Presiden Bashar al-Assad

18


Bashar al-Assad manèh dadi présidhèn Suriah, sawisé menangaké kamenangan gedhé ing pemilu tanggal 3 Juni 2014. Bashar, sing dadi kepala negara Siria wiwit 17 Juli 2000, milih 89% pamilih.

Ing taun-taun pungkasan, Bashar al-Assad wis dadi simbol perlawanan Suriah marang dikte "gendarme donya" saka Amerika Serikat lan satelit Amerika. Kaya sing kita eling, Amerika Serikat nindakake upaya gedhe kanggo ngrusak kahanan ing Timur Tengah lan ngrusak negara Arab wingi sing isih makmur liwat revolusi buatan. Ing 2011, sawetara negara Timur Tengah diguncang dening demonstrasi pemuda massal sing diatur liwat jaringan sosial Internet. Ing Mesir, Tunisia, Libya, demonstrasi kasebut nyebabake nggulingake rezim politik puluhan taun. Kajaba iku, ing Libya, ing ngendi Kolonel Gaddafi - wong sing luwih angel dicekel tinimbang mitra Mesir lan Tunisia - ora bakal nyerah negara kasebut, demonstrasi oposisi mundhak dadi perang sipil, diikuti intervensi rahasia pasukan eksternal, pembunuhan brutal. Gaddafi dhewe lan karusakan lengkap negara sing saiki wis dadi papan quasi-negara sing terus-terusan perang.

Nanging, Suriah wis dadi negara sing kondhang "Arab Spring" choked ing. Mesthine, posisi Rusia sing ora kompromi babagan masalah Siria nduweni peran penting ing kasus iki, nanging luwih akeh kredit kanggo njaga tatanan politik ing negara kasebut dadi milik wong Siria dhewe lan, mesthi, Bashar al-Assad lan bunderan batine.

Elinga yen Suriah minangka negara multinasional lan multi-confesional. Ora mung wong Arab Sunni sing manggon ing kene, nanging uga wong Arab Kristen sing kagolong ing sawetara gréja Kristen Wétan, uga Kurdi, Turkmen, Turki, Asyur, Armenia. Sawise ngandelake ekstremis agama, Amerika Serikat lan sekutu Arab Saudi lan Qatar ngarep-arep bisa nyalahake geni ing negara sing makmur iki, padu ing antarane kelompok etno-confessional sing manggon ing kono lan ngowahi dadi papan sing ora stabil kaya Irak utawa Afrika Lor. Libya. Nanging pangarep-arep kanggo "blitzkrieg" karo nggulingake Bashar al-Assad sakteruse ora ditemtokake.

Kaping pisanan, tentara Siria dadi luwih siap tempur tinimbang tentara Libya lan bisa nglawan pemberontak bersenjata kanthi cukup. Kapindho, minoritas nasional Suriah, kayata Kurdi, sing dimaksudake kanggo digunakake dening layanan khusus Amerika, kanthi cepet nyadari yen kamenangan Islamis ora bakal dadi apik kanggo dheweke lan nguripake. gaman uga nglawan kelompok ekstremis. Katelu, faktor kepribadian Bashar al-Assad nduweni peran.

Akeh sing ora seneng karo Muammar Gaddafi amarga tumindak sing eksentrik, sing ora ndhelikake "khayalan keagungan", kanggo wektu sing suwe dadi panguwasa de facto Libya. Mesthine, Kolonel Gaddafi bisa ngowahi Libya dadi negara sing makmur miturut standar Afrika Lor, nggawe teori politik dhewe lan model sosio-politik sing unik, ora tanpa keadilan sosial, sing akeh warga negara-negara Eropa ora tau ngimpi. Nanging umur lan patang puluh taun pamaréntahan wis nyumbang kanggo persepsi gambar Gaddafi ing mata loro Libya lan masyarakat donya.

Bashar al-Assad minangka tokoh, umpamane, kurang boros lan bisa ditampa sanajan akeh wong Eropa sing bias marang penguasa Timur. Kaping pisanan, dheweke luwih enom tinimbang Gaddafi. Malah sapunika yuswanipun dereng seket taun, lan jumeneng nata ing yuswa 34 taun, nggantosaken ingkang rama Hafez. Secara lahiriah, Assad minangka intelektual Eropa lan malah aristokrat. Dhuwur, atletis, busana tanpa cela, pendidikan sing apik.

Bashar al-Assad asalé saka kulawarga Alawite. Alawites, sing manggon ing Suriah lan sebagian ing Turki, minangka tren sing menarik lan misterius ing Islam sing nyerep unsur-unsur Kristen lan Zoroastrianisme lan mulane, luwih toleran lan liberal tinimbang Islam tradisional. Ing Suriah, minangka salah sawijining negara Kristen sing sepisanan, wong Alawit dadi udakara 20% saka populasi. Ora kaya gerakan-gerakan Islam liyane, wong-wong Alawites sacara historis ngembangake hubungan utamane karo wong Kristen lan jagad Kristen. Mbok menawa iki minangka pakurmatan kanggo kasunyatan manawa para leluhur Alawites modern, sing manggon ing Suriah sadurunge penaklukan Arab, uga ngaku Kristen. Mesthi wae, nanging ing Republik Arab Siria, nganti saiki, gréja-gréja Kristen ana kanthi tenang, lan populasi Kristen bisa rumangsa aman, sing ora bisa dicritakake babagan negara-negara Arab liyane.

Bapakne Bashar, Hafez Assad, sing lair saka kulawarga petani Alawit, bisa nggawe karir militer sing mumet ing Suriah merdika, saka lulusan College Angkatan Udara menyang Menteri Pertahanan negara ing 11 taun, lan sawise 4 taun, ing 1970 , teka kuwasa . Hafez Assad njabat dadi presiden persis telung puluh taun - saka 1970 kanggo 2000, ngowahi Suriah dadi salah siji saka kakuwasan regional paling kuat sing bisa mengaruhi kahanan militèr-politik Timur Tengah.

Miturut cara, kulawarga Assad lan Rusia disambungake ora mung dening kapentingan kawicaksanan manca, militèr, kerjasama ekonomi lan budaya antarane negara Siria lan Rusia, nanging uga ing garis saka biografi pribadi Hafez Assad. Nalika dheweke dadi perwira enom ing Angkatan Udara Siria, dheweke nindakake magang ing Uni Soviet - yaiku, ing Kursus Pusat Latihan lan Peningkatan 5th. penerbangan personel sing ing taun sing adhedhasar ing Kyrgyz SSR, ing kutha Kant.

Nalika Hafez al-Assad mikir babagan penerus, Bashar wiwitane ora dianggep kanggo posisi iki. Panjenenganipun, minangka putra ragil Hafez, wiwit enom ngrancang kanggo melu ing urusan adoh saka administrasi negara. Sawise lulus kanthi pujian saka Fakultas Kedokteran Universitas Damaskus lan nampa kualifikasi dokter mata, Bashar ngrencanakake kerja ing spesialisasi lan praktek ing rumah sakit militer, banjur ing Rumah Sakit Mata Barat ing Rumah Sakit St. Mary ing London. Manggon ing Eropa, putra bungsu saka Presiden Suriah permanen Hafez mimpin gaya urip sing nglawan gagasan pedunung babagan prilaku anak-anak diktator Timur. Ophthalmologist enom luwih seneng nglampahi wektu ing komunikasi intelektual karo ilmuwan Siria lan tokoh budaya sing manggon ing Eropa.

Rencana Bashar kanggo urip diganti dening urip dhewe. Ing taun 1994, ing kacilakan mobil nalika umure 31 taun, Basil Assad, komandan brigade Pengawal Republik Suriah, sadulure Bashar, tilar donya. Basil sing Rama Hafez disiapake kanggo peran penerus ing kepresidenan, nyiapake dheweke wiwit enom kanggo karir militer. Bashar sing umur rong puluh sanga taun, sing sinau ing wektu iki ing karesidenan London, kudu cepet bali menyang Suriah lan ngganti profesi. Peranan kepala negara ing mangsa ngarep mbutuhake pendidikan militer. Bashar lulus saka akademi militer ing Homs lan limang taun sabanjure, kanthi pangkat kolonel ing tentara Siria, dheweke wis dadi kepala Pengawal Republik.

Tanggal 10 Juni 2000, Hafez Assad tilar donya amargi serangan jantung. Kanthi cepet-cepet munggah pangkat dadi letnan jenderal, Bashar diangkat dadi komandan paling dhuwur ing tentara Siria. Wiwit elit politik Siria ora mangu-mangu yen Bashar sing bakal dadi kepala negara sing paling pantes, undang-undang pemilihan diganti khusus kanggo pemilihan Bashar. Sawise kabeh, sadurunge iku mung warga negara sing wis umur patang puluh bisa dadi presiden ing Suriah, lan Bashar mung telung puluh papat. Bar umur diturunake lan sewulan sabanjure, tanggal 10 Juli, Bashar al-Assad kapilih dadi presiden Republik Arab Suriah. 97% pamilih Siria milih dheweke.

Bashar enom, kanthi cara intelektual lan penampilan sing apik banget, ora bisa nyegah rasa tresna lan rasa hormat saka sebagian besar warga Siria. Assad uga nduweni kaluwihan yen dheweke nerusake kabijakan luar negeri bebas saka bapake, sing ndadekake Amerika Serikat jengkel. Bashar ora ndhelikake simpati marang negara Rusia, sekutu sajarah Suriah. Suriah, ing antarane sawetara negara ing donya sing ora wedi nglawan pendapat Amerika Serikat lan negara-negara Uni Eropa, kanthi tegas ndhukung penyatuan Crimea karo Rusia.

Bubar, dikenal saka media yen Suriah wis siyap ngenalake basa Rusia minangka basa asing wajib ing sekolah menengah. Langkah pungkasan yaiku sikap hormat banget saka wong Siria marang Rusia, sing njupuk sisih ing konfrontasi paling angel karo para ekstremis lan "komunitas donya" sing ana ing mburine wong Amerika Serikat lan satelite.

Dina iki ing Suriah - kahanan militèr-politik angel. Upaya bersenjata dening kelompok pemberontak kanggo nggulingake rezim politik sing ana lan nyemplungake negara kasebut menyang jurang kehancuran lan kekacauan terus. Amerika Serikat ora nyerah marang pangarep-arep kanggo karusakan saka negara kuat sing bener-bener bebas sacara politik ing donya Arab, luwih-luwih dadi sekutu strategis Rusia. Nanging dhukungan populer Bashar al-Assad ing pemilihan presiden lan kekarepan saka pimpinan Siria dhewe kanggo mungkasi perjuangan kanggo kepentingan negara lan rakyate, menehi pangarep-arep kanggo kamenangan pungkasan saka wong Siria. pemberontak sing disponsori AS.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

18 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 12
    6 2014 Juni
    Inggih, Kanca Presiden, kanthi kamenangan!
    1. +4
      6 2014 Juni
      Ayo, Bashar, rampungake kabeh bajingan lan urip kanthi tentrem.
  2. -26
    6 2014 Juni
    Lan kenapa dheweke luwih sah tinimbang Petro Parashenko sing padha?
    1. +8
      6 2014 Juni
      lan kenapa PARASHENKO sampeyan luwih sah tinimbang BASHAR ASSAD ???? nglirik mbokmenawa amarga ditunjuk langsung saka Komite Regional Fashington lan disetujoni ing Brussels?
      1. +1
        6 2014 Juni
        Kutipan saka datur
        ...mbokmenawa amarga ditunjuk langsung saka Komite Regional Fashington lan disetujoni ing Brussels?

        Umumé, strategi kasebut dudu penemuan Amer. Nyuwun

        USSR ing siji wektu uga ajeg gelar "Maidans sosialis" ing macem-macem negara, nggulingaké pamaréntahan, lan banjur digawa menyang kuwasa dening DECREE saka MOSCOW kabeh limo pro-komunis "Petrov Parashenkov", supaya aku ora weruh apa-apa kaget ing kasunyatan dina.

        Nggoleki perkara kanthi jujur, objektif lan tanpa standar ganda - JSA mung nerusake apa sing dadi dosa KAMPUNG.


        conto:
        Tanggal 13 Maret 1979, pamaréntahan Eric Gairy digulingaké ing Grenada minangka akibat saka kudeta, lan Gerakan Permata Baru, dipimpin déning Maurice Bishop, dadi kuwasa. Kepemimpinan anyar negara wis nyetel dalan kanggo kerjasama aktif karo negara-negara sosialis ...

        Prastawa Februari 1948 yaiku kudeta komunis ing Cekoslowakia sing ditindakake dening Partai Komunis Cekoslowakia.

        Ing taun 1970, ing Chili, KGB mbiayai (nyedhiyakake $450) lomba pemilihan Salvador Allende, calon presiden Sosialis. Iku ketok sing sabenere jenis iki support rahasia sing mbantu S. Allende kanggo gain kauntungan tipis liwat calon saka konservatif, Jorge Allesandri.
        Nanging sanajan sawise pemilihan Allende (minangka presiden), KGB ora mbatesi aktivitase ing Chili: Mitrokhin duwe salinan siji laporan sing memuji "kerjasama patuh" Allende karo USSR. Miturut Leonov, nganti pertengahan taun 1973, Uni Sovyèt terus sponsor Chili kanthi barang-barang lan utangan senilai $100 yuta (KGB dadi penyelenggara).

        Klompok teroris Irlandia (IRA) lan sawetara cabange nampa senjata langsung (lan ora langsung) saka Uni Soviet. Ana uga bukti yen teroris Irlandia dilatih ing latihan militer lan perjuangan revolusioner ing kamp pendidikan teroris. Mentor dheweke yaiku instruktur Soviet

        Sampeyan bisa nerusake dhaptar iki nganti suwe ... Nyuwun
    2. +1
      6 2014 Juni
      Quote: Nagant
      Lan kenapa dheweke luwih sah tinimbang Petro Parashenko sing padha?

      Sampeyan bisa takon beda: kok iku ora sah?
    3. +3
      6 2014 Juni
      Quote: Nagant
      Lan kenapa dheweke luwih sah tinimbang Petro Parashenko sing padha?
      - Inggih, kaya, presiden saiki Ukraina - Yanukovych. Dheweke ora lali yen ora ana impeachment sing diumumake marang dheweke, lan dheweke isih urip lan sehat. hi
    4. +5
      6 2014 Juni
      Parash iku sawijining Amerovskaya, podpindosnaya mongrel, parasit ngisep getihe wong, lan Assad minangka wong sing dipilih lan abdine.
      1. -5
        6 2014 Juni
        Quote: Mareman Vasilich
        Parash iku sawijining Amerovskaya, podpindosnaya mongrel, parasit ngisep getihe wong, lan Assad minangka wong sing dipilih lan abdine.

        Bapake, Hafez, ngrebut kekuwatan ing kudeta militer sing didukung Moskow, nggulingake Nazim al-Qudsi sing pro-Kulon.

        Ora ana "ngladeni rakyat" ing kana - mung babak liyane "Game Agung" antarane Amerika Serikat lan Rusia (USSR ing jaman kepungkur), lan Obama lan Putin ora peduli karo wong Siria biasa - lan Assad mung pion ing papan catur kanggo wong-wong mau.
        1. +1
          6 2014 Juni
          Quote: Lan Kita Tikus
          Ora ana "layanan kanggo wong"
          - ya, lan wong-wong (kaya ing Crimea) dipeksa njupuk foto presiden kanthi gunpoint lan mlaku-mlaku ing dalan kanthi nangis bungah! ngguyu
        2. 0
          6 2014 Juni
          Quote: Lan Kita Tikus
          Bapake, Hafez, ngrebut kekuwatan ing kudeta militer sing didukung Moskow, nggulingake Nazim al-Qudsi sing pro-Kulon.

          Sampeyan nglanggar hubungan sebab-akibat! Kaping pisanan ana kudeta, banjur Assad Sr. njaluk dhukungan saka USSR.
    5. +1
      6 2014 Juni
      Inggih, paling ora kasunyatan manawa dheweke seneng karo kita lan peduli karo rakyat lan ora babagan dhuwit, B.H. Obama, uga ora sah, kanthi pemilihan ing Amerika Serikat ana masalah sing luwih gedhe tinimbang ing Ukraina. jabatan presiden wis suwe dituku meh mbukak kanggo bungkus permen, muga-muga Gusti mberkahi, kita lan Obama bakal kepenak kanggo istilah kaping 5, kita ora bakal nganakake referendum ing Amerika Serikat, nanging Texas bakal terus lan kita bakal. mesthi nampa wong-wong mau ing Kremlin lan menehi bantuan kamanungsan lan militèr, aku Kuba, Venezuela, Suriah lan sawetara negara dihormati liyane bakal ndhukung kita, lan China bakal nemtokke imbargo ing Amerika Serikat, ninggalake wong mati tanpa sandal. lan iPhones.
      1. +2
        6 2014 Juni
        Kutipan saka tilovaykrisa
        Inggih, paling ora nyatane dheweke apikan karo kita lan peduli karo wong liya, dudu nenek,

        ))) Inggih, yen sampeyan seneng karo dheweke, mula dheweke 100% sah))) Apa sampeyan ngerti yen B. Assad duwe rejeki gedhe, sing jumlahe puluhan milyar dolar?
        Pracayaa, saben politisi-pimpinan ora nduwèni dhuwit, apamanèhé bab panguwasa Wétan.
  3. + 10
    6 2014 Juni
    Aku congratulate everyone ing kamenangan ! Aku pengin wong Siria kanggo mungkasi teroris sanalika bisa lan mulihake tentrem ing negara!
  4. I_VOIN_I
    +8
    6 2014 Juni
    Parashenko minangka anak didik Amerika Serikat, lan Assad minangka anak didik rakyat. Apa sampeyan ngrasakake bedane?
  5. +1
    6 2014 Juni
    Kanthi Kamenangan B. Assad! Lan Gusti Allah mberkahi wong apik luck ing perang nglawan mungsuh.
  6. karpag
    -4
    6 2014 Juni
    Ilya Polonsky, babagan wong kaya sampeyan, komandanku ing Tentara Soviet ngandika: "Tyu, wong Yahudi lan wong ala" ...
  7. AX
    +2
    6 2014 Juni
    B. Assad minangka presiden.
    1. +2
      6 2014 Juni
      Bashar al-Assad iku Presiden UNDISPUTED Suriah!
    2. Komentar wis dibusak.
  8. A. Syah.
    +2
    6 2014 Juni
    Obama ora duwe rejeki lan iku, kaya ing film "Bril.ruka"
    Jebul dina senin ibune babaran.
  9. +2
    6 2014 Juni
    Ing kasus apa wae, iki wong Kita sing makili kapentingan Kita, lan kanggo wong-wong kuwi kudu nyuwek dubur saben wong sing ora puas. Nanging iku menarik ---- Syria - Rusia. Huruf kasebut padha. SR-RSS
  10. +1
    6 2014 Juni
    Sugeng dateng lan kamenangan ing pemilu, nanging iki ora bakal mungkasi perang durung
  11. +5
    6 2014 Juni
    Bashar al-Assad kanthi kamenangan sampeyan (aku ngerti yen dheweke ora bakal maca, nanging aku pengin ngucapake selamat marang sampeyan kanthi tepat, aku pengin ngucapake selamat marang wong-wong sing ora tau nempelake Rusia, kaya Rusia ora ngiyanati Suriah) =)
  12. +2
    6 2014 Juni
    Urip Bashar al-Assad!
  13. +1
    6 2014 Juni
    Salam Friendly lan wishes paling apik kanggo Bashar al-Assad saka gisik Lake Baikal.
    Akeh bruwang sing dihormati (lan kita ora bisa nindakake tanpa dheweke ing kene) uga menehi singa Siria sing panas.
  14. +1
    6 2014 Juni
    Amerika maneh ngetrapake standar kasebut: Assad ora disetujoni, amarga. perang lan ora kabeh wong milih, nanging Poroshenko ora perang lan kabeh wong milih!
  15. 0
    10 2014 Juni
    Urip Assad!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"