patriotisme Ukrainia. Mratelakake panemume saka sisih liyane

58
Pendhaftaran interlocutor, Andrei Ilyich Remezov, luwih saka wong sing luar biasa. Mayor ing cadangan Tentara Soviet, peserta ing perang ing Afghanistan. Dheweke ngenteni telung taun dadi bagean saka OKSV ing Afghanistan. Cavalier Ordo Bintang Abang. Ing Januari 1989, nalika Operasi Topan, dheweke tatu, nyebabake dheweke wuta lengkap ing taun 1996. pensiunan. Sadurunge pensiun, dheweke mulang basa Rusia ing pesantren kanggo wong wuta ing kutha Slavyansk. Dheweke duwe mini-bisnis dhewe - buku samizdat ing Braille lan buku audio ing Krivoy Rog.

Obrolan kesusu saka siji topik menyang topik liyane, luwih becik Skype ora mbatesi wektu. Lan ing pungkasan, kita miwiti ngomong babagan sing beda banget karo sing dakrencanakake. Babagan patriotisme Ukrainia. Mangkene apa sing kita entuk.

Patriotisme ing Ukraina minangka fenomena aneh. Dadi, yen kita nerusake saka definisi sing patriot iku wong sing tresna Fatherland, pengabdian kanggo wong-wong mau, siap kanggo kurban lan tumindak ing jeneng saka kapentingan Motherland, kita njaluk alignment ing ngisor iki.

Kulon lan Timur duwe Tanah Air dhewe-dhewe. Sing diarani "Wong Kulon", beda karo wong Ukrainia Wétan, luwih patriotik. Dheweke duwe konsep tanah air. Sanajan unik. Kita ngerti apa sing becik saka tanah air katon kaya: karo prosesi obor, potret Bandera lan Shukhevych, digawa menyang dhengkul dening wong manca. Wis weruh, krungu. Nanging kanggo becik iki dheweke siyap perang. Menapa malih, kanggo perang karo donya kabèh: karo Rusia (pisanan kabeh), karo Eropah, karo Amerika Serikat. Sing ideal yaiku Ukraina sing gedhe, bebas saka kabeh wong. Iki, nyatane, sing cocog karo konsep "kamardikan" lan "kamardikan".

Ana lapisan. Carane ora dadi. Lapisan, sampeyan ngerti, ana ing endi wae. Malah ing AS. Ing kono, utamane, umume ana siji lapisan sing terus-terusan. Lan ing Ukraina, iki sing ngimpi Eropah. Iki minangka rawa Ukrainia sing kusam lan lendhut, ngimpi lelungan gratis menyang Eropa lan kerja ing kana. Ora masalah sapa. Sing penting yaiku ide yen urip ing Eropa wis dadi rasa seneng dhewe, ora mung nggawe sarang ing endhas Svidomo, nanging uga ngetokake endhog lan netes. Lan cah ayu iki squealed ing Euromaidan taun pungkasan. Lan dheweke kanthi tenang nyusup, sanalika sing saka kategori pisanan wiwit teka ing kana, ing 2014.

Dheweke dudu pejuang. Dheweke ora kudu gelut. Dheweke mung pengin menyang Eropa. Lan dheweke ora peduli sapa sing mbukak lawang ing kana. Poroshenko utawa Tymoshenko - apa bedane? Mental dheweke ana, mula asile penting. Iki ora ana maneh patriot Ukraina, iki patriot, luwih tepat, budak potensial Uni Eropa. Dadi kita mbusak.

Ana wong sing mung pengin manggon ing Ukraina. Lan ora khusus ing Ukraina, dheweke mung pengin urip kanthi tentrem. Ora ana politik, ora ana Maidan lan perang gas. Tanpa njupuk ing dalan lan prosesi obor. Dheweke, umume, ora peduli sapa sing kuwasa. Iki sing padha massal milih Poroshenko minangka ala sing luwih cilik, sanajan pitakonan babagan ala sing luwih cilik banget kontroversial. Lan sampeyan ora kudu nyana saka tumindak sing dituduhake ing formulasi patriotisme. Kita uga mbusak.

Lan, pungkasanipun, sing katon ing Rusia. Miturut cara, ana ora akeh banget. Yen minangka persentasi saka total populasi Ukraina - uga, sepuluh. Ing kekuatan limalas. Kanthi patriotisme, wong-wong iki meh padha karo kategori kapindho. Sing, ora cara. Wong-wong iki pancen ora semangat kanggo njupuk ing tangan gaman lan mbangun soko ing tanah sing, paling padha karo becik. Kanggo apa? Iku luwih gampang kanggo njupuk lan pindhah menyang ngendi urip, ing mratelakake panemume, iku luwih ing baris karo normal. Sing, kanggo Rusia.

(Wigati: Aku setuju banget karo statement iki. Sawetara kenalan lan kanca-kanca wis ngganti Kharkov, Kramatorsk, Dneprodzerzhinsk menyang Moscow, St. Petersburg lan Belgorod. - R.S.).


Ternyata iki gambar: wong-wong sing ora nyebabake simpati ing wong normal pancene bisa berjuang kanggo masa depan Ukraina. Lan kasunyatan manawa masa depan ing spanduk ireng lan abang ora nggawa wong liya kajaba kamenangan ide fasisme pancen jelas kanggo wong sing pinter. Masalah, ketoke, ana kurang lan luwih sithik wong sing pinter ing Ukraina, lan luwih akeh wong biasa.

Iki lara lan salah kita. Kita durung nggawa wong sing konsep kaya Tanah Air lan patriotisme penting. Lan saiki kita reaping woh getih saka kesalahane.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

58 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    4 2014 Juni
    Sampeyan ora bakal bisa urip kanthi tentrem, tentrem ing Bandera minangka utopia, menang tentrem, nyingkirake karyawan Departemen Luar Negeri, lan urip lan hello ...
    1. + 36
      4 2014 Juni
      Patriot Ukrainia sing paling semangat ing Ukraina kaya nasionalis Ukraina sing ora nganggo basa Rusia ing Dnepropetrovsk, Kyiv lan sebagian Kharkov. Odessa luwih liberal-konsumen. Njamin Zhytomyr lan Vinnitsa. Apa sampeyan ngerti kenapa? Dheweke mbuktekake dhewe dhisik, sing padha ora Rusia, nanging Ukrainians. Aku bubar ing Ukraina Kulon, sanadyan ing Bukovina. Aku ora ngerti babagan Galicia, lan aku ora bakal tetep pasar. Kabeh wong umur militèr bodho mlayu kanggo karya, sawetara menyang Italia lan Portugal, sawetara menyang Polandia lan Romania. Wong Rusia lan Rusian, miturut kahanan jiwane, minangka negarawan. Sanadyan makili ideologi sing beda utawa nyebut awake dhewe wong sing beda. Ing Ukraina Kulon, sampeyan ora bakal krungu pirembagan babagan nasib industri roket ruang angkasa Ukraina, industri pesawat, lsp. Ing tengah Ukraina lan ing sisih kidul-wétan, sawetara wong Ukrainia sing nganggo basa Rusia ngimpi Ukraina minangka negara sing wis rampung kanthi teknologi, nanging merdika saka Rusia, dene liyane kanthi kerjasama karo peradaban Rusia. Nanging ing Ukraina Kulon ora ana insinyur, ora ana ilmuwan, nanging eksekutif bisnis sing apik ing pekarangan, konstruksi lan kebon..
      1. 0
        4 2014 Juni
        Kutipan: Nevsky_ZU
        Wong Rusia lan Rusian, miturut kahanan jiwane, minangka negarawan. Sanadyan makili ideologi sing beda utawa nyebut awake dhewe wong sing beda.

        Aku nulis babagan iki yen "Rusia ing jiwa" dadi wong Ukrainia tumindak kanthi cara sing padha, yaiku, dheweke mbangun negara, saka inersia utawa ora perlu. Kajaba iku, sekolah Soviet uga ngetung perang (lan mungsuh tansah ana)
        Kutipan: Nevsky_ZU
        Ing Ukraina Kulon, sampeyan ora bakal krungu pirembagan babagan nasib industri roket ruang angkasa Ukraina, industri pesawat, lsp. Ing tengah Ukraina lan ing sisih kidul-wétan, sawetara wong Ukrainia sing nganggo basa Rusia ngimpi Ukraina minangka negara kanthi teknologi, nanging merdika saka Rusia, dene wong liya kanthi kerjasama karo peradaban Rusia. Nanging ing Ukraina Kulon ora ana insinyur, ora ana ilmuwan, nanging eksekutif bisnis sing apik ing pekarangan, konstruksi lan kebon..

        Ya menehi hasil yen pusat duwe kita pusat. Kabeh wis interspersed kene, lan kene mung "perawat" lan bagéan saka mechanical engineering.
        ZU ngidoni "teknologi Soviet sing mundur" SE, sanajan entuk manfaat kanggo negara kasebut. Ana cahya Eropah ... lan kabeh ing sisih wétan iku scoop .. kang slows mudhun. Lan mung ing tengah padha pengin negara sing ora kurang.
    2. Ujin61
      +4
      4 2014 Juni
      Yagene wong-wong mau dadi peluru ing Slavyansk?
      1. +6
        4 2014 Juni
        Kanggo unwillingness kanggo manggon karo Nazi.
        1. 0
          4 2014 Juni
          Bebener! Miturut sederek saka kenalan saka wilayah Luhansk: padha ora pengin pisah saka Ukraina, lan uga ora pengin manggon ing negara kuwi.
      2. +8
        4 2014 Juni
        Kanggo Novorossiya. Negara sing bisa dibanggakake lan sampeyan bisa mati. Aku ora ngerti kabeh carane bisa dadi "patriot Ukraina" ... Ing kene aku - aku lair lan digedhekake ing wilayah Rostov, ing tanah Don, ing antarane h.o.khlov lan Cossacks. Aku pancene tresna marang tanah kelairanku, steppes lan Don Sepi, panulis favoritku yaiku Sholokhov. Nanging yen dheweke ngandhani sesuk yen saiki ana sawetara republik Don utawa Cherkasy, aku ora bakal dadi "patriot" saka tatanan iki. Amarga iku fiksi. Ana bab kuwi - Motherland Cilik. Pancen bener. Nanging ora ana apa-apa tanpa Tanah Air Agung. Tanpa Rusia. Kajaba iku, karo Ukraina - iku Little Motherland. Nanging carane bisa kapisah saka Great Motherland - Aku ora ngerti. Iki minangka hantu, fatamorgana, hantu. Ya, hantu negara, hantu negara.
      3. 0
        4 2014 Juni
        Kita miwiti - metu saka kapentingan, nyoba kanggo misahake "ireng" saka "putih";
        terus - metu saka prinsip;
        lengkap - ing jeneng kaadilan.
      4. Komentar wis dibusak.
  2. kosmonot
    +5
    4 2014 Juni
    Ora setuju karo penulis. Ana wong normal ing Ukraina - patriot tanah sing. Dheweke dudu Nazi, dudu wong biasa, nanging mung normal, cukup wong sing manggon ing negarane dhewe, nglairake lan ngunggahake anak, lan kadhangkala, ing kasus sing ekstrem, sanajan nganggo gaman ing tangane, dheweke mbuktekake yen dheweke iku bangsa. lan dudu kewan sing lagi nyembelèh.
    1. + 13
      4 2014 Juni
      cosmonavt EN Dina iki, 08:45
      Ora setuju karo penulis. Ana wong normal ing Ukraina - patriot tanah sing.

      Mung sakperangan alesan padha kabeh njagong ing ngarep utawa drape, sawetara kanggo Kyiv, lan sawetara kanggo Moscow - kaya padha ngandika bakal ngerti tanpa kita (lan kita bakal katon saka njaba).

      Umumé, aku bakal ngomong bab crotchety "ing Kidul-Wétan, Ukrainians sing mbantah karo Ukrainians lan kosok balene,"Lan ing crita iki kita ngrokok ing sela-sela, amarga umume Rusia ora bakal dibutuhake ing mangsa dening salah siji. utawa liyane. Kita mung butuh saiki, kanggo ngalahake mungsuh kita, banjur kita bakal diumumake maneh minangka penjajah.
      Aku mikir supaya wong-wong mau ngurutake barang-barang kasebut ing Ukraina, mesthine saiki kudu nulungi Kidul-Wétan, utamane kanthi gaman abot lan sistem pertahanan udara.
      Nanging aku mbaleni sepisan maneh, ana squabbles internal antarane klompok tartamtu saka populasi lan kita ora perlu ana, ing peran saka salah siji pihak melu.
      1. +2
        4 2014 Juni
        Kutipan saka pangguna

        Mung sakperangan alesan, dheweke kabeh lungguh ing omah utawa drape, sawetara menyang Kyiv, lan sawetara menyang Moskow - kaya sing dikandhakake bakal ngerti tanpa kita.

        Lan sing saiki mbela Slavyansk?
        1. +3
          4 2014 Juni
          ananging cacahe pira?ora panyengkuyunge mayoritas.iki temtu wae panemuku pribadi.
    2. +6
      4 2014 Juni
      Inggih, apa sing bisa dakkandhakake ... Ana paribasan (kanthi cara saka Ukraina): "Perang ora njupuk kabeh lara." Dadi ing kene, perang ora ngilangi perang iki, lan kabeh bakal kaya penulis.
      Nanging ing umum, aku setuju karo artikel kasebut lan aku dhewe wis bola-bali ngucapake pikirane ing kaca forum.
      Sebagéan gedhé populasi Ukraina wis ilang kanggo kita, padha temen maujud ... Swara 23 taun kamardikan lan kamardikan (miturut prakiraan paling kasar), patang generasi wis diwasa - digawa munggah ing dislike kanggo Rusia, lan kanggo kabeh. Rusian (elinga Odessa, Maidan, sing dilengkapi lan mbuwang gendul ing kana kanthi campuran sing gampang diobong, dudu wong Bandera sing metu saka caches, nanging pisyukhs lan pisyuns - sing durung weruh urip), mula iki kudu dijupuk minangka aksioma. lan saiki iku perlu kanggo tumpukan ing kabeh sumber daya administratif kanggo ngganggu propaganda Western lan supaya wong elinga yen padha Rusia.
      Lan iki kudu rampung ora sesuk, nanging wingi - nalika isih ana pangarep-arep kanggo pemugaran.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. +2
        4 2014 Juni
        Inggih, sialan! Miturut petungan sampeyan, generasi sukses saben liyane - kaya terwelu. Umume ditampa yen generasi anyar tuwuh ing 20-25 taun. Mergo iki. hi
    3. +9
      4 2014 Juni
      kosmonot
      Babagan wong-wong iki sing ditulis dening penulis, kutipan:
      "Ana wong sing mung pengin manggon ing Ukraina. Lan ora khusus ing Ukraina, dheweke mung pengin urip kanthi tentrem. Tanpa politik."
      Iku padha sing milih massal kanggo Poroshenko. Iki "mung wong normal" sing disusun dadi Tentara rezim Kyiv, lan wong-wong iki sing metu saka politik sing dadi mayoritas. Lan apa, padha disebut, padha lunga, padha didhawuhi njupuk - padha njupuk. Iku kedadeyan, padha normal - Ukraina dhawuh - padha nindakake ... kaya barrrans, amarga padha metu saka politik. Luwih saka sadurunge, tembung kasebut ora cocog - Yen sampeyan ora melu politik, iki ora ateges ora bakal melu sampeyan.
      Lan komplotan iki, ing pungkasan, ngidini apa sing kedadeyan ing Ukraina bisa kedadeyan. Yen padha ora komplotan, Nazi ora bakal sukses.
      Lan durung, idea Ukrainia sawijining ing wangun sing. kaya sing saiki ana - iki minangka gagasan sing dipupuk mung kanggo tujuan anti-Rusia, anti-Rusia. Lan patriotisme Ukrainia, ing kasus apa wae, mung main ing tangan fasis lan Russophobes. Mulane, ngomong babagan patriotisme Ukrainia, kita mung bisa ngomong babagan tingkat dhukungan kanggo rezim fasis.
      Kita duwe sawetara tantrums kene babagan. sing kita ngiyanati lan ngedol kabeh wong, uga, iku. Kita mung ora bisa nggawa pasukan nganti saiki. nganti Ukrainia "rawa" sways, nganti nyadari sing iku kanggo, sing perlu kanggo perang kanggo kamardikan, yen ora, kita bakal tetep penjajah, climbing ngendi ora ana sing takon lan nemokake dhéwé ing wilayah sing didunungi kanggo ombone gedhe dening kuwi. komplotan , dumadi saka patriots Ukrainia Moderate .... sing banjur bakal nyalahke kita kanggo kabeh. Deleng cuplikan sing nggegirisi saka kutha-kutha Novorossiya, sing digodhog dening para howitzer - saben wanita kapindho, nesu karo acara kasebut, bengok-bengok karo nangis - Napa dheweke mateni kita? Kepiye carane, iki tentara pribumi (Ukraina), kenapa kita menehi panganan? Kepiye Presiden kita bisa nindakake iki? Yagene media Ukraina ngapusi yen kita kabeh teroris ing kene - kita wong sing tentrem? Iki apa, ternyata, padha nganggep milisi teroris? njaluk. Apa dheweke dhewe ora percaya karo Novorossiya sing digawe maneh lan ora nganggep awake dhewe dadi wargane?
      Kabeh iki ndadékaké kanggo pikiran ala. Aku penulis bener, pancen. Mesthine, sawetara swasana ati ing antarane populasi luwih maneka warna, nanging penulis menehi gambaran sakabèhé sing cetha lan jelas.
    4. pvn53
      +2
      4 2014 Juni
      Mesthi ana patriot ing Ukraina, nanging kenapa Strelkov ngisin-isini wong sing ora mlebu milisi, lan ngancam arep ngajak wanita? Utawa "kasus ekstrim" durung teka? Senajan iku bakal koyone wis ngendi nemen. Mulane, minus.
    5. pvn53
      -1
      4 2014 Juni
      Mesthi ana patriot ing Ukraina, nanging kenapa Strelkov ngisin-isini wong sing ora mlebu milisi, lan ngancam arep ngajak wanita? Utawa "kasus ekstrim" durung teka? Senajan iku bakal koyone wis ngendi nemen. Mulane, minus.
  3. 0
    4 2014 Juni
    Aku ora ngerti penulis. Apa kita kudu disalahake amarga ora ana patriot sejati ing Ukraina? Apa kita kudu ngunggahake?
    1. +4
      4 2014 Juni
      sergey32
      Ora. kita kudu counteract pendidikan patriotik Russophobic-minded sawijining. Kabeh independen sing dill-patriot, kanggo siji utawa liyane, Russophobes. Kabeh. Tanpa istiméwa, amarga kabeh gagasan independen ngadeg ing dhasar anti-Rusia lan oposisi Ukrainia marang kita.
      1. 0
        4 2014 Juni
        Kanggo nindakake iki, perlu kanggo ngebom Lviv bali ing 92. Lan inersia umum saka massa tansah ana, lan iki sabenere apa ngandika ing sih saka kasunyatan sing kabeh masalah sampurna ditanggulangi dening pasukan, Galician mabuk degenerates sing mesthine kudu Ukraina bisa lan mung kudu Cut metu, liyane saka populasi ora bakal pindhah lan bakal matur nuwun ing asil dandan sakteruse saka urip.
        1. +1
          4 2014 Juni
          bom ora bisa inspirasi katresnan.
          Wong-wong Yahudi bisa wedi lan nyebar luwih akeh ing saindenging jagad.
          bom dill gampang ajrih lan nesu - bakal cokotan saka mburi.
          Slavs karo bom mung bisa roused kanggo perang.
        2. Komentar wis dibusak.
        3. +1
          5 2014 Juni
          Evilillion
          Ora, ora ana sing ditanggulangi kanthi paksa. Kekuwatan mung bisa ngrusak resistensi kanggo sementara. Lan iku perlu kanggo ngatasi kabeh padha donya. Ngerti ta? Sawise perang apa wae, tentrem tansah teka, lan ing atine iki, dianjurake supaya ora ngeculaké getih sing ora perlu, sing bakal nyegah panyiapane.
          1. +2
            5 2014 Juni
            Kutipan saka: eseman
            Ora ana sing diputusake kanthi kekuwatan. Kekuwatan mung bisa ngrusak resistensi kanggo sementara.

            Banjur ngresiki kanthi teliti keprungu Peacemaker sampeyan pacifist kita ngguyu Toothy! Sampeyan pisanan mbusak untu lan banjur babagan donya ombenan
  4. +7
    4 2014 Juni
    Sifat nasional Ukrainia yaiku kekurangan konflik lan gagasan "gubugku saka pinggir" lan mulane akeh populasi amorf lan bodho turu. Ya, lan 23 taun nir ora muspra, wong enom, ora ngerti kepungkur, stupidly usaha kanggo Kulon, lan kanggo iki padha siyap kanggo Cut tenggorokan, amarga padha tansaya munggah minangka konsumen, ora nitahake, miturut Model pembangunan barat. Nanging nalika karep godhok ing Maidan, perang sipil serius flared munggah ing kidul-wétan negara, sampeyan mung kudu tangi lan tangi. Ing sisih siji utawa liyane saka barricades. Lan umume wong lungguh. Dheweke mikir yen ana sedulur Rusia sing bakal teka lan nggawe urip ayem tentrem. Nanging ora, sawise nembak saka shelling saka Lugansk dening pesawat, nembak saka dying prawan sipil biasa, akeh bisa ngganti loro ing donya lan ing Ukraina. Mung scum pilot iki, fu!
    1. +3
      4 2014 Juni
      Umumé, aku maca materi, isih jaman Soviet, babagan gerakan partisan, lan tokoh kasebut diwenehi ing kono (kira-kira mesthine):
      70% pedunung bisa slamet kanthi sabisa-bisa lan bisa adaptasi sabisa-bisa sajrone pendhudhukan
      20% pindhah menyang panguwasa pendhudhukan
      10% tindak menyang partisans
      Aku kaget banjur ora setuju karo tokoh-tokoh iki kanggo dangu (aku mikir kita kabeh patriot ing ati kita), nanging kang menehi kritik dening Ukraina, nomer sing bener, muspra aku mbalek tong minyak ing penulis banjur.
      1. 0
        4 2014 Juni
        Aku iki persentasi saka SUPPORT saka populasi. Ing kasunyatan, padha menyang polisi lan partisans malah kurang.
  5. +1
    4 2014 Juni
    Amarga saka demarches rampung dingerteni sawetara calon presiden. uga, contone, calon komunis padha, mundur saka pencalonan saka Pemilu, ing protes, amarga ora kaya apa wis kedados ing Ukraina, kaya sing. Amarga kabeh demarches iki, Ukrainians ora duwe apa-apa kanggo milih saka. Dadi dheweke milih guano iki. Akibaté, kita entuk, lan iki ora ana keraguan maneh, negara sing banget anti-Rusia musuhan karo kita.
    1. +3
      4 2014 Juni
      Nanging apa sampeyan mikir yen dheweke ora tumindak, mesthi ana owah-owahan? Piglet asline dipilih dening Sasha. Apa sampeyan wis weruh bungkus ing tong sampah sing ora dicoba disebarake.
  6. +1
    4 2014 Juni
    Kita kabeh wis diwulang wiwit taun 1991 sing adoh yen owah-owahan kekuwatan minangka acara TV sing kabeh bakal diputusake tanpa sampeyan, mula ana sawetara wong sing pengin nindakake perkara sing nyata, lan malah ing Dill, ing ngendi Maidans minangka seri. lan malah luwih kanggo saben wong
    1. 0
      4 2014 Juni
      Persis. Konco saben fighter ana reporter karo kamera, kanggo saben dijupuk - komentar lan nyoba. Polisi rahasia ing geng pengusaha, wartawan lan penjahat "nyolong" saka militer perang. Kita uga "bejo" sing fasis ing sih antarane Westerners - ilang simbol ing perang informasi, malah marang "Rusia ala".
    2. Komentar wis dibusak.
  7. ed65b
    + 19
    4 2014 Juni
    Padha tansah nyoba kanggo nggawe kita guilty saka soko. Aku ora setuju karo formulasi pitakonan iki. Rusia lan Rusia, sadurunge nyedhaki negara saiki, ngalami kasunyatan sing Ukraina malah ora bisa ngimpi loro perang elek ing Kaukasus, perang geng, mlarat total lan hopelessness. Lan ora ana sing menehi bantuan, lan wong-wong Ukrainia terus-terusan ngguyu lan pengin kita menyang kuburan karo kabeh negara, lan dheweke pancen pengin. saindhenging kamardikan sawijining, Ukraina "perang" karo kita, ngendi wae ana malah kesempatan slightest. kita ora bakal bisa kanggo menang kanggo wong-wong mau kamardikan lan path luwih ing sajarah. Nanging anggere enom lan sehat "budak quilted" penambang mudhun menyang tambang lan nggawe dhuwit kanggo oligarki lan "quilted babu" steelworkers masak baja kanggo bloodsuckers padha, lan wong tuwa saka 60 taun, njupuk bedhil mesin, ngadeg lan mati. ing pamblokiran lan paprangan karo Punisher ora bisa nyimpen Ukraina. Inggih, babagan Rusia? Rusia ngadeg ing sacedhake lan nonton carane bocah dadi wong, lan sanalika dheweke weruh yen dheweke wis muncul, dheweke bakal nulungi.
  8. +1
    4 2014 Juni
    Apa negara, kuwi lan patriot. Apa perlu ngatur Maidan nglawan oligarki supaya bisa nggawa oligarki fasis kanthi bungah ing pemilihan pisanan?
    1. 0
      4 2014 Juni
      Kutipan saka Stiletto
      Apa negara, kuwi lan patriot.
  9. ZSP
    +1
    4 2014 Juni
    Aku ora ngerti kabeh, patriot ana ing kono, kepinginan kanggo bisa lan manggon ing Eropah utawa Rusia, nanging pitakonan iku kabeh bebarengan, padha bakal ngumpul lan rush sawetara menyang Rusia, sawetara menyang Eropah, bakal ninggalake kabeh. sing ing Ukraina kanggo Westerners?!?


    Sawise kabeh, Zapadentsy ora perlu kabeh iki, padha kudu sampeyan sing pengin bisa ing Eropah lan manggon ing Rusia, sing padha bakal Cut saben liyane utawa soko ???
    Lan video kasebut, kaya gulune polisi sing dipotong ing ngarepe bojone, acara ing Trade Union House, kayane, wis dilalekake.

    Apa wong pancene pengin manggon ing negara sing kaya ngono???
  10. Chuikov
    -1
    4 2014 Juni
    Rusia ora pengin NATO ing tapel watese, Rusia ora pengin nampa Kidul-Wétan minangka bagéan saka iku, amarga iku njupuk akèh dhuwit, Ukraina ora duwe patriotisme, supaya kita kudu bantuan wong-wong mau, nanging kita ora Amerika lan cara perang informasi sing ora bisa ditampa kanggo kita, ing wangun pemalsuan pendapat lan substitusi konsep, nanging .... urip kaya asu ajag karo asu ajag, lan misale jek aku ora ana liyane. cara metu, kita kudu nggunakake pengalaman Amerika supaya generously kasebar ing saindhenging planet "inciting patriotisme ing wong" ....
  11. mishkent
    +6
    4 2014 Juni
    Aku ndhukung statement kasebut, nanging kesimpulane aneh: apa kita nggawe buku teks sejarah kanggo dheweke? kita nglakokake propaganda frenzied kanggo rehabilitasi henchmen Nazi lan dijenengi dalan sawise wong-wong mau? Kita menehi pilihan, status negara, kamardikan, sing ora tau diduweni, ekonomi maju, industri, pertanian, kaya kabeh republik liyane: urip kaya sing dikarepake, lan supaya luwih gampang kanggo sampeyan, kita bakal nanggung kabeh utang kanggo USSR. Dadi apa? Deleng Belarus, Kazakhstan: wong-wong sing pengin kerja urip kanthi normal, sanajan kabeh sanksi lan tekanan saka Kulon, lan wong-wong sing nggoleki (lan ketemu!) Wong sing kudu disalahake (m.o.s.k.a.l.) yen Ukrainia isih dudu RACE sing dominan. ing Bumi, malah saiki dheweke lungguh ing f..pe lan saka ing kono terus, kaya rekaman rusak, kanggo milih babagan jaket quilted, scoops, ) m.o.s.k.a.l.yah, overeated "kaca-washing", kang, dipimpin déning "PUTLER" , mateni patriot Svidomo. Ya, salah siji saka hymns worth soko: sethitik liyane lan bakal bali ayat bab Bogdan lan kesalahan sajarah ...
  12. +3
    4 2014 Juni
    "Pranyata gambar iki: wong-wong sing ora nyebabake simpati ing wong normal pancen bisa nglawan masa depan Ukraina. .

    Kabeh bener. Cara iku. Lan bisa uga ninggalake Ukraina kanthi masalah, supaya godhok ing jus dhewe, nanging ... Svidomo milih sekutu saka antarane mungsuh kita. Lan, iki tegese kita bakal duwe pangkalan NATO ing sisih kita, sing ora bisa diidini.
  13. XYZ
    +2
    4 2014 Juni
    Lan patriotisme apa sing bisa ana ing formasi buatan sing digawe khusus kanggo ngadhepi Rusia? Sing bener, iki patriotisme sing nuwuhake rasa sengit marang Rusia lan ora liya. Amarga sawetara patriotisme khusus ora dibutuhake kanggo wong sipil sing tenang, non-belligerant, sing ora nganggep awake dhewe luwih unggul tinimbang wong Rusia. Lan patriotisme anyar iki wis dipalu menyang dheweke nganti pirang-pirang dekade dening mesin propaganda, ngembangake kesombongan nasional lan gething kanggo akar umum. Lan cukup sukses.
  14. +2
    4 2014 Juni
    Bodho yen ngomong Donbass lan Luhansk minangka rawa lendhut. Kita patriotik. Nanging ora dill. Dheweke nyoba ngrusak kita ing Slavyansk, nanging kita isih ora ngidini junta Kyiv nguwasani tanah kita. junta lan wis siyap nglawan wong-wong mau kanthi gegaman ing tangane.
  15. +2
    4 2014 Juni
    Patriotisme yaiku rasa tresna marang Tanah Air.
    Nasionalisme iku gething marang wong liya.

    Ing Kulon Ukraina, nasionalisme menang, jenis nasionalisme patriotik.
    Ing Wetan Ukraina - indifference patriotik.
    Ora peduli lan nasionalisme kudu dipateni. kepriye? Mbokmenawa mung angel. Aku durung weruh cara liya.
  16. 0
    4 2014 Juni
    Sing ideal yaiku Ukraina sing gedhe, bebas saka kabeh wong.
    kamardikan saka kabeh mengkono mung ing kuburan. Dadi ayo padha mrana. Dipuntedahaken Banderoi, Shukhevych lan co.
    Dheweke mung pengin menyang Eropa.
    Ana wong sing mung pengin manggon ing Ukraina. Lan ora khusus ing Ukraina,
    Iku luwih gampang kanggo njupuk lan pindhah menyang ngendi urip, ing mratelakake panemume, iku luwih ing baris karo normal. Sing, kanggo Rusia.
    Telung kategori "Ukrainia" sing ora peduli karo Ukraina (karo layang cilik kanthi sengaja).
    Ternyata gambar iki: kanggo masa depan Ukraina pancen bisa nglawan wong-wong mau sing у lumrah hak-hak ora nuwuhake simpati. Banjur sing mangsa ana ing gendero ireng lan abang ora nggawa liyane saka wong apa-apa nanging kamenangan saka gagasan fascism, wong pinter pancen cetha.
    pranyata kaya mangkene: Patriot iku fasis. Milisi SE ora patriot (wiwit ora pengin perang lan bakal misah saka Ukraina). padha ora fasis.? Ing kesimpulan anehku.
  17. Latvia
    +1
    4 2014 Juni
    Kita nate uga tresna marang Amerika, kanthi bodho, lan, sayangé, njupuk kabeh sing paling ala, ilang kabeh sing apik. Saiki kita ngumpulake watu, wektune wis teka. Kita mulihake apa sing wis kasebar. Para oligarki isih bakal diarani nurani kanggo nandur modal milyaran ing negara asale. Dadi Ukraina wis adoh saka katresnan buta kanggo Kulon, kanggo wawasan lan kuciwo. Ing sisih kidul-wétan ora bakal dadi Ukraina sing padha, nanging ana akeh penduduk sing ora peduli karo sapa sing manggon. Zapadentsy, menyang kulon lan lumaku ana karo potret Bandera lan obor saka kanak-kanak nganti edan pikun! Kanggo Amerika lan Eropa, sampeyan mung pakan meriam ing geopolitik. Lunga menyang Padaleman Suci lan ngusap mripatmu nganggo banyu suci, lan sampeyan bakal weruh kabeh, yen otak isih bisa digunakake.
  18. +2
    4 2014 Juni
    "Iki minangka rasa lara lan salah kita. Kita ora ngunggahake wong sing konsep kaya Tanah Air, patriotisme penting. Lan saiki kita panen woh-wohan saka kesalahan kita." Sedhih, nanging kaya ngono. Wong-wong Donbass ora kesusu perang. Pasukan pertahanan ora proporsional karo populasi
    1. 0
      4 2014 Juni
      Salah kita yaiku ing taun 1991 kita nonton kanthi ora peduli kepiye USSR runtuh. Lan ora ana siji-sijia saka kita, ora kaya milisi Donetsk, malah mikir kanggo njupuk senjata kanggo nglindhungi Kekuwatan Agung. Mula, saiki kita kabeh, warga kutha, duwe apa sing kita duwe.
      1. 0
        4 2014 Juni
        Nuwun sewu, mesthi, nanging ing 91 negara negara kasebut pengin sing paling apik, nanging sanajan ing negara iki, mayoritas milih kanggo njaga USSR. Nanging nalika wong cepet-cepet menyang kamardikan kanthi ngelak ora dina iki, nanging sesuk dadi jutawan duwe pondokan lan pesawat pribadi, angel ngerti sapa sing bakal ngresiki feces sawise sampeyan.
    2. Komentar wis dibusak.
  19. +2
    4 2014 Juni
    Sampeyan ora bisa urip tanpa nindakake apa-apa ...
  20. 0
    4 2014 Juni
    Inggih, nganti 1918 ora ana "negara" kaya Ukraina lan ora ana bangsa kasebut, kabeh wis diciptakake. Rusia cilik ana lan tetep.
  21. +1
    4 2014 Juni
    Artikel kasebut kontradiktif, aku ngerti babagan sing padha karo sing ditulis ing komentar ing ndhuwur, yen ora ana patriotisme ing antarane populasi Ukraina, miturut penulis, Rusia kudu disalahake, logika kaya Psaki, yaiku ' t iku? Nggoleki ing Kulon utawa Timur, wong Ukrainia ora mikir babagan carane nambah urip ing negarane. Iku paradoks, nanging sing ngunjungi omah dianggep patriot, lan dudu sing ngisi anggaran
  22. +1
    4 2014 Juni
    Rusia wis suwe ilang Ukraina lan ora ana cara kanggo mbalekake. Pancen kabeh présidhèn Ukraina sadurungé wis nuduhaké yèn dhèwèké ora perlu CIS, Uni Eurasia lan asosiasi liyané ing sangisoré naungan Rusia. Ya, sacara ekonomi kita raket karo Ukraina, utamane ing kompleks industri militer lan metalurgi. Nanging apa sing dipikirake para panguwasa kita sadurunge. Kita panginten padha ora arep ngendi wae. Lan saiki wis ana giliran (kudeta), sing saiki sampeyan pengin, ora pengin kudu dianggep. Ngirim pasukan ing wektu iki ora nyata. Rusia bakal kanthi otomatis dadi agresor, sing bakal mimpin menyang entri NATO, ing panjalukan saka Parashenko. Populasi lokal ora bakal ndhukung Rusia, utawa bakal njupuk posisi netral, lan mung bagean saka populasi sing nandhang sangsara saka operasi punitive lan Nazi bakal ndhukung Rusia. Aku sengaja, ing kasus iki, ora ndemek patriot sejati negaraku lan para pejuang nglawan fasisme, amarga. iki obrolan kapisah. Umume, negara sing biyen dadi sedulur saiki wis mbalik maneh. Lan Rusia kudu ngupayakake supaya ora entuk Baltik liyane ing sisih kita.
  23. +1
    4 2014 Juni
    Sing diarani "Wong Kulon", beda karo wong Ukrainia Wétan, luwih patriotik. Dheweke duwe konsep tanah air.

    Iku gumantung apa sing dianggep patriotisme: Dheweke dudu patriot babar pisan - dheweke BANDERLOCH !!! Yen mlumpat ing Maidan, kekacauan ing lurung-lurung ing negara sampeyan lan mateni warga negara sampeyan dianggep patriotisme, mula ya, dheweke isih dadi patriot ...
    Eropa sing ditresnani wis ngrusak dheweke kanthi lengkap:
    1. Hryvnia ambruk (kanthi panyuwunan IMF).
    2. Tagihan utilitas wis tambah ...
    3. Rega BBM mundhak...
    4. Rega ing toko wis munggah ...
    5. Opah mudhun lan pengangguran mundhak ...
    6. Ana perang ing negara - utawa malah ontran-ontran ...
    7. Crimea ilang ...

    Carane mudhun sampeyan kudu supaya ora kanggo ndeleng iki - utawa rodo stubbornly ora sok dong mirsani iki !!!
    Patriot nyata Ukraina kerja lan kerja ing perusahaan - sing dijarah lan dirampok sajrone 10 taun dening Kyiv Euro-werewolf ...
    Penjahat nyata lungguh ing Kyiv - iku sing nyenengi kabeh pasukan badai Cossack iki kanggo 20 taun ... Wong-wong biasa lunga kerja ing wayah esuk, lan sing nganggo spanduk mlaku liwat tengah kutha lan para panguwasa nyamar yen iki ora ana ... Mangkene ujare lan asile ana ing pasuryan !!!
  24. +1
    4 2014 Juni
    Minangka kanggo Ukraina kita ilang, bali ing jaman Soviet kita, kanggo sijine iku mildly, manca kanggo wong-wong mau. Lan yen pasukan kita mlebu, kaya sing dikarepake lan diimpiake dening Obama, Merkel lan Co, mula wong-wong sing banjur dibebasake bakal nyalahake pendhudhukan kasebut. Mungkin dheweke ora bakal ana ing SE, nanging bisa uga. Sacara historis, ora ana sing ngapura Rusia amarga mbebasake saka Dzungars (aku ngomong babagan wong Kazakh), utawa saka Turki, utawa saka Persia, utawa saka Jerman, utawa saka Polandia, Romania, lan liya-liyane. kita lan tagihan kita. Lan ing kene sampeyan ora kudu nyana pangecualian. Mung nindakake apa sing kudu, lan kabeh liyane ana ing karsane Gusti Allah!
    1. 0
      4 2014 Juni
      kyznetsya
      Sacara historis, ora ana sing ngapura Rusia amarga mbebasake saka Dzungars (aku ngomong babagan wong Kazakh), utawa saka Turki, utawa saka Persia, utawa saka Jerman, utawa saka Polandia, Romania, lan liya-liyane. kita lan tagihan kita. Lan ing kene sampeyan ora kudu nyana pangecualian.

      Sersan, sampeyan kudune ora dadi pesimis babagan urip. EVIL ing manifestasi apa wae agresif lan ora prinsip, lan didhukung dening dhuwit lan teknologi, dadi, misale jek, ora bisa dilawan. Nanging mung katon.
      Sampeyan perlu kanggo nambani penyakit kanggo anggere wong lara © (Avicenna). Radikal, bakal - liwat getih lan mundhut.
  25. Lyoshka
    0
    4 2014 Juni
    patriotisme Ukrainia anyar minangka penyakit sing kudu diobati
  26. 0
    4 2014 Juni
    Aku disenengi artikel - thanks kanggo Penulis!
  27. +1
    4 2014 Juni
    Rusia mung kudu nutup hubungan ekonomi lan perdagangan karo wilayah ora grapyak, kang isih disebut Ukraina, lan reoriented dhewe menyang pasar Asia, yen ora, wong awam Ukraina bakal mikir carane bakal urip yen Rusia ora ngrampok wong.
  28. 0
    4 2014 Juni
    Saliyane nggedhekake generasi, ana faktor liyane kanggo dadi kosmopolitan utawa patriot. Iki kalebu zombifikasi liwat media lan kelompok sektarian, kahanan urip, masalah urip liyane, lan mesthi "indifference" - detasemen lengkap saka apa sing kedadeyan. Paling kamungkinan, interlocutor penulis temenan terakhir, ngandika bab inersia mayoritas wong Ukrainia miturut prinsip: "Gubugku saka pinggiran." Lan yen umume, mula ora ana ideologi negara, sing asing karo donya ibukutha, minangka alesan utama kanggo kabeh.
  29. kanca Sukov
    0
    4 2014 Juni
    Kutipan saka albai
    oy gubug ing pinggir "Mulane akeh populasi sing amorf lan bodho turu.

    Gubugku ana ing pinggir

    Ing sawijining dina, salah sawijining pengunjung ngendika marang Starchik:

    - Ing antarane warga kutha ana kapercayan sing kuat yen sampeyan urip miturut prinsip "gubugku ing pinggir."

    "Kabeneran sing bener," ujare wong wicaksana. "Aku menehi saran supaya sampeyan netepi aturan iki.

    - Bisnis ala.

    - Kenapa bodho?

    "Banjur sapa sing bakal ngurusi urusan umum?"

    “Ngrungokake kene, buruh! Kandhane wong tuwa karo mesem. Paribasan para leluhur kita iki wicaksana lan pinunjul. Kandha: "Gubugku ana ing pinggir," ana wong sing nyekseni ora mung panggonan gubuge, nanging uga ujar: "Ya, gubugku ana ing pinggir, nanging isih ana ing desa. Aku ora duwe hak utawa kepinginan kanggo campur tangan ing urip pribadi tangga-tanggane, nanging aku ora peduli karo apa sing kedadeyan ing desa. Gubugku ana ing pinggir, lan iki tegese aku wis nasibe dadi wong sing pertama ketemu kanca lan mungsuh sing bakal ngarahake langkah menyang desa kita.

    http://naitysebya.ru/moya-hata-s-krayu-pritchi-neizvestnogo-proishozhdeniya.html
  30. 0
    5 2014 Juni
    Iki dudu patriotisme, iki fasisme biasa.
  31. 0
    5 2014 Juni
    bang, ing bolongan banget, sing diarani ora ing alis, nanging ing mripat. hi matur nuwun kanggo penulis artikel, wong sing bener-bener wicaksana ... apik
  32. 0
    6 2014 Juni
    sampeyan dhewe nelpon Outskirts (lan mulane tapel wates ngendi ana perang lan kabeh limo serangan) lan tengen ana "moyakhatskrayniki"
    piye wae sampeyan ora cocog karo logika.
    Aku bisa ngomong pidato hasutan kanggo garis umum partai VO ...
    Ukrainians wis ndeleng luwih akeh mungsuh, luwih akeh peperangan, luwih akeh peperangan, luwih akeh tiwas lan mayit ing negarane tinimbang republik ing awak tilas USSR ... ing sadawane sejarah, wilayah iki wis ngalami perang paling akeh ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"