Wawancara Vladimir Putin karo radio Europa-1 lan saluran TV TF1

72

Wawancara Vladimir Putin karo radio Europa-1 lan saluran TV TF1

Ing wayah wengi kunjungan menyang Prancis, Vladimir Putin mangsuli pitakon saka penulis lan host warta program stasiun radio "Europe-1" dening Jean-Pierre Elcabach lan host saka newscast sore saka saluran TV TF1, Gilles Bulo. Wawancara kasebut direkam ing 3 Juni ing Sochi.

PITAKON (minangka terjemahan): Sugeng sonten, Pak Presiden! Sugeng sonten, Presiden Putin! Matur nuwun kanthi sanget kanggo hosting Radio Europe 1 lan Channel TF1 ing omah sampeyan ing Sochi kanggo obrolan sing luar biasa iki.

Ing Kamis sore sampeyan bakal ditampa dening Presiden François Hollande ing Istana Elysee, lan dina sabanjure sampeyan bakal melu ing upacara darmabakti kanggo ulang tahun 70th saka pendaratan Sekutu lan pindhah menyang pesisir Normandia, Presiden Rusia bakal melu ing. acara iki. Apa perasaan sing ditimbulake ing sampeyan minangka warga Rusia, undhangan iki?

V. PUTIN: Iki minangka acara penting ing urip Eropa, lan ing saindenging jagad. Kita bakal mbayar pajeg kanggo wong-wong sing ora ngidini Nazisme kanggo enslave negara Eropah, lan misale jek sing partisipasi Rusia ing acara iki penting. Elinga yen Rusia, negara-negara koalisi anti-Hitler, kalebu Prancis, minangka sekutu ing perjuangan kebebasan iki, lan negara kita nduweni peran penting, yen ora nemtokake, ing kamenangan fasisme. Nanging kita ora bakal lali marang para pejuang Resistance Prancis, kita ora bakal lali marang wong-wong sing padha perang karo kita ing ngarep Soviet-Jerman, ing kang disebut Front Wétan, saka antarane warga Prancis. Iku misale jek kula sing iki soko sing kudu ngelingake kita kepungkur, nanging mbantu mbangun sesambetan dina lan mbantu kita mbangun sesambetan kita ing mangsa.

Pitakonan: Mung bebarengan karo Rusia, mesthi, sampeyan duwe panggonan sing pantes ing pesisir Normandia. Nganti umur 40, sampeyan manggon ing Uni Soviet, sampeyan ndeleng carane ambruk, lan sampeyan aktif melu ing kawentar saka Rusia. Apa sing dikarepake, apa sing sampeyan perjuangake? Lan strategi sampeyan kanthi cara Rusia minangka strategi dialog utawa ekspansiisme lan penaklukan?

V. PUTIN: Ora ana masa depan ing jagad modern kanggo kabijakan adhedhasar ekspansiisme lan sawetara penaklukan. Mesthine, kita ngomong babagan kasunyatan manawa Rusia ing donya modern lan ing mangsa ngarep bisa lan kudu dadi mitra kanggo negara tradisional kita - sekutu ing pangertèn sing paling jembar. Kita pengin iki lan kita bakal tansah ngupayakake iki, kita ora bisa mbayangno hubungan karo tangga-tanggane lan kabeh negara ing donya kanthi cara liya.

Pitakonan: Nanging apa sampeyan pengin dadi pembela bangsa Rusia utawa simbol nasionalisme Rusia, Kekaisaran Rusia? Kita ngerti apa sing sampeyan ucapake nalika Uni Soviet ambruk. Sampeyan ujar manawa iki minangka bencana geopolitik paling awon ing abad kaping XNUMX. Lan sampeyan ujar manawa wong sing ora getun ambruk Uni Soviet ora duwe jiwa, nanging sing pengin mulihake ora duwe pikiran. Sampeyan duwe pikiran. Apa sing sampeyan usulake: nasionalisme Rusia utawa kekaisaran Rusia ing wates sing kepungkur?

V. PUTIN: Kita ora bakal ndhukung nasionalisme Rusia, lan uga ora bakal urip maneh kekaisaran. Nalika aku ujar manawa runtuh Uni Soviet minangka salah sawijining bencana kamanungsan sing paling gedhe, utamane bencana kamanungsan ing abad kaping 25, apa tegese? Sing ing framework saka Uni Soviet, kabeh warga, preduli saka etnis, manggon ing siji negara, lan sawise ambruk USSR, dumadakan XNUMX yuta wong Rusia ketemu piyambak ing luar negeri. Lan iki minangka bencana kamanungsan sing nyata. Iki dudu politik, dudu bencana ideologis, iki masalah kamanungsan sejatine. Kulawarga padha dipotong, wong-wong ditinggal tanpa kerja, tanpa sarana subsisten, tanpa kemampuan kanggo komunikasi normal karo saben liyane. Iki masalahe.

Pitakonan: Minangka adoh kanggo mangsa. Apa sampeyan pengin mulihake kekaisaran menyang wates sing kepungkur, utawa sampeyan pengin terus ngembangake negara sampeyan ing watese dhewe?

V. PUTIN: Kita pengin ngembangake negara kita, mesthi, ing wates kita. Nanging, sing penting banget, kita pengin kita, kaya negara liya ing pirang-pirang wilayah ing donya, nggunakake cara modern kanggo nambah daya saing, kalebu liwat integrasi ekonomi. Iki sing ditindakake ing ruang pasca-Soviet ing kerangka Uni Pabean lan saiki Uni Eurasia.

Pitakonan: Pak Putin, saiki kita ngomong, lan negara tanggané, Ukraina, lagi ngalami perang nyata. Ora bisa diarani liya. Lan saiki pasukan pro-Rusia pengin nglanggar wates Ukraina. Sapa sing bakal mandheg lan apa sing dikarepake?

V. PUTIN: Aku ora bakal nyebut wong-wong mau pro-Rusia utawa pro-Ukraina. Ana wong sing duwe hak tartamtu - hak politik, hak kamanungsan, lan kudu bisa nggunakake hak kasebut.

Nganti saiki ing Ukraina, kabeh, contone, gubernur ditunjuk sacara eksklusif saka ibukutha. Sawise kudeta anti-konstitusi ditindakake ing Kyiv ing Februari taun iki, sing pisanan ditindakake dening panguwasa anyar yaiku ngumumake penghapusan hak-hak minoritas nasional kanggo nggunakake basa pribumi. Kabeh iki nyebabake keprihatinan gedhe ing antarane wong-wong sing manggon ing sisih wétan Ukraina.

Pitakonan: Sampeyan ora ngidini iki, nanging sampeyan pengin ujar manawa kita saiki mlebu fase anyar Perang Dingin?

V. PUTIN: Muga-muga kita ora mlebu fase anyar "perang dingin". Kapindho, lan aku meksa iki, wong, ing ngendi wae manggon, duwe hak tartamtu lan kudu bisa mbela hak kasebut. Mung ing kasus iki.

Pitakonan: Apa ana bebaya perang? Saiki, ing wayahe iki, kita ndeleng tanksing lelungan saka Kiev. Akeh wong Prancis sing takon dhewe pitakonan iki: apa sampeyan wis tau digodha kanggo mlebu ing Ukraina Wétan, ngirim pasukan ing kana?

V. PUTIN: We duwe Interview, iku kalebu pitakonan singkat lan jawaban singkat, nanging yen sampeyan bakal sabar lan menehi kula siji menit, Aku bakal pitutur marang kowe ing menit carane kita ndeleng iku.

Kita ndeleng kanthi cara ing ngisor iki. Ana apa? Ana konflik, konflik muncul ing basis saka kasunyatan sing mantan presiden Ukrainia ora gelem mlebu persetujuan asosiasi karo Uni Eropa, lan Rusia njupuk posisi tartamtu ing masalah iki. Kita pitados bilih punika saestu inexpedient kanggo mlebu document iki ing wangun kang ngajokaken, lan iki bakal nimbulaké karusakan ekonomi tartamtu, kalebu kanggo Rusia. Maksudku, kita duwe 390 perjanjian ekonomi sing beda karo Ukraina lan Ukraina minangka anggota zona perdagangan bebas ing CIS. Lan kita ora bisa terus njaga hubungan ekonomi karo Ukraina kanthi cara sing padha karo anggota zona perdagangan bebas.

Kita ngomong babagan iki lan mbantah karo mitra Eropa. Tinimbang nerusake perselisihan iki karo kita liwat cara diplomatik sing sah, kanca-kanca lan kanca-kanca Eropa saka Amerika Serikat ndhukung perebutan kekuwatan bersenjata sing ora konstitusional. Mangkene kedadeyane. Kita ora nggawe krisis iki, kita dadi mungsuh saka perkembangan acara kasebut, nanging sawise kudeta anti-konstitusional ditindakake ... Kita kudu ngakoni iki, ing pungkasan ...

Pitakonan: Nanging dina iki, ana iklim ketegangan. Lan nglawan latar mburi iki, sampeyan bakal ngomong babagan perdamaian ing Normandia, lan ing wektu sing padha Barack Obama ngomong babagan perlu kanggo lengen ing Eropa.

V. PUTIN: Agung Kita kudu tansah ngomong bab tentrem, nanging kita kudu ngerti apa sabab lan inti saka krisis. Dadi iki inti: mokal ing ngendi wae, lan utamane ing ruang pasca-Soviet, ing ngendi struktur negara durung dibentuk, kanggo nguwasani pasukan politik apa wae kanthi bantuan kudeta bersenjata, ora konstitusional.

Nalika kedadeyan kasebut, sawetara wong sing ngerti lan bungah, nanging sawetara wong, ujar, ing sisih wétan lan kidul Ukraina, ora pengin nandhang. Sampeyan kudu rembugan karo wong-wong sing ora nampa kudeta iki, lan ora ngirim tank kanggo wong-wong mau, kaya sing wis ngandika bab iku, lan ora njupuk sipil saka pesawat, inflicting roket lan bom serangan ing target sipil.

Pitakonan: Nanging, Pak Presiden, Amerika Serikat lan Gedung Putih ujar manawa dheweke duwe bukti yen Rusia campur tangan ing kahanan ing Ukraina, ngirim pasukan bersenjata ing kana lan nyedhiyakake gaman. Dheweke duwe bukti. Apa sampeyan pracaya?

V. PUTIN: Buktine? Supaya padha introduce wong. Kita weruh, kabeh donya weruh, carane Sekretaris Negara Amerika Serikat nuduhake ing bukti Dewan Keamanan PBB sing ana senjata pemusnah massal ing Irak, waving tabung test karo sawetara jinis wêdakakêna ngumbah. Pungkasane, wadyabala Amerika Serikat mlebu ing Irak, nggantung Saddam Hussein, banjur pranyata ora ana senjata pemusnah massal ing Irak lan ora ana. Sampeyan ngerti, ngomong iku siji, nanging duwe bukti liyane. Aku pitutur marang kowe maneh: ora ana Angkatan Bersenjata Federasi Rusia ...

Pitakonan: Dadi Amerika saiki ngapusi?

V. PUTIN: Ora ana Angkatan Bersenjata, ora ana instruktur Rusia, sanajan ing sisih kidul-wétan Ukraina. Ora ana lan ora ana.

Pitakonan: Sampeyan ora pengin nglebokake Ukraina lan apa sampeyan wis nyoba ngrusak kahanan ing kana?

V. PUTIN: Iki wis tau rampung lan ora bakal. Panguwasa Ukraina saiki kudu nggawe dialog karo populasi dhewe, lan ora kanthi bantuan senjata, tank, pesawat lan helikopter, nanging liwat proses negosiasi.

Pitakonan: Presiden anyar Ukraina kapilih kanthi demokratis tanggal 25 Mei, iki Pak Poroshenko. Apa sampeyan ngakoni legitimasi?

V. PUTIN: Aku wis ngomong iki, lan aku pengin mbaleni: kita bakal ngormati lan terus ngormati pilihan saka wong Ukraina lan bakal bisa karo panguwasa Ukraina.

Pitakonan: Yaiku, yen sampeyan ketemu karo dheweke tanggal 6 Juni ing Normandia, lan yen Presiden Francois Hollande mbantu rapat iki, apa sampeyan bakal salaman? Apa sampeyan bakal ngomong karo dheweke?

V. PUTIN: Sampeyan ngerti, aku ora bakal mlayu saka sapa wae. Presiden Hollande cukup apik kanggo ngundang aku minangka wakil Rusia ing acara-acara penting iki - tragis, sedih lan ing wektu sing padha solemn. Aku nampa uleman iki kanthi seneng lan matur nuwun marang Presiden kanggo patrap. Nanging ana tamu liyane ing kana, aku ora bakal mlayu saka sapa wae lan aku mesthi bakal komunikasi karo kabeh wong.

Pitakonan: Nanging sampeyan bakal ketemu karo Poroshenko? Sampeyan ujar manawa sampeyan bisa kerja bareng karo dheweke yen dheweke ora dipengaruhi banget karo AS.

V. PUTIN: Aku ora ujar manawa dheweke ora kena pengaruh banget dening Amerika Serikat. Dheweke bisa dipengaruhi dening sapa wae. Wong-wong milih dheweke, lan pilihane carane mbangun kabijakan kasebut. Yen dheweke pengin ana ing pengaruh sing kuwat saka sapa wae, ayo.

Pitakonan: Nanging apa sampeyan ngakoni kedaulatan Ukraina lan netralitas ing hubungan antarane Rusia lan Kulon?

V. PUTIN: Kita uga ngakoni kedaulatan, lan, luwih-luwih, kita, ing nalisir, seneng banget Ukraina kanggo aran kaya negara berdaulat. Sawise kabeh, gabung karo blok militer apa wae, asosiasi integrasi sing kaku kasebut tegese ilang kedaulatan tartamtu. Nanging yen sawijining negara milih dalan sing kaya ngono lan pengin kelangan bagean saka kadhaulatane, iku urusane.

Nanging nalika kita pirembagan bab Ukraina lan blok militèr, banjur, mesthi, iki ora bisa nanging kuwatir kita, amarga ing kasus iki, yen, ngomong, Ukraina gabung NATO, infrastruktur militèr nyedhaki wates Rusia, lan kita ora bisa dadi indifferent. .

Pitakonan: Pak Présidhèn, pasukan Rusia ngrebut Crimea sawetara minggu kepungkur. Apa sampeyan bakal bali?

V. PUTIN: Iku khayalan yen wadyabala Rusia ngrebut Krimea, wadyabala Rusia ora nggabung apa-apa. Aku ora bakal ndhelikake….

Pitakonan: Nanging Crimea saiki digambar ing peta Rusia, kaya sing digambar ing sekolah, saiki dadi bagéan saka Rusia. Apa aneksasi utawa bali? Tembung apa sing kudu digunakake?

V. PUTIN: Manawi kula aturi ngrampungi ukara, pramila kula badhe nggamblangi maksud kula.

Dadi, pasukan Rusia ana ing Crimea miturut persetujuan internasional babagan anané pangkalan militer Rusia ing kana. Lan pasukan Rusia pancen mbantu pedunung Crimea kanggo nganakake referendum babagan kamardikan lan kepinginan kanggo gabung karo Federasi Rusia. Lan ora ana sing duwe hak kanggo nolak wong-wong iki yen dheweke nggunakake hak sing diwenehake ing Artikel Siji Piagam Perserikatan Bangsa-Bangsa - hak negara kanggo mutusake dhewe.

Pitakonan: Sing, sampeyan ora bakal bali Crimea? Crimea iku sampeyan, apa sing sampeyan maksud?

V. PUTIN: Crimea, miturut karsane wong sing manggon ing wilayah iki, iku bagéan saka Federasi Rusia, subyek saka Rusia.

Aku pengin dadi cetha banget lan jujur. Kita nindakake dialog karo mitra kita, karo wong Eropa lan Amerika, aku mbaleni maneh, kanthi cara diplomatik lan tentrem.

Kita nanggapi upaya kanggo nindakake dialog kanthi cara iki lan setuju babagan solusi sing bisa ditampa kanthi ndhukung kudeta anti-konstitusional negara ing Ukraina, lan banjur ora ana jaminan yen Ukraina ora bakal dadi bagian saka blok militer Atlantik Utara sesuk.

Ing kahanan kasebut, ngidini sajarah Wilayah Rusia kanthi populasi mayoritas ètnis Rusia tindak ana ing kono, menyang sawetara jinis aliansi militèr internasional, senadyan kasunyatan manawa pedunung Crimea dhewe pengin dadi bagéan saka Rusia - nyuwun pangapunten, kita ora bisa nindakake liya.

Pitakonan: Dadi, Francois Hollande ngajak sampeyan menyang Prancis, menyang Paris, menyang Normandia. Sampeyan wis ngerti banget. Apa bisa nerusake lan bisa ujar manawa ana hubungan sing dipercaya ing antarane sampeyan?

V. PUTIN: Aku mikir ya.

Pitakonan: Apa sampeyan mikir utawa yakin?

V. PUTIN: Nganti saiki, aku mikir. Aku ora weruh alesan kanggo mikir liyane. Kita duwe hubungan antar negara sing apik lan apik banget, lan isih akeh sing kudu ditindakake babagan ngembangake hubungan ekonomi. Nanging mesthi ana hubungan pribadi sing dipercaya banget, sing mbantu nindakake bisnis resmi. Mugi iki terus.

Pitakonan: Sampeyan ngomong babagan hubungan sing dipercaya, militer lan ekonomi. Sampeyan wis mbayar luwih saka milyar euro kanggo loro operator helikopter Mistral, lan pelaut Rusia kudu teka ing Saint-Nazaire ing sawetara dina. Apa sampeyan menehi ijin menyang Prancis?

V. PUTIN: Muga-muga kita urip ing jagad sing beradab lan kabeh wong bisa nindakake kewajiban, kalebu kewajiban kontrak. Nanging aku krungu akeh pirembagan babagan kasunyatan sing ana pendapat ora ngirim kapal iki menyang Rusia. Apa sampeyan ngerti? Kita duwe akeh mungsuh kontrak iki ing Rusia, lan cukup akeh. Nanging yen Prancis mutusake ora transfer, iki keputusane, banjur bali dhuwit, nanging iki ora bakal menehi kita kesempatan, mesthi, kanggo berkembang hubungan ing bidang militèr-teknis. Dadi, ing sakabehe, kita siyap nggedhekake kerjasama lan malah njupuk pesenan anyar, mbok menawa yen mitra Prancis kita kepengin banget.

Pitakonan: Sanajan tekanan eksternal, sampeyan njaluk Prancis nyedhiyakake operator helikopter kasebut, lan yen Prancis nindakake, sampeyan bisa uga pesen liyane, ta?

V. PUTIN: Kita ngarepake mitra Prancis supaya bisa nindakake kewajiban kontrak, lan yen kedadeyan kaya sing wis disepakati, mula kita ora nolak sawetara pesenan anyar, lan ora kudu ing bidang galangan kapal militer - lan ing wilayah liyane.

Umumé, hubungan kasebut berkembang kanthi apik, lan kita pengin lan siyap ngembangake luwih lanjut. Ing wilayah saka penerbangan, gawe kapal, ing wilayah liyane. Kita kerja sama banget ing angkasa, ing Kourou.

Pitakonan: Prancis, miturut sampeyan, minangka kekuwatan sing berdaulat lan mandiri sing dirungokake? Apa sikap sampeyan marang Jerman? Dibandhingake karo Jerman?

Sampeyan nganggo basa Rusia lan Jerman karo Angela Merkel, nanging Francois Hollande ora ngerti Rusia, sampeyan ora ngerti Prancis. Apa sampeyan bisa ngomong yen sampeyan nganggo basa sing padha?

V. PUTIN: Iki ora nyegah kita (ora ngerti babagan Prancis lan Rusia ing sisih François) kanggo ngomong, nyatane, basa sing padha, sanajan liwat penerjemah, kita ngerti saben liyane.

Ing babagan tingkat kedaulatan, aku mbaleni maneh, negara apa wae sing mlebu ing aliansi militer tartamtu kanthi sukarela nransfer bagean kedaulatan menyang badan supranasional. Kanggo Rusia, iki ora bisa ditampa. Kanggo negara liya, iki dudu urusan kita, negara kasebut dhewe kudu nemtokake cara tumindak lan tumindak.

Nanging ing babagan iki, aku uga ngelingi tradhisi Gaullisme, aku uga kelingan Jendral de Gaulle, sing mbela kadhaulatan Prancis. Kayane aku iki pantes diajeni.

Ana conto liyane, contone Mitterrand, sing ngomong babagan konfederasi Eropa, kanthi cara, kanthi partisipasi Rusia.

Iku misale jek aku ora ana sing ilang, maksudku masa depan Eropa.

Pitakonan: Aku pengin ngomong babagan AS. Ing sawetara dina sampeyan bakal ketemu karo Barack Obama, sampeyan bakal sawetara meter adoh saka wong. Nanging kayane dheweke ora pengin ngomong karo sampeyan. Kepiye rapat iki bakal ditindakake, kepiye hubungane antarane negara paling sugih ing donya lan negara paling gedhe ing donya? Kepiye carane ora bisa ngomong, amarga ana perlu iki, amarga perang ora adoh?

V. PUTIN: Pisanan, sampeyan exaggerate sing perang ora adoh. Sampeyan kuwi wartawan sing agresif. Saka endi sampeyan entuk gagasan yen perang ora adoh, apa sampeyan wedi karo kita kabeh?

Pitakonan: Amarga Ukraina cedhak.

V. PUTIN: Dadi apa?

Pitakonan: Ing kono ana perang. Lan nalika kita ngomong babagan perang iki, iku ana ing jejere kita.

V. PUTIN: Ana operasi punitive saka panguwasa pusat marang wong-wong mau. Iki dudu perang antarane negara, iki beda-beda.

Pitakonan: Apa kudu diakhiri? Apa sampeyan mikir kudu mandheg kanthi cepet?

V. PUTIN: Aku percaya yen Pak Poroshenko duwe kesempatan sing unik: tangane durung diwarnai getih, lan dheweke bisa nundha operasi punitive iki lan miwiti dialog langsung karo wargane ing sisih wétan lan kidul negarane.

Kanggo hubungan karo Obama (aku wis ora lali pitakonan iki), aku ora duwe alesan kanggo pracaya kang ora pengin komunikasi karo Presiden Rusia ing kabeh, nanging, ing pungkasan, iki pilihan. Aku tansah siyap kanggo dialog lan aku mikir dialog iku cara paling apik kanggo mbangun kreteg. Nganti saiki, kita ngobrol karo dheweke, nelpon, ngobrol ing telpon.

Pitakonan: Saiki sampeyan duwe masalah ing hubungan antarane Rusia lan Amerika Serikat. Apa masalah kasebut ing hubungan antarane rong kekuwatan utawa masalah ing hubungan antarane wong loro - Barack Obama lan Vladimir Putin?

V. PUTIN: Ana tansah masalah antarane negara, utamané antarane negara gedhe kayata Rusia lan Amerika Serikat. Padha wis mesthi, nanging aku ora mikir sing padha kudu digawa menyang sawetara nemen watesan. Ing kasus apa wae, iki dudu pilihan kita. Aku siap komunikasi karo kabeh mitra, kalebu Presiden Obama.

Pitakonan: Dadi sampeyan wis siyap ngomong lan sampeyan getun yen ora kedadeyan? Nanging apa sampeyan ora duwe perasaan yen Amerika saiki pengin ngubengi Rusia, ngrusak sampeyan pribadi, Vladimir Putin, lan bisa uga ngisolasi sampeyan ing panggung internasional? Dina iki sampeyan ngomong kanthi sopan, nanging sampeyan ndeleng kasunyatan.

V. PUTIN: kasunyatan? Nanging sampeyan dhewe ujar manawa Rusia minangka negara paling gedhe ing jagad babagan wilayah. Iku angel banget kanggo ngubengi. Banjur, jagad iki ganti kanthi cepet nganti meh ora bisa ditindakake sanajan meh wae.

Mesthine, kita ndeleng pamrentah AS nyoba meksa sekutu, nggunakake posisi kepemimpinan sing jelas ing komunitas Barat, supaya bisa mengaruhi kabijakan Rusia.

Kabijakan Rusia bakal ditindakake mung adhedhasar kepentingan nasional kita. Mesthi, kita njupuk menyang akun mratelakake panemume saka partners, nanging kita bakal dipandu dening kapentingan wong Rusia.

Pitakonan: Pak Presiden, iki minangka kesempatan sing trep kanggo sampeyan ketemu karo Obama ing tanggal 6 Juni. Yen sampeyan wis ketemu karo Hillary Clinton, bisa uga luwih elek. Dheweke ujar sawetara dina kepungkur yen apa sing ditindakake Rusia ing Eropa Timur padha karo apa sing ditindakake Hitler ing taun 30-an.

V. PUTIN: Luwih becik ora padu karo wanita lan luwih becik ora padu karo dheweke. Nanging Mrs Clinton wis ora utamané elegan ing dheweke expression sadurunge salah siji. Ora ana apa-apa, kita ketemu karo dheweke sawise iku lan ngobrol apik ing macem-macem acara internasional. Aku sing ing kasus iki bakal bisa kanggo nemokake basa umum. Nalika wong ngliwati wates-wates kesopanan tartamtu, ora ngomong babagan kekuwatane, nanging kelemahane. Nanging kanggo wong wadon, kekirangan dudu kualitas sing paling ala.

Pitakonan: Babagan wanita - sampeyan kudu ngormati dheweke, mesthi, aku yakin sampeyan ngurmati dheweke. Sampeyan mikir yen dheweke wis adoh banget, lan ing akeh media ana akeh kartun babagan masalah iki, kalebu partisipasi sampeyan. Apa reaksi pisanan sampeyan: nesu, kepinginan kanggo ngukum utawa ngguyu? Kita ora tau weruh sampeyan ngguyu.

V. PUTIN: Piye wae aku bakal menehi aku lan sampeyan kesenengan iki, bebarengan karo sampeyan, kita bakal ngguyu luwih saka sepisan ing lelucon sing apik. Nanging nalika aku ndeleng sawetara statements nemen, Aku mbaleni, Aku weruh sing wong mung ora ana bantahan maneh, lan iki dudu argumentasi paling apik - statements nemen.

Kanggo kabijakan Amerika Serikat dhewe, ora rahasia manawa kabijakan sing paling agresif lan paling angel kanggo mbela kepentingane dhewe (kaya sing dingerteni para pimpinan Amerika) ditindakake dening Amerika Serikat, saben taun.

Pranyata ora ana wadyabala Rusia ing luar negeri, ana wadyabala Amerika ing njaban nagara, ing endi-endi ing saindenging jagad ana pangkalan militer Amerika, lan ing endi wae padha melu nemtokake nasibe bangsa liya, sing adohe ewonan kilometer saka watese dhewe. Mulane, kanggo reproach kita kanggo nglanggar soko aneh banget ing sisih kita partners Amérika.

Pitakonan: Nanging sampeyan wis nggawe sawetara upaya babagan anggaran militer, lan saiki Presiden Rusia, apa dheweke nggawe keputusan khusus babagan keamanan lan pertahanan? Amarga iklim umum mbebayani.

V. PUTIN: Ya, babagan anggaran militer. Dadi, kanggo referensi (ora kabeh wong ngerti iki, para ahli ngerti, nanging ora kabeh): anggaran militer Amerika Serikat, sing wis diomongake, ngluwihi anggaran militer kabeh negara ing donya gabungan. Dadi sapa sing ngupayakake kabijakan agresif?

Kanggo anggaran [militer] kita. Minangka persentase saka PDB, prakteke ora mundhak ing negara kita - [kenaikan] cilik, kanthi sepersepuluh persen. Nanging kita pengin maneh nglengkapi tentara lan angkatan laut kita ing basis modern Highly cerdas, ngurangi jumlahe lan nambah kualitas. Kita duwe program wutuh, ora teka wingi, program rearmament iki, ora ana hubungane karo acara ing Ukraina. Iki minangka karya sing direncanakake, lan kita bakal nindakake.

Pitakonan: Pak Présidhèn, Présidhèn Suriah Bashar al-Assad mentas kapilih manèh dadi Présidhèn tanpa upaya apa-apa. Apa sampeyan bisa mengaruhi dheweke? Kenging menapa panjenengan boten nyuwun supados panjenenganipun mungkasi tumindak kasar ingkang dipun tindakaken dening wadyabalanipun, supados nglawan bangsanipun piyambak?

V. PUTIN: Atrocities kedados ing kabeh sisih. Lan paling ora, lan mbok menawa pisanan, saka organisasi ekstremis sing akeh banget ing Suriah. Apa sampeyan ngerti apa sing paling kita kuwatir?

Pitakonan: Religius, Islam…

V. PUTIN: ... organisasi sing disambung langsung karo al-Qaeda. Ana akeh. Ora ana sing mbantah. Iki minangka kasunyatan sing kondhang. Nanging sing paling kuwatir yaiku yen Suriah, yen kita tumindak kanthi ceroboh, bisa dadi kaya Afghanistan, dadi hotbed, dadi hotbed sing ora bisa dikendhaleni saka ancaman teroris, kanthi cara, kalebu negara-negara Eropa. Amarga para ekstremis sing saiki lungguh ing kana bakal cepet-cepet pindhah menyang negara liya, kalebu Eropa.

Pitakonan: Kita ora ngerti kenapa sampeyan, Vladimir Putin, pengin modernisasi Rusia, nanging sampeyan ndhukung wong sing mateni populasi dhewe, sing kebanjiran getih. Kepiye carane bisa?

V. PUTIN: Aku bakal nerangake kanthi gampang lan gampang dingerteni, lan muga-muga mayoritas pamirsa lan pamireng Prancis bakal ngerti aku. Kita wedi banget karo ambruk Suriah, kaya sing kedadeyan, contone, ing Sudan. Kita wedi banget karo kahanan sing bisa berkembang ing kana, padha karo Irak, lan kita wedi banget kanggo ngowahi Suriah dadi sawetara jinis Afghanistan. Pramila kita pengin njaga kekuwatan hukum lan banjur mboko sithik, bebarengan karo wong Siria, bebarengan karo mitra kita ing Eropa lan Amerika Serikat, mikir babagan carane ngowahi masyarakat iki supaya luwih modern, luwih sregep lan luwih humanistik. .

Pitakonan: Aku pengin ngomong babagan negara sampeyan, babagan Rusia. Kepiye sampeyan nggambarake rezim politik sing saiki ana ing Rusia? Ana sing ngomong demokrasi, ana sing ngomong wilayah sing jembar, mula butuh tangan sing angel. Kepiye Vladimir Putin nemtokake apa sing diarani rezim Putin?

V. PUTIN: Kita ora duwe rezim sing ana gandhengane karo wong tartamtu, kalebu Presiden saiki. Kita duwe institusi negara demokratis sing standar, sing, mesthi, duwe spesifik dhewe. Apa kekhususan iki? Iku dumunung ing kasunyatan sing akèh-akèhé saka warga kita kathah gumantung ing tradhisi sajarah, ing sajarah lan, yen aku bisa ngomong mangkono, ing nilai tradisional.

Miturut pendapatku, iki minangka dhasar tartamtu, unsur stabilitas negara Rusia. Nanging ora ana sing khusus, ora ana sing ana hubungane karo pribadine Presiden. Lan, ing ndhuwur kabeh, kita ora kudu lali manawa institusi standar demokratis wis wiwit tuwuh ing negara kita. Proses iki ana ing negara sing terus berkembang.

Pitakonan: Apa bisa dadi oposisi ing Rusia lan ora mbebayani hubungane, reputasi sampeyan, supaya ora dihukum dening kaadilan Rusia?

V. PUTIN: Partai-partai oposisi wis akeh, mentas liberalisasi pendaftaran partai politik, wis ana puluhan partai sing melu pilkada kotamadya lan daerah.

Pitakonan: Nanging apa bisa dadi oposisi, oposisi pribadi kanggo Vladimir Putin lan ngindhari risiko?

V. PUTIN: Yen sampeyan ngrungokake sawetara stasiun radio kita, nonton sawetara program televisi, mula, aku njamin, sampeyan ora bakal nemokake analog saka kegiatan oposisi kasebut ing Prancis.

Pitakonan: Ya, mesthi, ing Rusia tansah ana periode urutan lan kekuwatan otoriter, nanging ing jaman Internet, apa negara bisa berkembang kanthi mbatesi kebebasan?

V. PUTIN: Iki ora mungkin, kita uga ora mbatesi Internet.

Sampeyan ngerti, ora ketompo apa sing ditindakake, ana wong sing langsung nyoba nemokake unsur sing mbantah prinsip demokrasi, kalebu ing Internet. Apa kita duwe watesan utawa ora? Aku ora mikir. Sawetara mungsuh kita ujar: "Ora, iki ora bisa dibatesi!" Apa watesan kita? Contone, kita duwe watesan sing ana gandhengane karo larangan propaganda ing Internet babagan cara bunuh diri, propaganda obat-obatan, pedofilia - iki minangka larangan kita. Ana apa ing kene?

Pitakonan: Lan homoseksualitas. Nanging iki masalah liyane, iki dudu pedofilia.

V. PUTIN: Iki ora dadi, kita ora duwe larangan ing homoseksualitas. Kita duwe larangan babagan propaganda homoseksualitas ing antarane bocah cilik. Iki macem-macem, sampeyan ngerti?

Ing Amerika Serikat sing wis kita ngomong bab, ana sawetara negara sing criminalize homoseksualitas. Kita ora duwe tanggung jawab apa-apa. Ana larangan propaganda homoseksualitas ing antarane bocah cilik. Kita duwe hak kanggo nglindhungi anak-anak kita, lan kita bakal nindakake.

Pitakonan: Kita pengin ngomong babagan pungkasan masa jabatan presiden ing 2018. Kita pengin ngomong babagan kemah kerja. Iki ing Kulon kaget kita. Ayo dadi ngomong Pussy Riot dihukum kemah kerja, iku dudu pakunjaran normal. Apa sampeyan bakal nutup kemah kasebut ing pungkasan mangsa?

V. PUTIN: Iki dudu kemah, iki minangka zona ing ngendi wong-wong diwatesi kebebasane, nanging bisa urip manungsa sing luwih utawa kurang normal. Iki dudu pakunjaran sing ora bisa kerja.

Umumé, pakunjaran ing ngendi wong dilarang nglakoni kegiatan tenaga kerja minangka cara paukuman sing paling awon. Lan aku ora mikir yen kita kudu mindhah kabeh wong menyang institusi kasebut ing ngendi wong ora duwe kebebasan. Aku rumangsa luwih elek tinimbang sing sampeyan ucapake.

Pitakonan: Sapa sing yakin sampeyan duwe misi khusus kanggo Rusia?

V. PUTIN: Ngendi sampeyan entuk aku percaya yen aku duwe misi khusus? Aku duwe kapercayan para pamilih - luwih saka 63% pamilih saka Federasi Rusia milih aku. Aku percaya yen aku duwe tugas nasional kanggo nindakake kabijakan domestik lan manca, lan aku bakal nindakake tugasku miturut amanat iki.

Pitakonan: Apa sampeyan mikir yen sampeyan duwe conto ing sejarah Rusia? Apa sampeyan dipandu dening model Soviet utawa Rusia?

V. PUTIN: Aku ngormati lan tresna banget marang sejarah lan budaya nasional. Nanging donya berkembang, lan Rusia berkembang bebarengan karo donya. Rusia minangka bagéan saka donya modern, ora wingi, nanging modern, lan aku mikir sing duwe masa depan sing luwih gedhe tinimbang sawetara negara liyane sing ora bisa ngurus wong enom, generasi, anak-anake, padha mikir sing bisa kabeh. ditinggalake kanggo kasempatan.

Pitakonan: Pitakonan pungkasan, Pak Presiden. Majalah Amerika Forbs menehi jeneng sampeyan minangka wong sing paling berpengaruh ing donya ing taun 2013. Apa sampeyan seneng?

V. PUTIN: Sampeyan ngerti, aku wis diwasa, aku bisa ngerti lan ngerti apa pengaruh ing donya modern. Ing donya saiki, pengaruh utamane ditemtokake dening faktor kayata ekonomi, pertahanan, lan pengaruh kamanungsan.

Aku percaya yen babagan kemampuan pertahanan Rusia, ing pangertèn iki, negara kita, mesthi, minangka salah sawijining pimpinan ing donya, amarga iku daya nuklir, lan ing babagan kualitas senjata nuklir kita. , mbok menawa, tenan manggoni, mbok menawa malah Panggonan pisanan ing donya - dening kualitas.

Minangka pengaruh kamanungsan, iki uga dadi kebanggaan kita - Maksudku budaya Rusia sing gedhe, sastra, lukisan, lan liya-liyane.

Ing babagan ekonomi, kita pancen ngerti yen isih akeh sing kudu ditindakake kanggo njupuk sawetara posisi utama, sanajan saiki wis maju banget, kita wis dadi ekonomi kaping lima ing jagad iki. Iki, umume, sukses kanggo kita, nanging ora cukup.

Pitakonan: Vladimir Putin - sejarah durung ngerti apa sing bakal tetep ing taun-taun iki, ing jaman Putin. Apa sampeyan pengin ninggalake? Lan apa sampeyan pengin dianggep minangka demokrat utawa wong sing ninggalake sistem otoriter?

V. PUTIN: Aku pengin dianggep minangka wong sing nindakake kanthi maksimal kanggo kabegjan lan kamakmuran negarane dhewe, kanggo rakyate.

REPLIKA: Matur nuwun sanget. Lan duwe trip apik kanggo Prancis, Pak Presiden. pamit!

V. PUTIN: Спасибо.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    72 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 43
      5 2014 Juni
      Saluran sempit Prancis kudu luwih milih wong sing diwawancarai pejabat ndhuwur, dheweke ora ngerti carane nindakake dialog, ora menehi tembung, mung krungu dhewe - siji tembung SHKOLOTA !!!!!
      1. + 15
        5 2014 Juni
        Kaya sing dijelasake wingi, dheweke nindakake kanthi sengaja, nuthuk supaya Putin kleru, wangsulane durung rampung, nanging dheweke takon pitakon ing ngisor iki, iki supaya Putin ora mikir babagan. wangsulan lan meksa dheweke mangsuli terus terang, lan liya-liyane. Ing kana dheweke ora tetep shkolota!
        1. + 26
          5 2014 Juni
          Kutipan saka: bombg.77
          Kaya sing dijelasake wingi, dheweke nindakake kanthi sengaja, nuthuk supaya Putin kleru, wangsulane durung rampung, nanging dheweke takon pitakon ing ngisor iki, iki supaya Putin ora mikir babagan. wangsulan lan meksa dheweke mangsuli terus terang, lan liya-liyane. Ing kana dheweke ora tetep shkolota!


          ya. Mung ora diserang. Putin dudu psaki sampeyan.
          1. jj
            +4
            5 2014 Juni
            Sekolah iku. Dheweke takon pitakon sing ora dingerteni. Lan katon. Dadi, mesthi, iki "wong sing dihormati"
          2. +4
            5 2014 Juni
            Kutipan saka: mamont5
            ya. Mung ora diserang. Putin dudu psaki sampeyan.
            Ya, dheweke sinau ing KGB lan ora ing Sarbon ...))
            1. Viktor Shmagin
              +2
              5 2014 Juni
              Ya, ing KGB, ora ana wong bodho
          3. Erg
            +4
            5 2014 Juni
            ya wis. Bakal lucu yen ndeleng bocah wadon iki ing kahanan sing padha. Aku iki ngancam nyawa. pati liwat ngguyu ngguyu
        2. + 14
          5 2014 Juni
          Volodya kudu guyon yen saiki kita ngomong, lan relung pasukan wis ana ing Kyiv, lan ora suwe bakal ngliwati Eropah. Kondrashka bakal nyekel wong-wong mau ing kono, loro-lorone bakal mati, asu.
          1. Energi1k_
            +4
            5 2014 Juni
            Volodya kudu guyon yen saiki kita ngomong, lan relung pasukan wis ana ing Kyiv, lan ora suwe bakal ngliwati Eropah. Kondrashka bakal nyekel wong-wong mau ing kono, loro-lorone bakal mati, asu

            Ya, aku kudu ngomong yen bakal ngunjungi sampeyan mengko ing Normandia nganggo tank nglirik
          2. Komentar wis dibusak.
        3. +8
          5 2014 Juni
          Gegayutan karo prilaku tanpa taktik kasebut, kanthi nggunakake trik "reged" sajrone obrolan, sabanjure saluran TV iki dhasar ora bakal nampa hak wawancara eksklusif. Lan ora wartawan, nanging saluran! Ing diplomasi, trik kasebut ora diapura.
          Yen aku dadi presiden lan pejabat sing dadi tanggung jawab wawancara, aku bakal nindakake perkara sing padha.
      2. +9
        5 2014 Juni
        V.V. Putin saiki dadi wong sing paling dituntut ing planet babagan wawancara. Dheweke ngerti apa sing kudu diomongake ing kahanan kaya ngono!
        1. +6
          5 2014 Juni
          Wartawan kasebut provokasi Putin, nanging kanggo nanggepi dheweke nampa jawaban sing tenang lan seimbang.
        2. +6
          5 2014 Juni
          Kutipan saka karal
          Dheweke ngerti apa sing kudu diomongake ing kahanan kaya ngono!

          Lan dheweke luwih ngerti apa sing kudu meneng ing kahanan kaya ngono.
      3. Komentar wis dibusak.
      4. +9
        5 2014 Juni
        Aku percaya yen babagan kemampuan pertahanan Rusia, ing pangertèn iki, negara kita mesthi dadi salah sawijining pimpinan ing donya, amarga iku daya nuklir, lan ing babagan kualitas senjata nuklir kita, bisa uga. pangkat tenan malah Panggonan pisanan ing donya - ing syarat-syarat kualitas.
        .
        Kuwi sing dakkarepake saka dheweke.
      5. Wajar, 2,3
        0
        5 2014 Juni
        Apa Eropa wis mutusake kanggo menehi persetujuan? Apa musim dingin wis saya tambah? Lan ora pantes metu. Apa sampeyan wis dielingake? Aku kudu pasar, miturut syaratku.
      6. soyuz-nik
        +9
        5 2014 Juni
        Hello!
        Ya, wartawan iki nandhang isin, kaya-kaya ngomong ora karo wong pisanan saka negara (apa maneh!), Nanging karo bintang pop. Ya, tenan ... nilai Eropa .... Prancis - tse Eropa ....

        Ing wektu sing padha, aku ora bisa ngujo prilaku PDB ing kahanan iki: dheweke, kanthi cara ROYAL, kanthi Martabat lan Damai, njupuk antics saka wartawan Prancis lan ora ngobahake mripate (!!! !!!!!!!!)...

        Putin - kredit ing wangun lan isi! apik
        1. +1
          5 2014 Juni
          Mesthine, dheweke ngganggu Putin ing pungkasan jawabane kaping telu, nanging sanajan tanpa jawaban kasebut jelas, mesthine dheweke bakal nguripake kabeh ing televisi fasis kanthi cara dhewe. Aku seneng akeh pitakonan, sawetara sing aku pengin takon dhewe eseman
      7. +4
        5 2014 Juni
        "Sampeyan pancen agresif ... wartawan." Vladimir Vladimirovich digawe kula ngguyu, spanked 2 pi .. wartawan karo siji kiwa.
        Lan salah siji saka wong-wong mau emosi banget nganti dheweke takon apa dheweke wong Prancis :)))
      8. Erg
        +5
        5 2014 Juni
        Aku setuju banget. Saben pitakonan provokatif, bias saru. Putin apik tenan. Ora menehi alesan siji kanggo cling ing tembung. Dadi kita ndeleng Eropa urip maneh
        1. 0
          5 2014 Juni
          Kutipan saka Erg
          Aku setuju banget. Saben pitakonan provokatif

          Inggih, iku dadi tanpa ngandika.
          Nanging saben pitakonan duwe sawetara lapisan semantik, wiwit mangsuli tanpa mbukak ...
          Tuladha _
          PITAKON: Sapa sing ngyakinake sampeyan yen sampeyan duwe misi khusus kanggo Rusia?
          V. PUTIN: Ngendi sampeyan entuk aku percaya yen aku duwe misi khusus? ...

          Lan ngandhani PDB manawa ora ana wong kaya ngono lan dheweke ora mikir? Iku cukup cetha yen media bakal ilang bagean saka respon sing ora perlu lan bakal replikasi sing perlu!
      9. +1
        5 2014 Juni
        Saluran sempit Prancis kudu luwih milih wong sing diwawancarai pejabat ndhuwur, dheweke ora ngerti carane nindakake dialog, ora menehi tembung, mung krungu dhewe - siji tembung SHKOLOTA !!!!!

        Nanging amarga tujuane ora mung wawancara, nanging nyoba kanggo ngisi PDB kanthi pitakonan, sawetara sing bodho, lan entuk apa-apa.
      10. +1
        5 2014 Juni
        Kepiye carane ora ngganggu PDB lan nyoba ngilangi pikirane, mbingungake dheweke, nyekel dheweke ing reservasi - dheweke ora sukses .. Aku katon seneng ..
      11. xan
        +1
        5 2014 Juni
        Quote: prajurit
        Saluran sempit Prancis kudu luwih milih wong sing diwawancarai pejabat ndhuwur, dheweke ora ngerti carane nindakake dialog, ora menehi tembung, mung krungu dhewe - siji tembung SHKOLOTA !!!!!

        Ya, padha duwe Vanity profesional padha - kanggo mbangun Putin. Ngamuk bisa dicukur mati harder, nanging mutusaké ora kanggo complicate urip wayang kanggo wartawan.
      12. +1
        5 2014 Juni
        KENAPA PDB KITA DIHARAPKAN LANGSUNG? FROM THE LAST: 2012 ABOUT THE SPEAKING OF MAGNITSKY .2013 ABOUT THE INFRINGEMENT OF PEDIRATS TO THE ALL THE ALL!!! 2014 CRIMEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BISNIS KABEH WONG DUWE NGERTI NGALAMI iku PERLU!!!!!!
    2. + 11
      5 2014 Juni
      Putin wis mangsuli setengah saka pitakon, luwih saka sepisan. Siji nemu koyo sing wartawan Western sing sethitik bisu.
      1. +6
        5 2014 Juni
        Kutipan: La-5
        Putin wis mangsuli setengah saka pitakon, luwih saka sepisan. Siji nemu koyo sing wartawan Western sing sethitik bisu.

        Ing Kulon, spesialis karo PSAKisme otak luwih disenengi. Sing ngisor kabisan mental, erudition lan kompetensi, sing luwih dhuwur posisi.
        1. 0
          5 2014 Juni
          Quote: Prokop
          Ing Kulon, spesialis karo PSACism otak luwih disenengi

          Ing 10-15 taun, psikiater bakal sinau dheweke (Psaki), lan politisi bodho bakal duwe diagnosis - sindrom Psaki. Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo mriksa apa iku nular.
        2. xan
          0
          5 2014 Juni
          Quote: Prokop
          Ing Kulon, spesialis karo PSAKisme otak luwih disenengi. Sing ngisor kabisan mental, erudition lan kompetensi, sing luwih dhuwur posisi.

          amarga shoals sing ditebus dening kasetyan lengkap lan kontrol liwat panggedhe.
      2. +4
        5 2014 Juni
        Lan padha ora bodho ing kabeh, nanging bodho mriksa kekuatan - lan yen padha salah, yen padha ngomong soko superfluous - trick polisi biasa.
        1. +1
          5 2014 Juni
          Judoist Putin sing lawas banget, lan saiki ing wawancara iki dheweke ditangani karo para wartawan kanthi teknik gulat sing khas-mbuwang kontol-supaya bajingan ora squirm metu.
      3. +3
        5 2014 Juni
        Lan apa transkrip aneh iki?
        Aku ngrungokake wawancara - beda karo sing direkam ing kene.

        Contone:
        Pitakonan: Sanajan tekanan eksternal, sampeyan takon Prancis nyedhiyakake operator helikopter iki, lan yen Prancis nindakake, sampeyan bisa uga pesen liyane, ta?

        VLADIMIR PUTIN: Kita ngarepake mitra Prancis supaya bisa nindakake kewajiban kontrak, lan yen kedadeyan kaya sing kita sarujuk, mula kita ora nolak sawetara pesenan anyar, lan ora kudu ing bidang pembuatan kapal militer, nanging ing wilayah liyane ...


        Nyatane, Putin mangsuli kanthi cara iki:

        - Kita ora njaluk apa-apa marang sapa wae. Kita ngarepake mitra Prancis supaya bisa nindakake kewajiban kontrak ... lan luwih ing teks..

        Iku misale jek kaya trifle, nanging inti owah-owahan dhasar.
    3. + 19
      5 2014 Juni
      Aku mirsani lan ngrungokake, pitakonan canggih minangka jawaban sing pantes kanggo Presiden Putin kita. Rusia saiki, kanthi pribadine Presiden Putin, minangka bagean sing paling seimbang lan wicaksana ing bumi, lan wong-wong sing manggon ing kono ... Aku bangga karo negaraku lan presiden ...
      1. +1
        5 2014 Juni
        Aku ndhukung kabeh! Aku wanted kanggo ngomong padha. Presiden banget bermartabat lan mangsuli pitakon kanthi cekap.
        Aku, kaya sampeyan, bangga karo negaraku lan presiden!
        1. +2
          5 2014 Juni
          Aku sinau sabar lan martabat.
          Rasane presiden intelektual ngomong karo wartawan sing ora duwe pendidikan, ora sopan lan agresif.
    4. +4
      5 2014 Juni
      Pitakonan: Sapa sing yakin sampeyan duwe misi khusus kanggo Rusia?

      Sawetara pitakonan mung dhuwur saka idiocy. Iku bakal luwih apik kanggo takon Obama sing nggawe percoyo saka misi khusus saka Amerika Serikat ing donya, aku bakal Wigati ora ing Amerika Serikat, nanging ing saindhenging donya. Umumé, Putin cukup nanggapi kabeh lelucon wartawan bias, sing jelas nyoba kanggo mbangkitake emosi.
      1. +2
        5 2014 Juni
        Ing kene, presiden Amerika Serikat bakal miwiti nyebarake babagan "misi khusus", "leluhur khusus" lan omong kosong liyane, lan ora mung mangsuli babagan pilihan para pamilih lan legitimasi.
    5. 0
      5 2014 Juni
      Kutipan: La-5
      Putin wis mangsuli setengah saka pitakon, luwih saka sepisan. Siji nemu koyo sing wartawan Western sing sethitik bisu.

      Adhuh! Padha pinter, licik, lan sombong! Kanthi seneng banget dheweke bakal nolak wawancara iki! Ana aturan, sadurunge riko wong pisanan, kanggo Interview wong. Ora mungkin ora ditampilake ing saluran nasional. Ngedit lan nyunting ora bisa. Dadi, pikirake carane nindakake kanthi cara sing ora ngidini wong pisanan ngandhani posisine babagan kabeh masalah menyang pamirsa saluran sing padha! Mula tugas para pewawancara, nyoba supaya presiden bisa ngomong apa sing dikarepake dhewe. Nanging padha ora nyerang.
      1. 0
        5 2014 Juni
        Aku ngarepake jawaban sing luwih jelas lan disederhanakake, tk. Pedunung ing Kulon ora rata-rata Rusia, sing paling ora sinau nganti kelas 9, nanging ing format 3D dheweke mikir ing Rusia. Meh kabeh wong Prancis ora duwe otak babagan nganalisa informasi, lan sawise ngrungokake jawaban Putin, padha manthuk lan ngomong ya, ya, nanging kita duwe crita medeni babagan dheweke ing TV, lan dheweke ngapusi kanthi eseman tanpa alesan. . Medeni kanggo wong-wong iki. Propaganda malah brainwashed Obama, kang jumangkah ing rake dhewe.
    6. +6
      5 2014 Juni
      Aku katon ing reaksi saka Prancis, kesan pisanan sing padha ora ngerti, lan apa padha ngerti, iku ndadekake wong-wong mau ing stupor saka isin lan nesu dhewe saka inferiority dhewe marang latar mburi VV Putin diplomasi. lan toleransi presiden kita ngluwihi pujian !!!! (utamane sawise kasus karo menteri luar negeri Jerman ngguyu ).
    7. srawung
      0
      5 2014 Juni
      Iki tegese Rusia ora bakal nulungi Donbass. Daulat Ukraina. Kanca Eropa lan Amerika. Druzhbany, f**** b, Assad minangka kewan lan reptil, dheweke perang karo bangsane dhewe. Sing jelas ora jelas kepiye carane milih dheweke, nanging sanajan iki isih ilegal. Lan Poroshenko putih lan alus. Pemilu sing sah ora ambigu. Lan tentara perang karo kuping mung karo teroris pro-Rusia. Kita kudu menehi upeti marang PDB, kabeh pojok dilewati kanthi alon. Yen, sawise iki, "kanca lan partners" maneh nggawe pasuryan wedhus kang kanggo kita, banjur aku ngarep-arep kanggo tumindak nemtokake dening presiden kanggo titik i ing Jeksa Agung bisa ngetokake Ukrainia. Yen padha wisuh maneh, kaya Gazprom, kepemimpinan kuwi ora ana gunane.
      1. jj
        0
        5 2014 Juni
        Sajrone Perang Patriotik Agung, kita duwe pakta non-agresi karo Jepang. Dadi, miturut persetujuan iki, kita nangkep pilot Amerika sing ndharat ing wilayah Timur Jauh Soviet sawise bom Jepang. Amerika dadi sekutu kita, nanging pilot ana ing kemah. Bener, kemah kasebut diarani. Nanging kasunyatan tetep. Mesthi wae, wong bisa nyerah karo perjanjian karo Jepang. Nanging perjanjian kasebut ora menehi USSR perang ing rong arah lan mbantu kita nahan serangan fasis.
        Ketoke, ana sing nahan kita karo Ukraina. Nanging wingi, ing Channel One, wakil Isaev mbaleni kaping pirang-pirang manawa kabeh struktur kekuwatan Rusia pancen golek kesempatan kanggo mbantu Novorossia.
    8. 0
      5 2014 Juni
      Kayane aku Putin bener banget, dheweke mbandhingake siji karo Hitler, ing kene pitik Amerovskaya menehi kaya ngono, rendhem mitra kasebut ing jamban.
    9. +1
      5 2014 Juni
      Aku nonton wawancara wingi bengi, Vova mesthi wong sing apik, dheweke menehi jawaban sing apik kanggo kabeh pitakonan sing kikuk.
      1. xan
        0
        5 2014 Juni
        Kutipan: kostyan77708
        Aku nonton wawancara wingi bengi, Vova mesthi wong sing apik, dheweke menehi jawaban sing apik kanggo kabeh pitakonan sing kikuk.

        wartawan alon-alon ditarik maneh lan ora nglilani obrolan dadi bazaar olahan.
    10. 0
      5 2014 Juni
      Wiwit jaman pra-revolusioner, klise wis pindhah menyang Rusia lan Rusia: vodka, balalaika, harmonika, jongkok, song-eh, bullseye, bruwang ing lurung-lurung, lan liya-liyane, kabodhoan lan agresivitas Rusia dipromosikan, mula iki konteks pitakonan Prancis wartawan.
      Kabeh pitakonan langsung utawa ora langsung takon lan jawaban liar, bodho lan agresif saka galak Rusia wis samesthine.
      Oh, suwene wis Eropah sakabeheng ing baptis lan sawise pati - kaping pindho ing umur, nalika Rusia wis sakabeheng ing siram kanggo dangu, Nanging, kaya Asia.
      Pira suwene Eropa mandheg ing bekas koloni AS? Wingi aku krungu yen ana dhaptar politisi EU ing NSA lan CIA sing kudu dipateni supaya negara-negara Eropa ora metu saka sangisore paws elang Amerika.
    11. +1
      5 2014 Juni
      "Ora ana angkatan bersenjata ..."

      Iki wis posisi.
    12. 0
      5 2014 Juni
      Loro manuk dara homo iki pengin nggawe provokasi, mula dheweke bingung sajrone wawancara kanthi pangarep-arep saiki bakal nyekel dheweke. Provokator iridescent bubar.
    13. 0
      5 2014 Juni
      Jurnalis Euro sing dicuci otak sing khas, mesthine ora ana ing Suriah, utawa ing Ukraina. Lan kepiye GDP duwe kesabaran kanggo komunikasi karo dheweke? Amatir pitakonan siji sawise liyane ... Aku uga eling p.r.o.s.t.i.t.u.t.o.k saka Pussy Wright.
    14. 0
      5 2014 Juni
      Wartawan banget agresif, winates lan siji-sisi. Aku nyoba banget kanggo objektif, nanging aku ora bisa ngomong liyane, misale jek sing kanggo Eropah iki wis dadi pakewuh.
    15. 0
      5 2014 Juni
      - wartawan banget insidious, licik lan agresif, lan pitakonan kang sejatine sifate provokatif lan imposing, ora ana watesan kanggo lamis. Iki dudu wawancara, para fagot iki nyoba ngganggu Putin kanthi cara apa wae. dara gay Huren kang.
    16. +2
      5 2014 Juni
      VLADIMIR PUTIN: Iku khayalan yen pasukan Rusia ngrebut Crimea, pasukan Rusia ora nggabung apa-apa. Aku ora bakal ndhelikake….

      PITAKONAN: Nanging Crimea saiki digambar ing peta Rusia, kaya sing digambar ing sekolah, saiki dadi bagéan saka Rusia. Apa aneksasi utawa bali? Tembung apa sing kudu digunakake?

      VLADIMIR PUTIN : Menawi panjenengan keparenga kula ngrampungaken ukara kula, kados pundi kula badhe terang maksud kula.


      Nyuwun pangapunten kanggo apa sing dakkandhakake nalika sampeyan ngganggu!) (M. Zhvanetsky)
    17. parus2nik
      +3
      5 2014 Juni
      Nanging kita ora bakal lali para pejuang saka divisi SS Prancis lan "sukarelawan" Eropa liyane sing perang ing sisih Hitler, kita ora bakal lali karya kualitas buruh Eropah digunakake kanggo entuk manfaat saka Reich .. Lan mung saiki Eropah iku nggarap Reich liyane nglawan Rusia, Reich USA ... Miturut cara, partai pedofil didaftar ing Belgia ....
      Terus .. miturut wawancara .. kabeh ana ing titik .. tanpa tantrums ..
    18. ASSARU
      +1
      5 2014 Juni
      provokator
      Respect kanggo Vladimir Vladimirovich.
      Shaw sadurunge kula mesthi ora gelem wawancara
      Inggih, ing pasuryan kanggo pitakonan.
    19. Anton Sed
      +1
      5 2014 Juni
      Jawaban sing prayoga! Ananging sakedhap gumun, bab kasarasanipun generasi mudha, kula nyuwun pangapunten, ingkang mudha punika dipun enget namung ing ngarsanipun bala. Ora dibandhingake karo Prancis sing padha.
      Babagan kualitas kepemimpinan lan diplomasi, mula presiden kita ora saingan ing kene!
      Kanggo wartawan, sampeyan kudu luwih bener nalika komunikasi karo Presiden. Gopnik kita luwih sinau
    20. 0
      5 2014 Juni
      saka wawancara sing padha: "..." Kita ora duwe rezim sing ana gandhengane karo wong tartamtu, kalebu presiden saiki. Kita duwe institusi negara demokratis sing standar, sing, mesthi, duwe sawetara spesifik dhewe, "presiden Rusia nandheske.

      Ya, nalika saben pejabat katon lan ngenteni apa sing bakal dirungokake saka kana

      http://www.vesti.ru/doc.html?id=1653448
    21. -3
      5 2014 Juni
      Wawancara normal, pitakonan normal, jawaban normal. Lan wartawan bisa dingerteni, dheweke duwe watesan wektu, nanging sampeyan ngerti manawa dheweke duwe wektu winates kanggo ngobrol. Mulane, akeh pitakonan sing ditakoni. Kajaba iku, dheweke saka perusahaan saingan. Sawise maneh, pitakonan normal lan jawaban normal. tanpa ancaman.
    22. +1
      5 2014 Juni
      Aku nonton wawancara iki wingi, pisanan dhewe, banjur ibuku teka, kancane ngetutake dheweke, lan adhine munggah ing kono, pungkasane - asuku teka lan uga wiwit nonton. Presiden kita nindakake tugas sing resik babagan "meter" jurnalisme iki. Wiwit saka tengah, aku mung ngguyu karo wartawan. Dheweke ora ngerti yen V.V. Putin sarkastik moyoki dheweke (sanajan, kepiye carane bisa ngerti). Ing tembung - Bravo, Pak Presiden. Menehi kick ing tradhisi paling apik diplomasi dhuwur.
    23. 0
      5 2014 Juni
      Inggih, apa sing bisa dakkandhakake, dheweke tahan wawancara silang kanthi martabat, sampeyan ngerti, ora saben politisi bisa nindakake iki.
    24. 0
      5 2014 Juni
      Perang donya katelu bakal diluncurake dening wartawan. Iki minangka bagean paling sinis saka manungsa, tanpa kalbu, moralitas lan pendidikan sing kurang.
    25. 0
      5 2014 Juni
      Putin iku nggantheng. Bangga njupuk kanggo Presiden kuwi. Ayo padha iri.
    26. 0
      5 2014 Juni
      Quote: prajurit
      Saluran sempit Prancis kudu luwih milih wong sing diwawancarai pejabat ndhuwur, dheweke ora ngerti carane nindakake dialog, ora menehi tembung, mung krungu dhewe - siji tembung SHKOLOTA !!!!!

      Iki tugase, ora ketompo apa sing diomongake Vladimirych! Lan dheweke kudu mbenerake wong-wong mau!
    27. +1
      5 2014 Juni
      Loro koresponden boorish lan ala, interrupting presiden lan saben liyane, padha Interview. Putin, kanthi kendharaan lan kawicaksanan sing nyenengake, cukup nanggapi provokator iki. Patut presiden negara gedhe
    28. 0
      5 2014 Juni
      Iku bakal menarik kanggo ndeleng carane Obama bakal nindakake ing perayaan ulang tahun kebangkrutan, yen GDP kanggo kabeh moyoki, kanggo kabeh rereget sing diwutahake ing Rusia lan pribadi ing PDB, teka munggah lan doyo kethek iki. ing pasuryan, bakal Rusia wis ngumumaké perang?
    29. 0
      5 2014 Juni
      mantan presiden Ukraina Putin nerangake yen Yanukovych minangka bahan sampah
    30. 0
      5 2014 Juni
      IKI dudu INTERVIEW, IKI INTERROGASI
      SARAF wesi saka GDP
      Sawise Pitakonan Kapindho, Aku bakal ngirim menyang ..., FRACKS IKI.
      Ora muspra GDP RULIT.
    31. 0
      5 2014 Juni
      Aku pleased karo carane dheweke subtly ndamel liwat Ex-bojone pacangan m.i.n.e.tov, cukup dipoyoki tanpa nglanggar wates decency.
    32. +1
      5 2014 Juni
      Sampeyan ngerti, kanca-kanca ... piye wae relatif anyar, aku lagi nyemak wawancara karo Larry King karo Putin (kanggo sing ora ngerti, sanajan dheweke Yusov, aku ora wedi karo tembung iki, wartawan sing HEBAT (yaiku wartawan lan dudu pecandu) jaman saiki)
      Pancen ana patemon antarane rong wong gedhe ing lapangane
      Lan iki padha ..... kadhang-kadhang aku rumangsa yen PDB ndeleng wong-wong mau, kaya-kaya nyoba sandal kanggo kecoa kaya ngono. Sengsara nanging wong Eropa, dheweke uga gumunggung
      Para leluhure sing gedhe-gedhe saiki bisa uga ngobong-obong crypts
    33. +1
      5 2014 Juni
      perwira KGB saka sekolah Soviet lawas padha wanted kanggo nyekel ngguyu - kepiye dheweke ora ngrekrut dheweke ing wektu kanggo wawancara !!
      1. 0
        5 2014 Juni
        Mungkin dheweke ora ngrekrut, nanging mesthi mbuwang sawetara pikirane))). Loro terwelu dunce lan boa constrictor
      2. 0
        5 2014 Juni
        Mungkin dheweke ora ngrekrut, nanging mesthi mbuwang sawetara pikirane))). Loro terwelu dunce lan boa constrictor
    34. 0
      5 2014 Juni
      Inggih, presiden kita, aku heran kenapa dheweke ora nindakake wawancara kaya Obama, wedi yen dheweke ora bisa mangsuli utawa dheweke bakal nindakake omong kosong, kaya Amerika iku kekuwatan gedhe, kabeh utang!
    35. arthur_hammer
      0
      5 2014 Juni
      Mesthine Marie Le Pen dadi Presiden Prancis, mula wartawan Prancis ora bakal takon babagan perasaan sampeyan babagan pederast, lsp ......
    36. +1
      5 2014 Juni
      Elinga yen Putin ora nate nyebat manuk dara loro iki. Kabeh padha, presiden kita ditahan lan bener.
    37. 3030
      0
      5 2014 Juni
      Makhluk Zhurnashluhi-blinkered, padha stubbornly push interpretasi kanggo tembung Putin!
    38. 0
      5 2014 Juni
      Vladimir Vladimirovich - Ganteng! Man! Lan pimpinan sing apik banget! Lan sanajan dheweke duwe jamban emas ing kabeh jamban, sampeyan ora bakal nemokake presiden sing luwih apik. Gusti mberkahi sampeyan karo kesehatan lan kawicaksanan!
    39. +1
      5 2014 Juni
      Aku weruh wong uncultured sing ditarik metu saka zindan lan diwenehi Pundhak wedhus ... Iki polesan paddling pools ngilingake kula saka wong iku, mung ora nyebabake penolakan.
    40. +1
      5 2014 Juni
      Kita ora tau weruh sampeyan ngguyu.

      VLADIMIR PUTIN: Aku bakal menehi kesenengan iki kanggo aku lan sampeyan.

      Janji sing menarik, ayo ndeleng apa jenis "kesenengan" "mitra kemungkinan" sing bakal ditampa saka tawa Vladimir Vladimirovich. Lan apa sebabe.
    41. 0
      5 2014 Juni
      Kutipan saka teron
      tawa Vladimir Vladimirovich. Lan apa sebabe.

      Ketawa setan ing panguburan Parashenko, Yarosh, Timoshenko lan liya-liyane.
    42. uwis
      0
      5 2014 Juni
      Aku setuju karo sawetara penutur. Panguwasa EU, kanthi bantuan media, njaga kahanan kasebut ing kontrol, mayoritas populasi Eropa makili Rusia kanthi sepihak - agresor, annexer, teroris. Adhedhasar iki, bisa disimpulake yen pitakonan saka fr. wartawan (adoh saka bodho) mratelakake panemume mutlak. Dheweke minangka puncak propaganda media. Kepiye carane biasane kedadeyan? Apa sing padha tansah takon? Bener - babagan perih?! Mratelakake panemume EU: Rusia ngrebut Crimea. Pitakonan Prancis: kenapa sampeyan (Rusia) annex Crimea? Nalika sampeyan bakal menehi adoh? Kasunyatan: Kita ora nglampirake Crimea. Mratelakake panemume EU: Tentara bayaran Rusia perang ing SE Ukraina. Rusia dagang ing senjata. Pitakonan Prancis: kenapa sampeyan ngirim pasukan menyang sisih kidul-wétan Ukraina? Kasunyatan: ora ana tentara Rusia resmi ing Ukraina. Mangkono, kabeh pitakonan nggambarake puncak sentimen Eropa, kasunyatan. Sayange, umume warga EU bakal nganggep Vladimir minangka tukang ngapusi. padha ndeleng kahanan mung saka sisih (Rusia minangka aggressor).
    43. 0
      5 2014 Juni
      Pengaruhku saka wawancara ora jelas. Wartawan pengin nggunakake pitakonan "ora nyaman" kanggo meksa Putin menehi jawaban sing kontradiktif, supaya mengko, njupuk metu saka konteks, padha bakal bener menehi menyang maca. Pitakonan iki nggawe aku lara! Aku uga PDB (nanging ora menehi tampilan). Malah saka wawancara iki, siji bisa nyimpulake kepiye bedane wong Eropa lan Rusia sing homo. Carane bebas pikiran kita lan carane winates kemungkinan wong Eropa "berdaulat lan merdika". Cetha yen dheweke kanca nglawan Rusia, lan mulane banget winates ing pengadilane. "Kita nggawa dheweke menyang banyu sing resik - nanging dheweke luwih milih jawaban sing sopan lan seimbang, ngapura."
    44. -1
      Februari 1 2021
      Ambruk USSR minangka akibat saka paksaan, sanajan ora ana ing endi wae lan ora mesthi.
      Ora wonder kita В.В.П saka bener ombenan

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"