Perang Pemusnahan: Penaklukan Saxon

11
Perang Pemusnahan: Penaklukan SaxonCharlemagne minangka panguwasa Abad Pertengahan, sing nggawe prototipe Uni Eropa modern - "Kakaisaran Kulon". Ing mangsa pamaréntahané, luwih saka 50 kampanye militer dianakaké, setengah saka sing dipimpin dhéwé. Bisa didudut yen nalika jaman pemerintahan Charles ana proses "Oslaught on the East" (Jerman: Drang nach Osten), serangan musuhan saka Kulon lan Katulik (Roma) marang Slavs lan bangsa bebas liyane. Eropah Wétan, wiwit. Apa sing saiki kita deleng ing Ukraina yaiku kelanjutan proses geopolitik sing diwiwiti nalika masa pemerintahan Charles. "Perang kanggo Ukraina" minangka kelanjutan saka konfrontasi antarane pemilik proyek Kulon lan donya Slavia (Rusia), sing wis dilakoni luwih saka sewu taun.

Minangka akibat saka perang penaklukan, Charlemagne bisa nggawe kekaisaran ageng sing mbentang saka tanah Slavia Eropah Tengah nganti Spanyol. Iki kalebu tanah Prancis modern, Belgia, Holland, Italia lan Jerman Kulon. Bener, "Kakaisaran Kulon" ora tahan suwe, lan sawise matine Charles, putrane bakal dibagi dadi telung bagean. Remuk terus. Nanging, vektor kanggo pangembangan Eropah wis disetel - iki manunggalaken, perjuangan nglawan peradaban Slavic lan panyerepan saka sawijining tanah, lan karusakan saka budaya manca, iman (asring bebarengan karo bearers).

Meh bebarengan karo penaklukan Italia (Kaisar Charlemagne Kulon) Charlemagne perang karo suku Saxon. Iku perang paling dawa lan sengit ing pamaréntahané. Intermittently, mandheg lan nerusake maneh, iku langgeng luwih saka telung puluh taun - saka 772 kanggo 804. Charles bisa menang nggunakake strategi "dibagi lan nelukake", nggunakake konflik internal saka Saxon lan narik kawigaten mungsuh saka Slavs, sing nyerang saka wétan, uga liwat teror getih, exterminating lan kobong kabeh desa lan wilayah. Kristenisasi nduweni peran penting ing penaklukan rakyat.

Saxon

Suku Saxon manggon ing tlatah sing jembar ing antarane Rhine ing sisih ngisor lan Labe (Elbe). Wilayah sing ditutupi alas, akeh kali lan rawa-rawa, ora ana dalan sing ndadekake lemahe mungsuh. Bagéyan saka Saxon isih ana ing periode saka abad III nganti V Masehi. e., bebarengan karo Angles lan Jutes, pindhah menyang sisih kidul pulo Britain. Ing ngendi dheweke, bebarengan karo Angles, dadi komunitas politik lan linguistik sing dominan ing Inggris (komunitas Anglo-Saxon).

Jeneng dhewe saka Saxon ora dingerteni, ketoke, iku beda. Penulis kuna sing pisanan nggunakake tembung iki, sing nuduhake suku sing manggon ing wilayah Rhine, ngasilake saka jeneng militer utama. gaman - piso sax. Saks utawa scramasax (lat. sax, scramasax), nyatane, pedhang cendhak, kanthi lading saka 30 cm nganti setengah meter. Scramasaxes nyebar ing Eropah, kalebu Rus.

Saxon durung duwe negara, siji pamaréntahan. Kabeh masalah penting diputusake ing rapat tahunan para sesepuh suku (ting). Masalah saiki wis dirampungake kanthi bantuan piagam suku (hukum). Sistem suku ana ing tahap dekomposisi lan telung kelompok sosial dibedakake kanthi jelas. Puncak masyarakat dumadi saka "bangsawan" (edelings) - bangsawan suku. Sebagéan gedhé populasi minangka anggota komunitas gratis (freelings). Kajaba iku, ana wong gumantung (litas).

Saxon dipérang dadi papat serikat suku. Ing sisih kulon, antarane Rhine lan Weser (nganti tutuk), urip "wong Kulon" (Westphalians). Saxon Kulon minangka tanggi paling cedhak karo wong Frank. Ing tengah negara, nutupi cekungan Weser lan pagunungan Harz, Ingrs (Angraria utawa Engerns) manggon. Ing tanah-tanah ing Weser ana Marklo, papan patemon taunan. Ing sisih wétan Ingris, nganti Laba, mbentang tanah "wong Wétan" (Ostfals). Sisih lor Saxony, saka tutuk Elbe-Labe menyang Eider, dikuwasani dening Nordalbings, Saxon Utara.

Wiwitané perang

Wates Francia lan Saxony meh ing endi wae ngliwati dhataran, lan ora ana ing pinggir kali, lan ora mesthi. Iki nyumbang kanggo serangan bebarengan lan perselisihan wilayah. Saben dina ana serangan, rampokan lan pembakaran. Pendhudhuk Karl nyoba luwih saka sepisan kanggo ngrebut wilayah tapel wates Saxony. Nanging kabeh upayane ora kasil. Kasuksesan diwatesi mung kanggo ngetrapake upeti sauntara lan sumpah kasetyan saka pimpinan perbatasan. Nanging, sakcepete Saxon ing wilayah tapel wates subordinatif wungu uprisings lan mbuwang mati daya saka conquerors.

Charles nempatake perang karo Saxon ing rutin, methodically lan mboko sithik njupuk liwat Saxony. Alesan kanggo perang ana serangan Saxon biasanipun. Diet in Worms mutusake kanggo miwiti perang nglawan tangga-tanggane. Kaping pisanan tentara Charles mlebu ing tanah Saxon ing 772. Wiwit wektu iku nganti 804, kanthi istirahat cendhak, ana perang wangkal lan getih. Meh saben taun, pasukan Frankish nyisir alas lan rawa Saxon, ngrusak pemukiman lan papan suci pagan, lan njupuk akeh sandera. Padha yasa bètèng-bètèng lan pos-pos sing dikuwasani. Saxon warriors (praktis kabeh pedunung wilayah) ora bisa nolak tentara Frankish, sijine ing rutin lan luwih bersenjata, nanging nglancarake perang ora duwe aturan baku ("partisan") rada sukses. Sanalika Charles utawa komandhane ninggalake wilayah kasebut kanthi akeh tentara, kabeh sukses sing kepungkur dibatalake, lan kudu diwiwiti maneh. Saxon nyerang garnisun individu, numpes pos-pos mungsuh, nyerang pasukan Frankish ing "dalan" alas (jalur-jalur), ngatur penyergapan lan jebakan. Wong-wong mau numpes misionaris Kristen lan ngobong gréja, sing dadi bagéan penting saka rezim pendhudhukan. Ing perjuangan iki, para Saxon nuduhake intransigence lan kakuwatan gedhe.

Ing wiwitan, ora ana sing mbayangake manawa perang bakal luwih saka telung dekade. Kampanye pisanan Charles ing Saxony umum kanggo perang ing jaman kasebut lan kaya invasi Pepin the Short ing taun 758. Tentara Frankish nembus Saxony kanthi gampang. Para Saxon kanthi kendel nglawan lan mbela awake dhewe ing benteng-bentenge, nanging padha kalah. Tentara Frankish numpes Bèntèng Eresburg, ing ngendi papan suci dewa Irmin dirusak (peneliti percaya yen iki minangka salah sawijining jeneng dewa gludhug Thor). Kanggo ngurmati dewa iki, tiang kayu (irminsul) didegake, nggambarake Wit Donya - wit awu Yggdrasil.

Lan luwih, sing ana ing semangat perang tapel wates tradisional, acara dikembangake miturut pola lawas. Setaun sabanjure, Saxon, kaya ing wektu sadurunge, nanggapi serangan saka Franks kanthi serangan. Karl, sibuk karo perang ing Italia karo Lombard, bisa ngirim mung detasemen punitive cilik. Mung ing 775 iki diatur kampanye gedhe anyar ing Saxony. Ing sirah saka tentara gedhe, Raja Charles tindak luwih jero menyang tanah Saxon luwih saka biasanipun, tekan darbeke "Wong Wétan" lan kali Okker (Oker). Kaya biasane, sandera dijupuk. Ing dalan bali, Ingrs dikalahaké, sing nyoba kanggo nyerang detasemen Frankish kapisah kiwa ing Weser. Nanging, wektu iki, sadurunge tentara ninggalake Saxony, Charles ninggalake garnisun kuwat ing benteng Eresburg lan Sigiburg.

Ing musim semi 776, wong-wong Saxon ngepung benteng loro kasebut. Eresburg direbut maneh. Sawisé iku, Karl mutusaké kanggo ngganti taktik. Ketoke, ninggalake pitakonan penaklukan lengkap Saxony kanggo periode sing luwih adoh - penaklukan Italia durung rampung, Charles mutusake kanggo nggawe wilayah sing dikubengi - "tandha". "Tandha" digawe ing arah paling mbebayani, padha kudu dadi jenis buffer ing dalan mungsuh. Dadi, nalika masa pemerintahan Charlemagne, ing ngisor iki digawe: merek Spanyol - kanggo nglindhungi wong Arab ing Spanyol sisih lor; Breton March - sawijining distrik ing sisih lor-kulon kerajaan, digawe kanggo nglindhungi Bretons; merek Avar - wilayah ing sisih kidul-wétan negara Frankish, digawe kanggo nglindhungi saka serangan Avar; Tandha Thuringian - ing sisih wétan, kanggo nglindhungi Sorbs (Lusatian Serbs), etc.

Eresburg direbut maneh dening wong Frank. Eresburg lan Sigiburg malah luwih apik. Benteng anyar Karlsburg dibangun. Kajaba iku, Charles nggedhekake proses Kristenisasi Saxony. Ketoke, dadi cetha kanggo Charles lan penasehate yen kanggo ngalahake Saxon lan kanggo pacify Saxony, iku perlu kanggo ngowahi populasi wilayah kanggo Kristen. Para imam lan pasamuwan minangka bagéan paling penting saka sistem kontrol wong. Charles ninggalake imam ing wilayah tapel wates kanggo ngowahi pagan menyang agama Kristen. Kaping pisanan, bisnis dadi apik. Ing taun 777 Saxon dikalahaké manèh, mayoritas "bangsawan" Saxon ing patemon ing Paderborn ngakoni Charles minangka panguwasa. Penduduk lokal wiwit ngucapake ketaatan lan nampa baptis ing massa.

Transisi menyang strategi penaklukan total

Raja Charles ngrayakake kamenangan kasebut. Tapel watesé dikuwataké. Para Saxon sing recalcitrant "ngasorake awake dhewe." Kristenisasi wis diwiwiti kanthi sukses. Lan ing kene kanggo pisanan muncul jeneng wong sing mimpin perlawanan, nglumpukake Saxon recalcitrant lan menehi pangarep-arep marang wong-wong sing wis mundur. Jenenge Widukind. Dheweke ora katon ing Paderborn kanggo sumpah setya marang Charles lan tindak menyang raja Denmark. Wong-wong sing wis siyap nerusake perlawanan kasebut nyawiji ing saubengé.

Wis ing 778, pangarep-arep Charles lan pengadilane kanggo kamenangan cepet ilang. Bali saka Spanyol, ngendi Charles ing 778 gagal ing Saragossa lan ilang rearguard ing Roland wani ing Ronceval, raja Frankish nampa kabar depressing. West Saxon (Westphalians) mbalela maneh. Saxon uga nyabrang tapel wates ing Rhine lan pindhah munggah ing pinggir tengen kali iki menyang Koblenz, kobong kabeh ing dalan. Banjur, sarat karo jarahan sugih, meh padha bali menyang negarane kanthi tenang. Detasemen Frankish bisa nyekel Saxon ing Leisa, nanging mung bisa ngalahake penjaga mburi. Ing 779 Charles miwiti kampanye anyar. Tentara Frank cukup tenang ngliwati kabeh negara, ora ana sing nemoni akeh perlawanan. Saxon maneh nyatakake andhap asor, menehi sandera lan sumpah setya.

Nanging, Karl ora percaya maneh. Ketoke, wiwit wayahe, Karl mutusake yen Saxony kudu ditangani kanthi rapet. Franks wiwit ngleksanakake rencana strategis sing mimpin kanggo subjugation lengkap Saxony. Karl saiki wis nyiapake kampanye anyar kanthi ati-ati lan wiwit meh padha karo "perang total", lan dudu "serangan keris" ksatria. Kampanye 780 ora disebabake dening serangan Saxon. Tentara Charles tindak menyang tapel wates karo Slavs - Kali Laba. Wong Frank durung nate lunga menyang sisih lor-wétan. Charles nggawa kabeh tentara misionaris Kristen karo dheweke, mutusake kanggo Kristenisasi kabeh Saxony. Kajaba iku, raja nindakake reformasi administratif - Saxony dipérang dadi kabupaten (distrik administratif), dipimpin déning counts. Antarane counts ana bangsawan Saxon, sing nuduhake piyambak manut lan setya.

Ing wiwitan taun 782, ngelingi penaklukan wilayah Saxon rampung, Raja Charles nganakake majelis negara ing Lippspring. Tanah Saxon disebarake menyang panguwasa feodal Saxon lan Frankish lokal, lan sistem feodal dikenalake ing Saxony. Langkah-langkah tambahan uga ditindakake kanggo numpes paganisme. Sawisé iku, Charles karo tentara bali menyang kerajaan.

Reformasi agama lan administratif, nyiptakake kepemilikan tanah feodal gedhe, pambusakan paganisme kanggo nggawe Saxony dadi bagian saka kekaisaran Charles. Sang Prabu percaya marang kamenangane nglawan wong-wong Saxon nganti dheweke wis nganggep Saxony "dheweke". Dadi, kanggo ngusir serangan saka Sorb Slavs (Lusatian Serbs), sing nyerbu tanah tapel wates Saxony lan Thuringia, tentara Franco-Saxon dikirim. Nanging Karl salah ngitung, Saxon durung diajukake. Andhap asor ana ostenatious. Kajaba iku, buron saka pagans, introduksi saka gedhe-ukuran landownership feodal banget worsened kahanan saka akeh anggota masyarakat free.

kraman Widukind

Widukind teka ing Saxony lan meh enggal kabeh negara pecah. Pemberontakan numpes meh kabeh prestasi Charles. "Para bangsawan" Saxon sing lunga menyang sisih Charles dibunuh tanpa ampun. Wong-wong Saxon sing dadi Kristen uga digebugi. Gréja diobong, para imam dipatèni. Misionaris, dhokter teologi Willegad, sing mbantu Karl kanggo nandur agama anyar, meh ora bisa lolos. Pemberontakan pagan uga ana ing tetanggan Frisia.

Tentara sing dikirim nglawan Sorbs meh ditumpes ing Peperangan Zuntel. Detasemen ekuestrian ing komando saka chamberlain Adalgiz, Konstabel Geilo lan palatine Vorado, sawise nampa kabar saka pambrontakan, mutusaké kanggo bali menyang Saxony, ing ngendi dheweke kudu gabung karo tentara sikil Count Thierry. Nanging, sadurunge gabung karo infantri Thierry, para ksatria ngerti yen tentara Saxon dumunung ing kemah cedhak Gunung Züntel. Para ksatriya ingkang gumunggung, ajrih manawi kamenangan sadaya kamulyan badhe dhateng Count Thierry, sanak sadhèrèkipun sang prabu, mutusaken badhe nyerang mengsah piyambak. Serangan jaran saka tentara Saxon ora nggawa sukses. Saxon nahan pukulan lan, sawise ngubengi mungsuh, numpes meh kabeh detasemen. Antarane sing tiwas yaiku Adalgiz lan Geilo, uga papat cacah liyane lan rolas ksatria bangsawan liyane. Sisane rombongan mlayu. Count Thierry mutusake ora njupuk risiko lan mundur pasukan saka Saxony.

Karl ora tau ngalami kekalahan kasebut - woh-wohan saka pirang-pirang taun kerja lan rencana sing apik dirusak. Kabeh kudu diwiwiti meh kabeh maneh. Nanging, Karl dibedakake kanthi ketekunan gedhe lan kasunyatan manawa dheweke ora nate ngalami kesulitan. Karl, kaya biasane ing kahanan sing angel, ngumpulake kabeh kekarepane. Respon cepet lan nemtokake. Dheweke mlebu critane minangka salah siji saka conto paling elek saka ruthlessness.

Charlemagne cepet wungu tentara lan nyerang Saxony senadyan mangsa ala. Nguripake kabeh ing dalan menyang awu, tentara Frankish tekan Weser, ing kutha Verden, ngendi, ing ancaman saka extermination lengkap, nuntut supaya bangsawan Saxon nyerahke kabeh instigators paling aktif saka uprising. Para sesepuh Saxon, ora bisa nemokake kekuwatan kanggo nuduhake perlawanan terbuka (Widukind maneh mlayu menyang Denmark), jenenge sawetara ewu kancane. Miturut dhawuhe Charles, dheweke digawa menyang Verdun lan dipenggal. Secara total, nganti 4,5 ewu wong tiwas. Sawise nampa sumpah kasetyan saka bangsawan Saxon, raja Saxon ninggalake Saxon.

Tumindak pembantaian massal iki nduweni watak politik, psikologis. Charles nuduhake marang Saxon apa sing ditunggu-tunggu kanggo nanggepi pemberontakan luwih lanjut. Kajaba iku, basis hukum kanggo kabijakan teror ditata. Sapa wae sing nglanggar sumpah sing diwenehake marang panguwasa lan pasamuwan, nuwuhake kraman, ngenteni pati. Nanging, senadyan langkah intimidasi iki, wong Saxon terus nglawan. Kanggo nanggepi perlawanan sing terus-terusan, ing taun sing padha, Charles ngetokake Kapitular Saxon Pertama. Dheweke mrentah supaya ngukum pati apa wae sing nyimpang saka kesetiaan marang raja, gereja lan nglanggar ketertiban umum. Mangkono, dosa apa wae marang administrasi pendhudhukan lan pasamuwan bakal diukum pati.

Charles meh kabeh menehi Saxony telung taun sabanjuré - 783-785. Ing mangsa panas 783, Kal maneh nyerang Saxony karo tentara gedhe. Nalika ngerti manawa wong-wong Saxon wis nggawe kemah ing cedhak Detmold, raja Frankish cepet-cepet pindhah menyang kono lan ngalahake mungsuh. Akèh wong Saxon dipatèni. Charles tindak menyang Paderborn, ing ngendi dheweke ngrancang nampa bala lan nerusake perang. Nanging, nalika sawetara dina mengko dheweke ngerti yen tentara gedhe saka Westphalian Saxon ngadeg ing pinggir Kali Hase, Karl maneh miwiti kampanye. Ing perang sing bakal teka, Saxon dikalahake. Sumber Frankish laporan sugih jarahan lan nomer akeh tawanan dijupuk sawise perang iki. Sawise nyebabake rong kekalahan abot ing Saxon sajrone sawetara dina, wong Frank ngrusak Saxony menyang Elbe lan bali menyang Frankia.

Ing 784 lan 785 taun sabanjuré panguwasa Franks nglampahi ing Saxony. Sajrone perang extermination, Saxon padha numpes ing perang mbukak lan serangan punitive. Raja Charles njupuk atusan sandera lan digawa metu saka Saxony. Desa-desa sing dadi pusat perlawanan dirusak babar pisan. Biasane Charles nginep ing mangsa ing Prancis Tengah, ngaso saka buruh militèr. Nanging mangsa 784-785. Carl nginep ing Saxony lan ngrayakake Natal, liburan favorit, ing Weser. Ing musim semi, amarga banjir kali kanthi cepet, dheweke pindhah menyang Eresburg. Ing kana, Charles dhawuh mbangun gréja, ndandani kastil. Saka Eresburg, Karl kaping pirang-pirang tindak ing gropyokan punitive, mbuwang Unit kavaleri ing kabèh Saxony, numpes bètèng-bètèng lan desa mungsuh, exterminated pemberontak.

Ing musim semi 785, Charles nyelenggarakake diet umum ing Paderbon, sing dirawuhi dening wakil saka bangsawan Saxon. Mung Widukind sing ilang, sing ora bisa dingerteni lan terus nggegirisi wong kanggo nglawan. Banjur Karl mutusake kanggo miwiti rembugan karo pimpinan Saxon dhewe. Rembugan ing Berngau sukses. Widukind, sing ing wektu iku wis pindhah menyang wilayah Saxon Utara, mutusaké sing resistance luwih ora ana gunane. Kabeh perang ilang, Saxony drenched ing getih. Widukind nuntut jaminan keamanan lan sandera bangsawan. Karl tindak kanggo iku. Banjur Widukind lan kanca cedhake Abbion sowan marang raja ing Attiny, ing Champagne. Ing kana padha dibaptis. Kajaba iku, Karl dadi bapa baptis Widukind lan menehi hadiah sing akeh. Sawise iku, jeneng Widukind ilang saka babad.

Perlawanan saka Saxon praktis mandheg. Ing taun 785, penulis kronik Frankish ngumumake yen Car wis "nguwasani kabeh Saxony". Akeh sing nganggep mangkono. Paus Adrian ngluhurake Charlemagne, sing "kanthi pitulungan saka Juruwilujeng lan kanthi dhukungan saka rasul Petrus lan Paulus ... ngluwihi kekuwatane menyang tanah-tanah Saxon lan nuntun dheweke menyang sumber baptisan sing suci." Kanggo sawetara taun, Saxony, ditutupi getih lan ditutupi awu saka desa sing diobong, "tenang." Iku ketoke kanggo penjajah sing ing salawas-lawase.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

11 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    9 2014 Juni
    Ayo ngomong yen Charlemagne minangka pencipta Uni Eropa pisanan, lan numpes kabeh wong sing kanthi sukarela ora pengin gabung karo Uni Eropa iki lan ora memenuhi standar ..
    1. pit
      pit
      +6
      9 2014 Juni
      Lan ora ana owah-owahan wiwit iku.
      Kabeh kaya biasane. Aku setuju - mbayar pajeg.
      Yen sampeyan ora setuju, kita bakal nyuwek sampeyan lan sampeyan isih bakal mbayar pajeg.
      1. +4
        9 2014 Juni
        Sing mesthi ora owah wiwit iku yaiku taruhan ing elit ...

        Saxon, sing ora bisa dirusak kanthi kekuwatan, ditaklukake saka njero mung kanthi tuku elit kanggo gelar, tanah lan dhuwit ...

        Dheweke nindakake perkara sing padha saiki tuku pimpinan politik, oligarki, wartawan lan selebriti ...

        Lan ing endi wae lan ing endi wae, Kulon uga ngrusak budaya asli - minangka salah sawijining landmark sing bisa nyawiji bangsa. Minangka conto, siji bisa nyebut Slavs padha sing sadurunge manggoni meh kabeh Jerman wétan ...
        Ana ing ngendi?
        Dheweke ora ana ing kene! Lan sawetara wong ngerti yen Berlin biyen dadi kutha Slavia ...
        Ing endi akeh suku India, negara-negara kuna ing Amerika?
        Daftar kasebut ora ana pungkasane ...
  2. +6
    9 2014 Juni
    Saiki Panguwasa Resident Evil, Obama sing jahat banget, nerusake karya Charlemagne.
  3. Asan Ata
    +8
    9 2014 Juni
    Matur nuwun kanggo pelajaran sejarah sing apik.
  4. +3
    9 2014 Juni
    Nyedhiyakake plus kanggo artikel kasebut, aku kudu nambahake marang Penulis yen Carolus Magnus minangka panguwasa - ksatria sing nindakake kabecikan marang Slavia: dheweke ngalahake Avar Khaganate. Ayo kula ngelingake sampeyan manawa para nomaden Avar padha "mulya" amarga cara dheweke nggunakake wanita Slavia menyang gerbong. integrator Eropah dina iki ora worth driji cilik Karl
  5. +7
    9 2014 Juni
    Kaya ing jaman biyen, sing "peteng" maju, ngrusak kabeh sing wajar, apik, lan padhang. Peteng lan awake dhewe dadi korbane para panguwasa sing khianat, ndeleng kepiye wong kulit putih diganti dening wong anyar saka Asia lan Afrika, ngowahi saka wong dadi rabble. Wong-wong Saxon saka suku-suku Jermanik dadi wong sing angel banget. Wong-wong Slavia Kulon sing manggon ing Rügen lan Polabia dadi wong sing luwih angel dicekel (kira-kira 300 taun padha perang karo tahta kepausan). Lan saben-saben kita ngalahake kanthi bantuan pengkhianat Lan benteng pungkasan yaiku kita Rusia. Lan maneh strategi lawas - pengkhianat, kabeh jinis Bandera. Ora kabeh mlaku kanthi lancar karo pamrentah Rusia, nanging kita ora duwe hak kanggo tiba, amarga iki minangka patine Kulawarga Putih ing saindenging jagad Putih.
  6. Volland
    +6
    9 2014 Juni
    Vote.....
  7. +2
    9 2014 Juni
    Ora ana apa-apa ... keturunan Saxon sing pindhah menyang Inggris,
    mbales kekalahane para leluhure marang keturunane Charles the Franks
    ing Waterloo :)
    1. +2
      9 2014 Juni
      Yen katon ing cara iki, banjur turunan saka Saxon mbales sethitik sadurungé ing Crecy.
  8. +3
    9 2014 Juni
    Lan sabanjure yaiku Slavs, kanthi cara, ing Jerman, meh katelu saka jeneng Slavic!
  9. -2
    9 2014 Juni
    Masalah cilik ing kene! ;) Charlemagne ora ngalahake! ;) Iki palsu. Sejarah digawa menyang Cator ing sekolah, nanging dheweke ora bisa nggawa babad! :)
  10. +3
    9 2014 Juni
    Posisi suku Slavik Kulon ing bab iki menarik, sing mung (nyengkuyung) ndhukung Charlemagne, amarga padha wewatesan karo Saxon lan ana perang tapel wates antarane wong-wong mau, dene liyane (Lutichs), bebarengan karo Denmark, ndhukung. Saxon.
    Contone, ing taun 789, Charlemagne nggawe ekspedisi kanggo nglindhungi Mecklenburg Obodrites nglawan suku Slavia Lutiches (Wiltzes). Franks mbangun loro kreteg ing Elbe, nyabrang kali lan, kanthi dhukungan saka allies (Saxon, Frisians, Obodrites lan Lusatian Serbs), menehi jotosan elek marang Luticians. Senajan, miturut sajarah, padha perang wangkal, padha ora bisa nolak pasukan ageng allies. Karl ndamel Wilts menyang Kali Pena, numpes kabeh ing dalan. Ibukutha capitulated, lan Pangeran Dragovit diajukake lan menehi sandera.
    Ing musim semi 798, Charlemagne rampung ngrusak tanah Saxon ing antarane Weser lan Elbe. Ing wektu sing padha, Franks sekutu sing diwanti-wanti ing pimpinan Pangeran Drazhko ngalahake suku Saxon saka Nordalbings cedhak Sventana, mateni 2901 wong miturut sawetara sumber, nganti 4000 Saxon miturut liyane. Ing musim semi taun sabanjuré, sawise ninggalake Herstel, Charlemagne nyedhaki Minden karo tentara lan ngrusak kabeh wilayah antarane Weser lan Elbe, dene sekutu-sekutune disengkuyung supaya bisa perang kanthi sukses ing Nordalbingia, sing ndadekake bisa mutusake asil. perjuangan ing sih saka Charles.
    Kamenangan iki uga dicathet dening panguwasa Franks dhewe: ing taun sing padha, 798, nampa Drazhko ing pengadilan ing Thuringia, dheweke menehi penghargaan luar biasa marang pangeran pagan, lan ing diet negara sing dianakake ing Hollenstedt ing 804, kaisar. nransfer tanah Nordalbingia kanggo panyengkuyung, resettling saka ing kono menyang pedalaman saka Kakaisaran Frankish 10 Saxon. Ing patemon sing padha, miturut sejarah Frankish, Charlemagne mrentahake kabeh pangeran liyane saka Baltik Slavia kanggo ngenali Drazhko minangka panguwasa sing paling dhuwur. Ing 000, kaisar maneh mbayar manungsa waé kanggo Slavic urusane, nerbitaké kapital ing Thionville, miturut kang mung pasar ing Bardovik, Chezle lan Magdeburg bisa dadi panggonan dagang karo Slavs kanggo pedagang Frankish. Saka jumlah iki, loro pisanan dumunung cedhak tapel wates karo darbeke Drazhko. Mangkono, taun 805-804 minangka periode pengaruh paling gedhe saka persatuan Obodrite ing wilayah Baltik Kidul.
    1. +2
      9 2014 Juni
      Nanging, iki mimpin kanggo clash antarane Obodrites lan Danes, kang raja, Gudfred, ing wektu sing perang karo Kakaisaran Frankish. Sawise mlebu aliansi karo Lyutichs, mungsuh jangka panjang Obodrites, uga karo suku Slavia: Glinyans lan Smolins, sing nalika iku mbalela marang kekuwatan Obodrites, panguwasa Denmark ing 808 nyerang wilayah kasebut. tanah pesisir saka Obodrites. Goodfred kasil ngrebut sawetara kutha Obodrite, kalebu Rerik, pusat dagang utama serikat Obodrite. Sajrone panangkepan kutha iki, Godlav (Godelayb), nikah karo putri Novgorod pangeran Gostomysl, sing diarani bapake pangeran Rusia pisanan Rurik, dicekel lan kanthi dhawuh saka raja Denmark. Miturut Gudfred, Rerik rampung numpes, para sudagar sing manggon ing kono ditransfer menyang Hedeby, lan upeti dileksanakake ing Obodrite kagungane dijupuk dening Danes. Bebarengan karo invasi, Goodfred lan Lutici ravaged tanah tapel wates saka obodrites, ngendi padha dijupuk jumlah gedhe saka jarahan.
      Senadyan mabur Pangeran Drazhko, para obodrite terus nglawan Denmark lan bisa numpes sebagian besar tentara Gudfred. Kajaba iku, Charlemagne, kanggo nanggepi serangan marang sekutu sing setya, ngirim tentara sing dipimpin dening putrane Charles the Younger menyang Saxony. Nanging, kaisar paring pitunjuk marang dheweke, tanpa perlu khusus, supaya ora melu perang karo Denmark, mula mung sawise Gudfred bali menyang Jutland, tentara Frankish nyabrang Elbe. Tujuane Charles the Younger yaiku tanah lempung sing mbrontak lan Smolins, nanging, amarga ilang akeh prajurit nalika kampanye, putrane kaisar kudu bali menyang Saxony, tanpa kudu nyerahake suku kasebut menyang kekuwatan Drazhko. .
      Njupuk kauntungan saka kekirangan allies nyemangati, Charlemagne njupuk Nordalbingia saka wong-wong mau, kang Slavs durung duwe wektu kanggo gain foothold. Ora suwe, ing tanah kasebut, ing ngendi pemukiman bali saka Saxon diwiwiti kanthi dhawuh saka kaisar, rong tandha tapel wates diatur ing pinggir Elbe - Saxon lan Denmark - lan pambangunan garis benteng pertahanan, sing diarani Saxon. Tembok, wiwit.

      prajurit Avar ngadeg ing helem, ing ngarep karo busur milisi Saxon, ing latar mburi tanpa waja lan karo kapak jawata Slavic Kulon.
  11. +1
    9 2014 Juni
    - Iku tansah menarik: apa motivasi wong kaya Charlemagne ... rakus biasa? Ambisi sing ora wajar? Apa sing diarani Providence of God?
    - Nglampahi kabeh urip ing kampanye, ngerti manawa sampeyan ora kudu nggunakake woh-wohan kamenangan ..
    - Nanging sing paling menarik yaiku sing mbutuhake atusan ewu wong liya, sing umume ora bisa ditindakake: pati utawa ciloko ... - Sapa sing bakal bali menyang omah tanpa cilaka,
    Dheweke bakal mundhak, dadi luwih dhuwur
    Ing jeneng Saint Crispian!
    - Sapa sing slamet saka perang, bakal weruh umur tuwa,
    Dheweke, saben taun, ing wayah wengi kumpul kanca,
    Dheweke bakal ujar "Sesuk iku Dina Saint Crispian"
    Lengan bakal digulung lan nuduhake bekas -
    "Aku entuk dheweke ing dina Crispian ..." ...
    - Wong sing bakal ngwutahake getih karo aku dina iki,
    Aku bakal dadi sedulur: ora preduli
    Dina iki bakal nggawe dheweke seneng!
    Lan para bangsawan bakal ngipat-ipati nasibe
    Sing dina iki ora karo kita,
    Lan ing amben ...
    Cokot ilat, mung ngomong
    Kanca kita ing perang ing dina Crispin!
    (C) W. Shakespeare. "Henry V"
    1. 0
      11 2014 Juni
      Kutipan saka saygon66
      - Iku tansah menarik: apa motivasi wong kaya Charlemagne ..

      Dheweke ana ing antarane para suci.
  12. CPA
    +1
    9 2014 Juni
    Penulis, iku bakal worth kang lagi nyimak sing tanah Avar padha Cut menyang ROOT, Slavs malah wis ngandika: "Mati, kaya brute!", Sing tegese padha ilang tanpa tilas. Nalika Karl ngirim misionaris menyang Avar ( pigura ing Rusia), wis ora ana sing mbaptis , awu lengkap.
  13. Alex Donetsk
    +2
    9 2014 Juni
    Apa sampeyan pengin tetanggan Saxon? Serangan tanpa wates lan pengkhianatan tanpa wates. Kita bangga karo serangan ing Great Steppe lan Kaukasus lan tengen. ? Minus yen crita kasebut dilalekake.
  14. Lares95
    +1
    10 2014 Juni
    Aku elinga carane Ivan the Terrible discold ing Kulon, lan muspra, Charlemagne mung monster.
  15. 0
    10 2014 Juni
    Matur nuwun, digression apik menyang sejarah + 1000000000
  16. 0
    10 2014 Juni
    kesehatan.
    aku wong pagan. kang asale saka tradhisi nularake tradhisi kasebut kanthi lisan.
    perang ngrusak jajak pendapat saka akeh padha perang miturut iman. Kawula mangertos bilih kapitadosan punika dipun tampik dening tiyang kathah, sampun dangu sampun wonten kapitadosan ingkang awonipun pejah. ing iman kita, pati karo gegaman ing tangan nalika mbela awake saka serangan, GOOD. fly agaric? sapa sing nglawan obat penghilang rasa sakit???
    sinambi ora lali. aturan ora covet properti pepadhamu, Nanging, kaya kabeh liyane "prentah" KITA! mbela tanah sampeyan, sampeyan bisa lan kudu mateni. lan Bungah marang wong kang mbela pepadhane. nuwun seda, nanging dheweke pahlawan. ing conto pahlawan, sampeyan bisa mulang generasi enom.
    wong-wong kang lali marang dhawuh-dhawuh iku padha sugih (ora saka Allah). padha ngarep-arep yen bapake luwih becik tinimbang karo sedulur. Gusti Allah nitahake manungsa. marga saka bathi, padha ngrusak apa kang wus katitahake dening Gusti Allah. nganggep awake dhewe duwe hak kanggo mbuwang apa sing diduweni bapak lan ibune. ora mungkin wong-wong mau ngerti yen sing dadi duwèké wong tuwa dudu duwèké. nanging aku kepengin dadi luwih kuwat, luwih pinter, luwih pantes, luwih sugih tinimbang wong tuwaku. “dadi bocah” nganggep awake dhewe wis dewasa.konflik bapak lan anak. dadi wis, dadi bakal. Shaheeds nindakake sing padha.
    Apa sebabe pati luwih abang ing jagad iki? wakil saka "IMUNITY", dying, njupuk sawetara virus karo wong, disebut "padha anak." perang nglawan kekebalan ing saben kita didhukung dening kita !!! kenapa kita nyebut pemusnahan virus ing njaba kita barbarisme internal?
    wis!!! mesthi! gampang banget dadi virus dhewe... .mulane ana wong pinter. kalebu Ortodoks. Ortodoks metu saka kita, saka pagan. kabeh lair saka ngendi wae. Ya, kita ora tansah padha. MediaWiki serangan utamané "padha anak."
    Muga-muga aku wis jelas, yen ora jelas, aku siap ngrusak.
    ps Iklan? ORA, OPINION giring, tukang sulap uh-huh

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"