Kashmir: Perang Abadi ing India Barat Laut

9
India Barat Laut minangka wilayah etnopolitik sing kompleks banget. Yen ing sisih lor-wétan negara, ing ngendi konflik antarane gerakan separatis minoritas nasional lan pasukan pamaréntahan wis ana nganti pirang-pirang dekade, kapentingan India lan China clash, banjur sisih lor-kulon minangka titik tabrakan India lan Pakistan. kapentingan. Nyatane, benturan kepentingan India lan Pakistan ing India Barat Laut minangka salah sawijining ngarep konfrontasi umum antarane jagad Muslim lan non-Muslim. Wilayah sing paling bermasalah ing wilayah kasebut yaiku negara bagian Jammu lan Kashmir. Wilayah pegunungan iki misuwur amarga kasunyatane nganti taun 1947 ana pamrentahan semi-merdika Jammu lan Kashmir, dipimpin dening Maharaja Hindu, dene mayoritas penduduke dadi Muslim.

Kashmir: Perang Abadi ing India Barat Laut


Jammu lan Kashmir minangka tanah kuno sing éndah sing wis dadi jembatan antara India, China lan jagad Iran-Muslim nganti pirang-pirang abad. Wiwit jaman kuna, wis ana kutha-kutha kanthi budaya sing maju banget lan, nganti saiki, penganut sawetara agama, Muslim, Hindu, lan Budha, bisa urip bebarengan kanthi tentrem. Mesthi, kontradiksi lan perang, kalebu ing basis agama, dumadi ing saindhenging crita Kashmir, nanging padha nganggep sifat konfrontasi global mung sawise mardika India saka kolonial Inggris.

Ing pirang-pirang aspek, mesthine para penjajah nindakake sing paling apik ing kene, nggawe wates buatan kanggo rong negara pasca kolonial - India lan Pakistan. Ing Inggris sing tanggung jawab gedhe kanggo konfrontasi geopolitik antarane India lan Pakistan, sing paling penting, jagad Barat sing kasengsem. Kanggo Amerika Serikat lan Inggris Raya, India sing merdika sing kuwat nyebabake ancaman sing signifikan, mula wiwit wiwitan diputusake, sepisanan, dipérang dadi rong negara (banjur ditambahake sapratelon - Bangladesh), lan kaping pindho - kanggo pit negara. negara Hindustan ing konfrontasi sing terus-terusan. Salah sawijining instrumen pitting iki yaiku konflik Kashmir.

Sadurungé kamardikan India lan Pakistan diproklamiraké, populasi Muslim ing Kapangéranan Jammu lan Kashmir rukun karo Maharaja Hindu lan para panguwasa Muslim ing tetanggan ora ngandhakake keluhan khusus babagan iki. Elinga yen ing Jammu lan Kashmir, wong-wong Hindu manggon ing wilayah kidul - iki utamane wakil saka bangsa Indo-Aryan.


Prajurit patroli nalika curfew ing dalan sepi. Ing mburi tembok ana tulisan: "Asu India, mulih."


Muslim klempakan ing sisih lor lan kalebu ora mung wong India, nanging uga wong Pashtun, wong Balti Tibeto-Burma lan wong Burishi sing unik, sing nganggo basa Burushaski sing terisolasi, babagan misteri asal-usul lan kekerabatan sing para ilmuwan ing saindenging jagad. planet isih teka-teki. Saliyane Hindu lan Muslim, komunitas Budha sing cukup gedhe uga manggon ing Jammu lan Kashmir, sing diwakili utamane dening populasi sing nganggo basa Tibet saka bekas pamrentahan Ladakh lan Zaskar. Ladakh sacara historis nyedhaki Tibet lan, amarga alasan sing jelas, minangka zona sing tambah akeh minat saka negara tetanggan China.

Ing negara Jammu lan Kashmir India modern, kahanan etno-confessional kaya ing ngisor iki: mayoritas populasi (67%) ngaku Islam, 30% - Hindu, 2% - Sikh lan 1% - Buddhisme. Ing wektu sing padha, ana beda banget antarane wilayah individu negara. Dadi, ing sisih lor - Kashmir - Muslim nggawe nganti 97% saka populasi. Ing sisih kidul negara - ing Jammu, ing nalisir, 65% saka populasi Hindu, mung 31% Muslim, lan 4% Sikhs. Ing Ladakh, 46% wong Buddha. Sing, kita waca sing Alignment etno-confessional ing negara ditondoi dening distribusi ora rata saka kelompok ètnis lan confessional ing wilayah sawijining, nanging ing wektu sing padha ana predominance ketok saka populasi Muslim.

Minangka gambaran etnis, populasi Kashmir diwakili dening kelompok ing ngisor iki: 1) Bangsa Dardic, penengah antarane India lan Iran - Kashmir, Shin, Kalash lan kelompok etnis liyane. 92% wong Kashmir iku Muslim, liyane Hindu; 2) Bangsa Indo-Arya - Punjabi, Dogras, Hindustanis lan kelompok ètnis liyane, umume manggon ing sisih kidul negara lan nganut agama Hindu, Sikh utawa Islam; 3) Wong Tibet-Burma - Ladakhs, Balti, Tibetan - manggon ing sisih lor-wétan negara lan ngaku utamané Buddhisme Lamaist, uga agama Bon Tibet (kajaba wong Balti, sing mbok menawa mung wong Tibet-Burma. kang ngaku Islam Syiah ); 4) Burishis, sing nganggo basa Burushaski lan manggon ing wilayah Hunza, saiki dikuwasani Pakistan. Bangsa iki uga ngaku agama Islam; 5) Pashtuns (Afghans), kagolong bangsa Iran lan njaga hubungan sing cedhak karo sesama suku ing Pakistan lan Afghanistan.


Salah sawijining remaja Kashmir mbalang watu menyang militer


Maharajas Jammu lan Kashmir padha Dogra miturut warga negara. The Dogras nglacak klan kanggo wong saka Rajputana (negara modern saka Rajasthan), bangga karo eksploitasi militèr lan kanggo sisih paling tetep agama Hindhu, sanajan bagean cilik saka Dogras uga ngaku Sikhism lan Islam. Sacara resmi, negara karo Dinasti Sikh sing mrentah, sing dianggep dening wong Sikh liyane minangka pengkhianat marang Sikhisme, kalebu tanah Jammu lan Kashmir, uga pamrentahan Buddha Ladakh lan Zaskar lan emirat Hunza, Gilgit. lan Nagar. Gilgit-Baltistan lan Hunza saiki dikuwasani Pakistan. Panguwasa Inggris, minangka ijol-ijolan kanggo kasetyan, ngidini Maharajas Jammu lan Kashmir kanggo nahan tahta lan ora ngganggu banget ing urusan internal wilayah iki.

Nalika India lan Pakistan dipisahake ing taun 1947, Maharaja Jammu lan Kashmir, Hari Singh, sing ngupaya njaga kadhaulatan ing wilayah sing dikuwasani, ora pengin dadi bagéan saka negara sing mentas kawangun. Nanging, wong-wong Muslim, ora marem karo kaputusan iki lan ora ngupaya kanggo terus tetep ing pamaréntahan Hindu, utamané amarga kanca-kanca saka suku padha cedhak minangka bagéan saka negara Muslim kang daulat dhewe, wungu pemberontakan bersenjata. Sang Maharaja ora duwe pilihan, kajaba njaluk bantuan menyang India. Dadi wilayah Jammu lan Kashmir dadi bagéan saka negara India, nalika pewaris Hari Singh, Karan Singh, sing nyekel jabatan gubernur negara, isih resmi dadi Maharaja Jammu lan Kashmir.

Kanggo mbantu populasi Muslim ing negara kasebut, milisi suku Pashtun saka Afridis lan Yusufzais teka - suku-suku sing manggon ing wilayah tapel wates Pakistan lan dibedakake karo militansi gedhe lan sikap sing semangat marang agama. Sawisé wadyabala India kasil nolak serangané, militèr Pakistan campur tangan. Mangkono wiwit Perang Indo-Pakistan Kapisan, sing dumadi saka 21 Oktober 1947 nganti 1 Januari 1949. lan dipungkasi kanthi pembagian wilayah Jammu lan Kashmir antarane India lan Pakistan. Kira-kira 60% wilayah kerajaan kasebut dadi bagean saka India, dene sisih lor liyane, sing didunungi dening Muslim, bener-bener menyang Pakistan.


Perlawanan para demonstran Kashmir lan militer India ing dalan-dalan ing Srinagar


Wiwit kuwi, konflik Indo-Pakistan babagan Kashmir terus tanpa gangguan. Kira-kira pitung puluh taun, rong negara tanggane ora bisa ngrampungake masalah tapel wates antarane dheweke kanthi tentrem. Ing wektu iki, telung perang Indo-Pakistan liyane ngiring - Kapindho - ing Agustus-September 1965, Katelu - ing Desember 1971, Kargil - ing 1999, uga konflik bersenjata cilik ora kaetung. Loro-lorone India lan Pakistan dipeksa kanggo njaga angkatan bersenjata sing signifikan ing wilayah kasebut, kanggo nandur modal dhuwit sing akeh kanggo nambah senjata lan peralatan unit tentara lan polisi.

Saliyane nggunakake pasukan bersenjata dhewe, Pakistan aktif sponsor organisasi Muslim radikal adhedhasar wilayah Kashmir ing kontrol lan nindakake serangan teroris marang pasukan pamaréntah India. Wilayah Kashmir Pakistan sajrone dekade kepungkur wis dadi basis de facto kanggo organisasi teroris internasional sing nggunakake wilayah pegunungan sing angel digayuh minangka papan perlindungan sing apik kanggo kamp latihan. Organisasi kasebut bener-bener ngontrol Kashmir Pakistan, nggawe aturan dhewe ing wilayahe lan nyegah penetrasi ora mung wong India, nanging uga wong manca non-Muslim menyang wilayah kasebut.

Provinsi Lor lan Azad Kashmir dibentuk ing wilayah Kashmir sing dikuwasani Pakistan, dene wilayah India minangka bagéan saka negara Jammu lan Kashmir. Kajaba iku, kira-kira 10% wilayah Kashmir dikuwasani dening pasukan Cina ing taun 1962, lan wilayah iki, sing diarani Aksai Chin, isih dadi bagéan saka RRC, uga minangka bagéan saka Jalan Raya Trans-Karakoram, dianeksasi karo China ing taun 1963. kanthi idin saka pihak Pakistan. .


Prajurit tentara India sajrone latihan ing cedhak tapel wates India-Pakistan ing wilayah Kashmir India sing disengketakan.


Nanging, divisi wilayah tilas kerajaan antarane India, Pakistan lan China ora ateges pungkasan konflik bersenjata ing wilayah kasebut. Organisasi Muslim sing adhedhasar ing Kashmir Pakistan ora bakal nanggapi kasunyatan manawa bagean penting saka sedulur-sedulure tetep ana ing negara India Jammu lan Kashmir, kalebu ing wilayah Lembah Kashmir, ing ngendi umat Islam udakara 97% saka populasi. .
Mesthine, negara Jammu lan Kashmir wis dadi target serangan teroris. Kontingen militer India sing signifikan adhedhasar ing negara kasebut, dirancang kanggo ngamanake wilayah kasebut saka risiko invasi Pakistan utawa China. Ing taun 1990, ing negara Jammu lan Kashmir, amarga ancaman serangan teroris saka organisasi radikal, rong puluh divisi India dipasang.

Dheweke ditentang dening militan organisasi radikal, sing jumlahe uga ana ewonan. Ing wektu sing padha, miturut sumber India, ing taun-taun pungkasan ana penurunan proporsi Muslim Kashmir dhewe ing rangking organisasi radikal - padha diganti dening wong-wong saka tetanggan Pakistan lan Afghanistan, Taliban sing mundur, uga. minangka separatis Uighur saka tetanggan China lan radikal saka tilas republik Asia Tengah Soviet. Kabeh pamirsa multinasional iki nemokake papan perlindungan ing kamp pelatihan ing wilayah Kashmir Pakistan.

Bebaya radikalisasi umat Islam India saya tambah akeh amarga ing babagan sosial, umat Islam luwih cendhek tinimbang umat Hindu. Minangka aturan, wakil saka komunitas Muslim kurang pendhidhikan, lan ana sawetara pengusaha lan intelektual ing antarane wong-wong mau. Iki amarga, antarane liyane, kanggo kasunyatan sing pisanan wakil saka kasta ngisor diowahi kanggo Islam, saéngga ngupaya kanggo break metu saka sistem kasta. Sawise pambentukan Pakistan sing berdaulat, bagean penting saka Muslim, utamane saka lapisan masyarakat ndhuwur, ninggalake India, luwih seneng nggawe karir ing negara Muslim dhewe. Sing isih ana ing India mung wakil saka kelas ngisor kutha sing kurang sugih lan kurang pendidikan, lan ing kasus Kashmir, wakil saka kelompok etnis pribumi lokal, uga makarya utamane ing wilayah manajemen tradisional.

Yaiku, organisasi Islam radikal ing India duwe kesempatan sing cukup akeh babagan ngisi lan nganyari sumber daya personel, utamane kanthi biaya para pemuda sing nganggur. Retorika anti-Amerika sing aktif digunakake dening organisasi Islam radikal uga nyumbang kanggo ngunggahake wewenange. Peran Pakistan, Arab Saudi lan negara-negara Muslim liyane sing nyedhiyakake pitulungan finansial lan organisasi kanggo organisasi Muslim India uga penting.


Aliran dana sing gedhe banget kanggo njaga pasukan ing wilayah iki meksa India lan Pakistan mbukak dialog kanggo pemisahan kanthi tentrem ing sadawane Siachen, tanpa prejudis kanggo kelangan wilayah ing loro-lorone.


Saiki, organisasi agama lan politik ing ngisor iki minangka aktor utama ing kahanan militer-politik ing Kashmir:

1. Jamiat ul-ulama-i Islam - Paguyuban para teolog Islam. Organisasi Pakistan iki sing merekrut lan nglatih militan kanggo paramiliter Kashmir.

2. Lashkar i-Jhangvi - Tentara Jhangvi, organisasi agama lan politik paling penting nomer loro sing ngrekrut lan nglatih militan kanggo kelompok bersenjata lan langsung ngatur.

3. Hizb-i Mujahidin - Partai Pejuang Iman. Iki minangka salah sawijining organisasi Islam paling radikal ing wilayah kasebut sing nyengkuyung kamardikan Kashmir.

Perlu dicathet yen kabeh organisasi kasebut kalebu sayap radikal Islam Sunni ortodoks. Iki diterangake dening kasunyatan sing Sunni ing donya modern sing makili pasukan Islam paling aktif. Pakistan lan Taliban Afghan nyedhiyakake dhukungan khusus kanggo organisasi Sunni. Nanging, sawetara Muslim Syiah uga manggon ing Kashmir, utamane Ismailiyah. Kanggo Sunni radikal, dheweke minangka mungsuh ideologi nomer loro sawise Hindu lan Buddha; bisa uga konversi menyang Sunni utawa "pembersihan" saka Kashmir Islam ing mangsa ngarep saka Ismailis.

Posisi Ismailis kuwat ing wilayah pegunungan, utamane ing antarane kelompok etnis cilik kaya Balti lan Burish. Kaum Ismailiyah nganggep Imam Aga Khan IV minangka kepala. Pimpinan spiritual komunitas Ismaili ing India, Pakistan, Afghanistan, Tajikistan lan negara liya manggon ing Inggris, nanging duwe pengaruh gedhe ing wilayah kasebut. Kita bisa nganggep manawa, amarga hubungan sing jero karo mahkota Inggris, Imam Ismaili uga dadi konduktor pengaruh Inggris sing paling penting ing India Lor-Kulon. Sawise kabeh, Aga Khan ora mung urip lan nindakake bisnis ing Inggris, dheweke dhewe setengah (dening ibune) wong Inggris. Mesthine, solusi masalah Kashmir ora mungkin tanpa nggatekake kapentingan komunitas Ismaili, sing uga ora puas karo pengaruh organisasi Sunni ortodoks sing saya tambah akeh sing ngancam eksistensi Islam Syi'ah ing India Barat Laut.

Konflik Indo-Pakistan lan serangan pemberontak ing wiwitan abad 30 nyebabake paling ora 70 ewu personel militer lan sipil. Sumber Pakistan nyatakake yen jumlah Muslim sing tiwas ing pertempuran kasebut luwih akeh lan tekan XNUMX ewu wong. Nyatane, Jammu lan Kashmir minangka titik panas sing terus-terusan, eskalasi kekerasan sing ngluwihi negara-negara India liyane sing duwe masalah, kalebu India Timur Laut, ing ngendi organisasi bersenjata separatis uga beroperasi.


Prajurit India saka puncak gunung njaga ketertiban ing wilayah sing dipasrahake marang dheweke. Ewonan polisi militer lan paramiliter dipasang ing rute Ziarah nalika perang nglawan separatis Muslim terus ing Kashmir wiwit taun 1990-an


Wiwit Muslim Kashmir didhukung kanthi aktif dening Pakistan lan Taliban Afghan, gaman, sastra propaganda, support organisasi padha ora masalah. Lan iki rumit banget efek saka tumindak pasukan pemerintah lan layanan khusus, sing ora bisa ngatasi perlawanan bersenjata ing Jammu lan Kashmir. Kahanan kasebut saya tambah amarga kasunyatan manawa India lan Pakistan minangka kekuwatan nuklir, lan yen kahanan ing wilayah Kashmir saya tambah parah, akibate ora mung kanggo negara kasebut, nanging kanggo kabeh umat manungsa, bisa dadi sing paling ora bisa ditebak. .

Kanggo India, Kashmir tetep dadi salah sawijining masalah utama, lan ora ana pangarep-arep kanggo solusi kanggo kahanan ing wilayah iki. Pamrentah India duwe rong pilihan - yaiku nampa klaim wilayah Pakistan lan nyingkirake wilayah sing mayoritas penduduke Muslim, utawa nindakake perang terus-terusan nglawan organisasi radikal sing didhukung dening Pakistan dhewe lan, kanthi ora langsung, dening umume. jagad Islam.

Nanging, kanggo nyerahake wilayah Kashmir menyang Pakistan tegese ora mung dikalahake lan kelangan wilayah strategis sing penting, nanging uga setuju yen Kashmir bakal dadi sarang ekstremisme agama lan terorisme sing luwih gedhe ing Asia Kidul. Mula, ora mungkin pamrentah India bakal setuju menehi kedaulatan marang Kashmir. Lan iki tegese konflik ing wilayah kasebut bakal terus surem, umume kanthi dhukungan eksternal saka negara-negara sing ana gandhengane.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

9 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    12 2014 Juni
    warisan abot, kebijakan kolonial ...
  2. +4
    12 2014 Juni
    Iku menarik banget kanggo aku maca, matur nuwun kanggo penulis.
  3. +1
    12 2014 Juni
    Apik banget. Nganti saiki, aku mung ngerti babagan Kashmir yen dheweke (utawa dheweke?) Ana ing India lan "Wol Kashmir" sing misuwur asale saka kana. Aku selendang lan pullover saka iku, ana iku apik banget.
  4. +2
    12 2014 Juni
    Thanks kanggo penulis kanggo artikel. Soko sing dianyari ing memori.
    Ing negara bagian Punjab lan Himachal Pradesh, serangan teroris ajeg ditindakake lan pelaku bom bunuh diri kejiret. Wong Tionghoa, kanthi potongan Kashmir, uga entuk wasir sing cukup - sarang terorisme liyane saliyane Xinjiang.
    Saiki kanggo masalah. Aku seneng pendekatan China kanggo ngatasi separatisme Uyghur. Partai iki dhawuh, lan sawetara yuta Enich Hans rampung ing sisih lor-kulon negara. Contone, ing musim semi taun 1996, kira-kira 40-50 ewu pemukim Cina teka ing kutha Tarim saben dina. Lan saiki populasi Uighur ana mung luwih gedhe tinimbang wong anyar. Asil punika weakening cetha saka gerakan protes.
    Ing India, kabeh luwih rumit - ana cukup wong, nanging kawicaksanan domestik ora dibedakake kanthi tegas lan konsistensi.
  5. +3
    12 2014 Juni
    India, Pakistan lan Bangladesh iku siji negara, India. Sawise budhal saka Inggris, konflik sektarian getih wiwit ing India. Lan ing taun 1947, Muslim pisah saka India, mbentuk Pakistan, lan banjur Bangladesh. Mulane, India banget waspada marang negara Islam. Lan ora mungkin wong India bakal rembugan karo negara Islam.
    1. +3
      12 2014 Juni
      Tegese, sadurunge tekane Inggris, ora ana negara siji-sijia ing kono)
    2. 0
      12 2014 Juni
      Oh, lan mesthi Bangladesh ora tau pisah saka India. Inggris nyawiji Bengal ing panguwasa siji, ngrebut India. Nalika ninggalake India ing taun 1947, koloni dibagi dadi rong negara - India lan Pakistan, lan Bengal dipérang dadi rong bagéan, sisih kulon menyang India, lan sisih wétan menyang Pakistan (dadi dikenal minangka Pakistan Wétan). Bangladesh éntuk kamardikan ing taun 1971, lan dudu saka India, nanging saka Pakistan. India mbantu para separatis sajrone perang kamardikan sangang wulan.
  6. +1
    12 2014 Juni
    Matur nuwun. informatif babagan perang langgeng tanpa pungkasan
  7. 0
    13 2014 Juni
    Wong-wong Kulon saka kabeh koloni, nalika padha lunga, dibagi supaya ana perang langgeng.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"