Amerika vs Inggris. Bagian 8

3
Amerika vs Inggris. Bagian 8

Stanley Baldwin Perdhana Mentri Britania Raya ing taun 1923-1924, 1924-1929 lan 1935-1937. Sumber: http://ru.wikipedia.org


Sawisé gagal Nazi kanggo ngrebut Austria ing pamindhahan, nggawe aliansi militèr anti-Soviet, kekalahan Cekoslowakia lan invasi Uni Soviet, Jerman, Polandia lan Inggris ing mburi dheweke njupuk ngaso kanggo mbangun pasukane. lan ngrusak kamp mungsuh Nazisme.

"Bunderan pengaruh Kutha, Federasi Industri Inggris, tokoh-tokoh penting saka Partai Konservatif mbukak pitakonan saka perlu kanggo arm Jerman, muji Hitler kanggo janji kanggo nguripake Jerman dadi" benteng saka Kulon nglawan Bolshevism "(World). sejarah. Ing 10 jilid. T. 9 // http://www.istmira.com/knigrazlichnyetemy/11/11/page/122/Vsemirnaya-istoriya—Tom-9.html). Amarga ambruk kampanye langsung Jerman ing Timur, Inggris nyedhiyakake dhukungan moral lan materi marang A. Hitler. Utamane, "Ing Desember 4, 1934, Norman mbayar utangan kira-kira 4 yuta pounds menyang Nazi kanggo "nggampangake mobilisasi kredit komersial Jerman": yaiku, dheweke maneh menehi dhuwit kanggo mbayar utang lawas - utawa, luwih apik ngandika. , digawe peparingé” (Preparata G.D. Hitler, Inc. Carane Inggris lan Amerika Serikat nggawe Third Reich // http://litrus.net/book/read/103531?p=77).

Sawise ngetutake dalan moderat nganti wiwitan taun 1934 lan fokus ing Roma, Kesatuan Fasis Inggris (BUF) wiwit musim panas 1934 dadi orientasi maneh menyang Berlin lan menehi penekanan utama marang aksi pogrom. "Ing paling getih saka wong-wong mau - ngantem saka 'mungsuh saka Fuhrer Mosley' ing Juli 1934 (ing London Olympia Hall) - Blackshirts dimaksudaké kanggo mbaleni ... 9 September ... ing Hyde Park. Nanging, ing 2,5 ewu Nazi sing nglumpuk ing kono disingkirake meh 100 demonstrasi anti-fasis, sawise BSF ilang banget pengaruhe" [Neistadt V. Wong Sing Ndhelikake Wajahe// http://chesspro.ru/_events/2012/neistadt64_enc .html].

Ing Nopember 1934, plebisit dianakaké ing Inggris kanggo ngenali sikap wong Inggris marang kawicaksanan manca pamaréntah, kang "11,5 yuta wong melu (meh 40% saka pamilih), kang liwat 11 yuta wong banget ndhukung penguatan. saka Liga Bangsa-Bangsa minangka alat kanggo njaga perdamaian, 10 yuta nuntut sanksi ekonomi sing efektif marang negara sing agresif, lan luwih saka 6 yuta nuntut langkah-langkah militer kanggo ngekang para agresor fasis "(World History. Op. cit.). Ora nggumunake manawa tokoh media Lord Rothermere, sing duwe pitung koran, kalebu Dailu Mail, mandheg mbiayai BUF ing musim panas 1934 lan nyingkirake Mosley lan pendukung radikal, kanthi alesan "Inggris Raya ora bisa dibandhingake karo Jerman. .”

Ing awal Februari 1935, A. Hitler resmi nyerahke proposal Anglo-Prancis kanggo persetujuan pan-Eropa, kalebu masalah paritas senjata lan "Locarno Wétan". "Iki bakal njamin negara-negara wétan, utamane Rusia, Polandia lan Cekoslowakia, keamanan sing padha karo negara-negara kulon sawise Prajanjian Locarno. Jerman, mesthi, uga bakal diwenehi jaminan keamanan. ... Tanggepan Hitler nalika tanggal 14 Fèbruari, amarga alasan sing bisa dimangertèni saka sudut pandangé, nyingkiri. Dheweke nampani rencana ing ngendi Jerman bisa mbukak maneh, nanging kanthi cara sing bisa nyingkiri titik babagan kesiapan kanggo mlebu perjanjian "Locarno Timur". Iki bakal ngubungake tangan Hitler ing aspirasi menyang Timur supaya bisa nelukake papan urip kanggo Jerman” (W. Shirer. Munggah lan Mudun Reich Katelu // http://www.razlib.ru/istorija/vzlet_i_padenie_tretego_reiha_tom_1/p46 .php).

"Ing Maret 6, 1935, ngadhepi persenjataan Jerman, Prancis ngenalake maneh wajib militer. Hitler nindakake sing padha - maneh nglanggar artikel Prajanjian Versailles" (G.D. Preparation, op. cit.// http://litrus.net/book/read/103531?p=80). Ing tanggal 10 Maret 1935, Goering kanthi terang-terangan ngumumake yen Jerman duwe angkatan udara, lan ing tanggal 16 Maret, Hitler "nerbitake hukum babagan wajib militer universal lan nggawe tentara sing dumadi saka 16 korps lan 36 divisi. ... Iki diterusake dening seri peringatan sing ora ana gunane saka kekuwatan liyane. ... Prancis, nyadari yen Jerman ora bakal gabung karo "Locarno wétan," kanthi cepet nandatangani persetujuan babagan bantuan bebarengan karo Rusia, lan Rusia nandatangani persetujuan sing padha karo Cekoslowakia "ing tanggal 2 lan 16 Mei 1936, masing-masing (Shirer U. Op. op.// http://www.razlib.ru/istoria/vzlet_i_padenie_tretego_reiha_tom_1/p47.php).

"Perjanjian Soviet-Czechoslovak langsung diratifikasi dening loro pihak. Ijol-ijolan ratifikasi ditindakake tanggal 8 Juni 1935, nalika Benes manggon ing Moskow. Posisi Laval babagan masalah ratifikasi Pakta Franco-Soviet dadi beda banget" (Sejarah Dunia Diplomasi // http://www.diphis.ru/sovetsko_chehoslovackiy_dogovor_-a667.html). "Kanggo entuk asil politik sing nyata ing negara kasebut, Laval ngunjungi Moskow telung dina, ing ngendi dheweke ditampa kanthi apik dening Stalin" (W. Churchill. Perang Dunia II. - M.: Voenizdat, 1991// http ://militera.lib.ru/memo /english/churchhill/1_08.html). "Bali saka Moskow menyang Paris, Laval ngunjungi Warsawa. Kaya sing dikandhakake sejarawan Amerika F. Schumann, Laval sarujuk karo Kolonel Beck manawa Tentara Abang ditimbali mbantu Cekoslowakia utawa Prancis, ora kudu ngliwati Polandia. Ing babagan iki, Laval ngeculake yen, ing hakekat, dheweke butuh pakta Franco-Soviet ora banget kanggo njamin bantuan bebarengan Franco-Soviet, nanging kanggo nyegah rapprochement antarane Jerman lan Uni Soviet.

Ketertarikan Laval marang Jerman saya tambah katon. Ing tanggal 18 Mèi 1935, dhèwèké dadi wakil pamaréntah Prancis ing pemakaman Marsekal Pilsudski ing Krakow. Ing kene dheweke ketemu karo komandan angkatan udara Jerman armada Goering. Kanggo rong jam, ing privasi sing ketat, obrolan rahasia dumadi ing antarane dheweke. Sawise dheweke, Laval teka ing Paris malah luwih sombong lan percaya diri tinimbang sadurunge. Iku ketoke kanggo wong sing diplomasi sukses lengkap. Ing Roma, Berlin, lan Warsawa dana saya tambah kuwat. Kanggo Moskow, Laval seneng yen karo penandatanganan Pakta Franco-Soviet lan lelungan menyang USSR dheweke wis ditarik metu. gaman saka tangan oposisi demokratis, lan dening collusion karo Beck lan Goering, kang neutralized syarat-syarat paling naleni saka persetujuan bantuan bebarengan rampung dening wong karo Negara Uni Soviet” (World History of Diplomacy. Ibid.).

Ing tanggal 25 Maret 1935, nalika kunjungan menyang Berlin dening menteri Inggris John Simon lan Anthony Eden, "Hitler nyatakake yen dheweke "ora duwe maksud kanggo njamin ora bisa dilanggar wates sing ana ing antarane Jerman, Polandia, negara Baltik lan Rusia." Hitler njlentrehake manawa kabeh rencanane ana gandhengane karo nyiapake perang ing mangsa ngarep karo Uni Soviet. ... Dhukungan praktis saka Inggris ngidini Hitler uga nggunakake kanggo tujuan dhewe maneuvering diplomasi Inggris antarane Jerman lan Prancis. Dadi, diplomasi Inggris menehi akeh layanan kanggo Jerman. Ing wulan April 1935, konferensi antara Inggris, Prancis lan Italia dianakaké ing Stresa babagan masalah pelanggaran Jerman marang Prajanjian Versailles. Diplomasi Inggris malah nolak gagasan bisa uga ngetrapake sanksi marang Jerman. Ora let suwe, para panguwasa Inggris nggawe konsesi luwih akeh" (Sekistov V.A. War and Politics (esai militer-politik babagan operasi militer ing Eropa Kulon lan cekungan Mediterania. 1939-1945)// http://liewar.ru/knigi-o - vojne/229-vojna-i-politika.html?showwall=&start=1).

Tanggal 4 Mei 1935, rembugan Anglo-Jerman diwiwiti ing London babagan kesimpulan perjanjian maritim. Ing tanggal 21 Mei, A. Hitler ngumumake yen tonase armada Jerman bakal dadi 35% saka armada Inggris, lan ing tanggal 18 Juni 1935, persetujuan digawe ing wangun "ijol-ijolan surat antarane Menteri Luar Negeri Inggris Hoare. lan utusan khusus A. Hitler J. Ribbentrop” (Perjanjian maritim Inggris-Jerman taun 1935 // http://ru.wikipedia.org). "Inggris nampa proposal kasebut ... tanpa konsultasi karo sekutu ing Stresa - Prancis lan Italia, uga kekuwatan angkatan laut, prihatin babagan persenjataan maneh Jerman lan nglanggar paragraf militer Prajanjian Versailles, tanpa ngandhani Liga Bangsa-Bangsa. , sing kudune ndhukung kepatuhan karo perjanjian angkatan laut 1919." Kajaba iku, "netepake janji sing digawe marang Hitler ... pamrentah Inggris ... ora gelem ngandhani sekutu sing paling cedhak (Prancis - S.L.) pira lan jinis kapal apa sing diidini digawe dening Jerman miturut persetujuan kasebut. ...

Cetha kanggo sapa wae sing wicaksana ing Berlin kanthi ngidini Jerman mbangun armada kanthi tonase sing padha karo sapratelo saka armada Inggris, London mbukak "lampu ijo" kanggo Hitler supaya cepet nggawe armada dhewe" (W. Shirer. Op. op.// http://www.razlib .ru/istoria/_vzlet_i_padenie_tretego_reiha/p6.php). "Satemene Jerman diwenehi kesempatan kanggo mbangun 5 kapal perang, loro kapal induk, 21 kapal penjelajah lan 64 kapal perusak. Asil saka persetujuan kasebut minangka penghapusan pungkasan kabeh watesan saka Prajanjian Versailles. Ing babagan tonase armada sing diidinake, Jerman padha karo Prancis lan Italia, kekuwatan sing menang ing Perang Donya I (Persetujuan Angkatan Laut Anglo-Jerman taun 1935. Ibid.).

Pungkasane, saliyane kapal penjelajah ringan sing wis ana Emden, Königsberg, Karlsruhe, Cologne, Leipzig, Nuremberg lan kapal penjelajah abot Deutschland, Admiral Scheer lan Admiral Graf Spee Sajrone taun 1935–1941, Angkatan Laut Jerman diisi maneh karo kapal perang Scharnhorst, Gneisenau, Bismarck lan Tirpitz, lan kapal penjelajah abot Admiral Hipper, Blücher, lan Prinz Eugen. Kapal penjelajah abot Seydlitz lan kapal induk Graf Zeppelin diluncurake nanging ora rampung, lan kapal penjelajah abot Lützow didol durung rampung menyang Uni Soviet. "Komentar resmi saka pamaréntah Inggris nandheske yen implementasine watesan perjanjian bakal ngidini Jerman kanggo netepake dominasi maritim ing Segara Baltik, sing, iku hinted ing orientasi anti-Soviet saka perjanjian" (Anglo-Jerman Naval Agreement saka 1935. . Ibid.).

Ing tembung Hitler dhewe, "Jerman ... ora duwe kabutuhan, utawa kepinginan, utawa sarana kanggo bersaing ing segara maneh." ... Pamrentah Jerman kepengin ngedegake lan njaga hubungan kasebut karo pamrentah lan wong-wong Inggris sing bakal ngilangi kemungkinan pengulangan perang siji-sijine sing nate ditindakake ing antarane bangsa kita ”(Shirer W. Ibid.). Laporan misi Jerman ing Estonia kanggo 1935 langsung nyatakake: "Persetujuan iki dianggep minangka pengakuan hegemoni Jerman ing Segara Baltik" (Sipols V.Ya. Perjuangan diplomatik ing wayah wengi Perang Dunia II. - M.: Internasional Relations, 1979 // http://militera.lib.ru/research/sipols1/02.html). W. Churchill uga ujar manawa Inggris setuju karo Hitler kanggo nambah armada Jerman supaya bisa dadi "master of the Baltic Sea" (Taun Krisis, 1938–1939: Dokumen lan bahan. Ing 2 jilid. Vol. 2. - M. Politizdat, 1990. - P. 365).

Miturut N. Starikov, orientasi anti-Soviet saka persetujuan kasebut katon kanthi jelas nalika ora nglirwakake Jerman babagan pambangunan armada kapal selam ing wayah wengi Perang Dunia II. "Grand Admiral Raeder nglaporake menyang Fuhrer yen 300 kapal selam dibutuhake kanggo perang karo Inggris" (Starikov N. Sapa sing nggawe Hitler nyerang Stalin? Kesalahan fatal Hitler. - St. Petersburg: Leader, 2010. - P. 223, 226–227 ). Nanging, Uni Sovyèt ora duwé armada dagang sing gedhé, saéngga "kanggo pasukan kapal selam, Jerman nampa hak kesetaraan karo Inggris", sing ing awal Perang Donya II mung duwé 58 kapal selam. Mulane, sanajan kasunyatane "kapal selam sing nyerang Inggris minangka pukulan paling sensitif nalika Perang Donya I, ... ing awal perang sabanjure, Kriegsmarine mung duwe 57 prau, lan yen sampeyan nyuda angka kasebut, prau saka seri II, cocok kanggo tumindak mung ing wilayah pesisir (29 bêsik - S.L.), pranyata Kapten 1st Rank Dönitz mung ora ana kanggo perang karo. Miturut cara, Dönitz nampa pangkat laksamana mburi sawise wiwitan perang "(A.G. Bolnykh, Tragedi Kasalahan Fatal. - M.: Eksmo; Yauza, 2011. - P. 133-134).

Ing salajengipun, Inggris, amargi kirangipun kapal selam Jerman, nglirwaaken pambangunan kapal pertahanan anti-kapal selam. Akibaté, ing awal Perang Donya II digawe kahanan paradoks - Inggris ora bisa njamin keamanan komunikasi segara, nalika Jerman ora duwe kekuatan kanggo ngalahake armada dagang Inggris. Korvet anti-kapal selam khusus pisanan saka kelas Kembang dipesen ing musim panas 1939, lan dheweke wiwit mlebu layanan "mung ing musim gugur 1940, ing puncak permusuhan. Saiki mbayangno apa sing bisa kedadeyan yen rong rolas Jerman kasebut. kapal selam sing bisa beroperasi ing Atlantik, ngadhepi sèket korvet anyar. Gagasan perang kapal selam bisa uga mati tanpa lair, nanging muncul istilah "Battle of the Atlantic" - iki carane Sekutu disebut protracted lan getih. perang karo kapal selam Jerman" (Patient A. G. Op. op. – P. 134).

"Ing 27 Juni, Duta Besar W. Dodd telegraf saka Berlin menyang Asisten Sekretaris Negara W. Moore babagan persiapan Jerman ing aliansi karo Polandia kanggo ngrebut negara Baltik, wilayah kulon Uni Soviet, lan melu Jepang ing perang ing Jauh. wetan. ... Ing tanggal 26 Juli, ing patemon karyawan Kedutaan Besar Amerika ing Berlin, atase militer, Kapten Crockett, nyatakake yen dheweke wis ngumbara ing saindhenging Jerman lan weruh yen negara kasebut ana papan latihan, lapangan udara, lan pabrik militer. . Komando tentara arep nglatih wolung yuta prajurit sajrone telung nganti patang taun. ... Kabeh iki menehi kesaksian babagan polarisasi pasukan ing Eropa, pematangan konflik bersenjata, sing ora bisa narik perhatian Gedung Putih, Departemen Luar Negeri lan Kongres" (Sevostyanov G.N. Moscow - Washington: Hubungan Diplomatik, 1933). - 1936 // http://protown.ru/information/hide/4605.html).

Senator Nye, utamane, negesake panggunaan resolusi netralitas kanthi cepet. "Ing akeh babagan," ujare, "kahanan ing Eropa lan Afrika ing wektu saiki padha karo sing ana ing taun 1914, wiwit ing Sarajevo; kaya ora liya, saiki kita butuh kabijakan netralitas sing tegas (Sevostyanov G.N. Ibid.). "Ing Agustus 31, 1935, Roosevelt nandatangani Undhang-undhang Neutrality, ngakoni yen "ketentuan sing ora fleksibel bisa nyeret kita menyang perang tinimbang nyegah kita metu saka iku" (US History. 4 vols. Vol. 3. 1918-1945. - M. : Science, 1985 // http://www.history.vuzlib.net/book_o072_page_58.html). "Adopsi undang-undang netralitas tegese penolakan AS kanggo kerjasama internasional. Pamrentah Amerika diwenehi kesempatan kanggo ngindhari aliansi sing tujuane kanggo nggabungake upaya nglawan negara-negara agresor. ...

Kanthi adopsi undang-undang netralitas, Amerika Serikat nemokake posisi sing angel lan kontradiktif, amarga nggawe agresor lan korban ing posisi sing ora padha. Sawetara kongres lan senator ngerti iki. Miturut Senator Republik H. Johnson (saka California), resolusi gabungan sing diadopsi minangka kemenangan kanggo para isolasi lan kekalahan serius kanggo para internasionalis. Senator Demokrat T. Connally (D-Texas) nyathet yen Amerika Serikat bakal sisih karo sing kuwat nglawan sing ringkih lan ora duwe pertahanan. Amerika janji luwih dhisik yen ora bakal duwe pengaruh kanggo njaga perdamaian, utawa nyegah konflik lan nglindhungi negara sing ora duwe pertahanan sing wis ngalami agresi. Wakil Republik D.W. Wadsworth saka New York ujar manawa Undhang-undhang Netralitas minangka undhangan terbuka kanggo sing kuwat kanggo nyerang sing ringkih. Koresponden A. Krok ngomong kanthi negatif babagan hukum sing diadopsi, ujar: tumindak netralitas minangka dokumen paling mbebayani sing wis ditulis ing bidang kabijakan luar negeri "(Sevostyanov G.N. Ibid.).

Kangge, Polandia, ing tampilan saka industrialisasi gedhe-gedhe Uni Soviet lan rearmament saka Tentara Abang, nandheske ing asor langsung saka USSR, nanging plans ora pinesthi kelakon. Kasunyatane yaiku ing musim panas 1935 asil saka "plebisit perdamaian" November 1934 diringkes. Asil kasebut nuduhake bangkrut kabijakan "pamaréntah nasional" lan "ing tanggal 7 Juni 1935, "pamaréntah nasional" Macdonald mundur. Kabinet anyar dipimpin dening pimpinan Partai Konservatif, Stanley Baldwin, sing wis dadi perdana menteri kaping pindho sadurunge "(World History. Op. cit.).

Perlu dicathet ing kene yen ing wektu kasebut "kabijakan luar negeri Inggris tambah akeh ditemtokake dening klompok reaksioner Partai Konservatif, sing dikenal minangka" Cliveden clique "(Cliveden minangka negara Estate Lady Astor). Iki kalebu Lady Astor, Kanselir Exchequer Neville Chamberlain, Lord Privy Seal of Londonderry, Menteri Perdagangan Runciman, Halifax, Simon, Hoare. Pandangane padha karo Raja Edward VIII, sing munggah tahta ing taun 1936, sawise seda Raja George V. ... Klompok Cliveden duwe hubungan finansial lan ekonomi langsung karo bankir lan industrialis Jerman lan ndhukung persetujuan awal karo kekuwatan fasis. " (Sejarah Donya. Keputusan . op.).

"Game Inggris pancen transparan: kaya ing Perang Donya I, dheweke pengin Rusia menang perang ing Eurasia, nyerep lan nguntal Jerman minangka Tentara Putih ing steppes tanpa wates sajrone pertumpahan getih sing terus-terusan. Baldwin nyimpulake pendekatan iki ing obrolan karo Churchill ing Juli 1936: "Yen perang ana ing Eropa, mula aku pengin ndeleng Bolshevik lan Nazi minangka lawan" (G.D. Preparation, op. cit.// http: //litrus.net/book/read/103531?p=84).

Nalika kita ngelingi, "pamarentah Konservatif sing dipimpin dening S. Baldwin, sing ngganti Buruh ing Oktober 1924, njupuk "posisi sing angel banget" menyang USSR, lan ing 1927 nggawe "usaha nekat kanggo numpes Uni Soviet sadurunge industrialisasi" ( Lebedev S. Amerika mungsuh Inggris. Part 2. Saka Perang Agung kanggo Depresi Agung // http://topwar.ru/39547-ot-velikoy-voyny-k-velikoy-depressii.html). Nanging, ing jabatan kaping telune, Stanley Baldwin "ing bidang kabijakan manca ... netepi taktik ngenteni lan ndeleng, sing pancen ora bisa ditampa" (Baldwin Stanley // www. hrono.ru/biograf/bio_b/bolduin.php) kanggo "Cliveden clique," ​​sing ing kesempatan pisanan diganti karo N. Chamberlain, amarga dheweke, ora kaya Baldwin, percaya yen ora perlu ngenteni Hitler. pindhah resimen menyang Timur lan siap kanggo ngatur kampanye iki.

"Lingkaran pimpinan ing Partai Konservatif, dipimpin dening" raja koran "Lord Rothermere, raja tanah - Lord Hamilton lan Adipati Bedford," nentang pimpinan resmi Konservatif S. Baldwin, nuntut nggawe "tangan sing kuwat" pamaréntahan [i.e. negara fasis - S.L.]. Padha patronized Uni Inggris Fasis, kawangun ing 1932 dening Oswald Mosley, kang perang nglawan institusi demokratis ing negara lan sregep dipun promosiaken idea saka "perang salib" marang Uni Soviet "(World History. op. cit.). Lan "Chamberlain, sejarawan nyathet, banget kesengsem karo taktik para diktator. Filosofi lan moralitas para diktator bisa uga ganas, nanging cara sing digunakake, dheweke percaya, efektif banget supaya negara-negara demokratis ora duwe isin kanggo nggunakake.

"N. Chamberlain, mesthi, minangka wong sing nduweni pendidikan sing dhuwur, nduweni karakter sing kuwat lan kekarepan kanggo ngleksanakake kebijakan luar negeri sing dianggep perlu kanggo Inggris ing kahanan wektu iku. Ora kaya leluhuré S. Baldwin, perdana menteri anyar ora nganggep manawa bisa "macet" tanpa tujuan ing pengaruh kahanan kabijakan luar negeri sing owah" (Kadushechkin K.B. N. Chamberlain lan pambentukan kabijakan domestik lan manca Inggris ing 1916-1939 // http://www.jourclub.ru/12/1582/14/).

Wigati banget yen S. Baldwin, "sing kepinginan kanggo tentrem lan urip sing tenang dikenal kabeh wong," ora njupuk bagian aktif ing kepemimpinan kebijakan luar negeri, banjur N. Chamberlain, miturut W. Churchill, " ngupaya kanggo ngleksanani kontrol despotic liwat aktivitas akeh kementerian Dhèwèké duwé panemuné dhéwé-dhéwé ngenani masalah kawicaksanan manca, lan wiwit wiwitan dhèwèké negesaké hak sing ora bisa dibantah kanggo ngrembug masalah kabijakan manca karo duta-duta asing. Dheweke njupuk jabatan Perdana Menteri tegese owah-owahan cilik nanging signifikan ing posisi Menteri Luar Negeri. Utamane, campur tangan N. Chamberlain ing masalah kabijakan luar negeri nyebabake mundur saka Menteri Luar Negeri Eden tanggal 20 Februari 1938. "Ing panggonane, Lord Halifax langsung diangkat dadi Menteri Luar Negeri" (W. Churchill. Op. op.// http://militera.lib.ru/memo/english/churchhill/1_14.html).

"Ing separo kapindho 1935, hubungan Polandia-Cekoslowakia luwih adhem: ing Mei, duta besar Cekoslowakia ing Warsawa, lan ing Oktober, duta besar Polandia ing Praha, tindak "liburan" (M.I. Meltyukhov, 17 September 1939. Soviet). -Konflik Polandia 1918-1939 - M.: Veche, 2009. - P. 189). Sikap sinis Inggris marang Prajanjian Versailles njalari Mussolini "ngira yen dheweke ora bakal serius nglanggar Piagam Liga Bangsa-Bangsa. Tanggal 3 Oktober 1935, tentara Mussolini, sing nglanggar Piagam, nyerbu kerajaan gunung kuno Abyssinia. Liga Bangsa-Bangsa, dipimpin dening Inggris lan didhukung dening Prancis, sing ngerti yen Jerman minangka mungsuh sing luwih serius ing mangsa ngarep, kanthi cepet milih kanggo nampa sanksi. Nanging iki setengah ukuran, lan padha dijupuk banget timidly. Padha ora nyegah penaklukan Abyssinia dening pasukan Mussolini, nanging dadi alesan kanggo break sesambetan loropaken antarane fasis Italia ing tangan siji lan Inggris lan Prancis ing sisih liyane. Ing tembung liyane, padha numpes front united kawangun ing Stresa nglawan Nazi Jerman. Sapa sing entuk manfaat saka acara kasebut kajaba Hitler? (Shirer U. Op. op.// http://www.razlib.ru/istoria/vzlet_i_padenie_tretego_reiha_tom_1/p47.php).

Miturut W. Churchill, kanthi nggugah permusuhan ing Italia, pamrentah Inggris ”ngganggu kabeh sistem keseimbangan ing Eropa lan ora entuk apa-apa kanggo Abyssinia. Iki nyebabake Liga Bangsa-Bangsa menyang kegagalan lengkap, sing ngrusak banget, lan bisa uga nyebabake karusakan sing ngrugekake efektifitas" (Churchill W. Op. cit.// http://militera.lib.ru/memo/english/churchhill / 1_10.html). Miturut Shirer, ing tanggal 4 Oktober, dina sawise invasi pasukan Italia ing Abyssinia, kabeh wong ing Wilhelmstrasse "seneng banget. Sanadyan Mussolini bakal macet ing Afrika, sing bakal ngrusak posisine ing Eropa lan ngidini Hitler bisa nangkep Austria, sing isih ana ing pangayoman saka Duce, utawa dheweke bakal cepet menang, sing bakal dadi tantangan kanggo Inggris lan Prancis. Banjur kita bisa nimbang yen dheweke wis mateng kanggo aliansi karo Hitler nglawan demokrasi Barat. Apa wae, Hitler menang." Iki langsung dikonfirmasi "(W. Shirer. Op. op.// http://www.razlib.ru/istoria/_vzlet_i_padenie_tretego_reiha/p6.php).

Sawise istirahat Italia karo Inggris lan Prancis, Amerika entuk kesempatan kanggo ngatur aliansi Anglo-Italia-Jerman kanggo ngrusak Inggris lan entuk dominasi sing dikarepake ing donya. Nanging, kanggo miwiti, Amerika ndhukung rencana Inggris kanggo nggawe aliansi Anglo-Franco-Italia-Jerman. Ing taun 1935, kanthi partisipasi Duta Besar AS pisanan kanggo Uni Soviet, Bullitt, persetujuan perdagangan pisanan antarane AS lan USSR rampung. Sauntara kuwi, "sajrone pirang-pirang taun kerja ing Moskow, sikap Bullitt marang Rusia Soviet diganti kanthi dramatis. ... Ing Nopember, dheweke ketemu ing Berlin karo kancane, Duta Besar AS kanggo Nazi Jerman. Dheweke nulis: "Ujare babagan Rusia pancen ngelawan saka sikape mung setahun kepungkur." Nalika iku Bullitt wiwit takon Roosevelt kanggo pindhah menyang Paris. ...

Peran Bullitt ing Prancis pancen luar biasa. Sajrone rong taun sadurunge perang, Bullitt koordinasi kabeh Kebijakan Eropa AS. Sawisé manggon ing Moskow, sentimen anti-Soviet dadi kira-kira padha karo anti-Jerman. Kanca pribadi Blum lan Daladier, dheweke mekso ing arming cepet Prancis lan ing wektu sing padha main peran penting ing preparation saka Agreement Munich "(Alexander Markovich Etkind A.M. Eros saka mokal. History of psychoanalysis in Russia. hypertext versi // http://www.pseudology.org/Sex/ErosNevozmozhnogo/09.htm).

Mangkono, penolakan Hitler kanggo melu ing Locarno Wétan ndadékaké aggravation cetha saka kahanan ing Eropah. Sawise Prancis, Jerman ngumumake wajib militer. Lan ing kene Inggris ora mung ndhukung nggawe tentara lengkap dening Nazi, penerbangan lan armada, nanging uga secara harfiah nyerahke wong liwat saka tangan kanggo tangan sekutu anyar - Italia fasis. Amerika uga ndhukung konfrontasi kanthi netralitas. Nanging, amarga owah-owahan pamaréntahan ing Inggris, konflik ora berkembang.

Kabinet anyar dipimpin dening Stanley Baldwin, sing, kanthi indecision, nyampurake rencana "Cliveden clique" kanggo rapprochement luwih antarane Inggris lan Jerman lan transisi cepet saka persetujuan babagan persenjataan angkatan laut menyang persetujuan sing luwih jembar karo Nazi Jerman. supaya luwih nyurung menyang Timur. Untunge, Italia saiki ndhukung Nazi Jerman. Sauntara kuwi, pengaruh kuat Nazi Mosley ing masyarakat Inggris nuduhake kesia-siaan lengkap, lan cara parlementer perjuangan diilangi kanthi asil "referendum perdamaian" taun 1934. Akibaté, "Cliveden clique" gumantung ing gerakan banget non-trivial, kasebut kanthi teliti, veiled lan isih shrouded ing aura romance. Mula, Amerika ndhukung rencana Inggris kanggo nggawe aliansi Anglo-Franco-Italia-Jerman.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

3 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    2 2014 Juni
    Pimping negara minangka basis kabijakan luar negeri Inggris, ngganti pembajakan langsung. Lan murid-muride ing jaban rangkah padha, mung luwih bodho.
  2. +1
    2 2014 Juni
    Iku aneh, Aku tansah panginten sing manuk gagak ora Peck metu mata gagak, utawa rodo, sirah ora chop mati tangan siji ing panjalukan saka liyane.
  3. +1
    2 2014 Juni
    Ayo ngomong luwih tepat, ora Amerika nglawan Inggris, nanging Amerika lan Inggris nglawan USSR, mung kanthi cara dhewe.
  4. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"