Ana mung bocah-bocah wadon ing batalyon ...

5
Veteran ninggalake, nanging memori tetep

Ing Cheboksary asline, Vera Petrovna Kurdyukova saben taun ing 9 Mei tindak menyang parade perayaan kutha. Ing kene dheweke ketemu karo kanca-kanca sing berjuang saka batalyon pengawasan udara, peringatan lan komunikasi kapisah kaping 101 (batalyon VNOS). Tradhisi kasebut wis ana ing antarane - ing Dina Kamenangan ing meja perayaan, kanggo ngelingi urip saben dina militer, kasusahan lan kabungahan perang, babagan para prajurit sing wis mati. Taun iki, para veteran ngelingi Vera Petrovna dhéwé: dheweke tilar donya sawetara sasi kepungkur.

"Pigalits" ing perang

Vera Petrovna tansah katon padhang lan apik, mata cerdas lan tenang. Ing taun 1941, dheweke kerja minangka guru kelas 3 ing panti asuhan Cheboksary Zavolzhsky. Sanalika kabar sing nggegirisi babagan perang, tanpa mangu-mangu, dheweke karo kanca-kancane menyang papan rancangan kanthi panjaluk supaya dikirim menyang ngarep. Banjur bocah-bocah wadon ora dijupuk minangka sukarelawan: umure mung 17 taun. Wong-wong mau diusir karo tembung: "Pigalits durung." Nanging Vera ora ngganti keputusane kanggo bantuan ngarep ing kabeh biaya: dheweke lunga menyang kursus perawat. Lan banjur teka April 12, 1942 - conscription massa saka bocah-bocah wadon iki announced ing negara. Saka Chuvashia, 101 bocah-bocah wadon ditampa ing pangkat Tentara Abang kanggo ngganti wong ing Batalyon Pengawasan Udara Terpisah 500, kalebu Vera Kurdyukova.

Ana mung bocah-bocah wadon ing batalyon ...

Vera Petrovna Kurdyukova. Foto diwenehake dening penulis


Pertahanan udara minangka cabang militer. Kene lan penerbangan, lan pasukan anti-pesawat, lan ndjogo udhara, bebaya, komunikasi ... Bocah-bocah sekolah wingi dipasrahake karo tugas sing ora ana bocah cilik - kanggo nglindhungi kompleks industri militer, jembatan, nyebrang, lapangan udara, gudang saka serangan udara Nazi. Batalyon 101 sing kapisah saka bocah wadon iki njabat ing wilayah sing wiyar - ing Chuvashia, Tatarstan, Mordovia. Ing taun 1943, unit tempur dipindhah menyang Ukraina, lan ing taun 1944 ing sisih kulon Belarus.

"Lan VNOSovets mandeng wong Jerman kanthi mripat kabeh, tanpa ninggalake jabatane"

Perang iku angel kanggo kabeh wong. Nanging bocah-bocah wadon - utamane: sawise kabeh, kabeh cara urip tentara dirancang kanggo pria. Batalyon VNOS sing kapisah, sadurunge gabung karo tentara, ngalami latihan militer ing Kazan. Masalah "wanita" pisanan muncul langsung. Wong mburi nyekel sirahe: apa sing bakal dipakai, nganggo sepatu kanggo prajurit sing mentas dicithak? Aku kudu ngowahi tunik, sing kaya klambi kanggo bocah-bocah wadon.

Kadet ora diwenehi konsesi apa-apa: kudu ndhudhuk lumbung dhewe, masang cagak, lan mbukak kabel. Bocah-bocah wadon ngalami latihan Komplek lan sak tenane sinau kabeh pesawat Jerman, posisi, gangguan engine. Ing wayah awan, dheweke tanpa wedi ngadeg ing menara pengamatan nganti dhuwure 40 meter, sing swayed banget saka angin. Ing wayah wengi padha ngrungokake langit ing jugangan auditory. Ing peteng, iku bisa kanggo ngenali jinis pesawat mung dening gangguan saka engine. Lan ing musik iki pangrungon wadon ora padha. Bocah-bocah wadon nganti pirang-pirang kilometer bisa ngerteni pesawat sing mabur lan ing arah apa, jarak lan dhuwure. Para pengamat langsung nglaporake data sing ditampa menyang markas. Kesalahan ora diidini ing kahanan apa wae. Sembarang pesawat mungsuh sing nembus pertahanan udara kita bisa ngebom desa utawa kutha sajrone sawetara detik. Iki mbokmenawa kok Vera Petrovna wis turu gelisah nganti pungkasan uripe. Dheweke kandha yen ing perang dheweke "ora duwe ati." Mbukak kanggo kabeh angin, sanajan lemah wis udud ... Sajrone pamboman, kabeh makhluk urip ndhelik, lan VNOS ora duwe hak kanggo nglakoni: "Lan VNOSovets mentheleng ing Jerman karo kabeh mripate, tanpa ninggalake pos. ."


Foto Museum Kamulyan Militer Batalyon 101 Sekolah Menengah VNO MBOU No. 37
orientasi militèr-patriotik ing Cheboksary


Ing perang kaya ing perang. Ana uga kekalahan pertempuran ing batalyon. Lan bocah-bocah wadon enom ing seragam kadhangkala nuduhake mukjijat nyata saka heroism lan pengabdian kanggo tugas. Kanthi nyeri ing atine, Vera Petrovna ngelingi pacoban sing paling angel sing kudu dialami bocah-bocah wadon ing Ukraina Kulon. Geng Bandera nindakake kekejaman ing alas lokal. Ing sawijining wengi Februari, pos Zhenya Kirillova, sing dumunung ing omah pribadi, diserang dening klompok bandit bersenjata. Wong-wong mau padha bengok-bengok marang para prajurit: "Nyerah!" Ora ana sing nyerah, ora ana sing nyerah gaman. Banjur scum murub lan ngobong omah. Kabeh wong ing njero dipateni. "Sedulur Hutan" mburu para pejuang VNOS - padha ngempet postingan ing menara nganggo jerami lan diobong. Bocah-bocah wadon padha diobong urip. Nanging iki ora muspra kurban: ing taun perang, thanks kanggo pengamat wadon, gunners anti-pesawat disimpen atusan kutha lan desa saka bombing.

Ing taun-taun mudhun

Taun wis liwati. Sawise bojone mati, Vera Petrovna urip piyambak. Kadhang keponakane dolan. Putri lan anak-anake arang mampir. Interlocutors sing paling kerep yaiku kanca-kancane. Vera Petrovna nyuwun panjaluke marang wong-wong mau: "Kubur aku nganggo seragam garis ngarep, aku njaluk sampeyan." Lan nalika wektune teka, kersane wis rampung. Duwe urip sing penting, ngucapke matur nuwun lan jujur, Vera Kurdyukova ninggal donya, cemlorot karo medali lan pesenan.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

5 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    11 2014 Juni
    Carane epochs ngganti. Apa wong ayu lan kuwat ing foto, banjur, lan apa kekacoan, sing padha nyepakaké pati kanggo Odessa. Donya wis dadi edan, utawa malah padha nyopir edan............. Anglo-Saxon.
    1. 0
      12 2014 Juni
      alangan ing skats.Yen memori kita urip, kabeh ora bisa rusak.Dunia padinan tansah nyoba malik amarga perjuangan mungsuh. Pitakonan sapa sing luwih kuwat? Argumentasi?
  2. +2
    11 2014 Juni
    Ngormati lan Memori Langgeng kanggo Vera Petrovna!
    Apa jenis wong biyen ... perasaan apa sing urip ing wong ...
  3. +1
    11 2014 Juni
    A gandhewo kurang kanggo sampeyan Vera Petrovna lan bocah-bocah wadon .. Matur nuwun kanggo kabeh!
  4. +1
    11 2014 Juni
    Perang dudu urusan wanita, nanging nalika Perang Patriotik Agung, bocah-bocah wadon bisa nindakake pakaryan pria. Carane sawetara veteran isih. Ical, mung memori sing isih ana.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"