Proyek bedhil submachine kanthi penempatan longitudinal majalah

9
Senapan mesin ringan FN P90 Belgia misuwur. Salah sawijining faktor utama sing narik kawigaten babagan iki gaman, iku toko asli. Majalah submachine gun iki dipasang ing ndhuwur panrima. Cartridges dumunung ing horisontal lan jejeg sumbu tong minyak. Sadurunge dipakani kartrij menyang baris chambering, iki disebarake dening feeder khusus, kang bagean nyimpen. Desain iki ndadekake iku bisa kanggo nyedhiyani kapasitas majalah cekap gedhe (50 babak) nalika ngramut dimensi ditrima saka loro majalah dhewe lan kabeh gegaman minangka wutuh.

Perlu dicathet menawa desainer FN ora pisanan nyoba ngurangi ukuran senjata lan nambah kapasitas majalah amarga susunan kartrid sing ora standar lan nggunakake majalah "longitudinal". Nanging, mung P90 Belgia sing bisa dadi senjata massal. Coba sawetara bedhil submachine, pangembang kang nyoba kanggo nggunakake sistem amunisi asli karo majalah dumunung ing sadawane panrima.

Senapan mesin ringan J. Sosso (Italia)

Salah sawijining usulan pisanan babagan lokasi toko sing ora standar yaiku proyek tukang senjata Italia Giulio Sosso, sing kerja ing FNA (Fabrica Nationale D'Armi). Ing pungkasan taun thirties, dheweke ngembangake senapan mesin ringan asli, ing ngendi saluran khusus ing stok kayu nindakake fungsi majalah. Disaranake kanggo nyelehake kartrid ing saluran iki kanthi sudut sing rada vertikal. Ing toko kuwi bisa kanggo nyelehake sawetara rolas amunisi tanpa impairing migunani gegaman.

Sayange, informasi babagan senapan mesin ringan Sosso arang banget. Nanging, informasi lan gambar sing kasedhiya ngidini kita entuk gambaran umum babagan sistem amunisi senjata sing diusulake.

Proyek bedhil submachine kanthi penempatan longitudinal majalah


Majalah baris kaping pindho mesthine ana ing njero kothak, liwat saka piring bokong menyang mekanisme kanggo nyedhot kartrid menyang kamar. Saka sisih pinggir piring bokong, kartrid kudu ditekan dening feeder sing diisi spring. Gambar sing kasedhiya kanthi skema umum saka senapan mesin ringan Sosso nuduhake majalah kanthi rong larik 47 kartrid pistol saben. Mbokmenawa, beban amunisi senjata iki, gumantung saka ukuran kothak lan bokong, bisa uga ngluwihi 70-80 puteran.


Gambar saka paten sing nggambarake transfer kartrid saka vertikal menyang horisontal sadurunge dipakani


Ing tekanan spring sumber, cartridges saka majalah kudu pindhah menyang mekanika tanggung jawab kanggo ngangkat menyang baris chambering. Mekanisme angkat kasebut kalebu tabung lan pusher. Sing terakhir disambungake kanthi mekanis menyang rana. Nguripake, pusher kudu ngirim kartrij menyang tabung mlengkung lan nuntun liwat. Sawise metu saka bagean ndhuwur tabung, kartrij ana ing posisi horisontal lan bisa dikirim dening bolt menyang kamar. Sawise dijupuk, siklus kudu diulang.

Karakteristik sistem iki ora dingerteni. Ketoke, proyek J. Sosso tetep ing kertas, ing wangun gambar lan paten. Kanggo alasan iki, tingkat geni saka otomatisasi sing diusulake, uga kasunyatan kinerja, tetep dadi pitakonan.

ZB-47 (Cekoslowakia)

Sawise pungkasan Perang Donya II, insinyur Cekoslowakia wiwit ngembangake jinis senjata cilik anyar. Ing taun 1947, Vaclav Holek nampilake versi senapan mesin ringan sing janjeni. Minangka bagéan saka project ZB-47, gunsmith nyoba kanggo ngatasi sawetara masalah serius related kanggo nambah kinerja senjata. V. Holek nyoba kanggo menakake desain, uga kanggo mesthekake kapasitas maksimum bisa nyimpen. Sawise nggarap sawetara usulan, diputusake nggunakake toko asli sing dawa banget, dumunung ing sudut menyang batang. Ing kasus iki, nalika njaga ukuran ditrima saka senjata, kapasitas majalah tekan 72 babak.



Senapan mesin ringan ZB-47 nampa panrima rong potong. Ndhuwur duwe wangun tubular lan dilengkapi karo shroud tong minyak ing ngarep. Isine rana lan spring bali. Sisih ngisor panrima nduweni wangun segi telu sing khas lan disambungake menyang ndhuwur kanthi engsel. Sisih ngisor dumunung komponen mekanisme tembak, uga mekanisme kanggo dipakani cartridges. Kajaba iku, dipasang kanggo nyimpen kasedhiya ing simpul iki. Senapan mesin ringan bisa dilengkapi salah siji saka rong jinis buttstock: kayu utawa logam lempitan sing kaku. Wigati dimangerteni manawa stok logam ngetrapake watesan serius babagan dawa lan kapasitas toko.

Majalah kanggo 72 puteran 9x19 mm Parabellum dawane rada dawa, mulane kudu diselehake ing ngisor panrima. Amarga iki, toko iki dumunung ing sadawane unsur struktural utama bedhil submachine lan meh ora ana pengaruh ing dimensi. Lokasi toko iki mbutuhake pangembangan sistem pasokan kartrij asli. Ing aksi spring majalah, amunisi dilebokake ing sisih ngarep, ing endi ana ing sprocket khusus kanthi untu kanthi bentuk kompleks. Rana gratis senjata kasebut ngirimake momentum mundur menyang sprocket liwat sistem linkage lan nguripake seprapat giliran. Ing wektu sing padha, sprocket kecanthol kartrij saka majalah lan ngangkat menyang baris chambering, ing wektu sing padha nggawa menyang posisi podo karo tong minyak. Ing tumindak spring bali, bolt dikirim kartrid menyang kamar.




Sistem kasebut bisa njamin tingkat geni 550 puteran saben menit. Malah nalika nggunakake majalah akeh ZB-47 submachine gun dadi cukup entheng lan kompak. Varian senjata kanthi bokong kayu dawane total 740 mm lan dawa laras 265 mm. Bobot dhewe saka bedhil submachine ana 3,3 kilogram. Bobot saka majalah kosong ana 330 g, dilengkapi - 1,2 kg. Mangkono, bedhil submachine lan loro majalah kanggo iku (174 babak) bobot kurang saka 6 kilogram, kang bisa nambah Kapabilitas fighter ing perang.



ZB-47 submachine gun dilengkapi tampilan mbukak saka desain paling prasaja, kang diijini diperlokaké ing kadohan saka 100 lan 300 m.

Nalika ngembangake ZB-47, V. Holek nganggep perlu kanggo nyebarake produksi ing pabrik sing ana, sing kena pengaruh kerumitan desain. Ing desain bedhil submachine mung ana 24 bagean, sing paling akeh bisa digawe kanthi stamping. Desainer percaya yen kesederhanaan kasebut, digabungake karo karakteristik pertempuran, bakal ngidini pangembangane bisa diadopsi sacara luas.



Ing tengah taun 1947, kumpulan eksperimen saka bedhil submachine model anyar iki nglumpuk. Miturut sawetara laporan, rong rolas ZB-47 dikirim kanggo dites. Ora ana informasi sing tepat babagan cara nguji senjata iki, nanging dikenal manawa militer ora kasengsem. Kanggo sawetara alesan - mbokmenawa kerumitan mekanisme kanggo dipakani cartridges menyang kamar - ZB-47 submachine gun ora sijine menyang layanan. Ing submachine gun utama tentara Cekoslowakia ing 1948 dipilih Sa vz.23 dirancang dening J. Holecek.

Senapan mesin ringan J. L. Hill (AS)

Mantan pilot tempur John L. Hill makarya minangka insinyur kanggo perusahaan lenga Amérika ing patang puluhan. Tanggung jawabe kalebu pangembangan lan pangaturan peralatan anyar sing dibutuhake kanggo pertambangan. Nanging, Hill ora diwatesi mung kanggo tugas lan mulane nyoba nyoba dhewe ing wilayah liyane. Ing pungkasan forties, kang independen ngembangaken lan diprodhuksi bedhil submachine saka desain asli. Fitur utama saka gegaman iki desain anyar saka toko, kang ndadekake iku bisa kanggo nambah beban amunisi ing kaping tanpa owah-owahan gedhe ing ukuran sawijining.



Hill nggunakake sistem sing padha karo tukang senjata Belgia sawetara dekade sabanjure. Dheweke diselehake majalah kothak elongated ing lumahing ndhuwur panrima. Kanggo nambah beban amunisi, cartridges dumunung jejeg sumbu tong minyak, karo peluru ing sisih kiwa. Thanks kanggo iki, majalah rong baris kanthi dawa sing bisa ditrima bisa nganti 50 babak Parabellum 9x19 mm. Tambah ing kapasitas majalah ora dibuwang, Nanging, ing kasus iki, sawetara modifikasi ing desain saka bedhil submachine dhewe, kalebu owah-owahan ing dawa.

Toko sing diusulake dening Hill mbutuhake pangembangan sistem anyar kanggo menehi kartrid menyang kamar. Sadurunge dikirim, kudu diuripake 90 °. Kanggo nindakake iki, pakan khusus ditambahake ing desain senjata. Kartrid kasebut mesthine tiba ing bobote dhewe menyang tray feeder, kanthi mekanis disambungake menyang bolt. Feeder kudu nguripake kartrid menyang arah sing bener. Sawisé iku, bolt karo protrusion khusus nyurung kartrij metu saka tray menyang garis chambering lan dikirim menyang kamar.



Toko senapan mesin ringan J. L. Hill nduweni desain sing cukup prasaja lan ora beda karo toko-toko saka sistem bedhil kelas sing padha sing ana ing wektu kasebut. Siji-sijine owah-owahan sing katon yaiku simpul sing dilebokake kartrid menyang senjata: ana bolongan persegi panjang ing permukaan ngisor kasus kasebut. Liwat lan liwat bolongan bunder ing panrima, cartridges mestine kanggo njaluk menyang mekanisme gegaman. Miturut sawetara laporan, Hill nawarake kanggo ngisi toko nganggo kartrid ing pabrik senjata lan dikirim menyang pasukan kanthi bentuk sing dilengkapi. Jendela toko ing kasus iki kudu ditutupi foil. Kajaba iku, sawetara sumber ngaku yen bedhil submachine Hill bisa nggunakake majalah sing digawe saka karton utawa bahan murah liyane.

Kajaba saka majalah asli, bedhil submachine Hill versi pisanan ora ana kapentingan. Dheweke nggunakake otomatis adhedhasar rana gratis kanthi drummer sing dipasang ing rana. Senjata kasebut nampa panrima persegi panjang lan kothak kayu. Ing lumahing ngisor kothak ana bolongan kanggo ejection saka cartridges. cartridges ngginakaken padha mestine bakal dibusak dening bolt lan tiba metu saka gegaman ing bobot dhewe.

John L. Hill wiwit ngembangaken bedhil submachine bali ing pungkasan forties, nanging gegaman siap kanggo testing mung ing 1953. Ing babagan iki, bedhil submachine pisanan Hill asring diarani mod.1953 (mod. 1953). Senadyan kerumitan nyoto desain, gegaman anyar dadi cukup dipercaya lan makarya meh flawlessly. Laju geni tekan 450-500 puteran saben menit. Sawise sawetara modifikasi, senapan mesin ringan mod.1953 ditawani militer AS.



Militer ora antusias babagan senjata Hill. Pasukan kasebut duwe akeh senapan mesin ringan M3, kalebu modifikasi sing dirancang kanggo nggunakake kartrid 9x19 mm. Kajaba iku, tentara wis siyap ngalih menyang senjata cilik anyar kanggo amunisi anyar, lan kuwalitas pertempuran pembangunan Hill ora ketemu syarat anyar. Mulane, bedhil submachine mod.1953 tetep ing tahap testing prototipe. Mung sawetara senjata saka jinis iki padha nglumpuk. Miturut sawetara laporan, kabeh prototipe digawe dening Hill ing bengkel omahe dhewe.



Insinyur ora ninggalake proyek kasebut lan terus ngembangake. Ing pungkasan taun seket, John L. Hill dikembangaké submachine gun anyar, ditetepake H15 utawa mod.1960. Prinsip operasi senjata dianyari tetep padha, lan desain toko ora diganti. Hill dimaksudaké kanggo kurban H15 anyar kanggo polisi, kang sawetara owah-owahan digawe kanggo desain. Gun submachine anyar iki mestine nggunakake cartridges .38 ACP minangka amunisi. Ing toko rong baris, sampeyan bisa nyelehake 35 kartrid kasebut. H15 ora nampa stok kayu. Nanging, grip pistol karo pemicu diselehake ing sisih tengah panrima. Kanggo ease saka nggunakake gaman, cartridges ngginakaken padha ejected liwat nangani kothong. Ing sawetara gambar, senjata kasebut dilengkapi stok, nanging ing pirang-pirang foto, rincian iki ora ana.



Kira-kira 100 bedhil submachine H15 digawe, sing bakal ditawakake Hill menyang polisi kanggo dites. Nanging, wektu iki pelanggan potensial ora nuduhake kapentingan ing senjata anyar. Mesthine, pimpinan polisi ora bisa nemokake ceruk taktis kanggo sistem kasebut. Umume atusan senapan mesin ringan sing diprodhuksi dibuwang. Miturut sawetara laporan, ora luwih saka 10 unit senjata iki sing isih urip nganti saiki, sing sadurunge dipamerake ing salah sawijining museum pribadi.



Desain toko sistem J. L. Hill meh padha karo solusi teknis sing digunakake dening insinyur FN ing senapan mesin ringan P90. Bentenipun mung ngelingke antarane loro pembangunan iki sistem rotasi kartrij: ing Hill padha disebarake dening mekanisme gegaman khusus, lan ing submachine gun P90 bagean khusus saka majalah tanggung jawab kanggo proses iki. Nanging, panggonan amunisi lan cara dipakani menyang senjata iku padha. Miturut sawetara laporan, ing pertengahan taun suwidakan FN ngajak J. L. Hill kanggo konsultasi lan malah bisa gawe uwong yakin dheweke ninggalake senapan mesin ringan H15 kanggo sinau kanthi teliti.



Miturut situs web:
http://mpopenker.livejournal.com/
http://palba.cz/
http://raigap.livejournal.com/
http://smallarmsoftheworld.com/
http://guns.wikia.com/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

9 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 11
    5 2014 Juni
    Pranyata sikil saka P-90 saka patang puluhan wis akeh. Ora ngerti.
    1. jj
      +1
      5 2014 Juni
      Tooting. Kabeh wis diciptakake sadurunge kita
      1. +7
        5 2014 Juni
        Pangembangan Jerman saka Heckler & Koch G11 uga bisa dilebokake ing artikel kasebut.
        Ana artikel rinci babagan model iki taun kepungkur.



  2. +4
    5 2014 Juni
    Artikel sing apik, matur nuwun kanthi sanget! Wong Ceko kaget.
  3. +1
    5 2014 Juni
    Ya, aku uga paling kasengsem ing zb-47, nanging sumber desain toko p-90 piye wae ora menarik - iki wis luwih cedhak karo seri kasebut.
  4. +2
    5 2014 Juni
    Sadurunge dikirim, kudu diuripake 90 °. Kanggo nindakake iki, pakan khusus ditambahake ing desain senjata. Kartrid kasebut mesthine tiba ing bobote dhewe menyang tray feeder, kanthi mekanis disambungake menyang bolt. Feeder kudu nguripake kartrid menyang arah sing bener. Sawisé iku, bolt karo protrusion khusus nyurung kartrij metu saka tray menyang garis chambering lan dikirim menyang kamar.
    Ing panemuku, akeh pitfalls sing pinter banget ing sistem iki, kaya auger, mung "rebana" siji, sanajan uga ana kekurangane, nanging wis diuji dening bledug dalan perang. ya
  5. SLX
    SLX
    +3
    5 2014 Juni
    Reviewer apik! Bahan ing eksotik kasebut arang banget.

    Nanging ana siji pitakonan menarik: karo majalah horisontal kapasitas owahan, imbangan saka gegaman kudu ngganti Ngartekno minangka cartridges digunakake munggah. Nanging, sayangé, pitakonan iki mesthi dilewati.
    1. +1
      5 2014 Juni
      Shotgun karo majalah underbarrel wis digunakake meh satus seket taun, lan padha ora sambat ...
  6. +1
    5 2014 Juni
    Perlu dicathet menawa desainer FN ora pisanan nyoba ngurangi ukuran senjata lan nambah kapasitas majalah amarga susunan kartrid sing ora standar lan nggunakake majalah "longitudinal".
    Sampeyan kudu nyatet sing Rusia ora ngadeg aside. Dheweke PP-19 "Bizon-2" diprodhuksi ing Izhevsk, isih ana Amerika Serikat karo Kaliko M 950 lan M 960 ing baris.
  7. 0
    5 2014 Juni
    Nanging kepiye Calico?
    Uga worth nambah
    http://world.guns.ru/smg/usa/calico-r.html

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"