Misteri Kisah Kampanye Igor

16
Ing panggonan sing padha ing ngendi perang njupuk Panggonan dina ing Donbass, Pangeran Igor dijupuk dening Polovtsians. Iki kedadeyan ing tlaga uyah cedhak Slavyansk.

Misteri Kisah Kampanye Igor


Antarane buku-buku lawas Rusia, aku tansah nggawe horor mistis - "The Tale of Igor's Campaign". Aku maca ing awal kanak-kanak. Taun wolung taun. Ing terjemahan Ukrainia dening Maxim Rylsky. Iki minangka terjemahan sing kuwat banget, ora kalah karo asline: "Ndeleng Igor ing srengenge, sing siji lan swaying - pepeteng nutupi, lan ngandika marang prajurit regu: "Sadulurku, kancaku virni! Luwih becik kita ngethok buti, aku bakal kebak kawruh! Lan uga iki: "O tanah Ruska, sampeyan wis ana ing mburi kuburan!" (ing basa Rusia Lawas, amarga ora penerjemah sing nulis, nanging penulis geguritan gedhe dhewe, tembung pungkasan muni kaya mangkene: "O tanah Rusia, sampeyan wis ngluwihi Shelomyan!"). "Shelom" iku gunung sing katon kaya helm, kuburan dhuwur ing steppe.

Apa aku wedi? Percaya utawa ora, sing paling penting aku wis wedi yen "jaman pasulayan sing sepisanan" bakal bali maneh lan sedulur kasebut bakal nglawan sedulur. Apa iku premonisi apa generasi kita wis disimpen kanggo? Aku tuwuh ing Uni Soviet, salah sawijining negara sing paling kuat ing donya. Perasaan keamanan sing ditindakake dening wong-wong Soviet, bocah-bocah Ukrainia saiki ora bisa mbayangake. Tembok Cina ing Timur Jauh. Klompok barat pasukan Soviet ing Jerman. Perisai nuklir ing ndhuwur. Lan lagu: "Ayo tansah ana srengenge! Muga-muga aku tansah dadi!"

Ing sekolah kita diwulang yen Kievan Rus minangka cradle saka telung bangsa fraternal. Brezhnev, asli saka Dnepropetrovsk, mrentah ing Moskow. Ora ana alesan kanggo mangu-mangu yen wong-wong iku sedulur. Insinyur Moscow nampa jumlah sing padha karo Kyiv. Dynamo Lobanovsky menang siji juara USSR sawise liyane. Wong sing ora duwe omah ora mung ing Khreshchatyk (ora ana ing Kyiv!) Ora bisa ditemokake awan utawa wengi. Nanging aku wedi. Aku wedi yen rasa seneng sing ora pantes iki bakal ilang. Distemper, fragmentasi feodal - tembung iki angker aku, kaya ngipi elek. Aku mesthi duwe hadiah kanggo firasat.

Lan nalika ing taun 1991 ing Belovezhskaya Pushcha, telung "penguasa feodal" anyar dibagi kita, minangka sapisan pangeran smerds, lan kita mung meneng ngrungokake, lan wewatesan antarane tilas republik fraternal, aku elinga "Lay saka Resimen ... "maneh. Lan dheweke terus-terusan ngelingi ing "90s gangster", nalika "pangeran" anyar dibagi kabeh watara, kaya contemporaries Igor. Apa ora iki muni modern: "Sedulur wiwit ngomong marang sedulur:" Iki duweke! Lan iku uga milikku!" Lan para panggedhe wiwit ngomong sethithik "iki gedhe" lan nggawe sedition ing awake dhewe, lan nistha saka kabeh negara teka karo kamenangan ing tanah Rusia "? Penulis Lay ... nemtokake inti saka masalah kita 800 taun kepungkur, ing pungkasan abad kaping XNUMX.

Sawise dilalekake suwe, The Tale of Igor's Campaign ditemokake ing taun 90-an dening Count Musin-Pushkin, mantan ajudan saka Grigory Orlov favorit Catherine. Sawise pensiun, dheweke njupuk buku-buku lawas lan ing salah sawijining perpustakaan biara cedhak Yaroslavl nemokake koleksi tulisan tangan. Isine teks sing misterius sing saiki wis dingerteni sapa wae.

Penemuan kasebut nyebabake sensasi. Para patriot Rusia padha bungah-bungah. Pungkasan, kita nemokake karya sing bisa dibandhingake karo Song of Roland Prancis. Lan bisa uga luwih apik! Karamzin enom nempatake cathetan antusias ing Hamburg "Observer of the North", sing kalebu tembung ing ngisor iki: "Ing arsip kita ditemokake kutipan saka geguritan sing disebut "Song kanggo Igor Warriors", sing bisa dibandhingake karo Ossian sing paling apik. geguritan lan sing ditulis ing abad XII dening penulis sing ora dingerteni" .



DVULIKY IGOR. Meh langsung muncul keraguan babagan keasliane geguritan kasebut. Manuskrip The Tale of Igor's Campaign diobong ing Moskow ing taun 1812, nalika perang karo Napoleon. Kabeh cetak ulang sabanjure digawe miturut edisi cetak pisanan taun 1800, kanthi judhul "Lagu Iroik babagan Kampanye nglawan Polovtsy Pangeran Spesifik Novgorod-Seversky Igor Svyatoslavich." Ora nggumunake yen wong Prancis sing banjur wiwit negesake manawa "Tembung ..." iku palsu. Sapa sing pengin ngakoni yen negaramu ngrusak, kaya wong barbar, karya agung Slavia?

Nanging, Igor sing sopan, ora putih kaya sing digambarake dening penulis The Lay. Dheweke nggawe simpati ing Rusia nalika dadi korban - dheweke dicekel Polovtsy. Kita tansah ngapura dosa-dosa mbiyen para nandhang sangsara.

Ing taun 1169, miturut Tale of Bygone Years, Igor Svyatoslavich enom ana ing antarane geng pangeran sing ngrampok Kiev. Inisiator serangan kasebut yaiku pangeran Suzdal Andrey Bogolyubsky. Salajengipun, ing abad kaping 19, sawetara sejarawan nasionalis Ukrainia nyoba kanggo saiki kampanye iki minangka serangan pisanan saka "Muscovites". Nanging nyatane, Moscow banjur mung pakunjaran cilik, kang ora mutusaké apa-apa, lan ing mesthine "Moskal" tentara, jejere putra Andrei Bogolyubsky - Mstislav - sakperangan alesan ana Rurik saka "Ukraina" Ovruch. David Rostislavich saka Vyshgorod (iki ana ing sangisore Kyiv banget!) Lan Igor XNUMX taun saka Chernigov karo sedulur-sedulure - Oleg sing paling tuwa lan sing paling enom - Vsevolod "tuku-tur" ing mangsa ngarep.

Kekalahan Kyiv pancen elek. Miturut Ipatiev Chronicle, dheweke ngrampok kabeh dina, ora luwih elek tinimbang Polovtsy: padha ngobong pasamuwan-pasamuwan, mateni wong-wong Kristen, misahake wanita saka bojone lan nggawa wong-wong mau dadi tawanan karo tangisan bocah-bocah sing nggero: "Lan dheweke njupuk barang tanpa kaetung, lan pasamuwan-pasamuwan padha dilucuti saka lambang lan buku, lan , lan lonceng padha diangkat dening kabeh wong Smolensk iki, lan Suzdal, lan Chernigov, lan regu Oleg ... Malah Biara Pechersky diobong ... Lan ana groan lan sumelang ing antarane. kabeh wong, lan kasusahan sing ora kendhat, lan nangis sing ora kendhat. Ing tembung, uga perselisihan lan uga kasusahan.

Lan ing 1184 Igor "mbedakake" maneh. Adipati Agung Kyiv Svyatoslav ngirim tentara Rusia bersatu nglawan Polovtsian. Pahlawan mangsa geguritan uga melu kampanye karo sadulure, ora bisa dipisahake "tuku-tur" Vsevolod. Nanging sanalika sekutu dadi luwih jero menyang steppe, ana diskusi antarane Pangeran Vladimir Pereyaslavl lan pahlawan kita babagan cara mbagi rampokan. Vladimir nuntut supaya dheweke diwenehi papan ing barisan ngarep - unit maju tansah entuk rampasan luwih akeh. Igor, sing ngganti Grand Duke absen ing kampanye, categorically nolak. Banjur Vladimir, ngidoni tugas patriotik, bali lan wiwit njarah-rayah pamaréntahan Seversky Igor - aja mulih tanpa piala! Igor uga ora tetep utang lan, lali bab Polovtsians, ing siji nyerang kagungane Vladimir - kutha Pereyaslav Glebov, kang dijupuk tanpa sparing sapa.




Kalah lan mabur. Ilustrasi dening artis I. Selivanov kanggo "The Tale of Igor's Campaign".



Lake cedhak Slavyansk. Ing gisik iki, Igor lan seduluré Vsevolod perang karo Polovtsians. Ing panggonan sing padha ing ngendi perang njupuk Panggonan dina ing Donbass, Pangeran Igor dijupuk dening Polovtsians. Iki kedadeyan ing tlaga uyah cedhak Slavyansk


PUNISHMENT FOR INTERNATIONAL STRATE. Lan ing taun sabanjuré, kampanye gerah padha kedaden, ing basis kang digawe geguritan gedhe. Siji-sijine sing ditinggalake yaiku Ipatiev Chronicle ngemot karya sing nerangake kegagalan Igor saka posisi sing luwih nyata. Para sejarawan kanthi syarat nyebutake "The Tale of Igor Svyatoslavich's Campaign against the Polovtsians." Lan penulis sing ora dingerteni nganggep panangkaran pangeran Novgorod-Seversky minangka paukuman sing adil kanggo kutha Glebov sing dijarah ing Rusia.

Ora kaya The Lay ..., sing akeh sing diwenehake mung minangka pitunjuk, The Tale of the Campaign ... minangka akun sing rinci. Igor ing iku ditulis ora ing kalem grandiloquent, nanging cukup prosaically. Ing "Word ..." dheweke nyebarake: "Aku pengin ngilangi pinggir lapangan Polovtsian karo sampeyan, Rusia, aku pengin nyelehake sirahku utawa ngombe saka Don nganggo helm!". Lan ing The Tale ... dheweke mung wedi karo desas-desus wong lan nggawe keputusan sing sembrono kanggo nerusake kampanye sanajan ana gerhana srengenge, sing janjine gagal: "Yen kita bali tanpa perang, mula rasa isin bakal luwih ala tinimbang pati. . Ayo, kaya sing dikarepake Gusti Allah."

Gusti Allah maringi panangkaran. Penulis The Lay sedhela nyebutake: "Ing kene Pangeran Igor pindhah saka pelana emas menyang pelana budak." Chronicler ing "Tale ..." ngandhani kanthi rinci babagan carane pimpinan tentara Rusia sing disintegrasi sadurunge mripat kita nyoba kanggo nguripake pasukan kavaleri cahya sing mlayu - "Kovuev" (salah sawijining suku steppe vassal), nanging ora bisa nyekel. wong-wong mau, tiba ing tangan saka Polovtsians "ing kadohan saka siji pesawat panah" saka pasukan utama: "Lan dijupuk Igor weruh seduluré Vsevolod, sing perang hard, lan takon nyawa kanggo pati, supaya ora. weruh dhawahe kangmase. Vsevolod perang dadi hard sing malah gaman iku ora cukup ing tangané, lan padha perang, ngubengi tlaga.

Ing ngriku petualang ingkang gumedhe, miturut cariyos babad, manggih pamratobat. "Lan Igor ngandika:" Aku eling dosa ing ngarsane Gusti Allahku, carane akeh Rajapati, getihen aku ing tanah Kristen, carane aku ora nyisakke wong Kristen, nanging njupuk kutha Glebov cedhak Pereyaslavl ing tameng. Banjur Kristen resik ngalami akèh ala - padha misahake bapa saka anak, sadulur saka sadulur, kanca saka kanca, garwa saka bojo, putri saka ibu, gendakan saka gendakan, lan kabeh iki bingung dening panangkaran lan kasusahan. Wong urip meri marang wong mati, lan wong mati padha bungah, kaya martir suci, nampa ujian karo geni saka urip iki. Wong tuwa nyoba mati, wong lanang dicencang lan dibedah, lan para garwane padha najis. Lan aku nindakake kabeh! Aku ora pantes urip. Lan saiki aku weruh dendamku!”
Hubungan Igor karo Polovtsy uga ora dadi prasaja. Miturut salah siji versi, piyambakipun punika putra saka Polovtsy. Apamaneh, pangeran Novgorod-Seversky gelem melu aliansi karo steppes. Lan ora kurang asring dheweke perang karo wong-wong mau. Persis limang taun sadurunge dicekel dening Polovtsian Khan Konchak, Igor, bebarengan karo Konchak padha, tindak bebarengan kanggo gropyokan pangeran Smolensk. Duwe nandhang asor ing Kali Chertory, padha secara harfiah rampung ing prau padha. Polovtsian Khan lan pangeran Russian, lungguh ing jejere saben liyane, mlayu saka paprangan. Dina iki padha sekutu. Sesuk dadi mungsuh.

Ya, lan ing panangkaran ing Konchak ing 1185, pahlawan "Tale of the Regiment ..." ora urip ing mlarat. Dheweke malah ngatur kanggo omah-omah putra Vladimir karo putri khan iki. Kaya, kenapa mbuwang wektu? Gagak pecked metu mata saka combatants tiba ing steppe, lan pangeran wis rembugan karo mungsuh - bab mangsa kanggo awake dhewe lan pusaka ing Novgorod-Seversky. Dheweke mesthi lungguh ing jejere Konchak ing yurt, ngombe susu mare, tawar-menawar babagan syarat kesepakatan. Lan nalika kabeh wis mutusaké, lan Imam Ortodoks nikah pangeran lan Polovtsyka, sing wis diowahi kanggo Kristen, Igor, njupuk kauntungan saka gullibility saka steppes, ing wayah wengi, bebarengan karo Polovtsian Ovlur, sing sympathized karo wong. mlumpat ing jaran nalika kabeh padha turu, lan kesusu menyang Rusia: "Gusti Allah nuduhake Igor cara saka tanah Polovtsian menyang tanah Rusia ... Esuke sore metu. Igor turu. Igor waspada. Igor ngukur lapangan kanthi pikirane saka Don gedhe nganti Donets cilik. Ovlur nunggang jaran nyabrang kali, ngandhani pangeran supaya ngerti ... Igor mabur kaya falcon, Ovlur mlayu kaya serigala, goyangake embun es, nyuwek jaran greyhound ... ".

Sapa wae sing kudu tangi ing wayah wengi ing steppe lan mlaku ing suket sing ngeculake embun bakal ngapresiasi puisi adegan iki. Lan kanggo wong-wong sing durung tau nginep ing steppe, mesthine bakal pengin pindhah menyang steppe ...

Sawise uwal saka panangkaran, Igor bakal urip maneh 18 taun lan malah dadi pangeran Chernigov. Sanalika sawise pati Igor ing 1203, sadulure, padha "tuku-tur Vsevolod", bebarengan "karo kabeh tanah Polovtsian", minangka Laurentian Chronicle nyerat, bakal pindhah ing kampanye nglawan Kyiv: "Lan padha njupuk lan diobong. ora mung Podol, nanging uga Gunung lan Metropolis Saint Sophia dirampok, lan Perpuluhan Suci Ibu Gusti Allah dijarah, lan biara-biara lan lambang-lambang dicopot…”. Miturut Chronicler, "padha nggawe ala gedhe ing tanah Rusia, kang wis ora kedaden wiwit banget baptis liwat Kyiv."



MANEH KALI. Aku ora pengin mbantah gambar puisi sing digawe dening penulis The Tale of Igor's Campaign. Aku mung narik kawigaten marang kasunyatan manawa Igor minangka wong dosa. Tangane akeh getihe kanca-kancane. Yen dheweke ora lunga ing kampanye gerah pungkasan menyang Steppe, mesthi bakal tetep ing memori saka turunane minangka salah siji saka rampokan feodal kaetung. Nanging, mung bakal ilang ing kaca-kaca babad. Apa ana akeh sing kaya dheweke, pangeran cilik cilik sing ngentekake kabeh urip ing pasulayan? Nanging wounds ditampa ora mung kanggo pusaka, nanging kanggo kabeh "Tanah Rusia", uwal kandel saka panangkaran, kang kaget kabeh wong ing Kyiv lan Chernigov, sakteruse urip cukup prayoga ketoke atone kanggo dosa muda. Sawise kabeh, saben kita duwe kesempatan pungkasan, lan jam sing paling apik.

Nanging malah sing ora penting. Yagene aku elinga maneh kampanye Igor ing tanah Polovtsian? Ya, amarga aksi puisi sing misuwur, sing ora kita pikirake, kabeh adegan militèr sing misuwur, dumadi ing Donbass saiki - kira-kira ing panggonan-panggonan ing kutha Slavyansk saiki. Igor tindak menyang steppe ing Seversky Donets. Panjenenganipun punika pangeran Seversk - panguwasa saka suku Slavic saka Severians. Tujuan kampanye kasebut yaiku Don, sawijining anak kali yaiku Donets. Nang endi wae cedhak tlaga uyah cedhak Slavyansk saiki, ing wilayah sing ora ana banyu seger, Pangeran Igor dikalahake dening Polovtsians. Paling peneliti setuju versi lokalisasi panggonan perang babad - iku antarane tlaga Veysov lan Repnoy ing 1894, nalika mbikak railway liwat Slavyansk, buruh ndudhuk metu ing ambane cethek akeh balung manungsa lan remnants saka wesi. senjata - ngambah perang misuwur.

Kita kabeh, kanggo siji derajat utawa liyane, keturunan saka Rusia lan Polovtsians. Rong pertiga saka Ukraina saiki minangka bekas tanah Polovtsian. Lan mung siji katelu - lor - kagungane Rusia. Lan ing kene maneh, ing panggonan sing padha karo wolung abad kepungkur, getih Slavic diwutahake. Pertengkaran wis teka maneh. Sedulur mateni sedulur. Sing ora bisa nanging ngisi jiwaku kanthi sedhih.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

16 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 11
    10 2014 Juni
    Pengarang Oles Buzina
    Suwe-suwe, Wong iki bakal misuwur kaya Nestor sing nulis sejarah ... Dheweke ngrasakake wektu kasebut kanthi halus, mula dheweke ora seneng banget karo "Wong Kulon" ...
    1. + 14
      10 2014 Juni
      Oles Buzina, mesthi, apik. Lan dheweke nulis akeh perkara sing apik. Nanging mengkono iku ora bisa ngrampungake karo kabeh batang saka Svidomite kawulo. Ing artikel iki, dheweke menehi titik lemah.

      Aku ora bakal nindakake kabeh. Nanging saperangan TCTerms.

      "Shelom" iku gunung sing katon kaya helm, kuburan dhuwur ing steppe. Luwih tepate, "ngluwihi Shelomyan", yen ora adoh saka "Sholom Aleichem".
      Mulane Sepuh bakal nyiarake minangka pembawa bebener sing paling utama. Nalika naskah kasebut muncul, ora ana sing ngelingi makna tembung kasebut. Sanajan tembung kasebut isih kerep ditemokake ing babad lan folklor. dhisik interpretasi minangka "gunung, bukit" diwenehi dening A.Kh. Saiki, contone, Timofeev V.P. kanthi wajar ngandharake yen tembung iki bisa ngemot makna "benteng".

      "Ing 1169, miturut The Tale of Bygone Years, Igor Svyatoslavich enom ana ing antarane geng pangeran sing ngrampok Kyiv. Inisiator serangan kasebut yaiku pangeran Suzdal Andrei Bogolyubsky."
      Lan iki wis cukup Svidomite. Aku ngerti yen Buzina saka Kiev gelo dening ibukutha kabeh Rusia Kyiv. Nanging apa alangan. Ing taun 1157, ing Kyiv, Adipati Agung Rusia Yuri Dolgoruky, bapake Andrei Bogolyubsky, diracun. Dadi bapak Adipati Agung Kyiv, panguwasa kabeh Rusia, Andrei ora pindhah menyang mrentah ing Kyiv, nanging ditransfer ibukutha Rusia kanggo Vladimir, ngendi dheweke mrentah sadurunge. Inggih, suwe-suwe, dheweke ngukum Kyiv amarga mateni bapake. Luwih saka adil kanggo wektu. Diobong kabeh. Senajan, Rurik saka Smolensk pungkasanipun burned mudhun Kyiv sethitik mengko. Miturut cara, malah saiki wong Kiev kudu ngerti sing paukuman kanggo Rajapati leluhure iku mesthi.

      PS. Ibukutha Polovtsian Sharukan ing wilayah Kharkov Chuguev, ora adoh saka Zmiev - Igor tindak adoh.

      Makna "Words ..." lan, luwih-luwih, "Zadonshchina", sing ditulis ing posisi penulis, kanggo manunggal Rusia kudu dimangerteni saben wong.
      1. Emelya
        0
        10 2014 Juni
        Kutipan: Nicholas S.
        "Shelom" iku gunung sing katon kaya helm, kuburan dhuwur ing steppe. Luwih tepate, "ngluwihi Shelomyan", yen ora adoh saka "Sholom Aleichem".
        Mulane Sepuh bakal nyiarake minangka pembawa bebener sing paling utama. Nalika naskah kasebut muncul, ora ana sing ngelingi makna tembung kasebut. Sanajan tembung kasebut isih kerep ditemokake ing babad lan folklor. Interpretasi pisanan minangka "gunung, bukit" diwenehake dening A.Kh. Vostokov. Ing Dahl, wis luwih rinci. Saiki, contone, Timofeev V.P. kanthi wajar ngandharake yen tembung iki bisa ngemot makna "benteng".


        Ana versi sing disebut Serpent Shafts - Sisa saka pertahanan kuna (hydraulic utawa sawetara liyane) struktur.
      2. avt
        +1
        10 2014 Juni
        Kutipan: Nicholas S.
        , Andrei ora pindhah menyang mrentah ing Kiev, nanging ditransfer ibukutha Rusia kanggo Vladimir, kang mrentah sadurunge. Inggih, suwe-suwe, dheweke ngukum Kyiv amarga mateni bapake.

        Kajaba iku, dheweke dipateni dening rombongan dhewe lan dikhianati dening pengawal pribadi, sing asale saka Kyiv, dheweke menyang persetujuan karo para konspirator.
    2. Kisel
      0
      10 2014 Juni
      Oles Buzina minangka monarki ing jantung .:.
  2. padonok.71
    +3
    10 2014 Juni
    Sejarah iku siklus lan iki dudu warta.
    Iku tansah ngageti carane akeh dicampur ing kita - Rusia, Pechenegs, Polovtsians, Tatar, sethitik putih-paningalan, etc. lsp. Lan sedulur ing Slovenia urip! Lan kita bakal urip nganti pungkasan jaman!
  3. +2
    10 2014 Juni
    "Sabda ..." mulangake yen ora bener yen sedulur mateni sedulur, kaya wong Kiev, Donetsk, yen ora bakal ana paukuman saka Gusti Allah. Pandonga lan panyuwune wong wadon, anak, bojo, tangise wong sing sedhih ora bakal dilalekake.
  4. +3
    10 2014 Juni
    Tembung kasebut nyebut persatuan .. pangeran Rusia ... lan luwih saka siji abad ... Aku seneng banget karo terjemahan Zabolotsky ..
  5. +8
    10 2014 Juni
    Ana pesen pungkasan sing kuat ing "Sabda" saka penulis sejarah, sapa wae: dheweke ngundang kabeh pangeran Rusia supaya lali perselisihan lan perselisihan, lan manunggal, kanggo mbales mungsuh - kanggo tanah Rusia, kanggo tatu. Igor, putra Svyatoslavlich. Aku ora pengin pindhah menyang Yandex, aku bisa ngutip luwih tepat, aku mung kudu maca maneh. Ana wektu, aku ngerti babagan katelu saka karya dening jantung, lan ing Old Slavonic.
    1. Komentar wis dibusak.
  6. +1
    10 2014 Juni
    Kutipan saka Stiletto
    Ana pesen pungkasan sing kuat ing "Sabda" saka penulis sejarah, sapa wae: dheweke ngundang kabeh pangeran Rusia supaya lali perselisihan lan perselisihan, lan manunggal, kanggo mbales mungsuh - kanggo tanah Rusia, kanggo tatu. Igor, putra Svyatoslavlich. Aku ora pengin pindhah menyang Yandex, aku bisa ngutip luwih tepat, aku mung kudu maca maneh. Ana wektu, aku ngerti babagan katelu saka karya dening jantung, lan ing Old Slavonic.

    Ya, aku eling - Apa ora konyol yen kita miwiti nganggo tembung lawas crita Igor bajingan ...
  7. +3
    10 2014 Juni
    Tuan-tuan, yen sampeyan kasengsem ing "The Tale of Igor's Campaign", aku nyaranake "Memori" rong volume Vladimir Chivilikhin. Ing sawijining wektu, buku iki nggugah aku bocah lanang sepuluh taun, sing seneng sejarah.
  8. nabi
    +2
    10 2014 Juni
    Eh, wong lanang, kita kabeh seneng karo sejarah, nanging kita ora pengin ngerti sejarah anyar, crita sing paling ndemek kita.

    Aku tau maca babagan perang sing diumumake tanggal 24.03.1933 Maret XNUMX dening wong-wong Yahudi ing Jerman, lan mikir banget. Aku dadi ora sehat. Banjur aku uga maca The Nameless War of Captain A. Ramsay, anggota Parlemen Inggris nalika Perang Dunia II. Sing paling penting, aku kaget karo tembung-tembung kasebut: "Yen wong Inggris ngerti sing bener, ana ora bakal ana perang."
    Nanging "Miracle of Dunkirk" ngrampungake aku. Iki minangka keajaiban kanggo nylametake kabeh tentara. Iku mujijat amarga ora bisa diterangake. Lan panjelasan ternyata Hitler (!) sengaja ngeculake 320 ewu Inggris lan Prancis saka boiler - kanthi persenjataan lengkap!
    Kepriye wong sing "ngelak getih" bisa nindakake kaya ngono??!

    Lan sawise iku aku uga maca buku "Carane Churchill ngeculake Perang Donya II. Panyebab utama perang" dening A. V. Usovsky ...

    Sawise iku, kepiye carane aku ora mikir manawa crita sing kita kenal minangka interpretasi para pemenang?

    Mesthi, prajurit biasa ing wektu iku ora guilty saka apa-apa, padha "perang kanggo Motherland." Cara sawetara wong Ukrainia gelut saiki, sing ditipu dening Parashenko lan liya-liyane kaya dheweke.

    Nanging sawise kabeh, ing perang 33rd diumumake dening padha "paras"?

    Lan bubar aku entuk begja maneh. Aku maca artikel bab pratelan saka salah siji parashens: "We lagi sinau. Iki ora apik "http://ynik.info/2013/09/17/nas_izuchajut._jeto_ne_k_dobru.html. Inggih, ing wektu sing padha, "ngaku" dhewe.

    Saben uwong sing maca iki bakal ngomong: "Sing sampeyan kudu nglawan." Lan awake dhewe mesakake, lan ora percaya yen dheweke kaya ngono. Lan banjur amarga wong-wong mau, wong-wong sing ora salah, perang anyar diwiwiti.
  9. Komentar wis dibusak.
  10. Asan Ata
    +2
    11 2014 Juni
    "Tembung" ing versi modern diakhiri karo frasa "Kamulyaning Pangeran lan Amin kanggo pasukan". Nanging, ing asline ora "lan" nanging "a". Siji wong sing misuwur ora kesed lan nganalisa "Tembung", sepira kerepe ing teks "a" digunakake minangka "lan". ora tau. Dadi asline yaiku: "Kamulyaning pangeran, lan kanggo pasukan - amin". Iki bakal kelakon kanggo kabeh pilot lan pasukan liyane sing matèni wong-wong dhewe ing kidul-wétan Ukraina. Dheweke bakal dikunjara, mateni, ngiyanati. Lan "pangeran" dhewe, ing rembugan karo GDP, bakal whitewash lan wisuh piyambak. hi
  11. 0
    11 2014 Juni
    Iki pasti politisi wedok...
  12. 0
    11 2014 Juni
    Ya, sejarah minangka ilmu sing paling ora dingerteni.
  13. trojan74
    0
    12 2014 Juni
    Kabeh bakal bali normal cepet utawa mengko

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"