Donya bakal dikonsumsi dening politik

11
Politik bisa goncang ekonomi global. Risiko politik wis tuwuh nganti tingkat global. Gerakan Occupy Wall Street dudu perkara cilik ing skala global. Lan utamané ora trifle - "Arab Spring". Penutupan politik pamrentah Amerika taun kepungkur uga dadi pukulan kanggo ekonomi. Kepiye babagan kudeta ing Mesir lan Thailand? Lan Ukraina? Krimea? Pungkasan, referendum sing bakal teka ing Skotlandia?

Laporan Citigroup anyar kanthi judhul "Risiko Vox Populi" dikhususake kanggo topik risiko politik.

Miturut riset saka Citigroup, laporan RBC, donya ngadhepi karo ancaman saka akeh risiko politik. Faktor politik ndadekake tekanan ekonomi global.

Penulis laporan kasebut ngelingake yen ing taun 1960-an. Ing AS ana gerakan hak-hak sipil lan protes marang Perang Vietnam. Ing taun 1968, kerusuhan mahasiswa dumadi ing Eropah. Ing taun 1989, "Tirai Wesi" wiwit goyang lan prasyarat katon yen Uni Soviet bakal ambruk.

Nanging, acara kasebut, miturut penulis, duwe akibat ing tingkat nasional utawa regional. Era globalisasi wis ngowahi kabeh. Ing abad kaping 21, gerakan Occupy Wall Street utawa Arab Spring mengaruhi kahanan ing saindenging jagad.

Fitur anyar saka gerakan protes paling anyar uga muncul: mesine yaiku kelas menengah. Sudut pandang iki dikonfirmasi dening acara ing Rusia, Brasil, Turki, India, Afrika Kidul ing 2012-2013.

Ana uga tokoh pendukung. Sajrone 3 taun kepungkur, rata-rata jumlah protes ing dalan massa lan mundur saka pemerintah ing negara maju lan utama berkembang ana 21,7, dibandhingake karo 14,1 ing periode 2000-2010, RBC nuduhake, adhedhasar data saka peneliti.

Kenapa wong ora seneng?

Kaping pisanan, ora efektifitas institusi politik lan korupsi ing pamrentah.

Analis Citigroup menehi conto pergolakan politik ing jaman saiki. Ing kene sampeyan duwe krisis ing Kongres AS, sing akibate yaiku "mati" pamrentahan, lan kudeta militer ing Mesir, lan protes massa ing Turki lan Thailand (para ahli ora duwe wektu kanggo nutupi kudeta sing kedadeyan ing kana, kang mung luwih dikonfirmasi prakiraan surem sing), lan aggravation saka kahanan ing Segara Cina Kidul, lan fase sabanjure perang ing Suriah. Dhaptar iki rampung dening "revolusi" Ukraina kapindho lan "aneksasi" Crimea.

Apa akibat sing tuwuh saka risiko politik ngancam planet Bumi? bilai.

RBC diwiwiti kanthi sing paling mbebayani: pembekuan reformasi, munculna partai anyar, kelemahan koalisi politik, protes kanthi tentrem.

Lan ing kene sing paling mbebayani: tuwuhing nasionalisme, kerusuhan jalanan massal, kudeta, perang sipil.

Pakar Citigroup nindakake sawetara kalkulasi, minangka asil ing ngisor iki dicethakaké.

Saka 2011 nganti April 2014, saka 69 acara politik "berisiko", 43 duwe akibat pasar sing winates, 17 duwe akibat rata-rata, lan 9 duwe akibat sing ora stabil.

Antarane sing terakhir yaiku transisi Crimea menyang Rusia, revolusi ing Mesir, sukses pemilihan Syriza lan Ultranasionalis Golden Dawn ing Yunani, lan gerakan Bintang Lima ing Italia. Kajaba iku, protes massal ing Thailand, Brasil, lan Turki ditondoi kanthi akibat sing ora stabil.

Asil ekonomi ketidakstabilan politik: nyuda aktivitas konsumen, nyuda tingkat pertumbuhan PDB, kejatuhan ing pasar saham, nyuda aliran masuk investasi. Kabeh iki njupuk Panggonan ing Ukraina.

Kangge, investor luwih prihatin babagan kabijakan Fed tinimbang langkah politik V. Putin ing Ukraina. Amerika Serikat, ora kaya Rusia, minangka pusat kapitalisasi pasar global.

Amerika Serikat, miturut laporan kasebut, nyathet 49% kapitalisasi pasar global, lan kanggo pasar berkembang angka sing cocog kurang saka 10% (kanggo kabeh, yaiku, total!). Mulane, pasar global luwih kasengsem ing program pelonggaran kuantitatif Federal Reserve AS tinimbang langkah-langkah Putin ing Ukraina.

Panemu para ahli babagan sinau Citigroup dikutip dening majalah kasebut "Pakar".

Kabeh sing diarani "resiko politik" nyatane minangka akibat langsung saka krisis ekonomi lan wiwitan proses ambruk "negara kesejahteraan," ujare analis Dmitry Adamidov. Iku cocok kanggo ngelingi ora 1960s, nanging 1930s: ana kemungkinan dhuwur saka pengulangan persis "skenario" sing.

Tambah risiko politik ora mimpin kanggo kabijakan ekonomi "beda", nanging kanggo kabijakan ekonomi semrawut, ngandika Mikhail Korolyuk, kepala Manajemen investasi lan departemen support analitis saka IFC Solid. Kemampuan kelas politik kanggo nggayuh kompromi sing bisa ditindakake bakal suda. Tambah akeh, pasukan politik bakal mblokir saben liyane. Bakal tekan titik sing ora bakal ana politik, utawa wektu kanggo nggawe paling ora sawetara keputusan bakal metu kanthi ora sopan. Tujuan kompromi sing lemah ora bakal ngrampungake kontradiksi, nanging kanggo nggawe tampilan karya kelas politik.

Lan iki, ditambahake, minangka dalan langsung menyang pati kelas politik kaya ngono. Kaya ing buku Simak "Kutha".

Dideleng lan dikomentari dening Oleg Chuvakin
- khusus kanggo topwar.ru
  • http://therunet.com/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

11 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    7 2014 Juni
    dadi iki wis kedaden, politisi mimpin donya menyang sudhut kaya tikus, lan yen sampeyan nuntun tikus menyang pojok, iku dadi luwih agresif, kang kita weruh ing Eropah ing pemilu pungkasan, salah siji perang gedhe utawa owah-owahan gedhe bakal teka.
    1. +1
      7 2014 Juni
      Kutipan saka: maks-101
      dadi iki wis kedaden, politisi mimpin donya menyang sudhut kaya tikus, lan yen sampeyan nuntun tikus menyang pojok, iku dadi luwih agresif, kang kita weruh ing Eropah ing pemilu pungkasan, salah siji perang gedhe utawa owah-owahan gedhe bakal teka.

      Demokrasi sansaya lungse, masa depan teknokrat. Lan mbok menawa ora bakal kelakon tanpa revolusi.
  2. + 10
    7 2014 Juni
    Resiko politik?Ya, aku entuk 80 minus amarga ujar manawa kedadeyan ing Ukraina mung duwe alasan ekonomi, yaiku pemicu, lan risiko politik minangka bagean saka PERANG EKONOMI, sing wis suwe saya suwe.
    Kerusuhan ing Venezuela, wong Uighur Tionghoa iku kabeh manuk saka wulu.
    1. soyuz-nik
      +1
      7 2014 Juni
      Mugi sampeyan sehat! Aku ora bakal nyuda sampeyan, nanging aku bakal nyatakake ora setuju. Pancen, klasik Marxisme bener sing nemtokake kesadaran. Nanging, ekonomi ora mung sing nyopir. Contone, slogan "mandheg dipakani Kaukasus" ... Kasunyatan manawa ana wilayah subsidi liyane ing Federasi Rusia ora penting. Ing kasus iki, penting kanggo mungkasi panganan "wong liyo". Cetha yen wakil individu saka gunung mudhun saka gunung, padha tumindak rada beda saka ing panggonan asal, padha ora mangan isine weteng.
      Aku setuju yen, IDEALLY, sapa wae sing kasengsem ing safety lan comfort, Nanging, sayangé, ing sawetara kasus siji ora bisa njaluk nyisihaken saka komponen etnis...
      Komponen iki banal lan primitif, nanging, sayangé, komponen iki sing asring katon dening LOM (wong lumpen, wong biasa lan wong terpinggirkan) minangka oyod saka kabeh masalah. Lan ana luwih saka siji alasan non-ekonomi.
      Penulis saka abadi "Gulliver" ngguyu ing pihak saka Britania Raya, njlèntrèhaké ing karyané loro negara sing perang amarga pedunung pracaya sing padha kudu miwiti mangan endhog saka sisih beda.....
      1. 0
        8 2014 Juni
        "ML-Classics" salah. Roh menehi inspirasi kanggo pikiran, lan ngatur urusan eksistensi. Politisi iku anak saka obscurantism materialistik liwati. Aku bungah yen Tsar ora dipindhah menyang Rus'.
    2. 0
      8 2014 Juni
      ekonomi lan politik tansah sesambungan...prasyarat ekonomi, kabutuhan...nemtokake langkah-langkah politik.Nanging bebarengan karo iki nasionalis uga berkembang ...Teknokrat bisa uga mangsa ngarep, nanging ora cepet ...
  3. +3
    7 2014 Juni
    Yen ing taun 30-an Amerika Serikat nyedhiyakake utangan marang Hitler lan, minangka asil, dadi raja sawise perang, banjur sajrone krisis modern dheweke mbiayai demokrasi ing saindenging jagad kanthi pangarep-arep bisa ngilangi kabeh utang amarga kerusuhan sing diluncurake. .
  4. +1
    7 2014 Juni
    Sing apa Ukraina, Venezuela, lan Suriah kabeh babagan - pranala ing chain padha. Kabeh iki minangka tumindak nyata negara sing kita kenal lan "pamarentah donya" nyurung iki, kanggo ngreksa utawa ngrebut zona pengaruh anyar, sejenis kolonisasi sing didhelikake ing sangisore protektorat. A jenis "srana ora ana apa-apa, pungkasan iku kabeh"
  5. Alex_Popovson
    +1
    7 2014 Juni
    Judhul artikel ora cukup. Nanging isi, sanajan banal, menarik. Senajan ngomong bab punah saka kelas politik muspra. Lan muspra nyeret Simak, ora kaya sing ditulis ing Kutha.
    Umumé, politisi ora bakal mati. Mung amarga politisi padha bodho lan birokrat ...
    Malah kanthi teori mokal kanggo mbayangno kahanan kaya ngono, sanajan anarki lengkap, amarga anane paling ora rong kelompok cilik nggawe lapangan kanggo kabijakan iki.
  6. Komentar wis dibusak.
  7. SBC
    SBC
    0
    7 2014 Juni
    Kenapa milih jinis telek?:
    RBC-Mikhail Prokhorov
    Pakar - O. Deripaska...
  8. +1
    7 2014 Juni
    politik, ing kasus apa wae, iku tumpukan omong kosong sing ageng, ing karep nasib, salah siji sing ora dikarepake dicemplungake, utawa wong sing ora dikepengini mlebu dhewe. alesane wis ketok - durung kabeh manungsa wis ilang pikiran lan ana akal sehat ing tumindak wong akeh
  9. +1
    7 2014 Juni
    Kutipan saka: maks-101
    dadi iki wis kedaden, politisi mimpin donya menyang sudhut kaya tikus, lan yen sampeyan nuntun tikus menyang pojok, iku dadi luwih agresif, kang kita weruh ing Eropah ing pemilu pungkasan, salah siji perang gedhe utawa owah-owahan gedhe bakal teka.

    Rusia ing Crimea nuduhake donya sing bisa dadi beda, supaya kerusuhan wiwit nang endi wae, Skotlandia mung worth iku karo referendum, lan sampeyan ndeleng, ing skenario positif, tinimbang Amerika Serikat bakal ana 50 negara sawijining!
  10. 0
    7 2014 Juni
    Quote: Prapor Afonya
    Kutipan saka: maks-101
    dadi iki wis kedaden, politisi mimpin donya menyang sudhut kaya tikus, lan yen sampeyan nuntun tikus menyang pojok, iku dadi luwih agresif, kang kita weruh ing Eropah ing pemilu pungkasan, salah siji perang gedhe utawa owah-owahan gedhe bakal teka.

    Rusia ing Crimea nuduhake donya sing bisa dadi beda, supaya kerusuhan wiwit nang endi wae, Skotlandia mung worth iku karo referendum, lan sampeyan ndeleng, ing skenario positif, tinimbang Amerika Serikat bakal ana 50 negara sawijining!

    Nyatane, ana liyane - Kanada, Meksiko, lan akeh liyane resmi negara merdika!! Donya kabeh bakal ambegan bebas!!!Dadi aku kanggo ambruk saka USA!!!
  11. parus2nik
    +1
    7 2014 Juni
    Resiko politik.. Ngomong langsung.. Amerika Serikat nggawe jagad unipolar, miturut hegemonie.. Lan akeh ing donya sing ora seneng. kebijakane..
  12. Bormental
    +1
    7 2014 Juni
    "Peculiarity saka gerakan protes Newest uga wis katon: mesin sing kelas menengah" - fagots dadi rakus, padha ditarik menyang politik.
  13. +2
    7 2014 Juni
    Nanging apa hubungane Simak? "Kutha" ora babagan matine kelas politik, nanging babagan asil peradaban kabeh. Exodus ing arah sing beda-beda, ora pati - transformasi.
    Lan kabeh diwiwiti kanthi nyuda pentinge kutha, sing kedadeyan minangka asil saka "mobil" mabur sing murah lan tahan lama - luwih gampang wong mabur metu saka kutha tinimbang tetep ing kutha sing rame sawise kerja. Banjur padha miwiti kerja jarak jauh. Kutha-kutha padha sepi lan rusak. Lan iki dudu alesan kanggo asil luwih lanjut, mung salah sawijining tahapan sing kedadeyan.

    Buku kasebut nggambarake kepiye kemajuan lan kasempatan bisa nyebabake karusakan ing bumi. Ora minangka akibat saka perang, nanging amarga wutah saka "buaian" iki.
    Artikel kasebut nyritakake babagan mati kelas politik amarga krisis ekonomi sing terus-terusan.
    Ing buku kasebut ana akeh cara pangembangan manungsa, ing ngisor iki sawetara.
    Artikel kasebut nggambarake salah sawijining cara kemunduran manungsa liwat kemunduran ekonomi.
    Ana ing ngendi analogi kasebut? Aku mung bisa menehi saran supaya maca maneh buku kasebut lan mandheg nyeret Clifford kanthi alesan utawa tanpa alesan (ora sepisanan, lan uga kanthi ora sengaja).

    Inggih, iki ora sakabehe offtopic)
  14. +1
    8 2014 Juni
    AS kudu disalahake kanggo kabeh. Negara parasit lan agresor. Dheweke ngebom lan ngjajah kabeh planet, nyebar kekacauan, karusakan lan ngisi kabeh saos iki. Dheweke adol senjata, ngetrapake dolar, njupuk sumber daya.
  15. Nikich
    0
    8 2014 Juni
    Quote: Prapor Afonya
    Kutipan saka: maks-101
    dadi iki wis kedaden, politisi mimpin donya menyang sudhut kaya tikus, lan yen sampeyan nuntun tikus menyang pojok, iku dadi luwih agresif, kang kita weruh ing Eropah ing pemilu pungkasan, salah siji perang gedhe utawa owah-owahan gedhe bakal teka.

    Rusia ing Crimea nuduhake donya sing bisa dadi beda, supaya kerusuhan wiwit nang endi wae, Skotlandia mung worth iku karo referendum, lan sampeyan ndeleng, ing skenario positif, tinimbang Amerika Serikat bakal ana 50 negara sawijining!

    Iki kabeh apik banget, mesthi, nanging dumadakan tinimbang Rusia bakal ana luwih saka 70 negara merdika. Ayo kita ngelingi nasionalis Siberia sing diasuh dening Kulon
  16. 0
    8 2014 Juni
    Kutipan: Nikich
    Quote: Prapor Afonya
    Kutipan saka: maks-101
    dadi iki wis kedaden, politisi mimpin donya menyang sudhut kaya tikus, lan yen sampeyan nuntun tikus menyang pojok, iku dadi luwih agresif, kang kita weruh ing Eropah ing pemilu pungkasan, salah siji perang gedhe utawa owah-owahan gedhe bakal teka.

    Rusia ing Crimea nuduhake donya sing bisa dadi beda, supaya kerusuhan wiwit nang endi wae, Skotlandia mung worth iku karo referendum, lan sampeyan ndeleng, ing skenario positif, tinimbang Amerika Serikat bakal ana 50 negara sawijining!

    Iki kabeh apik banget, mesthi, nanging dumadakan tinimbang Rusia bakal ana luwih saka 70 negara merdika. Ayo kita ngelingi nasionalis Siberia sing diasuh dening Kulon

    Ayo remuk asuh saka Kulon, supaya padha njerit babagan demokrasi lan hak gay - pengkhianat duwe hak mati !!! prajuritRUSIA! prajurit
  17. PDB66
    0
    9 2014 Juni
    Miturut pendapatku, gagasan utama artikel kasebut yaiku: Rusia tanpa Amerika ora ana apa-apa.
    Perdebatan babagan ekonomi utawa politik sing luwih dhisik wis ditindakake nganti pirang-pirang abad lan ora bakal mandheg, amarga kabeh gumantung marang kahanan tartamtu. Politik lan ekonomi tansah ana lan ing endi wae nalika ngrampungake masalah ing negara lan ing lapangan internasional. Amerika wis nglumpukake kasugihane mung liwat perang asing. Lan saiki ora ana sing bakal ngyakinake yen ana cara liya kanggo entuk dhuwit - mung liwat tangane wong liya lan nasibe. Kita (Rusia) ora perlu saingan karo dheweke, luwih-luwih perang. Kita kudu mbela papan kita ing srengenge liwat cara diplomatik. Iki sing ditindakake Presiden kita.
    Lan tanpa Amerika, Rusia mesthi bakal urip.
  18. 0
    9 2014 Juni
    Kutipan: Nikich
    Quote: Prapor Afonya
    Kutipan saka: maks-101
    dadi iki wis kedaden, politisi mimpin donya menyang sudhut kaya tikus, lan yen sampeyan nuntun tikus menyang pojok, iku dadi luwih agresif, kang kita weruh ing Eropah ing pemilu pungkasan, salah siji perang gedhe utawa owah-owahan gedhe bakal teka.

    Rusia ing Crimea nuduhake donya sing bisa dadi beda, supaya kerusuhan wiwit nang endi wae, Skotlandia mung worth iku karo referendum, lan sampeyan ndeleng, ing skenario positif, tinimbang Amerika Serikat bakal ana 50 negara sawijining!

    Iki kabeh apik banget, mesthi, nanging dumadakan tinimbang Rusia bakal ana luwih saka 70 negara merdika. Ayo kita ngelingi nasionalis Siberia sing diasuh dening Kulon

    Nah, iki mung sawise Amerika Serikat dhewe duwe 1 negara. Ayo Amerika Serikat, kanthi contone dhewe, nuduhake carane nuduhake, lan ora misahake wong liya kanthi nyebar kebingungan sing dikontrol. Dheweke ora mikir nuduhake.
  19. tiba
    0
    14 2014 Juni
    Donya ora bakal rusak dening politik, nanging dening..................... politikus! Wong loro bebarengan, wis politik! Artikel iku omong kosong!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"