan taun XNUMX-an, njupuk wujud nyata ing wangun sistem kontrol senjata multifungsi universal sing dibangun, unsur utama yaiku Komplek Aegis, sing wis dilengkapi akeh kapal penjelajah lan kapal perusak Angkatan Laut AS.

Kemajuan ing urusan militer lan intelijen militer

Tugas penting saka badan pamrentah yaiku kanthi tepat wektu nggawa intelijen babagan kahanan saiki menyang jumlah konsumen sing dibutuhake.


TEMBUNG pungkasan durung kanggo wong

Nanging, jangkoan global saka wilayah mungsuh nyata lan virtual, ing podo karo asil dandan saka technical liya saka informasi warna, kang, ing pet, kang menehi kritik dening revelations anyar saka mantan pegawe saka Administrasi Keamanan Nasional AS Edward Snowden. wis diwenehake dening Washington kanthi pitulungan saka sekutu Anglo-Saxon, mbutuhake pangerten sing jero lan jembar ora mung militer, nanging uga sistem politik lan ekonomi negara sing dadi obyek intelijen.

Sebagean, tugas akumulasi informasi lan analisis, kaya sing wis ditekanake ing ndhuwur, bisa ditanggulangi liwat otomatisasi lan komputerisasi. Nanging, minangka ahli Amerika ngakoni, kanggo ngrampungake masalah iki kanthi lengkap lan kanthi efisiensi dhuwur, ora bakal bisa ditindakake tanpa analis intelijen kanggo wektu sing relatif suwe. Ana pendapat sing kuat manawa prestasi sing paling penting ing cybernetics, elektronik, lsp. ora bakal ngilangi kabutuhan kanggo nggawe keputusan manungsa, sanajan ing watesan sistem pangolahan intelijen negara sing wis digawe. "Mung spesialis sing ngerti," tulis ahli Amerika Fitzsimonds, "bisa nggawe keputusan sing subyektif nanging bener babagan nilai relatif ing kabut perang."

INFORMASI KONFIRMASI IKU KUNCI SUKSES

Intine kegiatan intelijen, kaya sing sampeyan ngerteni, yaiku informasi, yaiku, informasi sing diproses kanthi analitis sing dipikolehi saka macem-macem sumber, kanthi kesimpulan lan usulan sing cocog. Sajrone dekade kepungkur, para ahli Amerika nyathet, ana penilaian maneh radikal babagan "informasi" kaya ngono, uga peran lan pentinge ing konfrontasi bersenjata. Ora sengaja wiwit wiwitan taun 90-an ing abad pungkasan, konsep kayata "perang informasi" wis kalebu ing dokumen arahan Angkatan Bersenjata AS, sing saiki wis dadi bagian integral saka teori lan praktik. saka Angkatan Bersenjata negara-negara Kulon.

Salah siji sing pisanan menehi perhatian marang fenomena iki ing pangembangan seni militer yaiku ahli Amerika Alvin lan Heidi Toffler, sing nandheske yen "pangembangan teknologi bisa nyebabake transisi saka informasi minangka sarana kanggo njamin operasi militer tradisional menyang informasi minangka informasi. perang ing ngendi kekeselen lan maneuver mungsuh dadi unsur kanggo njamin tekanan militer, politik lan ekonomi liwat manajemen informasi. Munculé bal anyar konfrontasi - cyberspace lan prestasi dominasi ing iku luwih ngiyataken pinunjul saka "perang informasi" kanggo entuk sukses pokok "ing paprangan". Mesthi wae saka iki yen "kompleks serangan-reconnaissance" digawe, sing nyepetake kecepatan lan efektifitas perang, minangka tahap penengah menyang rezim perang konseptual anyar, sing kalebu, ing antarane, operasi informasi sing nyerang. .

Ing babagan iki, kasunyatan liyane kudu ditekanake. Ing pungkasan taun 80-an ing abad pungkasan, ahli Amerika Robert McCue ngeweruhi pola pinunjul ing ngisor iki: kauntungan militèr ing sembarang tingkat ditemtokake ora dening jumlah kerugian mungsuh utawa maneuvering skillful saka pasukan, nanging dening pemahaman asil. saka konfrontasi, kalebu kesadaran utawa ora ngerti kekalahan dening komandan individu sing nggawe keputusan. Ing tembung liyane, yen sampeyan nguripake kanggo sajarah Contone, menehi saran marang mungsuh lan nemtokke "gambar kerugian lan karusakan superkritis", kanthi podo karo demonstrasi manuver "trampil" lan transfer pasukane, asring digunakake minangka sarana kanggo meksa mungsuh. ngrumangsani “kahanane ora duwe pangarep-arep”, supaya banjur meksa ngakoni kapitunane. Iki bisa digayuh, mbok menawa, mung kanthi bantuan "senjata informasi".

Kontrol informasi ing mangsa ngarep bisa menehi ora mung pangerten sing jelas babagan kahanan saiki, ing "medan perang" lan ing skala lokal utawa regional sing luwih gedhe, nanging uga tingkat manipulasi informasi sing jero, minangka asil bakal bisa ngontrol utawa malah numpes komando lan sistem kontrol mungsuh, lumpuh lan kanthi mangkono meksa mungsuh ngakoni asor.

Kanthi kabeh iki, dominasi informasi ora ateges perang tanpa kerugian fisik. Mekanisme utama kanggo implementasine saka "perang informasi" uga bakal kalebu karusakan materi kanggo komponen kritis komando lan kontrol, komunikasi lan sistem Intelligence inflicted ing mungsuh dening conventional (tradisional) lan adhedhasar prinsip fisik anyar sarana perang. Kontrol informasi kudu tansah didhukung dening kapercayan mungsuh sing pasukan nyata bisa digunakake marang dheweke. Minangka pangembangan logis saka konsep "kompleks reconnaissance-strike", para ahli Amerika nandheske, intelijen kudu siap kanggo njupuk menyang akun operasional jero, organisasi, ekonomi, budaya lan prasyarat liyane kanggo dominasi mangsa informasi ing perang.

"Terobosan TEKNOLOGI" - PERHATIAN KHUSUS

Entuk tingkat kesadaran sing lengkap babagan kahanan ing tingkat regional (teater operasi sing kapisah) lan global, respon sing meh cepet babagan owah-owahan lan panggunaan pasukan militer nggunakake faktor "kontrol informasi" mung bisa digayuh liwat pangembangan teknologi. Sing terakhir, ing siji, iku fraught karo giliran sing ora dikarepke ing pangembangan revolusi ing urusan militer. Usaha sing terus-terusan kanggo prédhiksi lan nemokake "giliran terobosan" kasebut minangka tugas sing angel banget. Analis Amerika percaya yen struktur intelijen lan komponen analitis sing diuji sajrone Perang Dingin "ora diatur kanthi apik kanggo netepake owah-owahan non-linear iki." Secara khusus, James Fitzsimonds nggambarake tesis iki kanthi argumentasi ing ngisor iki. Fokus utama analytics intelijen saiki cenderung kanggo prédhiksi, contone, jinis modern apa tank negara - obyek saka Intelligence bakal nampa liwat dasawarsa sabanjuré, nalika pitakonan kritis apa mungsuh bisa nindakake kanggo sukses ing paprangan tanpa nggunakake senjata larang kaya tank.

Ora mung TEKNOLOGI

Ing sisih liya, ahli Amerika nyathet yen fokus perhatian lan upaya mung ing aspek teknologi isih winates. Pitakonan ora mung teknologi apa mungsuh duwe, nanging uga carane wong bisa digunakake kanggo nggawe kauntungan militèr. Ing babagan iki, ditekanake yen RMA modern, adhedhasar serangan presisi dhuwur lan dominasi informasi, mesthine mung minangka salah sawijining pilihan kanggo nggunakake revolusioner teknologi sing dikembangake lan dileksanakake. Nganggep biaya sing dhuwur lan kabutuhan duwe potensial ilmiah nasional sing cocog, teknologi kasebut bakal "ora terjangkau" kanggo umume negara ing donya. Akibate, wong-wong sing duwe "ambisi sing gedhe banget nanging kabisan sing ringkih" ora duwe pilihan nanging ngarahake upaya kanggo ngembangake lan nggunakake konsep liyane sing mbentuk potensial konfrontasi asimetris sing disebut. Agen intelijen analitik uga kudu menehi perhatian marang iki.

Nanging, ing mangsa ngarep, ora bisa ngilangi kemungkinan manifestasi WFD adhedhasar aspek non-teknologi. Biasane, analis Barat menehi conto rong abad kepungkur lan ngrujuk marang Napoleon Bonaparte, sing pisanan ngleksanakake ide mobilisasi umum negara, sing nyebabake paningkatan ukuran tentara, sing diduga nyumbang. marang pirang-pirang kamenangan komandhan Prancis ing paprangan.

PENDEKATAN ANYAR

Saka kabeh iki, kesimpulan yaiku prakiraan masa depan, kalebu prilaku kepemimpinan militer-politik negara-negara sing dadi target intelijen, minangka proses analisis sing rumit banget lan mbutuhake pendekatan pamikiran anyar, lan, sing paling penting, metodologi anyar. , lan, mbokmenawa, owah-owahan organisasi serius ing sistem intelijen, wiwit mangsa ngarep, sanajan ing jangka menengah, meh tansah beda karo ramalan sing saiki ditampilake.

Pembentukan visi dhewe babagan esensi revolusi ing urusan militer sing cocog karo kasunyatan lan ramalan RMA ing negara-negara sing dadi obyek intelijen, para ahli Amerika nandheske, ora bisa dipesthekake dening "arsitektur" intelijen saiki. nanging mung kanthi "optimasi" kanggo nyukupi syarat unik sing bakal menehi teknologi, konsep lan doktrin sing janjeni.

Pisanan, ing foreseeable, lan malah luwih ing jangka menengah lan dawa, intelijen kudu ngerti nuansa pangembangan RMA lan, kanthi podo karo, nimbang usulan-usulan kanggo formulir lan cara anyar kanggo nindakake operasi militer, sing, mbaleni, iku tugas comprehending asil revolusi iki. Kapindho, intelijen bisa nggawe lan kudu nindakake penilaian komparatif sing komprehensif babagan pangembangan sistem komando lan kontrol "dheweke" kanggo angkatan bersenjata lan gaman lan sistem musuh sing padha ing kabeh tingkat kanggo nemtokake doktrin, konsep lan konsep sing padha. owah-owahan organisasi sing cocog bakal dibutuhake supaya bisa nyukupi syarat formulir lan cara perang sing luwih maju. Ahli Amerika percaya yen pitakonan ora apa perlu kanggo nindakake owah-owahan ing sistem intelijen militer, nanging carane lan carane cepet kanggo nindakake.

Kesimpulan menarik saka ahli manca saka analisis WFDs kepungkur, kang boils mudhun kanggo kasunyatan sing "ora ana phase final saka revolusi" ing hubungan kanggo pangembangan sistem Intelligence, struktur organisasi lan fungsi. Wangsulan: Bab ingkang utama ora kanggo nemtokake negara, nanging kanggo nyatakaké kasunyatan saka lampahing proses - terus-terusan ngembangaken basis dhasar kanggo "keterbukaan" ngenalake inovasi lan adaptasi kanggo tantangan anyar lan kesempatan adhedhasar pangembangan ora mung teknologi. , nanging uga prestasi humaniora. Pungkasane, indikator sukses intelijen dudu kepiye efektifitas sing wis ditampilake ing jaman biyen, nanging kepiye intelijen bisa ndeleng owah-owahan revolusioner ing urusan militer sacara sakabehe lan nyiapake kepemimpinan militer-politik negarane kanggo dheweke. Nanging generasi sabanjure bakal nyekseni asil kasebut.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

43 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. dmitrij.blyuz
    +8
    31 May 2014
    Intelijen minangka mripat lan kuping markas.
    1. mad
      +6
      31 May 2014
      Oh, iki kok satelit kita tiba saka "macem-macem" malfunctions. Wulu lintang kanggo sen ngatur sabotase kanggo kita, lan saliyane milyaran kanggo satelit, kita uga kelangan mripat lan kuping kanggo intelijen kita, saben musim gugur mbalangake kita sawetara taun (((
      1. dmitrij.blyuz
        +2
        31 May 2014
        Lesh! hi Tibane satelit sing pungkasan kayane wis nglewati, yaiku sabotase, ayo goleki apa operator kasebut rusak.
    2. +8
      31 May 2014
      "... mripat lan kupinge staf." Painfully "nyenyet" ngandika. Apa "markas"?
      "Intelligence minangka mata lan kuping" saka pimpinan militer-politik ing negara apa wae. Sawise nampa informasi sing dibutuhake saiki (lan ing mangsa ngarep) - "luwih, kemudi" kabeh sing dibutuhake lan nyenengake - pasukan, aliran finansial, proses politik, lan liya-liyane ...
      Lan, kasunyatan manawa sarana, metode lan metode kegiatan intelijen langsung gumantung marang kepatuhan peralatan teknologi para penganut intelijen (GRU, CIA, MI-6, lan liya-liyane) kanthi prestasi ilmu lan teknologi sing paling "maju", humaniora - durung "saiki" dadi dikenal.
      1. 0
        31 May 2014
        Kutipan: sub307
        peralatan intelijen adepts (GRU, CIA, MI-6, lan sapiturute) kanthi prestasi ilmu lan teknologi paling "maju"

        iki ora bab sing, artikel iki bab Intelligence ing téater operasi, lan ora bab spionase.
        1. +1
          1 2014 Juni
          Aku mikir artikel kasebut babagan nggabungake kabeh data (kalebu spionase) minangka basis kanggo nggawe keputusan.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. Komentar wis dibusak.
    5. +1
      31 May 2014
      Hmm ... menurutku sing awake dhewe ora LEWAT !!! Lan ANALYTICS kita mesthi beda-beda ... Ya, aku yakin kita ngembangake peralatan khusus Ora KURANG ... !!!
      1. +2
        1 2014 Juni
        "Salah sawijining ahli teori lan praktisi intelijen militer Amerika, James Fitzsimonds, ing karyane "Intelligence and Revolution in Military Affairs" nandheske: "Fasilitas pengintaian tansah ndadekake komandan bisa ngontrol kahanan ing medan perang; sistem pangolahan informasi saiki, ing prinsip, nyedhiyakake prentah kanthi cepet lan nyepetake perang, lan gaman jarak jauh kanthi tliti dhuwur ndadekake bisa ngrusak target kanthi rahasia. pembangunan bisa lan kudu radikal malih ngganti wangun lan cara perang ...".

        NGGUMUNKE!!! DIBUKA, AKHIRE MATA! 2*2. Lan apa TUGRIKS DAGING kanggo iki?
  2. +7
    31 May 2014
    Yen Sorge bisa mutusake kepiye sejarah jagad iki!? Tembung pungkasan nganti saiki dadi Staff Umum lan Agung, yaiku, kanggo wong lan wong ...
    1. +5
      31 May 2014
      Setuju banget!!! Sawise kabeh, Richard WARNED !!!
    2. dmitrij.blyuz
      +3
      31 May 2014
      Richard Sorge bisa mutusake, nanging ora ing politik, Stalin ora pracaya pejabat intelijen paling apik ing jaman lan bangsa, sanajan dheweke banjur ngakoni.
      1. 0
        1 2014 Juni
        Kutipan saka: dmitrij.blyuz
        Richard Sorge bisa mutusake, nanging ora ing politik, Stalin ora pracaya pejabat intelijen paling apik ing jaman lan bangsa, sanajan dheweke banjur ngakoni.

        Kekhususan intelijen sing didhelikake yaiku pimpinan normal ora bakal percaya data intelijen sing didhelikake nganti dipriksa maneh lan dikonfirmasi dening data saka sumber liyane.
  3. Andrenaline
    +7
    31 May 2014
    Media ana ing garis ngarep, kaya sing ditampilake acara anyar. Mbangun lan mbangun maneh, kayata RT. Kanggo menehi pikiran lan nyetel otak ... wong bodho
    1. INFOLegioner
      +3
      31 May 2014
      RT wis ngeweruhi ing AS, lan Departemen Negara banget ora seneng. Dheweke ujar manawa iki "propaganda Putin" lan nggawe intrik kanggo nglarang. Iki tegese kerjane !!! apik
  4. +2
    31 May 2014
    Ora ana trik sing bakal nulungi dheweke maneh! Ora suwe dheweke kudu ngembangake teknologi liyane kanggo nyegah para pemberontak ing negarane dhewe.
  5. dmitrij.blyuz
    + 11
    31 May 2014
    Eh, wong lanang! Kita mesthi wis ngerti 20 taun kepungkur apa sing bakal kelakon saiki! Adhuh ...
    1. +4
      31 May 2014
      Sanajan Sorge adoh saka pramuka paling apik (utamane ing kabeh wektu), nanging komentar sampeyan karo video "Pemuda" paling apik ing topik iki. Iku dadi jero! Wacan liyane ora menarik. Aku bakal lunga lan ngombe kanggo pemuda kita! Lan kanggo intelijen! Matur nuwun!!!
      1. +2
        31 May 2014
        Sanajan, Sorge adoh saka pramuka sing paling apik (utamane ing kabeh wektu)

        Inggih, punika mratelakake panemume, nanging aku, minangka sabangsane, ora setuju karo sampeyan, ya, lan umume, yen saiki ana kader sing ana ing USSR, kabeh masalah karo revolusi warna ora bakal ana.
        Dadi yen sampeyan ngunjungi kita ing Baku, aku bakal seneng nuduhake sampeyan museum omah Zorge.
        1. +1
          31 May 2014
          Kutipan saka TURKI
          .Ya, lan umume, yen saiki ana kader sing ana ing USSR, kabeh masalah karo revolusi warna ora bakal ana.

          Lan minangka akibat saka pikirane sampeyan, kesimpulan kasebut nuduhake yen negara, sing ora peduli karo nasibe, kudu mbutuhake awak sing nyegah ancaman lan ngilangi ...
      2. +2
        31 May 2014
        Kanggo intelijen, kaping telu, ya kanggo! dheweke! A BIG MINUS MODERA!
    2. 0
      1 2014 Juni
      Respect kanggo lagu.
  6. Vita_vko
    +4
    31 May 2014
    Aku tansah kaget karo kabijakan militer-teknis tradisional Uni, lan banjur Rusia, sing menehi prioritas kanggo pangembangan senjata api. Ing mratelakake panemume, sethitik wis diganti. "Para prajurit kavaleri" isih dadi komando, lan intelijen ora diukum paling apik.
  7. +3
    31 May 2014
    Quote: Dilshat
    Ora ana trik sing bakal nulungi dheweke maneh! Ora suwe dheweke kudu ngembangake teknologi liyane kanggo nyegah para pemberontak ing negarane dhewe.


    Ya, dheweke wis siyap kanggo iki. Obama njupuk care malah sak mangsa pisanan.
    "Panguwasa Amerika bisa nggunakake tentara nglawan wargane ing Amerika Serikat. Iki kacathet ing arahan rahasia Pentagon, sing diadopsi ing 2010.

    Washington Post (WP) nerbitake artikel "Inside the Ring: Memo negesake rencana Obama kanggo nggunakake militer marang warga". Artikel kasebut nyathet yen Directive No. 3025.18, "Dhukungan Pertahanan Panguwasa Sipil", sing diadopsi tanggal 29 Desember 2010, ngidini panggunaan pasukan militer marang warga AS ing lemah AS kanthi persetujuan Presiden.
    Arahan kasebut diadopsi nalika masa jabatan presiden pisanan Barack Obama, setaun sawise dheweke dianugerahi Bebungah Nobel Perdamaian. Sawetara ahli nyathet yen arahan iki, nyatane, nggawe dhasar kanggo ngenalake hukum militer ing Amerika Serikat ing mangsa ngarep, yen ana kabutuhan kasebut.

    Kajaba iku, sifat rahasia saka arahan iki lan menehi kekuwatan darurat marang panguwasa federal AS ing pirang-pirang aspek duwe persamaan karo perintah rahasia, sing diadopsi dening Pengadilan Pengawasan Intelijen Asing Amerika Serikat (Pengadilan Pengawasan Intelijen Asing. ) lan mrentahake perusahaan swasta kanggo Spy warga Amerika. "
    http://warfiles.ru/show-58958-obama-razreshil-primenenie-armii-protiv-grazhdan-s
    sha.html
  8. + 10
    31 May 2014
    Mung ana siji kesimpulan. "Aja ngomong!" minangka prinsip dhasar. Intelligence wis lan bakal adhedhasar agen. "Teknologi dhuwur" yen ana konflik global diilangi dening (ing taun 90-an sing diprediksi) ngrusak sawetara "kemajuan" ing orbit kanthi limbah saka produksi bal. Awan asil mbusak kabeh satelit. Malah komunikasi telpon menyang tingkat "lady, smolny ..2,20, 3,15 - papat telpon." Lan iku! Ora ana ponsel, ora ana internet, ora ana TV, ora ana apa-apa. Patut, "medan perang" tanpa kontrol, mata lan kuping. Wong Korea Lor, Cina. Coba goleki apa wae saka dheweke ... Dheweke mung ora ngerti sampeyan. Struktur introvert, kaku nolak wong liyo. Kurang "mesem" pengkhotbah kebahagiaan jaban rangkah kudu diidini mlebu. Banjur rasa senengmu ora bakal ilang.
  9. 0
    31 May 2014
    Wah, apik iki, maca. Apa sing kita duwe? Nyuwun
  10. +8
    31 May 2014
    Sarana teknis dikembangake kanthi apik ing meh kabeh kekuwatan utama. Prioritas kasebut beda-beda - nanging iki utamane amarga kemampuan ngawasi saka orbit sing beda. Nanging ana titik lemah - departemen analitis, sing, nyatane, mbentuk data kanggo laporan menyang wong pisanan. Lan apa fiasco bisa - ora perlu kanggo invent, elinga reaksi dumbfounded NATO kanggo acara Crimean.
    Nanging ing umum, kabeh iki, mesthi, ora anyar. Kaya sing dikandhakake, yen aku ngerti tuku maneh, aku bakal manggon ing Sochi.
    1. 0
      31 May 2014
      Ya, dheweke ngidini umpluk ing Crimea, nanging ana skala wilayah sing cilik banget kanggo tumindak, sanajan dheweke wis ndeleng persiapan, isih ora ana wektu kanggo nanggapi. ora kejawab, nanging aku mikir sing Serat padha digambar, pelaku dihukum lan TCTerms banget kuwat, kang layanan Intelligence Western ora tansah nandhang sangsara marga saka inersia, respon cepet lan fleksibel kanggo tugas anyar.
    2. +1
      31 May 2014
      Lan padha manggon ing Sochi.
  11. +2
    31 May 2014
    Tanpa agen sing cerdas lan kompeten, intelijen nyekel bal tenis lan asile ora owah!
    1. 0
      31 May 2014
      IKI dudu INTELLIGENCE!
  12. +8
    31 May 2014
    Aku njaluk ngapura amarga metu saka topik. http://www.vesti.ru/doc.html?id=1638457 Duta Besar AS kanggo Ukraina Geoffrey Pyatt ngumumake peningkatan bantuan AS kaping pindho kanggo sektor pertahanan Ukraina. Minangka duta besar Amerika nandheske, "penekanan khusus" ditrapake kanggo nambah kemampuan tempur para pengawal perbatasan Ukraina. Kenging punapa kita boten saged kanthi terang-terangan mbiyantu milisi kanthi gaman????????????? Saiki dheweke butuh senjata sing dibutuhake. Padha ora sopan. Apa kita isin?????
    1. +6
      31 May 2014
      Kita mbantu, nanging kita ora ngomong babagan iki, kanthi resmi ora ana apa-apa, nanging ora resmi, paling mungkin ...
    2. kombat58
      +3
      31 May 2014
      Sampeyan ndeleng gopher. Lan dheweke ...
      1. +1
        31 May 2014
        Kenapa chatting?
  13. +1
    31 May 2014
    Maneh ngandika bab bebener sing kader mutusaké kabeh. Keamanan teknis sing apik mung mbantu entuk intelijen, lan sing utama bakal dadi wong. Ing babagan iki, pramuka kita wis, lan bakal dadi pribadi sing pinunjul.
    1. +1
      31 May 2014
      Sing ora bakal ana sing ngerti. MATUR NUWUN BANGET TO wong-wong iki! Yen ora, matur nuwun lan ora lulus!
  14. +5
    31 May 2014
    Ilmuwan saka USSR ora mung mikir babagan senjata, nanging uga cara pengaruhe cuaca, lindhu gawean, tsunami, malah owah-owahan tekanan ing wilayah sing beda-beda, bisa uga isi lemak sing bisa nyebabake wong Amerika, ngurutake ilmu pengetahuan kita.
    1. kombat58
      +3
      31 May 2014
      Tebakan sampeyan rada overkill.
      Iki kesed dhewe, wong wadon ora pengin masak BORSHCH saben dina!
      Dheweke ora masak babar pisan. Ya, lan ora ana wektu, karir, karya, fitness, pijet, dandanan, apa jenis pawon, apa sing sampeyan ngomong. Luwih gampang pesen pizza liwat telpon.
      Lan ing topik. Intelligence menehi informasi. Iki cetha. Nanging Amerika wis dadi kesed banget nganti lali carane mikir! Analitik lan distribusi gol ditangani dening komputer. Iki bakal numpes wong-wong mau ing kahanan nyata. Sampeyan ora bisa nguripake otak ing printah.
  15. +4
    31 May 2014
    Ditulis lan dicet kanthi apik, wis narik ati. Nanging, nggawe pusat intelijen tunggal kanthi kluster, simpul lan komputerisasi lengkap, lan liya-liyane, ana pro lan kontra. siji utawa luwih simpul, kluster, lan liya-liyane, komplek reconnaissance-strike lan asil output bakal palsu. Lan njupuk menyang akun karusakan resik kanggo sistem, iku ora bakal bisa kanggo njelasno apa-apa lan menehi metu informasi. Duplikasi larang banget.
    1. +1
      1 2014 Juni
      nglebokake data kanthi sengaja ora bener menyang siji utawa sawetara simpul, kluster, lsp.,
      mulane dheweke lan intelijen, kalebu muter maneh intelijen lan kontra intelijen mungsuh
  16. +5
    31 May 2014
    Halo kabeh. Aku wis maca situs iki kanggo dangu, lan komentar, nanging aku dhewe nulis kanggo pisanan.
    Umumé, topik artikel sing rada adoh, aku mung duwe pitakon. Wong lanang, sing duwe kontak sing tepat, ing ngendi lan kepiye dana bisa ditransfer kanggo kabeh wong sing nglawan Nazi ing sisih kidul-wétan? Pancen lara banget kanggo ndeleng kabeh sing kedadeyan ing kana, lan luwih lara amarga sampeyan ora bisa ngganti apa-apa ... Dadi, kepiye aku bisa nulungi wong lanang ...
  17. +1
    31 May 2014
    Ora ketompo carane American Yankees nyegat informasi, padha ora bisa nyegat sinyal kasebut ing antarane menara pengawas kanthi bantuan cahya!
    1. 0
      1 2014 Juni
      Ora ketompo carane American Yankees nyegat informasi, padha ora bisa nyegat sinyal kasebut ing antarane menara pengawas kanthi bantuan cahya!
      Lan dheweke mandheg mulang kode Morse ing West Point sawetara taun kepungkur. eseman
  18. +1
    31 May 2014
    Teknologi informasi apik. Nanging dhasar ing tentara kudu tetep artileri
    model kompas 1911, tapsik iso lali TAI-43, lan flag semaphore! Lan militer kudu bisa nggunakake! Ing perang global, teknologi dhuwur bakal mati saka tas paku ing orbit lan pulsa elektromagnetik. Abrams bakal ngadeg, Apaches ora bakal bisa njupuk menyang udhara, operator pesawat bakal dadi troughs ngambang diiseni karo sampah teknologi dhuwur. Lan mung model lawas saka peralatan sing ora dilengkapi karo turah mbrawah saka electronics bakal bisa perang.
    Ing cendhak, saliyane pangembangan inovasi ing urusan militer, sampeyan kudu disiapake kanggo pangembangan acara kasebut nalika aturan T-55 lan MIG-21! Sampel iki kasedhiya ing gudang mob, misale jek, lan personel kudu bisa nggunakake, yen ana acara "rubah gedhe"!
  19. yawa
    +2
    31 May 2014
    Aku eling siji bab, Mungkin ora topik - padha piye wae main game perang karo NATO (lan iku, Gusti Allah ngalang-alangi, ing tengah utawa awal 90s, banjur olahraga karo wong-wong mau padha modis)), lan banjur padha wis GPS. , nanging kita mung krungu bab iku lan kabeh iku cara lawas, ing peta - minangka tansah - kita nemtokake titik ngadeg, etc. lan piye wae komandan klompok kasebut glitched piranti GPS portabel lan iku - dheweke kesasar, amarga ing pendapat kita, dheweke ora bisa navigasi ing peta tanpa GPS - iki aku nyatane yen ing wiwitan iki perang bakal ngalahake kabeh satelit lan komandan taktik mung duwe peta - gawe kesimpulan dhewe
    1. Mih
      0
      31 May 2014
      Perang ing antariksa janjeni, ha. sedulur
  20. Mih
    +1
    31 May 2014
    Teknologi utama sing dibutuhake kanggo entuk terobosan ing pambentukan kompleks kasebut ing angkatan bersenjata, ing asas, wis kasedhiya utawa mesthi bakal katon ing mangsa ngarep. wassat
    Utamane bagean sing digawe saka niggas (obama) lan Ukrainians basa
  21. 0
    31 May 2014
    kesehatan.
    mesthi kabeh bener. sampeyan uga bisa nulis risalah apa iku mokal kanggo perang karo Rusia ing mangsa .... kanggo wong iku bakal wahyu.
    1. 0
      1 2014 Juni
      Lan uga SPRING. PANAS. Autumn lan maneh ing mangsa!
  22. +1
    1 2014 Juni
    Akeh informasi, asring bodho.
    Iki kabeh kelangan lan bener nganti infanteri mlebu kutha.
    Kanthi kekuwatan lan teknologi sing unggul, aku ora ngomong babagan penerbangan maneh, eksperimen kasebut ora nyebabake apa-apa - kekacauan ing endi wae. Kasur tutup - dol.bo.lyatly.
  23. +1
    1 2014 Juni
    Artikel iki ora informatif ... piye wae kabeh ana ing ndhuwur ...
    Teater intelijen ... kudu komprehensif ... nganti sistem nyedhiyakake intelijen wektu nyata, ora perlu ngomong babagan terobosan.
    Alat pengintaian ruang angkasa (umpamane) ora bisa nyedhiyakake mode wektu nyata ... gumantung saka tujuane (optoelektronik, teknik radio ... lan liya-liyane), lelungan ngumpulake informasi ... lan wilayah sing luwih gedhe. operasi militer, luwih akeh satelit sing dibutuhake. .. banjur ngirimake liwat sistem repeater ... utawa langsung menyang titik pangukuran ... dekripsi luwih lanjut ... analisis ... lan mung banjur ... transmisi informasi kanggo ngontrol TCTerms ... ing umum, iku dawa lan larang banget (ing Irak, ora siji Scud ing pad Bukak ora numpes ... wektu preparation kanggo Bukak 1 jam 45 menit).
    Pengintaian penerbangan (kalebu UAV) banget rentan marang geni mungsuh lan perang perang elektronik ... kajaba, mesthine, kita gelut karo mungsuh sing jelas luwih lemah ing peralatan teknis (kabeh perang anyar ing ISA lan NATO sacara sakabehe) .
    Liyane cukup tradisional lan ora ngematake owah-owahan khusus.
  24. 0
    1 2014 Juni
    Mandor bakal teka karo "LUMINIUM" lan langsung rukun kabeh.
  25. 0
    1 2014 Juni
    Kaping pirang-pirang kedadeyan kasebut, intelijen menehi siji perkara, nanging nyatane ing urip dadi liya. Mung "Ramsay" ndamel pinten informasi unverified menyang Staff Umum? Lan keputusan apa sing bisa ditindakake adhedhasar data kasebut? Kita ora kudu lali yen pengintaian minangka salah sawijining jinis dhukungan tempur, bebarengan karo liyane (ZOMP, kamuflase, dhukungan teknik lan kimia, dsb.) Lan dhukungan moral lan psikologis, apa kurang penting?
  26. Aslan
    0
    1 2014 Juni
    Mulihake skuadron IS (pejuang satelit) lan ngirim tugas permanen.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"