Crimea pindhah menyang rubles

66
Crimea pindhah menyang rublesSaka 1 Juni, Crimea bakal ngalih menyang rubel: tag rega kaping pindho bakal ilang ing toko, lan kabeh pembayaran awis lan non-tunai bakal digawe ing rubel. Hryvnia Ukrainia ing Crimea bakal nampa status mata uang asing.

Rubel Rusia dadi mata uang resmi Crimea sanalika sawise aneksasi semenanjung menyang Rusia tanggal 21 Maret. Wiwit 6 Mei, kabeh pembayaran non-awis ana mung ing rubel, nanging awis hryvnia bisa dibayar ing endi wae nganti Juni. Saiki, miturut hukum kanggo ngurangi sirkulasi hryvnia ing Crimea, ditandatangani dening Presiden Rusia Vladimir Putin tanggal 27 Mei, ruble wis dadi siji-sijine mata uang legal kanggo pembayaran awis lan non-awis warga lan perusahaan ing Crimea lan kutha federal. saka Sevastopol.

Nganti 1 Juni, hryvnias diijolke ing bank-bank Krimea kanggo rubel ing kurs resmi Bank Rusia. Kaping pisanan, rega, tarif lan jumlah pembayaran liyane diitung maneh kanthi koefisien 3,8 (siji hryvnia - 3,8 rubel), saka 16 April, kanthi urutan Dewan Negara Krimea, koefisien recalculation mudhun saka 3,8 dadi 3,1.

Periode sirkulasi kaping pindho mata uang ing semenanjung wis suda setengah taun - sadurunge direncanakake nggunakake hryvnia ing par karo ruble nganti 1 Januari 2016, laporan ITAR-TASS.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

66 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    1 2014 Juni
    Sugeng siang sedaya! Ing Internet kabeh nggegirisi babagan kasunyatan manawa bencana kamanungsan entuk momentum ing Crimea, jumlah wong sing ora marem saya tambah akeh. Guys, Crimeans, aku pengin krungu informasi tangan pisanan. Cetha yen periode transisi angel lan, mbok menawa, nglarani. Yen ana wong saka Crimea ing situs kasebut, nyritakake babagan masalah, babagan kahanan. Aku pengin informasi sing bener.
    1. + 31
      1 2014 Juni
      Duwe sing apik sampeyan uga! Aku ora ngerti ngendi infa kuwi teka saka, kita duwe bibi ing Crimea, padha disebut bubar ... Ya, prices wis wungu lan mbokmenawa bakal tuwuh, nanging pensiun wis tikel kaping pindho. Pesawat ora ngebom, fasis ora mateni, apa maneh sing sampeyan butuhake? Ora ana bencana ganitarian, nanging sisih kidul-wétan ana bebaya lan kabeh OSCE, PBB ora peduli ...
      1. +6
        1 2014 Juni
        Informasi saka situs Ukrainia. Padha bungah-bungah ana ing kono. ((
        1. + 15
          1 2014 Juni
          Dheweke duwe ideologi sing bisa digunakake ing endi wae, dheweke nemokake sing bisa diwaca.
          Malah sanak-sedulurku nandhang sangsara saka ngumbah iki.
        2. +9
          1 2014 Juni
          Quote: Ratu
          Informasi saka situs Ukrainia. Padha bungah-bungah ana ing kono. ((

          Padha ora mung gloat ana, padha nulis omong kosong kuwi........... ora ngomong.
          Jarene kabeh wong diasingake menyang Siberia, ana antrian - wong keluwen.
          Kanca saka wilayah Kherson khusus ndamel watara Crimea kanggo katon, uga wis maca omong kosong iki Aku nelpon kene bubar - ngandika kabeh iku nggoleki, lan sing paling Jahwéh sing ora ana perang.
          1. +6
            1 2014 Juni
            Kanca saka wilayah Kherson khusus ndamel watara Crimea kanggo katon, uga wis maca omong kosong iki Aku nelpon kene bubar - ngandika kabeh iku nggoleki, lan sing paling Jahwéh sing ora ana perang.
            Ing wulan Agustus aku bakal pindhah menyang Sevastopol, luwih becik yen ora ana masalah karo hryvnia!
            1. +1
              1 2014 Juni
              Kutipan saka: jktu66
              Ing wulan Agustus aku bakal pindhah menyang Sevastopol, luwih becik yen ora ana masalah karo hryvnia!

              lan aku ing Agustus, mung kanggo Yalta nglirik
              1. Komentar wis dibusak.
              2. +1
                1 2014 Juni
                Kutipan saka DanaF1
                Kutipan saka: jktu66
                Ing wulan Agustus aku bakal pindhah menyang Sevastopol, luwih becik yen ora ana masalah karo hryvnia!

                lan aku ing Agustus, mung kanggo Yalta nglirik

                Duwe perjalanan sing becik!
            2. 0
              2 2014 Juni
              Kutipan saka: jktu66
              Ing wulan Agustus aku bakal pindhah menyang Sevastopol, luwih becik yen ora ana masalah karo hryvnia!

              Oleg, iki warta liyane! Operator seluler paling gedhe ing Rusia, Mobile Telesystems (MTS), wis nyetel tarif anyar kanggo pelanggan sing teka ing Crimea wiwit 1 Juni, miturut sing ragad bakal padha karo nalika lelungan menyang wilayah liyane ing Rusia, kacarita RIA News ing kantor pers perusahaan. apik
        3. +3
          1 2014 Juni
          Ya, kanggo neraka karo wong-wong mau! Kita ora nonton situs dill! Cepet, kaya ngono! ngguyu
      2. +2
        1 2014 Juni
        Kutipan: Nikoha.2010
        Duwe sing apik sampeyan uga!

        Kangge, Makar tartamtu, mungsuh saka Crimea Rusia, wingi menehi konser ing pakurmatan saka mengeti 45th saka karya "Mashinka"

        Saka diskusi karo "AUTHOR" -
        Dheweke nyoba nyanyi lagu-lagu politik, rakyat ngrungokake kanthi sabar, nanging ora nyerah. Nalika botol Hennessy setengah kosong, lan lagu-lagu favorit sampeyan wiwit muter, mesthine banjir ...
        - Sing, karo bir - iku ora padha ... Iku apik sing aku ora golek wektu kanggo ngunjungi.
        - uga, sing tengen, smear mungsuh swill lan sampeyan bisa ing paling kelet watara ing Goebbels. Lan aku ngarep-arep yen sirahe bakal dipaling.
        - Sampeyan ora ngerti. Peel Makar. Ing panggung. Nangtang. tenggorokan. Ora nggigit. Kutikov uga njupuk sip, mesthi, nanging ora kaya sing.
        - Inggih, bakal padha nelpon polisi (ana nglanggar hukum) Utawa ana ora cukup integritas? ; babagan)
        Sepele irung, iki Makarevich sampeyan ...


      3. dmitrij.blyuz
        +1
        1 2014 Juni
        Bakal nyenengake! Ibu Rusia ...
    2. Komentar wis dibusak.
      1. + 22
        1 2014 Juni
        Apa sing sampeyan tindakake kaya ngono? Kenapa ngina? Aku maca situs kanggo dangu lan mutusaké sing ana akeh wong kaya-minded kene, lan mulane aku mutusaké kanggo mundhakaken pitakonan sing kuwatir kula. Lan kene apa, sampeyan mung bisa nguwuh slogan?
        1. Andrey Ulyanovsky
          + 18
          1 2014 Juni
          Ing Internet kabeh nggegirisi babagan kasunyatan manawa bencana kamanungsan entuk momentum ing Crimea, jumlah wong sing ora marem saya tambah akeh.
          Dheweke nyoba nggawe dill - dheweke ngalangi banyu, nanging ing Crimea kabeh wis ana mesthi, iki Rusia lan schenevmerliki mung bisa, sing ing titik kalima padha bisa pluck garis rambut.
          Lan maca pendapat saka Crimeans ing forum Crimean (http://sevpolitforum.info), mung ora nulis omong kosong sing uncalan ing VO - padha bakal upset sampeyan ora kaya bocah (kabeh sopan kene, wong ing kono tanpa upacara).
          1. +1
            1 2014 Juni
            Quote: Andrey Ulyanovsky
            lan kirik mung bisa pluck rambute ing titik kalima.

            Nyuwun pangapunten kula greyness m.o.s.k.a.l.s.k.u.u: "Ukraina durung mati", tegese isih durung?Lan pungkasanipun kapan? ngguyu
        2. +1
          1 2014 Juni
          Luwih becik ...)))
        3. nvv
          nvv
          +8
          1 2014 Juni
          Quote: Ratu
          Apa sing sampeyan tindakake kaya ngono? Kenapa ngina? Aku maca situs kanggo dangu lan mutusaké sing ana akeh wong kaya-minded kene, lan mulane aku mutusaké kanggo mundhakaken pitakonan sing kuwatir kula. Lan kene apa, sampeyan mung bisa nguwuh slogan?

          RATU Nuwun pangapunten para martinets, sing pisanan nguripake emosi, banjur otak. Sugeng rawuh!
          1. +8
            1 2014 Juni
            Matur nuwun!)) Thanks kanggo kabeh sing mangsuli. Uga, nyuwun pangapunten yen aku ora ngrumusake pitakonanku kanthi bener. Iku mung lara ati.
            1. +1
              1 2014 Juni
              Atine saben wong lara! Lan ngapura kita, prajurit sanadyan!!!
        4. +5
          1 2014 Juni
          Quote: Ratu
          Apa sing sampeyan tindakake kaya ngono? Kenapa ngina? Aku maca situs kanggo dangu lan mutusaké sing ana akeh wong kaya-minded kene, lan mulane aku mutusaké kanggo mundhakaken pitakonan sing kuwatir kula. Lan kene apa, sampeyan mung bisa nguwuh slogan?


          Pancen, sing cah wadon iki "minused" kanggo pitakonan rampung normal. Ngapunten Ratu.
        5. +1
          1 2014 Juni
          Quote: Ratu
          Apa sing sampeyan tindakake kaya ngono? Kenapa ngina?

          sing nyerang sampeyan, sing ngina sampeyan?

          kayane kabeh wong mangsuli sampeyan kanthi wicaksana lan gagah ...
      2. +5
        1 2014 Juni
        Wong kasebut bisa uga ora ana hubungane. Inggih, matur kula, menehi link ngendi maca. Sampeyan ora kudu langsung ngombe.
    3. + 40
      1 2014 Juni
      Aku manggon ing Crimea, ora ana "bencana kamanungsan" ing kene. Rak-rak toko kebak barang sing disedhiyakake ing macem-macem banget. Prices, mesthi, wungu dening 30 persen, nanging iki amarga kasunyatan sing barang dituku ing Ukraina kanggo hryvnia, kang wis nemen depreciated.
      Saiki akeh produk Belarusia sing diimpor menyang Crimea, sing luwih murah lan luwih apik tinimbang akeh Ukrainia.
      Pensiun wis tikel kaping pindho, uga gaji kanggo pegawe negara.
      Ora ana dissatisfaction massa antarane Crimeans liwat kasunyatan reunification saka Crimea karo Rusia, iku kabeh goroh, p..dezh lan provokasi. Ana inconveniences tartamtu sing gegandhengan karo kasunyatan sing sistem perbankan durung bener kawangun ing semenanjung, hubungan perdagangan karo supplier Russian durung ditetepake, etc., nanging kabeh iki bakal ditanggulangi liwat wektu.
      Kanthi pasokan banyu, masalah kasebut uga meh rampung dirampungake, supaya Ukrofasis saiki bisa nyurung terusan Krimea Lor menyang bolongan sing rusak (sesuai karo kunci "nilai Eropa") ngguyu
      Tambang saka "pamaréntah" Ukraina super-demokratik fasis ora tiba ing sirah kita, lan kasunyatan iki mung wis cukup kanggo ora dissatisfied karo Rusia.
      Kabeh apik karo kita! Aja diapusi dening propaganda media Yahudi-oligarki ukrofasis!
      1. +1
        1 2014 Juni
        Kutipan saka Vadim67
        Ana alangan tartamtu sing ana gandhengane karo kasunyatan manawa sistem perbankan durung kabentuk kanthi bener ing semenanjung,

        Vadim, matur nuwun!
        Aku arep menyang Yalta ing Agustus, padha dielingake kula ing hotel sing kabeh ala karo ATMs lan kertu, meh ora pembayaran cashless ditampa ngendi wae, iku pancene?
        1. +2
          1 2014 Juni
          Aku bakal njawab kanggo wong liya, mung awis kanggo saiki.
    4. Komentar wis dibusak.
    5. + 13
      1 2014 Juni
      Ora ana masalah khusus, sing utama yaiku banyu kanggo kabutuhan tetanèn, sing teka liwat kanal saka Dnieper, sing diblokir Kyiv. Nanging masalah iki utamané kena pengaruh prodhusèn tetanèn saka steppe Crimea Kita, contone, duwe banyu artesian lan iki ora mengaruhi kita. lelungan karo kentang, daging babi lan tarub, ora nindakake "cuaca". Sanajan wong miskin kudu santai piye wae ...
    6. + 20
      1 2014 Juni
      Quote: Ratu
      Yen ana wong saka Crimea ing situs kasebut, nyritakake babagan masalah, babagan kahanan.

      Kula saking Kerch, umur 58. Bapak lan ibu mboten ngendika ngapusi lan nyipta-nyipta lan ngajari supados tansah jujur, kahanan kita ayem lan tentrem, pensiun lan gaji dibayar tepat waktu, ora ana gangguan ing pangan lan banyu, listrik uga tanpa interupsi. Yen babagan toko ngomong kabeh apik, rak wis kebak. Aja ngandel yen kita luwe lan kita arep bali menyang Ukraina, iki omong kosong. Sampeyan ora bisa malah nyeret mrene karo tank.Alhamdulillah akhire kita bali nang RUSIA.durung mulai, akhir juni mulai kene, senajan ana sing berlibur ora mung saka RUSIA, nanging saka Ukraina. apik banget saka dialek sing diomongake wong, contone Rusia utawa Ukrainia, yen sampeyan wong sing apik lan nganggep wong lokal kanthi normal, mula dheweke nganggep sampeyan kanthi apik lan hormat. Cukup dadi wong lanang, ora bakal ana masalah.
    7. +4
      1 2014 Juni
      Aku ora krungu "buzz". Sanajan ora, aku krungu manawa iki minangka media Ukrainia ... Kadhang aku nonton saluran kasebut, aku rumangsa minangka "klub komedi" ...
      1. AVG
        + 12
        1 2014 Juni
        Khusus sepuluh menit kepungkur aku nelpon kanca ing Feodosia. Kawula nampi panuwun saking panjenenganipun awit saking nimbali saha wewarah kangge tuladha ukrosmi.
        Mung kenalan singkat karo disinformasi massa iki nylametake sampeyan saka sing luwih ketat.
        - Ya, dheweke takon, saiki sampeyan ngerti kenapa piring satelit dadi kabutuhan kanggo kita?
        Dadi aja kuwatir, kabeh ana ing Crimea. ya
    8. amba kurang
      +7
      1 2014 Juni
      Quote: Ratu
      Sugeng siang sedaya! Ing Internet kabeh nggegirisi babagan kasunyatan manawa bencana kamanungsan entuk momentum ing Crimea, jumlah wong sing ora marem saya tambah akeh. Guys, Crimeans, aku pengin krungu informasi tangan pisanan. Cetha yen periode transisi angel lan, mbok menawa, nglarani. Yen ana wong saka Crimea ing situs kasebut, nyritakake babagan masalah, babagan kahanan. Aku pengin informasi sing bener.

      njlèntrèhaké apa bilai lan apa media Ukrainia nulis lan kita bakal njawab sampeyan Nyuwun ora ana kedadeyan kaya iki ing Crimea, malah ora ana sing dilaporake ...
  2. + 18
    1 2014 Juni
    Natasha Koroleva!
    Iki minangka kiriman pisanan sampeyan ing situs iki lan sampeyan miwiti kanthi pratelan sing ragu-ragu yen "Internet kabeh rame" babagan sing ora kena pengaruh ing Crimea. Aku durung tau krungu buzz sing ngganggu.
    Aku duwe roso kesengsem lengkap sing liyane "putri perwira".
    1. + 13
      1 2014 Juni
      "Aku bojone Tarzan lan ing kulawarga kita ora kabeh dadi prasaja!" ngguyu
    2. 0
      1 2014 Juni
      Aja omong kosong. Maksudku Internet Ukrainia, sing pancen rame. Wong lanang kuwi mung takon. Aku bungah yen isih ana wong sing nyukupi ing Ukraina sing pengin ngerti apa sing kedadeyan.
  3. +1
    1 2014 Juni
    Sampeyan bisa ngganti awis. Nanging apa babagan simpenan sing luwih saka 700 ewu rubel? Apa ana wong ing forum saka Crimeans?
    1. +2
      1 2014 Juni
      Sampeyan ngerti, saya suwe saya urip, luwih yakin yen simpenan luwih saka 700 ewu rubel. luwih becik tetep ing ngisor bantal ing omah ngguyu
    2. amba kurang
      +2
      1 2014 Juni
      kabeh simpenan bank ing hryvnias bakal diijolke kanggo rubles tanpa watesan ...
  4. +2
    1 2014 Juni
    Dadi celengan bisa ditindakake ing ngendi wae, kalebu ing dharatan
  5. + 16
    1 2014 Juni
    Aku uga ora krungu buzz saka kabeh Internet babagan Crimea "miskin lan luwe". Ing situs apa sampeyan krungu buzz iki? Kabeh ana ing kono. Ana banyu, pangan uga, karya uga, upah dibayar (ing rubles), wong nampa pensiun Crimea mboko sithik munggah saka bolongan ngendi Ukraina sudo. Luwih apik tinimbang saiki. Wong-wong padha bungah amarga ana ing Rusia, lagi ngalami peningkatan spiritual sing gedhe. (Aku laporan saka tembung saka sedulurku, aku lunga kanggo mbangun, lan aku isih entuk dina Kamenangan.)
    1. + 17
      1 2014 Juni
      Bener, aku pengin krungu. Aku ora duwe siji ora ing Crimea, utawa ing Ukraina. Kadhangkala aku menyang forum Ukrainia, aku pengin ngerti apa sing ana ing sirahe. nanging ana sawetara ala. Otak-otaknya kok bengkok.
      1. + 21
        1 2014 Juni
        Quote: Ratu
        Bener, aku pengin krungu. Aku ora duwe siji ora ing Crimea, utawa ing Ukraina. Kadhangkala aku menyang forum Ukrainia, aku pengin ngerti apa sing ana ing sirahe. nanging ana sawetara ala. Otak-otaknya kok bengkok.

        Iku ngaco munggah kanggo sijine iku mildly. Ora ana sing narik Crimea menyang Rusia, wong-wong mutusake. Bibi kita ing Crimea nangis bungah ing telpon, lan media Ukrainia ngowahi kabeh, sing ora dadi kanca. Saiki, sajrone ATO (basa ora ngowahi), warga sipil, bocah-bocah, ibu-ibu saka putrane sing mati ing loro-lorone padha nangis. Zamaidanili kabeh negara kafir, iku tega ing sisih kidul-wétan tulus, matur nuwun Gusti Crimea oncat nasib iki. Kurang percaya karo media, mikir nganggo sirahmu! hi Lan kanggo nesu, iku kasunyatan, kita Rusia, ing mratelakake panemume, kudu disalahake kanggo kabeh, bebarengan karo presiden kita! Kasep banget kanggo nesu, saiki wong Ukrainia ana ing opera kaya ngono, lan kita bebarengan karo Belarusians lan Kazakhs lan iku apik! ombenan Lan iki mung wiwitan persatuan negara sing nyukupi! IMHO!
      2. tnship2
        + 23
        1 2014 Juni
        Apik banget ing Crimea. Jembatan kasebut mung dibutuhake ing selat. Sanalika katon ing Crimea, ora bakal ana apel kanggo ngidoni. Crimea apik banget!
        1. +3
          1 2014 Juni
          Utawa mungkin dheweke, jembatan iki?
          1. RBLipetsk
            +5
            1 2014 Juni
            Kutipan saka jekasimf
            Utawa mungkin dheweke, jembatan iki?

            lan ing kene aku setuju. sampeyan kudu menyang Crimea ing daratan Rusia, mesthine ...
          2. +6
            1 2014 Juni
            Kutipan saka jekasimf
            Utawa mungkin uga, jembatan iki?

            Ing Novorossia, kaya ing tanah garing!
            1. 0
              1 2014 Juni
              loro-lorone dibutuhake, Rusia isih dadi Wilayah Stavropol, Wilayah Krasnodar, Kaukasus, apa bisa ngubengi Segara Azov?
          3. +2
            1 2014 Juni
            Kutipan saka jekasimf
            Utawa mungkin dheweke, jembatan iki?

            Plus, mesthi! ngguyu Nanging isih, jembatan dibutuhake ngliwati Kerch, utawa trowongan ...
          4. Komentar wis dibusak.
    2. +1
      1 2014 Juni
      Dheweke nulis ing ukrosites sing kanibalisme bakal diwiwiti ing Crimea, Tatar bakal tenggelam ing tongkang ing dalan Sevastopol, lan kabeh liyane bakal digawa menyang Siberia menyang tambang.
  6. + 10
    1 2014 Juni
    Semalat kanggo Crimeans ing transisi pungkasan menyang zona ruble. Warisan Ukrainia lawas wis rampung. Mbangun masa depan sing padhang ing Crimea.
  7. +5
    1 2014 Juni
    Kabar apik ... ora ana sing ora biasa ... ya, ing wilayah Rusia, mata uang kasebut yaiku Rubel.
    Nilai tukar hryvnia rada ora bisa dimangerteni ... kaya aku ngerti, bantuan tambahan kanggo warga ... yen ora ana penyalahgunaan.
    1. +2
      1 2014 Juni
      Ya, tanpa iki, ora ana cara, sanajan ora ana sing kepengin banget - kanggo kompetisi, mung sing dikarepake yaiku bensin dadi regane kabeh-Rusia, yen ora, regane ora mundhak dibandhingake kaya saiki, nanging wis ora tiba ing rega banget. 38,30 - 95th biasa ing Lukoil - kaya ngono
  8. +8
    1 2014 Juni
    "Produk Belarus sing luwih murah lan luwih apik tinimbang akeh Ukrainia."

    Iki bener. Lan ing wektu sing paling apik, aku ora dadi penggemar barang Ukrainia.
  9. + 11
    1 2014 Juni
    Quote: Ratu
    Bener, aku pengin krungu. Aku ora duwe siji ora ing Crimea, utawa ing Ukraina. Kadhangkala aku menyang forum Ukrainia, aku pengin ngerti apa sing ana ing sirahe. nanging ana sawetara ala. Otak-otaknya kok bengkok.

    Natasha, kabeh apik ing Crimea. Urip wis dadi luwih apik ing kene tinimbang nalika Crimea dadi bagéan saka Ukraina.
  10. + 13
    1 2014 Juni
    Bakal njupuk wektu sing cukup suwe, lan wong Ukrainia bakal meri banget marang wong Krimea.
  11. +9
    1 2014 Juni
    Crimea pindhah menyang rubel, amarga elit Ukrainia ngalih menyang dhuwit recehan perak biyen ...
  12. + 10
    1 2014 Juni
    Kutipan saka: uzer 13
    Bakal njupuk wektu sing cukup suwe, lan wong Ukrainia bakal meri banget marang wong Krimea.

    Ukrainians wis cemburu karo Crimeans. Lan Junta mung ngamuk nesu, lan nindakake macem-macem trik reged kanggo Crimeans lan media ngapusi sing kabeh ala ing Crimea. Lan yen padha ora ngapusi, banjur wong-wong mau bakal dijupuk mudhun karo sungkowo, saka kasunyatan sing Crimeans begja lan padha ing bokong kuwi. prajurit
  13. +1
    1 2014 Juni
    Tandha liya saka kadhaulatan Rusia marang Krum.
  14. +2
    1 2014 Juni
    ing sambungan karo transisi saka Crimea kanggo ruble, ing Maidan katelu diumumake ing Maidan.Sadawane dalan, Kyiv ngoper menyang euro ing jangkah digawe cepet, mung Eropah isih "ora ngerti" wong bodhoMiturut cara, ing kesempatan iki, Maidan kaping papat langsung diumumake wong bodho wong bodho
  15. +4
    1 2014 Juni
    Kutipan saka Vadim67
    . Urip wis dadi luwih apik ing kene tinimbang nalika Crimea dadi bagéan saka Ukraina.

    Lan, aku bakal nambah - luwih tenang ...
  16. +2
    1 2014 Juni
    Quote: Ratu
    Matur nuwun!)) Thanks kanggo kabeh sing mangsuli. Uga, nyuwun pangapunten yen aku ora ngrumusake pitakonanku kanthi bener. Iku mung lara ati.

    Ngapunten, aku upvoted.
  17. +8
    1 2014 Juni
    Wong tuwa ing Sevastopol ngandhakake yen wiwit saiki ora ana aturan Ukraina kanggo taun 23. Pensiun dibayar lan dheweke (pensiun) saya akeh, panganan ing toko durung entek, banyu ngombe wis lengkap.
  18. Jerman Rusia65
    +5
    1 2014 Juni
    Sugeng Krimea!!!...Sampeyan wis mulih!!!!!
    1. 0
      1 2014 Juni
      Kutipan: Jerman Rusia65
      Sugeng Krimea!!!...Sampeyan wis mulih!!!!!

      Apa aku bisa ngucapake selamat marang sampeyan? Maksudku "Jerman Rusia" lan ing wektu sing padha gendéra Kazakh. Kepiye uripmu? hi
  19. +6
    1 2014 Juni


    Aku ora tahan upload video iki, pancen kecanthol)
    1. + 12
      1 2014 Juni
      Bener, aku ngelingi taun 90-an kanthi apik lan apa bokong kasebut, lan apa sing ditindakake PDB sajrone 15 taun cukup gedhe. Inggih, kanggo wong-wong sing merengut yen dheweke ora duwe bokong lemu kaya ing Kulon, ora kaya neraka kanggo ngrusak negara sampeyan 23 taun kepungkur. Saiki dheweke bakal urip luwih apik, nanging saiki wis 15 taun mung kudu narik dheweke metu saka jugangan. Umumé, aku wong diwasa lan sejarah minangka hobi utamaku, lan kasunyatan manawa PDB minangka salah sawijining panguwasa paling apik ing Rusia ing kabeh sejarah, jelas kanggo aku pribadi. Kajaba iku, ing driji siji sampeyan bisa ngetung wong sing kontribusi pribadi kanggo daya Rusia bakal dadi bobot.
  20. Komentar wis dibusak.
  21. dmitrij.blyuz
    0
    1 2014 Juni
    Denyuzhki mili adoh.
  22. +4
    1 2014 Juni
    Minangka Crimean native.
    Kabeh munggah ing rega 25-50%. Contone, popok sing regane 170 UAH (510 rubel) wiwit regane 700 rubel, nanging popok, sawise kabeh, digawe Rusia, ing Ukraina padha biaya cara lawas, lan ing Crimea padha wiwit biaya kaya iki, sanajan negaraku. mrodhuksi wong kok kabeh wis wungu ing rega. Roti roti regane 12 rubel, saiki regane 18, lan ujar manawa bakal dadi 21, minangka produk sosial, kenaikan rega gedhe banget. Iku mung nggumunake yen Rusia wis munggah ing rega!) Ayo warga saka daratan ngapura kula, nanging akeh produk pangan mung mokal kanggo nggunakake (Rusia), susu, beku produk setengah rampung, iki aku ngalami ing sandi weteng. Akeh kenalan lan kanca-kanca sing ana hubungane karo tetanèn, padha ngomong yen diijini ngebor banyu, nanging kanthi biaya dhewe, lan ing taun iki sanajan rega kasebut bakal nol. Seminggu kepungkur, adhiku bali saka Kyiv (mbatalake dhuwit saka akun ing kana), rega barang lan produk kira-kira kaping pindho luwih murah. Wiwit aku dadi pengusaha, aku ora entuk luwih akeh (penghasilan tambah mung kanggo pegawe negara), saiki kita mikir babagan carane ngeterake kabeh saka Ukraina, lan carane mbayar, amarga kabeh luwih murah ing kana. Crita sing kapisah yaiku sistem perbankan, mung ora ana, supaya bisa mbayar tagihan sarana ing meja awis sampeyan bisa ngadeg nganti 12 jam!, Aku dikandhani yen bakal 194 eseman , lan ana carane njaluk. Kanggo mbayar panggunaan produk sing dilisensi ing bidang IT (ing euro kanggo wektu tartamtu), aku kudu pindhah menyang daratan kanggo mbukak akun ing mata uang manca, utawa menyang Ukraina lan nglakoni sing padha, i.e. Aku ora bisa nggawe transaksi ing mata uang asing, kita ora duwe Sberbank Rusia, mung bank-bank cilik lokal sing ora wedi sanksi.
    Nanging umume, populasi sing biyen ana ing garis kemiskinan wiwit urip luwih apik, aku uga ora bakal sambat, mung kesalahpahaman lan perkara-perkara cilik sing rada nyuda, sawise sawetara wektu kabeh bakal mapan lan normal.
  23. XYZ
    +3
    1 2014 Juni
    Wong lanang, ing ngendi sampeyan entuk pikirane yen gaji lan pensiun bakal dadi Rusia, nanging rega bakal tetep Ukrainia? Iki salah siji nemen naivete utawa thoughtlessness. Iku ora kelakon! Penyesuaian rega ora bisa dihindari lan "wortel" mung bisa ditindakake sajrone transisi sing cendhak. Standar urip wis mundhak, ing tembung sampeyan dhewe, nanging ora ana sing janji yen bakal luwih dhuwur tinimbang ing Rusia.
    1. -2
      1 2014 Juni
      Napa barang Rusia diimpor liwat Ukraina 25% luwih murah tinimbang barang sing diimpor langsung saka Rusia?
  24. +2
    1 2014 Juni
    Aku ngerti bagean tartamtu saka populasi Krimea sing wis dadi Rusia, ing gaweyan kanggo urip luwih apik lan luwih apik, padha duwe gaji lan pensiun Rusian, lan prices pangan Ukraina, sing bakal dadi rasa seneng. Lan ing wayah wengi pitakonan nyiksa kula: "Mungkin bakal luwih nguntungake ing Eropa"? Utawa Mungkin sampeyan kudu takon dhewe pitakonan; "Lan apa sing wis daklakoni kanggo Tanah Airku sing anyar, Rusia?" Wong-wong kita cepet-cepet nyerahake paspor lan kewarganegaraan Rusia. Lan padha pantes! Lan iki khas ora mung kanggo Crimea, nanging uga kanggo "negara merdika" sing mentas kabentuk kayata Abkhazia. Ing ngisor iki conto saka Abkhazia. Dumadakan, wong-wong sing ora nate nyambut gawe ing negara sedina, ora nate mbayar pajeg, wiwit nampa pensiun Rusia kaya ngono. Kabeh uripku padha perdagangan kembang, urip ing beyo saka vacationers. Lan saiki padha sambat yen pensiun cilik.
  25. +4
    1 2014 Juni
    [Kutipan] [Kanggo mbayar panggunaan produk IT sing dilisensi (ing euro kanggo wektu tartamtu), aku kudu pindhah menyang daratan kanggo mbukak akun ing mata uang asing, utawa menyang Ukraina lan nglakoni sing padha, i.e. Aku ora bisa nggawe transaksi ing mata uang asing, kita ora duwe Sberbank Rusia, mung bank-bank cilik lokal sing ora wedi sanksi.
    Nanging umume, populasi sing biyen ana ing garis kemiskinan wiwit urip luwih apik, aku uga ora bakal sambat, mung salah paham lan perkara cilik sing rada nyuda, sawise sawetara wektu kabeh bakal mapan lan normal./ kutipan]

    Sistem perbankan ora rampung ing sawijining dina. Aku njepret driji lan .. rampung!
    Wong diwasa kaya wong.
    ya. Isih taplak meja - cabang dhewe lan umume absurd!
    [kutipan] Napa barang Rusia diimpor liwat Ukraina 25% luwih murah tinimbang barang sing diimpor langsung saka Rusia? [/ Kutipan]
    Bisa uga, saka kiriman lawas, mung.
    Sawijining produk ora bisa beda-beda regane saka siji pabrikan lan liwat siji supplier.

    Sederek kita sing pindhah menyang Crimea seneng banget.
    Ora mung. Terbiasa - terbiasa. Dheweke mbuwang pira ana, ninggalake ...
    Bocah-bocah bakal sekolah biasane kanggo taun akademik sabanjure lan ora ana sing ngrampog ing dalan, ora ana sing nembak. Katentreman sing kaya ngono kuwi larang banget. Padha ngerti iki, amarga wis ngalami rasa wedi marang nyawane wong sing ditresnani.
    1. +1
      1 2014 Juni
      ALL bank-bank utama Rusia wis ninggalake Crimea!!! Amarga padha wedi marang sanksi, nganti Crimea diakoni, bakal kaya mangkene.
      Ps. helikopter kita karo kru ditinggal tanpa karya, ora ana sing njupuk amarga wedi sanksi, UTAIR ora gelem nggarap kru Krimea, lan liya-liyane.
      1. 0
        1 2014 Juni
        Saka endi kayu panggang?
        1. 0
          1 2014 Juni
          Carane saka ngendi? Aku manggon kene.
  26. Gromila555
    +3
    1 2014 Juni
    Aku bakal mangsuli kabeh wong bebarengan (SEVASTOPOL):
    1. Ora ana metodologi sing wis kabukten kanggo transisi kasebut miturut yurisdiksi negara LAIN ing jagad iki. Iki nyebabake akeh konflik, misunderstandings lan, sayangé, kesempatan kanggo penipuan. Iki dimangerteni dening 90% wong Krimea.
    2. Regane wis tambah akeh, kira-kira sapratelune, nanging maneh, ora kanggo kabeh (barang). Kanggo layanan - sapa wae sing akeh, durung ana kontrol (utawa ana, nanging ala). Akeh sing kanthi tenang nyoba nggawe gesheft kanthi biaya wong liya.
    3. Pensiun diunggahake, aku ora ngerti carane akeh, aku ora nampa :)))
    4. Gaji tetep padha. Padha miwiti Mudhun konco prices.
    5. Koefisien transfer hryvnia menyang rubel - 2.805 - kursus RNKB
    6. Akeh wong sing nampa gaji ing pungkasan Mei (28-30) ing HRYVNA, rata-rata, mundhut gaji nalika transfer kira-kira 20%.
    7. Sawetara malah nampa pembayaran advance kanggo JUNE ing hryvnias, sawetara metu.
    8. Ora ana influx barang Belarusia, Rusia, amarga dawa dalan lan kurang kompetisi, biaya bakal dhuwur banget. Ayo kula ngelingake sampeyan: ora ana peternakan susu dhewe ing Crimea (ora bakal bingung karo proses susu), dene unggas, daging babi, sayuran lan woh-wohan meh 100% dhewe. Gula, gandum (udakara 80%), sereal, bahan kimia, peralatan pertanian, suku cadang lan liya-liyane kalebu sing diimpor kanthi lengkap.
    9. Conto prices ing Ukraina (Nikolaev): ing Sevastopol strawberries 25-30 UAH (nganti 1 Juni) ing Nikolaev 12-20 (padha disebut sederek).
    10. Ngomong sing kuciwo nyebar ing Rusia NO! Mung kita dijanjekake akeh, ana sing percaya (minoritas), mayoritas bingung - kok janji lan wiwit sepi ora percaya.
    11. Ora ana kacilakan kamanungsan, sayangé kanggo palawija pari (ana, apamanèh, padha ternak iwak nggantheng).
    12. Ora ana sing kepengin menyang Hohland, kajaba sing paling frostbitten.
    13. Kesusu kanggo ngalih menyang ruble pancen nesu banget, lan ora ana panjelasan sing nyukupi babagan kedadeyan kasebut.
    PS Aku ora ngerti carane nerangake, nanging kadhangkala misale jek sing akeh kedaden chaotically, tanpa kontrol, pancasan gerah disusun, implementasine ora kontrol. Kaya-kaya diwenehi sinyal: "wes bengok-bengok, nanging aja gelo, iku kanggo seneng-seneng, sesuk kabeh bakal lali kabeh lan kabeh bakal padha kaya sadurunge."
    1. +2
      2 2014 Juni
      Kutipan: Gromila555
      13. Rush kanggo ngalih menyang ruble tenan nesu akeh, lan ora ana panjelasan nyukupi apa mengkono.

      Aku bisa nerangake iki. Ing dill, ekonomi VERY ala. Padha perang, nanging ora bisa digunakake. Ora luwih lan ekonomi dill bakal ditutupi karo cekungan tembaga, kang tegese hryvnia banget. Correspondedly, inflasi dhuwur. pedhot sambungan saka mata uang kanthi cepet nyusut.
      Kutipan: Gromila555
      Aku ora ngerti carane nerangake, nanging kadhangkala misale jek sing akeh iku kedados chaotically, metu saka kontrol,

      Bener! Ora ana sing masak apa-apa. Kabeh kedadeyan kanthi spontan.
      Kutipan: Gromila555
      Ora ana panyebaran barang Belarusia, Rusia, amarga dawa dalan lan kekurangan kompetisi, biaya bakal dhuwur banget.

      Ya, Dill macet ing koridor transportasi, sanalika jembatan katon, akeh masalah sing bakal ilang, kalebu rega, butuh telung taun.
      Kapisah: I SAIKI Aku tuku anggur Krimea kanthi seneng. Aku duka amarga label kasebut "pindhah". Apa sampeyan ora bisa bisik-bisik kanggo mbenerake perkara iki? Lan siji maneh! seneng yen sampeyan bali! Sabar sethithik. Aku ngerti kanggo manawa kabeh bakal mapan!
      Good luck, sadulur!
    2. 0
      2 2014 Juni
      Kutipan: Gromila555
      PS Aku ora ngerti carane nerangake, nanging kadhangkala misale jek sing akeh kedaden chaotically, tanpa kontrol, pancasan gerah disusun, implementasine ora kontrol. Kaya-kaya diwenehi sinyal: "wes bengok-bengok, nanging aja gelo, iku kanggo seneng-seneng, sesuk kabeh bakal lali kabeh lan kabeh bakal padha kaya sadurunge."

      Cetha yen ana mesthi ora puas, nanging yen sampeyan mbandhingake Crimea karo Slavic sing padha, sampeyan bakal paling seneng!
      Lan ora worth ngarep-arep yen transisi saka siji negara menyang negara liyane kedadeyan ing wayahe klik. Deleng carane akeh masalah sing padha karo Jerman, kanthi cara, beda karo Rusia ing kinerja pedantic kabeh lan kabeh.
  27. kontemporer
    +1
    2 2014 Juni
    1-Wingi, Crimea pindhah menyang ruble, sing apik.
    2-Sadurunge, gaji diwenehake ing hryvnias.-iki ala.
    3 - Langit sing tentrem ing ndhuwur iku apik
    4-Ora ana bank Rusia sing kerja - wedi karo sanksi - ora ana sing bisa ngganti hryvnia - iki ala
    5-Ana kesempatan kanggo ngomong basa asli sampeyan kanthi lancar lan ora wedi karo Nazi - iki apik
    6-Kabeh wis kesapu ing toko. Ana siji kertas jamban ing rak. lan hryvnia tetep - iki ala
    Dhaptar iki bisa diterusake nganti suwe. Ana akeh kangelan. nanging padha. Muga-muga ora fatal, nanging uga ana wong nangis - ing ngendi kita tekan.
  28. +1
    2 2014 Juni
    Wiwit 1 Juni, China lan Jepang bakal miwiti ijol-ijolan langsung mata uang kasebut tanpa konversi sadurunge dadi dolar AS. Kepala Kamentrian Keuangan Jepang, Jun Azdumi, ujar manawa ijol-ijolan langsung yen lan yuan tanpa konversi sadurunge dadi dolar AS bakal nggawe transaksi luwih trep lan nyuda biaya.

    Ijol-ijolan yuan Cina menyang yen Jepang lan kosok balene bakal ditindakake ing pasar mata uang Shanghai lan Tokyo.
  29. +2
    2 2014 Juni
    Uga rampung Crimeans. Pamit banderia sing durung dicuci... Haha.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"