Kepiye Anglo-Saxon sabotase mbukak ngarep kapindho

58
Kepiye Anglo-Saxon sabotase mbukak ngarep kapindho

70 taun kepungkur, tanggal 6 Juni 1944, sekutu USSR ing koalisi anti-Hitler ngluncurake operasi Normandia. Operasi strategis Sekutu kanggo ndharat pasukan ing Normandia Prancis (Operasi Overlord) dianggep minangka tanggal nggawe ngarep Kulon (kapindho) Perang Donya II. Operasi Normandia minangka operasi amfibi paling gedhe ing crita djalmo manungso - luwih saka 3 yuta wong melu ing, nyabrang Selat Inggris saka Inggris kanggo Normandia. Cukup kanggo ngomong yen ing dina pisanan operasi ndharat 5 divisi infantri, 3 brigade lapis baja lan sawetara formasi liyane (udakara 100 ewu wong).

Nganti wektu iku, tumindak pasukan sekutu ing Afrika, utawa pendaratan ing Sisilia lan Italia ora bisa ngaku gelar "Front Kapindho". Sekutu nangkep jembatan gedhe, sing ngidini dheweke nempuh kabeh tentara, ngluncurake serangan liwat wilayah Prancis lan mbebasake Paris. Pasukan Jerman bisa mulihake garis ngarep anyar mung ing September 1944 ing tapel wates kulon Jerman.

Bukaan saka Front Kulon mimpin kanggo nyedhaki kamenangan liwat Reich Katelu. Berlin kudu nggunakake infantri wujud lan tank sambungan. Lan senadyan perang ing Front Kulon kanggo sisih paling ora njupuk karakter galak lan wangkal kaya ing Front Wétan, Berlin isih ora bisa nransfer pasukan iki marang Uni Soviet. Akibaté, Dina Kamenangan dianakaké tanggal 9 Mei 1945, lan ora ing pungkasan taun 1945 utawa awal taun 1946. Uni Soviet nylametake atusan ewu nyawa. USSR bakal ngrusak Jerman piyambak, nanging iki bakal kedadeyan mengko lan kanthi kerugian manungsa lan materi sing luwih serius.

Dadi, tanggal 23 Juni 1944, salah sawijining operasi militèr paling gedhé ing sajarah manungsa diwiwiti - Operasi Bagration. Menapa malih, sukses operasi Belarusian Ngartekno ngluwihi pangarepan saka printah Soviet. Iku mimpin kanggo asor saka Tentara Group "Pusat", reresik lengkap saka mungsuh Belarus, Jerman recaptured bagéan saka negara Baltik lan wilayah wétan Polandia. Tentara Abang ing ngarep 1100 km maju nganti jerone 600 km. Serangan sing sukses mbebayani Grup Tentara Utara ing Baltik, sing banjur nggampangake operasi Baltik. Kajaba iku, loro bridgeheads gedhe tengen Vistula dijupuk, kang difasilitasi operasi Vistula-Oder.

Miturut sawetara sejarawan militèr, serangan saka ngarep Soviet difasilitasi dening katon saka Front Western. Komando Jerman ora duwe kesempatan kanggo mindhah cadangan saka Prancis, kalebu formasi tank gedhe. Ngarsane ing Front Wétan rumit banget kanggo nindakake operasi nyerang Belarusia. Kajaba iku, iku worth considering sing bagean pinunjul saka tentara meriem Jerman ana ing Kulon, uga penerbangan. Iki ngidini Angkatan Udhara Soviet kanthi cepet entuk keunggulan udara lan ngrusak kolom Jerman sing mundur tanpa oposisi saka Luftwaffe.

Ing sisih liya, serangan Soviet sing kuat ora ngidini komando Jerman kanggo konsentrasi pasukan kanggo ngilangi jembatan Sekutu ing Normandia. Ing 10 Juni, Tentara Abang ngluncurake serangan ing swiwi sisih lor ngarep, lan ing 23 Juni, Operasi Bagration diwiwiti.

Nanging, siji ngirim ora lali sing Sekutu ndharat ing Prancis luwih saka samesthine, lan padha janji. Nyatane, pimpinan militer-politik ing Inggris lan Amerika Serikat ngenteni nganti pungkasan. Wong-wong Anglo-Saxon wiwitané percaya yèn Hitler, sing diijini nguwasani akèh-akèhé Eropah kanggo nggerakaké sumber daya ekonomi lan manungsa, bakal cepet ngremuk USSR, nanging bakal macet karo partisan lan nguwasani spasi Rusia sing jembar. Banjur jenderal kudu ngilangi dheweke lan mulihake hubungan normal karo Inggris lan Amerika Serikat. Iki difasilitasi dening kasunyatan sing paling saka Kepemimpinan Jerman sadurunge Perang Donya II, lan malah ing tataran pisanan, ngimpi saka aliansi karo Britain. Kakaisaran Inggris minangka model "Eternal Reich", dheweke sing nggawe sistem rasial ing saindenging planet, kamp konsentrasi lan leladen pisanan. Kajaba iku, Anglo-Saxon wiwitane dadi pencipta lan sponsor proyek Third Reich (Sapa sing nggawa Hitler dadi kuwasa). Adolf Hitler minangka tokoh ing Game Agung, wong sing sepisan maneh nglawan Jerman lan Rusia, sekutu alam sing bisa dibuwang menyang tatanan donya Anglo-Saxon.

Jerman ora bisa ngremukake USSR karo siji serangan kilat, perang protracted attrition lan fortitude wiwit, kang wong Rusia ora padha. Banjur Inggris lan Amerika Serikat wiwit ngenteni mungsuh kanggo weaken saben liyane kanggo njaluk kabeh woh-wohan kamenangan lan netepake kontrol lengkap ing planet. Nanging ing kene, mungsuh uga nggawe kesalahan - USSR, sanajan ngalami kerugian sing elek ing perang titans iki, bisa intensif lan proses mbebasake tanah Soviet diwiwiti, lan banjur mbebasake Eropa. Ana ancaman sing USSR bakal bisa kanggo sijine ing kontrol ora mung bagéan saka Eropah Wétan lan Kidul-Wétan, nanging Eropah Tengah lan Kulon. Sampeyan perlu kanggo ndharat pasukan ing Eropah Kulon supaya ora telat kanggo divisi saka kulit bruwang Jerman matèni.

Kanggo pisanan, pitakonan mbukak ngarep kapindho resmi diangkat ing pesen pribadi saka kepala pamaréntahan Soviet, Joseph Stalin, tanggal 18 Juli 1941, kanggo Perdana Menteri Inggris Winston Churchill. Nampa panyiapan hubungan sekutu antarane USSR lan Inggris lan nyebut kapercayan ing asor saka mungsuh umum, Stalin nyathet yen posisi militèr saka loro kakuwasan bakal Ngartekno apik yen ngarep digawe nglawan Jerman ing Kulon (Prancis Lor). lan ing sisih lor (Artik). Front iki bisa narik pasukan Jerman sing signifikan saka Front Wétan lan ndadekake Hitler ora bisa nyerang Inggris. Nanging Churchill nolak proposal Stalin, nyatakake kekurangan pasukan lan ancaman "kalah getih" saka pasukan pendaratan.

Ing September 1941, ing tengah-tengah krisis abot ing ngarep, Stalin bali maneh menyang masalah saka ngarep kapindho. Ing pesen tanggal 3 lan 13 September 1941, Stalin nulis marang Churchill yen Jerman wis nransfer luwih saka 30 divisi infanteri seger, akeh pesawat lan tank menyang Front Wétan, lan nggedhekake tumindak sekutu, minangka asil saka USSR ilang luwih saka setengah saka Ukraina lan mungsuh tindak menyang Leningrad. Miturut dheweke, komando Jerman nganggep "bebaya ing Kulon minangka gertak" (lan iku) lan kanthi tenang nransfer kabeh pasukan menyang Timur. Jerman entuk kesempatan kanggo ngalahake mungsuh siji-siji: pisanan USSR, banjur Inggris. Iki menehi Inggris kesempatan apik kanggo mbukak ngarep kapindho. Churchill, ngerteni manawa kabeh beban perjuangan nglawan Jerman tiba ing Uni Soviet, ujar manawa pambukaan ngarep kapindho "ora mungkin."

Kamenangan Tentara Abang ing mangsa 1941-1942 mbukak kesempatan anyar kanggo mbukak ngarep kapindho. Menteri Pasokan Lord Beaverbrook nglaporake menyang Kabinet Perang Inggris yen perlawanan Rusia menehi kesempatan anyar kanggo Inggris. Resistance Rusia nyiptakake "kahanan sing meh revolusioner ing kabeh negara sing dikuwasani lan mbukak 2 mil garis pantai kanggo ndharat pasukan Inggris." Nanging, pimpinan Inggris tetep nganggep Eropa minangka zona larangan kanggo pasukan Inggris. Kabinet Inggris lan Staf Umum Imperial ora nuduhake pandangan Beaverbrook.

Tanggal 7 Desember 1941, Amerika Serikat mlebu perang. Dheweke kanthi trampil nggawe Jepang nyerang lan dadi "korban serangan kejutan." Pendapat umum Amerika, sing cenderung tetep netral, lali babagan prinsip netralitas lan isolasi. Markas Angkatan Darat AS wiwit ngembangake rencana strategis sing njaluk konsentrasi potensial militer Amerika nglawan Jerman. Inggris bakal dadi springboard kanggo invasi Prancis sisih lor. Rencana kasebut dirembug tanggal 1 April 1942 ing rapat ing Gedung Putih lan disetujoni dening Presiden Amerika Franklin Roosevelt. Roosevelt ngetrapake pentinge politik lan militer-strategis kanggo rencana iki. Presiden Amerika percaya yen perlu kanggo njamin Moscow kanthi cepet mbukak ngarep kapindho. Iki menehi dhukungan saka massa umum saka wong AS, sing simpati karo perjuangan USSR nglawan penjajah Nazi, lan penting kanggo ngantisipasi pemilihan kongres sing bakal teka ing pungkasan taun 1942. Saka sudut pandang rencana militèr-strategis, Washington pengin njaluk dhukungan saka USSR nalika ngalahake Kakaisaran Jepang ing teater operasi Pasifik. Présidhèn Roosevelt lan para Kepala Staf nganggep wigati banget kanggo partisipasi USSR ing Perang Pasifik.

Roosevelt ngutus asisten khususé, G. Hopkins, lan Kepala Staf Angkatan Darat AS, Jendral J. Marshall, menyang London kanggo menehi katrangan marang pimpinan Inggris babagan rencana. Kepemimpinan Inggris sarujuk prinsip kanggo ndharat kebangkrutan winates saka Sekutu Barat ing taun 1942 lan mbukak front kapindho ing taun 1943. Ing 11 April, Presiden Roosevelt ngundang A. A. Gromyko, penasihat kedutaan Soviet, lan nyerahake dheweke. pesen pribadi kanggo kepala pamaréntahan Soviet. Roosevelt ngusulake ngirim delegasi Soviet menyang Washington kanggo rembugan kanggo ngrembug babagan mbukak ngarep kapindho. Ing tanggal 20 April, Stalin ngumumake idin kanggo rapat antarane Molotov lan presiden Amerika kanggo ijol-ijolan pandangan babagan pambukaan front kapindho. London mestine melu rembugan. Minangka asil saka rembugan angel lan tegang antarane Vyacheslav Molotov lan pimpinan militèr-politik saka Amerika Serikat lan Inggris, kaputusan digawe kanggo nggawe ngarep kapindho ing Eropah. Ing tanggal 12 Juni, kabar yen wis ana persetujuan babagan pembukaan front kapindho.

Nanging, ing taun 1942 utawa ing taun 1943, ngarep kapindho ora dibukak. Pendharatan wadyabala ing Eropah ing taun 1942 ditundha amarga serangan saka pasukan Amerika-Inggris ing Afrika Lor. Roosevelt lan Churchill sarujuk ing iki tanpa partisipasi saka wakil Soviet. Saka sudut pandang militer, operasi Sekutu ing Afrika Lor ora pati penting lan ora bisa nyuda kekuwatan militer Jerman ing Front Wétan lan nyebabake kekalahane. Kajaba iku, operasi ing Afrika Lor, sing diwiwiti ing Nopember 1942, ngilangi organisasi front kapindho ing Eropa lan ing taun 1943.

Churchill ngandhani Moscow babagan keputusan kasebut. Ing Agustus 1942, kepala pamaréntahan Inggris teka ing USSR kanggo rembugan. Perwakilan pribadi Presiden Amerika Harriman uga melu. Ing tanggal 13 Agustus 1942, Stalin ngulungake memorandum Churchill lan Harriman sing nyatakake yen 1942 minangka wektu paling apik kanggo mbukak front kapindho. Pasukan paling apik saka Kakaisaran Jerman dicekel dening perang karo Tentara Abang. Nanging, Churchill ngumumake penolakan pungkasan saka Amerika Serikat lan Inggris kanggo mbukak front kapindho ing Eropah Kulon ing taun 1942. Ing wektu sing padha, dheweke njamin yen ngarep bakal dibukak ing musim semi 1943. Moskow cukup ngerti kepentingan Amerika Serikat lan Inggris, nanging mutusake ora bakal nambah masalah kasebut.

Berlin, njupuk kauntungan saka pasif Inggris lan Amerika Serikat, ngluncurake serangan kuat ing musim panas lan musim gugur 1942 ing sisih kidul ngarep Soviet-Jerman. Wehrmacht kesusu menyang Volga lan nyoba kanggo nyekel Kaukasus kanggo ngirim jotosan mortal kanggo USSR. Yen serangan Jerman sukses, Turki lan Jepang bisa nglawan Uni Soviet. Inggris lan Amerika Serikat, ing beyo saka USSR, nahan pasukan lan sumber daya, planning kanggo nggunakake ing tataran pungkasan saka perang kanggo ndhikte syarat-syarat tatanan donya sawise perang.

1943 ditandhani dening titik balik radikal ing Perang Patriotik Agung lan Perang Donya II minangka sakabehe. Perang raksasa ing Volga, sing suwene 200 dina lan bengi, rampung kanthi kamenangan sing apik kanggo pasukan Soviet. Wehrmacht nampa tatu elek. Serangan strategis dheweke gagal. Jerman uga kalah ing perang kanggo Kaukasus. Sekutu ing Mei 1943 ngalahake klompok pasukan Italo-Jerman ing Afrika Lor. Ing Pasifik, kahanan stabil lan inisiatif strategis liwati menyang tangan Sekutu (Battle of Guadalcanal). Sekutu bisa fokus usaha ing Eropa lan mbukak ngarep kapindho.

Sawise Peperangan Stalingrad lan serangan terus saka Tentara Abang ing hubungan karo kakuwasan Western gedhe kanggo USSR, faktor anyar muncul. Saiki dheweke wiwit wedi yen durung wayahe, saka sudut pandange, kekalahan Jerman. Tugas kanggo ngrusak USSR kanthi maksimal ing perang durung diwujudake. London lan Washington wiwit ngerti yen USSR ora mung bisa terus metu, nanging uga menang, nambah banget posisi lan bobot ing donya. Mulane, padha mutusaké kanggo tundha mbukak ngarep kapindho supaya ora weakened Jerman. Kawicaksanan sabotahe ngarep kapindho lan nglereni USSR entuk wigati banget ing kawicaksanan kakuwasan Barat.

"Ora ana sangsi," ujare Duta Besar Soviet M. M. Litvinov ing Amerika Serikat, "yen petungan militer saka loro negara kasebut (Amerika Serikat lan Inggris Raya) adhedhasar kepinginan kanggo kekeselen maksimal lan kehabisan pasukan Soviet. Uni kanggo nyuda peran ing ngrampungake masalah pasca perang. Dheweke bakal ngenteni pangembangan permusuhan ing ngarep kita. Ing Januari 1943, konferensi Anglo-Amerika dianakaké ing Casablanca, sing nuduhake yen Sekutu ora bakal nindakake serangan serius ing Eropah ing taun 1943. Ing kasunyatan, sanajan iki ora ngandika langsung, bukaan saka ngarep kapindho ditundha nganti 1944. Churchill lan Roosevelt ngirim pesen kanggo Moscow sawise konferensi. Iki disusun kanthi istilah sing ora jelas lan tanpa menehi tanggal utawa informasi babagan operasi tartamtu, nyatakake pangarep-arep yen Jerman bisa digawa menyang dhengkul ing taun 1943.

Tanggal 30 Januari 1943, Moskow nyuwun supaya diwenehi informasi babagan operasi tartamtu lan wektu implementasine. Sawise konsultasi karo Roosevelt, Churchill ngirim wangsulan sing nyemangati marang Moskow, ujar manawa persiapan kanggo "meksa Saluran" (Saluran Inggris) ditindakake kanthi kuat lan operasi kasebut direncanakake ing wulan Agustus. Dheweke uga nyathet yen amarga cuaca utawa alasan liyane, bisa ditundha nganti September, nanging bakal ditindakake dening pasukan sing luwih gedhe. Nyatane, iku ngapusi sing disengaja. London lan Washington, ngumumake persiapan operasi pendaratan ing Prancis Lor, nalika iku nyiapake operasi ing teater Mediterania. Bener, ora bisa ngapusi kanggo wektu sing suwe, lan ing Mei Roosevelt ngandhani Moscow babagan penundaan operasi nganti 1944.

Kajaba iku, ing 30 Maret, Sekutu ngumumake keputusan kanggo nundha maneh pasokan bahan militer menyang pelabuhan laut lor USSR, ujar manawa kudu nransfer kabeh kendaraan menyang Segara Mediterania. Kanggo nunggu serangan strategis musim panas Jerman liyane, pasokan bahan lan peralatan militer mandheg. Dadi ing taun 1942, kedadeyan sing padha ing taun 1943. Ing wektu sing paling angel, Sekutu ora gelem mbukak ngarep kapindho lan ninggalake USSR tanpa pasokan. gaman lan bahan. Tanggal 11 Juni, Moscow ngirim pesen menyang Washington (teks kasebut uga dikirim menyang London). Iki nuduhake manawa wektu tundha liyane ing bukaan ngarep kapindho "nyiptakake kesulitan sing luar biasa" kanggo USSR, sing wis berjuang keras karo Jerman lan satelite sajrone rong taun saiki. A ijol-ijolan liyane saka views digawe panas munggah kahanan malah luwih - kakuwasan Western ora duwe bantahan sing bisa mbecikake wektu tundha mbukak ngarep kapindho. Ing tanggal 24 Juni, Stalin ngirim pesen marang Churchill sing nyatakake kuciwane pamarentah Soviet marang sekutu. Stalin nyathet yen kita ngomong babagan nylametake jutaan jiwa ing wilayah sing dikuwasani Rusia lan Eropa, korban kolosal Tentara Merah.

Kekalahan klompok mungsuh sing paling kuat ing Kursk Bulge, metu saka pasukan Soviet menyang Kali Dnieper lan maju menyang tapel wates negara USSR nuduhake yen proses owah-owahan radikal sajrone Perang Patriotik Agung wis rampung. . Jerman lan sekutu-sekutune dipeksa pindhah menyang pertahanan strategis. Kamenangan saka pasukan Soviet ing mangsa panas lan Autumn saka 1943 dramatically ngganti kabeh kahanan militèr-politik ing Eropah lan donya. Padha nuduhake yen USSR bisa ngalahake Jerman dhewe, lan mardika lengkap Eropah saka Nazi ora adoh. Amarga wedi yen pasukan Soviet mlebu ing Eropah Tengah lan Kulon luwih dhisik tinimbang tentarane dhewe, pimpinan Inggris lan Amerika Serikat nambah proses nyiapake pambukaan front kapindho. Bangsa Anglo-Saxon wedi ketinggalan wektu kanggo nyerang Eropa, nyekel pusat politik lan ekonomi sing paling penting lan wilayah strategis. Ana ancaman yen Amerika Serikat ora bakal bisa ndhikte syarat-syarat perdamaian menyang Eropa sing wis perang.

Ing wulan Agustus 1943, konferensi kepala pamaréntahan lan wakil saka komando Amerika Serikat lan Inggris dianakaké ing Quebec. Laporan pungkasan saka Kepala Staf Gabungan nyathet yen operasi Normandia bakal dadi serangan utama pasukan Anglo-Amerika ing taun 1944. Wiwitan operasi kasebut dijadwalake tanggal 1 Mei 1944. Keputusan iki ningkatake hubungan antarane USSR lan USSR. kakuwasan Kulon. Nanging, ing konferensi Moskow, sekutu isih ora menehi data tartamtu, pengin njaga kebebasan tumindak. Dheweke mung ngonfirmasi niat kanggo ngluncurake operasi ing Prancis sisih lor ing musim semi taun 1944.

Tanggal 19 Nopember 1943, ing kapal perang Iowa, ing dalan menyang Kairo kanggo konferensi Anglo-American-Cina (sadurunge konferensi ing Tehran), presiden Amerika, ngandika bab perlu kanggo mbukak ngarep kapindho, nyatet sing. Wadyabala rusia sampun nyêdhak dhatêng Polen tuwin Bessarabia. Roosevelt nuding marang urgensi pendhudhukan Anglo-Amérika ing Eropah sabisa-bisa. Roosevelt mènèhi Prancis, Belgia, Luksemburg lan Jerman Kidul menyang wilayah pendhudhukan Inggris. Amerika kepengin nguwasani Jerman Kulon Lor, pelabuhan Denmark lan Norwegia. Anglo-Saxon uga ngrancang kanggo ngrebut Berlin dhewe.

Churchill uga ora pengin ngidini munculé pasukan Soviet ing Eropah Kulon lan ngusulake "pilihan Balkan" - invasi pasukan sekutu menyang Balkan, kang mesthine kanggo Cut mati pasukan Soviet saka Eropah Tengah. Ing negara-negara Eropah Kidul-Wétan, padha arep ngedegake rezim karo orientasi Anglo-Saxon. Nanging, Amerika, sing ndhukung strategi Mediterania Churchill nganti pertengahan 1943, percaya yen rencana kasebut wis kasep. Pasukan Sekutu bisa macet ing Balkan, nalika tentara Soviet bakal ngrebut pusat paling penting ing Eropah. Ing ngarep kapindho ing Prancis ndadekake iku bisa kanggo nyegah Rusia mlebu ing wilayah penting saka Ruhr lan Rhine.

Delegasi Soviet ing Teheran ngupaya njaluk saka Inggris lan Amerika prasetya tenan kanggo mbukak ngarep kapindho. Umumé, Stalin entuk dalan (Kamenangan Stalin ing konferensi Tehran"Keputusan Militer Konferensi Tehran" nyedhiyakake wiwitan operasi pendaratan ing Prancis Lor ing Mei 1944. Ing wektu sing padha, Sekutu ngrancang kanggo miwiti operasi ing sisih kidul Prancis. USSR janji ing wektu iku kanggo miwiti serangan nemtokake kanggo nyegah transfer pasukan Jerman saka Front Wétan kanggo Western. Keputusan sing ditindakake ing Tehran nemtokake keputusan politik kanggo miwiti operasi Normandia.

Mangkono, wiwitan operasi Normandia ora ana hubungane karo kepinginan kanggo mbantu sekutu sing ngupayakake perjuangan sing angel karo Jerman lan mbebasake Eropa saka pendhudhukan Nazi, nanging kanthi kepinginan kanggo nggawe rezim pendhudhukan ing negara-negara Eropa lan nyegah USSR saka manggoni posisi dominan ing Donya Lawas. Inggris lan AS cepet-cepet ngrebut potongan paling apik saka bruwang Jerman sing sekarat.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

58 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 11
    6 2014 Juni
    Ya, sawise kabeh, dheweke pancen ditarik nganti 1944 !!!
    1. +4
      6 2014 Juni
      Quote: wong pinter
      Ya, sawise kabeh, dheweke pancen ditarik nganti 1944 !!!

      Dheweke pengin entuk manfaat, mula dheweke narik, nanging ing taun 1944 bisa uga ora melu, dheweke bakal bisa tanpa dheweke!
      1. Komentar wis dibusak.
      2. +5
        6 2014 Juni
        Obama minus artikel wong bodho
        1. +4
          6 2014 Juni
          Aku weruh film menarik banget, docking - "Road to Roma", dening cara, Inggris, iku wahyu kanggo kula WHO lan CARA perang ing Afrika.
          Italia langsung dipecah, Jerman nylametake. Ing sisih Inggris, "... unit sing paling siap tempur yaiku korps saka India lan Selandia Baru ...",
          lan dina liyane aku weruh film, uga Inggris, "Rahasia saka Blitzkrieg", ngendi "data rahasia saka Perang Donya II padha digawe umum" - padha langsung nggawe layanan "omah cerdas (utawa kulawarga) layanan" - a layanan sing ngawasi moral saka populasi - data diklumpukake SECRETLY.
          Dheweke ngomong babagan rampokan (malah wong tuwa, sing ngrampok awake dhewe, ditemokake lan ditampilake urip) - lan sawise bombardment pisanan, gupuh wiwit ing saindhenging negara - film ora bisa dicritakake, mesthi, nanging Inggris perang banget lan sethitik. .
          Bubar, sawetara wong saka Nepal mogok (aku ora ngelingi jeneng kewarganegaraan) - padha kaya duwe unit maju ing tentara, tanpa wedi.
          Iki minangka "kekaisaran", lan ing Inggris ana nostalgia sing tetep kanggo jaman kekaisaran, jaman Victorian, wektu ngrampok koloni, "padha duwe jaman emas."
          Dheweke wis sukses ing politik manipulasi.
          Lan ngarep kapindho, yen USSR ora mimpin Jerman, ora bakal mbukak.
          1. de Bouillon
            0
            6 2014 Juni
            katon ing Korps Afrika Rommel

            2,5 taun ndamel Anglo-Saxon bolak-balik. Dheweke bakal duwe 3 divisi tank liyane saka staf lengkap lan mesthi ora kaya Kairo, mbokmenawa wis tekan Beirut.

            lan bagéan saka "petani deso" perang apik ing Afrika - Australia, New Zealanders, Afrika Kidul lan Rhodesians. Dheweke direkrut kabeh saka warga desa, petani lan pemburu.
    2. 77 bob 1973
      +2
      6 2014 Juni
      Wangsulan: Bab ingkang paling menarik iku operasi "Bagration" sethitik mengko saka operasi "Overlord", nanging kanggo Jerman wis efek fatal, lan allies mlayu menyang Kan lan trampled ana kanggo rong sasi, lan allies padha utamané. reservists, lan marang baris kita murub tatanan!
    3. 0
      6 2014 Juni
      Quote: wong pinter
      Ya, sawise kabeh, dheweke pancen ditarik nganti 1944 !!!

      Sampeyan piye wae lali yen Amerika Serikat perang karo Jepang lan ing kawitan padha ora duwe wektu kanggo nyerang, Inggris wis pengalaman sedhih saka operasi Dardanelles.
      Sampeyan kudu ngomong terus terang yen Sekutu wedi karo Jerman, ing 42-43 dheweke bisa mbuwang menyang segara, kaya ing Dunkirk. lan ing Samudra Pasifik
  2. + 11
    6 2014 Juni
    ana seri dermaga kasebut, 2 warna ing donya, kelas gambar borjuis sing apik, kita bakal kaya ngono, nanging akting swara !! ?? kaya, nalika pahlawan Western padha mecah divisi paling saka Wehrmacht, RED ARMY ing sisih wétan perang karo Volksdeutsche !!!! lan ing saindhenging seri! lan dina, D, IKI bogey suci!!!! sekutu ndharat lan kabeh Jerman mlayu kanggo nyerah ing batch - pungkasan perang !!!! wassat lan Hitler, miturut versi sing, BRUCE Willis piyambak matèni karo bat ing Menara Eiffel, utawa klompok Yahudi Amérika burned felts ing bioskop !!! wassat
  3. +8
    6 2014 Juni
    Sing paling menarik yaiku negara-negara sing paling ora melu ngluncurake WWII, yaiku. USSR lan China nyeret bagean paling gedhe saka perang iki, lan Prancis calmly lay mudhun ing Jerman, Inggris mlayu menyang pulo, lan Amerika "kaya ora ana apa-apa karo iku." Banjur, nalika Katelu. Reich dikalahaké lan Wehrmacht draped ing Kulon, "pahlawan" teka ing jaran putih lan "kaya liberated" Eropah saka Nazi.
  4. SPQR-63
    +1
    6 2014 Juni
    Punika - "slugs"
  5. -8
    6 2014 Juni
    Omong kosong liyane. Pitakonan utama. Napa AS malah kudu mbukak ngarep kapindho? Keributan Eropa kanggo bolam kanggo warga Amerika biasa, kenapa dheweke kudu menehi nyawane kanggo wong Prancis utawa wong Walanda sing ora pengin nindakake iki? Tegese paws munggah lan manggon quietly kanggo awake dhewe, lan wong kudu ngganti sirah ing peluru? Miturut logika penulis, Amerika Serikat kudu ngidoni masalah sing ana ing Samudra Pasifik, ing ngendi Jepang nyuwil buntut lan mane lan ing taun 1942. uncalan kabeh kekuatan kanggo mbukak ngarep kapindho? Dheweke mung ing pungkasan taun 1943. nguwasani Jepang lan ngrebut inisiatif kasebut.
    Miturut cara, Sekutu bisa ing 1943. mbukak ngarep kapindho. Dheweke wis nggawe akeh prasyarat kanggo iki, dheweke wis ngrebut setengah saka Italia, Sisilia. Pukulan sabanjure ketok, ndharat ing Balkan, ing ngendi Jerman ora duwe benteng pesisir kaya ing Prancis, luwih-luwih, partisan Yugoslavia sing duwe detasemen gedhe sing diatur ing wilayah kasebut bisa menehi pitulung nyata. Lan saka Balkan, dalan menyang Berlin luwih cedhak, lan Hongaria, Rumania lan Bulgaria mesthi bakal ilang saka game kasebut kanthi nyuda lenga Jerman. Kebangkrutan ing Balkan jelas ancaman kanggo mburi pasukan Jerman ing Ukraina ... Nanging ...
    1. +6
      6 2014 Juni
      Omong kosong iku opo? Kasunyatan yen USSR nunggu bantuan, nanging padha makarya kanggo awake dhewe? Dadi padha kudu mbukak ngarep kapindho miturut persetujuan. Lan kepiye, Pak, dosis dosis bakal mlebu ing wong akeh ing Balkan ??? Lan miturut wong Jêpan: ing taun 1943, p.i.ndostana ora duwe inisiatif. Miturut prakiraan dhewe-dhewe, yen USSR ora melu perang nglawan Jepang, mesthi digawa dening Jepang nganti taun 48.
      1. -2
        6 2014 Juni
        Quote: Kucing sing apik
        Dadi dheweke kudu mbukak ngarep kapindho miturut persetujuan

        Apa perjanjian kasebut nemtokake tanggal? Ora. pratelan apa? Kenapa AS kudu nylametake USSR? Apa neraka padha perlu? Amarga tresna marang Partai Komunis USSR?
        Quote: Kucing sing apik
        Lan kepiye, Pak, dosis dosis bakal mlebu ing wong akeh ing Balkan ???

        Kaya ing Italia, padha ndharat utawa ing Sisilia. Utawa apa sampeyan mikir yen dheweke mlebu ing Italia ing sisih ngisor? Apa sing bisa nyegah wong-wong mau? Ing Mediterania, Jerman meh ora ana armada, lan armada Italia wis diunekake. Kajaba iku, pesisir Semenanjung Balkan ora duwe struktur pertahanan, lan uga ora ana penerbangan Jerman.
        Quote: Kucing sing apik
        Miturut prakiraan dhewe-dhewe, yen USSR ora melu perang nglawan Jepang, mesthi digawa dening Jepang nganti taun 48.

        Lan ing ngendi sampeyan ndeleng rating kasebut? Aku weruh wong-wong mau ing perangan sajarah Soviet, tujuane kanggo nuduhake peran Tentara Abang ing kekalahan Jepang. Kisah-kisah kasebut ora ana hubungane karo kasunyatan.
      2. de Bouillon
        +4
        6 2014 Juni
        nerangake carane lan ngapa Amerika Serikat bisa mbantu kanthi mbukak ngarep kapindho sadurunge umur 44 taun ??

        yen sampeyan mung ndeleng pigura wektu.

        1941 ilang amarga alasan objektif

        1942? Kanthi masalah kasebut ing Pasifik, Amerika ora bisa, nanging Inggris? Ngelingi carane aviation Jerman gutted armada Inggris ing taun sadurunge lan carane ala Inggris perang ing Afrika, kene Inggris piyambak ora bisa nindakake iku uga. Dheweke mung ora bisa. Amerika Serikat, ing sisih liya, nggawe tentara saka awal. Dheweke mung duwe 42 divisi tank sajrone 1 taun. Iku perlu kanggo mbentuk Bunch saka sambungan anyar. Divisi parachute wiwit digawe mung ing spring lan panas 42, lan proses iki alon banget. Korps Marinir pancen macet ing Samudra Pasifik. Ing mangsa panas tanggal 42, Jepang wis ana ing Australia, Amerika Serikat ilang Filipina, sing biaya 100 wong tawanan. Carane, ing kahanan kaya mengkono, Amerika Serikat bisa ngumpulake pasukan kanggo perang ing Eropah.
        apa wiwit ing November saka 42, kanggo sisih paling, kebangkrutan ing Afrika njupuk Panggonan tanpa resistance amarga, nanging wis ing Desember Anglo-Saxon tak bogged mudhun ing perjuangan posisi.

        tetep 1943. Inggih, punika dilema. Ing tangan siji, padha kapekso kanggo njupuk Sisilia. Sawise kampanye Afrika, AS-Inggris ora bisa, ngidoni kabeh, nransfer kabeh pasukan darat lan angkatan laut saka Mediterania menyang sisih lor Prancis. Mulane, Sisilia dadi kelanjutan saka kampanye Tunisia lan bener nyetel tugas mundur Italia saka perang.

        Ing Italia, ing mangsa panas, hubungan sekutu karo Jerman wiwit disabotase, lan ketoke Kulon percaya yen Italia bakal dadi langkah sing gampang. Kajaba iku, sawise Sisilia, ora ana pasukan Wehrmacht gedhe ing Italia. Nanging Jerman cepet ngatur kabeh Italia ing kontrol, mangkono ngrusak kabeh plans saka Kulon ing September.

        tetep musim gugur-musim dingin. ing Selat Inggris kanggo miwiti landing ing wektu iki? Iku menarik, lan wis macet ing Italia, US lan angkatan laut Inggris, apa liyane cadangan kebangkrutan lan transports padha duwe kanggo nindakake operasi utama liyane ing podo karo. Dheweke ora bisa nindakake pendaratan sing luwih cedhak karo musim dingin ing kahanan cuaca sing njijiki. Mulane, wis ing Oktober wis cetha cetha sing ora bisa kanggo nindakake landing sadurunge Mei-Juni 1944.
    2. +4
      6 2014 Juni
      Preman?
      Amerika-isolasi, aku ngerti?
      Iki mesthi mengaruhi kabijakan luar negeri, lan nalika Perang Donya II, Roosevelt kudu ngatasi lobi isolasi sing paling kuat.
      Yen ngarep 2 durung dibukak, ALL Eropah bakal duwe kitaIki sing diwedeni wong Inggris lan Amerika.
      Ing ngarep kapindho dibukak kanggo nyegah Uni saka entuk kontrol kabeh tanah mardika, kene kanggo sawetara alesan lan ora kanggo bantuan USSR.
      Lan Lend-Lease, sing nggawa US 50 milyar ing income, USSR entuk ONE FIFTH bantuan saka wong, paling kabeh tindak menyang Inggris, kang Doenitz prajanji kamenangan Fuhrer liwat Inggris karo "srigala abu-abu".
      A e
      1. +1
        6 2014 Juni
        Kutipan saka mirag2
        Yen ngarep 2 durung dibukak, ALL Eropah bakal duwe kita

        Apa biaya? 5-10 yuta liyane?
        Lan aku ora ngerti: Dheweke ora mbukak ngarep kapindho, sing ala, dheweke mbukak maneh, sing ala ... Sampeyan mutusake piye wae.
        Kutipan saka mirag2
        Lan ngutangi-lease, sing nggawa Amerika Serikat 50 milyar ing income, USSR entuk ONE FIFTH bantuan saka dheweke

        Lan apa kabeh sing kudu dikirim menyang USSR? Matur nuwun uga

        de Bouillon, Nayhas - sampeyan entuk plus kanggo kemampuan kanggo analisis sober
        1. +1
          6 2014 Juni
          nyatane dheweke mbukak MUNG amarga wedi yen Tentara Soviet bakal tekan pesisir kasebut ing ngendi "sekutu" pungkasane ndharat ing 44 ... Uni Soviet perang kanggo orane, lan Inggris lan Amerika perang kanggo keuntungan geopolitik . ..
        2. Komentar wis dibusak.
    3. 11111mail.ru
      0
      6 2014 Juni
      Nganti pungkasan taun 1942, "sekutu" sing sampeyan tresnani banget kaya "Joe sing ora dingerteni" saka lelucon kasebut. Menapa malih, Jerman padha "waving" minangka karo pembubaran konvoi saka kafilah PQ-17, mundhut senjata lan aset materi minangka asil saka kekalahan iku padha karo kalah ing perang gedhe.
  6. +5
    6 2014 Juni
    "sekutu"!!! am Yen mung prentah lan ngitung dhuwit! am
    Ora perlu ing 45 Januari kanggo miwiti serangan liwat Polandia, amarga cuaca ala tanpa penerbangan lan meh tanpa artileri!
    Sampeyan uga perlu kanggo ngenteni cuaca apik, lan supaya Jerman mulang Anglo-Saxon carane perang!
    Banjur, sawise njupuk Berlin, lali babagan serigala pengecut iki, lan tekan Atlantik!
    Dadi wong-wong mau ing jaman Sovyèt ngomong yen wong Amerika, pura-pura yen dheweke salah nganggep tentara Soviet minangka tentara Jerman, kaya-kaya nyerang kita, nanging entuk jotosan sing bisa mabur metu saka daratan yen ora ana Stalin, sing mandheg. kita.
  7. +4
    6 2014 Juni
    Para politisi ing negara apa wae nggoleki keuntungan sing maksimal, sanajan nyebabake karusakan ing negara liya. USSR uga nggunakake Pakta Non-Agresi 1939. Lan nalika London lan Coventry kobong, aku ora mikir yen warga Soviet kepengin cepet-cepet perang. Iki bisa uga banget sinis, nanging bisa dingerteni. Banjur, nyalahake Sekutu, sampeyan kudu ora lali yen Angkatan Darat AS, contone, ing mangsa panas 1941, umume ora kompeten, mung 1940 tank sing ora bisa digunakake ing taun 400. Tentara T / e umume kudu digawe meh saka awal, ora kaya Angkatan Laut, Angkatan Udara lan ILC, sing wiwit AS mlebu perang ing Desember 41, wis melu ing Samudra Pasifik. Ya, ya, Amerika Serikat wis perang ing rong bidang wiwit umur 41 taun. Gampang disalahake, nanging angel nyedhiyakake sumber daya sing dibutuhake kanggo kabeh. Prajurit lan perwira sing tilar donya ing ara-ara samun ing Afrika, ing pagunungan Italia, ing pulo-pulo ing Samudra Pasifik, ing konvoi Arktik utawa ing dataran Prancis, umume ora kudu disalahake sadurunge kanca-kancane Soviet. ing tangan.
    1. AX
      +1
      6 2014 Juni
      Inget Spanyol...
    2. dmb
      +3
      6 2014 Juni
      Kabeh iki pancen bener, lan bakal ngisin-isini yen ngeling-eling para prajurit sing gugur, tentara sekutu. Nanging apa rencana Churchill lan Truman, sing wiwit diwujudake, nggunakake divisi Jerman nglawan kita sawise nyerah, duwe analog ing sisih kita, lan mundur saka skuadron tutup saka konvoi pq-17 sajrone kritis. dina saka Peperangan Stalingrad kanggo kita, iki disebabake soko liyane saka penundaan Penyetor ing pretext kanggo pati saka konvoi iki? Sawise kabeh, Inggris lan Inggris ngerti banget carane kita mbutuhake bantuan iki ing wektu iku.
      1. +1
        6 2014 Juni
        lan mundur saka skuadron tutup saka konvoi pq-17 nalika dina kritis ing Pertempuran Stalingrad kanggo kita disebabake soko liyane saka penundaan persediaan ing pretext saka pati saka konvoi iki? Sawise kabeh, Inggris lan Inggris ngerti banget carane kita butuh bantuan iki nalika iku.

        Penarikan tutup kapal penjelajah kanggo konvoi kasebut minangka akibat saka kesalahan dening panguwasa laut pisanan, Sir Dudley Pound.
        Pangrusak, kapal sapu ranjau lan kapal pertahanan udara sing nyedhiyakake tutup sing cedhak kanggo konvoi kasebut ora diwenehi prentah kanggo mundur.
        Ana sawetara kebingungan ing kono. Konvoi PQ-18 budhal tanggal 2 September 1942.
    3. 11111mail.ru
      0
      6 2014 Juni
      Quote: Aron Zaavi
      ing umum, padha ora kanggo nyalahke kanggo apa-apa sadurunge comrades Soviet ing penyelundupan.

      Lancar ing sampeyan pranyata bab lugu. http://www.world-war.ru/ocenka-sootnosheniya-poter-na-sovetsko-germanskom-i-na-z

      apadnom-fronte/
      Kerugian Tentara Abang - 1941 (193 dina) 3 yuta 138 ewu 1942 (365 dina) 3 yuta 258 ewu Total kurang saka 6,5 ​​yuta
      Kerugian saka Inggris (ora mung lan ora dadi luwih Inggris!) - ing telung taun 515 ewu wong.
      "Kita uga bakal nggunakake pengamatan saka tanker Jerman Otto Carius, sing saka 1941 kanggo 1944 perang nglawan prajurit Soviet, lan saka 1944 kanggo 1945 marang Anglo-American. Duwe pengalaman pribadi perang ing sisih wétan lan sisih kulon, Carius nyimpulake. : "Pungkasane, limang Rusia luwih mbebayani tinimbang telung puluh Amerika." [10] Peneliti Barat Stephen E. Ambrose ujar manawa korban bisa diminimalisir "mung kanthi cepet pungkasan perang, lan ora kanthi ati-ati sajrone operasi nyerang.". Otto Carius. "Macan ing Lumpur" Stephen E. Ambrose. Dina "D".
    4. +1
      6 2014 Juni
      Lan siji liyane kanggo nambah, Jepang perang karo Amerika, lan ora karo USSR, lan sakperangan alesan USSR (setya kanggo sekutu sawijining tugas) ora ngumumake perang ing Jepang ing 41, nanging bajingan ing 45 nalika Jepang wis. praktis ilang. Kasunyatan manawa kabeh negara njaga kepentingane. Amerika ora bisa ngliwati Selat Inggris nganggo log, kaya sing ditindakake dening prajurit Soviet ing Dnieper. Perang kanggo Dieppe ing 42 ana pengintaian ing perang lan nuduhake apa lan carane akeh sing dibutuhake kanggo operasi sukses. 42 lan 43 minangka persiapan. Lan amers Zhukov ora kudu maju liwat minefields.
      Lan kanggo sampeyan Aron +
      1. +1
        7 2014 Juni
        Pranyatan sing apik tenan. Sampeyan ora ngerti kahanan ing 20-30s ing kabeh? Ora ana apa-apa yen Amerika nggawe Reich kaping 3? Dipompa kanthi silihan, teknologi, pabrik sing dibangun, sanajan nalika perang, Minyak Standar nyedhiyakake lenga menyang Jerman liwat Spanyol. Sapa sing nulis Persetujuan Munich?
        Eling ngimpi udan saka Amerika lan perang ing loro ngarep?
      2. 0
        21 2014 Juni
        Kutipan saka denis02135
        Lan siji liyane kanggo nambah, Jepang perang karo Amerika, lan ora karo USSR, lan sakperangan alesan USSR (setya kanggo sekutu sawijining tugas) ora ngumumake perang ing Jepang ing 41, nanging bajingan ing 45 nalika Jepang wis. praktis ilang.


        statement menarik ngguyu Apa sampeyan bisa nerangake tanggal nalika hubungan sekutu karo Amerika, Prancis, lan Inggris rampung? Sampeyan bisa ngelingi carane negara-negara kasebut nolak usulan-usulan USSR kanggo nggawe koalisi kanggo nyegah ambisi agresif Jerman. Lan sing paling menarik ing kabeh iki yaiku yen USSR nindakake kewajiban, marang sekutu, kanggo miwiti permusuhan karo Jepang sawise asor Jerman (ing syarat-syarat 3-4 sasi mengko kanggo transfer pasukan ing sisih wétan). Ora kaya sekutu, dheweke nindakake kewajiban kanthi tepat lan "curang", ngumumake wiwitan permusuhan marang Jepang sajrone 1.5 sasi, nyerang Tentara Kwantung lan ngalahake, sanajan dheweke bisa, ngetutake conto sekutu, mundur saka setengah taun. utawa liyane (kanggo nglengkapi liyane Unit, upgrade senjata , kanggo understaff ing Armada Pasifik karo kapal luwih modern (ora kanggo ngeculake pulo Kuril ridge ing log), etc.).
        Lan bab lack of Zhukov, padha cukup jenderal dhewe sing ora peduli ing kabeh bab gesang bawahan lan mbuwang wong-wong mau menyang gilingan meat.
  8. Nikich
    +3
    6 2014 Juni
    Aku uga bakal nambah sing comrades lali bab losses saka allies sak kampanye Western, lan maneh bab standar pindho saka West, nanging padha nindakake ing jeneng saka kapentingan wong.
  9. +8
    6 2014 Juni
    Kanthi pakurmatan, isih rada sepihak.
    Penulis banget kompeten ngatur pitakonan ing ngarep kapindho. Nanging kanggo mbela sekutu, aku arep ngomong ing ngisor iki - ora ing taun 1941, utawa ing taun 1942, lan yen sampeyan mikir babagan iki, ing 1943, Inggris lan Amerika Serikat ora duwe tentara sing bisa nyerang bawana.
    Kita seneng banget mbuwang lendhut menyang komandan kita dhewe, sing nandhang beban tanpa wates saka konfrontasi karo mesin militer fasis. Kita seneng ngomong babagan carane ora siyap kanggo perang ing 1941, carane kita ora ngerti carane perang ing 1942 ... Nanging sakperangan alesan kita lali kanggo mbandhingaké tumindak Tentara Abang karo mesin militèr sekutu kita.
    Aku banget menehi saran kanggo kabeh sing kasengsem maca "Perang ing Afrika Lor 1942-1943" dening S.U. Mitcham, D. Rolf. Wigati dimangerteni manawa penulis diimpor, mula ora ana sing antusias ngidak-idak pasukane dhewe lan jenderal dhewe menyang lendhut - iki ora ditampa ing Kulon.
    Ing tanggal 20 Juni 1942, Rommel nyerang Inggris, sing duwe kaunggulan GANDA ing kekuwatane lan ... ngalahaké wong-wong mau, njupuk Tobruk ing Libya ing pamindhahan. Ngapunten, kados pundi? Lan SD, maca Mitcham. Sistem komando pancen ora nyukupi, nggawa pasukan menyang perang ing bagean, kasekengan lengkap kanggo ngatur interaksi ing paprangan - infanteri Inggris, tentara meriem, tank perang strictly SEPARATELY lan meh ora tau bebarengan. Interaksi antarane tim? Lali. Siji unit Inggris ngwutahake getih ing upaya sia-sia kanggo mungkasi pasukan utama Rommel, nalika liyane, sawetara kilometer saka paprangan, nyenengi ing idleness manis. Lepota!
    Nalika maca katrangan babagan perang, taun kaping 41, perang tapel wates, terus dikenang. Aku mung pengin Wigati sing ing 1941 tentara kita kanggo akèh-akèhé isih rampung unfired, nanging ing mangsa panas 1942 Inggris wis perang kanggo meh 3 taun ...
    Nanging wong Inggris paling ora ngerti carane mati kanthi kamulyan. Banjur, nalika nyerang, ngliwati panggonan-panggonan perang lawas, luwih saka sepisan utawa kaping pindho pasukan Inggris nemokake unit dhewe, sing njupuk kabeh pertahanan - lan ing salawas-lawase lan tetep ing baris pungkasan, Jerman ora duwe. wektu kanggo ngubur kabeh. Nanging Amerika ... Seni bela dhiri kasebut dhuwur banget, nganti para pamimpin militer Inggris nggegem sirahe lan nyoba ngajari wong Amerika. Nanging, ora nduweni skill militèr, dheweke uga ora nduweni stamina Inggris - prajurit Amerika luwih seneng ngungsi ing masalah cilik. Banjur, nalika perang, kahanan wiwit owah dadi luwih apik, pasukan entuk stamina, Amerika entuk komandan sing apik (ya, Patton padha, Bradley), nanging ing wiwitan Amerika ora duwe apa-apa. Lan ana, contone, Friedendall, sing luwih seneng mabuk ing sosis tinimbang mrentah pasukan ...
    opo? Pesawat Amerika elek? Mitcham duwe anekdot sajarah sing apik babagan carane EMNIP Patton ngeluh marang komando sekutu yen penerbangan Anglo-Amérika ora nindakake apa-apa lan pesawat Luftwaffe ngliwati kepala pasukane. Iki nyebabake skandal gedhe, amarga ana akeh pesawat ing wayahe, aviator wrote respon anduwèni dhampak gedhé, kang scrupulously kadhaptar atusan lan atusan sorties kanggo nutupi pasukan Amérika lan nyerang Jerman ... Komisi High Responsible tindak. kanggo ngatasi masalah iki (nganti mundur Patton). . Nanging nalika dheweke teka ing markas Patton, ing rapat pisanan ... "messers" swooped lan meh ngirim kabeh komisi kanggo cahya.
    1. +5
      6 2014 Juni
      Kanggo pitakonan saka ketua komisi sing bingung: "Kepiye sampeyan bisa ngatur demonstrasi sing apik banget kanggo ndhukung sudut pandang sampeyan ?!" Patton mangsuli: "Aku ora ngerti. Nanging aku sumpah, yen aku tekan za.s.ra.tsev Jerman iki, aku bakal menehi hadiah kanggo kabeh wong .."
      Oh ya, aku lali banget - wah, mesthi, amarga Genius Aryan Sejati - Rommel perang nglawan Inggris lan Amerika. Jendral paling gedhe ing jaman kita ... mung bisa getun yen Rommel ora tekan Front Wétan. Kanthi kabeh hormat kanggo wong (lan Rommel duwe soko kanggo ngormati saliyane seni militèr), kang isih ora dadi luwih bentenaken saka latar mburi komandhan Jerman liyane, nanging monsters kaya Manstein padha rampung rodok olo.
      Umumé, kabeh iki ora mbenerake Inggris utawa Amerika. Nanging kudu dimangerteni manawa upaya kanggo ndharat sanajan ing taun 1943 bakal dadi pembantaian gedhe, sing bakal diatur kanggo pasukan Anglo-Amerika sing gagah dening unit Jerman saka "baris kapindho", rada diencerke karo divisi sing dikalahake ing ngarep wétan, mundur menyang Prancis sing padha kanggo reorganisasi. Ing taun 1943, Jerman wis cukup kanggo iki.
      1. 0
        6 2014 Juni
        Miturut cara, prajurit Angkatan Darat AS (ora pi "No. Stan) ngalami kapitunan paling abot ing antarane pasukan sing ndharat. Dadi wong-wong mau ora kudu wani lan stamina, elinga Samudra Pasifik. Nanging prentah.. Ing kene, kajaba basa saru, ora ana sing bisa ditambahake.
        1. +1
          6 2014 Juni
          Kutipan: 52 gim
          Miturut cara, para prajurit Angkatan Darat AS (ora pi "No. Stan) ngalami kerugian paling gedhe ing antarane pasukan darat.

          Mendarat ngendi, nuwun? Apa sampeyan ngomong babagan Overlord? Dadi iki wis taun 1944, Amerika ana ing mburi Afrika lan Italia, ya, saiki wis sinau. Nanging aku ngomong babagan 1942-43
          Kutipan: 52 gim
          Dadi wani lan stamina wong-wong mau ora kanggo njupuk, elinga Samudra Pasifik.

          Aku kelingan. Contone, kaya ing Guadalcanal, marinir Amerika sing paling keren, duwe kaluwihan 2: 1 ing nomer, ora bisa nindakake apa-apa marang garnisun Jepang sing setengah mati amarga keluwen.
          Padha karo Jepang, sing Tentara Abang nyuwil dhengkul ing 1939 (Khalkhin-Gol) lan ing 1945 (Manchuria lan Yu Sakhalin)
          1. +1
            6 2014 Juni
            Quote: Andrey saka Chelyabinsk
            duwe kauntungan 2: 1 ing nomer, dheweke ora bisa nindakake apa-apa marang setengah mati garnisun Japanese keluwen.

            Iku misale jek sing padha lagi wae dianakaké Guadalcanal padha (airfield) lan elinga losses, pzhsta
        2. 0
          6 2014 Juni
          Aku ora bisa mbayangno carane bisa perang tanpa popok lan Coca-Cola?! wassat
    2. 0
      7 2014 Juni
      Saliyane landing, ana opsi liyane kanggo kerjasama.
      Misi militer Soviet makarya ing Inggris, lan Inggris ing Uni.
      Bebarengan karo Inggris, Norwegia sing cetha saka Jerman, mblokir klompok lor pasukan Jerman kanthi tumindak armada (paling akeh transportasi ing segara), ngirim 25-30 divisi kanggo operasi ing ngarep Soviet - kabeh ditolak. malah panjalukan kanggo meksa diplomatik ing Finland rampung ing apa-apa, USA Dheweke ora malah ngumumake perang.
  10. +1
    6 2014 Juni
    Miturut sawetara sejarawan militèr, serangan saka ngarep Soviet difasilitasi dening katon saka Front Western. Komando Jerman ora duwe kesempatan kanggo mindhah cadangan saka Prancis, kalebu formasi tank gedhe...Nanging, padha ditransfer .. Yen, ing Front Kulon, unit siap tempur perang, kaya ing Wétan .. Lan miturut sawetara sejarawan militèr, jenderal Jerman misled Hitler, mestekake wong sing kebangkrutan bakal dadi. ing wilayah Calais .. lan ora ing Normandia .. iku ing Calais sing divisi pertempuran saka Wehrmacht klempakan .. lan ora ing Normandia, lan maneh, Rommel nindakake kabeh supaya padha ora njaluk menyang Normandia ... utawa teka telat..
    1. +1
      6 2014 Juni
      Lan kenapa para jenderal Jerman ngira yen pendaratan bakal ana ing Calais?
      Amarga counterintelligence Inggris kasil mbuwang misinformation, lan
      Jerman ambruk kanggo wong-wong mau.
      1. +1
        6 2014 Juni
        Oh, mung sampeyan ora kudu nyalahake kabeh babagan intelijen Inggris .. Ing antarane jenderal Jerman ana konspirasi, Canaris sing padha wis sukses nyambut gawe kanggo Inggris, ngerti yen kasus kasebut ilang.. Ayo ngomong yen Jerman mbantu. sekutu Barat kanthi kabeh kekuwatane .. lan sampeyan kabeh pengin ngilangi genius sekutu .. Kepala Badan Komunikasi Global Jerman, Profesor Lorenz Haag, percaya yen perang ing Eropa bisa rampung ing 1943 . Lan yen iki ora kelakon, alesan kanggo iki kepinginan saka Amerika Serikat lan utamané Inggris kanggo outplay USSR ora ing perang nglawan Nazi Jerman, nanging kanggo mbangun tatanan donya sawise perang. Ing wêkdal punika, London tuwin Washington botên kawontênakên rêmbag bab waragadipun, ndharatipun para sekutu ing Normandia punika gadhah wigatos militèr tuwin pulitik, utaminipun tumrap Amerika Serikat tuwin Inggris. Para pemimpin negara-negara kasebut ngerti yen Nazi Jerman bakal dikalahake, lan USSR bakal dadi siji-sijine pemenang. Pimpinan Amerika Serikat lan Britania Raya nganggep manawa wektu tundha mbukak ngarep kapindho bakal ngrusak kepentingane ing Eropa sawise perang rampung.
  11. +3
    6 2014 Juni
    Nayhas (2) EN  Dina iki, 09:37


    Omong kosong liyane. Pitakonan utama. Napa AS malah kudu mbukak ngarep kapindho? Keributan Eropa kanggo bolam kanggo warga Amerika biasa, kenapa dheweke kudu menehi nyawane kanggo wong Prancis utawa wong Walanda sing ora pengin nindakake iki? Tegese paws munggah lan manggon quietly kanggo awake dhewe, lan wong kudu ngganti sirah ing peluru?
    Yen padha ora ndharat, banjur kabeh Eropah bakal sosial. kemping..
  12. Nikich
    -1
    6 2014 Juni
    Quote: Andrey saka Chelyabinsk
    Kanggo pitakonan saka ketua komisi sing bingung: "Kepiye sampeyan bisa ngatur demonstrasi sing apik banget kanggo ndhukung sudut pandang sampeyan ?!" Patton mangsuli: "Aku ora ngerti. Nanging aku sumpah, yen aku tekan za.s.ra.tsev Jerman iki, aku bakal menehi hadiah kanggo kabeh wong .."
    Oh ya, aku lali banget - wah, mesthi, amarga Genius Aryan Sejati - Rommel perang nglawan Inggris lan Amerika. Jendral paling gedhe ing jaman kita ... mung bisa getun yen Rommel ora tekan Front Wétan. Kanthi kabeh hormat kanggo wong (lan Rommel duwe soko kanggo ngormati saliyane seni militèr), kang isih ora dadi luwih bentenaken saka latar mburi komandhan Jerman liyane, nanging monsters kaya Manstein padha rampung rodok olo.
    Umumé, kabeh iki ora mbenerake Inggris utawa Amerika. Nanging kudu dimangerteni manawa upaya kanggo ndharat sanajan ing taun 1943 bakal dadi pembantaian gedhe, sing bakal diatur kanggo pasukan Anglo-Amerika sing gagah dening unit Jerman saka "baris kapindho", rada diencerke karo divisi sing dikalahake ing ngarep wétan, mundur menyang Prancis sing padha kanggo reorganisasi. Ing taun 1943, Jerman wis cukup kanggo iki.

    muspra sampeyan ngomong babagan Rommel. Jendral banget, banget wicaksana, lan malah Manstein kaping pirang-pirang luwih apik
    1. +1
      6 2014 Juni
      Kutipan: Nikich
      muspra sampeyan ngomong babagan Rommel. Jendral pinter banget.

      Aku ora mbantah, Rommel pancen komandan militer sing luar biasa. Salah siji saka akeh liyane sing njabat ing Wehrmacht.
      Kutipan: Nikich
      lan Manstein luwih apik kaping pirang-pirang

      Apa, nuwun? Dene kula, rebutan Tobruk dening Rommel boten wonten ing jejeripun panangkepan Crimea dening Manstein ing babagan kerumitan tugas.
    2. 0
      6 2014 Juni
      Kutipan: Nikich
      muspra sampeyan ngomong babagan Rommel. Jendral banget, banget wicaksana, lan malah Manstein kaping pirang-pirang luwih apik


      Apa sing dakkarepake babagan Rommel yaiku Afrika Korps dheweke ora najis karo partisipasi ing kejahatan perang, lan jenderal kasebut ora dadi anggota partai Nazi.
      1. +2
        6 2014 Juni
        Kutipan saka Zimran
        Sing dakkarepake babagan Rommel yaiku Afrika Korps dheweke ora najis karo partisipasi ing kejahatan perang

        Ing-ing. Sing. dhawuhe Felic Fuhrer babagan wong Yahudi tekan Rommel kanthi jelas, nanging ora ana sing weruh dheweke ing pasukan kasebut. Lan, ora ketompo apa sing diomongake, nanging dheweke perang ing Afrika banget manungsa, dheweke uga bisa ngeculake Inggris sing tatu saka kuburan lan umume ... perang gentlemanly.
        Mulane, akeh wong sing ngremehake operasi militer ing Afrika kanthi sombong - ora ana sing melu upacara karo kita ing sisih wétan, "komisaris - metu saka baris!" Nanging mbantah kanthi logis, yen sampeyan arep perang, sampeyan kudu nindakake persis kaya Rommel, tanpa dadi kewan lan ora ilang penampilane manungsa. Rommel kasil, lan iki, mesthi, kudu dikreditake marang dheweke.
        Kajaba iku, dheweke melu konspirasi nglawan Hitler.
        Nanging bakal menarik yen Hitler bisa dilawan lan dadi kuwasa ... wah, ayo ngomong, Field Marshal Rommel enom. ngguyu
        1. 0
          6 2014 Juni
          Quote: Andrey saka Chelyabinsk
          Ing-ing. Sing. dhawuhe Felic Fuhrer babagan wong Yahudi tekan Rommel kanthi jelas, nanging ora ana sing weruh dheweke ing pasukan kasebut. Lan, ora ketompo apa sing diomongake, nanging dheweke perang ing Afrika banget manungsa, dheweke uga bisa ngeculake Inggris sing tatu saka kuburan lan umume ... perang gentlemanly.
          Mulane, akeh wong sing ngremehake operasi militer ing Afrika kanthi sombong - ora ana sing melu upacara karo kita ing sisih wétan, "komisaris - metu saka baris!" Nanging mbantah kanthi logis, yen sampeyan arep perang, sampeyan kudu nindakake persis kaya Rommel, tanpa dadi kewan lan ora ilang penampilane manungsa. Rommel kasil, lan iki, mesthi, kudu dikreditake marang dheweke.


          Ya, dheweke uga dikubur kanthi pakurmatan para komando Inggris sing kudune nyingkirake dheweke. Wong-wong mau, aku bakal mbucal awaké ing ara-ara samun kanggo pakan asu. Amarga yen perang kaya wong lanang, banjur nganti pungkasan.

          Aku uga elinga episode nalika salah ndamel tank menyang lokasi Inggris, nanging ora ilang sirahe, nanging nginep ing wayah wengi, lan mbuwang dheweke ing wayah esuk. ngguyu
    3. 0
      6 2014 Juni
      Ora, ora luwih apik, umum standar. Ana akeh ing Jerman.
      Ngomong-ngomong, pitakonane, dheweke ujar manawa ora ana veteran ing barisan pasukan sekutu. Nanging .. Korps Jerman kaping 84 ing Normandia utamane kalebu para veteran Perang Dunia I lan kategori tingkat kapindho liyane. Lan padha takon mrico ing wektu sing tepat. Apa sing nyegah pasukan Sekutu kanggo nggunakake veteran Perang Donya 1, amarga ana ing paling 1 kaping luwih saka wong Jerman padha? Wis siap lan mecat pasukan.
      1. +1
        6 2014 Juni
        Kutipan saka angsa
        Nanging .. Korps Jerman kaping 84 ing Normandia utamane kalebu para veteran Perang Dunia I lan kategori kelas loro liyane. Lan padha takon mrico ing wektu sing tepat. Apa sing nyegah pasukan sekutu nggunakake para veteran ing 1st World

        Inggih, ngadili dhewe - yen prajurit menyang ngarep malah ing taun 1917 (yaiku, dheweke wis umur 18 taun), banjur ing taun 1943 kudu umur 44 taun! Apa ora banget kanggo infanteri? :)
        Jerman - mesthi, padha wis rowed ing paling wong, nanging malah banjur, mbayar manungsa waé - ing kelas loro.
        1. 0
          6 2014 Juni
          Iki sampeyan babagan sukarelawan Soviet sing umure 44-56, mbah kakungku perang ing Perang Donya I, Perang Sipil, lan Perang Donya II, lan aku ora nyebut dheweke minangka kelas loro. Ngormati mungsuh. Elinga Hitler Youth carane akeh tank padha burned.
    4. 0
      6 2014 Juni
      Ora, ora luwih apik, umum standar. Ana akeh ing Jerman.
      Ngomong-ngomong, pitakonane, dheweke ujar manawa ora ana veteran ing barisan pasukan sekutu. Nanging .. Korps Jerman kaping 84 ing Normandia utamane kalebu para veteran Perang Dunia I lan kategori tingkat kapindho liyane. Lan padha takon mrico ing wektu sing tepat. Apa sing nyegah pasukan Sekutu kanggo nggunakake veteran Perang Donya 1, amarga ana ing paling 1 kaping luwih saka wong Jerman padha? Wis siap lan mecat pasukan.
  13. MVV
    MVV
    +2
    6 2014 Juni
    Makhluk padha nunggu kita kanggo ndedonga kanggo saben liyane sabisa. Makhluk.
  14. padonok.71
    +1
    6 2014 Juni
    Babi Anglo-Saxon, ing saindhenging sajarah, wis nyurung kita karo bathuk Deutsche lan gosok tangan, ngitung bathi.
  15. +2
    6 2014 Juni
    Babagan "PERANG AGUNG" nalika ndharat pasukan Barat, langsung:
    Simbah kancaku dicekel Jerman, sadurunge bukaan ngarep kapindho, Jerman nganggo seragam tawanan perang Soviet nganggo seragam Jerman lan dilebokake ing parit tanpa senjata. Ing mburi ana detasemen Jerman.
    Ing kono simbahe dicekel kaping pindho, saiki dening Amerika. Kaya "pembantaian nggegirisi" ngenteni Anglo-Saxon, tawanan Soviet sing ora bersenjata lan luwe.
  16. +1
    6 2014 Juni
    Kepiye carane kita bisa (kaping pindho) dadi sekutu Anglo-Saxon ing rong perang donya? Lan ing kasus loro, sanalika sawise perang, padha ora nindakake banget uga ing hubungan karo mantan sekutu. Minangka ana: "Iku mbebayani kanggo dadi mungsuh Amerika, malah luwih mbebayani - kanca."
    1. +1
      6 2014 Juni
      Kutipan saka teron
      dadi sekutu Anglo-Saxon ing rong perang donya?

      Nalika nerangake slamet, sampeyan ora mikir akeh. Ayo ngomong yen dheweke dadi sekutu paksa. Ya, lan Amerika Serikat ing taun-taun kasebut adoh saka saiki.
      Sawise kabeh, Anglo-Saxon ora mbangun krematoria
  17. de Bouillon
    -1
    6 2014 Juni
    Quote: kucing apik
    Omong kosong iku opo? Kasunyatan yen USSR nunggu bantuan, nanging padha makarya kanggo awake dhewe? Dadi padha kudu mbukak ngarep kapindho miturut persetujuan. Lan kepiye, Pak, dosis dosis bakal mlebu ing wong akeh ing Balkan ???


    nerangake carane lan ngapa Amerika Serikat bisa mbantu kanthi mbukak ngarep kapindho sadurunge umur 44 taun ??

    yen sampeyan mung ndeleng pigura wektu.

    1941 ilang amarga alasan objektif

    1942? Kanthi masalah kasebut ing Pasifik, Amerika ora bisa, nanging Inggris? Ngelingi carane aviation Jerman gutted armada Inggris ing taun sadurunge lan carane ala Inggris perang ing Afrika, kene Inggris piyambak ora bisa nindakake iku uga. Dheweke mung ora bisa. Amerika Serikat, ing sisih liya, nggawe tentara saka awal. Dheweke mung duwe 42 divisi tank sajrone 1 taun. Iku perlu kanggo mbentuk Bunch saka sambungan anyar. Divisi parachute wiwit digawe mung ing spring lan panas 42, lan proses iki alon banget. Korps Marinir pancen macet ing Samudra Pasifik. Ing mangsa panas tanggal 42, Jepang wis ana ing Australia, Amerika Serikat ilang Filipina, sing biaya 100 wong tawanan. Carane, ing kahanan kaya mengkono, Amerika Serikat bisa ngumpulake pasukan kanggo perang ing Eropah.
    apa wiwit ing November saka 42, kanggo sisih paling, kebangkrutan ing Afrika njupuk Panggonan tanpa resistance amarga, nanging wis ing Desember Anglo-Saxon tak bogged mudhun ing perjuangan posisi.

    tetep 1943. Inggih, punika dilema. Ing tangan siji, padha kapekso kanggo njupuk Sisilia. Sawise kampanye Afrika, AS-Inggris ora bisa, ngidoni kabeh, nransfer kabeh pasukan darat lan angkatan laut saka Mediterania menyang sisih lor Prancis. Mulane, Sisilia dadi kelanjutan saka kampanye Tunisia lan bener nyetel tugas mundur Italia saka perang.

    Ing Italia, ing mangsa panas, hubungan sekutu karo Jerman wiwit disabotase, lan ketoke Kulon percaya yen Italia bakal dadi langkah sing gampang. Kajaba iku, sawise Sisilia, ora ana pasukan Wehrmacht gedhe ing Italia. Nanging Jerman cepet ngatur kabeh Italia ing kontrol, mangkono ngrusak kabeh plans saka Kulon ing September.

    tetep musim gugur-musim dingin. ing Selat Inggris kanggo miwiti landing ing wektu iki? Iku menarik, lan wis macet ing Italia, US lan angkatan laut Inggris, apa liyane cadangan kebangkrutan lan transports padha duwe kanggo nindakake operasi utama liyane ing podo karo. Dheweke ora bisa nindakake pendaratan sing luwih cedhak karo musim dingin ing kahanan cuaca sing njijiki. Mulane, wis ing Oktober wis cetha cetha sing ora bisa kanggo nindakake landing sadurunge Mei-Juni 1944.
  18. +1
    6 2014 Juni
    Kutipan saka Nayhas
    Omong kosong liyane. Pitakonan utama. Napa AS malah kudu mbukak ngarep kapindho? Keributan Eropa kanggo bolam kanggo warga Amerika biasa, kenapa dheweke kudu menehi nyawane kanggo wong Prancis utawa wong Walanda sing ora pengin nindakake iki? Tegese paws munggah lan manggon quietly kanggo awake dhewe, lan wong kudu ngganti sirah ing peluru? Miturut logika penulis, Amerika Serikat kudu ngidoni masalah sing ana ing Samudra Pasifik, ing ngendi Jepang nyuwil buntut lan mane lan ing taun 1942. uncalan kabeh kekuatan kanggo mbukak ngarep kapindho? Dheweke mung ing pungkasan taun 1943. nguwasani Jepang lan ngrebut inisiatif kasebut.
    Miturut cara, Sekutu bisa ing 1943. mbukak ngarep kapindho. Dheweke wis nggawe akeh prasyarat kanggo iki, dheweke wis ngrebut setengah saka Italia, Sisilia. Pukulan sabanjure ketok, ndharat ing Balkan, ing ngendi Jerman ora duwe benteng pesisir kaya ing Prancis, luwih-luwih, partisan Yugoslavia sing duwe detasemen gedhe sing diatur ing wilayah kasebut bisa menehi pitulung nyata. Lan saka Balkan, dalan menyang Berlin luwih cedhak, lan Hongaria, Rumania lan Bulgaria mesthi bakal ilang saka game kasebut kanthi nyuda lenga Jerman. Kebangkrutan ing Balkan jelas ancaman kanggo mburi pasukan Jerman ing Ukraina ... Nanging ...

    1."Pitakonan utama. Napa AS malah kudu mbukak ngarep kapindho? "
    Lan kok Amerika malah banjur wis crowded menyang allies Inggris lan USSR? Apa padha duwe alesan? Lan yen dheweke dadi sekutu resmi lan kesepakatan muncul, lan kanthi tenggat wektu tartamtu, mula kudu ditindakake, ora?
    2."Miturut cara, Sekutu bisa ing 1943. mbukak ngarep kapindho. Dheweke wis nggawe akeh prasyarat kanggo iki, dheweke wis ngrebut setengah saka Italia, Sisilia. Jeblugan sabanjure ketok, kebangkrutan ing Balkan, ing ngendi Jerman ora duwe benteng pesisir kaya ing Prancis ..."
    Ahli strategi sofa tutul aku ...
    Aku nyaranake sampeyan kanthi ati-ati ndeleng peta fisik Eropa (ora politik) lan mikir babagan apa kemungkinan kanggo nindakake serangan skala gedhe liwat pagunungan Italia (nalika nyerang saka Kidul menyang Lor) lan Balkan? Aku bakal pitutur marang kowe: kemungkinan meh nul, sanajan ora ana resistance. Monte Casino piyambak, nganti Polandia dibuwang menyang serangan kaya meriam fodder lan telu lan setengah ewu mau ora sijine mudhun, padha ora bisa njupuk kanggo meh sasi. Dadi Prancis sisih lor minangka pilihan sing paling apik kanggo nyerang dening unit mekanik lan tank.
    Nalika kasunyatan sajarah dianggep, iku migunani kanggo dig luwih jero lan njupuk kapentingan ing sabab saka acara lan kahanan kang kedaden, digunakake analisis mbangun cepet banget dadi kritik.
    1. 11111mail.ru
      0
      6 2014 Juni
      Quote: Salieri
      Monte Casino piyambak, nganti Polandia dibuwang menyang serangan kaya meriam fodder lan telu lan setengah ewu wong padha ora glethakaken mudhun, padha ora bisa njupuk kanggo meh sasi.

      Kajaba iku, biara iki dibela, kaya sawetara platoon (ora luwih saka 150 wong) saka Jerman tanpa senjata abot.
  19. mahkota
    +2
    6 2014 Juni
    Ing memoar, Kesselring nulis manawa garis benteng pesisir ing Normandia diatur adoh banget saka garis pantai. Pesisir sing sloping alon-alon, ora ana alangan alam kanggo kebangkrutan, miturut pendapate, nggawe kebangkrutan ing panggonan iki ora mungkin yen ana lokasi sing kompeten saka titik tembak Jerman. Akeh sejarawan militer langsung utawa ora langsung ngonfirmasi sudut pandange.
    Pranyata manawa kepraktisan lan ketelitian Jerman gagal ing kasus iki, utawa wong ing Berlin nampa instruksi sing cocog (bisa uga ora mung instruksi).
    Kasunyatan nuduhake yen, sanajan ing cilik saka teledor ing bagean saka Jerman ing ngatur nimbali pesisir ing Normandia, vaunted Normans kasar lan Yankees ora bisa ndharat tanpa korban ing sisih. Mbayangno apa jenis okroshka ing pesisir lor Normandia bakal diuripake ing acara saka pertahanan wewenang saka Jerman.
    Anglo-Saxon kudu mbukak ngarep kulon maneh, nanging ing panggonan sing beda
  20. 0
    6 2014 Juni
    Cathetan kasebut apik (lan netral). mung pengin klarifikasi)

    Kaping pisanan, Uni Sovyèt entuk kamenangan utama pisanan ... kira-kira 14 dina sawisé perang diwiwiti (22 Juni). Akeh sing bakal takon - apa jenis kamenangan iki? Ing ngarep rusak, unit rusak, lan yen padha ora bogged mudhun ing boiler lan perang tapel wates, banjur padha mung salah siji numpes utawa ngungsi. Saka sudut pandang militer, ya. Nanging iku worth kang lagi nyimak sing mung advance pinunjul saka pasukan Wehrmacht mung ing ngarep tengah. Ing ngarep lor lan kidul gumeter nanging tetep ngadeg. Nanging saliyane saka sudut pandang militer, ana uga politik. Ora suwe kepungkur, Wasserman sing dihormati ngomong babagan iki (kanthi cara, sampeyan bisa nelusuri, ana artikel ing topvar) nggawe kesimpulan adhedhasar temuan sawetara sejarawan. Ing ngisor iki yaiku - agresor ora liya yaiku klompok Nazi-fasis ing Jerman, lan nyalahake USSR amarga nyerang wilayahe (saiki kacathet yen memorandum kasebut nyatakake yen Jerman wedi marang agresi saka USSR, nanging iki potongan kertas dadi gampang ditulis maneh. Swara ing 43, kanggo Katyn lan akeh allies padha nyalahke Nazi. Saiki iku ora worth ngomong bab sing disalahake) iku mokal.
    Mesthi wae, banjur ora ana Internet, nanging mokal kanggo ndhelikake truk kanthi massa busuk, lan jagad iki nemokake kabeh, nanging apa kabeh panguwasa tanpa dhukungan saka rakyat? apa regane tentarane? Salah siji cara utawa liyane, allies ora bisa langsung ngumumake (ora perlu kanggo pirembagan bab perang antarane wong-wong mau. Minangka Muller ngandika, "Nyelehake!". Peace bisa rampung cepet banget - saperangan saka makalah mlebu dening diplomat lan iku. babagan dhukungan kanggo Jerman, yen politisi cepet banget "ngiwa" menehi papan kanggo wong anyar, sing, paling ora ing pidato, ngomong apa sing dikarepake wong. Siji cara utawa liyane, sekutu ngumumake dhukungan kanggo (paling ora sawetara) USSR. Ing sisih USSR, akeh wong saka Eropah sing dikuwasani wiwit perang. Tentara Polandia perang ing sisih USSR (Aku ora ngomong babagan kabeh wong. Ana ...), resimen Normandie-Niemen (sing, kanthi cara, bali menyang jet tempur Soviet paling anyar Yak-3 lan Yak-9) lan liya-liyane. Iki minangka kamenangan pertama, sanajan ora ana ing ngarep militer, sing nggawe Sekutu dadi tegang.

    Mbokmenawa menehi kesempatan kanggo radio siji, mula dheweke ora mung takon babagan Leningrad (ing St. Petersburg), nanging uga babagan Stalingrad (saiki Volgograd). Nanging kutha iki minangka springboard apik sing nggawe markas Jerman kabeh nyerang galur Kaukasus. Sawise kabeh, iku worth Tentara 6 kanggo ngendhokke sethitik lan iku kabeh - padha bakal nemokake piyambak ing dering saka ngendi padha mlaku, utawa lay mudhun ing kothak pinus utawa nyerah.
    Kajaba iku, perang kanggo Kaukasus ora njupuk menyang akun Jeksa Agung bisa ngetokake penting banget, iku penting. Iki saiki celengan Siberia Kulon, lan banjur kabeh lenga diprodhuksi ing Kaukasus. Lan lenga dikonsumsi dening kabeh senyawa. Lan iki dudu tank sing umume digunakake nalika nyopir mobil. Iki dudu tank lan sepur karo dheweke. Tanpa bahan bakar lan bahan bakar, tentara bakal munggah. Yagene ngandika dening I.V. Stalin (nanging kanggo sapa, aku kelalen, sayangé) - "Yen sampeyan menehi simpenan kanggo mungsuh, kita bakal njupuk. Yen mungsuh ora teka, nanging sampeyan numpes wong, kita bakal njupuk."? Dadi amarga lenga kasebut meh langsung menyang pasukan. "Vika" bisa nulis babagan salah pitungan Hitler, nanging njupuk Jerman, perang bisa rampung ing paling saka setahun. Lan mesthi ora ndhukung USSR.
  21. 0
    6 2014 Juni
    Artikel sing apik. Kabeh sing ilang yaiku ringkesan singkat babagan rencana Operasi Ora Bisa Dipikir, sing disiapake dening Anglo-Saxon nglawan USSR.
  22. 0
    6 2014 Juni
    akeh sing duwe logika kaya ngono) sampeyan kudu moyoki lan ngukum Sekutu) pengecut lan bodho) Kita sing paling apik lan liya-liyane.
    nganti 39-41, USSR jumeneng lan ora bantuan Inggris
    USSR bakal menang perang tanpa sekutu, nanging yuta wong liyane bakal nandhang kerugian)
    Napa Amerika Inggris lan sampeyan seneng cokotan saben liyane?
    Amerika lan Inggris Cowards, padha ora ngerti carane perang, padha ora duwe Stalingrad lan blah blah.
    Thanks kanggo kabeh veteran USSR lan Sekutu kanggo break Nazi lan Jepang.
  23. Alex Donetsk
    0
    6 2014 Juni
    andrey bener
  24. Serg93
    0
    7 2014 Juni
    Padha wedi yen kabeh Eropah bakal tiba ing USSR!!! Punika ngarep kapindho!
  25. +1
    7 2014 Juni
    Kanggo neraka karo wong-wong mau. Piye wae dheweke mbantu. Prajurit ora ana hubungane karo dolanan politikus. Prajurit ndharat ing Normandia, dudu politisi. Padha ditarik adoh ora piyambak (pungkasane) bagéan saka tentara Jerman, pakurmatan lan pujian kanggo wong-wong mau, luwih saka kita slamet. Kasengsem ing basis saka film "Saving Private Ryan" - film biasa. Inggih, umume, kabeh ing film ditampilake kanthi bener. Ing situs kebangkrutan Pantai Omaha, dheweke pancen ngalami alangan lan Amerika bubar kanthi apik ing kana. Kanggo kabeh gething saka Amerika modern, wong Amerika iku piye wae nuwun. Wong lanang ngadhepi perang nyata. Kahanan kaya mangkene umume ing ngarep Soviet-Jerman, nanging kanggo Amerika pancen katon medeni. Nanging aku luwih melas marang prajuritku (motif egois, mbah kakungku perang, malah ing infanteri, minangka pimpinan regu). Iku apik yen dheweke bisa mbukak supaya ora ana wong ing mburi. Miturut cara, ngarep kapindho ora mbantu mbah kakungku, dheweke tatu serius nalika nyerang Koenigsberg, perang wis rampung kanggo dheweke.
  26. Nikich
    0
    7 2014 Juni
    Quote: Andrey saka Chelyabinsk
    Kutipan: Nikich
    muspra sampeyan ngomong babagan Rommel. Jendral pinter banget.

    Aku ora mbantah, Rommel pancen komandan militer sing luar biasa. Salah siji saka akeh liyane sing njabat ing Wehrmacht.
    Kutipan: Nikich
    lan Manstein luwih apik kaping pirang-pirang

    Apa, nuwun? Dene kula, rebutan Tobruk dening Rommel boten wonten ing jejeripun panangkepan Crimea dening Manstein ing babagan kerumitan tugas.

    Mesthi wae, sawise kabeh, Manstein duwe kaunggulan angka ing Crimea lan senjata abot paling anyar saka Wehrmacht. Lan Rommel, nalika rawuh ing Afrika, mung ngalahake wong Italia, kaunggulan mungsuh ing peralatan lan wong, lan kahanan cuaca sing abot.
    1. +1
      7 2014 Juni
      Kutipan: Nikich
      Mesthi, mesthi, sawise kabeh, Manstein duwe kaunggulan numerik ing Crimea lan bedhil abot Newest saka Wehrmacht.

      Manstein ora duwe kaunggulan, Tentara Abang duwe kauntungan ing jumlah. Aku ora ngomong babagan kebangkrutan Kerch-Feodosia, nalika, saliyane sing mbela ing Crimea, kita ngluncurake pasukan pendaratan, kanthi numerik meh ngluwihi kabeh sing ana ing Manstein. Nanging, kabeh iki rampung karo "buru bustard"
      Wehrmacht ora duwe bedhil "anyar abot", lan yen sampeyan ngomong babagan "Dora", ngimpi alesan iki ora nuduhake dhewe ing bab khusus. Nanging garis pertahanan Crimea ngluwihi kabeh sing ana ing Inggris ing Tobruk.
  27. 0
    7 2014 Juni
    Inggih, kita ndharat supaya ing wektu kanggo distribusi gajah ... ing asas, ulang 70th saka kebangkrutan minangka acara tinimbang ing donya Kulon, nanging ana hubungan ora langsung karo kita. Paling padha ora nglilani sawetara divisi ditransfer kanggo kita, lan thanks kanggo.
    Miturut cara, aku tansah suggest forum liberally minded kanggo maca buku Max Hastings "Operation Overlord. Carane Front Kapindho Dibukak. "Panulis iku wartawan lan publicist Western, lan malah dibukak Welasan hot spot ing planet. Aku elinga. ana tema ing buku sing dianggep analis sing ing perang kanggo Normandia, Jerman nandhang kurang losses, 1,5 utawa 2 kaping kurang saka Inggris lan Yankees.Ing kabeh kahanan, nalika padha menang perang, nalika padha kalah, nalika padha duwe kauntungan nalika ora duwe. Yankees umume geli, padha kekurangan infantri! Awit wong enom sak telpon duwe hak kanggo milih jinis pasukan. Lan jebule infantri wis paling awon perwira lan prajurit tinimbang ing Angkatan Laut lan Angkatan Udhara. Lan padha nyiapake kanggo permusuhan ing teater operasi Eropah))) Malah mengko, sajrone perang, Amerika ngirim sawetara lulusan sekolah penerbangan menyang infanteri)) nyalahke komandhan kita ing kahanan nalika Jerman kejiret kita ing tataran mbok menawa wadya bala geger. Yankees lan Inggris nyiapake operasi iki nganti suwene ... nyatane, dheweke numpes Jerman kanthi kauntungan numerik.
  28. Kostya-pejalan kaki
    0
    Juli 9 2014
    Aku pengin takon marang pamaca negara iki:
    - Apa kita kudu ngadegake pedestal kanggo "master" saka Tentara Imperial Jepang amarga padha "netepake" pakta non-agresi, lan kanthi mangkono mbantu Tentara Abang menang?

    Nanging kasunyatan manawa Amerika Serikat melu pasukan utama Jepang ing pertahanan pulo Pasifik sing ditawan lan ngrusak pangkalan produksi mesin militer Jepang, ora ana sing bisa ngomong.

    Uga babagan perang udhara, ing ngendi Inggris melu (ngalihake) nomer kolosal loro aces lan kapal selam Jerman, sing bisa nyebabake akeh masalah.


    Dadi apa kita wis numpuk cobblestones ing Minsk darmabakti kanggo kabeh limo Hiroshima lan Nagasaki, lan ora ana tugu siji, mung kanggo salam wong-wong sing ora mlayu liwat, nanging tindak rapat.

    PES: angel kanggo infanteri sing wis munggah menyang tank karo tankmen tatu kanggo langsung ngontrol tank, sampeyan kudu bandage tatu, njaluk menyang panggonan driver-mekanik, lan sing paling penting, golek tuas kontrol lan narik bener kanggo uwal saka parit!

    Lan banjur ana Khazars, padha arep ngubur wong urip karo tank lan tatu.

    Sinau sejarah tank ing Internet, aku weruh yen posisi komandan tank, gunner lan sopir ana ing macem-macem bagean tank.

    Wektu kanggo wong Ukrainia bisa waras, lan ndeleng apa jenis Rusia Cilik sing ditindakake dening Rusia nganggo tangane dhewe.

    Wangsulan: Bab ingkang utama ing kene ora kanggo ngasilaken ing licik, nanging dubur loro pasuryan, ora bakal bingung karo gembong Michelin, "kobong" kaya pedhang Arsangel Kaschel, conto sing apik banget carane "cempes Gusti Allah piyambak" njupuk. donya adoh, ing sowing perang, lan banjur sampeyan lan dituduh.

    Matur nuwun Athos kanggo tembung sing wicaksana.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"