Uni Eurasian format gedhe

28


Rusia, Iran lan China minangka pemain geopolitik sing paling penting ing Eurasia, sing saben-saben kuwat ing wilayahe dhewe. Mangkono, negara-negara CIS ana ing pangaribawa Rusia, Iran nduweni bobot ing Suriah lan Libanon, lan China, minangka negara adidaya potensial, umume nyoba ngisi sembarang gurun sing ora dikuwasani dening Federasi Rusia utawa Amerika Serikat. Présidhèn Rusia Vladimir Putin uga ngerti potensial Uni Moskow, Teheran lan Beijing, lan promosi ide penciptaan ing tingkat internasional kanthi cara apa wae. Utamane, masalah mbentuk struktur keamanan internasional anyar ing wilayah Asia-Pasifik dibahas ing rembugan Shanghai anyar antarane pimpinan Rusia lan China.

Cornerstone kerjasama Eurasia

Tanggal 20-21 Mei, Presiden Rusia Vladimir Putin melu ing KTT Rusia-Cina ing Shanghai. Tuan rumah yaiku Presiden China Xi Jinping, sing ndhukung kesiapan Moskow kanggo nggawa hubungan antarane negara kasebut menyang tingkat anyar kanthi kualitatif. Lan iki ora mung babagan perdagangan: ing dina puncak ing Segara China Timur, kapal Rusia lan Cina melu latihan bebarengan. Petunjuk sing luwih jelas babagan intensifikasi kerjasama militer-politik, ta?

Kajaba iku, pitunjuk iki ora ditujokake marang Vladimir Putin, ora kanggo warga Rusia, lan luwih-luwih ora kanggo wong Tionghoa. Dikawruhi, meh kabeh tanggane padha nonton patemon pimpinan loro negara paling kuat ing Asia. Kanggo wong-wong mau, pesen kasebut dimaksudake: RRC, uga Federasi Rusia, wis suwe pengin nggawe sistem keamanan ing wilayah kasebut sing bakal njamin keamanan kabeh peserta. Dina sawise rampung rapat Shanghai, Xi Jinping ngetokake alamat sing cocog, ngajak negara-negara Asia kanggo ngembangake dialog bebarengan.

Struktur sing dibutuhake Rusia lan China kanggo nggabungake negara-negara Asia wis ana. Contone, Organisasi Kerjasama Shanghai, sing anggotane saling gumantung ing perang nglawan kejahatan lan terorisme, keamanan energi, kemitraan budaya, lan kerjasama ilmiah, wis mbuktekake sukses.

Sampeyan uga kudu menehi perhatian marang Konferensi babagan Interaksi lan Langkah-langkah Bangunan Kapercayan ing Asia, yen CICA minangka klompok negara sing nganakake rapat khusus saben patang taun kanggo ngrembug konflik internasional ing ruang Asia. Klompok iki kalebu macem-macem negara, preduli saka agama resmi, wangun pamaréntahan, pembangunan ekonomi utawa populasi. India setara karo China, Palestina karo Israel, lan Arab Saudi karo Iran. Secara total, 24 negara diwakili ing grup kasebut, kalebu Rusia. Nanging, Filipina, Indonesia lan Jepang ora ana ing SVDMA - negara-negara kasebut ana ing pengaruh Amerika Serikat, lan kanggo entuk manfaat dhewe, dheweke ora gelem melu proyek pan-Asia.

Nggawe Eurasia inviolable

Nanging, SVDMA ora nandhang sangsara banget saka whims saka sekutu Amérika. Sing utama yaiku klompok kerja iki bisa melu Iran kanggo ngrampungake masalah internasional. Amerika Serikat kanthi sengaja nyoba ngisolasi dheweke, ngalangi akses menyang institusi supranasional.

Iran sing terisolasi mbebayani kanggo jagad iki - Washington ngerti babagan iki, nanging kanthi sengaja terus tekanan. SCO, SVDMA lan organisasi pan-Asia liyane minangka jerami tipis sing mbantu nylametake Timur Tengah saka kekacauan.

Sauntara kuwi, Iran bisa dadi salah siji saka telung pilar tatanan donya anyar ing Asia. Amarga lokasi geografise, cocok kanggo peran "pos kidul", lan bisa dadi penghalang sing apik banget ing dalan saka radikal Barat lan Sunni menyang Asia Tengah. Mesthi, iki bakal kelakon ing syarat sing Rusia lan China nemokake cukup kekuatan kanggo nggayuh kompromi, lan bebarengan efforts kanggo mbatalake saka game negara Kaukasus lan Pakistan - "bolongan" ing sistem geopolitik anyar.

Iku liwat wong-wong mau sing pasukan Amerika nembus menyang Asia Tengah, ngendi, ing guise saka perang nglawan Islam radikal, padha nyoba kanggo njupuk kontrol ing Washington kang sugih mineral republik Asia Tengah. China mangertos ancaman mbesuk, lan nyoba ing kabeh cara bisa kanggo neutralize salah siji saka longkangan utama ing Pakistan: Islamabad wis saya looking menyang Beijing, minangka Amerika Serikat wis adoh banget ing operasi militer sawijining, lan saka sudut pandang pamrentah Pakistan, dheweke nindakake perkara sing ora bisa ditampa. Contone, wilayah Pakistan dibom tanpa peringatan. Lan operasi kanggo ngilangke Osama bin Laden umume dadi skandal diplomatik grandiose, amarga, kang dadi metu, iki digawa metu tanpa idin saka Islamabad.

Rusia, kanggo bagean kasebut, uga nutup saluran pasokan kanggo pasukan AS ing Afghanistan. Iki amarga krisis hubungan karo Kulon lan sanksi sing ditindakake marang pejabat Rusia, pengusaha lan kabeh perusahaan. Iki ndadekake penarikan pasukan NATO saka Afghanistan ora bisa dihindari: pangiriman dadi angel banget yen kontingen sing manggoni pancen ana ing kahanan pengepungan.

Mangkono, penting banget kanggo Rusia lan China kalebu Iran ing mekanisme keamanan anyar ing wilayah Asia. Sawise kabeh, Teheran sing terisolasi mbebayani amarga ora bisa ditebak, dene Moskow lan Beijing tanpa partisipasi ora bisa nggawe cincin ing sekitar Asia Tengah, saka ngendi siji bisa gampang destabilize kahanan ing sembarang wilayah dumunung ing pedalaman bawana.

Telung pilar aliansi anti-Amerika

Nanging, Iran durung melu ngrampungake perselisihan internasional, senajan wis bisa dadi pemain regional sing kuwat. Utamane, para perwira Korps Pengawal Revolusi Islam aktif ing perang Siria, lan akeh organisasi pemberontak ing Levant dipandu dening Tehran lan nampa dhukungan materi lan politik sing dibutuhake saka kono.

Ing mangsa ngarep, Iran bisa uga dadi sekutu utama Rusia ing Timur Tengah, ngganti Suriah. Iki umume amarga rusak banget hubungan antarane Moskow lan Washington: sadurunge, mbantu Tehran ora comme il faut, lan kanggo hubungan karo Kulon, wong kudu ngorbanake kepentingane dhewe. Saiki kabeh wis owah, lan tumindak Rusia ora diwatesi maneh karo formalitas apa wae.

Ing wektu sing padha, penting kanggo njaga keseimbangan kekuwatan kasebut supaya Rusia ora melu konfrontasi Timur Tengah karo partisipasi Iran, yen ora ana risiko overstraining efforts ing wilayah iki kanggo ngrugekake tombol liyane. wilayah. China uga mung bisa menehi dhukungan finansial kanggo Tehran. Nanging, iki cukup: miturut sanksi, Iran nggoleki sumber pendapatan apa wae, umpamane, adol minyak menyang mitra, kalebu Rusia.

Amerika Serikat duwe pangarep-arep bisa ngilangi hubungan antarane Rusia, Iran, lan China, uga negara-negara tingkat menengah, supaya bisa numpes mungsuh siji-siji, kaya sing ditindakake, kayata Slobodan Milosevic, Saddam Hussein utawa Muammar Gaddafi. . Tujuane kanggo nyegah kedadeyan ing Eurasia negara utawa aliansi negara sing bisa nantang kekuwatan Amerika. Nanging, kanthi nggatekake kedadeyan-kedadeyan sing anyar, rencana Washington ora ditakdirake bakal kelakon: ing ngadhepi tambah agresi, Moskow, Beijing lan Tehran maju kanthi cepet. Kemungkinan Amerika Serikat kanggo numpes aliansi sing muncul saben dina.

Yen imbangan anyar saka daya ing Asia dijamin dening seri saka prajanjèn, Amerika Serikat malah ora nyana kanggo nerusake kawicaksanan expansionist. Wilayah pengaruh Washington bakal diwatesi ing sisih wétan dening Jepang, Korea Selatan lan Taiwan, ing sisih kidul dening Himalaya, lan ing sisih kulon dening Turki. Pedalaman Eurasia bakal dadi benteng sing ora bisa diakses, bebas saka pengaruh luar negeri.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

28 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    5 2014 Juni
    Sampeyan mung kudu tansah elinga ... China minangka sekutu mung ing zona kepentingan nasional ITS ... lan mung ing wektu tartamtu.
    Saiki kapentingan wis pas ... sing apik.
    1. jj
      +5
      5 2014 Juni
      Kita duwe hubungan tegang karo China mung ing awal XNUMX-an lan pungkasan XNUMX-an lan awal XNUMX-an. Nanging sanajan iku ora nyebabake konfrontasi militer gedhe-gedhe. Konflik antarane China lan Vietnam dadi getih lan luwih gedhe
      1. +1
        5 2014 Juni
        Kutipan saka jjj
        Konflik antarane China lan Vietnam luwih getih lan luwih gedhe

        Luwih gedhe? - minangka adoh aku elinga, malah aviation saka loro-lorone ora melu, lan siji bisa tarik kesimpulan bab jembaré ngarep dening looking ing peta. Peradaban Timur nindakake perang kanthi kerugian manungsa sing relatif gedhe, ketoke amarga jenuh karo sumber daya manungsa.
      2. Komentar wis dibusak.
    2. +4
      5 2014 Juni
      Kutipan saka silberwolf88
      Sampeyan mung kudu tansah elinga ... China minangka sekutu mung ing zona kepentingan nasional ITS ... lan mung ing wektu tartamtu.
      Saiki kapentingan wis pas ... sing apik.


      Mangkono uga kabeh negara. Lan iki kudu tansah dijupuk menyang akun.
    3. 0
      5 2014 Juni
      Off topik...

      CNN wis ngumumake informasi babagan kedadeyan kasebut karo pesawat pengintai AS lan jet tempur Rusia.

      Mangkono, saluran TV kasebut nglaporake Pesawat tempur Su-27 Rusia mabur mung 30 meter ing ngarep irung pesawat pengintai strategis Amerika RC-135U.

      Minangka juru wicoro Pentagon Steve Warren nerangake, kedadeyan kasebut kedadeyan tanggal 23 April ing wilayah udara internasional ing Segara Okhotsk. Dheweke nyathet yen pilot pesawat kasebut ora ana ing radio. Pejuang Rusia mung nuduhake Amerika bagean ngisor saka fuselage, ngendi rudal dumunung.

      Kepemimpinan militer paling dhuwur ing Amerika Serikat, ing obrolan pribadi karo kolega Rusia, banjur nyatakake keprihatinan babagan iki.

      Iki dudu pisanan ing sawetara wulan kepungkur yen pilot Rusia wis cedhak banget karo peralatan militer Amerika. Dadi, ing wulan April, Su-24 nggawe sawetara penerbangan ing papan sing kurang ing dhuwur liwat kapal perusak Amerika "Donald Cook", sing dipasang ing Segara Ireng.

      http://warfiles.ru/show-59856-cnn-rassekretilo-informaciyu-o-incidente-s-razvedy

      vatelnym-samoletom-ssha-i-rossiyskom-istrebitelem.html
      1. 0
        6 2014 Juni
        Aja enlighten, amarga sampeyan ana ing subyek, kok ana wilayah udara internasional liwat Segara Okhotsk?
        15.03.2014/XNUMX/XNUMX "Segara Okhotsk wis dadi kabeh Rusia"
        http://www.vesti.ru/doc.html?id=1377340
  2. +5
    5 2014 Juni
    Uni piye wae narik kawigaten saka agresi "Kulon".
    Expanses minangka rute perdagangan anyar sing kudu dibangun lan dibangun.
    Mbok menawa bakal nggedhekake.
  3. +5
    5 2014 Juni
    Kanggo sawetara alasan padha lali kanggo sebutno India. Utawa iku kabeh kanggo apa-apa. Pamuter iki ora kalah karo China babagan kekuwatan ekonomi lan tentara lan angkatan laut. Pamuter iki bisa "nutup" kabeh wilayah ing Samudra Hindia, lan supaya negara saka Persia Ealiv ing "leash cendhak".
    1. +1
      5 2014 Juni
      Kutipan saka Sanglier
      Kanggo sawetara alasan padha lali kanggo sebutno India. Utawa iku kabeh kanggo apa-apa. Pamuter iki ora kalah karo China babagan kekuwatan ekonomi lan tentara lan angkatan laut. Pamuter iki bisa "nutup" kabeh wilayah ing Samudra Hindia, lan supaya negara saka Persia Ealiv ing "leash cendhak".

      Bener, India dhewe disimpen ing "tali cendhak" dening China lan Pakistan, lan kutu ing Sri Lanka (macan pembebasan Tamil Eelam) cokotan sethitik - saka ngendi sumber daya kanggo "nutup" Samudra Hindia? Aku malah ora ngerti apa kudu nyanjung dhewe babagan jeneng segara. India nduweni akses menyang senjata Amerika lan Barat liwat latihan gabungan antarane armada AS lan India (-IMHO).
    2. Komentar wis dibusak.
    3. 0
      5 2014 Juni
      Aku meh lali, iki minangka salah sawijining pangkalan militer AS paling gedhe ing luar negeri lan ing wilayah kasebut - Diego Garcia, lan iki minangka wilayah tanggung jawab armada operasional kaping 5, kapal 6 tetanggan (ATF) lan 7 (Armada Pasifik) ana ing armada wings + wong Australia sing cedhak.
  4. +4
    5 2014 Juni
    Gusti Allah ngalang-alangi kabeh iki kayektenan lan enggal, ora ana kekuwatan kanggo nahan pendidikan lengkap ... full-time sing diarani AS.
  5. +7
    5 2014 Juni
    keprungu kabeh bakal bener

    1. 0
      5 2014 Juni
      Saka tengah, aku mung krungu yen dheweke nyanyi nganggo basa Rusia .... Goosebumps mlayu liwat awak saka kord munggah, lan luh ing mburi potongan ...... Wah, aku ora bisa tenang. ngrungokake "Perang Suci"
  6. 0
    5 2014 Juni
    Sapa sing ngomong yen Rusia kesepian !!!??????? Khan menyang bendera kasur, lan ora ana tur Obama sing bakal nylametake Amerika ....
  7. 0
    5 2014 Juni
    Yen kita nyawiji, mula kabeh ... minangka kabzda ing Kulon, kanthi ekonomi lan politik. ngguyu
  8. +3
    5 2014 Juni
    Kutipan saka hunter2035
    Yen kita nyawiji, banjur kabeh ... kabzda ing Kulon, lan ing ekonomi

    Ayo, kabeh pembangunan maju saka Kulon teka, nanging gething
  9. +2
    5 2014 Juni
    tumindak paling anyar saka Amerika Serikat lan Obama nuduhake yen padha dhewe looking for support kanggo tumindak, loro ing Eropah lan Asia, asil saka demo: Eropah ndhukung mung ing tembung, mangsa bakal rauh apa kita bakal drown; Asia umume ngirim, conto Afghanistan.
  10. +2
    5 2014 Juni
    Aliansi antarane Rusia, China lan Iran bakal dadi imbangan sing apik kanggo kabijakan AS ing Asia. Kabeh anggota serikat pekerja bakal entuk manfaat saka nggawe, nanging ora butuh wektu suwe kanggo nggawe. Banjur bakal bisa ngomong bravo marang politisi negara kita.
    1. +1
      7 2014 Juni
      Republik Islam Iran dicurigai nyoba nggawe senjata nuklir, yen iki dikonfirmasi, mula kanthi kemungkinan sing luwih gedhe operasi militer bakal ditindakake marang negara kasebut. Contone, aku ora duwe kepinginan sethithik yen Rusia melu Perang Dunia III amarga Iran amarga kewajiban sekutu, yen Rusia bakal kelangan pasuryan.
      Quote: Raksasa Pikiran
      Banjur bakal bisa ngomong bravo marang politisi negara kita.

      China lan Iran dudu negaraku lan dudu negara kita, lan ora ana sing cedhak lan daktresnani kanthi pribadi.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. +1
      7 2014 Juni
      Quote: Raksasa Pikiran
      Kabeh anggota serikat pekerja bakal entuk manfaat saka nggawe ...

      - Tuladhane? Ora perlu ana hubungan sekutu kanggo entuk manfaat saka kerjasama. Iku wektu kanggo dasi munggah karo diskon kanggo "kanca" kanggo pasokan gas padha ing mangsa.
    4. Komentar wis dibusak.
  11. Roshchin
    0
    5 2014 Juni
    Mantan penjamin DAM nggawe kontribusi sing bisa ditindakake kanggo nguatake hubungan karo Iran nalika dheweke nglarang, ing "panjaluk" Y, pasokan sistem pertahanan udara S-300 sing dikontrak lan dibayar sebagian. Wong Iran bakal njaluk paukuman gedhe. Sapa sing ngerti carane kabeh rampung utawa terus?
    1. +1
      5 2014 Juni
      Kutipan: Roshchin
      Wong Iran bakal njaluk paukuman gedhe.

      Invoice ditanggepi $ 4,0 milyar.
      Kutipan: Roshchin
      kepiye rampung utawa terus?

      We ngajokaken Vityaz tinimbang S-300V. Sistem iki apik, nanging sejatine pertahanan udara, sampeyan ora bisa masang hulu ledak nuklir, kaya ing S-300. Banjur ana rembugan, banjur ana kesepakatan kanggo nyedhiyakake 550 yuta barel minyak kanggo ijol-ijolan barang konsumen.
      OBS ujar manawa dheweke mbantu teknologi lan spesialis rudal, sanajan tekanan saka Kulon, kita lagi mbangun rudal nuklir ing Bushehr. Nanging operator, sing aku ngerti, dheweke saiki nggawe dhewe. Dheweke bakal mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir dhewe miturut gambar Korea. Kita miwiti pengayaan uranium nganti 90% kanggo digunakake ing rod bahan bakar (majelis nuklir), sing resmi dilaporake menyang IAEA. Sanajan sumber bisa uga ngapusi.
  12. +1
    5 2014 Juni
    Kiriman sing dipikirake banget. Insya Allah bakal kaya ngono, nanging ora ana cara liya. Kabeh wis jelas karo Eropa, AS lan organisasi Obama + Six, kita ora bisa bebarengan karo wong-wong mau.
  13. +1
    5 2014 Juni
    Aku, kaya Yuri (Sanglier RU Today, 09:41) kaget amarga ora ana India ing organisasi iki. Iki minangka pemain sing penting banget sing ora bakal dilalekake. Amarga masalah karo Pakistan lan saingan karo China, dheweke ketoke ora melu aliansi iki. Banjur kita kudu nggawe sekutu kita ing tingkat antar negara bagian, ngrampungake kabeh masalah kontroversial, tumindak minangka perantara lan ngikat ekonomi lan militer-teknis kanggo awake dhewe.
    Ing sawijining wektu, V.I. Lenin kanthi bener ngandika: sapa wae sing dituruti dening bangsa India lan China, masa depan bakal ditindakake. China misale jek karo kita. Iku nganti India.
  14. +1
    5 2014 Juni
    Nanging, Iran durung melu ngrampungake perselisihan internasional, senajan wis bisa dadi pemain regional sing kuwat. Utamane, perwira Korps Pengawal Revolusi Islam aktif melu perang Siria.

    Ora kuwat ing politik Timur Tengah, utawa bisa uga ora peduli - para perwira IRGC Iran ing pertumpahan getih Siria ing sisih sapa?
  15. +1
    5 2014 Juni
    Aja lali manawa Pakistan minangka bagean saka India. Kaya Bangladesh. Nanging, wong Muslim mutusake kanggo misahake lan ing taun 1947 India, Pakistan lan Bangladesh dipisahake. Pembagian kasebut dumadi ing sadawane garis agama lan cukup akeh wong Hindu sing mati ing tangane wong Islam. Mulane, India banget waspada marang negara Islam. Lan dheweke ora pengin kekancan karo Iran.
  16. Arzamas
    0
    5 2014 Juni
    Kabar apik, obah ing arah sing bener, kita kudu nyawiji ing ngarepe mungsuh sing ngelak getih.
  17. 0
    5 2014 Juni
    Ya, kaya sing dikandhakake, Gusti Allah nulungi Rusia. Ora bakal cilaka Rusia kanggo mulihake ukuran USSR, utawa paling ora Kekaisaran Rusia. ngguyu Umume, sadurunge, apa maneh, USSR utawa Kakaisaran Rusia luwih cendhek, lan bakal ana Kekaisaran Rusia sing Apik!
  18. 0
    6 2014 Juni
    Kutipan: Alex Danilov
    Ya, kaya sing dikandhakake, Gusti Allah nulungi Rusia, ora bakal ngrusak Rusia kanggo mulihake ukuran USSR.

    sukses ing kawicaksanan manca _saiki_ bisa dirusak ing mangsa sing ora adoh banget. Kajaba iku, tanpa partisipasi Departemen Luar Negeri, oposisi, sing diarani. kolom kaping lima lan sapa wae. Nanging, anak lan putu kita bakal ngilangi iki ... http://www.gazeta.ru/comments/2014/05/29_x_6052657.shtml

    Ancaman, kita kabeh nindakake ngelawan ... Punika China padha, pisanan ngrambah sukses ing ekonomi ing negara, banjur wiwit ningkataké kapentingan ing tingkat global.

    ZZY ing foto kasebut, loro pimpinan kasebut nganggo busana meh padha. Kawruhku babagan budaya Cina ora cukup kanggo nggawe kesimpulan. Nanging aku disiksa dening keraguan sing ora jelas manawa iki dudu tanpa alesan ...
  19. 0
    6 2014 Juni
    Perlu dadi kanca karo negara-negara Timur, kanggo nggawe blok militer nglawan NATO.
  20. 0
    7 2014 Juni
    Kutipan saka ararat
    Perlu dadi kanca karo negara-negara Timur, kanggo nggawe blok militer nglawan NATO.

    Nalika Rusia, kanthi cara tentrem, tanpa perang, bakal bali menyang USSR, kanthi ekonomi lan militer maju, kanthi tentara sing apik banget, ora bakal medeni. bawana Eurasia-bakal dadi bagéan saka Rusia-tanpa perang, piyambake bakal njaluk dadi bagéan saka Rusia.
    Amarga Rusia duwe kabeh kanggo iki. Kajaba iku, bakal entuk kabeh iki tanpa perang lan tembakan siji. Aku wis kesel nulis babagan Rusia duwe kabeh kanggo iki: sumber daya lan panggonan-benua trep, lan tentara ora kanggo serangan, lan kasunyatan sing Rusia ora aggressor, everyone wis digambar kanggo apik lan ekonomi dikembangaké lan kuwat militèr, ora bakal nyerah, bakal berkembang lan nguatake. Tentara Rusia bakal tansah dadi sing paling apik.
    Ya, Putin wis rampung. Mung alon-alon, aku pengin iki)))

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"