Penghargaan pertempuran saka Federasi Rusia. Medali "Kanggo bédané ing pangayoman tapel wates negara"

7
Medali "Kanggo Beda ing Proteksi Border Negara" didegaké tanggal 2 Maret 1994. Penghargaan iki dimaksudaké kanggo diwènèhaké marang personel militèr saka panguwasa tapel wates lan pasukan tapel wates Federasi Rusia, uga personel militèr lan warga sipil liyane kanggo kaluwihané kanggo nglindhungi tapel wates negara Rusia. Medali kasebut minangka penerus penghargaan Soviet sing padha, sing diarani medali "Kanggo Beda ing Proteksi Border Negara USSR." Medali iki diadegaké sawisé pungkasan Perang Patriotik Agung - 13 Juli 1950. Tanggal 2 Maret 1992, kaputusan digawe kanggo nahan penghargaan iki ing sistem penghargaan Rusia anyar. Tanggal 2 Maret 1994, medali kasebut diadegaké manèh, sawisé nampa penampilan sing dianyari lan statuta sing diowahi.

Sistem modern penghargaan negara Federasi Rusia nyedhiyakake kanggo nyandhang ing sisih kiwa dhadha. Yen panampa duwe medali liyane saka Federasi Rusia, medali "Kanggo Bedane ing Proteksi Border Negara" dumunung sanalika sawise medali Nesterov. Medali iki ora kalebu kemungkinan penghargaan maneh, uga kemungkinan penghargaan anumerta. Wiwit taun 1994, luwih saka 5 wong wis dianugerahi penghargaan negara iki.

Penghargaan pertempuran saka Federasi Rusia. Medali "Kanggo bédané ing pangayoman tapel wates negara"

Awarding medali "Kanggo Bedane ing Proteksi Border Negara" digawe:

- kanggo eksploitasi militèr lan manfaat khusus sing dituduhake ing pangayoman tapel wates negara Federasi Rusia;
- kanggo tanpa pamrih lan wani sing dituduhake ing operasi pertempuran sajrone penahanan para pelanggar tapel wates negara Federasi Rusia;
- kanggo pimpinan trampil operasi militer detasemen tapel wates kanggo nglindhungi inviolability saka tapel wates negara Federasi Rusia;
- kanggo tumindak proaktif lan kewaspadaan sing dhuwur, minangka asil bisa nahan pelanggar tapel wates negara Federasi Rusia;
- kanggo organisasi trampil layanan tapel wates lan karya exemplary kanggo ngiyataken tapel wates negara Federasi Rusia;
- kanggo kinerja impeccable saka layanan kanggo pangayoman saka tapel wates negara Federasi Rusia;
- kanggo bantuan aktif kanggo pasukan tapel wates lan agensi tapel wates ing karya kanggo nglindhungi tapel wates negara Federasi Rusia.

Medali iki kabeh digawe saka perak lan digawe ing wangun bunder kanthi diameter 32 mm. Ing sisih loro-lorone ana sisih cembung. Ing sisih ngarep penghargaan kasebut ana gambar pilar wates, uga bedhil silang lan catur. Ing circumference saka medali ana wreath kasusun saka setengah laurel lan setengah cabang Oak. Ing sisih mburi medali ana tulisan relief: "Kanggo bédané ing pangayoman ing wates negara" (kabeh huruf kapital). Uga ing sisih mbalikke nomer seri saka penghargaan. Kanthi bantuan dering lan mripat, medali disambungake menyang blok pentagonal. Blok kasebut ditutupi pita sutra moire ijo kanthi rong garis abang ing pinggir. Jembar tape standar yaiku 24 mm, jembaré garis abang 3 mm.


Medali iki utamané dianugerahi kanggo personel militèr saka layanan tapel wates. Ing wektu sing padha, ana warga sipil ing antarane sing dianugerahi. Contone, mantan kepala Wilayah Stavropol lan Okrug Otonomi Aginsky Buryat Alexander Chernogorov lan Bair Zhamsuev, masing-masing, sing diwenehi penghargaan ing taun 1998 lan 2005, duwe medali. Loro pejabat kasebut dianugerahi "kanggo bantuan aktif kanggo pasukan tapel wates kanggo nglindhungi tapel wates negara," sanajan wilayah lan distrik otonomi sing dipimpin ora wewatesan karo negara manca. Akèh-akèhé saka penghargaan iki digawe kanggo manfaat khusus lan feats militèr ing nglindhungi tapel wates negara, dedikasi lan wani ing nahan violators tapel wates, bantuan aktif kanggo FSB kanggo nglindhungi tapel wates negara Rusia, lan kepemimpinan trampil operasi militèr nalika nglindhungi. wates negara.

Penghargaan pisanan saka medali "Kanggo Beda ing Proteksi Border Negara" ing Rusia wis digawe ing April 11, 1994. Ing dina iku, 158 prajurit saka pasukan tapel wates nampa penghargaan. Padha dianugerahi "kanggo organisasi trampil lan kinerja sampurna saka layanan kanggo pangayoman saka wates negara." Antarane wong-wong sing dianugerahi medali dina iku Nikolai Bordyuzha, sing banjur njupuk posisi kepala Border Service Rusia lan sekretaris Dewan Keamanan negara. Ora ana informasi babagan penghargaan paling anyar.

Miturut sumber terbuka
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

7 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. SPQR
    +2
    4 2014 Juni
    Good afternoon,
    Apa ana analog ing tentara kekaisaran?
    1. +2
      4 2014 Juni
      Pengawal Perbatasan, nganti Oktober 1917, dadi bawahan Departemen Keuangan ...
  2. +2
    4 2014 Juni
    Ora ana medali kasebut ing Tentara Kekaisaran Rusia.
  3. +1
    4 2014 Juni
    Enak.. tradhisi diugemi...kelingan turun temurun..
  4. Kisel
    0
    4 2014 Juni
    ... +
    Salinan miniatur medali "Kanggo Bedane ing Perlindhungan Border Negara" dipasang ing blok. Dhiameter salinan miniatur medali yaiku 16 mm.
    1. Kisel
      0
      4 2014 Juni
      DISETUJUNI
      Keputusan Presiden Federasi Rusia
      tanggal 7 September 2010 N0 1099
      kaya sing diowahi dening Keputusan Presiden Federasi Rusia tanggal 16.12.2011 Desember 1631 No. XNUMX

      PERATURAN ing medali "Kanggo bédané ing pangayoman saka tapel wates negara"

      1. Medali "Kanggo Bedane ing Perlindhungan Perbatasan Negara" dianugerahi kanggo prajurit layanan keamanan federal, uga warga liyane:

      kanggo eksploitasi militèr lan manfaat khusus ing pangayoman tapel wates negara Federasi Rusia;

      kanggo wani lan selflessness ditampilake ing operasi militèr sak penahanan violators tapel wates negara Federasi Rusia;

      kanggo pimpinan trampil operasi tempur detasemen tapel wates ing pertahanan inviolability saka tapel wates negara Federasi Rusia;

      kanggo kewaspadaan lan tumindak inisiatif sing dhuwur, minangka asil sing nglanggar tapel wates negara Federasi Rusia ditahan;

      kanggo kinerja impeccable saka layanan kanggo pangayoman saka tapel wates negara Federasi Rusia;

      kanggo bantuan aktif kanggo badan layanan keamanan federal ing aktivitas kanggo nglindhungi tapel wates negara Federasi Rusia.

      2. Medali "Kanggo bédané ing pangayoman saka tapel wates negara" dipakai ing sisih kiwa dada lan, ing ngarsane medali liyane saka Federasi Rusia, dumunung sawise medali "Kanggo bédané ing pangayoman saka umum. pesenan".

      2(1). Kanggo acara khusus lan bisa digunakake saben dina, direncanakake nganggo salinan miniatur medali "Kanggo Bedane ing Perlindhungan Border Negara", sing ana sawise salinan miniatur medali "Kanggo Bedane ing Perlindhungan Ketertiban Umum. ".

      (klausul 2(1) ditepungi kanthi Keputusan Presiden Federasi Rusia tanggal 16.12.2011 Desember 1631 N XNUMX)

      3. Nalika nganggo seragam, pita medali "Kanggo Bedane ing Perlindhungan Perbatasan Negara" ing plaket, dumunung sawise pita medali "Kanggo Beda ing Perlindungan Ketertiban Umum".
      1. Kisel
        0
        4 2014 Juni
        Penulis medali, Pavel Konstantinovich Kornakov, minangka kepala departemen kanggo njamin aktivitas Dewan Heraldik ing Presiden Federasi Rusia Administrasi Presiden Federasi Rusia kanggo penghargaan negara, calon ilmu sejarah.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"