bedhil recoilless Amérika lan Inggris

19
bedhil recoilless Amérika lan Inggris


Sajrone Perang Donya II, infanteri Amerika cukup sukses digunakake nglawan tank mungsuh 60-mm roket-propelled grenade launchers M1 lan M9 "Bazooka". Nanging, iku efektif kanggo wektu. gaman ora tanpa sawetara kekurangan.

Adhedhasar pengalaman tempur, militer kepengin duwe senjata sing luwih dawa, awet lan kurang rawan cuaca. Sajrone permusuhan, kasus kelangan kemampuan tempur peluncur granat Amerika, sing duwe sirkuit peluncuran listrik sawise kena udan, dicathet bola-bali.

Ing taun 1944, 57-mm dynamo-aktif (recoilless) gun M18 diadopsi kanggo layanan (ing klasifikasi Amérika iki disebut "M18 recoillessrifle" - M18 recoilless bedhil).


Senapan recoilless M57 18 mm


M18 recoilless minangka laras bedhil baja dawane 1560 mm, mbukak ing ujung loro, ing mburi dipasang bolt hinged karo nozzle kanggo metu saka gas bubuk kanggo ngimbangi mundur nalika dipecat. Tong laras wis grip pistol karo mekanisme pemicu mechanical, bipod lempitan (ing posisi lempitan serves minangka ngaso Pundhak), uga minangka braket ngarsane optik standar.



Amunisi kanggo M18 minangka tembakan kesatuan kanthi lengen baja. Bobot tembakan kira-kira 2,5 kg, sing kira-kira 450 gram ambruk ing bubuk - propelling charge lan 1,2 kg - ing grenade murub. Lengan baja duweni udakara 400 bolongan bunder ing tembok sisih, ing ngendi sebagian besar gas bubuk, nalika dipecat, nyuwil menyang kamar tong minyak lan metu saka nozzle, saéngga ngimbangi mundur senjata lan nggawe signifikan. zona mbebayani konco peluncur granat. Propelan bubuk dhewe ing lengen klambi ana ing tas kobong sing digawe saka kain nitroselulosa. Pangisian propelan diobong kanthi kejut mekanik, nggunakake primer igniter standar sing ana ing sisih ngisor lengen. Cangkang kasebut dimuat menyang peluncur granat saka breech sawise rana kanthi muncung diiringake. Sawise dijupuk, perlu kanggo mbusak kasus kartrij sing dibuwang saka tong minyak.



Kanthi massa mung luwih saka 20 kg, 57 mm M18 cukup fleksibel digunakake lan diijini diperlokaké saka Pundhak. Nanging, posisi utama kanggo tembak yaiku murub saka lemah (kanthi penekanan ing bipod sing ora dibukak).



Shooting paling akurat wis ngrambah nalika awak gun recoilless dipasang ing tripod saka Browning M1917A1 machine gun. Jarak efektif geni ana ing 400 m, jarak maksimal ngluwihi 4000 m.



Panggunaan senapan recoilless anti-tank M18 pisanan wiwit taun 1945, uga digunakake sacara massal nalika Perang Korea. Ing wektu sing padha, padha nuduhake kurang efektifitas marang Soviet T-34 nawakke medium, karo seng nembus waja saka 75 mm, waja-piercing efek ngrusak projectiles kumulatif ora tansah cukup. Nanging, padha kasil digunakake dening infantri Amérika lan Korea Kidul nglawan benteng cahya, sarang machine-gun lan target padha, amarga ana fragmentasi dhuwur-mbledhos lan babak kumelun incendiary ing muatan amunisi.



Duwe massa sing relatif cilik, M18 bisa digawa lan digunakake dening siji prajurit, sing regane ana ing antarane pasukan. Senjata iki, nyatane, minangka model transisi antarane peluncur granat anti-tank (RPG) lan senapan recoilless. Bebarengan karo peluncur granat Bazooka, granat anti-tank bedhil, bedhil 57-mm recoilless ing dasawarsa pasca perang pisanan minangka senjata anti-tank utama ing tingkat perusahaan ing tentara Amerika.

Ing Amerika Serikat, senapan recoilless 57-mm M18 kanthi cepet diganti karo peluncur granat sing luwih kuat lan senapan recoilless, nanging minangka bagéan saka program bantuan militèr kanggo rezim sing ramah AS, wis nyebar ing saindhenging donya. Ing sawetara negara, produksi recoilless sing dilisensi iki wis ditetepake. Ing Brasil, M18 diprodhuksi nganti pertengahan 80-an. Versi Cina saka senjata iki, dikenal minangka Tipe 36, digunakake akeh ing Perang Vietnam, wektu iki nglawan Amerika lan satelite.

Ing wulan Juni 1945, senapan recoilless 75 mm M20 diluncurake. Ing babagan desain, M20 ing pirang-pirang cara kaya 57 mm M18, nanging luwih gedhe lan bobote 52 kg.



Iku wis sawetara saka sudhut amunisi, kalebu projectile kumulatif karo seng nembus waja nganti 100 mm, projectile fragmentasi, projectile kumelun lan buckshot. Fitur menarik saka amunisi M20 yaiku cangkang wis siap-siap rifling ing sabuk anjog, kang, nalika dimuat, digabungake karo rifling saka laras gun.



Jarak tembak sing efektif ing tank ora ngluwihi 500 m, jarak tembak maksimal saka projectile fragmentasi eksplosif dhuwur nganti 6500 m.

Boten kados gun M57 18-mm, diperlokaké mung saka mesin. Minangka terakhir, senapan mesin saka senapan mesin Browning M1917A1 kaliber 7,62 mm paling asring digunakake.

Saliyane versi easel, bedhil iki dipasang ing macem-macem kendaraan: kendaraan mati-dalan, kendaraan lapis baja, operator personel lapis baja, lan malah skuter.


Mobil lapis baja Ferret MK2 kanthi pistol recoilless 75 mm



Vespa scooter karo 75 mm M-20 gun recoilless


Senapan recoilless M75 20-mm ing unit infantri tentara Amerika minangka senjata anti-tank tingkat batalyon. Ing tataran pungkasan saka perang, M20 digunakake kanggo ombone winates marang titik tembak Jepang nalika perang ing Okinawa. Iki digunakake ing skala sing luwih gedhe nalika perang ing Korea.


Numpes tank Korea Lor T-34-85 ing cedhak Taejon


Senajan seng nembus waja saka projectiles kumulatif 75-mm cukup kanggo manteb ing ati ngalahake Korea Utara "telung puluh papat", gegaman iki ora utamané populer minangka gegaman anti-tank.



Alesan kanggo iki ana efek unmasking gedhe nalika murub, perlu kanggo papan free tartamtu konco bedhil, kang digawe iku angel kanggo nyeleh ing papan perlindungan, tingkat kurang saka geni lan bobot wujud sing nyegah owah-owahan cepet saka posisi.



Luwih asring, ing kondisi terrain pegunungan lan perbukitan, karakteristik saka bagean pinunjul saka semenanjung Korea, M20 iki digunakake kanggo shell posisi mungsuh lan numpes titik tembak mungsuh.

Senapan recoilless M75 20 mm dadi nyebar. Guns isih bisa ditemokaké ing arsenals sawetara negara Donya Katelu. Salinan Cina Tipe 52 lan Tipe 56 pisanan digunakake dening Viet Cong nglawan Amerika, lan banjur dening Mujahidin Afghan nglawan kontingen Soviet ing Afghanistan.


Cina 75 mm Tipe 56 lan Tipe 52 recoilless bedhil


Sawise wiwitan produksi massal ing USSR saka tank T-54 lan IS-3, 75-mm M20 recoilless bedhil ilang relevansi minangka gegaman anti-tank. Ing babagan iki, karya wiwit ing Amerika Serikat kanggo nggawe bedhil recoilless luwih kuat.

Cepet-cepet ing perkara iki ora nyebabake apa-apa sing apik. Gun recoilless M1951 105-mm, sing diluncurake ing taun 27, ora kasil. Iki diganti ing 1953 dening 106mm M40 (sing bener 105mm nanging labeled supaya kebingungan amunisi karo model sadurungé).


M40 gun recoilless ing posisi tembak


M40 minangka senapan recoilless pisanan sing diadopsi dening Amerika Serikat, dilengkapi piranti ngarahake kanggo murub langsung lan saka posisi tembak tertutup. Kanggo nindakake iki, pandelengan cocok dipasang ing bedhil.



Kaya bedhil recoilless Amérika liyane, iki nggunakake kasus cartridge perforated karo bolongan cilik. Bagéyan saka gas liwat mau lan dibuwang bali liwat muncung khusus ing breech breech, saéngga nggawe wayahe reaktif sing dampens pasukan recoil.

Mekanisme rotary lan ngangkat bedhil dilengkapi drive manual. Gerbong kasebut dilengkapi karo telung kasur geser, sing siji dilengkapi roda, lan loro liyane nganggo gagang lempitan. Kanggo ndeleng ing ndhuwur bedhil dipasang senapan mesin M12,7 8 mm (sing nggunakake kartrid tracer khusus kanggo nembak balistik sing cocog karo lintasan proyektil HEAT 106 mm).

Jarak tembak maksimal proyektil fragmentasi eksplosif dhuwur 18,25 kg tekan 6800 m. Jarak tembak saka proyektil kumulatif anti-tank yaiku 1350 m (efektif babagan 900 m). Tingkat geni nganti 5 rds / min.

Amunisi kalebu cangkang kanggo macem-macem tujuan: fragmentasi dhuwur-mbledhos, fragmentasi karo unsur-unsur mateni siap-siap, kumulatif, incendiary lan armor-piercing dhuwur-mbledhos karo bahan peledak plastik. Penetrasi waja saka projectiles kumulatif pisanan ana ing 350 mm.



Njupuk menyang akun dawa total 3404 mm lan bobot saka bedhil 209 kg, M40 gun iki luwih asring diinstal ing macem-macem kendaraan dibandhingake karo recoilless Amérika sadurungé. Paling asring iki kendaraan off-road entheng.


M113 armored personel carrier karo M40 recoilless gun dipasang ing


Nanging, ana bola-bali nyoba kanggo masang bedhil recoilless 106 mm ing kendaraan sing luwih abot. Kendaraan tempur sing paling misuwur yaiku artileri anti-tank Amerika M50, uga dikenal minangka Ontos. Kang digawe ing basis saka T55 armored personel operator experienced ing 1953 lan iki dimaksudaké kanggo lengen bagean saka marinir lan pasukan udhara.


Tank destroyer "Ontos"


Senapan poto-propelled iki bersenjata karo enem M40A1C bedhil recoilless, diselehake ing njaba ing sisih menara, papat 12,7 mm penampakan lan siji 7,62 mm bedhil mesin anti-pesawat.
Sajrone produksi massal ing 1957-1959, 297 M50s diprodhuksi, padha ing layanan karo US Marine Corps saka 1956 kanggo 1969 lan njupuk bagéyan ing Perang Vietnam. Sejatine, "Ontos" digunakake minangka sarana dhukungan artileri kanggo infanteri. Bobot entheng ndadekake gampang maneuver ing lemah rawa Vietnam. Ing wektu sing padha, Ontos, kanthi armor anti peluru, rentan banget marang RPG.

Mesin produksi massal liyane kanthi senapan recoilless 106-mm yaiku gunung artileri self-propelled Japanese Type 60. Persenjataan utama bedhil self-propelled yaiku rong senapan recoilless M40 Amerika sing dimodifikasi, sing dipasang kanthi terbuka ing platform puteran lan dipindhah menyang sisih tengen garis tengah lambung. Kanggo ndeleng, bedhil mesin M12,7 8 mm digunakake. Kru ana rong wong: sopir lan komandan kendaraan, sing bebarengan nindakake fungsi gunner. Muatan amunisi standar yaiku enem puteran.


Artileri self-propelled Jepang Tipe 60


Produksi serial Tipe 60 ditindakake Komatsu wiwit taun 1960 nganti 1979, total 223 kendaraan diprodhuksi. Ing taun 2007, kapal perusak tank iki isih ana ing layanan karo Pasukan Bela Diri Jepang.

Senapan recoilless M106 40-mm ing Angkatan Darat AS diganti dening ATGM ing pertengahan 70-an. Ing tentara akeh negara liyane, bedhil iki digunakake digunakake kanggo dina iki. Ing sawetara negara, produksi lisensi 106-mm recoilless bedhil lan amunisi kanggo wong-wong mau diadegaké.



Sajrone pertempuran, tank recoilless M40 kudu dipecat relatif jarang, biasane digunakake kanggo nyedhiyakake dhukungan geni, ngrusak titik tembak lan ngrusak benteng. Kanggo maksud iki, prasaja lan dipercaya dienggo, karo projectile cekap kuat, bedhil paling pas.



Senapan recoilless 106-mm banget populer karo macem-macem pemberontak. Wis dadi praktik umum kanggo nginstal kanthi artisan ing mobil sing asline ora dimaksudake kanggo iki.


gun recoilless M106 40 mm ing truk pickup Mitsubishi L200


Ing Amerika Serikat lan Kanada, sawise angkatan bersenjata pungkasanipun nilar bedhil recoilless, layanan terus ing Layanan Safety Avalanche.



Senjata kasebut dipasang ing platform sing wis dilengkapi lan ing operator sing dilacak.

"Senapan recoilless nuklir" Amérika pantes disebutake khusus: bedhil M120 28 mm lan bedhil M155 29 mm.


120 mm M28 gun


Loro-lorone bedhil nembakake proyektil XM-388 "Davy Crocket" sing padha karo hulu ledak nuklir W-54Y1 kanthi daya 0,01 kt. Proyektil berbentuk gulung sing over-kaliber dipasang ing piston, sing dipasang ing tong minyak saka moncong lan dipisahake sawise ditembak. Iki stabil ing penerbangan dening unit buntut.

Barel penampakan kaliber 20 mm kanggo M28 lan 37 mm kanggo M29 dipasang ing laras bedhil. M28 light gun dipasang ing tripod lan, nalika digawa tangan ing medan perang, cepet disassembled dadi 3 bagean, bobote ora ngluwihi 18 kg.


155 mm M29 gun


M29 bedhil dipasang ing mburi kendaraan kabeh-wheel drive ing kreta pedestal. Kendaraan sing padha nggawa 6 puteran lan tripod sing bisa murub saka lemah. Jarak tembak ora apik, nganti 2 km kanggo M28 lan nganti 4 km kanggo M29. Maksimum circular probable deviation (CEP) yaiku 288 m lan 340 m.

Sistem Davy Crocket wis digunakake karo unit Amerika ing Eropa wiwit pertengahan 60-an. Ing pungkasan taun 70-an, sistem kasebut dipateni.

Pakaryan senapan recoilless ing Inggris diwiwiti sawisé pungkasan Perang Donya II. Njupuk menyang akun pengalaman Amerika, Inggris mutusaké kanggo langsung mbangun bedhil bisa èfèktif nglawan tank Soviet sawise perang.

Model Inggris pisanan yaiku bedhil recoilless 120 mm "BAT" (L1 BAT), sing diluncurake ing pertengahan 50-an. Iku meh podo karo bedhil artileri biasa karo kreta rodha entheng karo tutup tameng gedhe lan laras rifled karo bolt, ing mburi mburi kang muncung wis ngaco. Tray dipasang ing ndhuwur muncung supaya gampang diisi. Ing moncong tong minyak ana piranti khusus kanggo narik bedhil nganggo mobil utawa traktor ulat.

Shooting ditindakake kanthi tembakan pemuatan kesatuan karo projectiles tracer mbledhos dhuwur-tindik waja sing diisi bahan peledak plastik kanthi penetrasi waja 250-300 mm. Dawane tembakan kira-kira 1 m, bobot projectile yaiku 12,84 kg, jarak efektif saka geni kanggo target waja yaiku 1000 m.


Gun recoilless BAT 120 mm ing posisi tembak


Panganggone projectiles waja-tindik dhuwur-mbledhos karo bledosan plastik dening Inggris ana amarga kepinginan kanggo duwe projectile universal siji ing amunisi gun, kang bisa murub ing sembarang target, gumantung ing instalasi saka sekring.


cangkang 120 mm "BAT"


Nalika nggebug waja, waja alus saka projectile kuwi flattens metu, mbledhos nempel ing waja, lan ing wayahe diunekake dening sekring. Gelombang stres muncul ing waja, sing ndadékaké pamisahan pecahan saka permukaan njero, mabur kanthi cepet, nyerang kru lan peralatan.

Saliyane kekurangan sing ana ing kabeh bedhil recoilless (jarak tembak sing efektif cilik, akurasi sing kurang nalika nembak target maneuver, anane zona mbebayani ing mburi bedhil amarga aliran gas bubuk nalika ditembak), BAT uga duwe kerugian. saka bedhil konvensional - bobot gedhe (udakara 1000 kg).

120-mm recoilless gun "Bat" banjur liwat sawetara orane tumrap sekolah saka modernisasi, miturut kang jeneng diganti "Mobat" (L4 MOBAT).

"Mobat" minangka versi entheng saka sistem artileri. Pengurangan bobot kira-kira 300 kg diraih utamane amarga dismantling tutup tameng. Senapan mesin penampakan dipasang ing ndhuwur tong minyak.


Senapan recoilless Mobat 120mm Inggris


Modernisasi luwih mimpin kanggo nggawe ing 1962 saka senjata meh anyar "WOMBAT" (L6 Wombat). Wis laras rifled digawe saka baja dhuwur-kekuatan karo breech apik. Carriage gun digawe saka wesi entheng. Ing posisi tembak, kreta ditahan ing posisi vertikal kanthi bantuan panah sing condong maju. Senapan mesin 12,7 mm sing katon dipasang ing podo ndhuwur karo tong minyak. Bobot bedhil kira-kira 300 kg.


Senapan recoilless Wombat 120mm Inggris


Beban amunisi kalebu tembakan kesatuan kanthi proyektil kumulatif sing bobote 12,84 kg, waja penetrating 1000-250 mm ing jarak 300 m, projectile tracer piercing waja kanthi bahan peledak plastik, uga proyektil fragmentasi kanthi unsur panah berbentuk panah. .


120 mm Wombat recoilless gun ing Land Rover


Sajrone pangembangan model modern, akeh manungsa waé wis mbayar kanggo mesthekake penak lan safety nalika diperlokaké lan servicing bedhil. Kanggo nambah mobilitas, bedhil Wombat bisa dipasang ing operator personel lapis baja FV 432 Trougen utawa kendaraan Land Rover.


120-mm recoilless gun "WOMBAT" ing armored personel carrier FV 432 "Trougen"


Senapan recoilless dilayani ing tentara Inggris luwih suwe tinimbang ing tentara Amerika, tetep ing layanan nganti pungkasan taun 80-an. Ing sawetara tentara negara Persemakmuran Inggris, bedhil recoilless 120-mm isih ana ing layanan.

Digawe minangka cara sing gampang lan murah kanggo nglawan tank Soviet, bedhil recoilless Amerika lan Inggris dicopot saka peran kasebut ing awal 70-an kanthi misil anti-tank sing dipandu sing luwih efektif.



Nanging, bedhil recoilless wis nyebar ing saindhenging donya, sawetara konflik bersenjata wis rampung tanpa partisipasi. Ngartekno rodok olo kanggo ATGM ing syarat-syarat tembak akurasi, bedhil recoilless tanpa syarat menang ing biaya amunisi, kekuatan lan keluwesan panggunaan.

Miturut bahan kasebut:
http://www.combatreform.org/reconinforce.htm
http://www.military-history.org/
Kang Ian. Remuk waja. Senjata anti-tank ing medan perang ing abad rong puloh. — M.: Eksmo, 2006.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

19 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    5 2014 Juni
    prasaja lan agawe.
    Wong Siria saiki njupuk saka LNG saka pundhak. Aku panginten iku kawruh-carane. nanging, ora.
    matur nuwun kanggo penulis. artikel punika menarik. foto "tuning" mitsubishi chic.
    1. +3
      5 2014 Juni
      Artikel apik tenan!++++++++++++++
      Mung film paling anyar "Perang ing Korea" - padha kasebut ing kono sing M-18 ora bisa nglawan T-34s, lan Amerika nggawa bedhil 80mm taun mengko.
      1. 0
        5 2014 Juni
        80mm iku M-20 (75mm), nuwun, dibunderaké.
        ps lan bedhil poto-propelled "Ontos" - Aku uga krungu bab iku, iku banjur uga ing alas, yen aku ora salah - murub ing siji gulp saka kabeh bedhil, lan malah karo grapeshot.
        1. +3
          5 2014 Juni
          Kutipan saka mirag2
          Self-propelled bedhil "Ontos" - Aku uga krungu bab iku, iku banjur uga ing alas, yen aku ora salah - murub ing siji gulp saka kabeh bedhil, lan malah karo grapeshot.

          Iki minangka artikel sing apik babagan Ontos.
          http://topwar.ru/30259-ontos-106-mm-mnogostvolnaya-protivotankovaya-samohodnaya-
          artilleriyskaya-ustanovka-m50.html#
          1. +3
            6 2014 Juni
            Artikel sing diterjemahake dening profesor pancen apik banget, ing sawijining wektu aku maca kanthi seneng banget. apik
    2. +3
      5 2014 Juni

      Inggris duwe versi L6 "Wombat" bedhil self-propelled adhedhasar snowmobile Snow Trac ST4.



      Inggris uga duwe proyek liyane kanggo nggunakake recoilless, Wh lan unrealized:
      tank destroyer FV4401



      Ide sing luwih asli saka seri "Contentious": FV44011
      Iki uga digawe minangka bagéan saka program Prodigal kanggo ngembangake senapan self-propelled anti-tank udhara.
      Mekanisme loading: jinis revolver, 7 babak saben bedhil



    3. +1
      6 2014 Juni
      Apa omong kosong prasaja, iku worth nggawe bolongan ing lengen klambi, lan mbuwang metu rana karo mekanisme recoil, minangka asil, gegaman saka arah anyar dijupuk.
      Ngagetake suwene dalan menyang kesederhanaan iki. Sadurunge prasaja, sampeyan isih kudu mikir. Iku ora kanggo apa-apa sing padha ngomong sing akale tansah prasaja. eseman
      1. +4
        6 2014 Juni
        Kutipan: Denimaks
        Apa omong kosong prasaja, iku worth nggawe bolongan ing lengen klambi, lan mbuwang metu rana karo mekanisme recoil, minangka asil, gegaman saka arah anyar dijupuk.

        Ing taun 30-an, Kurchevsky mung njupuk cangkang sing siap digawe saka "telung inci" lan ngebor bolongan ing ngisor. Iku mung tega sing dianjurake ora recoils saka sisih negatif kanggo adventurism kang.
        1. 0
          6 2014 Juni
          Ana akeh perkara sing menarik ing taun 30-an. Lan banjur padha ditolak ing politik, lan ora ing basis technical.
          1. anomalocaris
            +2
            8 2014 Juni
            ya wis. Nanging saka 5000 bedhil saka Kurchevsky, kang riveted ing cepet-cepet, ora ana siji siap perang. Kajaba iku, petualang iki kanthi trampil klelep kabeh wong sing bisa saingan karo dheweke. Dadi ora politik.
            Z.Y. Tukhachevsky bisa diselehake ing tembok kanggo iki.
  2. +3
    5 2014 Juni
    6 foto - terminator sialan =)
  3. +2
    5 2014 Juni
    Gambar lan artikel sing menarik.
  4. +4
    5 2014 Juni
    Mboko sithik, senapan recoilless dadi bab kepungkur, liwat 40 taun kepungkur, ora ana desain anyar sing katon; sampel digawe ing 50-60s tekan watesan saka sempurno. Ing wektu sing padha, produksi lan pangembangan amunisi kanggo wong-wong mau terus nganti saiki. Dadi penetrasi waja saka projectile kumulatif digawe ing Swedia dening Bofors 106 3A ngluwihi 500 mm. Ing mratelakake panemume, iku bakal sabdho kanggo ngembangaken amunisi anti-tank dipandu kanggo bedhil kuwi, nggabungke kaluwihan saka recoilless lan sistem anti-tank ing siji sampel.
    1. 0
      6 2014 Juni
      Apa sing kita kembangake? Bener, amunisi. Luwih becik manunggal. Ing amunisi iki bakal ana syarat kanggo peluncur ... Terus luwih? Kita ora Swedia, yen kita miwiti ing seri, banjur kita miwiti.
  5. 0
    5 2014 Juni
    Ing kene aku mikir babagan carane nempelake bedhil kaliber 150 mm iki menyang menara kendaraan tempur infanteri utawa operator personel lapis baja, utawa paling ora tank. Inggih, pipo kudu liwat menara, ora bakal ana masalah. Nanging apa wafer iki mung bisa sungsang-loading? Mungkin kita nyelehake cangkang ing tong minyak ing tengah, ing menara. lan nutup karo rana ing ndhuwur. Sing, kita biasane drive projectile menyang gegaman saka mburi menyang alur kanggo projectile, cartridge. Nanging apa yen alur dipotong ing setengah lengthwise, lan sijine projectile ana saka ndhuwur lan nutupi karo setengah.
    1. +1
      6 2014 Juni
      Secara teoritis, bisa uga. Ing narik doktoral. Nanging ing laku iku pisanan kabeh angel banget ing produksi. Ya, lan ing laku ing pasukan kuwi ora bakal bisa.
    2. anomalocaris
      0
      13 2014 Juni
      Dicoba, ora mung sepisan. Ora ana sing waras.
  6. 0
    5 2014 Juni
    Sajrone nembak, tong minyak kanthi countercharge bisa digawa menyang treasury bedhil, kanggo ngimbangi mundur, kanthi ngeculake gas liwat mburi menara.
  7. 0
    6 2014 Juni
    Kutipan saka Bongo.
    Ing taun 30-an, Kurchevsky mung njupuk cangkang sing siap digawe saka "telung inci" lan ngebor bolongan ing ngisor.

    Pranyata dheweke uga ngrancang recoilless 12 inci. belay
    http://bastion-karpenko.narod.ru/305-mm_Kurchevskii.pdf
  8. +2
    6 2014 Juni
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo penulis. Bagéyan saka sistem recoilless kita durung dibeberke, ya, LNG sacara struktural recoilless. Aku nulis lan ndeleng judhul - tegese sistem kita diselehake ing artikel sing kapisah.
    1. +3
      8 2014 Juni
      Kutipan: Andrey77
      Bagéyan saka sistem recoilless kita durung dibeberke, ya, LNG sacara struktural recoilless. Aku nulis lan ndeleng judhul - tegese sistem kita diselehake ing artikel sing kapisah.

      Omongan sampeyan mesthi bener, nanging artikel "Soviet recoilless" ana ing Military Review tanggal 1 April:
      http://topwar.ru/42747-sovetskie-bezotkatki.html

      hi
  9. luwak1974
    +3
    6 2014 Juni
    recoilless paling keren
  10. luwak1974
    0
    6 2014 Juni
    lan ana uga rover lunar "Volinets" karo kasus udhara kanggo NURSs
  11. luwak1974
    +3
    8 2014 Juni
    vlynys, dill thunderstorm

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"